![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]() Perypetie simów Violett
Witam wszystkich bardzo serdecznie! ![]() Postanowiłam, że założę swój wątek, w którym będę pokazywać nudne losy moich simów. Jak na razie, gram jedną rodziną, którą mam już 2 miesiące. Wszystko zaczęło się od Zielonej Herbaty, która podesłała mi Mary Martinez. Przerobiłam sobie ją nieco i nazwałam ją Amy Summers. Mieszkała w Sunset Valley, ale gdy na podwórku pojawił się portal, zadecydowałam, że jednak będzie żyć w Oasis Landing. Tam poznała miejscowego, Trentona Ferve. Szybko się poznali, szybko się w sobie zakochali i szybko zostali parą. Przeprowadziłam ich do domu, który wykonałam sama. Ma trochę nowoczesny wygląd, ale najważniejsze, by każdy sim mógł się tam swobodnie przechodzić i żeby nie było zbyt ciasno. Uznałam, że jeszcze jest zbyt wcześnie, by mieli dzieci. Dwa simowe tygodnie poświęcili na dogłębnym szlifowaniu umiejętności. Amy nauczyła się gry na fortepianie, gitarze i malowania, Trenton zaś nauczył się budowy botów, sportu i majsterkowania. Kiedy byli już, powiedzmy, dokształceni, wzięli się za powiększanie rodziny. Pierwsze próby nie poszły na marne, Amy szybko zaszła w ciążę. Przed narodzinami dziecka Trenton oświadczył się. W końcu dziewczynie odeszły wody i urodziła się Chrysantemia. (nie pytajcie się, skąd pomysł na imię) I tak minęło, aż do teraz. Trenton i Amy są szczęśliwymi rodzicami, i szczęśliwym narzeczeństwem. Zmieniłam mu nieco wygląd, teraz jest bardziej męski. ![]() Chrysantemia wydaje się na ogół grzecznym niemowlęciem. Niestety, pozory mylą. Jest dobrym budzikiem i alarmem 24/7. ![]() Ach, zapomniałam dodać, że rodzina ma również swojego PlumBota, który nazywa się Padmé Amidala. Jest wielkim wirtuozem, potrafi o 2:00 w nocy grać na perkusji w pokoju malca. Czasem gra mi na nerwach, ale uwielbiam ją. ![]() Jak pisałam, Amy ma wielkie zmiłowanie do gry na fortepianie. ![]() Ta rodzina, jako jedyna spośród tych, które grałam wcześniej, ma w syntezatorze żywności rozwiniętą na maxa jakość potraw i wszystkie dania zaprogramowane. Na screenie poniżej Amy ma czekoladowe gnomy, które wyglądają... śmiesznie. ![]() Trenton, gdy ma wolną chwilę, spędza nie tylko czas z narzeczoną, ale i zajmuje się projektowaniem chipów cech. Bardzo lubię to zdjęcie ![]() ![]() Młoda mama bardzo kocha swojego rozwrzeszczanego malca. ![]() Relaks się czasem należy. ![]() Gdy w końcu udało się Trentonowi zbudować chip cechy RoboNiania, Padmé zajmowała się dzieckiem, a rodzice mogli spokojnie się rozerwać, idąc na miasto. Udali się do najgłośniejszego w tym dniu lokalu. Wypili sobie drinka. ![]() Złościli się lub cieszyli, grając w gierki. ![]() Amy i Trenton skończyli randkę na tym, że w końcu Chrysantemia Wiecznie Wrzeszcząca (dobry przydomek!) miała urodziny. Może już w końcu będzie grzeczna. ![]() Synchroniczne dmuchanie w trąbkę urodzinową musi być! ![]() No i Chrysantemia urosła na pięknego berbecia, który jest pół tatą, pół mamą. Jest bardzo roześmiana, i na pewno teraz jest aniołkiem Charliego. ![]() Mała jest oczkiem w głowie mamy i taty. ![]() ![]() Cała rodzina wybrała się do parku. Amy i Trenton wzięli Chrysanthemię na buju-buju, jak to mówię. Na początku jest wszystko dobrze. ![]() ![]() A jednak mała jest diabełkiem! Już potrafi fochy strzelać. ![]() ![]() Miłość kwitnie... uwielbiam tą interakcję, najchętniej klikałabym w nią milion razy w kółko! ![]() Rodzice mogli się zająć nieco sobą, a Padmé znów się pobawiła w opiekunkę dla dziecka. Najważniejsze, by maluch się porządnie najadł, a po tym się zdrzemnął. ![]() ![]() Kolejna randka Trentona i Amy skończyła się na prywatnym ślubie w ogrodzie. Oto państwo Ferve! ![]() I na koniec Chrysantemia bawiąca się w pudle z zabawkami. ![]() Mam nadzieję, że moja nieco nudna rodzinka przypadnie wam do gustu. Przyjmę każdą krytykę. Trzymajcie się ciepło. ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Moderator
Reputacja: 46
|
![]()
Kolejna osoba zakłada temat OJSG, może ten dział znowu ożyje? :3
Amy rzeczywiście podobna do Mary, chociaż gdybyś nie napisała, to bym się nie kapnęła że to przerobiona simka Herby ![]() A myślałam, że będę oryginalna robiąc OJSG w Oasis Landing... ![]() ![]() ![]() EDIT: Cytat:
![]() Ostatnio edytowane przez Diana : 01.01.2014 - 19:25 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
O, witam nowego członka Forum i mojego czytelnika!
![]() Jestem mile zaskoczona tym, że założyłaś wątek. Amy jest 95% Mary, widać, że jej nieco zmodyfikowałaś oczy, usta i trochę twarz. Ohlala, jak Trenton i ona do siebie pasują! ![]() ![]()
![]() |
#4 |
|
![]()
Diana - Może być nadzieja w tym, że ten dział "rozkwitnie". Oj, byłam nieco szybsza od ciebie, wprowadzając losy rodziny w Oasis Landing c;
Herbata - Opłaciło się bycie stałym czytelnikiem na twym blogu, heh. d: Mnie gryzie ciekawość, czy jak Chrysanthemia dorośnie, to do kogo będzie podobna. Bluzkę mam ze Store, któregoś dnia można było ją nabyć za darmo poprzez grę online. (: Dziękuję, miło mi to słyszeć. Ktoś jeszcze może skomentuje? ;>
![]() |
#5 |
|
![]()
Hej, bardzo mi się podoba twoje ojsg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie zauważyłam, szczerze przyznam. ;o
WhiteSugar - Dziękuję, aż mi miło czytać takie komentarze : )))
![]() |
#7 |
|
![]()
Podoba mi się Twoja rodzinka
![]() ![]() Mała ma ciekawe imię, ale może jakieś zdrobnienie by się od niego przydało? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Reputacja: 15
|
![]()
Oasis Landing w rzeczywistości normalnej jest przecudne.
![]() W tym mieście jest tak pełno simów, a boty jeszcze dodatkowo zagęszczają okolicę. ![]() Ja sobie kupiłam ogromny dom w OL, ale szczerze powiedziawszy, są one zbyt... wymyślate. Dlatego najlepiej budować sobie samemu lub ewentualnie ściągnąć. Kocham to, jak berbecie obrażają się, bo czas zabawy mija. To jest przeeeeurocze! ![]() Co do pocałunku w powietrzu to taaak... jest to widowiskowa interakcja. Rodzinka urocza, mało tekstu, miło się przegląda. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 12
|
![]()
Strasznie mi się podoba to, jak opisujesz zdjęcia. Nie jest to mdłe, że tak powiem
![]() Z tego, co widzę po zdjęciach, domek jest naprawdę cudowny, bardzo mi się podoba, bo ja sama nie potrafię tak budować. Stawiam, że Chrysantemia będzie całą mamą. Jest przeurocza! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() Wielkie, a to wielkie dzięki za komentarze!
Miło mi aż w sercu. Dziś mało pograłam Fervami, ze względu na sprawy rodzinne, no i wiadomo- szkoła. Druga część nieco krótsza, ale myślę, że to wam wystarczy. Zapraszam do czytania. ![]() Rodzina Ferve, część druga Na początek, moja kochana Chrysantemia Aniołek Charliego Wiecznie Wrzeszcząca. Na początek siedzi sobie grzecznie w łóżeczku i szuka złota w nosie. ![]() Ale jednak nie może się powstrzymać i drze się na cały dom, że chce jeść. Ech... a myślałam, że będzie już tak dobrze. ![]() Taki mały przerywnik, Trenton bawi się w odpychanie toalety, jest to doprawdy interesujące zajęcie. c': ![]() Małą zajęła się dzielna mama Amy, która bez trudu poradziła sobie z sytuacją kryzysową. Chrysia (jej nowa ksywka) ponownie zamienia się w aniołka. Przynajmniej potem przez resztę dnia był spokój. ![]() Padmé wymagała porządnej regulacji, więc Trenton nie miał ani chwili odpoczynku. Regulacja skończyła się sukcesem i polepszeniem jakości PlumBota. ![]() Bardzo mi się podoba sposób, jak sim i PlumBot "machają" do siebie. ![]() Miłość kwitnie. Uwielbiam ich bardzo. ![]() Czy tylko ja uważam, że Trenton jest kolejnym pięknym miastowym simem? Kocham kolor jego oczu! ![]() Amy, poza opieką nad rozwrzeszczaną córką, znajduje chwilę na granie. Do gitary elektrycznej bardzo się powiązała, ona i ja uwielbiamy jej brzmienie. ![]() Trenton nie chce być złym ojcem, i kontynuuje naukę chodzenia Chrysanthemii. ![]() Ogółem chciałam dodać, iż obie mają własny zespół Black Sabbath. Jak na debiutantki idzie im całkiem nieźle. ![]() Nadchodzi pora, by położyć małą spać. Ku mojemu zaskoczeniu, da się przebrać w piżamkę i zasypia. Chyba jej znikają różki i diabelski ogonek, a pojawia się aureolka i skrzydełka. ![]() Śmieszna sytuacja, jaka u mnie się trafiła, to codziennie widzę ,że skrzynka ma jakąś przesyłkę, a są nimi listy miłosne od Amy do Trentona i odwrotnie. ![]() Nieco dziwnie uchwycone, ale Padmé się leni i odpoczywa w jacuzzi. ![]() Kiedy Chrysia śpi, rodzice mają czas dla siebie. Och, jak Trenton się na swoją żonę patrzy... ![]() Oglądają wspólnie, jak drewno pali się w kominku, i trafiają się okazje, gdy już nie wytrzymują i całują się czule. Uwielbiam szczęśliwych ludzi, nawet i simów. ![]() PlumBot jeszcze bardziej się nudzi. Podkradła laserowy rytmofon Trentonowi i na nim gra niczym zawodowiec. Jestem zła na twórców za to, że nie ma opcji muzykowania na rytmofonie. ![]() Oho, mała się obudziła. Chyba jej humor towarzyszy, skoro taka nagle cicha się zrobiła... w końcu mogę chyba z ulgą odetchnąć. ![]() Padmé już po raz dwudziesty szuka fragmentów klucza do opuszczonego statku. ![]() Nie ma to jak bić młotkiem w toaletę. Trenton, nie szkoda ci tego tronu? A nie, to przecież jest majsterkowanie, ale nieco dziwne. ![]() Hmm... komu Chrysanthemia dasz tą zabawkę Nessie? ![]() To tyle. Wiem, bardzo mało. Ale następnym razem obiecuję wam, że dam tego nieco więcej. Niestety, brak we mnie weny do grania. Do napisania. ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|