![]() |
#1 |
Reputacja: 21
|
![]() Heloł!
![]() It's me. Kasia odziedziczyła tę kawalerkę w starej kamienicy po swojej babci. Dla niektórych byłoby to spełnieniem marzeń, jednak ona nie była zachwycona. Przytłaczało ją ciemne i ciasne wnętrze z mikroskopijną kuchnią i do niczego niepotrzebną loggią. Postanowiła przeprowadzić radykalny remont i nadać mieszkaniu styl nowojorskiego loftu, jednocześnie starając się optycznie je powiększyć. Stąd lśniąca posadzka z żywicy i wszechobecna biel. Jednak żeby nie było nudno sporo jest także żółtych (który jest przy okazji ulubionym kolorem właścicielki) i zielonych (w postaci roślin) akcentów. Czy Kasi udało się osiągnąć zamierzony efekt oceńcie sami ![]() Zdjęć jest mało, niektóre są pseudoartystyczne i w kółko pokazują to samo, więc przygotujcie się. Łazienki nie ma, jak zawsze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Nareszcie coś nowego od Shivera!
![]() http://i.imgur.com/3iAoNkG.png - Kompozycja. MISZCZ. Gdzie ona ma lodówkę? Co z łazienką i sypialnią? Jakiś rzut może?! To, co już pokazałeś, jest całkiem ładne, ale MAŁO! Moja własna definicja przytulności wygląda zupełnie inaczej niż owej wnuczki... Za dużo czerni i bieli. 8,5/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 29.12.2015 - 17:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
No hej, co tak słabo?
![]() Dziękuję za komentarz, Livka jak zawsze niezastąpiona ![]() ![]() Lodówka jest ukryta w tej zabudowie przy drzwiach wejściowych. To kawalerka, więc śpi się na sofie (wiem, nie wygląda na rozkładaną, ale mniejsza o to ![]() ![]() ![]() No a tak generalnie jeśli chodzi o wystrój to chciałem się trochę "wyciszyć", bo mam skłonności do nadmiaru we wszystkim. Stąd taka oszczędna kolorystyka (i w ogóle wszystko) ![]() Ostatnio edytowane przez Shiver : 30.12.2015 - 16:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 13
|
![]()
Jeżeli idzie o oddanie stylu "nowojorskiego" to muszę przyznać, że wyszło Ci to całkiem nieźle. Te chłodne odcienie dobrze spełniają swą rolę i optycznie powiększają kawalerkę. Te bloki za oknem, to, jak mniemam, maxisowe wieżowce, ustawione w otoczeniu? Mam małe zastrzeżenie do tego brązowego fotela - zupełnie tu nie pasuje, wygląda, jak wydobyty z jakiegoś magazynu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Próbuję się przekonać i tłumaczyć sobie, że taki był zamysł twórcy, ale nie mogę patrzeć na tą obskurna szafeczkę jak z jakiejś śmierdzącej, niesprzątanej od lat siłowni i na ten fotel co wspominała Madame Marmolini. Podobają mi się te akcenty żółto-zielone i poduszeczki na rozkładanej sofie. Generalnie to też nie podzielam zachwytu co do takich wnętrz, ale co zrobić? Ładnie oddany temat, kawalerka miała być i jest. Wszystko na swoim miejscu Kasi na pewno dobrze się tam mieszka.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Dziękuję za komentarze dziewczyny
![]() Tak, te bloki za oknem to maxisowe dekoracje otoczenia ![]() A teraz przejdę do tematu szafeczki i fotela. Rozumiem że nie każdemu takie coś się musi podobać, ale będę bronił swojej wizji. Nie rozumiem trochę tego całego szumu wokół "brudu" ![]() A fotel to vintage, tak samo jak z ubraniami tak i we wnętrzach łączy się nowe ze starym. Taka moda (która też nie musi każdemu odpowiadać, co szanuję) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Oooo fotel vintage to mi nic nie musisz tłumaczyć na ten temat.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Fajnie oddany klimat loftu, baardzo mi się podoba.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda, że nie znalazło się miejsce na sypialnie... To chyba jedno z najbardziej przeze mnie lubianych pomieszczeń w twoich domach. No cóż, może następnym razem dasz trochę bardziej nacieszyć oko. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|