09.08.2023, 20:46 | #1 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 62
|
Cygańska Jesień
Piosenkę o takim tytule śpiewała Anna Jantar (muz: W.Kazanecki- sł J. Kondratowicz, J. Kofta) jako czołówkę do filmu "Brunet Wieczorową Porą" (reż. Stanisław Bareja, 1976).
Ale nie o tym dziś. Odkopałam parcele z Abrakadabrowa, z pamiętnej okolicy 8, więc łapcie. Na początek ten maleńki domek na górze. Domek...? To cygański wóz jest! Zaparkowany obok wychodka! Ale całkiem spore jak na wóz. Zmieścił prysznic, kawałek kuchni i lokatorkę. Nie pamiętam jak się nazywała, więc niech będzie Amanita. Ale, ale, ale. Powiedziałam "parcele", a nie "parcelę". Więc dorzucam parcelę publiczną niedaleko zaparkowanego wozu. I stąd właśnie "Cygańska Jesień", bo mi się ta parcela bardzo jesiennie kojarzy. Jesienią dni są krótsze, a sama parcela nocą wygląda o wiele bardziej klimatycznie. Na samym wstępie ekscentryczny wózek ekscentrycznego jegomościa (pozwalał kupić te wszystkie przedmioty, które trzeba było zdobywać w misjach i wymianach, ale jestem leniwą bułą). Moda na straganie, bo kto w Abrakadabrowie zabroni. I spodnie mierzysz stojąc na deskach, a nie na kartonie! Przyjechał również Aptekarz Todd Tu przyjmuje kuzynka wróżki Gieni, wróżka Honorata. Jacinda przywiozła swoją menażerię. Jest i Bob Ogrodnik. Chcesz zobaczyć sztuczkę? Wampirzyca Wika również przybyła, a obok niej WÓNSZ! Kwiaciarka (tak naprawdę to telefon) Tu się dopiero można popisać. Ale nie samym handlem simy żyją, pora na trochę rozrywki. A cóż skrywają te urocze budynki? Gastronomię. Która DZIAŁA W ABRAKADABROWIE, NO HELOŁ. Jest i łaźnia publiczna. Która też działa. W Abrakadabrowie. A Cyganka Amanita pracowała ciężko i dorobiła się o wiele solidniejszego wychodka. I wózek też zyskał bogatsze wnętrze. |
|
09.08.2023, 20:49 | #2 |
Administrator
Reputacja: 84
|
Odp: Cygańska Jesień
Uwielbiam te zdjęcia! The Sims Abrakadabra to chyba mój ulubiony dodatek ever, a Twoje zdjęcia idealnie oddają jego klimat! Szczególnie zauroczył mnie malusieńki domek. Abrakadabra emanowała cygańskim klimatem, ale z jakiegoś powodu Maxis nigdy nie dało nam porządnie cygańskiej parceli, a szkoda!
09.08.2023, 23:25 | #3 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
Ale to wszystko ładnie wygląda (。◕‿◕。)
Tyle detali i tyle drzewek, a na dodatek te przepiękne ściany! To taka tapeta czy takie przeszklone okna? Wyglądają cudownie, pocięłabym się za możliwość wykorzystania takich w innych częściach bo mają tyle klimatu. Tak na boku to jest niesamowite że jedynka ma taki styl i ta grafika w jakiś sposób nadal się broni. |
09.08.2023, 23:28 | #4 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 62
|
Przeszklone okna ze wzorami są z nieistniejącej strony Persimmon Grove (próbowałam zrobić backup, ale wszystkiego nie dałam rady wyciągnąć)
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|