PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Nocne Życie - Masz pytanie - zadaj je tu

Strony : 1 [2] 3 4

Vanillienné
05.10.2005, 17:37
List możesz znaleźć w skrzynce (tam gdzie rachunki); Aspirację "Smażony ser" możesz mieć, kiedy skorzystasz z urządzenia do zmieniania aspiracji z mnniejszym niż złoty poziomem aspracji.
Pozdrawiam ^^

Zaria
05.10.2005, 21:29
dziekuje Wam bardzo :*

|:Alex:|
06.10.2005, 18:11
Ja mam pytanko co robi ten kod boolProp allow45DegreeAngleOfRotation [true/false] ?

rainne
06.10.2005, 18:16
Ja mam pytanko co robi ten kod boolProp allow45DegreeAngleOfRotation [true/false] ?
dzięki niemu można obracać w niestandardowy sposób przedmioty, czyli po przekątnej. bardzo przydatne przy umeblowaniu domów, w którym są krzywe ściany, bo dzięki niemu można pod nimi ustawiać kanapy, fotele, itd.
korzysta się z niego poprzez jego wpisanie, a następnie obracanie przedmiotu za pomocą klawiszy "," i "."

06.10.2005, 18:26
Można jaśniej ? Co naciskamy i ?

rainne
06.10.2005, 18:27
Można jaśniej ? Co naciskamy i ?
naciskasz na klawiaturze przecinek i kropkę, czyli "," i "."

madziaaaaaaa
06.10.2005, 19:59
Ja równiez mam pytanie dot. tego kodu... otóż mam TS2 i TS2NŻ... nie mam natomiast dodatku TS2NS czy jest mi on niezbędny by móc skorzystać z tego kodu??? Za odpowiedź z góry dziękuję...

pozdrawiam
m.

berata
06.10.2005, 20:03
Ja równiez mam pytanie dot. tego kodu... otóż mam TS2 i TS2NŻ... nie mam natomiast dodatku TS2NS czy jest mi on niezbędny by móc skorzystać z tego kodu??? Za odpowiedź z góry dziękuję...

pozdrawiam
m.
Pewna nie jestem, bo nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, że chyba NS jest konieczne. W końcu kod pojawił się wraz z dodatkiem NS. To tak samo jak np. z komórką - nie masz NS - nie masz telefonu. Oczywiście zawsze można spróbować. Może się uda. ;)

Fayy
07.10.2005, 15:49
A ja mam takie pytanie, dotyczące wampirów. Wiem że ulegają one spaleniu na słońcu, ale jeśli np. będą przebywać w dzień, w jakimś ciemnym pomieszczeniu ( bez okien etc. ) to również zginą?
Pozdrawiam
Fayy'essia

Irish
07.10.2005, 15:52
A ja mam takie pytanie, dotyczące wampirów. Wiem że ulegają one spaleniu na słońcu, ale jeśli np. będą przebywać w dzień, w jakimś ciemnym pomieszczeniu ( bez okien etc. ) to również zginą?
Pozdrawiam
Fayy'essia
przewaznie w dzien one spia a w nocy grasuja ale nawet w pomieszczeniu bez okien moga umrzec... mi sie sim spalil jak na patelni xP ;)

stotkaa
07.10.2005, 16:20
Wampiry powinny żyć w nocy. Gdzieś na tym forum czytałam, że także w dzień w zaciemnionym budynku (bez okien) się spalają...

berata
07.10.2005, 16:22
Wampiry powinny żyć w nocy. Gdzieś na tym forum czytałam, że także w dzień w zaciemnionym budynku (bez okien) się spalają...
Nie wiem, czy by się w końcu spaliły, bo nigdy żadnego wampira do takiego stanu nie doprowadziłam, ale wiem, że simowi wampirowi, który jest w domu także bardzo szybko spadają wskaźniki. Nie jest to jednak tak duża prędkość, jak przy tym, gdy wampir wyjdzie na zewnątrz.

Fayy
07.10.2005, 16:28
Ech...A szkoda :(

Mam jeszcze jedno pytanie (tak nagle mnie oświeciło xD) czyli sim-wampir nie starzeje się, ani w nocy nie opadają mu wskaźniki, czy to prawda?

madziaq
07.10.2005, 16:50
Ech...A szkoda :(

Mam jeszcze jedno pytanie (tak nagle mnie oświeciło xD) czyli sim-wampir nie starzeje się, ani w nocy nie opadają mu wskaźniki, czy to prawda?

tak to prawda. nie starzeja sie. a w nocy nie spadaja im wskazniki.
co do spalania. nie wierzylam w to. mialam simke ktora miala wszystko juz na czerwono i nic. od rana do wieczora stala na dworzu... i nic... w nocy jej 'odrobilam' ale dzis gralam rodzinka gdzie jest wampir nastolatek. ma siostre ktora akurat zaczynala randke ( na parceli domowej) wiec zajelam sie nia i randka... i nagle wszyscy domownicy maja opcje 'placz cicho'... okazalo sie ze z Vlada III zostala kupka popiolu....

Sweetie
07.10.2005, 19:07
Hej, odpowiecie mi na kilka
ka pytanek cio , proszę :( wiem ze jest specjalny do tego temat ale nie mogłam niczego wyszukać....
A zamierzam sobie kupis grę thesims2 nocne życie i chce sie dowiedzieć pary rzeczy

1. czy jak mam już thesims2 na studiach to wszystko mi sie pomyslnie zainstaluje itd. ?? (moze macie jakies błedy w grze bo macie nż i ns ?? )
2. O co chodzi z tymi wampiramie bo nie wiem o co biega tylko widziałam fotki i w ogole gdzie sie je spotyka itd. ??
3. Rzeczywiście są samochody ?? a gdzie w takim razie mozna nimi jeździć. jaki jest wybór ??
4. jest taki sam kod na pieniądze ( motherlode?? )

plisska odpowiadajcie szzegółowo bardzo błagam !! :( ;(

patrysiaz1992
07.10.2005, 19:29
1. czy jak mam już thesims2 na studiach to wszystko mi sie pomyslnie zainstaluje itd. ?? (moze macie jakies błedy w grze bo macie nż i ns ?? )
2. O co chodzi z tymi wampiramie bo nie wiem o co biega tylko widziałam fotki i w ogole gdzie sie je spotyka itd. ??
3. Rzeczywiście są samochody ?? a gdzie w takim razie mozna nimi jeździć. jaki jest wybór ??
4. jest taki sam kod na pieniądze ( motherlode?? )
1. nż jest kompatybilne z ns, spokojna głowa, możesz instalować:)
2. na mieście, nocą, spotyka się wampiry. Jeśli masz wysoki wskaźnik kontaktów z nimi, to wampir ten może ugryźć twojego sima i... będzie krwiopijcą:D
3. tak, są samochody. Jest jakieś 5 rodzajów samochodów (albo więcej, nie zwróciłam uwagi:P). Są identyczne jak te, którymi simowie odjeżdżali do pracy.
4. kody są takie same oraz kilka dodatkowo nowych.

szabatka2
07.10.2005, 20:03
CO??? sa nowe kody?? A podasz?? ;P

patrysiaz1992
07.10.2005, 20:29
Wszystkie kodziki pochodzą z gazety Komputer Świat Gry jakby co:
twinzr2cute - mamy bliźniaki, jeśli rodzą się dzieci
aspirationlevel X - w miejsce X podajemy poziom aspiracji od 1 do 5
aspirationpoints X - dostajemy X punktów aspiracji
familyfunds X Y - rodzina X ma na koncie Y pieniędzy
lockaspiration on - domownicy mają zablokowany poziom aspiracji
lockaspiration of -||- odblokowany poziom
maxmotives - wszyscy domownicy mają wypełnione paski potrzeb
uniockcareerrewards - dostajemy wszystkie nagrody wszystkich karier
To tyle:)

Lea
07.10.2005, 23:23
No wlaśnie? Mam studenta którego kręcą włosy blond i makijaż a odstrasza wampiryzm. Po akademiku chodzi umalowana blondynka a on wzdycha do naturalnej brunetki. O co w tym wszystkich chodzi?

Sweetie
08.10.2005, 07:47
Wszystkie kodziki pochodzą z gazety Komputer Świat Gry jakby co:
twinzr2cute - mamy bliźniaki, jeśli rodzą się dzieci
aspirationlevel X - w miejsce X podajemy poziom aspiracji od 1 do 5
aspirationpoints X - dostajemy X punktów aspiracji
familyfunds X Y - rodzina X ma na koncie Y pieniędzy
lockaspiration on - domownicy mają zablokowany poziom aspiracji
lockaspiration of -||- odblokowany poziom
maxmotives - wszyscy domownicy mają wypełnione paski potrzeb
uniockcareerrewards - dostajemy wszystkie nagrody wszystkich karier
To tyle:)

Dzęki wielkie za kody i odpowiedzi :* :* Bardzo dziękuje !

Star?
08.10.2005, 08:15
Ja właśnie też nie rozumiem. U swatki zamówiłam sima za 5000, i zamiast pachnącego szczupłego nie śmierdzącego zesłała mi rudego wampira :| I mojej simce się on podoba :O

Pysia_
08.10.2005, 08:20
Sorrk, ale wystarczy poszperać na froum i znaleźć taki temat bo już był :con: Albo napisać na Masz pytanie-zadaj je tu

stotkaa
08.10.2005, 08:22
Ja właśnie też nie rozumiem. U swatki zamówiłam sima za 5000, i zamiast pachnącego szczupłego nie śmierdzącego zesłała mi rudego wampira :| I mojej simce się on podoba :O
Wiesz ile ja bym dała, żeby swatka umówiła mnie z wampirem? :P

Co do tej chemii, to też się zastanawiałam, cóżesz to może znaczyć... może coś na wzór takiej rzeczywistej chemii między dwojgiem ludzi?

Milly
08.10.2005, 08:49
No,to jest właśnie ciut niedopracowane...Identycznie z moim simem-jego kręcą blond włosy i bielizna,a odrzuca otyłość.A koło domu często kręci się simka którą stworzyła moja kuzynka,a jest brunetką,i w dodatku jest w ciąży(wiadomo że gruba).A on na nią leci. :O

Milly
08.10.2005, 09:03
Ja coś jeszcze wam dam:
deleteallcharacters-kasujemy wszystkich simów z okolicy
agesimscheat-włączenie kodów na manipulację procesem starzenia się
i poprawka kodu na wszystkie nagrody karier-(bo Pati napisała uniockcareerrewards )
unlockcareerewards
:)

P.S.Jak chcesz stać się Wampirem,łatwiej zrobić rodzinę dwuosobową,bo możesz skłonić Wampira do ukąszenia twojego współlokatora,a potem kazać ukąszonemu ugryźć drugiego sima. :)

-=MeWa=-
08.10.2005, 09:57
Ej mam pytanko ;) gdzie mam rozpakowac sciagniete rzeczy do ts2 nz?? pliss odpiszcie

Lapis_Lasuli
08.10.2005, 10:08
Ej mam pytanko ;) gdzie mam rozpakowac sciagniete rzeczy do ts2 nz?? pliss odpiszcie
Tam gdzie zawsze: moje dok./eagames/thesims2/downloads.

-=MeWa=-
08.10.2005, 10:37
Tam gdzie zawsze: moje dok./eagames/thesims2/downloads.

thx ale jak sciagam ze stronyhttp://www.simchaotics.com/News.htm taki obraz to nie działą dlaczego;p

rainne
08.10.2005, 10:55
taaa, ale dopasowanie simów nie jest ze względu tylko na to co kręci i odrzuca, ale również ze względu na zainteresowania i dopasowanie ze względu na znak zodiaku. może w innym się swatka nie popisała, ale w tym pewnie są simowie najbardziej zgodni.

Pawlq
08.10.2005, 11:49
A jaj mam pytanie co do silnej chemi
Jak ustawić żeby simami była silna chemia bo miałem małżeństwo (Simka podobała się Simie i na odwrót bo mieli nawzajem "Co kręci.odzrzuca - On miał czarne włosy ona miała że ją kręciły czarne włosy)
i mieli średnia chcemię, ale grałem inną rodzinką i oni mieli tak samo nawzajem kręci/odzuca a mieli silna chemię?~!

Wiem że pomierzałem - może sie skapniecie oco mi chodzi :D

rainne
08.10.2005, 12:46
sprawdź znaki zodiaków sima - po to one są, zeby sprawdzać, które do siebie pasują, a które się bardziej kłócą we wzajemnych relacjach. poza tym zgodność zainteresowań by się przydała.

stotkaa
08.10.2005, 13:26
Milly - co z tego, że jest w ciąży? Gruba będzie przez 3-4 dni, a potem na nowo szczupła (o ile nie była wcześniej gruba, ale o tym nie napisałaś), więc pod tym względem powinna go kręcić. ;)

Zaś moją Simkę kręcą Simy wysportowane i wampiryzm, odrzuca smórd... a swatka przysłała jej (za 5 000 $ :P) brzydkiego, śmierdzącego tłuściocha... Można i tak.

Harpsichord
08.10.2005, 13:58
Moją simkę odrzucały siwe włosy...a miała w błyskawicach, tych przy kontaktach, od chemii ze starym Kapuletem cztery xP . A kręciły ją blond włosy i zarost. Jej chłopak miał u niej tylko jedną błyskawicę, choć spełniał warunki chemii. To jest dziiiiiiiwne.

Pawlq
08.10.2005, 14:08
sprawdź znaki zodiaków sima - po to one są, zeby sprawdzać, które do siebie pasują, a które się bardziej kłócą we wzajemnych relacjach. poza tym zgodność zainteresowań by się przydała.
Jak to sprawdzić?
Widziałem kiedyś jakaś tabelke ale nie wiem gdzie

thomek-rex
08.10.2005, 15:03
Mam takie małe pytanko otóż ehmm na pudełku w dodatku "na studiach,, pisało że następnym dodatkiem bedzie Nocne życie. A na pudełku od nocnego życia pisze cos jaki będzie nastepny dodatek :O

EDIT>>>> THX Kladzia

Kladź
08.10.2005, 15:11
Mam takie małe pytanko otóż ehmm na pudełku w dodatku "na studiach,, pisało że następnym dodatkiem bedzie Nocne życie. A na pudełku od nocnego życia pisze cos jaki będzie nastepny dodatek :O

Pisze o the sims biznes ;)

rainne
08.10.2005, 17:48
Jak to sprawdzić?
Widziałem kiedyś jakaś tabelke ale nie wiem gdzie
http://www.snootysims.com/zodiac.php po angielsku, ale można skorzystać z http://slowniki.onet.pl/

Zaria
08.10.2005, 18:04
cos z tym faktycznie nie gra...
mojego sima ostraszaja siwe wlosy a swatka zeslala mu...... staruszke jako idealna pare :O

Sweetie
08.10.2005, 18:46
Ja coś jeszcze wam dam:
deleteallcharacters-kasujemy wszystkich simów z okolicy
agesimscheat-włączenie kodów na manipulację procesem starzenia się
i poprawka kodu na wszystkie nagrody karier-(bo Pati napisała uniockcareerrewards )
unlockcareerewards
:)

P.S.Jak chcesz stać się Wampirem,łatwiej zrobić rodzinę dwuosobową,bo możesz skłonić Wampira do ukąszenia twojego współlokatora,a potem kazać ukąszonemu ugryźć drugiego sima. :)

A ja mój sim stanie się wampirem to co mogę tym simem wampirem robić ??? :)

Milly
08.10.2005, 18:50
Milly - co z tego, że jest w ciąży? Gruba będzie przez 3-4 dni, a potem na nowo szczupła (o ile nie była wcześniej gruba, ale o tym nie napisałaś), więc pod tym względem powinna go kręcić. ;)

Zaś moją Simkę kręcą Simy wysportowane i wampiryzm, odrzuca smórd... a swatka przysłała jej (za 5 000 $ :P) brzydkiego, śmierdzącego tłuściocha... Można i tak.

Gruba?Ty mnie pytasz czy była gruba?Skąd ja mam wiedzieć?!Nie ja grałam tą simką!Ona się tylko kręci koło domu!Zresztą już została skasowana,ot co.

Milly
08.10.2005, 18:54
A ja mój sim stanie się wampirem to co mogę tym simem wampirem robić ??? :)

No cóż,zaletą Wampira jest to,że w nocy kompletnie nie spada mu wskaźnik nastroju.Za to kiedy świeci słońce,nawet jeśli Wampir znajduje się w domu-wskaźniki potrzeb zaczynają ostro spadać.No i Wampir musi spać w specjalnej trumnie,którą można kupić w dziale łóżek.

P.S.Powinnaś coś o mnie wiedzieć... ;) Mini-to ja.

Pawlq
09.10.2005, 09:15
cos z tym faktycznie nie gra...
mojego sima ostraszaja siwe wlosy a swatka zeslala mu...... staruszke jako idealna pare :O
ale miała te druga kategorie :D np.
Kręci: Bielizna , Brązowe Włosy Odrzuca: siwe włosy

To ta staruszka mogła mieć bielizne - w moim przypadku w twoim mogło być coś innego

Ps. Ma być (o ile już nie ma) patch na 180-200 błędów w grze :P

Ma któś Zodiaki po pl?

Mateo
10.10.2005, 19:21
mam taki mały problem, wyjechałem wraz z żoną do miasta (oczywiście w simach) no i filtrowałem sobie z taką babką inną i teraz z moją simką mam -75 kontaktów i jest może jakiś kod lub coś takiego żeby znów mieć z nią 100% i cieszyć się szczęśliwym małżeństwem??

rainne
10.10.2005, 19:28
mam taki mały problem, wyjechałem wraz z żoną do miasta (oczywiście w simach) no i filtrowałem sobie z taką babką inną i teraz z moją simką mam -75 kontaktów i jest może jakiś kod lub coś takiego żeby znów mieć z nią 100% i cieszyć się szczęśliwym małżeństwem??
hm... może wpisać boolprop testingcheatsenabled true (na otoczeniu), wejść do domku, nacisnąć na kontakty tej simki, a następnie przytrzymując klawish "shift" klikać na pasku kontaktów? znaczy klikać na pasku znajomości tej żony z mężem aż do 100.

lay
10.10.2005, 20:35
hm... może wpisać boolprop testingcheatsenabled true (na otoczeniu), wejść do domku, nacisnąć na kontakty tej simki, a następnie przytrzymując klawish "shift" klikać na pasku kontaktów? znaczy klikać na pasku znajomości tej żony z mężem aż do 100.
A może prościej? Można bez kodu, lecz do tgo potrzebne są shackowane obiekty... Wystarcy wpiać ten kod, następnie wraz z schiftem kliknąć na sima, spawn, tombstone l and d... (czy jak mu tam) i make me friendly eweryone here (no nie wiem czy prościej). W ten sposob sim będzie lubił (z wzajemnością) wszystkich simów na parceli.. Wystarczy uścisk, aby stali się dobrzymi przyjaciółmi lub interakcja romantyczna, aby się pokochali...

karo-14
11.10.2005, 16:53
A tak w ogóle co do swadki to troche oszukuje, no wiec w okolicy stworzyłam bruneta ze znakiem zodiaku lew którego kreciły blondynki z makijażem a odrzucała otyłość. Za ta tą blondynke tez lwa krecili bruneci i woda kolońska, wiec gdy moi simowie sie spotkali odrazku sie sopbie spodobali i on dał jej 4 błyskawice i ona mu tez, a gdy on umówił sie na randke w ciemno przy pomocy swatki( dał jej 5 000) to pojawiła sie jakaś inna blondynka której dał tylko 2 błyskawice!!!!!! I to ma być dobra swatka? przeciez tamta mu sie bardziej podobała!!!!!! Do bani to jest!!!!!!!!!!!!!

madziaq
11.10.2005, 17:27
odrazku sie sopbie spodobali i on dał jej 4 błyskawice i ona mu tez

4 blyskawice? to max to nie jest 3???

hmm a czy to nie jest tak ze swatka daje nieznajomych????

Margierytka
11.10.2005, 18:10
Ma któś Zodiaki po pl?
Mam - tu są (http://www.majkowscy.cruxnet.pl/znaki.html)

Zaria
13.10.2005, 20:10
A ja mam pytanie. Moja simka ma zachcianke "WSTAPIC W ZWIAZEK PARTNERSKI" a nie malzenstwo jednak nie wiem jak to zrobic... ile trzeba miec kontaktow z zareczonym simem zeby miec wylacznie zwiazek partnerski?

rainne
13.10.2005, 20:18
A ja mam pytanie. Moja simka ma zachcianke "WSTAPIC W ZWIAZEK PARTNERSKI" a nie malzenstwo jednak nie wiem jak to zrobic... ile trzeba miec kontaktow z zareczonym simem zeby miec wylacznie zwiazek partnerski?
związek partnerski to to samo co ślub, tylko jego zawarcie zachodzi pomiędzy dwoma simami tej samej płci (np. w związek partnerski mogą wejść dwie kobiety albo dwóch mężczyzn). pary mieszane biorą z kolei ślub.

Zaria
14.10.2005, 11:11
wielkie dzieki... kurde... moja simka lubi kobiety :O

japoni
14.10.2005, 17:18
Czy można mieć jednocześnie Nocne Życie i Na Studiach? Którą płytę trzeba włożyć do napędu, abym mogła grać w NŻ i NS? Najpierw zainstalowałam Nocne Życie, a poźniej Na Studiach.
Gdy uruchamiam gre NS to wyświetla się komunikat:
"Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry The Sims 2. Proszę uruchomić The Sims 2 Nocne Życie."
Mogę grać w NS i NŻ?

berata
14.10.2005, 17:26
Czy można mieć jednocześnie Nocne Życie i Na Studiach? Którą płytę trzeba włożyć do napędu, abym mogła grać w NŻ i NS? Najpierw zainstalowałam Nocne Życie, a poźniej Na Studiach.
Gdy uruchamiam gre NS to wyświetla się komunikat:
"Uruchomiona została niewłaściwa wersja gry The Sims 2. Proszę uruchomić The Sims 2 Nocne Życie."
Mogę grać w NS i NŻ?
Pewnie, że można mieć jednocześnie NZ i NS. Ja tak mam. :) A w komunikacie chodzi o to, że simsy musisz odpalać z ikonki NZ niezależnie od kolejności instalacji. Gra się z płytą dodatku, który wyszedł ostatni, czyli w tym wypadku z płytą z NŻ.

madziaq
14.10.2005, 19:31
Pewnie, że można mieć jednocześnie NZ i NS. Ja tak mam. :) A w komunikacie chodzi o to, że simsy musisz odpalać z ikonki NZ niezależnie od kolejności instalacji. Gra się z płytą dodatku, który wyszedł ostatni, czyli w tym wypadku z płytą z NŻ.

a to nie jeest tak ze trzeba instalowac dadatki pokolei? najpier na studiach a potem nocne zycie

berata
14.10.2005, 20:06
a to nie jeest tak ze trzeba instalowac dadatki pokolei? najpier na studiach a potem nocne zycie
Nie trzeba instalować po kolei. Sprawdzałam. ;)

arviladelia
15.10.2005, 08:48
No więc ja sie grzecznie zapytowuję co ja mam zrobic z romantyczna kolacją we dwoje??? jak przyjdę do baru i siadam sobie grzeczniutko na krzesełkach nim i nią to nic nie mogę zamówic, tak wiem trzeba dac 'sadza mnie', no ale jak dam 'sadza mnie' to sadza mi moich simów osobno!!! to co? mają sobie rozmawiac tomantycznie krzycząc przez salę???
A więc moje w.w pytanie brzmi: czy da się zrobic tak, zeby RAZEM siedzeli przy jednym stoliku i mogli cos zjesc... tlyko b. prosze bez odpowiedzi typu: "tak- w domu" ^_^

Fraise
15.10.2005, 17:41
Ej ;( Nie mam zdjęć z NŻ.Nie ma ich tam gdzie zwykle,czyli w stroytelling :( To gdzie są? Szybką poproszę odpowiedź,bo te zdjęcia są mi konieczne potrzebne!!!

stotkaa
15.10.2005, 18:00
No więc ja sie grzecznie zapytowuję co ja mam zrobic z romantyczna kolacją we dwoje??? jak przyjdę do baru i siadam sobie grzeczniutko na krzesełkach nim i nią to nic nie mogę zamówic, tak wiem trzeba dac 'sadza mnie', no ale jak dam 'sadza mnie' to sadza mi moich simów osobno!!! to co? mają sobie rozmawiac tomantycznie krzycząc przez salę???
A więc moje w.w pytanie brzmi: czy da się zrobic tak, zeby RAZEM siedzeli przy jednym stoliku i mogli cos zjesc... tlyko b. prosze bez odpowiedzi typu: "tak- w domu" ^_^
Nie da się, niestety.
Tzn. możesz kombinować, usadzać simów jednego i z drugim kombinować, żeby siadł... ale samo z siebie się nie da.
Chociaż mi zawsze simy siadają przy jednym stoliku, naprzeciwko lub obok siebie. :P

Lea
15.10.2005, 19:38
Hmmm A gdzie Ty te swoje simy wyslyłasz na kolację? Do barku gdzie są tylko pojedyńcze krzesełka przy stolikach? Może wyślij ich w inne miejsce? A może najpierw nim je wyślesz niech jeden sim umówi się z drugim na randkę bo skąd kelner ma wiedzieć ze to para?

arviladelia
15.10.2005, 21:16
UMÓWILI SIE NA RANDKE!!!
i to mnie właśnie irytuje=/// ze ten gosc nie łapie ze to para
i przepraszam, za kogo ty mnie masz chyba jak romantyczna kolacja to nie przy barze...

Vanillienné
15.10.2005, 21:22
Och, ja też tak miałam. Musisz pójść nimi w inne miejsce, najlepiej zbudowane przez Maxisa. Polecam "flambir".

Lea
15.10.2005, 23:03
UMÓWILI SIE NA RANDKE!!!
i to mnie właśnie irytuje=/// ze ten gosc nie łapie ze to para
i przepraszam, za kogo ty mnie masz chyba jak romantyczna kolacja to nie przy barze...
A to zwracam honor :) Tyle dziwnych ludzi się tutaj pojawia... No cóż zatem pozostaje Ci tylko spróbować w innym lokalu

Arkadio
15.10.2005, 23:14
hejka mam mały problem z tą grą ściongnolem dziś samochód "fiata punto" ale pojechalem nim na parcele publiczną i musialem włoczyć gre kiedy włoczylem na nowo to sima niebyło na mojej parceli wiedz sie pobawiłem tymi zmodefikowanymi przedmiotami no i sie pojawił sim ale bez samochodu siedz tak jak by w nim ale ale nigdze go nie widze samochodu oczywiście.Podjechał troszke i stanol i sie nie rusza i niewiem co zrobic
tak to wyglonda [img=http://img409.imageshack.us/img409/6198/screenshot8ws.th.png] (http://img409.imageshack.us/my.php?image=screenshot8ws.png)
prosze o szybką pomoc

Fraise
16.10.2005, 07:24
Ej ;( Nie mam zdjęć z NŻ.Nie ma ich tam gdzie zwykle,czyli w stroytelling :( To gdzie są? Szybką poproszę odpowiedź,bo te zdjęcia są mi konieczne potrzebne!!!
Sorka,ale mi to naprawdę potrzebne!!!
PS.MAM TEŻ NS

Vanillienné
16.10.2005, 07:30
Moje Dokumenty -> EA Games -> The Sims2 -> Neigborhoods -> N001 to Miłowo, N002 to dziwnowo i tak dalej -> Storytelling. Tam muszą być zdjęcia.

Fraise
16.10.2005, 08:37
JESTEŚ WIELKA! Dzięki!

puci
16.10.2005, 11:11
Co się stanie jeśli mam w zwykłych Simsach 2 zaistalowanev dodatki z gazety Komputer świat nowe oczy a niedługo zaistaluje NŻ??? A jak tych dodatków nie będzie widać to co sie stanie z oczami???

berata
16.10.2005, 11:21
Co się stanie jeśli mam w zwykłych Simsach 2 zaistalowanev dodatki z gazety Komputer świat nowe oczy a niedługo zaistaluje NŻ??? A jak tych dodatków nie będzie widać to co sie stanie z oczami???
Powinno być je widać nadal, ale gdyby się tak nie stało, to będą one w folderze, do którego zostały włożone, czyli w Downloads.

k_a_r_o_14
16.10.2005, 18:26
Mam pytanie! Jak zamienia się simsa w wamira??? Jakoś mi to nie wychodzi! HELP! :(

rainne
16.10.2005, 19:03
Mam pytanie! Jak zamienia się simsa w wamira??? Jakoś mi to nie wychodzi! HELP! :(
zaprzyjaźnia się z takim wampirem i czeka aż on dziabnie. opcjonalnie zaprzyjaźnia się z wampirem, następnie nakłania się go do ugryzienia naszego współlokatora, po czym tenże współlokator gryzie nas. ewentualnie, zawsze można wpisać kod boolprop testingcheatsenabled, przytrzymać klawisz 'shift', kliknąć na sima i wybrać opcja "make a vampire".

Sacline
17.10.2005, 13:24
wiem że to nie jest pytanie ale niechciałam zaśmiecać forum mam takie coś co może zmienić matrix-owego sima:Potrzeba na studiach wchodzimy w Przedmieście ,gramy rodzinką X ,wchodziwy w tryb kupowania, w sypialnie w stoliki i tam powinna być komoda stawiamy ją gdzie chcemy,czekamy aż jakieś simy przyjdą (oprucz sfatki) i klikamy simem żeby go przywitał ,potem klikamy na komode i wybieramy opcje np.,,umaluj....magda" :smilea: :smilea: :smirk:

KubaS
19.10.2005, 11:53
Moje pytanie dotyczy przeprowadzki. Mam taki problem że po schowaniu do ekwipunku sprzętów, po wypakowaniu np. w nowym domu nie mogę postawić przy ścianie szafy i łóżka. Co może byc powodem?

Lea
20.10.2005, 00:26
Moje pytanie dotyczy przeprowadzki. Mam taki problem że po schowaniu do ekwipunku sprzętów, po wypakowaniu np. w nowym domu nie mogę postawić przy ścianie szafy i łóżka. Co może byc powodem?
Jedyne co przychodzi mi do głowy to dach na tym poziomie na którym chcesz stawiać te sprzęty a nie piętro wyżej. Nie przebudowywałeś tego nowego domu?

madziaq
20.10.2005, 15:50
Jedyne co przychodzi mi do głowy to dach na tym poziomie na którym chcesz stawiać te sprzęty a nie piętro wyżej. Nie przebudowywałeś tego nowego domu?

nie to chyba nie to... u mnie tez byl problem tyle ze stolem do gry w karty. nie dalo sie ustawic razem z krzeslami przy scianie... a druga rzecz obrazy przenisione w ekwipunku nie znikaja przy niskich scianach... to troche denerwujace.

Nesy
22.10.2005, 07:23
Ściągnęłam sobie oba te patche z oficjalnej strony ale zainstalowałam tylko ten do NŻ. Czy jak teraz zainstaluje ten do NS to nic się nie stanie?

Czy to trzeba było najpierw ten do NS a potem do NŻ?

twój stary
22.10.2005, 07:59
Ściągnęłam sobie oba te patche z oficjalnej strony ale zainstalowałam tylko ten do NŻ. Czy jak teraz zainstaluje ten do NS to nic się nie stanie?

Czy to trzeba było najpierw ten do NS a potem do NŻ?

jeżeli zainstalowałaś tego do NŻ, to on poprawia błędy także z NS, więc tego do NS nie musisz już instalować

Fraise
22.10.2005, 09:30
Ej,a jak mozna grać w pokera? Postawiłam stół,ale krzeseł wokół niego nie można,a simowie nie mają żadnej reakcji na niego :(

Lea
22.10.2005, 10:20
Ej,a jak mozna grać w pokera? Postawiłam stół,ale krzeseł wokół niego nie można,a simowie nie mają żadnej reakcji na niego :(
Może postaw ten stół na wolnej przestrzeni i sprobuj postawić 4 krzesła (jak do jadalni), blisko tego stołu. U mnie to działa. Potem mogę cały zestaw (stół i krzesła) przestawić gdzie chcę.
A może to jakieś dodatki z netu przeszkadzają?

Domanika
22.10.2005, 21:42
Czy leżeli wampir z wampirzycą (kobieta z meszczyzną) będą mieli dziecko/dzieci to to będą małe wampirki. Bo ja jak zrobiłam to mi wyszło normalne i potem musiałam się znowu przemienic zeby się opiekowac. :O

berata
22.10.2005, 21:43
Czy leżeli wampir z wampirzycą (kobieta z meszczyzną) będą mieli dziecko/dzieci to to będą małe wampirki. Bo ja jak zrobiłam to mi wyszło normalne i potem musiałam się znowu przemienic zeby się opiekowac. :O
Dziecko będzie normalne. Już było to pytanie...

japoni
23.10.2005, 11:18
Mam problem z swatką. Gdy zsyła mi z "nieba" sima stoi on i nie można nic z nim zrobić tj. rozmawiać, zabawiać itd. Poprostu stoi i się nie rusza. Teraz mam przed domem Sima. Czy to może być spowodowane dodatkami?

berata
23.10.2005, 13:29
Mam problem z swatką. Gdy zsyła mi z "nieba" sima stoi on i nie można nic z nim zrobić tj. rozmawiać, zabawiać itd. Poprostu stoi i się nie rusza. Teraz mam przed domem Sima. Czy to może być spowodowane dodatkami?
Pewnie, że może. Dodatki mogą spowodować wiele błędów. Nie przekonasz się, póki nie sprawdzisz przenosząc wszystkie w bezpieczne miejsce. ;)

kartofelq
24.10.2005, 16:13
Czyżby obraz na poprawienie nastroju z simchaotics (http://www.simchaotics.com/) niedziałał w dodatku "Nocne życie"? Bo wrzuciłam go do Downloadu, a tu bach gdy wchodzę do gry pisze, że to jakiś niebezpieczny element, który może spowodować jakiś błąd. U was też tak się dzieje? Może znacie link gdzie jest jakiś inny obraz na poprawienie nastroju lub coś innego żeby DZIAŁAŁO w dodatku "Nocne życie".

sasha fierce
24.10.2005, 16:48
dziwne, mnie obraz dziala o_O

kartofelq
24.10.2005, 17:41
Taa? Chę, nie wiem mi się pokazuje takie duuże okno, na cały ekran, że niby to jakiś zły element... Ech.

Nisinën
24.10.2005, 17:50
Każdemu pokazuje się takie duże okno :P Wypisane są tam wszystkie ściągnięte rzeczy i gra pyta się czy chcesz je włączyć czy nie. Jeśli chcesz klikasz na "Włącz obiekty..." (nie pamiętam jak to było), jeśli nie to na "Wyłącz..." Mam ten sam obraz i nie powoduje on błędów w grze (przynajmniej u mnie).

Eee...nie jestem pewna, ale chyba o to ci chodziło... :)

stotkaa
24.10.2005, 17:53
który może spowodować jakiś błąd.
To pojawia sie zawsze, gdy ma sie sciagniete dodatki z neta. ;) Mnie tez ostrzegalo, ale bledow nie bylo.

kartofelq
24.10.2005, 18:10
Każdemu pokazuje się takie duże okno :P Wypisane są tam wszystkie ściągnięte rzeczy i gra pyta się czy chcesz je włączyć czy nie. Jeśli chcesz klikasz na "Włącz obiekty..." (nie pamiętam jak to było), jeśli nie to na "Wyłącz..." Mam ten sam obraz i nie powoduje on błędów w grze (przynajmniej u mnie).

Eee...nie jestem pewna, ale chyba o to ci chodziło... :)

Aaa no to dziękuję za uświadomienie. :] Dobrze, że to nic szczególnego, zaryzykuję. :*

KubaS
25.10.2005, 09:51
Czyżby obraz na poprawienie nastroju z simchaotics (http://www.simchaotics.com/) niedziałał w dodatku "Nocne życie"? Bo wrzuciłam go do Downloadu, a tu bach gdy wchodzę do gry pisze, że to jakiś niebezpieczny element, który może spowodować jakiś błąd. U was też tak się dzieje? Może znacie link gdzie jest jakiś inny obraz na poprawienie nastroju lub coś innego żeby DZIAŁAŁO w dodatku "Nocne życie".

Proponuje kod "maxmotives", działa w NŻ i poprawia nastrój wszystkim domownikom naraz.

Zyleta1986
26.10.2005, 16:48
Witam wszystkich i Bardzo wszystkich prosze o pomoc.
Chodzi mi o instalacje dodatku "Nocne Zycie" tzn. gdy instaluje ten dodatek wszystko przebiega ok az do konca instalacji gdy gra sie aktualizuje i wyskakuje mi bład poczym cala instalacja od 100% zaczyna mi sie cofać. Czy wie ktos dlaczego?
Pozdrawiam! I zgory dziekuje za pomoc!

stotkaa
26.10.2005, 16:58
Tak, częsty problem z aktualizacją. Prawdopodobnie masz dodatki z neta, które to mogą powodować... lub na dysku śladowe ilości tegoż dodatku (np. w rejestrze).

-=MeWa=-
26.10.2005, 17:09
ej mam pytanko!!fryzury z meshem tez mi nie dzialaja ale ja mam sciagac tylko mesha czy fryzurke tez;p

berata
26.10.2005, 17:11
ej mam pytanko!!fryzury z meshem tez mi nie dzialaja ale ja mam sciagac tylko mesha czy fryzurke tez;p
Masz ściągać i mesh i fryzurę.

-=MeWa=-
26.10.2005, 17:24
ok thx ale i tak mi nie dzialaja;( to wina kompa czy?? a z jakich stron wy sciagacie ze działaja??? :(

berata
26.10.2005, 17:28
ok thx ale i tak mi nie dzialaja;( to wina kompa czy??
A rozpakowałaś je chociaż? ;) Może wyłączyłaś obiekty zmodyfikowane?

a z jakich stron wy sciagacie ze działaja??? :(
Z jakiej strony bym nie ściągała - zawsze działa. ;P

Zyleta1986
26.10.2005, 18:05
Tak, częsty problem z aktualizacją. Prawdopodobnie masz dodatki z neta, które to mogą powodować... lub na dysku śladowe ilości tegoż dodatku (np. w rejestrze).

Acha ale moge cos z Tym zrobic czy gra? Bo z simsami na studiach mam to samo:/. Zagram sobie w to wkoncu czy lipa:(??

stotkaa
26.10.2005, 18:37
Usuń dodatki, jakie pobierałaś. Tzn. na początek przekopiuj folder "Download" gdzie indziej i spróbuj zainstalować. Jeśli nadal będzie to samo - to nie wina dodatków. Pozostają dwie możliwości - usunąć całkowicie TS2 (łącznie z plikami w rejestrze i folderem EA Games w "Moich dokumentach") lub sprawdzić, czy nie ma na dysku jakiegoś wirusa (podobno takie problemy występują też gdy komputer jest zawirusowany).

Anais
28.10.2005, 19:30
Mam - tu są (http://www.majkowscy.cruxnet.pl/znaki.html)

Dziękuje alia - te wskazówki są bardzo przydatne.

dalva
29.10.2005, 03:20
Nurtuje mnie jedna sprawa a nie znalazłam tu odpowiedzi... W wyposażeniu jednej z moich simek jest "liścik - dzięki za dobrą zabawę"... a ta simka nigdy nie była na randce. Może to być przekaz dla jej przyjaciółki lub przyjaciela? Co mogę z tym zrobić? Jak klikam na inne simy to nie ma żadnej nowe opcji...

kartofelq
29.10.2005, 07:41
Poprostu sobie postaw na stolik te róże. Może to jakiś błąd. Aha i zobacz kto podpisał ten liścik w kwiatach, potem może zadzwoń do tej osoby, zobacz ile macie kontaktów. A czy czasem nie zapraszałaś kogoś do domu?

Fraise
29.10.2005, 07:59
Nurtuje mnie jedna sprawa a nie znalazłam tu odpowiedzi... W wyposażeniu jednej z moich simek jest "liścik - dzięki za dobrą zabawę"... a ta simka nigdy nie była na randce. Może to być przekaz dla jej przyjaciółki lub przyjaciela? Co mogę z tym zrobić? Jak klikam na inne simy to nie ma żadnej nowej opcji...
Pewnie twoja simka znalazła go w tej skrzynce pocztowej.Ja też tak miałam.Nie musiała koniecznie iść na randkę.Mogła urządzić przyjęcie lub spotkanie ;)
Moje pytanie: Dlaczego w SimPe nie ma dodatków z dodatku NŻ,a są z NS..? Instalowałam SimPe jak wgrałam na kompa Nocne Życie. To dlaczego tych objektów nie ma?

stotkaa
29.10.2005, 08:26
Musiała być na randce. ;) Lub chociaż z kimś się spotkać albo na imprezie grupowej. Takie liściki dostaje się za super zabawę lub udaną randkę. Można też dostać czarny, śmierdzący list za koszmarną randkę. Wszystkie liściki przynosi listonosz/ka.
Ponadto, za randkę marzeń ukochany/na przynosi bukiet czerwonych róż pod drzwi. ;) Romantyczne. ;P

Kladź
29.10.2005, 17:04
To ja mam pytanie.....
Gdzies miałam taki kod że dzięki niemu można ustawić kąt nachylenia dachu itd. no i go zgubiłam. No i czy wie ktoś jaki to kod :P
Wydaje mi się że on był w jakiejś gazecie o nż ale dobra ;p

EDIT: A może mi się śniło xD

Zyleta1986
30.10.2005, 14:28
Witam!
Mam pytanko gdzie mam umiescic pliki mdf i mds Mini Image? Zeby mi gra sie wkoncu odpalila :con:
Pozdrawiam!

twój stary
30.10.2005, 15:00
To ja mam pytanie.....
Gdzies miałam taki kod że dzięki niemu można ustawić kąt nachylenia dachu itd. no i go zgubiłam. No i czy wie ktoś jaki to kod :P
Wydaje mi się że on był w jakiejś gazecie o nż ale dobra ;p

EDIT: A może mi się śniło xD

ten kod to roofslopeangle (tu wpisujesz liczbę od 15-75)

kartofelq
30.10.2005, 15:03
Witam!
Mam pytanko gdzie mam umiescic pliki mdf i mds Mini Image? Zeby mi gra sie wkoncu odpalila :con:
Pozdrawiam!

Potrzebujesz programy Daemon Tools. Więcej ci nie powiem, bo tu nie gadamy o piratach.

BlEyPeRulz
31.10.2005, 20:00
Ponieważ nie mam NŻ zadam to pytanie bo ciekawość mnie pożrea:D.Czy w NŻ można chodzić (odwiedzać) do kogoś innego??Np.do sąsiadów.

berata
31.10.2005, 20:02
Nie można odwiedzać sąsiadów.

01.11.2005, 07:39
Wiecie ja mogę tylko zaprośić 2 osoby na imprę ! Czy jest jakiś kod ? Co można zrobić ???? :O

Nereide
01.11.2005, 09:56
No, jak już masz ludzi pozapraszanych, to podzwoń do znajomych i będzie więcej ludzi ;)

lay
01.11.2005, 18:42
No, jak już masz ludzi pozapraszanych, to podzwoń do znajomych i będzie więcej ludzi ;)
Jest taki kod.. A dokładniej tutaj. (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=18616)

-=MeWa=-
02.11.2005, 14:47
ej mam problem:
whcodze na forum,potem na the sims2 ooo musze to miec,i nie ma linkarni;( a moja kolezanka ma.co ma zrobic??

Fraise
03.11.2005, 15:48
MeWa po:
1. To nie jest ten temat
2. Na pewno musisz tam mieć Linkarnię ;) Wystarczy poszukać ;) Jest na górze w Przyklejonych ;)
3. Sama nie wiem ;P

1asiagiejbo
05.11.2005, 11:39
małe pytanko: jak zrobić wampira (mam TS2 NŻ)???

puci
05.11.2005, 11:55
Wampira nie da się ot tak zrobić. Musisz zaprzyjaźnić się z wampirem i wtedy on cię ukąsi i dopiero jesteś wampirem. A żeby znów stać się normalnym trzeba kupić od swatki eliksir wampiryzmu :)

lay
05.11.2005, 19:07
Wampira nie da się ot tak zrobić. Musisz zaprzyjaźnić się z wampirem i wtedy on cię ukąsi i dopiero jesteś wampirem. A żeby znów stać się normalnym trzeba kupić od swatki eliksir wampiryzmu :)
Są też inne sposoby (coś wyszukiwarka nie działa, więc napiszę tylko te, które pamiętam).
Trzeba wpisać znany juz kod boolProp testing... kliknąć na sima i wybrać opcję make vampire (czy coś w tym stylu)...
Skorzystać z InSIMenatora (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22941)...

trawka
06.11.2005, 08:00
jesli takie pytanie juz bylo to przepraszam, ale nie mam czasu teraz czytac tego calego forum :con:
jak dzwonie po swatke to mam opcje zeby kupic eliksiry, porozmawiac, itp. ale nie ma opcji aby swatka znalazla mi drugiego sima! :(

Vanillienné
06.11.2005, 08:02
Na pewno? Może pokaż screena, jak na nią klikasz... wtedy się zastanowimy.

Nisinën
06.11.2005, 08:25
Mam małą prośbe, czy ktoś mógłby mi podać kod, dzięki któremu można stawiać meble na skos? :) Chyba wiecie o co mi chodzi...

PS. Szukałam na forum, ale jakoś nie mogę tego znaleźć :/

EDIT: A jednak znalazłam :) Jakby ktoś nie wiedział to podaje:
boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true/false

trawka
06.11.2005, 08:39
http://img473.imageshack.us/my.php?image=beztytuu5ge.jpg

puci
06.11.2005, 10:09
Kliknij na zaproś na randkę w ciemno i najlepiej zapłać maxymalnie bo wtedy znajdzie ci idealnego sima :) Musisz mieć dużo kasy ponieważ wróżka drogo sobie liczy :P

artek1718
06.11.2005, 16:39
A ja mam małe pytanko. Tylko proszę o PEWNĄ odpowiedź. Czy będzie mi działać orginalne TS2 Nocne Życie z PIRATAMI, czyli TS2 I Na studiach?

rainne
06.11.2005, 16:51
A ja mam małe pytanko. Tylko proszę o PEWNĄ odpowiedź. Czy będzie mi działać orginalne TS2 Nocne Życie z PIRATAMI, czyli TS2 I Na studiach?
o piratach na tym forum nie rozmawiamy. zapoznaj się zregulaminem forum, zanim cokolwiek napiszesz.

Megga
06.11.2005, 19:01
A mógłby mi jakiś dobry człowiek napisać, co to takiego ta chemia? Nie mam NŻ ale niedlugo będę miała.

lay
06.11.2005, 19:22
A mógłby mi jakiś dobry człowiek napisać, co to takiego ta chemia? Nie mam NŻ ale niedlugo będę miała.
"Twój sim może libiś innego sima, lae jeśli między nimi zabraknie "tego czegoś", stworzenie romantycznego związku może okazać się niezwykle trudne. Zachowaj siły na bardziej przystępnych Simów. Simowie, między którymi działa dobra "chemia" znacznie łatwiej nawiązują ze soba bliskie kontakty".
To jest z instrukcji :]

-=MeWa=-
18.11.2005, 17:50
witam;) mam pytanko a wlasciwi prosbe:) poterzebuje jakis fajnych stron z fryzurami i ubraniami do nz(wiem ze jest linkarnia ale tam jak wchodze i sciagam to nie dziala wiec prosze o jakies z ktorych wy sciagacie i macie je w grze na) z gory thx:P

Mika432
20.11.2005, 19:24
ja mam problemos. zainstalowalam ts2 ns i nz i jak wlaczam nz to nie ma opcji, ani ubran ani mebli ani nic z ns, gra mowi ze nie mam zaistalowywanych ns. jak wlaczam ns to nie ma z nz;( nie mam dodatkow, karaoke fix ani innych takich. przeinstalowywalam nz i ns, instalowalam na odwrot, wywalalam wpisy z rejestru instalowalam raz jeszcze, nic nie pomoglo, jedynie zmienily sie komunikaty: teraz jest napisane ze dodatek ns zostanie odinstalowany, a mlodzi dorosli zamienieni na doroslych itd.;( prosze pomocy! chce w koncu pograc :(

Natalia
23.11.2005, 19:57
CZy na parceli publicznej w centrum. Można spotkać sima, który mieszka w tej normalnej okolicy? Próbowałam już kilka razy i oprócz mojego sima były tam tylko NPC.

berata
23.11.2005, 20:10
CZy na parceli publicznej w centrum. Można spotkać sima, który mieszka w tej normalnej okolicy? Próbowałam już kilka razy i oprócz mojego sima były tam tylko NPC.
Nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam pytanie, ale nic.. najwyżej mnie poprawisz. ;) Tak, można spotkać na parceli publicznej sima z okolicy, ale tylko z tej, na której mieszka Twój sim. Jeżeli jest on mieszkańcem Dziwnowa, to możesz w centrum spotkać osoby z Dziwnowa, ale już z Miłowa, Werony, czy innej okolicy nie spotkasz.

lay
24.11.2005, 20:08
Nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam pytanie, ale nic.. najwyżej mnie poprawisz. ;) Tak, można spotkać na parceli publicznej sima z okolicy, ale tylko z tej, na której mieszka Twój sim. Jeżeli jest on mieszkańcem Dziwnowa, to możesz w centrum spotkać osoby z Dziwnowa, ale już z Miłowa, Werony, czy innej okolicy nie spotkasz.
Chodzi chyba o to, czy jak sim pojedzie na przedmieście to spotka tam innych simów z dzielnicy, czy tylko npc... Nie jestem pewna, lecz chyba da się spotkać simów nie bedących npc (dawno nie gralam i pamięć zawodzi, lecz chyba kogoś spotkałam ;) ).

Harpsichord
24.11.2005, 20:15
...sim spotkał na przedmieściu swoją "zaręczynówkę" xD. A to była simka zrobiona przezemnie.

moniak1993
25.11.2005, 08:21
Czy sim może sobie iść piechotą np. do Parceli publicznej ?? czy musi sie cały czas poruszać samochodem? bo w fotostory Balkony Braves czy jakos tak... ;) widziałam ze simy idą piechotą ... - to mozna isc piechotą czy tylko samochodem moozna sie poruszac ???

Harpsichord
25.11.2005, 09:27
...to jak najbardziej. Tyle, że trzeba mieć NŻ.

berata
25.11.2005, 13:13
Można? :O A zdradzisz jak, bo ja jeszcze tego nie odkryłam. ;) Może w FS simy po prostu idą na uczelnię, a autorzy piszą, że idą do centrum? Przecież to, co jest napisane nie musi być prawdą. Ważne tylko, żeby ze zrobieniem zdjęcia pasującego do opisu sobie poradzić.

goomaki
04.12.2005, 11:56
Mam pytanie na tym zdjęciu wygląda jakby był podwójny fundament. Można coś takiego zrobić ??http://img204.imageshack.us/img204/4063/screenshot24big5rx.jpg (http://imageshack.us)

Sacline
04.12.2005, 13:01
też sie z takimi spotykałam próbuje do teko dojść ale mi nie wychodzi:(

Isi
04.12.2005, 17:42
Czy sim może sobie iść piechotą np. do Parceli publicznej ?? czy musi sie cały czas poruszać samochodem? bo w fotostory Balkony Braves czy jakos tak... ;) widziałam ze simy idą piechotą ... - to mozna isc piechotą czy tylko samochodem moozna sie poruszac ???
Moniak, chodzi Ci o moje fs???
Jeśli tak, to odpowiedź brzmi: nie mogą.
Jak robię zdjęcia, że najpierw ustawiam ich jak najdalej na parceli, niby, że odchodzą, a potem eksmituję ich i daję do innego domku. Bo moi "aktorzy" co odcinek mieszkają w kilku domkach i m.in. dlatego mam z tym fotostory dużo roboty!
Nie mogłaś widzieć, jak idą piechotą, bo nie widziałaś, w jaki sposób robiłam fs ;)
Na pewno wyjście gdzieś piechotą jest niemożliwe (no, chyba że na uczelnię). :)

Lea
04.12.2005, 21:31
Mam pytanie na tym zdjęciu wygląda jakby był podwójny fundament. Można coś takiego zrobić ??
Oczywiście że można :D Budowe fundamentu musisz rozpocząć od wzniesienia (jesli nie masz górki na parceli wpierw musisz ją zrobić). A gdy wyjedziesz z fundamentem poza to wzniesienie wówczas fundament będzie wyższy. Potem można teren wyrównać. :D

-=MeWa=-
08.12.2005, 12:41
Witam!!Potrzebuje jakis fajnych stronek z fryzurkami ;) dziekuje;p

Nesy
08.12.2005, 13:13
Witam!!Potrzebuje jakis fajnych stronek z fryzurkami ;) dziekuje;p

Zaglądnij do działu Extras > The Sims 2 - OOO muszę to mieć!
Albo tutaj > http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12839
Jesli chodzi o mnie to mi się podobają fryzury ze strony:

http://www.peggysims2.net

simssita
16.12.2005, 12:28
Od ilu lat jest TH2: NŻ?

Lapis_Lasuli
16.12.2005, 12:32
Od ilu lat jest TH2: NŻ?
Na opakowaniu pisze, że od 12.

Sacline
16.12.2005, 12:52
Na opakowaniu pisze, że od 12.

jA I TAK MAM MNIEJ LATEK xP xP ;P ;P ;) ;) B) :P :P

simssita
16.12.2005, 13:13
:** Happy !!!
Tata powiedział że jak 14,15,16 to nie kupuje.
jak 12 takkkk..

WITAJ NOCNE ŻYCIE!!!

:* :) :yay: :tu: :group: :mbounce: *

A i jeszcze mam pytanie . Ile zajmuje NŻ?

berata edit: Nie pisz posta pod postem!
*I nie dawaj aż tyle emotek. Część wywaliłam, bo co za dużo...

Pumcia
30.12.2005, 15:33
w którym momencie trzeba wpisac kod na bliźnięta i na wszystkie nagrody z pracy? Czy kod na nagrody działa w NŻ??

Sacline
30.12.2005, 15:56
w którym momencie trzeba wpisac kod na bliźnięta i na wszystkie nagrody z pracy? Czy kod na nagrody działa w NŻ??

jak simka rodzi a na nagrody........wdet kiedy chcerz,On tylko działa w NŻ

szyja007
31.12.2005, 11:11
mam jedno pytanko!:ile kosztuja 3 plyty razem??jest jakas promocja czy wszystkie plyty musze kupic oddzielnie??

Pumcia
03.01.2006, 18:29
sciągnełam dodatki typu kolczyki, łancuszki itp. Wgrałam je, a kiedy wchodze do gry niegdzie ich nie ma. Czy któś może mi powiedziec gdzie je znajdę??

Nana
03.01.2006, 19:05
sciągnełam dodatki typu kolczyki, łancuszki itp. Wgrałam je, a kiedy wchodze do gry niegdzie ich nie ma. Czy któś może mi powiedziec gdzie je znajdę??

Poszukaj w akcesoriach i maskach (tam gdzie robisz makijaż).

Balbina
05.01.2006, 18:54
Mam pytanie czy podczas instalacji program prosi o płyte do the sims 2 na studiach?? Jeśli tak to którą?? Mam zrytą CD 1 dlatego pilnie czekam na odp

goomaki
05.01.2006, 20:13
Nie, potrzebujesz płyty tylko do the sims2 nocne zycie aby ją zainstalowac :D

Nikki
06.01.2006, 13:35
Nie, nie prosi. Może poprosić o płyte the sims 2 cd 4, ale to tylko wtedy jeżeli nie aktulizowałeś simsów przy instalce na studiach.

Cocaine
13.01.2006, 20:13
Mam pytanie czy podczas instalacji program prosi o płyte do the sims 2 na studiach?? Jeśli tak to którą?? Mam zrytą CD 1 dlatego pilnie czekam na odp

Wowczas kazdy na świecie musiałby miec NS żeby mieć też NŻ. Nie, nie wola ;)

Nudna fryzura...
14.01.2006, 18:58
Mam penwien problem, ktory napewno dla kazdego z was nie okaze sie nim...Ogladalam na wszym forum fotki z the sims nocne zycie. Wasze sliczne simki i simy mieli bardzo fajne i oryginalne fryzury, ktorych ja w nocnym zyciu nie mam...Były tez super ciuchy makijaz i inne...A wiec moje pytanie: Skad macie takie super fryzurki i ciuszki? Ja mam raptem 5 dla osoby....Moze je jakos pobieracie? Jak takto naipiszcie strnki z ktorych mozna to pobrac. Prosze! To dla mnie bardzo wazne!

Chocolatté
14.01.2006, 20:22
Nudna fryzura...:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=12839

Valeria
15.01.2006, 07:20
Coz ja miałam podobny problem...A raczej dalej mam...Gdzie mam sciagac ubrania makijaz czy fryzure...?? Tzn. gdzie mam to zapisywac?

Harpsichord
15.01.2006, 08:21
...lokacji: Moje Dokumenty - EA Games - The Sims 2 - Downloads.

Valeria
15.01.2006, 09:07
Mam zapisane w tym folderze. Przez jaki program trzeba otworzyc te dodatki, zebyl mogla miec je w grze bo mimo tego ze ma je tam teraz zapisane nie ma ich w grze! No i jakby ktos mogl to podajcie mi jakies najfajniejsze stronki z fryzurkami ubraniami i innymi...Prosze! Byłąm w tej waszej linkarni ale tam duzo jest a ja bym chciala te najciekawsze! Wie prosze o pomoc...

Lapis_Lasuli
15.01.2006, 11:03
Co gdzie zapisywać, czym rozpakowywać i skąd ściągnąć potrzebne programy (winzip, winrar) masz podane tutaj. (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=9349) Aby działały recolorowane obiekty, musisz mieć CEPa, link do pobrania również w tym (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=9349) temacie. No i musisz ściągać meshe (chyba, że są to recolory maxisowskich obiektów), które również rozpakowujesz do downloadsu.
Tak, w linkarnii jest bardzo dużo stron, dlatego polecam przegądać updatesy (http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=23), które są dodawane co 2 dni. Można w ten sposób uzyskać wszelkie nowinki dodatkowe i przy okazji pooglądać zdjęcia nowych obiektów.
Sama zazwyczaj pobieram dodatki z xmsims, simfantasy, peggysims. Linki w linkarnii pod tymi nazwami.
Pozdro

Valeria
15.01.2006, 12:42
Moze ze mnie jest jakis osiol ale ja nic nie rozumiem...Nie wiem co mam wogole zrobic! Moglby ktos mi to wytulamczyc zebym wiedziala jak mam miec fajne dodatki! Prosze z tego co wy piszecie nie rozumiem nic bo nie znam sie tak dobrze na kompie...

-=MeWa=-
15.01.2006, 13:28
siema mam pytanie a wlasciwie prosbe:) szukam fajnych stronek z ciuszkami ale jakos nie moge sie doszukac:)pomozecie mi???plis podajcie mi fajne stronki z ciuszkami plis....

Lapis_Lasuli
15.01.2006, 13:40
Moze ze mnie jest jakis osiol ale ja nic nie rozumiem...Nie wiem co mam wogole zrobic! Moglby ktos mi to wytulamczyc zebym wiedziala jak mam miec fajne dodatki! Prosze z tego co wy piszecie nie rozumiem nic bo nie znam sie tak dobrze na kompie...
No przecież dałam Ci linka... http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=9349 Wszystko tam pisze krok po kroku, już bardziej dokładnie się nie da. Jak już totalnie nie wiesz co robić to pisz do mnie na prywatną wiadomość.

siema mam pytanie a wlasciwie prosbe:) szukam fajnych stronek z ciuszkami ale jakos nie moge sie doszukac:)pomozecie mi???plis podajcie mi fajne stronki z ciuszkami plis....
http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=68 -> tutaj składasz prośby o strony z ciuchami. Poza tym, gdziekolwiek nie wejdziesz, będą na stronach ubrania. Przeglądaj też updatesy http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=23 jak już wcześniej pisałam...

Pumcia
16.01.2006, 17:39
Czy istnieje kod, który odblokowywujw wszystkie nagrody aspiracji?? Jeśli tak to czy moglibyślicie mi go podać??

Smile
16.01.2006, 17:46
Czy istnieje kod, który odblokowywujw wszystkie nagrody aspiracji?? Jeśli tak to czy moglibyślicie mi go podać??

aspirationpoints (w tym miejscu wpisujesz liczbę)

andź
21.01.2006, 16:39
Czy wie ktoś, kiedy Nightlife będzie dostępne na mac'i?

Pawlq
21.01.2006, 22:41
Czy wie ktoś, kiedy Nightlife będzie dostępne na mac'i?
co to jest mac'i? sry ale nie wiem :)

Zauważyliście że w jednym miejscu publicznym tnie sie strasznie a na niektórych chodzi normalnie, np. Mroczna Krypta tam sie tnie! a w... innych już nie!
Głupio

Snoopy
23.01.2006, 13:38
Jak zrobic, aby po dzieci nie przyjezdzal autobus szkolny tylko zeby np. mama po nie autem przyjezdzala? B)
Dziex :D

Lea
23.01.2006, 18:18
Coz... Musisz pilnowac tego autobusu i jak juz sie pojawi to skasowac dzieciom autobus a matce dac coby odwiozla... Nie da sie tak zrobic zeby sam z siebie nie przyjezdzal

Agita
25.01.2006, 18:37

Zauważyliście że w jednym miejscu publicznym tnie sie strasznie a na niektórych chodzi normalnie, np. Mroczna Krypta tam sie tnie! a w... innych już nie!
Głupio

To chyba zależy od kompa bo mi nigdzie nie tnie.

lord_Mike
25.01.2006, 18:46
[...]
MAC - Macintosh <- systemy operacyjne [takze komputery], popularne w USA.

Pumcia
31.01.2006, 17:49
Czy istnieje kod by małe dzieci umiały chodzić, mówić i korzystac z toalety bez żadnego uczenia ich??

Cocaine
31.01.2006, 18:34
Pumcia, podłączam się pod twoje pytanie z jeszcze jednym: Czy jest kod na dobrą imprezkę :>

lay
31.01.2006, 19:34
Pumcia, podłączam się pod twoje pytanie z jeszcze jednym: Czy jest kod na dobrą imprezkę :>
Z góry zaznaczę, że nie wiem, czy ten sposób działa także na imprezy, lecz wiem, że na randki działa :).
Wpisujesz kod boolProp testingCheatsEnabled true i nastepnie za pomoca ctrl spełniasz pragnienia simów...

jerry2
05.02.2006, 11:00
Jka zbudować garaż w ziemi.
Napiszcie e-maila na [email protected]
czekam na odpowiedzi.

berata
05.02.2006, 11:05
Jka zbudować garaż w ziemi.
Napiszcie e-maila na [email protected]
czekam na odpowiedzi.
Garaż podziemny (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=24064) - poradnik
Na przyszłość polecam przejrzeć spis treści poradników (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=15291). :)

Pawlq
09.02.2006, 20:05
"Dożyć Jubileuszu" Co to znaczy? Dożyć starości?

Lea
09.02.2006, 20:10
"Dożyć Jubileuszu" Co to znaczy? Dożyć starości?
W zasadzie tak, ale trzeba jeszcze zrobic przyjecie -> Jubileusz wlasnie :D

Cocaine
09.02.2006, 21:03
Ale trzeba go chyba dożyć z małżonkiem, czyż nie tak ;>

*ania500*
09.02.2006, 21:12

Tak, złoty jubileusz obchodzi się z małżonkiem :)

Lea
09.02.2006, 22:12
A jakże! :P Ba! Jeśli robimy Jubileusz jak małżonek jest w pracy to sie nie uda przyjęcie ale o ile pamiętam cel życiowy sie spełnia :D
A może nie? :O

SaNdRa__SnR
11.02.2006, 08:21
mam pytanka :
1.cZy kiedy jedziemy do miasta samochodem to widac cala okolice w ktorej sie przemieszczamy?
2. czy mozna zabierac "małe dzieci" do miasta autem?
3.Czy da sie zmeinic fryzure "małemu dziecku" i jak zrobic zeby bylu w samym pampersie? mam simsy juz od dawna ale nie moge wpasc na to jak sie zmienia simowi zeby mial pieluszke ;)

Harpsichord
11.02.2006, 08:43
...ja wiem to jest pieluszka jako jakiś tam strój ;) . Na pierwsze pytanie odpowiem nie, a na drugie - nie wiem, sprawdzę :P .

magda_909
11.02.2006, 08:50
Na drugie też odpowiedz brzmi nie.
Gdy chcesz wyjechac z dzieckiem gdzieś
to się pojawia, że nie mozesz dziecka zostawic samego
i komputer proponuje Ci opiekunke. Potem
staruszka przychodzi, a ty mozesz swobodnie pojechac
na parcele publiczną

*ania500*
11.02.2006, 10:34
mam pytanka :
3.Czy da sie zmeinic fryzure "małemu dziecku"

Możesz ściągnąć specjalne lustro do zmieniania wyglądu małym dzieciom. Znajduje się ono na tej stronce: http://www.gamesims2.atknet.sk/ - przechodzisz kolejno do: Downloady/Objekty/neoficiálne objekty/Zrkadlo pre batoľatá. To ostatnie to właśnie to lustro :)

Pozdrawiam :)

CoRnEliA :)
11.02.2006, 16:13
dzieki *ania500* tego lustra tez potrzebowalam :) pozdrawiam :)

Nikki
13.02.2006, 15:51
Dobra może to nie dotyczy NŻ bezpośrednio ale nie chciałam zaśmiecać forum nowymi tematami. A więc jak tworzymy własne otoczenie to automatycznie robi się zdjęcie "nagiego" otoczenia i daje je jako obrazek główny. Moje pytanie brzmi jak (o ile w ogolę można) zmienić to początkowe zdjęcie na jakieś ładniejsze, albo na krótki filmik jak w Miłowie, Dziwnowie czy Weronie?

rosex
13.02.2006, 15:54
Obawiam się, że nie można, bo nigdy nie próbowałam. Ewentualnie za pomocą SimPe, ale o szczegóły nie pytaj mnie, bo się nie znam na tym programie za bardzo.

Dżiglipaff
13.02.2006, 17:10
@Nikki
filmiku z tego co mi wiadomo samemu zrobić nie można(tzn. można mieć taki sam, jak w milowie, dziwnowie i weronie)
a ze zdjęciem to jest tak:
otwierasz ~ > ea games > the sims 2 > neightbours > N00x*
jest tam obrazek ~.png, otwierasz go i wklejasz swój w odpowiednich rozmiarach, zapisujesz i masz swój obrazek w grze :)

* - gdzie x to numer twojej okolicy

Nikki
13.02.2006, 18:02
Wielkie dzięki fillette zaraz to wypróbuje.

SaNdRa__SnR
18.02.2006, 11:33
mam pytanka:
1. czy da sie calkowicie wyleczyc sima z wampiryzmu?
2.czy istnieje w Nocnym Życiu pogoda? bo pisze w ksiazeczce ze trzeba chronic auto przed kaprysami pogody? :P

NawiedzonA
18.02.2006, 11:53
1. Tak
2.eee... tego nie wiem :P Deszcz nie pada, jest tylko słońce.

Lea
18.02.2006, 12:07
mam pytanka:
1. czy da sie calkowicie wyleczyc sima z wampiryzmu?
2.czy istnieje w Nocnym Życiu pogoda? bo pisze w ksiazeczce ze trzeba chronic auto przed kaprysami pogody? :P
A dokladniej:
Wampirocylina kupowana u swatki; A jesli chodzi o ochrone samochodu to moze (nie sprawdzalam wiec nie wiem) jesli jest garazowany to wolniej traci wartosc? Bo taki stojacy na podjezdzie to po kilku dniach juz jest bardzo tani :O

ginger
18.02.2006, 14:04
Witajcie! Powiedzcie mi czy w sims nż można chodzić do sąsiadów? ;)

*ania500*
18.02.2006, 14:53
Witajcie! Powiedzcie mi czy w sims nż można chodzić do sąsiadów? ;)

Niestety swoimi Simami nie możemy odwiedzać sąsiadów, mamy tylko widok na ich domy :(

Pozdrawiam :)

ginger
18.02.2006, 15:07
dzięki bardzo, bardzo

blee
09.03.2006, 13:37
ja mam do ciebie takie pytanko :) co trzeba zrobić zeby wyskoczyło te okienko do wpisywania kodów bo w zwykłych było ctrl+alt+b a w simsach 2 ? z góry dzięki :P

Isi
09.03.2006, 13:59
blee, trzeba wcisnąć ctrl+Shift+c (ja wciskam prawy shift i ctrl ;))

-tamatha-
15.03.2006, 17:03
co to jest ta woda kolońska i gdzie ją kupć??

AgnessMagness
20.03.2006, 16:45
co to jest ta woda kolońska i gdzie ją kupć??

Wodą kolońską możesz się spryskać i to zwiększy atrakcyjność twojego sima. Niektórych simów to kręci :D. Możesz ją kupić na parcelach publicznych.

Bunia93
22.03.2006, 13:10
Mam TS2NC, i mam karaoke, gdy moja simka spiewa to nic nie słychać z wyjątkiem muzyki, nie słychać jak śpiewa :con: nie wiem co sie dzieje

Lea
22.03.2006, 15:07
Mam TS2NC, i mam karaoke, gdy moja simka spiewa to nic nie słychać z wyjątkiem muzyki, nie słychać jak śpiewa :con: nie wiem co sie dzieje
To problem rozwiazywalny oficjalna latka do NŻ Idz na EA i sciagnij ja sobie. Uprzedzam: simy straszliwie falszuja! :D

Isi
13.04.2006, 11:30
misiek:), myślę, że może mieć to związek z rysą.
Nie wiem, czy o to dokładnie chodzi (bo nie podałaś dokładnie, jaki to komunikat), ale zajrzyj do tych tematów, mogą dotyczyć Twojego problemu:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=25302&highlight=Podczas+kopiowania+pliku
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=29133&highlight=Podczas+kopiowania+pliku
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=29358&highlight=Podczas+kopiowania+pliku

Isi
13.04.2006, 12:00
misiek:), po pierwsze źle skopiowałaś link i nie wiedziałam z początku, o który chodzi. :P (bo skopiowałaś z tymi trzeba kropeczkami, a najlpiej jak kopiujesz link to wejdź w temat i skopiuj z paska adresu. Ale już nie będę mieszać.
Właśnie w tematach, które Ci podałam, masz możliwe rozwiązania:
Po pojawieniu się takiego komunikatu czasami pomaga wysunięcie płytki z napędu, ponowne zamknięcie napędu i po odczekaniu 5-10sek (aż napęd zidentyfikuje płytkę) kliknięcie na "ponów próbę". Probuj kilka razy yainstalowac. Jak dzieję się tak z większością płyt to wina napędu (np. zanieczyszczona soczewka lasera)
Jak orginał i nic nie pomaga to pomoc techniczna EA/miejsce zakupu i starania się o nowy cd.

Czyli popróbuj tych sposobów, a jak nie pomogą, to zostaje telefon do pomocy technicznej EA (o ile gra jest oryginalna).

Bunia93
17.04.2006, 13:54
Gdy kupuje dom w Simsach 2, to jest dość jasno . Lecz gdy sama próbuję zbudować to jest strasznie ciemno, nawet gdy wstawiam okna ...nie wiecie co z tym można zrobić ?

Lapis_Lasuli
17.04.2006, 17:55
Gdy kupuje dom w Simsach 2, to jest dość jasno . Lecz gdy sama próbuję zbudować to jest strasznie ciemno, nawet gdy wstawiam okna ...nie wiecie co z tym można zrobić ?
Jest kilka opcji, które możesz wykonać, aby rozjaśnić wnętrze:
-kupować okna najlepiej po najbardziej oświetlonej stronie domu (chociaż wskazane jest budowanie okien z każdej strony)
-podkręcić jasność w ustawieniach grafiki
-kupić więcej lamp (?)
Ja, jeśli buduję domy sama, mam raczej jasno... :)

ajatakarozczochrana
18.04.2006, 11:53
Mam dwa pytanka a mianowicie:
1. Zadzwoniłam simką po swatkę, przywitałam ją i były tylko dwie opcje: "Odpraw" i "Rozmawiaj" Jak mam zrobic zeby swatka podesłała mi jakiegos gostka ^^
2. Nie mam też opcjii Zaproś... --> do domu, kiedy jestem na randce :( Może i nie mam wiecej opcji ale w kazdym razie tylko brak tych dwóch zauważyłam..

Może to jest wina dodatków... Skasowałam InSIMenator ale dalej jest tak samo :/ Nie wiem o co chodzi :/

Isi
18.04.2006, 12:10
AleX, bardzo prawdopodobne, że to wina dodatków (niekoniecznie Insimenatora, inny mógł zawinić). Tutaj jest temat o tym problemie ze swatką:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28862&highlight=swatka
Poza tym pewna osoba, którą znam, też nie miała pewnych interakcji między Simami, właśnie przez dodatki. Usunęła je i reinstalowała grę i było już w porządku, pojawiły się.
Ale żeby od razu nie robić reinstalki, może przeskanuj sobie Downloads Clean Installerem albo SimPE.
Poradniki:
Clean Installer (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=12706) , SimPE (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=27030) .

Fi0let
18.04.2006, 12:36
no to ją odpraw następnym razem spróbuj pogadać

w NAJGORSZYM WYPADKU (nie polecam) reinstalke ts2...

ajatakarozczochrana
18.04.2006, 13:02
Ok dzieki :) Aha i jeszcze jak sie pojawia to okienko żeby włączyć lub wyłaczyć dodatki z internetu to jak dam wyłącz to wyłączą się też karnacje oczy itp. sciagniete czy nie? z gory dizeki :)

Isi
18.04.2006, 14:17
Aha i jeszcze jak sie pojawia to okienko żeby włączyć lub wyłaczyć dodatki z internetu to jak dam wyłącz to wyłączą się też karnacje oczy itp. sciagniete czy nie?
Tak, wyłączasz wtedy całą zawartość zmodyfikowaną, czyli wszytskie dodatki z Internetu.

ajatakarozczochrana
22.04.2006, 13:29
Heh dzieki juz mi dziala wszystko :D Te błędy były przez hack na bara bara nastolatkow :P ale wywalilam go i wszystko jest git z reszta i tak nie byl mi potrzebny :P

filipw3
05.05.2006, 17:59
Mam prośbe.Czy ktoś moglibyście umieścić tu zdjęcia wszytskich nowych ybrań z tego dodatku dla simek?

*Nika*
07.05.2006, 13:26
Niedługo może będe miała NŻ i chciałam się czegoś dowiedzieć o wapirach ( gdzie są, co zrobić żeby ich uniknąć) i o samochodzach :D ( gdzie można nimi jeździć).Z góry dzieki :)

Kladź
07.05.2006, 13:31
Niedługo może będe miała NŻ i chciałam się czegoś dowiedzieć o wapirach ( gdzie są, co zrobić żeby ich uniknąć) i o samochodzach :D ( gdzie można nimi jeździć).Z góry dzieki :)

Wampiry -> http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28093&highlight=wampiry

Samochody -> możesz jeżdzić do miasta, pracy i chyba zawozic dzieci do szkoły <nie jestem pewna> Mogą samochód ukraść, a Ty możesz zainstalowac alarm. Mozna zmieniać własciciela.

Pozdrawiam

*Nika*
07.05.2006, 14:05
Wampiry -> http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=28093&highlight=wampiry

Samochody -> możesz jeżdzić do miasta, pracy i chyba zawozic dzieci do szkoły <nie jestem pewna> Mogą samochód ukraść, a Ty możesz zainstalowac alarm. Mozna zmieniać własciciela.

Pozdrawiam

Dzieki za odpowiedz :) Na jednym ze screenow z NŻ widzialam ze na parceli domu widac domy sasiadów. Czy tak jest naprawde??

Pawlq
07.05.2006, 14:10
Taaak. Możesz oglądać domy sąsiadów ale i tak nie możesz do nich chodzić ani ich podglądać. Jednyne co możesz to kliknąć na parcele zamieszkaną i grać tamtą rodzinką nie wchodząc do otoczenia. Tak samo możesz jechać na parcele publiczną - samochód lub taksówka.

*Nika*
07.05.2006, 20:00
Jestem jeszcze ciekawa co do instalacji...czy występują podobne błędy jak w NS czy raczej instalacja przebiega pomyślnie?? (lub czy trzeba aktualizować).z gory dzieki za odpowiedz :)

Lea
07.05.2006, 20:10
Jestem jeszcze ciekawa co do instalacji...czy występują podobne błędy jak w NS czy raczej instalacja przebiega pomyślnie?? (lub czy trzeba aktualizować).z gory dzieki za odpowiedz :)
Pojecia nie mam o co pyasz. Ja z instalacja zadnego dodatku ani nawet z TS2 podstawowymi nie mialam zadnych klopotow. Oczywiscie jak do kazdego dodatku jest juz oficjalna latka :)

*Nika*
07.05.2006, 20:14
Pojecia nie mam o co pyasz. Ja z instalacja zadnego dodatku ani nawet z TS2 podstawowymi nie mialam zadnych klopotow. Oczywiscie jak do kazdego dodatku jest juz oficjalna latka :)

Aha ok ;) tak sie tylko pytam bo jestem ciekawa czy trzeba tez np. aktualizaowac tak jak w NS. :)

I jeszcze pytanko : do jakiego folderu trzeba instalowac NŻ, czy do tego z The sims 2 czy to obojętnie?? bede wdzieczna za szybka odpowiedz :)

Kladź
08.05.2006, 14:35
Aha ok ;) tak sie tylko pytam bo jestem ciekawa czy trzeba tez np. aktualizaowac tak jak w NS. :)

I jeszcze pytanko : do jakiego folderu trzeba instalowac NŻ, czy do tego z The sims 2 czy to obojętnie?? bede wdzieczna za szybka odpowiedz :)

Obojętnie, ale najlepiej jakby nie do tego samego. Chociaż możesz utworzyc tam nowy folder np. NŻ.

berata
08.05.2006, 14:53
Obojętnie, ale najlepiej jakby nie do tego samego. Chociaż możesz utworzyc tam nowy folder np. NŻ.
Nie do końca.. :) Podstawowe ts2 i rozszerzenia trzeba instalować do innych folderów, nawet w instrukcji jest o tym wzmianka. ;)

Kladź
08.05.2006, 14:57
Nie do końca.. :) Podstawowe ts2 i rozszerzenia trzeba instalować do innych folderów, nawet w instrukcji jest o tym wzmianka. ;)

Hmm a ja mam w tyma samym. Znaczy sie mam ta utworzone nowe foldery.

berata
08.05.2006, 14:58
Hmm a ja mam w tyma samym. Znaczy sie mam ta utworzone nowe foldery.
Więc są to już nowe fodery :) Nie masz wszystkich plików w jednym katalogu. :]

filipw3
08.05.2006, 15:12
Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?

Mam prośbe.Czy ktoś moglibyście umieścić tu zdjęcia wszytskich nowych ybrań z tego dodatku dla simek?

Żeby uprościć tylko tych całościowych.

Kladź
08.05.2006, 15:27
Czy mógłby ktoś odpowiedzieć na moje pytanie?

Żeby uprościć tylko tych całościowych.

Może zobacz tu -> http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22204
Tam na pewno sa pokazane ;)

Zielak6428273
27.05.2006, 16:09
jak sie buduje garaz w NŻ?
kiedys umialem a teraz mi nie wychodzi po dlugiej przerwie od tej gry
szukalem wyszukiwarka to mi znalazl ten temat ze tutaj jest :) temat ma 48 stron i przeszukanie zajelo by mi z 85934lat :D

Kladź
27.05.2006, 16:30
jak sie buduje garaz w NŻ?
kiedys umialem a teraz mi nie wychodzi po dlugiej przerwie od tej gry
szukalem wyszukiwarka to mi znalazl ten temat ze tutaj jest :) temat ma 48 stron i przeszukanie zajelo by mi z 85934lat :D

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=22400

Martex
03.07.2006, 16:57
Mam pytanie .Wiecie może jaki jest szczyt kariery zawodowej w biznesie i w sporcie.Mam dwóch gostków właśnie w tych biznesach i od jakiegos czasu nie dostaja awansów.Simka jest kierowniczką(biznes) a Sim jest gwiazdorem(sport).Z góry dzięki.

Madzixusia
04.07.2006, 10:33
W kierunku biznesu po kierowniku jest jeszcze:
- Przedstawiciel regionu
- V-CE dyrektor
- Prezes
- Prezes zarządu
- Rekin biznesu(najwyższe)

Mogłam pomylić kolejność, ale to będzie coś w tym stylu.

A po gwieździe w sporcie powinno być:
- Filar Drużyny
- Supergwiazdor
- Asysten trenera
- Trener
- Legenda sportu

Tu też mogłam pomylić kolejność, i nazwy mogą być troche inne. Jak coś to opierałam to na tabeli zawodów w The Sims, ale w The Sims 2 jest podobnie.

daria13
19.08.2006, 16:29
hejka jestem tu nowa i mam pytanko gra the sims2 zainstalowala sie bez problemu pojawil on sie w instalacji the sims2 nocne zycie nie wiecie moze jak ja zainstalowac wszytsko jest oki ale na koniec instalacji wyskakuje ze program sprawdzi aktualizacje the sims 2 prosze wlozyc plytke the sims2 cd4 aby kontynuowac a jak juz ja wloze i wcisne ok to wyskakuje wciaz to samo blagam pomozcie!!!!!! ;( :1smutny:

*ania500*
21.08.2006, 15:09
Hey,

mam pytanko: czy można Simowi zmienić karnację, np. za pomocą SimPe? Bo urodziły mi się bliźniaczki, z tym, że jedna jest Murzynką, a druga ma jasną karnację I to "trochę" głupio wygląda...

Pozdrówka ;)

Isi
21.08.2006, 17:24
Tak, można za pomocą SimPE. Niestety nie ma na tym forum poradnika, widziałam go tylko tu:
http://forum.simsweb.pl/showthread.php?t=854

pocia
22.08.2006, 14:49
hejka jestem tu nowa i mam pytanko gra the sims2 zainstalowala sie bez problemu pojawil on sie w instalacji the sims2 nocne zycie nie wiecie moze jak ja zainstalowac wszytsko jest oki ale na koniec instalacji wyskakuje ze program sprawdzi aktualizacje the sims 2 prosze wlozyc plytke the sims2 cd4 aby kontynuowac a jak juz ja wloze i wcisne ok to wyskakuje wciaz to samo blagam pomozcie!!!!!! ;( :1smutny:

moj kolega mial to samo i okazało się, że to dlatego, że gra the sims 2 nie miała folderu na dysku! czyli wszystko było ,,porozrzucane'' do calym dysku. sprawdz - moze masz to samo. jesli tak to odinstaluj simy i zainstaluj je od nowa, tylko, ze tym razem strorz folder ,,the sims 2''

Pauliśka:))
23.08.2006, 13:50
...albo poprotu chwile poczkekaj ,aż komputer zaczai że włożyła płyte i nie naciskaj jak dopiero co ją włożyłaś...ja miałam tak samo miomo ,że mam nowy komputer:))

Paula098
07.09.2006, 13:56
Myslę, że działają, bo nad tymi kodami jest napis "Tajne kody - działają też w The sims 2 oraz dodatku Na studiach"
Siemka (jakby co to jestem nowa!!!) mam pytnko gdzie mozna w tym dodatku kupic roboty *lub ewntualnie wytworzyc i jaka maszyna do tego jest potrzeba!!!
niestety nie mam pojecia jak to sie robi ( licze na odp. )z góry dziex
.................................................. ...............................................
Uwielbiam SIMS 2 mam wszystkie dodatki zainstalowane

Paula098
07.09.2006, 14:11
Myslę, że działają, bo nad tymi kodami jest napis "Tajne kody - działają też w The sims 2 oraz dodatku Na studiach"

Siemka (jakby co to jestem nowa!!!) mam pytnko gdzie mozna w dodatku wlasny biznes kupic roboty lub ewntualnie wytworzyc i jaka maszyna do tego jest potrzeba!!!
niestety nie mam pojecia jak to sie robi ( licze na odp. )z góry dziex
.................................................. ...............................................
Uwielbiam SIMS 2 mam wszystkie dodatki zainstalowane ;( ;( ;( ;( ;(

Osioł
17.10.2006, 21:28
Gierki może jeszcze nie posiadam, ale mam w planie ją mieć. Chciałbym tylko zadać jedno małe z ciekawości pytanie.

Jak wiem dodatek dodaje upodobania czyli co tam kręci danego sima w innych simach . No i jak wiem można wybrać tylko trzy takie upodobania podczas tworzenia.

A pytanie brzmi, czy będę mógł wybrać te upodobania swojemu simowi, który już jest w grze? Czy niestety komputer sam losowo wybierze te upodobania? :/

_Ania_
18.10.2006, 18:25
Tak, komputer sam wybierze. Ale sim, który już istnieje będzie miał w plecaku taką butelkę. Możesz wtedy kliknąć na simie i dać, żeby to wypił, i już możesz sobie dowolnie zmienić.
Tylko nie pamiętam, jak to się nazywało. W każdym razie takie przeźroczyste to jest.

tamiza93
19.10.2006, 14:28
Wcale nie ;) Co Cię kręci i odrzuca wybiera się samemu (dodaje się to w NŻ) :) podczas tworzenia nowego sima jest takas opcja przy wyborze aspiracji :) a jeśli nie wybrane cechy nie będą Ci pasowaly możesz je zmienić za pomocą eliksiru "Nowy Ty" który kupisz u swatki...
Pozdrawiam

_Ania_
19.10.2006, 15:41
Ja wiem, że można sobie samemu wybrać. Ale tam chyba chodziło o Simy, które już mieszkają w domu przed zainstalowaniem NŻ. A wtedy można zmienić co ich kręci i odrzuca właśnie za pomocą "Nowego Ty" (mi się wydawało, że tego nie da się kupić, jest jedynie w plecaku). Jest jeszcze takie coś w nagrodach z punkty aspiracji. Tym też można sobie pozmieniać.

tamiza93
20.10.2006, 17:42
no jak chodzi o te już zamieszkałe to można zmienić za pomocą eliksiru "Nowy Ty" Który kupuje się u swatki :)

_Ania_
20.10.2006, 18:03
Skoro tak twierdzisz, to chyba przyznam Ci rację. Trochę dawno grałam w Simsy (bo na zwierzaki czekam), a skleroza też swoje robi. Ale faktem jest, że własnie w ten sposób zmienia się zainteresowania Sima. No.

tamiza93
21.10.2006, 20:27
no właśnie :) ale dyskusja była ciekawa?
pozdro

_Ania_
22.10.2006, 21:02
Ano ciekawa (o ile ze sklerotykiem można ciekawe rozmowy prowadzić ;) ).

A żeby nie było, że nie na temat: co właściwie daje Simowi bycie wampirem?

.:Patison:.
25.10.2006, 14:39
Jak to: co, kurka wodna?

Życie nocne, wampir się nie starzeje (niech mnie ktoś poprawi) i może ukąsić innych Simów...

ech, szkoda, że chociaż mam The Sism 2: NŻ, to i tak nie mogę korzystać z dóbr tego dodatku... :(

Pozdrawiam,
Patison

Alatáriël
03.01.2007, 20:11
Jak to: co, kurka wodna?

Życie nocne, wampir się nie starzeje (niech mnie ktoś poprawi) i może ukąsić innych Simów...

ech, szkoda, że chociaż mam The Sism 2: NŻ, to i tak nie mogę korzystać z dóbr tego dodatku... :(

Pozdrawiam,
Patison

I potrzeby nie spadają. :D

Simowa Sanka
10.03.2007, 14:35
Kiedy stawiam drzwi i okna pisze "musi znaleźć się w środku pola"Co z tym jest?

Shadow Morowind
27.03.2007, 18:50
Ok moje pytania zanim se sprawie simsy :D Raz można ukatrupić i gdzie simsa np go przetrącić otruć wymierzyc karę ze płonie jak jest normalnym człowiekiem nie wampirem.

Alatáriël
27.03.2007, 19:20
no jak chodzi o te już zamieszkałe to można zmienić za pomocą eliksiru "Nowy Ty" Który kupuje się u swatki :)

"Co cię kręci i odrzuca" możesz kupić za nagrody aspiracji, jest to "kula nowy ty senso" ;) Eliksir jest tylko u simów, które już są w okolicy : P

Anlin
28.03.2007, 09:14
Wszystkie dodatki w NŻ działają prawidłowo oprócz ściągniętych domów :/ co jest?! :O Z góry dzięki za pomoc