Zobacz pełną wersję : Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir
Każdemu może bella pojawiac się w innych miejscach...u ciebie Dominic jest tak że ona pojawia sie w parku ;)
A u mnie wczoraj przyszła do sklepu rybnego :) :) :)
ponizej jest identyczny temat...
Co??? Jakie masz dodatki? Sciágnáles/sciágnélas já wczesniej??? :|
Alisha - Bella Ćwir z Miłowa też czasami się pojawia, a sklep to pewnie Własny Biznes i Cztery Pory Roku. ;)
kasiunal33
05.10.2008, 14:24
Tak samo jak u mnie.Gralam na rodzinie widmo i podeszła do furtki.Zrobilam zeby była naleprzą przyjaciółką tej nastolatki.Wprowadzia sie do niej i zobaczyłam jej drzewo genalogiczne nic w nim o Cwirach nie było.A jej wspomnieie były puste.
Moze z grá cos nie tak??? :| z dodatkami chodzi mi nie o sklep ale Bellé!
Bella została stworzona w podstawie, więc chyba się pojawia w każdej części...
kasiunia - nie mam siły już powtarzać, przeczytaj stronę wstecz -.-'
Alisha- normalnie przyszła do mojego sklepu, kupiła "Wielkiego Pstrąga Tęczowego" i sobie poszła. Drugi raz już nie przyszła.
szymaxxx
12.10.2008, 20:18
Bella jednak istnieje. Oto dowód:
http://img201.imageshack.us/img201/6001/bellajednakjestti8.th.jpg (http://img201.imageshack.us/my.php?image=bellajednakjestti8.jpg)http://img201.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Po kliknięciu na zdjęcie, kliknijcie jeszcze raz.
ILE RAZY MOŻNA POWTARZAĆ ŻE BELLA Z DZIWNOWA JEST FAŁSZYWA? Prawdziwa Bella żyje w Miłowie! Czy to naprawdę tak trudno pojąć?
haneczka
05.11.2008, 10:33
Tak, są dwie Belle Ćwir. Jedna w Dziwnowie, bez wspomnień i drzewa genealogicznego, różniąca się od prawdziwej Belli. Prawdziwa Bella, ta z Miłowa, także nie ma wspomnień, ale ma drzewo genealogiczne, uważa Kasandrę i Aleksandra za swoje dzieci, jest nie połączona z Moritimerem węzłem małżeńskim, ani z nim nie zaręczona. Ożeniłam więc Bellę z Miłowa z Moritimerem i drzewo genealogiczne się zgadzało. Potem mi się znudziło, więc wzięłam obie Belle do jednego domu, gdzie mieszkają z moim simem. Prawdziwa Bella ma z nim bliźniaki ; - ) . Później planuję dzieci moim simem z fałszywą Bellą, a następnie Kasią Langarek [?] , pokojówką. Stwierdziłam bowiem że Bellcia się marnuje dla Moritimera... XD
Prawdziwa Bella z MIŁOWA
http://img395.imageshack.us/my.php?image=belllauq3.jpg
Fałszywa Bella z DZIWNOWA
http://img353.imageshack.us/my.php?image=bebsi9.jpg
Prawdziwa:
http://img145.imageshack.us/my.php?image=snapshot561cd743361d9d9ie5.jpg
Podróba:
http://img509.imageshack.us/my.php?image=snapshot561cd743161d9ecnt1.jpg
Belle można sobie porównać patrząc na obrazki z dziwnowa, na którym jest Bella, oraz te z Miłowa gdzie znajduje się prawdziwa. Moje nie są za dobrej jakości, bo nie znam się na robieniu ładnych zdjęć w simsach - .- xD
ps. chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego mają inne ubrania?
jedna wróciła z pracy[fałszywa miała pracę; p]
a druga z łóżka...x d [nie miała nic ; - )]
Hefalump
05.11.2008, 11:26
Bo Don jest z C.I.A. które współpracuje z U.F.O., które doludnia Dziwnowo :P;P
Potwierdzam.Bo Donowi jak widać nie chce wyjść za Kasandrę ale jak wyjdzie to Kasandra będzie też teleportowana do Dziwnowa.A potem Dina,Nina i Dziwnowo będzie doludnione.Podsumowując to on doludnia Dziwnowo.Następnie Kasandra będzie teleportowana.
jak kiedyś grałam,(chyba w Dziwnowie) to widziałam Belle.
ba,mój sim nawet z nią flirtował ;dd
Ja ściągnęłam prawdziwą Bellę kodem, ożeniłam ją z Diną, która przemalowała się, przebrała i uczesała tak jak Bella, dziwnie to wygląda....
Bella jednak istnieje. Oto dowód:
http://img201.imageshack.us/img201/6001/bellajednakjestti8.th.jpg (http://img201.imageshack.us/my.php?image=bellajednakjestti8.jpg)http://img201.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Po kliknięciu na zdjęcie, kliknijcie jeszcze raz.
Ech, ale ta Bella z Dziwnowa to nie ta z Miłowa!
----
odświeżam
KissForYou
10.11.2008, 08:00
Tak samo jak u mnie.Gralam na rodzinie widmo i podeszła do furtki.Zrobilam zeby była naleprzą przyjaciółką tej nastolatki.Wprowadzia sie do niej i zobaczyłam jej drzewo genalogiczne nic w nim o Cwirach nie było.A jej wspomnieie były puste.
Ehh... Z tego co wiem to rodzina Widmo jest z Dziwnowa. Ile można tłumaczyć, że są dwie Belle ?
P.S. Mój 150 post :P !!!
Bajeczna
11.11.2008, 09:30
Przestańcie już zapewniać o fałszywości Belli z Dziwnowa. ;) Zawsze można sobie wykreować własną historyjkę. ;) Ja na przykład wymyśliłam sobie taką, że Bella miała romans z Donem. Nie chciała ranić Mortiego, więc nic mu nie mówiła. I pewnego dnia u Dona patrzyła przez teleskop. Wtedy porwali ją kosmici i sklonowali ;). Klona wyrzucono w Miłowie, a prawdziwa Bella jest gdzieś w przestworzach. :P
Pozdrawiam, Bajeczna!
Hefalump
15.11.2008, 06:08
Bella z Dziwnowa Była robiona w trybie Tworzenia rodziny i bez żadnego drzewa genealogicznego.Bella z Miłowa:można odzyskać kodem.!
PaULinaa1508
15.11.2008, 10:00
To co mam zrobić żeby Bella wróciła ??
JBronkar
15.11.2008, 10:36
Jeśli chcesz, żeby Bella wróciła?? No to zaczynamy, chyba wiesz gdzie jest opcja na Kasandre grób, jeśli wróciła już,wchodzisz w grę i klikasz na wybrany domek, obok są dwie ikonki, wybierasz "Spakuj parcelę", a potem "Spakuj parcelę do pliku". Wyskakuje okienko gdzie plik się znajduje.
ultraviolence
15.11.2008, 15:24
Jeśli chcesz, żeby Bella wróciła?? No to zaczynamy, chyba wiesz gdzie jest opcja na Kasandre grób, jeśli wróciła już,wchodzisz w grę i klikasz na wybrany domek, obok są dwie ikonki, wybierasz "Spakuj parcelę", a potem "Spakuj parcelę do pliku". Wyskakuje okienko gdzie plik się znajduje.
A mnie wydaje się, że dziewczyna powinna skorzystać z poradnika na forum, w którym dokładnie opisane jest, co zrobić, aby Bella z Miłowa pojawiła się w grze. Do tego potrzebny jest tylko SimPE.
Oto link: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=13602
EDIT: Dokładnie ta strona nazywa się http://bogsims.com
Wchodzimy: Genetics->Regina->Pleasantview (angielska nazwa Miłowa)->The Goth Family (rodzina Ćwirów) i ściągamy Bellę, klikając na jej zdjęcie.
Sciagnij z Bogthesims - polecam :)
Dokladnego adresu stronki nie pamietam, spytaj Helene ;)
basia315
17.11.2008, 19:43
Zdaje mi się, że Bella porwana przez kosmitów została "zwrócona" zamiast do Miłowa, to do Dziwnowa, bo często się tam pojawia. Proste :)
PaULinaa1508
18.11.2008, 14:41
OK, dzięki zrobię tak :)
basia315 gdybyś przeczytała pięć postów wzwyż to byś się dowiedziała, że bella z dziwnowa to inna bella niz ta z milowa.
JBronkar
18.11.2008, 14:57
basia315 gdybyś przeczytała pięć postów wzwyż to byś się dowiedziała, że bella z Dziwnowa to inna bella niż ta z milowa.
No zgadzam się, bo w Dziwnowie jest fałszywa Bella nie ma drzewa genealogiczne i jest sama. A w Miłowie jest prawdziwa Bella i ma.
Kascoona
03.12.2008, 16:10
A ja kiedyś widziałam taki filmik(nie pamiętam gdzie) ,że Kasandra patrzyła przez teleskop w domu Dona i ją porwali kosmici. Za kilka godzin zamiast Kasandry ze statku wyrzucili Bellę w takim białym fartuchu...
@up; to nie jest prawdziwy filmik, nie ma go w grze, ktoś sobie tak wymyślił i nakręcił filmik.
Kascoona
03.12.2008, 16:28
A co do tego kodu... Jak sie zapisze wyjdzie i jeszcze raz wejdzie to Belli nie ma...Pisze,że umarła itp. Czyli teoretycznie można ją wskrzesić...Ale jak dzwonie kimś z Ćwirów do śmierci to sie pojawia,że on nie zna nikogo kto umarł...Błąd??
JBronkar
03.12.2008, 16:45
A co do tego kodu... Jak sie zapisze wyjdzie i jeszcze raz wejdzie to Belli nie ma...Pisze,że umarła itp. Czyli teoretycznie można ją wskrzesić...Ale jak dzwonie kimś z Ćwirów do śmierci to sie pojawia,że on nie zna nikogo kto umarł...Błąd??
tak, jest błąd gry.
Ja grałam kiedyś Bellą. Przechodziła koło mojego domu. Kodem zrobiłam tak, żeby się wprowadziła, a potem ją wyprowadziłam normalnie, przez komputer. Wprowadziłam ją do innego domu i ona nie znała nikogo z Ćwirów, a we wspomnieniach nic nie miała, oprócz tego co jest na początku czyli, np. Tajemniczy sim i ja całujemy się po raz pierwszy.
To normalne, Blizniaczko :P ;)
Tez tak mialam i mnóstwo osób o tym pisalo...
Na pewnej stronie pisze wszystko dokładnie :
Don gdy poznał matke Kasandry chciał miec z nią romans, lecz ona odmówiła, Don bał się, że Bella wszystko wygada,o tym całym nieudanym POCAŁUNKU, bo on chciał ją pocałować na kanapie, tego samego dnia ściągnął do Miłowa siostry Kaliente, bo znał je , wystarczy kliknąć na jego wspomnienia, a tam pisze, że całował się z Niną K. po raz pierwszy itp. Wiedział równiez, że mają one w rodzinie kosmitów. Poprosił Dine o tą przysługę i gdy Bella następnego dnia przyszła do niego kazał jej spojrzec w teleskop i porwali ją kosmici. Proste chyba...
O boże! Naprawdę?!
To juz się robi nudne, przeczytaj kilka stron wstecz i się dowiesz wszystkiego... -.-
baranek yellow
30.12.2008, 18:57
Mnie dziwi jedno: skoro Bella "została" porwana u Dona dlaczego on nie ma wspomienia że została porwana przez kosmitów? Może nakłamał Mortimerowi? :D Albo twórcy o tym zapomnieli...
Posłuchaj jeloł przecież to co piszę Patri to wszystko jest zmyślone przez twórców, np.
to zdanie: Don kazał Belli spojrzeć przez teleskop przecież nie można dać innemu simowi rozkazu spójrz przez teleskof to jest tylko tak napisane że u niego to się wydarzyło:P.
baranek yellow
31.12.2008, 15:52
No to chyba wiem że to wszystko jest powymyślane ;p Ale twórcy tak zrobili że niby Bella "jest" porwana.
Swampfire
31.12.2008, 16:18
Ja przywruciłem Belle kodem i miała w wspomnieniach mortimera aleksandra i kasandre.
JulitA=)
01.01.2009, 21:16
A może było tak że została skasowana kodem move_objects on i gra została zapisana ... hihi <jak ja cos wymysle...>
Swampfire
01.01.2009, 21:26
JulitA to niemożliwie bo jeśli usuniesz kogoś kodem move objects to on wruci jeśli jeszcze raz uruchomisz grę.
ja wczoraj gralam w dziwnowie i moja simka poznala ta belle i sie zaprzyjaznily i mozemi sie ja uda dac do milo do montiera ;)
Simuniu, to nie jest prawdziwa Bella. Prawdziwa jest w Miłowie i idzie ją przywrócić za pomocą kodów. Zerknij parę stron wcześniej.;)
claudia_o
26.01.2009, 23:05
hmm.. a ja mam problem z tą Bellą.
Przywróciłam ją boolproopem, ale po jakimś czasie (nawet nie minął jeden dzień) zniknęła i pojawił się napis: Bella zmarła na innej parceli i powróci na miejsce swojej śmierci jako duch.
Już myślałam że udało mi się ją przywrócić, a tu coś takiego... ;(
Ma ktoś może jakiś pomysł, żeby ona jednak pozostała u Ćwirów?
Z góry dziękuję :)
Aya de Chat
01.02.2009, 01:14
http://modthesims2.com/download.php?t=316228 :DD Aż mam ochotę sobie przetłumaczyc tą karierę :D
ultraviolence
02.02.2009, 15:42
http://modthesims2.com/download.php?t=316228 :DD Aż mam ochotę sobie przetłumaczyc tą karierę :D
A co tu do tłumaczenia? :D Generalnie chodzi o to, że jest to kariera detektywa, rozwiązującego zagadkę zaginionej Belli Ćwir. Swoją drogą ciekawe, że teraz mogą się za nią zabrać simy, a nie jak do tej pory - sami gracze :D Z tymi węszącymi simami to rzecz jasna przenośnia, bo w końcu i tak wszystko zależy od samego rozgrywającego... Ale pomysł na karierę dosyć ciekawy :)
Teraz do Dziwnowa. Można tam wyczytać z opisu, że na niebie pojawia się Bella Ćwir. A zatem, zagadka może być rozwiązana. Tylko że z drzewa genealogicznego Mortimera można wyczytać, że Bella nadal żyje. Co o tym myślicie? Jakie są wasze teorie na ten temat? ;) Osobiście odnoszę wrażenie, że skoro na zdjęciu na którym Bella patrzy przez teleskop Don ją zapraszał, żeby przez niego spojrzała, to musiał to jakoś "uknuć" z Diną Kaliente, żeby to ona wyszła za Mortimera Ćwira i przy okazji namówiła Ninę, żeby ożeniła się z Donem.
A wy co sądzicie?
Jeżeli chodzi o Belle z Miłowa to ona już została stworzona przez twórców Simsów (ale nie jest to ta Bella z Miłowa)
(Bellę można odzyskać przez jakiś kod, ale nie pamiętam)
ja wiem tyle :
Bella i Mortimer to szczęśliwe małżeństwo , Kasandra jest zaręczona z donem ale Don czuł coś więcej do belli i urzucił się do niej do łóżka , bella prosiła by więcej tak nie robił
Don poprosił swojego kolege kosmite żeby porwał belle a potem ją spowrotem wyrzucił
Więc bella ok. 19 .00 patrzała przez teleskop i przylecieli kosmici i ją porwali niestety UFO się zepsuło i Bella została na UfO potem ludzie z maxis'a usunęli ją z paska Ćwirów i ona nadal jest w kosmosie. Ta z dziwnowa to jej rzałosny klon który w ogóle nie jest do niej podobny tylko ma te same włosy i ubranie wejdzicie w google grafike wpiszcie Bella Ćwir i tam będzie takie zdjęcie z porównaniem , a ta Bella z Dziwnowa sama kiedyś do mnie przyszła gdy wprowadziłam rodzinke poznałam ją z kimś tam a potem... wybiegła nie wiadomo z czego. a żeby odzyskań Belle z Miłowa to tak
wejdźcie do miłowa wpiszczie boolProp'a spawn ... tombstone l of d czy coś takiego pojawi się nagrobek potem wciśnijcie takie coś co ma na końcu family ( tylko nie add to family ) pojawią się imionaposzukajcie belli kliknijcie na to i obok nagrobka pojawi się PRAWDZIWA BELLA która będzie miała powiązania z Ćwirami ale nie będzie znała Mortimera i Kasandry i Aleksandra bo Maxis wymazał jej pamięć
no to w końcu o co chodzi z tą Bellą którą rzekomo można spotkać w parku w Miłowie?
Ależ skąd Menowa autentycznej Belli nie spotkasz nigdzie, bo ta z Dziwnowa to wierna, lecz niedokładna jej kopia, a jak krążą pogłoski Kasia Langerak jest Bellą - większej bzdury dawno nie słyszałem. Autentyczną Bellę możesz przywrócić tylko za pomocą kodu podanego powyżej.
ultraviolence
22.02.2009, 18:47
jak krążą pogłoski Kasia Langerak jest Bellą - większej bzdury dawno nie słyszałem.
To jest dobre :P Też to słyszałam. Ludzie to mają wyobraźnię.... Ta plotka narodziła się pewnie przez to, że Bella ma identyczną fryzurę albo też z powodu, że Kasia ma tą samą twarz, co Kasandra (przyjrzyjcie się - różni ich tylko karnacja).
Hmm... nikt chyba jeszcze o tym nie pisal ALE Mortimer ma obraz Simki wygladajaceje jak Bella nad lózkiem.
Jest zbyt podobna do Niej... - pomyslalam.
A w opisie obrazu pisze ze to jakas Łucja Kwadratowa xD
Kolejna podpucha twórców... ;)
http://www.bogsims.com/bella/pvbella.htm
Zobaczcie, to z Dziwnowa i Miłowa różnią się :P
Moim zdaniem porawli ją kosmici i nie oddadzą, koniec.
A ta z dziwnowa jest dla zmyłki graczy...
Prawdziwa Bella jest w Miłowie. Łazi po parcelach publicznych. Kiedyś ją widziałem...
Taa zgadzam się z tobą Rockeen Różnią się bardzo to tylko zmyłka
ultraviolence
23.02.2009, 18:16
Tamta z Dziwnowa ma angielski opis Majki z TS1 :D
A widzieliście może ten posąg w Jaskini Pokrzyku? Bella jak nic xD
Stała się już znaną marką, jest na obrazie, ma własny posąg xD
ultraviolence
23.02.2009, 19:23
A widzieliście może ten posąg w Jaskini Pokrzyku? Bella jak nic xD
Stała się już znaną marką, jest na obrazie, ma własny posąg xD
Ja widziałam :) Kiedyś o tym nawet wspominałam. A na obrazie jest Łucja Kwadratowa, nie Bella. Twórcy zawiesili jej portret nad łóżkiem Mortimera, bo strasznie przypomina jego zaginioną żonę - a wszystko po to, aby historia o zaginięciu Belli i i tęsknocie Mortimera była jeszcze rzetelniejsza :)
Ej Ale Ta Bella jest strasznie podobna do kasandry bardzo,bardzo a może to ufo wyrzuciło wkońcu Belle A Twórcy simów ją odmłodziły i zmieniły jej imię I pozmieniali wszysrtko wkońcu oni to mogą oni znają bardzo dokładnie tę grę ! Więc Uważam że Kasandra to odmłodzona za pomocem kodu bella !
A twarz można zmieniać :D
Jest na kartonie od mleka,zrobili w dziwnowie jej klon,na obrazie jest dziewczyna podobna do niej,w balonie podobno też jest który lata po otoczeniach,i na otoczenie można też dać jej posąg z kryształem,jeśli ma się OŻ...Bella Ćwir jest zbyt sławna!
Prawdziwa Bella jest pewnie usunięta nieodwracalnie,skoro nawet boolProp nie przywróci jej całkowicie...
whiskey,twarz można zmieniać tylko w dodatku NS,a Bella jest w podstawowej wersji!
JA, grając Mortimerem, przywołałem Bellę normalnie, wskrzeszeniomatem i normalnie sobie żyje, wytłumaczyła mi (a przynajmniej Mortimerowi) tajemnicę swojego zniknięcia. Szkoda, że nie znam simowego :(
Tiaa....
A ja jestem pszczółka maja...
ciekawe skaz miałeś/aś jej nagrobek?
A może ta Bella nawet nigdy nie istniała?
Tylko Maxis napisał historyjkę, pododawał wspomnienia związane z Bellą, i chciał, abyśmy robili śledztwo?
Ar. to brednie co piszesz - przecież Bella tak naprawdę żyje tylko, że jej niema, a wskrzesić sima można tylko mając jego nagrobek lub znając go przed śmiercią, a Bella nie jest pochowana w ich rodzinnym cmentarzu tak jak twierdzisz Kubku. Jeszcze na poprzedniej stronie napisał Dominic, że spotyka ją często na parcelach publicznych w Miłowie - nie chcę być sceptyczny, ale jakoś ja jej nigdy nie spotkałem jeżdżąc często po tych parcelach.
claudia_o
07.03.2009, 10:20
Nie wiem czy o to ci chodziło, ale Bella jest jego matką, Mortimer ojcem, a KAsandra siostrą.
Kubek! Mortimer i Bella to małżeństwo ich rodzoną córką jest Kasandra, a ich synem, ale adoptowanym jest Aleksander.
giannanannini
07.03.2009, 14:09
pierwsze słysze żeby Aleksander był adoptowany... skąd Ci się to wzięło??
Z historii, a raczej z pamięci Mortimera tam jest napisane, że zostaje adoptowany.
chupa_chups
07.03.2009, 15:24
Nigdy jakoś mi się to nie rzuciło w oczy. Idę sprawdzić.
giannanannini
07.03.2009, 15:39
no popatrz ciekawe... ja już nie sprawdzę bo Morti nie żyje u mnie... chybaże u Kasandry jak uda mi się wejść w jej rodzinkę...
jak ktoś sprawdzi może dać screena :)
ultraviolence
07.03.2009, 15:42
Ja mogę sprawdzić, bo Mortimer i Bella są u mnie wampirami, ale podejrzewam, że Omega zrobi to szybciej :D Sama jestem ciekawa...
ja też jestem ciekawa:)Niestety teraz nie mam dostępu do simsów:(
JA, grając Mortimerem, przywołałem Bellę normalnie, wskrzeszeniomatem i normalnie sobie żyje, wytłumaczyła mi (a przynajmniej Mortimerowi) tajemnicę swojego zniknięcia. Szkoda, że nie znam simowego :(
Kubek wytlumaczyl(a) ze nagrobek jest w malym cmentarzu, no ale gdzie ten cmentarz jest?
Ten w ogródku Cwirów? :| Tam jej nie ma!
A może ta Bella nawet nigdy nie istniała?
Tylko Maxis napisał historyjkę, pododawał wspomnienia związane z Bellą, i chciał, abyśmy robili śledztwo?
Nie - bo przeciez Bella jest w drzewie genealogicznym Kasandry & Alexa.
EDIT: up@ Co?! :O Alex adoptowany? U mnie nie maja takiego wspomnienia! :|
Bella nie żyje !!!
Mam na to dowody:
- można umówić się z nią na randkę, ale po wprowadzeniu się po kilku dniach zamienia się w ducha
- w Dziwnowie była prawdziwa Bella, ale umarła i wstawiono klona (dowód: w SimPE w Dziwnowie są dwie Belle).
Wytłumaczenie:
- Bellę porwali kosmici i ją zwrócili
- twórcy gry wyprowadzili Bellę od Mortimera i przenieśli ją do Dziwnowa
- Bella umarła w Dziwnowie chyba mając 24 dni do stania się emerytem (wtedy stała się u mnie duchem).
Dlatego Bella w drzewie genealogicznym jest jako żywa, gdyż nie umarła w Miłowie i pamięć tej okolicy nie odnotowała jej zgonu.
Próbowałem kiedyś z innymi postaciami. Przeniosłem Simkę z Miłowa do Dziwnowa. Ona zmarła, a jej dzieci w Miłowie mieli w drzewku genealogicznym matkę żywą.
PS. W The Sims 3 Bella powraca jako dziecko, gdyż gra opisuje losy Miłowa przed The Sims 1.
http://sims.wikia.com/wiki/Bella_Goth
Czy to ma znaczyć, że będziemy grali Bellą i jej rodzicami?, a jej brat Wacław chyba czy jakoś tak on też będzie uwzględniony? A tak w ogóle skąd Ty to wiesz Marekosie?
Bela jako dziecko ? Super nawet nie zdąży zostać nastolatkiem - zginie w pożarze he he
Z tej strony internetowej to wiem. A prawda o Belli to wynik moich badań w SimPE.
Zaraz czy ja jestem głupi czy czegoś tutaj nie rozumiem piszesz Marekosie, że z tej strony to wiem tzn.? z której?
claudia_o
20.03.2009, 19:06
Chyba chodzi o tę stronę:
http://sims.wikia.com/wiki/Bella_Goth
O M G!! Jaki śliczny mały Morti i Kasia Langerakówna, ale Bella to nie przypadła mi do gustu jako dziewczynka.
ultraviolence
22.03.2009, 22:15
Nie wiem czemu, ale Bella w trójce wygląda mi na takiego małego... eee... pulpeta. Kasia Langerak jest do niej uderzająco podobna - gdyby tam pod miniaturką zdjęcia nie pisało "Kaylynn Langerak", pomyślałabym, że to Bella. Chociaż dziwna sprawa, bo jak kliknie się na powiększenie, fotka podpisana jest "Bella i Mortimer", więc zostaję przy swoim wcześniejszym zdaniu. Poza tym Mortimer przypomina mi tego chłopca, Damiena - głównego bohatera filmu "Omen". Ma takie paciorkowate, ciemne oczy i dziwne spojrzenie :D
Bella Ćwir
05.04.2009, 21:02
Dobra ja też sie pobawie^^. No więc ja zauważyłam że siostry Kalente miały dziadka-kosmite. Wymyśliłam że one były w zmowie z Donem i on zaprosił Belle do siebie i namówił żeby popatrzyła przez teleskop a potem przylecieli przodkowie sióstr i ją porwali.Zauważyłam też, że brat Belli (nie żyje) był mężem Diany! Może on znalazł akta planu sióstr w ich domu a Dianago zabiła bo by wszystkim rozgadał O_o ok za bardzo sie wczułam
Esprit88
06.04.2009, 09:55
Najbardziej ciekawi mnie fakt dlaczego porwali ją kosmici akurat w domu Dona moim zdaniem jest to podstęp Dona tylko dlaczego???
ultraviolence
06.04.2009, 20:18
Najbardziej ciekawi mnie fakt dlaczego porwali ją kosmici akurat w domu Dona moim zdaniem jest to podstęp Dona tylko dlaczego???
Szymon, poczytaj sobie parę stron wstecz, albo ewentualnie cofnij się do pierwszego posta w tym temacie. Myślę, że tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie... ;)
ladygaga
11.04.2009, 10:44
Gdyby wszyscy mówili prawdę co widzieli i czego nie widzieli to wkrótce na pewno dałoby się wszystko złożyc w logiczną całośc. Ja gram od dawna w te simsy i jeszcze nigdy nie spotkałam Belli :/ Przywrócilam ją boolpropem i miała w drzewie genealogicznym całą rodzinę Cwir ale za to kiedy weszlam w jej kontakty to znala tylko Nine i Dine Kaliente! Miały z Bellą po 30 punktów przyjazni!!! Dlaczego tylko je znala???
ultraviolence
12.04.2009, 13:53
A ja tak zupełnie z innej strony... Wzięłam to z Simspedii, ktoś potrafi to wytłumaczyć?
"W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry".[/b]
Jak posłałam Aleksandra na studia, nie miałam żadnego filmiku... A może coś przeoczyłam? Albo jeszcze to:
"...Mieszka ze swoją żoną Bellą i córką Kasandrą w domu, który później (w The Sims 2) się zmienia. Jak wskazują jego wspomnienia, stary dom spłonął".
Nie zauważyłam, aby we wspomnieniach Mortimera było coś o spłonięciu domu.
Karina9595
12.04.2009, 14:35
A mi się Bell pojawia jak Alex idzie na studia... ma nawet obrączkę na palcu.
Właśnie dzisiaj wysłałam Aleksandra na studia i faktycznie, Bella była obok niego na filmiku:
http://i41.************/rcuam1.png
Podobno tego z Bella by nie bylo, gdyby pod koniec jej nie przypadkowo usuneli, podobno dlatego wymyslili historyjke z kosmitami :P
Zrobili kopie Belli, pare zdjec, i edytowali wspomnienia jego rodziny - tyle :D
U mnie było tak :
Wzięłam sobie Bellę za pomocą boolProp (...) i tego nagrobka.
Było wszystko OK. Bella zamieszkała u Ćwirów i miała pokrewieństwo z Kasandrą i Alexem.Z Mortim. jakby się wcale nie znała. Nie było z nim żandego pokrewieństwa.Następnego dnia weszłam do Ćwirów i...Bella leży na łóżku (czyta książkę) ,a jej ciało jest przezroczyste.Za chwilę wstała i przyszedł Mroczny Kosiarz . Zabił ją.I tyle miałam Bellę.
Nie wiem jak to się stało..,że ona miała przezroczyste ciało..
Agnieszka
20.06.2009, 13:57
Niektórzy piszą, że do Belli Ćwir jest podobna Kasia Lengerak i że to ona jest Bellą. Faktycznie jest podobna, ale to nie ona ponieważ wprowadziłam ją do Dona Lotario i nie miała nikogo w drzewie genealogicznym i nie znała Mortimerta, Kasandry i Aleksandra
BlackDevil
21.06.2009, 13:23
@up: bo - jak już inni mówili - kosmici wymazali jej pamięć...?
Co do tej sławnej Belli, to ja myślę, że oni ją [twórcy] usunęli z dalszej gry [bo w TS1 jeszcze była], a gracze robią z tego takie zamieszanie, bo producenci dodali do wspomnień rodziny Belli, że ona została porwana przez kosmitów...
Takie moje skromne zdanie ;]
EDIT: @Ayris: czemu oni mają różne karnacje, takie nie maxisowskie [wiem, że ściągnięte, ale czemu nie takie jak mieli na początku] ? o_O
Ja tez wysłałam Aleksandra na studia i nie było czegos takiego, ale miałam wyłączony podgląd wydarzeń specjalnych więc może od tego... ;P
emila454
29.06.2009, 19:16
To tak:
1) Don jest z Kasandrą
2) Donowi spodobała się Bella i postanowił ją poderwać
3) Bella wiedziała, że on jest chłopakiem jej córki więc dała mu kosza
4) Don nie chciał by ktoś dowiedział się, o nieudanym poderwaniu kobiety
5) Poprosił Dinę o pomoc
6) Dina poprosiła swojego krewnego kosmitę o przysługę
7) Don zaprowadził Bellę, pod teleskop
8) Porwali ją kosmici
9) Ale ufo nigdy nie dotarło do bazy na księżycu tylko rozbiło się w Dziwnowie
To moja wersja i uważam, że jest jak najbardziej prawdziwa
A co do innej Belli w Dziwnowie, to nioe ona. Sprawdź na tą Bellę z Dziwnowa i na tą z Miłowa. Inna twarz. Tą sztuczną Bellę zrobili by nam poknocić z rozwiązywaniem zagadki
To jest moje zdanie, ale jak wolicie
Angelka_96
30.06.2009, 16:34
Faktycznie emilia454 masz całkiem ''realną historię'' . Myślę że w sprawie zniknięcia Belli nie można wymyślać zupełnie nieprawdopodobnych rzeczy. Takie jest moje zdanie.
Naprawdę wy się tak przejmujecie tą historią? Twórcy tak zrobili, żeby urozmaicić fabułę w grze, a wy na serio bawicie się w detektywów...
No ej no. Nie psuj nam zabawy :<
Przecież każdy się taaaak cieszy, gdy zobaczy, że Bella/cokolwiek związane z nią jest na maxisowym obrazie ;D
Sherlock
13.07.2009, 00:25
Zaskoczę was! Wiecie, w czyim domu Michał Kawaler, Brat Belli, żenił się z Diną natym (http://img2.vpx.pl/up/20090713/snapshot_2dae895f_adb0f4a9.jpg) zdjęciu? Nie? To powiem Wam! W domu Ćwirów! Czemu więc jego nagrobek jest na parceli Kalientów? I skąd niby Dina wzięła się na parceli na Kalientów, skoro nie ma we wspomnieniach nic o przeprowadzce? Moja teoria jest taka: Na tym ślubie Belli już nie było. Dina zgarnęła kasę Michała, a po jego śmierci miała romans z Mortimerem. Pewnej nocy, gdy przyszła do pana Ćwira, do jej domu zjawił się włamywacz. Wtedy Nina spała (jest fotka). Mało? Ok. Pozostaje pytanie: kto stoi na wyżej podanej fotce w niebieskiej sukience?!
W niebieskiej sukience to napewno nie Bella, chyba, że miała wtedy inną fryzurę.
ultraviolence
13.07.2009, 09:17
W niebieskiej sukience to napewno nie Bella, chyba, że miała wtedy inną fryzurę.
Ja bym stawiała na jakiegoś pracownika domu - np. na Kasię Langerak. Nie wiem czy zauważyliście, ale na ślubach simów, wszyscy NPC znajdujący się akurat w domu (ogrodnicy, sprzątaczki), zmieniają ubranie robocze na strój wizytowy wraz Z FRYZURĄ. Kolor włosów w tym przypadku by się zgadzał, ale... Sądzę, że nie ma sensu dociekać, co to za tajemnicza postać, bo i tak się tego raczej nie dowiemy :)
EDIT: Jak włączę simsy to przy okazji to sprawdzę.
Sherlock
13.07.2009, 11:00
Jeśli ta sukienka byłaby w szafie Ćwirów, to na 99,9% to Kasandra, tylko bez "kucyków".
ultraviolence
16.07.2009, 21:28
Jeśli ta sukienka byłaby w szafie Ćwirów, to na 99,9% to Kasandra, tylko bez "kucyków".
Też najpierw o niej pomyślałam, ale skłoniłam się bardziej ku Kasi Langerak... no i jak się okazało - niesłusznie. Jej oryginalny strój wizytowy wygląda tak:
http://i27.************/116osye.jpg
Zdaje się, że to najprawdopodobniej Kasandra. Chociaż trochę już nią grałam i pozmieniałam w niej wszystko, to gra skonstruowana jest tak, że pierwotna zawartość szafy jest zachowana - nawet, jeśli dokupi się nowe ubrania. Trzeba byłoby teraz wejść do domu, w którym mieszka Kass i przejrzeć jej szafę - wtedy "zagadka" byłaby rozwiązana :P
Coccinelle
18.07.2009, 10:32
Hmmm sprawdze to xD
Powiem szczerze, nie grałam od ponownego zainstalowania TS2 w rodzine Ćwir...zobaczę strój wizytowy Kasandry i dodam fotke na forum :D
Charionette
18.07.2009, 14:15
Niestety to pierwotna wersja stroju wizytowego Kasandry:
http://i26.************/2ymgj05.jpg
Czyli chyba to nie to....
Sherlock
19.07.2009, 17:05
A to ciekawe...
Któż to jest?! Hmm... <myśli i myśli>
5 minut później...
Cholera! Włączam Simsy :D
Coccinelle
20.07.2009, 09:42
Hejka zobaczcie tu! Znalazłam to na SimsPedii :)
W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich:
1.Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najpradopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia.
2.W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3.W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie.
4.W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon.
5.W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczniu.
6.W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry.
7.Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę !!!
Sherlock
20.07.2009, 11:24
Hmm... Ciekawe, ciekawe...
Szkoda, że sprzedałem wszystkie dodatki :D
A może na tej fotce jest to Marysia Przyjemniaczek? Kasandra się z nią przyjaźniła. Jeśli to byłaby ona - czemu nie ma nic o tym, że poznała Michała czy Dinę...? Idę to sprawdzić.
EDIT: A jednak! Dina i Michał żenili się w domu Kalientów... Jak to możliwe?
Agnieszka Zadek, Kornelia Ćwir i Michał Kawaler - po przy wróceniu przeze Mnie boolpropem - mieli w znajomych Bellę. W przypadku Michała, na portrecie Beli (w związkach) były te niebieskie ludziki, symbolizujące, że Sim należy do rodziny.
Nie mam pojęcia kto jest w tej sukience :(
Szukajmy innych wskazówek :)
Coccinelle
20.07.2009, 14:35
Hmm... Ciekawe, ciekawe...
Szkoda, że sprzedałem wszystkie dodatki :D
A może na tej fotce jest to Marysia Przyjemniaczek? Kasandra się z nią przyjaźniła. Jeśli to byłaby ona - czemu nie ma nic o tym, że poznała Michała czy Dinę...? Idę to sprawdzić.
EDIT: A jednak! Dina i Michał żenili się w domu Kalientów... Jak to możliwe?
Agnieszka Zadek, Kornelia Ćwir i Michał Kawaler - po przy wróceniu przeze Mnie boolpropem - mieli w znajomych Bellę. W przypadku Michała, na portrecie Beli (w związkach) były te niebieskie ludziki, symbolizujące, że Sim należy do rodziny.
Nie mam pojęcia kto jest w tej sukience :(
Szukajmy innych wskazówek :)
Hmmm Marysia..zaraz to sprawdze...
A co do ślubu Diny i Michała...może to kolejny maxisowski chwyt :D
A co do przywrócenia Belli :)
Jak myślicie...poprzywruceniu Belli boolProp'em ona ginie na tej parceli...ale nie wiem czy pojawia się nagrobek :(
Bo jeżeli tak (a ma się dodatek NŻ) to można ją wskrzesić przez ten telefon z nagród kariery xD
Nie wiem czy to działa, ale warto spróbować :)
Sorry ze wracam do tego ale obraz Lucji kwadratowej to jednak Bella.
A czemu? Bo po angielsku nazywa sie Bella squared (Bella kwadratowa)!
To musial tlumaczyc jakis niezwykle wybitny tlumacz... :D
Mostilia
21.07.2009, 11:08
Fakt W sukience to Zapewne nie ona ale na ślubie mogła byc są przyjaciółkami z Diną a w sukience może jakiś Krewny Diny lub Michała?
Coccinelle
21.07.2009, 15:50
Czyli wykluczyliśmy jush:
-Belle
-Dine ( bierze ślub to chyba oczywiste xD )
-Nine tesh ( ma całkiem inny strój wizytowy :( )
-Kasnadre
-Kasie
Nic szukamy dalej :)
A może....istnieje wersja The Sims 2 beta (czy jakoś tak xD) i może jest to zdjęcie właśnie z tej wersji :|?
W wersji beta Don ma całkiem inne włosy o takie:
http://img142.imageshack.us/img142/2763/snapshot6dae6a732db0f1f.th.jpg (http://img142.imageshack.us/i/snapshot6dae6a732db0f1f.jpg/)
A tu jest link do większego obrazka xD
http://img142.imageshack.us/img142/2763/snapshot6dae6a732db0f1f.jpg
Sherlock
21.07.2009, 21:35
Racja, co do włosów.
W jednych ze zdjęć historii Miłowa, Kasandra ma inną sukienkę (też czarną i w ogóle podobną, ale taką... ładniejszą, że tak powiem).
Dopowiem jeszcze, że taki prostokątny obraz z simką na czerwonym tle (znajduje się on też w trybie tworzenia rodziny na ścianie) nazywa się "Vertical Bella" - chyba, że o tym już ktoś pisał.
Dominika_320
23.07.2009, 18:46
hmmm.. jestem bardzo ciekawa gdzie ta Bella....chcialabym se w nia pograc teraz
Bella Ćwir:
Zaprzyjażniła się z tym z brodą czarną(zapomniałam jak się nazywa) ale ten czół coś do niej więcej.Miała z nim romans.On zaczoł lecz ona się odepchneła.Zdenerwowany tamten poszet do żółto włosej co mieszka w brozowłosą i ta żółto włosa złapała swojego kumpla z kosmosu kosmite.kOSMITA ZGODZIŁ się na jej proźbe i porwał Bellę Ćwir.Lecieli na Dziwnowem gdy wtedy BOOOMM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Statek kosmiczny się rozwalił w Dziwowie.Bella przeżyła i teraz krąży po dziwwowie .Ja kiedyś się z nią zaprzyjaźniłam:)
Hmm powiem wam ze ta histori jest neizwykle ciekawa(czytałem temat od 4 strony) Podejrzewam ze o całym zdarzeniu dowiemy sie w którymś dodatku do sims3 albo dopiero w sims4 Życze powodzenia ja nie pomogę bo ćwirami sie nie interesuje (czytaj nei mam wiedzy na ich temat)
Ps sprawidziłęm co to znaczy te Vertical Bella co odkrył Sherlock Holmes (przy okazji musze rzyznać ze jesteś naprawde dobrym detektywem i licze ze ty i ekpia forum odgadniecie co sie naprawde stało) no więc Vertical Bella znaczy tylko Pionowa bella pierwsze skojażenie moje padło na jaskinie pokrzyku i tamtejszy pomnik majki (wole mowić na nią majka niż bella) Myśle że to może być cos związanego z tym pomnikiem I proponuje to przebadać I jeszcze raz powodzeni i prosze zajmijcie sie tą sprawą Nie wymyślajcie juz takich rzeczy jak uzytkownik powyżej tylko działajcie Bo to odkrycie moze być bardzo ważne dla simomaniaków
Coccinelle
25.07.2009, 11:26
A i zaobserwowałam tesh coś ciekawego :)
Otóż historia Belli jako małej dziewczynki zaczyna się dopiero w TS3 B)
Następnie jako młoda matka z młodym i przystojnym Mortimerem w TS1
i jako porwna przez kosmitów w TS2 :)
Twórcy gry wcale nie poukładali w kolejności chronologicznej histori rodziny Ćwir :(
A oto informacja o całej rodzinie Ćwir:
"Wiele lat temu w SimCity mieszkał Wiktor Ćwir, który był prawdopodobnie synem Lolity Ćwir. Wyjechał on jednak z rodzinnego miasta i założył nowe - miejsze położone w malowniczej dolinie. Nazwał je Sunseet Valley. Wtedy to Wiktor Ćwir nawiązał kontakt z rodem Landgraabów, którzy ufundowali większość parceli publicznych. W Sunseet Valley Wiktor poznał Genowefę, w której szybko się zakochał. Wiktor i Genowefa pobrali się. Doczekali się też syna - Gwidona i córki - Kunegundy. Gwidon zapoznał Kornelię Zadek. Ożenił się z nią i wiódł spokojne życie. Urodził mu się syn - Mortimer. Mortimer poznał Bellę Kawaler. Młodzi szybko się zakochali i zaręczyli. Tymczasem dom Ćwirów spłonął, a w pożarze zginął Gwidon. Mortimer ożeniwszy się z Bellę założył miasto - Miłowo i wyprowadził się do niego wraz z nią oraz matką. Wkrótce Kornelia zmarła, a Belli i Mortimerowi urodziła się córka - Kasandra. Mortimer rozpoczął karierę naukowca, po której szczeblach piął się z olbrzymią szybkością. W krótce osiągnął szczyt kariery i przeszedł na emeryturę. Bella urodziła syna Aleksandra, a Kasandra poszła śladem ojca. W tym czasie do Miłowa sprowadziły się siostry Kaliente. Ich przodkami byli zarówno ludzie jak i kosmici. Jedna z sióstr - Dina zapragnęła fortuny Mortimera, dlatego też zamierzała za niego wyjść. Niespodziewanie żona Mortimera - Bella została porwana przez kosmitów."
Czyli z tego tekstu można się dowiedzieć, że losy Mortimera są nieodłącznie związane z grą TS2 i TS3 :)
W TS2 Mortimer jest założycielem miasta "Miłowo", a w TS3 jest wnukiem założyciela "Sunseet Valley"
Hmm zaczyna się to robić coraz bardziej ciekawsze :D
Sherlock
25.07.2009, 12:43
Świetnie, Doda164!
Z wielkim zaciekawieniem czytałem ten 'artykuł'. Uwielbiam takie opowieści, ale przejdźmy do faktów.
Większość mówi, że Bella została porwana w domu Dona (na co może również wskazywać jedno ze zdjęć). Niestety, moi drodzy, ale są bardzo mocne dowody na to, iż porwana została w domu... Ćwirów. Dowód jest taki: Mortimer i Kasandra mają wspomnienie o jej porwaniu, ale Don nie. Nie mógł być świadkiem zdarzenia, bo nie ma wspomnienia o tym. Ale Ćwiry mają, więc to u nich nastąpiło porwanie. Tylko Aleksander tego nie pamięta, lecz na to też są wyjaśnienia.
1. Był wtedy niemowlakiem lub małym dzieckiem.
2. Był (jako dziecko) w szkole.
To raczej nie ma nic wspólnego z Bellą, ale nie wiem, gdzie to napisać. Matka albo babka Honoriusza Próchno oraz Melinda Piórko z drzewa genealogicznego Daniela Przyjemniaczka mają takie włosy, których nie ma w grze :O.
------------------
Powracając jeszcze do tematu ślubu Diny i Michała. Jeśli pierwszy raz wejdzie się do rodziny Kaliente, Dina ma prawie pusty pasek starzenia się sima, tak jakby bardzo mało ktoś nią grał.
Czyli musiało być tak: Około godziny 17:00 odbywa się ślub Diny i Michała, ale... oni nie weszli w związek małżeński, bo o 18:00 nastąpiła nieoczekiwana śmierć Michała ze starości [zauważcie, że Michał w drzewie genealogicznym na na nazwisko Kawaler, a Dina ma Kaliente]. Jego duch jest 'taki biały', więc sim zmarł ze starości. Dlatego Dina nie znała gości, bo Michał ich zapraszał (to byli jego przyjaciele i przyjaciółki), a zanim się z nimi zapoznała, poszli do domu, gdyż po śmierci NARZECZONEGO Diny przyjęcie nie miałoby sensu.
Coccinelle
25.07.2009, 13:00
Hmmm ciekawe :)
Moim zdaniem trzeba wskrześić Michała "wskrzeszeniomatem" :D
Ja bym to zrobiła ale nie mam NŻ :(
P.S.: Sherlock Holmes mów mi Angie lub Angel xD
Nie lubię jush tego nicku :P
Sherlock
25.07.2009, 13:35
Dobrze, Angel :D
Ale wskrzeszeniomat nie jest w NŻ, tylko w NS, którego już nie mam :/
Zapomniałem dodać, że ciekawi Mnie, co się stanie, gdy Kasandra wejdzie na szczyt kariery naukowej.
A widzieliście tę chatkę w Miłowie, która stoi na odludziu? Ma takie same boazerie jak dom Ćwirów, tylko jest mniejsza. I styl budownictwa bardzo podobny do domu Ćwirów. Tam jest prysznic na dworze i w ogóle jakaś taka dziwna ta chatka. Kojarzy ktoś? Wie ktoś coś o niej?
Coccinelle
25.07.2009, 19:52
Aaaa to dlatego nie miałam "wskrzeszeniometu" jak zainstalowałam NŻ xD
Bo zawsze miałam zainstalowane NŻ i NS..ale teraz mam tylko TS2 :P
A co do chatki...nie wydaje mis się by miała jakiś związek z rodziną Ćwirów :|
Ale tak, widziałam ją :)
Stała mi się dziwna rzecz...
Pewnego dnia gdy przyglądałam się Belli na tym latającym balonie przez przypadek nacisnęłam jakiś przycisk(nie wiem jaki) i nagle pisało Trwa Wsczytywanie Czekaj...
Zaprowadziło mnie to do jakiegoś domku i tak mieszkała dokładnie Bella Ćwir!!!
Wiem,że to bardzo,bardzo mał prawdopodobne,ale to była na 100% ona!!!!
Gienka albo wymyślasz (to raczej wiadome) Albo przeniosło cię do podróbki belli do Dziwnowa
Coccinelle
28.07.2009, 19:34
Stała mi się dziwna rzecz...
Pewnego dnia gdy przyglądałam się Belli na tym latającym balonie przez przypadek nacisnęłam jakiś przycisk(nie wiem jaki) i nagle pisało Trwa Wsczytywanie Czekaj...
Zaprowadziło mnie to do jakiegoś domku i tak mieszkała dokładnie Bella Ćwir!!!
Wiem,że to bardzo,bardzo mał prawdopodobne,ale to była na 100% ona!!!!
Hmmmm very dziwne :|
A jak ten dom wyglądał???
A jak z niego wyszłaś to do jakiego otoczenia trafiłaś????
ultraviolence
28.07.2009, 20:03
Hmmmm very dziwne :|
A jak ten dom wyglądał???
A jak z niego wyszłaś to do jakiego otoczenia trafiłaś????
Przecież to zwykła ściema... Nawet nie warto się pytać, bo w następnym poście Gienka odpowie, że oprócz Belli, mieszkali tam kosmici, a przed domem stał ich latający talerz i jak się na niego kliknęło, to można było polecieć na Marsa :rolleyes:.
Charionette
28.07.2009, 22:00
Czy Michał Kawaler był bratem Belli? Bo gdy go wskrzesiłam to na panelu rodziny był w związku z Diną i pokazywało się jakby on był bratem Belli :O
Sherlock
28.07.2009, 22:06
Dokładnie, Nysiu. Michał był bratem Belli.
EDIT: Zaraz, zaraz... :| Michał miał Dinę oznaczoną jako żonę? :|
Coś Mi tu nie gra... Coś jest nie tak... :|
Charionette
29.07.2009, 22:07
Tak! Dina to ta w jasnych włosach (upewnia się)? Jutro włączę grę i wkleję fotkę
EDIT: Wklejam fotkę ;)
http://i27.************/jgtmr4.jpg
Coccinelle
30.07.2009, 10:37
Tak! Dina to ta w jasnych włosach (upewnia się)? Jutro włączę grę i wkleję fotkę
EDIT: Wklejam fotkę ;)
http://i27.************/jgtmr4.jpg
A co z jego wspomnieniami???
Czy było w nich coś ciekawego???
Angeline
30.07.2009, 11:06
A co z jego wspomnieniami???
Czy było w nich coś ciekawego???
u mnie ma wszystko wyczyszczone
Sherlock
30.07.2009, 12:10
Więc oni w końcu wzięli ślub...
Tylko czemu mają inne nazwiska? :|
Charionette
30.07.2009, 13:40
Szczerze? Nie mam pojęcia... Dziś poszperam w jego wspomnieniach...
Coccinelle
30.07.2009, 13:41
Więc oni w końcu wzięli ślub...
Tylko czemu mają inne nazwiska? :|
Eeee super szybki rozwód xDDDę
Charionette
31.07.2009, 10:23
Hm... Przeszukałam jego wspomnienia i... nic. Było tylko: Dina zaręcza się, Dina wychodzi za mąż (jest z Mortimerem), Kasandra zaręcza się, Kasandra wychodzi za mąż (jest z Dariuszem) to wszystko nic ciekawego... A może niech ktoś przywróci Bellę? Ja nie mam warunków (Michała przywracałam za pomocą InSima)
Sherlock
31.07.2009, 12:00
Eeee super szybki rozwód xDDDę
Zrobiłem tak ze swoimi simami, ale nazwisko zostało...
Jednym słowem Bella była ze sławnej rodziny ale w pewnym momęcie był kryzys dla rodziny Belli aż do czasu poznania wiedziała że jest samotny i bogaty. Bella i Mortimer zaręczyli się itp.... zrobiła to dla kasy potem zaczeła wydawać Simoleony Mortimera na prawo i lewo podzieliła się tochę z rodzicami. Rodzice Belly zmarli. Po kilku latach Bella urodziła dwójke dzieci no i git. Mortimer miał dość Belly więc uknuł z Donem i Kalinete Sisters, Bella miała romans z Donem i chciała się przeprowadzić do Dona ale nic nie mówiła Mortiemu ale gdy nadszedł czas noc znikniecia Belli było wszystko uknute Bon w sercu kochał Belle ale Morti i sisete zmusili go. Sisters miały kontakt z UFO więc kazały Ufo porwać Belle. Bella dowiedziała się o tym spisku podsłuchiwając rozmowe Mortiego ale została złapana i zmuszona wpatrzeć się w teleskop. Ufo porwało Belle ale Don płakał po zniknieciu Belli żałował że wcześnie się na to zgodził. Potem Don rozesławił Belle (posąg, mleko, obrazy) aż poszedł do dziwnowa i kazał zrobić jakiemuś profesorkowi klona ale Bon nie zabardzo znał Belle. Moja wersja :)
Charionette
31.07.2009, 22:32
Hm... No nie powiem dość ciekawa, aczkolwiek według mnie Moritmer nie maczał w tym palców :P Ale jak było naprawdę wiedzą tylko twórcy gry...
Coccinelle
01.08.2009, 13:43
Jednym słowem Bella była ze sławnej rodziny ale w pewnym momęcie był kryzys dla rodziny Belli aż do czasu poznania wiedziała że jest samotny i bogaty. Bella i Mortimer zaręczyli się itp.... zrobiła to dla kasy potem zaczeła wydawać Simoleony Mortimera na prawo i lewo podzieliła się tochę z rodzicami. Rodzice Belly zmarli. Po kilku latach Bella urodziła dwójke dzieci no i git. Mortimer miał dość Belly więc uknuł z Donem i Kalinete Sisters, Bella miała romans z Donem i chciała się przeprowadzić do Dona ale nic nie mówiła Mortiemu ale gdy nadszedł czas noc znikniecia Belli było wszystko uknute Bon w sercu kochał Belle ale Morti i sisete zmusili go. Sisters miały kontakt z UFO więc kazały Ufo porwać Belle. Bella dowiedziała się o tym spisku podsłuchiwając rozmowe Mortiego ale została złapana i zmuszona wpatrzeć się w teleskop. Ufo porwało Belle ale Don płakał po zniknieciu Belli żałował że wcześnie się na to zgodził. Potem Don rozesławił Belle (posąg, mleko, obrazy) aż poszedł do dziwnowa i kazał zrobić jakiemuś profesorkowi klona ale Bon nie zabardzo znał Belle. Moja wersja :)
A dla mnie to jest lekko naciągana teza :|
Przecież gdyby Morti chciał się pozbyc Belli to niby dlaczego jest zdjęcie na którym Morti wypatruje się w lunete i myśli o Bell???
Popieram Nysie...Mortimer nie maczał w tym palców B)
Sherlock
01.08.2009, 18:45
Może spróbujmy znaleźć maile twórców i po prostu do nich napisać? B)
BlackDevil
01.08.2009, 18:58
@up: a myślisz, że Ci odpiszą? xD
Hm... jak ktoś dobrze zna angielski to może spróbować xd
dirty_job
01.08.2009, 19:01
Z pewnością napiszą że tą sytułację musimy rozwiązać sami .
Sherlock
01.08.2009, 19:07
Warto spróbować^^
Jakby ktoś znalazł tego maila, to proszę o to, by Mi podał XD
Może uda Mi się coś od nich wyciągnąć. Jestem bardzo przekonywujący. Rozpiszę się na 50 linijek i jakoś pójdzie :D :D
dirty_job
01.08.2009, 19:23
Sorka za błąd . Ale ja bym nie radziła się rozpisywać ... Wiesz jak zobaczy że wiadomość jest aż taka długa to ją usunie i po kłopocie . Napisz krótko ale na temat i po sprawie .
Sherlock
01.08.2009, 21:30
Dobra, dobra. Wystarczy 20 linijek :)
Charionette
01.08.2009, 22:11
Może warto poszukać czegoś tutaj:http://thesims2.ea.com/
Zauważcie:
W TS3 nie ma Kasii Langerak , nawet jako pokojówki, a jest w TS2 uwikłana w zaginięcie Belli
Więc może w następnych dodatkach dojdzie do gry i zagadka będzie sie rozwiązywała?
Sherlock
01.08.2009, 23:06
Jaki związek w TS2 ma Kasia L. z zaginięciem Belli? :|
EDIT:
Nysiu, jesteś wspaniała!
Znalazłem to:
Bella Goth disappeared in the summer of 2004, a team of highly trained SimCity investigators traveled far and wide and managed to track her down and asked her a few questions. This is their published interview.
Rckljohnson: Where are you now?
Bella: Apparently I'm in a place called Strangetown and indeed it's an appropriate name. I'm not positive what happened or how I got here but I've begun seeing a therapist and my hypno-therapy sessions have been very productive! I've also been reading my diary, I always keep it close.
Bbygrl814916: How come you don't have any memories of Mortimer, Cassandra and Alex?
Bella: I couldn't remember anything for months after the abduction, just a flash and then nothing, but with the help of my diary and my therapist the memories are slowly starting to come back. It's hard to remember things that happened longer ago like Cassandra being born or even my wedding but I remember my family and how much I love them. I even remember some of the work Mortimer was doing before I was taken. He was getting very close to creating a permanent life extending elixir. I was worried he was spending too much time on it. He'd already been successful with a temporary version and it had become wildly popular throughout the town. I guess everybody wants to live forever!
simgelf: What happened the night you were abducted? Did the saucer crash?
Bella: I'm not sure about all the details but I've had dreams of being in some kind of ship, I don't think there was a crash or I wouldn't have woken up. I remember green men with big black eyes, it didn't make much sense then and certainly doesn't now. It seemed like only moments and I was somewhere entirely different.
Simology022: What exactly were you DOING on Don Lothario's roof the night you disappeared? How do you feel about your daughter's romantic relationship with Don?
Bella: I think Don Lothario is a misunderstood man. He moved into town and seemed so lonely. He was so different and "urban" that the neighbors wouldn't accept him. He needed a friend and we welcomed him into our lives. I think Cassandra had a crush on him from the very start and unfortunately I think he had a bit of a crush on me. I don't really think Don is right for Cassandra, but she should follow her heart - don't tell Mortimer I said that. The night I left Pleasantview I was over at Don's house talking to him about life, love, and how he was feeling being the new guy. It was a nice, warm starry evening so we were outside on the roof looking at the stars. All I remember is the flash of light and waking up in a strange place.
Chair492: Did you cheat on poor old Morty?
Bella: Of course not! I love my husband and I love my family, they are everything to me. I've never loved anyone like I love Mortimer Goth. He's just so silly, so cute, a side of him most people don't see. Most of our neighbors thought he was "too smart" or boring and that he couldn't possibly be "fun".
poochdog25: I'd like to know if Dina Caliente was in on this. I've noticed she is related to some aliens, and she came on the eve of your disappearance, and now she is after your husband. So where is Dina in the plot?
Bella: I didn't know that about Dina, but it makes sense. I'll probably never know for sure but here's what I think. When Dina and Nina moved into town they were certainly very forward with my husband. In fact, it was almost insulting how openly they were trying to win him over, as if I didn't notice! I think someone sent Dina to town specifically to pull Mortimer away from me. I know he's a genius and his work is important to a lot of people. I couldn't have possibly imagined that trying to create a life elixir that could help everyone would ever push somebody to ruin our marriage! And why take me away from him? Perhaps they thought I was a distraction and believed that taking me away from the love of my life would make him stop his work.
simslover210: What is up with all the rumors of you having a double?
Bella: I've heard these rumors and as far as I know they're untrue. I've never seen my double and I haven't heard any stories about seeing me with my double so who's to say it's a double at all? Though I bet my double isn't as cute.
PprFlwrs4: Why are you still young when your husband is old..and....really...eh..old?
Bella: I can't really explain it, maybe his work has backfired on him and instead of lengthening his life, it's aged him. Or perhaps the people that wanted to separate us somehow used his research and tested it on me, keeping me young.
WadeSimMiser: What happened to you when you decided to pay Pollination Technician #9 a visit? How would you explain this to your husband Mortimer?
Bella: I've met PT9, he's very nice! And his family is so sweet. They've been so kind to me as I get my bearings. I only wish Mortimer could have had the chance to meet him.
abonnell2000: If you had the option to go back to Mortimer, Cassie, and Alex, would you? Why or why not?
Bella: I've been trying to return to my family but so far, it hasn't worked. As I said, there's something strange about this town. It's almost as if every time I try to leave, I end up back here.
Dixiedawn30: Have you ever thought about changing your hair style? What is up with the red dress?
Bella: It works for me, why change?
Postaram się na jutro przetłumaczyć, bo teraz jestem zmęczony.
EDIT: Zaraz skończę tłumaczyć ;)
http://www.youtube.com/watch?v=XZn2j_pUMj8&feature=PlayList&p=75D48BD655A0D1E0&playnext=1&playnext_from=PL&index=23 - Myślę że się przyda,
ja nie wiele zrozumiałem :)
Sherlock
02.08.2009, 13:53
Też myślę, że się przyda, ale również nic nie zrozumiałem^^
A teraz wyczekiwane tłumaczenie na język polski powyższego wywiadu:
Bella Ćwir zniknęła latem 2004, zespół wysoko wykwalifikowanych badaczy SimCity podróżował dużo i daleko i udało się ją śledzić oraz poprosić ją o odpowiedzi na pięć pytań. To jest publikacja wywiadu.
Rckljohnson: Gdzie teraz jesteś?
Bella: Widocznie jestem w miejscu o nazwie Dziwnowo, a to jest nawet jej odpowiednia nazwa. Nie mam pojęcia, co się wydarzyło pozytywnie, co szczęśliwie, jak się tutaj znalazłam, ale ważne, że już rozpoczęła się moja terapia i hipnozo-terapia; sesje były bardzo owocne! Zabroniłam również czytania mojego pamiętnika, zawsze trzymam go zamkniętego.
Bbygrl814916: Czemu Mortimer, Kasandra i Aleksander nie mają tych wspomnień?
Bella: Nie pamiętam nic po tych miesiącach od uprowadzenia, tylko błysk a potem nic, ale z pomocą mojego pamiętnika i terapeuty wspomnienia powoli zaczynają wracać. Jest to trudne do zapamiętania, co zdarzyło się jakiś czas temu, jak Kasandra została urodzona; nawet mój ślub, ale pamiętam, moją rodzinę i jak bardzo ją kocham. Nawet pamiętam niektóre prace Mortimera zanim zostały podjęte. Był bardzo blisko stworzenia eliksiry życia. Byłam zmartwiona, były wydatki, zbyt wiele czasu na ich temat. On ma już sukcesy w wersji tymczasowej i stał się szalenie popularny w całym mieście. Chyba każdy chce żyć wiecznie!
Simgelf: Co stało się w nocy, gdy zostałaś uprowadzona? Awaria latającego spodka?
Bella: Nie pamiętam dokładnie wszystkich szczegółów, ale bodajże znajdowałam się w pewnego rodzaju latającym statku, nie sądzę, by był wypadek albo coś podobnego. Pamiętam zielonych mężczyzn z dużymi czarnymi oczami, to nie miało sensu wtedy, i na pewno nie ma go teraz. Wydawało mi się, jakby to trwało chwilę i jakbym była przez ten czas zupełnie inna.
Simology022: Co dokładnie robiliście z Donem Lotario na dachu tej nocy, kiedy zniknęłaś? Jak się czujesz z romantycznym związkiem twojej córki z Donem?
Bella: Myślę, że Don Lotario jest niezrozumianym człowiekiem. Przeniósł się do miasta i wydawał się taki samotny. Był tak różny, że sąsiedzi nie go akceptowali. Potrzebował znajomych i powitał mnie w naszym życiu. Myślę, że Kasandra miała zmiażdżyć go od samego początku i, niestety, myślę że miał coś z sympatii dla mnie. Naprawdę nie uważam, by Don miał prawo do Kasandry, ale powinien pójść za głosem serca - nie mogę powiedzieć, że Mortimer mnie zobaczył w nocy po lewej stronie Miłowa, gdy byłam na dachu Dona. Rozmawialiśmy o życiu, miłości i uczuciach, jaki on jest nowy facet. To był miły, ciepły, gwiaździsty wieczór. Owszem, byliśmy na zewnątrz, na dachu, patrząc na wszystkie gwiazdy. Pamiętam nagły błysk światła i obudzenie się w dziwnym miejscu.
Chair492: Czy oszukujesz swojego biednego, starego Mortiego?
Bella: Oczywiście nie! Kocham mojego męża i kocham moją rodzinę, są dla mnie wszystkim. Nikt nigdy nie kochał Mortimera Ćwira, tak jak ja. On jest tak głupi, tak słodki, a od strony większości ludzi go nie widać. Większość naszych sąsiadów myśli, że jest 'zbyt inteligentny' lub inne nudne docinki, i że nie może być 'zabawny'.
Poochdog25: Chciałbym wiedzieć, czy Dina Kaliente była w tej sprawie. Zauważyliśmy, że jest podobna do niektórych cudzoziemców, a także przyszła na 'wigilię' twojego zniknięcia, a teraz jest z twoim mężem. Więc gdzie jest Dina na powierzchni?
Bella: Nie wiedziałam, że jest z Diną, ale ma to sens. I prawdopodobnie nigdy nie będziemy wiedzieć na pewno, ale tutaj jest to, co myślę. Kiedy Dina i Nina przeniosły się do miasta były bardzo do przodu z mężem. W rzeczywistości, to prawie jak jawnie obraźliwe próbowały go zdobyć, jak gdyby ogłoszenie! Myślę, że ktoś od Diny wysłany do miasta specjalnie ciągnie Mortimera z dala ode mnie. Wiem, że jest geniuszem, a jego praca jest ważna dla wielu ludzi. I nikt nie mógł sobie wyobrazić, że w miarę możliwości stara się stworzyć eliksir życia, który mógłby pomóc każdemu; nasze małżeństwo to ruiny! I dlaczego ktoś odciąga mnie od niego? Być może tymi myślami był rozproszony i uważa, że biorąc mnie od miłości mojego życia będzie ją zatrzymywał w pracy.
simslover210: Co jest ze wszystkimi pogłoskami? Masz klona?
Bella: Słyszałam te pogłoski i z tego co wiem są one nieprawdziwe. Nigdy nie widziały mojego klona i nie usłyszały żadnych opowieści, widząc mnie z mojego klona, że tak powiem, któż to klonuje nas wszystkich? Choć mój zakład klona nie jest tak słodki.
PprFlwrs4: Dlaczego jesteś wciąż młoda, gdy mąż.. .... naprawdę ... eh .. stary?
Bella: Nie mogę naprawdę wyjaśnić, być może jego praca tak działa na niego i zamiast jego wydłużania życia, to wieku. Być może ludzie, którzy chcieli nas rozdzielić, być może ktoś z nich użył badań i testował je na mnie, trzymając mnie młodą.
WadeSimMiser: Co się stało, kiedy zdecydowałaś się zapłacić Technikowi Zapylaczowi #9? Jak wyjaśnisz to twojemu mężowi, Mortimerowi?
Bella: To było całkiem niezłe! I jego rodzina jest taka słodka. Byli tacy dobrzy dla mnie. Ja chcę tylko Mortimera, może mieli szansę go spotkać.
abonnell2000: Gdybyś miała możliwość, aby wrócić do Mortimera, Kasandry i Aleksandra, wróciłabyś? Dlaczego lub dlaczego nie?
Bella: Ciągle próbuję wrócić do mojej rodziny, ale do tej pory, nie pracowałam. Jak powiedziałam, jest coś w tym dziwnym mieście. To prawie tak, jakbym za każdym razem chciała zostawić to miejsce i wrócić do domu, ale to zawsze kończy się tak, że jestem tu z powrotem.
Dixiedawn30: Czy kiedykolwiek myślałaś o zmianie swojego stylu włosów? Co jest z czerwoną suknią?
Bella: To działa na mnie, dlaczego zmiany?
Uff, tyle pracy :P
Mam nadzieję, że się to przyda^^
EDIT: Było troszkę błędów^^ Ale już je poprawiłem =)
ultraviolence
02.08.2009, 14:34
Trochę błędów nadal jest, bo niektóre zdania nie brzmią po polsku (np. "Był tak różny, że sąsiedzi nie go akceptowali"), ale generalnie tekst da się zrozumieć. Ten wywiad czytałam już wcześniej na stronie EA.
A co do wypowiedzi Paki:
Zauważcie:
W TS3 nie ma Kasii Langerak , nawet jako pokojówki, a jest w TS2 uwikłana w zaginięcie Belli
Więc może w następnych dodatkach dojdzie do gry i zagadka będzie sie rozwiązywała?
Kasia Langerak występuje w TS3... Ba, nawet możemy nią kierować. Klementyna Lada, mówi Ci to coś? To właśnie nasza dwójkowa Kasia, tylko, że pod innym nazwiskiem :).
A ja tak myślę, że może ktoś z Dziwnowa jest w to zamieszany? Technik Zapylacz? Może... zaraz to sprawdzę.
Sherlock
02.08.2009, 14:38
Spróbuję zapoznać się z tą Bellą z Dziwnowa (ciii, nie bić^^) i trochę nią pograć ;D
Może z czasem wspomnienia wrócą, tak jak ona opowiada. "Prawdziwy detektyw sprawdza nawet to, co jest najmniej prawdopodobne, bo to czasem klucz do rozwiązania zagadki" - uwielbiam to powiedzenie :D
ultraviolence
02.08.2009, 14:56
Spróbuję zapoznać się z tą Bellą z Dziwnowa (ciii, nie bić^^) i trochę nią pograć ;D
Może z czasem wspomnienia wrócą, tak jak ona opowiada. "Prawdziwy detektyw sprawdza nawet to, co jest najmniej prawdopodobne, bo to czasem klucz do rozwiązania zagadki" - uwielbiam to powiedzenie :D
Muszę Cię zmartwić - kiedyś nią grałam, w pełni przekonana, że to jest prawdziwa Bella (to był chyba trzeci dzień mojej przygody z dwójką, więc mogę sobie wybaczyć ten nieprawidłowy tok myślenia :D). Wyprowadziłam samego Mortimera z Miłowa i przetransportowałam go Dziwnowa, w celu odnalezienia Belli, oczywiście. Minęły chyba dwa simowe tygodnie i raczyła pojawić się na jakiejś parceli publicznej. Prędko ich zapoznałam, zeswatałam i dumna z tego "osiągnięcia", chciałam spakować ich z powrotem i wysłać do Miłowa, jednak... jakieś dobre licho podkusiło mnie, aby zerknąć na drzewo genealogiczne tej "rzekomo prawdziwej Belli". Weszłam, sprawdziłam i... rozczarowanie. Potem i tak trochę się nią bawiłam, ale wspomnień żadnych nie odzyskała. Wydaje mi się, że Bella z Dziwnowa jest zrobiona tylko i wyłącznie dla zmyłki graczy...
Jak już gdzieś pisałam, warto przyjrzeć się temu cytatowi, który pojawia się, kiedy mamy zamiar wejść do Dziwnowa:
"W Dziwnowie nic nie jest takie, jakim się wydaje".
Tłumaczę to sobie po prostu, że Bella z Dziwnowa, choć wydaje się być prawdziwą Bellą, to nią nie jest. Cytat daje trochę do myślenia :).
Sherlock
02.08.2009, 21:44
A próbowałaś ją zapoznać z Technikiem Zapylaczem #9? Ciekawi Mnie jej reakcja. Ponoć on miał z nią coś wspólnego.
"WadeSimMiser: Co się stało, kiedy zdecydowałaś się zapłacić Technikowi Zapylaczowi #9? Jak wyjaśnisz to twojemu mężowi, Mortimerowi?
Bella: To było całkiem niezłe! I jego rodzina jest taka słodka. Byli tacy dobrzy dla mnie. Ja chcę tylko Mortimera, może mieli szansę go spotkać."
Będę z nią (Bellą) eksperymentował :) Ta zagadka musi mieć rozwiązanie :P
A może Technik Zapylacz towarzyszył w porwaniu Belli? Może zna tych, co porwali Bellę? Ja nie mogę poszperać bo mi się chyba coś dzieje z simsami. :/
Charionette
02.08.2009, 22:01
Szczerze mówiąc to co przetłumaczył Sherlock nie wiele dało. Nic tak naprawdę nie jest wyjaśnione. A może twórcy sami nie bardzo wiedzą? Co do eksperymentowania z Bellą- tą z Dziwnowa nic nie zrobicie. Trzeba przywrócić tą z Miłowa. Ja niestety nie umiem bawić się SimPE...
Nie przywrócić... :/ Może klon Belli z Dziwnowa rzeczywiście coś "wie". Warto spróbować.
Coccinelle
03.08.2009, 10:22
Próbowalam wskrzesić Belle "boolProp'em" ale to nic nie dało :(
Trzeba by mieć NS i wtedy go użyć....jak tak chyba kogoś wskrzesiłam :)
To kto ma NS????
Ja mam. Ale... czy Bella na pewno umarła? O_o (Że trzeba ją wskrzesić?)
Charionette
03.08.2009, 12:33
Tutaj jest sposób: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=13602 Ja popróbuję, ale niestety w simPE jestem ciemna :D
Wybaczcie nie mogłam się powstrzymać:
http://i27.************/24wy2qo.jpghttp://i26.************/30u4y3a.jpg
Jest różnica, prawda? Swoją drogą ta z Dziwnowa jest ładniejsza.
PS. U mnie w wspomnieniach Belli (przywróconej boolProp'em) nic nie było. Pustka!
ultraviolence
03.08.2009, 13:50
Ja mam prawdziwą Bellę w grze - zamieszkuje razem z Mortimerem parcelę o nazwie "Straszny Dwór", gdyż oboje są wampirami. Mogłabym sprawdzić co nieco, ale aktualnie dwójka odmawia mi posłuszeństwa... i muszę niestety "pocieszyć się" trójką :/.
Jednak... z tego, co pamiętam, w jej wspomnieniach nie było niczego zaskakującego. Ot, zwykły pierwszy pocałunek, narodziny dzieci (Kasandry i Aleksandra), itp. Tam raczej nic nie znajdziecie.
http://www.youtube.com/watch?v=XZn2j...om=PL&index=23 .
W tym filmiku są pokazane dwa zdjęcia i do tego kolor kominków się zmienia ;?.
Ja nic z tego filmiku nie rozumiem.
Coccinelle
03.08.2009, 16:36
Oki....zainstalowałam SimPe....ale nie chciało się włączyć :(((
Może ktoś inny ma SimPe?????
BlackDevil
03.08.2009, 16:46
Ja mam. Ale taka zaawansowana w tym to nie jestem ;p
Charionette
04.08.2009, 08:40
Doda- A zainstalowałaś NET. Framework?
Coccinelle
04.08.2009, 11:08
Doda- A zainstalowałaś NET. Framework?
Chciałam..ale jak zobaczyłam ile to się bedzie ściągać to mi się odechciało xD
Czerwona Truskawa- tu masz link:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=13602
Postępuj według tej instrukcji to powinno się udać :D
BlackDevil
04.08.2009, 12:43
@up: ok, dzięki, zaraz się pobawię :D
EDIT: dobra, nie pobawie sie, bo jak sie bawie, to mi sie nic nie otwiera -_-
hm... dobra, ma ktoś jeszcze simpe? xD
Ale chwila! Przecierz Bella zostałą PORWANA! Nie zginęła raczej to po co wskrzeszać? O_O
Charionette
08.08.2009, 16:16
Została porwana, ale twórcy gry zrobili tak, jakby umarła- dlatego trzeba ją wskrzeszać ;)
Łee... no to wskrzeszajcie, bo mi się simów nie chca włączać :/
Charionette
09.08.2009, 10:43
http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir- poczytajcie sobie. Ja jestem nawet skłonna uwierzyć w tę historyjkę, ale oczywiście nie do końca ;)
Nie wiem dlaczego stronka nie działa :( Skopiuję więc to tutaj:
Bella Ćwir
Z Simspedia
Bella Ćwir
Imię i nazwisko: Bella Ćwir
Rasa: człowiek
Aspiracja: Pragnienie romansowania
Znak zodiaku: rak
Rodzice: Wacław Kawaler, Jokasta Kawaler
Rodzeństwo: Michał Kawaler
Współmałżonek: Mortimer Ćwir, Don Lotario (romans)
Dzieci: Aleksander Ćwir, Kasandra Ćwir
Dostępność: nieaktywna (prawdopodobnie zmarła)
Otoczenie: Miłowo
Bella Ćwir - córka Wacława i Jokasty Kawaler, żona Mortimera Ćwira, matka Kasandry i Aleksandra.
Spis treści
[pokaż]
* 1 Biografia
o 1.1 Życie przed The Sims. Dzieciństwo (The Sims 3)
o 1.2 The Sims 1
o 1.3 Między The Sims 1 a The Sims 2
o 1.4 Tajemnicze zaginięcie
o 1.5 The Sims 2
* 2 Wytłumaczenie zaginięcia
* 3 Ślady Belli
* 4 Jak odzyskać Bellę ???
edytuj Biografia
[edytuj] Życie przed The Sims. Dzieciństwo (The Sims 3)
Bella pochodziła z rodziny Kawaler, która mieszkała w Miłowie od wielu lat. Już od wczesnych lat życia Bella była towarzyszką zabaw Mortimera.
[edytuj] The Sims 1
W The Sims 1 dowiadujemy się, że Bella ostatecznie została żoną Mortimera i urodziła mu córkę Kasandrę. Są bogaci, a ich córka wspaniale się uczy.
[edytuj] Między The Sims 1 a The Sims 2
Pomiędzy grą The Sims 1, a The Sims 2 minęło 25 lat. W tym czasie Bella urodziła swemu mężowi syna Aleksandra. W wychowaniu nowego potomka pomagała im nastoletnia córka Kasandra. Tymaczasem Bella zaczęła czuć się źle w swoim małżeństwie. W końcu pragnienie romanowania wzięło górę nad rozsądkiem. Tymaczasem w Miłowie pojawił się przystojny Don Lotario, który był zafascynowany Bellą. Niewinny flirt przerodził się w romans. Jednak Don oczekiwał od Belli zbyt wiele. Gdy odmówiła mu gorących pocałunków poprzysiągł jej zemstę.
[edytuj] Tajemnicze zaginięcie
Pewnego wieczoru, Bella została zaproszona do domu Dona Lotario. Tam ona odmówiła mu gorących pocałunków. Niestety w tym romantycznym wieczorze na dachu, Bella została porwana. Tak naprawdę Bella została porwana u siebie w domu, gdyż Don Lotario nie ma wspomniena, że Bella zostaje porwana przez kosmitów
[edytuj] The Sims 2
Bella niby zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosimtów", ale Don nie ma tego wspomnienia. To oznacza że Bella zniknęła z dachu swojego domu, lub wyjechała z Miłowa.
edytuj Wytłumaczenie zaginięcia
Simy porwane przez kosmitów zawsze wracają. Zapewne Bella także wróciła, lecz twórcy gry przenieśli ją do Dziwnowa i zabili. Jest na to pośredni dowód. Otóż w SimPE w otoczeniu Dziwnowo są dwie Belle: żywa i zmarła. Żywa jest klonem, zmarła to zapewne nasza miłowska Bella. Teorię tę jednak łatwo obalić, ponieważ gdy sim umrze, jego portret w drzewie genealogicznym jest szary, u Mortimera i rodziny, portret Belli jest wciąż kolorowy.Bella Ćwir żyje Dziwnowie tam biega tylko po chodnikach i szybko ucieka ze strachu (ostatnio widziałem ją obok domu śp.Oliwki Widmo).Lecz istnieje wyjaśnienie, że zaczęła pracować jako prostytutka pod latarnią, żeby spełnić swoje pragnienie romansowania.
edytuj Ślady Belli
W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich:
1. Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najpradopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia.
2. W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3. W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie.
4. W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon.
5. W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczniu.
6. W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. Nie przywraca to jednak postaci do gry.
7. Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę !!!
edytuj Jak odzyskać Bellę ???
Logo forum o Belli
Jest dużo sposóbów na przywrócenie Belli. Oto kilka z nich:
* Kodem boolprop testingCheatsEnabled true. Klikamy shiftem na sima, wybieramy opcję Spawn, potem Tombstone of L&D. Pojawia się nagrobek. Klikamy w Add Neighbour to family i imię Bella.
* Umawiamy sima z pragnieniem romansowania (najlepiej Dona) na randkę z Bellą. Na pierwszej randce prosimy ją o wprowadzenie się. Potrzebny jest dodatek The Sims 2: Nocne życie.
* Zakładamy własne przedsiębiorstwo w Miłowie i zatrudniamy pracowników. Jeśli szczęście nam dopisze to trafimy na Bellę.
Niestety Bella zaraz po przywróceniu zamienia się w ducha, gdyż ma wspomnienie swojej śmierci. Aby Bella została na zawsze musimy usunąć jej (w SimPE lub InSimenatorze) to wspomnienie i znaczniki ducha
ultraviolence
09.08.2009, 12:45
A z tym wspomnieniem porwania jakiegoś członka rodziny przez kosmitów, to nie jest czasem tak, jak w przypadku śmierci jakiegoś krewnego? Kosiarz wcale nie musi dopaść sima na parceli, na której są członkowie jego rodziny, aby oni pamiętali o jego śmierci. Może Bella rzeczywiście została porwana przez kosmitów w domu Dona, ale po prostu on nie zachował tego faktu w pamięci, gdyż nie należał do jej rodziny?
Sherlock
09.08.2009, 13:26
Trzeba się nad tym dłużej zastanowić.
P.S.
A może, gdy będzie się bardzo długo grało wszystkimi rodzinami z Miłowa, ona się pojawi? Moi simowie zawsze wracają po porwaniu przez UFO...
Charionette
09.08.2009, 17:08
Nie Sherlock... Twórcy już to obmyślili. Grałam Ćwirami przez cały Boży dzionek i nic...
Nie Sherlock... Twórcy już to obmyślili. Grałam Ćwirami przez cały Boży dzionek i nic...
Noo... ja tak samo :/
Charionette
10.08.2009, 21:44
Patrzcie na co natknęłam się, gdy grałam rodzinką Hak:
http://i30.************/125qhc0.jpg
Może to nie poszlaka, ale były już kartoniki, balony no i teraz to :)
Sherlock
10.08.2009, 22:13
:O O_O :O O_O :O
Ale heca! oO Oo
:O :O
Nysiu, tu chodzi chyba o ten żelazny posąg.
Tak mi się wydaje, ale w sumie jest to jakaś poszlaka.http://forum.thesims.pl/images/smilies/confused.gif
Spróbujmy się zastanowić... co to może oznaczać?
To może oznaczać tylko jedno... Dorabiacie sobie chore ideologie. Bella Ćwir to tylko taka ciekawostka w grze, nie ma z nią związanej żadnej zagadki, kiedy to w końcu dostrzeżecie?
Nie psuj nam zabawy... :< tak się fajnie szuka informacji... xD
Dobrze, bawcie się, tylko chyba pora się zastanowić nad tym, czy to ma sens. Temat ma już prawie 50 stron, a jak na razie same domysły. A dlaczego? Dlatego, że nie ma żadnej tajemnicy Belli Ćwir. Have fun!
Coccinelle
11.08.2009, 08:10
Może i nie ma żadnej tajemnicy, ale fajnie jest tak wszystko (jakby xD) rozszyfrowywać :D
Mam podobne zdanie do Désignér. Twórcy zrobili z Belli ikonę, symbol the sims 2 i dlatego opisali ją w tym awansie. A może Lucyna to kosmitka, która porwała Bellę? No, nie wydaje mi się.... -.-
Może i nie ma żadnej tajemnicy, ale fajnie jest tak wszystko (jakby xD) rozszyfrowywać :D
Doda ma rację. Jeśli wam się nie podoba to tu nie piszcie. Nam się podoba. Fajnie się tak bawić w detektywów : )
Sherlock
12.08.2009, 13:03
50 stron? U Mnie jest tylko 23 Oo
Właśnie, ta zabawa jest fajna ;) I, gdy znajdę chwilę czau, pocznę się zastanawiać nad tym dymkiem.
http://img146.imageshack.us/img146/4580/snapshot9790bc3ef790bc3.jpg (http://img146.imageshack.us/i/snapshot9790bc3ef790bc3.jpg/)
To jest Bella xD Żart zrobiłem ją w kreatorze rodziny :)
Czy Mortimer ma w wspomnieniach coś o rozwodzie ?.
Przecież sim nie może mieć ślubu z dwoma simami.
A jednak Morti to stary kobieciarz. xd
Mostilia
15.08.2009, 08:16
Nie ma raczej ale na 100% nie jestem pewna
Charionette
15.08.2009, 09:18
Nie, nie ma tam nic o rozwodzie. Jest tylko o porwaniu Belli przez kosmitów :)
Sherlock
15.08.2009, 09:56
http://img146.imageshack.us/img146/4580/snapshot9790bc3ef790bc3.jpg (http://img146.imageshack.us/i/snapshot9790bc3ef790bc3.jpg/)
To jest Bella xD Żart zrobiłem ją w kreatorze rodziny :)
:| :| :| :|
Trzeba by sprawdzić, czy Mortimer ma wspomnienia o romansowaniu z Diną i Niną po porwaniu Belli czy przed...
Charionette
15.08.2009, 10:37
Zaraz sprawdzę. Idę grać...
Enjoy :rolleyes:
EDIT:Więc, że tak powiem du*pa. Nic, tylko porwanie. Zero jakiś ciekawych wspomnień... YYYy.... Sherlock- Mortimer nie ma nic we wspomnieniach na temat romansu z Diną i Niną (szybciej mogło już by być z Diną- to Don romansował i z Diną i z Niną)
Ja wczoraj wskrzesiłam rodziców Mortimera i oni też nic nie mieli, tylko takie "teraźniejsze" wspomnienia np. "Aleksander dostaje się na studia" itd...
Charionette
16.08.2009, 09:29
Jeśli wskrzeszałaś boolProp'em lub InSimem to zawsze tak jest ;)
Charionette
19.08.2009, 07:31
To ja nie wiem...
Sonia123SIMS
19.08.2009, 14:57
Belle ufo porwało u Dona, przez co dina zdobyła miłość Mortiego. Teraz Belle trzeba będzie znaleźć w mieście. Zgadłam?
Charionette
19.08.2009, 15:42
Prawie. Co do tego, gdzie Bella została porwana są dwie wersje:
I- została porwana w domu Dona (świadczą o tym zdjęcia jak stoją na dachu domu Dona), ale tego też nie można stwierdzić, bo nie ma nic we wspomnieniach (aczkolwiek ktoś kto nie jest z rodziny może nie mieć tego we wspomnieniach)
II- została porwana w domu Ćwirów (no i tutaj nie ma żadnego zdjęcia, są tylko wspomnienia członków rodziny, ale może też być tak, że nieważne gdzie osoba zostanie porwana to członkowie rodziny mają to we wspomnieniach- i żeby rozwiać wszelkie wątpliwości Mortimer ma owe wspomnienie na zielono , ponieważ jego aspiracja to pragnienie zdobywania wiedzy i go coś takiego... kręci :D)
Także jak widzisz nie można jednoznacznie stwierdzić, gdzie Bella została porwana.
Aha, co do szukania jej w mieście... Twórcy zrobili tak, że można przywrócić ją jedynie za pomocą SimPE, lub boolProp'a (ale to na bardzo krótko)
PS. Co ma porwanie Belli do miłości Diny i Mortiego?
Sherlock
19.08.2009, 16:09
Może Kasandra przyłapała Mortimera i Dinę na całowaniu :D, użyła na Belli interakcji "Plotkuj", a wtedy Bella wybrała się do Dona, bo "skoro jej mąż może, to ona też!" :D
Następnie stało się coś nieoczekiwanego: przyleciało UFO i pokrzyżowało twórcom pierwotne plany :P
Charionette
19.08.2009, 16:44
Być może, ale opcja plotkuj nic nie daje ;)
BELLA ZOSTAŁA PORWANA PRZEZ KOSMITÓW NASTĘPNIE UKATRUPIONA NA STATKU A LUCYNA SPRAWIŁA ŻE JEDEN Z KOLNÓW BELLI WYPAROWAŁ. POTEM NAPISANO O KLONIE NA PŁATKACH I LUSI AND KLON STAŁY SIĘ SŁAWNE. MONRTIMER CZY JAK MU TAM POROSIŁ PROFESORKÓW O ZROBIENIE KLONA DLA NIEGO NIESTETY KLON NIC NIE PAMIĘTA. DON NA WAKACJACH WYRABIA POMNIK DLA UKOCHANEJ.
no i prosze oto moja wersja
No... niezłe, Kara. Gdybyśmy mieli dowody na Twoją wersję na pewno już by się wszystko rozwiązało.
Charionette
20.08.2009, 13:39
Nie powiem- ciekawa teoria :) Ale jest jedno ale... Co ma wspólnego z tym wszystkim Lucyna?
Sherlock
20.08.2009, 13:46
Zawsze mówię: "Tysiąc teorii, aż znajdzie się ta właściwa". Może się jakoś podzielimy?
Np. Nysia mogłaby posprawdzać kariery, tzn. co pisze na jakim jej szczeblu, papatka93 przeanalizowałaby zdjęcia i biografie simów, ja zająłbym się wskrzeszaniem i badaniem zmarłych z Miłowa, hm? Zgadzacie się?^^
Charionette
20.08.2009, 13:51
Jasne, tylko, że wszystkie kariery? Z podstawowej wersji gry, czy z dodatków? (Mam tylko TS2 CW i WB )
Sherlock
21.08.2009, 13:22
Te, które posiadasz ;)
Charionette
21.08.2009, 14:05
Jasne... Już się biorę do pracy ;)
ultraviolence
22.08.2009, 12:02
Bez obrazy, ale wydaje mi się, że zaczynacie już trochę przesadzać :). Jeśli chodzi o te kariery, to nie ma się co łudzić, bo wspominek o Belli nie ma już w żadnej z nich. Jakby nie patrzeć, to wtrącenie pani Ćwir pasuje tylko do zawodu iluzjonisty...
Według mnie marnowanie czasu, ale życzę dobrej zabawy :D.
Reserved
28.08.2009, 09:31
Mogę powiedzieć, że Bella pojawiła mi się w Jaskini Pokrzyku ! Wprowadziłam moją simkę Bellę Ćwir (zrobiłam sobie dokładną kopię Belli) do mieszkanka, patrzę na drzwi a tam napis Ćwir. Poszłam zapukać, a tu mi Bella otwiera. Po jakimś czasie wyprowadziłam tą simkę i wprowadziłam nową (już nie kopię Belli) a panny Ćwir już tam nie było. :/
Albo jeszcze kiedyś (moja simka mieszka w Miłowie pracuje jako Doktor) wróciła z pracy. Pokazuje się komunikat "Partycja ma bardzo przyjacielską naturę i przywozi z pracy koleżankę" a tam było zdjęcie Belli ! I na serio ona wróciła z moją simką z pracy. Później sprawdziłam wspomnienia Belli to tam nic nie było -.-
Dużo ciekawych rzeczy o Belli : http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir
Charionette
30.08.2009, 14:15
Poznajecie?http://i27.************/t0gfnq.jpg
A tak w ogóle... W karierach nic nie było i teraz zaczynam wierzyć, że był to pic na wodę. Żadnej tajemnicy zniknięcia nie ma! Więc przestaję się już tym zajmować.
Charionette
31.08.2009, 12:42
A dlaczego? Jeśli inni chcą niech się bawią w detektywów. Jednak moim zdaniem to tylko chora wyobraźnia autorów TS2.
Nattalciaa
14.09.2009, 22:00
Trudne ale ciekawe, ja zastanawiałam się nad tym też tak ciekawie, ale jesli Kasia jest pokojówką to nie powinna być Bella lecz jeśli Kasia ma na swoim drzewie genealogicznym Mortimera Kasandrę i (najważniejszą) Bellę to oznacza że po prostu Maxis chce się z nami zabawić w kotka i myszkę, ja proponuję stworzyć rodzinę i ich lokatorami będzie rodzina Ćwir, Lotario, Kalliente lub Przyjemniaków i wtedy sprawę mamy u swych stóp, po prostu Bella została porwana przez kosmitów i oni z nią do Dziwnowa. :) :P :D
odkrywcze. xd Kasia NIKOGO nie ma w drzewie na początku. ma jak się samemu to zrobi. ;p
Nattalciaa
16.09.2009, 21:15
Kiedyś jak grałam w The Sims 2 urządziłam mojej małej Simce urodziny i było wiele osób, kiedy Angelika (dziecko) zdmuchnęła świeczki była taka straszna muzyka na serio straszna i wtedy pojawiła się Bella, normalnie imię Bella nazwisko Ćwir, zaprzyjaźniłam się z nią i do niej zadzwoniłam kiedy pojawił się komunikat ,,Bella jest stanowczo chora i nie może przyjść'' no to 2 raz dzwonię i pisze ,,Bella jest zajęta, poszła do opery martwych'' i to było dziwne, no to dzwonię3 raz i ostatnie, najgorsze ,,Rodzina Ćwir już nie istnieje'' no i tak to było.
Pokażę wam coś http://pu.i.wp.pl/?k=NTYwMjcyNTQsODE5OTcy&f=NA_BLOGA_mleko_bella.jpg a teraz to http://i26.************/30u4y3a.jpg no i co?? nie ma tej tajemnicy oni z nas sobie kpią!
Mod edit: nie pisz posta pod postem
Charionette
17.09.2009, 14:49
Pokażę wam coś http://pu.i.wp.pl/?k=NTYwMjcyNTQsODE5OTcy&f=NA_BLOGA_mleko_bella.jpg a teraz to http://i26.************/30u4y3a.jpg no i co?? nie ma tej tajemnicy oni z nas sobie kpią!
I że niby to jest dowód na co? Ta na kartoniku to jest ta 'prawdziwa' Bella, a ta druga (moja zresztą :P) ta z Dziwnowa (nie widać napisu false?)
Więc nie bardzo rozumiem o co chodzi...
@up: Makss i Pani Zadecka- nie założyliście tego tematu, więc uprzejmie proszę o darowanie sobie komentarzy typu: Temat do zamknięcia.
Każdy ma prawo wymyślać własną historię i może ją tu prezentować, zbierać opinie itd...
Siemka.
Strasznie dawno nie byłem na tym forum, pamiętam jak zaraz po wydaniu The Sims 2 strasznie sie pasjonowałem zniknieciem Belli, chociaż sam gry nie miałem :)
Tydzien temu zainstalowałem sobie Cztery Pory Roku, a pozniej Zwierzaki. Powiem szczerze że nie wiem, czy juz ktoś miał taką sytuację (podaruje sobie przeglądanie całego tematu), ale Bella się pojawiła. Przechodziła sobie normalnie tak jak to robią przechodnie przed moim domem (który stoi w Dziwnowie zaraz obok domu pani Widmo). Zanim odeszła postarałem się z nią troche pogadac i złapać jakiś kontakt, później nawet mozna było do niej zadzwonić (w telefonie jest jako Bella Ćwir). Po krótkim czasie udało mi się zdobyć jej serce i stała się żoną mojego sima :) Niestety ma aspirację romansowania i nie była zadowolona ze ślubu. Dołączając do rodziny dodała 19 000 simleonów, była zatrudniona jako przestępca (powiem szczerze nie pamiętam konkretnie jaka ranga, bo szybko znalazlem jej inna pracę, ktora byla jej celem życiowym). Ma troje przyjaciół i niestety wyczyszczone drzewo genelaogiczne oraz pamięć. Jak ktoś ma jakieś pytania to śmiało odpowiem. Pozdrawiam serdecznie :)
to nie jest prawdziwa Bell, to tylko jej 'klon' ;)
Moim zdaniem Bella przebywa cały czas u kosmitów, dlatego jest na drzewie genealogicznym pokazane że żyje, bo ona u nich mieszka i żyje. Możliwe że Bella żyje u kosmitów, lub kosmici odwieźli ją do domu, ale ona postanowiła zostać pokojówka Kasią, ponieważ chce coś zrobić, ale nie chce by ją rozpoznano.
Okej wasze teorie mogą być prawdziwe, ale pomyślmy logicznie... odnoszę się do Twojej wypowiedzi Katuśś, czy twórcy gry zrobili świat kosmitów specjalnie dla Belli żeby ją zesłać pod postacią domniemanej pokojówki Kasi langerak, która jest zwykłą NPC, tyle że wplątaną w koligacje między rodziną Przyjemniaczek a Lotario? Nie sądzę. Bella jest zakodowana, że jej nie ma, ale ukazuje się w drzewie genealogicznym. Ona istnieje, bo można przywrócić ją kodem, lecz "żyje" w takiej jakby Simowej próżni. Kasia Langerak jest NPC tak jak i Bella Ćwir z Dziwnowa, która nie ma nic wspólnego z prawdziwą Bellą Ćwir z Miłowa, iż są zupełnie różne. Bella ma zbliżoną urodę do Kasandry Ćwir, a Bella Ćwir z Dziwnowa tą nieco zmodyfikowana wersja 1 gotowej twarzy dla kobiety z trybu tworzenia rodziny w grze. Temat traktuję neutralnie, bo wiem że i tak będą trwały spory o Belli. Nie uważam, zamknięcia go za słuszną decyzję.
Phuture.
30.11.2009, 15:47
Ta Bella z Dziwnowa to nie ona. Są między nimi małe różnice.
ggabrysia
01.12.2009, 08:42
To ja wam powiem
Bla bla bla...Bella poszła do domu Dona Lotario on chciał gorące pocałunki a ona nie...Don powiedział że się zemści...Następnego dnia znów ją zaprosił...Poszli na dach i Bella patrzyła przez teleskop patrzyła patrzyła wkącu zobaczyła swego dziadka (on był kosmitą) i ją porwał no i ona żyje.
Tak to prawda nie raz ją widziałam w Dziwnowie moja koleżanka widział ją w Miłowie.
moja wersja jest normalna: bella poszła do dona, wieczorem oglądała gwiazdy w teleskopie i ją porwał statek. coś tam się stało i jest kosmitką i żyje na statku. bla bla bla (:.
moja wersja jest normalna: bella poszła do dona, wieczorem oglądała gwiazdy w teleskopie i ją porwał statek. coś tam się stało i jest kosmitką i żyje na statku. bla bla bla (:.
Ja też tak uważam... Nie wiem czemu, ale według mnie po prostu nie mogło być innej wersji. A poza tym, przecież jest zdjęcie (ostatnie zdjęcie na którym jest Bella Ćwir), gdzie ona stoi przed teleskopem i patrzy a obok niej Don.
Bella pojawia się w The Sims na PSP. Nasz utworzony sim ląduje w jakimś dziwnym miejscu (ala Dziwnowo) i tam spotyka Belle na stacji benzynowej. Jest ona szalona, mówi jak się znalazła w tym miejscu ,ale juz dokładnie nie pamiętam i nie chce pomieszać. Sprawdze i napisze Wam dokładniej
A ja mam taki pomysł, by sprawdzić czy Bella z Dziwnowa to ta sama co z Miłowa. Wiem, że mówicie, że to na pewno nie ona, ale żeby była pewność...
Zapewne zauważyliście, że w drzewie genealogicznym rodziny Ćwir (np. u Morcia) Bella nie jest taka czarno-biała, tylko "kolorowa", co znaczy, że jest wśród żywych simów. Teraz, kiedy mamy to Bellę Ćwir z Dziwnowa możemy ją uśmiercić i przejść do Miłowa, w rodzinę Ćwir i zobaczyć czy w drzewie genealogicznym Bella nadal jest kolorowa. Jeśli tak to znaczy, że Bellusia z Dziwnowa jest fałszywa, a jeśli obrazek zaginionej jest czarno-biały znaczy to, że Bella z Dziwnowa jest prawdziwa.
Kto nie chce jej tracić, gdyby okazało się, że to ta prawdziwa chyba można ją przenieść z Dziwnowa do Miłowa i do rodziny Ćwir, gdzie potem nie musimy zapisać zmian. Ja osobiście nie mogę tego zrobić, bo chwilowo Simsy mam usunięte z komputera...
A tak w ogóle to nie uważacie, że to się nawet składa do kupy? Bellę porwali kosmici, w Dziwnowie jest rozbity statek kosmiczny i spotykamy Bellę. A poza tym żenujące... Tyle osób próbowało, tyle się starało, a jednak zagadka Belli jeszcze nie została całkiem rozwiązana. Maximowcy się jednak postarali...
serio jest tam bella wykuta ? cóż, dostanę OŻ to sprawdzę.
Ten posąg z Bellą można najzwyczajniej w świecie postawić przy robieniu miasta, jest w ozdobach otoczenia :\
Tak, ten posąg jest prawdziwy.
Zrobiłam kiedyś zdjęcie tego posągu:
http://img53.imageshack.us/img53/5641/snapshotf69229b2d72449a.jpg
Sherlock
08.12.2009, 18:03
To może też oznaczać, że Bella osiągnęła swoje szczęście życiowe (wnioskuję po platynowym kryształku).
tomek.966
01.01.2010, 14:55
Warto spróbować^^
Jakby ktoś znalazł tego maila, to proszę o to, by Mi podał XD
Podaje email Willa Wrighta -
[email protected]
Zachęcam do wysłania e-maila
Widziałam kiedyś Bellę w Dziwnowie... (bez użycia kodu) a dokładniej kiedy grałam rodziną Widmów.. ;D Już długo nimi grałam i później zobaczyłam, że jakaś simka z sąsiedztwa sobie szła. Była w tym czerwonym komplecie. Chciałam ją powitać i pisało: Powitaj sima Bella Ćwir. o_O Naprawdę... ale ciekawe skąd się wzięła w Dziwnowie. :D
Bella Ćwir z Dzwinowa to sztuczny klon. Była o tym mowa 2394012 razy :/
na pewno ktoś już o tym wspominał, ale czytałam gdzieś, że cała ta tajemnica wynika z błędu twórców. podobno Bella skasowała się pod koniec tworzenia gry, więc Maxis wymyślił tą historyjkę, dorobił zdjęcia, umieścił jej wizerunek na mleku (w USA na mleku drukuje się twarze zaginionych) i stworzył klona NPC w Dziwnowie.
edit: tak w ogóle, dla zainteresowanych, zdjęcie Bells na opakowaniu mleka.
http://i48.************/24ywig5.jpg
Reserved
29.01.2010, 21:07
Dzisiaj zdarzyła mi się też dość dziwna rzecz ! Zrobiłam sobie niedokładnego ,,klona" Belli (włosy, ubrania i twarz podobne). Wprowadziłam ją do Miłowa do tej ,,szopy" u góry mapy.
Jak zwykle o 12 przyszli goście żeby ją odwiedzić. Moja Bella rozmawia sobie z Marysią Przyjemniaczek a tu nagle wpada Nina Kaliente i nie z gruchy ni z pietruchy wali Belle w twarz i wychodzi z parceli ! ;/ Nie wiem czemu tak jest, ona cały czas do niej przychodzi i ją bez powodu napastuje !
EDIT :
Jeszcze cośik http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir
Sherlock
30.01.2010, 08:55
A moim zdaniem ta wpadka twórców to... głupota. Przecież mieli tyle sposobów na jej przywrócenie :P
Może i tak, ale ciekawiej jest grać, gdy są niewyjaśnione tajemnice, niż gdyby Bella dalej prowadziła sobie sielankowe życie z Mortim i Alexandrem.
znalazłam miłowską Bellę Ćwir! ok. 21 pojawiła się na mojej parceli, w Miłowie, więc dodałam ją przez 'make selectable'. no i co się okazało, to prawdziwa Bella. miała w drzewie Kasandrę i Aleksandra jako swoje dzieci. miała jakieś dziwne polecenie, zabierz dziecko. to dziecko to zmarła córka mojej simki.
http://i45.************/bg4fo6.png
no i wprowadziłam ją, kazałam poszukać mieszkania dla siebie i chyba zrobię niespodziankę Donowi/Mortimerowi/Kas/Aleksandrowi. chcę posprawdzać jej wspomnienia.
Sherlock
30.01.2010, 14:02
:O
Tak, tak, sprawdź! I koniecznie opowiedz nam o swoich odkryciach :)
Ale swoją drogą ta Bella jakoś dziwnie wyszła. Ma taką strasznie ciemną skórę o.O
Sandra - widać, ze autorka ma defauty, a więc skin jest podmieniony u maxisowych simów na damy skin z neta.
to defalut, zgadza się.
niestety Bella nie jest najciekawszym obiektem. nie ma żadnych wspomnień (jedynie związane z przyjaźnią z moją simką i przeprowadzką), cech charakteru, opisu. jedyne co udało mi się z niej wyciągnąć to drzewo genaologiczne, chemia i znak zodiaku (rak).
http://i50.************/123tyrl.png
http://i48.************/34qpurl.png
asiulQia
07.02.2010, 11:36
U mnie Bella spraceruje po Dziwnowie, niestety nie wiem gdzie mieszka, bo jak ją poznałam z simem (Technikiem Zapylaczem (..) Kowalem) to nie chciała przyjść jak ją zaprosiłam.
Dzisiaj zdarzyła mi się też dość dziwna rzecz ! Zrobiłam sobie niedokładnego ,,klona" Belli (włosy, ubrania i twarz podobne). Wprowadziłam ją do Miłowa do tej ,,szopy" u góry mapy.
Jak zwykle o 12 przyszli goście żeby ją odwiedzić. Moja Bella rozmawia sobie z Marysią Przyjemniaczek a tu nagle wpada Nina Kaliente i nie z gruchy ni z pietruchy wali Belle w twarz i wychodzi z parceli ! ;/ Nie wiem czemu tak jest, ona cały czas do niej przychodzi i ją bez powodu napastuje !
EDIT :
Jeszcze cośik http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_%C4%86wir
Moze twoja simka w dzien patrzy przez teleskop?
U mnie Bella spraceruje po Dziwnowie, niestety nie wiem gdzie mieszka, bo jak ją poznałam z simem (Technikiem Zapylaczem (..) Kowalem) to nie chciała przyjść jak ją zaprosiłam.
Dziwnowska Bella to marna podróbka prawdziwej :<
Tamta ma tylko włosy i strój taki sam.
Ja ją używiłem ostastnio boolpropem i nią grałem , wyszła za mąż za Mortiego urodziła im się córeczka ,ale niestety jak wyszedłem z tej rodziny i za jakiś czas wszedłem znowu jej nie było ;?
Kasia L. to Kasia L. i każda pokojówka ma taką fryzurę :P
Gdzieś przeczytałem że Don poprosił Dinę żeby ta swojego dziadka kosmite poprosiła by porwał Belle a gdy to zrobił to był wypadek w Dziwnowie i Bella tam straciła pamieć xD Bajeczka ;d
Elizabeth Swann
20.02.2010, 13:16
da ktos link do tematu "sledztwo w sprawie cwirów"? słyszalam ze taki był
olenteka
20.02.2010, 21:18
Jak będziecie w otoczeniu i kupicie balon to ona tam lata z jakimś facetem ;o
Sims3WielkaFanka99
22.02.2010, 13:57
Moim zdaniem prawdziwa historia jest taka;
Mortimer ożenił się z Bellą i mieli nazwisko Cwir.Urodziła im sie Kasandra i Alexander.
Kilka lat mineło i Blla zaczeła nudzic się z Emerytem Mortimerem.
Postanowiła znalesc sobie innego.
Donowi Lotario bardzo podobała się Bela więc postanowił wziąsc z nią romans,
Ale ona odmówiła mu gorących pocałunków więc przysiągł jej zemste.
Don miał pewne znajomosci z Siostrą Katrine czy to jakos tak.
A ona miała w rodzine kosmite(wszyscy to wiedzą)
Poprosiłą swojego wujaszka aby zabrał sobie Belle
Następnego dnia na jej dachu razem z Kasandrą i Mortimerem
Bawili się w patrzenie w gwiazdy
Kiedy przyszła jej kolej porwali ją kosmici
(Każdy powie że to było na dachu Lotario ale on nie ma wspomnia a Kasandra I Mortimer tak)
W dziwnowie jest jej nieudany klon a kto ma np. Sims 2 Osiedlowe życie może załważyc że jest jej posąg z marmuru jakiegos
Charionette
22.02.2010, 17:13
Pomijając nielogiczność twojej wypowiedzi, być może tak to i było, ale po co bawić się Holmesa i szukać? Wymysł twórców (nie jedyny zresztą)
Miscreave
23.02.2010, 14:26
Moja wersja:
Bella w końcu zaczęła się nudzić z Morthimerem i zaczęła romansować z Donem. Nina była o niego bardzo zazdrosna, a Dina pragnęła majątku Morthiego, więc obmyśliły plan. Ich dziadek/ojciec [nie wiem dokładnie] jest kosmitą. Poprosiły go by zajął się Bellą raz na zawsze. Zasugerowały Donowi by zaprosił Belle na romantyczny wieczór i namówił by popatrzyła przez teleskop. Ta to zrobiła i została porwana. Kosmici tak ją wymęczyli że postradała zmysły. Zapomniała o rodzinie itd. Z biegiem czasu jej wygląd też się zmienił [zestarzała się, była zestresowana itp.].Znudzeni Bellą kosmici, porzucili ją w Dziwnowie. Ta zapomniała o Miłowie, rodzinie [stąd brak jej drzewa genealogicznego] i błąka się po Dziwnowie. Dlatego też Ćwiry mają jej kolorowy portret w drzewie gen.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.