Zobacz pełną wersję : Tajemnica zniknięcia Belli Ćwir
Gold_Chocolate
23.02.2010, 15:01
@up: Tyle , że kilka postów wyżej ustalono , że ta z dziwnowa to podróbka bardzo marna zresztą. No chyba , że twoja wersja nie miała się opierać na tamtych ustaleniach , wtedy jest to nawet ciekawa teoria ale wątpię by twórcy aż tak się przy tym wysilali. (;
:]]]]]
Chyba trzeba tłumaczyć po 100 razy że ta w dziwnowie to podróbka no i jak wyżej powiedziaono = marna ;]
Miscreave
24.02.2010, 09:47
Ja przecież wiem że to podróba ; d
Ale wiecie bez powodu tam nie jest ?
Gold_Chocolate
24.02.2010, 12:03
@up: Jest po to żeby narobić trochę zamieszania. Było z góry wiadome , że gracze zainteresują się tajemnicą więc musieli coś zrobić i stworzyli klona. (;
Stworzyli klona bo sądzili że graczom to wystarczy i tyle. Na pewno nie wkładaliby w to aż tyle wysiłku
Ale we wspomnieniach Dona nie ma że Bella została porwana przez kosmitów, to wspomnienie jest u Mortimera ;D
Gold_Chocolate
02.03.2010, 19:45
Więc Bella musiała zostać porwana u siebie bo Kasandra też ma to wspomnienie (; Ale ktoś chyba doszedł do tego przede mną ; )
Noo i to już dawno ;p
Zaczynacie się powtarzać [;
Gold_Chocolate
03.03.2010, 14:29
Może by to wszystko uporządkować .? To co już wiemy i WNIOSEK z tego .? (;
Sherlock
03.03.2010, 15:10
Można by ;) I ja się tym zajmę :D
Elizabeth Swann
07.03.2010, 10:20
ja wskrzesilam belle simpe i ona wróciła w ciąży i gralam przez 10 simowych dni i ona nie rodzi :O co na to mogę zrobić?
moze sciagnij insimenator i nim wywolaj porod.
Wpisać kod boolprop testingcheatsenabled true -> kliknąć na simkę przytrzymując Shift -> znaleźć Spawn -> Tubstone L and D (czy jakoś tak) -> Speed up my pregnacy.
Powinno pomóc ^^
Coccinelle
07.03.2010, 10:33
Jak masz InTeenimnater to klikasz na Simkę, potem na InTeenminater i "My Biology clock" i klikasz "End my pregnancy" lub "Zakończ ciążę"
Albo możesz przyśpieszyć ciążę...nie pamiętam co i jak pokolei się kilka na budziku, ale na końcu chyba "1 hour"
Simka powinna urodzić w ciągu 1 godziny :)
A jeśli nie masz InTeen'a to jest tutaj:
http://www.simbology.com/mods/index.php?dir=inteen%2Finteenimater%2F
Sherlock
07.03.2010, 11:22
A ja zostaję przy wersji, że na parceli jest już 8 osób ;)
Elizabeth Swann
07.03.2010, 13:35
dzięki wam wszystkim :* :D :D ;) sprubuję
nagi_aniolek
07.03.2010, 14:27
Nieźle trzeba mieć na bani żeby to rozwiązywać i w ogóle he he :) Dla mnie to wszystko wyjaśnione jest. Bella miała seksy romansik z Donem, później w domu poleciała w kosmos a po Dziwnówku (czy jakoś tak) chodzi kosmitka przebrana za nią. Ja nią gram normalnie w Miłowie !
Paulincia91
29.03.2010, 11:34
Hey,jestem tu nowa,mimo że od dawna śledzę ten wątek.Przeczytałam cały.Znalazłam pewne foto:
http://images20.fotosik.pl/271/90ef4599520777eb.jpg
Tancerki pojawiają się zazwyczaj,gdy sim umiera ze starości z b.wysoką aspiracją.
Ale czy one nie przypominają Belli Ćwir?
Gold_Chocolate
29.03.2010, 14:18
@up : To zwykły zbieg okoliczności ... tak samo jak z pokojówkami o których rozmawiano wcześniej, baardzo dużo NPC ma fryzury jak Bella ale to nie ona.
Simomaniak_202
07.04.2010, 06:51
Ja sobie myślę, że ona nie została porwana w domu Dona, bo gdyby tak było, on by miał o tym wspomnienie, nie mieliby za to Kasandra i Mortimer. Wg. mnie następnym punktem śledztwa byłoby sprawdzenie, czy jak sim zostanie porwany na jakiejś innej parceli, trzeba zobaczyć, czy jego rodzina ma to tym wspomnienie, i czy nie będą mieli simowie mieszkający tam. Ja niestety nie mam teraz zainstalowanych TS2. :(
U mnie Bella pojawiła się w Dziwnowie bez żadnych kodów:| No więc jak sobie ją wzięłam do jakiejś rodziny i oczywiście nie ma ona żadnych powiązań z Ćwirami (z żadną rodziną). Ja już sama nie wiem, jak jest z tą Bellą. Też ją miałem w Dziwnowie jak grałem w rodzinie Dziwak
Wg. mnie następnym punktem śledztwa byłoby sprawdzenie, czy jak sim zostanie porwany na jakiejś innej parceli, trzeba zobaczyć, czy jego rodzina ma to tym wspomnienie, i czy nie będą mieli simowie mieszkający tam. Good idea Suer zaczne szukać
Gold_Chocolate
07.04.2010, 14:20
A teraz może przypomnę jeszcze raz : BELLA Z DZIWNOWA TO MARNA KOPIA DLA ZMYŁKI ; ]]
ja gram w simsy 2 od kiedy wyszły do sprzedaży i nigdy nie słyszałem o belli ćwir to trochę dziwne bo grałem już chyba w każdym mieście a mam wszystkie dodatki. gdzie można znaleźć jej historię???
Gold_Chocolate
11.04.2010, 17:00
@up: Choćby w Dziwnowie, jej historia jest opisana, ewentualnie drzewo genealogiczne np. Kasandry Ćwir.
Czy ktoś może znalazł coś nowego o Belli ? ;)
Sherlock
11.04.2010, 17:58
ja gram w simsy 2 od kiedy wyszły do sprzedaży i nigdy nie słyszałem o belli ćwir to trochę dziwne bo grałem już chyba w każdym mieście a mam wszystkie dodatki. gdzie można znaleźć jej historię???
Np. tutaj (http://pl.sims.wikia.com/wiki/Bella_Ćwir) ;)
ultraviolence
17.04.2010, 15:30
Ja sobie myślę, że ona nie została porwana w domu Dona, bo gdyby tak było, on by miał o tym wspomnienie, nie mieliby za to Kasandra i Mortimer.
To ja wtrącę swoje trzy grosze i powiem, że to wcale nie ma znaczenia. Mortimer i Kasandra wcale nie musieli być obecni przy porwaniu Belli. Wspomnienia te pojawiły się, ponieważ oboje są jej krewnymi. Tak samo jest ze zdaniem egzaminów, zaręczynami bliskich, ślubami czy narodzinami nowych członków rodziny, np. seniorowie rodu wcale nie muszą być świadkami przyjścia na świat swych wnucząt, a i tak otrzymujemy ten wpis w ich wspomnieniach.
Co Do Belli a jest to postać którą wywołują specjalne okazje czyli tak jak mrocznego kosiarza wywołuje śmierć mikołaja przyjęcie świąteczne itp.
tylko pytanie co działa na Belle ???
A mam jeszcze takie pytanie jak wskrzesić michała kawalera ???
Charionette
21.04.2010, 17:10
A mam jeszcze takie pytanie jak wskrzesić michała kawalera ???
Jeśli masz NS i urnę Michała to Diną czy Niną (żoną Kawalera w takim razie :P)
do śmierci przez telefon, który jest to odblokowania w karierze paranormalnej ;)
Potem ustalasz cenę (najlepiej jak najwięcej, żeby nie wyszedł zombie) i już :D
no właśnie mam taki problem że jak próbuje go wskrzesić za pomocą Diny to pisze że nie znam żadnego simsa co umarł i jak będę dalej dzwonić to przyjdzie po mnie
rudzielec
22.04.2010, 09:55
To ja wtrącę swoje trzy grosze i powiem, że to wcale nie ma znaczenia. Mortimer i Kasandra wcale nie musieli być obecni przy porwaniu Belli. Wspomnienia te pojawiły się, ponieważ oboje są jej krewnymi. Tak samo jest ze zdaniem egzaminów, zaręczynami bliskich, ślubami czy narodzinami nowych członków rodziny, np. seniorowie rodu wcale nie muszą być świadkami przyjścia na świat swych wnucząt, a i tak otrzymujemy ten wpis w ich wspomnieniach.
Hmm.. więc nasuwa się pytanie dlaczego najmłodszy z rodziny Ćwirów nie ma tego wspomnienia? z tego co się orientuje małe dzieci, a nawet niemowlaki mają wspomnienia jeśli np. któryś z rodziców umrze (niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę).
Charionette
22.04.2010, 17:27
no właśnie mam taki problem że jak próbuje go wskrzesić za pomocą Diny to pisze że nie znam żadnego simsa co umarł i jak będę dalej dzwonić to przyjdzie po mnie
A urnę masz w wyposażeniu?
a to musi być w wyposażeniu ??? ja myślałem że wystarczy jak jest na stole :)
Ale zaraz spróbuje to sprawdzić :)
Gold_Chocolate
22.04.2010, 20:07
Dobra , ludzie bo tu już się zaczyna robić offtop jak nie wiem . Wydaję mi się , że poza tym , że Bella z Dziwnowa to podróbka a ta prawdziwa jak się okazało czasami pojawia się w Miłowie nic już nie ustalimy ... Jeśli ktoś coś znajdzie to niech piszę.
hmnn nie udało się z telefonem do śmierci ale pomógł in seminator.
Myślałem że tym sposobem uda mi się odnaleźć Bellę ale niestety michał ma z nią kontakty, ale dzwonić do niej nie może.
Mówię wam ta bella to jest postać którą wywołują specjalne wydarzenia (tak jak śmierć czy Mikołaj).
Gold_Chocolate
22.04.2010, 20:34
A masz jakieś podstawy by tak sądzić ? Bo taka wersja jeszcze tutaj nie padła ?
jak jest inseminator to jest tam przywoływacz do sąsiadów i tam są podziały na: nazwiska(rodziny), simów z miasta, i na tych typu mikołaj, nowy rok, obcy, śmierć i w tej grupie znajduje się także bella ćwir
bo przecież bella mogła by zaliczać się do tych simsów z miasta co nie ??
Gold_Chocolate
23.04.2010, 15:05
No tak ... Tylko u kogoś już wcześniej Bella po prostu przyszła ... PRAWDZIWA... można było nią grać itd. Więc od czego to zależy ?
Charionette
23.04.2010, 15:50
a to musi być w wyposażeniu ??? ja myślałem że wystarczy jak jest na stole :)
Ale zaraz spróbuje to sprawdzić :)
Nie jestem pewna czy musi być w wyposażeniu, ale wiem, że musi znajdować się na parceli i dzwonić musi osoba z nim spokrewniona (najczęściej żona/mąż)
Nie jestem pewna czy musi być w wyposażeniu, ale wiem, że musi znajdować się na parceli i dzwonić musi osoba z nim spokrewniona (najczęściej żona/mąż)
zależy mogą być także znajomi ja mam tak winnej rodzinie ale tu telefonem kawalera wskrzesić się nie dało ... ale miałem inseminatora i jakoś poszło:)
No tak ... Tylko u kogoś już wcześniej Bella po prostu przyszła ... PRAWDZIWA... można było nią grać itd. Więc od czego to zależy ?
no właśnie ....
i nad tym trzeba się zastanowić :)
A u kogo tak wyszło ??? może trzeba się spytać co robił ???
Gold_Chocolate
23.04.2010, 19:07
Kotecek błagam cię nie pisz 3 postów pod rząd.! cofnij kilka stron w temacie to zobaczysz. i z tego co pamiętam nic takiego nie robił bo ona sobie po prostu przyszła. Wg. mnie nic tu już nie odkryjemy . Wniosek : Przy odrobinie szczęścia Bella sama do nas przyjdzie.
tak jakoś wyszło za dużo rzeczy zaczęło przypominać mi się naraz i nie po kolei....
Sama z siebie chyba by nie przyszła - trzeba pomyśleć co na nią działa
Wątek ma już 55 stron może trzeba by to już podsumować (te najbardziej wiarygodne wydarzenia) bo inaczej to wszystko będzie się ciągnąć jak moda na sukces.
Invernessa
24.04.2010, 09:57
Hmm...może to nie ma nic do rzeczy ( z góry za to przepraszam ) ale w Lesistej Dolinie... hmmm... no zobaczcie http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/cv6855_ufow.png . A ufo da się dać w każdej okolicy? Bo w historiach nie da się robić otoczeń. Dlatego się pytam :)).
Gold_Chocolate
24.04.2010, 10:11
To ozdoba , można ją dać w każdym otoczeniu. KTOŚ miał to wszystko podsumować ,ale chyba nie ma zamiaru tego zrobić .Według mnie powtórzę po raz setny... Nic poza tym wszystkim co zebrało się na 55 stronach nie znajdziemy.. i temat będzie można zamknąć. Bella pojawia się znika przyjdzie przy odrobinie szczęścia i tyle.. Ta z Dziwnowa to fałszywka a te wszystkie tropy np. , że bella lata w balonie to tylko wymysły twórców aby było ciekawie. Potrzeba tylko 1 rzeczy : SZCZĘŚCIA ewentualnie kodu boolprop.. ;D
Ale ja myślę że należy
a) uporządkować dowody
b) ułożyć wszystko po kolei co mogło się stać w dzień zniknięcia (lub wcześniej)
ktoś ma ochotę przekopać 55 stron lub mniej aby to zrobić :) jak ktoś nie chcę to mogę to zrobić jak będę mieć wolne....
Wiktoria__07
09.05.2010, 10:04
Bella zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosmitów", ale Don nie ma tego wspomnienia, gdyż nie jest on członkiem rodziny. Krążą plotki o tym, że podobno Bella po spotkaniu z kosmitami straciła pamięć poprzez sklonowanie.
Wytłumaczenie zaginięcia:
Simy porwane przez kosmitów zawsze wracają. Zapewne Bella także wróciła, lecz twórcy gry przenieśli ją do Dziwnowa i zabili; tak naprawdę po Dziwnowie krąży niepodobny klon. Jest na to pośredni dowód. Otóż w SimPE w otoczeniu Dziwnowo są dwie Belle: żywa i zmarła. Żywa jest klonem, zmarła to zapewne nasza miłowska Bella. Teorię tę jednak łatwo obalić, ponieważ gdy sim umrze, jego portret w drzewie genealogicznym jest szary, u Mortimera i rodziny, portret Belli jest wciąż kolorowy. Klon stacjonuje w Dziwnowie i ciężko nawiązać z nim kontakt; jednak jest to możliwe. Bella często pojawia się na parcelach publicznych.
Ślady Belli:
W The Sims 2 twarz Belli pojawia się w wielu miejscach. W niektórych z nich nie można dokładnie potwierdzić, że są z nią związane. Oto niektóre z nich:
1.Twarz Belli pojawia się na kartonie od mleka. Najprawdopodobniej jest to informacja na temat jej zaginięcia.
2.W The Sims 2 pojawiają się dwie piosenki związane z Ćwirami: "Dobry wieczór Bella" i "Dotyk Mortimera".
3.W The Sims 2: Osiedlowe życie w Jaskini Pokrzyku pojawia się pomnik Belli wykuty w brązie.
4.W Dziwnowie pojawia się simka łudząco podobna do Belli i nosząca te same imię i nazwisko. Jest to jednak jej dość nieudany klon.
5.W balonie latającym w Miłowie pojawia się kobieta nosząca sukienkę Belli i tajemniczy mężczyzna. Nie możemy dokładnie stwierdzić czy jest to Bella, ponieważ jej twarz jest rozmazana. Prawdopodobieństwo tej identyfikacji pomniejsza fakt, że balon można ustawić w każdym otoczeniu.
6.W The Sims 2: Na studiach, gdy Aleksander idzie na studia, pojawia się filmik w którym występuje Bella. To jednak z powodu, że simka w drzewie genealogicznym żyje, ale i tak nie przywraca to postaci do gry.
7.Gdy wskrzesimy Michała Kawalera ma on w znajomych Bellę.
8.Jaskinia Pokrzyku to w rzeczywistości Belladonna Cove, co w dosłownym tłumaczeniu oznacza Jaskinia Belli. Można by pomyśleć, że Bella uciekła z Dziwnowa, nie pamiętając o rodzinie.
9.Można zobaczyć ją w telewizji jak gra na pianinie ,,Rzępoł i córki"...Niestety simka w telewizji ma brązowe włosy i okulary,ale nie wiadomo dlaczego ma ten sam ubiór i fryzurę.
10.W Dziwnowie można z nią gawędzić na czacie. Ale to jednak ten klon.
11.Jeśli kupimy simowi "Wydruk próbny Zofii Barwnej" (dekoracje/obrazy) w dwóch obrazkach na dole pojawia się Bella. Nad nią jest jakiś mężczyzna. Być może szary kolor zdjęcia oznacza, że zmarli, a ten facet to tajemniczy ktoś z balonu.
12.W The Sims 3 pojawia się książka "Gdzie się podziała Bella?".
Źródło-Simspedia->Bella Ćwir
Mam tu coś może się przyda.
Bella wywodzi się od Kawalerów. Jej brat ożenił się z Kaliente i nagle umarł, chociaż nie był stary??
Gold_Chocolate
30.05.2010, 19:44
@up: Jak dobrze pamiętam to we wspomnieniach Diny on miał siwe włosy więc BYŁ STARY.
Ja uważam , że ten temat zaczyna być powoli bez sensu. Powtarzają się pomysły i nic z nich nie wynika. Najlogiczniej jest pogodzić się z faktem , że przy odrobinie szczęścia Bella PRAWDZIWA z Miłowa do nas wpadnie jak do kogoś kilka stron wcześniej (do Heleny podajże) Zawsze są kody itd. No i oczywistym wnioskiem z całych tych 55 stron jest też to , że ta z Dziwnowa to podróbka :)
Dziękuje za uwagę <brawa> :D
U Ćwirów stoi teleskop - Bella musiała być już dawno zainteresowana kosmosem.
Najlepiej jest szukać jak ma się wszystkie dodatki.
rudzielec
31.05.2010, 11:07
Bella zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosmitów"
Aleksander nie ma tego wspomnienia! To raz. A dwa to iż wygląda to moim zdaniem tak że w dniu zaginięcia, Bella wraz z Mortimerem no i oczywiście Kasandrą, zostali zaproszeni do domu Dona Lotario, na zaręczyny jego i wyżej wymienionej Kasandry które były tylko pretekstem by pozbyć sie Ćwirówny.(Aleksander był za mały na taką impreze) Don chciał najpierw zrobić to w delikatniejszy sposób, dlatego wymyślił że jeśli Mortimer zobaczy go z jego żoną całujących się gorąco, to zerwie z Bellą robiąc w prosty sposób miejsce jednej z sióstr Kaliente. Tymczasem Bella nie dała się wciągnąć w gre Lotario, więc on sam musiał zastosować drugi sposób, który miał być planem awaryjnym omówionym z siostrami Kaliente. Zaprosił ją na taras gdzie stał teleskop i poprosił żeby przez niego spojrzała, dziewczyna zaciekawiona spełniła jego prośbe po czym zjawiło się ufo i zabrało Bellę. Wykasowali jej pamięć klonując ją i wyrzucili gdzieś w Miłowie. Dzięki temu Dina (lub Nina, zawsze mi się myli) dobrała się to majątku Mortimera i mogła być spokojna że nic jej nie przeszkodzi w jego zdobyciu.
(sorry za powtórki słów w zdaniach ale nie chciało mi się kombinować jakby to inaczej napisać :P)
Reserved
31.05.2010, 12:12
A może Don jest kosmitą i wywołał czymś kosmitów, bo przecież kosmici nie pojawiają się od razu jak się spojrzy. Oczywiście tylko tak myślę.
Hondirenda
31.05.2010, 16:04
No, ale byłoby to troszkę szybkie, gdyby Don tak szybko dogadał się z Kalientami, gdyż one ponoć przybyły w przeddzień zniknięcia Belli (tak jest w ich biografii).
Reserved
31.05.2010, 16:33
Może poznał się z nimi w szkole, czy tak w pracy. Zmówili się bo każdemu brakowało kasy ...
rudzielec
31.05.2010, 16:41
Może poznał się z nimi w szkole, czy tak w pracy. Zmówili się bo każdemu brakowało kasy ...
No właśnie mogło tak być, że znali się wcześniej.
Czy wy nie znacie Dona ? Od w godzinę potrafi rozkochać w sobie kobietę ;]]
Reserved
31.05.2010, 17:22
Dzisiaj odkryłam coś bardzo ważnego. Okazało się, że ojciec sióstr Kaliente był pół-kosmitą ! Teraz można coś poskładać.
Przed śmiercią ojca wszyscy zmówili się, że porwą Bellę, aby zapewnić sobie pieniądze. Skoro jej ojciec był pół-kosmitą, teraz już wiemy czemu kosmici tak szybko zabrali Belle.
Jeśli dojdzie się jeszcze dalej, dowiemy się, że ojcem ojca sióstr Kaliente jest Technik Zapylacz 7. Teraz już wiemy skąd Bella wzięła się w Dziwnowie.
No tak,no ,ale już chyba wszyscy wiedzą ,ze dziadek Diny i Niny był kosmitą .
Gold_Chocolate
31.05.2010, 17:32
Eii.! Ludzie spokojnie! Przeczytałam niektóre posty i sorry ale my nie możemy zapominać , że mogło się tylko stać to co twórcy BYLI W STANIE zrobić.No i znowu teraz nowe osoby bez przeczytania tematu wtrącają swoje 3 grosze i się powtarzają jak Dastina zauważyła...
Reserved : BELLA Z DZIWNOWA TO KOPIA.!!! ;/
Przed śmiercią ojca wszyscy zmówili się, że porwą Bellę, aby zapewnić sobie pieniądze. Skoro jej ojciec był pół-kosmitą, teraz już wiemy czemu kosmici tak szybko zabrali Belle.
A Mortimer trzymał wiewiórki w niewoli! :/
Myślcie realnie, jak mogli się zmówić i wezwać kosmitów? To Simsy - GRA komputerowa.
Ten temat coraz bardziej mnie rozśmiesza... wszelkie sensacyjne i niewiarygodne hipotezy są zbyt rozbudowane, aby były prawdziwe... Ja, np. myślę, że Twórcy gry po prostu usunęli kodem Simkę Bellę Ćwir, a jej rzekome porwanie udowodnili podróbą Belli w Dziwnowie. Poza tym... ja mogli się zmówić... do tego jeszcze ojciec Sióstr zadzwonił po kolegów z Dziwnowa, a Ci przylecieli statkiem kosmicznym i wylądowali na dachu ich domu... odurzyli narkotykami Bellę i zabrali ją na statek, a potem obudziła się w Dziwnowie...
-bajki-bajki-bajki-bajki-bajki
Dziurawcu Skąplistny rodzice sióstr nie żyją
Gold_Chocolate
01.06.2010, 17:23
A Dziurawiec ma rację. Teoria z kodem jest tam możliwa. Ja się znowu powtórzę... Bella prawdziwa przy odrobinie szczęścia sama przyjdzie. A wg. mnie ten temat najlepiej będzie zakończyć bo to na prawdę zaczyna być bez sensu a niektórzy piszą po prostu BZDURY. :P
Do tej pory myślałam, że wszyscy piszecie sobie fikcyjne wersje tej historii z nudów, ale właśnie przejrzałam pobieżnie kilka stron tematu i widzę, że Wy te domysły traktujecie całkiem poważnie, i tak przez 57 stron...
Wasz czas, Wasze posty, Wasza sprawa, ale nie pomyślałabym, że można tyle pisać o jednej, jedynej osobie, której wątek twórca wymyślił pewnie od niechcenia w pięć minut i specjalnie namieszał, żeby nie było nudno ;)
Gold_Chocolate
01.06.2010, 18:49
@up : Wiesz przez ostatnie 3 strony są tylko bzdury powtarzające wersje z pierwszej strony... Także chyba tu już nikt nic nowego nie powie.
:)
Zgadzam się z moimi poprzednikami.
Co prawda forum jest po to, żeby dyskutować, ale cały czas mielić ten temat w nieskończoność?
;)
Sherlock
02.06.2010, 13:33
Hm, no to może ja się czymś podzielę :P
Jak wiecie, Bellę można też namalować, więc tak sobie pomyślałem, że ktoś musiał to zrobić jako pierwszy :) Może to sim, który ma dobrze rozwiniętą kreatywność? To samo z tymi dwoma utworami - być może jakiś sim je skomponował?
wiecie co to jest wszystko bardzo interesujące co wy tu piszecie, ale mam jedno pytanie - czy już przypadkiem nie znalezliscie rozwiazania?? pierwszy post zostal napisany bodajze w 2007r. niektóre stronki ( a raczej ich większość ) których linki podajecie są już nieaktualne, więc po co dalej drążyc ten temat... wszyscy wiedzą że sa 2 Belle Ćwir, ja sama z chęcią spróbuję ja wskrzesić jeśli będę miała dość czasu :) kiedy ktoś rozpocząl ten temat wiele spraw było nie jasnych a teraz?? - wszystko jest ok.
to wszystko co mam do powiedzenia i pozdrawiam tych, którzy jeszcze to czytają...
chciałabym dopisać, że pomyliłam się co do roku - teraz dopiero spojrzałam - pierwszy post powstał w 2006r.
Ehhh... 57 stron o tym samym ;p
Normalnie sobie Bella patrzyła przez teleskop i porwało ją UFO, i zamiast spowrotem do Miłowa, wywali ją do Dziwnowa i wsio ;]
@Kamis, przez te 50 stron powtarza się że Bella z Dziwnowa to nie udana kopia..
Sherlock
02.06.2010, 19:10
Kogo obchodzi, przez ile stron się coś powtarza?
Mógłby ktoś sprawdzić te punkty umiejętności? Bo ja nie mam już tych Maxisowskich otoczeń, a to może być wskazówka ;)
Gold Chocolate fajnie jest tak sobie poszukać i poszperać informacji ja jestem za tym by nie zamykać :D:D
No ale to co tu ustalono to jedynie to co się stało przed porwaniem a i tak konkretnie nie wiadomo co się stało ja sugeruję ułożyć wszystkie wersję po kolei i ustalić co może być najbardziej prawdopodobne.....
A mam jeszcze takie pytanie czy stało się u was coś takiego, że na drzewie genaologicznym Aleksander ćwir odłączył się od stada (od rodziny ćwir) i nagle stał się kuzynem albo wujkiem balbiny biedak i nie ma w ogóle czegoś takiego że jest w rodzinie z mortimerem czy kasandrą
Sherlock
03.06.2010, 08:45
@up: Ja czegoś takiego nigdy nie miałem... Może to wina hacków/kodów/dodatków z neta?
Kotecku u moich Simów Aleksander Ćwir zawsze był w drzewie genealogicznym rodziny Ćwir. To musi być albo błąd, albo jw. Sherlock napisał... :)
Gold_Chocolate
03.06.2010, 10:20
Hmm. No dobra może macie rację. Tylko , żeby się wersję po raz setny nie powtarzały bo to bez sensu prawda :D ? A poskładać to ktoś miał... hmm. To Ty Sherlocku miałeś to zrobić czy mnie pamięć myli ?
Kotecek:U mnie też się tak nigdy nie stało.
Faktycznie może być to wina jakiegoś kodu często ich używam, albo także i błąd w grze...
Kogo obchodzi, przez ile stron się coś powtarza?
To po co to całe pisanie? :>
Trochę logiki.. ja przynajmniej przeczytałem cały temat i wiem co było wymienione.. a nie powtarzam już jasne wiadomości.. ;x
Może by tak jakoś to zebrać wszystko razem żeby wyciągnąć jakieś wnioski?
Gold_Chocolate
04.06.2010, 10:49
@up: Święta racja, tyle , że do niektórych ona nie dochodzi... :P
Na str. 49 tego tematu przyszła Bella sama z siebie. Do Blair. :) I można wywnioskować , że Bella gdzieś tam przy odrobinie szczęścia sama przyjdzie.
EDIT : No i sprawdziłam. Sherlocku nadal chcesz to wszystko uporządkować tak jak chciałeś 3 miesiące temu ?
owocowa761
04.06.2010, 13:26
można własnie ja spotkać w dziwnowie. Ja jak grałam swoja rodzinka w tym miescie to ona pewnego dnia spobie przeszła obok mojego domu. Byłam tym zdziwiona ale od razi zaczelam gadac moja simką z nia a potem zaproponowałam jej aby zamieszkała w moim domu. Byłam ciekawa czy ona ma jakies drzewo genealogiczne, jakas biografie czy cos ale wlasnie tego drzewa nie miała a biografia jej była chyba po angielsku ( albo wgl. jej nie było) w sumie juz dobrze nie pamieta bo juz dawno nie grałam w simsy2 z ta bella.
Ale tez jest drugi sposób przywołania belli i innych wszytskich simów do Miłowa. Trzeba wpisać ten "słynny" kod boolProp TestingCheatsEnabled true a potem utworzyc grób jakos klikajac shiftem na jakiegos sima ( byle jakiego, nic sie z nim nie dzieje ) a potem na teg grob i wybrac wskrzeszenie jakiejs osoby. Tam bedzie duuuuuuuuzo imion i trzeba bedzie byc zorientowanym kto jak ma na imie. I własnie jak znalazłam imię Bella to własnie ja wskrzesiłam w domu Ćwirów i przyspiesyłam jej urodziny tak aby była stara tak jak Mortimer ale ona potem zamieniła sie w ducha i wyparowała dosłownie znikneła na moich oczach i pojawił sie napis ze ona juz dawno odeszła bla bla bla i juz jej nie bylo.
te skrzeszenie ludzi mozecie sobie znalezc w internecie bo ja juz tego niestety nie pamietam
Gold_Chocolate
04.06.2010, 14:14
@up: Z łaski swojej możesz przeczytać kilka postów wstecz?! TA Z DZIWNOWA TO PODRÓBKA. ;]
A sposób z kodem już każdy zna...
Nie potrzebne jest powtarzać już znane informacje..
kilka informacji w pigułce;
-Bella w dziwnowie TO PODRÓBA
-Bella została porwana na dachu domu Dona Lotario, nie ma on tego wspomnienia
-Mortimer i Kasandra mają to wspomnienie
-Bella widnieje na kartonie po mleku, w telewizji,na obrazie,w balonie (który można ustawić w każdym otoczeniu) oraz jest posągiem.
-Belle można sprowadzić kodem boolprop testing[...] ale znika jak wyjdzie się z rodziny
-Bella żyje bo jest kolorowa w drzewie gen.
;)
A skąd wiecie że to podróba? [sorry jeżeli to było ale nie chce mi się czytać 60 stron ;d]
Ponieważ ta z dziwnowa to nie udana kopia, nie jest podoba do prawdziwej Belli ; ) Można porównać zdjęcia. ;) Kształt twarzy, makijaż. Nie ma drzewa gen. i wysoko rozwinięty stopień Sportowca co nie możliwe bo ma chyba całe życie jako dorosła ;)
Paulincia91
05.06.2010, 14:53
Tajemnica, która została spartaczona w polskim tłumaczeniu:
Rodzina Sęk z Kwitnących Wzgórz (chyba tak przetłumaczono Riverblossom Hills) w oryginale nazywa się Roth, a jej członkowie to Monty, Stella, Sandra i Xander. Brzmi znajomo? Podpowiem, że nazwisko rodziny Ćwir w oryginale brzmi Goth :] Dodatkowo, dom Rothów jest odbiciem domu Gothów - przyjrzyjcie się temu w grze i porównajcie :]
To jako taka ciekawostka ;)
Gold_Chocolate
05.06.2010, 18:28
Jeśli chodzi o nazwisko... już gdzieś czytałam , że Goth to tak na prawdę śmierć czy coś takiego więc, dali to żeby było mrocznie.A tamte drugie to najprawdopodobniej przypadek.;]
Tajemnica, która została spartaczona w polskim tłumaczeniu:
Rodzina Sęk z Kwitnących Wzgórz (chyba tak przetłumaczono Riverblossom Hills) w oryginale nazywa się Roth, a jej członkowie to Monty, Stella, Sandra i Xander. Brzmi znajomo? Podpowiem, że nazwisko rodziny Ćwir w oryginale brzmi Goth :] Dodatkowo, dom Rothów jest odbiciem domu Gothów - przyjrzyjcie się temu w grze i porównajcie :]
To jako taka ciekawostka ;)
Faktycznie dom jest prawie taki sam, a z tymi nazwiskami i imionami to dość dziwne....
sprawdzałem przed chwilą opis rodziny i wynika z niego że rodzina jest taka jak rodzina ćwirów. Może i w tej rodzinie historia ma się potoczyć tak jak w przypadku ćwirów ??? (moim zdaniem Ta rodzina jest taka jak ćwir parę lat wcześniej)
No faktycznie :D Jakby kopia Ćwirów. Nawet niektórzy podobni... Pogram troche nią. Codziennie bedę Stellą patrzył przez teleskop :D
Gold_Chocolate
05.06.2010, 20:28
Hmm. nie chcę popadać w paranoje.. ;D Ale wiecie co w opisie tej rodziny tam jest coś takiego "Matka ( nie pamiętam imienia) jest dziwnie niespokojna" może to o to chodzi ?
Już zerkam :D tu chodzi o matke tego małżeństwa? Jeżeli Stelli to może jakby 'wiedziała' o tym co spotkało Ćwirów? xD A ja myślałem że już nic nowego nie może dość :D
Gold_Chocolate
05.06.2010, 20:39
No właśnie tak mi się zdaję , że ona coś przeczuwa... :D Więc nie popadłam w paranoje... Ale czy twórcom chciałoby się tak wysilać... chociaż..dla chcącego nic trudnego :D
Jakby nie patrzeć to te rodziny mają na prawdę wiele wspólnego;
Imiona bardzo podobne, dom także.
Stella ma taki sam typ fryzury tylko blond.. Kiecka prawie ta sama tylko czarne 'coś' na XD
Monty, czarna fryzura .ogólnie podobny do Mortiego
Sandra, chyba ma to samo pragnienie życiowe co kasandra, nie? albo kasandra ma inne..cóż ale te warkocze
a ten mały to bardzo podobny do Alexandra, też ma świetne oceny, szkoła prywatna.. cóż. pogram tam troche :D
EDIT: Stella ma w swoim 'opisie' coś że 'nawiązuje łatwo znajomości gdy wokół niej są interesujacy simowie". Po za tym gdy umierają jej rodzice ona ma to wspomnienie na zielonym tle O_o
Gold_Chocolate
05.06.2010, 21:02
Czyli bardzo prawdopodobne , że historia miała zatoczyć koło zanim jeszcze znajdziemy Bellę z Miłowa... <mroczny nastrój>
Możliwe ;) Ja sprawdzę jeszcze tego chłopaka ,przyjaciela chyba Sandry co mieszka z ojcem i 2 staruszkami.. może to tamtejszy Don xD Obok nich mieszkają 2 dziewczyny, nie pamiętam bo dawno niemi nie grałem ale czy one to nie siostry? Tak po za tym jedna z nich ma dziecko z inną kobietą(tą blondynką co jest w ciąży <praktycznie> do ustawieniu w panelu)... dziwne..
Gold_Chocolate
05.06.2010, 21:09
O siostrach nie pomyślałam.! :D Zawsze jedną wyprowadzałam a drugą żeniłam z tym.. noo... GIENKIEM :)hmm. Może to wszystko ma sens.Gorzej jak się okaże , że to urojenia,paranoja lub gorzej.
EDIT: JEST!!! Nasze przypuszczenia są słuszne. http://pl.sims.wikia.com/wiki/Kwitn%C4%85ce_Wzg%C3%B3rza
Czyli jednak może Stella to nowa... Bella (eii.! imie patrzcie jakie podobne)
e tam ,nie uronieja xD Ale chwila.. Katarzyna i Basia mają te same pragnienia życiowe co siostry Kaliente.. o.O!!
// @up : zobaczę :D
edit: faktycznie :D
edit2; Basia i Kasia (!!! Dina i Nina ) szaleją za Andrzejem(tak samo jak Dina i Nina za Donem) :O
Gold_Chocolate
05.06.2010, 21:29
Może rozpoczęliśmy nową zagadkę.. ;]
To zbiore do kupy wszystko co związane z Bellą / Kwitnacymi wzgórzami;
-Bella w dziwnowie TO PODRÓBA
-Bella została porwana na dachu domu Dona Lotario, nie ma on tego wspomnienia
-Mortimer i Kasandra mają to wspomnienie
-Bella widnieje na kartonie po mleku, w telewizji,na obrazie,w balonie (który można ustawić w każdym otoczeniu) oraz jest posągiem.
-Belle można sprowadzić kodem boolprop testing[...] ale znika jak wyjdzie się z rodziny
-Bella żyje bo jest kolorowa w drzewie geneologicznym
-W Kwitnących Wzgórzach jest rodzina ,która jest podobna do rodziny Ćwir.
-Stella (z K - W) obawia sie czegoś
-Basia i Kasia są odbiciem Diny i Niny z Miłowa
;)
Jeżeli o czymś zapomniałem piszcie ;)
może spróbujmy odtworzyć to co zdarzyło się w miłowie na postaciach z kwitnących wzgórz...
Czy w K.W jest Donald Szpadel bo Don to skrót imienia od Donald....
Wiem że dziwne :-)
No dziwne ;) W zasadzie to racja! Donald Szpadel mozę być Donem z Miłowa! Mieszka sam, i chyba ktoś tam się w nim zakochał :)
Odtworzenie byłoby trudne bo to my kierujemy sytuacją i raczej nic spejcalnego by się nie wydarzyło.. pozostaje grac na wolnej woli i zobaczyć to uknują :D
mam takie pytania czy u was też K.W. nie mają historii otoczenia ???
Sherlock
06.06.2010, 09:25
@up: U mnie mają ;) Jest 5 zdjęć z opisami ;p
I faktycznie - to robi się coraz ciekawsze i bardziej zagadkowe.
tak na marginesie, to w którym dodatku dochodzą KW ;> ?
Gold_Chocolate
06.06.2010, 11:38
@up:Cztery pory roku
To jest z tym Donem prawda.! W Miłowie romansują z nim Dina i Nina a w KW Kasia i Basia !( swoją drogą Kasia i Basia brzmi podobnie tak jak Nina i Dina) Można by z tego wywnioskować , że KW w większości to odtworzone Miłowo :D .
A my dopiero teraz to odkryliśmy :D Myślałem że KW to kolejne nudne miasteczko ,a tu MINIMIŁOWO :D ! Ja tam pogram ,ale na włączonej wolnej woli .. może coś coś tam..
Zobaczymy, na razie nic nowego nie znalazłem ale moze coś z tymi rodzinami co czekają na dom jest ,co? ;>
Albo tak, rodzina Zielonka (chyba, ta z simoroślą) może być kopią rodziny Haków, mama,tata,córka, i chyba któreś z rodziców ma brata ;]
edti: Nie tylko Kasia i Basia (odpowiednik Niny i Diny) kochają się w Donie, także Kleopatra doniczka ;]
Sherlock
06.06.2010, 13:29
@up: Kleopatra Doniczka --> Kasia Langerak ??
Właśnie! ;) Tylko Don z Miłowa rozkochał w sobie 4 osoby a tu Don z KW trzy. Nie wiem.. nie wyglada na to żeby jeszcze jakaś się w nim kochała..
To dziwne że dopiero wczoraj na to wpadliśmy o.O 3/4 lata tematu i chyba o tym nie było :D
Ciekawe, bo u mnie Kleopatra w nikim się nie kocha. A dzisiaj zainstalowałem grę. o0
Gold_Chocolate
06.06.2010, 14:19
Z tego co ja widzę to w tym Donaldzie kocha się pół KW. ;] Ja też coś pokombinuje w grze może na coś wpadnę :D
Według mnie to ta historia z Kasią i Basią jest trochę pogmatwana.Nie wiem czy ktoś to już pisał,ale one nie są siostrami!Poza tym wykazują także zainteresowanie Andrzejem;)
Kolejna rzecz to to,że ta historia dzieje się jakby trochę wcześniej niż ta w Miłowie,choćby kierując się tym,że Donald nie mógł rozkochać w sobie 4 kobiet jak Don z Miłowa,ponieważ odpowiednikiem Kasandry jest Sandra,która jest jeszcze nastolatką.
@Ana021, mówiliśmy że nie są siostrami ale jednak maja te same aspiracje i bardzo podobne imiona ; ] Obie kochają się w Donaldzie , w Andrzeju także. Co do Sandry to racja.. ;] ale Sandra ma chłopaka co wskazywałoby że Donem jest ten młody u rodziny Siejba. Weedług mnie Donem z Miłowa na KW może być ;
-Donald Szpadel
-Andrzej Marcin
-i syn Andrzeja xD
Gold_Chocolate
06.06.2010, 18:29
No tak ,ale to jest tylko jeden szczegół. I sądze , że gdyby Sandra była dorosła to zakochała by się w Donaldzie. I można to sprawdzić. I co z tego , że nie są siostrami. Ale mieszkają razem...
Już nie wiem co o tym myśleć.Jak na razie to zbyt zagmatwane jak dla mnie...
Gold_Chocolate
06.06.2010, 19:09
No ale ważne , że niektórzy łapią o co chodzi. ; ] Na razie trzeba sprawdzić jak to sie potoczy.
Sherlock
06.06.2010, 20:21
Nie pamiętam, czy było już o tym wspomniane, ale Jaskinia Pokrzyku to w oryginale Belladonna Cove ;)
Tak, było już o tym ;]
Pograłem troche wszystkimi rodzinami z KW na wolnej woli ale niestety nic się nie stało ;x
Teraz to już chyba nic nowego się nie zdarzy związanego z Bellą
Może ktoś wypisać domy w których jest teleskop ??? na K.W.
Może ktoś wypisać domy w których jest teleskop ??? na K.W.
W rodzinie Sęków w pozostałych nie zauważyłam
Ta zagadka według mnie nie ma nic wspólnego z Bellą.Pewnie twórcy gry zrobili to tak dla zmyłki,żebyśmy teraz siedzieli i główkowali;)
Sherlock
07.06.2010, 16:21
To może my źle myślimy!
Porwanie Belli nie było u Dona, tylko u Ćwirów. W końcu Ćwirowie mają teleskop...
To było tak: Bella zaprosiła do siebie Dona. Poszli oglądać gwiazdy, ale w pewnym momencie przyleciało UFO i ją porwało. Świadkami stali się Mortimer i Kasandra (mają to wspomnienie; oprócz Aleksandra, bo był jeszcze małym dzieckiem i nie wszedł na dach xD). A Don nie ma tego wspomnienia, ponieważ nie był na swojej parceli.
Co myślicie?
To mogłoby mieć sens.
A Don nie ma tego wspomnienia, ponieważ nie był na swojej parceli.
To jeśli ktoś jest na innej parceli to nie ma wspomnienia?
Jeśli tak to, to (http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:RxzdmzYBgokvDM:http://i167.photobucket.com/albums/u124/sallyorford/Pleasantview%201/snapshot_adae8020_cdb0f521.jpg) zdjęcie też jest dla zmyłki.
Za duze wydziwnianie ;] Bez bajeczki.. po prostu porwano Belle a to wspomnienie mają Kasandra i Mortimer bo są jej rodziną, Don nie bo ani to brat, ani to mąż..
Twórcy po prostu usuneli ją z rodziny Ćwir ale nie na zawsze bo ktoś tam pisał ze do niego w Miłowie przychodziła.. Twórcy zapewne zrobili to szybko a Bella pewnie wróciła, zrobili to zeby zrobić coś dla zabawy fanów ;D A i tak utrzymuje że KW jest miniMiłowem ;]
Wątpie żeby byli u niej bo żadnego dowodu nie ma ;)
po prostu porwano Belle a to wspomnienie mają Kasandra i Mortimer bo są jej rodziną, Don nie bo ani to brat, ani to mąż..
No. Don jest głupi i chamski, co go obchodzi jakaś Bella?
A ja tam dalej myślę, że po prostu twórcy zrobili coś szybko i że tak powiem: 'na odwal', żeby było ciekawiej i nie zastanawiali się nad logicznym wytłumaczeniem zaginięcia Belli. 'A niech sobie gracze myślą i kombinują jak to mogło się stać...'.
;)
Coraz bardziej wydaje mi się że K.W. wzgórza to tak jak Dziwnowo tylko że Dziwnowo było bardziej nagłośnione że to tam może być bella. A i tak z
Dziwnowem wyszedł pic na wodę foto montaż.
"Najciemniej jest zawsze pod latarnią"
Sherlock
07.06.2010, 18:21
GaGasz, a jaki masz dowód, że to stało się u niego? :P
No choćby zdjęcia ; ) Praktycznie mogą nic nie znaczyć no ale przynajmniej coś jest. Nie ma żadnego innego(tzn. po za zdjęciami) dowodu na to że było u Dona czy u Belli..
Anique , to była ironia? :>
"A ja tam dalej myślę, że po prostu twórcy zrobili coś szybko i że tak powiem: 'na odwal', żeby było ciekawiej i nie zastanawiali się nad logicznym wytłumaczeniem zaginięcia Belli. 'A niech sobie gracze myślą i kombinują jak to mogło się stać...' "
No ja też tak sądze..xd
Zdjęcia mogą być pozorowane np.tak jak to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c179e43d68cecbd.html.Mogli zrobić je wcześniej przed porwaniem dla zmyłki
Według mnie twurcy poprostu usoneli Belle kodem żeby było coś cekawego do biografi rodziny jagby nie było że zagineła rodzina cwiruw była by jak normalna rodzina
jestem dyslektykiem sory za błedy
Zdjęcia mogą być pozorowane np.tak jak to http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2c179e43d68cecbd.html.Mogli zrobić je wcześniej przed porwaniem dla zmyłki
a tak się spytam to co to zdjęcie ma przedstawiać i co może mieć wspólnego z bellą ??? ja tam nic nie widzę... nakieruj mnie bo chyba ze zmęczenia nic nie widzę :)
Sherlock
07.06.2010, 20:11
Właściwie to one nawet takie są, bo wystrój na zdjęciach nigdy się nie zgadza ;p
Trzeba coś sprostować...
Moim zdaniem było tak:
1. Bella została porwana przez kosmitów u siebie w domu (na dachu).
2. Kasandra i Mortimer mają takie wspomnienie, ponieważ byli świadkami, ale nie musieli stać obok Belli, aby mieć to w pamięci, Aleksande był albo niemowlęciem, albo małym dzieckiem - lecz wtedy pewnie pamiętałby porwanie matki.
3. Don sobie mieszkał u siebie, a to zdjęcie to bodajże fotomontaż.
4. Bella po powrocie od "zielonych" została przeniesiona do innego miasta (Dziwnowo), aby w drzewie genealogicznym jej portret był "żywy" (czyli dla złudzenia porwania, że niby siedzi na Marsie), następnie usunięto ją kodem lub po prostu uśmiercono, a nagrobek sprzedano.
5. W Dziwnowie jest jej bardzo spartaczona kopia.
6. Aluzje dotyczące Kwitnących Wzgórz, zapewne pozostają aluzjami...
7. Przypominanie wizerunku Belli Ćwir wraz z dodatkami pewnie było celowym zabiegiem producentów, aby podkręcać nadal jej historię.
4. Bella po powrocie od "zielonych" została przeniesiona do innego miasta (Dziwnowo), aby w drzewie genealogicznym jej portret był "żywy" (czyli dla złudzenia porwania, że niby siedzi na Marsie), następnie usunięto ją kodem lub po prostu uśmiercono, a nagrobek sprzedano.
emnnnn wątpie aby zabito belle ponieważ sami twórcy są przeciwnikami takiej przemocy w grze nie wyskoczył wam nigdy komunikat od Śmierci jak zabiliście swojego sima z takimi jakby zarzutami że to było celowo i że simsy to nie zabijanka, a po za tym niektórzy piszą że belle można spotkać w miłowie na parcelach publicznych. Także ten punkt jak dla mnie odpada....
Kotecku... Jesteś forumowiczem "ślepcem"... Czytałeś każdy punkt? Napisałem wyraźnie to co widzimy w Dziwnowie, czyli spartaczona wersja Belli Ćwir to jej kopia, a nie oryginał. To nie żona Mortimera tylko obca Simka, podobna tylko karnacją i innymi względami zewnętrznymi.
Sherlock
07.06.2010, 20:41
Twórcy są przeciwnikami przemocy w grze?
Oj, chyba powątpiewam. Przecież niejeden sim jest na szaro w drzewach genealogicznych, i połowa z nich nie zginęła śmiercią naturalną...
Teraz mi się przypomniało...
Jak twórcy mogą być nie propagatorami przemocy i zabijania w grze? Jak przecież ogród (jeśli można tak to nazwać) Oliwki Widmo roi się od nagrobków, często rodziny, a czasami znajomych itd.
ok ok może i macie racje. A to mam takie pytanie czy według was Bella żyje czy nie ?
Sorry że się wtrące ale ,Bella żyje bo jest kolorowa w drzewie,, jest usunięta z rodziny i możliwe że ustawiona jako miastowa która rzadko się pojawia. ; )
Nadal wątpie że była porwana u siebie o.O
Ale to było coś,że ona nie chciała gorących pocałunków z Donem i dopiero po tym została porwana.. chyba u niego ,bo do niego przyszła.. albo..
sama nie wiem
No właśnie, ale według niektórych to fotomontaż ..(jeżeli chodzi o zdjecie)
no ale też jest we wspomnieniach
"4. Bella po powrocie od "zielonych" została przeniesiona do innego miasta (Dziwnowo), "
A skąd ten news? Gdyby napisali że do Werony też tak by było? Przecież nigdzie nie ma jakiegoś dowodu na potwierdzenie ; ] W zasadzie tu nie ma żadnych dowodów i zaczynają się domysły fanów . ; )
A co ze sledztwem na kwitnacych wzgorzach ?
ta bella z dziwnowa może byc bellom z Miłowa mogli zmienic jej twarz kodem że niby kosmici jej coś zrobili
Gold_Chocolate
08.06.2010, 14:29
tak,tak nieten a Bella , która przyszła do Blair to co ? Siostra bliźniaczka ? Ludzie zrozumcie raz na zawsze BELLA Z DZIWNOWA TO MARNA KOPIA.! I tu akuratnie są potwierdzające dowody... Co do KW .. mi się nadal zdaję , że to wszystko jest tam na wzór Miłowa i jest tam jakaś tajemnica może niekoniecznie związana z samą Bellą ale z tamtymi wydarzeniami. Choćby na simswikia pisze , że jest to miasto i rodzina wzorowana na Miłowie i Ćwirach. Uff. rozpisałam się :D
tak,tak nieten a Bella , która przyszła do Blair to co ? Siostra bliźniaczka ? Ludzie zrozumcie raz na zawsze BELLA Z DZIWNOWA TO MARNA KOPIA.! I tu akuratnie są potwierdzające dowody... Co do KW .. mi się nadal zdaję , że to wszystko jest tam na wzór Miłowa i jest tam jakaś tajemnica może niekoniecznie związana z samą Bellą ale z tamtymi wydarzeniami. Choćby na simswikia pisze , że jest to miasto i rodzina wzorowana na Miłowie i Ćwirach. Uff. rozpisałam się :D
Mnie także się wydaje, iż jest tam jakaś tajemnica :)
Sherlock
09.06.2010, 07:00
Mi się wydaje, że w KW Belli nie ma, bo przecież dodatek 4PR wyszedł dużo później od premiery TS2 ;p
Gold_Chocolate
09.06.2010, 14:25
Sherlock po pierwsze my nie mówimy , że Bella tam jest , tyle , że może historia zatoczy tam koło. Po drugie jak się nie mylę OŻ ( bo tam jest jaskinia pokrzyku prawda ? ) wyszło dużo później niż CPR a tam jest motyw Belli o którym sam wcześniej wspominałeś :P
Sherlock
09.06.2010, 15:45
No niech ci będzie, moja teoria nie jest idealna :P
A co wiadomo o posągu? Wyrzeźbiony [prawdopodobnie] z brązu, przedstawia postać Belli z uniesionymi ku górze rękami. Trzyma w owym rękach platynowy kryształ, zapewne spełniła swój cel życiowy. A pozycja [zwłaszcza te ręce] może sugerować, że chce się dzielić tym szczęściem z innymi. A może chce powiedzieć swojej rodzinie, by cieszyli się życiem? Zresztą, kto mógłby wyrzeźbić ten posąg? I z jakiej okazji miałby zostać wzniesiony? Czyżby Bella zrobiła coś wielkiego dla mieszkańców Jaskini Pokrzyku?
No niech ci będzie, moja teoria nie jest idealna :P
A co wiadomo o posągu? Wyrzeźbiony [prawdopodobnie] z brązu, przedstawia postać Belli z uniesionymi ku górze rękami. Trzyma w owym rękach platynowy kryształ, zapewne spełniła swój cel życiowy. A pozycja [zwłaszcza te ręce] może sugerować, że chce się dzielić tym szczęściem z innymi. A może chce powiedzieć swojej rodzinie, by cieszyli się życiem? Zresztą, kto mógłby wyrzeźbić ten posąg? I z jakiej okazji miałby zostać wzniesiony? Czyżby Bella zrobiła coś wielkiego dla mieszkańców Jaskini Pokrzyku?
Może Bella zdradziła Mortimera z Donem potem porwali ją kosmici i gdy wróciła od nich (moja wersja) niezauważalnie opuściła miłowo bo nie mogła przeżyć tego że zdradziła męża i gdzieś wyjechała i ten pomnik to takie przeprosiny i takie życzenie im powodzenia i szczęścia dla rodziny od Belli...
---------------
a wiecie że w tej dzielnicy od N.ż też jest tam rozbity statek kosmiczny ???
Gold_Chocolate
09.06.2010, 19:05
To ozdoba , którą można dać w każdym otoczeniu... <ziewa>
Co do KW... Sprawdziłam całe otoczenie... i teraz na prawdę do złudzenia wszystko jest jak w Miłowie.
Oj ! Przecież Bella została Porwana w domu dona ?! ALE jest jeszcze takie zdjęcie na którym mortimier patrzy się w niebo i mysli o belli
Jest jeszcze jedno przecież Ćwiry mają ten tańszy teleskop a przez tańszy nie da się zobaczyć ufo A lotario ma odpowiedni teleskop !
Oj ! Przecież Bella została Porwana w domu dona ?! ALE jest jeszcze takie zdjęcie na którym mortimier patrzy się w niebo i mysli o belli
Jest jeszcze jedno przecież Ćwiry mają ten tańszy teleskop a przez tańszy nie da się zobaczyć ufo A lotario ma odpowiedni teleskop !
u mnie przez zwykły też porwało.... chyba
Gold_Chocolate
09.06.2010, 21:02
Ohhh jak ja kocham te wypowiedzi... Bez sensu,bez składu,bez przeczytania,tematu.. i regulaminu najprawdopodobniej też...
Ale żeby nie być już taką wredną odpowiem... Myśli nic nie znaczą każdy sim może o niej pomyśleć , ... Drugiej rzeczy ustaliliśmy , że Bella została porwana u Lotario. Przeczytaj z łaski swojej resztę tematu.
Edit : Kotecek mnie wyprzedził :D
Zapytam w ten sposób... Czy w waszych rodzinach sąsiedzi spoglądający przez teleskop kiedykolwiek zostali porwani? BO ja uważa, że to raczej niemożliwe, aby to u Dona była porwana... tym bardziej, iż Don nie ma takiego wspomnienia, więc musiała być porwana we własnym domu - chociażby z powodu wspomnień Kasandry i Mortimera...
Gold_Chocolate
10.06.2010, 16:30
To może było tak... u Dona spoglądała przez teleskop , u siebie też i TO U SIEBIE została porwana ?
a to moja wersja
bella zastała porwana u siebie w domu prze kosmituw potem wruciła i urodziła syna dalej nie wiem
kosmituw,wruciła
OMG OMG
Do tematu:ale ona chyba z domu Dona została porwana,bo wtedy odmówiła mu gorących pocałunków,a wcześniej ,przed tym chwilę,Don ją do domu swego zaprosił..
chyba.
syn był wcześniej..... , a może to było tak że Bella spoglądała u Dona przez teleskop bo jej się podobał, i kupiła sobie taki sam i jak go kupiła to dopiero we własnym domy ją porwało. Przecież teleskop nie musiał być od początku w domu Ćwirów.
o sory Gold Chocolate napisała to samo dopiero teraz zauważyłem
Sherlock
11.06.2010, 06:46
Sherlock po pierwsze my nie mówimy , że Bella tam jest , tyle , że może historia zatoczy tam koło. Po drugie jak się nie mylę OŻ ( bo tam jest jaskinia pokrzyku prawda ? ) wyszło dużo później niż CPR a tam jest motyw Belli o którym sam wcześniej wspominałeś :P
Tam jest tylko ten posąg... no i nazwa otoczenia :P
To może znaczyć, że... Bella założyła to miasto?! :O By się zgadzało! Bella założyła Belladonna Cove [Jaskinia Pokrzyku], a mieszkańcy, w ramach podziękowań, postawili jej pomnik, w którym Bella rozdaje szczęście O_O
To KW mniej mnie przekonuje ;D
Gold_Chocolate
11.06.2010, 12:21
dobrze kombinujesz :D Może było tak , że ona nie chciała wracać do Mortimera , więc założyła własne miasto. ;]
Wątpię by je założyła. Z zawodu Bella zajmowała się w labolatorium, może coś zrobiła dla mieszkańców Jaskini Pokrzyku a oni jej podziękowali i ten pomnik jej zrobili...
Nie mam OŻ, ale jak czytałam te posty to jakoś dziwnie mi się skojarzyło:
Jaskinia Po-krzyku.
ja też myślałem że balla założyla jaskinie pokrzyku
Może Belli groziło niebezpieczeństwo i jak się skończyło to teraz jest Jaskinia Pokrzyku (po_krzyku)
Może Belli groziło niebezpieczeństwo i jak się skończyło to teraz jest Jaskinia Pokrzyku (po_krzyku)
ale w orginale nazywało się to jakinia belli
Sherlock
12.06.2010, 08:28
No właśnie... Niektóre rzeczy zostały "źle" przetłumaczone :/
Np. obraz "Łucja kwadratowa" to w oryginale "Square Bella". I ten obraz wisi nad łóżkiem Mortimera.
to skąd wzięła się Bella na kartonie mleka :3 ?
gdzieś czytałam,ze niby Mortimer chciał obwieścić jej zaginięcie i postanowił jej twarzą ozdobić właśnie karton ..
no to zdjęcie na kartonie (w ramach poszukiwań) było by bardzo dobrym pomysłem...
Gold_Chocolate
12.06.2010, 13:25
Ale to już było... ;] Co do teori z jasknią po_krzyku - to mogło tak być..
nazwa jakinia po/krzyku mogła oznaczac że w miescie działy się złe żeczy ale mneły i dla tego po-krzyku
Sherlock
12.06.2010, 15:33
Polska nazwa to żadna wskazówka, bo tłumacze przecież szukali tylko odpowiedników oryginalnych nazw ;)
Polska nazwa to żadna wskazówka, bo tłumacze przecież szukali tylko odpowiedników oryginalnych nazw ;)
W sumie może to i racja...
Gold_Chocolate
12.06.2010, 19:28
No fakt :D Więc jak możemy przetłumaczyć Belladonna ?
No fakt :D Więc jak możemy przetłumaczyć Belladonna ?
Cała nazwa brzmi belladonna cove. Samo cove znaczy zatoczka.
wpisując w google samo belladonna wyskoczyło mi info aktorce filmu +18 :D:D:D
Sherlock
12.06.2010, 20:35
Czyli Bella prowadziła bogate życie erotyczne, co? ;D Żartuję, oczywiście :D Ale nie mogłem się powstrzymać ^^
Hm, a więc dalej jesteśmy w kropce? Oj, coś mi mówi, że muszę jak najszybciej instalować te simsy i lecieć do naszych kochanych Ćwirów xD
No ja sobie nie pogram bo mam problem z czerwonymi ścianami....
Ale wiesz jej aspiracją było pragnienie romansowania także nigdy nic nie wiadomo :D:D [też żartuję- jakby coś]
Gold_Chocolate
13.06.2010, 11:59
A może Bella była ich boginią ;> ?
A może Bella była ich boginią ;> ?
Nie bardzo rozumiem.Niby jak?
Tu nie ma tajemnicy. Bellę Ćwir porwali kosmici. Wróciła. Później twórcy gry wyprowadzili ją z domu. Skasowali wspomnienia o wyprowadzeniu się Ćwirom. Wprowadzili Bellę do Dziwnowa, żeby miasto sprawiało wrażenie dziwniejszego niż jest. Twórcy gry mogą zrobić więcej niż my i dlatego w drzewie genealogicznym nadal znajduje się Bella. I tyle. Chcieli zrobić klimacik, żeby gra była ciekawsza, a ludzie starali się rozwiązać tą sprawę.
Tu nie ma tajemnicy. Bellę Ćwir porwali kosmici. Wróciła. Później twórcy gry wyprowadzili ją z domu. Skasowali wspomnienia o wyprowadzeniu się Ćwirom. Wprowadzili Bellę do Dziwnowa, żeby miasto sprawiało wrażenie dziwniejszego niż jest. Twórcy gry mogą zrobić więcej niż my i dlatego w drzewie genealogicznym nadal znajduje się Bella. I tyle. Chcieli zrobić klimacik, żeby gra była ciekawsza, a ludzie starali się rozwiązać tą sprawę.
Bella w Dziwnowie to nieudany Klon !!! to było tyle razy.
Gold_Chocolate
13.06.2010, 16:09
boginią - w sensie , że ją za coś podziwiali :P
Meliona - nie chce powtarzać się bo kotecek już powiedział , że to klon.
A czy w jeszcze jakimś dodatku dochodzi cokolwiek z Bellą związne (oprócz CPR i OŻ)
boginią - w sensie , że ją za coś podziwiali :P
Meliona - nie chce powtarzać się bo kotecek już powiedział , że to klon.
A czy w jeszcze jakimś dodatku dochodzi cokolwiek z Bellą związne (oprócz CPR i OŻ)
hmnnnn..... chyba nie. A czy w simsach czas wolny dochodzi jakieś nowe otoczenie ???
Sherlock
13.06.2010, 16:49
Tak, dochodzi Dolina Niezbędna, ale tam na 97% nie ma nic o Belli :P
PS. Zaraz zainstaluję simsy xD
więc pozostaje to 3%
http://www.youtube.com/watch?v=kdYLl9mn9q0
Wiktoria__07
13.06.2010, 17:08
Hmm ej a moze jest tak jak mowili niektozy ze don i dina sie zmowili i dina ma teraz mortiego a don kasandre a kosmici wykorzystuja belle do swoich badan ??? nie wiem
Gold_Chocolate
13.06.2010, 18:27
@up: Ale Bella JEST gdzieś tam. Przyszła do Blair.
To znaczy, że trzeba na nią czekać w Miłowie.
Gold Chocolate... Kto to jest Blair? Poza tym... Jak dwoje Simów mogło się zmówić? Simowie nie są aż tak inteligentni, aby samemu sobie ustalać... ;)
Blair to użytkownik u którego pojawiła się prawdziwa Bella.
Sherlock
13.06.2010, 19:55
Użytkownik, który pojawił się w temacie i zniknął. Może nas oszukała po prostu?
Gold_Chocolate
13.06.2010, 20:07
Przecież były zdj. Bella była strasznie podobno tyle , że Blair miała defaulty (tak to się pisze ? ) i skin był podmieniony.Zrobiła zdj. jej drzewa genaologicznego.
Bella na pewno będzie w Miłowie i nigdzie indziej taki mi się zdaje :)
Sherlock
13.06.2010, 21:02
Przecież były zdj. Bella była strasznie podobno tyle , że Blair miała defaulty (tak to się pisze ? ) i skin był podmieniony.Zrobiła zdj. jej drzewa genaologicznego.
A boolProp to już nie istnieje?
Hm, ja nadal myślę, że Bella nie pojawia się w Miłowie ot tak :)
może faktycznie bella jest w miłowie
Wiktoria__07
14.06.2010, 12:44
Może jest w Miłowie pod nazwiskiem Kasi Langerak tylko... a nie wiem poszukam jakiś stron z jej śladami :)
lizzielovesit
14.06.2010, 13:18
Ja znalazłam Bellę gdzieś na parceli publicznej ;P
Wiktoria__07
14.06.2010, 13:23
w Miłowie?
rudzielec
14.06.2010, 13:25
Może jest w Miłowie pod nazwiskiem Kasi Langerak tylko... a nie wiem poszukam jakiś stron z jej śladami :)
Kasia Langerak to nie Bella, ja mam tą Kasie jako pokojówkę nawet w otoczeniu zrobionym przez siebie. Poza tym już o tej Kasi było zaraz na początku tematu. Bella jest w Miłowie, ale nawet jak ma się ją w znajomych (za pomocą kodów oczywiście) to nie można do niej zadzwonić. Prawda jest taka a nie inna, że bez kodów i SimPE nie uda nam sie przywrócić Belli by móc nią grać. A jej tajemnica raczej pozostanie nie rozwiązana bo tak chcą twórcy gry. Można to ciągnąć w nieskończoność a raczej nikt nie rozwiąże tej tajemnicy... Chociaż nie powiem, że sama jestem bardzo ciekawa jak to mogło być.
aluminium.
14.06.2010, 13:52
Ja dzisiaj na parceli publicznej w Miłowie widziałam bardzo podobną simkę do Belli (czerwona sukienka i te jej włosy). Niestety nie wiem czy to była prawdziwa Bella, ponieważ miałam kamerę na drugiej stronie parceli, a gdy chciałam na nią ustawić to już mi uciekła. :( Więc możliwe, że do Was też przyjdzie sama :)
Wiktoria__07
14.06.2010, 15:10
no aluminium ciekawe bede na nia czychac :D:)
Sherlock
14.06.2010, 15:17
Hm... wybiorę się którymś simem i zobaczę ;P Oczywiście się z nią zapoznam (o ile się pojawi), a następnie wprowadzę ;)
rudzielec
14.06.2010, 15:33
Hm... wybiorę się którymś simem i zobaczę ;P Oczywiście się z nią zapoznam (o ile się pojawi), a następnie wprowadzę ;)
Sherlock nie dasz rady jej wprowadzić do siebie, już próbowałam :( jak dajesz na opcje "wprowadź się" to nie ma żadnej reakcji. Próbowałam też zrobić to w inny sposób i podwyższyłam kontakty jej i mojej simki (tak simki :D) żeby się zakochały, zaręczyły i wkroczyły w związek partnerski, wszystko było cacy póki nie wyszłam i zapisałam grę. Jak weszłam z powrotem na tą parcele, to Belli już nie było :( mimo, że moja simka miała we wspomnieniach, zaręczyny i ślub... ehh... :(
aluminium.
14.06.2010, 16:41
Może skoro tak mało osób widziało Bellę (a Rudzielecowi "uciekła") w Miłowie to może ona pojawia się tam przez jakiś przypadek/błąd gry :|
Sherlock
14.06.2010, 19:48
Co ty wyprawiasz? o_O Ktoś ci się na konto wkradł, czy co?
Co do tematu: grałem już paroma rodzinkami Miłowskimi. I moje pytanie - czy wam za pierwszym razem też pojawiały się dymki, że np. "Kliknij na łuku weselnym", albo "Wyprowadź Ninę"?
każdemu się takie coś pojawia :)
Ja również potwierdzam Sherlocku... U każdego jest tak na początku... :)
kotecek: No dobra, nie ma jej w Dziwnowie, ale reszta się by zgadzała. Tej simki nie ma, to tylko głupi żart twórców gry, żeby czymś zainteresować graczy. Temat się rozwinął na ponad 70 stron, ale i tak nic nie wiadomo. Jej nie ma po prostu. Tej zagadki nie da się rozwiązać, bo twórcy gry nie wymyślili rozwiązania ;).
No tak rozwiązanie mamy wymyślić sobie sami:):]]]
hej witam wszystkich na forum :)
znalazłem to na pewnej stronie (może być to bardzo ważne. A i sorry za tłumaczenie i)
Odpowiedź: Na zwiedzanie domu rodzinnego Goth w "The Sims 2" znajdziesz Mortimer, Alexander (Mortimer i syna Belli) i Cassandra, ale nie Bella Goth. Jeśli czytasz streszczenie sąsiedztwa dla Pleasantville można zauważyć, że cudzoziemców uprowadzonych Bella. Bella Goth jest townie w sąsiedztwie Strangetown. Jeśli spojrzysz w folderze opowiadania znajdziesz zdjęcia Bella i innych członków rodziny Goth. Maxis wydała poprawkę do "The Sims 2". Patch sprawia, że bardzo łatwo znaleźć graczy Bella. Bella ma podobno częścią społeczności przyjazna dla początkujących w Strangetown. Bella Goth, że pojawia się w Strangetown nie ma wspomnień z jej rodziny. Bella rzeczywistych Goth nadal istnieje w Pleasantville. Jednym ze sposobów, aby ją z powrotem jest transporter z Simlogical. Tylko pamiętaj o kopii zapasowej gry w pierwszej kolejności.
Bella Goth ;). http://planetthesims.gamespy.com/View.php?id=218&view=Diaries.Detail -tu też coś jest.
Gold_Chocolate
15.06.2010, 16:10
Czyli się potwierdza to co było pisane.. Bella jest w Miłowie tylko rzadko.
pojawia się rzadko z powodu błędu naprawia się go specjalnym patchem. A skoro już wiemy gdzie jest bella to może mi ktoś napisać co się stało przed porwaniem - taką najlepszą wersję ?
Wiktoria__07
15.06.2010, 17:27
Pomiędzy grą The Sims 1, a The Sims 2 minęło 25 lat. Ćwirowie przeprowadzili się do większego domu w Miłowie, a Bella urodziła swemu mężowi syna Aleksandra. W wychowaniu nowego potomka pomagała im nastoletnia córka Kasandra. Tymaczasem Bella zaczęła czuć się źle w swoim małżeństwie. W końcu pragnienie romansowania wzięło górę nad rozsądkiem. Tymczasem w Miłowie pojawił się przystojny Don Lotario, który był zafascynowany Bellą. Niewinny flirt przerodził się w romans. Jednak Don oczekiwał od Belli zbyt wiele. Gdy odmówiła mu gorących pocałunków poprzysiągł jej zemstę.
Pewnego wieczoru, Bella została zaproszona do domu Dona Lotario. Tam ona odmówiła mu gorących pocałunków. Niestety w tym romantycznym wieczorze na dachu, Bella została porwana.
Bella zaginęła na dachu Dona Lotario spoglądając przez teleskop. Nagle zabrało ją UFO. Mortimer, Kasandra oraz Aleksander mają wspomnienie "Bella została porwana przez kosmitów", ale Don nie ma tego wspomnienia, gdyż nie jest on członkiem rodziny. Krążą plotki o tym, że podobno Bella po spotkaniu z kosmitami straciła pamięć poprzez sklonowanie.
Co do samego porwania to sądzimy że Don zawarł układ z Diną która chciała wyjść dla pieniędzy za Mortimera ale on miał Bellę za to Don chciał mieć Kasandrę ale wiedział że Bella nie odda mu córki. Don i Dina wykorzystali dziadka sióstr Kaliente-kosmitę Don zaprosił Bellę do siebie gdzie spojrzała przez teleskop a dalszą wersje wydarzeń próbujemy rozwiązać. Uff niezła zagadka 71 stron ale jak chcemy wiedzieć to musimy :)
Sherlock
15.06.2010, 17:33
Nie ma najlepszej wersji :P
Nic nie jest do końca pewne, a teorii jest tyle, że ho-ho.
Hm, czyli zagadka rozwiązana.
Nie ma najlepszej wersji :P
Nic nie jest do końca pewne, a teorii jest tyle, że ho-ho.
Hm, czyli zagadka rozwiązana.
Na to wygląda :)
Wiktoria__07
15.06.2010, 17:48
szkoda fajnie się główkowało :D:D:D
Gold_Chocolate
15.06.2010, 19:22
Oh.. czyżby 72 druga strona miała być ostatnią? <beczy jak niemowlak> No cóż... faktycznie teorii jest tyle co ludzi grających w simsy... Trzeba więc zakończyć przygodę z Bellą.;] Szukajcie nowych zagadek to znowu pogłówkujemy przez 70 pare stron :D
Ojej... Już koniec? Z jednej strony to się cieszę, bo wreszcie nadejdzie koniec 1 559 powtórek tych samych bredni - co do niektórych teorii... :)
A to może znajdźmy tego patcha jeszcze który eliminuje błąd z Bellą (żeby łatwiej do nas wróciła)
Ale po co?
Każdy potrafi sobie przecież przywrócić Bellę z Miłowa.
rudzielec
15.06.2010, 20:29
Sorki, że jeszcze coś wtrącam ale próbował ktoś przywołać Belle lampą dżina? Tak jakoś mi się przypomniało, a nigdzie chyba nie pisało o tym. Słyszałam, że kiedy będziemy mieć tą lampę i i będziemy grać Mortimerem, to będzie on mógł wypowiedzieć życzenie typu: Przywołać Bellę Ćwir. Może da się w ten sposób?
EDIT: zrobiłabym to sama, ale niestety nie mam już tej oryginalnej Belli w Miłowie, bo przywróciłam ją za pomocą kodów i SimPE i wyprowadziłam do swojego miasteczka.
Wiktoria__07
16.06.2010, 07:31
No trudno najwyżej się będe gapić na karton mleka jak moi simowie będą robić płatki,i wypatrywać jej w balonoie i kupić im ten obraz,i...i... no nie pamiętam jakie były jej ślady ;(;(;(
rudzielec
17.06.2010, 20:48
Sorki, że jeszcze coś wtrącam ale próbował ktoś przywołać Belle lampą dżina? Tak jakoś mi się przypomniało, a nigdzie chyba nie pisało o tym. Słyszałam, że kiedy będziemy mieć tą lampę i i będziemy grać Mortimerem, to będzie on mógł wypowiedzieć życzenie typu: Przywołać Bellę Ćwir. Może da się w ten sposób?
EDIT: zrobiłabym to sama, ale niestety nie mam już tej oryginalnej Belli w Miłowie, bo przywróciłam ją za pomocą kodów i SimPE i wyprowadziłam do swojego miasteczka.
To jak sprawdzi ktoś? <prosi na kolanach>
No chyba że już ktoś to zrobił...
niestety nie mam simsów czas wolny
rudzielec
17.06.2010, 21:19
niestety nie mam simsów czas wolny
Szkoda :( bo jeżeli jest przy tej lampie taka opcja i można przywrócić Belle, to zawsze łatwiej byłoby tym co nie używają kodów :)
A może dałoby to nawet jakąś wskazówkę co do samej Belli...
Sherlock
18.06.2010, 07:39
Dobra, sprawdzę :)
Tylko muszę zainstalować Czas Wolny.
Mam takie pytanie jaki jest najlepszy sposób na przywrócenie belli ćwir ??
bo sposób z kodem ma efekty uboczne...
rudzielec
18.06.2010, 20:15
Dobra, sprawdzę :)
Tylko muszę zainstalować Czas Wolny.
Byłoby miło :) Z góry dziękuje ;)
Mam takie pytanie jaki jest najlepszy sposób na przywrócenie belli ćwir ??
bo sposób z kodem ma efekty uboczne...
No właśnie bez kodów nie ma innego sposobu. Niestety.
hmnnnn.... szkoda
kiedyś jak przywróciłem belle kodem a potem ją spaliłem aby uzyskać nagrobek by ją następnie wskrzesić to bella zmarła, a nagrobku nie było ... dziwne nie ???
rudzielec
18.06.2010, 20:29
hmnnnn.... szkoda
kiedyś jak przywróciłem belle kodem a potem ją spaliłem aby uzyskać nagrobek by ją następnie wskrzesić to bella zmarła, a nagrobku nie było ... dziwne nie ???
bo Bella ma tzw. ukryte wspomnienie, którego nie widać w grze, to wspomnienie brzmi "I'm death" czyli po prostu - "umarłam" lub "jestem martwa". Jeśli je usuniemy w SimPE to będziemy mogli grac Bellą :)
Tylko tak jak pisałam wcześniej, przeczytałam gdzieś o tym sposobie z lampą i chciałam go sprawdzić, a że ja wskrzesiłam i wyprowadziłam Belle z Miłowa do swojego miasta, to już nie mogę tego zrobić.
[QUOTE=rudzielec;1261535]bo Bella ma tzw. ukryte wspomnienie, którego nie widać w grze, to wspomnienie brzmi "I'm death" czyli po prostu - "umarłam" lub "jestem martwa". Jeśli je usuniemy w SimPE to będziemy mogli grac Bellą :)
Za pomocą znanego nam kodu można przywołać takie pudełko od wymazywania wspomnień czy to wspomnienie też zostanie usunięte ???
Tylko tak jak pisałam wcześniej, przeczytałam gdzieś o tym sposobie z lampą i chciałam go sprawdzić, a że ja wskrzesiłam i wyprowadziłam Belle z Miłowa do swojego miasta, to już nie mogę tego zrobić.
gdybym miał czas wolny sprawdził bym to.
rudzielec
18.06.2010, 20:42
To nie pudełko. Do usunięcia tego wspomnienia musisz mieć oddzielny program do simsów. Nazywa się właśnie SimPE.
Ps. Jak coś chcesz wiedzieć to pisz do mnie na profil bo jak będziemy sobie tutaj tak gadać i nabijać posty to możemy dostać bana :D
Jako,że ostatnio zainteresowałam się OŻ przyszedł mi do głowy pewien pomysł.Jeśli pomnik Belli można postawić w każdej okolicy,to jest on w ozdobach do miasta,ktore czasami maja jakis opis.Może ktoś by sprawdził czy i ten pomnik ma?
rudzielec
21.06.2010, 14:09
@up: niestety nie ma żadnego opisu, sprawdzałam już i to zaraz po tym jak kupiłam OŻ.
simsomanka30
23.06.2010, 10:43
Darlene,zgadzam sie z tobą pewnie tam pisze małymi literami''jeśli widziałeś ta osobę...itp.
Sherlock
23.06.2010, 12:35
No, wreszcie zainstalowałem "Czas Wolny" i sprawdziłem z tą lampą =)
Niestety... nie było tam żadnej opcji, która jakoś wiązałaby się z Bellą :( Sprawdzałem na Mortimerze i na Kasandrze.
rudzielec
23.06.2010, 13:40
@up: To do kitu :( myślałam, że to zadziała... No nic, dzięki za fatygę :)
No, wreszcie zainstalowałem "Czas Wolny" i sprawdziłem z tą lampą =)
Niestety... nie było tam żadnej opcji, która jakoś wiązałaby się z Bellą :( Sprawdzałem na Mortimerze i na Kasandrze.
A co zrobiłeś że dostałeś lampę ??
Sherlock
23.06.2010, 15:30
Wpisałem kod, oczywiście :P
Przecież nie czekałbym nie wiadomo ile czasu na cygankę, co do której i tak nie ma 100% pewności, że się pojawi ;)
A no tak :)
A jak już mamy taką lampę w domu to może używać jej każdy sim ???
Maksym tej lampy może używać każdy Sim począwszy od grupy wiekowej nastolatek. Dzieci, małe dzieci i niemowlęta tym bardziej nie mogą z tego korzystać.
aha dzięki :)
Wiem jak przywrócić Belle tak aby była z nami na zawsze bez zbędnego programu bez tracenia czasu itp. Mianowicie potrzebujemy InSIMenator
Sprawdzałem go dosłownie przed chwilą Bella jest nawet po zapisaniu gry i ponownym powrocie do rodziny.
ale chyba nie ma wspomnień, o ile się nie mylę.
w dziwnowie jest, Bella a raczej jej sobowtór i nie ma wspomnień wiem, bo mój sim kiedyś się z nią ożenił ;). W miłowie kiedyś też, ja spotkałam w jakiejś restauracji na przedmieściu ;).
ale chyba nie ma wspomnień, o ile się nie mylę.
Ma o ślubie Kasandry...
Ale jak przywrócisz Belle kodem to i tak nie ma wspomnień...
Sherlock
23.06.2010, 19:44
No nie, tyle razy było już wałkowane, że Bella z Dziwnowa to nie ta właściwa Bella!
Buu :<
A jak zainstaluję NŻ, to się udam na to przedmieście :P
wiesz ja ją widziałam a raczej jej sobowtóra raczej w jakiejś takiej restauracji nie pamiętam nazwy ale, sama byłam tym zdziwiona.
Sherlock
23.06.2010, 19:49
Noo... a ten sobowtór to nie jest właściwa Bella.
O tym mówię.
Przeczytaj ten temat tak "piąte przez dziesiąte", to będziesz wiedzieć, o czym mówię :)
no wiem że nie jest, właściwą Bellą ale byla zdziwiona jej pojawieniem się na przedmieściu w restauracji w miłowie o to mi chodzi bo wiedziałam że, jej sobowtór jest, w dziwnowie ale nie sądzilam że w miłowie też, mogę ją spotkać .
Ja zrobiłam zdjęcie tego balonu, ale go nie ma w dokumentach (:o)!!! Jest tam ktoś w czerwonej sukience i czarnych włosach i nastolatek w niebieskiej koszulce.
Myślę że twórcy zrobili sytuację z Bellą kodami (przecież to oni wgrali je do gry). Po prostu jak UFO wróciło, to zanim wyrzuciło Bellę skasowali go Force Error. Bella jest, ale jej nie ma!
Mixliarder
24.06.2010, 17:53
Jako,że ostatnio zainteresowałam się OŻ przyszedł mi do głowy pewien pomysł.Jeśli pomnik Belli można postawić w każdej okolicy,to jest on w ozdobach do miasta,ktore czasami maja jakis opis.Może ktoś by sprawdził czy i ten pomnik ma?
nie ma opisu przynajmniej u mnie
Albo skasowali tak jak kasuje się rodziny w panelu rodzin (skrzyni rodzin) ;)
możliwe że tak zrobili ;) ja ostatnio słyszałam że, w domu Ćwirów pojawia sie jej duch przy jakimś nagrobku ale, nie wiem czy to prawda ;)
Sherlock
24.06.2010, 20:28
Albo skasowali tak jak kasuje się rodziny w panelu rodzin (skrzyni rodzin) ;)
Ale Mortimer i Kasandra powinni mieć wspomnienie, że Bella się wyprowadza (?)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.