Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Zwierzaki - Macie pytania? Zadawajcie je tu!
ultraviolence
31.05.2009, 21:13
Zdjęcie wilkołaka (ciemny ze święcącymi oczyma) i zwykłego wilka (biały):
http://i44.************/2l933pi.jpg
chupa_chups
08.06.2009, 18:47
Jak zmienic/załozyc psu obrożę?
Bo jak małe psy wyrastają na dorosłe, kupuję im obrożę, ale nie wiem jak ją zalozyc xP
Fatamorgana
08.06.2009, 18:59
Bo jak małe psy wyrastają na dorosłe, kupuję im obrożę, ale nie wiem jak ją zalozyc xP
Klikasz na lustrze "Zmień wygląd zwierzaka... [imię]". Gdy pojawi się okienko, klikasz na numer 3 i tam są obroże.
Musisz mieć maxisowe lustro (może i być pobrane, ale niektóre nie są przystosowane do tego dodatku), klikając simem na nie powinna być opcja "Zmień wygląd zwierzaka...". Wtedy możesz zmienić psu obrożę, bodajże w ostatnim kroku edycji. Tyle że najpierw musisz taką obrożę kupić ;)
chupa_chups
08.06.2009, 19:37
Tak, już rozumiem, a obroże miałam już kupione :)
Nie mogę zrobić żeby moje kociaki miały małe. ; c Na początku gry była taka możliwość teraz gdy kliknę na zwierzaka tej opcji nie ma. Mam zakupione dwa kotki - samca i samicę. Obydwoje lubią się na 70. Ponad to z dorosłymi Simami mam ten sam problem. Kładę ich do łóżka i nie ma opcji "Postaraj się o dziecko". Wszystkie inne są. Próbowałam zmienić miejsce zamieszkania, ale w innych domach jest to samo. Help. ; c
Ja również mam pytanie: Czy da się jakoś z internetu ściągnąć inne rasy zwierzaków, które są już w simsach? A może jest na to jakiś kod? Chciałam kupić szpica karłowatego, ale ciężko jest samemu zrobić tego psiaka. :P
Mermaid_
11.07.2009, 11:53
Ja również mam pytanie: Czy da się jakoś z internetu ściągnąć inne rasy zwierzaków, które są już w simsach? A może jest na to jakiś kod? Chciałam kupić szpica karłowatego, ale ciężko jest samemu zrobić tego psiaka. :P
Jeszcze nie widziałam, żeby były gotowe rasy psów do ściągnięcia do The Sims 2 Zwierzaki w Internecie, ale kto wie xD. Ale moim zdaniem może nie być, bo twórcy mogli pomysleć, że jak wrazie czego nie będzie tej rasy gotowej w grze, co Ty chcesz, to można zawsze samemu stworzyć. Chociaż, z drugiej strony, Internauci mogą wstawić swoje projekty ras do sieci i może komuś się udało zrobić tego psiaka :).
psychickid
13.07.2009, 12:48
modthesims.info ? Musisz być zarejestrowana.
TUATJ (http://modthesims.info/browse.php?f=485&showType=2&gameOrig=1&gameOFB=1&gamePets=1&gameSeasons=1&gameBV=1&gameFT=1&gameAP=1&gs=1) np. masz zwierzęta.
ultraviolence
16.07.2009, 21:13
Nie mogę zrobić żeby moje kociaki miały małe. ; c Na początku gry była taka możliwość teraz gdy kliknę na zwierzaka tej opcji nie ma. Mam zakupione dwa kotki - samca i samicę. Obydwoje lubią się na 70. Ponad to z dorosłymi Simami mam ten sam problem. Kładę ich do łóżka i nie ma opcji "Postaraj się o dziecko". Wszystkie inne są. Próbowałam zmienić miejsce zamieszkania, ale w innych domach jest to samo. Help. ; c
A masz InteenImatera albo InSIMenatora? Obydwa z tych hacków przyczyniają się czasem do zanikania różnych opcji... Ja na przykład, nie miałam kiedyś "czytania do snu" dzieciom i "przytulania się pod gwiazdami".
tarolinta
03.08.2009, 15:17
Czesc wszystkim !
Mam na komputerze zainstalowaną gre The sims 2 i dodatek zwierzaki, chciałabym zapytać czy można zainstalować do niego dodatki typu włosy , make-up , ubrania itp, i gdzie je umieścić tak aby działały w grze the sims 2 zwierzaki :D
Charionette
04.08.2009, 08:55
Oczywiście, że tak. Umieszczasz wszystko w C:/Moje Dokumenty/EA Games/The Sims 2/ Downloads
Pamiętaj, że pliki Sims2pack są do instalowania (np. jak ściągasz simy), wtedy polecam Clean Installer. Resztę (czyli pliki package) normalnie do wymienionego wyżej folderu.
packardbell
06.08.2009, 17:38
Hej
Mam problem bo nie wiem skąd ściągnąć jakieś zwierzęta i kojce do gry... a nie moge tu na forum znaleść żadnego linka do stron z takimi dodatkami. Może macie jakieś linki to bardzo bym prosiła o podanie bo mi bardzo potrzebne.
pozdrawiam
dareczka84
08.08.2009, 12:43
pytanie o dodatki zamieść tutaj :
http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=68
Charionette
19.08.2009, 07:34
Mam problem! Po zainstalowaniu TS2 Zwierzaki nie działa mi BodyShop. Co zrobić? Nie mogę robić simek...
EDIT packardbell: http://www.modthesims.info/download.php?t=324879
http://modthesims.info/browse.php?f=485&page=19&showType=1&gs=1 / przejrzyj to
na początek.....szukałam czegoś na forum na ten temat ok. 30 min i nic.....
chciałam dać na maxa zdolności mojej simki i zmienić jej uczucia do pewnego sima..... użyłam boolProp testingCheatsEnabled true i do Sim Moder wszystko jest ok, problem w tym, że żadna figurka/lalka dziecka się na pojawiła na ziemi.....to samo dotyczy stania się wampirem poprzez ten kod, myślałam, że można skoro przy tworzeniu można wybrać, że kręci kogoś wampiryzm. gdzieś wyczytałam, że to tylko w nocnym życiu działa :(
ultraviolence
24.08.2009, 17:57
Blanka, jeśli chcesz mieć wampira, to posiadanie NŻ jest koniecznością. Tak samo jest z simorośliną (potrzebne CPR), wilkołakiem (Zwierzaki) czy Wielką Stopą (Podróże). Nowa chemia pojawia się w późniejszych dodatkach, więc ich obecność jest wytłumaczona. Wampiry jednak są integralną częścią Nocnego Życia, więc żaden późniejszy dodatek nie wprowadza ich do gry.
mam pytanko. W the sims zwierzaki w trakcie malowania obrazu dostępna jest opcja maluj własny obrazek. Tam potem piszę jak dodawać obrazki. I tu jest problem. Obrazki spełniają wymagania wklejam je do folderu paintings(jakoś tak) ale gra nie odczytuje ich. są także w formacie JPG i mają DOKŁADNIE te same właściwości co te zrobione przez autorów z tym że nie zostały zrobine aparatem tylko klawiszem Print Screen lub zeskanowane. ma ktoś jakiś pomysł co mogłem zrobić źle? Z góry dzięki za pomoc.
asiulQia
07.11.2009, 18:21
Ja chciałam się zapytać jak mogę założyć smycz psu lub kotu, kupiłam już je w zoologicznym, ale nie wiem jak je teraz założyć.
Charionette
07.11.2009, 19:19
Em... Smycz? Jeśli dobrze pamiętam to obroża... Zakładasz ją normalnie przez Zmień wygląd zwierzaka.../ obroże :)
dodam, że opcja 'zmień wygląd zwierzaka...' jest dostępna na lustrze.
asiulQia
08.11.2009, 11:15
Dzięki. Po prostu miałam lustro ze strony z dodatkami i mi nie wyświetlało tego, ale już zmieniłam i jest ok.
pensivelane
14.11.2009, 13:13
mam problem, bo nie działa mi boolProp zaden
A napisz jak go wpisujesz. I co naciskasz.
pensivelane
14.11.2009, 13:21
ctrl+shift+windows+c ctrl+v (wklejam go ze strony)
To spróbuj go wpisać ręcznie.
a moze sproboj samo ctrl+shift+c...a sciagalas jakies rzeczy z internetu [łatki, dodatki itp.]?
czy zwierzak (konkretnie pies) może zostać zombie?
Nie, tylko ludzie mogą stać się zobie.
Hej wam! Mam pytanie a nawet dwa:
1.Czy wilki mogą mieć młode?
2.Mogę przyłączyć do mojej rodziny wilka?
1. Tak, będą to poprostu małe pieski, ale chyba nie będą miały już wilczych właściwości ( ale nie jestem pewna)
2. Tak, jeśli się z nim mocno zaprzyjaźnisz, to mozesz go przygarnąć.
milena182
08.12.2009, 14:44
mam prosbe: jezeli ktos ma rodzine Klimek razem z domem(moze być uzywana)to prosilabym o spakowanie bo mi sie komp zawiesił i ich straciłam ;/
Dzięki zelkam :]
Mam jeszcze jedno pytnie, słyszałam gdzieś o białych wilkach czy to prawda, jeśli tak to gdzie je można spotkać?
Niczym sie nie różnią od pozostałych. Mają po prostu inny kolor sierści.
Dzięki zelkam...znowu.
I chyba cię zamęcze, kolejne pytnie tylko proszę nie zabij mnie za to :]
Czy nie mając dodatku Własny Biznes można sprzedać szczenięta, jeśli nie to co można z nimi zrobić?
Chyba można je sprzedawać, ale nie jestem pewny bo nigdy tego nie testowałem :)
Można nawet bez WB, tylko wtedy klikasz na sima (nawet nieznajomego) i jest opcja sprzedaj..<imię zwierzaka> o ile się nie mylę.
No i można też oddać za darmo.
milena182
09.12.2009, 22:32
ponawiam prosbe o Klimków oraz Knotke :)
Mam pytanko:
Czy w tym dodatku istnieje coś takiego jak jakiś szop czy coś, bo kiedyś o tym słyszałam, a nie wiem czy to prawda?
Nie szop, tylko skunks. Istnieje :)
Ja wiem, że skunks istnieje, ale to znaczy, że ten szop to ściema?
Szop jest chyba w pierwszej serii The Sims i dochodzi w dodatku Zwierzaki (z angielskiego: Unleashed).
olakort10
20.12.2009, 10:55
Mam Mały problem wpisałam kod którym można sterować zwierzakiem kazałam mu się odprężyć i się odprężył ale jak chciałam żeby przestał to przestał dopiero po kilku godzinach . Dlaczego się tak dzieje i czy można jakość to naprawić ?
milena182
20.12.2009, 11:51
z tego co wiem to nie,jak karzesz cos zrobic zwierzakowi to skonczy dopiero jak pasek bd caly zielony.nie mozna przerwac tego co robi.
ponawiam prośbę o knotke i klimków.
moze po prostu gra sie przycięla... czasami sie zdarza że coś nie idzie po naszej myśli, jeśłi używamy kodów;) radzę po prostu nie używać go, jedynie w jakiś koniecznych sytuacjach:) np. 'drapanie mebli';p;p
ponawiam prosbe o Klimków oraz Knotke :)Proszę... Funkiel nówka nieśmigana ;) Daj znać, czy działają, bo daaawno już nie zapisywałam rodzin do pliku.
Knot http://www.speedyshare.com/files/19938071/Kocie_Przytulisko_____1_syp._1___az..Sims2Pack
Klimek http://www.speedyshare.com/files/19938109/Nuklearne_Gniazdo_____2_syp._1___az..Sims2Pack
Linki będą działały chyba przez tydzień.
Witam
Mam pare pytań
1. Dlaczego nie moge kupic ani samochodu ani garazu??
2.Jak sie karmi psy/koty itp...?? Prosze o odpowiedz.
1. Musisz mieć dodatek "Nocne Życie" - w nim dochodzą samochody.
2. Kup w kategorii Różne..Zwierzaki miskę, później simsem kliknij na nią i wybierz opcję " Napełnij miskę" wtedy sim napełni ją ( kosztuje to 10$ każdorazowo). Zwierzak gdy będzie głodny, to sam podejdzie do miski i zacznie jeść :)
Dobra ale mam samochody normalnie narysowany tylko ze jest na szaro w the sims 2 zwierzaki musze miec ten dodatek tak?
Dodpl - to znaczy, ze nie masz zainstalowanego dodatku i dlatego jest na szaro :)
Ale możesz ściągnąć działające samochody i garaże z www.thesims2.com
Jeszcze jedno jaki dodatek musze mięć aby módz budować pół - scianki?
Wydaje mi się, że dochodzą w CPR.
A mi się wydaje, że jednak dochodzą w Nocnym życiu, a kolejne w Osiedlowym Życiu.
Jeszcze jedno jaki dodatek musze mięć aby módz budować pół - scianki?
Tak. Półścianki dochodzą w Nocnym Życiu.
Witam
Maam problem z ponowną instalacją the sims 2 zwierzaki wyskakuje mi ze nie moze skopiowac pliku TSData\Res\Sound\Buy.package pomuzcie
Witam
Maam problem z ponowną instalacją the sims 2 zwierzaki wyskakuje mi ze nie moze skopiowac pliku TSData\Res\Sound\Buy.package pomuzcie
Mozę płyta jest zarysowana lub zabrudzona? Spróbuj przetrzeć ją szmatką.
Nattalciaa
28.12.2009, 17:31
Można jakoś ''przywołać'' wilkołaka? Tak, żeby jakoś przylazł :D
Można jakoś ''przywołać'' wilkołaka? Tak, żeby jakoś przylazł :D
Wilkołaka się nie da, ale wilka owszem :)
Należy posadzić na parceli dużo krzaków i drzew, i nie wyrywać chwastów, które się pojawią.
aluminium.
30.12.2009, 17:46
Czy u Was koty uczą się wszystkiego szybciej niż psy?
nie wiem.. nie zwróciłam uwagi. Ale zauważyałm że jak ma się dodatek oż to jest opc'y'ja 'ucz sie fizjologii" no to klikamy, czekamy az sim sie nauczy.. później każemy mu skakać na skakance, albo ćwiczyc w jakikolwiek inny sposób... a punkty kondycji po prostu błyskawicznie napełnią się na maxa... a jeszcze lepsze jest to ze jesli zrobimy tak z kondycją to sim uczy sie szybko juz wszystkiego... no ale nie do tego zmierzam:) chodzi mi o to ze jesli sim nauczy sie tej fizjologii a potem będzie chciał nauczyc np psa komendy to idzie to duzo duzo duzo szybciej.. tak samo z małymi dziećmi.. nauka np mówienia trwa u mnie godzine simowa... i to wszystko BEZ KODÓW, BEZ INSIMENATORA, BEZ BOOLPROP.... w całkowicie Legalny sposób:):)
aluminium.
30.12.2009, 21:46
M...:)-to wiem, ale chodziło mi o to, że KOT UCZY SIĘ SZYBCIEJ NIŻ PIES ;]
aluminium koty sie szybciej ucza u mnie tez.
Nie wiem co zrobić, bo w moich "The Sims- Zwierzaki" zamiast normalnych ścian mam jakieś czerwone i w dodatku na trybie życia migają. Wiecie co na to poradzić? Dodam jeszcze, że tych ścian nie da się zamalować. Próbowałam i nic. Błagam pomóżcie mi!
Nie wiem co zrobić, bo w moich "The Sims- Zwierzaki" zamiast normalnych ścian mam jakieś czerwone i w dodatku na trybie życia migają. Wiecie co na to poradzić? Dodam jeszcze, że tych ścian nie da się zamalować. Próbowałam i nic. Błagam pomóżcie mi!
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=46675&highlight=czerwonych+%B6cian
Proszę :)
Witam mam pytanie proboje zainstalowac the sims 2 zwierzaki i wyskakuje mi błond ze nie mozna skopiowac plisku dokladnie to tak TSData\Res\Sound\Buy.package co mam zrobic?? pomocy!!
Witam mam pytanie proboje zainstalowac the sims 2 zwierzaki i wyskakuje mi błond ze nie mozna skopiowac plisku dokladnie to tak TSData\Res\Sound\Buy.package co mam zrobic?? pomocy!!
Może płyta jest zabrudzona lub porysowana? Przeczyść lekko płytę i spróbuj ponownie.
Hej. Mam pytanie. Czy te dodatki :
- The Sims 2 (to nie dodatek)
- The Sims 2 Nightlife
- The Sims 2 University
- The Sims 2 Open for Business
- The Sims 2 Szyk i Elegancja
- The Sims 2 Christmas Party Pack
- The Sims 2 Pets
- The Sims 2 Family Fun
Opłaca się kupić używane przez allegro te wszystkie dodatki + normalne The sims 2 za 150zł ? Proszę bardzo o odpowiedź :) Z góry dziękuje i pozdrawiam .
nie sądzę.
podana jest tu cena właściwie samej podstawy, a tutaj jest podstawa + 4 dodatki po 70 zł i 3 akcesoria.
to sprawia wrażenie, że gra jest najprawdopodobniej zepsuta, i dlatego autor próbuje sie jej pozbyć
ogólnie nikomu nie polecam kupować gier na allegro
ale jeśli już jesteś naprawdę zdesperowany/a to poczytaj opinie innych o przesyłkach od tego usera i komentarze, ale bierz pod uwagę co sprzedał, bo skarpetki, które doszły nieużywane, a gra to bardzo duża róznica.
Do Zelkam
- A więc sprawdziłam komentarze . Wszystkie pozytywne. Brak neutrali i negatywów.. a gra jest na licytacje wystawiona. I narazie jest około 80 zł. A pytałam się o 150 wrazie gdyby doszła do tej ceny bo tyle jestem w stanie dać z mojej kasy. ;P
Sprawdzałam też jego inne przedmioty na allegro.pl i wychodzi na to że on zajmuje się tylko grami . Bo ma wstawione tylko gry.
Co nowego i fajnego mogę znaleść w dodatkach i akcesoriach :
- The Sims 2 Nightlife
- The Sims 2 University
- The Sims 2 Open for Business
- The Sims 2 Szyk i Elegancja
- The Sims 2 Christmas Party Pack
- The Sims 2 Pets
- The Sims 2 Family Fun
Proszę o odpowiedzi ;]
Pozdrawiam.
zelkam, bez przesady... Kupiłam kiedyś u osoby, która miała same pozytywy, taki zestaw:
-podstawa
-cztery dodatki
-siedem akcesoriów
-jakiś nieoficjalny dodatek do tworzenia ciuchów, Fashion Factory czy coś
I za całość wylicytowałam chyba 177,50, o ile dobrze pamiętam. To było jeszcze przed wyjściem TS3, ale ceny dwójki już spadały. 150 za używaną podstawę, wydaną kilka lat temu? 70 złotych za używany dodatek, gdy ja kupowałam w tym roku dwa nowe za niespełna 50, bo takie są teraz ceny, a używane za 20-parę? Daj spokój ;)
Skoro tytuły są podane po angielsku, to pewnie w dodatku są to zagraniczne wersje, a one tym bardziej będą tańsze... PatuU97, upewnij się, czy jest tam polska wersja językowa, TS2 jest chyba multilanguage.
Nom upewniłam się. Jest polska wersja. :)
Chciałabym zapytać dla pewności :
Wraz z dwójką emerytów mieszkają dwa koty. Ci emeryci niedługo umrą. Czy po koty przyjedzie ktoś z ośrodka "Przygarnij mnie" i je zabierze, i czy potem moje simy będą mogli je z tego ośrodka na powrót przygarnąć?
Tak, zwierzaki zabrane przez policję pojawią się w oknie wyboru zwierzaka i można je będzie bez problemu kupić.
Dzięki nmin.
Teraz zauważyłam, że podobną sytuację mam w innej rodzince, z tym, że mają oni papugę. Co się stanie po ich śmierci z tym zwierzakiem?
milena182
22.01.2010, 14:41
pewnie zdechnie z gloodu ;/
Papuga jest raczej elementem wyposażenia, obiektem... Takiej sytuacji nigdy nie miałam, ale jeśli Twoi Simowie emeryci znają się z tymi, którzy mieliby papugę zabrać, to może po prostu w ostatnich dniach życia umów ich ze sobą i daj klatkę z papugą w prezencie? Tylko nie wiem, czy da się pełną klatkę włożyć do plecaka (pustą, po zdechlaczku, da się na pewno).
Dzięki nmin.
Teraz zauważyłam, że podobną sytuację mam w innej rodzince, z tym, że mają oni papugę. Co się stanie po ich śmierci z tym zwierzakiem?
Będzie opcja podobna do opłakuj i można ją do kubła wywalić i chomika też.
Bartas16
27.01.2010, 19:38
Siemka wszystkim, mam pytanie otóż w dodatku The Sims 2 : Zwierzaki nie mogę dostać się do tej dzielnicy specjalnej. Czemu i jak zrobić aby było dobrze?
Nie możesz się dostać, hmm, być może dlatego, że jej nie ma :P Pierwszy raz o takiej słyszę.
Bartas16
27.01.2010, 20:15
Ale jak to zrobić, bo ogólnie zwierzaki z ośrodka "przygarnij mnie" idzie wziąć.
Ale NIE MA ośrodka "Przygarnij mnie". Budynek nie istnieje, ten ośrodek jest tylko opcją w telefonie. Dziecko też możesz przecież adoptować, chociaż Domu Dziecka w grze nie ma.
Zwierzaki są jedynym dodatkiem, w którym nie dochodzi żadne nowe otoczenie czy dzielnica. Jedynie w skrzyni domów pojawiają się ze trzy czy cztery parcele publiczne, czyli sklep zoologiczny, park i takie tam. No i zwykłe domy do mieszkania.
Wybacz, na GG nie rozmawiam o Simach, zresztą rzadko używam ;)
Dlaczego od czasu gdy zainstalowałam dodatek TS2Z komputer bardzo często mi się wyłańcza.? Ale tylko wtedy gdy wejdę do jakiegoś mieszkania to po chwili się wyłańcza.? http://forum.thesims.pl/images/smilies/frown.gif
Sherlock
30.01.2010, 15:02
A to oryginalna płyta?
Gallardo
04.02.2010, 19:33
Słuchajcie Jestem Nowy I Mam Do Was Takie Pytanko Kolega Taki Znajomy Moich Starszych Ma Sklep Z Grami I Mogę Od Niego Kupić Nowiutkie Simsy 2 Zwierzaki Na PS2 I Mam 2 Pytanka
1. Czy Opłaca Mi Się Je Kupić Za 60zł - Wersja Językowa pl i napisy pl
2. i czy na ps2 są potrzebne simsy 2 normalne żeby mi poszły zwierzaki? Z góry Dzieki Za Odpowiedzi
Gallardo
1. Według mnie tak.
2. Nie
Psychosis
11.02.2010, 18:20
Mam pytanko:
1.Czy to normalnie ,że nie mam żadnego otoczenia przy uruchamianiu gry?
Tylko musze stworzyć swoje.
tusia53, pofatyguj się i przeczytaj, co pisałam kilka postów wyżej, drugi post od góry.
Siemka mam problem. Nie mogę sfatać dwóch kotów chodzi mi o to żeby te dwa kotki zrobiły kociątko lub kocieta małe. Jak to zrobić??
aluminium.
11.02.2010, 19:16
Kuban- najpierw to te kotki muszą się polubić, potem wybierasz opcję na kotku "postaraj się o młode z..." (nie jestem pewna na 100%, ale coś w tym stylu to będzie)
Sherlock
11.02.2010, 20:10
I to się tak dzieje bez cenzury? :O
Właśnie problem w tym że kontakty maja an 99 100 zawsze ale żadnej opcji nigdy nie było troche mnie już dręczy ten problem
Kuban, jeśli nie masz interakcji, to wszystko wskazuje na to, że po prostu nie kupiłeś odpowiedniej budy. To ta najdroższa. Dopiero, gdy stoi, możesz znaleźć na kotku opcję "postaraj się...". Zaraz po, khem, kryciu możesz ją sprzedać, kociaki urodzą się już normalnie na podłodze.
czy mozna przygarnac psa albo kota ktory przychodzi czasem na parcele? bo poznalam uroczego psa (albo wilka?) nazywa sie Ferdynand i chcialabym go zaadoptowac. da sie jakos?
Sherlock
19.02.2010, 14:24
Można :) Tylko trzeba się z nim dobrze "zaprzyjaźnić" ;)
nawet mozna "zaadoptowac" dzikiego wilka? (tego ciemnego z swiecacymi oczami)
Chryzantem Złocisty
19.02.2010, 14:37
obawiam się,że właśnie tych wilków nie można (ale nie jestem pewna,dawno nie grałam)
milena182
20.02.2010, 21:11
mi sie nigdy nei udalo nawet jak podciągnełam pasek kontaktow na 100% to nie bylo opcji przygarnij ;/
Charionette
20.02.2010, 21:46
@Sherlock: one wchodzą do budy dla psa. A jak ty myślałeś?? To gra dla dzieci :P
@topic: może używałaś boolPropa i podciągnęłaś tylko pasek sima, który ma zwierzaka przygarnąć? Warto dodać go do rodziny, przeciągnąć pasek, odłączyć od rodziny i spróbować opcji przygarnij?:|
Nunczaki Orientu
21.02.2010, 09:34
@Cailleach
No nie bardzo dla dzieci... (nie powinny za bardzo wiedzieć co to za opcja na łóżku między dwoma simami >P)
Co to jest za kod w tworzeniu kota : Czarny Uśmiechnięty kot???
Charionette
22.02.2010, 16:43
ZZZ11ZZQ9Z1AQ91ZB1A - czarny uśmiechnięty kot
nie jest to po prostu obroża, generowana poprzez awanse zwierząt?
Wydaje mi się,że tak,chyba nawet kiedyś ją miałam^^
Remus Lupin
26.02.2010, 11:51
Witam forumowiczów.
To znowu ja ale tym razem jeszcze w tym dziale nie pisałem.
Słuchajcie mnie już nie bawem czyli 1 marca przychodzi pora by wyciągnąć kolejną kasę po ostatni już dodatek do tej wspaniałej gry czyli The Sims 2.
Mam do was kilka pytań z wiedzy ogólnej o tym dodatku
1. Pamiętam jak 1 był taki konkurs gdzie się jechało na parcele i zdobywało się nagrody jak jest w tej częścii
2. Czy tak samo jak 1 dochodzi szop pracz?
3. Czy pododnie jak w 1 można mieć papugę???
4. czy w tym dodatku dochodzi jakaś nowa pod okolica związana ze Zwierzakami.
5. Nie jestem pewien ale zadam to pytanie na wszelki wypadek czy można z psem lub kotem isć na parecele publiczne
6. Czy aby wykąpąc psa muszę się zaopatrzeć w specjalną wanne dla psów czy wystarczy sama wanna?
7. czy ktoś mam informacje na temat hydrantów,żeby psy tam załatwiali swoje potrzeby czy tam nie ma hydrantów.
Na razie to wszystkie pytania.
Spokojnie mogę czekać na odpowiedzi.
Buziaczki papa.
1. Nie ma konkursów ze zwierzętami
2. Zdaje się że on występuje w Czasie Wolnym
3. Z tego co pamiętam to można
4. Nie
5. Tak
6. Wystarczy zwykła wanna
7. Nie ma
Remus Lupin
27.02.2010, 09:22
Dzięki stary za pomoc.
Oczywiście,że mam Czas Wolny ale myślę,ze w Zwierzaka też dochodzi ten szop.
a czy dochodzi ten facet co w 1 jak się zadzwoni to się zabierało skunksa i szopa???
Nie ma szopa, nie ma hycla.
W żadnym dodatku (ani w CW, ani w Zwierzakach).
Remus Lupin
27.02.2010, 13:37
Szkoda dzięki za pomoc.
Aha mi to nieprzeszkadza bo czytałem,że wszyscy uważacie za okropny dodatek.
@up: Bo np. ja uważam
Nie ma szopa, nie ma hycla.
W żadnym dodatku (ani w CW, ani w Zwierzakach).
Ale jeśli simów wysyła się na jogging to czasami przychodzi na nimi szop :>
EDIT: Kurde, dopiero teraz zaczaiłem że chodzi o szopa a nie o skunksa =D
Remus Lupin
28.02.2010, 18:57
Dominicu oj domicu czytaj ze zrozumieniem mówiłem wyraźnie szop pracz.
Ja jeszcze się zapytam czy muszę kupować smycze by wyprowadzić psa????
Gosiaz135
28.02.2010, 19:39
Nawet nie ma smyczy :x
Ale można wyprowadzić pieska - jest taka opcja.
Wtedy Twój sim i psiak znikają z parceli. Podczas spaceru piesek załatwia swoje potrzeby (pęcherz) i wracają.
Charionette
03.03.2010, 17:35
Ale smyczy kupić się nie da. Co najwyżej możesz kupić mu obrożę, że jak się zgubi to ktos ci go zwróci :P
Remus Lupin
04.03.2010, 08:51
Mam dodatkowe pytania.
Czy opieka społeczna zabiera także psy za zaniedbanie ich?
Czy da się wskrzeszać Zwięrzęta spodziewam się,że nie ale się zapytam??
Czy Zwierzaki podobnie jak ludzie mają jakieś pragnienia i obawy oraz aspiracje???
Dochodza jakieś nowe ubrania dla ludzi???
Dzisiaj na pewno przyjdzie do mnie poczta ze Zwierzakami.
Buziaczki i czekan wasze odpowiedzi.
Nie,psy zabiera policja
Nie wiem,chyba nie
Nie
Nie
Sherlock
04.03.2010, 15:09
Czy da się wskrzeszać Zwięrzęta spodziewam się,że nie ale się zapytam??
Nie da się ;]
Charionette
04.03.2010, 16:12
1.Nie, zwierzęta nie mają pragnień i obaw oraz aspiracji, gdyż nie można nimi sterować (no chyba, że kodami :P)
2. W tym dodatku nie dochodzi nic dla ludzi, tylko kojce, zabawki, jedzenie i inne dla zwierząt.
W tym dodatku nie dochodzi nic dla ludziCoś chyba dochodzi, pamiętam takie głupawe okno z kółek, a jeśli jest okno, to są też chyba inne obiekty...
Chryzantem Złocisty
04.03.2010, 16:58
dochodzą właśnie takie beznadzieje jak te okna z kółek :p
z ciuchów chyba nic.
Pewnie się potarzam, ale Remus - dlaczego ty zawsze musisz wszystkiego dowiedzieć się od nas zamiast odkryć to samemu? Jeśli o coś pytasz są to zazwyczaj rzeczy, których dowiadujesz się przy pierwszym odpaleniu gry. Więc może zamiast zadawać pytania poczekaj cierpliwie, aż dostaniesz Zwierzaki (czy też jakąkolwiek inną część gry)? ;)
Alexandra
07.03.2010, 18:42
moja siorka przygarneła ale trudno jej było zrobić wikołaka ;p
mam pytanko ...
mam zamiar kupić sobie sims3 , opłaca się ? fajna gra ? polecacie ?
komciać xd
pliis ;d
aluminium.
07.03.2010, 19:04
Nie ten temat, Alexandro.
Popytaj w dziale The Sims 3.
Alexandra, tutaj masz bardzo fajny temat opowiadający się za dwoma grami The Sims 2 vs. The Sims 3...http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50921
Więc możesz sama ocenić, jak ta gra Ci się widzi.
Psychosis
26.03.2010, 21:33
Więc mam pytanie...
Moja simka Marta poznała jednego bardzo fajnego psa Amandę.
Chciała się z nią zaprzyjaźnić,ale musiała jechać do pracy.
Pojechała,pies najadł się i poszedł w tzw."długą"
Jest jakiś sposób ,aby "przywołać" tego psa na moją parcelę?
Po jakimś czasie pies na nowo powinien się zacząć kręcić wokół Twojego domu.
Możesz też spróbować poszukać go na parcelach publicznych (tych dla zwierząt)
Psychosis
27.03.2010, 08:47
@Searle:
Dzięki za pomoc,ale czekam już 7 simowych dni i nie przychodzi ;(
@Sandra:
Spróbuję,to może być prawdopodobne. ;)
Jeszcze jedno pytanko : Ile trwa ciąża u kocic?
Jeszcze jedno pytanko : Ile trwa ciąża u kocic?
Jeśli się nie mylę to tyle samo, co u ludzi, czyli 3 dni.
Mam takie pytanie co zrobic żeby 2 koty się polubily jeden jest stworzony przezemnie a drugi jest z Ośrodka przygarnij mnie i ten mój którego stworzylam nie może sie, zaprzyjaznić z tym drugim na dodatek ten którego wzięłam to mi uciekł i mam problem ;( . Ja nie chce by te daw koty były wrogami.
Trzeba je ganić za agresję i chwalić za zabawę, aż przestaną ze sobą walczyć i się polubią, to czasochłonne, ale możliwe.
łaśnie tak trobiłam alie w końcu sie pobiły stały sie wrogami i jednego oddalam z powrotem do ośrodka bo ten którego stworszyłam mi z kolei uciekł ale już wrócił ;)
Remus Lupin
29.03.2010, 16:20
Siemka
Mam małe pytanie.
Powracam już do simów ale na kilka dnii nie powiem z jakiego powodu.
Słuchajcie nie wiecie może jak zmienić imie zwierzaka z wystawy bo kupiłem sklep zoologiczny(mam własnym biznes) i nie wiem jak zmienić imie.
Starlight
29.03.2010, 16:25
Nie da się już.
Chyba, że za pomocą InSimenatora(??)
Tak CHYBA była opcja zmiany imienia i nazwiska.
Lub przez SimPE.
Remus Lupin
29.03.2010, 17:01
aha no dobra dzięki.
Mam jeszcze takie pytanie ale nie wiem czy zdążę ale raczej nie.
Czy wasze koty załatwiają sie zamiast do kuwety to..... ludzkiej ubikacji.
Macie jakis pomysł,żeby oduczyć załatwiania się w toalecie simów.
Dla mnie to trochę śmieszne ale chyba maxis tak specjalnie zrobił.
Moje koty nigdy tego nie robiły oO
Żeby go oduczyć wystarczy zganiać go za... załatwianie się do toalety simów?
Remus Lupin
29.03.2010, 17:58
Ale on jest nauczony skorzystania z kuwety przecież wyraźnie widziałem jak moja simka uczy korzystać mojego kota korzystać z toalety simów a nie ze swojej kuwety.
Boję sie,że jak będę go zganiał to będzie mi siusiał na podłogę.
Acha i nie ma opcji zgań za załatwianie sie w toalecie simów.
Aktualnie nie gram na razie tą rodziną ale chcę się dowiedzieć.
Remus, jeśli nie kupisz dla kota kuwety i zaczniesz go uczyć korzystania z toalety, to będzie się tego uczył na toalecie i będzie się później do niej załatwiał.
Remus Lupin
29.03.2010, 18:38
Kuweta jest i jest nauczony.
Czyli u kotów to normalne i kiedy mój Oskar zacznie sikać do kociej kuwety.
W normalnym życiu też zdarza się, że koty są nauczone załatwiania się do ludzkiej toalety. W grze trochę to śmieszne, ale przecież w niczym nie przeszkadza... Może spróbuj zamknąć dla zwierząt drzwi od łazienek? Ale pod warunkiem, że w tej rodzinie nie ma psa, którego trzeba kąpać w wannie.
Remus Lupin
30.03.2010, 14:11
No dobra dzięki za pomoc
Wiele osób mówi że Sims 2 Zwierzaki wcale ich nie zachwycają, bo dodatek Zwierzaki do pierwszej części (The Sims) okazał się lepszy. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć co takiego miały w sobie The Sims: Zwierzaki, czego zabrakło w 'dwójce'?
Dodam że nie grałem ani w The Sims: Zwierzaki, ani w The Sims 2 Zwierzaki, jednak mam Historie ze świata zwierząt więc zapoznałem się z 'dwójkowym' systemem zwierząt ;)
Sherlock
07.04.2010, 20:02
Moim zdaniem "TS1: Z" i "TS2: Z" nie różnią się w zasadzie niczym 'większym', i tu właśnie o to chodzi ;)
eS_Guy w TS1 były wystawy zwierząt, których brakuje w TS2. No i w poprzedniej części zwierzaków, można było postawić znak, by obce zwierzęta nie wchodziły na parcelę.
eS_Guy w TS1 były wystawy zwierząt, których brakuje w TS2. No i w poprzedniej części zwierzaków, można było postawić znak, by obce zwierzęta nie wchodziły na parcelę.
Tego znaku brakuje mi najbardziej z poprzedniej części simów.
Teraz nie można się pozbyć tych psów, które nie dość że plątają się po parceli, to jeszcze kopią doły :/
Dzięki Wam za odpowiedzi ;)
Nigdy nie miałem okazji grać w zwierzaki z jedynki. A te z dwójki specjalnie nie przypadły mi do gustu. Na początku było ciekawie, ale po dwóch rodzinach cała magia zdechła..
milena182
08.04.2010, 20:33
Nie wiem co wam tak przeszkadzają te zwierzaki ja je uwielbiam - każda rodzina ma przynajmniej dwa aby zawsze mogly sie sobą zajmowac gdy simowie mają mało wolnego czasu. Faktycznie rozczarował mnie brak mozliwosci wystawiania zwierząt i ten znak chociaz jego brak mozna zastąpic ogrodzeniem parceli i blokadą bramki. co do mozliwosci regulowania wzrostu psów - nie wymagajmy nie wiadomo czego :) podobiensto szczeniąt i kociąt do rodziców - są tak krótko małe że nie zwracam na to uwagi ;] ciesze sie tym co mam :)
epalonek
14.06.2010, 18:20
Mogę prosic o pomoc? Kupiłam dzis the sims2 pets na psp dla syna i nie wim jak zmienic język na polski, czy w ogole się da? Co zrobić żeby ta gra była w wersji polskiej?
Epalonek bodajże pierwszym krokiem po włożeniu płyty instalacyjnej do napędu pojawia się menu wyboru języku. Na moim komputerze zwykle domyślnie wybierało polski, ale u Ciebie może trzeba było doczytać dobrze zaznaczony język i dopiero nacisnąć "dalej". Jeśli gra jest już zainstalowana to należy grę odinstalować i zainstalować ponownie, tyle że zaznaczyć z drugim razem właściwy język. Mam nadzieję, iż pomogłem. :)
epalonek
14.06.2010, 19:47
Kurcze ale ja nie musialam nic instalowac. wkladam plytke ta malą do psp nie do kompa i od razu startuje i o nic nie pyta. Dlatego tez nie mam pojecia co zrobic zeby byla w wersji polskiej. Pomoze mi ktoś? Da sie jakies spolszczenie gdzies sciągnąć na kompa a potem wrzucic do psp?
Ale to wersja na PSP, a nie na PC i nie ma polskiego języka. Jest TYLKO angielski język.
epalonek
17.06.2010, 08:03
A moge wgrac na karte pamieci psp the sims z kompa w wersji polskiej i bedzie chodzila normalnie?
Gliterianka
07.07.2010, 12:23
Hej,mam simsy zwierzaki tylko że jak chce je zainstalować to mi wyskakuje taki komunikat : nie można odnaleźć pliku bądź plik jest uszkodzony.Dodam jeszcze że kiedyś mi działały i jak pożyczyłam koleżance to jej też działały tylko nie mówcie że ona je zepsuła bo przed pożyczeniem też mi nie działały odpowiadajcie szybko
Charionette
08.07.2010, 17:06
Może płyta jest uszkodzona lub porysowana? Albo z twoim napędem coś jest nie tak.
Marcin_xD
09.07.2010, 19:13
Gdzie mogę pobrać dodatki takie jak miski, kuwety, posłanie (dla kotka) :) na parismonious sprawdzałem nic nie ma ;/
Sherlock
09.07.2010, 20:23
Poszperaj tutaj (http://modthesims.info/browse.php?f=488&showType=1&tag=cat&gs=1) :)
Marcin_xD
10.07.2010, 19:28
trochę mało i misek nie ma :(
aqua boy
20.08.2010, 14:43
jak rozpoznać czy to kot czy kotka i jak rozpoznać czy to pies czy suczka
Remus Lupin
20.08.2010, 14:47
Po imionach???????
Niestem pewien.
W kontaktach na portrecie zwierzaka jest znaczek.Po imionach?Bywa to mylnie np.Klimek to kotka
aqua boy
21.08.2010, 08:51
ale jak np chce zrobic kota to gdzie pisze czy to czy kotka i tak samo w sklepie?
Zarówno w sklepie, jak i przy tworzeniu wybiera się się płeć przecież :P
aqua boy
21.08.2010, 13:23
tego nie wiedzialem ;p ale dzieki za all
Gram 3 lata w simsy, ale na to pytanie sobie nie umiem odpowiedzieć:
czy jeśli ugryzie sima wilk, to będzie owłosiony?XD tzn. chodzi mi o to, czy będzie pokryty sierścią, wtedy kiedy zamieni się w wilkołaka (20.00- 6.00)? bo zrobiłam moją simkę wilkołaczycą, ale owłosienia nie miała. Ugryzłam NIĄ listonosza, i jeszcze jakąś simke, to oni już byli (=.=)
O co w tym chodzi?
Tak wiem, głupie pytanie jak but, ale ciekawość mnie zżera XD
Charionette
22.08.2010, 22:04
Może twoja simka miała skin z internetu?
noo, tak, miała, ale tamta którą zaatakowała też miała, i miała 'sierść'(XD)
Witam, mam taki mały problem.
Moja zwierzęta nie chcą spać na dworze -.- Postawiłam psu budę a on kładzie się, po chwili pojawia się dymek z przekreślonym ogniem i wstaje. Przez to musze używać kodu, żeby przenieść go do domu, gdzie może spokojnie się wyspać.
Zdarzyło mi się to zarówno na parceli gdzie pożar rzeczywiście wystąpił, jak i tam, gdzie go nie było. Dodam, że świadkiem pożaru nie był mój zwierzak [został przygarnięty o wiele później], a inny - bezpański.
Pożyczałam dodatki od znajomych i instalowałam na starym komputerze, ale teraz chcę je przenieść na nowy? Jak to zrobić?
skopiuj wszystko na pen drive i po kolei jakoś spróbuj, każdy zainstalowany dodatek, nie zapomnij przenieść folderu z moich dokumentów.
bubel-96
27.08.2010, 17:43
Nie sądzę, żeby grę można było przenieść na pen drive. Nie lepiej poprosić koleżankę, żeby pożyczyła jeszcze raz?
kalafjor
26.09.2010, 08:16
Mój sim poprosił suczkę żeby postarała się o szczeniaki z ich drugim psem, po wszystkim nie było melodyjki która jest kiedy się zachodzi w ciąże, a w interakcjach nie mogłem poprosić jeszcze raz. Po paru dniach wpisałem controlpets i kliknąłem na edytor prokreacji z insimenatora była opcja rozwiązania, lecz po naciśnięciu suczka nie rodzi. Czy ona jeszcze urodzi?
Moja koleżanka też miała taką sytuację,jedynym wyjściem było usunąć ciążę i spróbować jeszcze raz
kalafjor
26.09.2010, 10:27
Nie ma opcji żeby usunąć ciąże. Co mam robić?:(
A korzystasz z edytora prokreacji,czy z właściwego InSima?Bo jeśli z prokreacji to nie wiem czy jest tam taka opcja,natomiast w InSimie na środkowej części są opcje "szczegóły ciąży" i "usuń ciążę".
Może w danej rodzinie jest już maksymalna liczba zwierząt? Mi simka też nie chciała kiedyś rodzić bo było już tylko jedno miejsce w rodzinie a miały się urodzić bliźnięta.
kalafjor
26.09.2010, 18:45
Już jest spoko urodziły się dwa piękne szczeniaczki.:) Dzięki za pomoc.:)
SimWilkLove
10.10.2010, 19:31
Skoro uważasz, że można zrobić każdego psa, to jak byś zrobił/a jamnika, bo z tego co widziałam długości łap nie da się regulować.
ale da sie np. buldogi,amstaffy,mastify i wiele wiele innych a moja koleżanka zrobiła jamniorka ma na imie liza
Mam pytanko. Dostałam dziś na Mikołaja Simsy2 Zwierzaki, ale zauważyłam, że są na DVD, a ja mam wszystkie inne na PC. Jeszcze ich nie zainstalowałam, bo nie ma mojego taty(sama tego nie mogę robić :con: ). Chciałam się zapytać, czy simsy będą mi działały chociaż są inne? Czy bedą jakieś kłopoty? Wymiana raczej nie wchodzi w grę, bo juz rozpakowałam. Kiedyś w sklepach szukałam simsów zwierzaki na nie DVD, ale wszędzie jest DVD. Proszę o jak najszybszą odpowiedź na moje pytania. Możecie wysyłać na meila:
[email protected] albo tu. Pozdrawiam.
jesli masz napęd cd-dvd to działa jak nowa bo mam też dvd i jest ok.
chińska? ty to chyba na glowe upadlas(es)! ja tobie te sciany migac beda
kalafjor
10.10.2010, 19:47
Nie pisz postów pod postem. Używaj opcji edytuj.:)
Remus Lupin
13.11.2010, 13:15
Cześć.
Powracam do Simów
Mam pytanie w dodatku Zwierzaki w relacjach zwierzaki ze simem albo ze zwierzakiem jest ikonka w kszatałcie aureoli i mówi opiekunie.
Co to znaczy i jak to zdobyć.
nitroglicerynka
13.11.2010, 14:50
Siemka. Mam problem.
U znanej powszechnie Diny mam 2 psiaki, dorosłe, różnopłciowe.
Dina jest dla tych psów opiekunem, a pieski między sobą też się bardzo lubią (mam 100/100 i 100/100). Nie mam jednak niestety komendy "Postaraj się o szczeniaka z...".
Czy ktoś tak miał i co trzeba zrobić?
PS. Mam budę (tą najdroższą) dla psa, więc to nie o to chodzi.
kalafjor
13.11.2010, 15:26
Może przeprowadzka? Na pewno obydwa psiaki razem i z właścicielką mają przyjaźń?
nitroglicerynka
13.11.2010, 15:38
Mają przyjaźń na 100%. Ale zastanawiam się nad inną rzeczą, mianowicie:
nie jestem pewna, ale niektórym Simom robię tak, że im związki "podciągam" boolpropem. Nie pamiętam, czy w tej rodzince tak miałam... Czy może to być błąd od boolpropa?
kalafjor
13.11.2010, 16:44
Może. Od zawsze wiadomo, że boolprop powoduje błędy w grze. Próbowałaś restartować grę?
Remus Lupin
13.11.2010, 17:17
Cześć.
Powracam do Simów
Mam pytanie w dodatku Zwierzaki w relacjach zwierzaki ze simem albo ze zwierzakiem jest ikonka w kszatałcie aureoli i mówi opiekunie.
Co to znaczy i jak to zdobyć.
Ponawiam
znakiznaki
nitroglicerynka
13.11.2010, 18:44
Wiem, wiem z tym boolpropem. Ale czasem wprost nie mogę się powstrzymać ;) I mam, czego chcę. Wyprowadzka nie pomogła, ale mam coś lepszego: jeden pies miał z drugim psem na wskaźniku dziennym 104, chociaż max to 100. Ech, spróbuję znowu wrócić do "0/0" i "naturalnie" te psy zaprzyjaźniać... Ech... ;)
nitroglicerynka
13.11.2010, 18:47
Ponawiam
znakiznaki
Wydaje mi się, że ta "aureolka" to symbol tzw. "Mój". Pojawia się on wtedy, gdy jakiś konkretny człowiek bardzo mocno zaprzyjaźni się ze zwierzęciem jako pierwszy, tj. żaden człowiek wcześniej się nie może z danym zwierzakiem mocno zaprzyjaźnić. U ludzi (tj. simów) odpowiednikiem "Mojego" jest chyba najlepszy przyjaciel...
Orzechowo
13.11.2010, 19:13
nitroglicerynka, mozesz obnizyc tez boolpropem tylko troche, a potem to 'nadrobic' normalnie i sprobowac.
Remus Lupin
13.11.2010, 19:16
Nie o to mi chodzi ta różowa łapka znaczy "Mój"
Ta aureola znaczy "Opiekun" i nie wiem jak ją zdobyć.
Mam koty u rodziny.
Wiecie może jak się postarać o kociaki??????
nitroglicerynka
13.11.2010, 19:26
Nie o to mi chodzi ta różowa łapka znaczy "Mój"
Ta aureola znaczy "Opiekun" i nie wiem jak ją zdobyć.
Mam koty u rodziny.
Wiecie może jak się postarać o kociaki??????
Opiekun jest to relacja, zachodząca pomiędzy Simem a zwierzęciem. Opiekun [Sim] jest to pierwszy i za razem najlepszy przyjaciel zwierzęcia.
Nie wiem, ile trzeba mieć, żeby zdobyć opiekuna, ale podejrzewam, że około 70 na długotrwałym i oczywiście dużo na dziennym.
Orzechowo - właśnie tak zrobię :)
PS. Nie wiem, czy "Opiekun" nie jest zarezerwowany tylko dla psów. (Nie wiem, bo częściej mam psy w rodzinie niż koty :D)
Jak postarać się o kociaki:
1. Musisz mieć bardzo wysokie wskaźniki związku między kotem a jakimś Simem i między kotem a drugim kotem (partnerem).
2. Kupujesz jakąś budę albo takie czerwone, wystawne legowisko.
3. Klikasz Simem na pupilu i dajesz (chyba) 1. Komenda... -> 2. Postaraj się o potomstwo z ... [imię drugiego kota]
4. Jeśli oba koty się zgodzą, to powinny pójść na to legowisko (lub do tej budy) i zrobić bara-bara.
5. Melodyjka = ciąża :)
Edit: Mój problem był bardziej błahy niż wszyscy sądzili. Dinka nie miała opcji "Postaraj się o szczeniaka", bo moja sunia (Nora) była już w ciąży :D
Sorka za zaśmiecanie forum - mogłam poczekać na rozwój wydarzeń:)
PS. Off-top: A teraz mam śliczną suczkę "Czekoladę", którą dam Mortiemu na prezent :)
Avantys Impremia
03.12.2010, 18:24
Ma taki zaokrąglany bęben ( czyt. brzuch )
Remus Lupin
03.12.2010, 18:44
Mam jeszcze jedno pytanie.
dawno nie grałem w simsy i moje pytanie jest takie po czym rozpoznaje się ciąże u kotów lub psów?????
Kilka dni temu udało mi się,żeby mó kot zrobił bara - bara z moją kotką bo była muzyczka.
@down: Dzięki
stasienka
20.12.2010, 20:40
nie da rady rozpoznać ciąży u psa lub kota
po upływie 3 dni sam się dowiesz czy kotka była w ciąży <po upływie około 3 dni rodzą sie małe>
Znam jóż odpowiedź:
Po co czekać aż 3 dni??!!??!!
Najlepiej kliknąć na zwierzaka=>Jeśli nie ma opcji POSTARAJ SIĘ O POTOMSTWO to oznacza że suczka jest w ciąży ;P
Przepraszam za 2 posty pod rząd ale mam pytanie:
Ile <simowych>dni żyją koty i psy??
20.12.2010, 20:57
stasienka,nie ma to jak samej sobie pojechać,brawo!
Witam. Mam pytanie. Jeżeli mam rodzinę 3 osobową, mama tata i syn. Syn to nastolatek, zaraz stanie się dorosły. Chcę go ożenić z dziewczyną z sąsiedztwa Jak mam to zrobić? I jak zrobić, żeby ona później się wprowadziła do mnie do domy? Jest to w ogóle możliwe? Bo nie wyobrażam sobie, że jak umrze syn, to jest po grze ;(
kalafjor
20.12.2010, 21:22
A ten sim ma ją w kontaktach i czy ta simka mieszka w domu, czy jest niezamieszkała?
Oświadczasz się, bierzesz ślub i ona wprowadza się do Ciebie.
Obojętnie, czy miastowa czy Twoja Simka :P
Ta simka jest z innego domu wgl, dajmy na to jakaś sąsiadka :) Dzięki za pomoc.
Siem,mam mały dylemat: kupiłam kota w sklepie zoologicznym,ale jak się dowiedziałam,że czasem zwierzęta mogą zginąć i że należy założyć obroże,to właśnie chciałam mu ją założyć,tylko,właśnie to ten problem,nie wiem jak:/ pomóżcie!
kalafjor
25.12.2010, 10:52
Musisz znowu jechać do sklepu zoologicznego i na stoisku z obrożami kupić obrożę dla kota, a potem na lustrze wybrać zmienianie wyglądu zwierzaka i założyć mu obrożę.:)
Ale tak ode mnie Ci powiem, że ja nigdy nie zakładam zwierzętom obroży, bo to paskudnie wygląda. A jeśli utrzymujesz ze zwierzakiem dobre relacje to nigdy Ci nie ucieknie.:)
Psychosis
25.12.2010, 21:58
Mam pytanie:
Kasandra Ćwir(teraz żona Dariusza Marzyciela) razem z mężem zaadoptowali dwa psy ze skrzyni rodzin miłowa Sara i Din, bodajże. Oba psy mają ze sobą po 100 punktów na obu paskach, są określeni jako stado. Kasandra z Sarą ma kontakt 34, Sara z Kasandrą 45. Don ma mało i wzajemnie. Obojętnie jakiegobym nie kupiła legowiska gdy klikam Kasandrą na Sarę nie ma opcji rozmnażania.Czyżby suczka ta była w ciąży? Może ktoś nią grał i wie?
Opiekun musi mieć ze zwierzakiem 100/100 na obu paskach zwierzak tak samo.I musisz kupić budę,nie legowisko
stasienka
27.12.2010, 09:49
Nie wiem czy ta suczka sie nazywała Sara ale ona jest już w ciąży.
Nie gram tymi psami ale czytałam ich biografie i właśnie z tam tond to wiem;P
Dzięki,Seth! a nawet nie wiedziałam,że można zmieniać wygląd zwierząt...a i jeszcze coś...mam dwa psy i nie chce chodzić z każdym z osobna z kilka razy w jednym dniu! i dodam,że już z kilkanaście razy miałam plamy na dywanie. nie chce ich mieć,ale również nie chce wychodzić z nimi na spacer i pytanie mam takie: jak nauczyć ich załatwiać się na dworze? czyli żeby sami chodzli na podwórko i tam się załatwiali,a nie w domu.
kalafjor
27.12.2010, 19:30
Nie ma chyba takiej opcji, żeby pies sam wychodził za parcelę.
Niedawno odkryłem coś fajnego jak dla mnie. Jak mamy taką ośmiornicę-spryskiwacz, którą można zrobić we Własnym Biznesie, to pies może ją sam uruchamiać i się pod nią myć.:)
Dzięki,Seth! a nawet nie wiedziałam,że można zmieniać wygląd zwierząt...a i jeszcze coś...mam dwa psy i nie chce chodzić z każdym z osobna z kilka razy w jednym dniu! i dodam,że już z kilkanaście razy miałam plamy na dywanie. nie chce ich mieć,ale również nie chce wychodzić z nimi na spacer i pytanie mam takie: jak nauczyć ich załatwiać się na dworze? czyli żeby sami chodzli na podwórko i tam się załatwiali,a nie w domu.
Musisz przyczaić się na zwierzaka, kiedy załatwia się na podłogę w domu (zwykle jest to jeden pokój, czasem dwa). Jeśli uchwycisz ten moment, zgań go za to. Powtarzaj czynność do momentu, kiedy Twój pupil sam wyjdzie na podwórko - wtedy w te pędy biegnij go pochwalić. Krótko mówiąc: musisz popracować nad jego wyuczonymi zachowaniami, tak jak uczysz go jeść swoją karmę i unikać gryzienia sprzętów.
Wiem,że tak zadaje pytania:/ ale zaprzyjaźniłam się z wilkiem(Tygrysem) i mam 100/100,ale on nie chce mnie ugryźć. niby czemu? co trzeba zrobić by ugryzł:(
Wiem,że tak zadaje pytania:/ ale zaprzyjaźniłam się z wilkiem(Tygrysem) i mam 100/100,ale on nie chce mnie ugryźć. niby czemu? co trzeba zrobić by ugryzł:(
O ile dobrze kojarzę, musisz go nakłonić do tego, tj. będzie Ci potrzebna odpowiednia ilość reputacja i samych jej punktów, odszukaj frazy "nakłoń do", tam powinna znajdować się ta opcja.
kalafjor
28.12.2010, 10:19
Musisz spotkać przywódce wilków. Świecą mu się oczy. Gdy będziesz miała z nim 100/100 powinien Cię ugryźć. Im więcej drzew na parceli tym większe prawdopodobieństwo, że przyjdzie.:)
Spróbuje Elizabeth,a Seth ja właśnie spotkałam tego wilka(a nawet dwa Tygrysa i Puszka) i mam mnóstwo drzew...
Czy można zaadoptować psa/kota? Szukałem na forum i nie mogłem znaleść.
kessaris
31.01.2011, 14:37
Czy można zaadoptować psa/kota? Szukałem na forum i nie mogłem znaleść.
Można, w telefonie (w usługach) jest możliwość zadzwonienia do Ośrodka "Przygarnij Mnie" Można też stworzyć psa/kota w kreatorze rodziny (NIE tworząc sima) a następnie dołączyć do rodziny.
Selkie: ja mam jeszcze jeden sposób, choć podobny.
Czekasz aż zwierzak wyjdzie na dwór lub wynosisz go tam za pomocą kodu moveObjects on. Wynosisz legowisko, miskę i zabawki. Zamykasz wszystkie drzwi, przez które pies mógłby wejść do domu. Nie musisz go cały czas obserwować, spójrz na niego tylko kiedy przy jego avatarze po lewej stronie ekranu pojawiają się strzałki. Jeśli akurat się załatwia, pochwal go. Kiedy się już nauczy, możesz pootwierać drzwi.
Może nie jest przez to szybciej, ale nie trzeba wycierać kałuży z podłogi :P
@up: usuń ten dodatek (jeśli jednak gdzieś jest) i zainstaluj go jeszcze raz.
czarnapuma
19.03.2011, 17:07
chciałam kupić drugą dodatkowa parcele prywatna. nie chodzi mi o przeprowadzkę, tylko chce mieć dodatkowa parcelę, w tym samym miasteczku co mieszkają moi simowie.
Jak mam to zrobić?
pozdrawiam
SimsManiaczka501@
26.03.2011, 17:52
Jak postarzeć szczeniaka w the sims 2 zwierzaki?????? bez pomocy kodow nie dzialaja!
czarnapuma - musisz zajrzeć do działu z poradnikami, był tam taki jeden o tym, że mając WB i kupując parcelę publiczną można ją potem przerobić na mieszkalną i mieć taki drugi domek ;)
@up: nie da się.
Josiaaa13
27.03.2011, 12:42
Siemka! W necie znalazłam filmik z końmi w The Sims 2. Podobno jak je się zainstaluje to są tylko figurami i trzeba coś ściągnąć żeby się ruszały... Wiecie skąd można ściągnąć konie i to 2? Pomóżcie... :) Prosze ;)
Szary 766
03.04.2011, 01:41
Josiaaa13
Konie? nie polecam moja kolezanka sciągała i spaliła sobie dysk twardy bo było tyle wirusów..
ale jak masz normalny dodatek to
nic nie tzreba ściągać jak kupiłaś ORYGINALNY dodatek to instalujesz i cieszysz się dodatkiem, ale chyba nie musze ci mówić że trzeba mieć The Sims 2 normalne żeby zagrać w zwierzaki jak i inne dodatki :)
A Teraz moje pytania
1. Jak zamienie się w wikołaka jak zareaguje na to rodzina i zwierzęta
2. Można to wyleczyć? bycie wilkołakiem?
3.Ile trwa bycie wilkolakiem?
Dżiglipaff
03.04.2011, 11:35
1. Różnie, jak w przypadku wampirów, jedni bedą zasmuceni i bedą marzyć, zeby się odmienił w człowieka, inni będą mu zazdrościc i chceć również stac się wilkołakiem
2. Tak, mozesz kupic likandtocośtam u cyganki
3. Tylko po zmroku
Green Grass dzięki.! Na pewno się to przyda;] Bo już miałam dość ciągłego zmywania kałuży w domu xD A mam jeszcze jedno pytanie...czy jak twój kot (moja kotka tak zrobiła) zwymiotuje to nic się nie dzieje.? O.o
czy ktos sie orientuje czemu po wymienieniu miski pies nie chce z niej zrec, a po wpisaniu kodu na kontrole zwierzakow nie ma nawet zadnej opcji, zeby na ta miske kliknac? jak to odwrocic?
czy ktos sie orientuje czemu po wymienieniu miski pies nie chce z niej zrec, a po wpisaniu kodu na kontrole zwierzakow nie ma nawet zadnej opcji, zeby na ta miske kliknac? jak to odwrocic?
A masz napełnioną miskę.? Właśnie,ja też nie mogę kliknąć na miskę przy pomocy kodu i nawet sam nie je,ale wystarczy tylko miskę napełnić i powinno się udać biggrin
@Selkie: Zwymiotowała? Mi się to nigdy nie zdarzyło, ale jeśli to kotka to może w ciąży jest?
Tak,ale miałam już kilka kotek w ciąży i nie wymiotowały O.o
Mmm... ale może jednak to z tego powodu? ;)
A może po prostu Twoja kotka zjadła jakieś zepsute jedzenie?
Dżiglipaff
11.06.2011, 18:28
mi rzygają tak, jak małe dzieci, po zabawie w podrzucanki
@Green gras: właśnie nie wiem... w ciąży raczej nie była,a żeby któryś z moich kotów jadł zepsute jedzenie to się raczej nie zdażyło...
@Dżiglipaff: może masz racje... wtedy moja simka czy jakiś tam inny sim ją podrzucał... możliwe :/
Pralinka
02.09.2011, 20:46
Wyczytałam w instrukcji, że jeśli nie kupimy naszemu zwierzakowi obroży to gdy się zgubi trudniej będzie nam go znaleźć. Kiedy pies może nam się zgubić? Czy można temu jakoś zaradzić? Co jeśli nie mam dla niego obroży? Z góry dziękuję za odpowiedź. ;)
Jeżeli takie pytanie już się pojawiło to bardzo przepraszam. Po prostu trudno mi ogarnąć te wszystkie 51 stron ;p
kalafjor
03.09.2011, 11:51
Jeśli będziemy cały czas krzyczeć na zwierzaka i tylko go ganić, nie dawać mu przysmaków i nie drapać po brzuszku, to pies może uciec. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem... Ja nigdy nie daję obroży, bo są bardzo szpetne jak dla mnie. Zwierzaki nie narzekają.
Jeśli nie będziesz specjalnie utrudniać im życia, to nie uciekną. ^^
Pralinka
03.09.2011, 14:19
Dzięki za odpowiedź ;) Mi też nie podobają się te obroże, dlatego z radością zlikwiduję tą, którą ma teraz mój psiak ;) Już myślałam, że zwierzaki mogą nam uciec na przykład podczas spaceru ;p
Selkie
Mój kot nieraz wymiotował bez powodu i funkcjonował ja zawsze- to nic takiego :)
Z tymi obrożami, to jest tak, że jeśli pies nam ucieknie, albo obcy pies przyjdzie na naszą parcelę i będzie miał obrożę, to możemy zobaczyć kto jest właścicielem i zadzwonić po ''odbiór'' czy jakoś tak.
Mam problem. Mianowicie ostatnio miałam Sims 2 i Sims Zwierzaki, i gdy po formacie kompa chciałam znowu zainstalować, to gdy instaluję zwierzaki to jest błąd z aktualizacją, po czym gra się odinstalowuje sama. Pisze, że Sims 2 jest uszkodzona, nie ma jej zainstalowanej albo źle zainstalowana. Ostatnio nie było z tym problemu... Błagam, pomocy...
EDIT:
Ej, sama se poradziłam. :D Nie takie błędy straszne jak się maluje. :D
Marcin07
09.11.2011, 12:10
Ja jestem na początku tzn budowanie i kupowanie mebli itp do domu, współlokatorów już stworzyłem z trzema psami :> Więc pytanie jest takie: czy Psy w grze potrafią wejść do pomieszczeń które mają drzwi z klamką (tzn są zamknięte) czy nie potrafią ? pytam ponieważ chciałbym aby mieli dostęp do wszystkich pomieszczeń i ewentualnie mógłbym zrobić wszędzie otwarte przejścia zamiast drzwi - (prócz łazienki)
Mogą swobodnie przechodzić. Podobnie koty ;) Problemem są tylko schody i tylko dla szczeniąt/kociąt, poza tym nie ma ograniczeń, chyba, że sama je narzucisz (klikasz na drzwi i oznaczasz, kto może ich używać)
Simon111
14.11.2011, 07:39
To jak mam zrobić, żeby zwierzaki się polubiły? Nawet się ze soba nie bawią :/
Ale wiem, że jak będą się ze sobą bawić to mam je pochwalić...
Ale naprawdę nie ma kodu by zwierzaczki mogły sie polubić lub na chwilę straciły wolną wolę???
P.S. Czemu nie działają mi kody, które zawierają na początku słowo 'boolprop'
Czekam na odpowiedź!
Pozdro
P.S.2 : Dobra...może moje posty są niewidoczne?? Bo jak założyłam kiedyś temat też nikt mi nie odpowiedział ...
Smutne ... ;(
Miyoki, twoje posty widzę.
A co do pytania, to nie ma.
patrycjasims15
02.12.2011, 09:33
hej mam pytanie mam the sims 2 pets na PSP I NIE WIEM jak mam dojechac do miasta czy wie ktos moze?
Pewnie tak jak w normalnych simsach - dzwonisz po taksówkę.
nie wiem czy był już taki post czy nie, ale nie chce mi się szukać . ; d
posiadam grę the sims 2 zwierzaki, więc postanowiłam ściągnąć sobie z neta nowe rasy psów i gdy próbuje je zainstalować to wyskakuje komunikat, że element wymaga dodatku, który nie został zainstalowany.
wtf . ? ; o
co z tym zrobić. ?
nie chce mi się kasować i instalować od nowa simsów.
Po prostu to zostaw i przenieś do kosza :) Skoro Ci coś takiego wyskakuje, to znaczy że jeszcze tego nie zainstalowałaś. A jeżeli bardzo Ci zależy na tych nowych rasach, możesz ściągnąć Clean Installer - program dzięki któremu pliki sims2pack można instalować bez potrzebnych dodatków. Poszukaj w internecie :)
ale o ten dodatek, to chodzi o the sims 2 zwierzaki co nie . ?
to dlaczego to nie działa, jak mam zainstalowane zwierzaki .. ; o
Nie wiadomo, po prostu tak jest ;)
marciuMEGA
31.12.2011, 17:00
no to teraz ja: niedługo zamierzam kupić ts2 zwierzaki i jeszcze albo czas wolny albo nocne życie. i takie jest moje pytanie: czy można przyprowadzić zwierzaki na boisko?
Z tego co mi wiadomo zwierzaki można brać ze sobą na parcele publiczne, więc tak, możesz zabrać je na boisko :)
Co do dodatku, radzę wziąć Czas Wolny :)
marciuMEGA
31.12.2011, 17:40
dzięki liv
a więc jeszcze jedno pytanie: jak zwierzak może znaleść pracę?
No sam nie może, ale właściciel może znaleźć w 2 pracę dla zwierzaka.
marciuMEGA
06.02.2012, 16:46
mój pies (szczeniak) nie może spać a położyłem mu wszystko co sie da!!!!!!! Pomocy
Kenny McCormick
06.02.2012, 16:53
Spróbuj wpisać kod "boolprop contrlopets on" i naciśnij na materac/posłanie i wybierz śpij. Zobacz czy się położy, jak nie będziemy kombinować dalej ;)
ultraviolence
06.02.2012, 17:03
Spróbuj wpisać kod "boolprop contrlopets on" i naciśnij na materac/posłanie i wybierz śpij. Zobacz czy się położy, jak nie będziemy kombinować dalej ;)
Mała poprawka: boolProp controlPets ;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.