Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Cztery Pory Roku - Masz pytanie? Zadaj je tu!
agisia101
11.03.2008, 07:18
Czy ktoś może mi podać strone z hackami dothe sims 2 (bo na google żadnej fajnej nie znalazłam)
björn borg
11.03.2008, 14:29
http://www.modthesims2.com/download...ername=&csort=0
i nie ten temat
psychickid
11.03.2008, 14:33
wejdź w gdzie mogę to znaleźć na forum . tam napisz swój problem i po kłopocie, na pewno ktoś pomoże ;]
a co do pytania, to ja nie znam takiej storny ;p
emilka889
22.04.2008, 15:13
a ja mam problem z instalacją ;(
mam the sims 2 oraz the sims 2 zwierzaki,wersje nie oryginalne
ostatnio ściągnęłam z neta 4 pory roku zainstalowałam,weszłam i odinstalowały mi się zwierzaki ;|
czy ktoś wie co powinnam zrobić ?
psychickid
22.04.2008, 15:31
ja wiem.!
iść do media i kupić oryginał.
przeczytaj regulamin tu nie rozamawiamy o piratach, więc racczej nikt ci nie pomoże :)
alexandra_rijkaard
02.05.2008, 13:05
kilka pytań:
1-czy jest jakiś kod który daje chemię między dwojegiem simów między którymi tej chemii nie ma?
2-czy można zrobić tak żeby w jakiś magiczny sposób simy się nie wkurzały jak coś im stoi na drodze i nie mogą przejść tylko jakoś to omijali?
pzdr
Damiano166
03.05.2008, 17:10
Witam.
Mam zainstalowane The Sims 2 i zainstalowalem dodatek The Sims 2 Cztery Pory Roku. Mam problem poniewaz w trybie budowania za zablokowane funkcje z tego dodatku min. garaz, windy, polscianki itp. Czekam na odpowiedzi co na to mozna poradzic. Czekam na odpowiedzi.
Z gory Thx.
psychickid
03.05.2008, 17:25
no, półścianki, garaż itp. dochodzą w Nocnym Życiu.
To, że jest tam taka ikonka, to nie znaczy, że to są rzeczy z tego dodatku.
A ja za to mam pytanie z innej beczki :) Chodzi mi konkretnie o kod ,który powoduje ,że simowie się nie starzeją. Jak to się ma do pór roku ? Czy jeżeli wprowadzę ten kod, to pory roku rownież sie zatrzymają i np. cały czas bedzie wiosna, czy będa leciec normalnym rytmem, a simowie nie beda sie starzeć ?
psychickid
16.05.2008, 14:28
do pó roku to nic nie ma . nie, pory roku będą działać poprawnie .
aging off - wyłącza starzenie się simów
aging on - włącza starzenie się simów
Nie będę zakładała nowego tematu, bo pewnie już było - jak przenieść rodzinę z jednego otoczenia do drugiego? :x
Darlene:Wprowadź tą rodzinę do jakiegoś domu, później ten dom spakuj do panelu domów, wyjdź z otoczenia i wejdź do tego innego i ten dom z mieszkańcami postaw gdzie chcesz. ;]
Krystek175
24.05.2008, 07:43
Tak jak Pozywej zostało to wyminione
Krystek175 nie wiem czemu twoja odpowiedz miała służyć :D A więc ja mam pytanie ^^ bo jak mam grządki nie to mojej simce nigdy nie chce się ich podlewać i wstawiam tam te zraszacze nie no a one mi nie działają :/ i co mam z tym fantem zrobić ?? dodam że jak mam rabatki i ten zraszacz to on się włącza tam np co 2 dni a tu klapa
A czemu nie chce ich podlewać? Przecież to smam przyjemnośc, bo zajmowanie się roślinkami podnosi poziom zabawy :)
U mnie zraszacze działały, ale podlewały rzadko. W dodatku obniżały mi poziom wystroju, dlatego też nie używam ich w ogóle.
hmm ale moja simka jest ciągle zapracowana i dlatego ich nie podlewa, a te głupie zraszacze nie działają.
Ile jest gatunków ryb w oczku wodnym?
Pstrąg tęczowy
Złoty pstrąg
Sum
Sandacz
Każde w dwóch rozmiarach.
Chyba tyle
mam pytanie bo jest ta maszyna na kompost.i jakie rzeczy moga iść na ten kompost??
Wiele.
Gazety, zgrabione liście, zeschnięte rosliny, śmieci
olka1945
17.06.2008, 17:29
ja chciałabym kod do sims 2 zwierzaki z 5 Z TĄ CYFRĄ W TLE albo inny dzięki
psychickid
17.06.2008, 17:39
o co Ci chodzi?
Lapis_Lasuli
17.06.2008, 21:31
mam pytanie bo jest ta maszyna na kompost.i jakie rzeczy moga iść na ten kompost??
A ja mam inne pytanie, co moge z tym kompostem zrobic? Bo pomyslow mi juz brak, a tylko wrzucam wszystko do tych pojemnikow...
Lapis nawozisz działki a potem siejesz nasionka
Lapis_Lasuli
18.06.2008, 13:13
Hm... moi zawsze sypia nawoz z tej torby i nie ma jakiejs specjalnej opcji uzywania kompostu. Czyzby go bylo jeszcze za malo czy jak?
I czy na komposcie roslinki sa zdrowsze? Jakies profity z jego uzywania sa?
A to dziwne. Jak masz kompostownik, to po naciśnieciu na działke powinien byc wybor czy torba nawozu, czy kompost. Duzej ilosci tam nie trzeba
Lapis_Lasuli
18.06.2008, 13:20
Hm... na razie moze z 10-15 stert lisci, troche smieci, gazety i nic z tego. Musze to rozpracowac jakos, bo moze byc przydatne. Dzieki za pomoc :)
pakunio855
18.06.2008, 15:16
A jeśli zainstaluje CPR ,a mam (Sims:Kuchnia i Łazienka,Młodzieżowy styl,Podróże,NŻ,NS,WB) to bede grał na jakiej płycie?
Na podróżach czy CPR?
Pozdro
Nie prawda bo na podróżach. Zawsze używa się płyty, która została wydana później.
Z Kuchni i Łazienki - zawsze włącza się grę z najnowszego dodatku (pod względem daty wydania). Jeśli nie pójdzie spróbuj z Podróży.
Ok, mam paré pytan:
1. Jak zdobyc Studnié Zyczen???
2. Jak dlugo musi stac drzewko, zeby po jego spryskaniu sim stal sié simoroslá?
3. Czy male simorosle (tz. Dzieciorosle) równiez mogá wyleczyc sié z simoroslizmu?
Studnię Życzeń dostajesz od Klubu Ogrodników (tak?).
Nie, źle zrozumiałaś. To nie drzewko musi stać długo, tylko musisz często pryskać ambrozyjne drzewka.
Małe simorośle wyleczą się z simoroślizmu po staniu się dorosłym, i wstąpieniu do Klubu Ogrodników. (chyba...)
A kiedy já dostajesz? Co musisz zrobic? Chodzi mi o studnié.
Aby dostać Studnię Życzeń, musisz zadzwonić do Klubu Ogrodników i poprosić aby obejrzeli twój ogród.
Ogródek musi ślnić. Nie może tam być żadnych starych gazet itp. Rośliny muszą być w dobrym stanie. Należy pamiętać, aby dać tam rzeczy ozdobne, bo one też są oceniane!
Gdy Klub obejrzy ogród, przyznać Ci może albo kasę, albo właśnię Studnię. Udzieli Ci też kilku wskazówek.
Ja jeszcze nigdy nie otrzymałam studni. Zawsze mi gadają, że mam za mało elementów ozdobnych.
Ja jeszcze nigdy nie otrzymałam studni. Zawsze mi gadają, że mam za mało elementów ozdobnych.
Ja robie tak, ze przed inspekcja stawiam duzo drogich ozdob.
Tylko musza byc maxisowe a nie z internetu.
Po pozytywnej ocenie je sprzedaje
mam pytanie jak przeniesc sciagnieta simke do sims2? :)
Albo klikasz na plik i sama się zainstaluje w grze (jeżeli jest to plik *.sims2pack) lub rozpakowujesz folder *.zip lub *.rar i pliki *.package wklejasz do folderu Moje Dokumenty/EA Games/Downloads :)
dzięki SPRÓBUJE to zrobić :D
a nie wiem co zrobić :(...bo raz chciałam wstąpić do klubu ogrodników ale niestety miałam brzydki ogród no i mi kazała dac wiele roslin i ozdób.na przedzie domu postawiłam najdroższą z najpiękniejszych ozdób maxisowych.slicznie ozdobiłam ogród,powyzucałam gazety i smieci z podwórka,dałam nawet oczko wodne,rosliny...no i zadzwoniłam do klubu i przyszły trzy babki.dwie podszefowe i szefowa.tamte poszły ogladac dalej ogród a ta szefowa klubu mi ukradła poprostu jak (te simy co jak nie lubią jakiegos sima to mu kradną gazete i uciekają).
no i jak juz mówiłam ukradła mi tą najdrozszą i najpiękniejszą ozdobe(ale nie uciekła) i nagle powiedziała...że mam piekne i zadbane roslinki.zadbane mam wszystko i ozdoby...tylko że cos tam ozdoby są jakies(nie wiem jak powiedziała)ale ze nioepasujące do siebie czy za tanie itp.,ale ukradła mi moją tą najważniejszą ozdobe i jej nie oddała.i powiedziała ze nie dostałam sie.i to wyglada jak by nie lubiła mojej simki,i chciała zeby sie nie dostała ;/ :(:(:(:(
.a miałam z nią 10 pkt znajmomosci NA PLUSIE NIE NA MINUSIE.i tak w kółko miałam tą sama sytuacje 5 razy pod rząd.bo non stop kupowałam tą ozdobe i nic... :( o co chodzi
psychickid
22.06.2008, 17:05
Kup inną ozdobę. Zrób szklarnie, zacznij hodowac warzywa, może tym się zachwycą... I kup drzewa ambrcośtam.. Cytrusowe.
też miałam szklarnię i nic... :(
Może to wlaśnie przez szklarnię? Oni oceniają tylko rosliny z brzegu
DiamondSasha
22.06.2008, 20:53
weź ktoś napisz jak się rozpakowuje te obiekty z neta do gry ja próbowałam tak
moje dokumenty, ea games, the sims 2, downloads (i wkleiłam tam wszystkie rozpakowane obiekty i nic!)
nie ma ich w grze już nie wiem co mam zrobić próbowałam wszystkiego ale gry nie skasuje i nie zainstaluje jeszcze raz bo za dużo dodatków mam
doradźcie coś PLIS
psychickid
23.06.2008, 12:12
a ściągnęłaś mesze?
DiamondSasha
23.06.2008, 13:14
tak śćiągnełam meshe wszytko co powinno być jest wpakowane do dowlandu ale nie ma tego w grze :(
DiamondSasha
23.06.2008, 14:04
tak mam wszystkie programy i mam te ściągnięte obiekty w warsztacie ale nie w grze :(
DiamondSasha
23.06.2008, 14:06
i to mi się zdarzyło pierwszy raz wcześniej miałam wszytkie obiekty w grze
plis doradźcie coś albo napiszcie jak w wgrywacie je do gry :)
Tiunivell
23.06.2008, 15:45
DiamondSasha - może przy uruchomieniu gry nie zaznaczyłaś w okienku, ze spisem dodatków z internetu, opcji 'włączone'?
DiamondSasha
23.06.2008, 15:48
zaznaczyłam ale tych obiektów tam nie ma
a tu gdzie pisze dodatki zmodyfikowane jak już jestem w np. miłowie to ta taka gwiazdka jest wyłaczona
Tiunivell
23.06.2008, 16:03
Musisz zaznaczyć, żeby była włączona. Następnie wyłącz grę normalnie i ponownie ją uruchom.
DiamondSasha
23.06.2008, 16:20
ta zrobiłam i nic http://i31.************/2s60j75.jpg
zobzczcie link tak zaznaczyłam a tam jakieś wykrzykniki !
a tu po ponownym włączeniu gry http://i29.************/30wmqkg.jpg
i ta gwiazdka nie jest włączona
Tiunivell
23.06.2008, 16:22
Spróbuj wywalić cep, u kilku osób ta najnowsza wersja z dodatkami (ja je wywaliłam ręcznie i pozostawiłam sam program) powodowała różne nieciekawe błędy.
Jak robi sié simorosl boolPropem? :)
Znaczy... wiem, ale co trzeba kliknác? Wszystko jest po Angielsku!
P.S. Byc moze to off-top, ale czy istnieje jakis sposób na zmienienie jézyka w bool-propie z Angielskiego na Polski?
Chyba nie da rady. Ale ma pytanko: (nie wiem czy powinno być tutaj czy w WB )
Czy złowione ryby można sprzedawać w przedsiębiorstwie?
chyba tak bo widziałam raz zdięcia i opis jak simka złowiła dużo ryb i je sprzedawała
hej:) to moje pierwsze pytanie na tym forum:)
mam 3 dodatki do The Sims 2 (Na Studiach, Zwierzaki, Cztery Pory Roku)
jeśli kupię akcesoria IKEA urządza dom, to którą płytą będę uruchamiała grę: CPR czy IKEA? to dla mnie istotna sprawa.
Czy roślinki w szklarni, mogą zaatakować robaki?
Nie - w szklarni jeszcze mi się nie zdarzyło napotkać robaczków :)
a moge sobie kupic zwierzaka w cpr?
tylko ze ja nie mialem instalowanych zwierzakow.
wiec bez zwierzakow sie da czy nie?
nie ma mozliwosci posiadania w grze zwierzakow, jesli sie nie ma zainstalowanego dodatku "zwierzaki"
a jezeli ma sie pobrane simsy 2 z neta (zeby nie bylo nie mam!ale moj kolega ma i sie chce dowiedziec)to mozna normalnie instalowac dodatki?
Klaudia11
07.08.2008, 17:46
gdzie można zdobyć lalke voodo
arbuzuje
07.08.2008, 22:11
Szriti: tak, można.
Klaudia11: w Czterech Porach Roku nie znajdziesz napewno, potrzeba dodatku Podróże :)
justinea4
07.08.2008, 22:45
Tak lalke voodoo można znaleść w dodatku podróże. Ja swoją mam z tajnej parceli ;))
Ale sobie wyobraźcie!!
Skoro teraz w The sims 2 są super dodatki to jakie będą w Ts3 0_o ^^ ?!
Ale trochę to potrwa...
Zanim wyjdzie trójka (wiosna 2009) trochę czasu minie...
No i sie poczeka na dodatki ;)
Tincia, co to ma wspólnego z tym działem? Przypuszczam, że to była drobna pomyłka ;)
Sunshine__
09.08.2008, 21:23
Jak szybko i prosto wgrać meble z Netu??? Bardzo proszę o odpowiedź!!!
wypakowac, skopiowac, wkleic.
ew. jesli sa w postaci .Sims2Pack to kliknac dwa razy, nastepnie "instaluj", "ok" i gotowe.
OlaBernacik
10.08.2008, 11:38
gdzie można zdobyć lalke voodo
Hejka Klaudia! Witam na forum!
Kliknij na ziemię i wybierz "Kop w poszukiwaniu skarbów"
Po paru próbach twój sim znajdzie tajną mapę chyba do "Wioski takemizu"
Gdy pojedzie tam na wakacje to kliknij na sima i wybierz chyba "Idż na parcele publiczną" i wybierz " ? Tajemnicza chatka"
Gdy będziesz na miejscu kliknij na wiedżmę "Zaproponuj pomoc" i napraw wszystkie rzeczy w jej domu , posprzątaj bałagan , a wzamian dostaniesz Laleczkę voodo owdzięcznym imieniu Pan Wielgachny.
Używamy laleczki, klikając na ofiarę,a potem wybierając czynnośc. Np. nawodnic , czyli sprawic by musiała iśc natychmiast do toalety.
Ps.Nie zadużo ^^ ?
OlaBernacik, ona o lalke pytala w temacie o CPR, wiec nie sadze, by majac CPR dalo sie szukac mapy...
btw. to nie mapa do wioski takemizu, wiec zanim cos poradzisz, to sprawdz tego autentycznosc, zamiast wprowadzac ludzi w blad.
wypakowac, skopiowac, wkleic.
ew. jesli sa w postaci .package to kliknac dwa razy, nastepnie "instaluj", "ok" i gotowe.
Co ty wygadujesz :rolleyes:
"zanim cos poradzisz, to sprawdz tego autentycznosc, zamiast wprowadzac ludzi w blad."
Zazwyczaj ściągane obiekty to .rar lub .zip, w takim przypadku rozpakowywujesz je (WinRARem chociażby), w środku będą .Sims2Pack lub .package.
.package przeklejasz do Dokumenty/EA Games/The Sims 2/Downloads, a .Sims2Pack uruchamiasz i instalujesz.
Na forum jest poradnik na ten temat.
o kurde, faktycznie... przepraszam. pomylilo mi sie .package z .Sims2Pack, wyedytuje poprzedniego posta, zeby nie wprowadzac ludzi w blad.
dziekuje za zwrócenie mi uwagi :)
OlaBernacik
17.08.2008, 19:01
OlaBernacik, ona o lalke pytala w temacie o CPR, wiec nie sadze, by majac CPR dalo sie szukac mapy...
btw. to nie mapa do wioski takemizu, wiec zanim cos poradzisz, to sprawdz tego autentycznosc, zamiast wprowadzac ludzi w blad.
Po 1 to moja przyjaciółka tzn. Razem chodzimy do szkoły , pożyczamy sobie płyty , więc ona ma te same płyty co ja :-P
A po 2 wiem o tym , że zły dział , ale ona od tak niedawna jest zarejestrowana , że nie wiedziała , otym , więc jej powiedziałam
I po 3 może i nie Takemizu , ale ona i tak rozumie ,
anuss3211
18.08.2008, 21:07
zamierzam kupić 4 pory roku. mam pytanie. podobno jest tam studnia życzeń. spełnia ona życzenia? czy jest dla ozdoby? jak tak to niby jakie życzenia.
stagnacja
18.08.2008, 21:15
anuss3211 - tak, jest tam studnia życzeń, spełnia życzenia (miłość, przyjaciele, pieniądze). Otrzymujesz ją w nagrodę za ładny ogród od Klubu Ogrodników.
AcidMihau
23.08.2008, 16:02
Jakie są szczeble kariery dziennikarskiej?
goldfish81
29.08.2008, 16:52
Witam
Przymierzam się do kupna czterech pór roku i mam pytanie: o co dokładnie chodzi z tym podotoczeniem "Kwitnące Wzgórze"? Czy to jakaś nowa parcela/dzielnica? Mogę prosić o więcej szczegółów?
Dzięki
Kwitnące Wzgórza to nowa okolica, która dochodzi i prezentuje większość możliwości gry :)
psychickid
31.08.2008, 16:38
tak jak napisała bjork, to jest otoczenie, a nie jak mówisz pod otoczenie.
To jest takie coś jak np. Miłowo, Dziwnowo czy też Werona. Rozumiesz?
http://thumbnails.imajr.com/-Galeria-Html-Poradniki-965639203-1203086.jpg (http://imajr.com/-Galeria-Html-Poradniki-965639203-1203086)
Kwitnące wzgórza zimą.
http://thumbnails.imajr.com/4-14-1203085.jpg (http://imajr.com/4-14-1203085)
źródło (http://www.google.pl)
+ kliknij w zdjęcia, aby powiększyć.
No to da sié zrobic simorosl bool-prop'em czy nie???
(Pytam po raz drugi).
Da się. Wpisujesz boolProp'a w otoczeniu, potem idziesz do sima, którego chcesz zamienić w simorośl, klikasz z Shiftem na drzewko ambrozyjne, wybierasz opcję get infected,czy jakoś tak, wtedy drzewko atakują robaki i karzesz simowi pryskać drzewko, i tak kilka(naście) razy.
Shadow111
10.09.2008, 00:09
Chciałbym dowiedzieć się co powoduje że w mieszkaniu w zimę jest niesamowicie zimno. Simowie w piżamach zamarzają nie mówiąc już o niemowlęciu które wg komunikatów jest zamarźnięte cały czas. Jak mogę zwiększyć temperaturę w domu?
Shadow - prawdopodobnie nie masz dachu nad głową dla simów ;)
Jeżeli sama wybudowałeś dom to najlepiej żeby miał dach, albo płytki podłogowe położone na górze i uwaga na dachu nie możesz wtedy umieścić jakuzi tego wbudowywanego w ziemię, bo ta wanna sprawia, że dach znika.
giannanannini
10.09.2008, 11:13
hihihih ja też tak miałam... w jedynce dach robił się automatycznie trzeba było tylko wybrać kolor... a tutaj napadał mi śnieg i nie wiedziałam o co chodzi ;)
Witam
Chciałabym zadac pytanie. jak sie instaluje dodatki do The Sims 2. Chciaabym je pobrać np. ze strony http://www.parsimonious.org, ale nie wiem jak sie do tego zabrać.
Proszę o dokładne instrukcje
psychickid
10.09.2008, 20:14
wyszukiwarka -.-'
Wielkie dziéki, Zelkam. Teraz tylko wystarczy poczekac jak rodzice kupia nowy zasilacz, bo komp nam padl ;(
Szkoda, ze w CPR nie mozna miec kaloryferów, wtedy sprawa ciepla by sie zaraz wyjasnila. Za to mozna uzyc kominka. Poniewaz niemowlé nie moze jesc niczego poza mlekiem, najlepiej bedzie polozyc je kolo zapalonego kominka. Co prawda moga zdarzyc sie wypadki:
1) Kominek moze sié zaczac palic!!!
Co teraz? Na szczescie simowie nie sá az tak glupi i bédá ratowac niemowle: bedá próbowali je wyniesc na zewnatrz. Jednak jesli dzidzius sie zapali... to wyjdz do otoczenia BEZ zapisywania gry!!!
2) Niemowle moze sié ,,zablokowac".
Co teraz? Trzeba postepowac wedlug mojego planu na takie ,,dziwactwa":
a) Wpisz: Ctrl + Shift + C . Wyswietli Ci sie ,,okno konsoli". Wpisz w nim: MoveObjects on .
b) Teraz ,,podnies" niemowle i usun (Nie panikuj!!! To nie koniec!).
c) Zapisz gre i wejdz do otoczenia.
d) Wejdz z powrotem do domu. Niemowle bedzie lezalo na chodniku. Cale i zdrowe!!! I mozesz je podniesc!
Ok, wiec sprawa ogrzania malucha wyjasniona. :D
Tylko,że jak jest pożar, to jest zablokowany tryb budowy i kupowania i nie ma jak wynieść ;) . A kaloryfery dochodzą w OŻ, ale nie wiem czy grzeją, chyba tak, ale nie mogę sprawdzić bo tymczasowo nie mam CPR.
Kaloryfery grzeją. Nawet słychać jak pracują i kapie woda ;)
No i dochodzą w OŻ.
A insiminator ma opcję dostępności trybów kupowania i budowania nawet jak jest pożar (a szczególnie jest to przydatne, jak jest pożar lub, jak chce się coś dodać na parceli publicznej).
Jednak jesli dzidzius sie zapali... to wyjdz do otoczenia BEZ zapisywania gry!!!
Niemowlę chyba raczej nie może się zapalić, tylko przyjeżdża opieka społeczna. I tak jak już wyżej wspomniano, podczas pożaru tryb budowania i kupowania jest nie dostępny
giannanannini
19.09.2008, 16:02
ale jesli w domu podczas pozaru jest dorosły sim to automatycznie bierze dziecko na ręce i wybiega z domu... u mnie tak się dzieje :)
psychickid
19.09.2008, 18:21
Niemowlę chyba raczej nie może się zapalić, tylko przyjeżdża opieka społeczna. I tak jak już wyżej wspomniano, podczas pożaru tryb budowania i kupowania jest nie dostępny
no i co z tego, że tryb kupowania i budowania jest niedostępny? przecież w każdym momencie możesz wyjść z gry. :)
+ a u mnie latają wokół ognia, a jak im każe odejść dalej to nie słuchają, nawet jak wolną wolę wyłączoną. :?
Eee. OZ to... Jaki dodatek? Mam problem z rozszyfrowaniem.
haughton
19.09.2008, 19:29
"Osiedlowe Życie" :)
Dziéki, haughton . :) To przynajmniej dowodzi jaki genialny jest dodatek Osiedlowe Zycie! W dodatku ogládalam juz pudelko moich i patrze... a tu duze, morskie akwarium moich marzen!!!
UWAGA: Jestem rybomaniaczká, w avku mam Proporczykówné - samiczké Proporczykowca odmiany Gold - takie wlasnie mam i znowu próbóje rozmnozyc... Wiécej o rybkach w moim profilu: http://forum.thesims.pl/member.php?u=23939
ja mam pytanie: Co mam zrobić gdy gram a Simsy mi przerywają próbowałam wyczyścić komputer ale nadal nic. Pytałam kuzynki to powiedziała mi, że mam zmienic parametry-ale jak ja mam to zrobić,bo nie wiem. Niech mi ktoś pomoże plis.
Parametry komputera to karta graficzna, pamięć RAM, procesor, karta dźwiękowa i jeszcze kilka mało istotnych rzeczy :)
Zmienić, to znaczy kupić lepsze...
Ale być może wystarczy, że wyrzucisz część rzeczy z folderu downloads, bo one czasami psują grę.
Jeżeli nie masz żadnych dodatków z internetu, wirusów itp. to bardzo prawdopodobne, że Twoja kuzynka ma rację i powinnaś zainwestować w lepszy sprzęt...
Rozumiem, że nie potrafisz podać parametrów swojego komputera...
Kliknij przycisk Start później taki przycik z poleceniem "Uruchom" i w tym okienku, które się wyświetli wpisz "dxdiag"
Wyskoczy takie okienko, w którym będziesz miała wypisane "procesor, pamięć" przepisz to i wklej na forum.
Sprawdź też ile masz miejsca wolnego na dysku.
A tak przy okazji, to na przyszłość takie rzeczy wpisuj w dziale "Problemy z grą" :) Chodzi o to, że dzięki temu przyczynisz się do zachowania przejrzystości i czytelności forum :)
Dzięki temu innym będzie łatwiej Tobie pomóc lub jeżeli ktoś ma podobny problem - szybciej znaleźć rozwiązanie :)
No i też zanim założysz nowy temat poczytaj trochę, bo często jest tak, że ktoś już miał podobny problem i znaleziono rozwiązanie :)
Pozdrawiam i przy okazji witaj na forum :)
Aneczka_mała
29.09.2008, 12:06
Witam, podpowiedzcie mi jak posadzić warzywka w szklarni? szklarnia już zbudowana, ale nie wiem skąd wziąść te warzywka :(
giannanannini
29.09.2008, 14:11
Witam, podpowiedzcie mi jak posadzić warzywka w szklarni? szklarnia już zbudowana, ale nie wiem skąd wziąść te warzywka :(
w trybie budowania masz takie działeczki w ogrodnictwie
postaw te działeczki
kliknij simem na dzziałeczke i tam jest "zasiej..."
i pielęgnuj
:)
powodzenia
Aneczka_mała
30.09.2008, 12:52
dziękuję! :) nie domyśliłam się że to to, szukałam sadzonek :)
konieczko774
14.10.2008, 12:23
mam takie pytanie czy w zimie są swieta Bozego narodzenia w simsach.
mam takie pytanie czy w zimie są swieta Bozego narodzenia w simsach.
Można zrobić przyjęcie świąteczne gdy ma się akcesoria "Na święta" lub Zestaw Świąteczny. Przyjdzie nawet Mikołaj i jest choinka :)
konieczko774
15.10.2008, 14:57
dobra juz wiem dzieki
konieczko774
15.10.2008, 15:43
jeszcze mam jedną pytanie a jak kupuje sie auta
Auta znajdziesz w Trybie Kupowania, w kategorii Różne. Żeby postawić auto najpierw musisz zrobić podjazd, który znajduje się w Trybie Budowania :)
Ale jesli masz tylko CPR, to nie ma w tym dodatku samochodów, można mieć w: NŻ, CW, i OŻ (helikopter).
konieczko774
15.10.2008, 16:23
ok wielkie dzieki
konieczko774
15.10.2008, 16:25
ja mam the sims 2
Jest coś takiego jak opcja edytuj....
mam taki mały, wnerwiający problem.Otóż. Zrobiłam sobie rodzinke i dałam ich na działke.Niby nic ale jak każę im wyrzucić zgniłe kwiatki na kompost to mi sie ni z gruchy, ni z pietruchy zapalają O_o no idzie, bierze zgniłki w worek i do łapy, przejdzie dwa kroki, rzuca worem o glebe i sie zaczyna palić. Jak na razie to miałam farta że ktoś był w domu i mi życie drugiego sima wygrał (albo mnie opiekunka do dziecka ugasiła) ale co bedzie jak sie nie uda i przegram? Mnie sie nie chce boolpropa włączać specjalnie po to żeby brać wskrzeszeniomat z nagród plus dorabiać kase do rodziny. Co ja mam z tym fantem zrobić? chyba że nie mam wyjścia i musze 1) wykonać eksmitację 2) patrzać jak sie jarają (:P) no. pogadałam sobie xD
niepokorna
20.10.2008, 15:53
Do odblokowania tego czegoś do wskrzeszania <nie bawi się w nazwy>
możesz użyć kodu
unlockcareerrewards
To Ci pomoże :)
Patrz jak sie jarają xD
Nie no...Tak jak niepokorna napisała.O ile masz na studiach(bo z tego co pamiętam to na studiach dopiero dochodzi).A masz coś z neta?Bo to może być tego wina.Wiesz jakie one są x)
MysiaPysia19971
30.10.2008, 15:33
A z kodem boolprop testing... jak stać się simroślinką?
Prosze o pomoc!
Wpisz boolProp przy wyborze otoczenia, wejdź do tej roodziny, kup ok 15 drzewek ambrozyjnych. Potem kliknij z wciśniętym Shift-em na drzewko, wybierz opcję (kurczę, nie pamiętam, ale są 3: force error-sztuczny błąd|Make harevestable-pojawiają się bardzo smakowite owoce| i ta ostatnia, ona sprawia, ze drzewko jest atakowane przez robaki, każesz simowi, który ma być simoroślą pryskać je, rób tak z innymi drzewkami, aż do skutku.
Mogę ci też podać linka do eliksiru, który zamienia simów w simorośl, gdy go wypiją.
MysiaPysia19971
30.10.2008, 16:04
BBBarrrrdddzzzoooo ccciii dddzziiiięęęękkkuujjjęęęę!!!!
I jak chcesz to możesz dać te linki!
Nio to dam:
http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Panacea.shtml
Plantsim maker- tworzy simoroślinę
plantsim cure- leczy simoroślinę
By ściągnąć kliknij na obrazek.
octavessens
31.10.2008, 14:51
cotojestRENTGENŚNIEGU???
chyba chodzi o to , że jak się najedzie kursorem na jakieś miejsce, gdzie jest śnieg, to w tym miejscu będzie prześwietlało śnieg, tak że widac co jest pod śniegiem. Swoją drogą gdzie jest ta opcja ?
MysiaPysia19971
02.11.2008, 14:44
Dziękuję!a jak się je instaluje ?
No więc....
Na dole są takie obrazki poszczególnych butelek, klikasz na obrazek której cię interesuje. Pojawia się okno,pyta, czy chcesz:otworzyć,zapisać,anulować, wybierasz otwórz, wtedy chwilę się ładuje. Otwiera ci się program WinRar, są tam pliki .package. klikasz na nie(lub zaznaczasz je) prawym przyciskiem myszki, jest tam opcja; "wypakuj do wybranego folderu' idziesz po koliei, np. D/mpoje dokumenty/eagames/thesims2/downloads.
Naciskasz ok i tyle, a następnym razem możesz podczas wybierania lokacji pliku przekręcić pokrętło myszki w dół, wtedy będzie już skierowane do Downloads, przynajmniej u mnie tak jest.
Mam nadzieję, zę jasno się wyraziłam....
Wie ktoś z was gdzie moge dostać Sims2 4 pory roku( płatnie lub bezpłatnie)
mogłabym odkupić :)
Najlepiej w sklepie :P
Lub np. na www.allegro.pl
I nie pisz posta pod postem.
psychickid
15.11.2008, 19:15
bezpłatnie raczej się nie da.
Wejdź np. do Empiku, Media Marktu, lub zamów przez internet.
Ale żeby CPR działały musisz mieć podstawę The sims 2 , wiesz o tym?
jasiu448
22.11.2008, 16:19
@Tiunivell: Na forum nie rozmawiamy o pirackich wersjach gry! Zapraszam do przeczytania regulaminu.
vibratoria
22.11.2008, 16:28
Ja to mam taki problem. Sciagnalem sobie z neta 4 pory roku i zainstalowalem. Gdy klikam ta ikonke CPR to mi wyskakuje cos takiego : wloz plytke z dodatkiem the sims 2 cztery pory roku i wybierz OK aby kontynuowac. da sie cos zrobic zeby ne chcialo plyty??
Kłania się Regulamin (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=2135) Punkt 8. W swoim poście nie wolno umieszczać informacji dotyczącej piractwa, pornografii, cracków, kodów seryjnych a w szczególności linków do tego typu informacji.
jakie nowe zawody wchodzą do czterech pór roku
Kariera prawnika, dziennikarza, nauczyciela, poszukiwacza przygód i chyba tyle...
hm, odkąd zainstalowałam 4poryroku grałam parą studentów i ciągle mają oni pasek temperatury na czerwono : o i nieustannie, nawet gdy higiena jest zapełniona na maxa biegają pod prysznic, czasem ich temperatura jest nawet cała czerwona x_x to cholernie denerwujące.
to błąd gry, czy ja coś źle robię?
czasami prysznic rozgrzewa. picie lemoniady, mycie rąk i picie kranowki ochłodzi sima.
uaaa. to chyba jednak jakiś błąd gry, bo przeinstalowałam je i znów jest to samo. cały czas mają czerwone te temperatury i latają pod prysznic .____.
dodam, że wcześniej tak nie było i nagle się coś zepsuło. i tak w każdej rodzinie jest :{
fajniutka
24.12.2008, 13:23
ej, a jak sims mi zamarznie to mozna jakos zrobic, by zył???
to samo dotyczy przegrzania...
człowiek
24.12.2008, 13:27
Jak zamarznie to trzeba go ogrzać. Klikasz i jest ogrzej i sim ogrzewa go suszarką
Jak jest przegrzany to trzeba go ocucić
fajniutka
24.12.2008, 13:33
a jesli nie da sie go ocucic???
jak sie go ocuca???
U innego sima automatycznie pojawia sie taka opcja, nic nie musisz klikać, sim podchodzi do tego leżącego i wylewa na niego kubek wody.
A jeśli jest to rzeczywiście błąd gry to może pomoże łatka ?
Łatka powinna pomóc, może być też, że są dwie interakcje na raz i żadna w końcu nie została wypełniona.
niepokorna
25.12.2008, 14:17
mam pytanie.
mam the sims 2 double deluxe.
wczoraj dostałam cpr.
I stąd moje pytanie, bo podczas instalacji wyskakuje mi, że potrzebne są zwierzaki :|
czy to prawda?
Zwierzaki???Jak to możliwe, że są potrzebne, jaki ich nie masz???
Niepokorna zainstaluj, a się dowiesz, że to nieprawda :)
doman145
28.12.2008, 09:58
Mam pytanie dotyczące soków w CPR.
Mam Cztery Pory roku od 3 dni, kupiłem w trybie kupowania wyciskarkę do owoców wzialem opcje wypełnij (bo chciałem wypróbować te soki) no i pisze że trzeba wypełnić wyciskarkę składnikami z plecaka. Pomyślałem sobie że trzeba iść do warzywniaka by tam kupić, ale nic. Proszę pomóżcie gdzie można znaleźć te soki.
No to się rozpisałem...
Owoce i warzywa do zrobienia soków trzeba wychodować.
fajniutka
28.12.2008, 11:20
mam problem, bo odkad jestem w milowie to nie chce mnie do klubu ogrodnikow przyjac. Mam szklarnie, oczko wodne, rzezby, kwiaty, drzewa.
uprzedzajac wasze pytania: staram sie o nie dbac!
ale to dziwne, bo w kwitnacych wzgorzach mialam tylko kilka drzewek owocowych i pare chorobliwych pomidorow, a przyjela mnie bez problemu!
Postaraj się, by roślinki, które hodujesz były zdrowe, a najlepiej kwitnące (najlepiej jak masz złotą rengę ogrodnictwa i możesz z nimi rozmawiać). Zadbaj o to, by na parceli nie leżały liście, ani stare gazety.
doman145
28.12.2008, 22:00
mam jeszcze jedno pytanko słyszałem że w CPR można mieć piorunochron, lecz gdy go szukałem w trybie kupowania i budowania nie mogłem go znaleźć ktoś może mi podać gdzie się to znajduje i w jakim katalogu? oczywiście jesli coś takiego istnieje :)
fajniutka
29.12.2008, 10:37
Postaraj się, by roślinki, które hodujesz były zdrowe, a najlepiej kwitnące (najlepiej jak masz złotą rengę ogrodnictwa i możesz z nimi rozmawiać). Zadbaj o to, by na parceli nie leżały liście, ani stare gazety.
dobra, ale dlaczego w kwitnacych wzgorzach bylo wszystko stare i chorobliwe a przyjela od razu?! :((
Doman (wybacz błąd :))- piorunochron jest w katalogu Rzeźby - Różne (te trzy kropeczki).
fajniuta - możliwe, ze jakiś błąd gry? Bo szczerze pisząc nie mam pojęcia...
fajniutka
29.12.2008, 11:19
fajnie, nikt mi na tym forum nie doradza, to znaczy sie, prawie nikt!
Swampfire
29.12.2008, 12:48
fajniutka a masz posprzątane w ogródku?
doman145
29.12.2008, 14:54
dzienks za pomoc w sprawie piorunochronu :)
PS. Nie Damian tylko Doman :P
fajniutka
29.12.2008, 15:25
heh, przyjela mnie!
dostalam najwyzsza ocene ogrodu z mozliwych!
i studnie:D
EDIT: co zrobic, by sim spiekl sie na raka???
fajniutka
01.01.2009, 13:18
pomoze mi ktos?????
Niech w lato zacznie się opalać i w końcu się zgrzeje i będzie czerwony.
Dokładnej opcji nie pamiętam, ale pokombinuj ;)
hej :)
mam pare pytań
1.moja simka marzy o tym aby zostać wilkołakiem...? jak to zrobić?
2. jak można zostać porażonym piorunem i czy od tego można umrzeć?
Fajniutka - każ swojemu simowi leżeć np na leżaku w lecie. Po jakimś czasie podniesie mu się temperatura i się poparzy.
Katris:
1.Twoja simka musi zaprzyjaźnić się z wilkiem ze świecącymi oczami (przychodzą w nocy na parcele mieszkalne, jak masz dużo drzew iglastych i chwastów) i po jakimś czasie on ją ugryzie.
2. Gdy będzie burza każ simowi stanąć na dworze najlepiej w kałuży. Mi jeszcze żaden sim od tego nie umrał, ale chyba jest taka możliwość.
Tylko, że wilkołactwo dochodzi w TS2 Zwierzaki.
fajniutka
04.01.2009, 11:50
Fajniutka - każ swojemu simowi leżeć np na leżaku w lecie. Po jakimś czasie podniesie mu się temperatura i się poparzy.
no ale lezal caly dzien i nic!!!
nawet sie nie zgrzał!!!
Może po prostu tego roku lato nie było upalne :)
Możesz mu też np kazać bawić sie w bitwę na balony. Może się zgrzeje podczas tej zabawy :)
1. Co takiego daje Klub Ogrodników?
2. Kiedy drzewa dają plony i jak je pielęgnować? Bo najpierw były zdrowe, spryskałam je środkiem owadobójczym i stały się chorobliwe :(
Jak wstąpisz do klubu ogrodników, to masz zniżki na rośliny uprawne; może dać Ci nagrodę pieniężną i studnię życzeń.
Najlepiej jak masz złotą rangę ogrodnictwa, wtedy możesz rozmawiać z roślinami i są one zdrowe, a nawet kwitnące :)
Ritty, co do drugiego pytania, możesz też stać się simoroślą, i też będziesz mogła rozmawiać z roślinami.;)
Właśnie mam zamiar i tę rangę zdobywa się za pomocą pielęgnacji ogródku?
Aha, i jaki napój trzeba dawać simroslom w czasie zimy? Bo widziałam na zdjęciu, jak miały na czerwono w chmurce jakąś filiżankę o_O
Swampfire
05.01.2009, 08:02
Ta przekreślona filiżanka oznacza ,że ona nie chce zmienić się spowrotem w człowieka(nie chce wypić eliksiru ,żeby zmienić się w człowieka)
To znaczy, że jej zimno i chce gorącej czekolady.
A jest na nią specjalny automat czy trzeba robić samemu? Ja trochę nie kumata... ^^'
I długo trzeba spryskiwać te drzewka by być simroślą?
W akcesoriach do kuchni, tam gdzie express do kawy jest urządzonko do gorącej czekolady :)
No, trochę sie trzeba namęczyć, by stać sie simoroślą. Najlepiej miej dużo roślin uprawnych i nie kupuj domków dla biedronek :)
Dzięki :)
Jeszcze jeden problem - jak mam te drzewka i jest napisane, że jest zdrowe, a robaki są na nim to jak spryskam drzewo to jest komunikat, że jest chorobliwe :( To normalne?
tak, bo chemia nie służy roślinkom :)
Dzięki :)
Jeszcze jeden problem - jak mam te drzewka i jest napisane, że jest zdrowe, a robaki są na nim to jak spryskam drzewo to jest komunikat, że jest chorobliwe :( To normalne?
tak, bo chemia nie służy roślinkom :)
Warto jeszcze dodać, że później stan roślinek poprawi się ;)
fajniutka
06.01.2009, 14:30
nie no!!!
drugie lato juz, lezeli na lezaku od 10.00 do 16.00
prawie bez przerwy i nie zaczerwienili sie!!!
Swampfire
06.01.2009, 15:21
Wypij sok z pomidorów powinien cię rozgrzać ;).
Sok pomidorowy+gorąca czekolada+lato+lezak= poparzenie.
fajniutka
08.01.2009, 19:49
ale nie mam pomodorów!!!:((
leżeli na tym leżaku od 9.00 do 16.00 bez przerwy.
Cały czas mieli zielone potrzeby, bo w międzyczasie wpisałam maxmotives...
Swampfire
08.01.2009, 20:00
fajniutka to ciągle pij czekoladę w ogródku kiedy będzie lato.
Spróbuj też wygrzewać się na słońcu zaraz po wzięciu prysznica :)
fajniutka
09.01.2009, 11:28
a jesli nie pomoze???
A próbowałaś w ogóle?
można też skakać dluuuugo na kanapie, następnie wyjść na dwór i opalać się (wygrzewać)
Swampfire
09.01.2009, 16:10
sprubuj a jesli nie pomoże to wróć do nas :].
Macie jakiś konkretny i szybki sposób na stanie się simoroślą?
Edit: A czy przypadkiem opalać można było się tylko w Podróżach?
Najlepiej:
http://www.parsimonious.org/furniture2/modded/k8-Panacea.shtml
Pobierasz Plantsim maker, znajdziesz potem go w armatura..inne. Sim wypija i już. Sama z tego korzystam, jedyna zła strona to to, że jesli sim ma takie pragnienie, nie spelnia się, oraz nie ma wspomnienia.
----
Od razu pobierz lepiej plantsim cure- wyleczy sima z simoroślinności.
fajniutka
13.01.2009, 17:56
sprobujee:)
wiec wypije czekolade i pojde lezec na tym rozkladanym fotelu;)
Już wiem, co moze być twoim problemem w poparzeniu się. Jeśli sim ma karnację z internetu nie zastępującą defalut to nici i z opalania, i z poparzenia.
Chanel- opalić- tylko w Podróżach
____poparzyć- w Podróżach i CRP
fajniutka
14.01.2009, 16:50
nie, nie mam zadnej karnacji z neta!!!
moja simka bardzo często staje się simoroślą bo mam duży ogród i musi codziennie po kilka razy pryskać rośliny i drzewa.
fajniutka
15.01.2009, 17:53
jak mozesz kazac jej codziennie kazac pryskac drzewa i krzewy, jak czasami, gdy nie ma robactwa, bo prostu nie ma takiej opcji!
asiek1613
18.01.2009, 11:30
Ja mam w sumie mieszane pytanie do dodatków. Chciałam żeby podczas ślubu było biało więc maszyna z aspiracji włączyłam śnieg (bo akurat zima była tylko bez śniegu). Kiedy pojechali w podróż poślubną na Wyspę Twikki było tam biało pomimo lata. Więc wróciłam, wyłączyłam maszynę i pojechałam drugi raz. I co? Nadal śnieg! Czy jest sposób, aby go usunąć? Bo moje Simy na plaży chodzą w ubraniach wierzchnich...
ejdzikej
21.01.2009, 15:52
hej.. to bardzo ważne.. :(
Mój sim wrócił z wakacji ok. 10 simowych dni temu. W czasie tych wakacji zgrzał się niesamowicie i na jego ciele pojawiły się poparzenia. Ale do tej pory nie zniknęły!!! Co mam zrobić, żeby zniknęły? :(
W innej rodzinie poparzenia zniknęły po dwóch-trzech dniach, a tutaj nic.. :(
1) Nie ściągałam skinów z internetu
2) Nie kazałam mu pić soku pomidorowego, który także sprawia, że na ciele sima pojawiają się czerwone plamy
Proszę o pomoc! :|
Tutaj może znajdziesz odpowiedź:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43281&highlight=oparzenia
ejdzikej
22.01.2009, 09:00
Ok, dzięki w sumie bardzo przydatny jest tamten wątek.. próbowałam już wcześniej kilku z podanych rozwiązań mojego problemu, ale spróbuję jeszcze innych.. w sumie kiedyś miałam coś podobnego, jak miałam tylko WB, podstawową wersję TS2, Zwierzaki i Nocne Życie, w tamtym przypadku moja simka poszła sobie do fryzjera (akurat grałam na rodzinie, która miała salon fryzjerski; ta simka była z innej rodzinki), fryzjerka była w złym nastroju i na jej twarzy pojawił się taki jakby rozmazany makijaż.. to też nie chciało zejść. I nie zeszło, więc wkurzyłam się i usunęłam tę simkę.
Dzięki za pomoc, mam nadzieję, że uda mi się rozwiązać ten problem :)
Hej!
Ostatnio kupiłam CPR i mam pytanko: Czy można projektować okrycia wierzchnie? Ja niestety nie mogę (nie ma takiej opcji w szafie) i zastanawialam się czy to normalne czy mój dodatek szwankuje.
A, jeszcze jedno w szafach (mniejszych wersjach starszych szaf) w dodatków WB i CPR są tylko ubrania robocze albo nie ma ich wcale, a u Was?
Wampirencja
26.01.2009, 15:07
Domi:
czasami w ŚCIĄGANYCH z internetu szafach nie można wybrac ubrania wierzchniego, bo plik jest np. sprzed wydania tego dodatku i nie dostosowany. Ogólnie jednak można, jak najbardziej!!
sprawa nr 2: jeżeli NIE KUPISZ simom ubrań, to ich NIE BĘDĄ mieć w szafie ;] Ubrania kupisz w dowolnym sklepie w okolicy, które ma wieszaki z ubraniami. Standardowo w szafie sima jest tylko ubranie robocze, czasami jak masz dwa simy tej samej płci i wieku, to masz w szafie ubrania drugiego sima do zmiany. That's all, trzeba kupić!
sprawa nr 2: jeżeli NIE KUPISZ simom ubrań, to ich NIE BĘDĄ mieć w szafie ;] Ubrania kupisz w dowolnym sklepie w okolicy, które ma wieszaki z ubraniami. Standardowo w szafie sima jest tylko ubranie robocze, czasami jak masz dwa simy tej samej płci i wieku, to masz w szafie ubrania drugiego sima do zmiany. That's all, trzeba kupić!
Ja jeszcze zauważyłam, że po zmarłej w domu osobie, jej ubrania zostają w szafie i następne pokolenia moga je używać.
KaTuSiA513
30.01.2009, 08:36
a ja mam problem z dodatkami... a mianowicie mam troszke dodatkow typu meble insimenator lecz w grze nie pojawiaja mi sie co jest przeciez sa w downloads??
batmanka
03.02.2009, 10:34
Pytanie zadawała ola669: dlaczego moje kwaity i drzewa sa ciagle chorobliwe codziennie je podlewam i pielęgnuje
Odpowiedź: a opryskujesz je środkami owadobójczymi? bo jeśli nie masz domków biedronki, to co jakiś czas będzie trzeba roślinki opryskać. jak klikniesz na roślince, to będzie tam opcja "opryskaj". poza tym można to poznać po wyglądzie roślinki, wokół której latają jakieś takie białe kropki.
KaTuSiA513 a instalujesz je w Moje Dokumenty czy do dysku D? Bo ja kiedyś instalowałam prosto do dysku - ea games - the sims 2 - downloads i nie działało. Możliwe też że nie masz meshy lub na początku gry dałaś żeby te meble wyłączyć.
Wampirencja
07.02.2009, 01:37
albo wielokrotny problem z dodatkami:
po uruchomieniu gry zaznaczasz "włacz obiekty modyfikowane"
wchodzisz do rodzinki dowolnej
w menu ustawień *takie tybiki* wybierasz w prawym górnym rogu "Okienko obiektów modyfikowanych" czy jakoś tak i wybierasz tam "wyłącz"
zapisujesz rodzinkę
uruchamiasz grę od początku
Jako nowicjuszka witam wszystkich forumowiczów. :)
Mam problem, jesli ktoś już miał podobny i o nim pisał, to z góry przepraszam za powtórkę.
Moje pytanie dotyczy zmiany ubrania wierzchniego: czy jest ono w ogóle możliwe? Ani wtedy, gdy klikam na szafę, ani wtedy, gdy klikam na wieszak nie pojawia mi sie opcja zmiany ubrania wierzchniego. Podejrzewam, że to wynik jakiegoś błędu w grze, ale byłabym wdzięczna za pomoc, gdyby ktoś coś więcej wiedział na ten temat.
Pozdrawiam
a kilkasz na szafe maxisowa czy sciagnieta? niektre sciagniete nie sa kompatybilne z tym dodatkiem i dlatego sa problemy
pamietaj, ze najpierw musisz kupic ubranie wierzchnie, zeby moc je zmienic ;)
Na szczęście gdzieś na forum udało mi się znaleźć informację, że należy wyłączyć zawartośc zmodyfikowaną. Mój zwykły pośpiech zadziałał przedwcześnie. ;] Ale mimo wszystko wielkie dzięki.
batmanka
14.02.2009, 16:09
Czy ktoś mógłby zrobić jakiś spis wszystkich dostępnych w grze rang i jak je zdobywać? Niektóre rangi są oczywiste, jak ranga wędkarska, ogrodnicza itp., ale są też takie jak np. magazynier, które nie wiadomo jak rozwinąć. Spotkałam się z nimi kontrolując Maxisowskie Simy na studiach.
Czy ktoś mógłby zrobić jakiś spis wszystkich dostępnych w grze rang i jak je zdobywać? Niektóre rangi są oczywiste, jak ranga wędkarska, ogrodnicza itp., ale są też takie jak np. magazynier, które nie wiadomo jak rozwinąć. Spotkałam się z nimi kontrolując Maxisowskie Simy na studiach.
Rangę magazyniera dostaje się we Własnym Biznesie, jeżeli sim uzupełnia towar na półkach.
To na razie taka szybka odpowiedź, ale wydaje mi się, że już ktoś prosił o spis rang... Spróbuj przeszukać forum :)
Proszę:
Rangi (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=43957&highlight=rangi)
Ziabka19
06.03.2009, 10:15
Witam wszystkich.
Otóż mam problem z the sims 2 cztery pory roku. Podstawowa wersja działa bez zarzutu. Dodatek sie instaluje, ale gdy włączam gre to nie ma pokazowego filmiku. A gdy wejde w rodzine i klikam na jkis przedmiot to okienko z czynnosciami szybko znika i to jet wkurzające. Dodam ze nie ściągałam zadnych innych dodatków. Proszę pomóżcie co robic
Ja też tak miałem i po jakimś czasie przestało :P
A z tym okienkiem czynności, to może za szybko ''uciekasz od niego''?
Ajloneczka
06.03.2009, 15:52
Albo przez przypadek trzymałaś tab lub shift
claudia_o
07.03.2009, 10:22
Proponuję reinstalację ;)
xXx-Karcia-xXx
07.03.2009, 17:21
Ja jeszcze nie mam CPR i chciałam się zapytać co jest najbardziej interesujące w tej grze??
Uzyl szarych komórek...
PORY ROKU!!! :O
Spokojnie, Alisha. To oczywiste, ze pory roku są, ale dla niektórych to nie najciekawsze.
Mi bardzo się podoba możliwość prowadzenia ogródka oraz łowienie ryb.
Jest też przytulna kolekcja mebli wiejskich, Klub ogrodników, nowe otoczenie, ubrania wierzchnie,nowe kariery oraz wiele ciekawych rzeczy.
Ajloneczka
08.03.2009, 09:55
Nie zapominajmy o nowej istocie SIMOROŚL (dla mnie to ciekawe też) :D
Pogoda tzn. grad, deszcz, ulewa, sypie śnieg, taka mini zamieć śnieżna, upalne słońce, wiosenna smutna pogoda, jesienne złote promyki słońca. No i sadzenie roślinek.
Zastawiam się, czy jest jakaś możliwość, żeby mieć owoce bez bawienia się w sadzenie ich. Opcja prezent od kogoś też odpada.
Wg mnie dobrym wyjściem byłaby możliwość kupowania ich na parceli publicznej.
Zastawiam się, czy jest jakaś możliwość, żeby mieć owoce bez bawienia się w sadzenie ich. Opcja prezent od kogoś też odpada.
Wg mnie dobrym wyjściem byłaby możliwość kupowania ich na parceli publicznej.
Jeżeli masz Cztery Pory, to możesz wpisać kod boolProp TestingCheatsEnabled true, kupić rodzince wyciskacz do owoców, kliknąć na niego z wciśniętym shiftem i będzie opcja DEBUG - Add fruit. I proszę - wyciskacz napełniony owocami, bez potrzeby ich uprzedniego hodowania.
Ale fakt, że CPR powinny być bardziej przemyślane pod tym względem i dla posiadaczy Własnego Biznesu mogli dać takie coś, jak skrzynki na owoce i ryby, by można je sprzedawać na własnych parcelach w miarę normalnie, a nie pojedynczo po jednej truskawce ;)
Jeszcze nie mam tego dodatku, ale jestem ciekawa czy w zimie można się kąpać w basenie. Chyba nie, prawda? Czy woda w basenie zamarza?
Czy można wybudować kryty basen?
Woda w basenie nie zamarza i można się kąpać (pewnie ma wbudowane ogrzewacze ;))
A kryty basen możesz wybudować w każdym dodatku :)
Woda w basenie nie zamarza i można się kąpać (pewnie ma wbudowane ogrzewacze ;))
A kryty basen możesz wybudować w każdym dodatku :)
Czyli simy się nie wychładzają kąpiąc w zimie w basenie?
Nadzieja.
10.04.2009, 15:03
kąpać w basenie możesz się w każdej porze roku, simy się nie wychłodzą.
aluminium.
10.04.2009, 16:29
Wychłodzą się :)
Będzie im zimno, a jak będą długo w basenie zamrożą się :]
Bardzo dużo potrzeba, żeby Simy się wychłodziły. Kiedyś chciałam zamrozić Simkę, kilka dni chodziła po śniegu w kostiumie kąpielowym i dopiero zamarzła;--D
ultraviolence
11.04.2009, 17:37
U mnie bardzo szybko simy się wychładzają, szczególnie dzieci. Wysłałam jedno, aby poskakało sobie na skakance w ogrodzie. Była wczesna zima, jeszcze bez płatka śniegu. Za 7-8 simowych godzin patrzę, a wskaźnik temperatury jest już poniżej połowy. Podejrzewam, że jeszcze kolejne 8 godzin i byłoby po nim :D
Czy ktoś może mi podać strone gdzie można ściągnąć SimPE? Nie wiem czy jest on do OŻ, jeśli tak to prosze o właśnie ten do OŻ. Z góry thx.
http://sims.ambertation.de/en/download/ Może to?
A przy okazji, google naprawdę nie gryzie.
KONDZiO102
18.04.2009, 11:23
A w jakiej porze roku zbiera się owoce?
Kupiłam poletko i mam tylko opcję zasiej pomidory, gdzie reszta warzyw? Z|asiałam pomidory w lecie i pod koniec lata zniknęły, mimo pielęgnacji. W jakich porach roku się powinno siać warzywa? Czy w szklarni można siać przez okrągły rok?
Jabłoń mi cały czas choruje mimo opryskiwania i pielęgnacji. Co może być tego przyczyną?
Inne warzywa i opcje będą dostępne jak Twój sim zdobędzie kolejne raqngi ogrodnictwa.
A w szklarni można siać przez okrągły rok.
Kondzio owoce niezależnie od pory roku zbierasz po jakiś 5 do 7 dni od zasiania, a owoce tzn. w okresie zimy drzewa zimują odradzają się latem i wytwarzają owoce do końca jesieni.
Kavala - na razie maożesz zasiać tylko pomidory, kiedy będziesz je pielęgnowała podlewała raz na 24 godz. to podczas wykonywania tych czynności nad głową sima będzie się pokazywała chmurka z plusikiem, jak uzbiera się ich dużo (po jakimś tam czasie) dostaniesz rangę brązową ogrodnika i będziesz mogła zasadzić ogórki i truskawki następnie jak zdobędziesz srebrną rangę będziesz mogła sadzić pieprz, fasolkę i bakłażany, gdy zdobędziesz złotą rangę to będziesz mogła rozmawiać z roślinami co poprawia ich stan czyli długo będziesz gadała simem to ze zdrowej rośliny zrobi się ona kwitnąca. Warzywa powinno siać od wiosny do jesieni (z nią włącznie). Tak w szklarni siejesz cały rok i zimę też. Przyczyną może być to, że nie masz postawionej budki (najlepiej 2) z biedronkami, które odpędzają/zjadają szkodniki i pielęgnuj roślinkę, jeśli nie wiesz to wiedz, że ciągłe opryskiwanie rośliny pogarsza jej stan.
Moje rośliny jednak ciągle chorują, mimo, że o nie dbam. Z niektórych coś kapie jakby woda, jak na to zaradzić? Często bywa tak, że roślina jest chora, a nie można nic zrobić.
Czy owoce należy zbierać zaraz gdy się tylko pojawią na drzewie?
Najlepiej zaraz,bo potem nie są soczyste,przynajmniej ja tak mam
Bo wydawało mi się, że na początku są zielone a potem dopiero nabierają kolorów. A co trzeba robić by były bardzo smaczne i żeby ich soki miały specjalne właściwości?
KONDZiO102
24.04.2009, 11:24
Jak pojawią się słabe owoce na drzewie a Twój sim ma złotą rangę ogrodnictwa to niech pogada z drzewem i pozbiera. Będą lesze owoce.
A co do specjalnych właściwości to nie wiem. Sam się hodowlą niedawno zająłem.
A złota ranga ogrodnictwa dosyć szybko idzie.
Bo w Czterech porach roku nie można sie opalać tak na brązowo:) jedyną opalenizną jest poparzenie od soku pomidorowego:) A co do drugiego pytania, to może masz robaki na roślinach?? albo zbyt często podlewasz wtedy też spada poziom rośliny a może zbyt często pryskasz??:)
Kavala, żeby owoce/warzywa były smaczne musisz podlewać je raz dziennie, plewić od razu jak pojawią się chwasty, postawić obok nich budki z biedronkami, które zapobiegają pojawianiu się pasożytów, jeśli masz rośliny w szklarni to nie musisz tam stawiać tych budek, ale na zewnątrz tak, co do szklarni to tam najlepiej byłoby kupić te specjalne lampy naświetlające rośliny w nocy.
A może po prostu sadzisz je w złej porze roku?
Kavala co do specjalnych właściwości to jest tak, że im lepszy stan owocu/warzywa przy zbiorze tym, np. bardziej odżywczy sok z pomidorów.
Edit: sok jest wtedy bardziej "naładowany wartościami odżywczymi".
septemberd
27.04.2009, 15:48
jest jakiś kod żeby sim miał złotą aspiracje do końca ?
ultraviolence
27.04.2009, 21:55
jest jakiś kod żeby sim miał złotą aspiracje do końca ?
Chyba miałeś/aś na myśli platynową :) Pewnie można przez boolPropa, ale nigdy nie używałam go w tym celu (a z jakieś półtora roku - w ogóle). Wiem natomiast, że z pomocą InSIMenatora można to ustawić. Wystarczy wejść w EDYTOR ASPIRACJI-> Platynowa stała-> XXXX (w miejsce X, imię sima, albo stwierdzenie "dla mnie"). Jednak tym sposobem we wspomnieniach sima nie zapisze się to, że zdobył platynową aspirację do końca życia, bo takie eksperymentowanie z hackami, to zwykłe oszustwo :)
A jeśli grasz uczciwie, będziesz musiał/a spełnić cel życiowy swojego sima :)
A ja myślę, że semptemberd chodziło jednak o złotą ;) Zawsze mnie to śmieszyło - lepiej nie mieć niepełnej aspiracji złotej, jeśli chce się użyć nagród aspiracji, ale właściwie niemożliwe jest mieć pełną złotą. Ta gra nigdy nie była normalna (;
ultraviolence
28.04.2009, 14:51
A ja myślę, że semptemberd chodziło jednak o złotą ;) Zawsze mnie to śmieszyło - lepiej nie mieć niepełnej aspiracji złotej, jeśli chce się użyć nagród aspiracji, ale właściwie niemożliwe jest mieć pełną złotą. Ta gra nigdy nie była normalna (;
Możliwe, że masz rację :) Ooooo tak, a szczególnie jej nienormalność przejawiała się w czasie, kiedy nie wydano jeszcze, łatek korygujących pewne "małe" niedociągnięcia... ;)
Nigdy nie użyłam żadnej łatki, zmieniają one coś konkretnego, czy tylko jakieś błędy?
Ej, z tą złotą aspiracją to jest tak wystarczy, że jest na samym początku i nagrody z pkt. aspiracji działają, wiem bo sprawdzałem i na poziomie "niskim" złotej aspiracji i "wysokim".
Nie chodzi o działanie, miło byłoby zobaczyć pełną złotą aspirację - a nie połowę lub 3/4 złotej a następny poziom to już platynowa.
Śmieję się z tego, że jest wyraźnie napisane, że nie powinno się używać nagród aspiracji mając niepełną aspirację złotą a jednocześnie niemożliwe jest posiadanie pełnej.
Mam taką nietypową sytuację ;d
Bo...Moje Simy kąpią się w Jacuzzi a tu nagle...Jacuzzi sie pali xdd
Mieliście tak kiedyś ? I czemu tak sie dzieje ? ;dd
Tincia, ale pali się w jakim sensie? Tzn., że zajęło się ogniem, czy że dymi się z niego? Czy może lecą takie srebrne iskry z takiej skrzynki tam zamontowanej? Ale jacuzzi się pali, a Twoje simy żyją czy jak?
Krzykaczus_Pospolitus
29.04.2009, 13:52
Heh, śmieszna sytuacja, podejrzewam, że to błąd gry. Tak jak pisze D_S musisz nam podać więcej informacji, bez nich nikt na forum nie może ci pomóc, chyba że jest jakimś geniuszem:D.
Tincia, ale pali się w jakim sensie? Tzn., że zajęło się ogniem, czy że dymi się z niego? Czy może lecą takie srebrne iskry z takiej skrzynki tam zamontowanej? Ale jacuzzi się pali, a Twoje simy żyją czy jak?
To jacuzzi może się dymić albo mogą lecieć iskry?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.