Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Cztery Pory Roku - Masz pytanie? Zadaj je tu!
.:Patison:.
08.03.2007, 21:52
Walcie tutaj wszystkie pytania dotyczące CPR, piszcie o tym, jakie błędy was bulwersują itp. Myślę,
że dobrze to zrobić w jednym temacie, żeby zapanował jakiś porządek. :)
Jak coś:
- Proszę nie pisać odpowiedzi w stylu "Nie wiem", "Nie mam The Sims 2: CPR",
- Dobrze byłoby, aby każdy post zawierał pytanie/odpowiedź, bo temat na pogaduchy o tym rozszerzeniu już jest,
Czy dochodzi nowe podotoczenie? - Nie, ale dochodzi jedno normalne i nazywa się "Kwitnące Wzgórze".
Czy dochodzą nowe samochody? - Niestety nie.
Czy na tylnej okładce instrukcji CPR jest reklama nowego dodatku? - Jest wkładka z reklamą
mini-packu The Sims 2: Impreza.
Jak zostać SimRośliną? Twój Sim musi często opryskiwać drzewka środkiem owadobójczym.
Co da się zrobić z wyłowionymi rybami? - Wsadzić do lodówki, a później przygotować specjalne potrawy, sprzedać, albo powiesić na ścianie jako ozdoba.
Jak dołączyć do Klubu Ogrodnika? - Po wprowadzeniu
się na nową parcelę zawsze przychodzi przedstawiciel Klubu. Trzeba mieć zadbany ogród.
Mój Sim jest SimRośliną. Czy da się go przywrócić do normalnego stanu? - Tak. Wystarczy, że kupisz specjalny eliksir u członka Klubu Ogrodnika.
Czy wymagania systemowe się zmieniły? - Nie, ale jeśli masz pięć dodatków, to wymagane jest 512 MB RAM
Ile trwa jedna pora roku? - Pięć dni, ale czasami może się przedłużyć.
Czy dochodzą nowe kariery? Jakie? - Jest kilka nowych ścieżek karier: prawo, edukacja, dziennikarstwo, poszukiwacz przygód, gracz.
Czy dochodzi jakaś nowa aspiracja? - Nie.
Jak mogę Sima opalić? Czy jest jakiś specjalny olejek czy filtr - Filtrów, ani olejków nie ma. A żeby opalić Sima,
trzeba go położyć na leżaku. Warunek: musi być lato no i przyzwoita pogoda. :-)
Dlaczego nie ma ryb w stawie?! - Najwidoczniej błąd autorów. Trzeba czekać na łatkę.
Czy można gdzieś wyjechać na wakacje?! - Nie.
Czy dzieci chodzą w lecie do szkoły? - Jak najbardziej.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania czy odpowiedzi to pisać. A i mam nadzieję, że niniejszy temat nie pobudzi kontrowersji wśród elity :). Jeśli o czymś zapomniałem/przeoczyłem, to także pisać. :)
No i piszcie też błędy, jakie przyuważyliście (np. brak żyłki na wędce ;D)
Podziękowania:
Fizzly
pocia
Jak zostać SimRośliną?
Twój sim musi bardzo często opryskiwać drzewka specyfikiem.
Nie widzę ryb w stawie!
Już o tym pisali... Tutaj (http://www.thesims2.co.za/downloads/7.php) jest hack poprawiający widoczność ryb w stawie, trzeba wypakowaćdo folderu CONFIG.
P.S. Żyłki na wędce nie ma tak jak i na latawcu, bo wyglądałaby pewnie tak jak smycze w Black&White - niezbyt. ;)
Jak zostać SimRośliną?
nie odpowiedzałeś na pytanie;D. aby stać się Simoroślą należy często spryskiwać drzewa środkiem owadobójczym (więc lepiej nie stawiać "domów biedronek" i lataj do drzew od razu, gdy będą zarobaczone, a nie czekając np. cały dzień.
Czy dochodzą nowe kariery? Jakie? - Jest kilka nowych ścieżek karier m.in. prawo, edukacja, dziennikarstwo itd.
dochodzi jeszcze poszukiwacz przygód;)
Dlaczego nie ma ryb w stawie?! - Najwidoczniej błąd autorów. Trzeba czekać na łatkę.
nie należy czekać na łatkę, tylko ją pobrać;) - http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=626532&postcount=134 tu pisałam o tym*.*.
09.03.2007, 14:57
Och, wiem, ale nie każdy ma ochotę ściągac hacki... ale mimo to poprawię post, żeby nie było. Z podziękowaniami, rzecz jasna. :) Dzięki za przyklejenie tematu. :)Na SimRosline nie odpowiadziałem bo... sam nie wiedziałem. No, dość mojego offtopicowania, pisać do rzeczy. :)
Ja zauwazylam blad, no wiec wlozylam do lodowki 140 pomidorow, a ich nie ma, zniknely :/ Moze jest to jakis blad MOJEJ gry? Jak tak to napiszcie co mam zrobic :P
Ja zauwazylam blad, no wiec wlozylam do lodowki 140 pomidorow, a ich nie ma, zniknely :/ Moze jest to jakis blad MOJEJ gry? Jak tak to napiszcie co mam zrobic :P
to nie jest blad:). gdy wkladasz pomidory do lodowki, to tak jakbys uzupelniala zapas jedzenia. nie mozesz ich juz stamtąd zabrac. jesli byly bardzo smaczne lub smaczne to gdy twoj sim przyrzadzi jedzenie beda nad nim gwiazdki co oznacza, ze jedzenie jest "zdrowe".
Alatáriël
10.03.2007, 10:13
To ja też mam pytanko... O co chodzi z tym "zdrowym" jedzeniem? Czy to coś daje? Czy może być jedzenie "niezdrowe"? o_O
Kasiek13
10.03.2007, 10:32
Przy jedzeniu zdrowego jedzenia czyli tego ze zbiorów pasek głodu uzupełnia się szybciej...a niezdrowe jedzenie to to z lodówki...tzn. ze sklepu.....chyba..:)
Mam 2 pytanka:)? :D 1.raz w simsach jak bylo lato to moja simka nawet nie byla opalona przez cale lato i bylo jak w normalnych simsach a facet od pogody mowił ze bedzie gorąco i mozna sie poopalac:)2.dlaczego moje kwaity i drzewa sa ciagle chorobliwe codziennie je podlewam i pielęgnuje:) :O
Kasiek13
12.03.2007, 19:18
Jeśli chodzi o 1 pytanie to z tego co wiem chyba nie można się opalac...mozna dostac poparzeń po soku pomidorowym....
Jeśli chodzi o 2 pytanie to nie wiem...
EDit:Co do 1 pytania to poczytaj jeszcze pierwszy post w tym temacie:)
Alatáriël
12.03.2007, 19:24
ola669
Co do 2 pytania to ja chyba znam odpowiedź. Pod koniec chyba wiosny, drzewka taki przybierają status. Jeśli chcesz je "uleczyć" musisz zdobyć złotą rangę ogrodnika i z nimi... porozmawiać xD
14.03.2007, 15:30
A moim zdaniem ten facet od pogody jest beznadziejny. Nie chodzi mi tu o prorokowanie pogody czy pomysł Maxisa, ale rzadko powie pogodę, tylko teksty "Nie męcz mnie", "mam dyplom wyższej uczelni" itd. najlepiej do tych celów zawsze biorę gazetę... :P
A moim zdaniem ten facet od pogody jest beznadziejny. Nie chodzi mi tu o prorokowanie pogody czy pomysł Maxisa, ale rzadko powie pogodę, tylko teksty "Nie męcz mnie", "mam dyplom wyższej uczelni" itd. najlepiej do tych celów zawsze biorę gazetę... :P
zgadzam sie z tym mnie raz gadal jak chcial byc jakis super chlopcem od pogody :D :D :D :D :D XDXD
U mnie ten facet to kompletny idiota:
Leje z niba jak pod wodospadem a on:
"Obecnie jest piękna, słoneczna pogoda, która utrzyma się do końca dnia...".
;P
karolcia92
15.03.2007, 13:51
A czy prognoza pogody może się mylić? To znaczy, czy pogoda może być zapowiedziana, że będzie ładnie, a będzie zimno?
15.03.2007, 16:51
innka1, jak najbardziej! To właśnie napisał Aleks, że ten kolo od pogody mówił, że "obecnie jest słońce", a "pada deszcz", to samo tyczy się prognozowania pogody. Inaczej gra byłaby nudna. Ale odkąd biorę gazetę, żeby sprawdzić pogodę, to ZAWSZE się sprawdza, choć domniemam, że wkrótce się to zmieni. :)
Karolcia
20.03.2007, 09:23
Ja nie zadaję pytania do Czterech pór roku, ale nie chcę zaśmiecać i tworzyć nowego tematu na jedno pytanie ;] a więc:
Jak to zrobić aby do ślubu można było ubrać inną suknię ślubną niż tą maxisowską? Bo widzialam na fotach ;D
Zmienia się ubranie wizytowe :P
Eámanë ale ona ma tylko The Sims 2 (tak przynajmniej pisze w profilu).
Karolcia w The Sims 2 bez dodatków nie da się zmienić sukni ślubnej. Nie wiem od którego dodatku pojawia się ta opcja ale WB na pewno (bo nie mam NS i NŻ tylko dopiero od WB i wtedy mi się to zmieniło).
Karolcia
21.03.2007, 15:27
Mam cztery pory roku jeszcze xD to juz bedzie mozna? O.o *tępa*xd wiem ze musze sprawdzic ale narazie zadnego slubu nie planuje :D
Alatáriël
21.03.2007, 16:01
Mam cztery pory roku jeszcze xD to juz bedzie mozna? O.o *tępa*xd wiem ze musze sprawdzic ale narazie zadnego slubu nie planuje :D
Tak, można : )
karolcia92
24.03.2007, 21:41
Ja też mam kilka pytań:
1.Czy wiosną i jesuenią sim może nosićubrania wierzchnie bez przegrzania?
2.Jak długo mogą stać niezjedzone resztki w lodówce?
3.Co może spowodować katar sienny?
szynszylam
24.03.2007, 21:57
1.Nie wiem, Sim sam się ubiera kiedy jest zimno.
2.Mogą zawsze być, nie psują się.
3.Wiosną twój Sim sam może dostać. Może to przez pyłki. :D
karolcia92
25.03.2007, 11:13
Dzięki za odpowiedzi szynszylam :) Dobrze, ze te resztki się nie psują ;)
a skad ściągne simPe do 4pr?
a skad ściągne simPe do 4pr?
Jeszcze nie ma SimPe przystosowanego do Sezonków-przyjdzie nam trochę poczekać,jak to było w przypadku Zwierzaków...;)
jest ,widiałam na stronce ,ale mi sie stronka zgubiła >..<
Rabionow jeśli masz to mi dasz stronkę?
http://sims.ambertation.de/ :) Ale Seasonów jeszcze nie obsługuje, jest dopiero zapowiedź.
Karolcia
25.03.2007, 22:42
A ja mam pytanie po ilu dniach można zebrać cholerne pomidory? -_- dbam o nie a one nic się nie odwdzięczają -_- (mam szklarnie xD)
A ja mam pytanie po ilu dniach można zebrać cholerne pomidory? -_- dbam o nie a one nic się nie odwdzięczają -_- (mam szklarnie xD)
Ja zwykle zbieram dopiero po ok. simowym tygodniu x_X
szynszylam
25.03.2007, 23:14
To zależy jak się nimi opiekujesz. Jak masz złotą range i porozmawiasz z pomidorami to szybcie będę "kwitnące" i wydadzą owoce.
ewelinaczenczek
28.03.2007, 20:52
A ja mam problem, bo w dodatku "cztery pory roku" nie pojawiają się dodatki ściągnięte z internetu, to znaczy fryzury, ubrania, meble i tym podobne. To taka już wada "wrodzona" tego dodatku, czy coś da się zrobić żeby działały?
A ja mam problem, bo w dodatku "cztery pory roku" nie pojawiają się dodatki ściągnięte z internetu, to znaczy fryzury, ubrania, meble i tym podobne. To taka już wada "wrodzona" tego dodatku, czy coś da się zrobić żeby działały?
A pobierasz meshe do danego dodatku? Radze sie zapoznac z tym tematem: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35186&highlight=mesh
Tam jest wyjasnione jak i gdzie wgrac dodatki :)
No i coś mi się o uszy obiło, że przed instalacją następnego EP trzeba skopiować folder "Downloads" a po instalacji wkleić go z powrotem xD No albo tak jak mówi Polia - potrzebujesz meshy :)
ewelinaczenczek
28.03.2007, 22:43
Meshe mam :D a właśnie kopiowałam ten folder, bo mi się nie chciał zmieścić na C, teraz jest spowrotem tam gdzie był. No i w poprzednich dodatkach(zwierzaki i biznes) mi działały downloady...
Przy okazji, to mam jeszcze pytanie: Jak zrobić żeby sim który jest roślinką stał się spowrotem normalny? Gram teraz w tym domku, gdzie jest Róża i Stokrotka, i chciałabym je ujrzeć w ludzkiej odsłonie:) Próbowałam zadzwonić po przedstawiciela Klubu Ogrodników, ale nie ma w ogóle takiej opcji:/ Nie wyświetla się taka usługa... nie ważne, czy dzwoni Róża, czy jej mąż... :(
Musisz kliknąć na telefon zadzwoń... usługi... Klub Ogrodnika. Pojawi się komunikat kliknij tak. Przyjdzie simka albo sim powitaj go i poszukaj opcji kup nazwa (nie pamiętam jej - jestem w szkole na informatyce i nie mogę sprawdzić).
UWAGA! Małego dziecka nie można wyleczyć. Będzie to możliwe dopiero jak dorośnie.
irex1993
31.03.2007, 14:19
jak zrobić podziemia??
zmrozona
31.03.2007, 22:32
kupiłam CPR i jak wkładam płytę do napędu to nic się nie dzieje a płytki inne chodzą dodam że jest to napęd DVD i i uojego brata chodzi ta pyta:( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Alatáriël
31.03.2007, 22:40
kupiłam CPR i jak wkładam płytę do napędu to nic się nie dzieje a płytki inne chodzą dodam że jest to napęd DVD i i uojego brata chodzi ta pyta:( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
Może błędna płyta? Jeśli to oryginał, możesz napisać do ea games, i wymienią Ci płytkę :)
zmrozona
01.04.2007, 16:36
Może błędna płyta? Jeśli to oryginał, możesz napisać do ea games, i wymienią Ci płytkę :)
Hmmm... Byłam w Empiku i wymienili ale nadal to samo ;( ;(
Alatáriël
01.04.2007, 21:03
Hmmm... Byłam w Empiku i wymienili ale nadal to samo ;( ;(
Hmm... Prawdopodobnie masz coś z kompem. Jeśli u twojego brata działa, to może sprawdź inną płytę. CD-rom jest mi podejrzany :)
Jeżeli pytanie się powtarza to sorki:
Jakie są nowe nagrody zawodowe?
^^Kaulitzka^^
05.04.2007, 20:24
Mój broblem polega na tym iż... kiedy idę danym simem załatwić potrzebę to nagle wszyscy członkowie rodzinki sa tak jakby ocenzurowani tzn.? Są tak w paski ,że ledwo ich widać... i to również dzieje się gdy biore prysznic lub gdy jakis z Simów wchodzi nago do jaccuzi. Czy wy też macie takie broblemy i z czego to wynika? :O
http://gry.onet.pl/_i/gry/s/sims2_pets.jpg
Alatáriël
05.04.2007, 20:28
Mój broblem polega na tym iż... kiedy idę danym simem załatwić potrzebę to nagle wszyscy członkowie rodzinki sa tak jakby ocenzurowani tzn.? Są tak w paski ,że ledwo ich widać... i to również dzieje się gdy biore prysznic lub gdy jakis z Simów wchodzi nago do jaccuzi. Czy wy też macie takie broblemy i z czego to wynika? :O
http://gry.onet.pl/_i/gry/s/sims2_pets.jpg
Najprawdopodobniej to wynika z pirata -_-'
Ale jeśli jakimś cudem masz orginał, to może błąd w grze. Mogłaś także ściągnąć jakiś wadliwy dodatek, lub hacka.
PS. Jak na mój gust, masz słodki avek ^^ (obsesjon) : P
^^Kaulitzka^^
05.04.2007, 20:43
Dzieki ;P BilluŚ jest sweet :)
A co do twojej odpowiedzi to mam orginał xD xP :P :P :P :P
A może z jakimś kodem eksperymentowałeś? Bo po uzywaniu kodów też sie dziwne rzeczy dzieją :P
^^Kaulitzka^^
05.04.2007, 20:44
Da się zrobić by: Dwie osóbki weszły do jaccuzi w kostiumach kapielowych ,bo zazwyczaj wchodzi mi jedna osobka nago a druga w kapielowkach... :con:
Jak to? Mi zawsze włazą w strojach kąpielowych :P Coś kojarze, że jest to wina cechy charakteru..którejś..ale nie pamiętam której..ech moja kochana pamięc, zawsze zapamiętuje urywki informacji :D Sorka ^^
EDIT:
A nie możesz zrobic tak: przebierasz w szafie obu simów potem dajesz "wejdź do" (czy coś w tyms stylu) no i chyba simy powinny od razu wejśc w tych strojach i sie nie rozbierać xD
Alatáriël
05.04.2007, 21:08
Da się zrobić by: Dwie osóbki weszły do jaccuzi w kostiumach kapielowych ,bo zazwyczaj wchodzi mi jedna osobka nago a druga w kapielowkach... :con:
Widocznie masz zbyt przebojową osóbke :)
PS. Tak, to prawda, Billuś jest sweet ^^ Pamiętam czasy, kiedy ciągle miałam jakiś inny avek z Billem, a sygnaturę z napisem "ich liebe tokio hotel und us5! Sie sind am besten! xD Ehh... :)
^^Kaulitzka^^
05.04.2007, 22:09
Odkąd zaczęłam lubić TH to jaką bym nie robiła rodzinkę to zawsze z Billusiem lub Tomusiem :) :wub: aga a co juz nie lubisz th czy asiaków?
~~~~~~
Jakie sia wam przewaznie rodza dzieci ,bo mi zawsze takie ,ze oczy po gosciowce ,a reszta po facecie ;-) a wam?
^Serduszko^
06.04.2007, 06:31
Mnie się urodziło takie oto dziecko ,które ma czarne włosy po Billu ,oczka po Billu ,a reszta po mamie . :D
^^Kaulitzka^^
06.04.2007, 08:48
raz mi sie bliznicy urodzili
Alatáriël
06.04.2007, 11:30
No jasne, że kocham Tokio Hotel ^^ Masz gg?
EDIT: Po prostu byłam jedyna xD I zrezygnowałam :)
Mnie sie zawsze rodzi syn podobny do taty, a córka do mamy -_-' Chamskie to troche xD
Czy Wy też tak macie, że ZAWSZE na KAŻDEJ parceli zimą pada deszcz a wiosną śnieg czy to jakaś niepełnosprawność mojej gry ? ;_.
^^Kaulitzka^^
06.04.2007, 12:56
No jasne, że kocham Tokio Hotel ^^ Masz gg?
EDIT: Po prostu byłam jedyna xD I zrezygnowałam :)
Mnie sie zawsze rodzi syn podobny do taty, a córka do mamy -_-' Chamskie to troche xD
No chamskie ,a czy chodzi Ci o moje ggyŚ? :smirk:
^^Kaulitzka^^
06.04.2007, 12:57
Czy Wy też tak macie, że ZAWSZE na KAŻDEJ parceli zimą pada deszcz a wiosną śnieg czy to jakaś niepełnosprawność mojej gry ? ;_.
Nie moge Ci oferowac pomocy ,bo jeszcze nie mam tego dodatka :P
:1smutny:
Mi nie. Chociaż raz wiosną padał (ale tylko 1 godzinę (simową)) śnieg. Mi prawie zawsze pierwszego dnia lata pada deszcz.
karolcia92
07.04.2007, 10:09
Mi wiosną pierwszego dnia padał śnieg, a za kilka simowych godzin deszcz. Na dodatek, gdy padał deszcz, to ten facet z prognozy pogody powiedział ,,jakby ktoś nie zauważył, to pada lekki śnieg''(nie pamiętam czy to było dokładnie tak, bo mam kiepską pamięć), a lał duży deszcz i była burza :con:
kornelia911
07.04.2007, 12:40
Mi nie. U mnie jest wszystko normalnie.Chyba niepełnosprawność gry;P
ESIT.rany,jak można lubieć /kochać TH!!;O
Nom to raczej jakies bledy gry, no ale autorzy gry mowili, ze nie zawsze w zime jest snieg itp, pogoda jets nieprzewidywalna jak w realu :P
U mnie czasami tez tak jest jak u ciebie, ale to czasami :P
A co do:
ESIT.rany,jak można lubieć /kochać TH!!;O
A co to ma do tematu? :/
Cannabis
07.04.2007, 12:57
u mnie jeszcze się tak nie zdażyło..
A co to ma do tematu? :/
to samo co dyskusja ^^Kaulitzki^^ i 13_agi_13 na temat TH ;o.
Karolcia
08.04.2007, 22:40
A ja mam teraz pytanie co do simek w ciąży. Czemu w dodatku cztery pory roku nie moge simkom w ciazy ubierac innej pizamy niz ta maxisowska?
Alatáriël
08.04.2007, 23:12
Sądzę Karolcia, że po prostu jest piżama ustawiona specjalnie dla simek w ciąży, i sie jej nie zmienia :/
Przepraszam, ostatni offtop ^^
Tak, Kaulitzka. O twoje gie :)
Karolcia
09.04.2007, 13:12
Ale w dwójce podstawowej dało się i dlatego mogłam mieć inne ciuszki ciążowe niż ten maxisowski;/ no dobra trudno :D
Tu (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=631458&postcount=7) masz instrukcje jak zrobić na kodach inne ubrania dla simek w ciąży.
Moja simka w ciąży miała inną piżamę niż te maxiowską.
Czy tylko mi po instalacji tego dodatku nie działa lustrzana podłoga ? X_O"
^^Kaulitzka^^
09.04.2007, 19:04
przepraszam za to ze lubie th
Cannabis
09.04.2007, 19:27
przepraszam za to ze lubie th
nie gniewam się. ;o
ale czy to właściwe miejsce na takie wyznania ?
Nyanko, mi też nie działa ;p. przynajmniej w domkach ściągniętych z netu, pojawiają się takie stojące lustra, zamiast niej...
A mi takie czarne nakładki, zupełnie wtedy jak nie miałam CEP'a albo włączonych odbić X_X". A mam i to i to T>T"
Cannabis
09.04.2007, 19:33
A mi takie czarne nakładki, zupełnie wtedy jak nie miałam CEP'a albo włączonych odbić X_X". A mam i to i to T>T"
a ściągnęłaś najnowszą wersję cepa ?
Tak xD" W ogóle sporo dodatków mi nie działa T_T"
Alatáriël
09.04.2007, 22:35
Tsuki! Zmieniłaś nick! ^^
To kaulitzka, dasz mi to gg czy nie? xD
A może te dodatki nie są przystosowane do tego dodatku? xD Tak, wiem, pokręciłam : P
stagnacja
10.04.2007, 18:52
Ja mam pytanie ;( a właściwie problem ;( widziałam na zdjątkach, że Simy jak uczą się jeździć na lodowisku lub rolkowisku to mają pasek uczenia nad głową. A ja go nie mam! ;( Gra oryginalna. Co się dzieje? Wirus? *obsesja*
A ja mam pytanie , czy simy mogą jeżdzić na lodowisku ?
Ja mam pytanie ;( a właściwie problem ;( widziałam na zdjątkach, że Simy jak uczą się jeździć na lodowisku lub rolkowisku to mają pasek uczenia nad głową. A ja go nie mam! ;( Gra oryginalna. Co się dzieje? Wirus? *obsesja*
Bo to kondycja rośnie. A simy mogą się uczyć tylko na swojej własnej parceli.
To tak samo, jak sim ćwiczy na publicznej siłowni - nic się nie zmienia. (wyjątkiem są studia).
stagnacja
10.04.2007, 20:00
Bo to kondycja rośnie. A simy mogą się uczyć tylko na swojej własnej parceli.
To tak samo, jak sim ćwiczy na publicznej siłowni - nic się nie zmienia. (wyjątkiem są studia).
Oooo... aha... xD no... a ja mam wszystkie cechy na maksa :] dlatego tego paska nie było... Dzięki za pomoc.
Pozdro!
Nikita
^^Kaulitzka^^
10.04.2007, 20:37
Wiesz ja nie chce podawać Gg ,bo potem bedom do mnie pisac i pisac ,ty podaj lepiej xD
Uuu xD Jutro wreszcie dostane 4 pory roczQu xD Juuuupi ;** :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Hej. Moze to nie jest stosowne pytanie do tematu, ale po co zakladac nowy? Otoz mysle czy kupic czy nie kupic tego dodatku. Warto jest go kupowac? Pomozecie?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35838&highlight=pory+roku
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35850&highlight=zwierzaki+pory
Przeczytaj te tematy i sama zdecyduj :)
Chyba jednak kupie :) Dzieki za linki do tematow :)
Mam małe pytanie. Od jakiegoś czasu jak tworzę rodzinę moja simka zamiast stać normalnie i np. oglądać sobie rączkę itp. trzęsie się z zimna i po chwili upada na ziemie zupełnie jakby zamarzła Oo Czy wiecie może czym to jest spowodowane ? xD Trudno mi się robi simki gdy te skurczone leżą na Ziemi... xD"
^^Kaulitzka^^
18.04.2007, 21:30
No prosze ja sie z czyms taki jeszcze nie spotkalam ,moze to jakis blad ;PP
^^Kaulitzka^^
18.04.2007, 21:31
Mam małe pytanie. Od jakiegoś czasu jak tworzę rodzinę moja simka zamiast stać normalnie i np. oglądać sobie rączkę itp. trzęsie się z zimna i po chwili upada na ziemie zupełnie jakby zamarzła Oo Czy wiecie może czym to jest spowodowane ? xD Trudno mi się robi simki gdy te skurczone leżą na Ziemi... xD"
Zdaje mi sie ze to moze byc spowodowane bledami w grze...Albo jesli robisz to w 4 PR to moze snieg pada <lol> W jakich simsach ci sie to dzieje?
Mam wszystkie dodatki do Sims 2 poza mini packami x"D.
Ale mi się to dzieję w Trybie Tworzenia Rodziny a tam śnieg nie pada raczej, nie ?
moje rosliny ciagle sa zarobaczone i nie da sie z nimi nic zrobic :O pomooocyyyy
Zozolinka
23.04.2007, 14:34
kup domek dla biedronek taki na bialym slupku z czerwonym dachem znajdziesz go tak gdzie sa scian szklarni
Zozolinka
23.04.2007, 14:36
pierwsze slysze napewno blad w trybie tworzenia rodziny snieg nie pada a mozesz fotke dac?
Alatáriël
23.04.2007, 15:01
moje rosliny ciagle sa zarobaczone i nie da sie z nimi nic zrobic :O pomooocyyyy
Wstaw je do szklarni :)
karolcia92
01.05.2007, 09:31
Mam putanie dotyczące prognozy pogody. Wczoraj simka włączyła kanał o pogodzie i facet gada ,,Mam najlepszy zawód, kiedy moja prognoza się nie sprawdzi, to pokiwam głową i powiem:Takie są kaprysy pogody''(jakoś tak powiedział ;) ) lub ,,Dzisiaj jest duże stęzenie pyłków, aż chce mi się kichać jak pomyślę''(niedokładnie tak powiedział, ale sens ten sam). Czy nieraz powie jakieś zdania tego typu?
Alatáriël
01.05.2007, 09:40
Mam putanie dotyczące prognozy pogody. Wczoraj simka włączyła kanał o pogodzie i facet gada ,,Mam najlepszy zawód, kiedy moja prognoza się nie sprawdzi, to pokiwam głową i powiem:Takie są kaprysy pogody''(jakoś tak powiedział ;) ) lub ,,Dzisiaj jest duże stęzenie pyłków, aż chce mi się kichać jak pomyślę''(niedokładnie tak powiedział, ale sens ten sam). Czy nieraz powie jakieś zdania tego typu?
Heh... On czasami tak gada :) Np. "zawsze chciałem być chłopcem od pogody..." itp. Często odbiega od tematu xD
z góry sorki, jeżeli było takie pytanie, ale nie mam cpr i zastanawiam się, czy aby móc pracować w tych nowych karierach trzeba wcześniej ukończyć studia?
z góry sorki, jeżeli było takie pytanie, ale nie mam cpr i zastanawiam się, czy aby móc pracować w tych nowych karierach trzeba wcześniej ukończyć studia?
Nie, nie trzeba ;).
karolcia92
02.05.2007, 19:49
Ale jest łatwiej, bo niektóre umiejętności są trochę rozwinięte :)
Ale jest łatwiej, bo niektóre umiejętności są trochę rozwinięte :)
Umiejętności moża rozwiąć też w domu xd. Tradycyjnym sposobem lub po prostu kodem.
karolcia92
03.05.2007, 09:52
Umiejętności moża rozwiąć też w domu xd. Tradycyjnym sposobem lub po prostu kodem.
Rzeczywiście, nie pomyślałam o tym :shy:
A ja mam problem. Wysłałam simkę na wrotkowisko. Chciałam, żeby zrobiła pirueta, a tu nic. Gdyby chociaż spróbowała i się glebnęła, to by było git. A ona zlazła z wrotkowiska. I tak za każdym razem. Czy to jest jakiś błąd czy tak ma być?
Schodzi dlatego że ma zabawę (potrzebę) na maxa.
A jak jest z jej potrzebami? Może ma np. za mało energii xd
Zozolinka
12.05.2007, 17:20
:( :( ma ktoś kod seryjny do sims2 cztery pory roku bardzooooo proszeeeeeee
plis jak ktoś ma to dajcie na forum lub na gg 9329074
marcinfrugo dalam ci na gadu
marcinfrugo dalam ci na gadu
Chwalenie się tym na forum nie jest zbyt dobrym pomysłem.
Zozolinka
14.05.2007, 08:45
Chwalenie się tym na forum nie jest zbyt dobrym pomysłem.
sorki nie wiedzialam xD
Greenlyme
15.05.2007, 17:47
A co zrobić żeby liści użyć jako kompost?
A co zrobić żeby liści użyć jako kompost?
Jak masz już górkę liści kliknij na kompostowniku i wybierz opcję oddaj na kompost (czy jakoś tak).
Zozolinka
16.05.2007, 14:05
ja mam jesien a nie spadaja mi liscie dlaczego?
PS nawet fajnie tak xD
Ostatnio przyszedł do mnie święty Mikołaj :shifty: Zostawił prezenty a potem łaził mi po domu i się śmiał co chile.Moja simka się z nim zaprzyjaźniła i takie tam ale szkoda bo nie ma go w kontaktach :con: A i potem zezarł mi ciasteczka i spaskudził kibel xP Komuś się to już zdarzyło?Co "rok" tak będzie przychodził?
Liście nie spadają z drzewek owocowych.
Z pozostałych raczej powinny,postaw ich trochę ;)
Idil z tego co czytałam to to jest normalne
i zdarzało się też innym graczom :)
Nie jestem pewna tylko czy będzie przychodził
"co rok", ale chyba tak.
Idil, do mnie tez przyszedł Mikołaj ale był jeszcze lepszy...
-----------
Wyjął z lodówki składniki (chyba na nalesniki)
i zostawił bo nie miał gdzie ich robic. Wyjął nastepne i w koncu zrezygnowany usiadł przed telewizorem....
[koniec urzekajacej historii]
Na opakowaniu od gry cpr jest pokazana studnia zyczen jako nowy obiekt. Skąd wziąść tą studnię? Nie znalazałam jej wśród obiektów do kupienia:(
O studni życzeń było już pisane na tym forum
tysiące razy. Dostaniesz ją od klubu ogrodników jeśli się
zgłosisz po ocenę ogródka a ogródek im przypadnie do gustu.
Olutek_eMo
17.06.2007, 18:00
heh, a do mnie jeszcze nie przyszedł mikołaj, a kiedy dokładnie przychodzi? (na początku zimy czy co) ???
Alatáriël
17.06.2007, 19:02
Święty mikołaj przychodzi jak masz dodatek "na święta" albo "zestaw świąteczny", zrobisz ciasteczka św. mikołaja i postawsz komin.
Zamierzam kupić do drugich Simów dwa dodatki, Zwierzaki i chyba ten Cztery Pory Roku. Więc mam pytanie, czy oprócz pór roku, opadów atmosferycznych są też różne temperatury np. listopad, marzec 15 stopni, lipiec 30 stopni, wrzesień, maj 25 stopni etc.
Hm... Gram od niedawna w CPR, ale wydaje mi się, że nie ma temperatur. Jest tylko wskaźnik temperatury sima. Wiesz, jak się przegrzeje to jest czerwony, a jak zmarznie, to niebieski - zielony - dobra temperatura :)
A tak apropos, to wiecie, w jakiej porze roku najszybciej simy odrabiają zadania domowe?
I czy trzymanie roślin w szklarni podczas zimy ma wpływ na to, czy one zamarzną? I czy można je wtedy mniej pielęgnować czy normalnie?
unforgiven
18.06.2007, 17:04
A tak apropos, to wiecie, w jakiej porze roku najszybciej simy odrabiają zadania domowe?
I czy trzymanie roślin w szklarni podczas zimy ma wpływ na to, czy one zamarzną? I czy można je wtedy mniej pielęgnować czy normalnie?
1. jesienią :]
2. tak, rośliny w szklarni możesz hodować cały rok.
zastepca
18.06.2007, 17:59
Mam w ogródku zraszacze, nie muszę już podlewać roślin?
unforgiven
18.06.2007, 18:19
Mam w ogródku zraszacze, nie muszę już podlewać roślin?
jeżeli zasięgiem obejmują wszystkie grządki, to nie musisz już ich podlewać :]
Dominique_90
18.06.2007, 19:26
a ja mam problem z tą głupią studnią.Robie wszystko co moge ogólnie im sie mój ogród podoba i nic.Studni jak nie ma tak nie ma;/
pozatym czy w dodatku moda z H&M jest wybieg(w sensie,że mogą chodzić po tym wybiegu jak na pokazie??czy tylko taki pic na wode??a jeśli tak to jak to zrobić??)
Możesz kodem załatwić sobie tę studnię kodem: http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=626978&postcount=15
Dominique_90
18.06.2007, 21:09
no właśnie nie chce grać z kodami...heh lipa z tą studnią,ciągle im coś nie pasi mój ogród :O ;(
Chmelcor
18.06.2007, 22:13
A ja jestem ciekaw czy jezeli mam Na Studiach i Cztery Pory Roku to czy w zwiazku z tymi karierami dochodza nowe wydzialy, czy moze sa podczepiane do istniejacych kierunkow, a moze nie sa wogole uwzgledniane. Odpowiedzcie
nie dochodza nowe kierunki, tylko - jak to trafnie okreslilas, sa "podczepiane" pod juz istniejace
ciekawostka jest to, ze 8 semestrow studiow trwa tyle, co roczny cykl por roku :P
Chmelcor
19.06.2007, 20:01
Taki maly offtop, nie podkreslilas tylko podkresliles.
Dzieki za odpowiedz, a pod jaki kierunek jest podczepiana kariera Gracz.
Mój sim, został członkiem Klubu Ogrodników i pojawiło się w jego pragnieniu, aby uzyskać "oficjalną ocenę ogrodu", więc zadzwoniłam do odpowiedniej babki, która szybko się zjawiła, a po kliknięciu na szanowną panią wybrałam obcję "dokonaj inspekcji ogrodu" po czym pani odpowiedziała, że "nic nie wyrosło od ostatniej wizyty" lub też "coś dzieje się niedobrego w twoim ogrodzie" i poszła sobie! Próbowałam uzyskać tą ocene ogrodu juz pare razy i nic z tego, mimo ze sim ma złotą rangę, ogród zadbany, warzywka i owoce super ekstra.... Zastanawiałam się, czy może ta opcja uzyskania oficjalnej oceny ogrodu, jest tylko dostępna np. latem albo jesienią. (ja próbowałam całą wiosnę i nic).
Ach, i jeszcze, druga simka, (żona) chciała zostać członkinią Klubu Ogrodników, i pani też powiedziała "że nic nowego od jej ostatniej wizyty nie urosło" (a to niemożliwe, bo sadziłam rośliny!)
Może ktoś zna rozwiązanie tej sprawy?
pozdrawiam :*
Alatáriël
19.06.2007, 21:01
Hmmm... Może poczekaj do kolejnej pory roku.
Szynszyl
19.06.2007, 21:26
A ja mam nietypową prośbę ;) Czy mógłby ktoś kto ma zainstalowanego tylko tego pierwszego patcha jaki wyszedł (nie ten "spatchowany patch", który wyszedł wczoraj) podać wersję gry do jakiej on aktualizuje?
Wystarczy wejść do folderu dodatku, potem do TSBin, a następnie kliknąć prawym przyciskiem na plik Sims2EP5.exe i wybrać właściwości.
Tu na zakładce Wersja jest napisane - np. u mnie bez patcha: 1.7.0.145
Nie wiem czemu, ale nie chce mi się zainstalować ta nowa łatka, więc pytam jaką wersję miała ta poprzednia, żeby spróbować ją znaleźć, a może zadziała.
Pozdrawiam :smirk:
unforgiven
20.06.2007, 06:10
1.7.0.145
czyli ta sama, co u Ciebie :-)
Walcie tutaj wszystkie pytania dotyczące CPR, piszcie o tym, jakie błędy was bulwersują itp. Myślę,
że dobrze to zrobić w jednym temacie, żeby zapanował jakiś porządek. :)
Jak coś:
- Proszę nie pisać odpowiedzi w stylu "Nie wiem", "Nie mam The Sims 2: CPR",
- Dobrze byłoby, aby każdy post zawierał pytanie/odpowiedź, bo temat na pogaduchy o tym rozszerzeniu już jest,
Czy dochodzi nowe podotoczenie? - Nie, ale dochodzi jedno normalne i nazywa się "Kwitnące Wzgórze".
Czy dochodzą nowe samochody? - Niestety nie.
Czy na tylnej okładce instrukcji CPR jest reklama nowego dodatku? - Jest wkładka z reklamą
mini-packu The Sims 2: Impreza.
Jak zostać SimRośliną? Twój Sim musi często opryskiwać drzewka środkiem owadobójczym.
Co da się zrobić z wyłowionymi rybami? - Wsadzić do lodówki, a później przygotować specjalne potrawy, sprzedać, albo powiesić na ścianie jako ozdoba.
Jak dołączyć do Klubu Ogrodnika? - Po wprowadzeniu
się na nową parcelę zawsze przychodzi przedstawiciel Klubu. Trzeba mieć zadbany ogród.
Mój Sim jest SimRośliną. Czy da się go przywrócić do normalnego stanu? - Tak. Wystarczy, że kupisz specjalny eliksir u członka Klubu Ogrodnika.
Czy wymagania systemowe się zmieniły? - Nie, ale jeśli masz pięć dodatków, to wymagane jest 512 MB RAM
Ile trwa jedna pora roku? - Pięć dni, ale czasami może się przedłużyć.
Czy dochodzą nowe kariery? Jakie? - Jest kilka nowych ścieżek karier: prawo, edukacja, dziennikarstwo, poszukiwacz przygód, gracz.
Czy dochodzi jakaś nowa aspiracja? - Nie.
Jak mogę Sima opalić? Czy jest jakiś specjalny olejek czy filtr - Filtrów, ani olejków nie ma. A żeby opalić Sima,
trzeba go położyć na leżaku. Warunek: musi być lato no i przyzwoita pogoda. :-)
Czy można gdzieś wyjechać na wakacje?! - Nie.
Czy dzieci chodzą w lecie do szkoły? - Jak najbardziej.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania czy odpowiedzi to pisać. A i mam nadzieję, że niniejszy temat nie pobudzi kontrowersji wśród elity :). Jeśli o czymś zapomniałem/przeoczyłem, to także pisać. :)
No i piszcie też błędy, jakie przyuważyliście (np. brak żyłki na wędce ;D)
Podziękowania:
Fizzly
pocia
Czy będą tutaj jakieś konkursy np. żeby będzie można wygrac gre sims2 albo inne??? :D
Czy będą tutaj jakieś konkursy np. żeby będzie można wygrac gre sims2 albo inne??? :D
Tu się zadaje pytania na temat dodatku "Cztery Pory Roku", a nie na temat forum. ;) (no bo chyba o forum Ci chodziło?)
Dział o forum znajduje się tu:
http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=5
A tutaj można składać różne propozycje itp.:
http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=12
Szynszyl
20.06.2007, 17:32
Ok, udało mi się rozwiązać problem z patchem :D
Gdyby ktoś też nie mógł zainstalować nowej łatki, trzeba najpierw zaktualizować do wersji 1.7.0.157 (do pobrania tutaj (http://www.idg.pl/ftp/gry_4758/The.Sims.2.Seasons.Patch.1.7.0.157.html)), a dopiero po tym zabiegu wgrać nowego patcha (http://thesims2.ea.com/update/getpatch.php?appVersion=1.7&variation=cd&languageCode=16). Działa! I mamy wersję 1.7.0.158 :smirk:
Nie mam opcji która pozwala na robienie "orzełków na śniegu". Czy to zalezy od wlaczenia wolnej woli sima?
Nie mam opcji która pozwala na robienie "orzełków na śniegu". Czy to zalezy od wlaczenia wolnej woli sima?
Może na razie napadało za mało śniegu, aby simy mogły robić orzełki?
Albo masz jakieś hacki (np. InSIMenator), przez które ta opcja zniknęła?
Od włączenia/wyłączenia wolnej woli sima to raczej nie zależy, tak przynajmniej myślę :)
Mam zaledwie tylko kilka dodatków z internetu a śniegu jest bardzo dużo.
Nieznana
12.07.2007, 18:52
jak zrobic zeby przyszedl stary rok?? czy do swiat trzeba miec 4 pory roku??
Ja mam pytanie:
Gdzie można znaleźć tego stracha na wróble i maszynę do zmiany pogody?
Chmelcor
22.07.2007, 14:28
Maszyna do zmiany pogody to nagroda aspiracji, a strach chyba jest w zakladce ogrod czyli tam gdzie szklarnia itd.
Strach jest w dekoracjach :smirk:
Wiosną sadzisz a pod koniec lata lub w jesieni zbierasz :D
blazejbobi
23.07.2007, 19:08
mam problem bo gdy zainstaluje cztery pory roku to gra sie włancza jest filmik na początku i po filmiku wyskakuje błąd ale nic na nim nie pisze o co chodzi??
Zapewne masz pirrrrata... Tak?
blazejbobi
23.07.2007, 21:27
nie a gdy usunę cztery 4 pory roku i otwieram przez zwierzaki to działa
Abigail_Kocur
23.07.2007, 22:13
Mam pytanie.Czy są jakieś inne rangi oprucz wędkarstwo i ogrodnictwo?
blazejbobi
23.07.2007, 22:16
niestety ale raczej nie ma
Właśnie jeśli chodzi o pytanie o tym opalaniu...Trzeba mieć specjalny leżak czy obojętnie jaki by sim się opalił?
Na obojętnym leżaku sim się opali :D
Castaway
12.08.2007, 11:21
Sim w czterech porach roku może się 'opalić' ale nie na brązowo tylko na czerwono :P . Możesz też zrobić sok z pomidorów . Czytałam że w dodatku Podróże będzie można się opalić .
..::lOvE::..
16.08.2007, 16:17
Skąd mogę pobrać Ten dodatek..Cztery Pory Roku..chodzi mi o pobranie z internetu cały dodatek ,za darmo podkreslam ZA DARMO i to bez błędów i w góle.. ?
Hmn, o ile się nie mylę to na forum nie powinno mówić się o piractwie...
Chryzantem Złocisty
16.08.2007, 16:29
Polecam iść do sklepu i kupić oryginalną wersję ;)
Czytałeś/łaś regulamin?
wercia960
19.08.2007, 20:47
Czy w the sims 2 cztery pory roku jest jakikolwiek samochód? I mam jeszcze jedno pytanie jakie są najlepsze sims2 ? Jeszcze chciałabym się kogoś zabytać ale nie można tu tego tematu poruszać . Myśle że się domyślacie o co mi chodzi jak tak prosze pisać . To moje gg 7933521
Czy w the sims 2 cztery pory roku jest jakikolwiek samochód? I mam jeszcze jedno pytanie jakie są najlepsze sims2 ? Jeszcze chciałabym się kogoś zabytać ale nie można tu tego tematu poruszać . Myśle że się domyślacie o co mi chodzi jak tak prosze pisać . To moje gg 7933521
W CPR nie pojawiają się nowe samochody. Najlpesze są: Na studiach, Własny biznes, Cztery pory roku
:)
Najlpesze są: Na studiach, Własny biznes, Cztery pory roku
:)
I Nocne Życie
Chmelcor
20.08.2007, 10:03
Samochody pojawily sie w NŻ i od tamtej pory zadnego nie dodano i to raczej watpliwe, zeby dodali jakis samochod w nastepnych dodatkach.
wercia960
20.08.2007, 19:37
Chodzi mi tylko czy są samochody. chce krótką odpowiedź. Są czy nie. a nie gdzie są najlepsze. Będe mieć samo cpr czy będe mieć samochód
Nie, nie ma samochodów w CPR.
Jeśli chcesz możesz ściągnąć Forda Mustanga i Forda Focusa STĄD (http://thesims2.ea.com/getcoolstuff/ford/). Do ściągnięcia wystarczy mieć tylko TS2.
to_nie_ja_bylam_ewom
25.08.2007, 18:34
w jakich porach roku moge posadzic wszytkie warzywa ?? bo teraz mam zimie i posadzilam pomidory ( w szklarni ) nic innego sie nie da B)
Jak będziesz mieć wyższą rangę to będziesz mogła inne warzywa, to nie zależy od pory roku.
to_nie_ja_bylam_ewom
25.08.2007, 18:51
aaaaaaa ja mam brązową HA xD czyli co narazie jade tylko na pomidorkach??? :D
Tak :D Potem dojdą ogórki i truskawki, następnie pieprz, który miał być papryką, bakłażany i fasolki ;)
26.08.2007, 11:02
MAM PYTANIE. Kupiłam wczoraj dodatek 4PR , przeczytałam całą instrukcje , ale nie rozumiem o co chodzi z tą instalacją w innej lokacji niż The Sims 2 ? :O
MAM PYTANIE. Kupiłam wczoraj dodatek 4PR , przeczytałam całą instrukcje , ale nie rozumiem o co chodzi z tą instalacją w innej lokacji niż The Sims 2 ? :O
Do innego folderu niż zainstalowałaś podstawkę. Zrób inny folder dla CPR.
to_nie_ja_bylam_ewom
26.08.2007, 12:35
mozna wyprowadzac psa na SMYCZY?!?! .
stagnacja
26.08.2007, 13:06
mozna wyprowadzac psa na SMYCZY?!?! .
Nie można. Pies idzie przed Simem.
MAM PYTANIE. Kupiłam wczoraj dodatek 4PR , przeczytałam całą instrukcje , ale nie rozumiem o co chodzi z tą instalacją w innej lokacji niż The Sims 2 ? Chodzi o to byś nie instalowała w folderze The Sims 2, czyli nie np. "tutaj dysk w jakim masz TS2\The Sims 2\The Sims 2-4 Pory Roku.Możesz zainstalować 4PR na tym samym dysku co The Sims 2, ale nie w środku folderu The Sims 2. Wiem, ze to zawikłane, ale nie umiem wytłumaczyć prościej.
http://img213.imageshack.us/img213/5590/67427261rh4.jpg
Widzisz tak możesz zainstalować, ale nie możesz zainstalować W ŚRODKU zaznaczonego na czerwono folderu =]
P.S
Dałam tak dokładnie, bo może komuś się to przydać, a np. z opisu nie rozumie =]
26.08.2007, 21:17
Chodzi o to byś nie instalowała w folderze The Sims 2, czyli nie np. "tutaj dysk w jakim masz TS2\The Sims 2\The Sims 2-4 Pory Roku.Możesz zainstalować 4PR na tym samym dysku co The Sims 2, ale nie w środku folderu The Sims 2. Wiem, ze to zawikłane, ale nie umiem wytłumaczyć prościej.
http://img213.imageshack.us/img213/5590/67427261rh4.jpg
Widzisz tak możesz zainstalować, ale nie możesz zainstalować W ŚRODKU zaznaczonego na czerwono folderu =]
P.S
Dałam tak dokładnie, bo może komuś się to przydać, a np. z opisu nie rozumie =]
O.. dzięki za pomoc ! Daję Ci reputację ;* BuzioleQ ;*
Ja mam pytanie: czy (majac Wlasny Biznes) ryby mozna sprzedac w sklepie? I czy mozna w tymze sklepie sprzedac warzywa albo owoce?
Ryby tak, warzywa i owoce chyba nie.
Warzywa i owoce też można sprzedawać. Po prostu wystawiasz ja na półki i zaznaczasz za sprzedaż.
Mam pytanie co do strojów wierzchnich...
Jedna z moich simek niedawno stała się dorosłą. Oczywiście miała okropne ciuchy. Kupiłam jej już nowe i zmieniłam. Jednak z ubraniem wierzchnym jest gorzej. Ma najgorsze jakie tylko może być. Jak moge je zmienić? Bo nie ma opcji kup ubranie wierzchne ani zaprojektuj ubranie wierzchne. :(
Help
Abigail_Kocur
28.08.2007, 08:47
A to jest wieszak lub szafa z netu?Możesz też boolprop testingCheatsenabled true i na sima z shiftem i wybierz change suit czy coś takiego.Ale nie wiem czy to będzie na wierzne też.Wtedy może się przebierz w kurtke i wtedy z kodem.Mam nadziejęże się uda.
majka123
28.08.2007, 09:04
sciaglam the sims 2 cztery pory roku z emula , gdy je wgrywam juz pod sam koniec wyskakuje komunikat ze aktualizuje i zeby wlozyc plytke 4 , no to wkladam plytke 4 ale zaraz po chwili znowu wuskakuje zeby wlozyc plyke 4 . pomóznie mi niewiem co robic tak bardzo chce zagrac sobie w the sim 2 cztery pory roku . prosze piszcie jak najszybciej
Nie piszemy tu o piratach...
majka1234
28.08.2007, 09:35
ale jak to przeciez to jest forum dla wszystkich a ja nie7 mamialam innego wyjscia i musialam sciagnac je z emula . no blagam pomózcie mi prosze
Ale to forum ma regulamin w którym jest napisane wyraźnie, że nie rozmawiamy o piratach.
Castaway
31.08.2007, 11:36
Konrad2310 - Zjeżdżalnie możesz ustawić gdy masz dużo miejsca . Jeśli masz Okrągły basen to ustaw pomiędzy dwoma rogami .
Edit: A i sprawdź czy tam gdzie chcesz ustawić zjeżdżalnię nie ma tej lampki.Jak jest to po prostu ją przestaw :)
Czy ukradniesz sims 2 ze sklepu? NIE. A z emula? TAK To taka sama kradzież. Lepiej pozbierać na sims 2, oa nie kraść. T złodziejstwo. Ja, na twoim miejscu czułabym się jak złodziejka :( Lepiej uzbieraj sobie. Bo nie jest fajnie czuć się jak złodziej? Mam nadzieję, że dotarłam do ciebie. I wyrzucisz te simsy do kosza. A potem uzbierasz na nowe, oryginalne, bez błędów. To się naprawdę bardziej opłaca ;) Dziękuje za wysłuchanie :D. A co wy sądzicie na ten temat?
Castaway
20.09.2007, 20:11
Nie trzeba ts2:cpr wystarczy na świętach :)
salata107
14.10.2007, 18:04
Mam wielki problem ! Od dawna mam już grę The Sims 2. Kopię. Normlanie działa. Tylko chodzi o to, że dziś kupiłam sobie dodatek Cztery pory roku. wszystko normalnie się instaluje, ale pod koniec instalacji pisze, że potrzebne sąaktualizacje do gry the sims 2.Ludzie pomocy co mam robić! :1smutny:
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=2135 - dokładnie przeczytaj ten temat ;)
Czy wie ktos jaki jest kod na stawianie rzeczy po przekątnej?
Tittellë
15.10.2007, 15:16
Pewnie chodzi Ci o te kody:
boolProp snapObjectsToGrid false (włączony)
boolProp snapObjectsToGrid true (wyłączony)
ja stawiam na ten:
boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true
Dzieki, ale zaden nie dziala. Dalibyście jeszcze inne? :D
Dzieki, ale zaden nie dziala. Dalibyście jeszcze inne? :D
Na stawianie po przekątnej jest ten kod, który podała mabda, czyli boolProp allow45DegreeAngleOfRotation true. Jak go wpiszesz, to musisz przedmioty ustawiać przyciskami < i > (a nie myszką), aby się ustawiły na ukos.
Kod powinien zadziałać, ale jeśli byłyby z tym jakieś kłopoty, to możesz ściągnąć programik See Them, dzięki któremu będziesz mogła włączyć w swojej grze stawianie przedmiotów na ukos. Przeczytaj mojego posta o nim w tym temacie, jeśli chcesz wiedzieć więcej:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37602&page=1&highlight=seethem
Aaa, tego nie wiedzialam. Dzieki :]
hej. nie wiem czy dobry dział ale chciałam zapytać co to jest InSIMenator i czy działam do 4PR. moze ciemna jestem, że nie wiem, ale nie moglam na forum odszukać nic konkretnego. :/
Mam pytanie: Gdzie znajduja sie pobrane skiny? Znaczy w grze. W Ubraniach? W makijazach? Gdzie? :P
hej. nie wiem czy dobry dział ale chciałam zapytać co to jest InSIMenator i czy działam do 4PR. moze ciemna jestem, że nie wiem, ale nie moglam na forum odszukać nic konkretnego. :/
Tutaj (http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=36166&highlight=InSIMenator) masz adres, gdzie wszystko jest wyjaśnione, krok po kroku :)
Mam nadzieję, że pomogłam :)
Mam pytanie: Gdzie znajduja sie pobrane skiny? Znaczy w grze. W Ubraniach? W makijazach? Gdzie? :P
Jeśli chodzi o karnację to znajduje się w gwiazdce obok maxiosowych skór :)
B)
Tak, wiem juz o tym, ale dzieki :]
mam 1 pytanie. W CPR jest mozliwosc budowy dachu jednospadowego tylko ze nizszego niz w podstawowej wersji. Jak do zrobic????? :1smutny:
simsbomba4
24.11.2007, 09:38
Słuchaj czy w sims cztery pory roku są zwierzaki bo moja kumpela muwiła że tak czekam na odp.
całuski :*
Natuśka____
24.11.2007, 09:42
Słuchaj czy w sims cztery pory roku są zwierzaki bo moja kumpela muwiła że tak czekam na odp.
Nie , o ile dobrze pamiętam nie ma zwierzaków w CPR . Wogóle z kąd miałby się tam wziąść skoro ten dodatek do życia simsów miał wprowadzić deszcz , lato itp. I jeszcze jedno Zwierzaki były na półkach w sklepach wcześniej niż CPR ;) więc producenci nie musieli robić zwierzaków także w Porach.
kornelia911
24.11.2007, 09:42
Nie ma..jak masz zwierzaki to są... I tylko w zwierzakach są zwierzaki, jak sobie kupisz cztery pory roku i zwierzaki to będziesz miała tez.. Obojętnie jaki dodatek sobie kupisz + zwierzaki to one będą ;) Ale jak nie masz The SIms 2 Pets to nic z tego..kotkow,pieskow nie będzie.
Poziomka
30.11.2007, 14:12
Ja mam jedno pytanie: Dlaczego po zainstalowaniu CPR nie mam Miłowa, Dziwnoowa i Werony??
A tak by chciała pograć w Dziwnowie ;( ;(
Wilkołak
30.11.2007, 15:49
Ja mam CPR i jest mormalnie więc to jakiś błąd w grze poszukaj łatki do gry
Poziomka
30.11.2007, 15:56
A co to łatka??
Wilkołak
30.11.2007, 16:42
taki plik co uzupełnia błedy w grze
Hej żeby awansować trzeba mieć odpowiedni poziom np zainteresowania polityka, na podpowiedzi jest informacja że można zwiększyć ten poziom czytając magazyn. nie mogę znaleźć tego magazynu w grze SIMS 2 cztery pory roku. Jak wejść w tą opcję?
psychickid
04.12.2007, 17:10
Musisz go kupić ;) Tak mi się wydaje, bo ja tej opcji nie używam często. Możesz też wpisać kod boolProp Testing CheatsEnabled true będąc w ekranie sąsiedztwa (np. Miłowo) wejść do danej rodzinki, i podwyższyć simowi poziom zainteresowań.
U mnie sie zrobiło cos dziwnego , bo tam gdzie jest ile jeszcze dni zostalo do konca danej pory roku to sa ikonki pór roku i ja mam tak : Zima,Wiosna,Jesień,Zima .... A gdzie lato? jeszcze nie skonczyla mi sie wiosna a simsy cpr kupilam dopiero wczoraj ale nartwie sie bo bardzo lubie lato i chciala bym zeby bylo licze na szybką odp.
stagnacja
04.12.2007, 18:56
W otoczeniu jak masz na górze ikonki, np. NS - aby iść na studia, to do CPR masz takiego kwiatka. Klikasz to i ustawiasz sobie pory roku ;)
Musisz go kupić ;) Tak mi się wydaje, bo ja tej opcji nie używam często. Możesz też wpisać kod boolProp Testing CheatsEnabled true będąc w ekranie sąsiedztwa (np. Miłowo) wejść do danej rodzinki, i podwyższyć simowi poziom zainteresowań.
Niestety nie umiem tego zrobić. Kupić go nie można nawet na parceli publiżnej nie ma magazynów :( Bez podniesienia poziomu zainteresowań nie można wysoko awansować :( jestem w kropce. Kod wpisałam, ale jak potwierdziłam go enterem to nic się nie stało. Pomocy
;(
psychickid
10.12.2007, 20:47
Na niektórych parcelach publicznych powinny być. A może spróbuj przebudować którąś z parcel publicznych i dodaj do niej magazyny. Bo dokładnie nie pamiętam gdzie, ale kiedyś kupiłam taki magazyn. A i bez podwyższonych zainteresowań da się osiągnąć wysoki stopień w karierze.
Niestety nie umiem tego zrobić. Kupić go nie można nawet na parceli publiżnej nie ma magazynów :( Bez podniesienia poziomu zainteresowań nie można wysoko awansować :( jestem w kropce. Kod wpisałam, ale jak potwierdziłam go enterem to nic się nie stało. Pomocy
;(
Żeby kod zadziałał musisz kliknąć shift i poprzesuwać. (Chyba, choć nie jestem pewien spróbuj)Lub kup odpowiedni magazyn do zainteresowania.
dziulka_pikna
16.12.2007, 09:11
17.12.2007, 15:44
Mam pytanie związane nie tylko z CPR, ale nie chciałam zakładać nowego tematu. A mianowicie, czy jest możliwość zmiany znaku zodiaku w trakcie gry? Jest na to jakiś kod?
psychickid
17.12.2007, 15:55
Ja tam czegoś takiego nie widziałam. Może jest jakiś hack, ale kodu raczej nie ma. Chyba że boolPropem... Ale wątpię - raczej takiej opcji tam nie ma. Więc albo hack, albo nic ;)
.:WiLa:.
17.12.2007, 16:03
Hmm, szkoda. Ale dzięki :)
Serpentina
28.12.2007, 19:09
mam pytanie lepiej kupić CPR czy Podróże ?
.:WiLa:. http://sims.gry-online.pl/forum/viewtopic.php?p=237795, zerknij tutaj, może Ci to coś pomoże :)
Pozdrawiam, olliss.
Serpentina
15.01.2008, 19:57
thx ale juz za późno ;P dwa tygodnie temu kupiłam sobie CPR :D :D
Aghartha
16.01.2008, 14:01
Mam pytanie .zadaje je tu:
Jak sie mozna opalac, kiedy ,naczym, dzieki czemu ?
moje simy leza na tych lezaczkach noce i dnie w zimie i w lato i nic :O
opalanie dochodzi w podrozach i to tylko na parcelach morskich[plaza]. lezac na lezaku w cpr sim moze sie jedynie poparzyc, czylidostac udaru
Mam mały problem.
otóż niedawno zainstalowałem TS:4PR. Wszystko było dobrze do zmiany pory roku. Gdy ta zmieniał się z lata na jesień w Miłowie wszędzie wyrosły gdzie nie gdzie dodatkowe drzewa czy to na ulicy czy w domach :P
Dołączam screeny.
Czerwonym zaznaczyłem drzewa na ulicy.
http://img251.imageshack.us/my.php?image=screenshot2zd8.jpg
http://img204.imageshack.us/my.php?image=screenshotfd0.png
Mam mały problem.
otóż niedawno zainstalowałem TS:4PR. Wszystko było dobrze do zmiany pory roku. Gdy ta zmieniał się z lata na jesień w Miłowie wszędzie wyrosły gdzie nie gdzie dodatkowe drzewa czy to na ulicy czy w domach :P
Dołączam screeny.
Czerwonym zaznaczyłem drzewa na ulicy.
http://img251.imageshack.us/my.php?image=screenshot2zd8.jpg
http://img204.imageshack.us/my.php?image=screenshotfd0.png
W opcjach gry wyłącz: "Ozdoby".
Powiedz czy Ci się udało.
Wyłączając ozdoby drzewa się wyłączają, ale w sąsiedztwie są nadal: P
Sprawdzę i pokasuje drzewa w sąsiedztwie i zainstaluje uaktualnienie do 4PR.
EDIT: Patch wgrany, a drzewka znikły. Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
jajczens
25.01.2008, 18:00
Mam pytanko jakie mogą być rangi u simów?
Mam pytanko jakie mogą być rangi u simów?
Musisz posiadać dodatek Własny Biznes.
jajczens
25.01.2008, 18:27
Ale mi chodzi o rangi w TS2 4 pory roku... m. in. są tam rangi ogrodnictwa (brązowa złota i srebrna) ale czy są jakies jeszcze...
lafilette
25.01.2008, 19:09
może być jeszcze ranga za łowienie ryb ; o
Majusia69
27.01.2008, 17:19
Czy można ożywic bałwana w sims 2 4 pory roku bo gdzies slyszalam ze mozna,a jak mozna to w jaki sposób:) prosze o szybka odpowiedz
psychickid
28.01.2008, 08:11
Ja go nie znam. Najwyżej jakiś hack.. chociaż nie, wątpie. Chyba źle słyszałaś x.D
Zanim wyszedł ten dodatek w gazetach była taka "historyjka" że niby Sim chciał zdobyć Simkę w inny sposób o każdej porze roku a ona zakochała się w bałwanie czy coś takiego, więc pewnie z tego wzięło się pytanie Majusi;)
psychickid
28.01.2008, 16:57
Eh, ja o tym nie słyszałam ;)
Majusia69
01.02.2008, 20:15
Ahaa.. no wlasnie z tej historyjki to wzielam... no szkoda... ale dzieki :)
NOTplastic
09.02.2008, 17:17
mam pytanie :Gdzie jest studnia zyczen którą sie dostaje od klubu ogrodnikow!?
Chyba w plecaku sima
Pozdr.:)
Auroella
09.02.2008, 17:50
U mnie studni nie było w plecaku , o ile dobrze pamiętam znalazła się ona odrazu w szklarni sima ; ]
no bardzo XD z tego co pamiętam, to jak ją dostaniesz po inspekcji ogrodników to pojawi się w miejscu (obok) w którym oni stoją.
psychickid
09.02.2008, 19:01
ale musisz mieć ogród, do którego się nie przyczepią ;)
żeby to dostać x.D
moze mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc jak sie ustawia pory roku na danym sasiedztwie? wiem ze musze kliknac w lewy gorny rog na ten kwiatuszek. a potem co? pojawiaja mi sie w kolku poszczegolne pory roku i nie wiem co mam robic dalej :]
prosze o napisanie krok po kroku co i jak i gdzie, najlepiej ze zdjeciami :D
Auroella
10.02.2008, 12:11
Hmm. no nie wiem wytłumacze najlepiej jak potrafie ; DD
Wchodzisz w ten lewy górny róg , pojawiają Ci się pory roku , i naciskasz np. jak jest listek (jesień) to naciskasz na niego i pojawiają się tez inne pory roku ; D słońce to jest lato , kwiatuszek wiosna , a płatek śniegu zima ;> nie wiem czy zrozumiesz ale tłumaczyłam jak tylko moge ; ]
no to rozumiem, ale jak zrobic, zeby np tylko zima byla? albo wiosna i lato tylko...
psychickid
10.02.2008, 17:38
wystarczy, że wszędzie zaznaczysz zime
wystarczy użyć głowy.
wszędzie zaznaczasz płatki śniegu.
Można też użyc nagrody aspiracji dochodzącej w CPR (Pogodomistrz), ustawic zimę i przedłuzyc ją na nieskończenie długa
wystarczy, że wszędzie zaznaczysz zime
wystarczy użyć głowy.
wszędzie zaznaczasz płatki śniegu.
dzieki za rade, tylko ta szczypta ironii jest zupelnie zbedna
A ja mam takie pytanie :)
Nie wiem czy już było na forum ale nie znalazłem :) jak było to proszę usunąć post :)
Gdzie mogę kupić odtwarzacz mp3, telefon komórkowy i przenośną konsole do gier ? :(
Moje simy miały takie marzenia...
Z góry dzięki :)
na przedmiesciu w ktoryms sklepie z ciuchami. nie pamietam dokladnie nazwy :/
psychickid
11.02.2008, 18:53
tak, na przedmieściu, ja zazwyczaj kupowałam to simom, gdy były na studiach, w prawie każdym sklepie to było
Lub też kodem boolProp TestingCheatsEnabled true tam nie pamiętam dokładnie, ale tam jest taka opcja.
Ta opcja to chyba: Give me callphone, give mi MP3Player, Give me... [chodzi mi o tą przenośną konsolę do gier].
Pozdrawiam :)
Callphone-komórka
MP3Player-Mp3
A ostatnie to nitendo DS (chyba)
Pozdr.:)
Karolcia-kaja
05.03.2008, 18:14
Jak się robi ubrania na Warsztacie?
Nie ten dział! jest poradnik na forum...
psychickid
06.03.2008, 14:53
dokładniej tu coś znajdziesz:
http://www.forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=167
tu jest tylko jak tworzyć w warsztacie, ale są też inne poradniki ;)
19OlusiaSims92
08.03.2008, 17:48
Mam małe pytanko. Chodzi o Simorośl. Słyszałam że jak się będzie simoroślą ma się złotą rangę ogrodnictwa. Chodzi o to że nie mam pojęcia czy jak się wyleczy sima z simoroślizmu to czy utraci się złotą rangę ogrodnika. Proszę o odpowiedź bo mam simorośl i złotą rangę ogrodnika i chce go wyleczyć z tego. Byłabym wdzięczna za odpowiedź :)
Olusia-to chyba nie ma nic wspólnego...można miec złotą rangę,a nie być Simoroślą :D
O ile dobrze pamiętam to nie traci swojej rangi ,ale pewności nie mam ;/
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.