Zobacz pełną wersję : The Sims 2: Cztery Pory Roku - Masz pytanie? Zadaj je tu!
No więc pali sie normalnie.
Tak jak kuchenka ;D
Nie dymi sie tylko ogień prawdziwy.
I ja poszłam do kuchni (nie w grze, w realu xD) i zapomniałam Pauzy dać.I przychodze patrze a Simy mają termometr cały czerwony.I nagle Jacuzzi się pali.Uciekli a Simka gasiła i sama sie palić zaczęła.Ale żyją :P
Mąż ją uratował.
No ale w każdym razie zaczęło się palić, takim prawdziwym ogniem ;d
Beep kiedy popsuje się jacuzzi to z tej skrzyneczki metalowej lecą takie srebrne iskry i trochę ciemnego dymu i wtedy nie można korzystać z jacuzzi.
Tincia nie miałem tak nigdy, ale może było lato i Twoje simy miały za gorąco? moze to błąd gry?
Sorry za offtop. Tincia po co napisałaś posta z prośbą tutaj i założyłaś zaraz temat o tym? Nabijanie postów?
Mermaid_
16.05.2009, 10:08
Tincia - też tak kiedyś miałam, że po wejściu do jacuzzi (tego najdroższego) Simka miała termometr cały czerwony i wyszła, zaczęła płonąć. Jednak jacuzzi nie płonęło u mnie, więc może Ci się zdawało? Po prostu, może Simsy upalnym latem nie powinny siedzieć długo w jacuzzi :).
Stałam się szczęśliwą posiadaczką kolejnego dodatku :D W związku z tym pytanko - zaczęłam grać sobie rodziną Gołoledź i jedna z simek miała w nagrodach kariery ten zestaw z gitarą Ciężki Młot czy jakoś tak. Kiedy simka sobie na tym ćwiczy w ogóle nie słyszę muzyki, czy tak powinno być?
aluminium.
29.05.2009, 14:18
Też tak czasami mam. Nie wiem od czego to zależy.
Łatka naprawia ten problem (błąd twórców gry :))
Antonina
30.05.2009, 17:42
czy simsy cztery pory roku wyszły przed młodzieżowym stylem?
Antonina
30.05.2009, 18:45
jak klikam na mlodziezowy styl wtedy wyswietla mi sie komunikt, abym wlozyla plyte cpr, a plytka mi sie polamala... :/
jedyne wyjście to albo kupić nowe CPR albo jakiś nowszy dodatek: podróże, czas wolny lub osiedlowe życie, albo akcesoria rezydencje i ogrody
Ejj.. ja zawsze myślałam, że odtwarza się na dodatkach a nie akcesoriach o_o.
Ale nie mam akcesorii więc mogę się mylić ._.
Antonina
31.05.2009, 09:49
aha no tak mam CW, ale jak już gram w CW to wyświetla się błąd :( no kurde nooo
Ejj.. ja zawsze myślałam, że odtwarza się na dodatkach a nie akcesoriach o_o.
Ale nie mam akcesorii więc mogę się mylić ._.
Od Zwierzaków w wzwyż gra się na dodatkach. Wyjątek stanowią Rezydencje (gra się na nich ;))
Więc aby jak najmniej wydać na uruchamianie gry polecam RiO :)
ultraviolence
31.05.2009, 11:50
Czy istnieje jakiś kod, który umożliwiłby połączenie szklarni z domem? Zawsze kiedy próbuję przyłączyć ścianę szklarni do domu, pojawia się komunikat "nie można łączyć z innymi obiektami". Da radę temu jakoś zaradzić?
Helena - spróbuj podobnie jak ze ścianą na ziemi i ze ścianą z fundamentami "boolProp constrainfloorelevation false"
Nie próbowałam nigdy, bo jakoś za szklarniami nie przepadam, ale może... powodzenia :)
ultraviolence
31.05.2009, 11:57
Dzięki, Bjork :) Zaraz wypróbuję... Mam nadzieję, że zadziała :D
Mam następujący problem - jak mogę zjeść, wypić, przetworzyć bakłażana, ogórka czy pieprz?
Phoebe27
09.06.2009, 13:53
Czy ktoś może wytłumaczyć mi co to jest CEP? Jak to działa? Gdzie to zainstalować?
Rosemarie
10.06.2009, 22:14
Szłyszałam o boolprop'owym staniu się simorośliną.Czy ktoś może mi wytłumaczyć,bo te spriskiwanie nudne się robi;d.Z góry dziękuję;*
Mam następujący problem - jak mogę zjeść, wypić, przetworzyć bakłażana, ogórka czy pieprz?
w soku (masz przyklejony temat) i chyba władając do lodówki opcją "uzupełnij".
mam 2 pytania :)
co daje/robi złota czaszka jumboka (nagroda poszukiwacza przygód)?
czy gitara będąca nagrodą kariery "muzyka" ma jakieś ciekawe właściwości, czy tylko to, ze sie na niej gra?
Czaszka nieznacznie poprawia nastrój sima, a gitara uczy kreatywności.
Mermaid_
12.06.2009, 16:59
Warto też dodać, że ta gitara zajmuje sporo miejsca i za nią stoją taka specjalna "ściana głośników", jak w profesjonalnym studio :).
Rosemarie
13.06.2009, 19:08
Nigdy nie użyłam żadnej łatki, zmieniają one coś konkretnego, czy tylko jakieś błędy?
Łatki zmieniają błąd twórców gry,np.kiedy masz dodatek cpr rodzina gołoledź jedna z nich gra na gitarze i niesłychać muzyki i np.do tego pobiera się łatkę;)
Kate1403
10.07.2009, 21:54
Witam mam takie pytanie mam dodatek Cztery pory roku gram jak chce yjsc wciskam zapisz gre niby zapisuje ale potem po uruchomieniu jej musze zaczynac wszystko od poczatku juz gram 3 raz i szlak mnie trafia juz :( moze ktos mi pomoze
Mermaid_
11.07.2009, 11:58
Witam mam takie pytanie mam dodatek Cztery pory roku gram jak chce yjsc wciskam zapisz gre niby zapisuje ale potem po uruchomieniu jej musze zaczynac wszystko od poczatku juz gram 3 raz i szlak mnie trafia juz :( moze ktos mi pomoze
To chyba nie wina dodatku, a problem techniczyczny. Ale jak wyłączasz grę, to czekasz chwilę, aż pojawi się pulpit i dopiero wyłączasz komputer? Bo jak kiedyś zoribłam tak, że gra mi się wyłączała i jeszcze pulit się nie pokazał, a ja już automatyczny przyciskiem na klawiaturze wyłączyłam komputer i cała gra sruu! Popłynęła xD. Także teraz zawsze czekam :).
jajczens
11.07.2009, 12:07
Zawsze możesz spróbować najpierw zapisać a później wyjść z gry
Kate1403
11.07.2009, 19:39
To chyba nie wina dodatku, a problem techniczyczny. Ale jak wyłączasz grę, to czekasz chwilę, aż pojawi się pulpit i dopiero wyłączasz komputer? Bo jak kiedyś zoribłam tak, że gra mi się wyłączała i jeszcze pulit się nie pokazał, a ja już automatyczny przyciskiem na klawiaturze wyłączyłam komputer i cała gra sruu! Popłynęła xD. Także teraz zawsze czekam :).
Tak tylko jak ja wylaczam gre to nie wylaczam od razu kompa,niewiem czy to moze byc wina The Sims 2 bo ja mialam pozyczona tylko jest zainstalowana ale jej nie wlaczam a Cztery pory roku jest moje oryginalna tamta tez byla oryginalna tylko juz ja oddalam instalka tyk zostala.Czy moze miec to cos wspolnego ze nie moge zapisac gry jak w nia gram.
Wlasnie skonczylam grac jak wciskam zapisz pojawia sie ZAPISYWANIE PARCELI i gra sie nie wylacza sama :( wylaczylam w koncu ja sama i weszlam znow w gre i niestety pojawia sie wszystko jak na poczatku gry tryb wybierania miasta :( tak ta gra wciaga ale cos mniej mi sie podoba bo tyle czasu siedzialam i wszystko znow na marn poszlo :(
Kate nie pisz posta pod postem.
Może spróbuj przyciskiem "wyjdź z gry" albo "przejdź do otoczenia".
Kate1403
14.07.2009, 22:29
A po zapisaniu jak sie odpala gre gdzie to zapisuje bo niby mi zapisuje bo pisze,ale moze przy uruchomieniu gry cos zle robie gdzie powinno sie pokazac jak uruchomie gre nastepnym razem ze zapisana jest.Dziekuje za odpowiedz
Jak zapisuje gre to gdzie potem ja sie uruchamia po zapisaniu moze cos zle robie. Albo moze ma to cos wspolnego ze mam Viste ale mysle ze wtedy by gra nie chodzila.
Jak mozeie wytlumaczcie mi jak jest po zapisaniu gry zeby ja dalej odpalic.Dzieki za pomoc
psychickid
19.07.2009, 20:02
A po zapisaniu jak sie odpala gre gdzie to zapisuje bo niby mi zapisuje bo pisze,ale moze przy uruchomieniu gry cos zle robie gdzie powinno sie pokazac jak uruchomie gre nastepnym razem ze zapisana jest.Dziekuje za odpowiedz
Jak zapisuje gre to gdzie potem ja sie uruchamia po zapisaniu moze cos zle robie. Albo moze ma to cos wspolnego ze mam Viste ale mysle ze wtedy by gra nie chodzila.
Jak mozeie wytlumaczcie mi jak jest po zapisaniu gry zeby ja dalej odpalic.Dzieki za pomoc
Nie rozumiem o co ci chodzi zbytnio.
Jeśli zapisujesz zmiany w jakiejś rodzince, to przy kolejnym uruchomieniu gry i tej rodzinki zmiany powinny wczytać się same. Nie trzeba żadnych dodatkowych czynności wykonywać. Z zapisywaniem jest tak jak w The Sims 1 i 2.
Remus Lupin
18.08.2009, 11:23
Hejka
Po raz pierwszy tu piszę w tym temacie ponieważ zamówiłem CPR i dzisiaj zostało wysłanie jak mówiłem płacenie przelewem nie wchodzi w rachubę
Przejdę do rzeczy
Mam jedno pytanie do CPR
1. Czy uprawianie ogródka i wędkowanie wzrasta entuzjazm wobec natury?
Myślę ,że mi trochę oświecicie bo w niedziele znikam na tydzień
Charionette
19.08.2009, 15:47
Wydaje mi się, że tak ;)
Remus Lupin
19.08.2009, 16:45
Odpowiedź sam sprawdziłem
Hurrrra mam CPR dzisiaj rano przyszło naprawdę nie wiem jak wam dziękować.
Charionette
19.08.2009, 17:58
To bardzo się cieszymy :D I nie musisz nam dziękować- sam w końcu wybrałeś CPR no i kupiłeś :)
Remus Lupin
19.08.2009, 18:34
Ale
Pytanie jednak muszę zadać
Przyszedł ten przedstawiciel Klubu Ogrodników obejrzył ogród i dal mi Studnie Życzeń ale nie mogę znaleść tej opcji w telefonie
Mam już złotą rangę ogrodnictwa ale nie ma tego klubu w usługach
Nysia- CPR kupiłem ponieważ mnie podpowiadaliście najpierw chciałem WB, potem OŻ, później Zwierzak, następnie NS i w końcu padło na CPR
Ale niestety rodzina Lupin i tak musi zapomnieć o ogrodzie.
Już nie ważne
Ale i tak dziękuje za radę
hmmmmm skoro ściągnołem skina Lupina hmmmmm to wiesz co to dla mnie oznacza
Remus Lupin
21.08.2009, 14:35
Ratunku!!!!!!!!!!
przed zainstalowaniem CPR rodzina Lupin wyjechała na wakacje na Twikki i po zainstalowaniu wszyscy mają udar cieplny
Jak szybko ich ochłodzić i czym mam ich szybka dać do morza
Pilne
P.S
Sorry,że znowu post pod postem ale to ważne
Chryzantem Złocisty
21.08.2009, 14:38
nauczysz Ty się w końcu edytować posty?
każ im iść popływać,napić się czegoś z lodówki,jeśli cała rodzina ma udar to musisz niestety czekać,aż im przejdzie albo aż się ochłodzi
Remus Lupin
21.08.2009, 14:45
Wybacz mi ale jeśli edytnę to nikt nie zagląda i to ostatni post pod postem.
tam nie ma lodówki na Wyspie Twikki
już nie ważne
dareczka84
25.08.2009, 18:19
ja kaze wszystkim napic sie wody, opcja na umywalce badz zlewie
MovieTeam
02.09.2009, 20:16
Mam pytanie jest jakiś sposób na sprawienie, aby Simsy w CPR się tak szybko nie rozmrażały (skończenie się działania Odmrożenie). Ja i mój squad nagrywamy koleiny filmik tyle że tym razem o biednych ludziach (simach), i potrzebujemy przedłużyć jakoś tą funkcje? Jest jakaś rada?? Prosiłbym o szybką odpowiedź, ponieważ mamy już opóźnienia.
Chwilowy
04.09.2009, 21:54
Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Poszukuje pomocy. ZAinstalowałem Sims 2 i chciałem zainstalować 4 pory roku jednak w czasie instalacji wyświetla mi komunikat (fotka -> http://www.sendspace.pl/file/f6bdd5291e3226ce3d339fa ) i nic dalej nie moge zrobić. Wie ktoś o co chodzi? :-( pozdrawiam
Prawdopodobnie płyta jest uszkodzona albo porysowana i nie jest w stanie skopiować pliku na dysk...Proponuję zrobić kopię płytki dla własnego użytku lub znam jeszcze jeden sposób:
1. Wyskakuje okienko
2. Nic nie klikasz otwierasz napęd wyciągasz płytę
3. Obracasz płytę, wkładasz do napędu
4. Klikasz ponów próbę.
Czasami działa, warto spróbowac może się uda :)
Powodzenia
Charionette
05.09.2009, 12:07
Po jakiego diabła wstawiłeś to na sendspace? Było to wstawić na ************...
Ale do rzeczy:
Mi też się tak działo. Okazało się, że płyta była zabrudzona i porysowana. Przetarłam ją ściereczką i raz pomogło. Gdy instalowałam jeszcze raz wyskakiwał mi identyczny komunikat. Wkładałam, wykładałam płytę, aż w końcu wkurzyłam się i kupiłam nową. Więc wydaje mi się, że w twoim przypadku będzie identycznie.
Pozdrawiam
Chwilowy
05.09.2009, 13:35
Więc i ja tak zrobie. Dziękuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam :-)
Remus Lupin
07.09.2009, 12:57
Wiem,że to głupie pytanie ale zadam je
Czy simorośl może umrzeć jak człowiek czy jak roślina?
Podczepiam się pod to pytanie:P
Charionette
07.09.2009, 16:28
Z tego co pamiętam to mają tylko trzy potrzeby:
- Słońce
- Woda
- Czułość
I jeśli dostaną za mało słońca to umrą. Chyba :P
Remus Lupin
07.09.2009, 17:08
Nie chcę eksperymentować z Ginny Lupin która wczoraj została simoroślą
ale przychodzi ten Żniważ.
Charionette
07.09.2009, 20:47
A tego nie wiem. Bo nigdy moich simorośli nie uśmiercałam ;)
Remus Lupin
08.09.2009, 12:11
No dobra dzięki za pomoc kazałem jej wypić eliksir co przestaje byś simoroślą bałem się użyć interakcji wychoduj dzieci
a nastolatek też może być tą simoroślą?
kurcze co mam zrobić,żeby w rodzinie Lupin ta babka dała mi studnie życzeń radzi mi,żeby powiększyć mi ogród ale ja nie mam miejsca.
Z tego, co pamiętam nastolatek może być simoroślą :)
Dbaj o ogród. Zawsze sprzątaj liście, podlewaj rośliny. W końcu dostaniesz studnię.
Remus Lupin
08.09.2009, 13:12
Właśnie tak robię postawiłem trzy drzewa abrozyjne <zaczęła sie u mnie wiosna> i przypominam mam mały dom i ona mówi mi,żebym powiękrzył ogród a o rośliny dbam.
mi zawsze daje studnie życzeń, postaraj się jak najwięcej kwiatów umieścić w ogrodzie ;)
Remus Lupin
08.09.2009, 16:41
No dobra pokombinuję coś jak coś to pujdę na łatwiznę
czy są tylko trzy ryby które można złowić?
Sherlock
12.11.2009, 17:44
Nie. Mój sim złowił sandacza, karpia, dorsza, szczupaka i szprota. Ale myślę (co jest raczej pewne), że można złowić również wiele innych ryb :)
Oczywiście, że są jeszcze inne ryby m.in te co wymienił poprzednik, a także sum wąsaty, olbrzymi sum wąsaty, łosoś, złoty pstrąg za ten okaz można dostać 500 simoleonów, najczęściej się go zławia ze złotą rangą wędkarstwa.
xXx-Karcia-xXx
23.11.2009, 10:25
Kupiłam stracha do ogrodu i kiedy daje na niego dużo razy opcję oglądaj , on straszy moją simkę. Czy inne ozdoby ogrodowe mogą coś robić???
Mixliarder
23.11.2009, 14:40
Nie wszystkie tutaj jest to zrobione humorystycznie
nie jestem pewien, ale pewnie tak, maxis dodał nam pare niespodzianek ;d
Dlaczego nie widać śniegu na ziemi?
Sprawdź czy w opcjach masz zaznaczone Śnieg na ziemi, czy coś w tym stylu.
Mixliarder
09.12.2009, 13:34
A jaką masz porę roku
Jeśli Zime zaczekaj troche napewno spadnie najczesciej spada jak jeszcze tylko 2 dni zimy
A widać, że pada śnieg? Tzn. płatki śniegu. Może po prostu simowie maja łagodną zimę? ;)
Jeżeli widać, że pada może być to wina hacka/moda lub jakiegoś innego dodatku. I sprawdź to co napisała Searle :)
Hej. Mam pytanie. Zamierzam kupić dodatek 4 pory roku, ale nie wiem, czy mi wejdzie. Podstawka chodzi dosyć dobrze i na can you run it też zalicza. a na can you run it 4 pory roku wszystko jest ok, prócz tego że w karcie graficznej nie mam jakiegoś Hardware T&L. Czy to ważne?
Mixliarder
10.12.2009, 18:37
to przykład sterownika jak masz Gforca też dobrze
a jak nie mam GeForce? :/
ŚSciągnę z neta a jak będzie działało to kupię:). i tyle :P
Mam takie pytanko małe..
Mianowicie:
Ile razy i jakie rośliny trzeba pryskać, by stać się simoroślą, bo ja nie mogę, a pryskam już długo?
Plisssssss o pomoc i z góry dzięki.
Elajza - najlepiej drzewo
Ja już tak długo pryskam i nie mogę się stać.
Pryskam:pomidory i ambrozyjne drzewa cytrynowe.
i chyba najlepiej jest mieć złotą rangę w ogrodnictwie.
Mam złotą rangę w ogrodnictwie.
Remus Lupin
17.12.2009, 14:29
Chcesz zostać simorośliną.
Sprzedaj domek dla biedronek i pryskaj drzewa.
A jeśli chcesz to zrobić szybciej.
To wpisz boolprop testingcheats true klinij shiftem na drzewo i wybierz obcie make cośtam i powinno pojawić się szkodniki i pryskaj i rób tak długo aż się staniesz simoroślą
Dzięki Remus:) Ja właśnie mam domek biedronki na tej parceli i to pewnie przyczyna, a więc musze go usunąć. Jeszcze raz dzięki.
Charionette
17.12.2009, 14:50
Remus- boolProp testingCheatsEnabled true
Poza tym to jest tutaj :)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=36238
Remus Lupin
17.12.2009, 14:58
Enabled zjadłem oj głodny byłem
sorki
Dominika_320
18.12.2009, 20:21
a czy te simsy normlanie wchodza? ja mam nocne zycie wlasny biznes i rodiznna akcesoria wiec nie powinno yc jakis klopotw z otworzeniem simsow cztery pory roku?
Diminika 320 CPR powinny ci wejść bez kłopotu.
Dominika_320
19.12.2009, 22:38
aha ok dzieki , bo dostane je pod choinke a nie chce miec pozniej ze mi nie wejda to sie starsznie wkurze ;// a duzo one zjamuja? bo teraz mam te 3 dodatki i mi sie nie zacinaja? a jakby cos sie ie powiodlo to z jakiej przyczny? bardzo was prosze powiedzcie mi... albo moze powiedzicie jakie simsy sa najlepsze...;))
z gory dziekuje ;**
Starlight
20.12.2009, 08:45
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=35618 - nie można było zapytać tutaj ? :)
Chcesz wiedziec jakie simsy sa najlepsze to zależy co chciala bys zmienic w rozgrywce, a kazde wnosza cos nowego do zycia simow.
Dominika_320
20.12.2009, 10:51
no tak prawda, ale wydaje mi sie ze cpr sa fajne ;)) a gdyby cos sie nie powodlo w zainsatlowaniu simsow to z jakiej bylyby przyczyny?
Dominika_320
20.12.2009, 10:57
a ja zamerzam kupic simsy cpr i mam 2 ptania ,ale narazie zadam tylko pierwsze, ja zamierzam kupic te simsy i juz w wdomu mam wlasny biznes nocne zycie na studiach i roidznna akcesoria. i jesli kupie te simsy wlasnie to czy beda jakies klopoty w zainstalowaniu? bardzo prosze o odpowiedz;)
z gory dziekuje;*
Dominika_320
20.12.2009, 11:00
a ja zapomnilaam bo ja jeszcze mam na studiach bo od kolezanki pozyczylam...
Przyczyn może być wiele.
CPR są fajne ja je kupilam jako pierwsze i są u mnie jako jedne z najfajniejszych, ja na gwiazdkę dostanę WB, bo jest dużo nowych ubrań itp. .
W CPR są fajne opcje takie jak zachowaj resztki w lodówce itp. .
Cześć.
Sory, że od razu pod ostatnim postem, ale dziś jak grałamsimorośliną płci żeńskiej to zrobiłam opcję wychoduj dzieciorośl i ona zasiała zarodek płci żeńskiej, więc stąd moje pytanie:
Czy simorośliny zasiewają zarodki tej samej płci jakiej są?
Remus Lupin
20.12.2009, 16:07
Chyba tak ale nie jestem pewien zresztą ja raz byłem simoroślą ale bałem sie tej opcji użyć
Elajza mała prośba widzę,że jesteś nowa więc małe pouczenie używaj opcji edytuj.
Hej
Już dawno mam ten dodatek ale ciągle nie mogę wywołać tych głupich meteorytów z tego pogodomistrza.
Wiem,że to głupie ale jaką mam mieć anspiracje bo grzebię i grzebię i nie moge wywołać tych meteorytów
Ponawiam
Ok będę urzywać tej opcji.
Dzięki Remus za pomoc, może sama sprawdze czy na 100% to prawda.
Co do twojego pytania to meteoryty istnieją? Jeśli tak to może uda ci się je wywołać za pomocą pogodomistrza w nocy?
Remus Lupin
20.12.2009, 16:49
Mi bardziej chodz jaką ma mieć sim anspiracje próbowałem złoto, zielona czerwona i nic.
Mi bardziej chodz jaką ma mieć sim anspiracje próbowałem złoto, zielona czerwona i nic.
A wyprubuj platynową może zadziała, jeśli już to prubowałeś to nie wiem.
A one istnieją wogule, bo nigdy się z tą opcją nie spotkałam?
Ha haha XD
Przed chwilką je wywołałam w grze =D
Moja simka miała bardzo mały, zielony pasek :)
Zdjęcie:
http://img138.imageshack.us/img138/1562/snapshot57c67e84383a8a3.jpg
Czy simorośliny zasiewają zarodki tej samej płci jakiej są?
Nie.
O dzięki, nie muszę się już stawać simorośliną, co długo trwa, bo na kodach nie gram.
Co do meteorytów:
Mogą one zrobić coś simowi?
Remus Lupin
20.12.2009, 18:18
A wyprubuj platynową może zadziała,
To też nie działa mam ktoś inny pomysł jak wywołać ten deszcz meterytów sam jestem ciekaw co się stanie.
Dominika_320
20.12.2009, 18:24
a tam pisze ze jak ma sie 5 dodatkow to jest wiecem Mb cyz jakos tak xd a ja mam teraz 4 i jak kupie cpr to bede miala 5 to musze meic wiecej mB?
p.s przepraszam, ze jestem taka natarczywa ale bardzo mi na tym zalezy....mam je dostac pod choinke
Remus Lupin
20.12.2009, 18:28
No właśnie robie przez pogodomisztrz czytaj ze zrozumieniem ale nic się nie dzieje tylko deszcz,śnieg grad a nie ma meteorytów.
Masz` opakowania od tych dodatków?
Jak tak to tam z tyłu masz wszystkie wymagania i CPR mają te same co te, ktore masz.
To nie wiem Lupin ja Ci już nie pomogę.
Dominika_320
20.12.2009, 18:44
no mam ale tam na samym pocztaku cos takiego psize Czy wymagania systemowe się zmieniły? - Nie, ale jeśli masz pięć dodatków, to wymagane jest 512 MB RAM a ja mam teraz CZTERY dodatki jak kupie cpr to bede miala PIEC to czy jak kupie te cpr to bede miala wymagania 512 Mb Ram? bardzo prosz o odpowiedz elajza... ;))
Każdy dodatek z osobna wymaga 512MB lub ile tam ma z tyłu na okładce napisane, u mnie po zainstalowaniu każdego dodatku miejsce na MB znika więc tak.
Remus Lupin
20.12.2009, 18:52
Był już taki temat.
Ja bym dokiłbym trochę pamięci.
Dominika_320
20.12.2009, 18:58
aha no ale mi chodiz o to czy zainstaluje mi sie gra cpr skoro mam juz 4 dodatki? i cyz nie bede musiala wiecej Mb ram na moich okladkach pisze 256 mb ram
No to jak masz tyle lub więcej MB to Ci wejdą.
Musisz mieć też wystarczającą ilość miejsca na twardym dysku to będzie ok.
Dominika_320
20.12.2009, 19:10
no wlasnie tylko jak to sprawdzic xd ale ja mam laptopa tata mi kupil w czerwcu tego roku , takze mysle ze tak duzo to nie zpaelnilam tylko z eja sciagm ze strony rozne fryzury ubrania dla simsow to duzo zajmuje?te sciagenie ze strony simsow? a tak to te sciaganie i te 4 dodatki simsow gg i skype..... jak myslsiz bedize mijesce?
Zależy ile ściagasz, ale powinny ci CPR wejść, a jak nie to będziesz musiała wyinstalować dodatki, a one różnie zajmują
Dominika_320
20.12.2009, 19:27
nom oki bardzo ci dziekuje, duzo sie dowiedzialam... jestem wdzeczna ci bardzi i licze na pomoc w przyszlosci;)) jak bede miala jakies pytania bede mogla ci zadawac?;>
a i jeszcze 1 pytanie czy jak wjede na milowo dziwnowo i werona cyz tam tez bedzie padal snieg lato zima i jesien? cyz tylko na tym kwitnacym wzgorzu beda pory roku tlko?
Obojętnie gdzie wejdziesz - wszędzie będą pory roku.
O dzięki, nie muszę się już stawać simorośliną, co długo trwa, bo na kodach nie gram.
Co do meteorytów:
Mogą one zrobić coś simowi?
Gdy meteoryty spadają na ziemię, to pojawiają się małe pożarki. Moja simka próbowała je gasić, ale pojawiło się ich tak dużo, że został jedynie po nie nagrobek :{
Dominika_320
20.12.2009, 19:50
aaaa dzieki...
zelkam dzięki za odpowiedź.
Dominika 320 jasne, że możesz zadawać pytania po to jest ten dział;).
Alexandra
31.12.2009, 15:51
Mam zawsze problem ze strażakami.
gdy jest burza wzywam,i on zamiast ugasic pożar,to stoi , i jeszcze potem kasę bierzę.
i mówi " następnym razem uważaj "
albo " po co mnie wyzwasz,nic się nie pakli "
zawracasz mi głowe.
Tak po prostu jest w CPR. Zaczekaj aż zapalona przez piorum roślina się sama zgasi.
U mnie paliła się dobrych kilka dni, bo deszcz przestał padać.
W końcu usunęłam drzewo razem z ogniem boolProp'em i po sprawie ;)
Ile musi się sim opalać,żeby dostał tego oparzenia?
Mój opalał się chyba od switu do nocy przez parę dni i nic.
Dastina, simowi musi być gorąco. Możesz np wsiąść prysznic, kazać bawić mu się na dworze i wtedy możesz położyć go na leżaku.
Jak będzie miał czerwony wskaźnik na tremometrze, to szybciej dostanie tego poparzenia.
postaw na dworze maszynę do ćwiczeń
już po kilku minutach termometr robi się czerwony ; >
moi simowie nawet w pomieszczeniu, gdy jeździli na rowerku do ćwiczeń, momentalnie się rozgrzewali
kalafjor
02.02.2010, 14:05
Mam pytanie. Mój sim za niedługo umrze więc chce jego wyposażenie przełożyć do innego sima ale np. on ma 300 pomidorów a nie chce mi sie po kolei to co mam zrobic??
Hmmm... w 3 jak chwycisz za lewy? róg, to przenosi wszystko, ale nie wiem, czy to podziała w 2...
Remus Lupin
02.02.2010, 14:48
Możesz dać jemu w prezencie te pomidory kilkij na sima i na opcje wręcz podarek i dajesz to pomidory w prezencie.
Starlight
02.02.2010, 14:52
Hmmm... w 3 jak chwycisz za lewy? róg, to przenosi wszystko, ale nie wiem, czy to podziała w 2...
w The Sims 3 tylko ta opcja jest .
w 2 Można dać w prezencie
kalafjor
02.02.2010, 15:43
Wiem. Ale w tedy bym musiał dawać po kolei a to jest denerwujące. naciśnij obrazek=>stzałeczka i tak w kołko
Gold_Chocolate
02.02.2010, 19:07
chyba nie ma innego sposobu....
Starlight
02.02.2010, 21:55
Nie :)
Wystarczy że klikniesz na jeden i tylko strzałka cały czas potem ;)
kalafjor
03.02.2010, 20:38
U mnie trzeba cały czas obrazki naciskać...
Psychosis
09.02.2010, 15:02
Więc mam kilka pytań co do dodatku:
1.Czy jesienią spadają liście,zimą śnieg,i pogoda się zmienia?
2.Czy jeśli wejdę do gry przez podstawę (sims 2) uruchomię dodatek?
1. Tak, na tym polega dodatek.
2. Nie, uruchamiasz grę z płyty z ostatnio WYDANYM dodatkiem.
Psychosis
09.02.2010, 16:23
Przepraszam,ale nie chciało mi się edytować posta.
Wie ktoś może dlaczego gra może się zacinać i wolno choodzić?
aluminium.
09.02.2010, 16:58
Tusia53- to może zależeć od ustawień gry i możliwości komputera, ale o tym już było na forum.
Psychosis
10.02.2010, 15:59
Mam pytania:
1.W jakim dniu każdej pory roku zmienia się wygląd (np.spadają liście,śnieg?)
2.Jak objawiają się takie zmiany pogodowe(Jak wyglądają?)
1. Kiedy się zachce grze to zacznie padać śnieg , zaczną spadać liście :D Ogółem - różnie
2. jak jest śnieg to popada i zaczyna spadać coraz mniej śniegu i bla bla bla ogółem to szybko się zmienia ;]
U mnie zwykle pory roku zmieniają się w późno w nocy.
A czy nastolatkowie mogą być simoroślinami?(Nie jestem pewna)
Nie. Simorośle nie mają tej grupy wiekowej.
Ale też już nie jestem pewna ;)
Chyba z dzieci stają się dorosłymi.
Jest małe dziecko, dorosły i staruszek.
Sorki,że tak późno ale dzięki:)
Elizabeth Swann
20.02.2010, 15:07
mam pytanie. czy simorośle mogą mieć dziecko ze zwykłym simem?
Chryzantem Złocisty
20.02.2010, 15:09
tak :P dziecko nie będzie simoroślą.
Elizabeth Swann
20.02.2010, 15:13
o dzięki. bo wkurza mnie ze simorosl ma dziecko sama a ma męża i dziecko simorosli nie jest dzieckiem faceta
Ejj, a simorośl będzie miała wtedy brzuch czy jak ?
Starlight
20.02.2010, 20:47
No chyba normalnie.
Bo ja "Rozmnażaj się przez zarodniki" To brzucha nie ma
A tutaj myślę, że jak człowiek będzie.
Nunczaki Orientu
21.02.2010, 08:27
A ktoś próbował zabić simorośl?
Jestem ciekawa jej śmierci (jak wygląda)...
Bo sima ukatrupić potrafię... :P
@up: nigdy tego nie próbowałem, ale podejrzewam, że wygląda to normalnie :|
s'éteindra
21.02.2010, 11:56
mi kiedys umarla i wygladalo to normalnie jesli dobrze pamietam!
no chyba XD
A simorośle na jesień robią się brązowe??
Nie zmieniają się jesienią.
Kiedyś moja Simorośl zrobiła się czerwona (tzn zielona, ale zaczerwieniona), nie pamiętam przyczyny, chyba po prostu opaliła się latem.
hej. Proszę o radę. mam już grę the sims 2 na studiach, własny biznes i podróże. Chcę zainwestować w nowy dodatek: albo w w zwierzaki albo w w cztery pory roku. I nie mam pojęcia w który. Który jest lepszy który ma więcej nowości? Błagam POMÓŻCIE!!! uzasadnijcie swój wybór:)
ps. Pozdrowienia dla wszystkich fanów gry the sims !!!:**
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=38621
wielkie dzięki Björk. Dzięki Tobie sie juz zdecydowałam. Wybrałam CPR. A mam jeszcze jedno pytanko do uzytkownikow tego forum. Gdzie ściągnąć taki dodatek internetowy żeby simka miała kolczyk w pępku? A gdy sie go juz sciagnie to gdzie go umiescic???
ps. pozdro dla wszystkich fanow the sims!!!:***
Psychosis
17.03.2010, 17:59
Mam małą prośbę.
Czy ktoś mógłby stworzyć poradnik jak dbać o rośliny?
Nie umiem się nimi opiekować ,a chciałabym założyć ogród.
Szukałam,ale nie znalazłam nigdzie poradnika.;(
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=43953
Tutaj masz opisane co ile je podlewać.
I jeszcze to: ^^
Kavala, żeby owoce/warzywa były smaczne musisz podlewać je raz dziennie, plewić od razu jak pojawią się chwasty, postawić obok nich budki z biedronkami, które zapobiegają pojawianiu się pasożytów, jeśli masz rośliny w szklarni to nie musisz tam stawiać tych budek, ale na zewnątrz tak, co do szklarni to tam najlepiej byłoby kupić te specjalne lampy naświetlające rośliny w nocy.
Ale w sumie poradnik, w którym by było wszystko zebrane do kupy i opisane by się przydał. :>
Red Trumpet
17.03.2010, 19:58
Co do kolczyka w pępku..
Wystarczy ściągnąć skin z takim kolczykiem. Są dostępne na każdej stronie z dodatkami, wystarczy trochę poszukać :)
Kaerin wystarczy poszperać w poradnikach.
Tu jest dokładnie wszystko opisane przez Avantgarde. http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38334
mistrzyni_jedi
26.03.2010, 20:10
Pytanie zapewne nie pasuje do tematu, ale nie bardzo mam pomysł, gdzie indziej je wcisnąć.
Zresztą jestem tu nowa, zatem wybaczcie nowej koleżance.
W TheSims2 gram już ładnych kilka lat, naturalnie z umiarem, może po godzinkę w weekend, ot, rozrywka. Lubię tworzyć nowe rodziny, opisywać ich biografie, robić opisy do zdjęć, rozwijać pasje, łączyć rodziny. Jednakże ostatnio stworzyłam rodzinę, którą zajęłam się staranniej i właściwie gram ostatnio tylko nią. Z początku było to małżeństwo, ale potem urodził się im synek, synek i córeczka. Podaję imiona, aby było mi łatwiej pisać: Jagoda i Rafał to małżeństwo, ich pierwszy syn (obecnie młody dorosły, jest na studiach!) ma na imię Hubert, młodszy, dziecko w wieku szkolnym to Anaruk, a małe dziecko to Kasia. Niezbyt oryginalne imiona, ale trudno. W każdym razie Jagoda pomimo swej wrodzonej pasji (muzyka i taniec) zajmuje się trochę ogrodem, ma srebrną rangę Ogrodnika. Jej syn Hubert nim wyjechał na studia bardzo pomagał w ogródku i otrzymał brązową rangę (w wolnym czasie na 100% podciągnę). W każdym razie Jagoda jeszcze przed urodzeniem pierwszego malucha zajęła się drzewkami owocowymi. Dwoma. Pomarańczą i jabłonią, ponieważ brzmiały mi bardzo apetycznie. Obrodziły już mnóstwo razy, jednak niezależnie od tego, kto się nimi zajmował- Simka ze srebrną rangą, czy też Sim z brązową rangą, a nawet Sim bez rangi- owoce miały opis "Niesmaczna pomarańcza"/ "Niesmaczne jabłko". Ostatnio chciałam wyhodować Jagodą owoce na soczek dla Huberta przed wyjazdem na studia. Miały być smaczne. Udało mi się wyhodować na czas pomidory i pomarańczę. Jagoda wiecznie chuchała na nie i dmuchała, pilnowała, opryskiwała, pielęgnowała i podlewała. Oczywiście niesmaczne. Hubert jest już na studiach, ale nęka mnie pytanie, od czego zależą walory smakowe tych owoców.
Z góry thank za pomoc i wybaczcie, że tak się rozpisałam, ale chciałam dokładnie wyjaśnić sytuację.
Liv edit: przenoszę do odpowiedniego tematu
O matko, całe to pytanie mogłaś zawrzeć w dwóch zdaniach :D
Niech chucha dalej i grzebie w ziemi aż do złotej rangi - wtedy pojawi się opcja "Porozmawiaj", a ona niemal zawsze poprawia nastrój nawet najbardziej zapuszczonej roślinie. Krótka pogawędka z każdym okazem po kolei i masz świetnej jakości ogródek.
co zrobić żeby przygarnąć pingwina ?
aluminium.
25.04.2010, 17:08
O ile dobrze wiem to pingwina nie da się przygarnąć. On sobie tylko chodzi. Możesz go pogłaskać :P
Remus Lupin
25.04.2010, 17:23
Ależ można przygarnąć pingiwna ale tylko kodem boolprop
WalusSIM1
19.05.2010, 15:00
hej jak nie będe mieć tej łatki żeby było widać ryb to ryb tam nie będzie? ( I'm Nowy)
Walus, przede wszystkim musisz mieć dobrą kartę graficzną. Jeśli masz słabą, to nawet łatka nie pomoże - ryb nie będzie widać.
WalusSIM1
19.05.2010, 15:11
jakie są wymagania systemowe the sims 2 cztery pory roku?
Sherlock
19.05.2010, 18:08
Google się kłania ;p
* Procesor 1300 MHz
* Pamięć 256 MB RAM (wymagane 512 MB RAM jeśli masz zainstalowane inne dodatki)
* System operacyjny Windows od wersji 98
* 1,5 GB wolnego miejsca na dysku twardym
* Karta graficzna z T&L przynajmniej 32 MB pamięci (co najmniej GeForce 2)
Mixliarder
20.05.2010, 14:34
skąd wytrzasnę maszynę do pogody
Remus Lupin
20.05.2010, 15:19
Pogodomistrz jest w panelu nagród aspiracji.
dawidwyrzyk
22.05.2010, 08:47
A jeśli nie masz punktów aspiracji, to możesz posłużyć się kodem 'aspirationPoints 1000000'.
Heh, możliwe ale większość kodów nie działa. ( przynajmniej u mnie ) ;P
ja mam takie pytanie bo w dziwnowie ustawiłem że cały czas trwa lato a simy wychodząc z domu ubierają się w ubranie zimowe ... jak to zmienić ??? (żeby się nie przebierali)
Sherlock
19.06.2010, 14:26
A jaką masz pogodę?
lizzielovesit
19.06.2010, 14:35
U mnie jest podobnie, bo ustawiłam w Dziwnowie wieczne lato, a pada śnieg i tez noszą wierzchnie :P
A jaką masz pogodę?
No wszędzie jest lato, a ci chodzą w kurtkach ...
Sherlock
20.06.2010, 09:04
Ale nie chodzi mi o porę roku, tylko czy np. pada deszcz albo śnieg :P
Ale nie chodzi mi o porę roku, tylko czy np. pada deszcz albo śnieg :P
aha :D no nie pada ani deszcz ani śnieg nic tylko słoneczko ...
Sherlock
20.06.2010, 20:14
To nie wiem :(
EDIT: Może spróbuj maszyną do pogody się pobawić?
no właśnie to od tej maszyny a to może ustawie na zimę przerobię aby został dzień do końca i niech się sama skończy i może im przejdzie :))
mala2301
03.08.2010, 15:54
simoroślina swatka brak elisiru. :
A wiec mój sim został simorośliną, ale nie chce żeby był . Czytałam że trzeba u swatki kupić eliksir ale nie ma takiego jak "Plantofinę-C" jest tlyko wampi(coś tam) i eliksir miłość.
cheradine
03.08.2010, 19:33
bo musisz to kupi do tej babki z klubu ogrodników :)
Musisz kliknąć na telefon - usługi - klub ogrodników i przyjdzie przedstawiciel i od niej bierzesz kup eliksir i tam jest ;)
yaoi fan
13.08.2010, 19:03
Pszukuje bukietu róż, najlepiej byłoby gdyby była jedna róża, którą sim trzyma w ręce, gdzie mogę takie coś znaleźć?
Sherlock
14.08.2010, 06:07
U sąsiada w ogródku :D
A tak serio - bukiet róż można dostać za udaną randkę (wymagane Nocne Życie), a jeśli chcesz, żeby sim trzymał go w ręce, to wbijasz moveobjects on i mu wkładasz ;)
Chyba, że masz na myśli interakcję... to tu już ci nie pomogę :(
bubel-96
14.08.2010, 23:06
Gdy ma się Nocne Życie i pragnienie romansowania chyba w "rozmawiaj" jest opcja, że sim daje róże innemu.
Remus Lupin
15.08.2010, 09:19
Gdy ma się dodatek Czas Wolmy i aspiracji drugorzędnej gdy wybierzesz "romans"
pojawi się gładka Gadka i sim wręcza ci róże.
Albo jak mówi Sherlock
Po udanej randce (Nocne Życie) może sim-mka dostać bukiet róż albo jedną we flakonie gdy randka była dobra.
Mixliarder
15.08.2010, 17:07
Tą róże przyniesie do domu po jakimś czasie.
Jako list.
Pytanko.
Gdzie dokładnie znajdę dział "ogród"? Szukam i szukam i nie mogę znaleźć... bo chcę porobić soków ale najpierw muszę mieć warzywa do nich... Oczywiście wszystko oryginalne.
W trybie budowy tam gdzie są krzaki itp. jest zakładka "centrum ogrodnicze"
Avantys Impremia
17.10.2010, 10:31
A czy ktoś mi powie jak można powiększyć działkę ? Słyszałam o czymś takim i nie mogłam znaleźć.
Działkę można powiększyć jakimś programem z MTS'a. Zdaje mi się, że w poradnikach był poradnik jak to zrobić.
Orzechowo
30.10.2010, 09:33
dlaczego jesiania nie spadaja mi liscie z drzew? zeby nie bylo - sa lisciaste.
dareczka84
02.11.2010, 11:45
U mnie liście nie spadaja z drzew, które występują na wyspie tikki, a możę coś jest w ustawieniach grafiki, tak jak ze śniegiem?
Orzechowo
02.11.2010, 17:04
nie, ja mam te podstawowe. np. ibiszek z sim city, brzoza.... a z nich raczej spadaja?
z niektórych drzew nie spadają zrobię testy z których drzew spadają.
a wie ktos ja mozna szybciej stac sie simorosla? bo ja pryskam te rosliny i pryskam i nic sie nie dzieje:( juz dlugo czekam...a moze jest jakis kod aby sie stac:)
kalafjor
10.11.2010, 21:25
Tzn. jak wpiszesz boolprop testingcheatsenabled true/false, to po naciśnięciu na roślinę jest opcja zarobaczenia jej. Dzięki temu zamienisz sima w simoroślę dość szybko. Jeszcze zależy ile masz drzew, ale mi zawsze szybko wychodziło, jeśli robiłem kodem:)
Jaszczura09Shy
11.11.2010, 12:48
Nie wiem czy Ktoś już wstawiał takie pytanie, ale na filmiku widziałam, że jak jest zima to przychodzi pingwin.Zdarzyło wam się coś takiego? Mi nie.A mam dodatek zwierzaki.
kalafjor
11.11.2010, 13:17
Zdarza się.;) I nie trzeba mieć zwierzaków. Warto ulepić bałwana, bo to z nim pingwin będzie rozmawiać, albo kupić strach na wróble. Przychodzi też, jeśli mamy na ścianach powieszone ryby.
Orzechowo
11.11.2010, 14:03
chyba mozna mu tez dac rybe do jedzenia jak sie ma m wyposazeniu.
tak trzeba ją położyć na ziemi on wtedy podchodzi i ją zjada
Remus Lupin
12.11.2010, 11:54
A ja dodam od siebie,że jak się pogłaszcze pingwina to może się wysikać na dywanie :D
Pingwiny też przychodzą latem.
kalafjor
12.11.2010, 14:42
U mnie jest tak, że sikają dopiero po drugim pogłaskaniu.:)
Jaszczura09Shy
12.11.2010, 21:22
Heh :D.Słyszałam jeszcze, że jest obrazek na którym na prawdę płynie woda (animacja) i chyba dochodzi w dodatku CPR?Tak się pytam ^^"
kalafjor
13.11.2010, 09:46
Nie słyszałem o tym. Włączę grę i poszukam.:)
Tak,nazywa się chyba "Przepływ wody" jakiegoś tam
Czyniąca_Hałas
15.11.2010, 08:46
Jedna babcia przed przyjściem klubu ogrodniczego podlała jedną sadzonkę. Rozpętała się burza, roślinki są w szklarni. Ta jedna zaczęła ociekać wodą, ale po całym dniu simowym, wszystkie są takie ciemnozielone ociekające wodą. Mam lampy, dach, co robić?????
Poczekaj z kilka dni. Za często podlewałaś.
Czyniąca_Hałas
15.11.2010, 13:15
Dzięki, Kamis
chocolattex3
28.12.2010, 16:20
Nie wiem, czy to już było, ale zapytam.
Nigdy nie widziałam na oczy studni życzeń. Gdzie ona jest, jak ją można dostać/znaleźć?
Jak działa?
kalafjor
28.12.2010, 16:31
Musisz mieć dobrze wypielęgnowany ogród. Dzwonisz po przedstawiciela klubu ogrodników i prosisz o inspekcję. Oni badają twój ogród i jeśli im się naprawdę spodoba to dostaniesz członkostwo i studnię życzeń, jeśli tylko członkostwo, to za kilka dni poproś o kolejną inspekcję.:) Ze studni możesz pić wodę i poprosić o jedno z trzech życzeń: przyjaźń, romans i pieniądze. Masz do wykorzystania trzy. Jeśli będziesz próbowała dalej, to ze studni wyjdzie pani Zadecka i walnie Cię torebką.:O
chocolattex3
28.12.2010, 16:35
dzięki. spróbuję. ; ] .
Jeszcze dodam, że studnię życzeń można zdobyć dzięki kodom. Wpisujemy boolProp testingCheatsEnabled true. Z wciśniętym shiftem klikamy na sima, potem SPAWN i WISHING WELL. Ta - da, oto mamy studnię :)
kessaris
27.03.2011, 19:40
jak było to pytanie, to przepraszam ; )
czy można wskoczyć do basenu, tak jak pokazano to na zawiastunie? // http://www.youtube.com/watch?v=I0Ses60AxNk // w 1:06 minucie .
Mam dosyc duży problem. Na pierwszym piętrze u rodziny Przyjemniak ludzie mi marzną. Mam wszystkie ściany i dach a im jest non stop zimno. Ciągle mają najniższą temperaturę. Miał ktoś kiedyś taki problem?
Bo ściany z dachu (tzn. te, które się tworzą na piętrze gdy dokładasz budynkowi dach) przepuszczają zimno.
Albo dobudujesz tam dodatkowe ścianki, albo usuniesz ten fragment ściany, który należy do pokoju i zbudujesz na tym miejscu normalną (tzn. niepochodzącą od zadaszenia) ścianę. Zostanie Ci kawałek bez ściany jakbyś kliknęła piętro wyżej. Taką ścianę w kształcie trójkąta musisz utworzyć poprzez stworzenie nowego, dwuspadowego daszka w tym miejscu (ale bez kasowania oryginalnego dachu - po prostu jakbyś chciała jeden na drugiego nałożyć ;))
Mam nadzieję, że rozumiesz :)
A czy da się jakimś 'magicznym' sposobem zmieniać pogodę w grze bez tego automatu do zmiany pogody? Jeśli nie, czy jest jakiś sposób (szukałam w wyszukiwarce!) na dodanie sobie tych punktów aspiracji?
InSimenator, babe. Przynajmniej na dodawanie sobie punktów aspiracji, bo na samą maszynę od pogody tam nic nie znalazłam, a szkoda.
Resztę informacji znajdziesz w wyszukiwarce :P
"aspirationPoints 10000" np. doda 10 000 pkt. Chyba prostsze i szybko uzbierasz na zakup nagrody ;)
Ooo, zaraz sprawdzę, czy działa :) Jeśli to faktycznie takie proste,to super! Dzięki :D
Kinga1997
19.05.2011, 10:19
Czy jak zainstaluje dodatek CPR to wszystkie rodziny które miałam przed tym dodatkiem zostaną?
Master of Disaster
19.05.2011, 11:55
@up - no pewnie, że zostaną, o ile gra zostanie prawidłowo zainstalowana. Ewentualnie można się pokusić o zrobienie kopii zapasowych, ale ja nigdy się tak nie bawiłam.
kessaris
30.05.2011, 18:50
mam pytanko ^^ ' czy jest jakiś mod na zmianę fryzury u simorośli? bardzo lubię te stworzenia, ale te liście na łbie już mi się znudziły xd
Tylko przez default replacementy.
Wpisz w Google hasło "plantsim hair" i wyskoczy Ci to co trzeba :P
kessaris
02.06.2011, 05:17
@up - dziękuję ^^ '
Co się stanie, jak termometr (ten mały) obok sima będzie na pełno czerwony, a ja jej dam pomidorowego soku?
kalafjor
22.06.2011, 18:34
Może dostać udaru słonecznego. Zakręci mu się w głowie i upadnie na ziemię. Po jakimś czasie powinien wstać, a wtedy trzeba go szybciutko schłodzić: lemoniada, basen, prysznic... Inny sim może też ochłodzić sima, który zemdlał.:)
A jak nie schłodzę? Spali się?
Nie, tylko zemdleje. Z resztą będzie ci dawał co jakiś czas o tym znaki że potrzebuje lemoniady.
stasienka
25.07.2011, 20:58
Mam pytanko...
Mógł by mi ktoś podać linka z gameplay-iem cpr ??
z góry dzięki :D:D
http://www.youtube.com/results?search_query=sims+2+seasons+gameplay&aq=f
O nie, wpisałam "sims 2 seasons gameplay" i mi coś wyświetliło! :O TO CUD! :O <zgon z wrażenia>
stasienka
25.07.2011, 23:43
Sorki ale nie dopisałam że po polsku....
A tam są same po angielsku :O :O:O
OO nieee.... wpisałam "the sims 2 cztery pory roku gameplay" i mi nie wyświetliło tego co chciałam :O:O
kessaris
02.12.2011, 18:29
A jak nie schłodzę? Spali się?
a mi to sie kiedyś simka zapaliła XD wtedy, gdy testowałam grę, dałam jej parę szklanek soku pomidorowego i puff...zaczęła się palić ; o
Kenny McCormick
19.01.2012, 20:07
Tylko po co to? Każdy to potrafi!!
A jeśli koniecznie chcesz pomóc to do poraników: http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=289
Pozdro Kenny ;)
simsiara1991
29.01.2012, 20:45
Mam pytanie odnośnie roślin. Po pierwsze gdzie mogę kupic nasiona i przynęte do ryb? Jest takie coś jak sklep hobbystyczny? Jeśli tak to gdzie się znajduje? I dlaczego mimo iż podlewam pomidorki są one ciągle chore?
Mam pytanie odnośnie roślin. Po pierwsze gdzie mogę kupic nasiona i przynęte do ryb? Jest takie coś jak sklep hobbystyczny? Jeśli tak to gdzie się znajduje? I dlaczego mimo iż podlewam pomidorki są one ciągle chore?
W 2 warzyw się nie kupuje (chyba dobrze pamiętam), jednak należy mieć rozwinięte ogrodnictwo, by siać kolejne odmiany. Dobrze jest postawić obok ogródka domek dla biedronek, wtedy nie będą zżerały roślin mszyce, a także nie można roślin podlewać zbyt często, bo gniją.
simsiara1991
30.01.2012, 09:25
Dziekuję bardzo. A mam jeszcze jedno pytanie. Mieszkam w Kwitnącym Wzgórzu i nie mam wogóle lata...na obrazku widać że była zima, wiosna, jesień i znowu zima. W Miłowie mam normalnie wiosne, lato, jesień i zime. Czy tam musi być czy to jakiś błąd?
http://imageshack.us/photo/my-images/10/cprbmp.jpg/
To nie błąd, pory roku zmienia się w widoku okolicy. W lewym górnym rogu jest ikona dodatku, bodajże kwiatek, tam ustawiasz sobie wedle uznania kolejność następowania pór roku. Możesz ustawić sobie wszystkie pory, jak również wieczne lato bądź zimę, możliwości jest kilka.
Pozdrawiam.
Kenny McCormick
30.01.2012, 20:30
Dokładnie, możesz zrobić kolejność zima--->wiosna--->lato--->jesień czy jakąś inna "szaloną kombinację". A sądzę że w Kwitnących Wzgórzach nie ma lata, bo w podstawie jest wietrzne lato, i chcieli zaprezentować inne pory roku <moje przypuszczenia>
simsiara1991
31.01.2012, 19:38
Przepraszam, ale to znowu ja. Mam problemy z Czterema Porami Roku. Jak wspomniał Kenny McCormick wyżej wydaje mu się że w Kwitnącym Wzgórzu nie ma lata? Właśnie z tym mam problem. Ustawiłam sobie pory roku wiosna, lato, jesień i zima, mimo to zawsze panuje zima...I do tego mam powiedzmy pół problemu w Miłowie. Wszystkie pory roku są normalnie, jednak w otoczeniu mimo że w każdym domu jest lato jest śnieg.....
Kenny McCormick
31.01.2012, 21:57
Może nie śnieg-tylko grad?
A może z zimy tą maszyną do pogody przesunełaś na lato, i jeszcze śnieg nie stopniał?
simsiara1991
31.01.2012, 22:38
Nie w Miłowie nic nie przesuwałam. A nie wiem może i grad :)
Psychosis
22.06.2012, 13:10
Czy jeśli pada deszcz, podlewa on moje grządki z warzywami jeśli nie są w szklarni? Czy coś się stanie jeśli ich nie podleje? ; D
Jeśli nie będziesz ich podlewać, to uschną ^^ Powinno się to robić codziennie, ale jeśli Ci się nie chce (bądź zapominasz), to zawsze możesz kupić zraszacz, który będzie za Ciebie podlewał rośliny automatycznie. Tylko pamiętaj, żeby go ustawić tak, by zasięgiem obejmował wszystkie rośliny (czasem trzeba ich kupić kilka).
A co do deszczu, to nie mam pojęcia. Ja mam zawsze ten zraszacz, więc nie zwróciłam uwagi, czy deszcz podlewa rośliny.
Tak, zraszacz podlewa rośliny. Przynajmniej u mnie, bo mi nigdy nie uschły : P
Filleable
22.06.2012, 21:34
Omega, miałaś na myśli deszcz? :P
Dżiglipaff
22.06.2012, 21:47
Na dworze jest problem z utrzymaniem odpowiedniej wilgotności roślin. Z doświadczenia nie polecam ustawiać zraszaczy, tylko podlewać je samodzielnie, gdy nie pada deszcz. Inaczej rośliny mogą zacząć gnić.
kalafjor
23.06.2012, 07:26
Moja simka miała raz duży ogródek za domem bez szklarni i z ustawionymi zraszaczami. Deszcz nawet jeśli padał to roślinki nie były przemoczone. :|
Problem z gniciem miałem na samym początku grania w CPR (ach kiedy to było). Tylko, że wtedy chyba ja co pięć minut podlewałem rośliny. XDD
Orzechowo
23.06.2012, 09:45
U mnie raz w wiosnę padał deszcz przez dwa dni bez przerwy i rośliny były przemoczone, może u ciebie nie padało aż tyle :|
Dżiglipaff
23.06.2012, 19:38
nom, u mnie zawsze w domku letniskowym na dalekim wschodznie pada prawie non stop i dobrze, że jeden z simów ma złotą rangę, zawsze może je udobruchać i jest ok
problemem jest też ogrodnik, który też zawsze podlewa wszystkie rośliny, a jeśli np. mamy dużo żywopłotu/krzaków, to ciężko grać bez niego :P
kalafjor
23.06.2012, 19:45
Co do ogrodników, to mnie często denerwują, bo jeśli sim ma dużą rezydencję i wiele roślin, to oni jak przyjdzie godzina popołudniowa jadą do domu z nieskończoną pracą. :<
nom, u mnie zawsze w domku letniskowym na dalekim wschodznie pada prawie non stop i dobrze, że jeden z simów ma złotą rangę, zawsze może je udobruchać i jest ok
problemem jest też ogrodnik, który też zawsze podlewa wszystkie rośliny, a jeśli np. mamy dużo żywopłotu/krzaków, to ciężko grać bez niego :P
Dlatego też polecam Perfect Plants i Perfect Gardens stąd (http://www.simbology.com/smf/index.php?topic=13.0). Nie trzeba ścinać krzewów, kwiatki nie usychają itp. :)
@down: tak właśnie mówie >D
kalafjor
23.06.2012, 20:54
Tylko mi nie mów, że to jest mod na nie zarastające roślinki?!!?!
simka334player
28.09.2012, 12:22
Poproszę o pomoc.
Jeśli pytanie się powtórzyło to przepraszam.
Jak zrobić z tymi sokami żeby mogło napić sie dziecko albo inny sim. Bo sobie nie radzę.
Pls...
Cytryśnia
28.09.2012, 13:21
Ale że co? Musisz mieć przede wszystkim składniki (cytryny, pomidory, buty) i dać je do tej sokowirówki i przygotować
Orzechowo
28.09.2012, 17:16
Chyba musisz mieć więcej tych owoców niż na jeden sok. Wtedy da się podać tacę.
simka334player
01.10.2012, 09:31
aha, spróbuję. Dzieki. Jakieś inne pomysły?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.