Zobacz pełną wersję : Co chcielibyście zmienić?
fajnie ale w tabeli kodow rgb jest gray a nie grey : )
udostepnijcie animowane avatary
Nie wiem dlaczego ale nie działa mi to co pokazuje kto i ile odwiedził mój profil >.<
Alisho jak nie podoba ci się logo forum to zrób nowe :D
A bo co??? ;) Muszé:
1) Poczekac za naprawiá nam zasilacz za tydzien lub 2
2) Miec internet - to troché poczeka... A moze jeszcze w tym roku??? :|
3) Zciágnác z sieci jakis graficzny program - ,,Paint nie wchodzi w rachubé" (Mini-cytacik ze strony thesim.pl :P).
A pózniej...
ZOBACZYCIE!!!
mozemy ustalic jaka date? 2009? a moze 2012? tylko pospiesz sie przed koncem swiata.
Dsquared
02.10.2008, 20:28
euro 12 B)
równoznaczne z końcem świata <3 \m/
A bo co??? ;) Muszé:
(...)
2) Miec internet - to troché poczeka... A moze jeszcze w tym roku??? :|
I nad tym ubolewamy =c
W TYM ROKU - to 2008!!!
Mozecie se byc bogaczami, dla mnie Pieniádze sié nie liczá!!! :(( I, za przeproszeniem, odwalcie sié. Nie widzicie ze mam 11 lat???
OK, dobra... Testuje kolory bo dawniej nie znalam tych wszystkich kodów... A poza tym NIE MAM Internetu. Mialam kiedy bylam w Polsce. Jestem w kafejce internetowej.
Wiem jak sié zachowac na forach (zajerejstrowalam sié na wielu i mam tam dobrá opinié, a na jednym jestem nawet przyjaciólká Administratorki) w przeciwienstwie do niektórych nastolatków, którzy sá bezczelni, przekliknajá itp.
Na razie nie mam nikogo KONKRETNEGO na mysli, bo ja na razie nikt nie byl taki zly...
Co masz na mysli z tymi kreseczkami??? :| Nie rozumiem.
blakistoni
03.10.2008, 18:41
Alisho - jej chodzi o takie coś jak np. piszesz "ę" to masz nad "e" kreseczkę..ale mi to nie przeszkadza : )
Ja też am 11 lat,ale to zależy od kultury człowieka i w jakim jest humorze..i od poczucia humoru ;)
Co do tematu - znaczki płci przy nickach,dzięki temu umiknie się pomyłek ;)
Nie mam Polskich znaków bo pisze z kafejki internetowej. Jak bédé miala internet wszystko wróci do normy. :)
Alisha to że masz 11 lat to nie znaczy że mamy Cię traktować ulgowo, zachowuj się normalnie w stosunku do nas, a my będziemy się zachowywali się normalnie w stosunku do Ciebie ;) Oczywiście żeby nie zmieniać tematu popieram kotkę22 przydałyby się te znaczki :)
Nie mam Polskich znaków bo pisze z kafejki internetowej. Jak bédé miala internet wszystko wróci do normy. :)
to problem pisac bez jakichkolwiek kreseczek bo wali po oczach?
co do tematu, znaczki by sie przydaly.
Eyy no nie kop mnie ;) Tylko z tą ulgą się powtórzyło :D
Nie rozumiem co wam przeszkadza. Niektórzy tez nie majá polskich znaków. A ja akurat wymyslilam z tymi kreseczkami, zeby odróznic 'e' od 'ę'. A komputer robi 'é'. Co ja poradzę :|
Dobra, juz jestem normalna, ale nie z rybkami!!! ;)
Alisha- ja też ma 11 lat i jakoś się nie skarżę. Zachowujesz się jak "szanowny" sims_lol, odstawiasz teksty typu: "czego na mnie najeżdżacie, ja mam tylko 8 lat. kumacie?"
Co do forum, popieram pokazywanie płci użytkowników. Na innym forum widziałam takie znaczki obok nicka:
♂ - mężczyzna, na niebiesko
♀ - kobieta, na różowo.
Paulina123123
19.11.2008, 17:52
Ehm, ja na tym forum zmieniłabym wszystko:
1. Posprzątałabym w niektórych działach, bo jest tu kompletny bałagan, nieporządek itd.
2.Ograniczyłabym opcję wiadomości, czyli np. pisanie inną czcionką.
3.Wykasowałabym stare nieaktywne konta.
4.Zmieniłabym kolor forum, nagłówek, itd., bo przecież to jedna z największych stron w Polsce!, już moje forum jest bardziej simowe.. no i ładniejsze..
5.Dodałabym SB, bo takie bezsensowne pisanie i zaśmiecanie forum jest do kitu.
6.Z profilu wykasowałabym niepotrzebne opcje, np. dodanie swojego zdj, dodawanie komentarzy do profilu itp., matko czy to jest fotka.pl czy forum o simsach?!
I wiele innych rzeczy bym zmieniła..
Wielkie sorry gdy kogoś bym uraziła, ale naprawdę na tym forum panuję straszny bałagan i chaos, że niestety aż odpycha..
Ja na tym forum nic bym nie zmienił! Ewentualnie można by wyśrodkować nagłówek! Paulina123123 -
1. Niepotrzebne tematy są zamykane i wędrują na 'dno'.
2. Co złego jest w pisaniu inną czciąką?
3. Stare konta są kasowane po pół roku od ostatniej aktywności.
4. Forum to nie pokaz. To jest estetyczne. Może nie wygląda idealnie, ale mi się podoba. A nagłówek podobno jest historyczny!
5. Są moderatorzy i administratorzy.
6. Nie można żyć tylko simsami! Moim zdaniem te opcje są bardzo fajne bo można z kimś pogadać. Może odrazy skasować OffTopic?
Myślę, że nikt się nie obraził! Mnie to forum przyciąga!
Ehm, ja na tym forum zmieniłabym wszystko:
1. Posprzątałabym w niektórych działach, bo jest tu kompletny bałagan, nieporządek itd.
2.Ograniczyłabym opcję wiadomości, czyli np. pisanie inną czcionką.
3.Wykasowałabym stare nieaktywne konta.
4.Zmieniłabym kolor forum, nagłówek, itd., bo przecież to jedna z największych stron w Polsce!, już moje forum jest bardziej simowe.. no i ładniejsze..
5.Dodałabym SB, bo takie bezsensowne pisanie i zaśmiecanie forum jest do kitu.
6.Z profilu wykasowałabym niepotrzebne opcje, np. dodanie swojego zdj, dodawanie komentarzy do profilu itp., matko czy to jest fotka.pl czy forum o simsach?!
I wiele innych rzeczy bym zmieniła..
Wielkie sorry gdy kogoś bym uraziła, ale naprawdę na tym forum panuję straszny bałagan i chaos, że niestety aż odpycha..
pozwól, że wypunktuję
1. to akurat prawda, ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę jak czasochłonnym przedsięwzięciem byłoby usunięcie wszystkich zamkniętych tematów, zbędnych postów, pozamykanie itp. każdy temat należałoby dokładnie przeczytać, a forum jest naprawdę duże i moderatorzy spędziliby długie dni/tygodnie zanim posprzątaliby chociaż jeden dział. i prawdę mówiąc nie jest to aż tak dramatycznie niezbędne, istnieje niewiele tematów - śmieci i każdy kto wie co mu jest potrzebne i umie posłużyć się wyszukiwarkę bez problemu znajdzie potrzebne informację.
2. to juz absurdalne żądanie, nie wiem co cię boli w innej czcionce.
3. konto jest kasowane po pół roku od ostatniego logowania.
4. banner jest historyczny, ale skórki można by dodać.
5. sb? shoutbox? jest w profilu kazdego usera, istnieje tez czat.
6. o matko, nikt po za napalonymi 11 nie skupia sie wyłacznie na grze i takie bajery sa potrzebne?!
Paulina123123
19.11.2008, 21:32
pozwól, że wypunktuję
1. to akurat prawda, ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę jak czasochłonnym przedsięwzięciem byłoby usunięcie wszystkich zamkniętych tematów, zbędnych postów, pozamykanie itp. każdy temat należałoby dokładnie przeczytać, a forum jest naprawdę duże i moderatorzy spędziliby długie dni/tygodnie zanim posprzątaliby chociaż jeden dział. i prawdę mówiąc nie jest to aż tak dramatycznie niezbędne, istnieje niewiele tematów - śmieci i każdy kto wie co mu jest potrzebne i umie posłużyć się wyszukiwarkę bez problemu znajdzie potrzebne informację.
2. to juz absurdalne żądanie, nie wiem co cię boli w innej czcionce.
3. konto jest kasowane po pół roku od ostatniego logowania.
4. banner jest historyczny, ale skórki można by dodać.
5. sb? shoutbox? jest w profilu kazdego usera, istnieje tez czat.
6. o matko, nikt po za napalonymi 11 nie skupia sie wyłacznie na grze i takie bajery sa potrzebne?!
Ehm, no sorry, to jest jedno z największych forów i powinno być estetyczne i nie tak zawalone. No wiem że oczyszczanie tego forum długo by trwało, ale no powinni chociaż by spróbować go , choćby trwało to nawet miesiąc, porównajcie sobie forum simy.pl, czy tam jest aż taki bałagan?, gdy nie dajecie sobie rady zatrudnijcie jakiś nowych moderatorów którzy by to wyczyścili i wysprzątali, bo nieraz nie da się połapać.
Co do czcionki, boli mnie to, że przez te nowe opcje jest STRASZNY bałagan na forum.
Może i to forum ma historycznego bannera, no ale można było jakieś nowe zmiany wprowadzić, bo ten wygląd robi się nudny i... jest okropny..
No ale sorry to forum nie jest jakąś fotką pl czy naszą klasą, czy jakimś portalem do randek czy cuś, bo to jest strona o Simsach.
z jednej strony piskasz, że nowe opcje wprowadzają bałagan, a z drugiej że przejrzysty, ułożony i estetyczny wygląd jest be, nudny i trzeba wprowadzic cos innego. małe niezdecydowanie?
btw forum to forum, a nie strona o grze. forum jest portalem społecznym i słuzy m.in do nawiazywania kontaktów, umieszczania zdjęć i rozmów na tematy niekoniecznie związane z tym przewodnim. a czcionka nie jest żadną nową opcją, to podstawowa funkcja na większości for.
i założe sie ze gdyby nie bylo tych dodatkowych opcji twierdziłabys, ze forum jest prymitywne i nudne :)
haughton
19.11.2008, 22:52
porównajcie sobie forum simy.pl, czy tam jest aż taki bałagan?
Porównaj sobie ilość użytkowników, moderatorów i wielkość oraz wiek jednego i drugiego forum, a poznasz odpowiedź.
Owszem, na forum jest bałagan i trudno czasami coś znaleźć. Zapominasz jednak o jednej ważnej rzeczy - forum (oraz bałagan) tworzą WSZYSCY użytkownicy, którzy piszą tutaj posty.
to jest jedno z największych forów i powinno być estetyczne i nie tak zawalone
A jak to się stało, że jest "tak zawalone"? Każdy z użytkowników podczas rejestracji ma obowiązek przeczytać regulamin forum i stosować się do niego - a jaki procent osób faktycznie to robi? Odwiedź pierwszy lepszy dział i zobacz sama, ile tematów się powtarza, ile postów to kompletny spam, ile bezsensownych, źle nazwanych wątków przewija się na każdym kroku.
O porządek powinnien dbać każdy, kto udziela się na forum a nie tylko Ci, którzy mogą edytować, przenosić czy kasować posty i tematy niezgodne z zasadami wypowiadania się tutaj. Oczywiście, że czyścimy poszczególne działy. Weź jednak pod uwagę, że istnieje tu prawie 25 tysięcy tematów i codziennie powstają nowe, a nikt z nas nie spędza całej doby czytając wątki i usuwając te przeterminowane, zdublowane, czy niezgodne z regulaminem.
Najłatwiej jest skrytykować coś, o czym niewiele się wie. Oczywiście masz prawo do krytyki którego absolutnie nie neguję, ale ja z kolei mam prawo do reakcji jeśli uważam, że jest ona niesłuszna - dlatego mam nadzieję że nie odbierzesz tego jako ataku na swoją osobę.
Co do reszty zarzutów - podpisuję się obiema rękami pod wypowiedzią Rocket.
Callineck
20.11.2008, 00:03
No ale sorry to forum nie jest jakąś fotką pl czy naszą klasą, czy jakimś portalem do randek czy cuś, bo to jest strona o Simsach.
Na początku oczywiście tak jest, ale z czasem poznajesz ludzi z krórymi zgadzasz się nie tylko odnośnie Simsów, ale łączy was coraz więcej wspólnych poglądów...
Poza tym jest mnóstwo tematów, króre do Simsów bezpośrednio nie nawiązują. To co? Proponujesz je zamknąć?
Btw, Rocket, czy mówiłam ci kiedykolwiek, że się z tobą zgadzam? Nie? To teraz nadrabiam zaległości :D
Może i to forum ma historycznego bannera, no ale można było jakieś nowe zmiany wprowadzić, bo ten wygląd robi się nudny i... jest okropny..
Ale ciągle przyciąga nowych użytkowników :)
A skoro już się udzielam w temacie to moim zdaniem dobrze by było wprowadzic znaczki określające płeć :) Użytkownicy unikną kilku pomyłek :)
I proszę, nie dawajcie dziewczynom różowego znaczka...
Może być czerwony... :D
Tiunivell
20.11.2008, 05:07
A skoro już się udzielam w temacie to moim zdaniem dobrze by było wprowadzic znaczki określające płeć Użytkownicy unikną kilku pomyłek
Jest taka opcja w profilu, pomyłki wynikają stąd, że niektórym używnikom zwyczajnie nie chce się wejść i sprawdzić ;), chociaż pomysł dobry.
Co do postu Paulina123123 - część Twojej wypowiedzi całkowicie pominę, gdyż jest zwyczajnie bezsensowna. Co do bałaganu na forum - nie zapominaj, że to Wy jesteście jego przyczyną, poza tym bezsensowne i powtarzające się tematy są na bieżąco usuwane w miarę możliwości. Każde z nas ma swoje prywatne życie poza forum i stać nas na to, żeby kosztem szkoły czy pracy poświęcać jeszcze więcej czasu na prowadzenie tej strony. Ustosunkowując się do bannera - może i nie jest najlepszym wykonaniem graficznym, ale wiele użytkowników to właśnie nagłówek kojarzy ze swoich początków na forum oraz ma do niego sentyment.
Paulina123123
20.11.2008, 13:31
Jest taka opcja w profilu, pomyłki wynikają stąd, że niektórym używnikom zwyczajnie nie chce się wejść i sprawdzić ;), chociaż pomysł dobry.
Co do postu Paulina123123 - część Twojej wypowiedzi całkowicie pominę, gdyż jest zwyczajnie bezsensowna. Co do bałaganu na forum - nie zapominaj, że to Wy jesteście jego przyczyną, poza tym bezsensowne i powtarzające się tematy są na bieżąco usuwane w miarę możliwości. Każde z nas ma swoje prywatne życie poza forum i stać nas na to, żeby kosztem szkoły czy pracy poświęcać jeszcze więcej czasu na prowadzenie tej strony. Ustosunkowując się do bannera - może i nie jest najlepszym wykonaniem graficznym, ale wiele użytkowników to właśnie nagłówek kojarzy ze swoich początków na forum oraz ma do niego sentyment.
Wiem że my jesteśmy przyczyną bałaganu, ale bez nas nie było by tego forum - jak chcecie zaradzić aby był większy porządek na tym forum, proponuję założyć temat do którego userzy będą dawać linki do beznadziejnych, nikomu niepotrzebnych tematów. Jak nie dajecie sobie rady z uporządkowaniem jego, to zamknijcie forum na kilka dni, i zróbcie ten porządek.
Co do wyglądu forum - Tak może to jest historyczny wygląd banera/forum, no ale ile może tak wyglądać?.
Chryzantem Złocisty
20.11.2008, 13:34
boże,Paulinko,nie porównuj tego forum do simy.pl bo tam to jest jedno wielkie gówno i szambo,lizodupstwo a atmosfera taka że nic tylko się popłakać.
tutaj nie dostane bana za to że się nie zgadzam z moderatorami bądź mam inne zdanie niż bożyszcze forum (np.tam jest niejaka BBKZ).albo za niewystarczające podlizywanie się.
jakoś wisi mi to czy ktoś daje fotki,czy nie,nie chcę oglądać to nie włączam tematu "Wasze fotki" i już,żyłka nie pęka,nie?
Moim zdaniem to forum tworzą ludzie jacy tutaj są,a wygląd to sprawa mniej ważna.
A że dzieci neostrady spamery i inne nooby wciąż się tuta plątają to co zrobić?pozabijać wszystkie dzieci którym rodzice kupili neostrade/inny net?
Wtedy może nie byłoby bałaganu,ale ej,chcę widzieć jak Ty to robisz laska.
Byłam na tym forum przez króciutki czas modem (nikt tego nie pamięta,ale to nieistotne już) i pamiętam jak 3 dni posprzątałam 3 strony w dziale The Sims 2,bo akurat ten mi się trafił.
I uwierz mi,roboty było po pachy a ciągle dochodziły nowe bzdety,trzeba było zamykać edytować i inne przemiłe rzeczy.
I nie zapominajmy że praca moderatora nie jest zazwyczaj wdzięczną robotą.
Baner jest super.I ma taki zostać kurde.
W 100% zgadzam się z Chryzantemem Złocistym!
Paulina123123 - Napisałaś, że masz własne forum więc tam rób sobie co chcesz. Zmieniaj bannery, dodawaj style, i co tam jeszcze ale na tym forum nic nie trzeba zmieniać bo wszystko jest w porządku. Może podasz adres swojego forum to zobaczymy czy tam jest wszytko tak pięknie. A te 'bzdety' są bardzo przydatne!
jak chcecie zaradzić aby był większy porządek na tym forum, proponuję założyć temat do którego userzy będą dawać linki do beznadziejnych, nikomu niepotrzebnych tematów.
istnieje opcja "raportuj". zapoznaj się najpierw z opcjami forum zanim zaczniesz krytykować.
A jak to się stało, że jest "tak zawalone"? Każdy z użytkowników podczas rejestracji ma obowiązek przeczytać regulamin forum i stosować się do niego - a jaki procent osób faktycznie to robi? Odwiedź pierwszy lepszy dział i zobacz sama, ile tematów się powtarza, ile postów to kompletny spam, ile bezsensownych, źle nazwanych wątków przewija się na każdym kroku.
O porządek powinnien dbać każdy, kto udziela się na forum a nie tylko Ci, którzy mogą edytować, przenosić czy kasować posty i tematy niezgodne z zasadami wypowiadania się tutaj. Oczywiście, że czyścimy poszczególne działy. Weź jednak pod uwagę, że istnieje tu prawie 25 tysięcy tematów i codziennie powstają nowe, a nikt z nas nie spędza całej doby czytając wątki i usuwając te przeterminowane, zdublowane, czy niezgodne z regulaminem.
oj prawda. sama do niedawna moderowałam sz i zrezygnowałam, bo codziennie musiałam poświęcać na to minimum godzinę. i nie pracowałam sama.
i chyba zdajesz sobie sprawę, że usuwanie zbędnych tematów na bieżąco jest niemożliwe, ponieważ ich autorzy zakładaliby je powtórnie i tak w koło macieju. albo obrażali się i zaspamowywali forum totalnie.
Moderatorzy, oprócz tego, co robią na forum, mają także inne obowiązki - chodzimy do szkoły, nawet do pracy. Paulino, przyjdź kiedyś ze szkoły, i spróbuj przeczytać wszystkie tematy z np. 3 działów, ale naraz, bo inaczej ci się wszystko popierniczy. Wtedy porozmawiamy o sprzątaniu forum w ciągu roku szkolnego.
Paulina123123
20.11.2008, 18:48
Ok, ja mam swoje zdanie, Wy macie swoje, i ok.. nie będę z Wami dyskutować. :|
ale z łaski swojej nie reklamuj - gdybyś przeczytała regulamin, to byś wiedziała, że tak się nie robi.
happieska
14.12.2008, 13:11
no wiec zmienilambym duzo, ale najwazniejsze, to zeby osoby, ktore maja dostac bana powinny byc poinformowane o tym, a nie tak bez uprzedzeń!
no wiec zmienilambym duzo, ale najwazniejsze, to zeby osoby, ktore maja dostac bana powinny byc poinformowane o tym, a nie tak bez uprzedzeń!
I w sumie przyznaję Ci rację.
Tylko, że chyba jak ma się bana, to nie możesz odczytywać prywatnych wiadomości?
No to na Mail'a. Na moim forum jest taka opcja.
Oj, ale Cie tez zbanowali... :( :(
Sorry za post jeden pod drugim - ale chyba troche czasu minelo?
Proponuje w Kontaktach internetowych dodac Gadu-Gadu bo nie ma... :redface:http://img377.imageshack.us/img377/8643/55569246ry1.png (http://imageshack.us)A gdzie GG? :| Jest miejsce...
Może nie jestem jakąś wielką znawczynią, ale nie odpowiada mi skórka, rozumiem że jest ładna, czysta i estetyczna. Jednak jeżeli tylu użytkowników walczy o nowy wygląd to nie rozumiem czemu nie można dać opcji wyboru kilku nowych skórek? W ogóle tego nie kapuję. Jeśli jest taka możliwość to zwracam się do kadry, jeśli nie to... trudno. I troszeczkę wkurza mnie takie użeranie się między sobą i udowadnianie sobie nawzajem dojrzałości, czy chwytanie ludzi za byle słówka. Na co to komu? Ale to już jest apel do użytkowników.
wyrzuccie ten filtr nowych kont. to dziadostwo
Sorry za post jeden pod drugim - ale chyba troche czasu minelo?
Proponuje w Kontaktach internetowych dodac Gadu-Gadu bo nie ma... :redface:http://img377.imageshack.us/img377/8643/55569246ry1.png (http://imageshack.us)A gdzie GG? :| Jest miejsce...
AIM to nr gadu gadu LOL
Arek_7_08
02.01.2009, 09:31
AIM to nr gadu gadu LOL
aim i gg do co innego
OMG.
No to wytłumacz to sobie tak: na tym forum do okienka AIM wpisują GG.
zmiencie wersje forum. na SMF
http://i39.************/b67mo4.png
http://www.simplemachines.org/
wykazcie troche checi ulepszania tego forum
nawet jesli mialoby to oznaczac utrate wszystkich danych. tak jakby cos wartosciowego sie tu znajdowalo lol.
zmiencie wersje forum. na SMF(...)
Czy takie fora sa... platne?
Ja tez chce zrobic takie co z moim forum...
ale widze, ze osoby majace jakikolwiek wplyw na to forum maja to gdzies. nie potraficie nawet naprawic kilku bledow. forum na ruinach.
jak strona, majaca sie za powazna wstawia u siebie odnosnik do takiego forum.
nie wszyscy maja na to wplyw, ba, nie jestem pewna, czy zwykly admin cos moze w tym kierunku zrobic.
nie wszyscy maja na to wplyw, ba, nie jestem pewna, czy zwykly admin cos moze w tym kierunku zrobic.
to kto moze? pisalem w poscie o niedzialajacych narzedziach, ale nikt nic nie napisal, normalnie, tak jakbym byl ignorowany.
zgadzam sie z foolem, ze smf jest dobre, sam korzystam, tylko radze poczekac az wyjdzie finalna wersja smf 2, bo poki co jest beta. no chyba, ze uzyjecie smf 1...
Alisha - widze, ze masz forum na fora.pl, wiec tam jest phpbb i nie da rady zrobic tam smf. jak cos to pisz na moj gg, ja ci pomoge zrobic nowe. ;p
najlepiej to chyba z unem pogadajcie...
tylko, ze on raczej nie reaguje.
Moglibyście w końcu załatwić te problemy techniczne (edycja postów, animowane avatary) to denerwujące ^^
zmiencie wersje forum. na SMF
http://i39.************/b67mo4.png
http://www.simplemachines.org/
wykazcie troche checi ulepszania tego forum
nawet jesli mialoby to oznaczac utrate wszystkich danych. tak jakby cos wartosciowego sie tu znajdowalo lol.
Jakby co, to ja się nie zgadzam na utratę wszystkich danych :P
To wszystko co jest na forum, tworzy historię tego forum i uważam że jest wartościowe. I naprawdę szkoda byłoby bardzo, gdyby wszystko miało przepaść.
Problemy techniczne są trochę denerwujące, ale gdyby ich naprawa miała odbyć się kosztem utraty wszystkich danych, to lepiej niech zostanie tak jak jest.
Takie jest moje zdanie.
O nie! Gdyby miało wszystko przepaść, to ja dziękuję! A Fs-y, a domki, a opowiadania, a wiersze?! I co? I 5to wszystko miałoby przepaść?! <aż ciarki pzechodzą na samą mysl :(>
ja trzeci raz nie bede podawal sposobu z supportu vbulletin. ten sposob by naprawil narzedzia, a nic by nie ucieklo. ale jak admini maja innych gdzies, to ja tez to ma gdzies...
PS. poza tym są konwertery, które vbulletin konwertuje na smf i wtedy się nie tracą dane, ani żadne posty.
Dokładnie, może wreszcie skorzystacie z pomocy Damiego?
Wyjaśnie, bo do niektórych po POLSKU nie dociera.
Forum możemy moderować, zmieniać wszystko przez PA, MODPA, ale nie mamy żadnego wpływu na błędy występujące z reklam itd. Forum jest zależne od osób trzecich i na aktualizację i ewentualne zmiany musimy czekać na nich. Nie zmienimy skryptu forum, bo to także nie zależy od nas poza tym nie warto marnować PŁATNEJ licencji i dobrego skryptu. Niestety, osoby trzecie prawde mówiąc - nie interesują się forum TheSims.pl.
Proszę pisać konkrety bo polecą warny i czasowe bany!
Wyjaśnie, bo do niektórych po POLSKU nie dociera.
Forum możemy moderować, zmieniać wszystko przez PA, MODPA, ale nie mamy żadnego wpływu na błędy występujące z reklam itd. Forum jest zależne od osób trzecich i na aktualizację i ewentualne zmiany musimy czekać na nich. Nie zmienimy skryptu forum, bo to także nie zależy od nas poza tym nie warto marnować PŁATNEJ licencji i dobrego skryptu. Niestety, osoby trzecie prawde mówiąc - nie interesują się forum TheSims.pl.
Proszę pisać konkrety bo polecą warny i czasowe bany!
przepraszam, ale niedzialajace narzedzia to wasza dzialka i wy z tym nic nie robicie.
No i to są konkrety. Nie, to nie nasza działka. To wymaga dostępów s. admina. Niestety nikt na forum takowych nie posiada. Jedynym s. adminem był założyciel; ( lub współzałożyciel ) konto które obecnie jest pod opieką uno - a do niego hasła nie pamięta.
No i to są konkrety. Nie, to nie nasza działka. To wymaga dostępów s. admina. Niestety nikt na forum takowych nie posiada. Jedynym s. adminem był założyciel; ( lub współzałożyciel ) konto które obecnie jest pod opieką uno - a do niego hasła nie pamięta.
to mam nadzieję, że jak będzie nowy styl, to w nim będą działać narzędzia.
Owszem. Postaram się zrobić skin w którym już będą działały wszystkie narzędzia. Nie wiem niestety kiedy.
Owszem. Postaram się zrobić skin w którym już będą działały wszystkie narzędzia. Nie wiem niestety kiedy.
dobra, jednak czegos tu nie wiem. mozesz dodawac style, ale nie mozesz ich edytowac? o.o
Nigdzie nie napisałem, że nie potrafię ich edytować ani, że potrafię dodawać. Potrafię je zrobić nawet od zera, ale na dodanie muszę czekać na uno, a uno na s. admina. To błędne koło.
Nigdzie nie napisałem, że nie potrafię ich edytować ani, że potrafię dodawać. Potrafię je zrobić nawet od zera, ale na dodanie muszę czekać na uno, a uno na s. admina. To błędne koło.
to on nie widzial sposobu na naprawe narzedzi, ktory podalem prosto z supportu vb?
Tiunivell
16.01.2009, 13:59
Dami - to pytanie nie powinno być kierowane do nas, tylko do niego ;)
Myślę, że wszystko już zostało powiedziane, sprawa z narzędziami jest co chwilę roztrząsana i pamiętamy o niej, naprawdę.
Kiedy tylko będziemy mieli taką możliwość (otrzymamy dostęp do s. admina) i zostanie to naprawione.
Pozdrawiam :)
T.
brakuje mi czegoś jak "reputacja" albo "thanks". przydałoby sie narzędzie umożliwiające bezpośrednie wyrażenie uznania komuś za jego pracę (np dom, fs, wiadomo o co chodzi). historycznie byłby to krok w tył, ale, ale... gdyby wraz z tym zainstalowały jasne, klarowne i przestrzegane reguły rozdawanie mogłoby się sprawdzić.
naprawde mi brakuje.
Jeżeli support ruszy swoje cztery litery, to aktualizacja do 3.8.0 udostępni taki dodatek.
taki dodatek już chyba jest dostępny - kiedyś na forum był.
Owszem jest, ale wyłączony. A ten w wersji 3.8 jest bardziej rozbudowany.
http://img179.imageshack.us/img179/7827/dodatkimm3.png
A gdzie RIO i Kuchnia i Lazienka?! :|
I widzicie te kreske przed 'Osiedlowe Zycie', inne dodatki maja przerwe pomiedzy kreska a nazwa dodatku...
Czy ktos moze to poprawic? :)
orany z tą kreską to... Pojechałaś.
A z dodaniem RiO i KiŁ dobrze by było^^
Nie widzę żadnej kreski.
A może jestem ślepa? ^^
Możecie mi ją jakoś wskazać?
unforgiven
18.01.2009, 19:24
chodzi o myslnik.
Aha...
Mi ten myślnik w niczym nie przeszkadza ;).
Ikei też nie maaa. <mówi po raz któryśtam>
haughton
08.02.2009, 21:29
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=46983
poprostu pięknie. ;/ wszystko nie działa prawie, chyba lepiej, jak forum bylo w wersji 3.0.3, bo wtedy nie bylo bledow. owszem da sie w 3.7.0 zrobic dzialajace opcje, ale jak nic nie robicie...
no jasne, jestesmy leniwi i mamy to gdzies
wiesz, ile moze zrobic taki smod? otoz smod nie moze zrobic praktycznie nic.
no jasne, jestesmy leniwi i mamy to gdzies
wiesz, ile moze zrobic taki smod? otoz smod nie moze zrobic praktycznie nic.
ja mowie do adminow, nie do was.
a adminow ktorzy moga cos z tym zrobic jest moze z 2
wystarczylby 1 zeby to naprawic. to nie jest trudne.
ale właśnie tylko jeden, który ma takie możliwości, wchodzi tutaj czasami :)
szkoda.
<><><>
administracja spi? napisalem do 3 adminow, zeby mnie zbanowali, bo juz tu nie chce byc. ale widac, ze administracja ma to za przeproszeniem w dupie.
Chryzantem Złocisty
21.02.2009, 11:56
to odejdź sam i już.
czy ban jest tak koniecznie potrzebny? ;p
to odejdź sam i już.
czy ban jest tak koniecznie potrzebny? ;p
moze tak uzależnił się od forum, że potrzebuje bana, żeby na nie nie wchodzić :|
@down: tak, faktycznie, to było bardzo nietaktowne z mojej strony. ale ta kpina miała po prostu ukryć smutną prawdę o nas, forumowiczach. przepraszam Dami, ironia była bardzo nie na miejscu.
stinkfist
21.02.2009, 21:07
moze tak uzależnił się od forum, że potrzebuje bana, żeby na nie nie wchodzić :|
nie kpij tu sobie. to poważna sprawa. ja jak miałam zagrożenie z matematyki to też parę dni płakałam i zastanawiałam się, czy nie poprosić o bana na forum thesims.pl bo nie dawałam sobie rady, nie mogłam odejść i to mnie dekoncentrowało. przykładów mogę mnożyć i mnożyć, każdy z nas na forum ma ten problem, Rocket, wiem, że Ty też.
Dami, jeżeli to czytasz - jestem z Tobą, trzymam kciuki!
Remus Lupin
17.05.2009, 14:14
Ja bym chciał mieć Shoutboxa taki rodzaj mini czatu.
po co jeszcze mini czat skoro jest już czat?
RUCHOME AVKI!!
To się naprawde przyda :P
----------------
Proszę o wejście
http://www.bookofwater1.dragonadopters.com/
Invidia Semper
17.05.2009, 14:54
Mało Ci reklam w sygnie?
Shoutbox według mnie jest niepotrzebny, bo faktycznie jest całkiem niezły czat, a ruchome avy...wydaję się mi, że zwykłe spełniają swoją rolę równie dobrze;]
No tak...ale coraz wiecej avków i obrazków w necie jest ruchomych
Wiem, że można samemu robic
Ale niekótrych nieda rady samemu :)
Antonina
17.05.2009, 15:14
Proszę o wejście
http://www.bookofwater1.dragonadopters.com/
jej zapewne chodziło o to.
Ruchome avki? To by było ciekawe ^^
Ja bym chciał mieć Shoutboxa taki rodzaj mini czatu.
przeicież masz też coś w rodzaju shoutboxa w twoim profilu.
+ czat.
czego więcej chcieć?
No i w sumie trochę większe mogłyby być te avatary bo na niektórych nie widać nic jak się pomniejszy a są fajne i się nie chce zmieniać. Ciekawe czy da się tutaj zmienić tą opcję. Chyba wszędzie się da.
@up. a ja uwazam, ze 100x100 wystarczy
Ja proponowałabym zmienić wygląd forum, rozumiem, że logo i skórka, to wasz zabytek, ale nie rozumiem jednego - Sami założyliście temat, abyśmy dawali nasze propozycje zmian, ale wy nic nie zmieniacie, szczerze mówiąc macie to w czterech literach. Rozumiem inni gadają żeby zostawić wygląd forum, inni gadają co innego. Proponuję założyć ankietę, dotyczącą zmiany wyglądu forum, zobaczylibyśmy ile osób jest za zmianą forum, a ile przeciw. Bo to zaczyna się robić nudne.. x_X Prócz zmiany wyglądu, proponuję zamknąć forum na parę, paręnaście dni i posprzątać, oraz pousuwać zbędne tematy. Wiem, wiem, zaraz będziecie gadać, że nie da rady tego "ogarnąć", bo tego jest zbyt dużo.. itp., itd., no ale jak uważacie że nie dacie rady, to pozatrudniajcie kilku(nastu) moderatorów, którzy pomogli wam, w tym porządkowaniu. Powinniście również założyć ogólny SB, wiem, wiem zaraz będziecie gadać, że mamy SB w naszych profilach, i od czego jest Chat oraz, że jest założony jeden temat w OFF-TOPIC'u w którym gada się, że tak się wyrażę, o dupie maryny o_o..
PS. Wiem, że zaraz, wszyscy na mnie naskoczą ;].
przyjmij to na klate.
a tak serio, to ja sie caly czas zastanawiam po co wam nowy wyglad forum. ja jak tu siedze to sie nad tym nie zastanawiam - po prostu czytam posty ktore mnie interesuja, pisze cos jesli mam do napisania, a wyglad wydaje mi sie ze powinien byc przede wszystkim czytelny. i ten taki jest.
ogolny sb tez jest moim zdaniem zbedny - z tymi co chce gadam na gg, kom, przez priv, profil, czata, w odpowiednich tematach. po co jeszcze do tego ogolny shoutbox?
jedyne, z czym sie moge zgodzic to ze faktycznie, jest tu lekki balagan, chociazby w temacie o ts3. jednak wiem, ze ten dzial dopiero co powstal i potrzeba troche czasu by to uporzadkowac. ponadto bez przesady - jest wyszukiwarka i jak ktos chce to znajdzie to, co jest mu potrzebne.
no ale to tylko moje zdanie ;d
Tak, powinien być czytelny, ale powinno być wciąż ulepszane, unowocześniane.. A to szczerze mówiąc, stanęło w miejscu, i ma (chyba) stać, przez następne kilka(naście) lat. Co do tego SB - Ja bym tego całego czata usunęła, tak samo SB, w profilach, bo jak chcą ze sobą gadać, to niech gadają na Priv'ie. I zamiast tego całego bagna, dałabym, jeden ogólny SB, coś alla simy.pl ;>. Co do porządku - swego zdania nie zmienię ;].
generalnie skoro sprawia ci trudnosc edycja posta czy rozeznanie sie w forum, to nie wiem czy poradzilabys sobie z 'nowoczesniejszym'. no chyba ze robiloby wszystko za ciebie ;)
nie moge tez zrozumiec co ci przeszkadza czat czy sb w profilach - przeciez wchodzenie na nie nie jest obowiazkowe.
Invidia Semper
09.06.2009, 20:15
A według mnie SB to beznadziejny pomysł. Jest nas tu sporo, byłeś kiedyś na czacie onetu/wp? Nie można się normalnie porozumieć-aby tego uniknąć u nas, są wszelkie profile, offtopy i grupy. A jeżeli jakimś cudem będziecie się przenosić to ja przypinam się do kaloryfera, ewentualnie do sima w fioletowej bluzie. Myślę, że połowa zrobiłaby to samo.
nikt nic nie przeniesie, nie boj zaby
Co do tego SB - Ja bym tego całego czata usunęła, tak samo SB, w profilach, bo jak chcą ze sobą gadać, to niech gadają na Priv'ie. I zamiast tego całego bagna, dałabym, jeden ogólny SB, coś alla simy.pl ;>.
Niech Cię ręka boska broni od usuwania czata!
Z czatu mam tak przemiłę wspomnienia ze to az niesprawiedliwe!
Widzisz, my NIE JESTEŚMY i nigdy NIE BĘDZIEMY coś ala simy.pl : >
jak nie pasuje, adres znasz, przeniesc sie mozesz :>
i na przyszlosc - masz cos do mnie, to powiedz mi to w cztery oczy, a nie 'obrabiasz mi dupe' w jakims temacie
<OFFTOPUJE>
a teraz coś z zupełnie innej beczki: czy można wyłączyć dolny limit znaków w poście?
Zaczepiście, te forum wygląda gorzej niż moje byłe.. ^^, i będzie tak wyglądać przez następne lata ;D. Ale *****iooooooza, nie no mówię wam! ;D. Moim zdaniem ten temat jest zbędny, bo i tak nikogo nie słuchacie, macie na wszystko jakieś wymówki.. itd., itd..
Ja proponowałabym zmienić wygląd forum, rozumiem, że logo i skórka, to wasz zabytek, ale nie rozumiem jednego - Sami założyliście temat, abyśmy dawali nasze propozycje zmian, ale wy nic nie zmieniacie, szczerze mówiąc macie to w czterech literach. Rozumiem inni gadają żeby zostawić wygląd forum, inni gadają co innego. Proponuję założyć ankietę, dotyczącą zmiany wyglądu forum, zobaczylibyśmy ile osób jest za zmianą forum, a ile przeciw. Bo to zaczyna się robić nudne.. x_X Prócz zmiany wyglądu, proponuję zamknąć forum na parę, paręnaście dni i posprzątać, oraz pousuwać zbędne tematy. Wiem, wiem, zaraz będziecie gadać, że nie da rady tego "ogarnąć", bo tego jest zbyt dużo.. itp., itd., no ale jak uważacie że nie dacie rady, to pozatrudniajcie kilku(nastu) moderatorów, którzy pomogli wam, w tym porządkowaniu. Powinniście również założyć ogólny SB, wiem, wiem zaraz będziecie gadać, że mamy SB w naszych profilach, i od czego jest Chat oraz, że jest założony jeden temat w OFF-TOPIC'u w którym gada się, że tak się wyrażę, o dupie maryny o_o..
PS. Wiem, że zaraz, wszyscy na mnie naskoczą ;].
Skoro widzisz jakieś głupie tematy, to możesz raportować post, albo dać linka. Wtedy usunę.
O!. No to spoko. Zaraz powysyłam raporty. ;]
nie baw się w rewolucjonistę, i tak nie dostaniesz moda :)
Forum powinno mieć jakąś wartość a nie tylko ładną oprawę graficzną. Moderatorów wg mnie wystarcza, administratorów też nie brakuje. Wygląd mi nie przeszkadza z tego powodu, że jest łagodny dla oka. Beż żadnego oczowalącego seledynu, modnego ostatnio na innych forach związanych z The Sims.
pozwolę sobie zacytować:
Owszem, na forum jest bałagan i trudno czasami coś znaleźć. Zapominasz jednak o jednej ważnej rzeczy - forum (oraz bałagan) tworzą WSZYSCY użytkownicy, którzy piszą tutaj posty.
Najłatwiej jest skrytykować coś, o czym niewiele się wie.
Beatrix - jeżeli Ci się tu nie podoba i wszystko i wszyscy Ci przeszkadzają to po co się tu rejestrowałeś/aś.
@edit. żeby nie było offtopu. Można by było przykleić ten temat w dziale The Sims 3 http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=50806. Bardzo pomocny.
każdemu ma prawo coś się nie podobać ale temat brzmi "co chcielibyście zmienić" a nie "jakie wasze życzenie mamy spełnić"
moja propozycja zaginęła niewysłuchana, więc pozwolę sobie ponowić:
a teraz coś z zupełnie innej beczki: czy można wyłączyć dolny limit znaków w poście?
wszyscy się ucieszą.
Pani_Snejp
11.06.2009, 17:48
popieram pomysł. i jeszcze czas dodawania postu. (albo chociaż do 30 sekund zmniejszyć)
Invidia Semper
11.06.2009, 18:42
I czas korzystania z wyszukiwarki. Ale to chyba nie jest wszystko ustawione odgórnie?
moje propozycje też nie zostały wysłuchane :) bo "proponować" nie musi się równać "oczekiwać"
Invidia, z tego co pamiętam to czas ten musi być bo inaczej wyszukiwarka zrobiłaby się kaput. Coś czytałam jakiś czas temu z archiwalnych tematów/podstron na ten temat i też się pytali czemu ten czas taki.
Invidia, z tego co pamiętam to czas ten musi być bo inaczej wyszukiwarka zrobiłaby się kaput. Coś czytałam jakiś czas temu z archiwalnych tematów/podstron na ten temat i też się pytali czemu ten czas taki.
wlasnie dlatego; w 2005 roku chyba byly jaja, bo wlasnie wyszukiwarka w ogole sie poszla bzykac
a z tym limitem to nie takie glupie; nie wiem jak to jest ustawione, ale zastanowimy sie nad tym.
Invidia Semper
11.06.2009, 21:02
Jestem egoistą: myślałam o sobie, nie interesowały mnie uczucia wyszukiwarki!;) Ja myślałam, że to jest jednak odgórnie ustawione, bo kiedyś na forum podobnym do tego też widziałam takie ograniczenia. Najbardziej uciążliwy jest chyba właśnie ten limit znaków.
Dodałbym w profilu The Sims 3 - Wersja Kolekcjonerska ;)
Anonimowe Alkocholiczki
23.06.2009, 14:36
A jaka to różnica kolekcjonerska czy inna? Gra ta sama.
No właśnie. Tyle, że w EK masz jakieś tam srółki pierdółki, ale to chyba nikogo na forum nie interesuje. ;P
Pragnę nieśmiało zaproponować, żeby powstał oddzielny dział dla zdjęć z The Sims 3.
(nie wiem czy to już było, nie wiem czy w dobrym temacie, wybaczcie)
A ja pragnę, aby powstała jakaś inna wersja kolorystyczna, czy coś.
I zamiast działu "Zdjęcia z gry", to może być "Nasza twórczość", gdzie będą:
-Fotostory
-Videostory
-Domy&Wnętrza
-Fotostory
-Videostory
-Domy&Wnętrza
przeciez sa takie dzialy, chyba ze znowu mi cos umknelo :|
-Fotostory
-Videostory
-Domy&Wnętrza
ale jest już dział 'nasza twórczość' tylko, że są w nim opowiadania, wiersze, rysunki itp.
Bardzo chciała bym "Pomógł" lub "dziękuje" - tak jak na mts
no właśnie, przywróćcie reputację
Popieram Rocket! Jak stylu nie chcą zmienic to niech chociaż coś dodadzą.
PS. Jeśli nie chcecie zmieniac stylu tylko dodajcie jakiś.
Antonina
03.07.2009, 07:43
Pragnę nieśmiało zaproponować, żeby powstał oddzielny dział dla zdjęć z The Sims 3.
jakby co popieram Irbis.
Dodajcie Reputacje i to "pomógł" Albo "dzięki" plz!
A ja jestem przeciwko reputacji ^^
Zaraz pewnie 5963265 znajomych bez powodu klikałoby na "thanks" lub ludzie pisaliby posty tylko by zdobyć podziękowania ;)
Ale to jest tylko moje zdanie.
Invidia Semper
04.07.2009, 12:13
Koleżanka wyżej ma rację. Podobnie jak z rangami za ilość postów.
mi się podoba tak jak jest i żadnej reputacji, rang etc. nie potrzebuję :)
To chociaz kolorowe nicki lub co kolwiek to forum wydaje mi sie takie "szare i ponure"
A ja jestem przeciwko reputacji ^^
Zaraz pewnie 5963265 znajomych bez powodu klikałoby na "thanks" lub ludzie pisaliby posty tylko by zdobyć podziękowania ;)
Ale to jest tylko moje zdanie.
i właśnie dlatego chce jej przywrócenia
<sieje anarchię>
To chociaz kolorowe nicki lub co kolwiek to forum wydaje mi sie takie "szare i ponure"
ja mam kolorowego nicka
reputacji nie ma wlasnie z takiego powodu, ze ludzie troszeczke w przeszlosci sobie naduzywali
Invidia Semper
04.07.2009, 16:22
A i tak jesteś szara i ponura<joke>:P
Kolorowe nicki?Jakoś sobie tego nie wyobrażam, czy kolor nie jest przypadkiem 'dołączony' do stylu?
Nie lepiej walnać sobie jakiś jaskrawy avatar? :D
W ogóle nie chcę żadnych zmian :P Chociaż możnaby zrobić coś z zepsutymi opcjami w wiadomościach :D
to, że dzieci* nie potrafiły korzystać z reputacji, nie znaczy, że rozwój forum na stanąć w miejscu. Jak dla mnie reputacja była ok.
*mówiąc "dzieci" nie mam na myśli osobników mających lat tyle i tyle tylko stworzenia z gatunku, które dostały Internet dzień wcześniej i nie wiedzą jak się zachowywać na forum.
A i tak jesteś szara i ponura<joke>:P
Kolorowe nicki?Jakoś sobie tego nie wyobrażam, czy kolor nie jest przypadkiem 'dołączony' do stylu?
noo, mrok ode mnie bije
ja tam sie nie znam, ale wiem, ze kolory dla grup uprzywilejowanych (modzi, admini, opy) to moze sie da ustawiac
Invidia Semper
04.07.2009, 21:55
Chciałabym się dowiedzieć czy mam rację, gdyż strasznie mnie ciekawi ta sprawa:
Czy mod+ban=operator?:P Tak mi z moich wyliczeń wynika.
niee, chociaz kolor ludzaco podobny
Malfurion
05.07.2009, 02:56
Moim zdaniem moderacja nowych uzyszkodnikow :P trwa zbyt dlugo, niemoge zadnego tematu napisac co jest troche irytujace... :/
No tak, ale dzięki tej moderacji na liście banów multikonto pojawia się ok. raz na miesiąc. Przed moderacją co tydzień ktoś się tam dopisywał.
A co do reputacji- myślę, że w dziale Poradniki, Downloads i Gdzie mogę to znaleźć thanksy byłyby nawet w porządku.
Tiunivell
05.07.2009, 10:00
Kondzio - taka opcja odpada ze względów wymienionych przez zelkam ;)
Hm?. Czy moglibyście usunąć tą wiadomość o MajkeluDżeksonie? - bo niezbyt to pasuję na simowe forum ;>.
niestety, ta reklama nie zalezy od nas :d nie mozemy nic z nia zrobic
Malfurion
05.07.2009, 20:07
A niemozna by jej jakos skrucic chociaz troszeczke....
Nie możemy NIC z nią zrobić.
Malfurion
05.07.2009, 23:35
A gdyby dac mozliwosc pisania TEMATOW ale takze pod moderacja?? :)
Majkel Dżekson jest nieśmiertelny już tydzień umiera wczoraj ...
jezu, po raz kolejny mowione jest ze ta reklama nie jest zalezna od nas! nie mozemy nic z nia zrobic, wiec blagam, skonczcie ten temat :F
Nie mozecie w APC wywalic Strona Głowna - Reklamy?
Jejku, widać nie ._.
Już trzecia osoba oprócz mnie wam to tłumaczy :F
Możecie dodać do profilu opcje "Status - Nieobecny" ? Bo to, że kogoś nie ma to nie oznacza, że ma Wakacje ;p
Można by dodać kilka emotikon - to nie trwa długo a zawsze jakieś urozmaicenie :D
incognito
22.07.2009, 21:15
http://i30.************/nq2vc7.gif
mwhaha, racja. można przecież z neta brać o wstawiać
A propos: czemu zbanowani za zawsze maja status: "Jestem na forum"?
Przeciez to absurd, nie da sie czegos z tym zrobic? :P
ddo bwayo
26.07.2009, 15:25
A co komu w tym przeszkadza? :|
a co, maja miec wieczne wakacje?
Moze ukryty status: ban? :|
ale po co?
zbanowany przeciez moze wejsc sobie na strone glowna
jeju naprawde was to tak irytuje?
Ja bym dodał do regulaminu żeby nie zamieszczać dużych zdjęć które psują wygląd forum.
Ja bym dodał do regulaminu żeby nie zamieszczać dużych zdjęć które psują wygląd forum.
Albo wgrać autopomniejszanie zdjęć do wielkości ustawionej przez użytkownika.
Albo wgrać autopomniejszanie zdjęć do wielkości ustawionej przez użytkownika.
To też dobry pomysł.Oglądanie domów na ty forum to masakra prawie wszyscy dodają za duże zdjęcia a takie fotki nie dość że się długo ładują to jeszcze rozwalają forum.
To naprawdę jest dobry pomysł...
Bo zdjęcia domów (szczególnie z 3) są straszne i długo się ładują...
Nigdy nie wytrzymałam do końca.
Dzięki za uwagę :)
poza tym darmowe hostingi do obrazków od razu generują kod na forum, żeby wyświetlać miniatury, które dopiero po kliknięciu pokazują rozmiar rzeczywisty. Szkoda tylko, że mało komu chce się z tego korzystać
Ja bym zmienił sposób dodawania załączników. Tu trzeba męczyć się i dodać zdjęcie do igameshack i dopiero dać na forum a na innych forach jest dodawanie z komputera! Więc lepiej zmienić sposób dodawanie załączników.
Analisse
13.08.2009, 11:40
Ja bym zmienił sposób dodawania załączników. Tu trzeba męczyć się i dodać zdjęcie do igameshack i dopiero dać na forum a na innych forach jest dodawanie z komputera! Więc lepiej zmienić sposób dodawanie załączników.
Nie wiem na jakiej zasadzie działają fora, ale chyba jakby było takie coś żeby wgrać zdjęcie prosto z kompa, to bardzo szybko przepełniła by się baza danych czy coś, więc lepiej wgrać na jakiś inny serwer niż zapychać miejsce tutaj :P
Ale jakieś autopomiejszanie by się przydało, lub coś napisane w regulaminie że nie można przekraczać jakiejś tam wielkości, np 800 szerokości/na iles tam długości.
bo rzeczywiście niektóre fotki rozpychają forum, a też nie każdemu chce się je pomniejszać w jakimś programie (a przecież nawet w paincie da się to zrobić)
Reminiscencja
13.08.2009, 19:13
Ja mam takie pytanko do administracji czy ktoś ma zamiar naprawić te dodawanie emotek, zmienianie koloru czcionki itd ? Żeby nie trzeba było znać tych kodów? :d
Fatamorgana
13.08.2009, 19:22
ŻEBY MOŻNA BYŁO PISAĆ POSTY NIE CZEKAJĄC AŻ MINIE MINUTA OD POPRZEDNIEGO.
Sorki za krzyk. Okrutnie mnie to kurna denerwuje. ;/ -,-'''
Fatamorgana
13.08.2009, 20:05
antyspamowka :D
Wiem. ; d :D
Ale to okropnie wkurza. Nie można chociaż do 30 sekund? o.o
najlepiej do 10 ;d
wtedy ktos akurat spokojnie wysle posta, przejdzie do nastepnego dzialu/tematu i kolejny poscik xd
mnie sie tam wydaje ze zanim ktos napisze posta to powinien pomyslec, to nie jest forum epulsa albo kafeteria :S
Ale jakieś autopomiejszanie by się przydało, lub coś napisane w regulaminie że nie można przekraczać jakiejś tam wielkości, np 800 szerokości/na iles tam długości.
bo rzeczywiście niektóre fotki rozpychają forum, a też nie każdemu chce się je pomniejszać w jakimś programie (a przecież nawet w paincie da się to zrobić)
Ja z drobną sugestią - tym się nawet zwykły moderator może zając. Zmienić odpowiednio regulamin i posty rozwalające forum kasować. Jak komuś zależy by wystawić swój dajmy na to dom to sam sobie pozmniejsza i będzie tego pilnować. Nie ma z tym wiele zachodu.
Wcale nie trzeba pomniejszać zdjęć w programie jakimś.Na imageshack'u wybiera się wielkość zdjęcia.
Reminiscencja
14.08.2009, 18:57
Ja przepraszam ale kto to kurde jest http://forum.thesims.pl/member.php?u=31146 ?
Admin który ma zero postów i no tego jeszcze dopiero się zarejestrował . ? :/
@up: ...lol...
troche zaczyna mnie wkurzać ta reklama ecopress :}
nie trza zwracac na nia uwagi
dzizas krajst, nie piszcie nic o reklamach!
Ja przepraszam ale kto to kurde jest http://forum.thesims.pl/member.php?u=31146 ?
Admin który ma zero postów i no tego jeszcze dopiero się zarejestrował . ? :/
Właśnie co to jest?
Jak Cię wnerwiają reklamy to zapraszam do pobrania Adblock'a. Świetny. Nie widzę żadnych reklam. uhehehe.
Pobrałem Adblocka a ta reklama i tak jest
bo trzeba ją dodać do Adblocka, żeby ją blokowało :P
unforgiven
19.08.2009, 20:04
jak ktos uzywa opery to wystarczy kliknac prawym przyciskiem myszy i wybrac opcje "zablokuj zawartosc" ;p
ja sobie w ff kliknelam blokuj obrazki z serwera ecopress.me
O działa Adblock czynu cuda :D
Wystarczyłoby najechać (!) na reklamę i wyświetla się "Zablokuj"
A jaką masz przeglądarkę ? *i tak sie cieszy że ma IE* FireFox? Opera? Google Chrome ?
Chryzantem Złocisty
22.08.2009, 16:46
ja wiem,że to przeżywam jak mrówka okres (wybacz Bjork),ale chciałabym wiedzieć
czy za to -> http://forum.thesims.pl/converse.php?u=27628&u2=21333
można dostać bana/ostrzeżenie?
chętnie posłucham jakiegoś moderatora.
Charionette
23.08.2009, 11:28
Co prawda modem (a już tym bardziej adminem) nie jestem, ale wydaje mi się, że nie ;)
Podobnie jak przedmówca, uważam że nie, ale to zależy od moda... :|
A jakby co przyznanie się zmniejsza karę :D
Chryzantem Złocisty
23.08.2009, 12:22
Ale do czego się tu przyznawać?
napisał mi,że go wkurzam,to mu odpisałam że on mnie też.
i on warna nie dostał,a ja tak.
i się pytam za co?
a jestes absolutnie pewna, ze dostalas warna za te dwie wypowiedzi, a nie przypadkiem za jedna,ktorej juz tam nie ma (a ktora ja widze)?
Chryzantem Złocisty
23.08.2009, 16:00
tak,jestem pewna
tą wypowiedź o skretyniałym dziecku (usuniętą :|) pamiętam,i wiem że za nią też dostałam warna.
a drugiego dostałam niedawno,za jedną z dwóch wyżej pokazanych wypowiedzi.
Bella_Cullen
23.08.2009, 20:40
powinien byc dzial bluzgownica gdzie dozwolone bylyby klotnie miedzy uzytkownikami ;>
pomysl sciagniety stad (http://enneagram.pl/forum/viewtopic.php?t=1057).
Charionette
23.08.2009, 20:53
O tak... To by się ludzie powybijali jakby mogli... Trochę jest mi żal takich dzieci internetu jak Makss99, coś na styl Katary jak może to kapuje, a ja- wybaczcie kapusiów nie znoszę. Mam nadzieję, że warna nie dostanę :P
powinien byc dzial bluzgownica gdzie dozwolone bylyby klotnie miedzy uzytkownikami ;>
pomysl sciagniety stad (http://enneagram.pl/forum/viewtopic.php?t=1057).
w zamierzeniu taką funkcje miał pełnić temat "offtop" w offtopie, jak widać szczytne idee poszły z dymem.
Chryzantem Złocisty
24.08.2009, 09:43
Taaa.nie dość,że ten pajac się w offtopie nie pojawia,to nawet gdybym mu wygarnęła co naprawdę o nim myślę (i nie tylko o nim) to bym chyba dostała 6 banów naraz i 50 warnów.
szczerość na tym forum nie jest zbyt mile widziana,a szkoda.
Co do dzieci (a sama nim jestem), to niedawno czytałam jakiś artykuł w... "Polityce" (:D) i było o "internetowych chamach" :rolleyes:
I wynikło z tego, że tak naprawdę większość takich internetowych 'bachorów' to... dorośli... :redface:
Tak naprawdę to od nas samych zależy jak się zachowujemy w sieci, nie od wieku.
Dziękuję za uwagę xD
Ale dlaczego was tak rusza 10-letni chlopiec, bo tego juz nie rozumiem?
Sądzę że nie dorasta intelektowi (dobrze napisałam? :D) innych... :|
A przynajmniej się domyślam :redface:
Charionette
24.08.2009, 16:51
Rusza nas (a przynajmniej mnie), bo kapuje i najchętniej każdemu kto powie mu prawdę dał by bana. Jak już napisałam nienawidzę kapusiów (oczywiście w błahych sprawach) to trochę wkurzające, że nawet nie wiesz za co a dostajesz warna lub bana, bo jakiś niedorośnięty dzieciak stwierdzi, że poczuł się obrażony. I wcale nie mówię tu tylko o Makssie, jest wiele takich osób, które same sobie poradzić nie potrafią (czy w realu jak ktoś im coś przykrego powie tez lecą do mamusi?). Rozumiem, że od 10 latka wiele wymagać nie można, no ale jednak ma się poczucie własnej godności, bo takim zachowaniem dobrej sławy się nie zdobędzie a jeśli chce by było o nim głośno to sorry... Chamstwo na całej linii. I cieszę się, że Chryzia powiedziała mu prawdę :D
Ja szczerze mówiąc nie miałem z nim do czynienia. Ale myślę że jakbyście go zostawili w spokoju i nie nakręcali go tak to i on dałby wam spokój. Co nie zmienia faktu iż popieram koleżankę Chyzię w tym że poruszyła tę sprawę donosicielstwa (za którym tez osobiście nie przepadam) To wszystko tu to virtual (tak tak nie płaczcie, taka jest prawda) ludzie są tu wirtualni, problemy są wirtualne, sprzeczki itp. Co za tym idzie ten ogól trzeba brać z przymrożeniem oka, półżartem półserio. Pokłóciłeś się z kimś no dobra kit z nim, wisi mi to. Ktoś Cię wyzwał. Dobra niech powie swoje i niech spada. Oczywiście mowa tu o "normalnych" wyzwiskach, a nie ty s***, ch***, k**** Jednym uchem wpuścić, drugim wypuścić. Przywołam się tu do mojej starej sygnatury: "Mędrzec nie mówi tego co wie, głupi nie wie co mówi." Chociaż że bardziej pasowałoby tu: "Odpuść, bądź mądrzejszy/a" Tak więc ja bym radził mądrzejszej osobie się wycofać i uszanować swoją godność.
Nie wiem, to moje zdanie możecie się z nim zgadzać albo i nie. Więcej się nie będę wypowiadał na ten temat. (chociaż nie wiem po co w ogóle się wypowiedziałem :D)
pozdrawiam.
@up : zgadzam się.
Może on się żywi, ekscytuje się waszym gniewem? Zostawcie go w spokoju, nie zaczepiajcie. Nie zauważyłam aby padły jakieś cięższe przezwiska spod jego klawiatury. Chyba zwykła prowokacja. Prawie na każdym forum jest jakiś pasożyt. Aby go zlikwidować wystarczy nie zwracać na niego uwagi. Wiem, że to trudne, ponieważ sama mam z tym problemy w życiu. Ale trzeba spróbować. Widocznie tak musi być : Jak Magda się nie odzywa to on. Jak nie pusta dziewczyna z dollsem w avie to ktoś inny.
Moje propozycję są takie. ; o
- Zrobić coś z ty zegarem, który późni się kilka - kilkanaście minut. ; o
- Zmienić styl forum - rozumiem forum ma jakąś przeszłość.. ale no bez przesady, forum jest zimne, niezbyt przyjemne dla oka, i nudne.. no ludzie.. tyle lat to samo ; o - proponowałabym zmienić styl forum, na taki, który pasowałby do loga strony.. hmm.. może jakieś ikonki?, no nie wiem.. no coś aby sprawiało że forum byłoby przyjemniejsze. ; )
- Zrobić porządek. ; oo Bo na niektóre bzdurne tematy to już patrzeć nie mogę. ; o
~~
Co do tej dyskusji - to wiedźcie sobie: nigdy nie należy karmić trola. ; o
Jak jakiś temat uważasz za bzdurny i niepotrzebny, poprostu naciśnij przycisk "Raportuj" i napisz moderatorom o tym.
Aha.. Widziałam wiele tematów które były tylko zamknięte, a nie usunięte. ; o Czy to już tak problem, gdy mod/admin zamyka dany temat i nie może go usunąć?. Przecież przez to robi się niezły syf na forum. o_o
A.. i jeszcze jedno. Powinniscie wgrać jakiś skrypt, aby wieeelkie obrazki się automatycznie scalały. ; o
bubel-96
07.10.2009, 17:03
Wygląd forum był już tyle razy omawiany, że już się nie dobrze robi od czytanie o tym. Wszyscy piszą, jak tu brzydko, a większości i tak by się zmiany nie podobały.
Z zegarem, to akurat prawda :]
Temat lepiej zamknąć niż usunąć, bo najczęściej mądrość tematu zależy od intelektu twórcy (nikogo nie obrażając), a jeżeli ten intelekt nie wykracza ponad normę, to założy drugi, trzeci, ósmy temat o tym samym, a gdy tylko zastanie zamknięty, większe prawdopodobieństwo że się ktoś spostrzeże. A tak btw, to jaki potem śmiech je czytając :D
Z obrazkami, to z jednej strony racja, z drugiej... cóż, myślę, że każdy coś takiego potrafi.
Tyle ode mnie.
"Wygląd forum był już tyle razy omawiany, że już się nie dobrze robi od czytanie o tym. Wszyscy piszą, jak tu brzydko, a większości i tak by się zmiany nie podobały."
No nie wiem. oo' Jakieś trzy lata temu wchodziłam na to forum, i wg. mnie to forum prawie nic się nie zmieniło. Jest takie samo jakie było.. Upss, sorry, jest po raz pierwszy od 5-6 lat nowe logo (mam info że przez tyle lat wyglądało). ; o
"Wszyscy piszą, jak tu brzydko, a większości i tak by się zmiany nie podobały."
Może i tak. Ale dlaczego forum ma wyglądać tyle lat tak samo.. dobrze jakby wyglądało no nie wiem.. rok, dwa.. ale sześć? - emh. lekka przesada. ; o Technika się rozwijaa..
"Temat lepiej zamknąć niż usunąć, bo najczęściej mądrość tematu zależy od intelektu twórcy (nikogo nie obrażając), a jeżeli ten intelekt nie wykracza ponad normę, to założy drugi, trzeci, ósmy temat o tym samym, a gdy tylko zastanie zamknięty, większe prawdopodobieństwo że się ktoś spostrzeże. A tak btw, to jaki potem śmiech je czytając "
Taaa. A na forum jest coraz większy syf i spam.. Dobrzeee. ;oo
A ja nie rozumiem, po co w ogóle się czepiać wyglądu forum, jak nie gryzie w oczy i w niczym nie przeszkadza? Wchodzicie tu, by czytać i pisać posty, czy może po to, by pooglądać sobie kolorki i nowe loga?
A ja nie rozumiem, po co w ogóle się czepiać wyglądu forum, jak nie gryzie w oczy i w niczym nie przeszkadza? Wchodzicie tu, by czytać i pisać posty, czy może po to, by pooglądać sobie kolorki i nowe loga?
za tego posta masz u mnie piwo/colę z rumem (niepotrzebne skreślić)
No, ale gdy forum posiada żywsze kolory, to aż miło patrzeć.. ; o I wygląda ono profesjonalniej. A to wygląda na ustawioną pierwszą lepszą skórkę i tyle - zero jakiejkolwiek oryginalności. ; o
kwestia przyzwyczajenia
; o
Dobrze, możecie ewentualnie ją zostawić, bo wiecie na serio kwestia przyzwyczajenia - ale gdybyście mogli.. zmieńcie ją, bo jest na serio nudna. ;p
Zgadzam się z Becią... zmieńcie tą skórkę ;pp
aluminium.
07.10.2009, 21:26
Nie wiem co Wy od tej skórki chcecie. Fajna jest xD W ostateczności można zmienić forum ;p
"W ostateczności można zmienić forum ;p "
Ja nie wiem. Jak komuś nie podoba się skórka, i daje propozycje, żeby ją zmienić, to już ma robić wypad z forum?. Emh, coś tu nie gra. Wy tej skórki tak bronicie, że jakbyście mogli, to byście mnie zabili ze złości. o__O A co do forów - to na każdym się udzielam - ostatnio na tym więcej niż na CS'ie.
chodzi o to, ze bylo 93847462354 propozycji zmiany skorki - no i skorka zostala zmieniona. admini nie beda siedziec i wymyslac 93847462354 wersji layout'ow tylko dlatego ze ten wam sie znudzil. przyjmij w koncu do wiadomosci, ze tu sie glownie pisze/czyta a nie oglada wystroj. i, jak juz wczesniej pisalam - masz 2 style do wyboru, zmieniaj sobie co jakis czas, jak tak bardzo cie to boli.
to jak dlugo nie dzialaja juz przyciski przy pisaniu postow jest zalosne
i to jak malo opcji ta wersja forum oferuje
Remus Lupin
08.10.2009, 13:29
A czy można na forum zmienić taką rzecz,że u mnie jest w jakimś dziale np. w The Sims 2 Podróże jest kilka tematów a ja nie widzę reszty tych tematu,że muszę nastawić je na początku i tak za każdy razem i mnie to denerwuje.
A czy można na forum zmienić taką rzecz,że u mnie jest w jakimś dziale np. w The Sims 2 Podróże jest kilka tematów a ja nie widzę reszty tych tematu,że muszę nastawić je na początku i tak za każdy razem i mnie to denerwuje.
O to chodzi?:
http://img36.imageshack.us/img36/2381/obrazbeznazwy.png
Panel Użytkownika=> edycja postów
Remus Lupin
08.10.2009, 13:39
A tak o to mi chodzi
bubel-96
08.10.2009, 19:19
""Wygląd forum był już tyle razy omawiany, że już się nie dobrze robi od czytanie o tym. Wszyscy piszą, jak tu brzydko, a większości i tak by się zmiany nie podobały."
No nie wiem. oo' Jakieś trzy lata temu wchodziłam na to forum, i wg. mnie to forum prawie nic się nie zmieniło. Jest takie samo jakie było.. Upss, sorry, jest po raz pierwszy od 5-6 lat nowe logo (mam info że przez tyle lat wyglądało). ; o ''
Właśnie - skoro zabytkowe logo zostało zmienione, to może z czasem będą coraz większe zmiany. Po za tym, rzeczywiście, nie można wymagać od adminów, by siedzieli tu cały czas i zmieniali, bo przydałyby się nowości. Może ja tak piszę, bo mi się podoba tak jak jest - przyjemnie dla oczu, ale takie jest moje zdanie.
"Wszyscy piszą, jak tu brzydko, a większości i tak by się zmiany nie podobały."
Może i tak. Ale dlaczego forum ma wyglądać tyle lat tak samo.. dobrze jakby wyglądało no nie wiem.. rok, dwa.. ale sześć? - emh. lekka przesada. ; o Technika się rozwijaa..
... a człowiek potrafi to całkowicie olać. Większość osób, które były tu tyle lat, jest przeciw zmianom. Kwestia przyzwyczajenia.
"Temat lepiej zamknąć niż usunąć, bo najczęściej mądrość tematu zależy od intelektu twórcy (nikogo nie obrażając), a jeżeli ten intelekt nie wykracza ponad normę, to założy drugi, trzeci, ósmy temat o tym samym, a gdy tylko zastanie zamknięty, większe prawdopodobieństwo że się ktoś spostrzeże. A tak btw, to jaki potem śmiech je czytając "
Taaa. A na forum jest coraz większy syf i spam.. Dobrzeee. ;oo
Nie zgodzę się, że na forum jest coraz większy syf - nigdy nie miałam problemu, by czegoś znaleźć, dowiedzieć się czegoś itp., większość rozmów jest na jakimś kulturalnym poziomie. Spam będzie zawsze, niezależnie od tego, co można zrobić, spamerzy zawsze wrócą i zaczną spamować.
Ja nie wiem. Jak komuś nie podoba się skórka, i daje propozycje, żeby ją zmienić, to już ma robić wypad z forum?. Emh, coś tu nie gra. Wy tej skórki tak bronicie, że jakbyście mogli, to byście mnie zabili ze złości.
ZJEMY CIĘ :-D
Za to zgadzam się Foolem, moglibyście w końcu naprawić te przyciski...
przyciski to masakra, jakiej wspolczesne forum nie widzialo. nawet fora.pl ma sprawne te przyciski, to czemu to, mozna wrecz rzec, ze 'prestizowe' forum, nie ma tak malej drobnostki sprawnej? przeciez to takie male dziadostwo, nie wierze, ze tego nie da sie naprawic. skoro maja czas na rozdawanie banow etcetera, to czemu nie moga spelnic zyczenia wielu, wielu forumowiczow, od lat proszacych o naprawienie tego? z tym nie moze byc tak, jak z nowym logo, to sie nie moze nie podobac, naprawde.
no, przypuscmy, ze przychodzi nowy user, prosto z fora.pl. jest slodki, mily i dowcipny, ba, nawet dowciapny. chce pieknie sie zaprezentowac. walnac kolorek tu, pogrubienie tam, obrazek gdzies indziej, emotke, zmienic czcionke dla wyroznienia. pisze post i zonk. 'cholera jasna, wciskaj sie!' i nie idzie. a jak w pierwszych dniach mozna znac wszystkie kody, img, color, font, :), ;) :D <rolleyes> :( :(( b, i, u
dziekuje za ta niesamowicie wyczerpujaca wypowiedz.
edward; o kuzwa, teraz nawet rolajsa wycofali
z tym, ze przyciski moze naprawic chyba tylko jedna osoba, a bany rozdaje co najmniej kilka :)
Wcale nie :P patrz: :rolleyes:
zamiast < i > musisz dać :
wielu forumowiczow, od lat proszacych o naprawienie tego?
Jeszcze na początku 2008 przyciski działały z tego co pamiętam.
Mówiąc szczerze ostatnimi czasy bany dają głównie modzi, a my nie możemy tego naprawić.
Nie przeczę, uciążliwe jest to, że przynajmniej dwa razy tyle czasu zlatuje na wyklepanie durnego np. i aniżeli wciśnięcie przycisku, który sam to wstawi. Ale z drugiej strony znajomość BB code się przydaje :] (przynajmniej mnie się przydała) I zapewne wielu z Was i tak się przyzwyczaiła do "wklepywania".
No ale racja, jak czasami widzę u nowych "http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif" zamiast :) to sobie myślę "ojoj..." :|
Analisse
11.10.2009, 12:24
No, ale gdy forum posiada żywsze kolory, to aż miło patrzeć.. ; o I wygląda ono profesjonalniej. A to wygląda na ustawioną pierwszą lepszą skórkę i tyle - zero jakiejkolwiek oryginalności. ; o
oryginalnością tego forum jest właśnie brak oryginalności :D
mi jakoś nie przeszkadzają tylko 2 skórki, od początku mam domyślną i bardzo mi się podoba, jest fajna, przejrzysta i czytelna.
Jak ci tak przeszkadza brak żywszysz kolorów, to może zrób sobie swoją własną skórke i wyślij do odpowiedniej osoby która tylko to wrzuci tam gdzie trzeba i będziesz miała swoją skórkę marzeń :P a jak nie wiesz jak to zrobić to poproś kogoś kto napisze skrypt, lub poproś kogoś żeby ci dał gotowy skrypcik jakiejś istniejącej skórki tego forum i tylko pozamieniasz kilka wyrazów, np z blue na red i gotowe :P bo to chyba jest tylko css jeśli się nie myle.
A tak w ogóle to na żywsze kolory wcale nie jest miło popatrzeć :P
Jak by było więcej skórek to i tak znalazł by się ktoś, komu by się nie podobały i by chciał innej.
Jeśli chodzi o niedziałające przyciski, mi jakoś nie przeszkadzają, dlatego że jak coś pisze to szybciej jest mi napisać kod niż sięgać po myszke i kliknąć.
Jak dla mnie nic nie trzeba zmieniać ;) jest dobrze tak jak jest ;) przynajmniej forum jest inne od innych :P
Jeśli chodzi o niedziałające przyciski, mi jakoś nie przeszkadzają, dlatego że jak coś pisze to szybciej jest mi napisać kod niż sięgać po myszke i kliknąć.
mi na początku przeszkadzały te niedziałające przyciski, ponieważ klikam i klikam i nic xD
Ale z czasem się przywyczaiłam i dobrze jest tak jak jest. :)
Ktoś coś pisał o usuwaniu zamkniętych tematów. Co do tego to się nie zgadzam.
Przecież, gdy ktoś czegoś nie wiem nadal może znaleźć podpowiedź w zamkniętych tematach ;)
A co do niektórych komentarzy : Wydaje mi się, że niektóre osoby szukają błędów i rzeczy do zmiany na tym forum na siłę ;)
mi na początku przeszkadzały te niedziałające przyciski, ponieważ klikam i klikam i nic xD
Ale z czasem się przywyczaiłam i dobrze jest tak jak jest. :)
Ktoś coś pisał o usuwaniu zamkniętych tematów. Co do tego to się nie zgadzam.
Przecież, gdy ktoś czegoś nie wiem nadal może znaleźć podpowiedź w zamkniętych tematach ;)
A co do niektórych komentarzy : Wydaje mi się, że niektóre osoby szukają błędów i rzeczy do zmiany na tym forum na siłę ;)
ja z kolei mam wrażenie, że tak jak jakiś czas temu na topie było obrażać administrację i szukać dziury w całym to teraz trendi stało sie lizanie dupy i bezzasadne usprawiedliwiane ewidentnych porażek (bo te przyciski i emotki to naprawdę śmiech na sali). nie wiem, chyba wolałam pierwszą sytuację, przynajmniej była taka... emocjonująca i ożywcza.
oczywiście można sie przyzwyczaić do brzydkiego wyglądu (jest funkcjonalny, ale brzydki), niedziałających przycisków i reklamy w idiotycznym miejscu, ale nie zmienia to faktu, że powinno to zostać zmienione.
pocieszę was - jeszcze dłuuuuuuuuuugo nie będzie zmienione :D
bubel-96
23.10.2009, 15:59
Czy to takie pocieszenie...?
Bo te przyciski to naprawdę o kant dupy rozpić -.-
Nie wiem czy piszę to w odpowiednim... dziale/temacie, ale mógłby ktoś ustawić w końcu odpowiedni czas? ^^
No i żeby nie przyspieszało tak o te 13 minut (jak już się odejmie tę godzinę z czasu letniego).
Nie wiem czy piszę to w odpowiednim... dziale/temacie, ale mógłby ktoś ustawić w końcu odpowiedni czas? ^^
No i żeby nie przyspieszało tak o te 13 minut (jak już się odejmie tę godzinę z czasu letniego).
Panel użytkownika - edycja opcji - strefa czasowa - czas europy zachodniej ;].
to chyba mamy dwa różne czasy europy zachodniej bo u mnie jak mam 15:09 to na tym właśnie czasie pokazuje 14:25. Więc już wolę to przyspieszenie o 13 minut. A nie wmówicie mi, że wszystkie zegarki w domu mam o ponad pół godziny do przodu
Invidia Semper
01.11.2009, 18:12
Mi przez cały czas przyśpiesza, tylko kiedyś to było 10 min teraz już jakieś 15
FakeYourDeath
01.11.2009, 18:17
mi godzine przyspiesza
Wielebny
01.11.2009, 22:02
Zmień sobie czas w ustawieniach profilu [w sensie zmień strefę czasową]
w tedy zegar na forum będzie się spieszył tylko o 15 minut zamiast 1h i 15 minut .
Mam pomysł (niekoniecznie dobry, ale myślę, że się przyda) : a można zrobić takie trzy ramki gdzieś u góry lub u dołu forum (dla the sims, the sims 2 i the sims 3) i co miesiąc wstawiać tam zdjęcia i linki do przedmiotu miesiąca, który każdy użytkownik będzie mógł sobie ściągnąć. No, taki przedmiot miesiąca, i przez cały miesiąc będzie na top. A potem co miesiąc będą nowe przedmioty, tak jakby dostawa do sklepów simowych :)
Dobry pomysł, jestem za ;)
podoba mi się pomysł Dingo 02
A mnie się on nie podoba.
Poza tym, ktoś musi zrobić te "paski", a admini nie zawsze mają czas. I musi być jeszcze jakaś osoba, która by się tym zajmowała.
A mnie się on nie podoba.
Poza tym, ktoś musi zrobić te "paski", a admini nie zawsze mają czas. I musi być jeszcze jakaś osoba, która by się tym zajmowała.
stawiam ci zgrzewkę picolo! XD
Czy ja wiem, jak dla mnie ten pomysł właściwie nic nie wnosi. Poza tym, czy na forum istnieje coś takiego jak 'przedmiot miesiąca'? Jeśli tak to przepraszam, musiałam to jakoś przeoczyć. Ale jeśli admini i modzi zdecydują się zrealizować ten pomysł to nie mam nic przeciw :)
A gdyby wprowadzić subfora? Czy jest to niemożliwe na tym skrypcie?
Mam pomysł na nowy konkurs. Konkurs Graficzny ! Zadaniem konkursu było by zrobienie np. sygnatury z obrazka wybranego przez prowadzącego, a potem (jak wszędzie) otworzenie tematu z pracami i potem z głowowaniem. A ranga dla wygranego to "Grafik x miesiąca". (na okres jednego roku)Zabawa mogłaby się odbywać co miesiąc. <3 Może być ?
,,Przechadzałem" się po forum i wróciłem z bólem głowy. Panuje tutaj taki sajgon w tematach, że aż się kręci w głowie. Brak wyraźnego oddzielenia przyklejonych od zwykłych - i w ogóle wszystko jej nieprzejrzyste. Poza tym forum strona główna - jest tak dużo działów, że idzie się pogubić. Zróbcie jakieś subfora, a do tematów po prostu zatrudnijcie kilku modów o_X
ddo bwayo
30.11.2009, 12:51
ale są modzi o_o
Antonina
30.11.2009, 13:29
,,Przechadzałem" się po forum i wróciłem z bólem głowy. Panuje tutaj taki sajgon w tematach, że aż się kręci w głowie. Brak wyraźnego oddzielenia przyklejonych od zwykłych - i w ogóle wszystko jej nieprzejrzyste. Poza tym forum strona główna - jest tak dużo działów, że idzie się pogubić. Zróbcie jakieś subfora, a do tematów po prostu zatrudnijcie kilku modów o_X
jezus, kolejny ideal z simy peel?
niektorzy sa przyzwyczajeni... np. ja.
i wg mnie nie ma tu wcale jak ty to powiedziales "sajgonu".
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.