Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co chcielibyście zmienić?

Strony : 1 2 3 [4] 5 6

Liv
30.11.2009, 14:03
Tu byłby burdel, gdybyśmy nie wykonywali swoich obowiązków tak jak obecnie je wykonujemy :| (chociaż mam na uwadze to, że jednak nie jest nasza praca idealna)

Nie uważasz, że to dobrze, ze mamy tyle działów? "Dla każdego co dobrego" i o to chodzi.
I porównując nasze forum do innych muszę powiedzieć, że jest BARDZO przejrzyste.
Więc nie licz na zmiany pod tym względem.

Mam pomysł na nowy konkurs. Konkurs Graficzny ! Zadaniem konkursu było by zrobienie np. sygnatury z obrazka wybranego przez prowadzącego, a potem (jak wszędzie) otworzenie tematu z pracami i potem z głowowaniem. A ranga dla wygranego to "Grafik x miesiąca". (na okres jednego roku)Zabawa mogłaby się odbywać co miesiąc. <3 Może być ?
Nie wiem czy zauważyłeś Jin, ale wszystkie konkursy (jak zresztą całe forum) związane są z Simsami. I tego się trzymajmy :)

Vanitas
30.11.2009, 15:00
Nie wiem czy zauważyłeś Jin, ale wszystkie konkursy (jak zresztą całe forum) związane są z Simsami. I tego się trzymajmy

ale można zrobić simowego ava - będzie związane z forum :)

Mold
30.11.2009, 18:13
Chyba się źle zrozumieliśmy 8D Nie chodzi mi o to, że jest za dużo for, tylko aby je uporządkować. Bo może dla tutejszych userów to normalne - są tu długo, ok, przyzwyczaili się. Po prostu byście wprowadzili subfora - ale ok, macie lenia, spoko.
Wcale nie liczę na zmiany, bo to forum tak naprawdę mnie mało obchodzi ;>. Tylko taka mała propozycja - szkoda, że musicie zaraz jechać po każdych osobach.

jezus, kolejny ideal z simy peel?
Ideal? Simy ,,peel" to żaden ideal ;p Tam też panuje niemały burdel, ale przynajmniej jest PRZEJRZYŚCIE. No ale cóż, róbcie co chcecie, bo to forum mnie gówno obchodzi że tak powiem. No cóż, jest wiele osób leniwych, a tutaj to prawdziwe centrum oO

ddo bwayo
30.11.2009, 18:17
Nie jestem tu długo a odkąd tu jestem jest dla mnie przejrzyście, jestem dziwna? :<<<

Mold
30.11.2009, 18:26
Nie. Jest przejrzyście, ale nie dla wszystkich. Dajmy na ten przykład dział z Videostory - już tak ciężko wyznaczyć subfora Seriale, Teledyski i Pełnometrażowe?

ddo bwayo
30.11.2009, 18:28
Taaa, a w serialach 'komedie' , 'horrory' itp. ?:>

Liv
30.11.2009, 18:30
Skoro tak mało Cię ono obchodzi to po co w ogóle się wypowiadasz?
Myślałam, że dla takich osób to wszystko jedno jak jest... :|

A może zamiast lenia brak czasu i uprawnień? Weź się zastanów co piszesz, bo jesteś tu krótko, a wypowiadasz się jak jakiś wielki znawca.

Mold
30.11.2009, 18:34
A może zamiast lenia brak czasu i uprawnień? Weź się zastanów co piszesz, bo jesteś tu krótko, a wypowiadasz się jak jakiś wielki znawca.

Widocznie to ty tak to odbierasz. Brak czasu? No to przepraszam, gdzie administratorzy? I proszę Was, nie mówcie tutaj zaraz ,,nauka!" ,,praca!" czy różne inne duperele. Każdy zawsze znajdzie chwilę czasu, żeby ZAJĄĆ SIĘ STRONĄ. A jeżeli nie, to sorry, ale co z takiej osoby za admin? o_O

Taaa, a w serialach 'komedie' , 'horrory' itp. ?:>
Nie, bo wtedy cel będzie odwrotny do zamierzonego <3

bo jesteś tu krótko

Tylko konto mam tu krótko :3

a wypowiadasz się jak jakiś wielki znawca.

Wielki znawca? Sry, ale niby czego? Po prostu wyrażam swoje zdanie, o, przepraszam, to tego tutaj nie wolno?

ddo bwayo
30.11.2009, 18:35
Nie, bo wtedy cel będzie odwrotny do zamierzonego <3

Niby czemu?:>

Mold
30.11.2009, 18:37
Niby czemu?:>
Idiotyczne pytanie oO Bo wtedy będzie tak dużo subfor, że jeszcze bardziej będzie się można pogubić.

ddo bwayo
30.11.2009, 18:40
No to tak samo można uznać przy Twoich propozycjach, w końcu to też dla niektórych może być za dużo : )
Dzięki, poczułam się idiotyczna <3

Mold
30.11.2009, 18:42
Dzięki, poczułam się idiotyczna <3
Nie masz mi za co dziękować, bo... nie skończę, bo wszyscy się na mnie rzucą o.o

No to tak samo można uznać przy Twoich propozycjach, w końcu to też dla niektórych może być za dużo : )

Za dużo? o.o Przy robieniu subfor w większościach działów wystarczy do uporządkować - np. The Sims 2. Po jakie licho na stronie głównej wszystkie dodatki? Przez to forum jest nieprzejrzyste i długie. A gdyby tak dostęp do tych działów był dopiero bo wejściu do ogólnego działu typu ,,TS2 i dodatki" lub coś w tym stylu? Od razu byłoby lepiej.
I subfora należy stosować z umiarem, a nie, jak to ty napisałaś.

ddo bwayo
30.11.2009, 18:44
No to wybacz, ale jakby zrobić tak jak Ty mówisz to też by to z umiarem nie było ... :)

Mold
30.11.2009, 18:47
Niby dlaczego? o.o To po prostu uporządkowanie for. Jaki tu umiar? o.X I ew. dodanie kilku nowych SUBFOR. Największy sajgon panuje w dziale o ts2.
Z videostory może trochę przesadziłem, bo tam więcej przyklejonych tematów z poradami niż samych filmów.

Becia
30.11.2009, 18:47
"No to tak samo można uznać przy Twoich propozycjach, w końcu to też dla niektórych może być za dużo : )
Dzięki, poczułam się idiotyczna <3 "

Eheheheh. 8D A od czego jest ten temat? - no powiedz? - do "wygłaszania" swoich propozycji, dotyczących tego forum, czyż nieprawdaż?. ; d Każdy ma swoje zdanie.. i może je wyrażać - przecież do tego służy to forum?.. umh, chyba że jest do innego celu?.. oj to wtedy przepraszam. ;< Dla mnie zachowujecie się jak komuniści.. zwykli komuniści i tyle.
Jak coś, to z mordą do każdego... : ) Kochani jesteście. <33

ddo bwayo
30.11.2009, 18:48
No jak masz na miesiąc ustawione to rzeczywiście może być więcej :>
A to z ts2 jest dla mnie przejrzyste bardziej dla 'nowych' bo przynajmniej nie głowią się, gdzie tu jest o np. osiedlowym życiu :>

Eheheheh. 8D A od czego jest ten temat? - no powiedz? - do "wygłaszania" swoich propozycji, dotyczących tego forum, czyż nieprawdaż?.
No to wybacz, ale zaproponowałam swoje i powiedział to samo co ja do niego o_O
Poza tym nie z mordą tylko to jest dyskusja :>

@down: omg, napisała bym coś ale nie chce bana (nie wiem czy za to nie dostane :>)

Mold
30.11.2009, 18:52
dapsz.. róbcie co chcecie, mnie już od przeglądania działów bolą oczy 8D Chcecie być ,,zacofani" (tak to nazwę, teraz wszyscy mają subfora - przykro mi, że wy zostajecie w tyle 8D). To forum wygląda jakby było zrobione na fora.pl - oh sorry, tam jest lepiej XD.
Zajrzę za jakiś czas żeby opublikować nowy materiał, nic więcej. Bo miło tutaj nie przyjmujecie userów z propozycjami ulepszeń - smutne ;<

Nie musicie odpowiadać ,,jest, poszedł sobie!" ; ,,I o jednego idealistę simy peel mniej" - nie przejmę się ani nie podniecę 8D Są ludzie i parapety...

P.S To zapraszam na priv. Ta funkcja też Wam jest obca?

I shoutbox - macie polchat - żenada. Macie sb na profilu - czyli coś a'la komentarze simy.pl. Przecież Wy jesteście przeciw temu serwisowi...

Liv
30.11.2009, 19:00
Gdyby każdy każdego słuchał nie wiem, czy to forum by w ogóle przetrwało do dnia dzisiejszego.
Z tego co widzę jesteście pojedynczymi osobami, które wychodzą z takimi pomysłami "modernizacji" forum.
A skoro całej reszcie się podoba nie wiedzę sensu na zmienianie czegokolwiek tym bardziej, że zmiany ciężko tu przychodzą.

W sumie można by już zakończyć ta dyskusję. Odpowiedź z naszej strony jest jednoznaczna- na razie BEZ zmian. Może kiedyś ktoś z "wyższego" zarządu zechce coś zrobić z forum, wtedy odeślę go tutaj.

Mold
30.11.2009, 19:05
To była po prostu propozycja, nie żaden rozkaz 8D Po prostu napisałem co myślę.
Btw. W sumie można by już zakończyć ta dyskusję.

Rocket
30.11.2009, 19:19
"No to tak samo można uznać przy Twoich propozycjach, w końcu to też dla niektórych może być za dużo : )
Dzięki, poczułam się idiotyczna <3 "

Eheheheh. 8D A od czego jest ten temat? - no powiedz? - do "wygłaszania" swoich propozycji, dotyczących tego forum, czyż nieprawdaż?. ; d Każdy ma swoje zdanie.. i może je wyrażać - przecież do tego służy to forum?.. umh, chyba że jest do innego celu?.. oj to wtedy przepraszam. ;< Dla mnie zachowujecie się jak komuniści.. zwykli komuniści i tyle.
Jak coś, to z mordą do każdego... : ) Kochani jesteście. <33

kiedyś przeczytałam, że z każdym postem w agresywnej dyskusji wzrasta prawdopodobienstwo, ze ktos zostanie porownany do hitlera. a tutaj zawsze komunisci, interesujace zjawisko. ciekawe czy mozna to podpiąć pod powszechne urazy i posrania obywateli krajow postkomunistycznych czy po prostu za malo dzisiaj spalam i wyłażą ze mnie chore mądrości.

Raven
30.11.2009, 19:46
kiedyś przeczytałam, że z każdym postem w agresywnej dyskusji wzrasta prawdopodobienstwo, ze ktos zostanie porownany do hitlera. a tutaj zawsze komunisci, interesujace zjawisko. ciekawe czy mozna to podpiąć pod powszechne urazy i posrania obywateli krajow postkomunistycznych czy po prostu za malo dzisiaj spalam i wyłażą ze mnie chore mądrości.

chore czy nie, lepiej jakiekolwiek mądrości niż pierdzielenie głupot <tuli>

@up nie oglądam działu videostory ale podzial na seriale i teledyski wydaje mi sie OK (na komedie i horrory to juz przesada).

@Mickey, fajnie, każdy ma jakieś propozycje ale brak ciągle głównego dowodzącego (pozostała część adminów służy do utrzymania porządku, nie kopania w forum od strony technicznej ale subfora moga dodac). Po mojemu przede wszystkim trzeba naprawić to co nie hula a potem zająć się dodawaniem nowości.
I już nie rób z nas łaskawie ludzi epoki kamienia łupanego. Pojawił się nowy admin, światełko w tunelu, dodał opcję blogowania i cisza.
Czy naprawdę uważasz, że jak ktoś się przyzwyczaił to jest zachwycony z obecnego stanu rzeczy?

@Liv, nie irytuj się tak. Akurat ty jesteś TYLKO modem, więc tekst pana M. nie powinien na tobie robić większego wrażenia jak przyjęcie do wiadomości i ew. przekazanie komuś wyżej

@down: centa, jestes moim bogiem

lithium
30.11.2009, 20:32
komunisci, chryste panie. poczytaj lepiej ksiazki, a nie hulasz po forum i piszesz bzdury.

co do propozycji - lepiej by bylo (moim zdaniem!), gdybys napisal cos konkretnego, a nie tylko rzucanie 'subfora' i 'jestescie zacofani'. ja osobiscie widze tu tylko jakies metne propozycje i proba przeforsowania ich na sile. jak chcesz, to podaj konkrety.

no ale przeciez gowno cie to obchodzi hmmm

Invidia Semper
30.11.2009, 21:06
I już nie rób z nas łaskawie ludzi epoki kamienia łupanego. Pojawił się nowy admin, światełko w tunelu, dodał opcję blogowania i cisza.

Ty mowic za siebie ja isc na mamuta

Było już wielu takich 'reformatorów', kótrzy powiedzieli 'co myślą' a potem siedzą cicho, w tym przypadku będzie pewnie podobnie, ale nie jest tajemnicą, że z załogą administratorską na tym forum jest kiepsko

vivien
30.11.2009, 21:25
Widocznie to ty tak to odbierasz. Brak czasu? No to przepraszam, gdzie administratorzy? I proszę Was, nie mówcie tutaj zaraz ,,nauka!" ,,praca!" czy różne inne duperele. Każdy zawsze znajdzie chwilę czasu, żeby ZAJĄĆ SIĘ STRONĄ. A jeżeli nie, to sorry, ale co z takiej osoby za admin? o_O

okej skarbie, specjalnie dla Ciebie od dzisiaj rzucam szkołe przed maturą, rzucam chłopaka, zaprzestaje robić prawo jazdy i w ogóle =*
bede wielkim no-lifem, i bede siedziala 24/7 na forum i zrobie Ci twoje ukochane subfora =**

zrozumcie, że ja naprawde nie mam zbyt czesto dotepu do komputera, bo z 24 godzin dnia, ja okolo 12 jestem poza domem :F a jak jestem to na chwile, wiec nicki moge np. zmieniac falami, jak mam czas. i sry, problemy prywatne sa dla mnie wazniejsze niz te 'internetowe'. no i ogolnie do spraw 'systemowych' forum sie praktycznie w ogole nie mieszam bo boje sie czegos spieprzyc : ).
Ok, pojedzcie mnie, jaki ze mnie zuooo i w ogole bad admin : ]

Becia
30.11.2009, 21:31
"co do propozycji - lepiej by bylo (moim zdaniem!), gdybys napisal cos konkretnego, a nie tylko rzucanie 'subfora' i 'jestescie zacofani'. ja osobiscie widze tu tylko jakies metne propozycje i proba przeforsowania ich na sile. jak chcesz, to podaj konkrety"
Zabijcie go jeszcze. -,-
A jakie Twoim zdaniem są konkretne propozycje?. Jak powie się coś 'bardziej konkretnego', to jeszcze bardziej zjedziecie. Tu nie można wyrazić swojego zdania, bo zaraz są komentarze 'po co?'. Wy nikomu nie dajecie dojść do słowa, bo zaraz 'to jest bezsensu!' - a moim zdaniem bezsensu jest ten temat, bo zaraz z mordą. Nie, nie wolno nic powiedzieć. Nic. Najlepiej się zamknąć i Wam słodzić - to byłoby najlepsze, no nie?. 8D

Dobra, ogólnie to już kończę, bo i tak to do niczego nie doprowadzi - tym bardziej, do jakiejkolwiek zmiany na forum.No bo po co wam. Jestem pewna, że za następne pięć lat, forum będzie wyglądało tak jak wygląda... zacof....

[******] - to dla was.

"zrozumcie, że ja naprawde nie mam zbyt czesto dotepu do komputera, bo z 24 godzin dnia, ja okolo 12 jestem poza domem :F "
Są inni admini.. nie jesteś tu TYLKO TY.

Raven
30.11.2009, 21:49
@up polecam ten link (http://pl.wikipedia.org/wiki/Konstruktywna_krytyka)

jeżeli ktoś tu kogoś zjeżdża to właśnie ty :) jak sobie poszukasz to znajdziesz, że ja też dawałam propozycje zmian na forum i jakoś nikt mnie nie zjechał. Miracle?

Oazis
30.11.2009, 22:05
Problem w tym, że może i są inni admini, ale nie zawsze mają tyle czasu ile by chcieli. Wszyscy mamy pełno zajęć, to oczywiste. A na uwagi jestesmy otwarci, byleby nie robiła się z tego pyskówa jak wyżej.Co do głownego admina, osobiscie nie mogę sie z nim skontaktować, stąd zastój. Nie wiem jak inni admini i moderatorzy, jeżeli macie z nim kontakt dajcie mi do niego numer.

Anonimowe Alkocholiczki
01.12.2009, 05:55
To może wybierzcie kogoś nowego? Gaasz, przecież tyle osób tu siedzi od 2004, 2005, 2006, są odpowiedzialne i mają dużo czasu. A vivien? Po co jej admin? Nic nie robi.

vivien
01.12.2009, 08:48
A vivien? Po co jej admin? Nic nie robi.

a skad wiesz? masz dostep do logow? : >>
buziaczku kochany, jesli chcesz wiedziec, zrezygnowalam.
moze tobie cos skapnie =**

lithium
01.12.2009, 11:23
"co do propozycji - lepiej by bylo (moim zdaniem!), gdybys napisal cos konkretnego, a nie tylko rzucanie 'subfora' i 'jestescie zacofani'. ja osobiscie widze tu tylko jakies metne propozycje i proba przeforsowania ich na sile. jak chcesz, to podaj konkrety"
Zabijcie go jeszcze. -,-
A jakie Twoim zdaniem są konkretne propozycje?. Jak powie się coś 'bardziej konkretnego', to jeszcze bardziej zjedziecie. Tu nie można wyrazić swojego zdania, bo zaraz są komentarze 'po co?'. Wy nikomu nie dajecie dojść do słowa, bo zaraz 'to jest bezsensu!' - a moim zdaniem bezsensu jest ten temat, bo zaraz z mordą. Nie, nie wolno nic powiedzieć. Nic. Najlepiej się zamknąć i Wam słodzić - to byłoby najlepsze, no nie?. 8D

Dobra, ogólnie to już kończę, bo i tak to do niczego nie doprowadzi - tym bardziej, do jakiejkolwiek zmiany na forum.No bo po co wam. Jestem pewna, że za następne pięć lat, forum będzie wyglądało tak jak wygląda... zacof....

[******] - to dla was.

"zrozumcie, że ja naprawde nie mam zbyt czesto dotepu do komputera, bo z 24 godzin dnia, ja okolo 12 jestem poza domem :F "
Są inni admini.. nie jesteś tu TYLKO TY.

nik tu nikogo nie chce zabijac, po prostu skoro wy macie prawo napisac, co wam sie nie podoba, to my mamy prawo napisac, ze nam sie podoba lub cos jest bez sensu.
nikt go nie zjedzie, najwyzej napisze watpliwosci co do tego pomyslu. mam wrazenie, ze jestes strasznie przewrazliwiona i niepotrzebnie to przezywasz. patrz na to, co pisze oaz czy ktos inny, kto rzeczowo potrafi odpisac.
swoja droga, slodycz potrafi wzbudzic mdlosci :)

a propos jeszcze pomyslu - wydaje mi sie, ze gdyby admini mieli konkretnie napisane co zmienic, byloby zdecydowanie latwiejsze dla nich do zrealizowania. a nie jakies 'costamsmostam'. bo tak na chlopski rozum - kiedy pytasz sie rodziny, co zrobic im na obiad a oni odpowiadaja 'costam obojetnie' to nie trafilby cie szlag?

poza tym widze istotniejsze problemy do rozwiazania, chociazby wspominana do bolu kwestia niedzialajacych przyciskow. ale jak widac ten problem moze rozwiazac tylko 'glowny admin' (nie wiem jak to sie nazywa) a skontaktowanie sie z nim rzeczywiscie moze byc klopotliwe.

Vanitas
01.12.2009, 15:16
@up: super administrator ;)

Mi pomysł z subforami się nie podoba - teraz jest dużo wygodniej zobaczyć jakiś ciekawy (i nie tylko ;) ) topic. Nie każdy miałby ochotę klikać w napis 'The Sims ileśtam' (jeszcze myszka by mu się szybciej zużyła :O)

wydaje mi sie, ze gdyby admini mieli konkretnie napisane co zmienic, byloby zdecydowanie latwiejsze dla nich do zrealizowania. a nie jakies 'costamsmostam'.

Masz zupełną rację, ale kilka razy był poruszany temat ruchomych awatarów - niestety prośby użytkowników nie zostały spełnione (jak to zabrzmiało). Chociaż z tego co się orientuję wystarczy wybrać opcję w panelu administratora. I z góry mówię, że nie zarzucam nikomu lenistwa wiem, że każdy ma swoje sprawy, ale taka malutka rzecz już byłaby krokiem do przodu =)

EDIT: I jeszcze raz apeluję, żeby pomyśleć nad dodaniem nowych emotikon :)

EDIT2: I można by spróbować włączyć reputację na 'okres próbny'

Oazis
01.12.2009, 16:07
Wiecie co, nie wiem czy ruchome avtary by nie zmuliły nam troche serwera, a niektorzy pamiętają czasy, że codziennie był database error. Przemyslimy to :)
Reptuacja wracała juz 2 3 razy i userzy niestety zawiodli. Wątpliwe czy powróci, bo było z tego więcej złego niż dobrego.
A co do emot, z chęcią bym zobaczyła nasze stare :)
http://z7.invisionfree.com/HL2DQ_Temp_Forum/index.php?act=legends&CODE=emoticons&s= pamietacie?:D

Vanitas
01.12.2009, 16:18
@up: Faktycznie, nie pomyślałem o serwerze a o przywracaniu reputacji nie wiedziałem. Miałem cichą nadzieję, że użytkownicy od czasu jej wyłączenia się okiełznali.

A te emoty są chyba lepsze od aktualnych. Można by zostawić i jedne i drugie :)

Liv
01.12.2009, 16:20
@Oaz: zanim weszły te obecne my mieliśmy jeszcze inne (poznałam, bo nie ma tego słynnego kodu ":con:")
Chyba, że te były jeszcze wcześniej.

Ale i tak lepsze niż te obecne :|

Oazis
01.12.2009, 16:21
Pamietam jeszce vivlabam. Genialna emotka :D

Vanitas
01.12.2009, 16:38
A! Zauważyłem jeszcze jedną malutką rzecz - można by usunąć ten link na samej górze forum 'Bloguj z nami - rozstrzygnięcie konkursu'. Konkurs skończył się już jakiś czas temu :)

Oazis
01.12.2009, 16:43
Dzieki za spostrzezeni, juz sie biore :D

Raven
01.12.2009, 16:44
ponieważ mamy dział The Sims 3, proponuję zamienić go miejscami z działem The Sims.

I odnośnie subfor: nie wiem czy innym to wadzi ale mnie lekko razi, że Dział TS2 jest taki wieeeelki. Co powiecie na dział "Expansion Pack - Rozszerzenia" a tam każde z EP jako subforum?

Invidia Semper
01.12.2009, 18:04
^też mi się to rzuca w oczy
vivien rezygnuje, Bjork nie ma uprawnień administratora, a Oazis sama chociażby się rozerwała i/lub porzuciła studia nie dałaby rady sama, więc jeszcze ktoś naprawdę by się przydał

Ale co tam, jesteście sto lat za murzynami, ot co!

Oazis
01.12.2009, 18:06
Invidia własnie prowadzimy debate co z tym zrobic :) Z pewnoscią w najblizszym czasie zrobimy nowy nabór.
Co do subfor bardzo prawdopodobne ze to wprowadzimy

Vanitas
01.12.2009, 19:21
@up: ale subfora tylko do działu o ts2 czy wszędzie? Nabór jako nabór, że będzie wątek zgłoszeniowy czy administracja wybierze użytkownika? I czy będą nowe emoty czy zostają te aktualne? Bo tak zaczęłaś wspominać ^^

Oazis
01.12.2009, 19:25
Subfora jak narazie tylko do TS2 to sporo roboty jest, trzeba ebdzie zamknac forum na dzien czy tam połdnia.
nabór jeszce nie wiem. Jeżeli zgłoszeniowy to dam wam znać :)
Nie wiem czy bedą nowe emoty, ja sie tym niestety zajac nie moge :( Ale wspomne shootersowi.

lithium
01.12.2009, 20:09
moim zdaniem sami powinniscie wybrac, zeby to byl ktos kompetentny, no ale wszystko jedno
a po co wam nowe emoty? zawsze z neta mozna fajne wziac;p

Vanitas
01.12.2009, 20:44
@up: ze zgłoszeń zawsze można wybrać najlepsze :) A co do emot to nie każdemu się chce szukać i wstawiać :/

lithium
01.12.2009, 20:51
gorzej jak w zgloszeniach nie ma nic ciekawego =D

http://macg.net/emoticons/ polecam!

lay
01.12.2009, 20:52
Skoro już rozpoczęła się rozmowa o emotach... To ja chciałabym funkcję umożliwiającą stałe ich wyłączenie w swoich postach. Teraz owszem, można je wyłączyć, lecz trzeba każdorazowo zaznaczyć tą opcję ;).

Oazis
01.12.2009, 20:54
Centa ale możliwe ze zgłosi sie ktos o kim nie pomyslimy a bedzie idealny :) Każdy powinien mieć szanse, sama zostałam modem z naboru.
Ej te emoty sa swietne ;D

lithium
01.12.2009, 20:59
nie no jasne, ale myslalam, ze tak po prostu bedzie bezpieczniej i bez zadnego zamieszania, no ale jak chcecie to ok przeciez ;p

Raven
01.12.2009, 21:18
moim zdaniem sami powinniscie wybrac, zeby to byl ktos kompetentny, no ale wszystko jedno
a po co wam nowe emoty? zawsze z neta mozna fajne wziac;p

każdy z kompetentnych jest kompetentny do 2-4 lat. Potem i jemu się odechciewa

Invidia Semper
01.12.2009, 21:46
Dlatego jesteśmy w sytuacji gdzie zastrzyk świeżej krwi się przyda, ale dobrego administratora znaleźć będzie trudno, imho powinna być to decyzja ekipy dowodzącej-sami najlepiej z autopsji wiedzą czym powinien odznaczać się przyszły mod/admin
http://macg.net/emoticons/compbang.gif

:D

Oazis
01.12.2009, 21:58
Oczyeiste ze nowego admina wybierzemy sami. Za to potrzebny bedzie moderator na ktorego prawdopodobnie zrobimy nabór

lay
01.12.2009, 22:04
każdy z kompetentnych jest kompetentny do 2-4 lat. Potem i jemu się odechciewa
Kompetentność z czasem nie ulega zmianie. Osoba, która ma wystarczającą wiedzę na dane stanowisko i za parę lat będzie się nań nadawać. Gorzej z czasem i chęciami, lecz one zależą od przywiązania do danego projektu/forum oraz korzyści płynących z własnej pracy. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli sporo pracy włożyło się w daną stronę to ciężko całkowicie ją zostawić mimo braku czasu oraz ewentualnych konfliktów i niezadowolenia spowodowanego niektórymi decyzjami tzw 'góry'.

Raven
01.12.2009, 22:08
no dla mnie jak komuś sie odechciewa to przestaje być kompetentny :) no ale tez masz racje

Mold
02.12.2009, 06:46
,,Zwiedzając" forum, zauważyłem brak czegoś w stylu Śmienika o.o Niepotrzebne tematy tylko zamykacie czy usuwacie je bezpowrotnie?

lay
02.12.2009, 08:24
,,Zwiedzając" forum, zauważyłem brak czegoś w stylu Śmienika o.o Niepotrzebne tematy tylko zamykacie czy usuwacie je bezpowrotnie?
Czy na każdym forum musi być śmietnik? Czemu on, tak naprawdę, służy? Skoro temat jest niepotrzebny to zostaje usunięty, zaś jeśli został wyczerpany to można go zamknąć. Tworzenie archiwum z 'niepotrzebnych' tematów dla wiadomości użytkowników mija się z celem. W razie pomyłki sztucznie usunięte tematy są nadal na forum, więc przywrócenie ich to tylko jedno kliknięcie (dokładniej dwa). Nie wszystkie rozwiązania zastosowane na innych forach są korzystne i warte wprowadzenia.

Poza tym, na tym forum jest porządek, ład i spokój. Nie rozumiem twojego marudzenia... Przykładowo przed chwilką usunęłam 92 posty (w jednym temacie!) dając przy tym (tylko?) 7 ostrzeżeń (mam chyba dobry dzień). Mogłabym siedzieć tak cały dzień, zawsze znalazłoby się coś, co nie powinno mieć miejsca na forum. Każdego dnia pojawia się parę botów spamujących oraz kilku kretynów, którzy wrzucają zarażone pliki. O kłótniach i wzajemnym siebie obrażaniu nie wspomnę, gdyż nad tym zapanować już się zwyczajnie nie da. Czy naprawdę tutaj jest aż tak źle, by ciągle narzekać? Doceńcie ludzie, co macie ;x.

no dla mnie jak komuś sie odechciewa to przestaje być kompetentny :) no ale tez masz racje
Kompetentny - znaczy posiadający odpowiednią wiedzę, umiejętności, bądź też umiejętności, do danej czynności. Jeśli ktoś zna zasady moderowania na forum opartym na silniku vb i potrafi to robić obiektywnie i, krótko mówiąc, dobrze, nadal pozostanie osobą kompetentną, niezależnie od chęci. One zaś są zmienne. Raz może się człowiekowi chcieć przeglądać zgłoszone posty, myśleć o forum, innym zaś razem ma to gdzieś i wybiera 10h spanie :D.

Mold
02.12.2009, 11:45
Ehm... kolejna wiadomość 8D Mianowicie linki aktywacyjne nie dochodzą na o2.pl. wtf? o.o Musiałem specjalnie rejestrować się na WP 8D

Starlight
02.12.2009, 13:20
Śmietnik jest ,tylko nie widoczny dla nas , ale jest kiedyś to jakoś znalazłem ,

Vanitas
02.12.2009, 14:22
Widząc temat centaurey o grupach użytkowników wpadłem na pomysł, żeby wymagana była miniaturka grupy. Teraz wygląda to nieestetycznie i jest trudne do przeczytania :/

ddo bwayo
02.12.2009, 14:54
Ehm... kolejna wiadomość 8D Mianowicie linki aktywacyjne nie dochodzą na o2.pl. wtf? o.o Musiałem specjalnie rejestrować się na WP 8D

Mi doszły na o2 o_o

Raven
02.12.2009, 20:08
no właśnie mi też O_o

Vanitas
02.12.2009, 20:12
Czy mi się wydaje, czy znowu ubyło moderatorów? : |

Oazis
02.12.2009, 20:13
W sensie ? Kogo? jeszce nikogo nie odwołałam ;P

Liv edit:
Sprostowanie: od wczoraj hauhton nie ma już nicka na zielono.

Vanitas
02.12.2009, 20:16
@up: no ale lista wydaje się krótsza...

chyba Haughtona ubyło, ale chyba już i tak nie wchodził <fałszywy alarm>

EDIT: nie zauważyłem edit-a liv

Oazis
02.12.2009, 20:20
haughton juz dawno nie był moderatorem, zrezygnował, ale przez małą nieuwagę był na liscie.

Invidia Semper
02.12.2009, 20:22
Jakoś tak smutno mi gdy oni odchodzą o_O
Bo Tiunivell też zrezygnowała, a gdzie mogę to znaleźć się pasie jak chce

Holly
03.12.2009, 14:08
Jakoś tak smutno mi gdy oni odchodzą

mi też.
xxxx

αγάπη
03.12.2009, 15:02
Mi tez przyzwyczaiłem się. To Tiunivell mi pokazała że nie wolno post pod postem.
I takie tam x33.

brzos
03.12.2009, 16:36
Mi tez przyzwyczaiłem się. To Tiunivell mi pokazała że nie wolno post pod postem.
I takie tam x33.

to ty widzę prędki jesteś, że dopiero Tiuni ci powiedziała podstawowe rzeczy.

dobrze, teraz ja: może za 5 tysięcy postów wzwyż (czy tam dziesięć tysięcy) byłaby jakaś superhiperextramegamega ranga?
jak widzicie, mam dopiero trochę ponad 900, więc nie martwcie się - nie ubiegam o rangę dla siebie

Wielebny
03.12.2009, 16:46
Hmm mało kto dałbym rade tyle uzbierać nawet osoby które są od początku istnienia forum tyle nie mają , a jedyne co mogłoby to zwiększyć to spam , range wtedy można by było mu nadać SPAMER :D :D
To może przy okazji i ja coś dorzucę :)
Wydaje mi się , że dobrym pomysłem byłoby chociaż na początek zmiana ikonek działów na np. charakterystyczne dla the sims zielone kryształki i przykładowo gdyby temat był zamknięty to kryształek byłby szary itd. . :) ale to tylko sugestia :)

Invidia Semper
03.12.2009, 17:51
Jestem przeciwna wszelkim rangom za ilość postów- to takie moje skromne zdanie:)

Sandy
03.12.2009, 18:15
@up: Ja również. Jak już napisał Kowalino, to tylko zwiększyłoby spam.

Co do tych kryształków - nie widzę takiej potrzeby. Jak dla mnie koperty są ok ^^ (Rzadko właściwie zwracam na nie uwagę)

zelkam
03.12.2009, 18:57
Widziałam te kryształki na pewnym prywatnym forum i są STRASZNIE nieczytelne.

Vanitas
03.12.2009, 19:03
Widziałam te kryształki na pewnym prywatnym forum i są STRASZNIE nieczytelne.

Oj, nie wzoruj się na tamtym forum :/

@ zelkam edit : wybacz, musiałam to napisać =D
skąd wiedziałeś, ze o TYM forum myślę ? XD

ddo bwayo
03.12.2009, 19:54
Skoro na początku jest 3,2,1 (the sims oczywiście xD) to może by wszędzie zrobić taką kolejność? Bo to trochę nie estetyczne jak na początku jest 3,2,1 później 1,2,3.

caalam
04.12.2009, 09:49
@up: hmm... mnie dobija ta kolejność -.-

Vanitas
11.12.2009, 18:07
Kowalino i Starlight poruszyli temat tego, że żeby przeczytać jakiegoś newsa o TS trzeba iść do konkurencji (simy peel), może by tak zrobić jakiś nabór na redaktorów?

Wielebny
11.12.2009, 18:16
Dokładnie , ktoś mógłby się tym zająć . Nawet jeśli komuś nie chce się pisać newsów to mógłby chociaż zastosować ctrl+c i ctrl+v np. artykułów z http://pl.thesims3.com/ :).

first
11.12.2009, 18:21
Zgadzam się z przedmówca jesli to jest forum the sims noto niech ktos się zajmię newsami i wydarzeniami zwiazanymi z tym :D

Björk
11.12.2009, 18:28
Kowalino i Starlight poruszyli temat tego, że żeby przeczytać jakiegoś newsa o TS trzeba iść do konkurencji (simy peel), może by tak zrobić jakiś nabór na redaktorów?

A proszę bardzo - :)
Robię nabór na redaktorów...

http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?p=1166976#post1166976

Tutaj jest ten nabór i jego zasady :)

Starlight
12.12.2009, 19:24
Ikona ,napis , cokolwiek związane z płcią :D

jekyll
13.12.2009, 10:05
Strona główna fajnie wygląda, tylko gdyby była odświeżana i w ogóle. jakieś konkursy, wywiady z użytkownikami nt. gry, nowości w store itp. to coś by się działo. Ale to kwestia czasu i chęci.

Edit: Może jeszcze pobieralnia dodatków? Zrobiłoby się jakiś casting na poszukiwaczy kreatorów mebli, domów, ubrań, podłóg itp. a następnie utworzyło sekcję jakąś DOWNLOAD i gitara.

Wielebny
13.12.2009, 10:18
Racja strona fajnie wygląda i to właściwie wszystko . Nie zawiera zupełnie żadnych informacji choć przykładowo w kategorii the sims 2 jest spis wszystkich dodatków to żaden nie jest opisany . Brakuje także spisów kodów do gier , recenzji , filmików , galerii itd. itp. .
Strona skończona w jakiś 5 % ;) .
W tej chwili prawie każda strona o serii the sims jest lepsza czy to
http://simy.focus.pl/ czy tam jakieś http://www.simowie.info/
A dlaczego ?
Gdyż zawiera jakiekolwiek informacje których gracz poszukuje .

Oazis
14.12.2009, 15:49
Własnie poszukujemy redaktorów P:)

Remus Lupin
15.12.2009, 19:05
Czy dałoby się dodać do komunikatorów gg?

Bo nie mam żadnego z nich poza gg ale tam nie ma.

zelkam
15.12.2009, 19:12
Wszyscy userzy się przyzwyczaili i dodają numer GG do rubryki z AIM =)

Starlight
15.12.2009, 21:17
Powtarzam się
Ikona ,napis , cokolwiek związane z płcią

Vanitas
15.12.2009, 21:21
@up: kiedyś była już taka dyskusja - nie przeszło

Sheba
18.12.2009, 13:46
A ja bym chciała jakis nowy wygląd forum..kurcze no...
Tee tańczace simy, które sa na tym okropnie granatowym tle mnie dołuja ilokroć wchodzę na forum. Ludzie zlitujcie sie ;) Nie lepiej byłoby dac np troszke węższe to forum i nagłówek z napisem nazwy naszego forum ? ;)
Albo po prostu zrobic konkurs na logo naszego forum...

a i co doo wysyłania wiadomości...To te opcje, które są np.pogrubienie, kursywa albo np zmiana kolorów sa niedostepne...wogóle nie działają ://

FakeYourDeath
18.12.2009, 16:36
nie działają już bardzo długo.

mienso
18.12.2009, 18:22
uzytkownicy zakladaja swoje tematy w grafika / rysunki, a ich nie ma
sa cztery tematy łasica, panny n., pameli i vipery, a drugie tyle to nieodswiezane ponad rok czasu przyklejanki (tematy przyklejone)

wiec nie lepiej usunac nieodswiezane tematy?

Sheba
20.12.2009, 12:42
No.. totylko zaśmieca strone. Wogóle ta strona teraz zeszła nie powiem na co...
strona the sims powinna zajmowac się realizacja projektów realizacji ćwiczeń a nie jakieś tam Gry i zabawy... ;)

Liv edit: mogę wiedzieć, o czym mówisz? :|

Invidia Semper
20.12.2009, 14:01
Na tym forum wszelki offtop jest mocno rozbudowany, ale czy to odbija się na jakości działów o simsach? Ja tego nie zauważyłam.

Vanitas
20.12.2009, 15:22
Ale odbija się na downloadzie :)

lithium
20.12.2009, 15:59
w jaki sposob?

Vanitas
20.12.2009, 18:09
Chociażby na ilości wstawianych dodatków. Można by dodać jakąś rangę z tym związaną np. artysta lub creator.

lithium
20.12.2009, 18:14
nadal nie rozumiem, co to ma wspolnego z dzialem offtop, oswiec mnie.

Invidia Semper
20.12.2009, 18:25
Są użytkownicy ograniczający się tylko do offtopa, może o to

lithium
20.12.2009, 18:27
ale przeciez nikt im nie kaze sie ograniczac, to ich wybor

Rocket
20.12.2009, 18:59
ale gdyby nie było działu offtop ograniczeni użytkownicy tacy jak ja, nie mając gdzie pisać i nie mając co robić rzuciliby się do tworzenia dodatków, co zaowocowałoby rozrostem i rozwojem downloadu. nieprawdaż?

Invidia Semper
20.12.2009, 19:17
ale przeciez nikt im nie kaze sie ograniczac, to ich wybor

dlatego też nie rozumiem co ma offtop do sfery simsów
ja ostatnio szukałam ładnych schodów i znalazłam je właśnie tu, przecież to nie jest wina offtopu, że nie mamy utalentowanych użytkowników:)

Raven
20.12.2009, 19:23
prawie nikt nie zgłasza się już z problemami technicznymi z The Sims 1, więc się tam nie udzielam. Robiłam też kiedyś dużo dodatków do TS1 i TS2, część z nich doczekała się publikacji tutaj, kto chciał to dostawał na e-maila, ale niestety - z wiekiem ilość wolnego czasu gwałtownie spada (zwłaszcza w klasie maturalnej). Dlatego moje wizyty na forum ograniczają się do skrobnięcia kilku postów w offtopie i wsio. I takich ludzi jak ja znajdzie się więcej

dżin.
20.12.2009, 22:08
Zmienię na chwilę temat, otóż wpadła mi pewna myśl, drobna, ale myśl :) Wielkimi krokami zbliżają się Awardsy, no i wpadłem na pomysł, by dodać nową rangę - Znawca Off-topicu.

lithium
20.12.2009, 22:18
mysle, ze a propos rang, bedzie jeszcze osobny temat.

Windrider
21.12.2009, 14:29
Czemu na forum nie ma choinki?

Odyn
21.12.2009, 14:43
to chyba na pma albo do shoutboxa kosa

Wielebny
21.12.2009, 15:03
W sumie z okazji świąt można by było dorobić czapki postaciom z loga forum : )

lithium
21.12.2009, 15:58
o nie, te czapki sa okropne, juz wole choinke ;p

dżin.
22.12.2009, 08:35
Nom, te czapki są okropne, chyba ten cały shooters, nie korzystał z czegoś takiego, jak tryb warstwy(pokrywanie itd). Może wtedy wyszło by lepiej :)

Sherlock
30.01.2010, 17:56
Hm, może doliczanie postów w "Naszej Twórczości"? :P

Iminashi
30.01.2010, 18:06
@up; ale po co, myślałam że licznik postów to tylko taki dodatek?
poza tym to jest forum o simsach i to raczej normalne ze tylko za takie dzialy dodaje.

Sherlock
30.01.2010, 18:55
Ale w sumie dział "Nasza twórczość" to też część forum...
Poza tym w tym dziale też są liczone posty, więc...

Gio
30.01.2010, 18:59
a mi się wydaje, że w naszej twórczości posty są liczone, chociaż dokładnie nie wiem bo nie zwracam na to uwagi.

zelkam
30.01.2010, 19:32
nie są i nie powinny być : |
Sherlocku, nabijanie postów w działach z grą już Ci nie wystarcza ?
z resztą po postach widać, ile pomaga ta osoba. a z tego co wiem, to wiersze i rysunki mało mają wspólnego z simsami

Sherlock
30.01.2010, 19:59
a z tego co wiem, to wiersze i rysunki mało mają wspólnego z simsami

Ale ten dział też nie ma nic wspólnego z simsami, a jednak tu posty są liczone - o to mi chodzi.

zelkam
30.01.2010, 20:04
Tutaj są przecież propozycje zmian na forum- a to też jest rzecz ważna i pomocna.

Sherlock
30.01.2010, 20:09
To była tylko moja sugestia :)
Dziękuję za uwagę.

Vanitas
30.01.2010, 21:29
Zauważyłem, że na stronie głównej w 'Co na forum?' widać posty niewidoczne dla zwykłego usera. Można by to zmienić? Bo jakoś dziwnie to wygląda, takie tematy powinny być widoczne dla tych osób dla których mają być.

Starlight
31.01.2010, 21:26
Gingers - Bo ktoś nie zarejestrowany wejdzie do Offtopa ;)

Rocket
31.01.2010, 21:54
brakuje mi na pasku (panel użytkownika, blogi itp) przycisku "grupy"

Sherlock
04.02.2010, 14:59
brakuje mi na pasku (panel użytkownika, blogi itp) przycisku "grupy"

o tak - przydałoby się ;)

Sandy
04.02.2010, 16:14
Nie wiem, czy tak jest u wszystkich, ale jeśli napiszę posta i wyjdę z tematu on mi się nadal wyświetla jako nieprzeczytany. Z resztą jak raz w jakiś temat wejdę i wyjdę, nie pisząc tam nic to jest tak samo. Da się coś z tym zrobić?

Odyn
04.02.2010, 16:16
ja tez tak mam i nie widze, zebym mogla cos z tym zrobic :{

Sandy
04.02.2010, 16:42
Szkoda : (
No ale zawsze pozostaje oznaczanie wszystkich postów jako przeczytane :)

Odyn
04.02.2010, 16:46
nie wiem, moze jak mi sie uda cos kiedys odkryc to to zmienie, ale jak dotychczas :|

Vanitas
04.02.2010, 16:49
Gingers - Bo ktoś nie zarejestrowany wejdzie do Offtopa ;)

Tak masz rację, widocznie miło Ci jest jak ktoś widzi za co i od kogo dostałeś warna :> (chociaż dla szpiegów takich jak ja to interesujące ^^)

Proponuję zmienić nazwę tego (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=67) działu na 'Dodatki z sieci' czy coś w tym stylu.

Sandy
04.02.2010, 19:33
Ale czemu? Jak dla mnie "Gdzie mogę to znaleźć?" jest w porządku...
(Ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ^^)

Anique
04.02.2010, 19:41
Ale czemu? Jak dla mnie "Gdzie mogę to znaleźć?" jest w porządku...
(Ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie ^^)

Wydaje mi się, że Gingersowi chodziło o cały ten dział, który nazywa się: "..."

Björk
04.02.2010, 20:14
Tak masz rację, widocznie miło Ci jest jak ktoś widzi za co i od kogo dostałeś warna :> (chociaż dla szpiegów takich jak ja to interesujące ^^)

Proponuję zmienić nazwę tego (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=67) działu na 'Dodatki z sieci' czy coś w tym stylu.

Dominic - to jest bardzo dobry pomysł :)
Dzięki, bo jakoś zapomniałam całkiem przy robieniu porządków i często nie miałam pomysłu na nazwy działów.
Teraz już wiem do kogo się zgłaszać :D

Vanitas
04.02.2010, 20:28
Zauważyłem jeszcze jeden mały błąd. W mini packach do TS2 pisze 'The Sims 2: mini packi' a do TS3 'The Sims 3 Akcesoria. Można by to zmienić? Bo teraz troche dziwnie to wygląda.

Björk
04.02.2010, 20:51
Zauważyłem jeszcze jeden mały błąd. W mini packach do TS2 pisze 'The Sims 2: mini packi' a do TS3 'The Sims 3 Akcesoria. Można by to zmienić? Bo teraz troche dziwnie to wygląda.

Nie, nie można ;)

Charionette
14.02.2010, 10:08
Wypadało by zdjąć czapeczki mikołaja z tych tańczących simów na stronie głównej thesims.pl :)

Young
26.02.2010, 10:25
Wygląd :/:/:/

Vanitas
26.02.2010, 10:33
Temat wyglądu był poruszany ze sto razy :> Na razie nic i nikt nie zapowiada zmian :>

Volturia
26.02.2010, 10:59
zgadzam się z Gingersem . ;] na razie to nie ma sensu, z resztą mi tam obecny wygląd naprawdę odpowiada ;)

Gio
26.02.2010, 14:25
to nie można nająć po prostu kogoś innego? Nie wierzę w to, żeby trzymać ludzi, którzy tak perfidnie olewają forum, które mimo że stare i zaniedbane, ciągle jest największym simowym.

Vanitas
26.02.2010, 14:32
ciągle jest największym simowym.

Było

xyz

Volturia
08.03.2010, 12:30
hm.. jeśli simy.pl jest teraz większym forum, to szczerze przyznam, że bardziej warto siedzieć na tym ;)

Chryzantem Złocisty
08.03.2010, 12:34
byłam na forum simy.peel i uwierzcie mi,że tamto coś to jest bagno i jedno wielkie lizodupstwo.

"kochamy Tweety'ego,Heavenly itp.,sramy z radości kiedy cokolwiek napiszą i jesteśmy totalnymi noł-lajfami"

ten syf jest największym forum tylko dlatego,że mają więcej ludzi w administracji i się bujają po polskim EA Games.

Starlight
08.03.2010, 21:36
s(ri)my.peel - Strona nie była nigdzie (żadne miejsce)
natomiast TheSims.pl była 1 w magazynie i na stronkach.

Nunczaki Orientu
10.04.2010, 10:27
W związku z żałobą ( po śmierci prezydenta - chyba będzie?)
Proponowałabym, żeby np. zrobić jakieś czarne tło.
Albo chciaż, by cześć użytkowników miała ciemne, bardzo ciemne avy i sygny : )

Liv
10.04.2010, 10:51
Żałoba nie będzie trwała aż tak długo, do tego czasu nie ma szans na zmiany w wyglądzie forum.
A avy i sygny to już Wasza indywidualna sprawa i podejście do tej katastrofy.

Odyn
10.04.2010, 12:35
zrobienie czarnego tla to dla nas naprawde duzo roboty, trzeba by bylo do tego zaangazowac administratora, ktory moze to zrobic, a on jest tutaj niezwykle rzadko. Zgodze sie po prostu z Liv. Avy i sygny ustawiajcie sobie, jesli chcecie. To nawet lepsze, ze wy zalujecie i macie to w sobie, a nie ma oficjalnych znakow, ktore de facto nie mowia o tym, co mysla userzy.

Emily
10.04.2010, 13:19
mogę zmienić logo na górze strony i dodać wstążkę, chociaż nie wiem czy coś z tego będzie, bo bez administratora nie ma sensu robić. bo jeżeli pojawi się po żałobie to po co wstawiać.

Swistaq
29.04.2010, 15:59
Chciałabym aby został dodany poddział tutaj :
http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=247

Są simy,domy i Śmieszne screeny, błędy, inne... , a gdzie jest miejsce na prezentowanie np. swoich innych obiektów których nie dajemy do pobrania ? Chciałabym pokazać obrazy,ale nie mam gdzie.

Björk
29.04.2010, 17:03
Dlatego ten trzeci dział nazywa się (...)inne... i tam możesz przecież zaprezentować swoje obrazy.

Mixliarder
26.05.2010, 18:12
dodać shoutbox

lithium
26.05.2010, 18:17
sa shoutboxy w profilach

Starlight
27.05.2010, 23:13
Ale taki wspólny by też byl fajny.
Chcesz sie zapytać coś np. 5 osób to musisz co 60sec(taa wnerwiające) pisać wiadomości do nich. a Takto szybciej. vB ma taką opcje (byłem adminem pamiętam^^)

lithium
27.05.2010, 23:36
syf by byl, pewnie co chwile ktos pisalby tam jakies bzdury i zrobiloby sie zamieszanie

Kamis
28.05.2010, 13:59
Ale taki wspólny by też byl fajny.
Chcesz sie zapytać coś np. 5 osób to musisz co 60sec(taa wnerwiające) pisać wiadomości do nich. a Takto szybciej. vB ma taką opcje (byłem adminem pamiętam^^)

Tak shoutbox to byłby dobry pomysł ^^

Starlight
28.05.2010, 15:42
syf by byl, pewnie co chwile ktos pisalby tam jakies bzdury i zrobiloby sie zamieszanie

"za bezsęsowne pisanie itp. (tu co chcecie) ban/ostrzeżenie ect.
Regulamin SB można zawsze napisać O.O

lithium
28.05.2010, 15:48
o jasne, juz to widze jak biegamy za wszystkimi bo napisali jakies bzdury hehe
no ale moze administratorzy niech sie wypowiedza ostatecznie, bo to tylko moje zdanie.
skoro mowa o regulaminie to zmniejsz sygne;)

Odyn
28.05.2010, 17:08
my tez chcemy miec prywatne zycie czasem, nikt nie bedzie mial czasu siedziec, przegladac czyjas godzinna konwersacje i zastanawiac sie przez nastepne pol, czy przypadkiem ktos nie przesadzil i na ile dac bana

Red Trumpet
31.05.2010, 20:02
A ja uważam, że taki shoutox to jednak dobry pomysł. Choć rzeczywiście sprawdzanie wszystkich wiadomości... cóż kiepsko to widzę.

jekyll
31.05.2010, 20:21
A ja uważam, że szoutbox to syf. Macie w profilach. Na tamtym będzie jeden wielki śmietnik, jak to jest zazwyczaj na innych stronach.

Vanitas
31.05.2010, 20:30
Na mniejszym forum może i by to sie sprawdziło, ale tutaj sie to nie nadaje.

Liv
31.05.2010, 20:39
A jak bardzo chcecie pogadać każdy z każdym- konfa na gg i heja!

Jeśli chodzi o mnie, to nie. Poza tym zastanawia mnie, czy da się to wprowadzić nie mając uprawnień głównego admina. Bo to jednak jest jakaś dodatkowa opcja dla forum, podobnie jak blogi, które przecież dodał shooters.

Starlight
31.05.2010, 21:23
o jasne, juz to widze jak biegamy za wszystkimi bo napisali jakies bzdury hehe
no ale moze administratorzy niech sie wypowiedza ostatecznie, bo to tylko moje zdanie.
skoro mowa o regulaminie to zmniejsz sygne;)

No to zależy od adminów
btw. moja syga BYŁA mniejsza od Red Trumpet ^^ Tak przy okazji
i Sorry za offtop.

Alisha
27.06.2010, 16:55
A moze 'zatrudnicie' kilka "Moderatorów shoutboxa"? :P

Liv
27.06.2010, 17:03
Najpierw musi być ten shoutbox :P A na to się nie zanosi.

Vanitas
27.06.2010, 21:19
@Liv: Może jej chodzi o te SB w profilach?

lithium
27.06.2010, 22:57
po co w profilach, ja wszystko wysledze B)

Liv edit: A ja to co?!
Chociaż nie, nie będzie mi się chciało :P

mienso
28.06.2010, 09:44
A moze 'zatrudnicie' kilka "Moderatorów shoutboxa"? :P

ktoś liczy na ciepłą posadkę? poza tym, należałoby dać im uprawnienia, którymi możnaby posłużyć się w innych działach/tematach. w końcu byliby moderatorami.

uważam, że nie opłaca się. jak ktoś wspomniał - na mniejszych forach mogłoby się sprawdzić. jako, że FTS jest bardzo duże, ma setki użytkowników, którzy mimo, że nie nie pokazują się często, to jednak są. przeważnie to dosyć młode osoby, które niezbyt wiele mogłyby wnieść do jakiejś rozmowy.
shoutbox nie byłby imo dobrym pomysłem. zresztą i tak jest temat offtop, sb na profilach i czat. i jak Liv wspomniała, chcecie pogadać razem, to gg/msn/skype/tlen czy inne są chyba w waszym posiadaniu. przynajmniej jest takie moje zdanie.

no, ale nie mnie oceniać czy decydować, to należy do Siły Wyżej FTS ;)

Starlight
28.06.2010, 16:24
Mi Liv też przemówiła :D
Nie będzie już tematów na forum tylko z każdym byle g.....
będą lecieć do Sb.
Od teraz też myślę, że SB to zły pomysł...
Od wspólnych rozmów jest forumowy Chat, piszesz do kogoś "Wejdź na Chat o tej i o tej"
I gadacie sobie.

Vanitas
28.06.2010, 18:25
ma setki użytkowników

Tysiące ;). Po za tym temat SB był już nieraz omawiany w ciągu kilku ostatnich miesięcy i jak już wiadomo - nic z tego :).

EDIT: A tak po za tym SB to wylęgarnia spamu.

Larandil
28.06.2010, 18:40
no wlasnie kurde, na ch ten szoutbox. wejdzcie se na czat i juz.

Liv
28.06.2010, 18:53
EDIT: A tak po za tym SB to wylęgarnia spamu.
Miałabym kogo banować, bo ostatnio wszyscy jakoś zbyt grzeczni są :<

Więc jeśli chodzi o to, byłabym za! Ale z drugiej strony... Pisałam o tym w edicie posta centy.

mienso
28.06.2010, 19:31
Tysiące ;).

z tym, że setki czasami wchodzą, czegoś szukają, są aktywni. reszta się rejestruje, aby zajrzeć tam, gdzie nie mogą. a potem zapominają hasła bądź o forum. no i oczywiście, osoby z banami oraz ci, którym konta nie są już najwyraźniej potrzebne, tj. są zarejestrowani, ale nie wchodzą tu z różnych powodów, np. koniec zafascynowania simami/stwierdzenie, że być może nie jest im to forum potrzebne, a ich konta jeszcze nie wygasły (nieaktywność jest mniejsza niż 6 miesięcy). a takich użytkowników przybywa - rejstrują się "na chwilę" i ma się wrażenie, że jest ich tu szarańcza, a tych, którzy coś działają jest niewiele. można by wymienić kilkudziesięciu użytkowników aktywnych często , a także kilkudziesięciu piszących coś raz po raz.

nie mówmy o tysiącach osób.

Starlight
28.06.2010, 20:17
Miałabym kogo banować, bo ostatnio wszyscy jakoś zbyt grzeczni są :<

Groźna Woźna :D
Groźna Woźna edit: w końcu kto tu jest nieoficjalnym modem żyletą?!

Dla mnie teraz obojętne czy SB jest czy nie ma.
Zawsze jest Chat...

Kamis
28.06.2010, 20:51
Ale zawsze można bybyło założyć SB na próbę ^^

Wielebny
28.06.2010, 20:57
W sumie to już od dłuższego czasu jest często wznawiana dyskusja o SB. Sprzeczacie się na temat plusów i minusów i pewnie przez najbliższe miesiące znowu ktoś zacznie o tym gadać, więc według mnie najlepiej włączyć sb na próbę, choćby 3 dni i zobaczymy jak to się będzie sprawować.
Jeśli rzeczywiście będzie spamerstwo, albo nikt nie będzie z tego korzystać to wyłączycie i raz na zawsze zakończycie o tym dyskusje.

Starlight
29.06.2010, 22:55
Czy to forum obsługuje tag you?
[you]

Kamis
30.06.2010, 17:27
W sumie to już od dłuższego czasu jest często wznawiana dyskusja o SB. Sprzeczacie się na temat plusów i minusów i pewnie przez najbliższe miesiące znowu ktoś zacznie o tym gadać, więc według mnie najlepiej włączyć sb na próbę, choćby 3 dni i zobaczymy jak to się będzie sprawować.
Jeśli rzeczywiście będzie spamerstwo, albo nikt nie będzie z tego korzystać to wyłączycie i raz na zawsze zakończycie o tym dyskusje.

Właśnie o to mi chodzi ;)

Rainbow
07.07.2010, 18:06
Czy to forum obsługuje tag you?
[you]

no właśnie nie, a szkoda bo to dobre jest : D

Starlight
07.07.2010, 20:30
Dla tych którzy nie wiedzą

W sygnie wpisujesz np. "HEJ [you]" i dana osoba widzi swój nick , można do tego dodawać krzaczki itp. :D

pensivelane
27.07.2010, 16:56
Byc moze ten pomysl jest glupi, jak but, ale ostatnio mnie nachodzi i musze go przedstawic :P
Co wy na to, zeby do Newslettera dodac nowinki/zdjecia tzw. paparazzi/wywiady z simami - gwiazdami poszczegolnych FS i VS. Jesli chodzi o wywiady, to mozna prowadzic ankiety wsrod uszerow - z kim chcialoby sie zobaczyc wywiad w nastepnym numerze. Jesli sim x byl w poprzednim numerze Newslettera, to nie bierze udzialu w ankiecie (jesli chodzi o wywiad). Co do zdjec: Kazdy autor moglby nadeslac zdjecia, ktore chcialby zamiescic. Foty z planow FS i VS itd. Moglyby byc takze (troche pracochlonne) artykuly o owych przedsiewcieciach. Np. krotki opis produkcji, recenzja, jakies zdjecia, slowa od autora itd. Kolorowo :D Co wy na to?

Björk
27.07.2010, 17:15
Zajefajny pomysł :)

Liv
27.07.2010, 17:23
Yay :D Tym bardziej, że akurat siedzę w tej branży :D
<kiwa główką na "tak">

ddo bwayo
27.07.2010, 18:12
Też jestem na tak, jednak zastanawiam się czy domy i simy też nie powinny w tym, być chociaż z drugiej strony nie wiem czy można o tym tak dużo powiedzieć.

pensivelane
27.07.2010, 18:26
No wlasnie chcialam tym pomyslem objac produkcje - "realni" bohaterzy :D

Vanitas
27.07.2010, 18:48
Trudno bylo nie zauważyć. Imho pomysł dobry, tylko czy ktoś by chciał to czytać.

pensivelane
27.07.2010, 19:07
Mysle, ze tak. Powstaja funcluby bohaterow i podobne rzeczy. Tematy sa popularne i wydaje mi sie, ze ludzie beda czytac o swoich ulubionych postaciach, a jak nie, to chociaz z ciekawosci. Mozna zrobic eksperyment. W komentarzach ludzie pisaliby, czy podoba im sie taki dzial w gazetce - jesli nie, to darowac sobie.

Anique
27.07.2010, 20:46
Muszę powiedzieć, że to dobry pomysł.

pensivelane
30.07.2010, 07:17
Mam nadzieję, że skoro pomysł ma poparcie, to nie umrze śmiercią naturalną poprzez zapomnienie i obrośnięcie w pajęczyny :)

ddo bwayo
30.07.2010, 10:59
Jeżeli się go ktoś podejmie to nie zginie ;p

Searle
30.07.2010, 17:26
Pomysł pensivelane fajny, zwłaszcza dlatego, że ostatnio dział FS ożywił się i mamy wysyp nowych FS-ów :)

pensivelane
30.07.2010, 19:26
Ale chyba na kazdego redaktora przypada jeden dzial do redagowania, tak? Czyli musialaby byc nowa osoba w NS.

Rocket
30.07.2010, 19:41
Jeżeli się go ktoś podejmie to nie zginie ;p

czyli zginął.

pensivelane
30.07.2010, 19:49
Moze nie. A nawet jesli, to zaraz pojawi sie nastepna osoba z pomyslem i moj zostanie zmiazdzony przez inne. Wiec proponuje zalozyc jakis przyklejony temat, w ktorym bylyby spisane te pomysly, ktore czekaja na redaktora i pod tym tematem mogliby sie wpisywac ochotnicy...

ddo bwayo
30.07.2010, 20:01
Ale chyba na kazdego redaktora przypada jeden dzial do redagowania, tak? Czyli musialaby byc nowa osoba w NS.

Poprawka.
Redaktor może mieć 2 działy, jednak większość ma 1.

A co to tematu na pomysły to sama o tym myślałam, ale pewnie została bym zjechana więc wolałam nie mówić nic na ten temat.

pensivelane
30.07.2010, 20:03
W grupie razniej :D

jekyll
15.08.2010, 21:55
Chciałbym, aby zmienił się główny admin, gdyż obecny nic nie robi :).

Może petycja ? Chociaż nie wiem, czy ją przeczyta xD

Zainspirowany przez użytkownika forum xd

Wielebny
15.08.2010, 22:03
Jeśli chcesz zmienić głównego admina to wykup forum.
Innej możliwości nie widzę.
On nie dostał się na posadę administratora drogą awansu, tylko po prostu kupił ten serwis.

Miyoki
15.08.2010, 22:05
Chciałbym, aby zmienił się główny admin, gdyż obecny nic nie robi :).

Może petycja ? Chociaż nie wiem, czy ją przeczyta xD

Zainspirowany przez użytkownika forum xd
Ja popieram.
Admin nic nie działa i odnoszę wrażenie (choć śmiem wierzyć, iż to nie tylko wrażenie), że to forum w ogóle go nie obchodzi.

@up: true. Płaci to ma.

Ale i tak popieram xd

lithium
15.08.2010, 22:08
to widac golym okiem, nie trzeba nad tym dlugo dywagowac. ale tak jak napisal kowalino - trzeba byloby miec kase.

jekyll
15.08.2010, 22:09
Napiszcie do niego. Żeby dał komuś Super Admina na forum. ABy ten ktoś coś zrobił. Bo skoro on nic nie robi, a jakby dał super amdina komuś, to przecie świat by się nie zawalił. Chyba że jest na tyle dziwny.

tylko nie piszcie na [email protected] bo on tego nei czyta :D

Wielebny
15.08.2010, 22:10
Według speedtest.pl
cena Thesims.pl to 24 136,45 zł
Robimy zrzutkę ? :P

Up@ Niech lepiej zatrudni webmaster'a który byłby od spraw technicznych.
Bo gdyby od tak wkradł się jakiś błąd na forum i przestałoby poprawnie działać, to zanim doprosilibyśmy się Shootersa by to naprawił minęło by z 2 miesiące.

(Jednego WebMaster'a mogę polecić :P)

Jekyll: to jak mamy się z nim skontaktować ?
Odwiedzić osobiście ? :P

I nie super admina tylko: administrator. Reszta powinna mieć rangę Junior-Admin.

Starlight
16.08.2010, 13:36
Super admin na vB jest tylko jeden.
Dziwi mnie to bo na PhpBB i innych darmowych może być 1mln...
Nie wiem od jakiego czasu nie działają przyciski, pisałem do "Super<...> Admina" od 3 razy aby poprawił błędy na forum. Od 2 miesięcy nie dostaje odp.
A poza tym, czy to zbronia napisać jakiemuś adminowi dane do FTP, wgrać pliki naprawiające,lub wejść do panelu admina i wgrac style? Nie mówić mi że admin nie ma takiej możliwosci, bo wiem,że ma!
Popieram zmiane admina, bo od kiedy Soother? <??> tu jest zmianie uległo tylko "Nudne i stare" tlo strony, to forum o całej grze Sims a nie o Sims 2.
Proponuję zmianę:
-Admin
-Styl
-Tło strony

Dziękówa.

Wielebny
16.08.2010, 19:42
Na sam początek wystarczyłoby wgranie kliku layout'ów. Co prawda wolałbym by forum było oparte na innym skrypcie np.Invision Power Board lub Simple Machines Forum, albo popularne phpBB. No albo oczywiście vBulletin 4.0 :)
O zmianie administratora możecie zapomnieć.

lay
17.08.2010, 11:41
vBulletin 4.0 odradzam. Mam 'przyjemność' na nim pracować. Mimo, że mamy je wgrane gdzieś od pół roku to do dzisiaj wszyscy narzekają. Problemy są zarówno dla użytkowników (jest nieczytelne, pojawiają dziwne błędy etc) jak i dla kadry (gorzej się to obsługuje). Co więcej - sporo wtyczek nie jest jeszcze dostosowanych do nowej wersji.

Starlight
17.08.2010, 15:44
vBulletin 4.0 - Jest trudny dla nowych, także na nim pracuję, nie jest przejżysty i jest inniejszy.
Do Adminów - Może wam napisać poradnik jak wgrać style bez FTP? O.o cokolwiek byle żeby jakaś zmiana była <.>.<.> nie wiadomo czy w ogóle się coś zmieni, mamy takiego cudnego "super admina" <specjalnie z małej> który wprowadza zmiany na forum w postaci tematów z newsami, ludzie litości...
Zmieńcie tego Admina albo Ponaglajcie go chociaż ...

Raven
17.08.2010, 15:50
a ty myślisz, że obecna administracja jest zachwycona i nie usiłowała jakoś na niego wpłynąć? Co oni mogą skoro główny admin ma wszystkich w tyłku?

Edit: wszystkich bez wyjątku. I userów, i modów, i resztę administracji

lithium
17.08.2010, 15:55
a myslisz ze co robimy? bjork ciagle bombarduje go mailami w sprawie forum i nic. co mamy mu kurna wjazd na chate zrobic? zastanowcie sie troche. ja rozumiem wasza frustracje, ale my rowniez jestesmy zli na obecna sytuacje. to nie jest tak, ze siedzimy sobie i mamy wszystko w dupce, kazdy jak moze stara sie cos robic z forum, w miare swoich mozliwosci. wiec badzcie cierpliwi WIEMY, ZE POTRZEBA ZMIAN, naprawde. nie trzeba tego w kolko pisac.
ja sie nie znam na tych wszystkich technicznych sprawach ("ja tu tylko sprzatam"), ale jezeli uwazacie, ze pisanie jakiegos poradnika cos pomoze, to prosze bardzo, jestem pewna, ze administratorzy z niego skorzystaja.

Starlight
17.08.2010, 20:16
Bjork na prezydenta! :D
Może <nie>Super Admin wnerwi się i ruszy swoje łaskawe kości rąk i odpisze na email.
Czas pokaże...

jekyll
17.08.2010, 20:20
Bjork na prezydenta! :D
Może <nie>Super Admin wnerwi się i ruszy swoje łaskawe kości rąk i odpisze na email.
Czas pokaże...

Aha. Jak byłem Redaktorem, codziennie męczyłem go, żeby coś zrobił. I tak męczyłem, że nic nie zrobił. xD

Starlight
18.08.2010, 09:44
Odszedłeś? Dlaczemu?
Może ma wakacje... jak nie zacznie działać to niech każdy spami do niego ile wlezie ^^ Wnerwi się i inny admin przyjdzie na forum.

Kamis
18.08.2010, 09:58
Albo się wnerwi i usunie forum :P

A tak na serio - faktycznie przydał by się nowy admin. Zobaczymy we wrześnie, może faktycznie tak jak to powiedział Starlight jest na wakacjach, a jak wróci i dalej nic nie zrobi to trochę mu pospamimy ^^

Wielebny
18.08.2010, 11:32
Z tego co mi Jekyll powiedział.
On jest teraz na urlopie, ale jak wróci tą wątpię by coś się zmieniło.
Jak mówili wyżej, już od roku męczą go różnymi sprawami, a on je ignoruje.

Up@: Gdyby miał taki kaprys to mógłby nawet wywalić całe forum, bo w końcu jest jego właściciele. Ale nie zrobi tego, bo nie dostawałby pieniędzy za reklamę.
A z samej strony bez newsów na którą nikt nie wchodzi by się nie utrzymał :)

Starlight
18.08.2010, 13:19
On ma ciągle wakacje :) , ja myślę że się nic niestety nie zmieni ;(

jekyll
18.08.2010, 14:51
On był na urlopie, ale już ponoć go nie ma, bo miał on trwać 2 tygodnie od początku lipca. I tak nic nie zrobi, bo nic nie robił. On jest jak ściana.

kazia
18.08.2010, 15:12
To powszechny problem posiadaczy sporych for. Trzepanie kasy na reklamach google to ich specjalność. Mimo to, laya możecie zmienić, bo ten jest tak wybitnie ******* podstawowy.

Dodanie notek moderatorskich!

Miyoki
02.10.2010, 23:53
Nie dałoby się jakoś ustawić czasu forumowego tak, by nie przyspieszał o 27 minut?
Jest to czasem bardzo irytujące.

lithium
03.10.2010, 00:40
jakby bylo mozliwe, zostaloby to zrobione.

Kamis
02.11.2010, 19:08
Przydałaby się reputacja ^^

Wielebny
02.11.2010, 19:12
Z tego co pamiętam kiedyś to na forum było, ale zostało zlikwidowane z powodu nabijania sobie nawzajem pkt. (tzn. tak mi się wydaje, oficjalnego ogłoszenia w tej sprawie nie znam)

Kamis
02.11.2010, 19:39
No właśnie że kiedyś była to słyszałam, tylko nie wiem czemu usunięto :P

@Down:
No to chyba że...

lithium
02.11.2010, 19:41
no bo uzytkownicy (nie oszukujmy sie) za zazwyczaj zbyt mlodzi na reputacje i dodaja ja zupelnie o tym nie myslac. pamietam jakie klotnie byly, ze ktos dostal negatywna reputacje, bo zrobil w poscie blad ortograficzny i tym podobne. dlatego sie to nie sprawdzi.

Violet
14.11.2010, 12:10
mogłaby taka ranga powstać "pomocnik"To by była taka osoba która by upominała np.Że zdjęcie za duże itd.mogłaby posty edytować żeby np.jak zdjęcie źle wstawione poprawić.Nie byłoby tylu kłótni że modzi i admini tylko leniuchują

lithium
14.11.2010, 12:17
przeciez moderatorzy i administratorzy to robia;p

Violet
14.11.2010, 12:43
ale wszyscy się skarżą że się leniwią

Vanitas
14.11.2010, 12:48
Jakoś nie słyszałem :{ Czy zanim coś napiszecie bierzecie pod uwagę, że oni nie siedzą 24/7 przed komputerem i nie czekają, aż ktoś napisze posta niezgodnego z regulaminem? Oni mają też swoje życie i uszanujcie to zanim zaczniecie marudzić, 'że oni nic nie robią'. Zresztą skąd wy wiecie, nie macie dostępu do logów.

lithium
14.11.2010, 12:50
a gdzie sie skarza bo nie widze=o
zreszta nie przesadzajcie, ja odkad doszlo kilku nowych smrodkow to mam luz praktycznie, bo oni zaraz wszystko akceptuja itd XD co prawda mi tez sie zdarza czasem ale wczesniej to norma byla jak wchodzilam w panel a tu 29357874545 tematow do zaakceptowania, teraz to rzadkosc;p

Ăille
14.11.2010, 13:04
Nie mam na co narzekać,chociaż jest tu trochę tłoczno

Liv
14.11.2010, 13:10
Lenistwo modów to wymysł niejakiej Fiołek i może jeszcze paru innych osób (które nie są w forumowej większości), spokojnie ;)
Moim skromnym zdaniem modzi wykonują swoją pracę wzorowo :)

A jak będziecie mieli zastrzeżenia co do naszej pracy, prosimy bezpośrednio do nas na PW, ewent. na skargę do adminek (opcja polecana szczególnym złośliwcom).

Wielebny
14.11.2010, 13:24
No to jeśli rzeczywiście jakiś post przeoczymy to w czym problem raport wysłać ?
Taki raport jest bardzo szybko przez modów rozpatrzony.

Bywa, że modzi się wręcz na takiego rzucają :>
Warto!

Chryzantem Złocisty
14.11.2010, 15:09
jak dla mnie ekipa administracyjna jest świetna,nie same ciepłe kluchy tylko ludzie z pazurem,z którymi można się powydurniać i pospamować,ale też pogadać o wszystkim

@down - jacy "inni"?Twoje misie pluszowe się nie liczą :P

Violet
14.11.2010, 18:43
ale ja nic nie mówie że wy to lenie.Tylko tak napisałam bo inni tak uważają

lithium
14.11.2010, 18:48
JACY INNI I GDZIE? znow jestem niedoinformowana

Severé
16.11.2010, 17:12
A wg. mnie modzi wykonują swoją pracę na ocenę dostateczną. ( to 3 jakby ktoś nie wiedział :P )

Violet
16.11.2010, 17:27
piszą tak tylko że za 6 minut już tego nie ma bo modzi to tuszują usuwając

lay
16.11.2010, 17:33
To, że usunięty post jest niewidoczny dla użytkowników nie oznacza, że moderatorzy i administratorzy go nie widzą.

Ja zaś nie rozumiem, na co można na tym forum narzekać. Jest przecież porządek, cóż moderatorzy mieliby robić więcej?

Chryzantem Złocisty
16.11.2010, 17:33
ale Ty głupoty gadasz,nołlajfę na tym forum kilka godzin dziennie i nigdy nic takiego nie zauważyłam,usuwanie moich postów owszem,ale innych...

chcesz pospiskować to wejdź na jakieś paranormalne.pl czy coś

@down - zapomniałaś o masonerii i Żydach

Rocket
16.11.2010, 18:02
modzi coś tuszują? to efekt spisku Rządu Światowego i Iluminatów. nawet tu sięgają ich nieczyste ręce!

@Chryz: pominęłam też zydokumunę, satanistów, cyklistów, gejów i feministki, armię USA, muzułmanów, BigPharmę i paru innych ale nie chciałam rozwlekac posta, rozumiesz...

Wielebny
16.11.2010, 18:11

Niby kto, gdzie i co pisze. ?
Twierdzisz, iż jesteśmy leniwi, więc uargumentuj to podając choćby przykład, który najlepiej to zobrazuje :)

Vanitas
16.11.2010, 19:09
Po poście Sweet Chocolate przestałem wierzyć w ludzi. Podaj chociaż jeden temat gdzie został usunięty czyjś post w którym zawarte są skargi na moderatorów? Myślę, że sami zainteresowani chętnie to sprawdzą. Ogarnij się dziewczyno - siedzisz na forum bez przerwy i szukasz dziury w całym. Zresztą skąd możesz wiedzieć, że to moderatorzy usuwają dany post?

Starlight
16.11.2010, 19:59

Tak! Ty zawsze wiesz najlepiej.
Nawiązując do Postu <flaszki :D> Gingersa - Wiesz nie widzę czegoś takiego jak "Post został usunięty przez...." na tych kartach.
Więc jak nie wiesz to nie mów.
A teraz pokaż swoją nienawiść do tego postu i dowal mi!

lithium
16.11.2010, 20:07
ojeny chce zrobic aferke na forum a wy sie dajecie;p trolla sie nie karmi!

Kamis
16.11.2010, 20:09
ojeny chce zrobic aferke na forum a wy sie dajecie;p trolla sie nie karmi!

Bez jaj... jak nie masz konkretnych powodów/dowodów to nie pisz że mody/adminy co 6min usuwają komentarze...

http://img245.imageshack.us/img245/7786/trol.jpg

Liv
16.11.2010, 20:23
Ostatecznie na forum dawno nie było żadnej afery, a Fiołek i tak jest na przegranej pozycji, więc można by sobie pozwolić ;>
Ale nie to nie ;<

Raven
16.11.2010, 20:24
mam jakieś dziwne przeczucie, że Sweet Chocolate szuka miejsca do nabijania postów :) w końcu co szkodzi powymyślać kilka bzdetów i szukać co chwile eeee "argumentów"

droga Sweet Chocolate, są na tym forum tematy skasowane gdzie wjeżdżano na administrację ale było to za czasów grubo przed twoją rejestracją tutaj, więc proszę nie wymyślać, że TERAZ takie sytuacje mają miejsce :)

Rocket
16.11.2010, 20:38
eh, party killers. trolle są po to aby je karmić :(

Raven
16.11.2010, 20:42
przecież wam pozwalamy :D jak widać żadne posty nie zostały skasowane!

Rocket
16.11.2010, 21:02
ale juz dokonaliście oficjalnej demaskacji. teraz to już nie to samo.

Kamis
13.12.2010, 15:55
Ja wiem, że chyba trochę robię offtopa, przepraszam, ale myślę że nie ma sensu zakładać nowego tematu. Więc ja jestem ślepa, i za grzyba nie mogę znaleźć tej 'listy banów'. Mógłby ktoś mnie pokierować albo dać linka gdzie to jest? :P

@Chryz: Dziękiii! :D

Chryzantem Złocisty
13.12.2010, 15:56
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38324

Snerta
25.12.2010, 11:11
Wyświetlanie tych piekielnych sub-for. Póki co, nie masz pojęcia, co czeka cię w danym dziale. Jeśli sub-fora będą widoczne na stronie głównej, zdecydowanie ułatwi to przeglądanie forum i umili na nim pobyt. (mod nazywa się cyb - sub-forum manager dla zainteresowanych)
http://img43.imageshack.us/i/subfora.jpg/
To, co zostało zaznaczone na niebiesko, to pole, które widzicie wy standardowo, na tym forum; podkreślone elementy, to widok sub-for na stronie głównej. Dla przykładu: w dziale off-topic funkcję elementów podkreślonych we wcześniej pokazanym ss, pełniłyby sub-fora, tj. Muzyka, Men Zone, Women Zone etc.

I shitbox (shoutbox). Wiem, że na forum jest czat, i wiem, że temat był poruszony, ale o ile wygodniejsze byłoby posiadanie shoutboxa na stronie głównej forum? Wszystko pod ręką, na tej samej karcie.

No i layout, ale to już kwestia poruszana wielokrotnie, więc tylko dodaję od siebie, że przyjemniej byłoby ogarnąć coś świeżego.

@down;
Ten temat służy do wyrażania swojej opinii o niedociągnięciach forum? To jest ocena subiektywna, nie musisz się z nią zgadzać, ale nie musisz też reagować tak agresywnie. Może jest to kwestia tego, że na forum jesteś kawał czasu i zdążyłeś się przyzwyczaić, ale mnie - jako nową użytkowniczkę to odstręcza.

Starlight
25.12.2010, 11:14
@Up co masz do sub for?
Jakoś tylko tobie to przeszkadza.
temat Shouboxa i Layout jest zamknięty. <kilka stron wstecz.

@Up ja Tylko zadaje pytanie, bo tylko Ty poruszylaś ten temat... wiec...

Wielebny
25.12.2010, 13:03
Nie ważne czy to będzie przydatne czy nie.
I tak nic w działaniu forum nie możemy zmienić, więc nie ma co na ten temat dyskutować.
Ja tam osobiście byłbym za propozycją subfor, ale i tak niestety nie możemy tego wprowadzić.

Co do sporów wokół sb, ja osobiście byłbym za, ale jego brak specjalnie mi nie doskwiera.

Narcyz
26.12.2010, 22:55
Co do subfor raczej jestem na nie, teraz mi się ciężko na głównej połapać, żeby coś znaleźć a takto było by tego za dużo.. Chyba, że nastąpiła by zmiana całego wyglądu, który także jest nijaki.

Co mnie ostatnio zainteresowało, gdyż nie wiem czy może występuje coś takiego jak powiadomienie e-mail o nowej prywatnej wiadomości bądź wpisie na profilu?
Jeżeli tak to przepraszam, jeżeli nie warto byłoby coś takiego wprowadzić.

Björk
27.12.2010, 05:08
@ up. Istnieje w ustawieniac profilu. Ale oczywiście ;) czasami działa, a czasami nie :D