Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
17
18
moja simka miała pęłną lodówkę wszyskiego, co mozna kupić. weszłam na tym samym savie na pusta parcele inna rodzinka i zaczelam budowac dom, prawie w ogole nie bylo trybu zycia, potem wrocilam do tej simki co lodowke miala pelna, a tam wszystko cofnelo sie do podstawowego wyposazenia (w lodowce). jest jakis sposob, zeby simy tak szybko nie zżerały jedzenia??
Wydaje mi sie, ze poprostu wszystko sie resetuje zawsze jak zmieniasz aktywna rodzine, zapewne to co miala w plecaku tez przepadlo. Niestety to taki blad w grze.Mnie tez wyczyscilo lodowke jak zmienilam na chwile aktywne rodziny, wkurzylam sie, bo mialam tam owoce zycia.
Da się przenieść rodzinę z prarceli x na parcelę y (samą rodzinę) ?
JUPPI JE ! TO MÓJ 1000 POST!
Fatamorgana
10.08.2009, 11:59
Wydaje mi sie, ze poprostu wszystko sie resetuje zawsze jak zmieniasz aktywna rodzine, zapewne to co miala w plecaku tez przepadlo. Niestety to taki blad w grze.Mnie tez wyczyscilo lodowke jak zmienilam na chwile aktywne rodziny, wkurzylam sie, bo mialam tam owoce zycia.
Niestety, ale wszystko to znika. Może poprawią to w następnej aktualizacji?
Orzechowo
10.08.2009, 12:15
a ja mialam plonace owoce ;C no a w wyposazeniu szlif rozowego diamentu wart 17 tysiakow... O NIEE
czy rzeźbiarza ciała mozna uzyc tylko raz? czcialam zeby mojej simce "zeszly" miesnie ale dalam za slaba moc i prawie nic sie nie zmienilo :/
mozna wiele razy,ale w odstępach czasowych ;d
ej, ten kwiat śmierci na cmentarzu nie daje mi się zerwać, 10lvl ogrodnictwa;/
Da się przenieść rodzinę z prarceli x na parcelę y (samą rodzinę) ?
JUPPI JE ! TO MÓJ 1000 POST!
eeeeeee... przeprowadzic za pomoca telefonu?
Orzechowo
10.08.2009, 13:41
a wiecie może w jakich? tydzień, dwa?
ale mi już ulżyło, myslałam że bede musiala znowu zbierac te 40 tys punktow, uff :)
a wiecie może w jakich? tydzień, dwa?
ale mi już ulżyło, myslałam że bede musiala znowu zbierac te 40 tys punktow, uff :)
dzień (simowy) a nawet krócej :).
Mam pytanko. U koleżanki przeczytałam w jakiejś gazetce o simsach, (wydanie specjalne) że jeśli ciąża u simki przebiegnie prawidłowo (będzie czytała książki, chodziła do lekarza, spa itp.) to będzie mogła wybrać 2 cechy dziecka i jego płeć(!). Czy można wybrać płeć dziecka czy kolejna gazetka napisała słowo za dużo?
Orzechowo
10.08.2009, 14:31
płeć można wybrać ale w inny sposób.
simka musi być w ciąży.
jeśli bedzie jadla arbuzy to bedzie dziewczynka
jesli jablka to chlopczyk
jesli np. chcesz dziewczynke to sie ograniczaj z jablkami i na odwrot
ultraviolence
10.08.2009, 15:09
płeć można wybrać ale w inny sposób.
simka musi być w ciąży.
jeśli bedzie jadla arbuzy to bedzie dziewczynka
jesli jablka to chlopczyk
jesli np. chcesz dziewczynke to sie ograniczaj z jablkami i na odwrot
Tylko podobno, po zainstalowaniu którejś z łatek, ten sposób już nie działa.
Kaska117
10.08.2009, 15:48
Ja mam pytanie. Pobrałam drugie otoczenie i gdzie mam je włożyć? Do download?
Tylko podobno, po zainstalowaniu którejś z łatek, ten sposób już nie działa.
jest mod robiący tak, że to działa w 100%
okruszek
10.08.2009, 16:30
Kaska117 do moje dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3/InstalledWorlds
To może poszukaj nasion i sama zasiej :)
nasion kwiatu śmierci nie ma : O
albbo czegos nie wiem
nasion kwiatu śmierci nie ma : O
albbo czegos nie wiem
Fakt nie ma. Jest tylko ryba śmierci, a wam chyba chodzi o owoc i to życia nie śmierci.
brzós możesz podać str. z tym modem?
Orzechowo
10.08.2009, 18:36
są nasiona kwiatu smierci, moge potwierdzic. moja simka zbierala nasiona i wszystkie zasiala i jedna roslina to byl kwiat smierci. dodam, ze ten cmentarzowy wykorzystala, kiedy ja porazil prad.
Potwierdzam również wyhodowałam kilka kwiatów śmierci. A nasionko znalazłam koło ośrodka naukowego.
Potwierdzam również wyhodowałam kilka kwiatów śmierci. A nasionko znalazłam koło ośrodka naukowego.
Przepraszam. Ja także znalazłam go na cmentarzu. I wcale nie miałam ogrodnictwa 10 level.
Kaska117
10.08.2009, 22:11
Mam pytanko...
Moja simka ma pragnienie "Doskonałe akwarium" Mam 13 rybek, różnych i pragnienie się nie spełnia. Co zrobić?
ryby muszą być doskonalej jakości
Kaska117
10.08.2009, 22:37
ryby muszą być doskonalej jakości
Aaa, dzięki wielkie
Mam pytanko, może już było ale nie umiem znaleźć. Otóż jak iść na dyżur do szpitala. Wyświetla mi się okienko że ma iść na dyżur ale nie wiem jak to zrobić. I jeszcze do czego służy dzwonek medyczny?
gruszka.
11.08.2009, 07:45
urodziło mi się grube dziecko, stało się nastolatką, zaczęło mnie to wkurzać. poćwiczyła troche schudła, ale co z tego jak następnego dnia znów była gruba. i tak w kółko, da się schudnąć na dłużej?
urodziło mi się grube dziecko, stało się nastolatką, zaczęło mnie to wkurzać. poćwiczyła troche schudła, ale co z tego jak następnego dnia znów była gruba. i tak w kółko, da się schudnąć na dłużej?
A spróbuj za nagrody szczęścia kupić taką maszynę do zmieniania kształtu ciała kupić i to działa na dłużej, jak ustawisz, by była szczupła, albo normalna.
Miałam taki przypadek. Musiała codziennie ćwiczyć przez bardzo długi okres, jak przestawała od razu stawała się gruba. Po jakimś dłuższym czasie nie miała już tendencji do tycia i szczupła figura utrzymywała się bez ćwiczeń.
magda1984
11.08.2009, 09:14
Mam pytanko, może już było ale nie umiem znaleźć. Otóż jak iść na dyżur do szpitala. Wyświetla mi się okienko że ma iść na dyżur ale nie wiem jak to zrobić. I jeszcze do czego służy dzwonek medyczny?
Dzwonek medyczny to jak pager :) lekarz ma go po to, żeby Cie na te dodatkowe dyżury wzywali :) z reguły w dzień wyskakuje komunikat że np." dzisiaj Twoja simka musi wrócić na dyżur, a potem w nocy masz komunikat że potrzebują Cie w szpitalu, no i wystarczy na szpital kliknąć i tam będzie opcja taka.
Dawno nie grałam lekarzem, ale chyba tak to się odbywa.
Dyzur w szpitalu polega na tym, że sim jest gotowy na wezwanie, ale siedzi w domu. Jeżeli będzie naprawdę potrzebny, to będzi chciał jechac do pracy automatycznie. Wezwanie może sie pojawić, ale nie musi. Wezwanie przychodzi na pager, ale nie zauwazyłam czy wtedy coś dzwoni.
Chryzantem Złocisty
11.08.2009, 09:33
Dodam że jak nie pójdziesz to znacznie Ci spadnie ocena pracy.
Moja simka nigdy nie chodzi,ale jakoś awansuje,uważam że te całe dyżury to głupota :P
Nie dość,że sim pada na twarz po pracy to jeszcze w nocy w trakcie snu ma jechać do szpitala.Takiego wała.
Mam małe pytanko co do łapania okazji które się dostanie jak nauczy się dobrze którąś umiejętność lub jest się w pracy. Są różne ich typy ale ja nie rozumiem jednej... Naprzykład pojawia się okazja i pisze: Bla, bla, bla potrzebny sprzęt bla, bla znajdziesz w wyposażeniu rodziny. Czyli gdzie w plecaku nie ma (choć czasami te rzeczy pojawiają sie w plecaku ale to już inne typy okazji) No to gdzie to jest?? Jeszcze dodam że to pojawia sie nie tylko w okazjach bo np: Jak miałem karierę muzyczną to współpracownicy tali mi przezent (jakiś sprzęt grający) i pisało że znajduje się w wyposażniu rodziny ? To gdzie te wyposażenie??
Mam małe pytanko co do łapania okazji które się dostanie jak nauczy się dobrze którąś umiejętność lub jest się w pracy. Są różne ich typy ale ja nie rozumiem jednej... Naprzykład pojawia się okazja i pisze: Bla, bla, bla potrzebny sprzęt bla, bla znajdziesz w wyposażeniu rodziny. Czyli gdzie w plecaku nie ma (choć czasami te rzeczy pojawiają sie w plecaku ale to już inne typy okazji) No to gdzie to jest?? Jeszcze dodam że to pojawia sie nie tylko w okazjach bo np: Jak miałem karierę muzyczną to współpracownicy tali mi przezent (jakiś sprzęt grający) i pisało że znajduje się w wyposażniu rodziny ? To gdzie te wyposażenie??
Wyposażenie rodziny jest jak dasz tryb kupowania, na dole takie otwarte pudełko.
Mój sim chce być Arcymistrzem szachowym. Osiągnął już 10 poziom logiki i jest na czwartym poziomie szachowym, ale nie wiem, jak dojść do ostatniego - piątego. Brak jest opcji na telefonie, aby wezwać przeciwnika wyższej rangi. Jak sprawić, by zdobył tą piatą rangę?
A ja mam takie pytanie: grałam moją rodzinką i facet dostał okazję, żeby do restauracji dostarczyć ileś tam składników, gdybym to wykonała mogłabym sadzić steko i burger rośliny. Jednak przełączyłam grę na inną rodzinę, a gdy ponownie weszłam do tego faceta to wszystkie okazję się usunęły. Gram i gram w jego rodzinie ale nie dzwonili ponownie z tej restauracji. Zadzwonią w końcu czy ta okazja mi już przepadła?
Olusiak, niestety ta okazja ci już przepadła. Okazje kasują się tak jak obietnice i pragnienia, też mi się tak zdarzyło.
To co teraz zrobić?już nie będę mogła zasiać steko i burger roślin? czy może jest jakiś inny sposób? :(
gruszka.
12.08.2009, 09:42
kolejne pytanie. moja urodzona simka, która dorastała w prawidłowy sposób. mogłam wybierać cechy itepe., wzorowa uczennica i w ogóle, dorosła i ma tylko 4 cechy. da się jakoś pozyskać tą piątą?
Jak masz wystarczającą ilość punktów szczęścia życiowego to kup nagrodę "kryzys wieku średniego" ja wtedy mogłam wybrać 5 cechę :)
Albo wpisać testingCheatsEnabled true i kliknąć na tą simke trzymając Shift i będzie opcja modyfikuj cechy
albo wpisać kod: testing cheats enabled true
klikasz z shiftem na sima i bierzesz: modyfikuj cechy aktywnego sima (czy coś w tym stylu). Ja tak robiłam, bo gra już kilka razy nie zapamiętała cech charakteru, które nadawałam simom przy urodzinach. bo chyba trochę bez sensu wydawać punkty na naprawianie błędu gry... ;)
narine1234
12.08.2009, 10:30
mam problem...
włacza mi sie gra The Sims 3 i gdy już chce wybrać miasto wyskakuje mi taki błąd z nagłówkiem ,,Nieudana autoryzacja dysku" i z treścią ,,Nie byliśmy w stanie zweryfikować, czy twój dysk z grą to ważna kopia the Sims 3. Skontaktuj się z centrum pomocy" .
Co mam robić???
Pomóżcie, proszę :(
gruszka.
12.08.2009, 10:38
jeśli to oryginał to skontaktuj się z EA
narine1234
12.08.2009, 11:58
ale jak mam to zrobić? nic nie wiem...
prosze o dokładniejszą pomoc...
Mam pytanie. Mam simke kleptomankę i jak coś kradnie, to najtańszą rzecz w pomieszczeniu. Jest możliwość żeby kradła np. auto z podwórka, jak tak to od czego to zależy. Od stopnia w karierze przestępcy? Ilości zwiniętych rzeczy? I jeszcze jedno z czystej ciekawości; czy w grze są simy które były pokazane na zwiastunach? Szukałam i nie umiem ich nigdzie znaleźć. To tyle, proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam Milka
Edit
Wydaję mi się że powinnaś postępować zgodnie z zaleceniami w książeczce dołączonej do simsów. Jest tam jakiś adres internetowy i zwykły.
Nieidealna
12.08.2009, 16:56
Mam simke kleptomankę i jak coś kradnie, to najtańszą rzecz w pomieszczeniu. Jest możliwość żeby kradła np. auto z podwórka, jak tak to od czego to zależy. Od stopnia w karierze przestępcy? Ilości zwiniętych rzeczy?
A może auto jest za duże i nie mieści jej się do wyposażenia?<bezradna>
jak spelnic pragnienie: 'patrzec jak x staje sie geniuszem'?
Trzeba kliknąć jak najbliżej auta,ja kilka razy ukradłem auto.
Mój brat odkrył że u Wanwright'ów (czy jak o się pisze) w SV rośnie krzak płonących owoców czy w riverview też gdzieś rośnie?
To co teraz zrobić?już nie będę mogła zasiać steko i burger roślin? czy może jest jakiś inny sposób? :(
Spokojnie, na pewno kiedys okazja pojawi sie po raz drugi :)
narine1234
13.08.2009, 06:59
już mi chodzi gra, ale nie do końca...
gdy chcę włączyć tryb budowy albo kupowania to gra mi się wyłacza... dlaczego? :(
Czy można stworzyć własne miasto???
Nieidealna
13.08.2009, 11:07
Nie można.Szkoda,bo sama chciałabym stworzyć własne.:(
Nie można, ale za to możesz ściągnąć.
Nie jestem pewna, ale chyba trzeba wybrać dziecku cechę Geniusz.
Ponawiam pytanie: jak sprawić, by sim osiągnął ostatnią - piątą rangę w szachach i tym samym stał się Arcymistrzem?
Do tej pory wzywałam przeciwników szachowych z wyższą rangą przez telefon. Teraz, gdy sim ma czwartą rangę szachową, nie ma tej opcji.
magda1984
13.08.2009, 17:18
czy można się włamać do domu simów własnym simem ?:) np. do sąsiadów? :) i pozabierac im rzeczy ? :)
Orzechowo
13.08.2009, 17:42
jesli sim ma ceche kleptoman to mozna, ale tylko na podworze lub do garzazu
Jak wejdziesz do garażu to otworz ci się caly dom
agnieszka130187
13.08.2009, 18:35
Mój Sim przyjął okazję, aby biegać jedną godzinę w zamian za kasę. Mam w wyposażeniu takie urządzenie monitorujące, rzekomo okazja jest od kierownika siłowni. Biegam Simem godzinę a nawet biegam truchtem i klikam na salę gimnastyczną w Riverviev, ale tam jest tylko odwiedź, żadnych innych opcji, a mam oddać to urządzenie, na urządzeniu też opcji brak.... miał ktoś tą okazję ? Jak to zrobić, dodam, że umiejętności sportowe max.
może w czasie jak biegnie pojawi sie jakas opcja na tym monitorujacym czyms?
agnieszka130187
13.08.2009, 18:54
właśnie jest tylko opcja zniszcz.... zrobiłam to i pokazało się, że nie mogą monitorować i koniec okazji, ale szybciej zapisałam grę,więc uratowałam to urządzonko....
to moze to taka okazja-joke?
watpie, ale kto wie co kryje przed nami iejgejms
rocktechnika
13.08.2009, 19:04
@up agnieszka130187
Musisz truchtać przez godzinę, po prostu truchtać. Nie musisz jakoś klikać na to urządzenie, tylko wybierasz punkt w mieście i truchtasz. Gdy to wykonasz, to w opisie okazji powinno Ci się pojawić, komu masz zanieść to urządzenie (ja tak miałam). Jeśli dobrze pamiętam, to podczas wykonywania truchtania, koło opisu okazji zaczyna "lecieć" czas biegania - taki niby-licznik.
agnieszka130187
13.08.2009, 19:06
Ok, mam zanieść Simowi Heather, tylko, że ja go znaleźć nie mogę, jak mam go szukać ?
jak wezmiesz mape, to ci pokaze jego twarz
ale wez zeby ci wszystko pokazywalo,nie np. tylko domy przyjaciol
ja tak sledzilam" pana Frio, jak chodzilo o jedzenie ;]
jesli to male dziecko, to naucz go siusiu, chodzic i mowic, a wtedy bedziesz mogla mu wybrac ceche. i wybierasz geniusz, ale to chyba logiczne =d
ale jest tez patrzec jak x staje sie geniuszem a jest to dziecko/nastolatek
jaka ksiazke mam przeczytac, zeby dowiedziec sie na jaka przynete lapac meduzy?
poziom 4 wedkarstwa
The FerG
13.08.2009, 23:30
Ja mam 2 takie pytania:
1.Czy w simsach 3 jest cos jak kostka od placzu ,smiechu itd tak jak w dwójce?
2.Nie wiem czemu ,ale co 1-2 dni w pokoju dzieci nagle pokazuje mi sie kałuża...i to w 3 miejscach zazwyczaj...wie ktoś może skąd te kałuże? ._.
ad2: dziury w dachu? XD
Nie żartuję. Zdarzyło mi się że gdy powierzchnia/podłoga była krzywa, to dach w pewnym miejscu posiadał niewielką, choć doskonale widoczną dziurę :P
Ja mam 2 takie pytania:
2.Nie wiem czemu ,ale co 1-2 dni w pokoju dzieci nagle pokazuje mi sie kałuża...i to w 3 miejscach zazwyczaj...wie ktoś może skąd te kałuże? ._.
moze sikaja?
albo maja umywalke/cos ktora regularne sie psuje?
Ja mam 2 takie pytania:
a są to dzieci w tym wieku co sikają do nocnika itd? ja miałam kałuże jak długo nocnika nie sprzątnęłam
ale tu jest ze co 3 dni dokladnie sie zalewa
Dlaczego w mojej grze nie widać tej latarni w SV
ale jest tez patrzec jak x staje sie geniuszem a jest to dziecko/nastolatek
jaka ksiazke mam przeczytac, zeby dowiedziec sie na jaka przynete lapac meduzy?
poziom 4 wedkarstwa
quotequote
agnieszka130187
14.08.2009, 15:57
Mam pytanko odnośnie roślinek. Otóż mój Sim miał pragnienie zerwać roślinkę, gdzieś w mieście. Zerwałam krzaczek śmierci z cmentarza i ok spełniło się. Zauważyłam też, że obok miejsca, gdzie można podjąć karierę przestępcy rośnie roślinka, którą można karmić. Mam pytanie, gdzie w Riverviev i SV rosną jakieś ciekawe roślinki, których owoce można zawędzić ? Chodzi mi o parcele publiczne jak i domy rodzin. :D
Mam też pytanie dlaczego mój Sim nigdy nie dostał jeszcze okazji związanej z ogrodnictwem, chciałabym dostać te roślinki, które można zdobyć tylko przez tzw. okazję...
okruszek
14.08.2009, 16:27
absinth meduzy na winogrona ( o ile pamietam do meduzy nie ma ksiazki) trzeba probowac
dzieki okruch
agnieszko, pytanie: jak zerwalas kwiat smierci? ja za cholere nie moge go zerwac ckckck
agnieszka130187
14.08.2009, 17:16
dzieki okruch
agnieszko, pytanie: jak zerwalas kwiat smierci? ja za cholere nie moge go zerwac ckckck
Trzeba upilnować aż będzie można zerwać owoce kwiata śmierci, tzn. musisz codziennie na cmentarz chodzić, w końcu pojawi się opcja ZBIERZ, tak jest tylko OGLĄDAJ.
Dlaczego w mojej grze nie widać tej latarni w SV
Ponawiam pytanie
Jest jakiś sposób żeby wskrzesić sima(nie chodzi mi oto żeby potem był duchem)?I czy jest już SimPe do trójki?
Trzeba upilnować aż będzie można zerwać owoce kwiata śmierci, tzn. musisz codziennie na cmentarz chodzić, w końcu pojawi się opcja ZBIERZ, tak jest tylko OGLĄDAJ.
dzieki bardzo!
kamil11 - podejrzewam, że w opcjach masz pole widoczności oznaczone jako "niskie". Ale jeśli masz słabszy komputer, proponuję tego nie zmieniać, chyba, że nie zależy Ci na wydajności :)
Mam pytanko odnośnie roślinek. Otóż mój Sim miał pragnienie zerwać roślinkę, gdzieś w mieście. Zerwałam krzaczek śmierci z cmentarza i ok spełniło się. Zauważyłam też, że obok miejsca, gdzie można podjąć karierę przestępcy rośnie roślinka, którą można karmić. Mam pytanie, gdzie w Riverviev i SV rosną jakieś ciekawe roślinki, których owoce można zawędzić ? Chodzi mi o parcele publiczne jak i domy rodzin. :D
Mam też pytanie dlaczego mój Sim nigdy nie dostał jeszcze okazji związanej z ogrodnictwem, chciałabym dostać te roślinki, które można zdobyć tylko przez tzw. okazję...
Ciekawe roślinki? Na pewno wiesz, gdzie znajdują się kwiaty śmierci, więc nie będę pisał. Wiem tylko, że w SV u Koffiego w ogródku znajdziesz ogniste owoce. W Riverview omniroślina rośnie z tyło za ośrodkiem naukowym. W SV pewnie wiesz, że jest ona też w ogrodach ośrodka. Ale omnirośłina nie ma owoców, więc nie zwędzisz :) A co do tych wyzwań - to pojawiają się one dopiero jak rozwijasz ogrodnictwo. Jeśli nie masz punktów ogrodnictwa to nie pokarzą Ci się wyzwania :)
The FerG
14.08.2009, 21:28
Dziury w dachu chyba nie ma chodz pewien nie jestem...ale w trójce i tak nie ma deszczu XD
Z nocnika może i tak...ale wątpie zeby z nocnika sie wylewalo na druga strone pokoju.
A dzieci nie sikaja xdd
A zna ktos odpowiedz na pierwsze pytanie? ; d
agnieszka130187
14.08.2009, 23:01
Ciekawe roślinki? Na pewno wiesz, gdzie znajdują się kwiaty śmierci, więc nie będę pisał. Wiem tylko, że w SV u Koffiego w ogródku znajdziesz ogniste owoce. W Riverview omniroślina rośnie z tyło za ośrodkiem naukowym. W SV pewnie wiesz, że jest ona też w ogrodach ośrodka. Ale omnirośłina nie ma owoców, więc nie zwędzisz :) A co do tych wyzwań - to pojawiają się one dopiero jak rozwijasz ogrodnictwo. Jeśli nie masz punktów ogrodnictwa to nie pokarzą Ci się wyzwania :)
Właśnie ogrodnictwo mam 10 poziom.....
dorrrocia
15.08.2009, 11:48
Właśnie ogrodnictwo mam 10 poziom.....
Musisz czekać i czekać. Mi się dopiero po pewnym czasie pojawiły wezwania...
mi tak samo, zebym przyniosla x ilosc owocow do restauracji/anywhere
narine1234
16.08.2009, 10:37
a gdzie można kupić ubrania?
jak "kupic ubrania?"
w sensie że zmienić strój?
szafa-> zaplanuj strój
narine1234
16.08.2009, 14:32
oto właśnie mi chodziło :) dzięki ;)
aluminium.
16.08.2009, 14:38
Moja simka ma marzenie "zbierać nasiona" (czy coś w tym stylu). Wie ktoś gdzie te nasiona zbierać.?
Nasiona możesz zbierać w całym mieście w Sunset Valley troszkę znajduje się ich koło cmentarza a w Rivierview koło kamiennego kręgu
Moja simka ma marzenie "zbierać nasiona" (czy coś w tym stylu). Wie ktoś gdzie te nasiona zbierać.?
Daaagi nie żartuj! :| Przecież nasiona są wszędzie i już tyle na forum o tym było. Szukaj w parkach, przy jeziorkach, w kamiennych kręgach, ogólnie na łonie natury, również na cmentarzach. :D
najlepiej jak twój sim będzie w pracyto daj prędkość czasu na normalną przybliż kamerę i poszukaj po mieście,albo weź kup pomocnik kolekcjonera
Daagi najlepiej poszukaj nasion w parku w Sunset Valley a jak grasz w rivierviev to w tym kamiennym kręgu :D
Kaska117
16.08.2009, 19:14
Mój sim pracuje w policji. Jak mam pisać raporty? Przeszukałam śmieci i mi się wyposażeniu pojawiły. Ale raportu nie mogłam napisać. Jak to zrobić?
Żeby pisać raporty, to własnie - albo przeszukujesz kosze , albo kwestionujesz innych simów
Potem jeśli masz już jakieś wiadomości nt sima, klikasz na swoim komputerze w interakcję Pisanie/-Raporty/- i pisz raport ( czy cuś takiego
Ale na pewno jest w Pisanie-> Raporty
Kaska117
16.08.2009, 19:29
Dzięki, nie sprawdzałam w pisaniu.
agnieszka130187
16.08.2009, 20:13
Za punkty życiowe kup sobie pomocnik kolekcjonera, wtedy będziesz wiedziała, gdzie są nasiona, skały itd. :) Bardzo przydatny.
kriss de valnor
16.08.2009, 22:19
Ja mam następujące pytanie:
czy po tym, jak umieściłam rodzinę w Riverview, jest możliwość przeniesienia jej wraz z domem do Sunnyvale?
pomocnik kolekcjonera jest świetny, moja simka spełniła pragnienie życiowe, kupiła sobie go, rozwinęła na 10 poziom ogrodnictwa. zmieniłam aktywną rodzinę i bach, stracoe.
czy jest jakis sposob na odzyskanie nagrobka? bo w trakcie zmiany aktywnej rodziny umarla spokrewniona simka i cholera teraz nie ma jej grobu =/
Orzechowo
17.08.2009, 13:54
czyba jak klikniesz na tym takim no... tym co na cmentarzu wybudowali... KATAKUMBY to bedzie (a raczej powinna bo niektorzy jej nie maja) opcja zajmij sie zmarlymi
aluminium.
17.08.2009, 15:27
Za punkty życiowe kup sobie pomocnik kolekcjonera, wtedy będziesz wiedziała, gdzie są nasiona, skały itd. :) Bardzo przydatny.
Ale jak już to kupię to co mam kliknąć, żeby były.?
rocktechnika
17.08.2009, 15:32
Ale jak już to kupię to co mam kliknąć, żeby były.?
Gdy masz Pomocnik w wyposażeniu przypuśćmy Simki Ani, to wchodzisz w jej wyposażenie i szukasz znaczka z motylkiem. Gdy na niego klikniesz, to pokażą Ci się różne opcje: kamienie, nasiona, owady itd. Wybierasz tę, która Cię interesuje i od tej chwili Twoja Simka Ania, gdy wejdziesz w widok okolicy mając ją aktywną, będzie widziała na mapie masę znaczników pokazujących, gdzie znajdziesz np. nasiona.
aluminium.
18.08.2009, 10:59
Dzięki. Na prawdę nie orientuje się w ts3. Więc pytań jeszcze będzie :P
czyba jak klikniesz na tym takim no... tym co na cmentarzu wybudowali... KATAKUMBY to bedzie (a raczej powinna bo niektorzy jej nie maja) opcja zajmij sie zmarlymi
no chodzi o to ze nie ma, bo ona zmarla jak dopiero zaczelam grac inna rodzina, ktora sie z nia nie przyjaznila =/
Orzechowo
18.08.2009, 11:38
a jak zmarla miala jakas rodzine to wejdz do niej i kliknij znowu innej opcji nie widze
no chodzi o to ze nie ma, bo ona zmarla jak dopiero zaczelam grac inna rodzina, ktora sie z nia nie przyjaznila =/
Jak się z nią nie przyjaźniła ta nowa rodzina, to nie odzyskasz jej nagrobku. Chyba, że wczytasz poprzedni stan gry i albo poczekasz aż umrze i wtedy jakimś simem weźmiesz jej grób, skopiujesz tego sima do skrzyni i wprowadzisz go w aktualnym zapisie zostawiając nagrobek tej simki, albo to samo tylko, że sama ją uśmiercisz. Jeśli oczywiście chce Ci się bawić...
Czy mógłby ktoś podać link z modem na usunięcie cenzury?
aluminium.
18.08.2009, 18:39
Czy mógłby ktoś podać link z modem na usunięcie cenzury?
Od tego jest dział "Gdzie mogę to znaleźć-Ts 3"
Jak się z nią nie przyjaźniła ta nowa rodzina, to nie odzyskasz jej nagrobku. Chyba, że wczytasz poprzedni stan gry i albo poczekasz aż umrze i wtedy jakimś simem weźmiesz jej grób, skopiujesz tego sima do skrzyni i wprowadzisz go w aktualnym zapisie zostawiając nagrobek tej simki, albo to samo tylko, że sama ją uśmiercisz. Jeśli oczywiście chce Ci się bawić...
sek w tym ze od tamtego czasu gralam juz sporo, wiec wczytanie poprzedniego stanu gry (jakkolwiek to sie robi) nic nie da. no szkoda, ale dzieki.
Jak robi się takie coś?http://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims3-lots-community/title/The%20Secret%20Lagoon/id/896254/
Przecież tam są zielone wodospady itp
EDIT
Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić takie mostu jak są w Riverview?
Nie da się, w trójce można modyfikować tylko parcele, nie elementy otoczenia, więc na to niestety nie masz wpływu. Możesz spróbować wybudować sobie taki mostek na parceli publicznej, ale jedynie przechodzący nad jeziorkiem, samochody po nim nie pojadą.
A jak wygląda sytuacja z malowaniem własnych obrazów? Można? Nie można? Jeśli tak, to do jakiego pliku kopiować zdjęcia, z których chcemy zrobić obraz? I jakiej powinny być wielkości do małych, średnich i dużych obrazów?
(Możliwe, że ktoś już pisał, ale po przejrzeniu dobrych 50 kolejnych stron niemal dostałam oczopląsu x.X)
Jak wrzucic plik na TSR ja nie umiem
Jak wrzucic plik na TSR ja nie umiem
Kamil11 trzymaj znalazłem na innym forum
Jak się zalogujesz, to z poziomego paska menu wybierz ostatnie "Submit", pokaże się pasek nieco niżej i wybierz "Submit Sims 2 Creations". Otworzy Ci się całkiem nowe okno (albo zakładka, jeśli siedzisz na Operze, czy IE 7).
ZMIANA: Beta Submission przeszła do poziomu standardowego dodawania plików. Jak nie możesz znaleźć w pasku Menu "Submit" i "Submit Sims 2 Creation", to użyj tego linku: http://submissions.thesimsresource.com/submissions/start.php Dalej postępuj wg poniższej instrukcji.
Wejdź tam. Zawsze czekaj, aż strona cała Ci się otworzy. Przy dodawaniu swoich plików to jest bardzo ważne.
Pojawia się pytanie "What do you want to submit?"
Masz do wyboru:
- zdjęcie
- parcelę
- okolicę
- zestaw dodatków
- dodawanie plików do istniejących już zestawów
- pojedyńczy plik inni niż powyższy (np. ubranko, mebel)
Gdy zaznaczysz któryś rodzaj, to na dole będą się pojawiać wskazówki. Najpierw pojawia się zakładka, by wybrać kategorię dodatku.
Jeśli chcesz dać ubranko to wybierasz : Sims 2 Downloads, a z drugiego okienka Clothing.
Obok Clothing pojawi się zakładka Male (męski), Female (żeński).
Potem wybierasz wiek. Następnie rodzaj ubranka.
Na chwilę okno się przyciemni i wyskoczy kolejna zakładka:
- top - ubranko na górę ciała, czyli same bluzki;
- bottom - na dół ciała, czyli same spódnice, czy spodnie;
- whole - ubranko całościowe.
Kliknij Continue.
Otworzą się takie ramki. Będziesz musiał/-ła wpisać wymyśloną przez siebie nazwę dodatku (po angielsku najlepiej, a jeśli nie znasz, to np. House 1 - domek 1, Dress 1 - sukienka 1 itp).
Ta duża tabelka to opis. Nie musisz nic tam pisać, jeśli nie chcesz, ale że coś tam musi być, to możesz trzy kropeczki postawić.
Okienko "Credit to" to miejsce, gdzie wpisujemy ksywy osób, od których coś zapożyczyliśmy, np. mesh albo teksturkę, a w przypadku domów dodatki z neta.
Dalej otworzy się spis. Jeśli ubranko było robione na maxisowskim meshu albo domek był budowany przy użyciu dodatków z różnych maxisowych rzeczy, to wybierasz odpowiedni. Jak ja buduję domki, to zaznaczam wszystkie dodatki, jakie mam - bo nie pamiętam, co używałam.
Na dole jest informacja o meshach:
- nie potrzebuje mesha;
- potrzebuje mesh, który jest już na TSR (mesh kogoś innego albo Twój)
- mesh jest z innej strony.
Jeśli mesh użyty jest z TSR, to zaznaczasz i wpisujesz nr ID tego mesha (każdy dodatek opublikowany ma swój nr).
Jeśli mesh użyty jest z innej strony, to wpisujesz nazwę strony, np. Mod The Sims 2, a na dole pełny adres http://www... itd.
Dalej otworzy się okno i spyta się Ciebie, skąd ma pobrać dodatek. Oczywiście wybierasz "Browse on My Computer". Pliki mają być spakowane w ZIP (nie RAR!!)....
Dalej już sobie poradzisz... Tak samo postępuje się z mebelkami, domami (domy mogą być w formacie Sims2Pack)...
Jak już przejdziesz przez każdy krok, to rzeczy powinny pojawić się w zakładce Uploads (na razie po lewej tego okna masz to z numerem (0), prawda? Potem pojawi się ilość dodanych dodatków).
Wejdziesz w tą zakładkę i klikniesz "Submit Creations" tak, aby Twoje dodatki przeszły do zakładki "Pending" (oczekujące).
Jak admini sprawdzą Twój dodatek i zatwierdzą publikację (najszybciej w ciągu 24h dni roboczych), to dodatku zatwierdzone przejdą do "Approved" aż do dnia publikacji. W dniu publikacji (najpóźniej do godziny 12 naszego czasu) dodatki przejdą do zakładki "Published"...
a tu jest link do tego tematu
http://forum.simy.focus.pl/index.php?showtopic=2701
rocktechnika
20.08.2009, 19:25
Mógłby mi ktoś tak porządnie wytłumaczyć, jak dopasować fryzurę do typu ubrania?
Bo ja chyba jakaś ciemna masa jestem i jedyny sposób, jaki widzę, to wchodzenie do "lustra" (w celu zmiany fryzury) w każdym typie ubioru po kolei :/ Ślicznie prosze, by ktoś wyprowadził mnie z błędu...
Chryzantem Złocisty
20.08.2009, 20:50
z tego co mi wiadomo,to jest to jedyny sposób "W grze".W CASie idzie szybciej,bo tylko wybierasz ubranie i od razu fryzurę do niego.
a w grze niestety trzeba się męczyć z ciągłym przebieraniem i podchodzeniem do lustra.
Ale nie jestem pewna.
rocktechnika
21.08.2009, 09:14
z tego co mi wiadomo,to jest to jedyny sposób "W grze".W CASie idzie szybciej,bo tylko wybierasz ubranie i od razu fryzurę do niego.
a w grze niestety trzeba się męczyć z ciągłym przebieraniem i podchodzeniem do lustra.
Ale nie jestem pewna.
Uch :( Ale dzięki za odpowiedź ;)
Coraz bardziej mam ochotę wrócić do Dwójki...
niuska18
21.08.2009, 10:29
czy zna ktoś z was kod (nie wiem czy w ogóle istnieje) aby w jednym domu było więcej niż 8 simów ?
Uch :( Ale dzięki za odpowiedź ;)
Coraz bardziej mam ochotę wrócić do Dwójki...
Tan owinien być gdzieś znaczek żeby było do wsystkich ubrań
mam jeszcze pytanie: podczas ladowania rodziny, jak sa podpowiedzi do gry, to jest jedna brzmiaca: 'uwazaj kogo zatrudniasz przez telefon, nie wszyscy pracuja uczciwie na swoja wyplate!' -> o co w tym chodzi? chyba nie zauwazylam azeby mozna bylo kogos zatrudniac
aha, i czy wy tez macie ratusz na ulicy GÓWNA 33 czy tylko ja? ;p
mam jeszcze pytanie: podczas ladowania rodziny, jak sa podpowiedzi do gry, to jest jedna brzmiaca: 'uwazaj kogo zatrudniasz przez telefon, nie wszyscy pracuja uczciwie na swoja wyplate!' -> o co w tym chodzi? chyba nie zauwazylam azeby mozna bylo kogos zatrudniac
aha, i czy wy tez macie ratusz na ulicy GÓWNA 33 czy tylko ja? ;p
Z tym zatrudnianiem chodzi o to że jak zatrudnisz lokaja to on po prostu będzie zbijał baki zamiast pracować ale ty mu za to bedziesz płacić (tak tylko mi się zdaje)
a z tym ratuszem to nawet nie wiem na jakiej mam ulicy a chodzi ci o SV czy RV?
@up : gównej czy głównej ;P
Nigdy nie zwracałam na to uwagi. :D Widocznie to błąd w grze.
Tan owinien być gdzieś znaczek żeby było do wsystkich ubrań
Już wiem :) to nie znaczek tylko jak zmieniasz fryzurę to jest taka kłódka i tam klikasz
agnieszka130187
21.08.2009, 18:00
Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. :O Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź. :)
Jak wgrać plik na modthesims.info ?
Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź.
Żeby jechać gdzieś rowerem, to sie na niego nie klika, tylko wybierasz cel podróży.
Po tym sim ci wsiądze na rower( oby ) i sam tam pojedzie.
A jeżeli wsiada do samochodu, to może schowaj go do schowka, albo zmień właściciela, może po tym będzie interakcja "Zmień właściciela" dostępna na rowerze?;)
Wiem, że coś takiego już było, ale znaleźć nie mogę. Mój Sim nie może jechać rowerem, gdy klikam na rower pokazuje się brak dostępnych interakcji. :O Mam tą barierkę, rowerek stoi elegancko, ale korzystać z niego nie można... jak mam zrobić, żeby Sim mógł jechać na nim na zakupy ? Dodam, że mam auto i rower, chcę, żeby raz jechał autem raz rowerem... proszę o odpowiedź. :)
Na początku sprawdź czy przypadkiem nie kupiłaś roweru dla dzieci i chcesz, aby nim pojechał dorosły lub nastolatek. Jeśli wszystko jest OK to schowaj auto do schowka, wybierz cel podróży, a sim pojedzie rowerem ;)
Edit : paka mnie wyprzedził :D
Orzechowo
21.08.2009, 18:44
wlasnie to jest zrabane, ze jak chcesz gdzies jechac to rowerem sie nie da bo automatycznie wybiera najszybszy pojazd jaki posiadasz. a na zadnym z rowerow nie ma opcji, przynajmniej u mnie
agnieszka130187
21.08.2009, 19:37
Napewno nie kupiłam roweru dla dzieci. Zrobię jak piszecie, a swoją drogą faktycznie głupio zrobione, jakby na rowerze nie mogło być opcji, tylko takie kombinowanie.... :D
Jak wgrać plik na modthesims.info ?
musisz się zalogować i z paska na górze wybrać Create -> Upload Items.
W nowym oknie wyskakuje ci formularz, w którym cierpliwie wypełniasz wszystkie 13 stopni. Potem czekasz do 3 dni i dostajesz wiadomość, że to, co zrobiłeś się nie nadaje. I tyle. ;)
musisz się zalogować i z paska na górze wybrać Create -> Upload Items.
Potem czekasz do 3 dni i dostajesz wiadomość, że to, co zrobiłeś się nie nadaje. I tyle. ;)
O matko no co ty mowisz? :D Pamiętam, że jak weszło TS2, to ludzie dawali tam takie rekolory, ze olaboga...
Madelaine
21.08.2009, 21:38
Gdzie znaleść owoc życia?? To nienormalne, szukam szukam i nic!! Zbieram wszystkie nasiona, byłam w katakumbach a i tak z tych znalezionych nasion wyrastają pomidory i papryki. Wiem że na cmentarzu są kwiaty śmierci, ale za nic nie umiem znaleść owocu życia.
Gdzie znaleść owoc życia?? To nienormalne, szukam szukam i nic!! Zbieram wszystkie nasiona, byłam w katakumbach a i tak z tych znalezionych nasion wyrastają pomidory i papryki. Wiem że na cmentarzu są kwiaty śmierci, ale za nic nie umiem znaleść owocu życia.
To musi być bodajże nieznane nasiono specjalne albo wyjątkowe
Mój sim kiedyś miał w wyposażeniu Owoc życia. Nie mam pojęcia, jak się on tam znalazł. Po jakimś czasie zniknął.
Nasiono owocu życia jest pod nazwą : wyjątkowe nasiono. Łatwo znaleźć nasiono używając pomocy kolekcjonera (czy coś takiego) w nagrodach.
Prudence
22.08.2009, 10:47
Wydaje mi się, że owoce życia, kwiaty śmierci, krzaki płonących owoców oraz drzewa pieniężne występują w grze jako nasiona specjalne.
Nieidealna
22.08.2009, 12:05
Wydaje mi się, że owoce życia, kwiaty śmierci, krzaki płonących owoców oraz drzewa pieniężne występują w grze jako nasiona specjalne.
To prawda,ostatnio znalazłam jakieś nasiono,nie pamiętam,czy specjalne czy wyjątkowe,i wyrosło mi z niego drzewo pieniężne:D
dorrrocia
22.08.2009, 15:16
Mam takie pytanko jak: zaktualizować sims3 ?
Nieidealna
22.08.2009, 15:25
Mam takie pytanko jak: zaktualizować sims3 ?
Kiedy włączasz grę,pokazuje się program startu The Sims 3.Są tam po lewej stronie przyciski.Klikasz na "Aktualizacje gry" i masz tam opisane,jakie zmiany są wprowadzone w aktualizacji i możesz przy okazji ją pobrać.:)
wie ktos moze jak wyglada okazja do omnirosliny? w sensie jakie zadanie trzeba wykonac?
dorrrocia
22.08.2009, 16:46
asia12
thx ;))))) sprubuję
wie ktos moze jak wyglada okazja do omnirosliny? w sensie jakie zadanie trzeba wykonac?
Trzeba przynieść 10 steków świetnej jakości. Ja sobie juz posadziłam takie na niezamieszkanej parceli (tak samo jak sery, jajka i burgery) wiec moje simy z różnych rodzin moga lekko oszukiwac :P
Madelaine
22.08.2009, 17:40
Urodziły się komuś trojaczki? Próbowałam mnóstwo sposobów i za każdym razem bliźniaki. Oboje rodziców mieli kupioną wzmożoną płodność, ale i tak d*pa xd
ok, dzieki... bo moja simka moze juz hodowac steki i kotlety, ale omnirosliny wciaz nie ma =/ byl nawet telefon w zwiazku z umiejetnoscia ogrodnictwa, ale miala dac jakies bardzo dobre produkty i tyle. dlugo czekaliscie na ta okazje?
Madelaine
22.08.2009, 17:47
Ponawiam moje pytanie powyżej, i mam jeszcze jedno, czy w TS3 naszych simów mogą porwać kosmici? Jeśli tak, czy znowu porwane simy zachodzą w ciąże?
gruszka.
22.08.2009, 18:28
Ponawiam moje pytanie powyżej, i mam jeszcze jedno, czy w TS3 naszych simów mogą porwać kosmici? Jeśli tak, czy znowu porwane simy zachodzą w ciąże?
nie ma kosmitów
ok, dzieki... bo moja simka moze juz hodowac steki i kotlety, ale omnirosliny wciaz nie ma =/ byl nawet telefon w zwiazku z umiejetnoscia ogrodnictwa, ale miala dac jakies bardzo dobre produkty i tyle. dlugo czekaliscie na ta okazje?
Ostatnie łatki miały zwiększac prawdopodobieństwo pojaienia sie jej. Ja czasem czekam kilka simowych tygodni.
Nieidealna
22.08.2009, 19:16
Urodziły się komuś trojaczki? Próbowałam mnóstwo sposobów i za każdym razem bliźniaki. Oboje rodziców mieli kupioną wzmożoną płodność, ale i tak d*pa xd
Mi się urodziły trojaczki,kiedy tylko matka miała wykupioną wzmożoną płodność:)Nie wiem,czy od tego to zależy...
dorrrocia
22.08.2009, 19:27
Mam znów ten sam podobny problem: wchodzę w menu sims3, po lewej stronie klikam w aktualizacje gry i nie mogę zainstalować żadnych aktualizacji. Pisze, że moja gra jest tym czasowo zaktualizowana, a ja nawet w ogóle nigdy jeszcze nie aktualizowałam gry.
Aktualizacja jest mi potrzebna, bo jak ściągałam ubrania do gry i próbowałam zainstalować, to pod koniec instalacji pojawiało się, że aby ukończyć instalację jest potrzebna aktualizacja. Czy ktoś ma rozwiązanie mojego problemu ?
Mam znów ten sam podobny problem: wchodzę w menu sims3, po lewej stronie klikam w aktualizacje gry i nie mogę zainstalować żadnych aktualizacji. Pisze, że moja gra jest tym czasowo zaktualizowana, a ja nawet w ogóle nigdy jeszcze nie aktualizowałam gry.
Aktualizacja jest mi potrzebna, bo jak ściągałam ubrania do gry i próbowałam zainstalować, to pod koniec instalacji pojawiało się, że aby ukończyć instalację jest potrzebna aktualizacja. Czy ktoś ma rozwiązanie mojego problemu ?
To nie wina aktualizacji, tylko wadliwych plików tych dodatków co chcesz zainstalować. Domyślam się, ze to dodatki ze Store
a ja mam taki problem, ze sciaglam sobie rozne fryzury i takie tam mialam 2 rodzaje plikow sims3pack oraz package, tylko ze te z package w ogole mi nie dzialaja dalam je to pliku mods/packages tak jak powinno byc ale nie mam ich ani w grze ani w obiektach zmodyfikowanych:/ plis help:( {jesli byl juz taki temat to sory ale forum jest dosyc duze i sie gubie a w szukaj nie znalazlam podobnego}
dorrrocia
23.08.2009, 11:18
To nie wina aktualizacji, tylko wadliwych plików tych dodatków co chcesz zainstalować. Domyślam się, ze to dodatki ze Store
Ale czemu nie mogę zaktualizować gry? Czy to możliwe żeby sama się zaktualizowała?
Nie ściągałam z Store tylko z różnych blogów. Tekstury działają, ale ubrania nie ;((
Ale czemu nie mogę zaktualizować gry? Czy to możliwe żeby sama się zaktualizowała?
Nie ściągałam z Store tylko z różnych blogów. Tekstury działają, ale ubrania nie ;((
A jakie to dokładnie dodatki?
dorrrocia
23.08.2009, 11:53
A jakie to dokładnie dodatki?
A co masz na myśli przez słowo "doładne"?
A co masz na myśli przez słowo "doładne"?
No podaj źródło, to sprawdze w swojej grze, czy działają.
dorrrocia
23.08.2009, 12:02
No podaj źródło, to sprawdze w swojej grze, czy działają.
http://www.all-about-style.com/patterns_designer.html
choćby te sukienki
http://www.all-about-style.com/patterns_designer.html
choćby te sukienki
Żaden z tych patternów sie nie instaluje, czy któryś konkretnie?
dorrrocia
23.08.2009, 12:10
Żaden z tych patternów sie nie instaluje, czy któryś konkretnie?
żaden, na innych str. też ubrania nie działały tylko tekstury
żaden, na innych str. też ubrania nie działały tylko tekstury
No ale to co akurat podałas strone, to sa tylko tekstury, nie ubrania. Patterns oznacza tekstury. Ściągasz tylko to co jest tam w tle na obrazku (tam gdzie lupa) a zjęcia simek w sukienjkach sa tylko dla pokazania jak te tekstury będa wygladały na ubraniach. U mnie te wszystkie instaluja się z sukcesem.
dorrrocia
23.08.2009, 12:15
No ale to co akurat podałas strone, to sa tylko tekstury, nie ubrania. Patterns oznacza tekstury. Ściągasz tylko to co jest tam w tle na obrazku (tam gdzie lupa) a zjęcia simek w sukienjkach sa tylko dla pokazania jak te tekstury będa wygladały na ubraniach. U mnie te wszystkie instaluja się z sukcesem.
Oh no. pomyliło mi się. sorry. to ten link http://www.all-about-style.com/Sims3adult_feca.html. o tych rzeczy nie mogę zainstalować.
Oh no. pomyliło mi się. sorry. to ten link http://www.all-about-style.com/Sims3adult_feca.html. o tych rzeczy nie mogę zainstalować.
Te akurat sa w formacie package i nie instaluje sie je poprzez program startu ani dwa klikniecia tylko w ten sposób:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979&highlight=Packages
dorrrocia
23.08.2009, 12:22
Te akurat sa w formacie package i nie instaluje sie je poprzez program startu ani dwa klikniecia tylko w ten sposób:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979&highlight=Packages
dzięki za link
Jak jeździć własnym samochodem ?
Mam garaż, kupiłem auto, no i klikam na nie, wybieram tam, gdzie mam jechać, ale mój sim wsiada do taksówki, czemu ?
Ajloneczka
25.08.2009, 22:04
Ustaliłaś właściciela? jak tak to najpierw wsac samochód do plecaka(pamiętaj rzeby go wyjąc jak bedziesz zmieniac rodzine na tym zapisie):D
rocktechnika
26.08.2009, 09:59
Ustaliłaś właściciela? jak tak to najpierw wsac samochód do plecaka(pamiętaj rzeby go wyjąc jak bedziesz zmieniac rodzine na tym zapisie):D
wsaDŹ (...) Żeby !!
Żeby nie było offtopu - sądzę, że ustalenie Sima jako właściciela wystarczy, by podróżował samochodem, a nie taksówką.
szukam nasionek owocu życia i płonącego owocu,
gdzie mogę je znaleźć?
szukałam na cmentarzu ale bez rezultatów :/
udało mi się za to wyłowić nasionko krzewu pieniążkowego w instytucie
Większość nasion specjalnych znajduje się w okolicy cmentarza i instytutu. Nie szukaj ich na samym terenie cmentarza czy instytutu tylko poza nim, będzie tam dużo nasion (dotyczy SV)
jak grasz w SV to krzak plonacych owocow rosnie u rodziny wainwright (czy jakos podobnie), mozesz zerwac u nich i posadzic u siebie, ja tak zrobilam ;p
Jak masz pomocnik kolekcjonera to go użyj i zbierz wszystkie nasiona koło instytutu :) ja tam znalazłam wszystkie potrzebne mi nasiona :)
okej, ja i moj problem ;D
mialam dwie simki w wieku dziecko. nadszedl dzien urodzin, wszystko fajnie, zdmuchnely swieczki na tortach i zamienily sie w nastolatki.
pojawily sie powiadomienia:
1) z powodu zlych wynikow w nauce simka x otrzymuje ceche wirtuoz
2) z powodu zlych wynikow w nauce simka y otrzymuje ceche zdolny ogrodnik
po pierwsze zdziwilam sie, bo obie mialy ocene 4, wiec nie jest to zla ocena, a po drugie obie dostaly pozytywne cechy, a wydaje mi sie, ze powinny dostac cos "negatywnego", np. tchorz albo zrzedliwy. no ale dobra, to niewazne, ciesze sie, ze dostaly takie cechy, z tym, ze nie ma ich w grze : o
jak dorosly poszlam zmienic im ubrania i wyglad i zorientowalam sie, ze maja wciaz po 3 cechy.
blad gry?
mozna cos z tym zrobic?
tez tak czasem mam. testingcheatsenabled true -> shiftem na sima -> modyfikuj cechy. z tym ze u mnie musialam wymienic 2 cechy, zeby zadzialalo, ale mozesz wymienic potem na ta co mialas wczesniej. jak nie zadziala trzeba odpalic od nowa gre i tak zrobic, wtedy na 100% dziala
Mi się to również zdarzyło,wykupiłam sobie "kryzys wieku średniego" gdy moi bliźniacy dorośli,nie wiem,czy zmieniałam jakąkolwiek cechę,chyba dałam po postu "akceptuj" I mieli już po 5 cech ;)
A ta gra chyba wszystkie oceny oprócz tej najwyższej (chyba 5+,nie pamiętam) traktuje jako "złe" -,-
Orzechowo
28.08.2009, 16:23
slyszalam ze trzeba miec piatke, zeby moc wybrac ceche. czworka to niestety z malo ;/ powiino dac sie wybierac cechy jesli sim mial w szole 4, ale np. mogli ograniczyc wybor tych cech
Co do Ellie : Karą za tą złą naukę nie są złe cechy, tylko to, że zostaną wybrane losowo.
okej okej, te cechy to akurat najmniejszy problem, chodzilo o to, zeby byly 4 ; )
cencik i rainbow, dzieki za pomoc, chyba zrozumialam, jak to naprawic
Auroella
30.08.2009, 19:32
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?
Analisse
30.08.2009, 22:11
No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma.
w pliku "przeczytaj" pisze:
Zauważ, że ten kod umożliwia usuwanie obiektów, których normalnie nie można usunąć, na przykład Simów.
Gdy usuniesz te obiekty, nie będzie można ich przywrócić, więc uważaj!
może jest jakiś sposób, w dwójce wystarczyło wyjść i wejść do gry czy jakoś tak, ale skoro piszesz że go nie ma, to możliwe że jest tak jak piszą twórcy, że nie da się przywrócić.
Moja simka urodziła synka. Po jakimś czasie urodziła bliźniaczki. Nie wyrabiałam z 3 dziećmi ( 3 niemowlaków + 2 dorosłych ) a na opiekunkę nie chciałam wydawać kasy. No więc skasowałam sobie chłopczyka moveobjects on. Wyszłam z gry, po jakimś czasie znowu weszłam, a tego dziecka nie ma. Nawet już szukałam w wyposażeniu rodziny, w całym domku. Nie ma go. Może ktoś zna jakieś rozwiązanie? Czy raczej go nie ma?
Nie ma. Też tak raz skasowałam sobie męża simki, bo mnie wkurzał ;P I juz nic nie dało się zrobić.
Safeguard
31.08.2009, 11:06
Ja sobie z tym radziłem: więc jak Sim jest w koszu rodzin (oznaczony,że wcześniej był już wprowadzony ), to należy go znowu wprowadzić w ten dom i sim powinien wrócić
bozia cie ukarala, trzeba bylo nie kasowac! :c
+ moje glupie pytanie
ile trwa wiek niemowlecia? moja simka urodzila syna i od razu pojawilo sie pragnienie "zorganizowac simowi justin przyjecie urodzinowe". zdziwilam sie i okazalo sie, ze tam gdzie jest ten "pasek wieku" (lol nie wiem jak to nazwac) to ten pasek jest juz troche zapelniony na zielono i pisze, ze dzieciak bedzie mial urodziny za 2 dni. a byl wieczor czyli wychodzi na to, ze koles bedzie niemowlakiem tylko 1 dzien
to niby nic, no ale zastanawiam sie czemu tak jest :| z tego co pamietam niemowleciem jest sie 4 dni Oo
(gram bez bolpropa i dodatkow z neta)
A jaką masz długość życia simów? Może to zależy od tego.
mam dlugosc zycia normalna (80 czy 90 dni) zawsze i zawsze niemowlaki byly niemowlakami dluzej
co wy za glupoty gadacie, jest sposob. czy jak wczytujesz ta rodzine, to ten chlopczyk jest na zdjeciu? jezeli tak, to uda sie go odzyskac. ja najpierw skopiowalam ta rodzine, tak na wszelki wypadek, a potem ich po prostu przeprowadzilam. byli juz tam wszyscy, sprobuj.
mam problema (bo to raczej błąd gry nie jest)
Gdy wstawiam za pomocą moveobjecta ogrodowe kwiatki w domu na 1 czy wyższej kondygnacji to po zapisaniu i wyjściu z gry, one po prostu spadają na najniższe piętro (o ile pod nimi nic nie ma). Tak samo robi się gdy pod domem jest fundament. Da się coś z tym zrobić?
chodzi glownie o to zeby tak szybko sie nie starzeli. to tak jak dwudziesto latki (mlodzi dorosli) i trzydziesto i wiecej - latki (dorosli) emeryci to ci po piecdziesiatce xD
Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).
Nie wiem, może się mylę, ale być może gra "nie dopuszcza" takiej możliwości, by kwiatki nie były na poziomie gruntu. Podczas zapisu, mimo iż rośliny są na piętrze, gra zapamiętuje tylko położenie względem siatki, a kwiaty spadają automatycznie (bo w końcu muszą być na poziomie gruntu). Jeśli moja teza jest słuszna, raczej nie ma na to sposobu poza modyfikacją plików (tym bardziej, że użyłeś moveobjects).
no cóz... dzieki za odpowiedź ;)
snoopdogg_tg
02.09.2009, 23:45
Ja mam pytanie, czy idzie jakoś zachęcić włamywacza, żeby mnie okradł? :D Raz u mnie był, ale byłem w kuchni i go nie widziałem xD
Orzechowo
03.09.2009, 13:44
usun alarm kup jakies wartosciowe rzeczy, chociaz wg mnie to jest losowo wybierane
Mam takie pytanie moja simka ma logikę na maks i ma 1 range dopiero w szachy, gdy dzwonię po przeciwnika wyższej rangi losuje mi, że sim taki i taki zaraz przyjdzie problem w tym, że ten sim już dawno umarł :/ i jak teraz zdobyć wyższą rangę skoro za każdym razem losuje mi tamtego sima?
Safeguard
03.09.2009, 17:03
Mam prośbę, wiecie może, gdzie jest plik do deinstalacji w simsach.
Orzechowo
03.09.2009, 17:28
a rang sie nie zdbywa grajac dlugo w szachy??
@ up: nie. Jeśli nie jesteś o końca pewna odpowiedzi - nie nabijaj postów.
snoopdogg_tg - Włamywacza można przywołać kodem :TestingCheatsEnabled true . Poszukaj więcej na forum.
Co do olusiaka: czy jesteś pewna, że ten sim umarł? Jeśli tak to może jego duch nadal "żyje". Ja czasami widuję różnych ożywionych duchów w grze, więc jest to bardzo prawdopodobne.
a ja mam jeszcze pytanie, odnosnie czegoś co nie jest błędem, ale chce się upewnić ;)
Czy jak są dwa lustra naprzeciw siebie, to jedno lustro nie odbija obrazu drugiego lustra? (wiem byłby to obraz w obrazie do nieskończoności, no ale...).
I podobnie mam ze lustro nie odbija widoku zza okna :/
snoopdogg_tg
03.09.2009, 23:47
Ale ja nie chcę mieć włamywacza z kodów :P
(..)gdy dzwonię po przeciwnika wyższej rangi losuje mi, że sim taki i taki zaraz przyjdzie problem w tym, że ten sim już dawno umarł :/ i jak teraz zdobyć wyższą rangę skoro za każdym razem losuje mi tamtego sima?
Możesz 'polować' na przy stolikach w lokacjach publicznych. W parku pojawia się dużo ludzi - tam zaczęłabym w pierwszej kolejności.
Takim sposobem rozgrywałam swoje partie nim odkryłem opcje w telefonie.
ciężko doprowadzic do slubu...mi się to jeszcze nie udało..teraz jestem po fotmacie i jestem w trakcie instalacji ;)
Możesz 'polować' na przy stolikach w lokacjach publicznych. W parku pojawia się dużo ludzi - tam zaczęłabym w pierwszej kolejności.
Takim sposobem rozgrywałam swoje partie nim odkryłem opcje w telefonie.
ok dzięki wypróbuję tego :)
a co do tego, że umarł to tak jestem pewna a jego ducha nigdzie nie widziałam.
Mój sim jest Stażystą szpitalnym i do awansy potrzebne mu są tzw. badania. Jak je przeprowadzać? Na komputerze nie ma żadnej opcji, a w podpowiedzi jest napisane, że ma uzupełniać jakieś dzienniczki.
w plecaku bedzie taka mala ksiazeczka, bedzie sie nazywac 'dziennik kogostam, jakis tytul i ktory tom' nie pamietam dokladnie =d trzeba ja przeczytac.
Naomi135
05.09.2009, 14:08
przepraszam że pytam na tym poście ale nie mogę znaleźć takiego na którym pisze czy na danym kompie pójdzie the sims 3 ( i żeby szło płynnie )
Link: http://www.vobis.pl/oferta/komputery_stacjonarne/rozrywka_i_multimedia/702495_vp_e8500_xpower.aspx
w plecaku bedzie taka mala ksiazeczka, bedzie sie nazywac 'dziennik kogostam, jakis tytul i ktory tom' nie pamietam dokladnie =d trzeba ja przeczytac.
Warto dodać że 'dziennik' gwarantuje tylko 'jedną buźkę'. Co zrobić aby zdobyć pozostałe? Jak jeszcze można prowadzić badania?
'Mu - z tego, co pamiętam, to za każdy przeczytany tom otrzymujesz jedną buźkę więcej. Ale do awansu jest potrzebne kilka dni roboczych, więc do pełnego uśmiechu powinny wystarczyć tomy dostarczane po każdym dniu w pracy :) a badań nie da się prowadzić w inny sposób (przynajmniej ja takowego nie znalazłem)
e tam, moi simowie dostaja awans w jeden dzien ;p to chyba dlatego ze daje im ciagle ceche 'ambitny' hmm
@up: może. Moi potrzebują więcej czasu, ponieważ muszą zapełnić na całość wskaźnik pracy,a dopiero potem dostają awans.
@up: może. Moi potrzebują więcej czasu, ponieważ muszą zapełnić na całość wskaźnik pracy,a dopiero potem dostają awans.
Mam tak samo.
Chantelle
06.09.2009, 18:36
Nie mogę wgrywać dodatków.Mam utworzony folder Mods i Packages.I wiem też,że trzeba wypakować plik Resource.cfg.I w tym pliku jest problem bo jak go wypakowuje w folderze The Sims 3 to zamiast pliku Packages (bo taki powinien być nie?) to pokazuje się plik tekstowy o tej samej nazwie tyle,że tekstowy.I dodatki nie działają.A jest tyle fajnych fryzur i ubrań,które bym chciała mieć w grze :(.
Czy jest jakiś hack albo coś na to aby edytować sima w CAS'ie?
Vanillea > Nie przejmuj się. Nawet jeśli pliczek został przypisany pod notatnik to wciąż jest czytany poprawnie. Jeśli zrobiłaś wszystko jak w temacie : "ZOBACZ" (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=50979&highlight=Packages) mody typu *.PACKAGES muszą działać..
.. chyba że zainstalowałaś patcha..
Orzechowo
06.09.2009, 19:39
jak chodzic na dyzury? moj sim po pracy ma komunikat ze dyzur jest i w ogole, a nie moge na niego isc
Fatamorgana
06.09.2009, 19:41
@up: Jest lekarzem?
To w ogóle nie przeszkadza w pracy. Chyba się na niego nie chodzi.
Orzechowo > Czyżby kolejny błąd w tłumaczeniu?
Również u mnie pojawia się komunikat mówiący że "sim ma dyżur w szpitalu"(???). Tylko czasami zamiast niego, lub jakiś czas po nim pojawia sie drugi nakazujący simowi udać się do ~nagłego przypadku w szpitalu.
Być może ten szpilany dyżur to okres czasu w jakim sim może zostać wezwany do pracy :P
Orzechowo
07.09.2009, 14:39
tak pracuje jako lekarz.
dzieki za pomoc
Mam pytanie... w TS2 były nagrody karier w TS3 spotkałem się z nagrodą na poziomie 6 w Kulinariach simka dostała jakiś generator żywności, a czy w karierze nauka coś się dostaje, bo mój sim jest na 9 szczeblu i nic, albo drugi sim osiągnął szczyt kariery policyjnej i również nic. Jeśli się ktoś dowie to bardzo dziękuję! :)
vanesska
08.09.2009, 10:55
hej. ktos mial juz okazje na stekrosline i burgerosline? mam 10 poziom ogrodnictwa juz dlugo i nic.. musze pracowac jako ogrodnik aby je dostac?
(..) czy w karierze nauka coś się dostaje, bo mój sim jest na 9 szczeblu i nic,(..)
Tak. Na 10 poziomie.
hej. ktos mial juz okazje na stekrosline i burgerosline? mam 10 poziom ogrodnictwa juz dlugo i nic.. musze pracowac jako ogrodnik aby je dostac?
Tak. Poczekać na 'okazję'/zadanie. To jedna z możliwości.
Teoretycznie mógłbyś poszukać wśród 'bezpańskich' nasionek. Jednak ja nie znalazłam takim sposobem tych roślin.
Dzięki 'Mu... poczekam na ten ostatni awans ;)
Mam pytanie... w TS2 były nagrody karier w TS3 spotkałem się z nagrodą na poziomie 6 w Kulinariach simka dostała jakiś generator żywności, a czy w karierze nauka coś się dostaje, bo mój sim jest na 9 szczeblu i nic, albo drugi sim osiągnął szczyt kariery policyjnej i również nic. Jeśli się ktoś dowie to bardzo dziękuję! :)
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=52107
Och, dziękuję Centaureo !
gapa ze mnie...
Czy jest jakiś hack albo coś na to aby edytować sima w CAS'ie?
Mam pytanko takie: Moja Simka ma pragnienie życiowe zostać Łamaczką Serc. Pod spodem pisze ze chce być dziewczyną 10 rożnych simów ale jak wszystko w przypisach nie jest to do końca dla mnie zrozumiale (o ja głupia). Czy tu chodzi o to żeby miała tych wszystkich chłopaków jednocześnie ( żeby było napisane ze to jej chłopak...próbowałam mieć 2 na raz i tak sie chyba nie da: nie ma opcji "zaproponuj stały związek), czy może starczy jak będzie zakochana w 10 simach, a może ma mieć tych facetów jednego po drugim(to znaczy zrywać z 1 żeby potem poprosić 2 o chodzenie)?
Dlaczego gdy aktualizuję grę do wersji 1.4.6.00002 pod koniec instalacji pisze Invalid file found?
Zmieniałem muzyke w grze ale zmieniłem pliki na oryginalne. Co jest źle?
Taida - musisz mieć 10 chłopaków,nie jednocześnie
paulinka0079
11.09.2009, 15:43
witam wszystkich,mam pytanie ponieważ sama nie potrafię tego znaleźć(dopiero odnajduje się w simsowej 3),chodzi mi o to jak mogę sobie stworzyć nowy mebelek?tzn chciałabym zmienić kolor np szafki i sobie to zapisać(powinno to działać na zasadzie tworzenia ubrania)ale jak wejdę już w grę i gram i chce sobie zmienić mebel to nie wiem gdzie tego szukać,niby jest taka paletka narysowana ale jak to wciskam nic się nie dzieje
pomozcie!!
Fatamorgana
11.09.2009, 15:58
Jak jesteś w trybie kupowania to kliknij na tę paletę i na wybrany mebel. Jak nie zadziała raz, kliknij kilka razy. Nie działa to na zasadzie "Zaplanuj strój" tylko pojawia się okienko z kolorami i wzorami.
musisz ten mebel najpierw kupic, w pierwotnej postaci, potem wybierasz ta palete, klikasz na mebel i wybierasz
paulinka0079
12.09.2009, 13:37
dzięki za podpowiedzi,
wczoraj doznałam olśnienia i sama to odkryłam i śmiać się chciało z samej siebie:-)
Orzechowo
12.09.2009, 18:46
co zrobic zeby dziecko / nastolatek dostalo tytul wzorowego ucznia? moi juz na 5 zapracowali odrabiaja prace domowe i dupa
przez trzy nastepne dni jak beda chodzic do szkoly musza utrzymac najwyzsza ocene, wtedy pojawia sie nastrojnik 'wzorowy uczen'
Dlaczego gdy aktualizuję grę do wersji 1.4.6.00002 pod koniec instalacji pisze Invalid file found?
Zmieniałem muzyke w grze ale zmieniłem pliki na oryginalne. Co jest źle?
Odpowie ktoś na moje pytanie?
rocktechnika
13.09.2009, 22:47
Moja Simka ma pragnienie "Napisać autobiografię". Ok, umiejętność pisania ma na maksa, ale jak mam sprawić, by mogła tę autobiografię napisać? Nie ma takiej opcji, gdy klikam nią na komputer i wybieram menu "Pisanie". Jej siostra, pracująca jako urzędniczka dostała kiedyś okazję i dzięki niej może pisać "historię życia", ale moja Monika nigdzie nie ma czegoś takiego...
Fatamorgana
14.09.2009, 16:25
Dziewczynki i chłopczyki, mam ogromny problem.
Moi Simowie (narzeczeństwo xd) nie mogą zawrzeć małżeństwa.
Robili bara-bara, całują się, ale nie ma tego. ;/ Emely uważa że Marc jest niezwykle atrakcyjny, ale tego nie ma. ;|
Może dlatego, że Marc był wcześniej duchem? Ale zjadł Ambrozję i teraz jest człowiekiem, więc ... ?
EDIT : Dziwne, pisze podczas rozmowy "Narzeczona" ale na liście znajomych pisze "Partner : Żaden". LOL. :O
Czy da się zmienić ubranie?
Chodzi o to, że mam Sima i w kreatorze Simów ubrałem go tak, a mi się już nie podoba, więc jak mam je zmienić?
Fatamorgana
14.09.2009, 17:14
Czy da się zmienić ubranie?
Chodzi o to, że mam Sima i w kreatorze Simów ubrałem go tak, a mi się już nie podoba, więc jak mam je zmienić?
Kupujesz szafę i wybierasz "Zaplanuj strój".
czy da sie zrobic wlasna kariere do ts3? jezeli tak, to jak?(szukam poradnika)
Orientujecie się może, czy powstał jakiś mod na nietracenie pragnień albo przedmiotów w wyposażeniu przy zmianie rodziny?
Fatamorgana
15.09.2009, 17:38
Jak można zostać prezydentem Sunset Valley?
Trzeba ukończyć 10 poziom z Polityki, i to wszystko?
Fatamorgana
15.09.2009, 20:13
To u góry już nieaktualne.
Teraz nowe pytanie :
Moja Simka ma do każdego stroju inną fryzurę. Jak zmienić, by do każdego stroju była taka sama fryzura?
rocktechnika
15.09.2009, 20:21
To u góry już nieaktualne.
Teraz nowe pytanie :
Moja Simka ma do każdego stroju inną fryzurę. Jak zmienić, by do każdego stroju była taka sama fryzura?
Gdy planujesz fryzurę dla Simki, to nad "kształtami" fryzur jest taka kłódeczka. Kliknij na nią. Powinien się wtedy pokazać dymek z informacją coś w tym stylu, że teraz dana fryzura jest taka sama dla wszystkich rodzajów strojów.
Fatamorgana
15.09.2009, 20:37
Gdy planujesz fryzurę dla Simki, to nad "kształtami" fryzur jest taka kłódeczka. Kliknij na nią. Powinien się wtedy pokazać dymek z informacją coś w tym stylu, że teraz dana fryzura jest taka sama dla wszystkich rodzajów strojów.
Fenks. ;*
To chyba teraz jesteśmy kwita. ^^ :)
Krzykaczus_Pospolitus
16.09.2009, 14:46
Ja mam pytanie: Jak wybiera się tą ścieżkę muzyczną, np. rok, symfonia... Bo moja simka ma pragnienie, że chce wybraż ścieżkę rockową, ale nie wiem jak to zrobić:|.
aluminium.
16.09.2009, 14:51
Gdzieś było, że przy pewnym poziomie kariery muzycznej możesz wybrać (wtedy pokaże Ci się jakieś okno)
Gdzieś było, że przy pewnym poziomie kariery muzycznej możesz wybrać (wtedy pokaże Ci się jakieś okno)
Tak dokładnie: to na po piątym szczeblu kariery.
takie pytanko:czy da się postawić nowe działki pod domy,budynki...jeśli tak to jak?
Nowych działek nie da się postawić.
Budynki można budować tylko na istniejących działkach.
to jeszcze jedna sprawa:
jeszcze jestem świeży w temacie simsów 3(mam je dopiero od niedawna)ale czy istnieją jakieś inne sylwetki ciała u kobiety?chodzi mi zwłaszcza o takie gdzie kobieta ma...czym oddychać :P
nie, chyba na razie nie ma jakiegoś narzędzia powiększającego biust (nie wiem dlaczego boisz się tego słowa :|), lub jakiś nowych bluzek czy innych takich bajerków. Ale na simseksomanów nie brakuje, wiec wystarczy trochę poczekać :P
Fatamorgana
17.09.2009, 18:21
Czy można jakoś wyłączyć to auto przyjeżdżające pod dom, gdy ma się iść do roboty?
czy da sie zrobic wlasna kariere do ts3? jezeli tak, to jak?(szukam poradnika)
ponawiam
+niedlugo szykuje mi sie format, jakie foldery skopiowac by zachowac gre w obecnym stanie?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.