PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Wymarzone Podróże - Pytania i Odpowiedzi

Strony : 1 2 3 [4]

Troya
03.02.2012, 07:44
Od którego poziomu w Sim Fu jest czarny pas? Bo moje simki ćwiczą całe dnie i noce (na kodach ;p) I mają 7 lvl (Nie jestem pewna bo z pamięci pisze ://)

Chloé
03.02.2012, 08:19
Czarny pas daje zdobycie 9 lub 10 poziomu. Dawno nie grałam więc nie pamiętam czy mistrzowskim był czarny.

edit: sprawdziłam i czarny pas jest od 9 poziomu.

Czyniąca_Hałas
20.02.2012, 15:46
Czy ktoś może wie, w którym kraju i gdzie dokładnie znajdę grobowiec, w którym jest komnata ze znacznikiem "grobowiec wróżek"? Co to jest Klucz Uroku i co otwiera? Czy znajdę tam pieczęć z grobowca wróżek?

Yuka770
14.03.2012, 14:52
Jak zdobyć to coś do rozbijania głazów?

Simbelmyne
20.03.2012, 15:17
Może to nie jest odpowiedni temat, ale skoro jest zatytułowany pytania i odpowiedzi...
Mam pytanie, które mnie dopadło dziś, gdy wracałam do domu. A mianowicie: Czy mumia może jeździć na koniu? Bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić.

Filleable
20.03.2012, 15:35
@Yuka: dostaniesz bodajże po którejś misji w Chinach i będzie on w świątyni niebios na ścianie. Słyszałam, że niektórym ten topór znikał. Nie wiem, czy zostało to poprawione, bo nie mam WP, ale w takim przypadku zostaje buydebug.

Chloé
20.03.2012, 17:38
Może to nie jest odpowiedni temat, ale skoro jest zatytułowany pytania i odpowiedzi...
Mam pytanie, które mnie dopadło dziś, gdy wracałam do domu. A mianowicie: Czy mumia może jeździć na koniu? Bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić.

Mumia może wszystko (chyba poza kąpielą czy snem, już nie pamiętam ale jednen pasek potrzeb ma zabandażowany), gdyż po opcji "przywołaj mumię" staje się ona normalnym sterowalnym członkiem rodziny. Dawałam kiedyś zdjęcie mumii jadącej na rowerze w SV, więc na koniu pewnie też będzie jeździć :D
No i dzieci rodzić nie może ale to oczywiste.

Dżiglipaff
20.07.2012, 21:46
mam problem. Czytałam już kilka pytań o to na forum, ale w większosci odpowiedzią było zainstalowania patcha albo granie inną rodzinką. U mnie to nie pomogło :(

Mianowicie, po wyjeździe na wakacje nie ma moich simów. Mogę wejść do otoczenia i wprowadzić nową rodzinkę, siedzieć na wakacjach ile wlezie (pasek wakacji się nie zapełnia), ale kiedy wrócę, sim jedzie do domku poprzedniktów (którzy zniknęli wcześniej) a sam robi się niewidzialny. Tzn można nim grać i w ogóle, ale to nie widac D:

Co robić? nie chce mi się instalowac gry. Wcześniej miałam inne problemy z nią i właśnie po reinstalce tak się skrzaczyło :(

Dżiglipaff
04.08.2012, 15:40
ponawiam pytanie :))))

jeszcze może zapytam inaczej
http://www.simprograms.com/the-sims/the-sims-3/the-sims-3-patches/patches-the-sims-3-world-adventures/
czy to jest oficjalna strona twórców? czy moge z niej ściągnąć patcha bez problemów?

Pink Panther
05.08.2012, 14:04
Dżiglipaff, mnie się wydaje, że oficjalna jest tylko pl.thesims3.com ;)

easey
09.08.2012, 15:53
Wiem, że ktoś to pewnie już pisał, ale jak wyjadę na wakacje to nie ma simów tylko taki turkusowy:| pasek, nie pamiętam już, ale czym to może byc spowodowane?
mam wszystko aktualne, jeśli to nie tutaj to bardzo przepraszam, ale to wazne :(

Björk
09.08.2012, 20:03
Niestety po prostu błąd. Pomaga przeprowadzenie rodziny do innego miasta.

easey
10.08.2012, 09:06
dzięki Bjork, spróbuję ;>

Dżiglipaff
10.08.2012, 20:06
lol, dzięki Bjork ;o
pytalam o to z meisiąc temu, odświeżałam 2 razy temat i nikt nie odpisał :O

Ejak
28.08.2012, 11:12
Takie pytanie:
Co daje medytacja ?

Chloé
28.08.2012, 12:08
Podnosi umiejętności sim-fu a po dłuższym czasie gdy sim lewituje daje nastrójnik "grzyb medytacyjny" na kilka simowych godzin. I to chyba wszystko.

ultraviolence
28.08.2012, 12:10
Takie pytanie:
Co daje medytacja ?
Jeśli odpowiednio długo pomedytujesz, możesz się teleportować w dowolne miejsce na mapie - to wiem na pewno. Wydaje mi się też, że daje jakiś pozytywny nastrójnik, typu: "cudowne odprężenie" czy coś w tym stylu... Tutaj musiałby wypowiedzieć się jakiś bardziej aktywny gracz :D

EDIT: O, Bindi mnie wyprzedziła :D

Pink Panther
28.08.2012, 12:11
A jak w takim razie medytować? :O Trzeba znać Sim-fu?

Chloé
28.08.2012, 12:13
Medytować można zdaje się od 6 poziomu sim-fu.

maciu67
28.08.2012, 23:27
Od piątego poziomu.

Pink Panther
29.08.2012, 10:25
Dziękuję :>

Ejak
29.08.2012, 16:09
Dzięki, ale długo medytował mój Sim i był jakiś nastrójnik o teleportacji, ale nie mogłem/umiałem się teleportować.

Björk
29.08.2012, 18:15
Dzięki, ale długo medytował mój Sim i był jakiś nastrójnik o teleportacji, ale nie mogłem/umiałem się teleportować.

Jak się sim "zaświeci" to będzie gotowy do teleportacji, wtedy klikasz gdzieś na mieści / parceli i pojawi się opcja "teleportuj się tutaj".

maciu67
29.08.2012, 19:13
Mam kłopot ze znalezieniem jednego reliktu z kolekcji grób chiński.

Mam już:
-Skarbiec Dong Huo,
-Świątynia smoka,
-Jaskiń pod targiem,
-Sal zaginionej armii,
-Przybódówki stanowczej pięści,
-Ustronie stanowczej pięści,
-Jaskinia gorących źródeł,
-Grobowca pierwszego cesarza.

Nie mogę znaleść ostatniego reliktu.
Jak się on nazywa i gdzie można by go znaleść?

@uv: Nie musisz pisać tego samego po dwa razy. Skoro nikt nie odpowiada na Twoje pytanie, oznacza to, że nikt nie zna odpowiedzi. Poprzedniego posta skasowałam.

Chloé
29.08.2012, 21:47
Był tu kiedyś wątek "wszystko co można zbierać i kolekcjonować" poświęcony stricte dodatkowi WP i był tam wykaz wszystkich możliwych reliktów do zebrania ale nie mogę go znaleźć, chyba został skasowany bo jest już taki wątek w dziale ogólnym Sims 3 ale nie doszukałam się w nim tego posta (swoich też nie :P).

Próbowałeś szukać na blogach? Czasem użytkownicy umieszczają takie indeksy tematyczne.

edit: http://pl.sims.wikia.com/wiki/Grobowiec na tej stronie jest wykaz wszystkich grobowców, w Shang Simla jest ich 9 a widzę że relików masz tylko w 8 więc pewnie ostatni będzie w tym brakującym z Twojej listy.

Dżiglipaff
04.09.2012, 22:40
mój sim musi zebrac 3 czerwone pluskwiaki w chinach. Misję otrzymał pod koneic pobytu i nie zdąrzył przejechać z jdnego krańca mapki (gdzie był jeden robak) na drugi (gdzie były dwa). Przyjechałam do Chin drugi raz i był tylko jeden robaczek. Jak&Kiedy&Gdzie mogę złapac trzeciego i ukończyć tę misję?

Chloé
05.09.2012, 10:53
Czerwone pluskwiaki pojawiają się rzadko i zazwyczaj w pojedynczych sztukach. Po upłynięciu doby powinny się jakieś pojawić. Ja anulowałam misję i brałam inną by nie marnować czasu na czekanie, po niej znów się podejmowałam i wtedy dostępny był na mapie pluskwiak. Ale nie zawsze, nieraz musiałam kilka razy anulować. Tak samo było z mumiatomium.

Dżiglipaff
05.09.2012, 19:15
nie no problemu nie ma, bo i tak moge jezdzić do chin już na 8 dni, więc nie ma pośpiechu, tak tylko pytałam, może są jakieś sposoby

jeszcze takie pytanie co do kamieni - we wszystkich miastach wakacyjnych znajdują się wielkie głazy, na których jest opcja "zbadaj" i sim może je przesunąć (rozbić?) posiadając pewien przedmiot z Chin. Co to jest za przedmiot?

Björk
05.09.2012, 19:44
nie no problemu nie ma, bo i tak moge jezdzić do chin już na 8 dni, więc nie ma pośpiechu, tak tylko pytałam, może są jakieś sposoby

jeszcze takie pytanie co do kamieni - we wszystkich miastach wakacyjnych znajdują się wielkie głazy, na których jest opcja "zbadaj" i sim może je przesunąć (rozbić?) posiadając pewien przedmiot z Chin. Co to jest za przedmiot?

Młot JakiegośTamCzegoś - można do zgobyć wypełniając jedną z misji w Chinach. Ten młot rozbija wielkie głazy pod którymi często jest dodatkowe przejście.

Chloé
05.09.2012, 21:00
Młot Pangu, przydatna rzecz :) Poza głazami rozbija też gruz jednym ruchem.

xMalwina
08.09.2012, 11:02
Witam :) Czy jest jakiś sposób na szybkie podbicie ilości punktów wizy? Jakimś kodem, czy czymś? Kilka razy podbijałam te wizy misjami, tak jak należy, ale to już nudne... Robię te misje biegiem, bo czas leci a ja chcę mieć domek i spokojnie spędzać wakacje ;)

Cuddly09
17.12.2012, 14:15
Hej, mam problem z wakacjami... Gdy wyjeżdżam na wakacje, to nie pokazują mi się okienka ze zdjęciami rodzinki, a gdy w końcu mi się pokazały, to w pewnym momencie odłączyło jedną osobę z rodziny, a po powrocie do domu, miałam same puste zielone okienka bez wizerunków członków rodzinki. Czy wie ktoś może, czym zostało to spowodowane?

nikodem
22.02.2013, 15:51
Witam,

Czy wy też tak macie, że podczas podróży nie działają wam pory roku?

Kosia
22.02.2013, 20:43
Tak. Wszyscy tak mamy, poniewaz podczas podrozy nie ma por roku. I dobrze, bo nie wyobrazam sobie sniegu w Egipcie.

nikodem
24.02.2013, 12:21
Dobrze? Ja bym chciała zobaczyć pory roku na wakacjach, zwłaszcza w Chinach i Francji, a w Egipcie to bym sobie wieczne lato ustawiła ^^ A może znacie jakieś mody, żeby mieć pory roku w podróży?

Hallgerd
24.02.2013, 13:32
Traveler Twallana http://nraas.wikispaces.com/Traveler

nikodem
01.03.2013, 11:32
Hallgerd - dziękuję za info, znam travelera, ale nie wiedziałam, że może on włączać pogodę na wakacjach! Super :)

anizali
12.03.2013, 09:12
Hej, mam problem z wakacjami... Gdy wyjeżdżam na wakacje, to nie pokazują mi się okienka ze zdjęciami rodzinki, a gdy w końcu mi się pokazały, to w pewnym momencie odłączyło jedną osobę z rodziny, a po powrocie do domu, miałam same puste zielone okienka bez wizerunków członków rodzinki. Czy wie ktoś może, czym zostało to spowodowane?
A wyjechałaś całą rodziną, czy tylko kilkoma simami z niej, bo to może o to chodzi. :|

anizali
12.03.2013, 10:21
Mam simkę alchemiczkę, a jako że potrzeba do większości przepisów klejnotów czy metali, a niektórych w macierzystym mieście ni ma, czasem pojadę tą rodzinką do, np Chin, w poszukiwaniu minerałów.

Jak wrócę, to owszem, wszystko cacy, niczego nie zostawili, ale wszystkie klejnoty wyglądają jak Lapiz Latzuli (?)...

Jak je połóżę na ziemi, nic z nimi zrobić nie mogę, maszyna do szlifowania ich nie widzi. Jak chcę oszlifować, muszę je z ekwipunku simce kazac brać...

O co z tym może chodzić?

xAngelax
04.05.2013, 23:20
Ja mam pytanie. Nie wiem gdzie je skierować, więc może i dobrze trafiłam :)
Otóż grałam simką w Chinach. Nie "szukałam przygód" tylko chodziłam po różnych komnatach. No więc chciałam odkryć wszystkie komnaty w Jaskini Smoka. Czyli można się domyślić, że powłączałam wszystko, co się da ;) No i sęk w tym, że teraz mam misję, że muszę w tej jaskini walczyć z jakimś mistrzem. Muszę nastąpić na przycisk w podłodze. Mam te wskaźniki, ale niestety już kiedyś go uruchomiłam i teraz nie mogę nic zrobić.. Przez przypadek dodatkowo go usunęłam, więc nie mogę skończyć misji. I nie wiem co teraz zrobić, aby to naprawić. Miał już ktoś może taki problem? Wie ktoś może jak to naprawić? Jeżeli tak, to bardzo proszę o odpowiedź. I z góry dziękuję :)

ABC3003
30.07.2013, 09:30
Mam problem z wysłaniem moich Simów na wakacje. W zasadzie to gdziekolwiek poza miasto, bo na Uniwersytet Simowy również nie chcą pojechać. Podczas gdy ładuje mi się zielony pasek przy jakimś otoczeniu, to po kilku minutach gra mi się zawiesza. Czy ma to związek z zastosowaniem wobec tych Simów kodu testingcheatsenabled w stosunku do wywołania zmiany wieku? Jak to naprawić? :( Jeśli to ważne, to kod był stosowany od etapu "noworodek" (2 Simów), "małe dziecko" (2 innych Simów) oraz "dziecko" (2 jeszcze innych Simów).

Searle
30.07.2013, 10:10
ABC3003 - uważam, że ten kod nie ma nic z tym wspólnego. Prędzej mody, o ile jakieś posiadasz.

Biecka
15.08.2013, 10:13
Czy jeśli przeprowadzę rodzinę z SV do innego miasta, to stracę poziom wizy, wypełnione misje itd. ? Bo jeśli tak, to na razie, przed przeprowadzką wstrzymam się z wyjazdami. A jak nie, to dalej będę wyjeżdżać. To dla mnie ważne, bo simka jest podróżniczką.

Klamra
22.08.2013, 12:18
Biecka nie stracisz poziomu wizy.

Meggie
11.02.2014, 17:51
Gdzie mogę kupić sprzęt do ćwiczenia sztuk walki? I w ogóle albo jestem ślepa albo w Chinach nie ma sklepu ogólnego, z suszonym jedzeniem itp...

anie_1981
11.02.2014, 18:33
Sprzęt do sztuk walki powinien być w komisach w Chinach, tak mi się przynajmniej wydaje, ostatecznie jest jeszcze BuyDebug on. Sklep z suszonym jedzeniem powinien gdzieś być, poszukaj dobrze. Dawno nie jeździłam za granicę Simami, a przynajmniej nie od premiery tego dodatku, tak więc lokacji ci nie podam, a zresztą, to w Chinach i we Francji byłam tylko raz, najbardziej kręcił mnie Egipt... ten piasek... piramidy... piasek... Nil... piasek... krokodyle... piasek... No wiesz, Egipt jest super...

redmoon
11.02.2014, 19:12
Jest na targu, ale na fundamentach (nie od razu na ziemi jak inne sklepy) i mogłaś go nie zauważyć.

Meggie
12.02.2014, 08:51
Dziękuję już znalazłam, no i faktycznie jestem ślepa :)