Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami
fryciuuniaaa
14.01.2010, 17:08
Hm u mnie na cmentarzu nie ma nigdzie zaznaczonego gdzie mam umieścic szczątku kustosza. Wyciągam go z ekwipunku macham po całym cmentarzu bo może uda mi się przypadkiem go gdzieś umieścić. Próbowałam wsadzić go do skrzyń i nic. Nigdzie nie moge go umieścić.
Za 3-cim "budyneczkiem" jest dziura do zbadania i jak ja zbadasz otworza Ci sie drzwi do komnaty i bedziesz mogla wsadzic szczatki.
Mam problem z posiadłością Landgraaba we Francji.
Nie mogę otworzyć niektórych drzwi, mam znaleźć jakieś dokumenty (chyba ostatnia część misji). Odkryłam już wszystkie tajemne przejścia i piwnice, zostały mi do otwarcia tylko te pokoje:
http://img193.imageshack.us/img193/615/screenshotir.th.jpg (http://img193.imageshack.us/my.php?image=screenshotir.jpg)
http://img211.imageshack.us/img211/8972/screenshot2a.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=screenshot2a.jpg)
http://img211.imageshack.us/img211/9968/screenshot12j.th.jpg (http://img211.imageshack.us/my.php?image=screenshot12j.jpg)
Jak otworzyć te drzwi? Podobno miały być jakieś przełączniki w podłodze gdzieś w sypialniach ale u mnie się nic takiego nie pojawiło.
figa na tym zdjeciu
http://img211.imageshack.us/i/screenshot12j.jpg/
masz w lewym rogu jeszcze pomieszczenie za lukiem i tam jest przycisk podlogowy
Ach, faktycznie, dziękuję :)
Da sie wejsc. Jak wejdziesz do pomieszczenia gdzie jest widok na dół, to sie odsloni (zaznaczylam kwadratami)
http://img130.imageshack.us/img130/9968/screenshot12j.th.jpg (http://img130.imageshack.us/i/screenshot12j.jpg/)
nie ma sprawy :)
asiak155
14.01.2010, 18:32
Zbadałam dziure pomiędzy komnatami i otworzyłam wszystkie komnaty wszystkie skrzynie i nic.
fryciuuniaaa
15.01.2010, 13:46
Zbadałam dziure pomiędzy komnatami i otworzyłam wszystkie komnaty wszystkie skrzynie i nic.
No i jedna skrzynia powinna się świecic. Ta na lewo od dziury i tam do skrzyni wkładasz szczątki.
asiak155
15.01.2010, 15:19
Bynajmniej żadna ze skrzyń nie świeciła mi się, ale po wrzucaniu po kolei zwłok trafiłam :). Dziękuje za pomoc.
Violetta
17.01.2010, 11:12
Ten grobowiec znajduje się w Piramidzie Niebios.
jak sie do tego grobowca dostać?
byłam w piramidzie niebios całą ja obeszłam tylko nie mogę wejść do tych drzwi po lewej stronie od wejscia.
jak sie do tego grobowca dostać?
byłam w piramidzie niebios całą ja obeszłam tylko nie mogę wejść do tych drzwi po lewej stronie od wejscia.
Zrob screeny kazdego poziomu piramidy. Zobaczymy co da sie zrobic
przesuń dokładnie kursorem po ścianach - może jest tam ukryte przejście, które trzeba zbadać
Nunczaki Orientu
17.01.2010, 15:28
Hej
Pytanko, w zasadzie proste, ale misja strasznie mnie wnerwicowała.
Jest misja w której trzeba przynieść jakieś coś z jakiś celtyckich ruin. Gdzieś tam wpadło do jakiejś dziury i... Bach. Każdy tą misje z Francji chyba zna. Pytanie za sto punktów - Co to do ma być, ten jakiś obiekt, przeszukałam już prawie cały grobowiec, została misja którą bardzo lubię, bo jest prosta, ale za Chiny nie chce mi się wyświetlić. To jest ta z biblioteką Landgraaba.
Proszę o szybką pomoc, najlepiej w ciągu 4 minut :D
Ten obiekt to była piłka do zbijaka, ta czerwona :)
piłka baseballowa - biała z czerwonymi paskami - jest w skrzyni w najdalszej komnacie
Nunczaki Orientu
17.01.2010, 16:53
Pomogło mi to - niestety niewiele, bo jestem troche walnięta w sprawach grobowców -
Mogłabym prosić o informacje takie jak:
- Poziom piętra-
Co znajduje się obok komnaty, co mi baardzo pomoże -
Komnata wielkości -
Jeśli można to screen.
Już dziekuję za pomoc, i wiem, że dużo wymagam :)
Jest na poziomie -2, (tym ostatnim) a przed tą komantą znajduje się duży, labirynt z żywopłotu, który raczej trudno przegapić. Komnata jest dość duża, jest tam kilka stosów antycznych monet i kilka skrzyń na skarby. Do tej komnaty prowadzą jedyne w tym labiryncie dwuskrzydłówo drzwi, otwiera się je przesuwając posąg który stoje gdzieś obok.
zosiajuly
18.01.2010, 22:22
mam problem, wystąpiła jakiś błąd w misji bo przeszłam ją do końca ale toporek na ścianie się nie pojawił i skróty do wyjścia też nie, z tego co czytałam to taki błąd się zdarza, czy jeśli skasuję tę misję i zacznę ja jeszcze raz to będzie to prawidłowo działać ?? pomóżcie
mam problem, wystąpiła jakiś błąd w misji bo przeszłam ją do końca ale toporek na ścianie się nie pojawił i skróty do wyjścia też nie, z tego co czytałam to taki błąd się zdarza, czy jeśli skasuję tę misję i zacznę ja jeszcze raz to będzie to prawidłowo działać ?? pomóżcie
Kupowalas topor za pomoca kodu buydebug?
Nunczaki Orientu
19.01.2010, 08:31
A jeśli już to co?
Znika ze ściany?
zosiajuly
19.01.2010, 10:24
kodu wolałabym nie używać
a topór po prostu się nie pojawia w miejscu gdzie powinien się pojawić, jest melodyjka, światełka i koniec, nic więcej się nie dzieje, cały czas w misji mam szukaj topora
A jeśli już to co?
Znika ze ściany?
Na forum pisali, ze jak sim bedzie go mial za pomoca buydebug, to juz nigdy nie zrobi tej misji, bo go nie bedzie na scianie. Sama niegdy nie sprawdzalam, bo gram tylko jednym simem.
Nunczaki Orientu
19.01.2010, 18:21
Echh, ja mam za pomocą kodu:P. Więc ogólnie i tak jak mam znaleźć topór, to wystarczy, że dam go drugiemu i Simowi i wszystko winno być ok. Chyba, ja tej misji nie mam :D
A ja mam pytanie, co do misji w Smoczej Jaskini w Shang Simla. Co ja tam mam do kaczki znaleźć :/
EDIT: Zagadka Chin zrobiona (Uff)
Tylko problem. Mam jeszcze misję z Chin, by znaleźć w Charteu De Landgraab, w tajemniczej komacie klucz jakiegoś gostka, co go Landgraab nie lubił. Z opisu wynika, że komnata jest pod ziemią. Jeśli ktoś ma informacje niech mi udzieli, gdzie ten klucz leży. Chcę tą misję zrobić.
Jak ją anuluję to mi ,,Chiny z zaadu nogi wyrwą :P)
Monika32
19.01.2010, 23:19
Witam. Mam problem w zadaniu w Egipcie. Mam dac shorme typowi z targu w zamian za informacje. Znam przepis i juz ja zrobilam tylko nie umiem mu jej dac. Czy mam ja miec w plecaku? jak ja tam umiescic?
Pozdrawiam
M32
wkladasz ja do plecaka (otwierajac plecak i przeciagajac potrawe do srodka) i idziesz do kolesia
hej. mam problem, muszę dać się przekląć mumii. poszłam do jednej takiej :) i niestety miałam ciasteczko i mnie nie przeklęła. od tamtej pory spędziłam już chyba pół miesiąca simowego w egipcie i każda krypta daje się tylko glądać :( wiecie co z tym zrobić? może jakiś kod na wywołanie zdechlaka?? pomocy bo już mi nerwów brakuje
hej. mam problem, muszę dać się przekląć mumii. poszłam do jednej takiej :) i niestety miałam ciasteczko i mnie nie przeklęła. od tamtej pory spędziłam już chyba pół miesiąca simowego w egipcie i każda krypta daje się tylko glądać :( wiecie co z tym zrobić? może jakiś kod na wywołanie zdechlaka?? pomocy bo już mi nerwów brakuje
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1178182&postcount=177
lovewilltearusapart
21.01.2010, 13:46
Hej. Mam problem z misją w Wielkiej Piramidzie, chodzi o znalezienie Reliktu Wieczności. Po prostu szlag mnie już trafia i nie daję rady. Utknęłam i nie wiem gdzie iść. Wklejam screena z gry - http://i47.************/2hpprft.png i pytanie: czy te drzwi są ważne[tzn czy gdzieś tam za nimi znajduje się relikt], a jeżeli tak, to jak je otworzyć? Będę baardzo wdzięczna za pomoc ;( dodam jeszcze, że mam w wyposażeniu kamienny klucz gwiazdy i kamienny klucz półksiężyca, ale nie są one raczej przeznaczone dla tych drzwi, zresztą nie mam pojęcia dla których są :/
Nunczaki Orientu
21.01.2010, 13:51
No, nie wiem...
Może w tym pomieszczeniu są ,,pododnie dźwignie''
W mnie dość często są wykorzystywane w grobowcach ;/
lovewilltearusapart
21.01.2010, 14:02
Właśnie nie ma kompletnie nic, żadnych przełączników na ścianach czy w podłodze itd, masakra.
Nunczaki Orientu
21.01.2010, 14:12
Jeśli chcesz naprawdę wykonać tą misję, to wpisz testingcheatsenabled true, enablelotlocking true, kliknij na piramidę, w dymku kłódkę, wejdż w tryb budowy, znajdź te drzwi, Shift+Ctrl+klik na drzwi - odblokuj. Wróć do gry i bach... już ok.
Jeśli nie, to inaczej ci nie pomogę :/
Hej. Mam problem z misją w Wielkiej Piramidzie, chodzi o znalezienie Reliktu Wieczności. Po prostu szlag mnie już trafia i nie daję rady. Utknęłam i nie wiem gdzie iść. Wklejam screena z gry - http://i47.************/2hpprft.png i pytanie: czy te drzwi są ważne[tzn czy gdzieś tam za nimi znajduje się relikt], a jeżeli tak, to jak je otworzyć? Będę baardzo wdzięczna za pomoc ;( dodam jeszcze, że mam w wyposażeniu kamienny klucz gwiazdy i kamienny klucz półksiężyca, ale nie są one raczej przeznaczone dla tych drzwi, zresztą nie mam pojęcia dla których są :/
Czy na pierwszym planie widzę toaletę? Czy Twój sim z niej korzystał? Czasem pociągnięcie za spłuczkę otwiera drzwi i pokazuje przełączniki :)
lovewilltearusapart
21.01.2010, 15:32
Wpisuje kody, przyjmują się, ale jak klikam na piramidę to jest tyklo 'brak dostępnych interakcji' ;/ kurdee, czy to koniec? :< Searle - nie nie, to jest jakieś krzesło :D toaleta była u góry, byłam, była spłuczka, wyświetliła się dziurka w podłodze ale był w niej tylko worek pieniędzy i tyle. Dobra, screen pomieszczen jak wejdę po schodach z tego pokoju z cholernymi drzwiami, może to coś komuś powie - http://i48.************/9545.png
Nunczaki Orientu
21.01.2010, 15:49
Kliknęłaś na kłódkę po prawej stronie dymka pramidy?
1. Wpisz kody.
2. Klik na piramidę, kłódkę po prawej, znaczek budowania i kupowania.
3. Odnalezienie drzwi.
4. Shift+Ctrl --> klik na drzwi --> Odblokuj (łańcuch winien jak jakby się rozlecieć)
lovewilltearusapart
21.01.2010, 16:45
Nie ma nigdzie kłódki ;< może to trzeba robić w trybie edycji miast, a nie jak jest się Simem czy cuś? dobra jestem hardkorem znalazłam kłódkę :D teraz spróbuję
UDAŁO SIĘ!! :D bardzo ale to bardzo dziękuję! Jak będę miała jeszcze jakiś problem dam znać :) jeszcze raz wieeelkie dzięki :)
Monika32
22.01.2010, 20:49
Witam, dziekuje za ostatna porade. Niestety jak widze jestescie kilka misji przede mna wiec nie pomoge. Za to mam pytanie co do jednej z misji. Chodzi o egipt udalo mi sie wlamac do tajnej kryjowki ktora otwierala sie jak moja simka skorzystala z toalety. I teraz mam problem z tymi drzwiami. nie umiem otworzyc wszystkich na raz. Szukalam w poprzednich poradach ale nic o tym nie ma, wiec BARDZO prosze o pomoc. Mam jeszcze pytanie o kody. chcialabym odmlodzic moja simke ale jak wpisuje set age to wyskakuje blad ze "set" jest bledem.
Pozdrawiam
M32
tutaj znalazlam poradnik odnosnie dodatku,a przede wszystkim misji,po prawej na pasku macie opisane wszystkie zadania z kazdego kraju,moze komus sie przyda
http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=960
tsuuzoku
25.01.2010, 12:09
jestem w chinach. mam przeprowadzić dwa razy sparing z jakimś tam mistrzem, są przyjaciółmi, nigdzie nie widzę w/w opcji. pomoże ktoś?
musisz sięprzebrać w strój do sim-fu
tsuuzoku
25.01.2010, 14:31
problem się rozwiązał, simka była w ciąży :D
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1178182&postcount=177
nie mam tyle umiejętności żeby pokonać mumię, problem jest taki że nie mogę nigdzie mumii znaleźć :( czy jest szansa że za jakiś długi czas gdzieś się pojawią, a może w chinach coś by mnie mogło przekląć?
dajna809
27.01.2010, 11:14
Hej, właśnie wykonałam misje w Chinach z toporem. Wracam szczęśliwa do domu, jest w wyposażeniu sima. Po kilku dniach wracam z powrotem do Chin, mam wykonać jakąś misje gdzie potrzebny jest topór do rozwalenia skały a go nie ma. Wracam specjalnie do domu. Też nie ma. Przeszukałam cały dom.
Wiecie co jest grane? Nawet wróciłam specjalnie do chin, aby wejść z powrotem po niego ale go już nie było w tej świątyni.
Proszę o pomoc.
Mi też kiedyś zniknął. Ot, błąd gry. Niestety potem nie da się go nawet odzyskać używając "buydebug".
witam mam problem z misją "Ostatnie prace przy posążku"
muszę znaleźć 1 pospolity relikt w grobowcu ale nie wiem gdzie jest ten grobowiec ;o
pomoże ktoś ?
Starlight
01.02.2010, 20:28
traws - A w "podręczniku " ( w grze już w zakładace z Gwiazdką) Nie jest napisane jaki? :)
witam mam problem z misją "Ostatnie prace przy posążku"
muszę znaleźć 1 pospolity relikt w grobowcu ale nie wiem gdzie jest ten grobowiec ;o
pomoże ktoś ?
A nie jest to czasem jakikolwiek grobowiec? Moze po prostu masz dostarczyc zwyczajny, pospolity (jakikolwiek) relikt. Sprobuj go kupic w sklepie.
Archy1393
02.02.2010, 19:45
Witam wszystkich bardzo serdęcznięę. Liczne na waszą szybką i skuteczną pomoc bo jak widze wiekszość z was ma bardzo duże doświadczenie co do misji !
Mam problem ... juz mnie poprostu trafia bo siedze od kilku godzin i niemam pojecia co mam zrobic
Dostałam misje w chinach i musiałam pojechac do francji aby dostarzyc cos jakiejs babce (?) a potem iść do jakiegos potomka tego Landgraaba ... no i tu sie zaczyna mój problem kazał mi znalesć sobie jakis opal ... w każym razie kamyk iii powiedział ze mam iść do posiadłosci tego jego dziadka/przodka po klucz jakiegoś Jamesa Vaughana ... wogóle cała tresć brzmi tak :
" Głeboko pod Chateau Landgraab
Zbadaj krypte
"Oui! Spójż jak błyszczy i połyskuje. Musze jeszcze zdecydowac co zzrobie z opalem ale to już nie twoja sprawa. A teraz poszukaj kamiennego klucza. Ukryta krypta w Chateau Landgraab jest juz otwarta idź tam aby znaleźć kamienny klucz Jamesa Vaughana "
no i przeszukałam wszystko co mogłam ... obok tą szope tez nawet ją otworzyłam za pomocą tego klucza serca ... toporem rozwaliłam kamienie przed wejsciem do posiadłosci i ćma ! >.< Niemam pojecia co mam dalej zrobic ani oco chodzi a zalezało by mi na ukonczeniu tej misji ... Błagammmm o pomoc bo juz mam nerwice T.T
tutaj masz opisana ta misje http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=960&PART=200 ,a nazywa się Wiedza z przeszłości
Archy1393
02.02.2010, 23:07
Stokrotne dzieki ! ^ ^
Pooooomoooocy!! nie moge tej biblioteki znaleźć;/ znalazłam dom,zaprzyjaźniłam się z Simem-właścicielem, spędziłam w tym domu 11dni i nic;/ korzystałam z wc ze 100razy, radia tam żadnego nie było więc już nie mam pomysłów...
obok tego domu jest taki garaz i tam wejdź:P
Nunczaki Orientu
05.02.2010, 20:43
A jeśli można, co to są te pospolite relikty?
Do tej pory znalazłam tylko :
- współczesne
- stare (czy jakoś tak)
- starożytne
- epickie (czy coś takiego)
A jeśli można, co to są te pospolite relikty?
Do tej pory znalazłam tylko :
- współczesne
- stare (czy jakoś tak)
- starożytne
- epickie (czy coś takiego)
pospolite zyli powszechnie wystepujace. Wazy, pekniete misy, misy itp.
Mam misję która składa się z 3 części.
1. Dać się przypalić
2. Dać się zmoczyć
3. Dać się przekląć mumii
No i właśnie tej 3 nie mogę zrobić.Już tyle razy spotkałam mumię i mój sim tylko się z nią bił i pozostały tylko fraki z niej.
1. Dać się przypalić
2. Dać się zmoczyć
No i właśnie tej 3 nie mogę zrobić.Już tyle razy spotkałam mumię i mój sim tylko się z nią bił i pozostały tylko fraki z niej.
Jeśli Twój sim ma wysoki poziom sprawności fizycznej lub zna sztuki wali, to zawsze pokona mumię i ta go nie przeklnie.
W takim przypadku nie można przejść misji.
a może jest jeszcze inny sposób czy są jeszcze jakieś inne misje po tej?
jeżeli zna sztuki walki,to niech walczy z mumia jak będzie bardzo zmęczony,wtedy powinno się udać
Jeśli Twój sim ma wysoki poziom sprawności fizycznej lub zna sztuki wali, to zawsze pokona mumię i ta go nie przeklnie.
W takim przypadku nie można przejść misji.
Moja Simka miała te umiejetności na nawyższym poziomie, a mimo to w ogóle nie wdawała się w walkę z mumią.
Simka mojego syna nie miała rozwinietych tych umiejetności tak dobrze jak moja, ale była " odważna " i ... z mumii zostawał popiół.
1. Dać się przypalić
2. Dać się zmoczyć
Niestety bez sztuczek z "kryzysem wieku średniego" i zmiany cech się nie uda :/
Można boolPropem !
Wpisujesz "testingCheatsEnabled true" ( już bez początku boolProp)
Przytrzymujesz Shift i klikasz na sima, wybierasz opcję "wywołaj zmianę cech", później po wypełnieniu misji możesz z powrotem zmienić cechy na poprzednie.
Katka_Psychopatka
07.02.2010, 11:27
Misja w Chinach-złap 3 czerwone pluskwiaki. Klikam na znaczniki na mapie, przybliżam maksymalnie kamerę i czekam. Rzeczywiście słyszę, że są blisko, ale choćbym nie patrzyła 10 simowych godzin w to samo miejsce nie widzę żadnego pluskwiaka. Nie mogę ukończyć zadania. Czy to jakiś bug?
Misja w Chinach-złap 3 czerwone pluskwiaki. Klikam na znaczniki na mapie, przybliżam maksymalnie kamerę i czekam. Rzeczywiście słyszę, że są blisko, ale choćbym nie patrzyła 10 simowych godzin w to samo miejsce nie widzę żadnego pluskwiaka. Nie mogę ukończyć zadania. Czy to jakiś bug?
Najlepiej miec jednoczesnie pomocnik kolekcjonera, bo one moga byc na szerokim okregu a z pomocniekiem zaswieci sie bardzo dokladnie miejsce.
Z tymi pluskwiakami problem jest taki, że wchodzą czasem pod ziemię, a wtedy nawet pomocnik kolekcjonera nie pomoże. Widać je czasem z poziomu piwnicy, jak siedzą pod ziemią, czyli takie czerwone kropeczki w czerni za ścianą.
To zadanie tylko pozornie jest tak proste, jak znalezienie kamieni ;)
Katka_Psychopatka
07.02.2010, 17:04
Aa! No i wszystko jasne. Dzięki Mamełe i nmin :) Dziś wieczorem ponowię próby złapania tych wrednych robali ;)
mam problem, bo moja simka była odważna i rozwalała mumie jednym palcem , ale teraz w misji być przeklętym przez mumie chodzę po wszystkich piramidach i szukam jakiegoś zabandażowanej kukły i nic, żadnej nie ma , czy to możliwe że wszystkie zabiłam??
odbiegajac nieco od tematu: czy ktos sobie zapisal na dysku ten poragnik http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=960&PART=10 ? bo juz jest platny, a wydac 11zl za dostep nie jest fajne :D
Mam pytanie. Gdzie znajdę 2 tezymuty, czy jakąś coś podobne. Nie pamiętam nazwy, ale wiem, że to takie zielone świecące kamienie.
czy to możliwe że wszystkie zabiłam??
Tak. Jak to obejść poszukaj w temacie "mumie".
Uuq. Jesli chodzi o tyberium, to najszybciej rozbijajac kosmiczna skale na rozbijaczu desek.
A gdzie jest ten rozbijacz Oo?
A gdzie jest ten rozbijacz Oo?
Np. w sklepie w Chinach badz tez poprzez kod buydebug.
Prosze o Pomoc w Egipcie, jestem w grobowcu Abu Simbel i nie moge znaleźć kluczy do niebieskiego i czerwonego kapłana, w pomieszczeniach tych znalazłam dźwignie na ścianie pociągam jedną z nich wyskakuje mi w drugim pokoju w ścianie przełącznik ale gdy do niego podchodze znika co mam zrobić? Aha w świątyni tej jest taki mały labirynt z kturym jest ruchomy posążek który trzeba tak przesunąć by trafił na przełącznik poddłogowy po drugiej stronie tylko jak to zrobić skoro za każdym razem simka ma zagrodzoną drogę. Będe wdzięczna za udzielenie informacji pozdrawiam serdecznie:)
A ja prosze o pomoc we Francji. Nie wiem, gdzie znajde nektar.
nektar możesz znaleźć w grobowcach,klikasz na stojak i na opcje "weź cały nektar",możesz również zakupić w nektarnii,ale polecam te droższe
no to w jaki sposob poradzic sobie z tymi pluskwiakami? siedza mi caly czas pod ziemia i ani widu ani slychu ich :] znaczy na mapie widac, slychac tez, ale pod ziemia :D
ściągnąć najnowsza aktualizacje,bo ona podobno naprawia ten problem
asiak155
12.02.2010, 14:17
A jak aktualizacji nie da się pobrać mimo wielu prób?
Starlight
15.02.2010, 18:10
.
Pojedź do Egiptu - takie zadanie
Noi co w nim zrobić?
Może mi ktoś wytłumaczyć
Jak naciskam "widok Miasta" jest twraz sima i pisze "EGIPT BARDZO TANIO"
Jak na niego nacisne nic się nie dzieje.
Co mam zrobić (Jechać do Egiptu przerywając wakacje mi nic nie daje próbowałem)
Zadanie z francjii
Przesunęłam posągi w Domu Dutiel i przeszłam dalej, w pomieszczeniu wyżej gdzie jest nagrobek otworzyłam drzwi do ogrodu - co powinnam zrobić dalej? Opłakiwałam tego umarlaka ale nic...
Starlight - powinienes miec misje w Egipcie np.: komós cos przekazać ,zapytac. Przeczytaj dokladnie tekst związany z okazją:D
Inecita- Z tego co pamiętam pod nagrobkiem powinna byc dziura :DAle pewna nie jestem xp
Mam nadzieje ze pomoglam komus :D
kingusia1103
20.02.2010, 17:59
mam do wypelnienia okazje "głeboko w zakazanym mieście" i mam znaleźć klucz tylko nie moge go znależć nigdzie...może ktoś miał już tą okazje i wie jak ją przejść...proszę o pomoc...
Temat może się przydać, piszcie jeśli także macie jakieś problemy.
Utknełam moim simem w zadaniu "Przygotowania do bitwy" w Chinach. Mam osiągnąć 10 poziom umiętnosci sztuk walki i rozbić kosmiczną skałę. 10 poziom już mam, ale nie wiem gdzie jest ten skała. Wie ktos może coś na ten temat? Topór także mam.
Skałę rozbijasz podczas ćwiczeń na Łamaczu desek. Jedną z interakcji jest "rozbij kosmiczną skałę". Czasami jak ją rozbijesz, to w najbliższym sąsiedztwie sima pojawia się jakiś minerał do znalezienia - jakby "wypada" z tej rozbitej skały. Warto sobie kupić tego łamacza i trenowac w domu. Nie musisz wtedy biegac po okolicy i zbierać minerałów :o)
A ja chciałam jeszcze zapytać, jak i gdzie można ten topór zdobyć? Tylko podczas misji? Czy odkrywając samemu jakiś grobowiec?
Tylko podczas misji "Zabłakany głaz" w Chinach.
Cześć, mam takie pytanie:
Jestem we Francji. Bez misji weszłam do "grobowca" po rozbiciu 3 kamieni, przy jeziorku (po lewej stronie). Jest tam komnata, gdzie są 4 posągi do przesuwania i pięć miejsc gdzie muszę te posągi ustawić. Już 3 wycieczkę nie wiem jak to zrobić :( czy potrzebna do tego jest misja? czy może ktoś wie jak tą zagadkę rozwiązać :) Zdecydowanie bez kodów :)
Z góry dziękuję za pomoc
mroo
Starlight
20.02.2010, 20:44
Jeżeli nie masz zadania.
Jedziesz do "Bazy Wypadowej" - Klikasz na tablicę "Szukaj Przygód"
Przygody będą postępowały zgodnie z Historią.
Jeżeli np. Mojemu Simowi będzie brakowało 3 dni do urodzin i pojadę np. na wakacje do Francji to te dni zlecą we Francji i w Mieście, w którym gram?
Jeszcze jeden problem :(
Wykonuję misję z Chin, jestem teraz we Francji i muszę poszukać klucza w krypcie pod Cahteau Landgraab. Niestety wszędzie są "starożytne" pułapki, których nie mogę przekroczyć. Czy ktoś wie może gdzie tej krypty szukać? W opisie misji jest napisane, że jest już otwarta, ale nic takiego nie potrafię znaleźć :(
mroo
W czasie wakacji czas dla simów zatrzymuje się :)
Analisse
20.02.2010, 22:20
mam do wypelnienia okazje "głeboko w zakazanym mieście" i mam znaleźć klucz tylko nie moge go znależć nigdzie...może ktoś miał już tą okazje i wie jak ją przejść...proszę o pomoc...
jeśli dobrze kojarze to zadanie to jest o tym napisane kilka stron wcześniej (no, może nie kilka) ;)
też tego szukałam kiedyś.
Na targu w Chinach jest jedno wejście na trawniku a drugie za budynkiem i tam jest właśnie ten klucz.
monia16207
21.02.2010, 00:02
To niestety nie dziala. Ja raz nawet doprowadzilam do smierci sima z glodu :D
fryciuuniaaa tutaj opisalam jak sobie poradzialm z ta misja
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53002
hej ja doprowadzilam do trgo ze simka byla wyczerpana i przegralam walke z mumia:) wiec moze za ktoryms razem sie uda:D
Mam w Egipcie zadanie "Wejdź do biblioteki pod piaskami pustyni" - znajduje się pod domem jakiejś rodziny. Jednak dom cały czas stoi pusty, nie mam możliwość do niego wejść, rodzina (Nazwisko Malbourn, czy jakoś tak) jest kupcami z targu i cały czas stoją na straganie, nie wracając do domu. Nie mam jak wejść tam i wykonać zadania :(
Szukałam już po całym internecie ale nigdzie nie ma odpowiedzi :(
Mam problem z misją we Francji 'Na patrolu'. Polega ona na przeszukaniu muzeum. Zrobiłem to kilka krotnie. Doszedłem do komnaty z nagrobkiem gdzie jest tabliczka napisana przez kustosza. W internecie przeczytałem, że po przeczytaniu tej tabliczki urna sama wskoczy do wyposażenia i będę musiał ją umieścić na cmentarzu jednak tak się nie dzieje.
manianka
23.02.2010, 11:22
HELP!!!! Mam misję w Chinach do wykonania ale NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA JAK MEDYTOWAĆ!!!! PROSZĘ POMÓŻCIE MI!!!!
Musisz osiągnąć 6 poziom Sztuk Walki a później kliknij na sima i wybierz 'Medytuj' :)
manianka
23.02.2010, 11:32
Musisz osiągnąć 6 poziom Sztuk Walki a później kliknij na sima i wybierz 'Medytuj' :)
Dzięki!!!!! Jestem Ci wdzięczna!!!!!
manianka
23.02.2010, 11:34
Jeżeli nie masz zadania.
Jedziesz do "Bazy Wypadowej" - Klikasz na tablicę "Szukaj Przygód"
Przygody będą postępowały zgodnie z Historią.
Jeżeli np. Mojemu Simowi będzie brakowało 3 dni do urodzin i pojadę np. na wakacje do Francji to te dni zlecą we Francji i w Mieście, w którym gram?
Dni zlecą tylko we Francji. Gdy wrócisz do domu będzie tak samo jak w chwili wyjazdu na wakacje.
W internecie przeczytałem, że po przeczytaniu tej tabliczki urna sama wskoczy do wyposażenia i będę musiał ją umieścić na cmentarzu jednak tak się nie dzieje.Jeśli to jest to, o czym myślę, to musisz ją jeszcze opłakiwać, i wtedy dostaniesz komunikat, że kustosz dziękuje za pamięć i ma prośbę... Ale pewna nie jestem, bo tylko raz wykonywałam to zadanie i było to zaraz po premierze dodatku.
Mam problem z misją we Francji 'Na patrolu'. Polega ona na przeszukaniu muzeum. Zrobiłem to kilka krotnie. Doszedłem do komnaty z nagrobkiem gdzie jest tabliczka napisana przez kustosza. W internecie przeczytałem, że po przeczytaniu tej tabliczki urna sama wskoczy do wyposażenia i będę musiał ją umieścić na cmentarzu jednak tak się nie dzieje.
Jeśli dobrze pamiętam po przeczytaniu tabliczki przed nagrobkiem pojawi się dziura, w niej znajdziesz nie urnę, a kościotrupa, którego musisz zostawić w środkowej krypcie na cmentarzu.
Jakaś dziura tam jest, ale moja Simka niosła w plecaku normalny nagrobek, a nie żaden szkielet... Dziura otwiera przejście, za którym są schody na dwór.
Właśnie po opłakiwaniu nagrobka wyświetla mi się, że kustosz dziękuje za pamięć i poazuje mi wyjście z tego pomieszczenia a dziura jest pusta :(
Ale i tak dziękuję za pomoc :)
Chryzantem Złocisty
24.02.2010, 13:04
mam ten sam problem co Gingers.kiedyś chyba z dziury wydostałam szczątki i zaniosłam je na cmentarz,teraz pokazuje się że dziura jest pusta,po opłakaniu nagrobka pokazało się przejście.
ktoś wie co zrobić?bo przez tą nieukończoną misję nie mogę zdobyć 3 stopnia wizy we Francji ;/
@up: mnie też to właśnie blokuje :< A chce tam kupić dom simce :< Spróbuj przeczytać tabliczkę przy nagrobku może u Ciebie to zadziała :>
Zaraz... A to nie było tak, że na nagrobku była opcja "włóż do wyposażenia"?
Chryzantem Złocisty
24.02.2010, 15:13
nie.
juz czytałam tabliczkę miliard razy,nagrobek utopilam w lzach simki a w dziurze dogrzebała się do samych Chin.
a szczątków jak nie było,tak nie ma ;/
Anulowałem tą misję i mam problem z następną. Jest to kontynuacja tej w której miałem przeszukać piwnice jakiegoś domu. Teraz mam sie porozumieć z duchem. Pierwszą część w której miałem przynieść owoc granatu właścicielowi przeszedłem ale problem jest w drugiej. Mam zanieść szczątki ducha do odległej od jego grobu komnaty. Tylko... gdzie ona jest? :/
Anulowałem tą misję i mam problem z następną. Jest to kontynuacja tej w której miałem przeszukać piwnice jakiegoś domu. Teraz mam sie porozumieć z duchem. Pierwszą część w której miałem przynieść owoc granatu właścicielowi przeszedłem ale problem jest w drugiej. Mam zanieść szczątki ducha do odległej od jego grobu komnaty. Tylko... gdzie ona jest? :/
W tym samym domu w piwnicy, bodajze tam w pokoju jest figurka sfinksa, ale nie pamietam dokladnie.
To ja się jeszcze raz z moją misją przypomnę. :)
Jest to misja z Chin, w której między innymi trzeba pojechać do Francji, aby odnaleźć klucz. Aktualnie mam misję z takim opisem:
"Oui, spójrz jak błyszczy i połyskuje. Muszę jeszcze zdecydować co zrobię z opalem, ale to już nie twoja sprawa. A teraz poszukaj kamiennego klucza. Ukryta krypta w Chateaux Landgraab jest już otwarta. Idź tam aby znaleźć kamienny klucz Jamesa Vaughana."
Czy wie może ktoś jak wejść do tej krypty?
W piwnicy, tam gdzie jest sarkofag.
Mam w Egipcie zadanie "Wejdź do biblioteki pod piaskami pustyni" - znajduje się pod domem jakiejś rodziny. Jednak dom cały czas stoi pusty, nie mam możliwość do niego wejść, rodzina (Nazwisko Malbourn, czy jakoś tak) jest kupcami z targu i cały czas stoją na straganie, nie wracając do domu. Nie mam jak wejść tam i wykonać zadania :(
Szukałam już po całym internecie ale nigdzie nie ma odpowiedzi :(
Tak dla przypomnienia ;)
Próbowałam już nawet się "zenoteleportować" do środka domu ale nie ma takiej możliwości. Może zna ktoś jakiś kod który mógłby mi pomóc w tej sytuacji?
I nowy problem z misją - przeklęłam się za pomocą przeklętego sarkofagu, ale zadania mi nie zaliczyło. Teraz oprócz zadania mam problem bo nie wiem jak się odczarować ;)
Tak dla przypomnienia ;)
Próbowałam już nawet się "zenoteleportować" do środka domu ale nie ma takiej możliwości. Może zna ktoś jakiś kod który mógłby mi pomóc w tej sytuacji?
I nowy problem z misją - przeklęłam się za pomocą przeklętego sarkofagu, ale zadania mi nie zaliczyło. Teraz oprócz zadania mam problem bo nie wiem jak się odczarować ;)
Misja nie polega na tym! Przeklac ma cie mumia (po przegranej walce) a nie sim ma sie stac mumia , to jest roznica :)
Sima odczarujesz za pomoca blogoslawionego sarkofagu
Tylko sarkofag? Byłam już u Sfinksa, ale widocznie nie ma ochoty mnie "oczyścić" ta statuetka, pozostaje mi pocałunek węża ale właśnie nie wiem czy zadziała na klątwę z sarkofagu ;)
Każdą mumie pokonuję, mam na maxa sport i sztuki walki, trudno będzie mi dostać oklep od mumii :(
Ale dzięki za wyjaśnienie :)
Tylko sarkofag? Byłam już u Sfinksa, ale widocznie nie ma ochoty mnie "oczyścić" ta statuetka, pozostaje mi pocałunek węża ale właśnie nie wiem czy zadziała na klątwę z sarkofagu ;)
Każdą mumie pokonuję, mam na maxa sport i sztuki walki, trudno będzie mi dostać oklep od mumii :(
Ale dzięki za wyjaśnienie :)
tutaj znajdziesz rozwiazanie
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53002
Auroella
25.02.2010, 15:12
Tym razem ja mam problem z misją z MorcuCorp.Mój sim miał włamać się do komputera, ale wyskoczyła informacja, że czas wakacji się skończył i automatycznie zabrało mnie do Sunset Valley. Teraz, jak znowu jestem w Egipcie, to nie moge wejść do siedziby gdzie znajduje się komputer, bo pisze, że tu nikt nie mieszka :/ próbowałam tam wejść nawet po północy, myślałam że pojawi się jakaś nowa interakcja, ale nic z tego.
A ja mam głupie pytanie:-( jak wejść do świątyni hatszepsut???nigdzie nie widzę żadnego wejścia:-(((
Witam.
Mógł by mi ktoś napisać jaką misję muszę przejść aby zdobyć topór pangu?
Z góry dziękuję. http://forum.thesims.pl/images/smilies/wink.gif
Witam.
Mógł by mi ktoś napisać jaką misję muszę przejść aby zdobyć topór pangu?
Z góry dziękuję. http://forum.thesims.pl/images/smilies/wink.gif
Misję o nauce rozbijania wielkich głazów.
kingusia1103
28.02.2010, 17:05
ja mam problem z misja "na patrolu" musze tam przebadac muzeum i newiem jak...prsze o pomoc
Upadła Dusza
02.03.2010, 12:23
Cześć, mam takie pytanie:
Jestem we Francji. Bez misji weszłam do "grobowca" po rozbiciu 3 kamieni, przy jeziorku (po lewej stronie). Jest tam komnata, gdzie są 4 posągi do przesuwania i pięć miejsc gdzie muszę te posągi ustawić. Już 3 wycieczkę nie wiem jak to zrobić :( czy potrzebna do tego jest misja? czy może ktoś wie jak tą zagadkę rozwiązać :) Zdecydowanie bez kodów :)
Z góry dziękuję za pomoc
mroo
Jeden posąg musisz ustawić na dwa miejsca:
http://img195.imageshack.us/img195/5074/screenshot16b.jpg
Prosze o Pomoc w Egipcie, jestem w grobowcu Abu Simbel i nie moge znaleźć kluczy do niebieskiego i czerwonego kapłana, w pomieszczeniach tych znalazłam dźwignie na ścianie pociągam jedną z nich wyskakuje mi w drugim pokoju w ścianie przełącznik ale gdy do niego podchodze znika co mam zrobić? Aha w świątyni tej jest taki mały labirynt z kturym jest ruchomy posążek który trzeba tak przesunąć by trafił na przełącznik poddłogowy po drugiej stronie tylko jak to zrobić skoro za każdym razem simka ma zagrodzoną drogę. Będe wdzięczna za udzielenie informacji pozdrawiam serdecznie:)
Co do pierwszego, to też się podpinam, bo nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić :( A do drugiego punktu - kombinuj z tymi oczyma Horusa - jedno teleportuje Cię do drugiego i tak w kółko, więc jedno kładź przed posągiem, a potem się teleportuj. Trochę ciężko to ogarnąć, ale myślę że po jakimś czasie dasz sobie z tym radę.
EDIT: Olśniło mnie! :D Po prostu zrób to samo z tymi oczyma - jedno połóż w jednym pokoju, drugie w drugim i się teleportuj. Działa, sprawdzałem przed chwilą :)
EDIT2: Jeszcze jedna sprawa, mianowicie jak jest kopalnia miedzi w Egipcie, to jest taki pokój, gdzie schody są zagrodzone głazem. Głaz rozwaliłem, ale jak zejdę na dół, to jest taki pokój dziwny, i nie wiem jak mam przejść na drugą stronę:
http://www.bankfotek.pl/view/557706
Kombinowałem tak jak wyżej z Sauronem, ale nie działa w żaden sposób :<
BTW, ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta :p
Jeszcze jedna sprawa, mianowicie jak jest kopalnia miedzi w Egipcie, to jest taki pokój, gdzie schody są zagrodzone głazem. Głaz rozwaliłem, ale jak zejdę na dół, to jest taki pokój dziwny, i nie wiem jak mam przejść na drugą stronę:
http://www.bankfotek.pl/view/557706
Kombinowałem tak jak wyżej z Sauronem, ale nie działa w żaden sposób :<
Moja simka teleportowała się tam, a właściwie zenportowała (tak to się nazywa? :P) długo medytując.
Ja mam duużo problemów i biore ten głupi proszek z Chin który ma pomagać a np. jak jestem gdzieś gdzie stoi sam posąg i już go wszędzie przenmiosłam to mi świeci ten posąg albo drzwi,które nie wiem jak odblokować to zamiast gdzie mam iśc np po klucz to mi sie te drzwi świecą.No,ja też mam problem z tą piwnicą we Francji,z "odgłosami " w muzeum i z domem Landgraaba ale już mniej więcej skapnęłam się,bo dużo piszecie bardzo przydatny temat !trudne są te misje czasem nawet bardzo ...
Moja simka teleportowała się tam, a właściwie zenportowała (tak to się nazywa? :P) długo medytując.
Czyli czas się nauczyć sztuk walki :x
albo wpisac kod testingcheatsenabled true i z shiftem kliknac na ziemi,a bedzie opcje teleportuj sie tutaj
Zyleta15
04.03.2010, 21:34
Mam problem z misja w egipcie. Mam szukać wskazowek w komorze na targu weszlam w podziemie pochodzilam pozbieralam i nie wiem co dalej bo nadal nie wykonalam zadania Pomocy !!
Gdzie Moge znajsc klucz do magazynu targowego nr 5?? Prosze o Pomoc
Mam problem z misja w egipcie. Mam szukać wskazowek w komorze na targu weszlam w podziemie pochodzilam pozbieralam i nie wiem co dalej bo nadal nie wykonalam zadania Pomocy !!
Gdzie Moge znajsc klucz do magazynu targowego nr 5?? Prosze o Pomoc
On jest gdzieś w świątyni Hatszepsut, tylko nie pamiętam w którym miejscu :D
Zyleta15
05.03.2010, 11:22
Dzieki Bardzo
Jak mogę wejść do bazy, która znajduje się u Aishy Lufti?
Zyleta15
05.03.2010, 15:37
A gdzie jest ta baza konkretniej??
mam pytanie jak był ten kod,żeby budować w grobowcach ??!!!
Zyleta15
07.03.2010, 13:09
mam pytanie jak był ten kod,żeby budować w grobowcach ??!!!
"testingcheatsenabled true" i pozniej w trybie kupowania wpisz "buydebug"
Wampirencja
07.03.2010, 14:30
A ja mam pytanie takie - czy ktoś moża ma listę miejsc, gdzie można coś okdryć w każdej z lokalizacji?
We Francji nurtuje mnie, czy mogę cokolwiek zrobić na cmentarzu lub pływającej luźno wysepce na którą nie ma wejścia [można się teleportować tylko] ?
W Egipcie - czy mogę cokolwiek zrobić na cmentarzu
Może taka lista była, nie wiem jak znaleźć [po jakich tagach ;)] chciaż próbowałam
nie mam pojęcia... a wykonałaś już wszystkie misje ? może w którejś misji jest coś takiego ...a tak a propo wielkie dzięki żyleta15 :)
Wampirencja
07.03.2010, 14:38
nie mam pojęcia... a wykonałaś już wszystkie misje ? może w którejś misji jest coś takiego ...
Nie mam pojęcia, dlatego mam pytanie czy istnieje spis misji, bo mi się wydaje że wszystko zrobiłam ;)
W sumie jak już postuję to i w tym temacie zapytam - można "zresetować" misję bez reinstalowania/kasowania simów?
A ja mam pytanie takie - czy ktoś moża ma listę miejsc, gdzie można coś okdryć w każdej z lokalizacji?
We Francji nurtuje mnie, czy mogę cokolwiek zrobić na cmentarzu lub pływającej luźno wysepce na którą nie ma wejścia [można się teleportować tylko] ?
W Egipcie - czy mogę cokolwiek zrobić na cmentarzu
Może taka lista była, nie wiem jak znaleźć [po jakich tagach ;)] chciaż próbowałam
1. Na cmentarz dajesz tylko resztki po kustoszu. a na wysepke dostaniesz sie przez inne miejsce, tam gdzie duzo owadow, to sa kamienie do rozbicia i zejscie do podziemi i tam ktoras ze studni teleporuje do ogrodu (pod ziemia) na wyspie.
2. Nie
Ogolnie kazde miejsce ma swoj symbol, ktory jest reprezentowany przez relikt grobowcowy
http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1173282&postcount=20
Trzeba wyłączyć i włączyć stereo, wtedy w sypialni otworzą się schody.
Jak to było z tą medytacją? Simka nie może medytować a logika na maksa i Sim Fu 3poziom (nie chcę za bardzo rozwijać przed misją z mumią), kondycja 4.. Za mało punktów umiejętności?
aby medytowac trzeba mic co najmniej 5 poziom simfu
kasiula03
09.03.2010, 15:49
mam pytanie gdzie jest klucz do serca wodnej swiatyni? przeszukalam każdy zakamarek piramidy i nieznalazlam, prosze o jakiegos screeny filmik albo cos, z gory dziekuje
wie ktos gdzie mam pojsc we francji zeby uzyskac pieczec krolewskiego cmentarzyska oraz labiryntu wielkiego wladcy? ktoredy mam sie dostac do tych grobowcow?
Trzeba wyłączyć i włączyć stereo, wtedy w sypialni otworzą się schody.
Dzięki, ale teraz nową Simką (tamta była zjechana przez kody i nie mogłem kilku misji przejść) wszedłem tam poprzez otwarcie drzwi do toalety :P Tylko cholera nie mogę za nic przejść tego drugiego poziomu w bazie u Vaughana (czyli w tym miejscu, o które pytałem) :/ Na starym zapisie zrobiłem teleporta :P
EDIT: Udało się :D Zrobiłem sobie listę który aktywator działa na jakie drzwi i od razu bylo prościej. Narysowałem taki schemacik, dla tych, którzy by nie umieli tak jak ja:
http://www.bankfotek.pl/image/566451.jpeg
Wiem że jest świetny :P
Jakby co, to na kolejnym poziomie z tej samej perspektywy co na schemacie wyżej, należy nastąpić na 3, 4, 6 i 8 aktywator :) Nie chce mi się robić drugiego schematu ^^
wie ktos gdzie mam pojsc we francji zeby uzyskac pieczec krolewskiego cmentarzyska oraz labiryntu wielkiego wladcy? ktoredy mam sie dostac do tych grobowcow?
Labirynt wielkiego wladcy, to o ile dobrze pamietam jest pod kurchnem. tam gdzie jest labirynt z żywopłotu. Na samym dole jest sala gdzie sa stoły i 4 sarkofagi. Tam na wprost sa ukryte drzwi a w środku skrzynia
Gochulec666
16.03.2010, 21:42
Mam zanieść łapówkę, do tajnej bazy ludzi anty czegośtam, na brzegu miasta, wszystko ok, tylko że to jest zwykły dom, ale NIGDZIE nie ma przycisku, ani czegokolwiek innego, co mogłoby przekierować mnie do bazy. Jest miejsce, które wygląda mi na schody, ale nigdzie nie widzę przełącznika. Proszę, pomóżcie, simomaniacy ;)
O ile sie nie myle obok jest garaz a tam schody
Mam zanieść łapówkę, do tajnej bazy ludzi anty czegośtam, na brzegu miasta, wszystko ok, tylko że to jest zwykły dom, ale NIGDZIE nie ma przycisku, ani czegokolwiek innego, co mogłoby przekierować mnie do bazy. Jest miejsce, które wygląda mi na schody, ale nigdzie nie widzę przełącznika. Proszę, pomóżcie, simomaniacy ;)
Musisz włączyć radio.
Gochulec... chodzi Ci o misję w Egipcie? Jeśli tak to obok domu jest taki "magazyn" tak będzie na ścianie dziura do zbadania tylko musisz włączyć tryb pełnościanowy, bo nie zobaczysz tej dziury na ścianie.
Gochulec666
17.03.2010, 19:36
Yyy, nie to byłą inna misja, miałam zanieść to do siedziby tych, co nienawidzą Maco-Group (czy coś w tym stylu), ale przy pomocy rady EJ70 otworzyły mi się te schody, tylko że nagle rodzinka wyjechała sobie na wakacje i został sam sprzedawca obiektów specjalnych. On prawie cały czas był na targu i uwikłałam się z nim w romansik, bo nie byłam w stanie tam wejść, bo nikogo nie było:P przyszłam wieczorem, jak był na chacie i nie zdążyłam, on delikatnie kazał mi się wynosić, ja nie poszłam, ale w pewnym momencie mnie nagle "prze-teleportowało" i kurde, jak potem próbowałam wejść to dalej się nie dało:/ nie wiem, może jutro przy ponownej próbie się uda...
Jeśli chodzi o wejście do domu to kupcy specjalni wracają punkt 21.00. Wiem, bo sam wykonując zadanie z MarcGroup'em to byłem u tej "kupczyni" i aktywowałem schody tez badając dziurę w podłodze.
Gochulec666
18.03.2010, 20:16
No tak, bo to są 2 różne zadania, jedno do tajnej grupy zwolenników, inne do przeciwników.
Gochulec666
19.03.2010, 22:14
A ja mam kolejny problem. Misja dotyczy świątyni królowej Haszepust (czy coś w tym stylu). Mam zbadać pokoje służby, dostałam klucz, wszystko super, tylko tam nie ma nic innego oprócz PUSTEJ dziury i skrzyni ze zwykłymi skarbami. Są też 3 posążki, ale nie ma interakcji popchnij, ani pociągnij, ktoś wie, jak to przejść?
Nie dotarłem jeszcze do tej misji, lecz przede wszystkim jest to Świątynia Hatszepsut. Może należy pociągnąć gdzieś dźwignię, którą będzie pochodnia? Sprawdź wszystkie ściany...
Ostatni pokoik po prawo, tam masz ukryte drzwi.
Mam pytanie... otóż jestem po misji w Świątyni Niebios, dostarczyłem artefakty do jakiejś Chinki, przekonałem innego Chińczyka, aby oddał relikt tej Simce. Wszystko się powiodło, ale misja zakończona, a gdzie Topór Pangu? Czy dla niego jest osobna misja?
Dziurawiec - misja z Toporem ma w nazwie słowo "głaz" czy coś podobnego.
Konkretnie "Nauka rozbijania [wielkich] głazów" - na pewno coś w tym stylu. Odbiera się z bazy wypadowej, jak wszystko :)
Konkretnie "Nauka rozbijania [wielkich] głazów" - na pewno coś w tym stylu. Odbiera się z bazy wypadowej, jak wszystko :)
Misja nazywa się "Zabłąkany głaz". Nie jet jakoś specjalnie trudna misja, ale bardzo ciekawa
Misja nazywa się "Zabłąkany głaz". Nie jet jakoś specjalnie trudna misja, ale bardzo ciekawa
Miałem wczoraj zrobić edycję, bo akurat robiłem tą misję wczoraj, ale jakoś mi uciekło. Tak, misja nazywa się właśnie "Zabłąkany głaz" :)
Okej, dzięki wam bardzo za pomoc...
Na przyszłość: "Zabłąkany głaz" =D
Analisse
29.03.2010, 15:43
Mam misje "w poszukiwaniu lekarstwa", tą po tym aby się przeklnąć. Mam błagać sfinksa... no i błagałam, zdjął klątwe mumii, ale dalej pisze błagaj sfinksa, jakiś błąd czy coś jeszcze trzeba zrobić?
O zdjęcie klątwy prosi się posąg w Sfinksie (na piętrze), a Ty może błagałaś Sfinksa tylko o wejście.
Tak więc mam The sims wymarzone podróże.
Dotąd wszystko było okej, simka ma 1 poziom wizy egipskiej, wszystko pięknie grało. Aż tu nagle, gdy przyszło kolejne zadanie - podrzucić łapówkę do siedziby MorcuCorp - cos się zwaliło. Simka poszła do tego domu, znalazła wejscie do piwnicy, zeszła po schodach... Niestety w piwnicy nie wyswietlają się ŻADNE meble, chociaż wiem, że tam są bo mieszkańcy domu chodzą po niej, siadają na 'niewidzialnych' fotelach i oglądają 'niewidzialną' telewizję. Bez tych obiektów nie zdołam wykonać zadania, a co za tym idzie, rozpocząć kolejnych. Skutkiem tego nie będę mogła zwiększyć poziomu wizy.
Ma ktos jakis pomysł, który przywróci 'widzialnosc' obiektom w tej piwnicy?
jak sie dostac do podziemi chateaux de langraab [czy jakkolwiek inaczej sie to nazywa]? probuje sie dostac przez piwnice w domu i przez piwnice w szopie, ale nie da rady. kolo domu znalazlam 2 wejscia do piwnicy i utknelam :/ potrzebne sa klucze, ktore moge zdobyc w misjach, ale chyba juz nie mam misji we francji, bo kilka razy pod rzad trafilo mi sie to samo...
jak sie dostac do podziemi chateaux de langraab [czy jakkolwiek inaczej sie to nazywa]? probuje sie dostac przez piwnice w domu i przez piwnice w szopie, ale nie da rady. kolo domu znalazlam 2 wejscia do piwnicy i utknelam :/ potrzebne sa klucze, ktore moge zdobyc w misjach, ale chyba juz nie mam misji we francji, bo kilka razy pod rzad trafilo mi sie to samo...
Misja do tego jest w Chinach. Musisz zdobyć klucz żeby wejść do sali na najwyższym piętrze, skąd schodzi się do piwnic.
aha, czyli klucz dostane w nagrode za wykonanie jakiejs misji w chinach? a druga czesc piwnic galerii, pod chinska wystawa? jak tam sie dostac? bo wiem, ze sie da :>
Temat może się przydać, piszcie jeśli także macie jakieś problemy.
Utknełam moim simem w zadaniu "Przygotowania do bitwy" w Chinach. Mam osiągnąć 10 poziom umiętnosci sztuk walki i rozbić kosmiczną skałę. 10 poziom już mam, ale nie wiem gdzie jest ten skała. Wie ktos może coś na ten temat? Topór także mam.
Idziesz do Akademii Feniksa i tam są te bloki do rozwalania belek.
Trzeba na to kliknąć i tam jest opcja Kosmiczna skała albo podobne.
a jest mozliwosc "wywolania" przeklecia? wszystkie mumie mi uciekly i nie moge wykonac misji :(
a jest mozliwosc "wywolania" przeklecia? wszystkie mumie mi uciekly i nie moge wykonac misji :(
Za pomoca kodu testingcheatsenabled true i buydebug on można kupić sarkofag.
Jest on w obiektach grobowca lub w różnych.
Trzeba go kupić, a gdy już go kupisz to wchidzisz w tryb budowy lub kupowania i wciskasz naraz cirtl i shift.
Przytrzymaj te klawisze i kliknij na sarkofagu.
Pojawią się opcje, wybierz szansa na mumię 100% oraz zachowania aktywowane uwolnij mumię z sarkofagu natychmiastowe.
Na ko9ńczu włanczasz tryb życia.
Gdy mumia wyjdzie to do niej podejdź.
Powtarzaj te kroki do skutku.
Pamiętaj!
Nawet sim z maksymalnymi numiejetnościami sport i sztuk walki, może zostać przeklęty.
Jedyne ograniczenie to czas i ilosć prób.
to jest genialne! ale...
przeklela mnie mumia w domu, wiec pedze do egiptu, a tam... dalej nie zrealizowana misja "dac sie przeklac"... i co teraz?
Martusia
15.04.2010, 13:23
a ja mam problem z piwnica Gastona Dutiela, tzn przeszlam do tej komnaty i tam sa 2 drzwi i 3 posagi i nie mam zielonego pojecia co tam trzeba zrobic a na drzwiach jest lancuch zawieszony moze ktos juz przeszedl ta misje
Martusia, podejrzewam że przydałby się do pomocy drugi sim, który mógłby stanąć na płycie. Ewentualnie możesz posłużyć się kodem (testingcheatsenabled true i buydebug on) , edytować parcelę i ustawić tam dodatkowy posążek, lub bez kodu zrekonstruować posążek z części, jeśli takowe posiadasz w plecaku.
Nie rozumiem po co w ogóle robić tą misję, skoro będziesz mieć za nią zaledwie trochę Antycznych Monet, a wizę można bardzo łatwo uzupełnić, wykonując misje główne, fabularne. Misji takich jak dostarczenie jadeitu, przyniesienie jakiegośtam metalu, czy właśnie te z przeklęciem i robieniem zdjęć np. gruzowi, które otrzymuje się prosto z bazy wypadowej z tablicy, w ogóle nie robię.
Martusia, konkretny adres do domu/jego nazwę, bo za każdym nowym zapisem, mieszka w otoczeniach wakacyjnych kto inny.
skoro juz zaczelam ja wykonywac to chyba musze skonczyc. poza tym nie wiem czym sie konczy ta misja i co za nia dostane. trzeba bylo wczesniej napisac i przedzic przed tym, a nie medrkowac po fakcie.
skoro juz zaczelam ja wykonywac to chyba musze skonczyc. poza tym nie wiem czym sie konczy ta misja i co za nia dostane. trzeba bylo wczesniej napisac i przedzic przed tym, a nie medrkowac po fakcie.
Co za problem usunąć okazję, czyt. misję? Usuwasz w taki sam sposób jak okazje z podstawy. A w nagrodę - mówię, trochę Antycznych monet i punkty wizy, jeśli nie masz pełnej. A jeśli masz pełną, to zamiast wizy... Antyczne monety.
nie wiem jak sie usuwa misje ani w wp ani w podstawie. nigdy nie korzystalam z takiej opcji
mabda wystarczy kliknąć na obrazku misji prawym przyciskiem myszki.
o prosze, jakie to proste :) dzieki searle :)
A tam gdzie sie zdobywa mlot do rozwalania duzych kamieni :D to doszlam to takiej komnaty z dywanem i swieczkami. Kiedy nastapilam na dywan, pojawily sie cztery 'linie swiatelek', i nie zapamietalam gdzie dokladnie doszly, stalo sie to za szybko. Co dalej?? :|
Na ścianie przecież wisi ten topór.
Więc tak. No właśnie nie wiem jak to opisać więc wstawiam zdjęcia.
Tutaj chyba [?] wszystko, zapomniałam o schodach:
1. http://img717.imageshack.us/img717/6994/95567884.jpg
2. Tutaj nie wiem jak pootwierać te drzwi ;/ i schody ;P]:
http://img512.imageshack.us/img512/7553/60679868.jpg
3. I tutaj się zatrzymałam :<. Nie wiem co dalej:
http://img88.imageshack.us/img88/1731/14466981.jpg
Pomóżcie :D
Przepraszam, że post pod postem ale niedługo koniec wakacji a chciałabym to skończyć :<
Ja tez się z tym męczyłam i szczerze mówiąc nie pamiętam, jak to przeszłam.
Ale widzę, że chyba jeszcze nie odkryłaś pomieszczonka za kotarą, na drugim zdjęciu, na dole po lewej stronie koło barierek. Spróbuj.
Ja tez się z tym męczyłam i szczerze mówiąc nie pamiętam, jak to przeszłam.
Ale widzę, że chyba jeszcze nie odkryłaś pomieszczonka za kotarą, na drugim zdjęciu, na dole po lewej stronie koło barierek. Spróbuj.
To nie jest kotara [?] tylko jak widać na pierwszym zdjęciu jest kominek i to jest chyba jego komin :|
Jak zwał, tak zawał. W każdym razie spróbuj nacisnąć kursorem na górę i powinna pojawić się opcja Przejdź przez drzwi, czy jakoś tak.
Jak zwał, tak zawał. W każdym razie spróbuj nacisnąć kursorem na górę i powinna pojawić się opcja Przejdź przez drzwi, czy jakoś tak.
Omg, Searle jesteś boska! :* Jak mam Ci się odwdzięczyć? :D
Kamis, spokojnie :) Od tego jest forum, by pomagać :)
Ja też tego kiedyś nie wiedziałam, dopiero gdzieś tu to zobaczyłam, bo sama byłam w kropce.
gram już sobie jakiś czas i mam parę pytań
- mój sim wypełnił życiowe pragnienie i to już koniec? a w życiowych nagrodach czy jakoś tak, zniknęła opcja zmień pragnienie ;p
- tu jestem wściekła, jeżdżę do tej Francji i jeżdżę i utknęłam na jednej misji, została mi jeszcze tylko misja z ambasadorem bo klikałam w nieskończoność w tablicę ogłoszeń i tylko te dwie pozostały. Ta która doprowadza mnie do ku...icy serca to misja w muzeum. Spędzam tam całe wakacje po 3 albo 5 dni i za przeproszeniem dupa. Oczywiście, że szukałam na forum, nie tylko tym i szczerze mówiąc jestem trochę zagubiona i nadal nie wiem co zrobić. Jedne podziemia przeszukałam i łaziłam po całym muzeum, ale nie wiem jak się podostawać w różne miejsca.
Jak byłby ktoś chętny do pomocy to służę screen'ami ;)
gram już sobie jakiś czas i mam parę pytań
- mój sim wypełnił życiowe pragnienie i to już koniec? a w życiowych nagrodach czy jakoś tak, zniknęła opcja zmień pragnienie ;p
- tu jestem wściekła, jeżdżę do tej Francji i jeżdżę i utknęłam na jednej misji, została mi jeszcze tylko misja z ambasadorem bo klikałam w nieskończoność w tablicę ogłoszeń i tylko te dwie pozostały. Ta która doprowadza mnie do ku...icy serca to misja w muzeum. Spędzam tam całe wakacje po 3 albo 5 dni i za przeproszeniem dupa. Oczywiście, że szukałam na forum, nie tylko tym i szczerze mówiąc jestem trochę zagubiona i nadal nie wiem co zrobić. Jedne podziemia przeszukałam i łaziłam po całym muzeum, ale nie wiem jak się podostawać w różne miejsca.
Jak byłby ktoś chętny do pomocy to służę screen'ami ;)
Pokaż w czym problem, misja naprawdę nie jest trudna ;)
gdzie znajde klucz do kopalni miedzi?
ups, nie zauwazylam drzwi :P
można mieszkać w otoczeniu wakacyjnym?
bzdura - mozna. po osiagnieciu chyba 3 poziomu wizy mozesz zakupic dom w otoczeniu za pomoca telefonu
sluchajcie, mam pyatanko: czy grajac dwiema rodzinami w jednej okolicy, gdzie oni sa sasiadami, moge doprowadzic do tego, ze obie rodziny zdobeda wszystkie pieczecie i symbole? czy to jest tylko po jednym egzemplarzu na gre?
Możesz zdobyć każdą rodziną komplet reliktów, to zupełnie inna gra i miejsca wakacyjne powinny się resetować.
no wlasnie to nie jest inna gra. oni sa sasiadami i zamieniam ich edytujac otoczenie - wybieram inna rodzine. wiec nie jestem pewna wlasnie odnosnie tych symboli, pieczeci i znakow. jak wchodze simka w miejsca, gdzie sim juz byl, to sa pootwierane, spladrowane :D wiec chyba sie tak nie da...
[QUOTE=mabda;1241425]bzdura - mozna. po osiagnieciu chyba 3 poziomu wizy mozesz zakupic dom w otoczeniu za pomoca telefonu
tak, dom już mam, ale czy można mieszkać tam na stałe? nie tylko na wyjazdy wakacyjne
Bzduro1 niestety w otoczeniu wakacyjnym, obojętnie którym nie da się mieszkać. jedyne co pozostaje to przebywać w takim domku podczas podróży, bo działa to na zasadzie, że nie śpisz w bazie wypadowej tylko we własnych czterech ścianach.
można mieszkać w otoczeniu wakacyjnym,ale tylko przy użyciu modów,już gdzieś o tym pisałam na forum
Ostatnio kiedy grałem w TS3, wyświetlił mi się komunikat o okazji, która miała polegać na wycieczce do Egiptu i poznanie zasad gry "Senet"... teraz pytanie... czy można kupić jakiś przedmiot do tej gry w Egipcie lub zapytać mieszkańców? Kiedy byłem tam to nie było opcji na Egipcjanach żeby nauczyli mojego Sima zasad tej gry. O co tutaj chodzi? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam D_S
Ja byłbym wdzieczny gdyby mi ktoś powiedział jak zrobić/gdzie kupić shoarme XD Mam misje w Egipcie ale bez tej głupiej shoarmy nic..(sorry jak już to było)
GaGasz shoarmę kupujesz u sprzedawcy żywności/jedzenia na targu w Egipcie (Al Simhara), a jeśli chodzi Ci o przepis to również na targu jednakże u sprzedawcy książek - ma też przepisy. :)
Kiedyś tam próbowałem u niego kupić ale nie miał tej shoarmy, ale teraz moja simka udoskonaliła umiejętności kulinarne do 3 poziomu ,poszedłem i kupiłem :D Dzięki ;)
kalafjor
04.06.2010, 12:14
Nie wiem czy już to było ale pytam. Mam problem z misją we Francji, w galerii. Misja nazywa się "na patrolu". Kiedyś już ją przeszedłem, ale niepamiętam jak. Wiem że za drzwiami jest ukryty przełącznik więc jestem w podziemiach, gdy dochodzę do grobu kustosza opłakuję go, a on otwiera drzwi i mówi coś, żebym go gdzieś zaniósł ale nie da się go wsadzić do wyposażenia. No i gdy idę dalej spotykam schody i kończy się grobowiec, a misja jeszcze nie jest wykonana. Pomocy!
Seth,nie wiem,czy to ta misja,ale chyba musisz przeszukać dziurę w ziemi obok grobu Kustosza,tam będą szczątki,a potem zanosisz je do którejś krypty na cmentarzu (będzie podświetlona) ;)
Tak tak ; ) Też miałem tę misje i trzeba zanieść to na cmentarz tylko najpierw trzeba chyba kluczami pootwierać drzwi ; )
Mam pewien problem. A raczej dwa problemy:
Ad1. Jestem w Chinach. I mam duży problem. Posiadam klucz z Francji (z posiadłości Landgraaba czy jakoś tak) czyli "Kamienny klucz ze Smoczej jaskini". Pisało, że musze być w Chinach i zaliczyć te zadanie, więc przybywam do Chin i nadal nie mogę zakonczyć zadanie bo ciągle pisze że muszę zjawić się w Chinach. O co chodzi jestem w Chianch i nie moge ukonczyc przeciez posiadam ten klucz. Więc udałem sie do tej Smoczej Jaskini i sam aktywować te drzwi ale pisze że nie posiadam tego kamiennego klucza, przecież go mam w ekwipunku. Nawet do tej osoby zadzwonilem ktora dała mi tę misję tez nie ma zadnej opcji do aktywowania, co robic. Błąd gry czy co?
Ad2. Jak aktywować mumie w swoim domu. Zdobobyłem te 5 glinianych słoi i nadal nie moge. Klikam u siebie na sarkofag "Wezwij mumię" i nic się nie dzieje. O co chodzi. To chyba musi być błąd gry.
Z góry dziękuje za odpowiedź
Analisse
07.06.2010, 14:35
Mam pewien problem. A raczej dwa problemy:
Ad1. Jestem w Chinach. I mam duży problem. Posiadam klucz z Francji (z posiadłości Landgraaba czy jakoś tak) czyli "Kamienny klucz ze Smoczej jaskini". Pisało, że musze być w Chinach i zaliczyć te zadanie, więc przybywam do Chin i nadal nie mogę zakonczyć zadanie bo ciągle pisze że muszę zjawić się w Chinach. O co chodzi jestem w Chianch i nie moge ukonczyc przeciez posiadam ten klucz. Więc udałem sie do tej Smoczej Jaskini i sam aktywować te drzwi ale pisze że nie posiadam tego kamiennego klucza, przecież go mam w ekwipunku. Nawet do tej osoby zadzwonilem ktora dała mi tę misję tez nie ma zadnej opcji do aktywowania, co robic. Błąd gry czy co?
Miałam tak samo przy tym zadaniu. Wróciłam simką do SV i jeszcze raz pojechałam do chin i już było ok.
bigstar90
13.06.2010, 18:48
Witam,
Mam pewien problem z misją Ceramika o niezwykłych właściwościach.
Jestem w Świątyni Smoka, po wyjęciu reliktu ze skrzyni (oznaczonej żółtym kolorem) wszystkie wyjścia zostają zablokowane (czerwony kolor). Gdzie znajduje się przełącznik aby je otworzyć? Szukam już kilka godzin i nic...
Link do screena: http://img535.imageshack.us/i/beztytuupjf.png/
bigstar90: Kiedyś też to przechodziłam. I nie mam bladego pojęcia, jak stamtąd wyjść;). Ja się po prostu teleportowałam...
EDIT: Chyba jednak stamtąd wyszłam :). Nie jestem pewna, ale chyba trzeba pokonać mumie.
Suvariti
27.06.2010, 22:27
Wiecie co ja mam problem z znalezieniem 5 granatów... Jest to jedna z pierwszych misji w Egipcie, wie ktoś ?
Suvariti granaty w Egipcie możesz zakupić na targu w sklepie z żywnością, a jeśli nie chcesz wydawać simoleonów to wystarczy popatrzeć na ogródki domów w pobliżu targu. :)
Lapis_Lasuli
28.06.2010, 11:16
Suvariti granaty w Egipcie możesz zakupić na targu w sklepie z żywnością, a jeśli nie chcesz wydawać simoleonów to wystarczy popatrzeć na ogródki domów w pobliżu targu. :)
Tylko że w tej misji chodzi o bodajże doskonałe granaty, a takich nie kupisz w sklepie, nie ma też granatów o takiej jakości na drzewach. Trochę bez sensu, żeby wracać do domu i hodować granaty, z tym że trzeba mieć wyższy poziom ogrodnictwa.
Wobec tego należy zebrać lub kupić granaty w Egipcie, wrócić do domu, nauczyć się ogrodnictwa, zasadzić granaty, nawozić i tak aż do doskonałości owoców... :/ Rzeczywiście trochę to pracochłonne, ale dla chcącego nic trudnego. :P
Karolzax
03.07.2010, 18:20
Ja mam problem z misją w egipcie.Mam się poparzyć.Próbowałem wejść w ogień w piramidach do których raz wchodziłem ale mój sim nie może wejść w ogień.Pomóżcie!
Kinkarus
08.07.2010, 12:30
Karolzax, myślę że chodzi o wejście w pułapkę ogniową.
Charionette
08.07.2010, 18:57
Mam problem z misją we Francji. Mam znaleźć dziennik w Cheatau de Landgraab, tyle tylko, że nie wiem gdzie go szukać, bo większość pułapek jest nie do rozbrojenia. Znalazłam wejście za wielkimi głazami, ale tam potrzebny jest kamienny klucz uroku, który nie wiem gdzie się znajduje.
EDIT: Już nieaktualne ;)
A jesli ktoś miałby ten sam problem co ja... Dziennik jest w szopie za domem- wymagany jest kamienny klucz w kształcie serca (albo dla leniwych klucz uniwersalny) ;)
Zwiedzając Chiny napotkałam simkę z rodziny Su, chętną oddać w moje łapki nadzwyczaj wymagające zadanie odnalezienie reliktu w grobowcu pod gorącymi źródłami (tego blokowanego przez 'największy głaz' w okolicy). Po przetrząśnięciu podziemi znalazłam poszukiwany relikt, po czym status zadania zmienił się na dziwaczną akcję. Zazwyczaj pojawiał się przycisk ~"oddaj relikt". Tym razem przycisk nosi nazwę : "Zadzwoń". Po wykonaniu telefonu zleceniodawca, czyli simka z rodziny Su przybiega do mnie. Wybieram akcję przekazania reliktu. Simki rozmawiają przez chwilę i.. tyle. Zadanie wciąż jest aktywne, a waza wciąż tkwi w moim wyposażeniu.
Kolejną niespodzianką jest widok 'złotej' opcji przekazania reliktu u wszystkich handlarzy w mieście (a może nawet wszystkich simów w Chinach?).
Dziwaczne, prawda? Jak w takim wypadku zakończyć zadanie?
Próbowałam już uruchomienia gry bez dodatków package, oraz ponownie zainstalowałam ostatniego patcha do Wymarzonych Podróży.
--edit-
Anulowałam misję :P
Po jakimś czasie pojawiła się ponownie, lecz od innego sima. Powodem problemów musiało być przejście zleceniodawczyni z wieku dorosłego w starczy. Przy kolejnej próbie zakończyłam misję bez problemu.
Karolzax
10.07.2010, 20:27
Karolzax, myślę że chodzi o wejście w pułapkę ogniową.
Tak tylko że nie mogę znaleźć tej pułapki.Pomożecie?
Mam problem z misją w Egipcie.Jestem w komorze na targu i szukam wskazówek związanych z królową Hatszepsut. Ale utknęłam, i nie wiem jak wejść do tego pomieszczenia, które zaznaczyłam na czerwono: http://i32.************/2r26s6f.jpg
Przy okazji, ktoś wie gdzie znajduje się klucz do magazynu targowego nr 5? ;)
Elizabeth Swann
24.08.2010, 15:01
Napisał IViRuS :
Posiadam klucz z Francji (z posiadłości Landgraaba czy jakoś tak) czyli "Kamienny klucz ze Smoczej jaskini".
Właśnie, tutaj utknęłam.
Jak zdobyć ten klucz?
Proszę o pomoc :(
Master of Disaster
24.08.2010, 23:42
Wybaczcie, że się powtarzam, ale nadal nie znalazłam rozwiązania: muszę dostarczyć pewnemu kupcowi 6 granatów jakości bardzo dobrej lub lepszej. Niestety, kiedy wracam do Twinbrook z wakacji, wszystkie owoce z Chin/Egiptu/Francji mi znikają. A nawet, kiedy już kupię dom wakacyjny, to z zakupionymi "egzotycznymi" owocami NIC nie modę zrobić, co strasznie mnie frustruje. No, mogę je włożyć do maszyny wytwarzającej "nektar" no i ten nektar wytłoczyć, ale to wszystko. Mam podstawę TS3, WP i Karierę. Co jest nie tak z moją grą?
pooloopirynka
27.08.2010, 09:36
Mam problem z misją we Francji,otóż moja simka ma zbadać egipską galerię,ale nie wiem jak mam to zrobić;/ chodzę,szukam i nic! Pomocy:(
O ile pamiętam, egipska galeria jest u góry. Trzeba wejść po schodach w lewym lub prawym skrzydle (obojętnie, bo piętra są połączone).
zolwik1397
30.08.2010, 18:38
Mam problem ze znalezieniem tej pieczeci. Czy ktos wie gdzie mozna to znalezc? :)
Mam problem z misją we Francji gdzie trzeba zbadać piwnicę w jakimś domu zlecenie jest od jakiejś Lei czy coś takiego. Zchodzę do piwnicy i przechodzę do pokoju z trzema posągami i tu problem. Jak przejść do następnego pomieszczenie. rzwi są załańcuchowane, ale nie ma żadnego klucza. Przełącznika ani ukrytego przejśćia też nie ma. Proszę pomóżcie mi.
Witam, mam problem z przejściem misji we Francji i będę wdzięczna za pomoc. Misja dotyczy przeniesienia szczątków do ukrytej komnaty grobowej ukochanej osoby. Szczątki pochodzą z pomieszczenia w ogrodzie pewnej rodziny. Nijak nie potrafię znaleźć tej ukrytej komnaty. Nawet na cmentarzu w skrzyniach.
Mam problem z misją we Francji gdzie trzeba zbadać piwnicę w jakimś domu zlecenie jest od jakiejś Lei czy coś takiego. Zchodzę do piwnicy i przechodzę do pokoju z trzema posągami i tu problem. Jak przejść do następnego pomieszczenie. rzwi są załańcuchowane, ale nie ma żadnego klucza. Przełącznika ani ukrytego przejśćia też nie ma. Proszę pomóżcie mi.
Jak chodzi o rodzinę Dutiel, to należy przesunąć ruchome posążki - jeden na środek czerwonego dywanu, a drugi na środek niebieskiego. A potem wystarczy pociągnąć za pochodnię z lewej strony drzwi :)
Owl Finch
05.09.2010, 10:52
Nie jestem pewna, ale chyba na cmentarzu jest ukryty przełącznik, w ziemi. Gdzieś tam z tyłu cmentarza...
Cześć jestem w Egipcie i muszę wejść do świątyni królowej ale nie wiem jak. Czy ktoś powie mi gdzie znajdę wejście??:)
A ja mam taki o to problem gdyż w Chinach jestem w Smoczej Paszczy i pokonalam tego Don Huo czy jak tej mumi bylo poszlam by odtworzyc 3 skrzynie i na ziemi byl smok z podlogi zrobiony i jak przeszlam by odtworzyc 1 skrzynie to ogien sie zapalic jakby z jego ust tylko ze ja otworzylam nie ta ,,główną'' skrzynie ale boczna i nastepnie otworzylam tez boczna i jest problem ze srodkowej skrzyni nei moge odtworzyc przez ten ogien i nawet nie moglam wyjsc z pomieszczenia , musialam uzyc piasku ucieczki , a teraz gdy tam poszlam to nie moge przejsc przez drzwi ,,sekretne'' w scianie gdyz pisze mi ze trzeba poszukac ,,przelacznika'' w sarkofagach czy co a ja juz te sarkofagi po otwieralam i 2 raz nie da rady ;/ jesli ktos wie co zrobic niech pomoze ;>
Wampirencja
16.09.2010, 02:35
wasik18: musisz zbierać klucze niestety, przejście do świątyni jest przez pomieszczenie służby (jedyne drzwi dostępne w świątyni)
Safcia: dosyć... chaotycznie napisałaś o co ci chodzi. Jednak w najgorszym razie proponuję kod testingcheatsenabled true i potem shift+klawisz myszki na pułapkach. Powinna być opcja wyłączenia jej, możesz się też teleportować (shift+klik na podłogę gdzie chcesz aby sim się teleportował)
jak medytowac w ogrodzie w Chinach? przeszukalam caly ogrod,nie ma nigdzie opcji 'medytuj' a wiecej pomyslow juz nie mam :P ktos wie?
Owl Finch
08.10.2010, 05:44
Musisz mieć odpowiednio wysoki poziom logiki, a kiedy już go uzyskasz, idziesz do ogrodu, klikasz na sima i masz opcję "medytuj"
Musisz mieć 4 czy tam 5 poziom simfu.
Jak się dostać do tego przełącznika? Próbowałam teleportacji, ale posąg uniemożliwia simowi sięgnięcie tam ręką.
http://img221.imageshack.us/img221/9292/screenshot2sn.jpg
rocktechnika
27.10.2010, 20:50
@Searle
A gdyby Sim wyszedł z wody na tej wysepce, pociągnął jeden z tych posągów do przodu, potem znów do wody i wyszedł w miejscu, w którym stał posąg?
To wówczas nie przeciągnie posągu na przełącznik i ta dziura w ścianie zniknie (znika, gdy posągi nie są na przełącznikach).
Owl Finch
28.10.2010, 05:54
To spróbuj kodem przesunąć tą skrzynię i może wtedy da radę...
Również tego próbowałam, ale dalej posag przeszkadza, a on musi tam stać, bo inaczej przełącznik zniknie.
Starlight
04.11.2010, 19:31
wpisz testingcheatsenabled true
Kliknij shift i lewy przycisk myszy "Buduj na tej parceli" przestaw tą skrzynie gdzieś
Po potem wejdź do trybu życiu
powtórz krok z Shift i Lewy ale teraz Teleportuj mnie tutaj
i to cala filozofia ;)
Spitzmaus
09.11.2010, 17:26
Hej wszystkim.
Mam problem ze szczątkami kustosza, których nigdzie nie mogę znaleźć. Przeszukiwałam dziurę w podłodze, gdzie rzekomo mają być, chyba ze sto razy, ale szczątek ani śladu. Nie wiem czy to jakiś błąd, czy coś innego ale liczę że znajdzie się jakieś rozwiązanie. Z góry dziękuję za pomoc ;)
Starlight, to nie działa. Próbowałam nawet, by drugi sim stanął na tym przełączniku, ale on nadal przeszkadza simce dostać się do tej dziury.
Owl Finch
13.11.2010, 19:07
Ja się dostałam do tego przełącznika jakoś kodem... W każdym razie szkoda zachodu, bo tam jest tylko torba pieniędzy...
a ja mam problem z misją we Francji mam zbadać jakąś piwnicę i przeszłam przez pierwsze drzwi i nie wiem co zrobić z tymi posągami co jest czerwona i niebieska podłoga ...
Owl Finch
20.11.2010, 23:17
Tam trzeba pokombinować z pochodniami na ścianach ;)
Ja się dostałam do tego przełącznika jakoś kodem... W każdym razie szkoda zachodu, bo tam jest tylko torba pieniędzy...
Tylko torba pieniędzy? Łee, to faktycznie się nie opłaca :) Dzięki :)
Owl Finch
21.11.2010, 13:56
Mam problem we Francji. Nie tyle co z konkretną misją, ale ogólnie z misjami. Klikam simem na tablicy przy skrzynce pocztowej, wybieram "szukaj przygód" i... Nic. Kompletnie nic, nawet tej informacji, że obecnie nie ma dostępnych zleceń. A jak już się coś znajdzie po kilkunastu godzinach, lub paru dniach, to jest maksymalnie za 15 pkt. wizy i jest to w kółko coś w stylu "przynieś nektar" albo żabę... Jak to zmienić? W Egipcie i Chinach tak nie ma, a we Francji pojawiło się wraz z drugim poziomem wizy.
hmm, może już ci się skończyły ... ?
w każdym razie thx za tamta odp ;p udało się
teraz ma problem w Egipcie z misja żeby dostarczyć skrzynkę w komputerowni w siedzibie tej organizacji... nie ma tam nigdzie niczego takiego, a nie mogę znaleźć zejścia do piwnicy ...
Spitzmaus
28.11.2010, 18:46
Jeśli się nie mylę, to zejście do piwnicy jest w budynku obok domu jakiejś rodziny [pewnie masz ją zaznaczoną na mapie]. Na ścianie jest dziura, a w niej przełącznik aktywujący schody do piwnicy : D
Owl Finch
28.11.2010, 19:09
czasem trzeba się wbić do domu i spuścić wodę w kibelku, wtedy otwierają się ukryte schody :P
Mam problem z misją w Egipcie. Mam znaleźć dwa mumiatomium (czy jakoś tak) Jedno znalazłem na mapie i zgarnąłem, ale następnego w ogóle nigdzie niema. Byłem już w Egipcie trzy razy i przez cały czas się nie pojawiło! :( Co robić?
Owl Finch
03.12.2010, 19:14
czekać... Albo spróbować kupić na targu. Ewentualnie edytujesz parcelę, wpisujesz "TestingCheatsEnabled true", następnie "buyDebug" i w rozsiewaczach skał szukasz tego co Cię interesuje, ustawiasz pudełeczko i.. Czekasz kilkanaście simowych godzin.
Czyniąca_Hałas
18.12.2010, 11:16
Jeżeli był taki temat, to go nie widziałam. Ma problemy z misjami dla MacruCorp. Pierwszą (Ta z odprawą), doprowadziłąm do momentu, w którym dałam temu facetowi shoarmę, i miałam iść do Piramidy Wiatru, ale najpierw zdobyć coś w Wielkiej. Przeszukałam całą Wielką Piramidę, całą Piramidę wiatru. Co z tym robć? Drugam misja, też dla MacruCorp polega na daniu łapówki, i wejściu do jakiejś tajnej bazy. Byłam w tym domu, widziałam ślad po schodach, tyllko jak te schody aktywować? Ratunku!
Mam taki problem, gdy każe mojemu simowi "szukać przygód" ,to on tylko patrzy na tablicę ogłoszeń i nie wyskakuje mi żadna okazja.Mam tak tylko we Francji.Co mam robić?
Owl Finch
20.12.2010, 17:33
jakub55 -> miałam to samo. To jest jakiś błąd i nic z tym nie można zrobić ;/
Ulquiorra
29.12.2010, 15:41
To nie jest żaden błąd. porostu próbuj tyle razy, aż się coś znajdzie. :D
Owl Finch
29.12.2010, 18:01
Ale błąd polega na tym, że można wracać do normalnego otoczenia (np. SV) i znowu przyjechać do Francji po jakimś czasie i nic to nie daje. Nie ma żadnych okazji, nawet nie wyświetla się "aktualnie brak okazji". A powinno się wyświetlać.
Tez mam ten problem we Francji. Została mi ostatnia misja, ta w nektarni, moja ulubiona, a za nic nie chce się pokazać. Klikam nawet 20 razy pod rząd i nic. Klikam 20 razy pod rząd następnego dnia i znowu nic! :(
Mam też inny problem w tym miejscu:
http://img266.imageshack.us/img266/5066/screenshotqj.jpg
Jak mam się tam niby dostać?! Wiem dobrze, że mogę się teleportować, ale dla mnie to niemożliwe, żeby jedynym sposobem dostania się tam było użycie kodu.
Nie prowadzą tam też inne ukryte korytarze.
Owl Finch
30.12.2010, 10:26
Uuuuu też tutaj długo siedziałam. W końcu się teleportowałam :P Niestety w skrzyniach nie było nic wybitnie super...
Mnie też się wydaje, że teleportacja to jedyne rozwiązanie.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.