Zobacz pełną wersję : The Sims 3: Wymarzone Podróże - Problemy z misjami
Wampirencja
24.11.2009, 15:53
Ja bym to dała na ogólny temat czyli "Jak przejść poszczególne misje" bo może ktoś jeszcze ma problemy jak ja ;)
Otóż wykonuję pierwszą przygodę w Egipcie i dochodzę do punktu, gdzie trzeba donieść paczkę z cennymi szczątkami do pracowników korporacji, aby ich przekupić.
Paczkę mam zostawić w komputerownii.
Czemu jednak znacznik mam nad jakąś rodziną? Zaprzyjaźniłam się jak się da, cały dom zeszłam ale to normalne mieszkanie, nie budynek korporacji. Co więcej, nie mają nawet jednego komputera ;)
Co mam więc zrobić by ukończyć misję?
Szynszyl
24.11.2009, 16:10
Obok domu na stoi mała "kanciapa", to tam należy szukać :)
Temat może się przydać, piszcie jeśli także macie jakieś problemy.
Utknełam moim simem w zadaniu "Przygotowania do bitwy" w Chinach. Mam osiągnąć 10 poziom umiętnosci sztuk walki i rozbić kosmiczną skałę. 10 poziom już mam, ale nie wiem gdzie jest ten skała. Wie ktos może coś na ten temat? Topór także mam.
W podglądzie otoczenia nie masz zaznaczonej tej skały?
Wampirencja
24.11.2009, 16:59
Przy kolejnym odpaleniu gry zerknę. W środku były dwa rowery i stogi siana a nic do kliknięcia... Widocznie źle spojrzałam!
Nie, mam tylko sima, który zlecił mi te zadanie. Ale na nim jest tylko nieaktywna opcja "zamelduj się". Pisze, że musze wypełnić wszytskie warunki.
http://www.youtube.com/watch?v=6xzMcNP2fU4
pod tym adresem jest filmik który może ci pomóc
Niestety jest to tylko filmik o niszczeniu głazów, a mi potrzebne jest miejsce, gdzie znajde tą skałe.
Ja miałam tam zanieść paczkę z czymś na M, i też spojrzałam na wszystko, a niczego nie znalazłam. Paczki nie dało się położyć na podłogę w domu, może w tej szopie z rowerami się dało? W każdym razie anulowałam tę okazję i wzięłam inną, opłaciło mi się, ale nadal mnie to nurtuje ;)
A jak dokładnie brzmi to zadanie? Może zawiera jakąś nazwę miejsca?
Analisse
24.11.2009, 20:28
a ta kosmiczna skała to nie jest tam gdzie sie rozbija różne deski, na tym stojaczku (niewiem jak to sie nazywa). Bo widziałam u znajomej jak grała, to jej simka zakupiła w chinach to coś i jak dała "ćwicz" to była tam kosmiczna skała do rozbicia chyba.
A jak można anulować okazję?
@nmin domyślam się o jaką okazję chodzi, trzeba uruchomić sekretne przejście na wierzy stereo ;) w sypialni przy ścianie jest pasek ciemniejszej podłogi.
Dzięki Analisse, rozbiłam tą kosmiczną skałe na stojaczku i wykonałam zadanie :) Dziękuję wszytskim za poświecony czas :)
Adminów prosze o zostawienie tematu, by inni mogli przedstawić swoje problemy z misjami.
Wampirencja
24.11.2009, 21:53
hm.. ja w szopie rowerowej znalazłam dziurę w ścianie i mi się schody pojawiły :)
A jak można anulować okazję?
Chyba można anulować ją prawym przyciskiem myszy, ale nie jestem pewna.
W panelu Sima, tam gdzie są okazje, trzeba kliknąć prawym na znaczku danego kraju, i wtedy anuluje się na przykład okazja Egiptu.
A ja chciałam jeszcze zapytać, jak i gdzie można ten topór zdobyć? Tylko podczas misji? Czy odkrywając samemu jakiś grobowiec?
Ok, zrobiłam z tego pojedynczy temat. Tutaj dajecie wszystkie problemy z misjami.
a ja mam pytanie odnośnie jednej świątyni w Egipcie,gdzie trzeba złożyć ofiarę,no i jest napisane,ze mam dać małą skale....no i tu jest pies pogrzebany,bo nie mam pojęcia o jaka skale chodzi,czy mógłby mi ktoś pomoc?kodem odblokowałam obiekty,ale nic z tamtad nie pasuje
jeżeli chodzi o topór,to trzeba rozwiązać przygodę
Czy ktoś pamięta jaka to przygoda? Czy od razu pojawia się misja znalezienia tego topora, czy trzeba najpierw przejść jakąś inną misję?
EDIT: Ok, już wiem. Mam już topór :)
Mam pytanie odnosnie Chin.
Mam misje i potrzebuje w niej znalesc 2 czerwone zuki, na mapie sa zaznaczone (mapa miasta) ale normalnie ich nie ma moze mi ktos powiedziec gdzie je znajde?
Iminashi
25.11.2009, 20:23
jak sie przechodzi pierwsza misje we Francji? XD
tzn gdzie jest ta 'tajemnicza paczka'?
rocktechnika
25.11.2009, 20:36
a ja mam pytanie odnośnie jednej świątyni w Egipcie,gdzie trzeba złożyć ofiarę,no i jest napisane,ze mam dać małą skale....no i tu jest pies pogrzebany,bo nie mam pojęcia o jaka skale chodzi,czy mógłby mi ktoś pomoc?kodem odblokowałam obiekty,ale nic z tamtad nie pasuje
Sądzę, że chodzi o małą skałę kosmiczną ("coś z nieba"). Nie jestem pewna, bo też tam byłam i nie miałam żadnej skały w plecaku, ale na to wygląda...
Mam pytanie odnosnie Chin.
Mam misje i potrzebuje w niej znalesc 2 czerwone zuki, na mapie sa zaznaczone (mapa miasta) ale normalnie ich nie ma moze mi ktos powiedziec gdzie je znajde?
Dokladniej:
Przygoda:
Budując pomnik, A mini emperor's honor guard, przynies dwa czerwona zuki (two red assassin bugs)
Proszę o pomoc
Mam problem z Francją... Moja Simka bada taki duży budynek, nazwy zapomniałam, ale chyba coś z Landgraabami. Weszła do jadalni (duży stół, krzesła), i otworzyła się za nią pułapka, ta z kółeczek na podłodze. Sęk w tym, że Simka jest akurat tak zmęczona, że nie może ani podjąć próby rozbrojenia, ani medytować (po jakimś czasie mogłaby się teleportować), ani rozłożyć namiotu, bo miejsca nie ma :/ Czekałam, aż zemdleje, żeby zasnęła na podłodze, ale nic to nie daje, mdleje na pięć minut i znowu się budzi. Jak się wydostać? Są tam inne drzwi, ale zamknięte. Poza tym tylko ta jadalnia + łazienka i nic, co można by otworzyć czy zbadać.
Nawet myślałam, że trudno, poczekam do końca wyprawy, ale to pierwszy dzień z pięciu, i dwa tysiące byłyby psu o d*ę ;) W ramach wyjątkowej sytuacji użyłabym nawet maxmotives, ale nie znam trójkowego odpowiednika, a tych testingcośtam nie używam.
Pomysły, rady?
wpisz kod testingcheatsenabled true i na zewnątrz kliknij z shift na ziemi,a pojawi się opcja teleportuj się tutaj,ja tylko tak przeszłam cały ten dom,żeby ominąć pułapki
DoGI te żuki muszą gdzieś tam być.
Postaraj się tak po manewrować kamerą by je znaleźć.
Może spróbuj w innych miejscach, bo na pewno kilka miejsc jest na mapie zaznaczonych.
qwiatuszek
26.11.2009, 11:08
Temat może się przydać, piszcie jeśli także macie jakieś problemy.
Utknełam moim simem w zadaniu "Przygotowania do bitwy" w Chinach. Mam osiągnąć 10 poziom umiętnosci sztuk walki i rozbić kosmiczną skałę. 10 poziom już mam, ale nie wiem gdzie jest ten skała. Wie ktos może coś na ten temat? Topór także mam.
Też miałam ten problem ;) Musisz rozbić skałę przy pomocy tego czegoś do rozbijania desek, tam masz taką opcję "rozbij skałę" (czy coś takiego)
qwiatuszek
26.11.2009, 11:13
Ja włożyłam małą skałę kosmiczną i było git ;)
kleopatran
26.11.2009, 11:45
Mam misję aby zbadać pokoje służby królowej Hasztepsut w jej świątyni. I aby zbadać następne muszę miec klucz królowej Hasztepust , którego nigdzie nie mogę znaleźć. Pomóżcie
ilona - dziękuję, pomogło, normalnie gram bez jakichkolwiek kodów, ale w tej sytuacji zrobiłam wyjątek :)
Mam misję aby zbadać pokoje służby królowej Hasztepsut w jej świątyni. I aby zbadać następne muszę miec klucz królowej Hasztepust , którego nigdzie nie mogę znaleźć. Pomóżcie
W Świątyni Królowej Hatszepsut są dwa wejścia - jedno gdzie jest małe pomieszczenie i kanapa i drugie, zaraz obok, które prowadzi do podziemi i tam są komnaty służby królowej.
Wampirencja
26.11.2009, 19:27
A czy ono nie jest jednym z tych "ciemnych" do których i tak potrzebujesz klucza [pokoik obok kanapowego] czy jest inne wejście?
Jeżeli chodziło o ten klucz, to zdobywa się go w poprzedniej misji. Jest od w podziemiach na posesji rodziny Ameen, niedaleko targu.
Niezapominajka
26.11.2009, 22:37
Mam problem z jedną misją w Egipcie... Dosyć głupio wyszło. Mam za zadanie rozbroić pułapki w piwnicy jednego gościa. Tyle, że ten facet - zresztą razem z żoną - są sprzedawcami na targu i za chiny ludowe nie chcą wrócić do domu. A ja nie mogę się tam "panoszyć" bez ich zgody... Wiecie jak wypełnić to zadanie? Albo jak ich zmusić do powrotu do domu?
Niezapominajka, spróbuj wieczorem albo nawet w nocy - ktoś powinien być wtedy w domu.
Wcale nie musi ich być, w przypadku tej misji pojawia się opcja "zakradnij się" gdy nikogo nie było a moja Simka złodziejką nie jest.
Poza tym wejście do piwnicy i tak jest na zewnątrz, chyba że jeszcze jedno w domu ale tego akurat nie sprawdzałam bo nie chciało się Simce konczyć misji.
Niezapominajka
27.11.2009, 16:10
Wieczorem, ani w nocy tych kupców dalej w domu nie ma.
Poza tym, ja nie mam takiej opcji... Zakradnij się. Mogę tylko spojrzeć przez okno i widzę wnętrze domu. Wiem, że zejście do piwnicy jest poza domem, ale nie mogę tam zejść, bo wciąż pisze mi, że nikogo nie ma w domu...
Siedziałam przy tym domu 2 dni i 2 noce - na kodach:P i nikt nie przyszedł. Ci kupcy chyba w ogóle nie sypiają:P.
qwiatuszek
28.11.2009, 22:32
mam problem aby otworzyć 2 drzwi w muzeum we Francji....
Qwiatuszek, jeśli to zadanie ze sprawdzeniem źródła odgłosów to w podziemiu w pomieszczeniu z posągami należy odblokować tajne drzwi pociągając za pochodnię, też się tego trochę naszukałam :)
qwiatuszek
28.11.2009, 23:52
nie.. chodzi mi o te drugie drzwi od strony chińskiej galerii..
A ja z muzeum we Francji to w ogóle mam problem, co jakiś czas próbuję i ciągle nic. Bo doszłam już tam do tego pomnika i tabliczki, że gość umarł. Opłakuje go, więc się pojawiają drzwi nowe. I... nie wiem co dalej. Że niby mam jego szczątki zabrać i pochować. Ale... jak?
A ja z muzeum we Francji to w ogóle mam problem, co jakiś czas próbuję i ciągle nic. Bo doszłam już tam do tego pomnika i tabliczki, że gość umarł. Opłakuje go, więc się pojawiają drzwi nowe. I... nie wiem co dalej. Że niby mam jego szczątki zabrać i pochować. Ale... jak?
Trzeba przynieść bodajze 3 granaty, kyóte mozna dostać bodajże... w Egipcie.
Albo to w piwnicy u tego goscia. juz mi sie mieszaja te miejsca.
Bierzesz szczątki i idziesz z nimi na cmentarz, a miejsce do pochowania ich (włożenia do skrzyni) będzie oznaczone refleksami.
A jak mam wziąć te szczątki? Próbowałam przenieść nagrobek do wyposażenia, znaczy się tego podręcznego, ale się zaparł i nie pójdzie...
Powinien się pojawić otwór w podłodze ze szczątkami ale już nie pamiętam co tam było do zrobienia, zatem trzeba próbować różnych czynności.
Hmm... to pewnie dawno już je sprzedałam i po misji... No nic, dziękuje bardzo za pomoc :)
Ja mam problem z tym "MAGICZNYM TOPOREM" z Chin.
Mianowicie zrobiłam misję by go zdobyć i wszystko było okej.
Po jakimś czasie zaczęłam grać inną postacią.
Kiedy wróciłam do mojej Simki okazało się, że ona już nie ma tego topora :/
Nie da się powtórzyć misji, ani nie wisi on w tej świątyni co wcześniej.
Wie ktoś jak go odzyskać??
Teo, zapewne zmieniłaś aktywna rodzinę, a tamta simka miała topór w plecaczku. Po zmianie rodzin zawartość plecaczka znika. Obawiam się, że już nie odzyskasz topora.
Searle, czy to znaczy, że nawet nie będę mogła powtórzyć misji??
theriddlen
29.11.2009, 14:17
Zawsze możesz użyć kodu - po wejściu w menu przedmiotów debugowych jest ten toporek.
Po zmianie rodzin zawartość plecaczka znika.A mi nie znika... Nie wiem, czy to kwestia aktualizacji 2.2, czy dodatku, ale wczoraj sprawdziłam, robiąc na wszelki wypadek zapasowy save mojej rodziny. Po przełączeniu aktywnej rodziny i powrocie do właściwej, Simy nadal miały w plecakach wszystko to, co zawsze znikało - owady, kamienie i inne takie :)
Zawsze możesz użyć kodu - po wejściu w menu przedmiotów debugowych jest ten toporek.
Jakiego kodu powinnam użyć??
PS: Mnie też normalnie nic nie znika. Całą resztę rzeczy mam na miejscu.
Ale Toporka nie ma... :/
Molly_Grue
30.11.2009, 02:39
W Egipcie, w prywatnym domu, szukając jakiegoś komputera, zeszłam na dół.Na drugim poziomie piwnicy są te płyty na które trzeba stanąć, problem w tym, że musi być jakaś kolejność, inaczej zawsze jakieś drzwi się zamykają. Pewnie potrzeba tu jakiejś logiki, której mi brak.Jeszcze się wyświetla informacja, że ktoś zapisał ten kod dostępu, niestety nie mogę tam niczego znaleźć :(
theriddlen
30.11.2009, 07:04
Teo - wpisz w konsoli "testingcheatsenabled true", a potem będąc w trybie kupowania wpisz "buydebug" (wszystko bez cudzysłowów). Pojawi się nowe menu kupna, zawierające masę przydatnych przedmiotów i ten topór.
Molly Grue ja rozwiazywałam tę zagadkę przy pomocy karteczki i długopisa, bo nie mam super pamięci wzrokowej.
Pozwolę sobie wkleić opis graficzny z rozwiązaniem gdzie trzeba nadepnąć, poziomu 1 nie daje bo jest bardzo prosty i nikt nie pownien mieć z nim większych problemów ;)
http://img40.imageshack.us/img40/3038/zagadkaaf.jpg (http://img40.imageshack.us/i/zagadkaaf.jpg/)
Teo - wpisz w konsoli "testingcheatsenabled true", a potem będąc w trybie kupowania wpisz "buydebug" (wszystko bez cudzysłowów). Pojawi się nowe menu kupna, zawierające masę przydatnych przedmiotów i ten topór.
Dziękuję Ci bardzo :) Na pewno to dzisiaj sprawdzę :)
gosiata1
30.11.2009, 13:10
Moja córka miała ta misje z dostarczeniem paczki i też nie mogliśmy dojść do tego gdzie ja dostarczyć.Nawet nie mogła anulować tej misji,nie wiem co jest grane.
theriddlen
30.11.2009, 17:01
Jeżeli ktoś ma problem taki jak ja, czyli w grobowcu Vaughana znikła opcja "zakradnij się", i nie da się do niego wejść, jest rozwiązanie - po prostu wejdź w Edytuj Miasto, i zmień typ parceli grobowca na Publiczna, otwarta dla zwiedzających. \\\\\\\\
kalafjor
01.12.2009, 14:24
Mam pytanie dawno nie grałem ale miałem problem była misja w Egipcie że trzeba coś popytać o jakiegoś gościa miastowych i jak ja się pytam to oni mi mówią że jeszcze się nie dobrze znamy czy coś takiego To co mam się z tymi ludźmi zaprzyjaźnić?
Podróże spróbuj mieć z nimi lepsze relacje. Nie musisz się z nimi zaprzyjaźniać, ale żeby jednak ten pasek znajomości był większy.
W Egipcie mam za zadanie zaprzyjaźnić się z Alem Simharyjczykiem, ale na podglądzie miasta nie ma go zaznaczonego. Gdzie go mogę znaleźć?
Egipt - > Starożytna biblioteka... wie ktoś gdzie to jesT?:D każe mi sie zaprzyjaźnić z simem którego widać na mapie ale on nic nie ma w domu... jakaś książka o 3 reliktach :/ albo gdzie ją znaleźć ;D
Upadła Dusza
02.12.2009, 18:16
Egipt - > Starożytna biblioteka... wie ktoś gdzie to jesT?:D każe mi sie zaprzyjaźnić z simem którego widać na mapie ale on nic nie ma w domu... jakaś książka o 3 reliktach :/ albo gdzie ją znaleźć ;D
w domu zejdź po schodach, przy ścianie jest ta dziura do zbadania, pojawią sie schody do biblioteki
w domu zejdź po schodach, przy ścianie jest ta dziura do zbadania, pojawią sie schody do biblioteki
tylko że ja co chwile mam z kim innym sie zaprzyjaźnic bo już któryś raz próbuje podejść do tego zadania :P i byłbym wdzięczny jakbyś określiła chociaż który to od targu w strone piramid;D
agnieszka130187
02.12.2009, 18:24
Jeżeli chodzi o bibliotekę pod piaskami to jest ona w rodzinie Madbudoli (czy jakoś podobnie) to małżeństwo, naciskasz przycisk i otwierają Ci się drzwi po środku domu do piwnicy. :) Ten dom jest mniej więcej po środku trochę chyba na prawo napewno znajdziesz.
haha ale w każdej grze nazwiską są losowo dobierane do domów :P fajnie by było jakbyś mogła dać screena :)
Dod.:
Znalazłem ;]
w pierwszym pasmie domków od rzeki ten w środku <- dla tych co nie wiedzą :D
a schody sa w środkowym ogródku ;D
W Egipcie mam za zadanie zaprzyjaźnić się z Alem Simharyjczykiem, ale na podglądzie miasta nie ma go zaznaczonego. Gdzie go mogę znaleźć?
Nie z Alem Simharyjczykiem, a Al Simharyjczykiem, czyli mieszkańcem Al Simhary :) To znaczy, musisz zaprzyjaźnić się z kimkolwiek z Egiptu :)
Faktycznie Kyerme, w ogóle mi to do głowy nie wpadło <zakręcona> :)
magda_kaulitz
03.12.2009, 13:12
Gdzie w Egipcie jest posążek bożka spokoju czy coś takiego i jak zbadać komnaty słuzby królowej Hatszepsut weszłam na dół tam są pokoje złożkami i co dalej??
haha ale w każdej grze nazwiską są losowo dobierane do domów :P fajnie by było jakbyś mogła dać screena :)
Dod.:
Znalazłem ;]
w pierwszym pasmie domków od rzeki ten w środku <- dla tych co nie wiedzą :DNie są dobierane losowo. Ta rodzina ZAWSZE mieszka w tym samym domu. U mnie też mieszkają nad rzeką.
jak zbadać komnaty słuzby królowej Hatszepsut weszłam na dół tam są pokoje złożkami i co dalej??Zbadaj ściany w najdalej położonych pokojach.
Gdzie w Egipcie jest posążek bożka spokoju czy coś takiego i jak zbadać komnaty słuzby królowej Hatszepsut weszłam na dół tam są pokoje złożkami i co dalej??
Posąg Spokoju Duszy znajdziesz w Sfinksie.
A jeśli chodzi o Świątynie Hatszepsut, to masz tam dwa wejścia - praktycznie jedno obok drugiego.
magda_kaulitz
05.12.2009, 10:18
To gdzie jest ten posążek??
Musisz odkryć ukrytą komnatę w Sfinksie.
magda_kaulitz
05.12.2009, 11:52
A gdzie jest ta komnata??
Poszukaj w Sfinksie. Musisz przejść całego, bo po drodze zbierasz klucze.
otóż, nie umiem przejść Sfinksa. jestem w tej komnacie po fioletowym korytarzu.
theriddlen
06.12.2009, 15:21
Tak mała porada:
Jeśli jesteś w grobowcu, i nie wiesz co dalej zrobić, wpisz w konsoli "testingcheatsenabled true", a potem z shiftem klikasz gdziekolwiek w grobowcu, i wybierasz "Buduj na tej parceli". Wtedy zobaczysz cały grobowiec, wszystkie ukryte drzwi i przełączniki ("linkowane" przedmioty zaznaczone są i połączone zielonymi i różowymi kreskami dookoła")
Cześć,
Trochę ciężkie te misje jak dla mnie :(
Mam pytanie co do Egiptu bo nie było nigdzie napisane, jak dokładnie wejść do tej tajnej kryjówki Królowej Hatszepsut? Jest dom rodziny jakiś na Ameen Co w nim mam zrobić żeby się dostać do tej tajnej kryjówki?
I jeszcze pytanie, jak się włamać do głównego komputera w tajnej bazie? Wchodzi się jakoś przez dom rodziny Badawi. Ale jak i gdzie to nie mam pojęcia :(
ja juz chyba wszystko robie
przeszukuje cala parcele w poszukiwaniu przelacznikow
oplakuje kazdy nagrobek (czesto wtedy wyskakuja dziury)
korzystam z toalet
opukuje kazda sciane
wlaczam i wylaczam sprzet grajacy
duzo wskazowek jest na tabliczkach z inskrypcjami
polecam zakup łzy Horusa w Egipcie. Działa podobnie jak pomocnik kolekcjonera.
Mam pytanie co do Egiptu bo nie było nigdzie napisane, jak dokładnie wejść do tej tajnej kryjówki Królowej Hatszepsut? Jest dom rodziny jakiś na Ameen Co w nim mam zrobić żeby się dostać do tej tajnej kryjówki?
:(
Nie wiem czy akurat dobrze kojarzę misję, ale w tym domu chyba trzeba wejść do łazienki i wyjść (przy wychodzeniu pojawia się informacja o karteczce przyklejonej do klamki i otwierają się tajne schody).
agnieszka130187
07.12.2009, 14:59
ja juz chyba wszystko robie
przeszukuje cala parcele w poszukiwaniu przelacznikow
oplakuje kazdy nagrobek (czesto wtedy wyskakuja dziury)
korzystam z toalet
opukuje kazda sciane
wlaczam i wylaczam sprzet grajacy
duzo wskazowek jest na tabliczkach z inskrypcjami
polecam zakup łzy Horusa w Egipcie. Działa podobnie jak pomocnik kolekcjonera.
Gdzie dokładnie można kupić te łzy Horusa ? Nie zauważyłam nigdzie na targu.
Gdzie dokładnie można kupić te łzy Horusa ? Nie zauważyłam nigdzie na targu.
U specjalnego sprzedawcy w Egipcie, ale działa we wszystkich otoczeniach wakacyjnych, taki posążek. Może też robić za ozdobę :) Trzeba miec chyba 3 poziom wizy.
agnieszka130187
07.12.2009, 15:22
U specjalnego sprzedawcy w Egipcie, ale działa we wszystkich otoczeniach wakacyjnych, taki posążek. Może też robić za ozdobę :) Trzeba miec chyba 3 poziom wizy.
Aha spróbuję, mam 50% 3 poziomu wizy. Pojadę jeszcze raz do Egiptu, tylko mam nadzieję, że już mi się ta gra odwiesiła i Ci ludzie przestali być na tym moście... ehhh
mateuszek74
07.12.2009, 17:36
mam problem jestem w chinach i jest misja z tym młotem rozmawiałem z kim się da i poszedłem do tej świątyni czegoś tam w podziemiach połaziłem troche i już nie ma co robić bo tak gdzie jeszcze nie byłem to są te wielkie głazy a to przeciez misja na młot który rozwala te głazy niech ktoś mi rozpisze pliss
agnieszka130187
07.12.2009, 18:08
Mam misję aby w świątyni królowej hatszepsut przynieść więcej wskazówek z kwater służby... chodzę po tych kwaterach w skrzyni był tylko diament a w dziurze jakiś relikt i zadanie nie jest wykonane, jak przejść tą misję ?
Ktoś wcześniej napisałam, że powinnam zbadać ściany, ale jak na nie klikam to pokazuje się brak dostępnych interakcji o co chodzi ? :O
Ok juz mam coś mi się chyba zawiesiło na chwilę... ehhh
Do tej pory mam problemy z jednym rodzajem misji - dotyczącym robali różnego rodzaju. Albo w ogóle się nie pojawiają, nawet jak wytrwale kilka dni czekam i obserwuję wyznaczone miejsca. Albo, jak wydarzyło mi się we Francji, miałam znaleźć Jasnożuka (chyba tak się nazywał) i przywieźć go do Egiptu. Zamiast niego pojawiał się Toniak Żebarkowaty. Gdy go zbierałam "zaliczało go" normalnie jako tego Jasnożuka. Ale w Egipcie okazywało się, że jednak misję mam dalej niewypełnioną.
Jeżeli chodzi o Topór Pangu, to za pierwszym razem w ogóle nie mogłam go znaleźć i myślałam, że utknęłam. Okazało się, że to błąd i topór nie wyświetlał się w należytym miejscu. Za drugim razem było ok - bardzo łatwo go odszukać.
Do tej pory mam problemy z jednym rodzajem misji - dotyczącym robali różnego rodzaju. Albo w ogóle się nie pojawiają, nawet jak wytrwale kilka dni czekam i obserwuję wyznaczone miejsca. Albo, jak wydarzyło mi się we Francji, miałam znaleźć Jasnożuka (chyba tak się nazywał) i przywieźć go do Egiptu. Zamiast niego pojawiał się Toniak Żebarkowaty. Gdy go zbierałam "zaliczało go" normalnie jako tego Jasnożuka. Ale w Egipcie okazywało się, że jednak misję mam dalej niewypełnioną.
Jeżeli chodzi o Topór Pangu, to za pierwszym razem w ogóle nie mogłam go znaleźć i myślałam, że utknęłam. Okazało się, że to błąd i topór nie wyświetlał się w należytym miejscu. Za drugim razem było ok - bardzo łatwo go odszukać.
Co do pierwszego problemu to przeczytaj może dokładnie wymagania misji, może coś pominęłaś, może trzeba ich więcej sztuk złapać, albo nie ten gatunek, ewentualnie to był błąd i jednak to był toniak. Co do drugiego problemu to przychodzi mi tylko na myśl to, że już wcześniej jakimś simem zdobyłaś topór i przez błąd gry wtedy go już nie było i jeszcze nie zdążył pojawić się nowy, jak pojechałaś tam innym simem. Albo zwyczajny bug ;)
No właśnie nie, to była moja pierwsza tego typu misja. Udało mi się go zdobyć dopiero drugim Simem:) W międzyczasie szukałam odpowiedzi na innym forum i okazało się, że to błąd gry.
Tak na marginesie, to dzisiaj nieoczekiwanie topór zniknął mi z plecaka (jak nie urok, to...).
fryciuuniaaa
10.12.2009, 02:56
Moim problemem są Chiny. Muszę pokonać Dong Huo a nigdzie nie mogę go znaleźć. Pomóżcie bo już się denerwuje.
A i jeszcze jedno. Jestem w sfinksie, medytuje przed tym posagiem i nic :/
Ja mam taki problem: Aktualnie jestem w Chinach przy 2 albo 3 misji nie pamiętam dokładnie w każdym razie chodzi o tą ze smoczą paszczą doszedłem do celu gdzie trzeba znaleźć jakiś relikt w okolicach grobowca i nie mogę go znaleźć. Czy ktoś wie gdzie on jest położony?
fryciuuniaaa na mapce masz pokazane jego twarz i gdzie się znajduje wiec łatwo go znalesc mozesz miec kilka takich twarzy ale poszukaj z jego imieniem
fryciuuniaaa na mapce masz pokazane jego twarz i gdzie się znajduje wiec łatwo go znalesc mozesz miec kilka takich twarzy ale poszukaj z jego imieniem
Z tegoco pamiętam, to on jest juz od dawna mumia i chyba siedzi w sarkofagu w smoczej paszczy
fryciuuniaaa
10.12.2009, 22:55
Przeszukałam wszystkie sarkofagi i dalej nic.
a na mapie twarzy nie ma :/
fryciuuniaaa a jak dokładnie brzmi Twoje zadnie?
Ja mam taki problem: Aktualnie jestem w Chinach przy 2 albo 3 misji nie pamiętam dokładnie w każdym razie chodzi o tą ze smoczą paszczą doszedłem do celu gdzie trzeba znaleźć jakiś relikt w okolicach grobowca i nie mogę go znaleźć. Czy ktoś wie gdzie on jest położony?
Verbos niedawno miałem zadanie o odnalezienie reliktu w Smoczej Paszczy i udało się to bez problemu... Wchodzisz do Smoczej Paszczy i następnie przeszukujesz wszystkie pomieszczenia w końcu znajdziesz taką skrzynię (przy kupnie nazywa się ona "Alouette" ) od niej będą emanowały takie promienie niebieskawo-zielone tzn. tam będzie relikt. Dalej wiesz co robić :)
fryciuuniaaa
11.12.2009, 16:22
z dong huo sobie poradziłam. Nie nadepnelam na wszystkie kamyczki i dlatego tak wyszlo. Teraz mecze sie z Toporem Pangu. Wprawdzie go mam (kody) ale niestety trzeba przejsc misje :P cala ta swiatynie przekopalam a Toporka jak nie było tak nie ma :(:( Pomocy
A gdzie jest w chinach w tej smoczej paszczy kamienny klucz smoków (czy jakoś tak)?
z dong huo sobie poradziłam. Nie nadepnelam na wszystkie kamyczki i dlatego tak wyszlo. Teraz mecze sie z Toporem Pangu. Wprawdzie go mam (kody) ale niestety trzeba przejsc misje :P cala ta swiatynie przekopalam a Toporka jak nie było tak nie ma :(:( Pomocy
On wisi na scianie :)
fryciuuniaaa
11.12.2009, 20:13
On wisi na scianie :)
To może mi się zacięło tak jak tej dziewczynie wcześniej bo chyba z pół godziny siedziałam i szukałam ściana po ścianie i nie było. chyba, że to przez to ze mam ten topór zdobyty "nielegalnie" :)
Verbos podejrzewam, że w magicznych skrzyniach może się znajdować, ale równie dobrze może on być w sarkofagu lub leżeć na ziemi. Jedna rada bardzo dokładnie się rozglądaj i sprawdzać wszystko co możliwe. Misji nie można wykonywać na szybko.
pauluussiek
12.12.2009, 00:15
Hej:)
A ja mam taki problem: zniknął mi topór z plecaka, więc użyłam kodu. Powiesiłam topór na ścianie, ale gdy weszłam do trybu "życia" to ten zniknął z tej ściany. Jak go stamtąd zdjąć?
No i kolejne pytanie xD (wiem dużo ich jest xDD) obecnie jestem w świątyni niebios i mam znaleźć topór Pangu (czy jakoś tak) a od zleceniodawcy dostałem klucz Pangu. Noi wszystko jest ok dopóki aż zobaczyłem, że to są tylko schody, schody, schody i jeszcze raz schody. Czy ktoś wie gdzie ja mam użyć tego klucza??
No i kolejne pytanie xD (wiem dużo ich jest xDD) obecnie jestem w świątyni niebios i mam znaleźć topór Pangu (czy jakoś tak) a od zleceniodawcy dostałem klucz Pangu. Noi wszystko jest ok dopóki aż zobaczyłem, że to są tylko schody, schody, schody i jeszcze raz schody. Czy ktoś wie gdzie ja mam użyć tego klucza??
Wejscie jest obok. W jednej z "szop" obok świątyni
fryciuuniaaa
13.12.2009, 01:03
Verbos jak znajdziesz topór to możesz zrobić zdjęcie gdzie wisi?? Bo u mnie jak go nie było tak nie ma :(
Chantelle
13.12.2009, 09:17
Więc ja mam taki problem.
Jestem w Egipcie i mam misję od kobiety żeby znaleźć jakąś starą księgę w bibliotece w opuszczonym domu. Podkradłam się tam, otworzyłam przełącznikiem schody i przeszukałam wszystkie wejścia. Dotarłam na sam dół do małego pomieszczenia z dwoma skrzyniami, szafą, na której były kamienne łupiny, stertą rzeczy, dwoma posągami, półkami, stołem i trzema krzesłami. Półki są puste, nigdzie ta księga nie leży. A przeszukałam wszystkie pomieszczenia jakie były i żadnego tajnego już raczej nie ma. Więc gdzie ona jest?
Więc ja mam taki problem.
Jestem w Egipcie i mam misję od kobiety żeby znaleźć jakąś starą księgę w bibliotece w opuszczonym domu. Podkradłam się tam, otworzyłam przełącznikiem schody i przeszukałam wszystkie wejścia. Dotarłam na sam dół do małego pomieszczenia z dwoma skrzyniami, szafą, na której były kamienne łupiny, stertą rzeczy, dwoma posągami, półkami, stołem i trzema krzesłami. Półki są puste, nigdzie ta księga nie leży. A przeszukałam wszystkie pomieszczenia jakie były i żadnego tajnego już raczej nie ma. Więc gdzie ona jest?
Ta księga jest w jednej z tych skrzyń. Fryciuuniaaa mogę te zdjęcie tu wkleić :). A teraż jak już odpowiedziałem to zapytam xD. Jestem w tym samym zadaniu co Vanillea tylko, że w innym etapie. Otóż wsadziłem już do skrzyni tą paczkę i teraz mam się włamać do jakiegoś komputera a w żadnym komputerze w tym pomieszczeniu nie było opcji "włam się" czy coś w tym stylu. Czy ktoś wie gdzie jest ten komputer do którego mam się włamać??
Verbos na komputerze powinna być opcja hackuj czy coś podobnego.
agnieszka130187
13.12.2009, 20:33
Verbos na komputerze powinna być opcja hackuj czy coś podobnego.
W pomieszczeniu na samym dole, gdzie jest pełno komputerów jest komputer główny, znajduje się z przodu na samym środku. Podświetla się na zielono i klikasz opcję hackuj. :)
Keramzyt
13.12.2009, 21:50
W pomieszczeniu na samym dole, gdzie jest pełno komputerów jest komputer główny, znajduje się z przodu na samym środku. Podświetla się an zielono i klikasz opcję hackuj. :)
Dodam, iż jest on w pokoju obok, za przeszklonymi drzwiami... Sam miałem kłopoty :O
Jak zebrać Skarabeusze? Jak klikam na znacznik na mapie, to tam nic nie ma...
Dodam, iż jest on w pokoju obok, za przeszklonymi drzwiami... Sam miałem kłopoty :O
Jak zebrać Skarabeusze? Jak klikam na znacznik na mapie, to tam nic nie ma...
Trzeba przybliżyć jak najbardziej i chwilke poczekać
Skarabeusze dodatkowo wydają charakterystyczne dźwięki, najlepszy dowód na ich obecność w danym miejscu.
fryciuuniaaa
14.12.2009, 23:13
Ta księga jest w jednej z tych skrzyń. Fryciuuniaaa mogę te zdjęcie tu wkleić :). A teraż jak już odpowiedziałem to zapytam xD. Jestem w tym samym zadaniu co Vanillea tylko, że w innym etapie. Otóż wsadziłem już do skrzyni tą paczkę i teraz mam się włamać do jakiegoś komputera a w żadnym komputerze w tym pomieszczeniu nie było opcji "włam się" czy coś w tym stylu. Czy ktoś wie gdzie jest ten komputer do którego mam się włamać??
Verbos i co z tym zdjęciem?? Jakiegoś linka wyslesz czy jak?
hej. doszłam w chinach do misji gdzie mam medytować w ogrodzie... klikam na mojego sima ale w opcjach nie pojawia sie "medytuj". Zdarzyło się wam tak?
hej. doszłam w chinach do misji gdzie mam medytować w ogrodzie... klikam na mojego sima ale w opcjach nie pojawia sie "medytuj". Zdarzyło się wam tak?
Musisz mieć chyba 6 poziom umiejętności w sztukach walki.
Anette wystarczy mieć 5 poziom sztuk walki, by medytować.
Ja również potwierdzam fakt, iż skarabeusze charakterystyczne "syczą" czy tak skwierczą. Ja znalazłem dwa w około Wielkiej Piramidy.
Chyba w grobowcu w Chinach doszlam do momentu gdzie sa zamkniete drzwi, 3 posągi do przesuwania i dwa pola: niebieskie i czerwone.. i nie mam pojecia co zrobic żeby te drzwi sie otworzyly :( .. ktos pomoże? ;>
O ile pamiętam , to było we Francji i wystarczyło odsunąć środkowy posąg, by odsłonić pochodnię, którą należy pociągnąć ;)
Cześć,
czy wiecie gdzie jest Grobowiec Pustynnego Oceanu? Nie zaznacza mi się na mapie a muszę tam znaleźć Relikt Życia.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
mroo
Cześć,
czy wiecie gdzie jest Grobowiec Pustynnego Oceanu? Nie zaznacza mi się na mapie a muszę tam znaleźć Relikt Życia.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
mroo
Ten grobowiec znajduje się w Piramidzie Niebios.
Bardzo bardzo dziękuję :)
FrAiSe^^
16.12.2009, 12:33
Dopiero zaczelam gre, a juz sie gubie -_-''
Gdzie kupil namiot, aparat fotograficzny itd ?
Prosze o pomoc
Dopiero zaczelam gre, a juz sie gubie -_-''
Gdzie kupil namiot, aparat fotograficzny itd ?
Prosze o pomoc
Na targu w sklepach poszukaj :)
Keramzyt
16.12.2009, 14:22
Namiot: Jednoosobowy i dwuosobowy znajdziesz w każdym sklepie (Kupiec produktów różnych)
Aparat: Najtańszy znajdziesz w każdym sklepie (j/w). Dwa lepsze w sklepie z różnymi rzeczami w Al Simhara w Egipcie.
FrAiSe^^
16.12.2009, 14:45
Dzieki ^^ zaraz wyprobuje .
Upadła Dusza
17.12.2009, 10:38
Mam misje żeby złapać 3 czerwone pluskwiaki w Chinach, już kilka razy tam jechałam, spędzałam kilka simowych dni, pokazywały mi się gdzie są, simka niby je schwytała, ale komunikat o tym się nie pojawiał, w wyposarzeniu też ich nie było. Spróbowałam buydebugiem, postawiłam to coś do owadów w ogródku (wszystkie z chin), pojawiają się wszystkie oprócz tych czerwonych pluskwiaków. Już drugi raz anulowałam to zadanie, ale znowu je mam i chciałabym je wkońcu zrobić.
Powiem odrazu że jak pierwszy raz pojawiło mi się to zadanie, to jednego pluskwiaka złapałam, gdy szłam po drugiego skończyły się wakacje i od tamtej pory nie moge ich schwytać.
Jest jakiś sposób na te robaczki?
Upadła Dusza a może ta misja Ci sie anulowała ? Ja miałam tak raz w Chinach, że wakacje mi się skończyły podczas robienia misji, a potem wyświetlił mi się komunikat, że misja została anulowana, bo nie ma już jakiś składników czy coś.
no i mam kolejny problem... :( muszę odnaleźć rekltr życia. spędziłam w tym grobowcu już chyba kilka dni i nadal nie mogę go odnaleźć. Są tam jakieś głazy które trzaba rozwalić czymś z chin. może to tu jest problem... no i mam za mało kluczy kamiennych do otworzenia drzwi.
a może niech ktoś spisze opis misji tak jak do tomb ridera :)
rocktechnika
19.12.2009, 19:46
Nie wiem czy akurat dobrze kojarzę misję, ale w tym domu chyba trzeba wejść do łazienki i wyjść (przy wychodzeniu pojawia się informacja o karteczce przyklejonej do klamki i otwierają się tajne schody).
[i]Dzięki! Tylko oprócz wejścia do łazienki trzeba jeszcze skorzystać z toalety (tak jak w innej egipskiej misji) i, dla pewności, umyć ręce ;)
Właśnie przez to przechodzę./[i]
Mam misje żeby złapać 3 czerwone pluskwiaki w Chinach, już kilka razy tam jechałam, spędzałam kilka simowych dni, pokazywały mi się gdzie są, simka niby je schwytała, ale komunikat o tym się nie pojawiał, w wyposarzeniu też ich nie było. Spróbowałam buydebugiem, postawiłam to coś do owadów w ogródku (wszystkie z chin), pojawiają się wszystkie oprócz tych czerwonych pluskwiaków. Już drugi raz anulowałam to zadanie, ale znowu je mam i chciałabym je wkońcu zrobić.
Powiem odrazu że jak pierwszy raz pojawiło mi się to zadanie, to jednego pluskwiaka złapałam, gdy szłam po drugiego skończyły się wakacje i od tamtej pory nie moge ich schwytać.
Jest jakiś sposób na te robaczki?
U mnie było tak, że te pluskwiaki się przemieszczały. Strasznie trudno je było złapać. Ruchliwe to było straszliwie.
Jak znikały, to spoglądałam na mapę. Okazało się, że pojawiały się w innym miejscu.
Raz anulowano mi misję, ale po okazało się, że mogę ją przyjąć po raz drugi, czytając tablicę ogłoszeń.
no i mam kolejny problem... :( muszę odnaleźć rekltr życia. spędziłam w tym grobowcu już chyba kilka dni i nadal nie mogę go odnaleźć. Są tam jakieś głazy które trzaba rozwalić czymś z chin. może to tu jest problem... no i mam za mało kluczy kamiennych do otworzenia drzwi.
a może niech ktoś spisze opis misji tak jak do tomb ridera :)
Żeby go znalezc nie trzeba rozbijać tych głazów. Relikt jest zaraz przy wejściu, trzeba wejść w te wielkie drzwi na lewo. No, ale wcześniej trzeba znalezc klucz i iestety splądrowac cały grobowiec ;) Za tymi głazami nie ma nic ciekawego.
A pro po głazów... po kupnie magicznego obiektu z Chin można je badać, ale czy przynoszą one cos wartościowego lub unikatowego, czy raczej pospolite "odnaleziska"?? :)
A pro po głazów... po kupnie magicznego obiektu z Chin można je badać, ale czy przynoszą one cos wartościowego lub unikatowego, czy raczej pospolite "odnaleziska"?? :)
Toporem można je rozbic i tyle. Pod spodem może być skrzynia, przelącznik itd. Spełniaja te sama role co sterta gruzu, tylko nie da sie ich usunąć bez topora
rocktechnika
20.12.2009, 17:26
A ja mam straszny problem ze zdobyciem topora w Chinach. Już któryś raz idę przez te korytarze, schody i studnie i nigdzie go nie widzę :( Gdzie on wisi? Na drodze stają mi wielkie kamienie, które powinnam nim robić, a topora ani widu, ani słychu.
Czy ktoś umiałby mi "pokazać", gdzie on może być? (Tylko nie piszcie proszę o buydebug, bo chodzi mi o dokończenie misji.)
Ciągle dostaję tę misję, albo jeszcze jedną, w której chyba coś nagrzebałam buydebug'iem, bo przesunięcie ruchomego posążka na przycisk nie powoduje otwarcia zamkniętych drzwi i przez to nie mam jak zdobyć 3 poziomu wizy (innych przygód nie chce mi dać...).
Alicja1957
20.12.2009, 18:28
Napisał anetee
no i mam kolejny problem... muszę odnaleźć rekltr życia. spędziłam w tym grobowcu już chyba kilka dni i nadal nie mogę go odnaleźć. Są tam jakieś głazy które trzaba rozwalić czymś z chin. może to tu jest problem... no i mam za mało kluczy kamiennych do otworzenia drzwi.
Żeby go znalezc nie trzeba rozbijać tych głazów. Relikt jest zaraz przy wejściu, trzeba wejść w te wielkie drzwi na lewo. No, ale wcześniej trzeba znalezc klucz i iestety splądrowac cały grobowiec Za tymi głazami nie ma nic ciekawego.
Anetee
Ja już przeszłam tę misję - dość trudna jest, bo cały czas trzeba patrzeć, co się ma pod nogami - pełno pułapek ogniowych i parowych. Idąc do tego grobowca, przed główną bramą są dwa podłużne baseny (wewnątrz grobowca też, ale chodzi o te dwa przed wejściem) Przy basenie po lewej stoją dwa posążki koło siebie i jeden w pewnym oddaleniu. Należy odsunąć ten stojący pojedynczo. Ukaże się wejście do podziemi. Tam obejdź wszystkie pomieszczenia - już nie pamiętam po kolei co i jak, ale też trzeba uważać zarówno na ściany jak i na podłogi. W którejś ze skrzyń będzie klucz, który potem będzie potrzebny - z tym, że ja kilka razy podchodziłam do tego zadania, bo kilka razy musiałam przeinstalować grę - taka już moja dola :-( i kilka razy wracałam do tego grobowca i nie wiem - mam wrażenie, że te przedmioty magiczne rozmieszczane są losowo, bo nie zawsze w kolejnej misji był tam ten klucz. Gdy już pozbierasz wszystko, co się da, to dopiero wtedy wchodzisz głównym wejściem, i musisz niestety przepłynąć baseny - ale zaczynasz od tego po prawej, najpierw podpływasz do przodu - tam na skalnej półeczce stoi skrzynia a na niej leży klucz który będzie potrzebny do otwarcia drzwi. Bierzesz ten klucz i znów wchodzisz do wody, podpływasz do tych drzwi na prawo i otwierasz je. Tam, gdzie jest pułapka ogniowa niby niemożliwa do przejścia - nie idź, bo jest boczne obejście. Jest też wodny tunel, z którego trzeba skorzystać oraz jeszcze jeden basen do przepłynięcia - tam znów na skalnym występie stoi skrzynia ale dojście tarasują posągi - trzeba podpłynąć z jednej strony i przesunąć posążek, wyskoczy przełącznik w ścianie i drugi - w podłodze, ale zniknie, jeśli z niego zejdziesz - trzeba przesunąć na ten przełącznik w podłodze drugi posążek, ale żeby to zrobić, trzeba znów wejść do wody i podpłynąć z drugiej strony. Po wielu perypetiach i schodzeniu na dół i zbieraniu co się da znajdziesz klucz do drugiej bramy po przeciwnej stronie. Nie musisz rozbijać wielkich głazów, bo akurat w tej misji nie są do niczego potrzebne. Goni cię czas, więc nie musisz zbierać wszystkiego, ważne jest, abyś szukała do czasu, aż znajdziesz klucz do bramy znajdującej się za basenem po lewej. Gdy znajdziesz ten klucz - chyba coś ma z wodną bramą czy jakoś tak w nazwie - to jesteś w domu, bo to w tej części lochów jest to, czego szukasz, czyli relikt życia. Musisz wrócić do miejsca, w którym są te dwa baseny WEWNĄTRZ świątyni - tuż po wejściu . Uważaj pod nogi, przesuwanie posągów unieruchamia pułapki ogniowe, ale czasem właśnie uruchamia! Klikaj po podłodze, zanim zrobisz dwa kroki do przodu! I kup przed rozpoczęciem misji kilkanaście pryszniców w puszce, gdy się poparzysz to z plecaka wybierz prysznic i polecenie użyj - sim zgasi tym płonące ubranie i zmyje osmaloną twarz. Gdy za pierwszym razem nie miałam tych puszek, to mój biedny Sim zemdlał z poparzeń i leżał dosyć długo, a czas naglił! Zauważyłam też, że Sim w trakcie misji sobie coś popija z butelki - być może tę wodę z puszek :-P
Gdy już wejdziesz do sali w której jest relikt ( w skrzyni pośrodku, z której promieniuje światło) to dostaniesz komunikat, że misja zakończona, bo zbadałaś cały grobowiec. Możesz rzeczywiście wracać, ale jeśli masz trochę czasu to możesz poszperać po ścianach i uruchomić kilka skrytek, w których są antyczne monety lub jakieś relikty. Wśród nich element do kolekcji złotych figurek - są cztery do znalezienia, ale już nie pamiętam po kolei gdzie je znajdowałam.
A teraz ja mam pytanie odnośnie tego mycia rąk i korzystania z toalety - w jakiej misji, w jakich "okolicznościach przyrody" trzeba wykonać takie tajemnicze czynności? Nie mam siły przeszukiwać forum - napiszcie proszę. Oraz jak znaleźć ten topór pangu! Ktoś tu obiecywał pomóc i figa z makiem blee - trzeba dotrzymywać obietnic!
Przede mną misja Piramida Wiatru. Czy ktos mi opowie coś bliżej - na co uważać, bo dostałam na dzień dobry mnóstwo ostrzeżeń od zleceniodawcy. I ktoś gdzieś pisał, że właśnie m.innymi tam są te okropne mumie, brrr
alicja piękne dzięki za pomoc. zaraz zaczynam działać w terenie :)
Topór jest bardzo potrzebny, bo np. we Francji przykrywa przełącznik do otwarcia schodów prowadzących do jednej z części Zapomnianego Kurhanu.
A ja mam straszny problem ze zdobyciem topora w Chinach. Już któryś raz idę przez te korytarze, schody i studnie i nigdzie go nie widzę :( Gdzie on wisi? Na drodze stają mi wielkie kamienie, które powinnam nim robić, a topora ani widu, ani słychu.
Czy ktoś umiałby mi "pokazać", gdzie on może być? (Tylko nie piszcie proszę o buydebug, bo chodzi mi o dokończenie misji.)
Ciągle dostaję tę misję, albo jeszcze jedną, w której chyba coś nagrzebałam buydebug'iem, bo przesunięcie ruchomego posążka na przycisk nie powoduje otwarcia zamkniętych drzwi i przez to nie mam jak zdobyć 3 poziomu wizy (innych przygód nie chce mi dać...).
W misji z Toporem Pangu czasami występuje błąd i przedmiot jest niewidoczny (raz mi się tak zdarzyło).
Topór powinien wisieć na ścianie w miejscu gdzie jest taki czerwony dywan a wokół niego stoją świeczki - kiedy w misji nie ma błędu naprawdę można go bardzo ławo znaleźć.
Może to pomoże ---> http://www.youtube.com/watch?v=x9WbGoZS5MQ
Oraz jak znaleźć ten topór pangu! Ktoś tu obiecywał pomóc i figa z makiem blee - trzeba dotrzymywać obietnic!
Misję przechodziłam jakiś czas temu i niestety niewiele pamiętam.
Ktoś już pisał, że doszedł do miejsca, gdzie są głazy.
Będzie można je rozbić dopiero po znalezieniu topora.
Do topora idzie się całym systemem schodów ( uwaga na pułapki ).
W końcu doprowadzą one do celu.
Od głazów jest już dość blisko.
Nie wiem, czy te skąpe informacje komukolwiek pomogą.
Napisałam, co pamiętam.
Upadła Dusza
21.12.2009, 11:53
Upadła Dusza a może ta misja Ci sie anulowała ? Ja miałam tak raz w Chinach, że wakacje mi się skończyły podczas robienia misji, a potem wyświetlił mi się komunikat, że misja została anulowana, bo nie ma już jakiś składników czy coś.
Nie anulowała mi się, sama ją anulowałam jak nie mogłam złapać pluskwiaków.
U mnie było tak, że te pluskwiaki się przemieszczały. Strasznie trudno je było złapać. Ruchliwe to było straszliwie.
Jak znikały, to spoglądałam na mapę. Okazało się, że pojawiały się w innym miejscu.
Raz anulowano mi misję, ale po okazało się, że mogę ją przyjąć po raz drugi, czytając tablicę ogłoszeń.
Jak już pisałam wcześniej, trzy razy miałam to zadanie. Za pierwszym razem złapałam jednego, potem koniec wakacji, po ponownym przyjeździe do Chin nie mogłam juz ich złapać, pojawiały się w jakimś miejscu, wyglądało tak że simka je łapie, ale niestety... no i też znikały z mapy, po jakimś czasie znowu gdzieś się pojawiały. Nie było sposobu ich schwytać.
Topór wisi na ścianie i widać go niemal od razu, tam gdzie jest taki rząd świeczek na dywanie.
Upadła Dusza bo to nie jest tak łatwo złapać, nie zawsze się udaje. Ja jednym simem miałam tez problem, ale innym, który miał przed dodatkiem spełnione wyzwanie kolekcjonera chrząszczy nie było problemu.
Mam problem z misją w Nekratni. Moja simka musi znaleźć przepis na nektar Jeana Necteaux.
Przeszukałam cały grobowiec i tylko na sarkofagu na poniższym zdjęciu są te "promienie", które sugerowałyby, że jest tam ten przepis.
Niestety nie ma opcji zaglądnięcia do środka:
http://img695.imageshack.us/img695/1092/beztytuupb.jpg
Czy to bug?
Searle, a "plądrowałeś" ten grobowiec wcześniej, bo jak tak to mogłeś ten przepis sprzedać lub zostawić w domu. :P
A nie wchodziłes czasem do tego grobowca wcześniej "nielegalnie" np za pomocą kodów albo teleportacji? Bo to wygląda tak, jakby ta simka zaglądałado tego sarkofagu przed wystapieniem okazji. Dziurawiec nie sądzę, zeby przed okazją ten przepis tam w ogóle występował. Pewnie był jakiś relikt albo monety itp.
Owszem wcześniej moja simka była w tym miejscu podczas misji związanej z Grobowcem Isael. Możliwe, że tam zaglądała.
Czy to oznacza, że nie przejdę tej misji? Przecież przepis powinien tam być skoro są tam te promienie.
No właśnie głupio z tymi sarkofagami, bo moim zdaniem powinny sie restartować przynajmniej przy kolejnej podróży. Może edytowanie grobowca w trybie budowania coć by pomogło. Tylko nie wiem jak to tam z tymi ustawieniami sarkofagu, czy to da się jakoś zrobić.
ja natomiast mam dośc głupi problem w chinach.
kolejna już misja wymaga zameldowania się u kupca specjalnego, ale typ nie posiada takiej opcji! mogę pogadać, zaprzyjaźnić się, etc, ale zameldować nie mogę. myślałam że to jakiś błąd poprzedniej misji a tu kolejny raz to samo :/
klikając odnośnik w podglądzie przygody (nad menu) wyświetla się puste okienko na pasku zadań..
Witam wszystkich
Mam problem. Utknęłam w Egipcie na misji Starożytna Biblioteka. Dowiedziałam się z tego forum który to budynek (pierwszy rząd od rzeki po środku) ale nie mogę tam wejść. Jak klikam na dom to pojawia się tylko niedostępna opcja "Zapukaj do drzwi". Dom stoi cały czas pusty. Czytałam, że właścicielem jest rodzina o nazwisku Madbouli, ale nie mogę ich znaleźć. Sprawdzałam każdy dom po kolei, myślałam, że może przebywają u innej rodziny. Niestety nie. Moja Simka już od 2 dni koczuje pod tą Biblioteką, a ja zaczynam się denerwować. Czy ktoś może potrafi mi pomóc?
ona_wawaaa
23.12.2009, 09:36
Wiatam wszystkich!
Mam problem, nie moge znaleźć w misji: Egipt mumifikatory. Podobno znajdę je w piaskach. przeszukałam cały Egipt i nie moge ich znaleźć. Na podglądzie mapy nie wskazane sa strzałką w którym miejscu je znajde. Jak je moge znaleźć <?> Próbowałam juz wszystkiego. Prosze o pomoc!!!
Chodzi Ci o piaski czy Mumiafikator ?
Jeśli o Piaski, to jest to Piramida płonących Piasków (jakoś tak ;d)
A jesli o to drugie to niestety nie wiem...
ja swój problem rozwiązałam dość radykalnie, acz skutecznie.
zabiłam typa za pomocą kodu - znaczy ze starości umarł..
teraz nowy kupiec specjalny ma wszystkie opcje jak trzeba. widać się boi bidulek ;)
monia0310
23.12.2009, 22:05
Hej jak złożyć kości do grobu. Miałam 2 razy taki problem, nie umiem złożyc kości kustosza na cmentarzu, anie kości ducha w ogrodzie. Wszystko w Francji.
Czemak na info i
Wesołych Świąt
Musisz udać się na cmentarz i na końcu znajduje się chyba 5 małych krypt, każda ze skrzynią. Wkładasz kości do środkowej (nie wiem czy do innej też można, zawsze wkładałam do środkowej).
Witam wszystkich
Mam problem. Utknęłam w Egipcie na misji Starożytna Biblioteka. Dowiedziałam się z tego forum który to budynek (pierwszy rząd od rzeki po środku) ale nie mogę tam wejść. Jak klikam na dom to pojawia się tylko niedostępna opcja "Zapukaj do drzwi". Dom stoi cały czas pusty. Czytałam, że właścicielem jest rodzina o nazwisku Madbouli, ale nie mogę ich znaleźć. Sprawdzałam każdy dom po kolei, myślałam, że może przebywają u innej rodziny. Niestety nie. Moja Simka już od 2 dni koczuje pod tą Biblioteką, a ja zaczynam się denerwować. Czy ktoś może potrafi mi pomóc?
Nie miałam tej misji, ale spróbuj kliknąć na jakieś drzwi (możliwe, że będzie ich kilka), a następnie opcję (jeżeli będzie ;d) "Przejdź przez drzwi" czy jakoś tak ;d Jeżeli jej nie będzie - próbuj przy innych drzwiach.
Searle, a może na ścianie po drugiej stronie jest jakiś przełącznik lub coś ?
Chciałabym kupić dom we Francji, dlatego chcę mieć 3 poziom wizy. Robię misję i utknęłam w 3 misjach (prawdopodobnie ostatnich)
I. Musze zbadać piwnicę jakiegoś faceta. Wchodzę do piwnicy i są te posągi i podłogi - szara, niebieska czerwona - o co z tym chodzi? Jak otowrzyć te drzwi?
II. Muzeum. Odkryłam drogę do piwnicy (przez badanie tej dziury) i co dalej? Blokuje się w jednym miejscy również z posągami. Gdzie mam iść ? Czy mam coś zrobić na górze? Wiem, że potrzeba jest jakaś tabliczka, tylko że ja jej nigdzie nie mogę znaleźć.
III. COś z nekatarem. Zebarałam owoce, i teraz potzrzebuje jakiejś Flo, która ugniecie ten nekatar. Gdzie ją znaleźć? Kiedy daję widok miasta nie mam jej nigdzie.
Błagam niech ktoś mi pomoże w tych misjach :( Podchodziłam do nich po pare razy, bez większych efektów :(
Chciałabym kupić dom we Francji, dlatego chcę mieć 3 poziom wizy. Robię misję i utknęłam w 3 misjach (prawdopodobnie ostatnich)
I. Musze zbadać piwnicę jakiegoś faceta. Wchodzę do piwnicy i są te posągi i podłogi - szara, niebieska czerwona - o co z tym chodzi? Jak otowrzyć te drzwi?
II. Muzeum. Odkryłam drogę do piwnicy (przez badanie tej dziury) i co dalej? Blokuje się w jednym miejscy również z posągami. Gdzie mam iść ? Czy mam coś zrobić na górze? Wiem, że potrzeba jest jakaś tabliczka, tylko że ja jej nigdzie nie mogę znaleźć.
III. COś z nekatarem. Zebarałam owoce, i teraz potzrzebuje jakiejś Flo, która ugniecie ten nekatar. Gdzie ją znaleźć? Kiedy daję widok miasta nie mam jej nigdzie.
Błagam niech ktoś mi pomoże w tych misjach :( Podchodziłam do nich po pare razy, bez większych efektów :(
to twoj sim ma ugniesc owoce i zrobic nektar, ktory potem masz dostarczyc sprzedawcy w nektarni. Zrobic to mozna w nektarni.
co do wszelakich posagow, to sprobuj je przesuwac. Zwykle trzeba je nasuwac na biale kwadraty, ktore moga byc ukryte, dopoki nie przesuniesz posagu w inne miejsce.
Jasperrek
25.12.2009, 15:18
Chcę wejść do tego grobowca, ale nie mogę. Blokują te "dary". Na pierwszy z nich dałem Klucz w kształcie Kamienia, a w drugim "Mała dowolna skała". Co mam dać?
Prosze szybko odpiszcie tutaj albo najlepiej na gg 324302.
Jasperrek
25.12.2009, 16:17
A skąd ją wytrzasnąć?
A skąd ją wytrzasnąć?
poszukac. Znajduje sie ja tak samo jak kamienie czy owady
Chciałabym kupić dom we Francji, dlatego chcę mieć 3 poziom wizy.
tutaj jest hak,ze można kupić dom majc juz pierwszy poziom wizy http://linna.modthesims.info/download.php?t=381402
sprawdzony,działa bez zarzutu
Jednak chciałabym sama przejśc te misje, nie chce modów, bo zamulają mi grę. Dziękuje za odpowiedź co do nektaru, ale co mam zrobić z tym muzeum i piwnicą?
Safeguard
25.12.2009, 18:25
Mam problem z chinami. W misji każą mi, żebym zdobył 2 pospolite artefakty. 1 już mam. Ale drugiego nigdzie nie ma! Sprawdzałem wszystkie grobowce i kilka parcel publicznych. Z góry dziękuję za pomoc.
fryciuuniaaa, nie bedziesz miała topora na ścianie, jesli go juz, niewazne skad, masz w wyposażeniu. Generalnie, mozesz zapomniec o tej misji. Uzywaj topora i juz.
Sprawdziłam, nawet w celu zresetowania okolic wakacyjnych przeniosłam moja rodzinke do nowej okolicy, wszystko sie rzeczywiscie zresetowało, powróciły znaleziska (choc klucze dalej tkwia w zamkach :) ), a topor na scianie juz nie wisi.
A ja mam pytanie, bo uparcie dążę do całych kolekcji - czy ktoś zna wszystkie 4 elementy kolekcji "niebezpieczne stworzenia"?
Witam
Mój problem dotyczy dwóch misji we Francji:
1) Misja, w której poszukujemy strażników muzeum. A dokładniej etapu: znajdź źródło odgłosów. Po zejściu na dół w pomieszczeniu są dwa pomniki oraz trzy "strzałki" na podłodze wskazujące na ścianę. Jedną ze wskazanych ścianek mogłam od razu "zbadać" i przejść dalej. Przy pozostałych natomiast nic się nie dzieje. Nie ma żadnych opcji. Próbowałam manewrować tymi pomnikami, ale do niczego nie doszłam. Co tu trzeba zrobić?
2) Misja, w której przeszukuję piwnicę jakiegoś gościa o nazwisku Dultien (nie jestem pewna czy dobrze napisałam). Schodzę do tej piwnicy, umieszczam klucz na miejscu i wchodzę do pomieszczenia, w którego rogu stoją trzy pomniki, a podłoga jest w pewnych miejscach zabarwiona na niebiesko i czerwono. Tu także próbowałam przesuwać pomniki we wszystkie kierunki, ale nic.
Pomniki, jak narazie, irytują mnie najbardziej. Momentami zapominam, że to symulator życia. Podchodzi to raczej pod przygodówkę ;) W każdym razie, wolałabym przejść te misje niż używać jakichś kodów. A nie ma sensu chyba przerywać czegoś co i tak będzie trzeba kiedyś przejść :/
mumiatomium, nie mumifikatro, to metal, widac je w widoku mapy, sa zwykle 2-3 na krancu, kolo takich małych ruinek. Mozna tez kupic na targu
ASA17, czytaj podpowiedzi na ścianach
Musisz udać się na cmentarz i na końcu znajduje się chyba 5 małych krypt, każda ze skrzynią. Wkładasz kości do środkowej (nie wiem czy do innej też można, zawsze wkładałam do środkowej).
A skad własciwie wziac te kosci? Stoje nad tym nagrobkiem kustosza, wziac go nie moge, w dziurze obok nic nie ma, a na tabliczce jego prosba...
@modedit: nie pisz 2 postow pod rzad, uzywaj opcji edytuj.
ona_wawaaa
25.12.2009, 21:23
mumiatomium, nie mumifikatro, to metal, widac je w widoku mapy, sa zwykle 2-3 na krancu, kolo takich małych ruinek. Mozna tez kupic na targu
ASA17, czytaj podpowiedzi na ścianach
A dokłądniej jeszcze gdzie znajde? koło jakich ruin?
Właśnie na mapie mi nie pokazuje gdzie sie znajdują.
Tak samo mam taki problem w misji w chinach tez mialam jakies kamienie znalesc owszem na mapie pokazywaly i jak tam szłam to ich tak naprawde nie było.... Chyba jakis błąd mam w grze czy co Prosze o pomoc
ona, szukaj naprawde na skraju mapy. Nie powiem Ci, w ktorym miejscu, bo mapa obracamy ciągle. Ale po brzegach szukaj. kolo wejscia do takiej jakby starej kopalni (chyba nie działajacego) w gorach
U mnie wystarczało popłakać nad nagrobiek i pojawiała się dziura i tam były kości :)
jatomamx3
26.12.2009, 08:03
przepraszam jesli sie powtarzam po kimś ... ale gdzie jest ten magiczny przedmiot z chin ktorym rozwala sie te głazy ? oO'
przepraszam jesli sie powtarzam po kimś ... ale gdzie jest ten magiczny przedmiot z chin ktorym rozwala sie te głazy ? oO'
to jest topór Pangu. wpisz w wyszukiwarke i już będziesz wiedzieć
raspberry0
26.12.2009, 12:35
mam problem ze znalezieniem klucza w chinach.
jest napisane ze powinien byc gdzies kolo targu, ale nie moge go znalezc
Jest tam tez ukryte przejscie do piwnic gdzie mozna wlozyc ten klucz to znalazlam a samego klucza o ktory chodzi w misji nie moge :<
mam problem ze znalezieniem klucza w chinach.
jest napisane ze powinien byc gdzies kolo targu, ale nie moge go znalezc
Jest tam tez ukryte przejscie do piwnic gdzie mozna wlozyc ten klucz to znalazlam a samego klucza o ktory chodzi w misji nie moge :<
koło targu są dwa wejścia. Jedno za budynkiem (dziura) i drugie przed budynkiem na trawniku (przycisk ze stopami)
jatomamx3
26.12.2009, 13:33
jeszcze raz ja...a ta misja z tym zdjęciem ruchomego posążka ? gdzie on jest ;/. nie moge go znalezc :(
jeszcze raz ja...a ta misja z tym zdjęciem ruchomego posążka ? gdzie on jest ;/. nie moge go znalezc :(
To są te posągi co sie przesuwa :D
koło targu są dwa wejścia. Jedno za budynkiem (dziura) i drugie przed budynkiem na trawniku (przycisk ze stopami)
Dokładnie tak.
Po zbadaniu dziury, odsłonią Ci się schody.
Spenetrujesz lochy i znajdziesz jakiś relikt, który zaniesiesz zleceniodawcy.
Dopiero wtedy dostaniesz klucz.
Przeszukasz podziemia. Schody do nich ujawnią się po wejściu na przycisk ze stopami przed budynkiem.
W tej misji mylące jest to, że w nazwie ma poszukiwanie klucza i na mapie zaznaczone jest tylko to drugie wejście, a tam klucza nie znajdziesz.
Tam możesz coś zdziałać dopiero, gdy masz klucz.
Hej. Nie wiem czy ten motyw nie był już przypadkiem gdzieś poruszany, więc jak coś przepraszam za powtórkę :D Chodzi o misję w Egipcie, mianowicie tę, w której trzeba dać się przypalić, przemoczyć i przekląć. Problem mam z tym ostatnim. Jestem mistrzem sztuk walki i teraz latam po całym Egipcie i szukam jakiejś mumii, która mnie pokona, ale niestety się nie udaje. Podsumowując - Wie ktoś może co zrobić, żeby przy max. poziomie Sim Fu zostać przeklętym przez mumię ? Z góry dzięki.
Hej. Nie wiem czy ten motyw nie był już przypadkiem gdzieś poruszany, więc jak coś przepraszam za powtórkę :D Chodzi o misję w Egipcie, mianowicie tę, w której trzeba dać się przypalić, przemoczyć i przekląć. Problem mam z tym ostatnim. Jestem mistrzem sztuk walki i teraz latam po całym Egipcie i szukam jakiejś mumii, która mnie pokona, ale niestety się nie udaje. Podsumowując - Wie ktoś może co zrobić, żeby przy max. poziomie Sim Fu zostać przeklętym przez mumię ? Z góry dzięki.
Obawiam się, że nikt tego nie wie. Już kilka osób ma ten problem.
raspberry0
27.12.2009, 12:24
dzieki za pomoc :)
Teraz kolejne pytanie
Misja - Kradzież złota wodza
wszystko zrobilam zostaje tylko wiadomoc dostarcz skarb do sima Hui Young
tylko ze ta simka nie ma zadnego dymka z dostarcz skarb ani nic
ktos ma jakis pomysl co zrobic zeby zakonczyc ta misje?
dzieki za pomoc :)
Teraz kolejne pytanie
Misja - Kradzież złota wodza
wszystko zrobilam zostaje tylko wiadomoc dostarcz skarb do sima Hui Young
tylko ze ta simka nie ma zadnego dymka z dostarcz skarb ani nic
ktos ma jakis pomysl co zrobic zeby zakonczyc ta misje?
A klikasz na przycisk śledzenia misji (zamelduj sie itp)? Na pewno tak nazywa sie ten sim? Moze to inny a ten tylko podobnie sie nazywa.
raspberry0
27.12.2009, 12:51
tak, jak klikam na ta opcje dostarcz skarb pojawia sie pusty dymek i po sekundzie znika
tak, jak klikam na ta opcje dostarcz skarb pojawia sie pusty dymek i po sekundzie znika
spróbuj zresetowac tamtego sima kodem resetsim imie nazwisko
raspberry0
27.12.2009, 14:39
udało sie :D
a w egipcie to wydaje sie banalne jak mam przygotowac shoarme to jak ja mam to zrobic? W bazie nie moge bo nie mam kuchenki, w domu ludzie mnie wyrzucają bo zachowuje sie "nie stosownie" to ja juz na prawde nie wiem gdzie mam to ugotowac :D
udało sie :D
a w egipcie to wydaje sie banalne jak mam przygotowac shoarme to jak ja mam to zrobic? W bazie nie moge bo nie mam kuchenki, w domu ludzie mnie wyrzucają bo zachowuje sie "nie stosownie" to ja juz na prawde nie wiem gdzie mam to ugotowac :D
kup w sklepie. mi nigdy nie chce sie tego robic :)
a ugotowac mozesz w bazie wypadowej
mam problem ze znalezieniem rekiktu wiecznosci w egipcie a konkreniej w wielkiej piramidzie wie ktos gdzie to jest?
kup w sklepie. mi nigdy nie chce sie tego robic :)
a ugotowac mozesz w bazie wypadowej
W bazie można gotować, ale wcześniej trzeba kupić składniki potrawy i umieścić je w lodówce.
W opisywanej wyżej misji kupiłam potrawę w sklepie - jak Mamełe
W bazie można gotować, ale wcześniej trzeba kupić składniki potrawy i umieścić je w lodówce.
W opisywanej wyżej misji kupiłam potrawę w sklepie - jak Mamełe
Produktów nie musisz miec w lodówce. No tylko sim musi wczesniej poznac przepis :)
Produktów nie musisz miec w lodówce. No tylko sim musi wczesniej poznac przepis :)
Być może są jakieś błędy w grze, bo mi ( w bazie wypadowej ) Simka nie używała produktów z ekwipunku.
W domu nie było z tym problemów.
W ogóle zauważyłam, że więcej błędów się wkrada jak się pojedzie na rodzinne wakacje i przygody realizuje kilka osób na raz ( każdy swoje ).
raspberry0
28.12.2009, 12:51
a gdzie mozna znalezc dokumenty w Chaeau we Francji?
Gdzie są klucze do zablokowanych pokoi? ktos pomoze?
ehh kosmiczna skala to rodzaj deski do rozwalenia
zolwik1397
28.12.2009, 15:47
Moja simka dostala misje. Otoz ma zbadac tajemnicza komnate dla pana Dutiela. Nie pamietam imienia. No i przy drugich drzwiach utknelam. Sa tam trzy posazki. Przestawialam je jak sie da i rozgladalam sie czy jakies przelaczniki sa ale nic takiego tam nie ma. Czy kto wie jak otworzyc te drzwi?
Iminashi
28.12.2009, 16:16
a posprawdzałeś światła? niektóre są dźwigniami, albo może trzeba wejść innym wejściem.
jeśli nic nie pomoże, to (jeśli masz zaktualizowaną grę) możesz wpisać testingcheatsenabled true, kliknac shiftem i prawym przyciskiem myszy na drzwi, kliknac na 'Object' a potem 'delete'
chociaż ja w tym przypadku nie popieram kodów, a anulowanie misji : ]
Moja simka dostala misje. Otoz ma zbadac tajemnicza komnate dla pana Dutiela. Nie pamietam imienia. No i przy drugich drzwiach utknelam. Sa tam trzy posazki. Przestawialam je jak sie da i rozgladalam sie czy jakies przelaczniki sa ale nic takiego tam nie ma. Czy kto wie jak otworzyc te drzwi?
Chodzi o tę misję ze zbadaniem piwnic w domu? Za posążkami znajduje się pochodnia - trzeba za nią pociągnąć.
hej :D
mam problem ze znalezieniem klucza w domu langra...(przepraszam nie wiem jak się pisze ich nazwisko :D:D)
bo z chin wysłali mnie do Francji co bym tam poszukała właśnie tego klucza :D
Ja już mam problem na jednej z pierwszych misjach w Chinach. =.=
No więc kazali mojemu simowi przyjechać do jakiegoś tam ogrodu i medytować. Niby jak mam to robić?? Nikogo tam nie ma, sim ma nastrojnik "Zen" ale gdy klikam na niego lub na różne miejsca, nic nie ma ??? Co mam robić?
Ja już mam problem na jednej z pierwszych misjach w Chinach. =.=
No więc kazali mojemu simowi przyjechać do jakiegoś tam ogrodu i medytować. Niby jak mam to robić?? Nikogo tam nie ma, sim ma nastrojnik "Zen" ale gdy klikam na niego lub na różne miejsca, nic nie ma ??? Co mam robić?
Opcja "medytuj" pojawia się dopiero po osiągnięciu 5 poziomu w sztukach walki.
Ah, no jasne >.< Mam dopiero czwarty... Dzięki za pomoc! ^^
Witam
Mój problem dotyczy dwóch misji we Francji:
1) Misja, w której poszukujemy strażników muzeum. A dokładniej etapu: znajdź źródło odgłosów. Po zejściu na dół w pomieszczeniu są dwa pomniki oraz trzy "strzałki" na podłodze wskazujące na ścianę. Jedną ze wskazanych ścianek mogłam od razu "zbadać" i przejść dalej. Przy pozostałych natomiast nic się nie dzieje. Nie ma żadnych opcji. Próbowałam manewrować tymi pomnikami, ale do niczego nie doszłam. Co tu trzeba zrobić?
Rozwiązanie jednej z misji już znalazłam, ale tej powyżej nadal nie. Podchodziłam do niej kilka razy i cały czas nic :/ Byłabym wdzięczna za podpowiedź
Nie pamiętam czy to dokładnie to, ale próbowałeś pociągnąć za dźwignię/świecznik na ścianie?
Już nieaktualne ;P W obu przypadkach trzeba wykorzystać świeczniki (dźwignie)
Mam problem z Chinami. Otóż jestem w misji w której mam znaleźć pisma Qin Shang hu (w ustroniu stanowczej piesci czy jakoś tak) i dochodze do 2 piętra w dół robie tam już wszystko oprócz jednego pomieszczenia i nigdzie nie ma pism. W tym pomieszczeniu jest taki przycisk co trzeba na niego pchnąć posąg i posąg. Jednak przycisk ten jest od każdej strony okrążony pułapkami których nie da się rozbroić a posągu nie mozna pchnąć przez pułapki.
Proszę o pomoc Będe wdzięczny:)
mozna jak jest ta lewa pulapka to przez tą pulapke przepchnij
Mam problem ze znalezieniem Klucza do Serca Wodnej Świątyni przeszukałam całą piramide i nic... gdzie jest on ukryty? Prosze o pomoc.
doneus60
06.01.2010, 22:50
Mam problem ze znalezieniem Klucza do Serca Wodnej Świątyni przeszukałam całą piramide i nic... gdzie jest on ukryty? Prosze o pomoc.
Przeszukaj całą piramidę. Klucz może leżeć w skrzyni, na ziemi albo wyeksponowany. Na pewno jest w piramidzie. Dawno robiłem tą misję i dlatego nie jestem w stanie dokładnie określić położenia klucza. http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
Nie wiem, czy to ta misja, ale w jednej z piramid ( bodajże Niebios ) klucz leży na ziemi wśród krzewów i drzew, w komnacie przypominającej ogród.
doneus60
07.01.2010, 17:12
Nie wiem, czy to ta misja, ale w jednej z piramid ( bodajże Niebios ) klucz leży na ziemi wśród krzewów i drzew, w komnacie przypominającej ogród.
To jest właśnie piramida z pytania. Ona jest największa ze wszystkich.http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
Gdzie jest 5-ta część zwykłego sarkofagu w Chinach. Mam już 4 (dwie było w Smoczej Paszczy i kolejne dwie w Terakotowej Armii) to gdzie ta ostatnia ?
Gdzie jest 5-ta część zwykłego sarkofagu w Chinach. Mam już 4 (dwie było w Smoczej Paszczy i kolejne dwie w Terakotowej Armii) to gdzie ta ostatnia ?
One sa w roznych miejscach. Wszystkie czesci sa takie same. Moj sim moglby miec juz ze 20 zwyklych sarkofagow.
Tam jest napisane 4/5 że ja ich mam, czy ta piątką to jakaś specyficzna liczbna odnosząca się do tego przedmiotu ?
Tam jest napisane 4/5 że ja ich mam, czy ta piątką to jakaś specyficzna liczbna odnosząca się do tego przedmiotu ?
To po prostu oznacza, że żeby zrobic jeden zwykły sarkofag trzeba mieć pięć (takich samych) częsci a ty masz narazie 4
No więc, na misji we Francji w podziemiach nekatarni miałem znaleść jakiś przepis na nektar. To światełko, pokazujące, gdzie jest dany obiekt do znalezienia, pokazało się na sarkofagu, ale że już go wcześniej zbadałem, nie ma opcji "zajrzyj do środka" i nie mam jak tego wyciągnąć!! Co mam z tym zrobić??? (Ten problem już był, ale nikt nie podał sensownej odpowiedzi...) A jeżeli nikt nie wie, co robić, może ktoś mi podać kod na budowanie na zablokowanych parcelach (np. piramidy, nektarnia, grobowce itp.)? Bo wtedy może będę wiedział, co zrobić...
Aby budować na zablokowanych parcelach wpisz najpierw testingcheatsenabled true a później BuyDebug on :)
Starly, ja miałam ten sam problem i nikt nie znał odpowiedzi.
Kodem też się bawiłam, ale nie dałam rady tego rozwiązać i anulowałam misję.
Nunczaki Orientu
09.01.2010, 07:30
Aby budować na zablokowanych parcelach wpisz najpierw testingcheatsenabled true a później BuyDebug on :)
Buydebug on nie działa, np. na piramidy, sfinksa, Smoczą Jaskinie (Paszczę).
Na wszystkie te piękne obiekty jest jakiś inny kod. :(
No właśnie, chodzi mi o ten inny kod, bo chcę zburzyć tamtą nekatarnię i postawić z innego miasta, wtedy będzie zresetowana, i może to pomoże, ale nie mogę jej zburzyć, bo pisze, że muszę odblokować jakiś kod, i nie jest to buydebug on.
No więc, na misji we Francji w podziemiach nekatarni miałem znaleść jakiś przepis na nektar. To światełko, pokazujące, gdzie jest dany obiekt do znalezienia, pokazało się na sarkofagu, ale że już go wcześniej zbadałem, nie ma opcji "zajrzyj do środka" i nie mam jak tego wyciągnąć!! Co mam z tym zrobić??? (Ten problem już był, ale nikt nie podał sensownej odpowiedzi...) A jeżeli nikt nie wie, co robić, może ktoś mi podać kod na budowanie na zablokowanych parcelach (np. piramidy, nektarnia, grobowce itp.)? Bo wtedy może będę wiedział, co zrobić...
Czy na 100% światełko jest na grobowcu? Miałam tak kiedyś za skrzynią, była pusta... Rozejrzyj się dookoła, może coś znajdziesz...
Ten inny kod to EnableLotLocking, ale najpierw i tak musisz wpisać ten: testingcheatsenabled true.
Czy na 100% światełko jest na grobowcu? Miałam tak kiedyś za skrzynią, była pusta... Rozejrzyj się dookoła, może coś znajdziesz...
Zawsze świeci się na tym samym sarkofagu, ale opcji o wyjęciu nie ma. Nie wiem, czy jest pusty. Ale napewno nie ma nigdzie indziej, sprawdzałem wszędie, bo zbadałem cały grobowiec.
Ten inny kod to EnableLotLocking, ale najpierw i tak musisz wpisać ten: testingcheatsenabled true.
Wielkie dzięki, o ten mi chodziło. Lecę sprawdzić, czy coś zdziałam ^^
Starlight
09.01.2010, 14:21
Gdzie dostane żaby? :O
Możesz je złowić w jeziorze, napewno we Francji. Najpierw wybierz opcję Sprawdź Wodę i zobacz, czy tam będą.
Starlight
09.01.2010, 14:31
o :) dziękuje :)
Starlight żaby możesz złowić na Grono Cherimola Blan. :) Oczywiście w rzece, która płynie przez Champs Les Sims. ;)
Sims Fanatic
10.01.2010, 01:31
Mam problem z misją w Egipcie gdzie mam się włamać do głównego komputera, ale zanim do niego dojdę to są po drodze 3 zagadki do rozwiązania te na podłodze przyciski i we właściwej kolejności co trzeba je nacisnąć. Zdobyłem pierwszy ciąg i przeszedłem natomiast nie wiem na drugim i trzecim piętrze jaki jest kod. Zapewne gdzieś to tutaj jest podane ale na boga nie mam siły przeszukiwać 24 strony. Tak więc proszę o podanie mi tych liczb tutaj.
Kodu Ci nie podam, ale mi pomogło narysowanie sobie tych przycisków i opisywanie ich, które drzwi otwierają/zamykają.
Tzn. stawałam na jednym, zapisywałam i zamykłam wszystkie i tak po kolei ;)
doneus60
10.01.2010, 19:16
Mam problem z misją w Egipcie gdzie mam się włamać do głównego komputera, ale zanim do niego dojdę to są po drodze 3 zagadki do rozwiązania te na podłodze przyciski i we właściwej kolejności co trzeba je nacisnąć. Zdobyłem pierwszy ciąg i przeszedłem natomiast nie wiem na drugim i trzecim piętrze jaki jest kod. Zapewne gdzieś to tutaj jest podane ale na boga nie mam siły przeszukiwać 24 strony. Tak więc proszę o podanie mi tych liczb tutaj.
Ok. Więc te kody to:
Poziom 1: 2341(działa na pewno)
Poziom 2: 156(mnie nie chciał działać chociaż próbowałem wszystkich ustawień, ale wszędzie tak piszą)
Poziom 3: 3468(działa na pewno)http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
Starlight
10.01.2010, 21:57
Poziom 2: 156 - no to jaki wreszcie? :D 156 czy inny?
U mnie 156 zadziałało, ale gdzieś czytałam, że niektórym ta kombinacja nie działa.
Jeśli ktoś jeszcze nie przechodził tej misji, to niech sprawdzi i napisze.
fryciuuniaaa
11.01.2010, 21:42
Mam problem w Egipcie. Musze dać się przeklnać. Domyślam się, że chodzi o mumię, ale znam sztuki walki (10 poziom) i wszystkie mumie zabijam :/ jak mam przejść tą misje :(:(:(
Fryciuniu może spróbuj swoją simką zajrzeć do komnaty z sarkofagami (wyposażonymi w mumie), gdy Twoja simka będzie zmęczona wręcz wyczerpana - nie będzie miała siły by walczyć z mumią, a nuż się powiedzie. :)
Fryciuniu może spróbuj swoją simką zajrzeć do komnaty z sarkofagami (wyposażonymi w mumie), gdy Twoja simka będzie zmęczona wręcz wyczerpana - nie będzie miała siły by walczyć z mumią, a nuż się powiedzie. :)
To niestety nie dziala. Ja raz nawet doprowadzilam do smierci sima z glodu :D
fryciuuniaaa tutaj opisalam jak sobie poradzialm z ta misja
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53002
fryciuuniaaa
12.01.2010, 13:08
No ja biegam od piramidy do piramidy i jak na złość mumi nie ma :/ była jedna to ją zlikwidowała :/
To niestety nie dziala. Ja raz nawet doprowadzilam do smierci sima z glodu :D
fryciuuniaaa tutaj opisalam jak sobie poradzialm z ta misja
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=53002
Oki zrobię jak napisałaś w tamtym temacie, ale mam jeszcze jedno pytanko. Napisałaś, że musiałaś ustawić szanse na mumie na zawsze. O co chodzi?
Fryciuniu na następny raz użyj opcji Edytuj post.
Mamełe chodzi chyba o edycję terenu wakacyjnego. Wchodzisz tam na parcelę publiczną i ustawiasz sarkofag, czy właśnie jakoś tak. ;)
Oki zrobię jak napisałaś w tamtym temacie, ale mam jeszcze jedno pytanko. Napisałaś, że musiałaś ustawić szanse na mumie na zawsze. O co chodzi?
1. wchodzisz na teren publiczny poprzez edycje miasta buduj/kupuj
2. wpisujesz kod testingcheatsenabled true
3. wpisujesz kod buydebug
4. wchodzisz w kupowanie i kategoria "?"
5. wchodzisz w elementy grobowca wybierasz sarkofag (wszystko jedno jaki) i stawiasz. Wciskasz ctrl+shift i klikasz myszka na sarkofag i tam bedziesz miec opcje wlasnie szanse na mumie i trzeba ustawic na zawsze.
Najlepiej poustawiac sobie kilka sarkofagow, poniewaz mumia wychodzi tylko 1 raz a nie zawsze za pierwszym razem przeklnie.
Mamełe, a ja miałem tak, że w Sfinksie moja Simka weszła do komnaty z 4 sarkofagami i wszystkie mumie wyszły, a także zaatakowały i schowały się do sarkofagów. Następnie moja simka przespała się w sarkofagu i podczas snu wyszła 1 mumia jeszcze raz. :P
fryciuuniaaa
12.01.2010, 15:02
udało się :) trochę na przekrętach ale jest :) Dzięki wielkie za pomoc :*
Ok. Więc te kody to:
Poziom 1: 2341(działa na pewno)
Poziom 2: 156(mnie nie chciał działać chociaż próbowałem wszystkich ustawień, ale wszędzie tak piszą)
Poziom 3: 3468(działa na pewno)http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
U mnie na poziomie drugim 156 nie działa. Męczę się z tym od pół godziny, a nie mam pojęcia, co zrobić. Co chwila wyskakuje mi komunikat, że kody muszą gdzieś tu być spisane, ale żadnego innego przejścia nie ma. Co robić?
Mamełe, a ja miałem tak, że w Sfinksie moja Simka weszła do komnaty z 4 sarkofagami i wszystkie mumie wyszły, a także zaatakowały i schowały się do sarkofagów. Następnie moja simka przespała się w sarkofagu i podczas snu wyszła 1 mumia jeszcze raz. :P
A to tego to nie probowalam. Dobrze wiedziec :)
Dziękuje ślicznie za podpowiedz ale nadal go nie widze nie wiem może to jest problem z moją grą że mi go nie pokazuje bo naprawde go nigdzie nie ma:(
doneus60
12.01.2010, 19:56
U mnie na poziomie drugim 156 nie działa. Męczę się z tym od pół godziny, a nie mam pojęcia, co zrobić. Co chwila wyskakuje mi komunikat, że kody muszą gdzieś tu być spisane, ale żadnego innego przejścia nie ma. Co robić?
Wiesz co, ja się po 1 godzinie szukania prawidłowego kodu wkurzyłem i teleportowałem się kodem (testingcheatsenabled true + Shift i klikasz na Simie "Teleportuj mnie tutaj"). Potem użyłem kodu na 3 poziom i było wszystko OK. A tą 1 blokadę po prostu ominąłem.http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif
Nie przepadam za używaniem kodu, ale w końcu udało mi się to rozwiązać :)
fryciuuniaaa
13.01.2010, 18:16
Czy ktoś wie o co chodzi z tym komunikatem w Egipcie, który wyświetla się co chwilkę?? Wielki sim James jakiś tam miał problem z pamięcią i gdzieś musiał mieć spisane kody bezpieczeństwa??
Podczas jednej z misji (dyskutowano o niej stronę wcześniej, ta z trzema zagadkami), aby znaleźć ukryte schody w wyznaczonym domu należy wejść do łazienki i z niej skorzystać. Przy wychodzeniu pojawia się komunikat o kartce przyklejonej do klamki - właśnie z kodami bezpieczeństwa Jamesa Vaughana.
Może też być 615 - licząc od lewej do prawej
fryciuuniaaa
14.01.2010, 11:54
Znalazlam ponownie ten dom, skorzystałam z łazienki i komunikat dalej się wyświetla :/
Znalazlam ponownie ten dom, skorzystałam z łazienki i komunikat dalej się wyświetla :/
Ja też tak miałam, jak przechodząc zagadkę z kodami poszłam na łatwiznę i użyłam boolPropa. Wróciłam i przeszłam tę misję i komunikat już się nie wyświetlał.
Mam kolejny problemik =.= Mam pokonać w Chinach kogoś (lub coś) o nazwie Dong Hua ( czy jakoś tak) i wygrać turniej Sim Fu. Problem w tym, że pierwszy raz mam takie zadanie i nie mam pojęcia, gdzie i kiedy jest ten turniej. Na mapce nie mam nic zaznaczonego.
asiak155
14.01.2010, 14:39
Czy może mi ktoś powiedzieć jak wykonać misje z odniesieniem szczątek kustosza?
Mam kolejny problemik =.= Mam pokonać w Chinach kogoś (lub coś) o nazwie Dong Hua ( czy jakoś tak) i wygrać turniej Sim Fu. Problem w tym, że pierwszy raz mam takie zadanie i nie mam pojęcia, gdzie i kiedy jest ten turniej. Na mapce nie mam nic zaznaczonego.
Najpierw musisz odkryć grobowiec Dong Huo (jest chyba w Smoczej paszczy, ale nie pamiętam dokładnie). Potem już będzie wiadomo, co robić :)
asiak155:
http://forum.thesims.pl/search.php?searchid=1135383
fryciuuniaaa
14.01.2010, 15:15
Grobowiec Dong Huo jest w smoczej paszczy. Jak już tam będziesz by go pokonać wystarczy stanąć na wszystkie kamyczki które będą Ci się pokazywać np. po otwarciu skrzyni. A co do turnieju to masz podane z jakim simem musisz go wygrać i najlepiej iść do niego do domu, ale zadzwonić (będzie możliwość wezwij przeciwnika turniejowego czy jakoś tak)
asiak155
14.01.2010, 16:08
Hm u mnie na cmentarzu nie ma nigdzie zaznaczonego gdzie mam umieścic szczątku kustosza. Wyciągam go z ekwipunku macham po całym cmentarzu bo może uda mi się przypadkiem go gdzieś umieścić. Próbowałam wsadzić go do skrzyń i nic. Nigdzie nie moge go umieścić.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.