PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7 8

Podkomisarz_Bunny
19.11.2012, 13:26
@Kosia, a więc to jednak może być wina przegrzania... Tylko ciekawe czemu raz wyłącza mi się po 30 minutach, a raz po 3 godzinach?
Nie mam żadnej podkładki, ale zawsze trzymam laptopa na płaskim podłożu, od początku wpojono mi taki nawyk :) Z tym, że leży on normalnie na biurku, więc od dołu wiatraczki mają słaby dostęp powietrza. Przypuszczam, że to, że komputer nie był czyszczony od momentu zakupu (jakieś 4 lata) też ma wpływ na temperaturę.
Te temperatury na screenach były na najniższych ustawieniach grafiki w Simsach. Spróbuję zrobić jakieś podkładki tak, żeby wiatraczki były odsłonięte; jeśli to nie pomoże to może zainwestuję w tą podkładkę, majątku nie kosztuje a może pomoże.

Kamil
19.11.2012, 14:28
@Kosia
CPUID: http://img208.imageshack.us/img208/8563/80440656.png
HD Tune w zakładce health pokazuje napis "ok" ale dam screena: http://img9.imageshack.us/img9/527/49325127.png
Everest: http://img600.imageshack.us/img600/2276/89032349.png
Z dodatków mam tylko WP i PZ, a co do tego Ramu to co mogę zrobić? :/

Kosia
19.11.2012, 14:33
@Podkomisarz_Bunny

Najpierw radze ustawic grafike na taka jaka zazwyczaj masz ustawiona podczas grania i na niej sprawdzic temperatury.
Ale przegrzewanie to tylko jedna mozliwa przyczyna, tak jak napisala Hallgerd gdyby byly temperatury wrecz krytyczne, to caly laptop by ci sie wylaczal, z drugiej strony warto wiedziec jaka temp ma komp, bo szkoda spalic sobie sprzet. :)
Pokombinuj tez z trybem zgodnosci, czytalam, ze w 2 na 3 przypadkow to dziala (na innych grach, simsy sa taka dziwna gra, ze tu wlasciwie psuje sie wszystko i to samo, ale nie zaszkodzi sprawdzic), po prostu klikasz na TS3W.exe, wlasciwosci, zgodnosc... poprobuj z wiekszoscia.
Inna przyczyna moga byc sterowniki, uszodzony dysk twardy, jakis wewnetrzny problem gry... duzo tego. Trzeba wykluczac wszystkie po kolei, a i tak nie wiadomo, czy rozwiaze sie ten problem.

@Kamil

Temperatury z CPUID sprawdzales chyba podczas zwyklej pracy komputera? Odpal simsy i pograj troche, a CPUID niech chodzi w tle i wtedy zrob screena.
Z ramem niestety mozna zrobic tylko jedno - dokupic wiecej.

Podkomisarz_Bunny
19.11.2012, 14:40
Myślę, że najlepiej byłoby zacząć od podstawowych rzeczy takich jak sformatowanie komputera, zainstalowanie innego systemu - bo jak wiadomo Vista do najlepszych nie należy -, gruntownego przeczyszczenia laptopa, sprawdzenia, czy wszystkie części są sprawne. Jeśli to nie pomoże to będę wiedziała, żeby kombinować coś w kierunku ustawień gry lub ewentualnych jej błędów. Ach, a taką mam ochotę pograć w Cztery pory roku i będę musiała na razie obejść się smakiem... :P
Jeszcze raz dzięki za wszelkie wskazówki ;)

Kamil
19.11.2012, 21:54
@Kosia
Gram już półtorej godziny, i nie wywaliło jak na razie... Zmniejszyłem ustawienia w grze do średnich i jakoś idzie :P Zrobiłem przed chwilą screena z CPUIDA: http://img208.imageshack.us/img208/1539/62453578.png
A ile mam dokupić tego Ramu i ile to może kosztować?

Kosia
20.11.2012, 06:56
@Kamil
No to poki co dobra wiadomosc. Temperatury w kompie masz ok, troche cieplutka masz karte graficzna, ale jest w porzadku. Mozliwe, ze na wyzszych ustawieniach grzala sie bardziej.
A co do ramu, to nie powiem ci dokladnie ile masz dokupic, najlepiej jakbys spytal jakiegos znajomego sprzetowca, czy poszedl do serwisu komputerowego i poprosil, by ci dobrali do parametrow twojego komputera, bo to zalezy tez od twojej plyty glownej, twoja plyta obsluguje chyba max. 4GB RAM DDR2 (ty masz juz 2GB, musialbys dokupic max.2), ale moge sie mylic. Lepiej nie kupowac tego na wlasna reke, szczegolnie jesli jestes zielony w tych sprawach.
Pamiec ram jest dosc tania, ceny mozesz sprawdzic na allegro.
Nie wiem ilu bitowy masz system, ale w razie gdybys ta pamiec dokupil, to najlepiej gdybys zaczal uzywac XP 64bit.

Ashley_Tisdale
20.11.2012, 17:49
Ja mam problem z zapisaną grą... a raczej jej brakiem o.O
Przed chwilą edytowałem miasto i chciałem zapisać zmiany ale pojawiło się, że błąd zapisu 12. No i wyszedłem normalnie bez zapisania gry... i chciałem znowu wejść ale jak załadowało się menu główne to nie było tam żadnych zapisanych gier do wyboru! Wszystko zniknęło ;/// Jestem wściekły bo tyle czasu spędziłem nad zmianami w mieście.. I grałem w nim od jakiś kilku tygodni. A co najlepsze to w folderze ,,Saves,, są nazwy moich zapisanych gier ; O Mam nadzieję, że ktoś wie co zrobić bo nie chciałbym stracić tego wszystkiego ;/

Kosia
20.11.2012, 17:59
@Ashley_Tisdale
Zapisy zniknely ci pewnie dlatego, ze probowales na nim zapisac gre ,kiedy wyskakiwal blad.
Wejdz w moje dokumenty -> electronic arts -> the sims 3 -> saves
Masz tam jeden zapis o tej samej nazwie, z trzema roznymi koncowkami, np.
mojzapis.sims3
mojzapis.sims3.backup
mojzapis.sims3.bad
Skasuj save nr 1, z save nr 2 usun koncowke backup i sprobuj wlaczyc gre.

ajkus
20.11.2012, 18:03
Przepraszam, że przerywam rozmowę, ale czy jest możliwość oddania małego dziecka do jakiejś agencji czy, żeby opieka przyjechała. Eh losy tego dzieciaka nie są dobre. Simka dąży do upragnionych umiejętności. Ten romans zepsuł jej możliwość do spełnienia swoich pragnień życiowych! :)

Ashley_Tisdale
20.11.2012, 18:12
@Kosia działa ^^ wielkie dziękiiiiii ;)

Kosia
20.11.2012, 18:25
Przepraszam, że przerywam rozmowę, ale czy jest możliwość oddania małego dziecka do jakiejś agencji czy, żeby opieka przyjechała. Eh losy tego dzieciaka nie są dobre. Simka dąży do upragnionych umiejętności. Ten romans zepsuł jej możliwość do spełnienia swoich pragnień życiowych! :)

Mozesz po prostu olac dzieciaka, jak je zaniedbasz to przyjedzie opieka.
Mozna je tez usunac, wpisujesz testingcheatsenabled true, z przycisnietym shitem klikasz na dziecko, masz opcje 'usun to', mozesz je rowniez usmiercic przesuwajac pasek np. glodu maksymalnie w lewo.

ajkus
20.11.2012, 18:37
to straszne, ale jednak jedno z tych wykorzystam, dziękuję bardzo.

La Tortura
20.11.2012, 19:24
@up ja zawsze podrzucałam dzieciaka do innej rodziny, tzn. caly czas było w drzewie itp. ale kto inny je wychowywał. <okrutne>

Kosia
20.11.2012, 19:30
Ale to tym razem ja mam pytanie, bo nie rozumiem. Zeby miec dziecko to trzeba uzyc opcji 'postaraj sie o dziecko', wiec skad to niechciane? Ja zawsze uzywam jej tylko wtedy, gdy chce miec dziecko ,w innym przypadku uzywam barabara.
Chyba, ze zdarzaja sie wpadki przy barabara?

ajkus
20.11.2012, 19:43
Nie to nie był przypadek. Kiedyś w TS2 kilkakrotnie starałam się o dzidziusia, ale musiałam to robić po kilka razy. Aktualnie TS3 mam od kilku dni. I poznałam chyba tego piosenkarza, albo i nie wiem, że to ktoś z rodziny Ćwir, taki w kapeluszu.
I był taki bardzo tajemniczy, aż w końcu chciałam jego związek z Kornelią zepsuć i by był ze mną i opiekował sie dzieckiem (so sad),
ale do dziś nie chcę ani do grupy dojść, już nie wspomnę o przeprowadzce, wiec najlepszym rozwiązaniem będzie oddanie niewinnego dzieciaka! :(

jednak jestem dobrą matką i nie pozwoliłam mojemu Kacperkowi od tak odejść!
zmieniłam go na dzieciaka i zobaczymy jak będzie sobie sprawował w szkole! :) Jak można go do publicznej przepisać? Działa to tak samo na zasadzie jak w TH2, że dzwonie do Dyrektora obiad i koniec?

Umieszczam zdjęcie chłopca! Sądzę, że jest słodki :)

http://img201.imageshack.us/img201/3017/screenshot38te.jpg

Chloé
21.11.2012, 02:22
Dobrze, że go nie uśmierciłaś ani opieka go nie zabrała :D Do publicznej szkoły nie przepisuje się dzieci bo takowa znajduje się w otoczeniu, a prywatną jest tylko z nazwy. Obiadku z dyrektorem w grze nie ma. Jest za to szkoła z internatem do którego możesz dzieciaka wysłać (jeśli masz dodatek Pokolenia), wróci dopiero przed urodzinami i przy okazji nabędzie kilka punktów umiejętności. Opcja na telefonie i komputerze.

ajkus
21.11.2012, 09:39
Dziękuje, niestety nie mam. Gdzieś napisałam z pytaniem czy jak mam TS3 to czy mogę mieć tylko 4PR, jest to możliwe, czy muszę mieć wszystkie dodatki po kolei?

Kosia
21.11.2012, 11:31
Mozesz miec i zainstalowac je po the sims 3 od razu.

Ashley_Tisdale
21.11.2012, 22:33
Znowu coś mi się dzieje z zapisanymi grami. Jak chcę wejść w jakąś rodzinę to pasek ładuje mi się tak, że zostaje tylko mały kawałek do załadowania i w tym miejscu staje...... A podpowiedzi dalej się zmieniają czyli gra się nie zawiesza. A jak wejdę w nową grę to normalnie się załadowuje. Usunąłem znowu z ,,Saves,, pierwszy plik, a w drugim usunąłem .backup ale teraz to nie pomogło. Może ktoś z Was wie co zrobić.. ? ;(

Kosia
22.11.2012, 06:27
Nie mam pojecia, co teraz mozna zrobic.
Ale gdy usuwales ten pierwszy plik to miales tez trzeci z koncowka .bad? Bo on sie pojawia, gdy wyskakuje blad. Mozliwe, ze usuwajac pierwszy zapis bez powodu i bez bledu zepsules sobie cakowicie ten zapis, dlatego teraz nie chce sie ladowac.
W ogole ty robisz zapis ciagle na tej samej nazwie?
Na przyszlosc radze zapisywac gre nawet na 10 zapisach, zmieniac je co jakis czas (co 2, 3 zapisy) i uzywac opcji 'zapisz jako', a nie 'zapisz'.

Ashley_Tisdale
22.11.2012, 08:34
Gra już się nie chciała załadować przed usunięciem tego pierwszego. A ten trzeci .bad jest. No i chyba muszę tak zrobić, że od teraz będę zapisywać na ,zapisz jako, ;(

suomii
25.11.2012, 18:06
Mam problem natury technicznej. Za każdym razem kiedy chcę, żeby mój sim oglądał gwiazdy przez teleskop, on podchodzi, bierze lunetę, patrzy się przez chwilę i odskakuje na bok. Po prostu jakby się resetuje. Co mam z tym zrobić? Zawsze lubiłam, kiedy simowie odkrywali planety. P.S mam dużo dodatków nieoficjalnych, może tu jest problem, tylko nie mam pojęcia, który dodatek powoduje ten błąd.

Ilona
25.11.2012, 18:08
tutaj jest podane rozwiązanie problemu http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=64279

dirty_job
25.11.2012, 18:14
moi simowie nie mogą iść do pracy ;( za każdym razem jak ich tam wysyłam, polecenie sie kasuje. było normalnie, dopiero po jakimś czasie zaczeło szwankować. simowie mogą chodzić normalnie do szkoły, tylko z ta pracą jest problem.

John_Doe
25.11.2012, 18:54
Mam problem natury technicznej. Za każdym razem kiedy chcę, żeby mój sim oglądał gwiazdy przez teleskop, on podchodzi, bierze lunetę, patrzy się przez chwilę i odskakuje na bok. Po prostu jakby się resetuje. Co mam z tym zrobić? Zawsze lubiłam, kiedy simowie odkrywali planety. P.S mam dużo dodatków nieoficjalnych, może tu jest problem, tylko nie mam pojęcia, który dodatek powoduje ten błąd.

A próbowałaś kupić nowy teleskop? Ja miałem tak kiedyś z łóżkiem. Sim kładł się spać, a później nagle stawał koło łóżka. Resetsim nie pomagało, więc raz zmieniłem aktywną rodzinę na inną. Po powrocie do poprzedniej pomogło. A drugim rozwiązaniem tego problemu było kupienie tego samego, tylko, że nowego obiektu. Tamten sprzedajesz, a wstawiasz Simowi nowy. Mi pomogło. Nie wiem, czy tobie również pomoże.

Mile
25.11.2012, 22:42
Mam pytanie odnośnie launchera czy można go powiększyć? Zdjęcia przedmiotów są takie małe, że ja ledwo widzę szczegóły i jak chce coś odinstalować to muszę się bardzo przyglądać. Albo czy można odinstalować sim3packi w inny sposób?

Myrtek
25.11.2012, 23:19
Mile - hm... Sama próbowałam go niegdyś powiększyć, więc widocznie nie. Z resztą w chyba żadnej grze jest to niemożliwe. Przestań, są idealnych rozmiarów. :P

jatomamx3
26.11.2012, 13:45
Ja mam dziwny problem... nigdy mi sie to nie zdarzało.
Od wczoraj gdy chce wyłączyć grę i daje "zapisz i wyjdź" to gra się zapisuje chyba z godzinę i i tak nie wyłącza się. Cały czas się zapisuje... aż w końcu muszę ją zamykać menedżerem zadań. ;/ Miał ktoś taki kłopot? Jak to rozwiązać? :|

suomii
26.11.2012, 14:17
A próbowałaś kupić nowy teleskop? Ja miałem tak kiedyś z łóżkiem. Sim kładł się spać, a później nagle stawał koło łóżka. Resetsim nie pomagało, więc raz zmieniłem aktywną rodzinę na inną. Po powrocie do poprzedniej pomogło. A drugim rozwiązaniem tego problemu było kupienie tego samego, tylko, że nowego obiektu. Tamten sprzedajesz, a wstawiasz Simowi nowy. Mi pomogło. Nie wiem, czy tobie również pomoże.

Tak, próbowałam, nic nie daje, na każdym zapisie jest to samo.

Mam jeszcze jeden problem. Mody nie działają mi w grze. Za każdym razem robię wszystko według poradnika Anie, czyszczę cache , a kiedy pojawia się ekran ładowania, to zaraz robi sie czarny, z powrotem wraca do ładowania , a zaraz wywala do pulpitu i pisze że "wystąpił błąd z aplikacją...'' . Co robię nie tak? Kiedyś miałam mody w grze i nie było żadnych problemów, pojawiły się dopiero wtedy, gdy kupiłam nowy komputer i miałam kilkumiesięczną przerwę z simsami. Ktoś mi pomoże?

John_Doe
26.11.2012, 15:46
jatomamx3 - Spróbuj najpierw zapisać, a dopiero później wyjść. Już bez zapisywania. Może unikniesz tego problemu.

suomii - To ze zmianą aktywnej rodziny też próbowałaś? A w każdej rodzinie jest ten problem z teleskopem? Patrzałaś u innych?

Kosia
26.11.2012, 15:50
moi simowie nie mogą iść do pracy ;( za każdym razem jak ich tam wysyłam, polecenie sie kasuje. było normalnie, dopiero po jakimś czasie zaczeło szwankować. simowie mogą chodzić normalnie do szkoły, tylko z ta pracą jest problem.

Tez mi czesto wyskakuje ten problem, nawet nie wiem co moze byc powodem. Zauwazylam ze to byc moze uzywanie dorastania przez kod testingcheatsenabled true, przeniosilas moze przed tym problemem z praca sima do kolejnej grupy wiekowej? Mi nawet nie pomoglo zresetowanie parceli ani miasta nraasem, dopiero jak przenioslam ta rodzine do innego otoczenia to zaczelo dzialac.

Ja mam dziwny problem... nigdy mi sie to nie zdarzało.
Od wczoraj gdy chce wyłączyć grę i daje "zapisz i wyjdź" to gra się zapisuje chyba z godzinę i i tak nie wyłącza się. Cały czas się zapisuje... aż w końcu muszę ją zamykać menedżerem zadań. ;/ Miał ktoś taki kłopot? Jak to rozwiązać?
a kiedy uzywasz innej opcji zapisywania, zwykle zapisz czy zapisz jako to zapisuje sie normalnie? Moze zmien nazwe save'a?

@suomii, instalowalas te mody helpermonkey czy recznie wrzucalas je do folderu?

jatomamx3
26.11.2012, 17:05
Kosia kiedy zapisuje opcją "zapisz" to się zapisuje normalnie.

Najwyżej będę zapisywała a potem wychodziła.

Nie ma znaczenia o nazwę save'a bo dzieje się to w innych savea'ch też. Próbowałam już.

Ok, dziękuje za odpowiedzi :)

suomii
26.11.2012, 18:07
John_Doe - tak, w każdej rodzinie, w każdym mieście. Polecili mi, abym ściągnęła Nraasa overwatcha, ale jak wcześniej napisałam nie mogę mieć modów w grze. Tylko że kiedy wklejam do katalogów game/bin plik d3dx9_31.dll , to wywala mnie w ekranie ładowania, a kiedy nie ma tego pliku, to gra działa, ale nie ma modów. Pomoże mi ktoś z tym? Kiedyś mi wszystkie Nraasy normalnie działały...

Kosia
26.11.2012, 20:51
@suomii
a gdzie w ogole wrzucalas te mody? Teraz jest nowy sposob i mody wrzuca sie tak, ze musisz stworzyc folder 'mods' w dokumenty -> electronic arts -> the sims 3,
a do folderu mods musisz wkleic plik resource.cfg i utworzyc folder packages(w folderze mods).
Wszelkie inne pliki w game/bin sa zbedne.

suomii
27.11.2012, 14:44
Wrzucałam je do tego folderu, bo mam tam wszystkie dodatki z neta fryzury, ubrania itp.

Kosia
27.11.2012, 17:37
A jak wyglada twoj plik resource? otworz go notatnikiem i sprawdz, czy masz takie wiersze:

Priority 501
DirectoryFiles Files/... autoupdate
Priority 500
PackedFile Packages/*.package
PackedFile Packages/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*/*.package
Priority 499
PackedFile Test/*.package
PackedFile Test/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*/*.package
Priority -50
PackedFile Probation/*.package
PackedFile Probation/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*/*.package
Priority 500
PackedFile DCCache/*.dbc

suomii
27.11.2012, 18:24
Nie mam. Mam je skopiować do tego pliku?

Kosia
27.11.2012, 18:37
ehe, zastap to co masz w resource tym, co napisalam. Moze to akurat o to chodzi.

suomii
27.11.2012, 18:45
Zrobiłam i niespodzianka! - wywala mnie przy ekranie ładowania. Zastąpiłam to z powrotem tym starym resource i nadal wywala, nie mogę uruchomić gry. Zauważyłam, ze większość dodatków z neta mam w folderze 'mods' na dysku D w folderze electronic arts.

Kosia
27.11.2012, 18:50
No to tyle dobrze, ze wywala.
Dlaczego masz je na dysku D? Pwoinnas miec je na dysku C, w moich dokumentach, w folderze electronic arts, a nie tam, gdzie masz zainstalowana gre. Czy instalowalas mody lub dodatki przez installhelper monkey?
Czy jestes pewna, ze mody sa zgodne z wersja twojej gry?

suomii
27.11.2012, 18:54
Instaluję przez installhelper, bo inaczej mi nie działa :/ Teraz wywaliłam wszystko z dysku D i przerzuciłam do moich dokumentów i nadal wywala. Przed chwilą wyrzuciłam cały folder 'mods', żeby sprawdzić, jak będzie bez dodatków i działa. Nie wiem, czy są zgodne, najwyżej ściągnę jeszcze raz starszą wersję.

Kosia
27.11.2012, 19:00
Okej, po kolei. Opisz mi dokladnie krok po kroku, gdzie masz te mody.
Folder mods utworzylas w electronic arts w dokumentach? Czy na dysku D gdzie znajduje sie gra? Gdzie masz plik resource?
mysle, ze to wina jakiegos niezgodnego modu,z tym wywalaniem. U mnie np jak mialam nraasa mastercontrolera i overwatcha to te dwa mody m isie gryzly i mnie wywalalo, choc podobno mody Twallana sie nie gryza.
Jesli wywala cie podczas ladowania, to chociaz masz pewnosc ze one w grze sa, tylko nie dzialaja poprawnie;)

suomii
27.11.2012, 19:08
Okej, sory za tyle problemów, ale jestem techniczną idiotką:D
Grę mam na dysku D, ale dodatki z neta wrzuciłam teraz do dokumentów.
Też mi się wydaje, że to problem niezgodnych modów, bo kiedy usunęłam te Nraasy to mnie nie wywaliło. Może to jakaś niezgodna wersja, chociaż nie wiem, bo próbowałam 2, najnowszą i starszą. Jeśli chodzi o moją wersję gry to mój najnowszy dodatek to Supernatural i ostatnia łatka. Wersja gry to 15.0.135.019001

Kosia
27.11.2012, 19:15
Dobra, proponuje ci na poczatek abys posciagala pare wersji samego nraasa mastercontrolera i wrzucala je po kolei i sprawdzala czy wyrzuca cie z simsow czy nie.
Ale przed tym usun te mody co mialas wczesniej i wyczysc cache.

suomii
27.11.2012, 19:18
Ok, tak zrobię i zaraz napisze , czy działa :)

Kosia
27.11.2012, 19:21
Ale samego nraasa master'a, zadnych dodatkow do niego! po prostu te wersje 'base' ;)

suomii
27.11.2012, 20:18
Mody działają, tylko niektóre dodatki z neta mi zniknęły :( chodzi głównie o makijaże i ubrania.

Kosia
27.11.2012, 20:22
Masz te ubrania i makijaze jako package jak rozumiem? Wczesniej dzialaly? Moze wyrzuc te co masz teraz i sciagnij je na nowo z tych stron i wrzuc do gry? Wiec na mody chociaz podzialalo :) Jak rozumiem gra juz smiga?

suomii
27.11.2012, 20:39
Tak, śmiga :) i dzięki wielkie za pomoc, bez Ciebie bym tego nigdy nie zrobiła, bo jestem technofobem :P

Kosia
27.11.2012, 20:41
Nie ma problemu. Ostatnio po zainstalowaniu CPR sama dlugo myslalam co robic by nraas dzialal, mnostwo nerwow na tym stracilam. ;)

Gdyby jeszcze wystepowaly jakies problemy to smialo pisz.

suomii
28.11.2012, 12:56
Siema to znowu ja ! :D Moim kolejnym problemem jest to, że kiedy próbuję zainstalować pliki sims3pack, włącza się ekran instalowania i wyskakuje, że wystąpił błąd z aplikacją i zostanie ona zamknięta. Ta gra mnie wykończy xD

Kosia
28.11.2012, 13:51
Z czego odpalasz launchera ? z folderu podstawki gry czy z ostatniego zainstalowanego dodatku? Moze problem z patchem?

ajkus
28.11.2012, 14:58
Mam kupiony teleskop. Wszyscy z moich członków rodziny (chcieliby) przez niego patrzeć, lecz gdy wybieram opcję to przez chwilę patrze, a za minutę zostaje on transportowany na wolną powierzchnie ziemi i stoi normalnie. Dlaczego, co jest spowodowane, jak to naprawić?

Hallgerd
28.11.2012, 15:45
miałam ten sam błąd, nic nie pomagało musiałam zainstalować Nraasy i zresetować miasto

ajkus
28.11.2012, 15:53
Troszkę głupi błąd. ;/

suomii
28.11.2012, 16:06
@ajkus mam ten sam błąd, na razie ściągnęłam Nraasy, potem zacznę resetować wszystko, może coś da.
@Kosia, odpalam z ostatniego dodatku (Supernatural) , wcześniej nie było tego problemu, pojawił się dopiero po wczorajszej walce z modami :D

Kosia
28.11.2012, 17:57
nie za dobrze. Sprobuj wyciagnac folder mods z dokumentow i odpalic launchera, a potem odpal launchera bez folderu downloads. Ktorys sposob pomaga?

suomii
28.11.2012, 19:17
Dobra, już jest ok, dałam sobie z tym radę, przyczyną był jakiś wadliwy plik, który wyrzuciłam. Teraz czasem gra mi się wyłącza, ale u mnie to normalne, bo mam zaśmiecony komputer i zawsze tak było. :)
A co do tego problemu z teleskopem, który ostatnio ma dużo osób, to spróbowałam zresetować MasterControllerem, nic nie dało, ale ściągnę jeszcze Overwatcha, może da radę. To chyba jakiś bug, bo to nie jest normalne, żeby tylu osobom się takie coś przydarzyło. Może następna łatka to naprawi?

Kosia
28.11.2012, 19:22
Jak bede grac to zobacze u siebie, ale zauwazylam, ze od kiedy zainstalowalam CPR to simy mi jakos... zglupialy? Czesciej niz kiedys kreca sie w kolko, ida gdzies bez celu, nie potrafia dotrzec do jakiegos miejsa, sami podczas jakiejs czynnosc 'przeskakuja' w jakies miejsce, wymyslaja jakies okreznie drogi...
Ale juz nie zacina mi sie na kilka sekund gra podczas grania, tak, jak to kiedys bylo, ze nic nie mozna bylo zrobic, a liscie czy krysztalki nad glowami simow sie ruszaly.

suomii
28.11.2012, 21:38
Też mi się tak kiedyś zacinała, ale nie mam już tak chyba odkąd zainstalowałam Supernatural. Moje simy zawsze się dziwnie zachowują, szczególnie chodzi mi o te okrężne drogi, albo jak stoją 5 godzin w jednym miejscu, żeby się przebrać.

Frezja
30.11.2012, 19:30
Tyle czasu mam Simsy, a jeszce nigdy w trójce nie edytowałam miasta. B) Nie widziałam takiej potrzeby. Aż do dzisiaj. :D Więc może mi ktoś powiedzieć gdzie w edycji miasta są puste parcele? Bo szukam i szukam, i nie mogę znaleźć. :(

Kędziorek
30.11.2012, 19:34
Zobacz na dole, na lewo od spychacza jeśli dobrze pamiętam. Taka mała ikonka.

Frezja
30.11.2012, 20:14
Dzięki, już znalazłam. :) Nie wiem czemu, ale czytałam, że to jest kreator światła, a nie świata i tam nie wchodziłam :D

Divai
02.12.2012, 12:23
Mam problem posiadam wszystkie dodatki oprócz tych dodatków akcesoria.Nie mam wgranych żadnych modów a mimo to gdy gram i patrze w menadżerze zadań zużycie tego CPU to chyba jest procesora mam od 80-100% a pamięć ram 4GB z 4GB.
Laptopa mam chyba całkiem dobrego Itel i5 2.3 GHz oraz 4GB ram DD3 oraz karta graficza GeForce 540M 2GB.Szukałam w google czemu tak się dzieje ale jednym rozwiązaniem było wgranie nowszych sterowników ale i to nie pomogło.Nie mam pojęcia czemu tak się w simach dzieję bo gdy gram sobie np w Battlefield 3 to obciążenie jest o połowę mniejsze.Dodam jeszcze że nie mam nawet wgranych dodatków czy modów z internetu.

Ilona
02.12.2012, 13:41
gra na pewno nie pobiera całego 4gb ramu,ponieważ jeszcze taka gra nie powstała,która korzystałaby z takiej ilości ramu,przeciętnie gry potrzebują + - 2gb ramu i tak tez pokazuje u mnie menadżer zadań,z tym ze ja mam zainstalowane wszystkie dodatki i akcesoria,jeżeli chodzi o korzystanie z procesora,to nic na to nie poradzisz,gdyż gra jest tak skonstruowana,ze korzysta z procesora-co strasznie obciąża kompa-a nie jak większość gier,z karty graficznej,chociażby jak wspomniany przez Ciebie Battlefield 3.Ja mam dwu rdzeniowy procesor 3,07ghz,a i tak gra korzysta z 98% procesora,wiec nie pozostaje Ci nic innego,jak pogodzić się z tym faktem(a oni robią jeszcze nowe dodatki),dlatego ja liczę,ze nie długo wydadzą ts4 z porządnym silnikiem i przede wszystkim z o wiele lepsza grafika

xMalwina
03.12.2012, 14:44
Cześć! Mam pytanie odnośnie dodatków z neta. Pościągałam sobie ich trochę (wyłącznie fryzury oraz 3 mody nraas) i odkąd mam je na dysku, gra niesamowicie wolno się zapisuje. Kiedy wyłączałam grę, zapisywała się ponad pół godziny, w końcu zrezygnowałam i zresetowałam. Czy to normalne? Też tak macie? Jak temu zaradzić?

EDIT:
Mam 377mb tych włosów, więc w porównaniu do innych wypowiedzi, to raczej mało :(

Meona
03.12.2012, 17:33
A ja mam takie pytanie.. Jak udostępnić simy do pobrania tak, aby mojej koleżance działały? Bo jak na razie, to spakowałam je do pliku, byly w formacie 'Zawartość zmodyfikowana...' itp. Wrzuciłam je na stronę do uploadowania plików. Ona je pobrała, zainstalowała, ale ich w grze nie ma. Myślałam aby udostępnić je w formacie .package ale jak?

Kędziorek
03.12.2012, 19:20
Ja zawsze zapisuję simy w skrzyni i potem je mam w Moje Dokumenty=>Electronic Arts=>The Sims 3=>SavedSims zapisane jako plik SIM, np. Jan_Nowak.sim. Może gdyby wrzuciła ten plik do swojego folderu SavedSims, to by jej działało. Mówię to tak na chłopski rozum, ale wydaje się logiczne ;) Spróbuj..

suomii
03.12.2012, 19:36
Przepraszam, że tak spamuję w każdym temacie, ale do tego o wyłączaniu się gry mniej osób zagląda. Opisałam tam mój problem.
Pomijając irytujący błąd zapisu 12, to wywala mnie do pulpitu. Gram sobie jakby nigdy nic i nagle muzyka się zacina, robi się czarny ekran i widać tylko kursor. Po kilkunastu sekundach wywala mnie do pulpitu i wyskakuje, że "wystąpił problem z aplikacją the sims 3 i zostanie ona zamknięta". To mi się już kiedyś przydarzało, ale bardzo rzadko, a teraz mam to kilka razy dziennie, chociaż nie zawsze. Np. wczoraj grałam normalnie, przedwczoraj mnie wywaliło, a dzisiaj to się stało zaraz po umeblowaniu domu nowej rodzinie i wszystko przepadło :( Skąd ten głupi problem i jak go naprawić?
Na prawdę przepraszam za spam, ale coraz bardziej mnie Simsy irytują.

John_Doe
04.12.2012, 13:15
Suomii - podobno na wywalanie do pulpitu pomaga to:
Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Zapobieganie wykonywaniu danych -> Drugie: włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranych poniżej i zaznaczamy dla pewności wszystkie Simy (te, z których się uruchamia)
Nie twierdzę, że na pewno działa, ale warto spróbować. :D

suomii
04.12.2012, 14:06
@John_Doe , już dawno to zrobiłam, ale nadal mnie wywala, a z każdym dniem jest coraz gorzej.

John_Doe
04.12.2012, 14:14
A próbowałaś reinstalki gry? Masz najnowszą aktualizację?

Esmila
04.12.2012, 14:19
Hej :-)

Mam problem z grą. Mianowicie od kiedy zainstalowałam The Sims 3 Pokolenia moi simowie nie mogą się normalnie pobrać. Wszystkie dodatki mam oryginalne i nic nie instalowałam, jeśli chodzi o mody czy inne takie.

generalnie chodzi oto, że jest sobie normalny ślub. Obojętnie czy to prywatny, czy przyjęcie weselne. Klikam facetem na babkę (którą steruje jeszcze komputer) i wybieram "weź ślub". Normalnie wymieniają się obrączkami, goście klaszczą i się cieszą. W drzewie genealogicznym jest, że są mężem i żoną ale:

- małżonce nie zmienia się nazwisko
- dalej mieszkają osobno
- nie pojawia się żadna chmurka, że wzięli ślub
- małżonka nic nie wnosi do "rodziny"
- dalej małżonką steruje komputer

Wygląda to tak, że po wymienia obrączkami na ułamek sekundy zacina się obraz i małżonkowie pojawiają się w dwóch różnych miejscach (kilka metrów od siebie).

Wiecie o co chodzi? :(

Dodam, że to nie jest błąd rodziny, bo we wszystkich tak się dzieje.

PS. Przepraszam, że tu piszę, ale nie mogę założyć nowego tematu.

suomii
04.12.2012, 14:27
Mam aktualizację, reinstalki próbowałam. Ostatnio zastanawiałam się, czy może to być wina nieczyszczonego komputera, ale raczej wątpię. Tak czy siak zamierzam go dać do czyszczenia.
Macie jeszcze jakieś pomysły, co to może być?

John_Doe
04.12.2012, 14:36
Suomii - Może być. Mi na przykład komp sam się wyłączał, bo był cały zasyfiony w kurzu i te sprawy, więc może i to być przyczyną, kto tam wie. W końcu to sprzęt. Może sama przeczyść, po co wydawać pieniądze. :P

suomii
04.12.2012, 16:29
To przeczyszczę. A póki co, to jakie mogą być jeszcze przyczyny?

John_Doe
04.12.2012, 16:43
A nie masz przypadkiem jakiegoś wirusa?
Można też spróbować ściągnąć nowe sterowniki do karty graficznej.
Wymagania gra spełnia bez problemu?

suomii
04.12.2012, 18:46
Spełnia, wcześniej nie miałam problemów. Wirusa raczej nie mam. Dla pewności zrobię jeszcze defragmentację dysku, bo ostatnio komputer mi bardzo się ścina i dawno nie wyrzucałam z niego śmieci, może jakieś wirusy znajdę. A ze sterownikami muszę poprosić kogoś kto się na tym zna, bo jestem zielona jeśli chodzi o komputery. Pokombinuję coś jeszcze, może mi się uda.

Kosia
04.12.2012, 19:09
@Esmila: dzieje sie to w tej jednej okolicy w ktorej grasz czy we wszystkich? Jesli w tej jednej - moze pomoze nraas i restart calego miasta, jesli we wszystkich - proponuje bez zbednych zabaw reinstalacje gry, ew. jeszcze jakas nowsza aktualizacje.

@suomii a to nie zaczelo sie dziac po wrzuceniu do gry nraasa czy ogolnie modow?

suomii
04.12.2012, 19:49
@Kosia, nie, to już było wcześniej, tylko nie tak często.

Chloé
04.12.2012, 20:45
Może to wina otoczenia? Mam tak samo tylko że w AP, po najwyżej 3 minutach wywala do pulpitu i pokazuje się ten irytujący komunikat. W innych otoczeniach mam tak bardzo rzadko, choć nie sprawdzałam jeszcze BP.

suomii
04.12.2012, 22:01
U mnie tak jest w każdym otoczeniu, na nowych zapisach też. Ostatnio wywala mnie po ok. 1,5-2h.

EDIT:
Zaraz mnie szlag jasny trafi! Nie mogę nawet zaprojektować simowi ubrania bo mnie wywala. Nie mam już pojęcia co mam robić, zdefragmentowałam dysk i nie pomogło...

Altaria
06.12.2012, 09:21
Mam takie pytanie (poszukałam czy już było ale nie znalazłam, a opcja szukania albo nic nie wykazała, albo zacinała mi stronę - bywa ;]).
W wyposażeniu mojego sima pojawiły się przedmioty, których w żaden sposób nie idzie z niego usunąć. Np. jak kupiłam za granicą ten uniwersalny klucz to nie da się go zabrać z wyposażenia. To samo z portfolio stylistki. Po powrocie z wakacji otrzymałam wiadomość że sim zabrał ze sobą pocztę i mam dwa razy rachunki i paczkę z nasionami ominirośliny których też nie idzie stamtąd zabrać. Może to i kwestia estetyczna, ale wkurza mnie niesamowicie. Ktoś zna może przypadkiem jakieś rozwiązanie?

lloyditta
08.12.2012, 22:35
Mój Sim "robi" karierę biznesową i trzeba chodzić na spotkania jakieś. No i chodzi po 3 dziennie oprócz godzin pracy ale i tak ma ocenę "przerażającą" ze spotkań. Przez to nie dostaje awansu. Próbuję klikać na innych budynkach ale nie można tam urządzać spotkań. Macie jakieś pomysły co się mogło stać?

Kosia
09.12.2012, 17:08
@Altaria

Znalazlam sposob na usuniecie niechcianych rzeczy z wyposazenia. Wystarczy Nraas, wtedy, nie pamietam dokladnie czy w opcjach podstawowych, czy w zaawansowanych, szukamy 'Sprzedaj'. Po nacisnieciu tego mamy mozliwosc sprzedania WSZYSTKICH rzeczy z wyposazenia, nawet ominiroslin czy rachunkow.

suomii
12.12.2012, 14:26
Jakiś rok temu kupiłam sobie nowy monitor, który ma rozdzielczość HD i jest szerszy. Ostatnio zaczęło mnie denerwować to, że jak gram, to moje simsy są jakby 'rozciągnięte'. Tzn wszystko jest szersze, np konie z boku są dłuższe. Na screenach wszystko jest normalne. Jaką mam ustawić sobie rozdzielczość w grze, żeby wszystko wyglądało w miarę ok? Mój monitor ma rozdzielczość 1920x1080. Kiedyś próbowałam kombinować z rozdzielczością w simsach, ale żadna nie pasowała.

Jowita
12.12.2012, 17:12
Suomii, wszystko masz rozciagniete (np. pulpit) czy tylko simsy? jezeli razem z pulpitem to musisz poszperac z ustawieniami rozdzielczosci komputera nie simsow. moj brat mial podobny problem, ustawil w simsach rozdzielczosc 1280x768 i jest prawie idealnie.

suomii
12.12.2012, 17:43
Tylko simsy. Wszystko pozostałe jest ok.

>>>FiShIp<<<
14.12.2012, 19:03
Mam problem taki że moje simy staną sobie nagle w miejscu i stoją mimo że mają zaznaczonych do roboty parę czynności a tak poza tym gra sobie idzie płynnie bez zarzutu i dodam że to jest tylko w jednym mieście bo reszta chodzi świetnie.Zdarzyło się to nagle dziś a gram tą rodziną i tym miastem już od dłuższego czasu;/

Esmila
14.12.2012, 22:09
Hej,

mam problem ze swoim nastolatkiem. Dostał on kiedyś karę na niewychodzenie z domu. Jednak postanowił się wymknąć i żeby wyjść zaczął się skradać. Od tamtego czasu, mimo, że kary już nie ma (ani innego złego nastrójnika) cały czas chodzi tak, jakby się skradał :/

Wyłączyłam i włączyłam grę ponownie, ale niestety nic to nie dało.

PS: Mam problem, że napisać osobny temat na tym forum, więc znowu piszę tutaj

Laselight
14.12.2012, 23:08
Użyj modu Nraas Master Controller [ http://nraas.wikispaces.com/Mastercontroller ]. Klikasz na sima , wybierasz nraas, Klikasz na master Controller, opcje zaawansowane (te pierwsze) i reset sim. Kiedyś miałam ten sam problem, wtedy uzywalam tego sposobu i się nie skradał.

Kosia
15.12.2012, 11:21
A t otrzeba nraasa do resetu sima? Nie dziala otworzenie konsoli do wpisywania kodu i napisania resetsim [imie] [nazwisko] ?

Laselight
15.12.2012, 17:32
Resetowanie kodem nie sprawia, że Sim nie będzie się "skradał". Resetowanie Nraasem jest dokładniejsze i likwiduje "skradanie się"

Hallgerd
15.12.2012, 17:48
U mnie kiedyś pomogło wyprowadzenie rodziny z domu i ponowne wprowadzenie.

Idris
15.12.2012, 18:27
Witam. Mam problem nie tylko z The Sims 3, ale i z średniowieczem. Przy każdym włożeniu płyty do napędu i próbie włączenia gry pojawia mi się instalacja, która ma zamiar odinstalować simsy. Ostatnio grałam dość dawno i chyba zainstalowałam je z powrotem, co właśnie teraz robię. Wszystkie savy po instalacji zostały bez zmian.
Pamiętam, że przenosiłam gdzieś folder "electronic arts". Potem wróciłam go do "Moje dokumenty", ale może ma to jakiś wpływ? W start->moje programy nie mam tego folderu. Proszę o pomoc :(
Id.

cheval
16.12.2012, 18:46
Budowałam dom w Egipcie i po włączeniu edytowania stylu zminimalizowałam grę - nigdy nie miałam z tym problemu. Ale po ponownym włączeniu zniknął mi cały pasek na dole i na dodatek coś mi się dziwnego z grafiką zrobiło, jakieś paski na środku z których się zrobił trójkąt. Jak najeżdżam myszką na krawędzie to sie rusza :/
Szkoda mi gry, bo dużo zdążyłam zrobić. Jak ją wyłączyć w ogóle? :(

Ilona
16.12.2012, 21:35
cheval wyłącz grę Menadżerem Zadań albo zrestartuj kompa

cheval
18.12.2012, 14:24
Zrobiłam tak, szkoda tylko że wszystkie moje postepy w grze przepadły,a tego chciałam uniknąć :(

Ona:)
22.12.2012, 11:15
http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sl=ja&tl=pl&twu=1&u=http://ephemera1969.blogbus.com/logs/179938415.html&usg=ALkJrhhtlxEBzS_0LURADcUcG_xsBh3OPA nie potrafie ściągnąć domu z tej strony pomóżcie

enzo89
22.12.2012, 13:51
Jest jakis mod sprawiajacy ze na wakacjach czas nadal plynie, a simowie sie starzeja?

Myrtek
27.12.2012, 20:22
Mimo że odpalam grę za pomocą 3bootera, ta nie działa.
No wiecie, czarny ekran i tyle.

Laselight
27.12.2012, 20:41
Zmień nazwę folderu Dokumenty/EA/The Sims 3 na inną i spróbuj odpalić grę.

Myrtek
27.12.2012, 22:07
Sorry, ale z powyższej odpowiedzi nic nie zrozumiałam!

Mam zmienić nazwę "dokumenty", "EA" czy "thesims 3"?

Laselight
28.12.2012, 08:33
Zmienić nazwę folderu The Sims 3.

lazuryt00
30.12.2012, 17:13
Help?

Robiłam kolejną reinstalacje simsów, a że błąd tkwił w folderze, najpierw go przeniosłam do zupełnie innego dysku i zainstalowałam grę. Ku mojemu zdziwieniu, nie pojawił się nowy folder, choć gra i on są w dwóch rożnych dyskach. Usunęłam ten folder i całą resztę, lecz nie wiem czy nie rozwaliłam tym sobie wszystkiego. [usunęłam po kolejnym odinstalowaniu] Nie mam czasu na kolejne isntalowanie, ale mam pytanie: czy foldery się pokażą? I czemu nie pojawił mi się przy 1. próbie ponownego zainstalowania?

Fallen
30.12.2012, 18:14
Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj.
Są jakieś sposoby na przyspieszenie gry? Mam dodatki z neta, ale nigdy nie zacinało się AŻ TAK. Sposoby oprócz Game Boostera, bo tego już używam. Z góry dzięki...

Meona
30.12.2012, 18:53
dałam to w temacie z wyłączaniem się gry, ale tam nikt nie zagląda.

'gra wyłącza mi się cały czas na jednej rodzinie. robię tak:

nie mają dośc pieniędzy, aby od razu zamieszkać w ładniejszym domie, więc najpierw wprowadzam ich do gotowca. dodaję kodem pieniądze. przeprowadzam do drugiego domu i tam wyłącza się gra. tak kilka razy. raz wyrzuciło mnie już w gotowcu. co jest z tą rodziną nie tak? bardzo mi na niej zależy. jest w niej simka, sim i dwa psy. miałam już wcześniej takie przypadki, że jedna rodzina była jakaś felerna i dawałam sobie z nią spokój, ale teraz nie ustąpię. to wszystko dzieje się w MF, raz nawet próbowałam w SV i wtedy też mnie wyrzuciło. co robić?'

czyli w skrócie gra wyłącza się bez przerwy na tej jednej rodzinie. nie mam żadnych modów, zmieniłam simce ubranie, które może by mogło sprawiać kłopoty. w ich domu nie ma żadnego dodatku z internetu. kiedy gram innymi rodzinami jest ok, próbowałam zaprzyjaźnić ich z inną simką, a potem zaproponować wprowadzenie się, ale jak tylko się pojawili gra zaczęła się wyłączać. na początku ich wprowadzałam do domu z internetu, postanowiłam sama zbudować drugi, gdyby ten z neta sprawiał problemy i nic nie pomogło. próbowałam w MF i SV i tu i tu się wyłączało. naprawdę nie wiem co robić, a bardzo mi na nich zależy, tak się namęczyłam żeby ich zrobić samodzielnie, a teraz nawet nie mogę nimi zagrać. proszę o pomoc i z góry dzięki.

Nadine
31.12.2012, 00:04
Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać, więc piszę tutaj.
Są jakieś sposoby na przyspieszenie gry? Mam dodatki z neta, ale nigdy nie zacinało się AŻ TAK. Sposoby oprócz Game Boostera, bo tego już używam. Z góry dzięki...

skoro zacina Ci sie AŻ TAK to mimo ze to bedzie mozolne i nudne, przeczysc troche downloads/packages, na pewno jest troche rzeczy, ktorych nie uzywasz. skoro nagle zaczelo sie tak zachowywac, to moze konkretny mod jest za to odpowiedzialny. poza tym jakas defragmentacja dysku? czyszczenie rejestru? (ccleaner)

Fallen
01.01.2013, 23:31
@up dziękuję, pomogło usunięcie zbędnych programów, defragmentacja i wyłaczenie neta i antywirusa podczas gry + game booster.

rosex
02.01.2013, 14:23
help, znalazlam plyte z the sims 3 i chcialam zainstalowac, ale jak wkladam plyte to czyta ja jako plyte z plikiem audio i jak daje eksploruj to znajduje sie tam tylko jeden plik dzwiekowy 'track28'. plyta troche zrysowana ale oryginalna. nie znam sie na tym i nie wiem co robic : (

Podkomisarz_Bunny
02.01.2013, 15:41
Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć z jakich stron najlepiej ściągać dodatki, tzn. fryzury, meble itp.? Chodzi mi o konkretne nazwy stron, na których znajduje się jak najmniej wadliwych dodatków. Ja z moim szczęściem niestety zawsze trafiam na jakieś wadliwe pliki, po których wywala mnie z gry... A szczerze mówiąc mam już dość tych podstawowych, nie do końca udanych obiektów z gry :P

Meona
02.01.2013, 16:11
@up może modthesims? jeszcze nie udało mi się tam ściągnąć czegoś wadliwego. zajrzyj też na raonsims, peggy, all about style, newseasims, rosesims..

Volturia
02.01.2013, 16:58
thesimsresource tez polecam, wiekszosc dziala.

Podkomisarz_Bunny
02.01.2013, 17:11
Ok, dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że tym razem ściągnę takie, które nie wywołają żadnych problemów ;)

Simka2013
03.01.2013, 12:21
Hej wiem że tu tego nie powinam pisać ale bardzo potrzebuje pomocy i nie wiem gdzie jest taki temat co bym mogła to napisać
A więc mam the sims 3 i niedawno kupiłam windows 8 i podstawa gry chodzi normalnie ale pisze że jest aktualizacja nie robię jej gdy instaluje obojęntnie jaki dodatek to wymusza robienie aktualizacji 1.42 i potem gdy włączam ten taki okienko od simsów (the sims3luchner) czy jakoś tak to pisze błąd podczas uruchamiania co mam zrobić? wiem ze to wina aktualizacji bo jak instaluje ją na podstawie mam to samo i w ten sposób nie mogę grać z dodatkami a i gra mi się przetwarza na wersje 0.0.0.0 nie wiem czemu proszę pomuście bo z ea nikt nie odpowiada proszę (dałam bym zdjęcie ale nie wiem jak jestem tu nowa)

Nadine
03.01.2013, 14:13
@up dziękuję, pomogło usunięcie zbędnych programów, defragmentacja i wyłaczenie neta i antywirusa podczas gry + game booster.

nie ma sprawy, sprobowalabym jeszcze zlaczyc packagesy w jedno :)

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60430&page=2

eyvee
05.01.2013, 22:43
i na mnie pora z bledami....otoz to ni z gruchy ni z pietruchy nagle nie widac moich simow <lacznie ze zwierzetami> nie podzialal ani restart gry, ani kompa, ani widok na miasto ani nic.....wtf? >:( wie ktos moze co na to poradzic? paski potrzeb sa, ale nie widac ani krysztalkow, ani kliknac sie nie da na sima, a jak wlaczam zaplanoj stroj gra sie zawiesza i...koniec -> HELP

ajkus
05.01.2013, 23:13
ściągałaś jakieś rzeczy?

Nadine
06.01.2013, 01:31
tylko u jednej rodziny sie tak dzieje? sprawdz innne save'y albo stworz nowa gre, moze jeden zapis jest tylko wadliwy. uruchom gre bez zadnych modow, sprobuj zresetowac simow kodem "resetsim" ?

kalafjor
06.01.2013, 16:33
Moja simka pojechała do Egiptu i po załadowaniu się ekranu jest włączony Tryb Życia, ale mojej simki nie ma! :O
Nie mogę na nic nacisnąć, zmienić zakładki w panelu. Nie ma zdjęcia. Mogę się ruszać normalnie po mapie.

Jak usunąć sima z rodziny? Dodałem jakiegoś sima testingiem, ale zapomniałem, że nie ma opcji powrotnej. :|

Nadine
06.01.2013, 17:01
kliknij na sima testingiem i shiftem i zrob "usuń to". chociaz wtedy moze sie usunac tak na zawsze :{

kalafjor
06.01.2013, 17:24
No właśnie tak zrobiłem. XDD
Myślałem, że jest jakiś normalny sposób.

Matko co się dzieje. Włączyłem grę jeszcze raz. Uruchomiła mi się w Egipcie, ale simki oczywiście nie ma. Dałem powróć do gry (bo był włączony tryb Edytuj Miasto) i wywaliło mnie z powrotem do Sunset. Tutaj nie ma mojej simki, ani nawet jej rodziny, która została w domu. Gdy nacisnę edycje Egiptu to się ładuje, ale ostatecznie wraca do widoku Sunset. Gdzie się podział rodzina. :|

suomii
06.01.2013, 20:19
Sory, że tak spamuję wszędzie, ale gra mnie ciągle wywala. Teraz jest jeszcze gorzej, do tego dochodzi błąd 12, to już w ogóle.
Ktoś mi w tym temacie poradził, żebym wyczyściła komputer, jeszcze tego nie zrobiłam (boję się czegoś uszkodzić:() . Jak myślicie, czy to powinno pomóc?

Nadine
07.01.2013, 09:58
wyczyscila tzn. posprzatala w sensie rejestru, czy odinstalowania zbednych programow/dodatkow? no to raczej nie powinno zaszkodzic, a usprawnic dzialanie, czy pomoc wlasnie :) packagesy przejrzyj koniecznie, jesli masz, programem sims3dasbohard, pomaga on wykryc konlifkt/zarazone pliki/te z sims 2. no i upewnij sie, czy Twoj komputer spelnia wymagania

suomii
07.01.2013, 10:46
Mój komputer spełnia wymagania w 100%, bo wcześniej problemu nie było.
A jak mam wyczyścić rejestr? :< Jestem kompletnie zielona w sprawach technicznych. Pliki packages przejrzałam, nie mam żadnych wadliwych.

edit: wyczyściłam wszystkie dyski, usunęłam błędne pliki (okazało się, że jeszcze jakieś się znalazły) i nadal nic. Co prawda gra chodzi zdecydowanie szybciej, ale kiedy zapisuję, to się zawiesza. Zawsze jest tak, że zapiszę raz, a za drugim razem się robi czarny ekran i mnie wywala...

zuzapets
13.01.2013, 13:43
Mam problem
Moja simka poznała sima przez randki online i dodałam go za pomocą kodu testingcheatsenabled true do rodziny i zmieniłam mu wygląd cechy i karnację skóry i mój problem polega na tym że jak dodałam sima miał wszystkie potrzeby na max no oprócz rozrywki którą miał do połowy i oglądał długo telewizję nadal nic użyłam kodu który napisałam wyżej i najeżdżałam na jego potrzeby nie wypełniają się a u simki tak.Jeśli zrozumieliście co napisałam to pomóżcie :)

Kosia
13.01.2013, 14:43
Sprobuj resetsim imieinazwiskosima . Ew. zresetuj go za pomoca nraasa.

zuzapets
13.01.2013, 17:03
nie mam nraassa sprubóję resetsim jak to nic nie da to się coś wykombinuje ;d

enzo89
16.01.2013, 17:58
Hej pytam ponownie, proszę was o pomoc. Jest jakiś mod sprawiający ze na wakacjach czas nadal plynie, a simowie sie starzeją? Czy zapowiedziano już kolejny dodatek?

Dżiglipaff
16.01.2013, 18:35
kolejny to będzie na studiach, ale od tego jest inny dział

enzo89
19.01.2013, 10:49
A jeśli chodzi o ten mod? I przy okazji co daje picie nektaru? Wydłuża życie?

ginsei
21.01.2013, 07:54
Ale picie nektaru nie jest błędem w grze, ja nie widzę, gdzie ty masz tu problem O.o
(Tak, od nektaru też są odpowiednie wątki, ale nie, nie wydłuża życia)

soley
22.01.2013, 09:08
Czesc, mam takie pytanie odnosnie tego patch'a ,jak go zainstalowac i on jest do tych modow np.ze matka karmi dziecko z piersi,albo,ze sim pali fajki ?

dirty_job
27.01.2013, 12:50
jak wywalić skin z gry?
usunełam go, wyczyściłam cache, ale nadal jest :(

suomii
27.01.2013, 17:04
Mój komputer spełnia wymagania w 100%, bo wcześniej problemu nie było.
A jak mam wyczyścić rejestr? :< Jestem kompletnie zielona w sprawach technicznych. Pliki packages przejrzałam, nie mam żadnych wadliwych.

edit: wyczyściłam wszystkie dyski, usunęłam błędne pliki (okazało się, że jeszcze jakieś się znalazły) i nadal nic. Co prawda gra chodzi zdecydowanie szybciej, ale kiedy zapisuję, to się zawiesza. Zawsze jest tak, że zapiszę raz, a za drugim razem się robi czarny ekran i mnie wywala...

ponawiam, ma ktoś jakiś pomysł? :(

dirty_job
28.01.2013, 15:57
jak wywalić skin z gry?
usunełam go, wyczyściłam cache, ale nadal jest :(
też ponowię bo naprawde potrzebuje szybkiej pomocy...

OklaNui
08.02.2013, 21:51
Witajcie!
Próbowałam sama rozwiązać ten problem, ale reinstalacja, usunięcie dodatków itp. nie pomogło. Ogólnie jestem 'zielona', bo Simsy dostałam w pakiecie na gwiazdkę, więc wielu rzeczy jeszcze nie wiem. Problem polega na tym, że miałam rodzinę - simka, pierwsza córka 'z wpadki', potem wyszła za mąż, miała bliźniaki i potem jeszcze syna. Adoptowałam też kolejną córkę i niestety z całym tym towarzystwem sobie nie poradziłam. Najstarsza była nastolatką w połowie szkoły, więc została w domu, resztę wysłałam do szkół prywatnych. Tamta spokojnie dorosła, rozpoczęła swoją karierę, a reszta nagle wróciła do domu, ale w zakładce o szkole cały czas mieli napis 'zapisany/a do szkoły prywatnej', tylko że cały czas byli w domu. Teraz dorośli i nie mogą znaleźć pracy, mają tylko opcję, żeby znaleźli profesję. Czy to ma jakiś związek z tym, że w sumie do szkoły nie chodzili, czy to jakiś błąd?
Wybaczcie za takie wypracowanie, ale nie wiedziałam jak to skrócić. ;)
Posiadam wszystkie dodatki, oprócz niektórych akcesoriów.

lizzielovesit
11.02.2013, 14:27
Witam!

Mam zainstalowane The sims 3 na komputerze stacjonarnym i na laptopie, ale gram na tym drugim, w sumie to nieistotne, więc przejdę do rzeczy, mianowicie pobrałam ostatnio z giełdy wymiany konia, simkę, jeszcze jedną simkę i jakąś kwiatową teksturę i do tego ze store kolekcje stancke czy jak jej tam, renault, sukienkę i buty z kokardkami. Oprócz wyżej wymienionych rzeczy nie pobierałam nic pojedynczo np. z newsea ani żadnych modów.
Stworzyłam rodzinę składającą się właśnie z jednej z pobranych simek, z koniem i jakimś tam kotem, gram sobie wszystko spoko, zapisuję, następnego dnia włączam grę i wybieram tę samą rodzinę, ładuje się i wyskakuje komunikat "WYSTĄPIŁ POWAŻNY BŁĄD PODCZAS ŁADOWANIA 'BLEWETT.THESIMS3' ZALECAMY WYŁĄCZYĆ APLIKACJĘ I WŁĄCZYĆ JĄ PONOWNIE". No to wyłączam grę, włącza od nowa, to samo. Resetuję komputer, nic. I tak kilka razy. Więc wybrałam inną rodzinkę, jakąś tam starą, wszystko się załadowało, tylko nie ma panelu głównego, myszka nie reaguje, nic. W końcu się wkurzyłam usunęłam wszystkie rodziny. Tworzę od nowa, ta sama rodzina (koń, simka, kot), buduję dom, gram, gram, gram, zapisuję. Dzisiaj chciałam zagrać i tym razem się załadowało, ale nie ma panelu. Mogę używać skrótów klaiwszowych, słyszę, wszystko, ale nie widzę simów, tylko samochody i miasto. Pogrzebałam na forum i gdzieś ktoś napisał jak pozmieniać savy, więc zrobiłam co trzeba, nadal to samo. Jeszcze dodam, ze przy ładowaniu rodziny pasek na początku leci wolno, a potem nagle przyspiesza i od razu leci na koniec. Odinstalowałam większość pobranych rzeczy, wchodzę w rodznkę, NADAL TO SAMO!!!

Już nie wiem co robić, jak myślę, że trzeba reinstalować grę albo wywalić wszystkie savy to normalnie mi się zbiera...

:(

Hefalump
13.02.2013, 15:31
Powracam do simsów 3, jej...
Wgrałem sobie podstawke, WP, Kariere, PZ, ZS, CPR, i to coś, magiczne.
Do tego z 10 modów, włączam grę- lekkie scinki co kilka minut, za***scie sie gra...
Próbowałem wgrać NRas, zepsulem gre, wywalam mody, reinstall, usunelem pliki jakie zostały...
Odpalam gre dokladnie na tym samym bez NRass, nowy zapis/stary wczytuje sie okolo 30 minut (wczesniej z 5 minut)...
Bez modów może 20 minut... Sytuacja nie zmienia sie po reinstalce i usunieciu kilku dodatków

Wie ktos czemu tak jest?

ajkus
13.02.2013, 15:54
suomii : ściagnij CCleaner... :-)

magda_011
13.02.2013, 18:05
Witam. Mam problem z grą The Sims 3 na Play Station. Przeszukiwałam forum po słowie kluczowym, ale nic nie znalazłam. Chodzi o tzw. "wskaźnik ognia" czyli pasek w trybie kupowania, który zapełnia się przy kupowaniu nowych rzeczy i gdy to zrobi nie można już kupić nic innego. Niestety u mnie po sprzedawaniu rzeczy z domu ten pasek nie "opróżnia" się, a przynajmniej nie w takim tempie w jakim się zapełnia (np. po sprzedaży 5 drogich rzeczy) mogę kupić tylko jeden mały drobiazg. Czy jest jakiś sposób, aby go opróżnić nie pozbywając się rzeczy? Proszę o odpowiedź.

zuzapets
22.02.2013, 14:04
Mam duży problem z aktualizacją gry 1.50
Kiedy odpaliłam pobierania aktualki do studenckiego życia myślałam że będzie ok ale wyskakuje mi za każdym razem błąd pliku czy jakoś tak wywaliłam na pulpit pliki mod,saves i download nie pomogło przywróciłam pliki mod i saves a na pulpicie zostawiłam plik downloads również nie pomogło bardzo proszę o pomoc bu już nw co robić :d

Arvena
28.02.2013, 13:13
Hej, mam problem, gdzie są zapisywane zdjęcia z gry? bo nie mogę ich nigdzie znaleźć... :|

Lady88
28.02.2013, 18:13
Dokumenty -> Electronic Arts -> The Sims 3 -> Screenshots

NaNiKo
06.03.2013, 15:41
Które z miast warto wybrać:
Barnacle Bay
Magiczne Źródła
Monte Vista?

Xinida
07.03.2013, 12:52
Witam. Kupiłam dzisiaj ten dodatek i gdy chcę go zainstalować jest napisane, że powinnam zaktualizować grę do najnowszej wersji. Zaktualizowałam i nadal pokazuje mi to samo. Co może być nie tak ? :(

romek
09.03.2013, 18:18
Witam,
mam problem, a raczej pytanie, dotyczące dyplomów, które przychodzą pocztą po otrzymaniu 10 poziomu umiejętności. mianowicie, po uzyskaniu 10 poz. z gotowania, majsterkowania, logiki itp. itd. ZAWSZE przychodził dyplom pocztą, jednak po uzyskaniu 10 poz. z alchemii NIGDY nie dostałem jeszcze takiego dyplomu. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje?
pozdrawiam

nexior
12.03.2013, 16:02
Witam serdecznie. Piszę ten temat, ponieważ chciałbym uzyskać od was odpowiedzi. Gdy zaczynam nową gre wszystko jest normalnie. Lecz po zapisaniu gry i jej wczytaniu zamiast tych "domów i parceli publicznych" mam niebieskie parcele i nie moge na nich nic zrobić. Bardzo bym prosił o pomoc.

Ss: http://img203.imageshack.us/img203/7103/screenshot3yi.jpg

agnieszka130187
12.03.2013, 21:35
Witam serdecznie. Piszę ten temat, ponieważ chciałbym uzyskać od was odpowiedzi. Gdy zaczynam nową gre wszystko jest normalnie. Lecz po zapisaniu gry i jej wczytaniu zamiast tych "domów i parceli publicznych" mam niebieskie parcele i nie moge na nich nic zrobić. Bardzo bym prosił o pomoc.

Ss: http://img203.imageshack.us/img203/7103/screenshot3yi.jpg

Wydaje mi się, że może za słaba karta graficzna. Spróbuj zmniejszyć parametry grafiki w ustawieniach gry.

nexior
14.03.2013, 13:14
Wydaje mi się, że może za słaba karta graficzna. Spróbuj zmniejszyć parametry grafiki w ustawieniach gry.

Na początku też tak myślałem. Ale moja karta graficzna jest bardzo dobra i wystarczająca nawet na najniższe parametry. Wszystko zmniejszyłem na najniższe dalej to samo.

Miscellaneous
14.03.2013, 22:08
Haihai. :)
A więc mam malutki problem...parę miesięcy temu kupiłam nowego laptopa; całe oprogramowanie jest po Angielsku. Zainstalowałam TS3. Dopóki nie pobrałam Origina, gra nie chciała się uruchomić. Po instalacji Pokoleń, aczkolwiek, ten dodatek nie działa poprawnie. Jakby zniknął. Próbowałam odinstalować, ale to nic nie daje - po prostu tkwi na dysku.

Co mam zrobić? :/

MartaRut23
15.03.2013, 09:50
Mam pytanie i nie wiem do jakiego działu to dać.Otóż potrzebuję mod na to,żeby simka miała większy brzuch w ciąży.Jest taki mod??Musi być kompatybilny z wersją 1.50.56

Kosia
15.03.2013, 18:57
@nexior:
Maszj akies mody albo dodatki z internetu?

MartaRut23
16.03.2013, 08:51
@nexior:
Maszj akies mody albo dodatki z internetu?

Tak mam,ale potrzebuje jakiś mod na większe brzuchy w ciąży.

Kosia
16.03.2013, 11:48
ta odpowiedz nie byla do ciebie, ale poszukaj na modthesims.info, szczerze mowiac to watpie by byl taki mod.

teddy80
23.03.2013, 18:16
Witam ja mam tapie pytanie jestem nowy tutaj w sumie czy ktos miał następujący problem gdy chciał zaprosić przeciwnika następnej rangi szachowej i ten się nie pojawiał ??

M3Lcik
23.03.2013, 23:09
Mam taki problem: nie pojawiają mi się efekty z kul, tych cudeniek,które robią bąbelki itp, woda w korycie z jabkami (na festiwal jesienny),skrzydełka wróżek....Co może to powodowa? Zainstalowałam ostatnio NRaas_Overwatch. Czy to może być jego wina?

Ilona
24.03.2013, 16:37
pobierz jego najnowsza wersje 92 , ponieważ poprzednia nie była kompatybilna z gra

teddy80
25.03.2013, 06:57
A miał ktos taki problem ze gdy dzwonił do przeciwnika szachowego on sie nie pojawiał ??

Ted - przeniosłam pytanie do działu The Sims 3, bo jak ktoś zauważył chyba tutaj powinno się znaleźć :)

M3Lcik
25.03.2013, 09:07
Problem w tym,że mam tą najnowszą. A może problem wynika z czegoś innego?

teddy80
26.03.2013, 16:47
Jasna sprawa:) a mam jeszcze jedno pytanie jak zaliczyć to osiągnięcie z logiki Nadzwyczajny Nauczyciel :)

M3Lcik
27.03.2013, 12:31
Mam problem i pytanie. Otoz gdy moja Simka idzie sie kąpać,zamiast być goĺa ma na sobie jakąs sukienke (nie ma cechy szalona). Ogolnie to chyba jakis błąd bo Simy na miescie tez chodzą dziwnie poubierane- panowie mają damskie buty,bluzki lub konskie zady i wyglądają jak centaury a dzieci czasem wyglądają jak poory przez odziez nie z ich grupy wiekowej. Pewnie nie tylko ja miałam z tym problem i domyslam sie ze to wina jakiegos dodatku,ale jak przeglądałam to nic takiego nie znalazłam. Da sie usunąc jakos te błędne ubrania?

noir
27.03.2013, 13:41
wylacz zawartosc zmodyfikowana i zobacz czy problem nadal istnieje.

M3Lcik
27.03.2013, 14:30
Ale jak wyłącze to zaden produkt nie bd mi sie wyswietlał

Sahara
28.03.2013, 08:03
Marl.89 polecam ci ten poradnik :
http://anulaa89.blogspot.com/2012/04/deinstalacja-plikow-sim3pack-kiedy-juz.html
Rozwiązał on moje odwieczne problemy z błędnymi ubraniami.

Beep
03.04.2013, 19:04
Muszę sformatować dysk, będę musiała przeinstalować grę, a nie chciałabym utracić całego postępu. Czy muszę zachować sobie jakieś pliki/foldery oprócz saves?

Björk
03.04.2013, 20:16
Muszę sformatować dysk, będę musiała przeinstalować grę, a nie chciałabym utracić całego postępu. Czy muszę zachować sobie jakieś pliki/foldery oprócz saves?

Właściwie Saves wystarczy, chyba, że chcesz zachować nieoficjalne dodatki - to jeszcze MODS no i Downloads, by nie ściągać ponownie zawartości Store.

Dżiglipaff
03.04.2013, 21:00
To a przy okazji zadam takie pytanie: gdzie znajduje się skrzynia rodzin ze schowka? Zawsze zapobiegawczo kopiuję cały folder z Moich dokumentów, więc nie ma opcji, że cos pominęłam, za to po reinstalce nie miałam wcześneij stworzonych simów ze skrzyni... kilkoro udało mi sie odratować, bo miałam akurat savy z miastami, tylko że ja czesto robię ciękawe, kolorowe rodziny tylko dla urozmaicenia otoczenia i zawsze na początku gry wszystkich wprowadzam, czasem też zapisuję jakieś aktualne rodzinki do skrzyni, żeby w nowej okolicy nie były takie wyzerowanie. Gdzie one mogą się zapisywać?

Kędziorek
03.04.2013, 21:07
Simów zapisanych w CASie znajdziesz w folderze SavedSim, natomiast simy i rodziny zapisane w edycji miasta chyba się nie zapisują na stałe na twardym dysku..

Mile
05.04.2013, 18:54
ja jeszcze tylko dodam ze wszystkie zapisane domy, domy z rodzinami sa w bibliotece - library

zuzapets
06.04.2013, 13:44
Mam problem konkretnie chodzi o :
Moja klacz dzisiaj urodziła źrebię i chciałam zapisać grę ale strasznie dłuuuuuugo mi się wczytuje i co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę o pomoc :)

Kędziorek
06.04.2013, 14:27
Mam problem konkretnie chodzi o :
Moja klacz dzisiaj urodziła źrebię i chciałam zapisać grę ale strasznie dłuuuuuugo mi się wczytuje i co mogę w tej sytuacji zrobić? proszę o pomoc :)

Kiedy gra zapisuje ci się już bardzo długo, to nie pozostaje ci nic innego jak wyłączyć grę przez menadżera zadań, bo nic innego z tym nie zrobisz.

zuzapets
06.04.2013, 14:44
Ok ale jak zapisać przez tego menadżera zadań? XD

Kędziorek
06.04.2013, 15:01
Ok ale jak zapisać przez tego menadżera zadań? XD

No właśnie już nie zapiszesz, bo jak się długo ładuje to zapisywanie, to nawet gry nie można normalnie wyłączyć, ten ekran ładowania może być cały dzień i się nie zapisze. Menadżer zadań włącza się przez naciśnięcie CTRL + ALT + DEL i tam zaznaczasz The Sims i klikasz zakończ zadanie, stracisz wszystko to, co zrobiłaś od chwili ostatniego zapisu, ale inaczej gry nie wyłączysz. Innej rady nie ma

Anastazja
06.04.2013, 16:43
Gram teraz w simsy, lecz pojawił się irytujący błąd. Mojemu simowi cały czas dzwoni smartfon (TS3 SŻ) i nie mogę go wyłączyć. Nie ma opcji "Zignoruj telefon", resetsim nie działa, próbowałam. Mogłabym go w zasadzie wyciszyć, ale cały czas będą "latać" nad simem nutki. W tym samym dniu stał się dorosłym simem, nie wiem czy to może mieć coś wspólnego. Aa.. I ponownie uruchamiałam grę w nadziei, że to coś pomoże. Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać lub też Wam się coś takiego zdarzyło?

Edit: Po wyciszeniu dzwonków telefon nadal dzwoni.

Już nie potrzebuję pomocy. Poradziłam sobie :D Po prostu jak dzwonił kolejny telefon to kliknęłam "Zignoruj" i jest wszystko po staremu. Spadł mi kamień z serca, bo już myślałam, że tak zostanie. Takie błędy często mi wyskakują jak gra jest włączona dwa dni z rzędu (nie schodzi z paska zadań), jak niekiedy usypiam komputer :)

zuzapets
07.04.2013, 12:22
kedziorek92 próbowałam tego 2 czy 3 razy i dalej nic spróbuję troszkę dłużej zagrać może poskutkuje jeśli nie to się odezwę ;p

Arwena
07.04.2013, 14:02
Hej mam mały problem z usuwaniem sie rodzin, ( btw .oryginalna gra)
otóz nie moge zapisac dwoch rodzin w jednym miescie
np. ostanio gralam jakas rodziną w SV i mi sie znudzila wiec stworzylam nowa tez w SV, po utworzeniu nowej rodziny chcialm ja wprowadzic i okazalo sie ze nie ma mojej starej rodziny, a w miejscu gdzie mieli dom stoi pusta parcela
Przy włączaniu gry w menu nie ma również wyboru starej rodziny tylko nowej, i tak za kazdym razem kiedy tworze nowa rodzinę.

Kędziorek
07.04.2013, 14:50
Arwena, jeśli stworzyłaś grę w innym zapisie, czyli zaczynając nową grę od menu głównego to twojej starej rodziny tam nie będzie. Aby były one w jednym mieście musisz nową rodzinę stworzyć i wprowadzić w edycji miasta.

Arwena
07.04.2013, 15:27
ojej, straszny głupol ze mnie, dzięki wielkie

marcin123
09.04.2013, 14:43
mam pytanko ma ktos hp 650 i na nim the sims 3

pixidixxi
09.04.2013, 20:58
Nie wiem za bardzo czemu moje simy ciągle blokują się w przejściach a dokładniej wtedy gdy np. zrobię przyjęcie i naraz chce wejść załóżmy 4 osoby i potrafią tak stać przez 3h. Później gdy mój sim chce zagadać do drugiego sima to zbiera się do tego kilka godzin, aż w końcu biorę np. pogawędkę a on zamieni wtedy tylko dwa słowa;/ Strasznie mozolnie działają mi kontakty z innymi simami, czy jedyna przyczyną jest za słaby komputer?

dirty_job
10.04.2013, 19:01
czy mogę tak po prostu odinstalować jakiś dodatek, czy muszę podjąć jakieś kroki?

Indiana41
11.04.2013, 17:42
Na forum jestem nowa więc mówię cześć wszystkim simsomaniakom! :P
Otóż mam problem z aktualizacją.. Włączam ją i czekam, a kiedy jest 99% to wszystko staje i nie idzie dalej. Co mam z tym zrobić? Przez to że nie moge zaaktualizować gry podczas rozgrywki rodzinką gra zawiesza się i za każdym razem muszę resetować komputer. :( Na początku grania jest ok.. Doszło nawet do tego że z obawy przed niezapisaniem gry co chwila włażę w opcje i klikam "Zapisz". Pomóżcie! :(

Snow
12.04.2013, 23:16
Moim problemem jest kuchnia.
Za każdym razem kiedy jakiś mój sim wejdzie do kuchni to pokazuje mu sie negatywny nastrojnik że niby pomieszczenie jest zabrudzone. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, w kuchni jest całkowicie czysto, każda szafka jest wypucowana na błysk, kuchenka jest czysta i ogólnie wszystko jest ok. Nawet posprzedawałam wszystko co się znajdowało w kuchni, kiedy robiłam przemeblowanie i pomimo iż kupiłam wszystko nowe wciąż jest ten negatywny nastrojnik. Nad głowami simów czasem pokazuje mi się dymek z przekreśloną szafką. Ale co ja mam z tym zrobić jak nawet nowe kupie to i tak coś jest brudne. To jakiś bug czy co? Nie potrafię tego wyeliminować w żaden sposób :/ Zatrudniłam też sprzątaczkę, ale i ona nic chyba nie wyłapuje brudnego, bo wysprzątała mi cały dom a i tak w kuchni jest "brudno" :/

Searle
13.04.2013, 09:10
@Snow: polecam ten temat:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60337&highlight=negatywny+nastr%F3jnik

RaspberryXD
13.04.2013, 10:11
Co trzeba zrobić, żeby po naprawie komputera można było grać tymi rodzinami, którymi się grało przed naprawą komputera?

anizali
13.04.2013, 10:48
A masz skopiowane pliki zapisu? (cały folder Saves najlepiej)

Jak tak to skopiuj go do moje dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3

EFF
15.04.2013, 16:22
Zauważyłam ostatnio ,że simy mi przenikają przez obiekty np. jak dziecko się bawi klockami to przenika przez nie albo gdy sim gotuje to też przenika przez blat kuchenny. Mam też problemy z dodatkami, głównie z włosami ponieważ nie wiem jak to dokładnie nazwać ale ucieka grafika czyli jak są długie włosy to wgrywa się tylko pół a miałam te włosy wcześniej tylko usunełam i wszystko było w pożądku. Czy to wina jakiegoś bugu? Bardzo proszę o pomoc.! ;)
Dodam jeszcze że wcześniej nie miałam takich problemów.

anizali
15.04.2013, 17:45
Ale Ci tylko przenika przez obiekty, czy, na przykład, przycinają się w miejscu?
Jak się przycinają, to `resetsim [imię] [nazwisko]`

EFF
17.04.2013, 15:18
No spróbuje, a mam pytanie, nie wiem czy tu go zadać ale ostatnio pojawiło mi się u wampirów w miejscu gdzie pisze ile dni pozostało do przemiany np. w dorosłego "nigdy"
czy to wina jakiegoś modu czy po prostu aktualizacji?

Kędziorek
17.04.2013, 15:25
A czy ten wampir ma wykupioną nagrodę szczęścia życiowego pozwalającą mu przebywać na słońcu bez oparzeń? Bo ta nagroda nie tylko uodparnia na słońce ale też sprawia, że wampir staje się nieśmiertelny

Searle
18.04.2013, 15:51
Zauważyłam ostatnio ,że simy mi przenikają przez obiekty np. jak dziecko się bawi klockami to przenika przez nie albo gdy sim gotuje to też przenika przez blat kuchenny. Mam też problemy z dodatkami, głównie z włosami ponieważ nie wiem jak to dokładnie nazwać ale ucieka grafika czyli jak są długie włosy to wgrywa się tylko pół a miałam te włosy wcześniej tylko usunełam i wszystko było w pożądku. Czy to wina jakiegoś bugu? Bardzo proszę o pomoc.! ;)
Dodam jeszcze że wcześniej nie miałam takich problemów.

U mnie pojawiło się to samo, np. rano jak sim wstaje z łóżka, to jedną nogę ma w stoliku nocnym.

anizali
18.04.2013, 16:17
U mnie też tak czasami się dzieje...
Ja to po prostu ignoruje :)

Ryver
18.04.2013, 20:54
Z ogółu założyłam tu konto tylko po to, by się was o to zapytać.
Nie wiem, czy można tu opisywać problemy ze Store, ale spróbujmy. Otóż znajduję sobie fajny obiekt, klikam "Pobierz", Launcher się świeci i nic poza tym. Nic się nie dzieje i nie wyskakuje. Czy ktoś już miał podobny problem?

Snow
19.04.2013, 23:59
A ja mam pytanie odnośnie własnej muzyki w simsach.
Wiem że trzeba swoje pliki mp3 wrzucić do dokumenty/ea/the sims 3/custom music, ale to nic nie daje. W radiu kiedy włączam muzykę własną nie leci zupełnie NIC. Próbowałam też wrzucać muzykę do folderu na dysku gdzie mam zainstalowaną grę czyli do D:\Electronic Arts\The Sims 3\GameData\Shared\NonPackaged\CustomMusic, ale tam również zero efektu. Może ktoś coś na to poradzić? Bo już nudzą mnie te same piosenki w simowym radiu :(
Dodam że przed wrzucaniem swoich piosenek do folderu custom music na dysku C wywaliłam te podstawowe, ale kiedy pokapowałam się że moje nie lecą to wrzuciłam te oryginalne z powrotem tam gdzie ich miejsce, ale one również już nie chcą grać. Czekam na jakieś sugestie :P
Sama się dziwię że mam taki problem bo kiedyś instalowałam simsy i nic takiego nie miało miejsca.
PS. mam wszystkie dodatki, chociaż nie wiem czy to jest ważne w tym przypadku.

Björk
20.04.2013, 06:08
A ja mam pytanie odnośnie własnej muzyki w simsach.
Wiem że trzeba swoje pliki mp3 wrzucić do dokumenty/ea/the sims 3/custom music, ale to nic nie daje. W radiu kiedy włączam muzykę własną nie leci zupełnie NIC. Próbowałam też wrzucać muzykę do folderu na dysku gdzie mam zainstalowaną grę czyli do D:\Electronic Arts\The Sims 3\GameData\Shared\NonPackaged\CustomMusic, ale tam również zero efektu. Może ktoś coś na to poradzić? Bo już nudzą mnie te same piosenki w simowym radiu :(
Dodam że przed wrzucaniem swoich piosenek do folderu custom music na dysku C wywaliłam te podstawowe, ale kiedy pokapowałam się że moje nie lecą to wrzuciłam te oryginalne z powrotem tam gdzie ich miejsce, ale one również już nie chcą grać. Czekam na jakieś sugestie :P
Sama się dziwię że mam taki problem bo kiedyś instalowałam simsy i nic takiego nie miało miejsca.
PS. mam wszystkie dodatki, chociaż nie wiem czy to jest ważne w tym przypadku.

A miałam podobny problem. W moim wypadku wrzucałam pliki mp3 w zbyt dobrej jakości czyli powyżej częstotliwości 320 kb/s. Nagrałam więc pliki jeszcze raz w wersji 128 kb/s. i działają prawidłowo.

Snow
20.04.2013, 16:05
Faktycznie! Masz rację, moje pliki także mają 320kb/s.
Wielkie dzięki za odpowiedź, mam nadzieję że te "gorszej" jakości będą działały prawidłowo :P

RaspberryXD
20.04.2013, 17:16
A ja mam pytanie z czystej ciekawości. Niby coś tam się stało z kompem, musi jechać do naprawy, mam gdzieś zapisane pliki z rodzinami, i czy po tej naprawie te pliki będą w tym samym miejscu?

Kędziorek
20.04.2013, 17:39
A ja mam pytanie z czystej ciekawości. Niby coś tam się stało z kompem, musi jechać do naprawy, mam gdzieś zapisane pliki z rodzinami, i czy po tej naprawie te pliki będą w tym samym miejscu?

To zależy na czym ta naprawa ma polegać, bo jeśli będą ci przy tym formatować dysk, to z pewnością wszystko zostanie usunięte. Lepiej sobie to wszystko zapisać na pamięci zewnętrznej, usb albo coś..

zuzapets
21.04.2013, 17:58
Mam 2 pytania dotyczące dwóch modów ;p :
1.Gdzie pobrać mod na powiększenie rodziny (że będzie można mieć więcej simów niż 8)
2.Gdzie mogę pobrać mod na wielkość simów?
Jeśli pytania nie do tego tematu to przepraszam :D

MartaRut23
22.04.2013, 16:08
Mam problem.Ściągnęłam sobie właśnie postać do gry:Justina Biebera i nie wiem gdzie mam tą postać w grze??
Postać wkleiłam do mods,bo to plik package.Gidz jest ta postać w grze??Pomocy!!!

Kędziorek
22.04.2013, 16:56
Mam problem.Ściągnęłam sobie właśnie postać do gry:Justina Biebera i nie wiem gdzie mam tą postać w grze??
Postać wkleiłam do mods,bo to plik package.Gidz jest ta postać w grze??Pomocy!!!

A sprawdzałaś w edycji miasta na tym pasku na dole, gdzie są rodziny? Albo w CAS'ie w skrzyni

Love
26.04.2013, 18:31
Czy to prawda, że dodatki .package sprawiają, że gra się 'muli' czy tylko dłużej się ładuje gra? Bo od czasu zabawy z packages gra mi niesamowicie muli, na chwilę 'odłożylem' pakejdży i grałem na normalce(mam zwykle, studenckie, zwierzaki, 4 pory, pokolenia, nie z tego swiata). Czy może mam po prostu za dużo dodatków jak na mój komputer? :)

MartaRut23
27.04.2013, 13:08
A sprawdzałaś w edycji miasta na tym pasku na dole, gdzie są rodziny? Albo w CAS'ie w skrzyni

A gdzie jest ta skrzynia w CAS'ie??

Kędziorek
27.04.2013, 13:45
A gdzie jest ta skrzynia w CAS'ie??

Tam gdzie tworzysz sima powinna być na dole na lewo od zdjęcia sima taka ikonka z konturami głów jeśli dobrze pamiętam. Jak najedziesz myszką to wyświetli się napis "gotowi simowie".
Gdy tam wejdziesz możesz kliknąć w prawy górny róg w znaczek "zawartość zmodyfikowana" czy coś takiego i wyświetlą ci się simy stworzone i zapisane przez gracza

Snow
01.05.2013, 16:35
Jakiś czas temu pojawił mi się dziwny błąd na parceli, wygląda on tak:
http://img842.imageshack.us/img842/6245/screenshot442w.jpg
Dodam że nigdy czegoś takiego w simsach nie widziałam, spróbowałam usunąć to używając kodu moveobjects on, ale jedyne co mogłam z tym zrobić, to przesunąć w inne miejsce.
Dodam że nie używałam żadnych kodów, to coś pojawiło się znikąd.
Czasami włazi mi do tego skrzat wynalazcy(czy jak to tam leciało).
Chociaż ostatnio zakupiłam zestaw ogrodowy(szklarnie) i jak widać na screenie, właśnie obok słonecznika w ogrodzie mam te kwadraty. I teraz moje pytanie, skąd to się wzięło i co najważniejsze, jak to usunąć?

anizali
01.05.2013, 16:45
Spróbuj w trybie kupowania z włączonym kodem 'buydebug on' i 'moveobjecs on'

Ilona
01.05.2013, 17:26
Snow wpisz kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym shift kliknij na te pudla,a następnie Obiekt-usuń to,to są pudla od owadów albo kamieni,po prostu masz ich za dużo na swojej parceli

gabryska
02.05.2013, 08:58
Witam . Naprawilem simsy 3 ale wystąpi problem . Pojawiły się niewidzialne simsy . Co zrobić ?

EFF
02.05.2013, 09:27
gabryska spróbuj wpisać kod testingcheatsenabled true i nacisnąć shiftem na podłoże i teleportuj sima, może wtedy się pojawi.Ja tak miałam i właśnie pomogło, ale nie u wszystkich działa.! A jak to nie pomoże to spróbuj włączyć i wyłączyć jeszcze raz grę.! ;) Może to też być wina feralnych dodatków(package i simpe) do gry więc musisz sprawdzić.

gabryska
02.05.2013, 09:29
Dziękuję :). Mam jeszcze jeden problem , gdy prubuję zainstalować dodatki z neta typu ubrania pojoawia się czarne okienko i nie mogę tych rzeczy zainstalować . Co mam zrobić ?

EFF
02.05.2013, 09:53
A masz najnowszą aktualizacje zawartości store?

Chyba że chodzi ci o to okienko co się pojawia przygotowanie do instalacji to wtedy na pasku zadań(tego na dole pulpitu) znajdujesz ikonke tego co instalujesz czyli "Program startu gry..." i klikasz 2 razy myszką i chwilę czekasz i wtedy ci się instalacja odnawia.Tylko musisz poczekasz aż się zainstaluje i nie wchodzić w stronę internetową np., wiem głupie ale trzeba przeżyć.!

gabryska
02.05.2013, 09:58
A jak to się aktualizuje ? Problemem może być to , że gra nie może połączyć sie z origin ?

EFF
02.05.2013, 09:59
No to właśnie jak nie możesz połączyć się z orginem to właśnie duży problem i wtedy musisz ręcznie instalować aktualizacje

gabryska
02.05.2013, 10:02
Właśnie zaktualizowałem orgin i nadal połączyć nie mogę :(

EFF
02.05.2013, 10:06
Ale to już niestety nie moja działka z tym instalowaniem ręcznie aktualizacji, zapytaj się anie_1981, ona ma poradnik o tym właśnie, napewno ci pomoże, bo ja niestety nie jestem najlepsza w instalacji ręcznej ;)
Powodzenia ;P

Ale znalazłam poradnik, ale na ile przydatny jest to nie wiem, ale może warto spróbować:
http://forum.simy.bizserwer.pl/index.php?showtopic=33832

ABC3003
02.05.2013, 16:15
Mam pewien problem. Próbuję zbudować dom na parceli w Sunset Valley. Zawsze mam problem w tym samym momencie - kiedy próbuję zbudować dach i zapisać grę. Wyskakuje mi wtedy okienko - wystąpił problem z grą i została zamknięta. Ta sytuacja powtarza się przy próbie zbudowania dachu automatycznego jak i własnego. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki. :)

anizali
02.05.2013, 17:36
Masz błąd tylko przy budynku z dachem, czy bez też? Może to działka jest uszkodzona :|

ABC3003
02.05.2013, 18:41
Zbudowałam dom na fundamentach i zrobiłam całość na parterze, postawiłam schody. Wszystko do tego momentu było ok. Potem postanowiłam zrobić piętro i postawić dach. Za każdym razem pojawiał się błąd i gra się wyłączała. Problem wystąpił również przy próbie zapisania gry jak były tylko ściany na piętrze. Wcześniej przed instalacją SŻ ten dom normalnie dał się przebudować, więc nie wiem w czym jest problem.

anizali
02.05.2013, 19:42
A próbowałaś na innej działce? :)

Ilona
02.05.2013, 21:45
Właśnie zaktualizowałem orgin i nadal połączyć nie mogę :(

odinstaluj Origin,ktory juz masz,zrestaruj kompa,sciagnij ostatnia aktualizacje np.stad http://www.beyondsims.com/46251/game-update-1-50/ Super Patch,po instalacji patcha instalujesz origin oczywiście przy wyłączonym necie,restrat kompa,instalacja Origin,aktualizacja store powinna być teraz dostępna

ABC3003
02.05.2013, 22:09
A próbowałaś na innej działce? :)

Próbowałam, udało się tylko z tą mam problem. :)

gabryska
03.05.2013, 15:14
Ilono jak wyłączyć neta ?

Ilona
03.05.2013, 16:05
Ilono jak wyłączyć neta ?

wystarczy,ze wyciągniesz kabel albo odłączysz USB

gabryska
03.05.2013, 16:23
A czemu trzeba wyłączyć , można reistalować cztery pory roku aby połączyć się z orgin ?

Ilona
03.05.2013, 16:35
z tego względu,ze nawet instalując aktualizacje ręcznie przy włączonym necie mogą ściągnąć się jakieś jej śmieci,co może prowadzić do błędów w grze

gabryska
04.05.2013, 17:17
Co oznacza cpu speed ?

anizali
04.05.2013, 18:16
cpu spped oznacza nic innego, jak szybkość procesora :)

Snow
06.05.2013, 13:43
Może mi ktoś powiedzieć jak odchudzić sima?
Mój adoptowany sim jest już dorosły tyle że mam problem z jego eee...bujnymi kształtami.
Ma dość spory mięsień piwny i co bym nie zrobiła on i tak jest gruby. Najpierw chciałam mu ten tłuszczyk przerobić na masę mięśniową, ale to ciało w ogóle się nie zmienia, tzn. nie widać tego efektu umięśnienia(ćwiczy jak szalony). Fajny efekt dają ćwiczenia wydolnościowe bo po przebiegnięciu połowy mapki mój facet jest już chudziutki, ale następnego dnia jak wstaje to już się zaokrągla, zje coś, pójdzie do pracy a potem znów jest wypasiony jakby w ogóle nie ćwiczył. To jest trochę dziwne, że jak opuszczę jeden dzień biegania to on od nowa ma sylwetkę miśka, rozumiem efekt jojo, ale bez przesady :O Jakieś sugestie? Wiem że za punkty życia można zakupić sobie coś tam do rzeźbienia sylwetki, ale jeszcze nie mam tylu pkt i jestem ciekawa czy jest jakiś inny sposób.
Aha i mam jeszcze jedno pytanko, kupiłam sobie tą nową parcelę Aurora Skies i tak się składa, że nie odbywają się tym mieście żadne festiwale, chciałam w edycji miasta postawić działkę(park) z takim festiwalem, ale po zmianie typu parceli na miejsce festiwalowe wciąż nie mogę postawić tam tego parku. Jak to zrobić? Tak samo mam że jak zmieniam np. parcelę publiczną na basen to nie mogę postawić na tej pustej polanie basenu z tych gotowców co są do postawienia. Może to takie pytania laika, ale moje granie zazwyczaj polega na prowadzeniu życia simów, a nie budowaniu miasta :P
(wymiary parceli, którą wybieram sobie do postawienia budynków są zgodne z wymogami gotowców, więc raczej to nie jest problem typu: za mała działka albo za duża)
Aaaa przypomniałam sobie o dwóch sprawach, teraz zaczęłam się bawić w kolekcjonera i biegam po mapce i znajduje różne skały(brak kaski) i czasami widzę takie brązowe dołki. Da to się jakoś wykopać?:D
I kolejne, moi emeryci żyją sobie już ponad 105 lat i zaczyna mnie to irytować...mają prawie każdą umiejętność wymaksowaną, tak samo kariery i szczerze mówiąc fajnie by było gdyby już sobie odeszli w zaświaty:rolleyes: Ile taki sim może maksymalnie żyć? Niby mam już zapełniony u nich cały zielony pasek życia, a oni sobie dalej hasają jakby nigdy nic.

Kędziorek
06.05.2013, 16:32
Jeśli chodzi o emerytów, to im są szczęśliwsi i lepiej o nich dbasz, tym dłużej oni żyją, czasem nawet o kilkadziesiąt dni, niestety..
W tych brązowych dołkach mogą kopać tylko psy.
Co do efektu jojo to mam dokładnie to samo, bez przerwy trzeba ćwiczyć swoich simów, żeby utrzymali stałą wagę i znowu nie przytyli. Jeśli nie masz punktów na wykup nagrody to wpisz kod testingcheatsanebled true i edytuj sima w casie. Tam będziesz mogła dowolnie zarządzać jego wagą i później raczej nie powinien tyć. Jednak po takiej edycji znikają wszystkie nagrody szczęścia życiowego u tego sima, nie dotyczy to tylko wykupionych przedmiotów.
Co do działek, to nie ma pojęcia w czym może tkwić problem..

Indiana41
10.05.2013, 13:30
Na forum jestem nowa więc mówię cześć wszystkim simsomaniakom! :P
Otóż mam problem z aktualizacją.. Włączam ją i czekam, a kiedy jest 99% to wszystko staje i nie idzie dalej. Co mam z tym zrobić? Przez to że nie moge zaaktualizować gry podczas rozgrywki rodzinką gra zawiesza się i za każdym razem muszę resetować komputer. :( Na początku grania jest ok.. Doszło nawet do tego że z obawy przed niezapisaniem gry co chwila włażę w opcje i klikam "Zapisz". Pomóżcie! :(

Pomoże ktoś??

gabryska
18.05.2013, 11:12
Jak można naprawić problem z błędem origin ?

Damian
18.05.2013, 11:44
Jak można naprawić problem z błędem origin ?

Dokładnie jakim problemem, wyskakuje Ci jakaś informacja ?

gabryska
18.05.2013, 12:07
Dokładnie jakim problemem, wyskakuje Ci jakaś informacja ?

Wyskakuje aplikacja nie może połączyć się z aplikacją origin :)

Hefalump
18.05.2013, 12:19
Prosiłbym o pomoc, w otoczeniu akademickim ustawiłem sobie 2 parcele i umieściłem na nich ze skrzynki Komis i Komis z miksturkami (ustawiłem że parcela jest publiczna oraz odpowiedni typ). W środku:
- Nie mogę kliknąć wogóle na kase w zwykłym komisie (ale pojawia się ta gwiazdka obok kursora)
- W komisie z miksturkami jak chce coś kupić to sim zagaduje do baby, a po zagadaniu nic sie nie dzieje (nie pojawia sie okienko kupna)

Snow
18.05.2013, 23:05
To ja może napiszę jeszcze raz, bo ostatnio o coś zapytałam, ale nie wyraziłam się jasno.
Mam taki problem z parcelą Aurora Skies.
Otóż, tam nie odbywają się festiwale z 4 pór roku więc chciałam edytować puste miejsce robiąc z niego "park, miejsce festiwali". Potem z gotowych parcel chciałam właśnie na ta przygotowaną, pustą parcelę umieścić park z festiwalami, ale zwyczajnie nie mogę.
Jak wkleić tam ten park? Dodam że moja pusta parcela ma nawet większe wymiary niż ten gotowy park, więc nie powinno być problemu z jego wklejeniem.
Tak samo jak chciałam wrzucić wózek z wróżbami na jakieś miejsce, to zwyczajnie się nie da. Na całej mapie nie ma miejsca gdzie by pasował. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić?

KarolinaJ
19.05.2013, 00:22
Snow nie mam tego miasta ale jeśli masz w centrum park nie możesz go po prostu wyburzyć a na jego miejsce wstawić parku festiwali? Ja tak zrobiłam w Sunset Valley bo nie chciałam dorabiać jeszcze jednego parku gdzieś na uboczu tylko w tym samym miejscu w którym od początku mamy park.

Vanitas
19.05.2013, 14:36
To ja może napiszę jeszcze raz, bo ostatnio o coś zapytałam, ale nie wyraziłam się jasno.
Mam taki problem z parcelą Aurora Skies.
Otóż, tam nie odbywają się festiwale z 4 pór roku więc chciałam edytować puste miejsce robiąc z niego "park, miejsce festiwali". Potem z gotowych parcel chciałam właśnie na ta przygotowaną, pustą parcelę umieścić park z festiwalami, ale zwyczajnie nie mogę.
Jak wkleić tam ten park? Dodam że moja pusta parcela ma nawet większe wymiary niż ten gotowy park, więc nie powinno być problemu z jego wklejeniem.
Tak samo jak chciałam wrzucić wózek z wróżbami na jakieś miejsce, to zwyczajnie się nie da. Na całej mapie nie ma miejsca gdzie by pasował. Może mi ktoś wyjaśnić jak to zrobić?

Przed ustawieniem parceli musisz zmienić jej typ (opcja po kliknięciu na pustą parcelę, musi być identyczna jak ta którą wstawiasz).

Snow
20.05.2013, 20:55
Karolina, ten oryginalny park jest w tym mieście tak jakby podzielony na dwie części więc nie mam opcji zmieścić tam tego miejsca z festiwalem.
Gingers, właśnie problem w tym, że ustawiam typ parceli jako publiczny a następnie "duży park, miejsce festiwali" i kiedy to zapisuje, wciąż nie mogę ustawić tam tego nieszczęsnego parku.
Nie wiem co robię źle :/

KarolinaJ
20.05.2013, 22:31
Snow włączyłam teraz TS3, weszłam w edycję świata i gdzieś na uboczu ustawiłam pustą działkę o wymiarach 64x64. Później kliknęłam na tej działce aby zmienić jej typ - zmieniłam typ parceli na społeczność, wstęp dla odwiedzających. Zatwierdziłam i wybrałam a następnie umieściłam na niej Tereny Festiwalu w Parku Centralnym. Sprawdziłam też czy jeśli w ustawieniach parceli zmienię jej typ na "teren festiwalu" będę mogła umieścić park festiwalu i nadal wszystko jest ok.
Może spróbuj jeszcze umieścić ten park na działce w innym miejscu hmm zastanawiam się i zastanawiam ale nigdy nie spotkałam się z takim problemem :(

Snow
21.05.2013, 14:01
No dziwne to jakieś jest, teraz już się poddałam i zrobiłam sobie własny park festiwalowy tylko, że jak kończyłam wszystko i chciałam zapisać zwyczajnie wywaliło mi grę(program przestał działać).
Na tej rodzinie mam podobny problem jak chcę wysłać swojego sima do tej imitacji Paryża, gra zwyczajnie ładuje mi to miasto i za chwilę wywala mnie do pulpitu z takim samym komunikatem jak wyżej. Dodam, że skutecznie uniemożliwia mi to podróżowanie, a mam misję z Chin, która każe udać mi się właśnie do tego Paryża. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Bo szczerze zależy mi na tej rodzinie i jakoś nie chcę grać kimś innym...:(

ryry
22.05.2013, 10:02
Witam,
specjalnie stworzyłam konto na tym portalu, gdyż pomyślałam, że może ktoś będzie potrafił mi pomóc. Aktualnie gram w the sims 3 na uniwersytecie (oprócz tego zainstalowane dodatki, które mam na komputerze to: cztery pory roku, po zmroku, wymarzone podróże, nie z tego świata i kariera, wszystko oryginalne, ponadto nic nie ściągam z Internetu). Na początku, gdy moja simka skończyła 2 kierunki studiów, przeprowadziłam ją do nowego mieszkania, jednak wtedy zaczął się pojawiać kod błędu 12, więc wróciłam do poprzedniego zapisu, w starym domu. Wzięłam ślub z jej chłopakiem z uczelni, wprowadziłam go do domu. Simka zaszła w ciążę, po czym zakończyłam rozgrywkę. Następnego dnia gdy włączyłam tę rodzinę, mąż ćwiczył przemowy przed lustrem. Okienko po lewej stronie, gdzie są twarze simów, którymi się gra, w jego miejscu było całe zielone. Gdy przełączyłam się na simkę, nie mogłam już z powrotem grać mężem, a ona wykonać żadnych interakcji na nim (resetowałam go, bez skutku). Simka w tym czasie kupuje książki, idzie do spa, a następnie zaczyna rodzić. Tu pojawia się kolejny problem: rodzi nieskończenie wiele dzieci! Na początku myślałam, że mam jakieś niesamowite szczęście, albo że dokonali zmiany w tym dodatku i rodzi się ich tyle, ile jest miejsc w rodzinie, ale przy kilkunastym, gdy moi simowie zniknęli z panelu, a pojawiły się same zielone, puste kwadraty, jako dzieci, zrozumiałam, że to jakiś błąd gry. Próbowałam zmieniać scenariusz, nie iść po książki, czy do spa, ale zawsze jest to samo. Bardzo proszę o pomoc

Meggie
27.05.2013, 20:57
Czym spowodowany jest częsty błąd zapisu 12? Jak się go pozbyć?

Searle
28.05.2013, 09:57
Staraj się często zapisywać grę jako... i dawać nowy zapis.
Nie zapisuj gry podczas pełni księżyca, bo ja właśnie wtedy miałam ten błąd.

Kędziorek
28.05.2013, 11:56
Czym spowodowany jest częsty błąd zapisu 12? Jak się go pozbyć?

Mi się zawsze pojawiał, kiedy używałam kodu testingcheatsenabled true, więc lepiej się ograniczać w jego używaniu.

Meggie
28.05.2013, 19:53
O niee, ja go używam przy każdym włączeniu gry, bez niego ani rusz :D

anizali
28.05.2013, 20:44
Dokładnie :D :D :D

Kędziorek
28.05.2013, 20:52

Ja go włączałam, zaznaczałam na skrzynce pocztowej potrzeby statyczne i go od razu wyłączałam. Nigdy nie miałam go już włączonego przez całą grę, a kiedy jeszcze "zapisywałam jako" to występowanie błędu 12 było minimalne.

Meggie
28.05.2013, 22:27
sprobuje z tym wylaczaniem, chociaz to lipa bo ja go non stop uzywam ;p

Ashley_Tisdale
02.06.2013, 10:58
A ja mam problem z zapisaniem gry i w ogóle z wczytywaniem. Szukałem tutaj na forum jakiegoś rozwiązania ale nic nie znalazłem.
Gra wczytuje się normalnie, tak jak zawsze ale jak już chcę zapisać grę to cały czas jest ekran ''Zapisuję'' i czekałem ostatnio ok. 30 min i w końcu wyłączyłem grę. I tak jest za każdym razem można czekać i czekać, a dalej jest ekran zapisywania. Gdzieś na necie znalazłem taką poradę żeby zmienić aktywną rodzinę, tam zapisać i potem wrócić do swojej i znowu zapisać i, że niby potem jest już dobrze ale jak biorę ''edytuj miasto'' to tam sytuacja jest ta sama... cały czas ekran ''wczytuję''. Reinstalowałem grę i to nic nie pomogło.. pamięć wirtualną też zwiększyłem do 6000.. wszystkie mody usunięte (są tylko dodatki ze store) jeżeli ktoś wie co jeszcze można zrobić to byłoby fajnie ;o A i wszystkie problem zaczęły się po zainstalowaniu dodatku ''Po zmroku'' ; /