Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
miałem wczoraj tak samo
parówki w mikrofali przeszkadzały w sprzedaniu jej więc wpisałem testinga, shiftem na mikrofale i była opcja obiekt>usuń
Dziękuję, opcja: testing - Shift - Usuń to pomogła :)
Jak wyżej. Jak mogę skontaktować się z pomocą the sims 3, tak, żeby odpowiedzieli mi po polsku i żebym zdobyła prawdziwą odpowiedź na pytanie, bo z tego co widzę, tutaj rzadko odpowiada się na pytania/problemy.
Proszę o szybką odpowiedź :)
A może napisz pytnie tutaj - jak nikt nie będzie w stanie pomóc, to wtedy zwrócisz się do pomocy technicznej.
No dobrze, wiec kilka dni temu kupiłam dodatek wymarzone podroze, jak wiadomo to oznacza, ze dostaje sie 1000Starpoints. Zrobiłam troche zakupy w store, kilka dni pózniej zalogowalam sie do mojej strony i chcąc przejść do store, strona mnie wylogowywala. Do teraz tak mam, a to oznacza, ze te kupione obiekty nie bede miała jak pobrać nawet do gry... W sumie wystarczy, zeby w linku na początku było "store.[...]" i nie moge sie nawet zalogować, bo bedzie sie ładować w nieskonczonosc....
Hejka, mam problem z piekarnią. Jak moj sim cos upiecze, nie mogę z tym ciastem nic zrobić, nie mogę go włozyc do wyposażenia lub połozyć na półkę. Pobrałam ze strony Nraas jakieś fixy do piekarni ale nie wiem co one zmieniają, bo jak coś upiekę to jest do jedzenia dla wszystkich za darmo.
Bella555
21.05.2014, 23:36
Hej :-) Mam problem z Simportem... Gdy chcę wysłać Simkę przez Simport, pokazuje się taki komunikat : 'Błąd! Nie udało się zarezerwować trasy, spróbuj ponownie.' Przy każdej kolejnej próbie jest to samo... Próbowałam już robić Simkę bez żadnych obiektów zmodyfikowanych, że może to ma jakiś wpływ, ale nadal to samo... Może miał ktoś taki problem i wie lub domyśla się jak go rozwiązać??? Proszę o pomoc :-(
EDIT: Rozwiązałam problem! :) Musiałam wyłączyć czasowo antywirusa, prawdopodobnie blokował on po części Simport, i teraz wszystko jest ok :) Simka-piosenkarka wysłana na trasę! :)
nowakowski
25.05.2014, 12:47
Witam mam dość słaby komputer:
Win 7 64 bit
Intel Core2 Quad CPU Q8300 2,50Ghz
4 Gb ram
Geforce Gt 240
Chciałbym się dowiedzieć ile max dodatków mogę zainstalować by płynnie to chodziło ?( na najniższych detalach , nie zależy mi an szczegółach)
pixidixxi
30.05.2014, 13:17
Mam problem ze smartfonem u mojej simki, ciągle dzwoni. Nic nie pomoglo - resetowanie sima, zmiana wygladu sima, wejscie do kroliczej nory. Nie mogę odebrac telefonu, ani go wyciszyć. Czy coś jeszcze mogę zrobić, aby smartfon przestał dzwonić??
A masz mod Master Controller? Jeśli tak, to może zresetuj całą parcelę albo nawet całe miasto.
pixidixxi
31.05.2014, 09:21
A masz mod Master Controller? Jeśli tak, to może zresetuj całą parcelę albo nawet całe miasto.
nie mam.
poki co wyslalam simke na studia i tam juz telefon nie dzwoni ;) zobaczymy jak wroci do domu...
A opcja wycisz telefon działa? Albo zmień dzwonek.
Charionette
23.06.2014, 15:03
Czy jeżeli zainstaluję tylko podstawkę to wszystkie dodatki z internetu (makijaż, itp) będą działać?
Czy ktoś tutaj zna dobrze nraas Story Progression mod? Chcę grać z włączonym postępem historii i starzeniem dla całego miasta, z wyjątkiem moich rodzin którymi aktualnie nie gram, czyli zatrzymać je w czasie na tyle na ile się da na wzór TS2, ale za nic nie mogę rozgryźć jak to zrobić, które opcje pozaznaczać etc.
Kędziorek
27.06.2014, 12:21
Czy jeżeli zainstaluję tylko podstawkę to wszystkie dodatki z internetu (makijaż, itp) będą działać?
Możliwe, że nie wszystkie ubrania i meble się pojawią w grze, ale makijaż zazwyczaj jest tworzony dla podstawy, więc powinien zostać :)
kalafjor
02.07.2014, 14:29
Moja simka miała chłopaka i on zmarł. Ona pozbierała od matki owoce życia i sama nauczyła się od podstaw wędkarstwa, żeby zrobić ambrozję. Udało jej się przywrócić go do żywych. Niestety, nie wyskakuje mi nic więcej w interakcjach niż "wyznaj zauroczenie" (w kontaktach są jako była para). Co mam zrobić, żeby mogli znowu być razem i wziąć ślub?
Mam kolejny problem. :C
Lokaj mojej simki wszedł gdzieś na strych i zniknął. Nie widać go, ale słychać, że ma problem i nie może przejść i gdzieś tam stoi. Jak go wyciągnąć? :C
Kędziorek
02.07.2014, 15:02
Czy ten sim po wskrzeszeniu wyznał simce zauroczenie i ta interakcja pojawia się bez względu na to, czy jednak tego nie próbowałeś?
Jeśli chodzi o lokaja to spróbuj kod resetsim.
Moja simka miała chłopaka i on zmarł. Ona pozbierała od matki owoce życia i sama nauczyła się od podstaw wędkarstwa, żeby zrobić ambrozję. Udało jej się przywrócić go do żywych. Niestety, nie wyskakuje mi nic więcej w interakcjach niż "wyznaj zauroczenie" (w kontaktach są jako była para). Co mam zrobić, żeby mogli znowu być razem i wziąć ślub?
Mam kolejny problem. :C
Lokaj mojej simki wszedł gdzieś na strych i zniknął. Nie widać go, ale słychać, że ma problem i nie może przejść i gdzieś tam stoi. Jak go wyciągnąć? :C
Spróbuj w przyjaznych poszukać "Zostańmy przyjaciółmi" czy coś takiego. Wtedy będą oznaczeni jako przyjaciele a nie ex partnerzy i będą mogli na nowo się związać.
Mam pytanie, czy tylko ja mam problem z czytaniem małym dzieciom do snu? :| Od pewnego czasu kiedy chcę dokonać tej interakcji małe dziecko jest odkładane przez dorosłego Sima do kojca po czym staje się mutantem (rozciągnięte ręce i nogi, stoi na baczność) dorosły nie czyta (ma książki odpowiednie dla dzieciaków) a interakcja się kończy jak gdyby nic. Na początku wszystko działało normalnie. Ściągam różne rzeczy z internetu ale zawsze ze sprawdzonych stron więc to chyba mało prawdopodobne żeby one zawiniły? Proszę o jakieś rady :(
Karolina, czy naprawił sie u Ciebie ten błąd? Ja też go mam.
ja mam problem - mojemu Simowi (akurat jest na studiach) przestały się pojawiać pragnienia? próbowałam resetSim. nie pomaga. jakieś pomysły? ;)
KarolinaJ
13.07.2014, 18:09
Searle ja pogodziłam się już z tym bugiem bo nie udało mi się znaleźć innego rozwiązania. U mnie pojawił się on z aktualizacją wymaganą do zainstalowania Skoku w Przyszłość (1.63 o ile dobrze pamiętam) wcześniej ta interakcja działała jak należy. U Ciebie też pojawił się ten błąd po którejś aktualizacji?
Olson ściągnij sobie MasterController i zrób reset miasta (spokojnie, nic się nie pousuwa :)) Wydaje mi się, że to powinno pomóc.
LepkiePaluszki23
14.07.2014, 12:36
Czy jest jakiś mod na to, aby całe miasto się nie starzało? coś w stylu The Sims 2 tylko w The Sims 3 :) Bardzo dziękuję za pomoc :)
Searle ja pogodziłam się już z tym bugiem bo nie udało mi się znaleźć innego rozwiązania. U mnie pojawił się on z aktualizacją wymaganą do zainstalowania Skoku w Przyszłość (1.63 o ile dobrze pamiętam) wcześniej ta interakcja działała jak należy. U Ciebie też pojawił się ten błąd po którejś aktualizacji?
Też mi się wydaje, że wcześniej ta opcja działała bez problemu. No trudno - da się bez tego żyć na szczęście :)
Mam problem z zainstalowaniem Sims 3 podczas instalacji wyskakuje mi błąd transferu składnika
Plik:E\Caches\Sunset Valley.objectCache
Błąd danych (CRC)
Potem zacina się i nie instaluje gry.I tak za każdym razem. Kiedyś instalowałam tą gre na innym słabszym komputerze i działała a tu nie da się zainstalować.
Prosze o pomoc z góry dziekuje :)
amiii - zapewne płyta jest porysowana. Przetrzyj ją delikatnie i spróbuj, a jak nie to pobierz grę przez Origin.
Instaluję grę od nowa i chcę ją trochę usprawnić. W tym celu jestem gotowa zrezygnować z instalacji trzech dodatków, a w zamian za to zainstalować sobie więcej obiektów ze store. Pytanie moje brzmi: co bardziej niekorzystnie wpływa na działanie gry, dodatki czy store? Czy obiekty ze store w dużej ilości bardziej ją zamulą niż zainstalowanie wszystkich dużych dodatków?
Dwie simki bliźniaczki w wieku szkolnym wysłałam do szkół z internatem (do dwóch różnych). Po kilku dniach wyskoczyła informacja, że jedna z bliźniaczek ukończyła szkołę i czy chcę aby nadal tam została czy wróciła do domu. Wybrałam więc drugą opcję i simka wróciła do domu już jako nastolatka. Na temat drugiej bliźniaczki nie było żadnej informacji, więc pomyślałam, że może tamta szkoła dłużej trwa. Na drugi dzień włączyłam grę i na zdjęciu rodziny nie było bliźniaczki, która wciąż siedziała w internacie. Na panelu sterowania owszem była, zamalowana na szaro, ale bez żadnego zdjęcia. Chciałam więc wydalić ją z internatu. Próbowałam kilkoma simami, ale za każdym razem gdy wybiorę opcję, że mimo tego, że nie ukończyła szkoły chcę, aby wróciła, sim się resetuje i nic się nie dzieje. Chciałam też przeprowadzić tą zaginioną bliźniaczkę z dorosłym simem do innego domu, ale komunikat "Przetwarzam..." cały czas się ładuje, pozostaje tylko wyłączyć grę menadżerem zadań. Próbowałam resetować miasto MasterControllerem (ostatnio jak to robiłam dzieci, które były w internacie już w nim nie były), ale nie podziałało, simka nadal tkwiła w internacie. Co robić? Jak przywrócić ją do rodziny albo chociaż usunąć z rodzinki?
Instaluję grę od nowa i chcę ją trochę usprawnić. W tym celu jestem gotowa zrezygnować z instalacji trzech dodatków, a w zamian za to zainstalować sobie więcej obiektów ze store. Pytanie moje brzmi: co bardziej niekorzystnie wpływa na działanie gry, dodatki czy store? Czy obiekty ze store w dużej ilości bardziej ją zamulą niż zainstalowanie wszystkich dużych dodatków?
Według mnie - tak.
edit: Mi dopiero store zaczęło podmulać grę. Dziesięć dodatków z pomocą NRassa chodziło jak złoto. Szczególnie obciążające dla gry są dodatkowe światy, tak przynajmniej ja to czuję u siebie.
Agor-ia dzięki za odpowiedź.
W sumie bez Store też da się grać, więc chyba wszystko odinstaluję. Wolę mieć bardziej płynną grę, chcę sobie spokojnie pograć zanim wyjdzie czwórka :)
Luflee7 czy wizerunek zaginionej simki widnieje w kontaktach innych członków rodziny? Jeśli tak może spróbować wpisać kod "testingchetasenabled true/false" i przytrzymując klawisz "Shift" kliknąć na wizerunek simki, a możliwe, że pojawi się opcja "usuń obiekt".
Luflee7, próbowałaś różnymi opcjami NRassa? Np. Gospodarstwo domowe-Dodaj sima? Nigdy nie wysyłałam sima do szkoły z internatem więc nie wiem, czy to zadziała
Słodki Pan Ciastek
02.08.2014, 18:36
Chciałbym zwiększyć maksymalną ilość pięter. Szukałem wielu sposobów i żaden nie działa. Niektórzy uważają, że w The Sims 3 taka opcja jest nie możliwa, a inni przeciwnie. Więc da się zwiększyć ilość pięter, a jeśli tak to jak?
felipe312
08.08.2014, 22:58
Czy w sims 3 mozna poronic, mialem simke w ciazy, malo jadla, mdlala i kazalem jej ciagle plywac, (miala nastrojnik ze zmeczona od cwiczen) ale dziecko sie niestety urodzilo ;c
Ja mam pytanie odnośnie wprowadzania.
Jak zrobić, by zaprosić Sima by mieszkać z nim wspólnie, ale nie musieć nim sterować? Tylko tak, żeby sobie żył z wolną wolą.
A jak zrobić żeby się wprowadził i można nim było sterować?
Miyoki żeby simem nie sterować, musisz zaprosić go jako współlokatora, jeśli oczywiście masz dodatek w którym dochodzi taka możliwość (nie pamiętam, który to).
Jeśli chcesz sterować simem, musisz zaproponować mu wprowadzenie się, a żeby taka opcja na simie się pojawiła, Twój sim musi się z nim przyjaźnić.
Cześć,
chcę pobrać jakieś dodatki( nie mówię tu o Pory Roku itp. tylko o fryzurach,meblach itp.), ale za każdym razem jak szukam poradnika, każdy z nich przedstawia inny sposób. Nie mam pojęcia już jak AKTUALNIE pobiera się pliki packages i inne. Ma ktoś może pod ręką dobry, aktualny poradnik?
Irbis, mam dodatek: kariera, podróże, pokolenia. I kiedyś stworzyłam dwóch Simów, ale w oddzielnych domach, bo chciałam by się poznali i dopiero zamieszkali razem i nacisnęłam coś licząc, że będę mogła sterować obydwoma Simami, a wyszło, że to tylko współlokator, z własną wolną wolą.
I nie wiedziałam jak to zmienić.
Dlatego nie wiem czy jak wcisnę "wprowadź się" to się okaże, że współlokator czy mieszka.
Jak tylko, że tak powiem, "manualnie" można ich wprowadzić, to słabo :x
Kędziorek
12.08.2014, 12:29
Miyoki, możesz sterować jedną rodziną naraz. Opcja ze współlokatorami dochodzi chyba tylko z dodatkiem (albo aktualizacją, nie jestem pewna) Studenckie Życie.
Jak wprowadzisz sima, to stanie się częścią Twojej rodziny - w inny sposób oboma simami w tej samej chwili kierować nie możesz.
Fenrir, w Komputer>Dokumenty>Electronic Arts>The Sims 3 tworzysz folder Mods, w nim folder Packages, pobierasz plik resource.cfg i wklejasz do folderu Mods.
I do Packages wrzucam już pobrane dodatki, tak?
Kędziorek
12.08.2014, 13:10
I do Packages wrzucam już pobrane dodatki, tak?
Zgadza się. A jeśli dodatki mają rozszerzenie .sims3pack to po wrzuceniu ich do folderu odpalasz launchera i tam masz opcję by zainstalować te dodatki. Pliki .packages wystarczy tylko wrzucić do folderu i na tym koniec.
Mam taki problem: mam rodzieństwo nastolatków. Jedno z nich miało pragnienie by zignorować drugie i od tego czasu nawet jak mają pzyjaźń na maxa nie mogą ze sobą rozmawiać, bo jedno drugie ignoruje mimo, że juz dawno tę opcję wyłączyłam. Reset sim nie pomaga.
Chcę zresetować miasto. Bo mi nie pozwala wysłać simki w przyszłość.
Jak?
Podejrzewałam, że MasterControllerem. Ściągnęłam, zrobiłam folder Mods (z Resource.cfg) , Packages, wkleiłam go tam, i co dalej? Jak zorientuję się, że gra w ogóle go widzi?
Chciałabym się na wstępie przywitać. Po czasie stalkowania forum z anonima postanowiłam w końcu się zarejestrować i najpierw (niestety) musiałam udać się do tego działu.
Mam mały problem. Ściągnęłam Pose Playera, wsadziłam go tam gdzie trzeba. Wchodzę do gry, szukam go w dodatkach, kupuje, daje obok simki, na której chcę zrobić pozę, klikam na PP wybieram opcję "Select pose from list" i nic nie wyskakuje. Tak samo ja zrobię "Pose by name". Ściągnęłam pozy z internetu i wrzuciłam je do dobrego folderu, na pewno.
Czy ktoś wie co to może być i w czym tkwi problem?
LovettBon
30.08.2014, 18:11
Mam dwa problemy :P
Pierwszy z panem Hammingiem z dodatku Zostań Gwiazdą. Otóż moja simka nie może mu zaproponować wprowadzenia się ani ślubu mimo, że mają znajomość 100/100, zauroczenie, bara-bara było (:D) itd.
Drugi z suwakami w CASie. Ściągnęłam kilka simów, wraz z nimi sporo nowych suwaków no i teraz mam problem. Część z tych suwaków działa, część nie, ale najgorsze jest to, że połowa oryginalnych suwaków nie działa! :O Co z tym zrobić? Czy to te ściągnięte mogą powodować problem czy coś innego?
Prawdopodobnie przekroczyłaś limit suwaków w CASie i dlatego część ci nie działa. Musisz pobrać slider hacka, np. tego (http://modthesims.info/download.php?t=434270).
LovettBon
31.08.2014, 11:56
Prawdopodobnie przekroczyłaś limit suwaków w CASie i dlatego część ci nie działa. Musisz pobrać slider hacka, np. tego (http://modthesims.info/download.php?t=434270).
A można go ściągnąć z innej strony? Od jakiegoś czasu MTS ledwo mi się ładuje i nic nie da się ściągnąć :(
Można np. stąd (http://sclub.mktm.co.uk/en/2012/09/ts3-slider-hack/) albo stąd (http://awtmk.blogspot.com/2010/07/slider-hack.html), ale ich nie wypróbowywałam i nie wiem czy działają.
Mam tylko podstawę trójki, dlatego nie gram, ale być może kupię sobie jakieś dodatki i zacznę pogrywać. :p Ile dodatków będzie mi chodzić dobrze przy takich parametrach: Windows 7 Home Premium 64-bit SP1 karty graficzne: GeForce 610M oraz Intel HD Graphics 3000 IntelCore i3-2310M 2.10 Ghz 8 GB. Na jakich detalach ewentualnie by mi to chodziło? Spotkałam się z głosami, że nawet przy wypasionych kompach trójka sprawia problemy, więc przy moim skromnym laptopiku może być różnie... Co myślicie?
Patrysia650
13.10.2014, 10:56
Ej u mnie ciągle dzwoni telefon, ale nie mogę jego odebrać. Co zrobić?
Simsowa5
08.11.2014, 12:03
Da się usunąć relacje rodzinne lub je zmienić?
Lazybones
09.11.2014, 11:40
Siema, mam dosyć obszerne pytanie i nie mam pojęcia gdzie je zadać - więc wybrałem ten temat.
Mam możliwość kupna wszystkich dodatków do the sims 2 po taniości ( tych których nie mam). Naszła mnie niezła zajawka na simsy. Zastanawiam się czy nie lepiej kupić The Sims 3 z kilkoma dodatkami? (Czwarta część odpada bo mam za słaby komputerek ;( )
O co mi chodzi: Zależy mi na tym, bym mógł sobie stworzyć własne miasto i zaludnić je własnoręcznie. Wiem, że w the sims 2 jest to możliwe. Można stworzyć własną okolicę i zbudować w niej domy, upiększyć drzewkami itp. Nie mam pojęcia natomiast czy w 3 części można to zrobić? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Kiedyś sporo czasu grałem w 2 i tworzyłem własne budowle i miasto. Jeśli w 3 jest to możliwe to czy jest duża różnica podczas budowania domu? (Usprawnienia, czy w ogóle dużo przyjemniej się to robi?). Jeśli jest taka możliwość w 3 części to możecie mi wytłumaczyć jak to robić, gdzie kliknąć. U kumpeli szukaliśmy tej opcji ale nie mogliśmy jej znaleźć. (miała tylko podstawkę wtedy.)
Jeśli chcesz stworzyć własną okolicę w TS3, to musisz mieć kreator "stwórz świat". Możesz go pobrać z oficjalnej strony TS3. Kreator okolic to jakby oddzielny warsztat (jak warsztat simów z dwójki). Tylko, że to narzędzie jest bardziej zaawansowane, np. możesz wybierać trzy różne rozmiary miasta, samodzielnie kształtować teren, wybierać miejsca, gdzie simowie nie mogą podchodzić i gdzie kamera nie może podjeżdżać, itd. Więc niewykluczone, że będziesz musiał najpierw trochę o tym poczytać zanim się weźmiesz do robienia własnych okolic. Po zakończeniu robienia świata możesz go importować do gry i budować domy/wprowadzać rodziny.
Jeśli nie będzie ci się chciało tego wszystkiego robić zawsze możesz poszukać w internecie gotowych pustych okolic i pominąć pierwszy etap.
Lazybones
09.11.2014, 12:38
Dzięki za szybką odpowiedź! Chyba więc sprawię sobie drugą część. Nie będę się bawił w jakieś wynalazki twórców ;)
Weraxera
10.11.2014, 21:04
Mam problem z bugującym się Simem. Gdy np. każe mu iść spać co wiąże się z przebraniem w piżamę to wtedy stoi przy tym łóżku i stoi jak jakiś down ;/ Nawet jak klikne żeby tego nie robił to jest ta przekreślona interakcja i dalej stoi. Myśle że chodzi właśnie o te przebieranie się w inne ciuchy. Jak idzie do pracy to też tak czasami ma. Rozwiązaniem chyba nie jest kod resetsim [imię Sima] ponieważ po jego wpisaniu Sim wraca na swoją parcelę domową.
Wera, prawdopodobnie nic z tym nie zrobisz. Trójkowe simy już tak mają. Mam podobny problem, tak samo jest ze zmianą grupy wiekowej czy braniem prysznica/kąpaniem się. Chociaż z czasem, kiedy sim przebierze się kilka razy, to to wszystko odbywa się szybciej, więc spróbuj nie resetować simów, jak zmieniają strój (co prawda stracą parę simowych godzin, no ale...). Ewentualnie możesz jeszcze odinstalować jakieś CC jeśli je masz.
Weraxera
11.11.2014, 20:32
Dzięki : ) Może jakoś się poprawi.
zuzapets
12.02.2015, 14:06
Witam mam pewien problem z grą otóż :
Gram z modami i dodatkami z internetu typu ubrania itd ale zainstalowałam simsy 3 na nowo ponieważ jakimś cudem odinstalowały się dodatki z neta ok zainstalowałam je i widzę że mam screeny,w menu start dodatki z neta i trochę się zdziwiłam ale dobra zainstalowałam je i nadal ich nie mam :/ wiecie może co mogę zrobić w tej sytuacji? ja na prawdę nie wiem gdzie mogę szukać pomocy w tej sprawie :(
*jak dodałam do złego działu to pytanie to przepraszam
Mam problem. O tuż moja rodzina się powiększa, i brakuje mi pokoi, ale w żaden sposób nie mogę ich wyprowadzić! Kliknęłam w telefon, a później w przeprowadzkę, lecz niestety, ale kiedy wybierałam sobie większy dom, i wszystko było gotowe, nie chciało się przeprowadzić. Ładowało się tak długo, że zresetowałam komputer, a budować dodatkowych pokoi nie umiem! Pomocy!
Mam problem. O tuż moja rodzina się powiększa, i brakuje mi pokoi, ale w żaden sposób nie mogę ich wyprowadzić! Kliknęłam w telefon, a później w przeprowadzkę, lecz niestety, ale kiedy wybierałam sobie większy dom, i wszystko było gotowe, nie chciało się przeprowadzić. Ładowało się tak długo, że zresetowałam komputer, a budować dodatkowych pokoi nie umiem! Pomocy!
Przez chwilę zastanawiałam się w jakim to języku zostało napisane (no i ta interpunkcja).
Może po prostu gra zawiesiła się w momencie przeprowadzki i wystarczy spróbować raz jeszcze?
Jak to możliwe, że nie potrafisz budować pokoi?
Mam straszny problem i już dłużej nie wytrzymam, bo nie wiem, co mam zrobić. :(
Problem dotyczy tylko jednej rodziny/otoczenia. Otóż chciałam wysłać Simów na Uniwersytet Simowy i po paru minutach długiego ładowania gra się zacinała i można było tylko uruchomić menedżera zadań. Starałam się znaleźć źródło problemu i posprzedawałam wszystkie nieruchomości, rozwiązałam problem z księgarnią (nie można było do niej pójść, usunęłam ją i postawiłam na nowo w trybie edycji miasta), pousuwałam nawet kilka obiektów z wielkiego domu, bo złożoność takiego otoczenia chyba ma znaczenie. (Dodam, że problemów z zapisywaniem się gry nie ma i nie było.)
Myślałam, że problem tkwi w Simach, których postarzałam sztucznie (testingcheatsenabled), ale to niemożliwe, bo nawet jak wyślę gdziekolwiek (Champs Les Sims, Al Simhara, Shang Simla, Uniwersytet Simowy) Sima z tej rodziny, którego nie postarzałam sztucznie, to i tak jest taka sama sytuacja, a mianowicie:
1. wysyłam w podotoczenie
2. podotoczenie ładuje się wyjątkowo szybko
3. włącza mi się ono w taki sposób, że nie ma z lewej strony panelu Simów, niedostępny jest tryb kupowania ani budowania, pasek nastroju jest niebieski, otoczenie włącza się w dowolnym miejscu, nie można nigdzie kliknąć, a najgorsze jest to, że można stąd wyjść jedynie do menu głównego, bo bezpośrednie wyjście jest niemożliwe (gra nie reaguje)
4. wchodzę do menu głównego i ładuję tę rodzinę i po znacznie krótszym czasie pojawia mi się komunikat:
"Wystąpił poważny błąd w czasie wczytywania "[rodzina].sims3". Zaleca się wyłączenie aplikacji i włączenie jej ponownie."
5. włączanie tej rodziny ponownie nic nie daje, więc wychodzę z gry i włączam ją ponownie i sytuacja powtarza się w kółko (o ile wysyłam Simów do jakiegoś podotoczenia)
Normalnie gra chodzi O.K., tyle że nie można tych Simów nigdzie wysłać... :( I jest to raczej problem tylko tej rodziny, bo wszędzie indziej jest O.K.
Czym to może być spowodowane? :( :(
(Dodam, że jeśli miałam jakieś problemy, to przeważnie tylko z tą rodziną.)
Shattered
24.02.2015, 16:34
Czy ktoś wie dlaczego schody robią się poziom niżej? Tzn. nie mozna ich postawić równo z ziemią tylko wgłębiają się :unsure:
http://pictap.pl/di-5IV9I4EP.jpghttp://pictap.pl/di-50IKZAAN.jpg
Postawienie podłogi uniemożliwia usadowienie schodów
Pewnie zbudowałaś dom na nierównym terenie, a schody muszą się dopasować do domyślnej wysokości fundamentów (w twoim wypadku fundament jest niższy niż ta domyślna wysokość) i dlatego powstaje to wgłębienie.
Hej, jak w temacie. Może jestem ślepa, ale jej nie widzę. Proszę o pomoc.
Weraxera
01.03.2015, 13:42
Ja mam taki oto problem tylko na jednym moim save'ie. klikam Simem żeby szedł do pracy a mu się tak jakby ta interakcja anuluje sama z siebie > . < z tego powodu przestałam grać tą rodziną ale mam w niej kilka planów i teraz chcę do niego wrócić.. Muszę nimi brać urlopy żeby nie stracili tych prac. jedna Simka jest na 7 poziomie aktorskiej a drugi Sim na 1 poziomie filmowej dla nastolatków. czy może ktoś wie co mam zrobić?
1. Próbowałaś najpierw przebierać tych simów w strój służbowy zanim wychodzili do pracy?
2. Czy ostatnio przeprowadzałaś tę rodzinę na inną parcelę lub do innego miasta albo edytowałaś teren wokół domu?
@feliz13: opcje>zaawansowane opcje demograficzne (ostatnia zakładka) i na samej górze masz opcję "włącz postęp historii".
Weraxera
01.03.2015, 14:43
Nie próbowałam chyba tak robić, że ich przebieram ale to sprawdzę. Przeprowadziłam raz ale to dawno już. Do wieżowca z wieżowca. Nie edytowałam terenu.
Edit: przebrałam Sima w strój roboczy i dalej to samo.. :why:
A gdy akcja się anuluje, to sim ma nad głową dymek "nie mogę przejść"?
Weraxera
01.03.2015, 18:47
No właśnie nic nie ma nic nie robi, tylko jak się bliżej przypatrzę, to tak jakby się resetował jak daję mu tą interakcję.
W takim razie chyba tylko zainstalowanie modów Nraasa (MC base mod + cheats (https://nraas.wikispaces.com/MasterController) i Overwatch (https://nraas.wikispaces.com/Overwatch)) i wydawanie poleceń pójścia do pracy przez MC coś da.
Weraxera
01.03.2015, 19:24
To tak zrobię i potem napiszę, czy zadziałało :)
Nie przeczytałem wszystkich postów - bo być może się to zmieniło.
Postanowilem wrocic do gry i wiem, ze do suwakow(slidersow) potrzebny byl jakis hack. Niestety strony sclub nie ma - przynajmniej mi nie działa i nie wiem skąd dany slider hack pobrać. Mógłby ktoś doradzić? (przy okazji zlinkujcie mi jakieś stronki gdzie jest duuużo packagesów i modów do ściągnięcia :-) )
Slider hack: http://modthesims.info/download.php?t=434270
Linkarnia: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51668
co do linkarni chodziło mi o coś w stylu modthesims.info pamietam ze kiedys bylo cos jak to i tam tego baaaardzo duzo bylo(choć to działało bardziej na zasadzie google - cos ala 'wyszukiwarka' przez # czy inne oznaczniki/ w nazwie bylo blog? albo sims3?)
http://mysims3blog.blogspot.com/
http://www.sims3updates.net/daily.php
czy patch 1.55 wciaz bedzie mi dzialal jesli ostatnim moim zainst. dodatkiem jest studenckie zycie?
#wiem, nuubish pytanie ale jest 6, nocka zarwana i myslenie out.
Kędziorek
15.03.2015, 09:28
Będzie działał, aktualizacja nie wymaga dodatku. No i mi działa :)
justinea4
12.04.2015, 11:57
Ostatnio bawię się trochę modami nraas w tym MasterController, StoryProgression i ErrorTrap. Mam jednak problem z 2 rzeczami:
1. Gdy wysyłam dorosłych na darmowe wakacje, aby nastolatkowie mogli zostać sami w domu, po pewnym czasie gra ich usuwa z panelu z rodziną, a po wejściu do zakładki z relacjami mogę jedynie do nich sms-ować.
2. Chciałam się zapytać, czy da się w StoryProgression ograniczyć przeprowadzi, ale jednak ich całkowicie nie wyłączać? Po włączeniu- rodziny non stop przeskakują po wszystkich domach w otoczeniu, co nie jest mi na rękę. Z kolei po wyłączeniu Simowie, którzy biorą ślub nadal mieszkają osobno, co na dłuższą metę jest męczące, gdyż muszę ich "ręcznie" wyprowadzać i wprowadzać.
Gdy tylko pogram dłużej w trójkę, gra wyłącza mi się i pojawia się komunikat: "Błąd aplikacji The Sims 3. Aplikacja zostanie zamknięta" (w każdym razie sens jest taki, jak napisałam). Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Poza tym zdarza się, że Simy mi się zawieszają tj. w otoczeniu wszystko nadal się porusza, tylko mój Sim nie reaguje na polecenie i stoi tylko - czasem na tyle długo, że bardzo spadają mu potrzeby. Dodam tylko, że mam sześć dodatków do gry - chyba według mojego kompa to już za dużo, skoro już się buntuje przeciw mojej grze. :/
@Piwusia, pierwszy problem jest typowy dla TS3 i raczej nie można nic z tym zrobić. Dlatego warto zapisywać grę co 20-30 minut. Co do drugiego problemu, to domyślam się, że tak się dzieje przy przebieraniu się simów i zmianie wieku. To również typowy problem. Ja w takich przypadkach zapisuję grę albo ją zatrzymuję na kilka minut - w tym czasie ubranie zdąży się załadować, a czas nie upływa. Ewentualnie możesz używać kodu resetsim.
Rozumiem, dzięki - bo już myślałam, że gra jakoś nie współpracuje z moim laptopem. Poza tym nie mam problemów z trójką - działa mi płynnie - długo się ładuje (około 7 min.) przy rozpoczęciu gry tj. wejściu do otoczenia, ale to normalne. Miałam wcześniej problemy w Isla Paradiso - pojawiał mi się Blue Screen, ale po naprawie laptopa jest ok i oby tak zostało. Widząc ile błędów niektórzy mają w trójce, cieszę się, że u mnie nie jest najgorzej. Swoją drogą, nie sposób nacieszyć się opcjami, jak wszystko tak długo się wczytuje, zdarzają się błędy zapisy i w ogóle - szkoda, że twórcy w porę tego nie poprawili, bo kupując serię gier, raczej oczekujemy, że będzie działać bezproblemowo.
@up, akurat na długie ładowanie się otoczeń jest recepta - odsyłam do tego tematu: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=63365
Nie wiem co mnie pokusiło by zrobić sobie nurkowisko w SV,a tu nadeszła fala zacinek...
I mimo że zapisałam czy niezapisałam grę po zrobieniu nurkowiska,czy wyłączenia komputera bez zapisania zacinki są na każdej rodzince,ruszają się tylko rośliny,kryształki i Zzz.
Trwają czasami po naście minut,a ustają na dwie czy trzy.
Co robić?
to,co znalazłam na internecie,zrobiłam,to jest kopiowanie rodzin po kilkanaście razy,zmienianie ustawień graficznych,opróżnianie dysku,wyrzucanie rzeczy pobranych (fryzury,ciuchy) z gry,robienie reinstalacji (po czym wrzucałam zapis z moją ukochaną rodzinką),a mimo to to nadal trwa.
Czy to wina zawsze obwinianego kodu Testingcheatsenabled true,który był potrzebny do zrobienia nurkowiska?
Nie korzystam z niego wcale,na dysku mam 20 GB wolnego miejsca,a rzeczy pobranych mam mało,które wcześniej nie zacinały gry (i myślę że nie zacinają).
Może sprawdź jak gra będzie się zachowywać na nowym zapisie - inne na razie przenieś z folderu Saves gdzieś indziej, np. na pulpit i odpal grę bez nich.
Zrobiłam jak kazałaś,pograłam na nowym zapisie pół godziny i odziwo zacinek nie ma.
Czyli co zawiniło?
Użycie kodu?
stworzenie nurkowiska?
Czy co?
osobiście uważam że druga opcja odpada,bo takto tylko by się wieszało na jednym zapisie,a nie na wszystkich...
Skoro usunięcie starych zapisów pomogło, to pewnie jeden z nich był uszkodzony i to wpłynęło na całą resztę.
Ale tam w tym zapisie miałam rodzinkę z 7 pokoleniami...szkoda mi będzie ją stracić...
Może wrzucę ją jeszcze raz do Saves'ów i zobaczę,co się stanie...
Dobra,po pograniu pół godziny na tamtym savie z nurkowiskiem odziwo zacinki (a może raczej crashe?) zniknęły...czyli jak mniemam to wina kodu.
Mam rację?
Weszłam na jeden z zapisów i sobie trochę pograłam.
W pewnym momencie jak kliknęłam z sima na sima to ta biała ramka została na tym wcześniejszym.Myślałam że to jednorazowy błąd,wyszłam i weszłam do gry,mimo że ramki się naprawiły to kiedy później kliknęłam w ,,kontakty" to wszystkie simy z rodziny miały kontakty tego pierwszego,na ktorego przełączyłam się po ponownym wejściu.
Kolejna taka operacja nic nie dała.
Co robić?
zjemcikota
14.06.2015, 15:53
@up Nina, miałam dokładnie to samo. Mnie się działo to wtedy, gdy miałam jakieś zwierzę w domu. Po usunięciu było już okej. A jeśli nie to, to działał resetsim.:)
Innego rozwiązania tego problemu jeszcze nie znalazłam.
Reset Sim nie pomógł,ale odesłanie zwierzątka już tak.
Dzięki za pomoc :)
zjemcikota
14.06.2015, 20:27
Ależ nie ma za co.:)
Czy ktoś wie co poradzić na zbugowany dzwoniący telefon?
Od zeszłego simowego dnia mojej simce dzwoni telefon w kieszeni,mimo że nikt do niej nie dzwoni.
Próbowałam to jakoś wyłączyć, wyjść z gry,przeprowadzić do innego miasta lub na inną parcelę,zresetować Simkę,całe miasto,a mimo to nic nie pomaga,a nie chcę tej simki kopiować i wprowadzać od nowa,bo jest w połowie wypełnienia pragnienia życowego :(
Ktoś coś wie?
@up:
(...) Po prostu jak dzwonił kolejny telefon to kliknęłam "Zignoruj" i jest wszystko po staremu. Spadł mi kamień z serca, bo już myślałam, że tak zostanie. Takie błędy często mi wyskakują jak gra jest włączona dwa dni z rzędu (nie schodzi z paska zadań), jak niekiedy usypiam komputer :)
Czytałam też, że komuś w takiej sytuacji pomogła wizyta w króliczej norze.
Ech teraz to już nic kompletnie nie łapę...na kartce od akcesorii na której jest kod do podania na stronie TS3 pisze że kod należy wpisać na stronie TS3,kiedy niżej drobnym druczkiem pisze że kod jest do jednego konta Origin.Tak samo na Originie pisze w ,,dodaj kod produktu" (czy coś takiego) że wpisz 16-znakowy kod by <cośtam cośtam> mieć grę lub dodatek do gry.
To wreszcie te akcesoria mogę pobrać z strony TS3 czy z Origina?????
Konto Origin powinno być powiązane z kontem TS3, a kiedy wpiszesz kod w originie automatycznie masz zarejestrowaną grę. Ja tak przynajmniej miałam
Czyli jeśli wpiszę kod od moich akcesorii to będę miała je w bibliotece i będę mogła je pobrać przez program Originowy?Na pewno?
edycja:
i nie będę musiała wchodzić na simsowe strony?
bo w ostatnim założonym wątku już wyjaśniałam,że nie mogę wejść ani na stronę TS3 ani na nie mogę zalogować się przez e-mail na Originie...
Właśnie po to jest Orgin. Żeby móc pobierać stamtąd gry, nawet jeśli nie ma się płyty ;) A konto na TS3 to tylko konto poboczne - dzięki niemu możesz korzystać ze Store, zbierać odznaki (czy jak to się zwało), itp.
Ale nanapewno?
Bo na Originie pisze mi,że kod jest nieprawidłowy...
(Jeśli to nie wina Origina a kodu to dzwonię do Pomocy EA...ale z tym zawodu)
Pomyśl: jakby to tak nie działało, to po co istniałaby ta aplikacja? Skoro Orgin odrzuca twój kod, to może rzeczywiście powinnaś się skontaktować z Pomocą.
Nie wiem czemu ale ostatnio kiedy jakiś Sim/Simka z mojej rodziny ma urodziny i mam opcję wybrania mu/jej cechy,to mimo że jest w tej rameczce u góry w panelu wyboru cech to jej nie otrzymuje.
Co robić?
nie chcę by moje całe pokolenie dzieciaków miało po cztery cechy czy mniej,bo to ich najczęściej problem dotyka.
U mnie ten błąd występuje często, wystarczy wpisać kod "testingcheatsenabled true", przytrzymując klawisz shift kliknąć na sima, wybrać edycję sima w CASie i tam dodać cechy. Albo zrobić to samo za pomocą moda Nraas MasterController - to bezpieczniejszy dla gry sposób.
A z jakiej strony mogę bezpiecznie i bez wirusów pobrać owego moda?Wyskakuje mi kilkanaście stron z tym samym,a po ostatnim skanowaniu skanowaniu okazało się,że mój komputer jest na granicy życia i zawalenia i obawiam się,że jak jeszcze jakiś robak zostanie z czymś pobrany to się zatnie na amen :/
http://nraas.wikispaces.com/MasterController
Tylko czytaj uważnie bo jest dużo wersji i każda robi coś innego. Ciebie będzie interesował "base mod", reszta to takie jakby "dodatki ", każdy odpowiada za coś innego ;)
A mi ostatnio jak urządzam przyjęcie urodzinowe (dla dzieci, bo rodzice mają zamrożony wiek przy pomocy eliksiru) to zapraszam gości, siedzą. Nadchodzi czas na zdmuchiwanie świeczek i jedyne osoby, które przychodzą świętować to rodzina (mam tylko tę rodzinę w tej grze).
A reszta darmozjadów sobie gra na konsolach albo chleje z mojego barku >:C
Co to ma być.
Czy to błąd czy co?
Plus matka jak zabierze dziecko do tortu, to nawet nie czeka, żeby zobaczyć jak dorasta, tyl;ko natychmiast robi co innego.
Zwykle miałam normalnie, że wszyscy domownicy robili hałas z okazji urodzin (no chyba, że ktoś nie zdążył, bo był w łazience i przegapił okazje), a teraz tak dziwnie.
Miyoki, być może to bug. Albo niedociągnięcie (jakich pełno w TS3).
Jeśli chodzi o matkę: czy podczas tych urodzin ma już zaplanowane jakieś dalsze zadania, czy nie?
Nie ma.
Ale ma włączoną wolną wolę. Jednak i tak zwykle pomimo tego brali udział w urodzinach. A ona sobie idzie po drinka albo jeść.
Ten barek to zuo, tylko by wszyscy chlali podczas imprez >:C
Jeśli chodzi o wolną wolę, to masz ją ustawioną na "wolna wola (mało)" czy "wolna wola (dużo)"? Bo w pierwszym przypadku simka nie powinna sama w sobie anulować zadań.
Ale podejrzewam, że to po prostu efekt niedopracowania gry. Możesz ewentualnie zresetować tę simkę resetsimem. Albo wyłączyć wolną wolę.
Ja mam problem z moją simką podczas przyjęcia z prezentami. Zawsze kiedy zwoła wszystkich do prezentów dzwoni jej telefon, a ona go odbiera i później przez to nie może dołączyć do prezentów..
I pewnie się okazuje, że to jakaś okazja...
Mi też się czasami tak dzieje.
Szkoda, że jak biorę opcje "wycisz telefon", to to nic nie daje, bo dalej dzwonią z ciągle tyi samymi okazjami albo inni simowie, którzy chcą się umówić na randkę z moimi poślubiionymi simami..
I codziennie okazja, którą akurat można wyłączyć albo ktoś chce na randkę. Nie spotkanie jakieś przyjacielskie tylko randka.
Czy serio wyciszenie tel nic nie daje? :x
karrollus
07.07.2015, 14:19
Witam,
mam mały problem z Simami, nie mogę zmienić rozdzielczości na większą niż 1024x768, nawet jak ustawię w grze wyższą, to po ponownym uruchomieniu z powrotem to samo.
Może masz w jakimś programie ustawione optymalizacje gry? ja tak miałam, że Geforce Expirience mi ustawiał sam a ja szału dostawałam i musiałam odznaczyć, że ma optymalizować grę
Da się coś zrobić, żeby okna "nieużywanych" budynków w mieście nie były takie czarne? To często psuje dobre ujęcia. ;__;
http://i57.************/156eip0.jpg
http://i59.************/r2spzn.jpg
Ja tak miałam z oknami kiedy miałam chyba niskie detale ustawione, może masz coś w ustawieniach ustawione na niskie i wtedy może właśni się tak robić :/
Detale mam na najwyższe, ale spróbuję poprzestawiać coś z jakością detali parceli, powinno pomóc.
Dzięki za podpowiedź! ;)
Witajcie,
Mam dość nietypowy błąd,pożyteczny,aczkolwiek psujący plany mojej rodzinki.
Chodzi tu dokładnie o powalająco szybkie wbijanie umiejętności przez mojego młodego wampirka.
Problem z tego co zauważyłam pojawił się w Chinach.Kazałam wampirkowi-dziecku grać w szachy.Na maksymalnym speedzie czasu w realne (!!) pół minuty wbił 10 poziom logiki.
Podobnie stało się z fotografowaniem.Zrobił dwa zdjęcia miejscowym i nagle pyk-jedno zdjęcie wbijało mu 5 poziomów fotografowania.
Jak to zlikfidować???
No, wampiry w nocy uczą się bardzo szybko, to nie jest błąd gry. Jeśli masz dodatkowo wykupioną nagrodę "szybko się uczy" lub ten sim ma cechy, które wiążą się jakoś z daną umiejętnością (np. sim z cechą "geniusz" szybciej nauczy się logiki), to ten wampir będzie uczył się jeszcze szybciej ;)
Ale on uczył się logiki od 11 do popołudnia,nie ma cechy ,,szybko się uczy" ani ,, geniusz"
Zresztą,to mało możliwe by ten sim wbił 10 poziomów w ledwo 3 simowe godziny,bo tyle mniejwięcej minęło.Inne wapiry i tak czy siak by się uczyły znacznie dłużej....
Jak nie wierzysz, to luknij na ten filmik: https://www.youtube.com/watch?v=0HOp_Qz2P8M
Właśnie to u mnie się dzieje.Czyli jednak to nie błąd?
Wow....
OKAZDAAS
12.08.2015, 12:32
Mam problem z grą. Mój sim jako łowca duchów miał misje na pewnej parceli gdzie trzeba było zlikwidować groźne duchy, które posiadały jakieś dziwne ciuchy... I ja dzięki kodowi testingcheatsenabledtrue edetowalam duchy w CAS i były tam wszystkie rodzaje śmierci. I nawet te z innych dodatków, których nie posiadam (szybka jazda) ! Kiedy wyszlam z CAS dodalam te 2 duchy do aktywnej rodziny, duchy znikły po krótkim czasie, ale wszystko się popsuło... Kiedy chce wejść w edytuj miasto to za każdym razem pisze, ze nie mogę wyjść kiedy twój SIM umiera ! :( Podróże, wyjazd na studia nie mogę z tego skorzystać bo pisze ze jest problem z edycja miasta... Nie mogę nic zrobić. Jakas porada ????
A ja mam pytanie.
Moja simka jak chodziła do pracy jako pogromca duchów, gdy awansowała i zmienił jej się strój to chodziła całkiem nago. Nago, bez cenzury.
Śmiesznie trochę, bo kodów nie używam ani żadnych modów ani nic.
A w TS2 nawet jak próbowałam usunąć cenzurę, to coś mi nie szło ^^
Mój Sim, który też awansował w sporcie to też nago łaził bez cenzury. Jak przebierał się w normalny strój to było ok.
Dodam, że jak klikałam "przebierz się" to w opcji "do pracy" było pusto.
http://screenshooter.net/102553018/npkbnjh
Po drugie. Do moich Simowych dzieci/nastolatków przestał podjeżdżać autobus. Więc jak ich nie przypilnuje to nie idą do szkoły.
Nie wiem czemu tak się stało. Na początku było spoko, a teraz nie przyjeżdża i nie przyjeżdża.
Może po przebudowie domu coś się stało?
Kędziorek
12.08.2015, 20:53
Mam problem z grą. Mój sim jako łowca duchów miał misje na pewnej parceli gdzie trzeba było zlikwidować groźne duchy, które posiadały jakieś dziwne ciuchy... I ja dzięki kodowi testingcheatsenabledtrue edetowalam duchy w CAS i były tam wszystkie rodzaje śmierci. I nawet te z innych dodatków, których nie posiadam (szybka jazda) ! Kiedy wyszlam z CAS dodalam te 2 duchy do aktywnej rodziny, duchy znikły po krótkim czasie, ale wszystko się popsuło... Kiedy chce wejść w edytuj miasto to za każdym razem pisze, ze nie mogę wyjść kiedy twój SIM umiera ! :( Podróże, wyjazd na studia nie mogę z tego skorzystać bo pisze ze jest problem z edycja miasta... Nie mogę nic zrobić. Jakas porada ????
Po pierwsze, próbowałaś kodu resetsim imię nazwisko sima?
Albo wejdź w inną rodzinę i dodaj kodem tego sima do niej i później zobacz czy da się przeprowadzić.
Miyoki, być może pobrałaś "nagie" ubrania i gra losowo je przypisała tym simom. W takim wypadku wystarczy zmienić w CAS te ciuchy na inne (najlepiej za pomocą Nraas MC, ale można też użyć testingcheatsenabled true).
Co do braku autobysu, to może zwyczajnie w jakiś sposób zablokowałaś drogę na parcelę i nie ma jak podjeżdżać. Sprawdź czy czegoś tam nie postawiłaś w trakcie przebudowy.
CademZoe
16.08.2015, 09:34
Nina14!, To akurat jest normalne, jak urodziło się wampirem, to w kilka minut rozwinie umiejętność do pełna. Nie z wszystkimi tak jest, bo np z gotowaniem uczy się wolno ;P Możesz spróbować nraasem zamienić dziecko w człowieka i z powrotem w wampirka. Mi się kiedyś coś popsuło w grze i dziecko mimo to, że było wampirem, to wbijało umiejętności jak inne dzieci, ale to chyba rzadkie błędy. Ale chyba nraas nie pomoże, bo jak mi dziecko wampir dorosło i zamieniłam je w człowieka, to już do końca życia miało taki speed.
effiedreams
19.08.2015, 12:13
Kochani, może możecie mi pomóc? Chcę zobaczyć kody licencyjne do każdego dodatku do The Sims 3 na Origin, po nowej aktualizacji dodatki the sims 3 przenieśli do Szczegółów gry, i gdy kliknie się prawym klawiszem to pojawiają się szczegóły The sims 3 i kod a niżej są dodatki, tylko, że jak klikam prawym klawiszem na jakiś dodatek to jest tylko opcja Graj, nie ma jak sprawdzić kod do danego dodatku, wiecie jak je sprawdzić?
pomocy? ktoś wie?
@Kędziorek: Nie pisz posta pod postem
Może po prostu spytaj o nie kogoś z pomocy na Orginie? Albo przynajmniej spytaj gdzie możesz je znaleźć.
Czy jeśli wszystkie dodatki mam zainstalowane normalnie z płyt a jeden z origin to będzie miało to wpływ na grę? Chodzi o to, że z origina mam zainstalowany ostatni dodatek ponieważ w moim laptopie nie ma napędu. Mam napęd zewnętrzny, ale on buczy i huczy i po prostu nie chcę mieć go cały czas podłączonego
Nie, to nie ma żadnego wpływu na grę.
justinea4
10.09.2015, 21:01
Ja mam pytanie czy w TS3 da się posegregować dodatki z neta w folderze Downloads na różne podfoldery (np. okna, drzwi itd.). Próbowałam tak zrobić, ale niestety gra mi ich później nie wykrywa w Launcherze.
Chyba nie rozumiem, chcesz segregować pliki s3packs? Tylko po co skoro po zainstalowaniu i tak są kompresowane? A jak chcesz mieć cc samodzielnie segregowane, to instaluj pliki jako packages.
Simowie przed zrobieniem jakieś interakcji często stoją przez jakiś okres czasu i nic nie robią (tak jakby dopiero po jakimś czasie do nich dotarła informacja). Jest na to sposób ?
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68326
Patrz powyżej! :)
<Smerfetka>
30.10.2015, 20:09
Ja mam problem trochę innej natury. Zapomniałam hasło do TS3 Store, dzisiaj zdecydowałam się założyć nowe i... zarejestrowałam dodatek, simpoints nie otrzymałam, potem spróbowałam zarejestrować podstawkę. NIE! Bo ktoś już zarejestrował tę grę! Czyli to chyba znaczy, że moje konto i simpoints bezpowrotnie szlag trafił. Chce mi się wyć ze złości.. :(
Czy miał ktoś z was może problem z brakiem planu zajęć na studiach? Mam ten problem znowu i już brak mi pomysłów co z tym fantem zrobić..
Shattered
09.11.2015, 22:37
Gra z duza iloscia CC dlugo sie laduje i wolno chodzi. Czy mozna cos zrobic bez usuwania CC?
Rumanzovia
10.11.2015, 13:29
Shattered - też mam ten problem i nie wiem za bardzo jak temu zaradzić. Być może długie wczytywanie się gry, ale tylko po wyborze otoczenia, jest spowodowane jego wielkością. Zmiana go na mniejsze powinna pomóc, ostatnio nawet takie znalazłam (https://www.google.com/url?q=http://mysims3blog.blogspot.com/2014/01/aleview-empty-world-by-emperorsims.html&sa=U&ved=0CAUQFjAAahUKEwiw7pW79IXJAhUGjiwKHUtQDKk&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNEAuP958r89oTifMvnZPgbT1IWUXw). Sama gra też powinna w nim płynniej chodzić, z tym że jest puste i trzeba samemu poustawiać parcele. Zmniejszenie jakości i rozdzielczości też powinno pomóc. W sieci jest mnóstwo tego typu porad, które pewnie już znasz.
x3Kitty - to pewnie będzie rada godna wybitnego specjalisty, ale spróbuj zrobić reinstalację tylko tego dodatku. Jeśli nie pomoże, to całej gry (save'y wystarczy gdzieś zapisać). Spróbuj też wywalić na jeden raz wszystkie mody i zobaczyć czy to pomoże (szczególnie suwaki i nraas), jeśli je posiadasz.
Rumanzovia zdecydowałam się na reinstalację już jakiś czas temu, ale całej gry.. sam dodatek nic nie daje. Doszłam do wniosków, że to CC ze strony thesimsresource ma taki wpływ na moją grę niestety..
Rumanzovia, Shattered - tak, można coś zrobić. Przede wszystkim skompresujcie (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60430) packagesy, które tylko można. Wcześniej przeskanujcie swój folder Mods za pomocą tego programu (http://modthesims.info/d/387006) i pousuwajcie wszystkie zaznaczone mody (poza ciemnożółtymi, nie szkodzą grze). Poza tym polecam ten poradnik (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66974).
Shattered
11.11.2015, 18:24
Czyli te które są zaznaczone jako Conflict, mogą zostać?
Shattered
11.11.2015, 20:08
Mam inny problem, otóż po wejściu w edycję miasta z poziomu parceli, gra ładuje się, ale kursor się nie kręci, po prostu jest kursor myszki. Gra muzyczka, w menedżerze działa normalnie.. Tzn. że gra się zawiesiła, czy trzeba dłużej poczekać?
Czy czyściłaś zapisy za pomocą S3PE?
Shattered
11.11.2015, 22:32
Nie, nie wiem jak to zrobic
A robiłaś coś grą cokolwiek?
Shattered
12.11.2015, 21:55
W jakim znaczeniu? Usuwam regularnie pliki cache..
No i kolejny problem. Usunęłam w Sunset Valley parcelę na której był szpital i nie mogę postawić nowej, bo mówi mi że nie można umieszczać na drogach. Można coś na to poradzić?
Witam (ponownie),
mam problem z aktualizacjami.Przy próbie instalacji do gry kilku mebli oraz miast pobranych ze Store (tzn.Roaring Heights i Riverview) wywala mi błąd,że nie mam najnowszych aktualizacji.Wcześniej jakieś się pobierały,teraz mam wersję gry 1.69.36.024017.Pamiętam że kiedyś w launcherze TS3 był panel ze sprawdzaniem i pobieraniem aktualizacji,ale teraz zastąpił go ten z dodatkami i akcesoriami,a na Originie przycisk ,,sprawdź aktualizacje" jest zaszarzony.Co zrobić by załadować te elementy do gry?
Proponuję wrócić do poprzedniej wersji gry ;)
Psychosis
11.01.2016, 11:32
Czy niestety, taki już urok mebli ściągniętych z internetu, że dzieci leżą "pod" kojcami, a na stolikach nie można nic postawić, bo jest tak jakby przedmiot stał na ziemi? Czy można to może jakoś obejść? :| : /
Z ustawianiem rzeczy na stolikach i innych meblach można sobie poradzić za pomocą OMSP (http://modthesims.info/d/428179).
Hej wszystkim.
Czy tylko ja tak mam, ze po zmianie grupy wiekowej moi simowie mają przeżyte juz parę dni? Tzn. Chodzi mi o to, ze np. sim powinien żyć przez 30 dni w danej grupie wiekowej, zamiast tego pokazuje mi, ze do zmiany grupy wiekowej pozostalo juz tylko 23.
Jak to naprawić?
CademZoe
29.04.2016, 21:50
@Up Minęło już trochę czasu, ale będzie dla potomnych :P . Trzeba wpisać kod testingcheatsenabled true, kliknąć na sima i wybrać opcję "Edytuj w CAS". Po powrocie do trybu życia dni simowe powinny się cofnąć. W przeciwnym razie powtarzać do skutku.
Laselight
19.06.2016, 20:05
Mogę zrobić cokolwiek z moją trójką?
Chciałam sobie zagrać w trójkę po długiej przerwie, to instaluję ją, uruchamiam, a tu na etapie tego ekranu, co się pojawia przed zapisami wywala mnie do pulpitu. Ewentualnie wywala mnie w grze. Obojętne, czy włączę grę z CC, czy włączę bez, uruchomienie w trybie administratora też nie ma wpływu na to, że wywala. Wymagania spełniam, reinstalowałam kilka razy i nic.
Próbowałaś korzystać z tych porad (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=66974)?
hej! Po reinstalacji gry mam pewien problem z instalowaniem dodatków z internetu (mam na myśli pliki udostępnione przez graczy, nie jakieś piractwo).
Problem ma dwie strony. Po pierwsze:
Pliki packages nie działają. Tak, zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją, jestem pewna bo robiłam to już wiele razy (zresztą dla pewności odpaliłam jeszcze instrukcję i sprawdziłam) - mam plik resource, mam odpowiednie foldery, mam mod dopasowany do wersji gry (nraas MC 1.66-1.69, moja gra ma wersję 1.67), a mimo to w grze menu MC się nie pojawia :(
Po drugie: pliki sims3pack... mam masę takich, które ściągałam z różnych stron przez x lat i wiem, że są to takie dodatki/ubrania/meble/fryzury, które lubię i które nie mają błędów, więc chciałam je sobie wgrać. Niestety z jakiegoś powodu nie mogę.
Za to jak szukałam sobie jakiejś fajnej parterowej parceli na giełdzie wymiany i wgrywałam pliki stamtąd to launcher działał bez problemu.
Problem z packages jest od początku tej instalacji gry, a problem z sims3pack zauważyłam dziś.
Jakieś pomysły jak to naprawić albo chociaż co jest przyczyną?
Próbowałaś instalować packages drugim sposobem, tzn. w lokalizacji C:/Program files (x86)/Electronic Arts/The Sims 3? (Uwaga #1, to ta "mniej bezpieczna" metoda. Uwaga #2, przy tej metodzie plik resource wkleja się bezpośrednio do folderu The Sims 3.)
Robiłam to właśnie tą metodą, nie wiedziałam, że jest jakaś inna - jak wygląda w takim razie pierwszy sposób?
Tworzysz folder Mods, wklejasz do niego plik resource i tam tworzysz folder Packages. Zaś folder Mods wklejasz w lokalizacji Dokumenty/Electronic Arts/The Sims 3.
Laselight
20.08.2017, 18:33
Co mam zrobić? Mam problem taki, że gdy próbuję kliknąć na jednego sima z rodziny lub kliknąć na telefon to nic się nie dzieje. Na innych z rodziny to działa. Resetowanie sima jak i miasta nic nie daje. Mam masę CC, a z modów tylko Nraasy i mod na fajki.
kessaris
02.01.2018, 14:50
Cześć wszystkim.
Czy istnieje jakiś sposób, aby simowie z rodziny, którą gram starzeli się a sąsiedzi, npc itd. nie?
Na moje nie ma takiej opcji.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.