PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania i odpowiedzi

Strony : [1] 2 3 4 5 6 7 8

StekZSerem
11.01.2011, 10:56
Mój sim nazywa się Beau (jest to gotowy sim)i poszedł raz do parku,leśną drużką,doróżką,no i dobra jest już w tym parku nie i miał w wyposażeniu laptopa i dałem aby sprawdził czy ktoś mu odpisał na nieodpowiednią wiadomość na forum i potem poszedłem zobaczyć co ta kochanka od niego (xD)robi i potem wrociłem do Beaa i zobaczyłem jego ekwipunek...a tam nie ma laptopa!:O

Ilona:założyłam ten temat,abyście tutaj mogli zadawać pytania odnośnie problemów z gra,a nie zakładać osobny temat do każdego pytania

Meggie
11.01.2011, 19:47
To ja zadam swoje bo tematu sie nie doczekam...
Miałam potrzebę przesunięcia simkę kodem "moveobjects on", niestety, po zastosowaniu tego kodu mam z nią problem. Widzę ją tylko jak jest na piętrze, jak schodzi na parter, to widzę czynności które wykonuje (np. otwiera się lodówka) ale jej nie widać. A jak wychodzi na dwór to dopóki mam nastawiony widok na piętro to ją widzę, a jak zmieniam na parter to już mi znika z pola widzenia i ta sama sytuacja. Często też tak jakby nie może czegoś wykonać na piętrze bo "zapada się" w podłogę... Proszę o pomoc..

Kamis
11.01.2011, 19:50
To ja zadam swoje bo tematu sie nie doczekam...
Miałam potrzebę przesunięcia simkę kodem "moveobjects on", niestety, po zastosowaniu tego kodu mam z nią problem. Widzę ją tylko jak jest na piętrze, jak schodzi na parter, to widzę czynności które wykonuje (np. otwiera się lodówka) ale jej nie widać. A jak wychodzi na dwór to dopóki mam nastawiony widok na piętro to ją widzę, a jak zmieniam na parter to już mi znika z pola widzenia i ta sama sytuacja. Często też tak jakby nie może czegoś wykonać na piętrze bo "zapada się" w podłogę... Proszę o pomoc..

Eej miałam identycznie. Wzięłam simka i jak się nie mylę to postawiłam znowu na piętro wyżej i pomogło.

// 2 razem to też nic nie pomogło, zostawiłam ją tak po kilku godzinach [simowych] już było normalnie.

Meggie
11.01.2011, 20:58
już ją przenosiłam, na dół, na dwór, na górę i nic ... -.-

StekZSerem
12.01.2011, 13:12
ej co wy robicie w moim temacie pomagacie mi czy co?!
a już znalazłem laptop sim zapomniał go zabrać z parku był tam heh ;)

Ilona
14.01.2011, 08:47
ej co wy robicie w moim temacie pomagacie mi czy co?!

a moja notkę w pierwszym poście czytałeś?

kalafjor
16.01.2011, 16:34
Nie mogę zainstalować plików sim3pack.:((
Po dwukrotnym naciśnięciu pojawia się launcher i dalej nic.
Pliki z Giełdy i Store mogę instalować.:((

Chryzantem Złocisty
16.01.2011, 16:37
e,no bo sims3packi się instaluje w launcherze?
w "Pobranych"

kalafjor
16.01.2011, 16:49
Uhm...
Chodzi o to, że one się w ogóle w launcherze nie pojawiają.

Ashley
23.01.2011, 10:46
Nie wiem czy to dobry temat, ale spróbuję. Mam the sims 3 na ps3 i tu pojawia się problem. Jak tam się zmienia aktywną rodzinkę? Z góry dzięki za odp :)

kalafjor
24.01.2011, 16:05
Chcę zainstalować PZ bez płyty, czyli przez DM. Czy jest możliwość pobrania gry na inny dysk niż C? Mam tam najmniej miejsca i teraz nie mogę pobrać. -.-

Ilona
24.01.2011, 16:20
pobrać możesz na jaki dysk chcesz,ale zainstalowana musi być na tym dysku co gra

manianka
24.01.2011, 18:10
Mam pytanie. W menu (tym gdzie możemy wybrać zapisany już plik czy zacząć nową grę) wybrałam opcję resetuj samouczek. Teraz gdy chcę zacząć nową grę to w mieście zniknęła mi opcja grania gotową rodziną która już mieszka w domu. A więc mam tylko 2 opcje: stworzyć nową rodzinkę lub wprowadzić do domu. Nie wiem co się stało. Da się to jakoś cofnąć aby znów można było grać gotową rodziną? Próbowałam we wszystkich miastach, ale w każdym jest to samo...

Ilona
24.01.2011, 18:29
na podglądzie miasta wejdź w jego edycje i zmień aktywna rodzinę,na ta,którą chcesz grac

kalafjor
24.01.2011, 19:44
pobrać możesz na jaki dysk chcesz,ale zainstalowana musi być na tym dysku co gra
No właśnie nie
. Gdy naciskam "pobierz" to pisze mi, że nie ma miejsca wolnego. DM chce zainstalować na C, a ja nie.:((

e: JUŻ NIE TRZEBA. PORADZIŁEM SOBIE. ^^

Natix
25.01.2011, 09:19
Ja miałam podobną sytuację, przerzuciłam wszystko na D i gra mi nie chodziła.
W ogóle, kiedy wsadzałam płytę i pokazywał się ekran auto-odtwarzania to od razu wyskakiwała tabliczka :wystąpił błąd. Szczegóły w dzienniku.
No i musiałam z powrotem na C i teraz działa...
Edit: Gdzie mieszkają listonosze, pracownicy opieki społecznej, dostawcy pizzy?
Zawsze mnie to intrygowało.

Chatoyant
25.01.2011, 12:12
Moje simy, które mieszkały w apartamentowcu, miały za sąsiada czarnego, łysego faceta o nazwisku Serduszko, który był pracownikiem opieki społecznej :P

Takie simy nie mają rodzin i mieszkań, ale jak widać w PZ 'pozwolili' im mieszkać w tych 'czarnych dziurach', bo to bez różnicy czy mieszkają tam, czy nigdzie i tak nie możesz ich odwiedzić i tak. ;)

Emallie
26.01.2011, 11:51
"wystąpił poważny bląd w zapisie ........ Zalecane jest właczenie aplikacji ponownie" Gdy chce włączyć mój zapis pojawia się coś w tym stylu . Próbowałamm już z tymi backupami ale to nie działa !! Chyba że coś xle robie :p Bardzo lubię tą rodzinke. PRoszę POMOCY !

eklera123
27.01.2011, 10:36
Emallie również mam ten problem. Nie wiem o co chodzi, wie ktoś? Kilka rodzin już straciłam - a dość mam takiego grania..

Emallie
27.01.2011, 11:50
Ja tam na szczęście zawsze robię "kopię miasta" z ostatniego zapisu. Uff , ale tam mam tyyyle zaległości..... :D Polecam robienie takich kopii:D

Harry787
27.01.2011, 14:16
Coż najprawdopodobniej macie na swoim kompie trojana . On niszczy niektóre pliki. To wirus.

Chryzantem Złocisty
27.01.2011, 14:33
naprawdę Trojan to wirus?dzięki,co ja bym bez Ciebie zrobiła :|
jeśliby by miały trojana,to usuwałby również inne,ważne dla funkcjonowania systemu pliki,a nie tylko od simsów...zawsze wydawało mi się,że wirusy są zaprogramowane tak,żeby niszczyć ważne rzeczy.

Emallie
27.01.2011, 16:59
Wirusa napewno nie mam, gdyż ostatnio mam bardo dobrego antywirusa i przychodził do mnie facet naprawiac komputer ( m.in. wirusy usuwać) I mówił że to najlepszy antywirus więc mam nadzieje ze to prawda. Codziennie sięautomatycznie skanuje i nic nie wykrytu. I tak jak powiedział Chryzantem Złocisty usuwało by też inne pliki/ Czytałam o wirusach i wiem troche co one "wyprawiają" np. pojawiająsięni stąd ni z nikąd reklamy, leci ci jakaśmuzyka teżz nikąd ( u mnie kiedyśbyły to kury i pianie kogutów,, oraz jakieś sredniowieczne muzyki :D) A teraz nie mam żadnych oznak wirusów.:D
Właśnie dla pewności skanuje komputer :D

hellraiser
27.01.2011, 17:06
Wirusa napewno nie mam, gdyż ostatnio mam bardo dobrego antywirusa i przychodził do mnie facet naprawiac komputer ( m.in. wirusy usuwać) Codziennie sięautomatycznie skanuje i nic nie wykrytu.

To, że nic nie wykrywa, niekoniecznie oznacza to, że komputer nie jest zainfekowany wirusami czy innymi syfami. :P

Emallie
27.01.2011, 17:19
To, że nic nie wykrywa, niekoniecznie oznacza to, że komputer nie jest zainfekowany wirusami czy innymi syfami. :P

Tak, wiem ale nie mam żadnych oznak wirusowych. :P I nic mi nie usuwa. A taki przypadek w simsach mam pierwszy raz...

Ashley
29.01.2011, 10:28
Ponawiam pytanie:

Nie wiem czy to dobry temat, ale spróbuję. Mam the sims 3 na ps3 i tu pojawia się problem. Jak tam się zmienia aktywną rodzinkę? Z góry dzięki za odp

szakal
29.01.2011, 17:18
WItam, chciałbym zobaczyć drzewa simów którzy nie sa w mojej rodzinie ale nie widzialem takiej opcji. Chciałem przełączyć rodzinę którą aktualnie gram i w ten sposób to sprawdzić, ale wyskakuje wtedy komunikat, że wszystko stracę. Czy wtedy stracę wszystko co zrobiłem moimi simami?? I czy gdybym przełączył rodzinę to zmiany które zrobiłem starą rodziną będą widoczne czy wszystko będzie od początku?

Kamis
29.01.2011, 17:28
Chodzi o to że stracisz wszystkie okazje, i pragnienia simów.

kalafjor
29.01.2011, 21:03
Wiem, że był kiedyś taki problem.
Chodzi o to, że moja simka kupiła nowy dom i on stoi jakby na złomowisku. W całym ogrodzie mam dużo tych zepsutych sprzętów. Nigdy nie było tam złomowiska, bo o Sunset.:((

szakal
29.01.2011, 22:26
a punktow za spelnione marzenia nie strace?

Kamis
30.01.2011, 00:23
Nie stracisz.

Emallie
30.01.2011, 17:06
Własnie tworze nowy świat. Jak zrobic zeby była mgła taka jak w twinbrook ? Stawiam te emitery mgły ale to nic nie daje. tylkojak się zblizy to jest mgła , a le taka inna niz w twinbrook tzn. nie porusza sie. I widac te "kulki" ktore są tymi emiterami mgły :D Pomóżcie ! A i co to znaczy jak naciska sie w edycji gry na tą kulke ctrl i shiftem to jest cos takiego . dodaj opcje osmalenia ( cos w tym stylu:P) co to znaczy?

hellraiser
30.01.2011, 17:31
Wiem, że był kiedyś taki problem.
Chodzi o to, że moja simka kupiła nowy dom i on stoi jakby na złomowisku. W całym ogrodzie mam dużo tych zepsutych sprzętów. Nigdy nie było tam złomowiska, bo o Sunset.:((

Wpisz testing[...] a następnie buydebug i sprawdź czy nie masz czasem rozsiewaczy złomu na parceli ;)

szakal
31.01.2011, 16:54
Mam jeszcze jedno pytanko dot. zmiany rodziny. Czy jak zmieniam to moja stara rodzina żyje sobie bez mojej ingerencji? Starzeją się, umierają itd? A może jak do nich wróce to kontynuuje z ostatniego sejwa?

Chatoyant
31.01.2011, 17:06
Jeśli masz w opcjach włączony postęp historii i starzenie się to po zmianie aktywnej rodziny tamte simy będą się starzeć i dalej sobie żyć po swojemu ;)

rafall
31.01.2011, 20:00
Nie wiem jak zrobić basen o nieregularnych kształtach, gdy buduję basen mogę robić zaokrąglone boki ale nie wiem jak je przekręcać, proszę pomóżcie

Ilona
01.02.2011, 10:17
używa się do tego tych przycisków , .

Caille
01.02.2011, 12:56
Mam problem. Kiedy grałam, chciałam zmienić aktywną rodzinę. Jestem więc na podglądzie mapy, wybieram rodzinę, próbuję wejść do domu... i wtedy panel sterowania podczas podglądu mapy znika, widzę całe miasto z góry, ale żadnych ikonek, nic. Żeby wyjść z gry, musiałam przejść na pulpit i tak ją zamknąć. Rozwiązałam ten problem mniej więcej tak, że zapisałam tę rodzinę w skrzyni, usunęłam i z powrotem wprowadziłam ją do domu, ale szukam innego rozwiązania, bo kontakty z miejscowymi są dla mnie ważne ;)

Kamis
01.02.2011, 13:26
Bo może jesteś na podglącie miasta? Jak tak znowu będzie, to kliknij "M".

Caille
01.02.2011, 14:01
Klikałam. Klikałam wszystkie możliwe klawisze. Nic nie reaguje.
Normalnie powinno być tak, jak się wchodzi w nową rodzinę, że pojawia się "Ładuję" czy coś w ten deseń i kamera przybliża się do rodziny. Mi się wtedy "zawiesza" i ani drgnie.

Kamis
01.02.2011, 14:02
Chyba zostaje granie albo tylko tą jedną rodziną, albo wprowadzenie simów do nowej gry :\

LillyGreace
02.02.2011, 08:49
hej, mam taki problem. grałam kilkoma rodzinkami, są zapisane. gdy stworzyłam nową simkę chciałam zapoznać ją z chłopakiem z poprzedniej ale...ta rodzzinka nie mieszka w swoim domu, ten dom stoi pusty! i tak z każdą. o co chodzi?

enusiaq
02.02.2011, 09:13
A mi się wczoraj tak poprzestawiało, że nie mogłam jechać na zakupy :/ Stało się to po tym jak pozmieniałam cechy sima (za punkty) i zrobiłam z niej Wegetariankę.
Pomyslalam, ze moze teraz nie moze robic zakupow w sklepie (wiem glupie) zaczelam zbierac punkty na nowo ale opcja sie sama odblokowala..

Owl Finch
02.02.2011, 09:22
hej, mam taki problem. grałam kilkoma rodzinkami, są zapisane. gdy stworzyłam nową simkę chciałam zapoznać ją z chłopakiem z poprzedniej ale...ta rodzzinka nie mieszka w swoim domu, ten dom stoi pusty! i tak z każdą. o co chodzi?

A te wszystkie rodziny są w jednej grze? Mam na myśli, czy są w jednym zapisie, kiedy wchodzisz do gry. Druga sprawa... Może masz włączony postęp historii? Wtedy simy potrafią się same przeprowadzać...

Soap
02.02.2011, 09:31
Witam! Jest jakiś sposób aby wysłać aktywnego sima do edytora, żeby móc go kompletnie wyedytować bez rozpoczynania gry od nowa? Chodzi mi o taką samą możliwość edycji jak przy tworzeniu nowej rodziny.

LillyGreace
02.02.2011, 09:37
tak, są w jednym zapisie. nie wiem co to ten postęp historii:P

nawet wprowadziłam simkę do domu obok innej rodzinki którą stworzyłam to jest napisane, że dom jest pusty ;/

proszę, niech mi ktoś pomoże w tym... po prostu jest tak, że np mam simkę wprowadzę ją do domku, potem ją zapisuję tworzę np sima i chcę go wprowadzić do domku obok to ok wprowadzę ale jest napisane, że w domku tej simki nikt nie mieszka, ba, jest on wolny! :( help, niech ktoś się wypowie co mogę zrobić:(

Owl Finch
02.02.2011, 11:55
Soap -> MasterController. Poszukaj, na forum jest mnóstwo informacji o nim.
LillyGreace -> Postęp historii jest w opcjach gry, tam gdzie starzenie się simów. Odznacz go i sprawdź czy nie będą się przeprowadzali.

Kamis
02.02.2011, 14:27
Nie mogę wysłać klubu na store. Jak go zaznaczam, i klikam wyślij każą mi się zalogować:
http://img707.imageshack.us/img707/9001/beztytuusif.jpg
Jak wpiszę email i hasło, klikam ok i znowu każą mi się zalogować, i w kółko :| Has,ło i email wpisuję na 100% dobrze...

Ilona
02.02.2011, 14:37
zainstaluj EDAM na nowo,przed instalacja zresetuj kompa,poszukaj go w google

LillyGreace
02.02.2011, 14:51
odznaczyłam postęp historii.
żeby wypróbować, czy to coś da, stworzyłam nową rodzinkę, wprowadziłam do domu, zapisałam. przeszłam do menu głównego, kliknęłam nowa gra, podświetliły mi się rodziny na mapie i są tylko te maxisowskie,moich nie ma ;/

Chatoyant
02.02.2011, 14:59
odznaczyłam postęp historii.
żeby wypróbować, czy to coś da, stworzyłam nową rodzinkę, wprowadziłam do domu, zapisałam. przeszłam do menu głównego, kliknęłam nowa gra, podświetliły mi się rodziny na mapie i są tylko te maxisowskie,moich nie ma ;/
Żeby wprowadzic nowa rodzine/pograc juz stworzonymi w tym samym mieście, w którym żyją już simy którymi grasz nie klikasz 'nowa gra', tylko wchodzisz w edytuj miasto-> zmien aktywna rodzine, wyskoczy ci komunikat, ze stracisz okazje i pragnienia (ale to nic), klikasz ok i dopiero teraz tworzysz nowa rodzine i wprowadzasz obok tamtej :P

Kamis
02.02.2011, 15:10
Fakt, dzięki, pomogło :>

kalafjor
02.02.2011, 17:10
Czy tylko u mnie pliki simsów nie chcą się defragmentować?!!:|

Smokk
02.02.2011, 17:37
Ja mam takie pytanie, musiałem eksmitować simów żeby przebudować dom. Potem kiedy chciałem zapisać i wyjść z gry pojawiła się informacje że rzeczy w schowku zostaną utracone. Kiedy włączyłem grę nie widzę moich simów. Co się z nimi stało?? czy zostali usunięci?? Jak ich odzyskać??

LillyGreace
02.02.2011, 20:15
dzieki za pomoc:)

Fatumka
04.02.2011, 18:41
A ja mam takie pytanie natury technicznej... Bo tak znajduje różne rzeczy na necie fajne, ciuszki i w ogóle... I te w formacie sims3pack są później w launcherze... Czy jak je usunę z folderu "pobrane" w launcherze, to stracę je również w grze?
Bo tak dorzucam co jakiś czas nowe rzeczy tam i już nie mam siły sie przez ten stos przekopywać, ale nie chcę ryzykować ^^"

Chryzantem Złocisty
04.02.2011, 18:46
możesz usuwać rzeczy z folderu "Downloads" czy tam "Pobrane".
ale nie przez launcher,tylko idziesz do folderu gdzie je wrzuciłaś i stamtąd usuwasz.
po instalacji sims3packi znajdują się gdzie indziej ;)

Fatumka
04.02.2011, 18:51
O matko, serio? Dzięki! Uff to mi da przynajmniej 1 giga wolnego miejsca XD

Czechu
04.02.2011, 19:57
Nowe miasto:

Witam po wejściu do gry mam tylko Silent Valey czy jakos tak jak inne wybrać ?

Fatumka
04.02.2011, 20:02
Sunset Valley pewnie ;)
Jeśli masz tylko podstawową wersję gry dostępne jest tylko jedno miasto. Jeśli masz dodatki jakieś zwykle po prostu obok nazwy miasta jest strzałka, klikasz i wybierasz inne miasto ;)
Można też ściągnąć z internetu miasta takie jak Riverview czy Barnacle Bay(stworzone przez EA) lub miasta stworzone przez innych graczy :) .

lizzielovesit
04.02.2011, 20:17
nie mam głowy na szukanie czy było, czy nie.
w każdym razie:
psoaidam TS3, TS3 WP, TS3 SZYBKA JAZDA, TS3 KAR.
zawsze robiłam aktualizacje, z tym programem EA coś w zielonym kółeczku, mam automatyczne.
zawsze wkładam plytę z szybką jazdą, tym razem, gdy chcialam zaaktualizowac, pojawia sie blad, a od tamtego czasu tylko:
http://img211.imageshack.us/img211/6938/beztytuuyqz.png (http://img211.imageshack.us/i/beztytuuyqz.png/)

już nie wiem, co mam robic, ew. reinstalka, ale może znajdzie się sposób...

EDIT.
ZAPOMNIALAM DODAC, ZE WCHODZILAM W PROGRAM STARTU KAZDEGO DODATKU, W TYM PROBOWALAM TEZ TS3 PODST., NIC, TO SAMO O KIENKO

Chryzantem Złocisty
04.02.2011, 20:22
chyba musisz zaktualizować podstawę gry.może gra się zaktualizowała do nowego patcha (1.19.cośtam),tyle że podstawa się nie spatchowała.
tutaj masz patche -> http://www.patches-scrolls.de/sims3.php
patch 1.19.44.
niestety nie wiem,którą wersję masz pobrać,podejrzewam worldwide,digital albo US...

Czechu
05.02.2011, 11:31
Fatumka a może podać Linki do miast przez EA ?

Fatumka
05.02.2011, 12:12
Znajdziesz je w the sims 3 store(wpiszesz w wyszukiwarkę to na pewno znajdziesz :) ) pod zakładką "światy" po lewej stronie.
Są tam też ubrania i meble i różne dodatki opublikowane przez EA. Zwykle są płatne, ale zdarzają się darmowe.
Z miast na przykład Riverview jest za free :)

hellraiser
05.02.2011, 12:14
A ja mam taki problem, ściągnąłem sobie tą Siłownię Olimpijską ze Store, chcę zainstalować i wywala mi, że ta Siłownia nie jest zgodna z aktualizacją. Grę mam zaktualizowaną do najnowszej wersji (6.2.blabla). Wie ktoś, jak to naprawić?

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 12:17
ja mam to samo.ale ja czekam,aż ktoś ją przerobi na package - wtedy nei ma żadnych problemów z durnymi aktualizacjami.

Ilona
05.02.2011, 12:19
najnowsza aktualizacja to 7.05 http://pl.thesims3.com/game/patches/-1666512912

ja czekam,aż ktoś ją przerobi na package - wtedy nei ma żadnych problemów z durnymi aktualizacjami.

już jest,ale jej jeszcze nie testowałam

Chryzantem Złocisty
05.02.2011, 12:22
wiem że jest,za godzinę się dowiem ;)

Czechu
05.02.2011, 12:32
pobrałem dodatek Revierev (to nowe miasto za darmo) i instaluje i wyskakuje takie coś, wchodze do gry nic nie ma

http://img808.imageshack.us/img808/895/bladv.th.png (http://img808.imageshack.us/i/bladv.png/)

hellraiser
05.02.2011, 14:24
Źle Ci się pobrało. Spróbuj ściągnąć stąd:
http://uploadmirrors.com/download/0EZKV6S9/Neighbourhood%20Riverview.7z
Powinno działać.

Czechu
05.02.2011, 14:50
A jednak nie, pokazuje się taki błąd niby aktualizacja. Ale jak wchodzę to są problemy z managerem, a na dodatek piszę , że mam najnowsze aktualizacje.
http://img25.imageshack.us/img25/4415/56037801.th.png (http://img25.imageshack.us/i/56037801.png/)

hellraiser
05.02.2011, 14:52
Nie masz najnowszych aktualizacji. Pobierz te łatki przez launcher, albo ręcznie. Potem spróbuj zainstalować Riverview.

Czechu
05.02.2011, 15:12
Ekhem jakie łatki? Nawet jak chce włączyć aktualizacje to nie idzie bo są problemy.

Ilona
05.02.2011, 15:24
przeinstaluj EDAM

hellraiser
05.02.2011, 15:40
Możesz także pobrac tę łatkę ręcznie:
http://www.filefront.com/17882976/sims3_11944010002_update.zip/
Instalujesz ją klikając na nią dwukrotnie lewym przyciskiem myszy.

Czechu
05.02.2011, 20:13
Okey, spróbuje. Efekty podam po edycji posta.

dream
06.02.2011, 14:51
Mam pytanie pierwszy raz mam odczynienia z the Sims i zastanawiam się czy można łączyć ze sobą dodatki.
No np. Mam na komputerze wgrane the Sims 3 po zmroku i chce wgrać np dodatek szybka jazda albo jakikolwiek inny co się stanie??

Chryzantem Złocisty
06.02.2011, 14:52
podejrzewam,że komputer Ci wybuchnie.

a tak serio serio - po to są te dodatki,by móc je łączyć.więc możesz instalować jakie chcesz,i nic złego się nie stanie. (ale i tak bądź ostrożna,i na wszelki wypadek schroń się za łóżkiem w trakcie instalacji)

Snake14
06.02.2011, 23:42
Gram w The Sims 3 na playstation i nie wiem czy jest jakiś sposób żeby zatrzymać starzenie się sima, lub odmłodzenie go ( coś jak w the sims 2 )? Oczywiście bez używania kodów.

Fatumka
07.02.2011, 09:59
Poszukaj w opcjach gry. Na PC można ustawić długość życia sima, wtedy starzeje się wolniej... Nie wiem, czy jest taka opcja na playu, ale poszukaj :)

agatesiu
07.02.2011, 14:07
hej sluchajcie, znacie moze jakies programy/strony na ktorych mozna tworzyc ubrania i fryzurki do sims3 ? i moze jakas instrukcje do tego? jak do tej pory sciagalam wszystko z neta, teraz chcialabym sama pokombinowac :) z gory dziex :)

Sandy
07.02.2011, 14:25
Zobacz tutaj:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=41059
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=28793
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=16570

Ogólnie możesz jeszcze poszperać w poradnikach ;)
http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=292

hellraiser
08.02.2011, 14:42
Mam takie pytanko. Chciałbym sobie wrzucić piosenki do TS3, ale kilka z nich jest w formacie MP4. Czy będą one w grze, czy muszę je przekonwertować na MP3?

Sandy
08.02.2011, 17:17
Wydaje mi się, że powinny być w formacie mp3. Ale dlaczego po prostu tego nie sprawdzisz? Wrzuć jedną, a jeśli będzie działaś to znaczy, że reszta też pójdzie ;)

dorszel
08.02.2011, 19:01
W THE SIMS3 gram od 3 dni. Uczę się wszystkiego dopiero. Mam problem z "okazjami" np. przygotowanie posiłku dla sąsiada i jego gości za jakąś opłatą. Jak się to robi? tzn jak przenieść do domu sąsiada ten posiłek? łapka chwyta talerz i przenosi go w obrębie domu, poza działką nie da się tego ustawić. Albo np. okazja aby zarobić poprzez naukę dzieci w szkole: jak dostać się do tej szkoły? Dziękuje za podpowiedzi, Dorszel

Stephenowa
08.02.2011, 21:53
Siem, wiem, że to offtopic, ale trudno.
Dlaczego, do jasnego słoneczka nie mogę dodawać zdjęć?
W ogóle, nic, żadnej edycji tekstu niic. A jak coś działa (jak czcionka czy rozmiar), to nic nie skutkuje. ; /

A żeby nie było tak źle, to powie mi ktoś ,czemu populacja mego miasta zebrała się pod halą sportową i sterczy tam dzień i noc, bez swojej woli? (wymiotują, mdleją, załatwiają się pod siebie, itp.. ).

Z góry- dzięki. ; D

Edit:

Dziękuję i przepraszam. : )
Szkoda, że na 2 część nic nie pomożesz. ;/

lithium
08.02.2011, 21:55
na pierwsza czesc twojego posta odpowiem - korzystaj z wyszukiwarki. wiele razy bylo walkowane, ze edytor tekstu nie dziala i trzeba kody wpisywac recznie.

agu449
08.02.2011, 23:02
Czy młody dorosły może zakochać się w dorosłym i stworzyć parę? Czy ta różnica wieku im przeszkadza? Próbowałam flirtów, miłosnych uścisków i trzymania za ręce - nic nie dało ;(

Kamis
08.02.2011, 23:40
Oczywiście że mogą. Czasami są w niektórych zapisach takie bugi, że za nic nie można się zaręczyć, też tak miałam. Wtedy trzeba przeprowadzić rodzinę do nowego miasta.

hellraiser
09.02.2011, 12:59
Wydaje mi się, że powinny być w formacie mp3. Ale dlaczego po prostu tego nie sprawdzisz? Wrzuć jedną, a jeśli będzie działaś to znaczy, że reszta też pójdzie ;)

No tak :) Ja to mam łeb...
Ale już przy okazji powiem, że piosenki muszą być w mp3, bo inaczej gra ich nie czyta.

Dorszel, otwórz wyposażenie Sima, który ma wykonać okazję, przeciągnij talerz z daniem do niego, idź do Sima, który zlecił Ci okazję. Ot cała robota.
Co do nauki w szkole, klikasz na budynek szkoły i wybierasz odpowiednią opcję.

Agrafia
09.02.2011, 14:43
Mam problem licze na wasza rade :( bo bardzo mi zależy a miałam ten domek wrzucić na stronke do pobrania no i nie zdąrzyłam wczoraj wyskoczył mi błąd 12 przy zapisaniu gry no i dziś rano właczam gre nie ma mojego save .... w ogóle jak mam odzyskać co się z nim stało ? Da rade

Fatumka
09.02.2011, 16:32
Stephenowa widziałam coś o takim tłumie w problemach dotyczących Po Zmroku, masz może ten dodatek?
Niestety nie pamiętam, jak sobie z tym ktoś poradził, ale ja też miałam ten problem(chyba w mieście Bridgeport jest bardzo popularny...) i poszłam po najmniejszej linii oporu - zaczęłam grać w innym mieście :P. Bridgeport miało tyle błędów, że nie miałam siły się z tym użerać. A w Sunset Valley na przykład wszystko działa pięknie :)

Stephenowa
09.02.2011, 18:10
Stephenowa widziałam coś o takim tłumie w problemach dotyczących Po Zmroku, masz może ten dodatek?
Niestety nie pamiętam, jak sobie z tym ktoś poradził, ale ja też miałam ten problem(chyba w mieście Bridgeport jest bardzo popularny...) i poszłam po najmniejszej linii oporu - zaczęłam grać w innym mieście :P. Bridgeport miało tyle błędów, że nie miałam siły się z tym użerać. A w Sunset Valley na przykład wszystko działa pięknie :)

No dokładnie.
O to chodzi. ; p
Ojej, ale ja nie chcę tego zostawiać. : (
Lubię moich znajomych. ; p
Trudno, przeboleję jakoś. : )
Albo i skorzystam , się zobaczy. : )
Dzięki za pomoc. : )

Edit:

Wygląda to tak:
http://img52.imageshack.us/img52/7541/screenshot2eo.jpg

agu449
10.02.2011, 19:01
Gram w Riverview, kod forcetwins ani twinzr2cute gra mi nie akceptuje. Nie mam dodatków, debug + moveObject mi działają... :( A bardzo chcę mieć bliźniaki..

lithium
10.02.2011, 19:33
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=53237 tu masz na pierwszej stronie chociazby. skorzystaj z wyszukiwarki.

MssQiu
11.02.2011, 19:52
komu z Was chodzą the sims 3 ? proszę napiszcie jakie macie laptopy jak wam chodzą bo zamierzam kupić laptopa i chcę też żeby mi ta gra chodziła ; ))

lithium
11.02.2011, 23:09
polecam przejrzec ten temat: http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=50948

Sweetberry
12.02.2011, 12:10
No właśnie, o co może chodzić? Miałam The Sims 3 bez żadnych dodatków, pościągałam rzeczy z neta, wszystko było idealnie. Po zainstalowaniu dodatku 'Po zmroku' działają tylko pliki z rozszerzeniem .sims3pack. Miałam zainstalowany ten program z małpką, chyba jedną z pierwszych wersji. Czy do 'Po zmroku' jest jakaś nowa wersja tego programu i czy dlatego dodatki .packages mi nie działają?

my name is not Susan
12.02.2011, 14:08
czy można w jakiś sposób wprowadzić zmiany w drzewie genealogicznym?
mój problem polega na tym, że simka zaszła w ciążę, a kiedy dziecko się urodziło, jest połączone w drzewie tylko z matką, a nie z ojcem (a na 100% jest to jego dziecko), tak, jakby to było tylko jej dziecko, nie jej męża. nie jest to jakiś poważny błąd, ale mnie nieco denerwuje i może da się coś z tym zrobić?

Chatoyant
12.02.2011, 14:42
Opcja grzebania w drzewie genealogicznym jest chyba w NRaaS MasterController (http://ts3.tscexchange.com/index.php?topic=4865.0) (mod jest po polsku). Więcej o nim(i innych modach) przeczytasz w tym (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150&page=18) temacie.

my name is not Susan
13.02.2011, 13:12
dziękuję:) po polsku czy nie, chyba sobie z nim poradzę:D

fizz
15.02.2011, 12:27
Witajcie, nie mogę nigdzie znaleźć kodu ani programu do edycji siatki parceli (chcę ją powiększyć). Czy macie jakiś sprawdzony sposób? http://forum.thesims.pl/images/smilies/smile.gif

Horsez
15.02.2011, 13:31
nie mam wskaźników na mapie!
Brakuje także, gdy ustawie na tej konsolecie np. nieruchomości itd.
Wyswietla sie tylko Głęboki tłuszcx . POmocy!

Vidar
15.02.2011, 18:32
Witam!

Konfiguracja:
Intel Core2Quad 2.83GHz; ASUS P5Q-Deluxe; GeForce 8800 GTX; 3,5GB RAM; Windows XP SP3
Wersja Gry: 1.19.44.010002 bez żadnych dodatków
Mody: Package + Sims3Pack

Opis problemu:
Próbowałem wrzucić do gry dodatki w formacie .package. Wszystko zrobiłem zgodnie z internetowymi poradnikami (folder Mods/Packages w folderze gry w moich dokumentach, plik resource.cfg), jednak gra nie widzi żadnych z tych modyfikacji. Wrzuciłem również modzik usuwający cut-scenkę przy włączeniu gry, ale to również nie działa
I o ile wcześniej w grze chodziły dodatki instalowane z formatu .Sims3Pack, o tyle te wyparowały (zniknęło działające wcześniej otoczenie Riverview) wraz ze zaktualizowaniem gry z wersji 1.4.6 do 1.19.44.

Czy ktoś miał taki problem? I czy go ktoś jakkolwiek rozwiązał?

anie_1981
16.02.2011, 13:28
Przepraszam, ale nie rozumiem. Jak to powiększyć siatkę parceli? Chcesz mieć większą działkę, czy coś? Bo jeśli chcesz większą działkę to musisz iść do większej działki, bo powiększyć jej się nie da. "Siatki Parceli" w sensie tych krateczek też się powiększyć nie da.

Klaudiolina
16.02.2011, 17:29
Hej.Jestem tu nowa i mam problem z przygodą z reliktem życia w Egipcie.(Zrobiłam taki temat ale nie mogę go znaleźć o.O)Przeszłam już prawię całą piramidę ze strony prawej ale nie znalazłam reliktu.Doszłam do momentu ze studnianmi.I micałam przesunąć posążek na drugie pole by odkryć coś tajemniczego xD Ale gdy najłatwiejszym sposobem było by popchnąć a natomiast pociągnąć pisze,że nie można !! Moja simka spędziła w tej piramidzie kilka dni po czym kilka razy przesuwałam posążek i nic !! :(Czy ktoś mógł by mi napisać instrukcje na [email protected] ? Albo tutaj w temacie ? Gdy nie wiedziałam co zrobić chciałam odkryć drugie drzwi ale nie miałam klucza ze świątyni wody xD Gdzie go znaleźć ?
Z góry dziaaa za odpowiedzi ;D

Czyniąca_Hałas
16.02.2011, 17:35
Klaudiolina, musisz szukać w Wielkiej Piramidzie, w Salach Śmierci (taka duża czacha na posadzce) Tam potem będą dwa sarkofagi, i trzy skrzynie. A jak nie, to wyjdź, stań przed Wielką Piramidą, i krok po kroku używaj piasku zrozumienia (kup go sobie najlepiej w buydebug).

Klaudiolina
16.02.2011, 17:41
Jaki piasek zrozumienia ? A nie powinnam dokończyć piramidy Niebios ?

Czyniąca_Hałas
16.02.2011, 17:47
W Piramidzie Niebios tego nie znajdziesz. Szukaj w Wielkiej. A piasek zrozumienia to jedna z rzeczy, które Sim może kupić u kupca w każdym kraju. Potrzeba do niego wizy, ale dzięki kodowi możesz zdobyć go darmowo, wystarczy że wpiszesz testingcheatsenabled true, potem buydebug on, klikniesz LPM na ziemię, wybierzesz opcję kupuj lub buduj, wejdź w tryb kupowania, na sortuj wg. przeznaczenia (powierzchnie, oświetlenie), i na "?" Tam to znajdziesz. Powinnaś poszukać więcej na ten temat w problemach z misjami w wymarzonych podróżach.

Klaudiolina
16.02.2011, 17:51
Aha.Dzięki.A gdzie znajdę Klucz serca do wodnej świątyni ? Ten co potrzeba by otworszyć wrota świątyni niebios
?
DZIĘKI :)

Czyniąca_Hałas
16.02.2011, 18:56
Mówię ci, szukaj w problemach z misjami albo w pytaniach i odpowiedzi dotyczących wymarzonych podróży. :)

Searle
17.02.2011, 09:23
W tym temacie http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=58150&page=20 od postu ilony nr 195 jest mowa o modzie na powiększanie parcel pustych. O to chodzi?

eyvee
17.02.2011, 20:34
wie ktos jak zainstalowac darmowe dodatki ze strony peggyzone? jak sciagam jakis z dodatkow pokazuje mi sie tylko jakas aplikacja ;/?o co chodzi?

Agrafia
17.02.2011, 21:03
Czy ktoś z was wykupywał na thesimsresource ? Ile kosztuję
Pozdrawiam :)

Ilona
17.02.2011, 21:19
eyvee musisz byc tam zalogowana,aby pobierać

Agrafia ja wykupuje na tsr subskrypcje i jestem zadowolona,a tutaj masz cennik http://www.thesimsresource.com/account/signup

anie_1981
17.02.2011, 21:22
wie ktos jak zainstalowac darmowe dodatki ze strony peggyzone? jak sciagam jakis z dodatkow pokazuje mi sie tylko jakas aplikacja ;/?o co chodzi?

plik ma rozszerzenie sims3pack, to packages? Jak packages, to poradnik masz tutaj:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205

Jak Sims3Pack, to wrzucasz do Domcumets and Settings\Moje dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\Downloads. Potem odpalasz Launchera i wchodzisz w zakładkę "pobrane". Zaznaczasz pliki i klikasz "zainstaluj".

eyvee
17.02.2011, 21:35
wlasnie jak wlaczam "downloads .packages" to jedyne co sciaga , nawet jak jestem zalogowana to jakis plik aplikacyjny ;/ ani packages ani sims3 pack :( tylko jakis plik .exe

Ilona
17.02.2011, 22:27
a masz zainstalowany program do rozpakowywania plikow-winar np.

eyvee
18.02.2011, 09:23
tak mam winrara

anie_1981
18.02.2011, 10:18
Większość dodatków ze stron typu PeggyZone jest spakowana, musisz to wypakować. Jak masz WinRar'a to kliknij prawym przyciskiem myszy na plik i wybierz "wypakuj tutaj".

Bob_budowniczy
18.02.2011, 11:16
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow! Sorry za brak polskich znakow. Mam gre od tygodnia. Gram wthe Sims tylko i wylacznie po to, zeby realizowac swoje pomysly w budowaniu domow.

Moj problem polega na tym, ze nie bardzo wiem jak w The Sims 3 stawiac rozne domy w 1 miescie. W dwojce nie bylo z tym zadnych problemow - wychodzilo sie do widoku miasta i kupowalo sie nastepny grunt. W trojce za kazdym razem trzeba tworzyc nowego sima i zaczynac nowa gre - jak dla mnie bezsens. Chyba cos przeoczylem ale naprawde nie wiem jak z tego wybrnac.

Czy ktos moze mi pomoc? Dzieki, pozdrawiam.

eyvee
18.02.2011, 11:20
aaa dzieki wielkie :)

anie_1981
18.02.2011, 12:44
Moj problem polega na tym, ze nie bardzo wiem jak w The Sims 3 stawiac rozne domy w 1 miescie. W dwojce nie bylo z tym zadnych problemow - wychodzilo sie do widoku miasta i kupowalo sie nastepny grunt. W trojce za kazdym razem trzeba tworzyc nowego sima i zaczynac nowa gre - jak dla mnie bezsens. Chyba cos przeoczylem ale naprawde nie wiem jak z tego wybrnac.

Czy ktos moze mi pomoc? Dzieki, pozdrawiam.

1. Na dole ekranu po lewo masz przycisk z trzema krokami. Klikasz i wybierasz edycję miasta.
2. Klikasz na pustą parcelę, albo pusty dom lub parcelę "społeczną" (np. siłownia).
3. Pojawi się okienko, wybierasz ikonkę z młotkiem i piłą i lądujesz na parceli, bez Sima, i robisz co chcesz.

I jeszcze drobiazg, o zmianie aktywnej rodziny. Żeby to zrobić w edycji miasta klikasz na ikonkę z domkiem. Też po lewo, nad kółkiem z przyciskami kontrolującymi kamerę. Gra się spyta czy chcesz zmienić aktywną rodzinę. Klikasz tak, ale Stara rodzina straci pragnienia i zawartość plecaków. Żeby przeprowadzić Rodzinę gdzieś indziej, klikasz na plecak, potem na komórkę i wybierasz przeprowadź się. Ewentualnie klikasz na komputer.

Ilona
18.02.2011, 13:39
w edycji miasta jest również katalog z pustymi parcelami

Agrafia
18.02.2011, 13:57
Mam rpboelm pewien .. :( wybuchł pożar w moim domku i przybiegł strażak po zgaszeniu nie wyszedł z mieszkania tylko stoi w kuchni jedynie jeśli przeszkadza simom to on się odsuwa i dalej stoi ;/ nie chce wyjść co mam zrobić

anie_1981
18.02.2011, 14:01
Pogadaj z nim, może da się go "Wyprosić". Jeśli nie, to wpisz kod TestingCheatsEnabled true i kliknij na niego z SHIFT'em, wybierz "Usuń to". Możesz też wpisać kod resetsim [Imię nazwisko]. Wtedy na pewno zniknie, wróci do domu. Jeśli nigdzie nie mieszka, to po prostu zniknie.

Kamis
18.02.2011, 14:36
U mnie było to samo. Reset sim powinien pomóc, a jak nie to usuń go moveobjects'em.

afrodyta
18.02.2011, 21:53
mam do was takie pytanko.
zainstalowalam the sims 3 wszystko pieknie itd.
ale chodzi o to ze nie moge zainstalowac akualizacji bo nie mam na tamtym kompie internetu czy da sie to jakos bez uzywania internetu zrobic?

anie_1981
18.02.2011, 22:59
Możesz ściągnąć łatki bez pomocy launchera, z tych stron na przykład:

http://www.simprograms.com/the-sims/the-sims-3/the-sims-3-patches/
http://www.simswiki.info/wiki.php?title=Game_Help:TS3_Patching:Patch_Downlo ad/Current#The_Sims_3_.28Retail_version_1.0.631.29

Patrz na wersje worldwide, ale taka dostępna jest tylko dla podstawki i Wymarzonych Podróży. Później patrzy się na wersję angielską\Amerykańską.

afrodyta
19.02.2011, 11:29
dziekuje Ci bardzo, wlasnie sie pobieraja. :D
jeszcze mam do Was takie pytanko co te aktualizacje w ogole daja? :p

czekolada96
19.02.2011, 13:35
jeszcze mam do Was takie pytanko co te aktualizacje w ogole daja? :p

Aktualizują grę :D Zauważyłam, że po ostatniej aktualizacji Simów przybyły tam nowe opcje, a sam wygląd gry też się trochę zmienił. Wiem, że aktalizacje są też potrzebne do pobierania niektórych elementów ze Store lub Giełdy wymiany. Pzdr ;)

Połówka
19.02.2011, 13:36
I poprawiają błędy. Jak pojawi się nowa aktualizacja to wszystko jest opisane co dana aktualizacja poprawiła

anie_1981
19.02.2011, 15:32
Szkoda, że nie jest napisane w opisach łatek, co psują... ;)

redmune
22.02.2011, 10:35
Bardzo proszę o pomoc, meczę się z tym już tydzień!
No więc gdy instaluję Simsy, wszystko ładnie działa, gdy jednak zainstaluję dodatki z internetu (sims3pack) to gra się ładuje, ale przy wyborze miasta wyskakuje poważny błąd pliku np.Bridgeport.sim. Co z tym zrobić? POMOCY!

NP.:

http://img823.imageshack.us/img823/3706/beztytuu2yk.jpg (http://img823.imageshack.us/i/beztytuu2yk.jpg/)

Searle
22.02.2011, 18:31
Jak anulować polecenie? Chodzi o to, że w mojej rodzinie nastąpił błąd i wszyscy mają polecenie: Grilluj dalej. Nie mogę go skreślić, a zasłania inne czynności, które w danej chwili wykonują moi simowie.

Połówka
22.02.2011, 18:40
kod resetsim imię i nazwisko sima

Searle
22.02.2011, 18:48
kod resetsim imię i nazwisko sima

Niestety nie działa.

anie_1981
23.02.2011, 13:39
To spróbuj ich wyprowadzić z domu i wprowadzić od nowa. Tylko się upewnij, czy będą mieli kasę na odkupienie domu, po tym, jak ich wyprowadzisz. Dla pewności wpisz im raz "Motherlode" (kod na kasę), zanim ich wyprowadzisz.

Jeru
23.02.2011, 16:16
Wiem, że pytanie padało milion razy, ale jak to bywa, jak go szukam od nowa, nie ma go nigdzie, także przepraszam za suchar :(, i please, nic nie mówcie o "szukajce", ciężko się szuka odpowiedzi w temacie z 40 stronami :)).
Więc... zniknęło mi życie z miasta, na "szczęście" są to rybki i owady... Rybek nie ma w akwarium, w morzu, owadów nie ma nigdzie, to się zaczęło jak zainstalowałam "po zmroku", a następnie wgraniu kilka dodatków. Słyszałam, że dzieję się tak po ściągnięciu modów... no, ściągnęłam :((.
I tu jest drugie pytanie, jak pozbyć się modów ?

aha, i karta graficzna jest ołrajt, i opcje też są ołrajt, wcześniej wszyścio działało ;)

hellraiser
23.02.2011, 17:03
Wiem, że pytanie padało milion razy, ale jak to bywa, jak go szukam od nowa, nie ma go nigdzie, także przepraszam za suchar :(, i please, nic nie mówcie o "szukajce", ciężko się szuka odpowiedzi w temacie z 40 stronami :)).
Więc... zniknęło mi życie z miasta, na "szczęście" są to rybki i owady... Rybek nie ma w akwarium, w morzu, owadów nie ma nigdzie, to się zaczęło jak zainstalowałam "po zmroku", a następnie wgraniu kilka dodatków. Słyszałam, że dzieję się tak po ściągnięciu modów... no, ściągnęłam :((.
I tu jest drugie pytanie, jak pozbyć się modów ?

aha, i karta graficzna jest ołrajt, i opcje też są ołrajt, wcześniej wszyścio działało ;)

Możliwe, że ściągnęłaś nieaktualnego moda. Spróbuj w takim razie usunąć tego moda, wchodzisz w:
Dysk na którym masz zainstalowane Simsy/Program Files/Electronic Arts/The Sims 3*/Mods/Packages.
*Zależy, gdzie masz w swoim przypadku foldery Mods/Packages. Ja mam na przykład w The Sims 3 Po Zmroku.

Mogłaś się pomylić i chodziło Ci o pliki Sims3Pack. Aby je usunąć, wchodzisz w launcher, zakładka "Obiekty zmodyfikowane", zaznaczasz wybrane i usuwasz.

Jeru
23.02.2011, 17:53
kurcze, pousuwałam wszystko, a rybków i mrówków nie ma :( ehhh, jakie oni te dodatki dziurawe wrzucają!

Searle
23.02.2011, 20:17
To spróbuj ich wyprowadzić z domu i wprowadzić od nowa. Tylko się upewnij, czy będą mieli kasę na odkupienie domu, po tym, jak ich wyprowadzisz. Dla pewności wpisz im raz "Motherlode" (kod na kasę), zanim ich wyprowadzisz.

Dziękuję bardzo za pomysły, ale problem rozwiązał się sam. Uruchomiłam grę na drugi dzień i wszystko wróciło do normy (nie było już tego Grillowania).

makaronek
25.02.2011, 17:08
Czesc,

Dzis poraz pierwszy zainstalowalem simsy w moim zyciu. Zrobilem to w nastepujacej kolejnosci:

01. The Sims 3 podstawa + najnowsza aktualizacja

02. The Sims 3 - Wymarzone Podróże + najnowsza aktualizacja

03. The Sims 3 - Nowoczesny Apartament - Akcesoria + najnowsza aktualizacja

04. The Sims 3 - Kariera + najnowsza aktualizacja

05. The Sims 3 - Szybka Jazda - Akcesoria + najnowsza aktualizacja

06. The Sims 3 - Po Zmroku + najnowsza aktualizacja

07. The Sims 3 - Impreza W Plenerze - Akcesoria + najnowsza aktualizacja

I moje pytanie brzmi - jak odpalam Impreze w plenerze, wszystkie poprzednie dodatki mam "wgrane" ? Czy to jest tak, ze kiedy chce pograc w Kariere, to musze odpalic Kariere, kiedy chce pograc w Po zmroku, to musze odpalic po zmroku ?

Pozdrawiam

Nunczaki Orientu
25.02.2011, 17:19
O ile dobrze zrozumiałam, to żeby zagrać w Imprezę w Plenerze, to odpalas ikonkę z Po Zmroku. Jak chcesz pograć w Karierę, to odpalasz też Po Zmroku, bo Kariera będzie ze wszystkim co wgrałeś. Tak jest u mnie. :)
PS. Napisz, jeśli nie o to Ci chodziło.

Pytanie: Żeby uroddziła się dziewczynka, Simka ma pożrerać Jabłka, czy Arbuzy?

makaronek
25.02.2011, 17:21
Alicia - dzieki

a do Twojego pytania - to arbuzy, jak chcesz chlopaka to jablka :) - akurat to przed chwila przeczytalem. Tylko tam ktos pisal ( 3x ) - wiec nie wiem czy to chodzi, ze masz zjesc 3 arbuzy.

Wiktoria__07
25.02.2011, 17:29
Nie wiem dokłdie ile ale ja na twoim miejscu jadłabym tyle arbuzow ile się da :)

makaronek
25.02.2011, 17:47
hmm nie wiem o o chodzi - mam zadanie, ze mam babce zrobic hot-dogi. Jak juz je robie na grilu, mam opcje zeby zadzwonic i powiedziec, ze sa gotowe - a gdy babka przychodzi, hot-dogi leza na stale, ale nie moge jej ich dac, wie ktos o co chodzi ?

Wielebny
25.02.2011, 18:13
makaronek:
Nie ma znaczenie z której ikonki odpalasz grę.
Wszystkie dodatki współgrają z podstawką.

makaronek
25.02.2011, 18:31
Dzieki Kowalino - a co z tymi hotdogami ? ( teraz mam inne tez zadanie - musze zrobic jakas potrawe i zawiezc do restaruracji - ale nie wiem jak to zrobic, jak daje wez talerz, to on go bierze i idzie jesc )

Owl Finch
25.02.2011, 18:35
Musisz przenieść talerz do wyposażenia sima. Otwórz wyposażenie (plecak) i przeciągnij tam talerz o który Ci dokładnie chodzi.

makaronek
25.02.2011, 18:41
Dziala :) dziekuje bardzo !

Ale juz mam nastespna zagwostke - tam gdzie pracuje (na mapie) pokazuje mi zadanie, ze mam wziac 4 grona Meloire, jak klikam na budynek, to moge zjesc, rzucic prace itd - skad to wziac ?

Owl Finch
25.02.2011, 19:05
Wychodować, albo jechać do francji i tam gdzieś zapewne jest do zebrania.

makaronek
26.02.2011, 12:35
Czesc,

Nowy dzien - nowe pytania :)

Cos mam dalej obawy, czy wszystko mam dobrze zainstalowane - tez macie przy wszystkich dodatkach tylko do wyboru dwie zmywarki ?

Owl Finch
26.02.2011, 14:42
No chyba taaak... Ale jeśli Ci działa gra i odpalasz z płyty, która została wydana jako ostatnia to znaczy, że wszystko jest dobrze poinstalowane.

hellraiser
26.02.2011, 14:58
tez macie przy wszystkich dodatkach tylko do wyboru dwie zmywarki ?

Ja tam mam więcej zmywarek, ale to dlatego że mam je ściągnięte z internetu. Te maxisowe są tylko dwie.

Ashley
27.02.2011, 15:08
Mam takie pytanie. Jak np. w Sunset Valley postawić parcelę publiczną ze schowka? W moim przypadku np. klub kujon. Zmieniam typ parceli na klub taneczny i dalej się nie da.

Kamis
27.02.2011, 15:14
Może parcela jest za mała?

eyvee
28.02.2011, 08:50
mam pytanko, czy u was tez simsy sie przycinaja? tzn ida ida i...stoja w miejscu...potem znow ida jakby sie zatrzymywali co kilka sekund i stawali w bezruchu. To wina starego kompa czy aktualizacji?

Owl Finch
28.02.2011, 12:03
To wina całokształtu :P Nie, no żartuje, ale u mnie też tak jest na tym najszybszym czasie. Doprowadza mnie to do furii czasem :<

eyvee
28.02.2011, 13:51
tylko ja to mam ciagle czy na 1ce szybkosci czy na 3ce ;p

Owl Finch
28.02.2011, 14:35
To może zmniejsz ustawienia grafiki. Ja zmniejszyłam i jest tak okropnie tylko na "3"

Szfeps
02.03.2011, 06:52
Witam.Mam problem,zainstalowałem sims 3 i aktualizacje ponad 400mb,zainstalowałem szybką jazdę i karzą mi zaktualizować w starcie simsów 3,ale tam nie ma żadnych aktualizacji do zainstalowania.

anie_1981
02.03.2011, 15:21
Launcher ściąga aktualki.

eyvee
02.03.2011, 20:05
hejka mam problem ;( moja mala simka - male dziecko , przyciela sie na podlodze i nie chce sie ruszyc ani nikt nie moze jej podniesc,laskotac, cokolwiek by ja przeniesc ;( co mam zrobic - jak tak dalej bedzie tam zacieta to mi umrze z glodu T.T

anie_1981
02.03.2011, 20:36
resetsim imię nazwisko

Czyniąca_Hałas
04.03.2011, 15:24
Heeej. Moja Simka Maybelle (w całości moja), budowała (ja budowałam) grobowiec, używając do tego kodu testingcheatsenabled true i buydebug. Budowałam, klikałam, przestawiałam, i May weszła do tego grobowca. Kit z tym, że prawie nic nie działało, ważne to, że May pojechała do Chin tego kodu nie wyłączając. Przyjechała. Nie było na początku tego pokazu otoczenia, albo od razu do bazy wypadowej, tylko na targ. Na panelu nie było nic, pragnień, celu życiowego, poziomu zadowolenia, nie dało się otworzyć dalszej części panelu. I było brak interakcji. Co z tym zrobić?

sebi27
04.03.2011, 19:33
Siema mam problem zainstalowałem mod na więcej cech.Po włączeniu gry nie było żadnych cech charakteru.Próbowałem wszystkiego.A jeśli to nie wina modu to czego ? i jak sie ten problem usuwa mam nadzieje że mi pomożecie

muffindance
05.03.2011, 15:10
Przeskanuj folder i zainstaluj moda jeszcze raz - u mnie na takie problemy to zwykle dziala ;)

Narcyz
05.03.2011, 16:22
Mam bardzo dziwne pytanie, nie umiem zaradzić temu co dzieje się moim simom. Bowiem są nieustannie nieszczęśliwi. Mimo dobrych pasków potrzeb oraz nastrójników są wiecznie nie zadowoleni. Myślałam, że możliwe jest, iż mają na to wpływ ich cechy albo prace?
On: pracoholik, miłośnik motoryzacji, geniusz, wygadany i ambitny.
Ona: uwielbia przyrodę, urodzona kucharka, perfekcjonistka, rodzinna, romantyczka.
Simka jest kucharką a sim lekarzem.

A jeszcze co do jego kariery to nie wiecie może dlaczego kiedy wykonuje on jakieś zlecenie co oznacza, że nie jest w szpitalu tylko w innym miejscu to nastrójnik wskazuje - opuszcza pracę - a ocena pracy staje się bardzo zła?

I ostatnie pytanie.. Czy istnieje inna możliwość niż dostanie okazji aby grać duchem? Mam na myśli, że tak to zawsze dostawał, któryś z simów okazję, która polegała na pójściu do laboratorium i ożywieniu sima, lecz tym razem takowa się nie pokazała.

Z góry dziękuję :)

sebi27
05.03.2011, 16:52
no a jak mam przeskanować te foldery bo zobaczyłem że z podstawą wszystko ok ale jak zainstaluje jakiś dodatek to wtedy nie ma cech charakteru :(

muffindance
05.03.2011, 17:04
przeskanuj przez program antywirusowy ;)
hmm, jak to nie pomoze to nie wiem o co moze chodzic :|

sebi27
06.03.2011, 08:30
ej zauważyłem że mam ten problem gdy są jeszcze dodatki a w samiej podstawie nie mam co to może oznaczać i jak się usuwa błąd aby działało normalnie z dodatkami ? mam rózne wykryte jak przeskanowałem cały komp ale nie wiem jak się usuwa :(

Owl Finch
06.03.2011, 10:01
A można jakoś tak... Wyraźniej?

sebi27
06.03.2011, 10:18
wyraźnej ? Po prostu mam problem z simsami a mianowicie ściągnołem moda na więcej cech i po włączeniu gry już w ogóle nie było cech.Próbowałem wszystkiego i nic dobiero zauważyłem że z samą podatawą czyli the sims 3 nie ma problemu a z dodatkami jest i nie wiem co mam robić i tutaj jeden użytkownik powiedział mi abym przeskanował komp to przeskanowałem i 7 mi wyszukało ale nie wiem czy to to a jeśli tak to to chyba trojan (taki wirus) ale nie wiem jak się go usuwa pomóżcie

Chiyano
06.03.2011, 10:44
Może ten mod był na inną wersje gry, na przykład jak masz Po Zmroku, to nie możesz ściągnąć moda do podstawy czyli The Sims 3 bo będą błędy, albo jak masz Kariere jako najnowszy dodatek(nie masz potem Po Zmroku i innych późniejszych), to nie możesz sciągnąć moda w wersji do Po Zmroku . ;)

sebi27
06.03.2011, 11:51
nie mam po zmroku nie wiem na jaką śwersję ściągnąłem jak np już mam pods. zainstalowaną i np: wymarzone podróże to nie ma a jak np: kariera z podstawą to też nie ma cech nie wiem jak ten problem usunąć

hellraiser
06.03.2011, 12:31
A jak usuniesz tego moda, to wszystko jest ok, tj. są cechy?

Btw, wiesz co to interpunkcja?

sebi27
06.03.2011, 12:40
no bedzie ale go nie ma i jest nadal błąd i nie wiem jak problem usunąć i wiem co to jest interpunkcja ale będę jej jużywał kiedy zechce

Owl Finch
06.03.2011, 12:43
Jak będziesz jej używał kiedy zechcesz to się z nikim nie dogadasz... Sorry, ale na prawdę ciężko się czyta Twoje posty O_o

Chiyano
06.03.2011, 13:49
Pytanie związane z domkami. A więc chce zbudować dom na fundamentach i w tym domu zejście do garaż(garaż ma być połączony z domem), robie ściany, udaje mi się, tylko mam problem ze zrobieniem drzwi do garażu, wtapiają się one w ściane...
http://img291.imageshack.us/img291/939/screenshot48k.jpg
Mam coś takiego, a drzwi mi sie nie chcą normalnie ustawić tam. Wiem że się da, bo ściągłam ostatnio domek i w tym domku jest tak normalnie, jak ktoś wie jak wstawić te drzwi to dziękuje. : )

Połówka
06.03.2011, 14:17
ale jak się wtapiają? :D normalnie chyba są . albo ja ślepa jestem .

Owl Finch
06.03.2011, 15:14
Nayi, jak grasz z moveobjects on to tak jest. Wyłącz kod i będzie ok ;)

Narcyz
06.03.2011, 15:15
Możliwe, że masz włączony kod 'moveobjects on' jeżeli tak to najprawdopodobniej to jest powodem wtapiania drzwi.

Alisha
06.03.2011, 17:04
Witam.Mam problem,zainstalowałem sims 3 i aktualizacje ponad 400mb,zainstalowałem szybką jazdę i karzą mi zaktualizować w starcie simsów 3,ale tam nie ma żadnych aktualizacji do zainstalowania.

Polecam ten temat: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=51252

hellraiser
06.03.2011, 17:37
no bedzie ale go nie ma i jest nadal błąd i nie wiem jak problem usunąć i wiem co to jest interpunkcja ale będę jej jużywał kiedy zechce

to sprubuj zreinstalowac morze pomoze a raczej powinno pomuc bo wszystko ci sie wtedy usunie i bedziesz miau od nowa całom gre no chyba rze skopjujesz sejwy i tez bende urzywac interpunkcji kiedy zechce a teraz mi sie niechce wiec nie bende jej urzywał bo po co

Tak to idzie się z Tobą dogadać.

sebi27
06.03.2011, 18:02
próbowałem reinstalować i nic jest nadal błąd

hellraiser
06.03.2011, 18:08
nie mam po zmroku nie wiem na jaką śwersję ściągnąłem jak np już mam pods. zainstalowaną i np: wymarzone podróże to nie ma a jak np: kariera z podstawą to też nie ma cech nie wiem jak ten problem usunąć

Czyli skoro nie masz Po Zmroku, to spróbuj pobrać wersję tego moda do Kariery (wnioskuję że ją masz). Pisałeś, że mod działa dobrze z podstawą (a przynajmniej tak wnioskuję, bo naprawdę ciężko jest cokolwiek zrozumieć), po zainstalowaniu dodatków nie ma cech, czyli wychodzi na to, że to mod jest problemem. Ściągnij moda w wersji do Kariery, wklej go do Mods/Packages, a stary usuń. Zobacz, czy będzie działać.

Smokk
07.03.2011, 01:06
Ustawiłem kod na to że paski potrzeb simów nie zmniejszają się. Nie wiecie jak to teraz wyłączyć bo nawet przy ponownym uruchomieniu gry simom nie zmniejszają się.

anie_1981
07.03.2011, 11:42
Wpisz kod testingcheatsenabled true i kliknij na skrzynkę na listy, z wciśniętym klawiszem SHIFT. Poszukaj opcji "Potrzeby dynamiczne".

patryk916
07.03.2011, 12:05
Możesz też wpisać testingcheatsenabled false

anie_1981
07.03.2011, 12:08
Podobno tak to nie działa. Nawet kiedyś czytałam gdzieś, że jak się kod testing włączy, ustawi potrzeby statyczne, a potem wyłączy kod, to i tak będą potrzeby statyczne.

Chryzantem Złocisty
07.03.2011, 12:09
no tak jest.wyłączenie boolpropa nie wyłączy efektów które nim spowodowaliśmy.
trzeba zrobić tak jak napisała anie,jeśli masz opcje po angielsku,to znajdź "dynamic motives"

Narcyz
07.03.2011, 17:39
Włączając kod ''testingcheatsenabled true'' zamiast głupiego naciskania na skrzynkę wystarczy NIE PAUZUJĄC gry myszką przesunąć potrzeby na takie jakie się chce. Mając włączoną pauzę należy to zrobić z wciśniętym shift'em.
Przynajmniej u mnie zawsze działa :D

anie_1981
07.03.2011, 21:05
U mnie też. Tym bardziej, że te potrzeby statyczne są bez sensu. Simy wtedy nie korzystają z wolnej woli. Tylko stoją w miejscu i nic nie robią.

Master of Disaster
07.03.2011, 21:13
Czy muszę mieć PZ, żeby móc używać tego moda na suwaki od aWT? Bo póki co, to jak go mam, nie mogę odpalić gry...
I drugie pytanie - dlaczego NRaas mi nie działa? Wszystkie inne dodatki działają, a ten nie :|

sebi27
07.03.2011, 21:32
Już mi simsy dzaiałają ! :d

Ilona
07.03.2011, 22:51
Czy muszę mieć PZ, żeby móc używać tego moda na suwaki od aWT? Bo póki co, to jak go mam, nie mogę odpalić gry...
I drugie pytanie - dlaczego NRaas mi nie działa? Wszystkie inne dodatki działają, a ten nie :|

ale ten mod na suwaki jest odpowiedni do aktualizacji,tutaj masz starsze wersje http://www.mediafire.com/?9wxg05uusw2n8#1,1

a tutaj najnowsza wersja- 46- NRaaS http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=80.0

Master of Disaster
07.03.2011, 23:16
@up - no i właśnie ten ściągnęłam, bo mam najnowsze aktualizacje. I też mi się wydawało, że powinien działać. Jednak przez ten mod gra mi się wywala już przy starcie :( NRaaS także mam najnowszy. I pamiętam, że jak miałam go wcześniej, to działał, po kliknięciu np. na Sima było. m.in. NRaaS czy coś takiego. Nierzadko używałam tego np. do segregowania ekwipunku albo jedzenia w lodówce, i przy okazji powiększyłam nieco biust mojej Simce :D A teraz - nic, null, zero...

anie_1981
10.03.2011, 13:31
Ja mam pytanie, też macie problem w NRaas Master Controllerze, z uczeniem Simów dodatkowych nut? U mnie okno z tytułami jest za małe i tytuły wychodzą poza nie. Nie da się zaznaczyć wszystkich tytułów, bo to okno nie jest w pełni sprawne, funkcje sortowania nie działają.

kawka0
10.03.2011, 14:57
Hej ;] Mam problem ;/ Wczoraj kazałem mojemu simowi wypełnic zadanie i wypic drinka w Klubie Banzai. Gdy wszedł do klubu zapisałem grę i dzisiaj włączam zapis i okazało się, że mam problem ;/ Mój sim stoi przed bramką przy wejściu do klubu i nie da się nic zrobic. Jak na niego klikam też nic się nie dzieje, nie zmieniają mu się nastroje ani potrzeby, nawet tam gdzie steruję aktywnymi Simami jest okienku z nim, ale jest puste i nie mogę na nie kliknac ;/ Próbowałem już go wyprowadzic i z powrotem wprowadzic, oczywiście też kodu ResetSim, ale nic nie działa ;/ Prosze o pomoc !

Narcyz
12.03.2011, 13:01
Może źle wpisywałeś kod? A próbowałeś przez 'moveobjects on' ?

sebi27
13.03.2011, 11:24
Ja mam problem : Gra sama mi się wyłącza ,a wszystko jest dobrze :(

Połówka
13.03.2011, 11:39
ale co? włączasz i od razu czy po jakimś czasie? masz jakieś mody? czasem też jakiś dodatek (fryzura, ubranie) powoduje wyłączanie się gry.

sebi27
13.03.2011, 14:07
Po prostu sobie gram i nagle mi się wyłącza bez powodu i nie mam żadnego moda itp.

Narcyz
13.03.2011, 14:16
Może za niskie wymagania systemowe?

sebi27
13.03.2011, 15:01
wszystko jest ok z wymaganiami

Horsez
13.03.2011, 15:46
kawka0 ja kiedyś tak miałam, i poczekałam jeden dzień aż na nowo otworzyli klub i było okej

theqatrick
13.03.2011, 19:34
To samo się robi jak sim się zatnie w windzie. Powinno pomóc.

Michal85
14.03.2011, 02:05
Witam.

Mam pytanie. Przebywam obecnie w Anglii i chcę narzeczonej kupić grę The Sims 3, bo lubi Simsy. Czy jeśli kupię grę w Anglii będzie dostępny przy instalacji polski język?

Dziękuję

sebi27
14.03.2011, 06:06
Będzię czy instalacij będziesz miał do wyboru języki :D

Narcyz
16.03.2011, 18:44
No więc sama sobie stwarzam problemy, ale mam nadzieję, że ten w prosty sposób się da rozwiązać.

Chciałam sobie zrobić schody, które w połowie ściany będą zawracać - jeśli to w ogóle ma jakiś sens. Wątpię, więc tu jest to o co mi chodzi:
http://img683.imageshack.us/img683/7508/problem1j.jpg

Bawiłam się kodem 'constrainfloorelevation false' i jestem w stanie zrobić tylko takie rzeczy:
1. Ściana na fundamentach jest za wysoko a chciałam ją wyrównać tak aby była równa ze ścianami zaczynającymi się od terenu.
http://img35.imageshack.us/img35/2861/problem4b.jpg

2. Próbując normalnie zrobić ścianę przejeżdżając obok fundamentów te zaś wyskakują skośnie w górę co widać na zdjęciu poniżej:
http://img194.imageshack.us/img194/7063/problem5.jpg

Nie podoba mi się, że na dole jest mniej schodów niż u góry ale nie widziałam innego sposobu, którym mogłabym to zrobić.

Jakieś pomysły? Bardzo proszę o pomoc :)

VaNssss
17.03.2011, 12:13
Czy ktoś miły mógłby wrzucić plik z folderu bin z polską wersją językową ?

zelkam
17.03.2011, 14:18
A czy to się nie nazywa piractwo ?

Wielebny
17.03.2011, 14:41
Jezu no, już nie przesadzajmy, spolszczenie gry to nie piractwo.

Poza tym w tym folderze plików z PL wersje gry nie znajdziesz o ile mi wiadomo są one zawarte w plikach package.
Poza tym gra ts zawsze była wydawana w wersji multi-language, więc w necie nawet spolszczenie nie znajdziesz.

Możesz sobie pobrać z neta Language Changer (patrz w google.pl), który zmieni Ci język bez potrzeby przeinstalowywania gry.

VaNssss
17.03.2011, 16:35
Używałem tego programu lecz nic się nie zmieniło

Wielebny
17.03.2011, 16:36
Więc przeinstaluj grę, bo innej opcji nie widzę.

VaNssss
17.03.2011, 16:44
Znalazłem odpowiedź w sieci nie mam folderu pl-PL w którym jest polski język.

Wielebny
17.03.2011, 16:49
Powtarzam ten plik nie odpowiada za wersję językową gry.
Jest to tylko plik konfiguracyjny Ts-launcher w różnych językach.

Musisz przeinstalować grę, skoro Language changer nie pomaga.

Ejak
17.03.2011, 18:01
Mam problem, bo za każdym razem, kiedy włączam grę to moje Simy, młodnieją np.mój sim ma 36 dni do zmiany wiekowej, to po wyłączeniu i włączeniu ponownie gry mój sim ma 44 dni do zmiany wiekowej. ;(

*mam włączony tryb starzenia się
*zapisuje grę

Co mam robić, żeby tak nie było ?

Pan_Laptop
18.03.2011, 19:10
Otóż - gram sobie rodzinką w nowym domku, w Twinbrook. W domu jest kominek, przez który nie można normalnie grać. Zapisać gry nawet nie mogę.
EDIT : grę wyłączyłem, ale bez zapisu.

sebi27
19.03.2011, 22:06
ja mam taki problem ze mi się długo lądują i np jak simka miała iść do pracz to stała w miejscu przez jakiś czas i jeszcze parcele są szare ale po jakimś czasie są normalne co mam zrobić ? pomocz

Wielebny
19.03.2011, 22:23
Pierwszej części zdania nie jestem w stanie rozszyfrować, więc niech ktoś inny Ci na nie odpowie.
Co do drugiego pytania, to jest to normalne, że pierw gra wczytuje same obiekty, a dopiero potem wypełnia je teksturami.
Szybkość tego procesu zależy od komputera i ilości wczytywania obiektów w tej samej chwili.

Björk
20.03.2011, 04:52
Właściwie to wszystko zależy tutaj od parametrów komputera. Jak Simka ma iść do pracy, to długo stoi, bo komputer "myśli" i "szuka" ubrania, w które ma simkę ubrać.

sebi27
20.03.2011, 07:02
Sory klawiatura mi wtedy nawalała.Ok już wiem to coś z komputerem

Czyniąca_Hałas
20.03.2011, 08:53
Gra mi się nagle wyłączyła, pisze, że mi brak jakiegoś lauchera exela (?). Nie mam dodatków z netu, gra oryginalna, co robić?

sebi27
21.03.2011, 09:58
A wracając do mojego problemu to co mam zrobić ,aby już tego problemu nie było ?

i jeszcze mi się gra sama wyłącza :(

@mod: nie pisz 2 postow pod rzad, uzywaj opcji edytuj.

Pan_Laptop
22.03.2011, 14:29
Otóż - gram sobie rodzinką w nowym domku, w Twinbrook. W domu jest kominek, przez który nie można normalnie grać. Zapisać gry nawet nie mogę.

Nie dostałem odpowiedzi :( (włączyłem grę od nowa, ale to NIE POMOGŁO

hellraiser
22.03.2011, 14:34

to może skasuj ten kominek? jak to kominek ściągnięty z neta, to go odinstaluj.
btw, w innych miastach też się tak dzieje?

imbri
26.03.2011, 08:53
Zrobiłam sobie w SV targowisko/placyk na której umieściłam blaty i kasy z pospolitym jedzeniem i jedną "kasę nekterową". Przy edycji typu parceli wybrałam z listy, że ma to być nektarnia. Na parceli pojawiają się pracownicy, simowie chętnie kupuja tam jedzenie , jednak nie można kupić żadnego nektaru przy kasie nektarowej:(, a jedynie stojaki na nektar i maszynę do wyrobu nektaru.
Można w tej sprzedać swój własny zrobiony nektar, ale nic kupić.
Może Ktoś próbował stworzyć coś takiego w swoim mieście i udało mu się?

moje dodatki:WP,Po Zmroku

damianix32
27.03.2011, 11:13
mam taki problem, a mianowicie simy w grze cały czas mają zły nastrój, chociaż nie mają żadnego negatywnego nastrójnika tylko same pozytywne. można coś z tym zrobić ? może to tylko w jednej rodzinie ?

Nawet jak maj wszystkie potrzeby na maxa

Dzisiaj jak grałem to nawet jak z tych wszystkich nastrójników wychodziło mu jakieś +30 to i tak była nie wygoda

ZAPRASZAM DO UDZIELANIA SIĘ TAKŻE TUTAJ: http://zapytaj.com.pl/Category/029,014/2,10116561,Co_sie_dzieje_z_sims_3__.html

sebi27
27.03.2011, 12:15
Ja mam problem taki : gra sama się wyłącza i nie wiem co mam zrobić :( wszystko jest zgodne i jeszcze wolno działają :(

Narcyz
27.03.2011, 13:33
mam taki problem, a mianowicie simy w grze cały czas mają zły nastrój, chociaż nie mają żadnego negatywnego nastrójnika tylko same pozytywne. można coś z tym zrobić ? może to tylko w jednej rodzinie ?

Nawet jak maj wszystkie potrzeby na maxa

Dzisiaj jak grałem to nawet jak z tych wszystkich nastrójników wychodziło mu jakieś +30 to i tak była nie wygoda

Miałam ten sam problem, a właściwie dalej mam, chociaż zauważyłam, że ustępuje to po włączeniu gry ponownie..

damianix32
28.03.2011, 14:42
No ale czy nie uważasz, że to jest strasznie denerwujące ? Np. ja tak nie mogę grać ;/ A najgorsze jest to że na to nie ma żadnego sposobu ale może kiedyś wyjdzie aktualizacja..... Tak też wiem, że wystarczy przejśc do menu głównego i wczytać gre znowu, ale to jest denerwujące strasznie, szkoda że nie ma jak się tego błędu pozbyć, ale coraz więcej ludzi ma ten błąd to może kiedyś wyjdzie taka łatka która go usunie.. :/ Dzięki za odp.

Chryzantem Złocisty
28.03.2011, 14:45
http://www.modthesims.info/download.php?t=432449
tutaj macie moda,który to naprawia.to bug EA.

sebi27
28.03.2011, 15:04
Pomóżcie mi z moim problemem <prosi>

Björk
28.03.2011, 15:53
Ja mam problem taki : gra sama się wyłącza i nie wiem co mam zrobić :( wszystko jest zgodne i jeszcze wolno działają :(

Sebi - spróbuj TEGO (http://www.forum.thesims.pl/blog.php?b=221)

Ejak
28.03.2011, 20:25
mam Sima, który jam ma np. "nastrójnik" +10 to ma i tak czerwony diament i niezadowolenie na najwyższym poziomie. Co mam zrobić, aby tak nie było, bo powoli ja się denerwuje. Musze mieć z chyba 5 "nastrójników" na +, aby miał zadowolenie ;(

Narcyz
28.03.2011, 20:46
No ale czy nie uważasz, że to jest strasznie denerwujące ? Np. ja tak nie mogę grać ;/ A najgorsze jest to że na to nie ma żadnego sposobu ale może kiedyś wyjdzie aktualizacja..... Tak też wiem, że wystarczy przejśc do menu głównego i wczytać gre znowu, ale to jest denerwujące strasznie, szkoda że nie ma jak się tego błędu pozbyć, ale coraz więcej ludzi ma ten błąd to może kiedyś wyjdzie taka łatka która go usunie.. :/ Dzięki za odp.

Tak denerwuje mnie to ale raczej jakoś wytrzymuję..

tutaj macie moda,który to naprawia.to bug EA.

Dzięki, ale nie ściągam niestety modów..

MilkyWayPL
28.03.2011, 22:25
Witam.
Jestem "weteranem" simsów, i nigdy nie miałem tego problemu z grą.

Otóż ostatnio zainstalowałem ponownie grę, i stworzyłem ludka. Kupiłem mu chatę, itp, jest git. Ale tak mniej więcej na 3 poziomie jakiejś tam kariery, zaczyna mi się sims robić wiecznie niezadowolony. Kąpie go, wysypia się, nie chodzi głodny, mam pełno tych bonusów zadowolenia, ale i tak waha się między pomarańczowym a czerwonym... Ma ktoś jakieś pomysły? Jak dla mnie to jakiś błąd...

Scheiße
31.03.2011, 16:48
@MilkyWayPL jesteś niedowidzący? Chryzia parę postów w górę podała linka do moda, który to naprawia... :|

sebi27
02.04.2011, 11:03
Co zrobić aby gra szybciej działała ?

Owl Finch
02.04.2011, 11:10
Zmniejszyć ustawienia grafiki?

sebi27
02.04.2011, 11:12
A jak to mam zrobić ?

Owl Finch
02.04.2011, 11:25
Wejść w grze, w ustawienia i tam przeciągnąć te paski w lewo.

sebi27
02.04.2011, 11:28
ok spróbuje

Nelia
02.04.2011, 12:47
Witam otóż mam pewien problem.
Od jakiegoś czasu przestałam grać w The Sims 3, bo nie miałam po prostu czasu, ale nastał taki czas, że chciałam sobie pograć w simsy i zaczęło się... Kiedy gra się ładuje to trwa to co najmniej pół godziny, albo się całkowicie zacina, że trzeba restartować komputer. Dlaczego się tak dzieje? Przedtem simsy mi szły bez problemu. Proszę pomoc .

anie_1981
02.04.2011, 15:03
Spróbuj zdefragmentować dysk.

Nelia
02.04.2011, 15:35
Zdefragmentowałam i nic nie pomogło. Nadal tak jest :(
A tak bardzo chciałam pograć sobie w simsy :( uhm.

Alisha
02.04.2011, 15:48
Nie ściągnęłaś czegoś ostatnio z netu?? :|

Nelia
02.04.2011, 18:24
Mhm. Szczerze powiedziawszy to mam na kompie zainstalowane parę gier, a między innymi; the sims 2 - i dodatki no i dodatki jeszcze z netu, the sims 3 podstawową...
A z netu to ja co jakiś czas ściągam. Właśnie do the sims 2.