Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Pokolenia - przedpremierowe dyskusje

Strony : 1 2 3 4 5 [6] 7

anjanka
10.05.2011, 03:43
a jak mi się nudzą simsy to też gram w co innego np tez w GTA albo w Mortala :D no i jak Pokolenia mi się znudzą to nie mam co się martwić bo w czerwcu kupuje rownież inną grę Alice Madness Return :D więc pracowity czerwiec będzie hehe

anie 1981 też tak mam że wolę oglądać obrazki ale jak już jest jakiś artykuł to wyłapuje najciekawsze rzeczy :)

Beatrice
10.05.2011, 04:12
Każdy lubi bardziej obrazki xD ale a tych artykułów co dodajecie to wielkie WOW :) dzięki serdeczne ;p
Alice Madness Returns ? W sensie, że ta Alicja z bajki ? xD Nooo, powiem szczerze, że nie słyszałam o tej grze ;) może uda mi się też ja gdzieś wychaczyć, ale to poczekam najpierw na Twoją opinię anjanka :)

theqatrick
10.05.2011, 04:13
anjanka - Niech zagra w simsy, myślę że się wciągnie w grę. :)
Ja nie lubię gier typu COD albo GTA, są brutalne i nudne. Czasem można pograć w GTA, sam kiedyś grałem, ale jeździłem samochodem po ulicach, bo co innego ciekawego tam robić. :P
Ehh... :D Offtop się narobił.
Ja chcę żeby pokolenia wprowadziły też dużo dla dorosłych i młodych dorosłych, bo większość jest tam dla dzieci i nieco dla staruszków. Bardzo podoba mi się to, że dochodzi nowa profesja.

anjanka
10.05.2011, 05:35
w sumie simy nigdy mi sie nie nudziły grałam od 1 do 3 :) ach te czasy :D dobra zamykamy temat tak jak theqatrick robimy offtop hehe
dla nastolatków będzie sporo nowych rzeczy ja sie bardziej martwie ze dla dorosłych nie bedzie nic nowego

anie_1981
10.05.2011, 09:15
Jak to, będzie "kryzys wieku średniego". Po prostu zakochałam się w tym facecie z pierwszego trailera, tego z wielkim, owłosionym brzuszyskiem.... Jak mój tatuś... Ale mu nie mówcie, ok? :D Tylko brakowało, żeby sobie beknął...

anjanka
10.05.2011, 09:28
anie napewno nie jesteśmy spokrewnieni? bo opisałaś mojego tatusia :D
a zapomniałam o kryzysie wieku średniego :) ciekawe jak to bedzie wyglądało :D zwłaszcza u simek

Lady88
10.05.2011, 09:40
Ja również wolę oglądać obrazki niż czytać :D nie mogę się doczekać wieczoru kawalerskiego czy panieńskiego ;) co do tych rzeczy dla dzieci to fajnie bo do tej pory granie dziećmi było troszkę nudne ;]

miłośniczka zwierząt
10.05.2011, 10:07
zgadza sie granie dziećmi i nastolatkami jest trochę nudne. ale to się zmieni z dodatkiem pokolenia więc, uważam że warto będzie go kupić.Ale jeszcze 3 tygodnie zostały do premiery. Ja i tak kupie dopiero po premierze dodatek pokolenia.Ale teraz będzie o wiele fajniej się grało dziećmi i nastolatkami.

Beatrice
10.05.2011, 13:05
Jasne - dużo rzeczy dla dzieci i młodzieży, ale zanim przyjdą ze szkoły i odrobią lekcje to trochę czasu minie xD pozostają weekendy do zabaw ;p Dla dorosłych dochodzi Kryzys i własnie wieczory kawalerskie/panieńskie... I chyba tylko tyle ? :( ale wynagradzają nam to nowości dla młodszych, bo zawsze coś dla dorosłych dochodziło, więc się wyrównało :)
Dziewczyny - mój daddy też tak wygląda xD

nmin
10.05.2011, 13:09
obawiam się że nie dała byś rady opiekować się taką ogromną gromadka dzieci. Ja nie mogę sobie poradzić jak moja simka ma trojaczki, a co dopiero gdyby miała być opiekunką.Miałam kiedyś trojaczki i było ciężko, zwłaszcza, że jednocześnie musiałam sterować ojcem strażakiem, ale jakoś dałam radę przez pewien czas. Różnica polega jednak na tym, że własne dzieci Sim ma całą dobę i one w kółko czegoś chcą, a cudze oddaje o 19 i ma święty spokój ;) Wszystko wyjdzie w praniu, zobaczymy, jak to będzie.

miłośniczka zwierząt
10.05.2011, 14:06
w artykule pisali że rodzic może przyjść nawet trochę później. Ja teraz miałam trojaczki i nadal je mam ale teraz one są już nastolatkami .

anie_1981
10.05.2011, 14:52
Ja na szczęście nie miałam jeszcze trojaczków i mam nadzieję, że to się nigdy nie stanie :P W dwójce moją zmorą były bliźnięta (nieszczęścia chodzą parami). Nie szło tego uniknąć. Jak gra się uparła na bliźnięta, to nie ma przebacz. W trójce jest NRaas Master Controller i można wybrać prawdopodobieństwo bliźniąt, ja ustawiam zawsze na "0". Ciekawe jak długo trzeba będzie czekać na aktualizację modów... Bo ja sobie nie wyobrażam gry z wampirami np. Dlatego moje zapisy pójdą w bezpieczne miejsce, a ja zacznę grę od nowa i poczekam na zaktualizowanie modów.. :D Zawsze tak robię.

Lubie
10.05.2011, 15:12
Ja gdyby nie kod "testing[...] true" to bym zwariował.. Jednym, max dwoma simami dam radę grać bez tego "cudownego" kodu, a gorzej jak mi się dziecko urodzi, a co dopiero trojaczki.. :<

Jednak w "pokolenia" chcę zagrać "fair" według mnie.. :> A może już na ten weekend tak uczynię.. :P

Ja naprawdę chciałbym, aby była nowa okolica, bo okolice EA mi się podobają.. (nawet te BP.. ale jest tam mało miejsca na nowe parcele.. :>

Searle
10.05.2011, 17:17
A ja to nawet lubię grać dużą ilością simów w rodzinie ( bez wolnej woli) - nie idę na łatwiznę. Miałam trojaczki i było ciężko zwłaszcza, że oprócz rodziców była w rodzinie jeszcze ich ciotka z narzeczonym. Ale jakoś dało się radę :) Dlatego też nie przeraża mnie opieka nad gromadką dzieci :)

hellraiser
10.05.2011, 17:34
W Trójce opieka nad dziećmi jest maksymalnie uproszczona. W Dwójce nie szło wytrzymać z jednym, przynajmniej ja nie mogłem :P a co dopiero z bliźniakami. Wszędzie walające się pieluchy, butelki, szybko spadające potrzeby, to była jazda :D W Trójce opieka nad trojaczkami mnie nie przeraża, bo tego wszędzie panującego bałaganu nie ma. Ile będzie dzieci, tyle będzie, mi to lotto :P

miłośniczka zwierząt
10.05.2011, 17:42
Ja sobie w obecnej rodzince jak moja simka miała trojaczki, nie radziłam wiec, mam wątpliwości co do tego żeby mojej simce dać zawód opiekunki. Zresztą obecnie gram prawie 8 osobowa rodzinka wiec, wątpię by moja jedna z simek mogła być opiekunką do dziecka. Ja to ciebie Searle podziwiam bo ja, bym nie dała rady grać bez wolnej woli w mojej wielkiej rodzince.

Czyniąca_Hałas
10.05.2011, 17:49
Ja w obecnej rodzince mam 8 Simów... 2 dorosłych, piątkę nastolatków i małe dziecko. Teraz to mnie już zaczyna denerwować taka mała ilość tego "wszystkiego" Ani w te, a ni we wte.

miłośniczka zwierząt
10.05.2011, 17:54
ale już niedługo dodatek pokolenia i będzie więcej opcji ;). Ja w mojej obecnej rodzince mam 2 staruszków, 3 nastolatki, 2 młodych dorosłych małżeństwo i niedługo żona syna moich simów urodzi dziecko .

anie_1981
10.05.2011, 20:31
Ja gram z reguły dziadkami, ich dziećmi i wnukami, więc mam ludzi co najmniej 6 w domu, a nawet więcej. Z tym, że ja nie uznaję gry z wyłączoną wolną wolą... :P

Lady88
10.05.2011, 21:27
Ja nienawidzę tej wolnej woli, wolę sama decydować co i jak i kiedy :)

Beatrice
11.05.2011, 03:58
Ja zawsze mam włączoną wolę, nie jestem taka rygorystyczna dla moich Simów xD ja dopiero zaczęłam robić pokolenia w grze... Przedtem cały czas grałam na wyłączonym starzeniu się, może 4 Simami najwięcej ;p teraz próbuję się inaczej zabawić :)

miłośniczka zwierząt
11.05.2011, 05:16
Jak będzie dodatek pokolenia to pewnie moja duża rodzinka pójdzie na chwile w odstawkę żeby innymi simami przetestować dodatek, zawsze tak robię. A później wrócę do mojej dużej rodzinki, a tamta rodzinka będę też grała bo ją zamierzam stworzyć na osobnym save.

anie_1981
11.05.2011, 09:23
Ja robię tak samo. Boję się, że nowy dodatek coś mi w grze zepsuje więc zabieram moich ludzi w bezpieczne miejsce na czas testowania gry. Ja moim ludziom wolną wolę zostawiam, ale i tak mało z niej korzystają. Mam taką zasadę, że jak np. karzę im iść do łazienki to zaraz potem karzę im np. oglądać TV, słowem, żeby zrobili coś, co ich na jakiś czas przyblokuje. Ale czasem daję im robić co chcą. Najczęściej to u mnie emeryci mają pełne "wolne". Ja już osiągnęłam nimi to co chciałam, więc na starość robią co chcą. Ogólnie to dla mnie gra z wyłączoną wolną wolą byłaby tym, czym dla niektórych korzystanie z modów i kodów. Niektórzy nie chcą z tego korzystać. Ja gram nie po to by się męczyć w ciasnym domku z niedouczonym simem. Lubię jak moi ludzie żyją wygodnie i szczęśliwie, a największą frajdę mam z rozmnażania ich i szukania im partnerów.

Ale odchodzimy od tematu... Pokolenia mogłyby już wyjść. Juz nie jest aż tak strasznie daleko do premiery, ale wciąż nie ma szanującej się oferty na Allegro... W kulki se lecą.

anjanka
11.05.2011, 10:39
A ja zawsze testuje na mojej rodzince oczywiście przed tym robie save bo jak coś mi się nie spodoba to włączam ponownie od nowa ale i tak jak bede miała pokolenia to od nowa stworze rodzinkę bo zawsze coś w tej danej rodzince mi nie pasuje :D

dokładnie anie , mnie te czekanie na Pokolenia znudziły już straciłam zapał na czekanie a na allegro tez chciałam kupić ale jednak w dniu premiery po pracy śmigam po zakup :)

Beatrice
11.05.2011, 10:43
Na allegro kupujecie ? Powiem Wam, że WP te na alle kupiłam, ale wyszło 75zł + 10 przesyłka, a PZ kupiłam w Realu za ok. 70, więc teraz śmigam do reala ;p zawsze to 15 złotych mniej :)

Lady88
11.05.2011, 12:52
A ja zawsze kupuję w Saturnie, bo tam zawsze mają w dniu premiery światowej, a jeden dodatek był nawet dzień przed tą premierą światową ;) teraz również tak zrobię - Saturn w Arkadii w Wawie jeszcze nigdy mnie nie zawiódł :P:D

Scheiße
11.05.2011, 12:56
Nowy screen od EdenStyle:
http://isims.pl/wp-content/uploads/2011/05/screen.jpg
Storczyki <333

Saheli019
11.05.2011, 13:47
Tak sbie teraz poczytałam te wasze wypowiedzi wolnej woli,że pszyszła mi do głowy taka myś....Szkoda,że nie zrobili domów spokojnej starości tak jak tych internatów dla dzieci. Emeryci po przejsciu na emeryture mogli by wyjeżdzać sobie na tygodniowe wczasy,a my w tym czasie zajelibysmy się resztą rodziny. Ja w sumie pozbywam się odrazu emerytow,ale czasami jak któregoś sima bardzo lubie nie chce mi się go ukatrupiać a z drugiej strony dbać o niego tez mi się nie chce...

Lubie
11.05.2011, 14:00
Ja to bym chciał, że np. w domu mieszka 5 simów, a sterujesz 1/2.. :> Tak jak w "ts2 osiedlowe życie" :>

Searle
11.05.2011, 14:12
Tak sbie teraz poczytałam te wasze wypowiedzi wolnej woli,że pszyszła mi do głowy taka myś....Szkoda,że nie zrobili domów spokojnej starości tak jak tych internatów dla dzieci. Emeryci po przejsciu na emeryture mogli by wyjeżdzać sobie na tygodniowe wczasy,a my w tym czasie zajelibysmy się resztą rodziny. Ja w sumie pozbywam się odrazu emerytow,ale czasami jak któregoś sima bardzo lubie nie chce mi się go ukatrupiać a z drugiej strony dbać o niego tez mi się nie chce...

Świetny pomysł. Jestem jak najbardziej za :) Też nie lubię grać emerytami, szczególnie jak już osiągnęli swój cel życiowy, to nie mam co z nimi zrobić. Zwykle wykupuję im nagrodę Stalowy pęcherz, Czyścioszek i Rzadko głodny, by się za bardzo nimi nie zajmować i uczą się czegoś cały dzień albo leniuchują, a ja skupiam się na młodszych pokoleniach :)

Porando
11.05.2011, 16:20
@Lubie

Jak możesz mieć 5 simów i 1/2 grać ? Musiałbyś ich rozdzielić...

A i jak zawsze simom daje wolną wolę - ostatnio się zajarał i podpalił dom,gdy grałem strażakiem XD

A tak poza tym...

NIE RÓBCIE OFFTOPU !!! =.=

Maszka
11.05.2011, 16:38
A ja miałam najwiekszą rodzinke 6 chyba simów.Potem jeden znalazł żone i było ich razem 7 i potem jego z żona wyprowadziłam, potem jego brat stał się młodym dorosłym i ja go też przeprowadziłam.i zostało mi 4.A te Pokolenia kupie i tak, i tak, bo mam kolekcję :D i 2 i teraz 3

sebi27
11.05.2011, 16:52
ja nie lubie ich przeprowadzać do schowka ani do innego domu wole w jednym domu mieć wszystkich całą aktywną rodzinę

Lady88
11.05.2011, 19:40
a ja się cieszę, że znowu będą randki :D

anjanka
12.05.2011, 03:46
a ja steruje 8 simami :) babcia i dziadek 3 córki jedna z nich ma męża i dziecko a druga siostra zaliczyła wpadkę :D ale wczoraj wygnałam dziadków ogólnie u mnie to sie zrobiła telenowela he :)

wiecie że juz bliżej premiery jesteśmy?
nie moge się doczekać no i te randki wkońcu!

miłośniczka zwierząt
12.05.2011, 04:05
tak, w końcu będą randki a nie jakieś tam spotkania na których moje simy musiały udawać że są na randce ;).

anjanka
12.05.2011, 04:42
tak, w końcu będą randki a nie jakieś tam spotkania na których moje simy musiały udawać że są na randce ;).

u mnie też udawały że są na randce hehe szkoda tylko że nie bedzie jak w 1 i 2 podgląd restauracji :( brakuje mi tego

miłośniczka zwierząt
12.05.2011, 05:11
też mi tego brakuje no ale co zrobić nic na to nie poradzimy.

Ilona
12.05.2011, 08:54
nowe zdjęcia http://www.simtimes.de/2011/diesims3/lebensfreude/gamespot-vorschau-zu-die-sims-3-lebensfreude-8134/

Searle
12.05.2011, 08:57
@up: ten małpolud jest okropny - ta laska co z tyłu zaraz zwymiotuje ma rację :P
Podoba mi się ta koszulka z bolerkiem.

miłośniczka zwierząt
12.05.2011, 09:03
To owłosienie wygląda masakrycznie ja tam jak simka weźmie ślub z jakimś owłosionym za bardzo simem to,go wyśle na depilacje do spa. Bo podobno będzie można.

anie_1981
12.05.2011, 09:14
No nie wiem, to te włosy będą rosły? Może to będzie na zasadzie, że jak stworzysz małpoluda, a potem chcesz go uczłowieczyć, to wysyłasz do SPA...

Analisse
12.05.2011, 09:29
Owłosienie to naprawde tragedia, mogliby zamiast tego dać coś innego, obojętnie co, bo pewnie wszystko byłoby lepsze niż ta sierść.
Jest to jedyna rzecz jaka mi się nie podoba w tym dodatku.

No i w końcu radki będą... już nie moge się doczekać.

miłośniczka zwierząt
12.05.2011, 09:42
tak wszystko było by lepsze niż to owłosienie.

Beatrice
12.05.2011, 11:15
Poczekajcie aż dodatek wyjdzie ;p może da się te włosy samemu ładnie zrobić i dostosować ;)

Lady88
12.05.2011, 11:37
Dzisiaj już 12 maja, także jeszcze 2 tyg z hakiem :D ja wiem, co się będzie działo, część osób będzie wrzucało screeny i opisywało swoje wrażenia a część będzie to czytać, bo wolą kupić jak przeczytają opinie czy warto :P ja kupie jak tylko pojawią się na półkach :P

Saheli019
12.05.2011, 11:55
A ja poczekam na opinie,poslinie się do zdjęć innych i jeżeli uda mi się brata przekupić to też zdobęde Pokolenia. Mam rodzinkę w SV,która czeka na nowy dodatek:) Pewnie najpierw popatrze w edytorze co tam nowego jest dla simów,ale pewnie prócz owłosienia nie będzie wielu zmian w wyglądzie tylo ubrania i fryzury...No poczekamy,zobaczymy...

miłośniczka zwierząt
12.05.2011, 12:46
no ja dodatek kupię ale dopiero w lipcu bo zawsze kupuje długo po premierze dodatki. Wtedy mam mniej błędów w grze.

Beatrice
12.05.2011, 12:51
Błędy nie zależą od czasu kupienia gry, tylko od aktualizacji....
Jeśli o mnie chodzi to należę do drugiej grupy ;p poczekam na opinię xD i potem będą trochę tańsze... chociaż czekam z niecierpliwością, chyba jak na każdy nowy dodatek ;p

Lubie
12.05.2011, 12:57
JA już zamawiam.. :P

anjanka
12.05.2011, 16:08
Błędy nie zależą od czasu kupienia gry, tylko od aktualizacji....

zgadzam się z Bearice :)

no a ja należę do osób które muszą kupić w dzień premiery he :)

Lubie
12.05.2011, 16:24
Ja to tylko tak z "pokoleniami".. Bo miałem każdy dodatek taz z miesiąc po premierze. .:P

Ładne są mebelki :P

anie_1981
12.05.2011, 17:25
A ja chyba popatrzę po sklepach w moim mieście, bo tym razem na Allegro dodatek jest za drogo. No chyba, że bliżej premiery coś się zmieni.

Lady88
12.05.2011, 17:30
lepiej kupić w sklepie, bo po 1sze masz w dniu premiery, a przecież zanim nadadzą paczkę i zanim dojdzie to mija kilka dni, a do tego masz pewność, że to co kupujesz jest zafoliowane etc :)

Lubie
12.05.2011, 17:33
Ja najbliżej do mediamarktu mam grubo ponad 40km.. A tak to se z neta będę miał

Beatrice
12.05.2011, 18:29
Zapaleńcy z Was :) ja postaram się poczekać, chociaż nie wiem ile wytrzymam ;p faktycznie - meble, ubrania, nie mówiąc o reszcie xD

@anjanka - masz wszystkie dodatki ? ;)

anie_1981
12.05.2011, 18:45
Ja właśnie nie mam zbyt wielu sklepów, w których mogą być Simsy, a jeśli, to są droższe niż z allegro. Tylko tym razem jest inaczej. Nie wiedzieć czemu na allegro są tylko 3 oferty i żadna nie jest atrakcyjna. Ja nie jestem jakaś dziwna, żeby przepłacać. Gdybym miała w swoim mieście dostęp do tańszej gry, to bym ją kupiła u siebie, a nie na Allegro. Tym razem to chyba jednak mimo wszystko lepiej wyjdę na wersji z miejscowego sklepu, a nie z Allegro.

anjanka
12.05.2011, 19:12
Beatrice - tak mam wszystkie dodatki prócz tych imprez w plenerze bo dla mnie to strata kasy :) żałuje że kupiłam PZ te gwiazdy mnie wkurzają i paparazzi jak bede miała Pokolenia to kasuje PZ :D

Levkoni
12.05.2011, 19:15
Co do tego owłosienia to nie wiem skąd niektórzy wzięli teorie, że będzie trzeba ganiać sima do SPA żeby się tego pozbyć, po prostu nie wybierajcie owłosienia przy tworzeniu sima to go nie będzie miał... Bo twórcom chodziło o to, że jak będzie sim z owłosieniem, to będzie można go zgolić , jak stworzysz bez owłosienia to nie będziesz musiał/a się martwić.

anjanka
12.05.2011, 19:22
ja dawałam posta że trzeba ganiać do SPA bo tak podali od EA, u nich nic nigdy nie wiadomo...

Beatrice
13.05.2011, 04:17
Bądź co bądź, mi ta depilacja w SPA się podoba ;) mnie gwiazdy w PZ tez trochę wkurzają, ale nie usunę ze względu na fryzury i ubrania - zbyt wspaniałe są :) chociaż też mieszkam w SV i mam tylko 1 klub chyba...
Tak jak mówiłam polecam wybrać się do Reala, bo tam chyba najtaniej :) ja do Reala mam ok. 40km, ale się poświecę ;p

Ilona
13.05.2011, 11:38
koniec dyskusji na temat kto gdzie mieszka i gdzie kupi dodatek

Maszka
13.05.2011, 12:06
Ja kupuje w empiku :) a co do dodatku to wie ktoś o nim 'nieco' wiecej?Jakies nowe informacje???

Lubie
13.05.2011, 13:23
@ilona, może się mylę, ale według mnie, to jakieś powiązanie z tematem ma, dyskutujemy kto gdzie kupi dodatek "pokolenia"
Podkreślam słowa "może się MYLĘ." :D

Coraz bliżej święto.. :P (chodzi o premierę.. ) ^^

Ilona
13.05.2011, 14:39
@ilona, może się mylę, ale według mnie, to jakieś powiązanie z tematem ma, dyskutujemy kto gdzie kupi dodatek "pokolenia"
Podkreślam słowa "może się MYLĘ." :D

Coraz bliżej święto.. :P (chodzi o premierę.. ) ^^

tak,mylisz się,ponieważ dyskusje przedpremierowe nie polegają na tym,aby przez sto kolejnych stron pisać o tym gdzie kupisz dodatek,do tej dyskusji można wrócić,jak dodatek będzie w sprzedaży,ze np. w W-ie jest tam i tam,ale teraz ostatni raz uprzedzam,ze posypia się warny

Porando
13.05.2011, 14:50
Mnie ciekawi tylko,czy naprawdę będzie można golić sima,gdy będzie miał zarost,że ho ho :D

Ilona
13.05.2011, 16:35
tutaj macie trzy nowe zdjecia http://www.facebook.com/notes/die-sims/die-sims-3-lebensfreude-feature-info-1/10150180632298583

Lubie
13.05.2011, 16:38
Heh. ;] JA mam nadzieję że ten zarost będzie sam rósł, ale na pewno tak nie będziee..
;[

Lady88
13.05.2011, 16:43
tutaj macie trzy nowe zdjecia http://www.facebook.com/notes/die-sims/die-sims-3-lebensfreude-feature-info-1/10150180632298583

Ooo znowu dzieci mogą czytać na łóżku :) i pokazali pracę opiekunki :D podoba mi się :)

miłośniczka zwierząt
13.05.2011, 17:12
tak mi też się to podoba chociaż praca opiekunki nie bardzo bardziej czytanie na łóżku.

sebi27
13.05.2011, 17:30
wszystko mi się w tym dodatku podoba :kryzys wieku średniego,opiekunka,czytanie dzieciom,owłosienie,psikusy,zabawki,itd.

Alisha
13.05.2011, 17:31
A właśnie, będzie jednak nowe stworzenie - którym jest ten cały 'Wymyślony Przyjaciel'...
Tak się dowiedziałam...

W ogóle, to dużo rzeczy z TS2 wraca :) Fajnie, stare dobre klimaty... :D

Lubie
13.05.2011, 18:01
@Alisha.. Było już o tym trochę sporo.. :P

Można go ożywić i pojawia się kolejny członek rodziny (przyjaciel zamienia się w sima) i automatycznie nasz mały sim i ten "przyjaciel" automatycznie się zaprzyjaźniają.. :D

Lubie
13.05.2011, 18:08
Prawda, prawda... Całego tematu nie ogarniam, bo nie przeczytałem ;]

Już nie mogę się doczekać tych nowych mebli ;]

Levkoni
13.05.2011, 18:11
Fajne foto szczególnie to dzieciakami :D

PS: Moderatorzy to nie szlachta, a userzy to nie poddani, szanujmy się nawzajem ;]

Lubie
13.05.2011, 18:18
Mi się podoba te co dziecko siedzi, i się uczy.. ;] Ale to z (bodajże) opiekunką też niczego sobie :]

Lady88
13.05.2011, 18:21
PS: Moderatorzy to nie szlachta, a userzy to nie poddani, szanujmy się nawzajem ;]

Zgadzam się! Szczególnie, że to mój post został skasowany, a może to że napiszę gdzie można dostać simsy w dniu premiery światowej (czyli przed premierą w PL) pomoże komuś, kto chce mieć simsy jak najszybciej?

anjanka
13.05.2011, 18:51
ja che dostać najszybciej! :) ale PL?

Lady88
13.05.2011, 20:41
PL- Polska, dzień premiery światowej jest wcześniej aniżeli w Polsce :)

theqatrick
14.05.2011, 08:12

Kocham ten tekst. :P Szczególnie po tym jak ... usunął temat o karierze opiekunki. :P

Mam nadzieję że będę miał już Pokolenia w miesiącu premiery. Bardzo ubolewam nad brakiem nowego miasta ;/

Lubie
14.05.2011, 08:17
Ja tak samo, co do tego nowego miastaa ;[ Szkodaa... Muszę sobie specjalnie pobrać nowe miasto.. Ale mam nadzieję że nam to wynagrodzą.. ;]

Vendea
14.05.2011, 08:56
O tak , myślałam że bedzie nowe miasto i wgl
a tu nic :|

Porando
14.05.2011, 09:13
@san

Jakie nic ?! Opiekunka,zarost,psikusy i takie tam a ty mówisz nic ? xd

Beatrice
14.05.2011, 09:53
Że nic to chyba chodziło o to, że miasta nie ma... Po prostu są leniwi i tyle, jakby chcieli to by zrobili. Tyle tam ludzi pracuje i nie mogą zrobić miasta ? Po prostu to jest wyzyskiwanie pieniędzy. Dodatek genialny, ale to wszystko powinno być już w podstawce jak już mówiliście... ;)

sebi27
14.05.2011, 10:43
Mi to nie przeszkadza że nowego miasta nie ma ,a co muszą robić nowe miasta do każdego nowego dodatku ? :/

anjanka
14.05.2011, 10:45
ja tam i tak bym wolała Sunset :D

Maszka
14.05.2011, 13:27
Ja dawniej grałam w Bridgeport [chyba tak to sie pisało... :P ] a jak będą pokolenia i zwierzaczki to będę miałam nowa rodzinkę w jakims innym miescie

Miyoki
14.05.2011, 13:59
Wciąż jestem ciekawa tych randek. Uchylili trochę rąbka tajemnicy, ale dla mnie to i tak za mało :c

W dwójce nie było Sima, który by nie był chociaż na jednej randce - moje ulubione zajęcie praktycznie ^^

hellraiser
14.05.2011, 14:29
To, jak będą wyglądały randki, najpewniej będziemy musieli sami sprawdzić już za niecałe 3 tygodnie :P Mnie też to interesuje, czy wprowadzą jakieś innowacje, czy będzie tak jak w TS2, czyli wskaźnik randki itd.
Co do nowego miasta - może to i lepiej, że nie ma? No bo gdyby tak w każdym dodatku dodawali nowe miasto, to byłoby już za dużo tego.

Lubie
14.05.2011, 15:11
JA bym wolał jakieś fajne miasto.. Fajni sąsiedzi, fajne place zabaw, barwne parki i znakomita plaża ;] Ale że nie będzie miasta to go szukam po mieście...

Ja się nie mogę doczekać całości, a najbardziej tych zmyślonych przyjaciół, łóżka piętrowego i balang.. ;]

nmin
14.05.2011, 15:20
Też chciałabym nowe miasto, ale nie chodzi tu o układ dróg i parceli (chociaż to też, bo nie mam drygu do tworzenia własnych światów ;) ). Bardziej chodzi mi o istniejące rodziny i powiązania między nimi, o przyjaciół i wrogów - tego nie da mi nawet najładniejszy, ale pusty świat. Jedynie raz udało mi się ściągnąć z MTS miasto, które miało już gotowe rodziny z ciekawą siecią powiązań, reszta jest taka sobie - dlatego właśnie fajnych otoczeń nigdy zbyt wiele.

Lubie
14.05.2011, 15:27
Mi chodzi o to, by mieć, gdzie budować parcele, i miejsce na odpoczynek, jak zarówno do robienia fajnych imprez bądź spędzenia czasu z rodziną lub przyjaciółmi...

Maszka
14.05.2011, 15:39
Ale nie...jednak będę nadal w Bgidgepory :P Bo ja będę w np. Susent Valley [chyba tak sie pisze...dawno nie grałam ;( ] to nie ma tam miejsca na duuuży park z placem zabaw.A w Bridgeport jest jeden taki duży park z chyba huśtawkami i potem ten park przerobię na SUPER_PARK ze wszystkimi nowymi obiektami!zrobie tam grill ^^

miłośniczka zwierząt
14.05.2011, 15:44
ja przerobie park w SV na taki ze wszystkim. Możliwe że mi sie to uda.

Maszka
14.05.2011, 15:48
Ale tam jest chyba mały park...nie.Ten na środku koło ratusza?No, no.On jest ogromny i jak sie go przerobi to będzie THE BEST PARK!ale ja jednak i tak w Brigteport gram bo tam sa kluby a moja simka nie zrezygnuje z klubów :P do tego w SV prawie że nie da rady nigdzie kluba umieścis :(

Lady88
14.05.2011, 16:24
Można w SV klub umieścić - wystarczy zmienić typ danej pustej parceli - z mieszkalnej na publiczną np. "Klub taneczny" :) Ja tak zrobiłam, zbudowałam swój własny klub bo tamte już mi się znudziły i jest tylko 1 i dzięki temu więcej Simów przychodzi, bo nie mają innej alternatywy :) :P

Vendea
14.05.2011, 17:46
Porando
nie o to mi chodziło tylko o miasto ;D
a psikusy , zarost i te domki na drzewie to jest super :P

Lubie
14.05.2011, 18:38
Nawet są nowe 2 "miejsca" na bara-bara.. ;]

Można na domku i pod prysznicem... ;] (to drugie widziałem na filmie.. )

hellraiser
14.05.2011, 18:53
Ja chciałbym na chwilę powrócić do tematu rodzaju śmierci jaka miałaby dojść w Pokoleniach.
Jako że szukałem na Wikipedii materiałów do pracy domowej z angielskiego, potem wszedłem na stronę The Sims 3 w ang. wikipedii. Jest tam tabelka, gdzie są opisane nowości każdego dodatku, w tym właśnie nowy rodzaj śmierci. Miałaby dojść, cytując: "Potion Death" co translator google przetłumaczył jako eliksir śmierci. Co o tym sądzicie?

Lady88
14.05.2011, 18:57
Nawet są nowe 2 "miejsca" na bara-bara.. ;]

Można na domku i pod prysznicem... ;] (to drugie widziałem na filmie.. )

podaj link proszę, chciałabym to zobaczyć :)

Levkoni
14.05.2011, 19:11
Potion Death, Eliksir Śmierci, jeśli to prawda, to zapewne będzie do stworzenia przy stole alchemika, po wypiciu sim umrze ^^ Fajnie by było. Wypijałby taki eliksir i tak jak w jedynce przy ukąszeniu chomika tak tutaj miałby jakieś dziwne objawy a po kilku dniach ZGON :D

Vendea
14.05.2011, 19:31
haahhaa xd
ciekawe jak pod przysznicem bd wyglądać :D
a co do tej śmierci to mi niepotrzebne jest , nie lubię zabijać simów :P

Lubie
14.05.2011, 19:51
@Lady88
W tygodniu podam, bo teraz nie za bardzo mam jak, bo na laptopie mam słabego neta, a jestem u cioci więc wiesz.. ;]

Ale się postaram szybciej.. ;]

#Edit: http://www.youtube.com/watch?v=S5d57_PjEW8&feature=related

Oto link do filmiku (trochę w tym filmiku jest rzeczy, które przez niektórych były wcześniej widziane, ale to szczegół.. ;] )

Tam chyba na 1:20 jest to pokazane, ale obejrzyj cały ;]

Lady88
14.05.2011, 22:12
Obejrzałam cały :D świetne, podoba mi się bardzo to łóżko piętrowe z miejscem na biurko :) I te psikusy :D coś świetnego, na bank kupuję ten dodatek :D

Beatrice
15.05.2011, 07:56
Ja na 90% też kupię ;) tylko mam nadzieje, że się nie znudzi tak szybko jak WP. Chociaż dzięki samym obiektom to myślę, że to niemożliwe xD

Lubie
15.05.2011, 08:19
Ja to nawet mogę dla samych obiektów kupić.. ;]

Vendea
15.05.2011, 08:35
Ja też xd
a najbardziej dla domku na drzewie :D

Czyniąca_Hałas
15.05.2011, 09:55
Mi się Simsy znudziły dopiero po jakiś pięciu miesiącach, więc to będzie zupełna nowość. Nie mogę się doczekać piętrowych łóżek. Mogłaby być jeszcze nauka jazdy na rowerze. Szkoda, że o tym nie pomyśleli... :(

Vendea
15.05.2011, 10:00
O tak nauka jazdy na rowerze albo na rolkach i wgl
super by było :D

Beatrice
15.05.2011, 10:24
Nauka jazdy na rolkach... Samo to jakby dali rolki to by już była ogromna satysfakcja ;) kurcze, żeby w Sims 4 niczego do szczęścia nie brakowało to by było 7 niebo :)

anie_1981
15.05.2011, 10:52
Ja już TS4 nie będę kupowała. Szkoda kasy. Kończę przygodę z Simsami na trójce. Ale Pokolenia kupię i wszystkie dodatki\akcesoria do trójki też.

figa
15.05.2011, 11:35
A to w ogóle będzie TS4? :D

Jeśli chodzi o Pokolenia zdecydowałam, że kupię, głównie ze względu na nowe obiekty, szczególnie podoba mi się, że będą kręcone schody, potem w dalszej kolejności wózki dla dzieci, piaskownice, łóżka piętrowe, laski dla staruszków i inne. Poza tym nowe interakcje, które pewnie się szybko znudzą ale jak już pisałam będą w tym dodatku obiekty, które dodadzą grze realizmu i mi się przydadzą w budowie domów.
Owłosienie ciała nie zrobiło na mnie wrażenia, bo na TSR już coś takiego jest od lutego. Ciekawe tylko na ile realistyczne będzie to od Maxisa, oby nie takie jak zarost na twarzy.

Czyniąca_Hałas
15.05.2011, 16:05
Jak tylko dorwę kręcone schody, to zaraz przerabiam dom Szczerbców.

Lubie
15.05.2011, 17:42
@up.. Jakich szcze3rbców.?? Ja to tam dorwę łóżka piętrowe i tte nowe ciuszki.. ;]

Tofik
15.05.2011, 17:50
Zapewne dom rodziny którą sobie stworzył/ła

Porando
15.05.2011, 18:51
@Lubie
Chodziło pewnie dom,w którym zamieszkała jej rodzinka którą stworzyła. ";]"

Levkoni
15.05.2011, 19:17
Nie mów hop :D Założę się, że jeśli wyjdzie TS4 i będzie to hit, rozreklamują go, naczytasz się opinii i zapowiedzi to zechcesz je mieć :P (a czuję w kościach, że będzie, jedynka była hitem, dwójka też, a trójka już po dwójce niewiele w sumie miała do zmieniania, zanim wyjdzie czwórka będą większe możliwości i pole do popisu, więc TS4 powtórzy sukces TS2 i będzie właśnie tym, czym TS2 było dla graczy po TS1 :D )

anjanka
15.05.2011, 19:54
dokładnie nie mów hop :) tak samo pewnie co niektorzy mowili ze 3 nie kupią bo 2 lepsza a macie 3 i chwalą 3 niż 2 :) tak samo z 4 będzię i napewno będzie lepsza od 3 bo coraz to nowsza grafika...

anie_1981
15.05.2011, 20:21
A mi już kasy szkoda. Poza tym, dwójka i jedynka nie spełniały w pełni moich oczekiwań. Inaczej jest z trójką. Otwarte otoczenie, brak ekranów ładowania, wspólny czas dla całego miasta... to są rzeczy, na które czekałam od bardzo dawna. W trójce jest jak dla mnie dosyć możliwości. No i jak znam życie to komp będzie już za stary na czwórkę, gdy\jeśli wyjdzie. A ja nie będę kupowała nowego kompa, przez jedną grę... :P

Ale odchodzimy od tematu, kto zaczął gadać o czwórce, przyznać się! :P Ja czekam głównie na obiekty, jak zwykle. W zasadzie to za głupimi schodami tak tęsknię, że byłabym skłonna kupić dodatek choćby tylko dla tych schodów. A tutaj dojdą jeszcze piętrowe łóżka itd. Oby nie było bugów, bo jeśli chodzi o zapowiedzi, to daję dodatkowi 10\10 pkt. Jeśli jednak będą bugi to oczywiście punktacja się zmniejszy...

nmin
15.05.2011, 20:48
Widzę, że wszyscy czekają głównie na obiekty :) Te wszystkie możliwości typu rzucanie czymś w drzwi sąsiada czy urządzenie wieczoru kawalerskiego są fajne, ale w końcu mi się znudzą, tak samo jak moja wymarzona kariera opiekuna do dzieci, za to obiektów na pewno będę używała regularnie, zwłaszcza, że w większości rodzin mam dzieci - często przyspieszam ich urodziny, gdy mnie znudzą, no ale jednak są. Oj, coś czuję, że specjalnie dla łóżek piętrowych stworzę ubogą jak myszy kościelne rodzinę z maleńkim domkiem i stadem dzieciaków :D

anjanka
16.05.2011, 04:05
ja tak samo czekam na obiekty i przede wszystkim ubrania i ciuchy :)

Czyniąca_Hałas
16.05.2011, 08:02
Taaak. Na pierwszy rzut oka dodatek wnosi niewiele, bo trzeba pograć, żeby coś z tego wyciągnąć. Ja chcę wymyślonego przyjaciela!

anie_1981
16.05.2011, 09:13
Ja chcę wymyślonego przyjaciela!

A ja nie :P

Mnie najbardziej kręcą wózki, schody przytulanie się pod gwiazdami itd. No i korzystanie z kamery video... Nagram na video noc poślubną jakieś parki... ;)

Levkoni
16.05.2011, 11:49
A ja właśnie nie czekam na obiekty tylko interakcje ^^ No i na tą Romantyczną Reputację :D

Maszka
16.05.2011, 12:26
Ja i tak kupuje :P po za tym będzie ten wymyslony przyjaciel i te schody i te psikusy itd.Jak dla mnie cos zaje*istego! xD

miłośniczka zwierząt
16.05.2011, 12:33
tak, ten dodatek mam nadzieję że będzie dobrym dodatkiem ale jaki tak, naprawdę będzie okaże się dopiero po premierze . I ja właśnie dopiero miesiąc po premierze zamierzam kupić ten dodatek. Ja najbardziej czekam na interakcje które trochę urozmaica moja rozgrywkę, ponieważ gra pomału staje się nudna.

eyvee
16.05.2011, 12:37
Ja poczekam na relacje innych o tym dodatku, nie powiem bardzo bym go chciala, ale nie chce sie znowu zawiesc...gdyby jeszcze dali cos w stylu aqua parku lub wesolego miasteczka ;D to bylabym wniebowzieta hehe <sims 1 abrakadabra miala cos takiego - niby na odwal, ale ile radochy bylo...>

Maszka
16.05.2011, 12:42
ja bym nie wytrzymała bez nowego czegośnp. dodatki :P .Gdybym kupiła miesiąc po premierze to bym chyba z nudow umarła :P a te pokolenia - nie bedzie tak nudno :D

Spectrum
16.05.2011, 15:59
ja już wiem, że kupię dodatek w dniu premiery ;) Bo to dzień moich urodzin. Nie będę za ten dodatek płacił więc nie będę czekał na oceny innych użytkowników ponieważ i tak bym go kupił ze względu na nowe obiekty ;)

Beatrice
16.05.2011, 17:53
Ja się wstrzymuję do opinii ;) macie rację - obiekty przewspaniałe ;p zwracam na nie dużą uwagę, bo interakcje się po jakimś czasie znudzą...

P.S. Zastanawiam się czy cokolwiek pisać na tym forum, bo za parę godzin patrzę, a tu już moich postów nie ma, więc nie wiem czy jest sens je pisać...

Lubie
16.05.2011, 19:19
@up.. A czemu ich nie ma.?? Chyba Cię nie lubią.. ;]

jeszcze 15 dni.. ;]

Wielebny
16.05.2011, 20:33
Jest sens pisać, tylko piszcie z sensem.

Bo jak widzę czasem postu pokroju taki jak ten wyżej (pozostawię go dla przykładu) to nie ma się co dziwić, że zostaje usunięty.
Nie dość, że nic nie wnosi do tematu to jeszcze z niego zbacza.
To nie jest off-topic w którym konwersuje się o wszystkim i o niczym tylko temat poświęcony przedpremierowym rozmową na temat dodatku do ts3, więc piszcie w miarę rozbudowane wypowiedzi, choćby 2 zdania, a gwarantuje, że nic nie zostanie usunięte. Mamy tu ponad 1300 postów, a 1/3 co najmniej zapewne jest zupełnie zbyteczna.

A Ty Beatrice już tak nie lamentuj, bo odkąd jesteś na forum tylko jeden post Ci skasowano, więc nie ma co się wielce oburzać, szczególnie że kasacja posta była w pełni uzasadniona.

Beatrice
17.05.2011, 04:17
Z całym szacunkiem, ale zostały usunięte 3 posty... Poza tym skoro użytkownicy chcą o czymś pisać to naprawdę konieczne jest uniemożliwianie im tego ? Wystarczy, że 2 wiadomości zejdą na chwilę z tematu i już jest problem. Trochę wyrozumiałości moderatorzy....

@Lubie - dzięki serdeczne xD też się cieszę, jeszcze 2 tygodnie :) zbliża się premiera, a przy okazji bliżej do wakacji :)

//Watchman:-według moich danych odkąd jesteś na forum usunięto Ci jeden post, chyba że ktoś usunął całkowicie z bazy danych, ale to nie istotne. Przejrzałem ostatnie 10 stron tegoż tematu i co najmniej 20 albo i więcej jest albo nie na temat, albo zupełnie bez sensu.
Moderator nie zawsze może być wyrozumiały szczególnie w przypadku jawnego spamu. Nie ma się co dziwić, że niektórzy niechcący zarzucają tym samym linkiem do traileru, jakiś informacji po kilka razy, bo znaleźć jakiekolwiek przydatne informacje w tym temacie graniczy z cudem, gdyż jest tu zwykły śmietnik.
Jeśli masz jeszcze jakieś wątpliwości, bądź chcesz podyskutować na temat słuszności mojej pracy, zapraszam do mnie na pw, lub profil :)

anjanka
17.05.2011, 06:37
jejciu to już 2 tyg? o mamo jak ten czas mi szybko leci :) ja juz nie gram w simsy znudził mi się i nie moge przeskoszyć wieku nastolatków bo się zacinają :( mam nadzieje ze dodatek mnie nie zawiedzie!

http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/806.jpg okładka tylna

anie_1981
17.05.2011, 09:21
A ja odkurzyłam Simsy i wczoraj spędziłam na nich całe popołudnie. Owszem nie mogę się doczekać Pokoleń, ale idzie wytrzymać. Chciałabym zobaczyć pełną listę interakcji. Np. zastanawia mnie bitwa na poduszki. Pokazali ją na tym drugim trailerze, na tych "literach" na początku. Ale w żadnym gameplayu ani trailerze nie widziałam faktycznie Simów bijących się na poduszki. Boję się, że tej interakcji jednak nie będzie, a naprawdę bardzo ją lubiłam.

miłośniczka zwierząt
17.05.2011, 10:24
ja widziałam na jednym gameplayu bitwę na poduszki więc, pewnie będzie nie martw się. Ja tam jak na razie się, nie nudzę i czekam na premierę i opinie innych na temat dodatku.

malinka215
17.05.2011, 12:22
zastanawia mnie to co z tego, że parę postów nie jest na temat przecież jak ktoś nie chcę to nie musi ich czytać
Ale żeby się nie przyczepili to coś na temat: bitwa na poduszki raczej będzie bo ją widziałam, a tak w ogóle to nie mogę się już doczekac

//Watchman:idąc tym tokiem myślenia można dojść do wniosku, "Po co kasować posty w których są przekleństwa? Przecież jak ktoś nie chce czytać w poście "K****" to nie musi czytać, oj tak...
Kwestia tego, że w temacie robi się wtedy śmietnik i trudno wtedy znaleźć jakiekolwiek ważne informacje, opinie czy oczekiwania w stosunku do gry.

hellraiser
17.05.2011, 12:44
Taak, bitwa na poduszki to coś, czego brakuje mi w Trójce. Taki posmak Dwójki czuć, wspomnienia z gry w NS powracają ;)

nmin
17.05.2011, 17:52
Np. zastanawia mnie bitwa na poduszki. Pokazali ją na tym drugim trailerze, na tych "literach" na początku. Ale w żadnym gameplayu ani trailerze nie widziałam faktycznie Simów bijących się na poduszki. Boję się, że tej interakcji jednak nie będzie, a naprawdę bardzo ją lubiłam.Post wcześniej masz zdjęcie tylnej okładki. Trailer trailerem, ale na okładce raczej nie umieściliby interakcji, której nie ma. Fajnie, że będzie, też to lubiłam.

malinka215, co to w ogóle za argument, że kto nie chce, niech nie czyta? Widziałaś, żeby któryś post nie na temat zaczynał się wielkim, czerwonym napisem ostrzegawczym "są tu same bzdury, proszę nie czytać!"? Ja nie widziałam.

Maszka
17.05.2011, 20:08
Bitwa na poduszki!Je :D :D :D !To fajnie wygląda.I jeszcze to cos po czym oni rzygają!Buahahaha!

anie_1981
18.05.2011, 09:05
Mnie interesuje eliksir młodości, służący do cofania Sima do poprzedniej fazy wiekowej. Miodzio... Wskrzeszamy sobie staruszka, zmieniamy w nastolatka i wysyłamy do szkoły z internatem... Dziadziuś ma bardzo dobre stopnie w szkole!

malinka215
18.05.2011, 09:07
@upupup no tak, ale jak ktoś zaczyna czytac post w którym ktoś opowiada o sobie np.co jadł na śniadanie :D to jak to go nie interesuje to nie musi czytac prawda?

//Watchman: twój tok myślenia mnie załamuje. Gdyby każdy tak robił forum zamieniłoby się w wielki śmietnik zbędnych informacji. Jeśli ktoś chce się pochwalić do jadł na śniadanie np. zapraszam do off-topu.

ciekawią mnie te randki jak to będzie dokładnie wyglądało, ale fajnie, że będzie można ogladac gwiazdy

Horsez
18.05.2011, 12:53
oo będą gwiazdy, ?
świetnie, i takie tulenie na trawniku , ja też jestem ciekawa randek brakowało mi w podstawie takich zwykłych interakcji bo naprawdę mało było interakcji dla zakochanych itd.
moje podniecenie sięga z enitu i nie moge sie doczekać juz premierki

Chimcharo
18.05.2011, 16:52
@upupup no tak, ale jak ktoś zaczyna czytac post w którym ktoś opowiada o sobie np.co jadł na śniadanie :D to jak to go nie interesuje to nie musi czytac prawda?

Tak się zastanawiam, po co pisać coś, czego nikt nie przeczyta? Szczerze wątpię w to, aby kogokolwiek zaciekawiło to, co ty, czy też ktoś inny je na śniadanie. Niestety, lecz masz zbyt wygórowane mniemanie o sobie, skoro twierdzisz, iż ludzi będą interesować błahostki z twojego życia prywatnego. Poza tym nie mam zamiaru się przyglądać każdemu postowi i stwierdzać, czy jest on warty przeczytania, czy nie, mam ciekawsze rzeczy do roboty.

A jeśli o chodzi o samą grę, to również nie mogę się doczekać eliksiru młodości, szczególnie dlatego, że gram teraz sobą, a raczej nie chcę się żegnać ze swoim Simem :) (gram na epickim, zaraz będzie umierał ;<)

Również czekam z niecierpliwością na przyjaciela ;3 Jestem ciekaw, jak będą wyglądały reakcje Simów na dziecko gadające same ze sobą :)

Ogólnie stwierdzam, że dodatek będzie o wiele ciekawszy, niż się wydawał po pierwszej zapowiedzi, jednak Zwierzaki są dla mnie priorytetem, kupię je choćby nie wiadomo jak beznadziejne były :)

Wednesday
18.05.2011, 17:09
Jeszcze 13 dni jeśli dobrze liczę <jupi> mnie tam bardzo ciekawi jak będzie wyglądać obrzucanie domów jajkami :) I te eliksiry, i schody, i łóżka, wszystko :D

Tav
18.05.2011, 17:45
Jak wygląda kamera z perspektywy sima [FILM] (http://isims.pl/2011/05/jak-wyglada-nagrywanie-filmow-przez-sima/)

Tak wygląda kamera z perspektywy sima. Czy to przypadkiem nie jest TAB? Szkoda że jak zaczyna wchodzić po schodach to kończy się film :/

Chloé
18.05.2011, 17:59
Dokładnie, zawsze można sobie ustawić tak kamerę aby akcja toczyła się na wysokości Sima, nieraz tak grałam. Watpię czy z kamerą będzie się dało chodzić po schodach, w końcu interakcje Sima z otoczeniem będą wyłączone na czas kręcenia, tak samo było przy robieniu zdjęć aparatem.

Ilona
18.05.2011, 18:16
dojdzie nowy kod,który ułatwi kręcenie filmów http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60377

Levkoni
18.05.2011, 18:42
To kręcenie filmów mnie akurat jakoś nie ciągnie, dla mnie to zbędny szczegół, wolałbym, żeby zamiast tego dali pływanie w wodzie na przykład :P A zamiast wyimaginowanego przyjaciela kosmitów rodem z dwójki, jak mi ich brakuje, przecież oni byli zaraz obok kryształku znakiem rozpoznawczym simów! :)

PS: Już przestańcie się publicznie kłócić z moderatorami. Basta! Ja z Iloną (Pozdro! ;) )załatwiliśmy to po męsku, za lokalem! :D

@Ilona-radze zapoznać się z regulaminem na nowo,ponieważ nastąpiły pewne małe zmiany i "nie chwal dnia przed zachodem słońca"

Lubie
18.05.2011, 19:07
@up Po męsku. ?? ;]

A ja się zastanawiam nad tym, że jak nasze dziecko będzie miało tego przyjaciela, to jak nam dorośnie to zostaje, czy znika na zawsze.. ;<

miłośniczka zwierząt
18.05.2011, 20:18
sadzę że znika albo zamienia się znów w lalkę. Jeśli chcesz żeby nie stracić tego przyjaciela twój sim będzie musiał sporządzić eliksir który, przemieni wymyślonego przyjaciela w sima.

Beatrice
19.05.2011, 04:20
Tak, zgadzam się - ten przyjaciel jest tylko dla dzieci, chyba że go przemienimy w członka rodziny... To by było śmieszne xD idzie dorosły Sim i gada do siebie albo całuje się z powietrzem :D

@absolem - Tak zrobiłam właśnie xD koniec kłótni ;p

theqatrick
19.05.2011, 07:01
Z całym szacunkiem, ale zostały usunięte 3 posty... Poza tym skoro użytkownicy chcą o czymś pisać to naprawdę konieczne jest uniemożliwianie im tego ? Wystarczy, że 2 wiadomości zejdą na chwilę z tematu i już jest problem. Trochę wyrozumiałości moderatorzy....
[/b]

Dokładnie. Bez przesady, za cokolwiek ostrzeżenia itp., przecież to nikomu nie przeszkadza i nie zakłuca "spokoju" na forum i jak ktoś raz na jakiś czas zejdzie z tematu, napisze krótki post typu "fajnie" nic się nie stanie. Mi to nie przeszkadza (myślę że innym też nie) jak ktoś coś napisze mimochodem łamiąc regulamin (skoro zdarzyło mu się to raz na "jakiś czas"), wręcz przeciwnie.

I to taki mały off-top.

Rzeczywiście głupio że nie można kręcić, gdy się wchodzi po schodach. Ale co się będzie "działo" gdy simowie będą to oglądali? Jakiś nastrójnik itp.?

Ilona
19.05.2011, 08:32
Dokładnie. Bez przesady, za cokolwiek ostrzeżenia itp., przecież to nikomu nie przeszkadza i nie zakłuca "spokoju" na forum i jak ktoś raz na jakiś czas zejdzie z tematu, napisze krótki post typu "fajnie" nic się nie stanie. Mi to nie przeszkadza (myślę że innym też nie) jak ktoś coś napisze mimochodem łamiąc regulamin (skoro zdarzyło mu się to raz na "jakiś czas"), wręcz przeciwnie.

ależ proszę Cie bardzo,ale później się nie dziw,jak dostaniesz kolejne ostrzeżenie i na tym koniec dyskusji,kolejne posty nie na temat będą usuwane

anie_1981
19.05.2011, 09:22
Hey a teraz można też widzieć oczami Sima? To jest ten cały TAB, czy jeszcze coś innego, bo już się pogubiłam. Ja robię TAB, jak chcę zrobić zdjęcie.

Ludzie opanujcie się offtop to nic dobrego. Wyobraźcie sobie, że piszecie temat z prośbą o pomoc, a ktoś Wam zaczyna w nim opisywać jakieś swoje sprawy, a Wasz temat całkiem olewa. Ja już kiedyś byłam na forum, na którym moderatorzy nie usuwali postów. Był tam taki bałagan, że niczego się nie można było dowiedzieć.

anjanka
19.05.2011, 09:54
dokładnie nie róbcie śmietnika na forum bo mi się kojarzy też z taką jedną stroną....admin olewał wszystko nie było go z rok :D

ja jestem ciekawa widzieć oczami sima hmm...nakręce bara bara pod prysznicem i dam na simtube hehe

anie_1981
19.05.2011, 10:57
Jeszcze Cię Simy zaskarżą, nie ryzykuj! A ciekawe, mogliby zrobić coś takiego. Twój Sim nakręcił sąsiadowi kompromitujący film, jak.... zabawia się z kochanką. Potem film wstawiasz do neta i Twój Sim jest oskarżony o zniesławienie czy coś.

anjanka
19.05.2011, 11:45
po sądach latać :D uuu albo haker np by wkradł się do kompa sima i by ukradł filmiki :) albo fajnie by było np żona podejrzewa o zdrade męża i dzwoni do detektywa żeby zrobił fotki albo filmik nakręcił i basta :D

Beatrice
19.05.2011, 13:25
Potem film wstawiasz do neta i Twój Sim jest oskarżony o zniesławienie czy coś.

Albo żona przegląda i rozwód ! To by było takie życiowe, że aż niemożliwe ;p

Maszka
19.05.2011, 16:41
Albo ona [zona] śledzi męzabo go o zdradę podejrzewa i widzi jak on...robi...bara-bara z jakąś inną simka.I ona w domu robi mu awanture i rozwód.Smutne ale jakie realistyczne

beata18ns
19.05.2011, 19:38
ja pewnie kupie tak czy siak bo nie wytrzymam. krecenie filmow sie pewnie szybko znudzi, ale wozki napewno mi sie nie znudza ani pietrowe lozka ;p

Chimcharo
19.05.2011, 20:09
Muszę powiedzieć, że z ubrań jestem bardzo zadowolony (choć też zdarzają się jakieś niewypały). Fryzury już mniej mi odpowiadają, ale są znośne :D Jeśli chodzi o owłosienie, to to rzadsze jest o wiele lepsze i ładniejsze od tego gęstego :D Teraz tylko czekać do września, aż dodatek trafi w moje łapska :D

theqatrick
20.05.2011, 07:52
Albo żona przegląda i rozwód ! To by było takie życiowe, że aż niemożliwe ;p

Ciekawie by było :P Ale raczej nie realne ;)

Owl Finch
20.05.2011, 10:26
Bardzo podobają mi się nowe ubrania i obiekty, szczególnie zabawki i meble dla dzieci. Zakochałam się we włosach związanych w kitkę <3 Jedynie nie podoba mi się wygląd tego wyimaginowanego przyjaciela.

Maszka
20.05.2011, 11:56
Nowe interakcje i funkcje
• wybryki, figle - mogą być płatane osobom obcym, sąsiadom, rodzinie.
• w wyniku psot młodzieży, sąsiedzi mogą zadzwonić na policję.
• rodzice mogą karać młodych ludzi, za złe zachowanie – szlaban, zakaz gier wideo, dostępu do komputera itp…
• interakcja „prośba o przebaczenie” - ukarany doprasza się łaski
• małe dzieci będą bardziej aktywne, szczególnie w interakcjach z dorosłymi
• dzieci mogą spać w domku na drzewie wraz z przyjaciółmi
• Simowie mogą opowiadać o duchach – po ciemku, przy latarce.
• Simowie mogą mieć senne koszmary i budzić się w środku nocy.(efekt opowieści o duchach)
• walki na poduszki
• Simowie mogą powierzać sobie sekrety, ale też traktować innych „z góry” (foch?).
• możliwość wysłania dziecka do szkoły z internatem
• dzieci i młodzież mogą brać udział w zajęciach pozalekcyjnych (rabbithole)
• Simowie mogą się umawiać – chodzić na randki, bale z których zachowują zdjęcia i wspomnienia.
• Imprezy i uroczystości:
........- balanga nastolatków - z cyklu - „wolna chata”; ale…- rodzice mogą wrócić wcześniej, dom może zostać
.............zdemolowany; - może przyjechać policja…
........- doroczny bal szkolny,
........- wieczór panieński/kawalerski - Simowie, przed zawarciem małżeństwa, organizują wieczory
..........kawalerskie/panieńskie, wraz ze wszelkimi atrybutami (różowe limuzyny,
..........torty z tancerzami, „striptiserzy”, mnóstwo „nektaru" do spożycia i oblewania towarzystwa („prysznic” z szampana)
........- uroczystości ślubne (gala na parceli publicznej, lub w domu) (nowe interakcje uroczystości weselnej „Weselny Łuk " i „Dzielenie tortu")
Każdy typ imprezy zawiera zestaw nowych interakcji i funkcje humorystyczne.
jeżeli impreza Simów jest zbyt huczna i głośna, dla „podkręcenia nastroju” pojawia się policja.
• rodzice uczą dzieci prowadzić samochód
• wręczanie kwiatów i elegancko zapakowanych prezentów
• kryzys wieku średniego – wygórowane pragnienia, jeżeli nie zaspokojone, wywołują depresję,
• „Watch the Stars” - nowa interakcja pomiędzy dwoma Simami którzy romansują.
W zależności od aktualnej sytuacji zaangażowanych Simów, interakcję można przyjąć lub odrzucić. Jeśli zostanie zaakceptowana, Simowie trafią do wygodnego ustronnego miejsca, gdzie mogą patrzeć w gwiazdy, powoli zbliżać się do siebie.
• Simowie usiłujący nawiązywać kontakt, z każdym napotkanym na swojej drodze Simem, mogą zyskać reputację romantyczną . Może to mieć wpływ na ich przyszłe perypetie.
• bara-bara w prysznicu i w domku na drzewie (uwaga na drzazgi!)
• możliwość kręcenia filmów przez Simów na własny użytek - odtwarzanych na domowym TV ( na pamiątkę , albo w celu kompromitacji innych)
• możliwe będzie odtwarzanie filmów otrzymanych od innych Simów w postaci kart pamięci;
• nowy tryb kamery – „świat widziany oczyma Sima”
• filtr dodatków w trybie zakupu
• albumy i system wspomnień – (działający dla całej gry TS3 - wszystkich rozszerzeń) automatycznie, albo na polecenie gracza.(notatka + zdjecie)
...(można je później publikować w sieci - Facebook i TheSims3.com - jednym przyciskiem)

żródło: http://www.simsdistrict.pl/forum/showthread.php?t=2389

Spectrum
20.05.2011, 12:37
fajne te łóżka piętrowe ;) podobają mi się te metalowe, a ten wyimaginowany przyjaciel może być fajny :p chciałbym, aby na tych dodatkowych zajęciach uczniowie mogli by odrabiać lekcje wtedy byłby w domu spokój i dzieciaki miałyby więcej czasu na swoje sprawy ;)

anie_1981
20.05.2011, 12:42
• bara-bara w prysznicu i w domku na drzewie (uwaga na drzazgi!)

Nie no tym tekstem o drzazgach to mnie zamordowali! Dobre. Może będzie negatywny nastrójnik, "mam drzazgę w czterech literach". Coraz bardziej kocham tą serię, poprzednie nie dorównują trójce.

Lubie
20.05.2011, 13:15
Mi się podoba strój "sima przyjaciela"... Chodzi o to, że jak tan przyjaciel się przemieni w sima, to ma fajne ciuszki

Horsez
20.05.2011, 14:39
a ja bym chciała jeszcze żeby można bylo kąpać i przewijać dzieci.:d

Tav
20.05.2011, 17:15
Ponad dziewieciominutowy filmik z pokoleń! (http://isims.pl/2011/05/nowy-film-z-pokolen/)

Zobaczymy na nim między innymi to że niemowlaki jednak mogą jeździć w wózkach :D

Czyniąca_Hałas
20.05.2011, 18:04
Fajne te wózki, ale trochę to dziwnie wygląda jak takie zawiniątko siedzi w wózku. Ale mi brakuje ciągle płynnego dorastania. Te pragnienia nowe są fajne, i będzie tyle nowych nastrójników!!!

Master of Disaster
20.05.2011, 18:05
a ja bym chciała jeszcze żeby można bylo kąpać i przewijać dzieci.
Jak widzę, sporo graczy by tak chciało. Szkoda, że tfurcy jak zwykle mają to w du... e, mają to w głębokim poważaniu. Serio, mam duży szacunek do "ojca" Simsów, Willa Wrighta. Ale do tych, co się obecnie nimi zajmują - NIE.

No dobra - przyznam, że Pokolenia zapowiadają się nieźle, do przybędzie sporo nowych obiektów. Ale "nagroda" za rejestrację to w tym przypadku jakieś kpiny :((

beata18ns
20.05.2011, 18:38
a jaka bedzie nagroda ?;p

Tav
20.05.2011, 19:18
beata- nagrodą będzie jakiś telefon/ozdoba i 2 bluzki . fakt. porażka

miłośniczka zwierząt
20.05.2011, 20:25
no ale cóż i tak, sporo rzeczy dostaniemy w dodatku także nie narzekajmy ;).

nmin
20.05.2011, 21:46
Ktoś kojarzy, czy to łóżko dziecięce w kształcie statku dochodzi w dodatku? Bardzo by mi się przydało dla małych piratów z Barnacle Bay...

miłośniczka zwierząt
21.05.2011, 04:38
mi się wydaje że tak ale pewna nie jestem. Fajne jest to łóżko.

Chloé
21.05.2011, 07:14
Jeżeli impreza Simów jest zbyt huczna i głośna, dla „podkręcenia nastroju” pojawia się policja
Zrobię głośną imprezę ekipie policjantów, ciekawe jak się wytłumaczą kolegom po fachu gdy ci zainterweniują w służbie społecznej :D

Łódkowe łóżko jest w gameplayu, więc na pewno dojdzie.

Jeszcze tylko 11 dni :]

anie_1981
21.05.2011, 07:43
Ja już kupiłam, jak zwykle na Allegro. Przyzwyczajenie i wygoda swoje robią...

http://allegro.pl/show_item.php?item=1611613664

kawka0
21.05.2011, 08:19
na to wygląda, że będzie coś w rodzaju studiów, nie ;D ?

Owl Finch
21.05.2011, 09:12
@up: no nie bardzo...

kawka0
21.05.2011, 10:29
;/ ale ma niby jakiś dypolom w tym nowym zwiastunie, a w tym 9 minutowym filmiku po szwabsku, było, ze jakby kierunek można wybrać ... w kazdym razie fajnie by było :D

Lubie
21.05.2011, 10:39
@up.. Nie po "szwabsku" tylko niemiecku...

Super wygląda jak niemowlak jedzie w wózku...

anie_1981
21.05.2011, 11:44
Czyli po szwabsku... Nie będzie studiów. Można będzie wysłać dzieciaka do szkoły z internatem, żeby rodzice mogli się zająć karierą i imprezowaniem :P

@Ilona-szwabski to dialekt,wiec poprawnie mówi się,ze film jest w języku Niemieckim.Szwabski i Niemiecki to,jak np. Polski i Kaszubski

Lubie
21.05.2011, 11:58
@up. Albo małymi dziećmi. ;p

Czym się zbliżamy do premiery, tym mam większą chęć na zagranie w Pokolenia.. ;x

Maszka
21.05.2011, 14:45
Ja się już nie mogę doczekać premiery.Ale kupic na allegro kusi, oj kusi.Chociaż wole w sklepie.Jakos wole trzymać własnymi rękami nić dostać co popadnie na allegro.A więc kupuję w sklepie...

anie_1981
21.05.2011, 17:11
Kupowanie w sklepie ma taką zaletę, że płaci się ciut taniej, bo bez kosztów wysyłki. Ale jak ja mam kawałek do MM, a gdzie indziej mam drogo, to jak kupię na Allegro to na jedno wyjdzie. No a co bez jeżdżenia to bez jeżdżenia...

Levkoni
21.05.2011, 17:26
Ja nigdy nie kupowałem gry na dzień premiery. Zawsze takie drogie to? :D No nawet na allegro z przesyłką to ponad 90zł...

nmin
21.05.2011, 18:18
Ja na szczęście nie mam problemów typu "do MM daleko", bo po drodze z pracy mam Tesco, Empik i Saturn (a ta droga to zaledwie dziesięć minut tramwajem!). Zawsze kupowałam więc dodatki w dniu premiery. Tym razem mi się nie spieszy, bo nie mam w tej chwili w domu laptopa z grą, do tego mam pisanie magisterki na karku, ale gdy tylko będę już miała dostęp do lapka, a sama będę po obronie, to na pewno od razu kupię dodatek :) Wolę osobiście w sklepie, bo jednak zawsze jest ten 1% szansy, że coś nie będzie działało - pamiętam, że Karierę kupiłam w Empiku, w domu próbowałam zainstalować i okazało się, że płyta jest wadliwa. Jeszcze tego samego dnia pojechałam tam i sklep wymienił mi płytę na nową, więc wieczorem mogłam już grać. Przy zakupie w Internecie niby też można wymienić, no ale zawsze trzeba dłużej poczekać.

Levkoni
21.05.2011, 18:59
Mój komp nie ma problemów z dodatkami (a ma już jakieś 2 lata). Wszyscy krzyczeli że w Bridgeport taka zmuła a u mnie chodzi bez problemu, mam wrażenie że nawet szybciej bo mi się szybko budynki ładują, wydaje mi się, że większość ludzi wpycha dodatków za dużo z sieci ^^ Bo np. te które są w pliku sims3pack nie zamulają grę, natomiast te które wgrywa się w plikach packages zamulają ją niemiłosiernie, dlatego nie używam tych drugich ^^ Tak więc skoro PZ działało to i Pokolenia będą działać :D

Lady88
21.05.2011, 19:39
http://www.youtube.com/watch?v=KRrJGVod0ag kolejny filmik o Pokoleniach :)

Tofik
22.05.2011, 06:03
I wszystko załatwione ;D Na dzień dziecka simsy będą w domu ;d Mi pokolenia na pewno pójdą bo komputer był konfigurowany pod gry ;d Przy każdym filmiku stwierdzam że do tej pory ten dodatek jest najlepszy

anie_1981
22.05.2011, 10:12
Z tego co zrozumiałam, to będą podróże poślubne, czy coś. No nie wiem. Lepiej mi wychodzi tłumaczenie pisanego angielskiego, niż "mówionego". Byle do premierki...

flunssa
22.05.2011, 10:51
widzę, że wiele osób na tym forum ma talent do robienia off-topu na temat tego gdzie kto kupi dodatek i za ile (btw. kogo to tak w ogóle interesuje?) ;)
łódkowe łóżko jest cacy, piętrowe łóżka też, w ogóle wszystkie nowe obiekty.
Na tym dziewięciominutowym filmiku, gdzieś koło 4/5 minuty jedna simka miała bluzkę, która bardzo mi się spodobała. Mam nadzieję, że będzie w grze :P

MojNickMa17Znakow
22.05.2011, 12:13
Dodatek świetnie się zapowiada, kupię w dniu premiery.
Wie ktoś, czy będą nowe przepisy, a jeśli tak, to jakie?

Mixy
22.05.2011, 14:12
Moją uwagę najbardziej przyciągnęła kamera. Będzie można nagrywać, a później odtwarzać na simowym telewizorze co się nagrało ! Świetne.

Tav
22.05.2011, 15:36
Polska wersja zapowiedzi od EA Niemcy (http://isims.pl/2011/05/polska-wersja-filmu-od-ea-niemcy/)

Przygotowałem polską wersje filmu który został niedawno opublikowany przez EA Niemcy

Spectrum
22.05.2011, 16:18
Dodatek świetnie się zapowiada, kupię w dniu premiery.
Wie ktoś, czy będą nowe przepisy, a jeśli tak, to jakie?

Nie będzie nowych przepisów !!! ;) czytałem o tym kiedyś w internecie

nmin
22.05.2011, 16:33
widzę, że wiele osób na tym forum ma talent do robienia off-topu na temat tego gdzie kto kupi dodatek i za ile (btw. kogo to tak w ogóle interesuje?) ;)A niby gdzie tu jest offtop? To nadal rozmowa o premierze. Może dla Ciebie parę złotych to nie pieniądz, ale niektórzy chętnie dowiedzą się, gdzie dodatek jest najtańszy czy gdzie można go kupić najwcześniej.

flunssa
22.05.2011, 19:44
ale niektórzy chętnie dowiedzą się, gdzie dodatek jest najtańszy czy gdzie można go kupić najwcześniej.

Mogli się tego dowiedzieć wiele stron temu, bo rozmowa na temat "gdzie kupię nowe simsy" już kiedyś była, a w postach były takie same informacje. Po prostu męczące jest czytanie tego samego po raz trzeci.

anie_1981
22.05.2011, 20:25
Ja też tego za off-top nie uważam. Bez sensu jest zakładać nowy wątek w stylu: "Gdzie Pokolenia są najtaniej". Ludzie chcą się wygadać o dodatku, łącznie z tym gdzie kupią.

Fajnie, że zamieszczono tłumaczenie do niemieckiego filmiku. Angielski to jeszcze kumam, ale niemieckiego ni w ząb. Jednak jakoś tak niczego nowego się nie dowiedziałam. Co najwyżej obejrzałam nowe obiekty, a do tego tłumaczenie nie potrzebne :P Moim zdaniem dla noworodków powinny być głębokie wózki... Spacerówki... nie za szczególnie mi pasują do tak małego dziecka.

Lady88
22.05.2011, 21:40
Zgadzam się z wami, a kilka moich postów zostało usuniętych, bo pisałam o saturnie w wawie :/

Fajne, że będą zajęcia pozalekcyjne dla uczniów i podoba mi się, że można ustawić jak długo ma trwac dany okres życia Sima :P wreszcie nie będę musiała męczyć się ze starcami, bo nimi grać nie lubię :P najbardziej lubię nastolatkami i młodymi dorosłymi oraz dorosłymi :)

Analisse
23.05.2011, 07:40
widzę, że wiele osób na tym forum ma talent do robienia off-topu na temat tego gdzie kto kupi dodatek i za ileZgodze się.
Ale dobrze że powstał nowy dział, w którym nie ma takich rozmów jak tu i można się czegoś nowego dowiedzieć, a nie widzieć "100" razy tą samą wypowiedź tej samej osoby. Bo żeby to jeszcze różne osoby pisały, ale od X stron piszą ciągle te same i to samo, czyli w sumie nic :P

Co do dodatku:
Podoba mi się tylko jedna fryzura dla kobiet z krótkimi włosami.
Z ciuchów tylko dwie bluzki dla facetów, reszta nie specjalnie przypadła mi do gustu.
Meble fajne, chociaż mogłoby być więcej.
No i piaskownica... ciesze się że moje simy bedą mogły bawić się w piasku, brakowało mi tego w trójce.
Do szczęścia brakować mi będzie tylko pogody, opalania się i kąpieli w morzu.

Lubie
23.05.2011, 15:19
Mi się strasznie podobają te 2kitki... W jakimś tam filmiku są pokazane...

Ale według mnie, pokolenia przyniesie fajne ciuszki i fryzurki...

Prawie wszystkie przypadły mi do gustu, poza małymi wyjątkami... ;]

Ale nie wszystkie muszą mi się podobać... ;]

anie_1981
23.05.2011, 16:54
U mnie z ubraniami i fryzurami to jest tak, że te od EA średnio mi się podobają. Jedynie te z PZ i IwP są jeszcze znośne, ale tak to bazuję na ubraniach i fryzurach z neta. Z tego co widzę na screenach i filmikach z Pokoleń to nie ma takiego ubrania czy fryzury, które by mi się jakoś rzuciły szczególnie w oczy. Za to zupełnie inaczej jest z obiektami. Bardzo mi się podobają niektóre obiekty.

anjanka
24.05.2011, 07:05
już za tydzień premiera :) ale fajnie nie mogę się doczekać :) mi tak samo obiekty się bardziej podobają niż fryzury albo ubrania....

miłośniczka zwierząt
24.05.2011, 07:20
mi sie tylko jedna fryzura nie podoba a tak, to reszta jest nawet ok, co do ubrań to są nie najgorsze , a obiekty są super ;)

Lady88
24.05.2011, 09:10
Już tylko tydzień i będę grała w Pokolenia :D najbardziej podobają mi się obiekty i interakcje, a fryzury i ubrania nie, ale ubrania fajne doszły w IwP, a poza tym można ściągnąć z internetu :) stworzę nową rodzinkę z dzieckiem co uczy się chodzić (żeby sprawdzić wózki :P i nastolatka żeby zobaczyć te psikusy czy imprezy :)

nmin
24.05.2011, 16:18
A ja nie będę tworzyła rodziny z dziećmi, tylko pojedynczego Sima, który założy rodzinę - a jeszcze bardziej prawdopodobne jest, że jak zwykle wykorzystam któregoś z gotowych, ostatnio coraz rzadziej tworzę własnych Simów, wolę gotowe rodzinki, przynajmniej mają już domy i znajomych, tak jest wygodniej. Mam nadzieję, że nowy dodatek zmobilizuje mnie do stworzenia wreszcie jakiegoś solidnego drzewa genealogicznego, bo jak czytam o Waszych wielkich rodzinach, to aż mi żal - wiecie, że jeszcze nigdy żaden ze stworzonych przeze mnie Simów nie został dziadkiem, bo wszystkie rodziny nudziły mi się najpóźniej, gdy dziecko było nastolatkiem? :P No, ale ja baaardzo rzadko gram...

olacia1
24.05.2011, 16:20
Wpiszcie sobie na YouTube The Sims 3 generations gemplay!!! Włączcie pierwsze z które się wyświetli(chyba jakby coś poszukajcie sobie bo jest tam też dużo innych fajnych xD)Tam zobaczycie jak wygląda na "żywo" gra w The Sims Pokolenia.

Ps fajny jest też filmik The Sims 3 Generations Rare Pictures .Widać na filmiku dużo nowych przedmiotów.Już nie mogę doczekać się tego dodatku ;D

Horsez
24.05.2011, 16:45
http://www.youtube.com/watch?v=6wM-1M_BBfI
zauroczyłam sie :) już kocham ten dodatek!
Te wózki są super. :)

olacia1
24.05.2011, 16:51
http://www.youtube.com/watch?v=6wM-1M_BBfI
zauroczyłam sie :) już kocham ten dodatek!
Te wózki są super. :)

ja widziałam to wcześniej i to tutaj był podany link,ale jakby ktoś nie widział;D

w 100% zgadzam się z tobą ten dodatek jest super a te wózki i kręcone schody ... rządzą

SaruniaL
25.05.2011, 10:30
Jedna z lepszych nowych opcji to wg mnie mozliwosc samodzielnego ustawienia ile dni maja trwac poszczegolne grupy wiekowe. Wlasnie zastanawialam sie jak rozwiaza ten problem, ze nastolatek i dziecko trwaja tak krotko.
A tak pozatym piszecie, ze nie ma nowego miasta, a ja widzialam na jednym z serii niemieckich screenow z pokolen ogolny widok na jakies miasto..

anjanka
25.05.2011, 10:39
nie ma nowego miasta w Pokoleniach przecież twórcy jasno mówili że nie ma

Beatrice
25.05.2011, 11:00
Możliwe, że było pokazane nowe miasto, ale dlatego, że ktoś tylko demonstrował ten dodatek :) może grał w ściągniętym mieście z neta i pokazywał Pokolenia, bo faktycznie twórcy mówili, że nie będzie nowego miasta :)

Lubie
25.05.2011, 12:01
Było o nowym mieście trochę wcześniej... ;]

Ale szkoda że go nie będzie... Ale za to będę miał powód do "przemeblowania" SV.. ;]

Keira1211
25.05.2011, 12:32
a kiedy to wyjdzieeeeeeee? bo zwierzaki wiem a pokolenia mysle ze gdzies w lipcu ale to tylko przemyslenia

anie_1981
25.05.2011, 13:15
1 czerwca jest premiera... ale wystarczyło poczytać ten temat, żeby wiedzieć...

Meggie
25.05.2011, 15:27
1 czerwca jest premiera... ale wystarczyło poczytać ten temat, żeby wiedzieć...
Wybacz ale mi np nie chciało by się szukać daty premiery wśród 147 stron ;p
Ciekawi mnie czy będzie można sobie dostosować ilość dni do wieku bez względu na to ile ma być w pełni wszystkich dni życia (jeśli ktoś mnie zrozumiał to chwała xD)

Lubie
25.05.2011, 15:33
Za tydzień premiera, a ten/ta się pyta kiedy wyjdą.. ;]

Brakuje mi kręconych schodów w 3, bo normalne zabierają więcej miejsca, i są takie jakieś inne... A te kręcone to i mało będą zajmować miejsca, i ładnie się prezentować.. ;]

Już się nie mogę ich doczekać.. ;)

FakeYourDeath
25.05.2011, 15:45
Na kazdej stronie przynajmniej jedna osoba pisze kiedy jest premiera lub odliczaja do niej wiec nie jest trudno znalesc date premiery ;p

zeby offtopu nie robic
czekam na krecone schodyy, brakowalo mi strasznie w 3 tego ;s a fryzury i ubrania sa fajne jak na ea. tak jak inni - zrobie najpierw nastolatka i dziecko w wieku szkolnym bo musze wyprobowac wymyslonego przyjaciela i zarty na sasiadach ;)

olacia1
25.05.2011, 16:12
Ja już nie mogę się doczekać tego dodatku wydaje się bardzo fajny.Super są wymyśleni przyjaciele dostaję się poczta w dni urodzin sima.Ciekawe tylko czy jak się odrazu stworzy większe dziecko czy będzie mógł wymyśleć sobie przyjaciela.A wy jak myślicie?

Meggie
25.05.2011, 16:15
Wydaje mi się, że nie, bo było gdzieś powiedziane, że dziecko dostaje tą zabawkę nie pamiętam albo w dniu narodzin albo pierwszych urodzin.

olacia1
25.05.2011, 16:23
No ja też tak słyszałam,że na pierwsze.Ale gdzieś pisało,że jak sim się będzie nudził to zaczyna wymyślać swojego przyjaciele nie wiem czy to prawda:)

Lubie
25.05.2011, 16:26
Co do wymyślonego przyjaciela, to ta lalka zostaje przysłana pocztą w dniu narodzin, a jak sima małego stworzyliście, to on ma ją w wyposażeniu... A żeby go "wymyślić" trzeba się z nim bawić jak jest się berbeciem, tylko wtedy "może ożyć"... ;]

olacia1
25.05.2011, 16:34
Wiem jak ta lalka wygląda widziałam na filmiku i wiem,że może ożyć.W ogóle można go zamienić w człowieka i nawet :D sprząta pokój jak rodzice się wkurzają ,że bałagan xD.No ,ale trudno najwyżej stworzę parkę w the sims pokolenia i będą mieli dzieci :D bo kupuję w dniu premiery ... albo kilka dni potem :p

Maszka
25.05.2011, 16:44
Hej, a zauważył ktoś, że jak ten WP [Wymyślony Przyjaciel] zamienia się w takiego żywego sima to on/a ma takie fajne, kolorowe ubranka?No i mnie to ciekawi czy zwykły sim, taki załuży stworzony w CAS też może miec takie ubranka. Ale ja juz dawno zaczęłam odliczaś do premiery :D !Jeszcze tylko ........ TYDZIEŃ!!!

olacia1
25.05.2011, 16:53
Ja też to widziałam ,ale myślę że takie to tylko wymyśleni przyjaciele a może... do premiery tydzień więc się zobaczy a najciekawsze jest to ,że jak się wymyślonego przyjaciela zamieni w żywego to się ma nowego członka rodziny i ciekawe kim on jest dla rodziny i czy trzeba go karmić i czy można nim sterować w późniejszym życiu hehe np: zakładać rodziny, mieć dzieci,pracować.No cóż pożyjemy zobaczymy!

anjanka
26.05.2011, 06:47
a o to jak miał wygladac początkowo ekran ładowania
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/847.jpg
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/850.jpg
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/848.jpg
http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/849.jpg

Mi się fioletowy podoba :)

Searle
26.05.2011, 08:16
A ja uważam, że właśnie wybrali ostatecznie najlepszy.

anie_1981
26.05.2011, 10:00
Mi się niebieski najbardziej podoba. W ogóle to uwielbiam niebieski, błękit i granat.

nmin
26.05.2011, 11:30
Mnie najbardziej podoba się ten: http://www.wirtualnesimy.pl/up/news/848.jpg
Ale najlepszy jest w nim motyw obrazków wyskakujących, zamiast na dole, na drzewku - zupełnie jak na drzewie genealogicznym. Kolory nie bardzo, bo wyglądają jak noc i kojarzą mi się z Nocnym Życiem ;)

sebi27
26.05.2011, 11:50
podoba mi się niebieski i ten co na drzewach ma różne obrazki :D

Paka
26.05.2011, 12:00
czemu już w sklepach i na allegro są Pokolenia?
premiera nie miała być w czerwcu?

sebi27
26.05.2011, 12:14
są ale wyślą dopiero w dniu premiery czyli 1 czerwca

Lady88
26.05.2011, 12:27
w jakich sklepach? :> są już wyłożone na półkach?:>

Horsez
26.05.2011, 13:43
nie chyba nie ma, ale moja Kochana Babcia mnie dzisiaj zaskoczyła, weszła do mnie do pokoju i pyta; Niusia ( wiem wiem brzmi blacharsko ale tak mówi do mnie babcia) kiedy wychodzą nowe simsy, bo nie wiem co ci na urodziny kupić? haha i już dylemat z głowy, kochana staruszka, ją pierwszą stworzę w pokoleniach.:)

Porando
26.05.2011, 14:36
@Sebi27

Nie rób spamu....

To w końcu jaki jest ekran ładowania ? ; d

FakeYourDeath
26.05.2011, 15:03
Moze bedzie tak,ze za kazdym razem jak wlaczysz gre jest inny ekran ladowania ;p fajnie by bylo

Searle
26.05.2011, 16:58
To w końcu jaki jest ekran ładowania ? ; d

Ten żółty.

Moze bedzie tak,ze za kazdym razem jak wlaczysz gre jest inny ekran ladowania ;p fajnie by bylo

Raczej nie.

anie_1981
26.05.2011, 18:22
@Sebi27

Nie rób spamu....

No w tym wypadku to Ty robisz większy spam...

Szkoda, że wybrali ten żółty, ale z drugiej strony.. to tylko ekran ładowania.

Czyniąca_Hałas
26.05.2011, 18:38
A mi się ten żółty kojarzy z domem. Ciekawe, czy takie Simowe dziecko szkolne stworzone w CASie będzie mogło mieć wymyślonego przyjaciela. I zastanawia mnie jeszcze, jaka muzyka będzie do ekranu ładowania, bo do dodatków jest inna.

Bravurka
26.05.2011, 19:04
Milka gdzieś już było, że wtedy dzieciak będzie miał lalkę w wyposażeniu
Jak dla mnie żółty ekran jest najgorszy, wolałabym te ciemniejsze

Chiyano
26.05.2011, 19:30
Mi się najbardziej spodobał niebieski ;)

Meggie
26.05.2011, 19:43
Niee! Najlepszy ten, na którym małe obrazki pokazują się na drzewie ;D

Bravurka
26.05.2011, 20:45
Tak, jest bardzo fajny. Żółty jest do bani.
Mam do Was pytanie...Przed aktualizacja i instalacją wyrzucicie wszystkie dodatki i mody na pulpit czy nic nie ruszacie?

anie_1981
26.05.2011, 22:01
Wyrzucić na pulpit obowiązkowo, bez tego mogą się pojawić jakieś błędy podczas instalacji...

muffindance
26.05.2011, 23:15
osobiscie podoba mi sie ten ekran ladowania z fotkami na galeziach, troszke jest tylko za ciemny jak na mnie... niebieski tez nie jest zly, ale chyba ten, ktory wybrali ostatecznie, jest najlepszy...
kurczem jak juz blisko premiery jest... jak ten czas leci :) pamietam, jak na forum byla wywolana sensacja a tu juz za chwile premiera : DD

Mateooo
27.05.2011, 02:22
Heh a ja juz zamowilem i czekam :D ciekawe czy znow wyrzucilem kase w bloto ;/

Björk
27.05.2011, 03:05
Wyrzucić na pulpit obowiązkowo, bez tego mogą się pojawić jakieś błędy podczas instalacji...

Wyrzucić łącznie z dll...? Czy one mogą zostać w miejscu zainstalowania gry?