PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 - Zwierzaki, przedpremierowe dyskusje.

Strony : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22

Narutoman
24.09.2011, 12:34
A ja nabrałem ochoty na tworzenie zwierzaków, idę pograć w CAP

Maszka
24.09.2011, 12:36
Hehe... ja już zbudowałam dom. Od razu zrobiłam pusta stodołe dla koni :D A jak będzie za mało miejsca to usune 'domowy' cmentarz :D duchy będą na parceli publicznej.

anie_1981
24.09.2011, 12:36
Ja jeszcze nie wiem jaką rodzinę stworzę, zwierzęta już mam, obawiam się jednak, że zrobiłam ich sobie trochę za dużo. Na pewno na początek będę miała Kometę i Aquino, oraz Ciapka i Natrie. Nie wiem czy Nanę (zebra) tez od razu dodać, czy się wstrzymać.

distractme
24.09.2011, 12:39
anie pewnie ze dodaj zebre, jak szalec to szalec :D ja napewno bede miala w Appoloosa parke koni Diane i Szafira, bez nich nie ma gry :P, pewnie bede miala tez bulterriera małą Sarcie :P a co do kota to moze sie wstrzymam.. Stodoly jeszcze nie budowalam ani domu bo moze beda jakies fajne kolory albo jakies fajne plotki to bym zrobila boksy dla konikow :)

Sahara
24.09.2011, 12:41
Ale wy macie fajne plany na rodzinki :D
Ja na razie planów nie mam,bo muszę się rozprawić z grą,żeby w ogóle się włączyła...
Demo w moim przypadku wyszło na złe :(

Maszka
24.09.2011, 12:48
Sahara właśnie dlatego wstrzymam się z demm. Nic mi nie zrobi czekanie <idzie do kalendarza> ... 28 dni. W moim przypadku w stodole zmieści sie z 6 koników, a jak dla mnie to duzo, więc może tę stodołę nieco zmniejszę. Ale nie wiem, może i taka zostanie, bo pojęcia nie mam ile miejsca będą zajmowac boksy dla koniów...

distractme
24.09.2011, 12:50
Maszka to bedziesz miala same konie w grze? a gdzie wierny przyjaciel rodziny i figurka na parapet? :P

Maszka
24.09.2011, 12:56
No mówię, że tą stodołę może zmniejszę. Jak juz mówiłam na poczatek stworzę psa i kota (jamnika i rudego, niebieskookiego kotka). Jak juz odkryję 'sekrety zwierząt' stworzę konika. Na sam koniec spróbuje jednorożca. Z tego co pamiętam to mozna było go zmieniać. Więc to będzie Czarny Posłaniec! Będzie cały czarny jak jego nazwa wskazuje.... :D

distractme
24.09.2011, 12:59
ooo super pomysl :) ale ja poki co z budowa domu sie wstrzymam, zbuduje dopiero jak wyjda zwierzaki :P

Narutoman
24.09.2011, 13:16
Przed chwilą stworzyłem świętej pamięci pieska mojej babci :)

Maszka
24.09.2011, 13:22
Narutoman słodko ^^ A czy będzie w grze? Ja stworze tego rudego, niebieskookiego kotka. On był słodki ^^ Miał taki biały brzuszek, jasno-rudą sierść i niebieskie oczka. Nie mogę przestac marzyć... <odpływa>... Ale jamnik też musi być!

Narutoman
24.09.2011, 13:26
Skoro stworze swoją rodzinę to Beti musi być :D

Ejak
24.09.2011, 13:29
WOWhttp://forum.thesims.pl/images/smilies/eek.gif niezły offtop.

Sam dodam coś od siebie, póki, żadnych nowości nie ma, że ja stworzę, w nowym mieście tylko młodą parę z jednym kotem, psem i koniem, który będzie szukał swojej drugiej połówki (może znajdzie ją w postaci jednorożca).

Sahara
24.09.2011, 13:30
Ja też chciałam się wstrzymać,ale w końcu nie wytrzymałam zainstalowałam zrobiłam pare stworzonek i ... kreator poszedł w kąt...chciałam załączyć normalne simy,a tu mi lancher (czy jak to się zwie) nie działa ;( Dno z tym demem. Na przyszłość wiem,by nie instalować żadnych próbek do simsów. Ale tak w praktyce jak będę miała Zwierzaki to stworzę w nowym miasteczku 3 rodzinki. Pierwsza z nich będzie miała parę psów. Druga parkę kotków,a trzecia jak już wiadomo ranczo z konikami.

Narutoman
24.09.2011, 13:31
Jaki offtop?

Rozmawiamy o zwierzakach:)

Ejak
24.09.2011, 13:33
Jaki offtop?

Rozmawiamy o zwierzakach:)

Tak, ale ta rozmowa bardziej, albo i nawet wyłącznie pasuje do tematu Jakie zwierze chciałbyś mieć w sims 3? ;)

Juhas
24.09.2011, 13:35
O ile mnie już trochę znacie, to wiecie że się muszę czegoś przyczepić- taka natura :D:P Pomieszczenie dla koni to stajnia :) W stodole trzymamy plony, siano itp. :)

Narutoman
24.09.2011, 13:38
Juhas, możesz rozwinąć, bo nie wiem o co Ci chodzi :)

Mnóstwo nowych zdjęć (http://www.simsnieuws.nl/2011/09/23/alle-screenshots-van-onze-de-sims-3-beestenbende-preview/)

Alex Boyd - Light Up Tonight

Cher Lloyd - Superhero

Erasure - Where I Start To (Break It All Down)

Kimbro - Good Intent

Anjulie - Headphones

Asher Roth - Another One Down feat. OF

BG5 - Lay A Little Sunshine

Blush - Undivided

CSS - City Grrrl

Eamhardt Jr. Dale Jr - Morning Thought

Jack's Mannequin - Television

Joshua Radin - Here Lies

Katy Rose - A Part Of It

Lenka - Two

Luke Bryan - Country Girl (Shake It For Me)

Martina McBride - Teenage Daughters

Mona - Lean Into The Fall

Outasight - Life Or Something Like It

Robby Armstrong - Rodeo

Rock Mafia - The Big Bang

Speakers - Gimme Go

The KickDrums - Counting On You

The Lunabelles - A Place To Shine

Thompson Square - I Got You

Wolf Gang - The King And All Of His Men

Carpool - Shine On

Fall On Your Sword - New Ways to Vandalize Your Heart

Galactic - Ohhh Ahhh

To wszystkie nowe piosenki jakie znajdą się w zwierzakach oczywiście w języku Simlish :)

Juhas
24.09.2011, 13:52
Fajnie że Lenkę wciągneli bo lubię jej piosenki niektóre :)
Narutoman bo stronę wcześniej pisaliście o stodole dla koni :);)

Narutoman
24.09.2011, 13:54
Dość dużo tych piosenek :)

Bardzo podoba mi się że do TS3 śpiewają prawdziwe gwiazdy
... a te piosenki w TS2 to była totalna porażka

I też lubię Lenkę i jej piosenki takie jak ''The show,, ''trouble is a frend,, i ''heart skip a bit,,

Ejak
24.09.2011, 13:55
Filmiki, co robią zwierzaki z gazetą:
1 (http://www.youtube.com/watch?v=RC1BEHP5VhQ&feature=player_embedded)
2 (http://www.youtube.com/watch?v=_zufnl-YAd8&feature=player_embedded)
3 (http://www.youtube.com/watch?v=R6WhaoEKxFs&feature=player_embedded)

anie_1981
24.09.2011, 13:56
Chodzę czasami na główne forum Simsów, tam co druga osoba, a właściwie prawie wszyscy, narzekają na problemy z demem. Ja do narzekających nie należę, bo u mnie wszystko śmiga :D Coraz bardziej się orientuję w tym demie i tworzenie zwierzaków sprawia mi coraz większą frajdę. Nie mogę się doczekać dodatku! Instalacja dema, pomaga mi jednak w tych oczekiwaniach. No fakt, chciałoby się już pograć zwierzakami, zamiast tylko je tworzyć, ale i tak jest lepiej, niż bez dema.

Narutoman
24.09.2011, 13:59
Ale fajnie :O koty mogą sobie leżeć na gazecie

Ejak
24.09.2011, 13:59
Galactic - Ohhh Ahhh Ale super tytuł.

Narutoman Te zdjęcia już chyba były, albo przynajmniej te pierwsze plus pies husky.

Narutoman
24.09.2011, 14:03
Tak, te pierwsze były, ale te dalsze już nie :)

anie_1981
24.09.2011, 14:05
Zauważyliście, że nie ma strzemion przy siodłach? Spory minus gry. To jak jeździć na rowerze bez pedałów. No i nie rozumiem, dlaczego ich nie dali. Jaki sens mieć siodło, bez strzemion. Równie dobrze można jeździć na oklep...

Justyna0307
24.09.2011, 14:08
Zauważyliście, że nie ma strzemion przy siodłach? Spory minus gry. To jak jeździć na rowerze bez pedałów. No i nie rozumiem, dlaczego ich nie dali. Jaki sens mieć siodło, bez strzemion. Równie dobrze można jeździć na oklep...

o taaak :) ja rozumiem że można się nie znać i zapomnieć jakiegoś małego elementu w wyposażeniu konia ale takie coś jak strzemiona?? Przecież nawet na koniku bujanym miałam takie :P

Maszka
24.09.2011, 14:25
Jakie żydy! Nawet nie dali strzemion! Ja tez miałam na takim bujanym koniku strzemiona ^^ Nadal mam tego konika...

Jessica
24.09.2011, 15:21
Właśnie zauważyłam, że po instalacji wersji demonstracyjnej Ts 3 mi nie chodzi -.-' wyświetla mi się komunikat: ,,Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku." . Czy jak odinstaluję demo, wszystko będzie ok? :o

Justyna0307
24.09.2011, 15:34
Właśnie zauważyłam, że po instalacji wersji demonstracyjnej Ts 3 mi nie chodzi -.-' wyświetla mi się komunikat: ,,Nastąpił błąd podczas uruchamiania. Zobacz szczegóły w dzienniku." . Czy jak odinstaluję demo, wszystko będzie ok? :o

u mnie to nie pomogło musiałam grę od nowa instalować... zresztą nie tylko ja :(

Narutoman
24.09.2011, 16:22
A u mnie i demo i TS3 działa dobrze

londine
24.09.2011, 16:38
U mnie niestety też pojawił się ten problem. Czy aby napewno muszę odinstalowywać simsy? Trochę mi to problemu zrobi, gdyż mam też dodatki i dosyć długo to potrwa :(
Wystarczy jak odinstaluję i zainstaluje ponownie tylko podstawę bez tykania dodatków?

Scheiße
24.09.2011, 16:44
@up chyba się nie da odinstalować samej podstawki x)

Widzieliście? http://allegro.pl/the-sims-3-zwierzaki-pc-sklep-paragn-i1806431323.html

Aperlaxive
24.09.2011, 16:47
21, 21, 21 - kiedy będzie!!!
Ja chce mojego labradora http://img824.imageshack.us/img824/3773/1z23zb5.gif (http://imageshack.us/photo/my-images/824/1z23zb5.gif/)

Karel13
24.09.2011, 16:53
Powiedzcie mi proszę jak zmienić kolor kopyt u koni w CAP'ie?

londine
24.09.2011, 16:53
A jednak zaryzykowałam i odinstalowałam samą podstawę, teraz się instaluje, zobaczymy jaka będzie reakcja pozostałych dodatków ;)

Saphira
24.09.2011, 16:56
Karel 13, w temacie z filmikami i fotkami z CAP-u, anie dała zdjęcie, gdzie jest pokozane, jak nakłada się wzory na konia w zaawansowanych.Jest tam też taki znaczek z kopytami na dole.Chyba są kolory na przednie i tylne czy coś...

anie_1981
24.09.2011, 16:56
Odkryłam coś bardzo ważnego. Demo wcale nie wymaga gry The Sims 3! Zainstalowałam demo na laptopie, który nie ma zainstalowanych Simsów. Jest zatem prosta zasada dla wszystkich graczy. Przed instalacją dema, idźcie do Moich Dokumentów i zmieńcie nazwę swojego katalogu The Sims 3 na dowolną inną. Potem instalujecie Demo w innym folderze niż gra, dla niezaawansowanych graczy polecam nie zmieniać foldera domyślnego, do którego demo ma się zainstalować. Potem włączacie demo, robicie ustawienia grafiki itd. Demo utworzy swój własny folder The Sims 3 w Moich Dokumentach. Potem tak: Chcecie grać w Simsy, zmieniacie nazwy tak, by katalog The Sims 3 był od gry, a chcecie grać w Demo, to odwrotnie. A ci, którzy odinstalowali Demo i nadal mają problemy z grą, powinni zabrać z Moich Dokumentów swoje dane, czyli zapisy, katalog DCCache, Installed Worlds, Library, Saved Sims, Dowloads, Mods a resztę skasować. Warto też zachować plik UserPresets.package, bo tam są Wasze style, kolory obiektów. Jeśli pomogłam komuś, to już się cieszę, jeśli nie, to cóż... przynajmniej próbowałam :P

EDIT:

Karel, żeby zmienić kolor kopyt konia, kliknij na warstwie, która jest przezroczysta i nie daje się skasować. Jest tam na niej znaczek koloru i jak na niego klikniesz, to masz dwa kanały do koloru, jeden to ciało, a drugi to kopyta.

Scheiße
24.09.2011, 17:01
@anie dzięki! będę wiedział na przyszłość. :P

Levkoni
24.09.2011, 17:05
Odkryłam coś bardzo ważnego. Demo wcale nie wymaga gry The Sims 3! Zainstalowałam demo na laptopie, który nie ma zainstalowanych Simsów. Jest zatem prosta zasada dla wszystkich graczy. Przed instalacją dema, idźcie do Moich Dokumentów i zmieńcie nazwę swojego katalogu The Sims 3 na dowolną inną. Potem instalujecie Demo w innym folderze niż gra, dla niezaawansowanych graczy polecam nie zmieniać foldera domyślnego, do którego demo ma się zainstalować. Potem włączacie demo, robicie ustawienia grafiki itd. Demo utworzy swój własny folder The Sims 3 w Moich Dokumentach. Potem tak: Chcecie grać w Simsy, zmieniacie nazwy tak, by katalog The Sims 3 był od gry, a chcecie grać w Demo, to odwrotnie. A ci, którzy odinstalowali Demo i nadal mają problemy z grą, powinni zabrać z Moich Dokumentów swoje dane, czyli zapisy, katalog DCCache, Installed Worlds, Library, Saved Sims, Dowloads, Mods a resztę skasować. Warto też zachować plik UserPresets.package, bo tam są Wasze style, kolory obiektów. Jeśli pomogłam komuś, to już się cieszę, jeśli nie, to cóż... przynajmniej próbowałam :P

EDIT:

Karel, żeby zmienić kolor kopyt konia, kliknij na warstwie, która jest przezroczysta i nie daje się skasować. Jest tam na niej znaczek koloru i jak na niego klikniesz, to masz dwa kanały do koloru, jeden to ciało, a drugi to kopyta.

A potem się nie dziw, że gracze uderzają do Ciebie z problemami hehehe ;)

anie_1981
24.09.2011, 17:10
No cóż, po to jestem... :P

Narutoman
24.09.2011, 17:24
anie_1981 może rozwiążesz mój problem :P

anie_1981
24.09.2011, 17:37
Ja lubię eksperymentować i szukać różnych rozwiązań dla różnych problemów. Ale jeśli sama nie miałam jakiegoś problemu, to ciężko mi znaleźć rozwiązanie. Akurat na kolor kopyt wpadłam przypadkiem, a to z demem, to po prostu byłam ciekawa, co się stanie, jeśli spróbuję je zainstalować bez gry. Zwłaszcza, że mój brachol się zainteresował demem, a on Simsów nie ma, więc trzeba było sprawdzić, czy to będzie działać, czy nie. Demo jest darmowe, więc tutaj nie, ma mowy o piractwie :P Mój brachol nie lubi grać w Simsy, ale lubi budować domy np.

Karel13
24.09.2011, 17:52
Dziękuję Anie :P. Już zmieniłem kolor kopyt, ale w inny sposób. Zapisałem wzór umaszczenia, który stworzyłem i zmieniłem rasę konia, na taką, która miała ciemne kopyta (Shire - moja ulubiona), później nałożyłem zapisany wzór i kopytka pasują :P.

EDIT:
Zauważyłem, że kiedy stworzę nowego zwierzaka w demie i go zapiszę, to obiekty ściągnięte ze store odinstalowują się z gry podstawowej...

anie_1981
24.09.2011, 18:19
Nie byłoby tak, gdybyś miał dwie wersje katalogu gry z Documents and Setting. Chcesz bawić się demem, dajesz tam katalog, który demo sobie utworzyło. Chcesz grać w Simsy normalne, to wrzucasz tam katalog Simsów.

Karel13
24.09.2011, 18:41
Chociaż wcale nie narzekam na to, że mi się usunęło, bo mi szybciej gra chodzi :).

Scheiße
24.09.2011, 18:54
chyba sobie dzisiaj ściągnę demo, chęci mi narobiliście! XD

Owl Finch
24.09.2011, 19:01
Ja szczerze mówiąc bardzo dawno nie byłam ani na forum, ani na oficjalnej stronie simsów i jestem w ogromnym szoku, że zrobili demo O_O nigdy czegoś takiego nie było a tu masz... Ale chyba nie ściągnę, szczególnie, że zrobiłam właśnie format dysku i staram się nie zaśmiecać.

distractme
24.09.2011, 19:17
Faktycznie, wczoraj zauwazylam ze nie ma strzemion troche nie pomysleli.. a co do kopyt, anie jak to sie dokladnie zmienia? zrobisz pare screenow? jak wtedy z przerabianiem konia w zebre :P bylabym wdzieczna :) Te filmiki ze zwierzakami super, fajnie ze kon zjada gazete, pies z niej "korzysta" jesli dobrze widzialam a kot sie na nia kladl, moje koty tez sie klada na gazety i reklamowki :P

anie_1981
24.09.2011, 19:27
jesli dobrze widzialam a kot sie na nia kladl, moje koty tez sie klada na gazety i reklamowki :P

Wygodnickie futrzaki... :P

distractme
24.09.2011, 19:43
hehe no wygodnickie i to jak, czasami nawet wlaza do reklamowek i wtedy szukaj wiatru w polu :P

Ejak
24.09.2011, 20:36
Zwierzęcy soundrack (http://www.amazon.de/The-Sims-3-Pets/dp/B005NIXZ74/ref=dm_ap_alb3/280-6461104-5146007)
Ponad 600 obrazków i ikon z trybu tworzenia zwierzaka (http://rinconsimmer.jimdo.com/2011/09/24/vaya-fauna-pack-de-iconos-e-imágenes/)

anie_1981
24.09.2011, 21:20
Ikony mnie jakoś nie kręcą, ale muzyka owszem. Jest ładna, podoba mi się. Zwłaszcza 1 i 12.

Ejak
24.09.2011, 22:15
W końcu pobrałem i zainstalowałem Demo, nawet nie było źle, bo na początku jechało z prędkością 289,0KB/sek. a później 294,4KB/s. Mimo wszystko zagram dopiero jutro i zobaczę CAP, bo dzisiaj już mi się nie chce.
Zrobiłem jak anie 1981 polecałaś zmieniłem z nazwę folderu The Sims 3 na inny, i teraz demo mam właśnie pod tą nazwą, a Simsy mam pod inną. Mam nadzieje, że nic się nie zepsuje.

londine
25.09.2011, 06:54
Odinstalowałam demo, wszystkie simsy i gdy już zainstalowałam podstawę, ciągle wyświetla się komunikat, że launcher przestał działać, ktoś wie dlaczego?

Ejak
25.09.2011, 08:14
Premiera gry The Sims 3 Zwierzaki z dnia na dzień jest coraz bliżej. Dziś dowiedzieliśmy się kilku szczegółów na temat soundtracka gry. Ze stanowiska głównego kompozytora zrezygnował Steve Jablonsky. Jego miejsce zajął Christopher Lennertz.

Jeżeli chodzi o artystów, których głos będzie się wydobywał z głośników simowych radioodbiorników, to poza wcześniej potwierdzonymi, usłyszymy m.in.: Cher Lloyd, BG5, Wolf Gang, a także Outasight.

Źródło: SimPrograms

Nowe zdjęcia (http://www.simowie.info/News:Zwierzaki_w_Warszawie_4_dawka_screenow_25.09. 11)

BlackBerry
25.09.2011, 08:19
Ze zdjęć okolica jest nawet fajna, ale nie lubię w simsach typowo jesiennych klimatów ;o

Karel13
25.09.2011, 08:21
Do postu Ejaka:
Szkoda, że Gaga nie śpiewa do simsów. Chciałbym usłyszeć ,,Born this way" w języku simlish. Ale jest zbyt droga, jak to ujął mój tata, żeby zaśpiewać do gry.

manika360
25.09.2011, 08:41
A mi się jesienne klimaty podobają najbardziej po prostu kocham je a zwłaszcza klimat Apolossa Plains.
Ja za Gagą nie przepadam i jej muzyka nie pasuje do klimatu simsów.

anie_1981
25.09.2011, 09:27
Zrobiłem jak anie 1981 polecałaś zmieniłem z nazwę folderu The Sims 3 na inny, i teraz demo mam właśnie pod tą nazwą, a Simsy mam pod inną. Mam nadzieje, że nic się nie zepsuje.

Pamiętasz, że chodzi o katalog z documents and Settings (Tam, gdzie są zapisy itd), a nie z Program Files? Wielu ludzi to myli, bo gra instaluje się gdzie indziej i swoje dane, jak zapisy, też ma gdzie indziej.

-anisia-
25.09.2011, 09:34
Cos malo stron w temacie ze zdjeciami z capu jak macie demo to wrzucajcie foty swoich pupili

Karel13
25.09.2011, 09:44
Prosiłbym o usunięcie tego posta, bo nie tutaj go miałem wkleić.

distractme
25.09.2011, 10:09
Karel slodki ten kotek :) jak ma na imie? :D

Czyżyk
25.09.2011, 10:10
Na youtube można znaleźć main theme zwierzaków http://www.youtube.com/watch?v=luRQ9IZ0tFM&feature=player_embedded

anie_1981
25.09.2011, 10:22
A widzieliście to?

http://www.youtube.com/watch?v=givo9Y-OBj4&feature=related

Ekran ładowania niby taki sam, ale jest więcej tych śladów.

EDIT:

To nie jest oficjalny ekran. Szkoda... Miałam nadzieję, że EA go poprawili jeszcze.

Narutoman
25.09.2011, 10:32
Dobrze że to nie ten oficjalny, bo mi się jakoś nie podoba... :)

nmin
25.09.2011, 10:38
Ten ekran z filmiku jest okropny i jakiś niedokończony. I gdzie łapki psów? Dla mnie oryginalny ekran jest w sam raz i nie trzeba go zmieniać.

Maszka
25.09.2011, 10:48
A mówili, że konie będą spać na stojąco!
http://www.simowie.info/images/games/sims3ep5/screens/106.jpg

Tez uważam, że lepszy był ekran oryginalny. Ten jest jakiś... dziwny. A do premiery zostało nam tylko <wstaje i idzie do kalendarzu> ... 25 dni! Licząc dzisiaj. premiera ma być 18 października, tak?

Spectrum
25.09.2011, 10:52
Ale to jest źrebaczek, i raczej tylko źrebaki śpią na leżąco :)

Maszka
25.09.2011, 10:54
Aha... bo mi się wydawał trochę mały. Myślałam właśnie, że to źrebak, ale pewna nie bylam. Słodki jest ^^ taki... źrebakowaty xD Więc konie będą na stojąca spać, a źrebaki na leżącą.

Karel13
25.09.2011, 10:55
To jest źrebak, dlatego leży!
Poza tym Nmin, tam są łapy psów i podkowy koni. Nie ma łapek kotów.

BlackBerry
25.09.2011, 11:30
@up właśnie miałam to napisać o tych łapkach psów ;P .
te źrebaczki są takie słodkie ! <3

nmin
25.09.2011, 11:35
A to może psów, nie przyjrzałam się, a wydały mi się jakieś małe, więc napisałam, że kotów, w każdym razie jednego rodzaju brakuje ;)

Ejak
25.09.2011, 12:06
Pamiętasz, że chodzi o katalog z documents and Settings (Tam, gdzie są zapisy itd), a nie z Program Files? Wielu ludzi to myli, bo gra instaluje się gdzie indziej i swoje dane, jak zapisy, też ma gdzie indziej.

Tak, zrobiłem to w Documents and Settings w Moich Dokumentach, w Program Files nic nie robiłem.

distractme
25.09.2011, 13:09
To sa łapki kotow bo koty maja schowane pazurki a psy nie :P

Co do premiery to zalezy gdzie, w moim miescie 18 bedzie do kupienia dodatek a w polsce 21,

Slodkie te zrebaczki :)

Narutoman
25.09.2011, 13:16
Filmiki i zdjęcia zwierzaków (http://www.simowie.info/News:Kot_z_pchlami_kocie_tarzanie_i_wiecej_25.09.1 1)

anie_1981
25.09.2011, 13:18
Ja odkąd mam to demo, prawie wcale nie gram w normalne Simsy. Dzisiaj pograłam z pół godziny, ale jakby czegoś mi tam brakuje... <zastanawia się> Ciekawe czego... A już wiem! Czegoś włochatego, pazurzastego lub kopytnego! :P

EDIT:

Obejrzałam właśnie screen'a z tym źrebakiem... Jest taaki słodki... I biedactwo śpi na gołych deskach! By mu chociaż sianko rzucili, ale wredne te SImy naprawdę :P

nmin
25.09.2011, 13:31
Ja odkąd mam to demo, prawie wcale nie gram w normalne Simsy. Dzisiaj pograłam z pół godziny, ale jakby czegoś mi tam brakuje...Wcale się nie dziwię. Dziś być może kupię laptopa, a jeśli nie będzie już w Saturnie tego, który mnie interesuje, kupię w necie w ciągu kilku dni, i będę wreszcie mogła spokojnie grać w TS3 - a wcale mnie nie ciągnie, i jako pierwsze zainstaluję demo, a nie grę :D Teraz, gdy wiem już, że zwierzaki będą wkrótce, wcale nie mam ochoty tworzyć nowych rodzin i nimi grać, skoro jasne jest, że oleję je zaraz po premierze dodatku. Chętnie natomiast pobawię się CAP.

Fajnie, że wyszedł ten kreator. Mnie to odpowiada, bo jest bardzo rozbudowany i zrobienie idealnego zwierzaka to nie hop siup, a tak - po instalacji dodatku będę już miała gotowe zwierzęta i będę mogła od razu grać, zamiast cały wieczór rozgryzać jeszcze opcje kreatora :)

TheSimka3
25.09.2011, 13:32
Supcio, właśnie się dowiedziałam, że w mieście będzie tylko jeden jednorożec ^^.

Narutoman
25.09.2011, 13:36
A te jednorożce będą nieśmiertelne?

Karel13
25.09.2011, 13:41
Skoro będzie jeden jednorożec to jak je mamy rozmnażać?
Wiatropylne będą?

anie_1981
25.09.2011, 13:44
To będzie "niepokalane poczęcie".... :P

distractme
25.09.2011, 13:44
jak to tylko 1 jednorozec? bylam pewna ze wiecej, a gdzie mozna sie na nie natknac? w simowych lasach? anie ja tez juz nie gram w normalne simy, bez sensu jest teraz gra jak juz ma sie stworzone futrzaki i czeka sie za dodatkiem naprawde bardzo ich tam brakuje, ostatnio pogralam hmmm nie cale pol godzinki ale tylko dom stworzylam, zostawilam go w "surowym" stanie i wylaczylam gre :P

Narutoman
25.09.2011, 13:51
Mi się wydaje że jednak będą nieśmiertelne albo może będą umierać i nowe jednorożce ''wprowadzą,, się do miasta, albo będą zamieniać inne konie w jednorożce... sam nie wiem jak oni to zrobili :|

Filmiki i zdjęcia zwierzaków (http://www.simowie.info/News:Kot_z_pchlami_kocie_tarzanie_i_wiecej_25.09.1 1)

anie_1981
25.09.2011, 14:02
Te filmiki są piękne, naprawdę. Ale zauważcie, że gamplaye od EA, są zwyczajnie nudne. Pokazują to samo w kółko, tylko z innym Simami\Zwierzakami. Do tego ustawiają kamerę w takim oddaleniu, jakby to było The Sims 1, a nie 3. Są chaotyczne. Za to filmiki z linka od Narutoman'a są ładne głównie dlatego, że w końcu jest zbliżenie na te zwierzaki i widać, że właściwie coś robią. Pewnie ktoś z testerów je wypuścił.

distractme
25.09.2011, 14:22
Moje nowe zwierzaki, napewno bede nimi grala w roznych miastach :P
a oto mała gromadka :P
na początek Flink, Flink jak samo imie mowi jest zwinny, szybki i przyjacielski
http://img842.imageshack.us/img842/957/screenshot48w.jpg

http://img195.imageshack.us/img195/2035/screenshot49xj.jpg

Schatzi- Schatzi to prawdziwy skarb, jest posłuszna, przyjazna i zwinna :)

http://img26.imageshack.us/img26/9969/screenshot55ey.jpg

http://img594.imageshack.us/img594/7788/screenshot59x.jpg

Oto Ramzes, Ramzes jest Dobermanem, jest agresywny w stosunku do obcych lecz przyjaznie nastawiony do swojego pana :)

http://img651.imageshack.us/img651/7092/screenshot63zh.jpg

Sara, jest to Rotweiler, niech nie zwiodą was jej słodkie czekoladowe oczka, Sara jest agresywnym psiakiem, nic dziwnego, przeciez urodzila sie by bronic domu swojego pana

http://img153.imageshack.us/img153/2447/screenshot64b.jpg

Oto Brus, Jest to owczarek niemiecki, Brus mimo swojego agresywnego wygladu jest przyjazny, uwielbia pływac i sie bawic :)

http://img824.imageshack.us/img824/7505/screenshot69j.jpg

A oto Kubuś, Kubus jest prawdziwym kocim arystokrata rasy Maine Coon :) Jest on reproduktorem. Ten slodki samczyk uwielbia zabawe, oraz jest przyjaznie nastawionym kociakiem :)

http://img856.imageshack.us/img856/8731/screenshot72n.jpg

http://img683.imageshack.us/img683/3794/screenshot73g.jpg

http://img13.imageshack.us/img13/5375/screenshot74e.jpg

Spectrum
25.09.2011, 14:28
Tworzenie konia mi działa !!!
Gdyby ktoś miał podobny problem z tworzeniem jednego ze zwierzaków polecam sciągnąć sterowniki do karty graficznej :)

distractme
25.09.2011, 14:43
oo w koncu udalo Ci sie rozgrysc problem, gratulacje :D

TheSimka3
25.09.2011, 15:47
anka stworzyłaś prześliczne zwierzaczki :P.

Scheiße
25.09.2011, 16:03
ciekawe czy będą pozy dla zwierzaków...? :D

anie_1981
25.09.2011, 17:27
Sorry, jeśli już było...

http://www.youtube.com/watch?v=JQZ22gllfw8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=eUrVGkLyeKk&NR=1

distractme
25.09.2011, 17:33
nie bylo jeszcze tych filmikow, te zwierzaki sa super :D teraz jeszcze bardzo nie moge sie doczekac dodatku ;)

Spectrum
25.09.2011, 17:38
Odkąd stworzyłem już sobie wszystkie zwierzaki także nie mogę się doczekać gry :)
A filmiki bardzo dużo pokazują, czyżby była opcja aby pies (nie chodzi mi o przemieszczanie) biegał,
fajnie!

Ejak
25.09.2011, 17:40
Ponad 50 zdjęć (http://www.simy.pl/simowe-gry/the-sims-3/pcmac/dodatki-do-gry/zwierzaki/zwierzaki-w-warszawie-galeria/)
Na potrzeby Zwierzaków, główny utwór ścieżki dźwiękowej Trójki, czyli The Sims™ 3 Theme, został nieco zmieniony.
Podkład muzyczny (http://www.youtube.com/watch?v=luRQ9IZ0tFM&feature=player_embedded)
Artykuł (http://arhn.eu/)

anie_1981
25.09.2011, 17:56
No a wiecie co, na końcu jednego z tych filmików, które wstawiałam, jest napisane, że film powstał przy użyciu Dema. Ale w Demie nie ma opcji sterowania zwierzakami, czy też oglądania ich animacji. Zastanawia mnie to, czy koleś skłamał i po prostu ma już skądś grę, czy też może jest coś, o czym nie wiemy?

http://img801.imageshack.us/img801/3259/unled1ezc.jpg <--- Końcowa część filmiku.

Spectrum
25.09.2011, 18:10
Z tego co pamiętam to na róznych targach gier gdzie the sims 3 zwierzaki były, ludzie grali w demo zwierzaków, a nie CAS'u tak jak my :)
edit: może jednak robione za pomocą normalnego dema CAS'u, filmik wstawiony był wczoraj, a na obu filmikach nie widziałem ani jednego przedmiotu, są tylko zwierzaki. Zastanawiająca sprawa

distractme
25.09.2011, 18:13
hmmm mnie tez to zastanawia :|

Karel13
25.09.2011, 18:15
Jest również napisane, że tworzone z modem Nraas. Nie wiem do czego służy, także nie wiem również czy mógł dzięki niemu odblokować sterowanie zwierzakami.

Spectrum
25.09.2011, 18:15
Czyżby w demie jest ukryta opcja rozgrywki ?
To by było naprawdę niesamowite : D

londine
25.09.2011, 18:32
Wiadomo od jakiej grupy wiekowej będzie można jeździć konno? :)
Ciekaw czy będzie kariera związana ze zwierzakami, np. treser, zaklinacz, weterynarz...

Spectrum
25.09.2011, 18:33
Wiadomo od jakiej grupy wiekowej będzie można jeździć konno? :)
Ciekaw czy będzie kariera związana ze zwierzakami, np. treser, zaklinacz, weterynarz...

Jeździć konno będzie można od grupy wiekowej 'nastolatek' ; )

distractme
25.09.2011, 18:45
szkoda ze male dzieci nie beda mogly jezdzic na kucykach :) a co do zawodow... to super by bylo gdyby byl weterynarz albo treser koni, lub psow... :)

londine
25.09.2011, 18:49
Einarr, dziękuję ;)
Oj, zawody by się przydały, zobaczymy czy twórcy się wysilili. Ale konie mi bardzo odpowiadają jako ich wieelka pasjonatka :}

anie_1981
25.09.2011, 20:12
Mam dla Was BOMBĘ!!!

Nie wiem czy się Wam spodoba taka wiadomość, ale JEST ukryta opcja rozgrywki, w maleńkim testowym świecie!!! Trzeba tylko wykonać kilka kroczków...

1. Pobieramy tego moda NRaas_CRAPJailBreak (http://www.the-isz.com/nraas/index.php?/topic/1877-create-a-pet-demo-jailbreak/page__p__34572#entry34572) (skorzystajcie z instrukcji Instalacji Modów (http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205)).
2. Idziecie do Program Files, tam, gdzie zainstalowało się DEMO. Tam idziecie do katalogu: The Sims 3 Pets Create a Pet Demo\GameData\Shared\Packages. Gra mogła się też zainstalować gdzieś w Program Files\Origin.
3. Zmieniacie nazwy trzem plikom, tylko trzem!
FullBuil0.package na DeltaBuild0.package
FullBuild1.package na DeltaBuild1.package
FullBuild2.package na DeltaBuild2.package
4. Idziecie do "GameData\Shared\Packages" w swojej Podstawowej grze i kopiujecie do Demo pliki:
FullBuil0.package
FullBuild1.package
FullBuild2.package
Teraz macie w grze obiekty z podstawki, tylko one mogą być w grze. Jednak żeby grać, musicie mieć Sima, czyli w bibliotece musi być jakaś ludzka rodzina, ale stworzona tylko na rzeczach z podstawki, najlepiej sama rodzina, bez domu.

Macie gotowca. Agnieszka Zadek i moje Zwierzaki. Możecie je usunąć i stworzyć własne, ale zawsze to jakiś początek.

http://www.mediafire.com/?6xgkcylx8jqogmq <--- To się wrzuca do Documents And Setting\Library. Możliwe, że trzeba będzie taki katalog utworzyć.

Startujecie demo i lądujecie w edycji miasta, czy raczej tego kawałka ziemi, nazywanego szumnie miastem... :P

Trochę moich zdjęć. Grafika wygląda kiepsko, ale mam nadzieję, że to tylko tak w Demie, a w dodatku tak nie będzie.

http://img560.imageshack.us/img560/4097/screenshotep.jpg
http://img710.imageshack.us/img710/8299/screenshot2wm.jpg
http://img694.imageshack.us/img694/4594/screenshot3vp.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/7607/screenshot4yi.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/4471/screenshot5a.jpg
http://img842.imageshack.us/img842/6381/screenshot6iu.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/9384/screenshot7xu.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/2664/screenshot8ea.jpg
http://img37.imageshack.us/img37/4408/screenshot9fp.jpg
http://img193.imageshack.us/img193/2282/screenshot10sv.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/3564/screenshot11zq.jpg
http://img695.imageshack.us/img695/989/screenshot12dc.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/9526/screenshot13vd.jpg

Narutoman
25.09.2011, 20:21
Te ostatni obrazek jest straszny :O

nmin
25.09.2011, 20:24
I co można robić z tymi zwierzakami? Można nimi normalnie sterować i są interakcje? Zakładam, że dłuższa gra odpada, bo bez obiektów z dodatku zwierzęta szybko umrą z głodu :P

anie_1981
25.09.2011, 20:26
Na tym polega problem z demem, to nie jest wersja sprawna na maksa. Nie da się zrobić interakcji pomiędzy Simem a obiektem, pomiędzy Zwierzem a obiektem, pomiędzy Simem a Zwierzem, ani pomiędzy zwierzem a zwierzem. Jeśli taka interakcja powstanie, to robią się takie cuda właśnie, jak na ostatnim obrazku. Można klikać na samo zwierzę i wybrać opcję np. "Galopuj w pobliżu".

UWAGA na obiekty z katalogów! Te z dodatku nie są w pełni sprawne, są tylko kulki i nazwa, ale obiektu nie ma. Animacji tez nie ma, ale warto poszukać np. Lizawki dla koni. Zniekształcą się na czas lizania, ale sprawia im to frajdę.

EDIT:

To Demo nie na wiele się zda, ale przynajmniej można popatrzeć na animacje jak zwierzę biega, czy coś. Na mts są screeny ze sarenkami, szopami i źrebakami, wersji dzikiej. Nie wiem jednak czy same się pojawiają, czy potrzeba rozsiewaczy.

Narutoman
25.09.2011, 20:38
Pisałem to już na tym forum jakieś milion razy, nie lubię ściągać niczego z internetu. Kusi mnie bardzo żeby tak zrobić, ale jednak zaczekam na te pełną wersję :)

PS

Ale za to oczekuje wiele screenów :P

PS jeszcze raz

anie_1981 Czy są jakieś obiekty ze zwierzaków?

Levkoni
25.09.2011, 20:56
anie_1981 jesteś niesamowita, niezłą rzecz znalazłaś! Będziesz mogła się trochę nachapać przed premierą dodatku ;)

anie_1981
25.09.2011, 20:58
Jest cała masa, ale jak pisałam wyżej, są tylko i wyłącznie ich nazwy i wyglądają jak srebrne, małe kulki, więc ich sobie nie pooglądasz i nie pobawisz się z nimi. Są rozsiewacze na ptaki, gryzonie, jaszczurki, węże... Mam nowe screeny. Są już dwa dzikie konie, oba nazywają się "Dziki Koń". Był szop, i był jeleń. Oto nowe screeny. Za każdym razem jak zwierzę lub Sim mają interakcję z czymś innym, to albo się zniekształcają, albo mają w dymko ikonę szlaku (nie ma dojścia). Dlatego konieczne jest używanie kodu TestingCheatsEnabled True, żeby im uzupełniać potrzeby.

http://img685.imageshack.us/img685/3738/screenshot2io.jpg
http://img594.imageshack.us/img594/103/screenshot3afy.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/218/screenshot4ht.jpg
http://img202.imageshack.us/img202/1210/screenshot5qv.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/5430/screenshotzi.jpg

nmin
25.09.2011, 21:08
Ja sobie chyba odpuszczę, bo nie chcę tak kombinować na nowym laptopie - jeszcze nawet nie zainstalowałam gry, tylko samą podstawę - ale to na pewno fajne popatrzeć tak "z bliska" na zwierzaki stworzone przez siebie :D

anie_1981
25.09.2011, 21:15
Eee tam... myślałam, że Wam frajdę zrobię i teraz się będziemy prześcigiwać w zdjęciach i filmach :P A tu taka wtopa. Mi to "kombinowanie" zajęło góra 10 minut :D Dobra, to teraz wysyłam filmik i dam go już do tamtego tematu. I nowe screeny tez już pójdą do tamtego tematu.

nmin
25.09.2011, 21:50
Nie wykluczam, że w końcu to zrobię, ale jak na razie nie mam nawet samego demo, bo nie mam jeszcze Internetu na laptopie, a przeniesione z netbooka nie działa :/

anie_1981
26.09.2011, 07:47
U mnie Demo awansowało, zainstalowałam je na Windowsie 7x64, którego częściej używam. Na Windowsa XP wchodzę sporadycznie, ale niektóre starsze gry\programy nie chcą się kulnąć pod 7, więc muszę mieć tego XP. Ja nie wiem jaką metodą próbujesz przenieść Demo na innego kompa, ale mi tam się to bezproblemowo udało. Nawet to opisywałam w tym temacie, nie tak dawno. No ale mniejsza, biorę się za Demo. Nieważne, że Demo nie jest w pełni sprawne i nie ma wielu niezwykle ważnych opcji (jak interakcje pomiędzy zwierzakami i obiektami itd). Ważne jest to, że mogę sobie obejrzeć zwierzaki w ruchu. Jeśli ktoś też sobie to uruchomi, to niech to napisze, bo będę ciekawa, czy mu wyszło.

Jedna ważna rzecz, której nie napisałam w instrukcji: Nie musicie się wcale bawić w te pliki FullBuild itd. Po prostu jak ściągniecie do biblioteki jakiegokolwiek Sima (najlepiej takiego z nowego Sunset, żeby nie miał niczego nie z podstawki na sobie), to będzie on niewidzialny. Nie będzie też żadnych obiektów z podstawki, jak okna, czy drzewa. Nie wiem, czy da się wtedy postawić ściany, ale przecież w to Demo nie da się grać normalnie. Jest ono tylko po to, byśmy obejrzeli zwierzaki w ruchu. Tylko po to :P

Justyna0307
26.09.2011, 08:54
Anie jesteś niesamowita !!! podziwiam za talent do kombinowania :D hi hi zwierzaki cudne :D ale czemu nie udostępnili tego normalnie? ;/

anie_1981
26.09.2011, 09:15
Bo to ma tonę błędów. Co chwilę cię wyłącza, bez wyraźnej przyczyny, interakcje są, ale nie działają, nie zapisuje domów razem z obiektami, ładowanie zapisów nie działa... na pewno znacznie więcej tego jest.

distractme
26.09.2011, 10:11
ooo anie super wiadomosc :D tylko ze ja poczekam za dodatkiem, jesli to ma duzy bledow i wylacza Cie co chwile to naprawde wole zaczekac i "podniecic" sie wszystkimi reakcjami w dodatku :D

edit. Jednak sproboje te filmiki w innym temacie mnie skusily :D

Ejak
26.09.2011, 14:07
Mam 2 pytania na temat dema:

1. Czy te dwie wersje psów (wielkości), o których mówiono, czy można je jakoś wybrać, czy tylko przez wybór razy: małe i duże ? Bo Bullterier jest taki mały razem z Buldogiem, że aż smutno.
2. Jak z psa, zmienić, aby tworzyć kota, bez dodawania nowego zwierzaka ?

Jessica
26.09.2011, 16:27
anie_1981 mam pytanie ;p Czy ja mam wejść w demo, żeby zagrać w tą ukrytą rozgrywkę, czy w the sims 3 zwyczajnie? xd Wyjaśnisz mi trochę? Bo nie kumam :D A już wiem :/, ale coś źle zrobiłam, bo mi nie działa ;o

Ejak
26.09.2011, 17:32
anie_1981 mam pytanie ;p Czy ja mam wejść w demo, żeby zagrać w tą ukrytą rozgrywkę, czy w the sims 3 zwyczajnie? xd Wyjaśnisz mi trochę? Bo nie kumam :D A już wiem :/, ale coś źle zrobiłam, bo mi nie działa ;o

Stronę wcześniej anie_1981 wszystko wyjaśniła.

Śpiewający pies (http://www.youtube.com/watch?v=4gB230evXaM&feature=player_embedded)
Zdjęcia od SimsPlanet2.cz.1 (http://www.simsplanet2.com/forum/viewtopic.php?p=348994#348994)
Zdjęcia od SimsPlanet2cz.2 (http://www.simsplanet2.com/forum/viewtopic.php?p=349214#349214)

Maszka
26.09.2011, 17:36
O ja! O.o Wow anie ja bym powiedziała, że to 'kombinowanie' zajęło ci minimum 30minut, a nie 10! :D Ja dema póki co nie mam, i nie będę miała. Wolę poczekać do pełnej wersjii, a przecież nigdzie sie nie spieszę, żeby nie tworzyć zwierzaków w CAP tylko od razu grać. Zwierzaki mi nie uciekną, żeby później ich nie tworzyć tyklko nimi grać. Czyli, że ta premiera jest 18 czy 21 października? bo u niektórych [chyba anka] jest 18, a że w całej POlsce 21...

Spectrum
26.09.2011, 17:43
oficjalna premiera w Polsce 21 Października : )
Ale znając życie gra będzie na półkach na parę dni przed premierą

Maszka
26.09.2011, 17:49
Aha... fajnie ^^ Nie ma nic lepszego niz oczekiwana gra wcześniej na półkach :D

Spectrum
26.09.2011, 17:56
W przypadku pokoleń gra ukazała się bodajże 5 -6 dni przed premierą więc mam taką nadzieję, że ze zwierzakami będzie podobnie :)
Ja raczej nie będę już używał dema a tym bardziej go modyfikował, przez demo odinstalowałem całe simsy i teraz i tak muszę to wszystko aktualizować i od nowa wszystko wgrywać : (
Ale ja z Capu jestem bardzo zadowolony

Juhas
26.09.2011, 18:30
Annie jak zobaczysz w tym demie z rozgrywką skunksa to dasz fotkę? :)

nmin
26.09.2011, 18:52
No dobra, ściągnęłam wreszcie demo, na które tyle czekałam, zrobiłam jednego kota, przy którym pobawiłam się szczegółowymi opcjami, zmodyfikowałam nieznacznie parę ras psów, weszłam w tworzenie konia... i mi się znudziło :P Wiedziałam, że tak będzie. Zawsze wolałam grać, niż tworzyć. Wiem już za to mniej więcej, które psy wybiorę do pierwszej gry i jakie dam im cechy - z małych będzie na pewno emerytowany foksterier szorstkowłosy, agresywny i leniwy samotnik (miałam kiedyś dokładnie takiego psiaka), i do tego coś młodego z dużych ras, jakąś radosną, przyjacielską suczkę, prawdopodobnie doga niemieckiego lub berneńczyka. A gdy foksterier odejdzie już za Tęczowy Most ;) , dzieciak z rodziny dostanie shih-tzu. Albo buldożka francuskiego, fajnie wyszły.
Wygląd koni jest mi raczej obojętny, kilka ras wpadło mi w oko, ale nie pamiętam już ich nazw. Kotom nawet się nie przyglądałam. Do rodziny, której wizję mam od jakiegoś czasu, najlepiej pasuje niezależny, wałęsający się po okolicy dachowiec :)

Maszka
26.09.2011, 19:02
A wie ktoż czy będą Husky? Bo na necie zobaczyłam parę fotek i zakochałam się w tych psiaczkach. Chociaż jamnków też kocham. I czy u zwierzaków można miec np. jedno oko niebieskie, a drugie brązowe? Chodzi o to, ze jedno oko jednego koloru, a drugie drugiego...

Ejak
26.09.2011, 19:19
Maszka Tak będzie Syberian Husky, a co do oczu, też jest taka możliwość, ze jedno brązowe, drugie niebieski.

Konto z soundtrackami z gry (http://www.youtube.com/user/simsfan5555)

nmin
26.09.2011, 19:37
Jest i husky, i malamut. Moim zdaniem ten pierwszy wyszedł lepiej :)

distractme
26.09.2011, 20:06
jest Husky, malamut i Akita :) i tak oczka moga miec miec rozne kolory ja stworzylam psiaka z jednym takim drugim innym oczkiem i super wyszedl :)

Searle
27.09.2011, 08:48
Są rasy, które chciałam i na których bardzo mi zależało. Pod tym względem jestem zadowolona, ale tak jak gdzieś już pisałam grafika trochę leży.

anjanka
27.09.2011, 11:53
Boziu już zaraz październik :) ale mi ten czas mija i Zwierzaki! Już wczoraj od nowa zainstalowałam Simsy i bez dodatków z neta bo mi źle działała gra a teraz gitara :D ah tylko czekać :) mam nadzieje ze wyjdzie gra wczesniej ,jak były Pokolenia to napisałam do nich 3 dni przed premierą czy mają grę a oni napisali że nie mają a pojechałam sprawdzić i patrze są a im głupio było :)

distractme
27.09.2011, 11:57
hehe anjanka tak tak juz 27 wrzesnien :D jeszcze ten tydzien do konca i za ok 3 tygodnie beda zwierzaki :D i napewno beda wczesniej, zawsze tak robią ze ok 5, 6 dni wczesniej gierki pojawiają sie na sklepowych półkach :D

DavidO
27.09.2011, 12:04
http://www.simprograms.com/35196/the-sims-3-pets-and-plastic-surgery/ od teraz można robić operacje plastyczne :D

distractme
27.09.2011, 12:16
DavidO o operacjach plastycznych juz od dawna wiemy :D

Agrafka
27.09.2011, 12:23
Czy w demie jest Labrador ?

.. albo Golden retriever ?

distractme
27.09.2011, 12:48
tak sa obie rasy :)

nmin
27.09.2011, 12:59
Nie wiem, jak wygląda labrador, bo nie widziałam, ale zwróciłam uwagę na goldena i nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać, jest okropny :D Może spróbuję stworzyć własnego. Gdy wejdę dziś do demo, zerknę na labradora, ale coś czuję, że będę go poprawiała na wzór mojego własnego labka ;)

distractme
27.09.2011, 13:07
ja tam mojego Demowego goldena zrobilam na wzor wlasnego Goldien Rettrivera i wyszedl slicznie :)

Ejak
27.09.2011, 13:36
Mam 2 pytania na temat dema:

1. Czy te dwie wersje psów (wielkości), o których mówiono, czy można je jakoś wybrać, czy tylko przez wybór razy: małe i duże ? Bo Bullterier jest taki mały razem z Buldogiem, że aż smutno.
2. Jak z psa, zmienić, aby tworzyć kota, bez dodawania nowego zwierzaka ?

Ponawiam pytanie.

anie_1981
27.09.2011, 13:44
Mnie już Demo znudziło, ale tylko jeśli chodzi o ten sztuczny świat, bo jest bardzo niedorobiony. Wypróbowałam chyba wszystko, co tylko mogłam. Grafika zwierząt i obiektów w małym światku testowym jest okropna. Jakoś prezentują się tylko rzeczy z podstawki. Ale grafika to nie problem. Problemem jest brak interakcji pomiędzy czymkolwiek a czymkolwiek. Jedynie picie wody ze stawku i zjadanie pojawiających się warzyw przez konie działa. Przynoszenie gazety i takie tam drobiazgi. Ileż można patrzeć na biegające konie, z którymi nie da się nic zrobić... Co więcej, gdy wprowadza się do domu konie, to są one osiodłane. Nie da się ich rozsiodłać, a one po godzinie czy dwóch dostają negatywny nastrójnik, Mam to siodło za długo na sobie. Jest nowe pokrycie terenu, pastwisko. Wygląda nawet nie najgorzej, jak na to demo, konie chcą się paść, ale interakcja nie działa. Nic więc dziwnego, że gdy tylko któryś wykopie warzywo z ziemi, wszystkie konie się na to rzucają. Dobrze chociaż, że działają kody, można wtedy klikać z SHIFTEM na skrzynkę pocztową i wiadomo... Wszyscy szczęśliwi. A jeszcze co do warzyw, pojawiają się głównie cebula i czosnek, jeśli czasem pojawi się marchewka i koń ją zje, dostaje pozytywny nastrójnik. Co do rozsiewaczy drobnych zwierzątek, to "działają i nie". Po jakimś czasie faktycznie pojawia się zwierzę, ja miałam kakadu żółtoczube, papużkę (pewnie falistą), szczura, jakiegoś węża i jakiegoś żółwia. Była opcja schwytaj[/] i [I]Oglądaj. Jakiś kot bezpański chciał schwytać szczura, ale mu nie wyszło. Tyle tylko, że... zamiast zwierzątka na ziemi leżała malutka, srebrna kulka. Czekałam na skunksa, ale się ani razu nie pojawił. Miałam za to jednorożca, spłoszył mi klacz. Nie zdążyłam go zobaczyć, widziałam tylko tęczowym poświatę, gdy znikał.

Wrażenia z samego dema nie są może pozytywne, ale biorąc po uwagę ilość interakcji i zachowanie zwierząt, uważam, że ten dodatek będzie najlepszy z dotychczasowych.

EDIT:

Ejak są małe i duże psy, wybiera się to. Nie wiem tylko, czy dobrze Cię rozumiem. Chcesz zrobić jakąś rasę małą, a potem ją powiększyć? Nie wiem tego. Co do drugiego pytania, to klikasz na zapisane Simy, ten taki kwadratowy przycisk. Tam wybierasz sobie zwierze dowolnego gatunku, a potem je sobie dowolnie zmieniasz, ja tak robię ;)

distractme
27.09.2011, 14:03
wg mnie wrazenia z dema tez nie sa pozytywne, zwlaszcza jesli chodzi o grafike i brak interakcji pomiedzy simami a zwierzakami itp. ale mimo wszystko zgadzam sie z anie- ten dodatek bedzie najlepszy :D

TheSimka3
27.09.2011, 14:08
Super kocham husky :D.
Wiem, że zrobię w grze bernardyna (na wzór mojego psiaka) będzie tylko jadł, pił i spał :D. No dobra i jeszcze będzie zalizywał wszystkich na śmierć :D.

anie_1981
27.09.2011, 14:25
No to będzie wiódł raczej nudne życie :P Jak ja się tego dodatku doczekać nie mogę! :P

distractme
27.09.2011, 14:26
no troche nudne ale jak kto lubi ;) do dodatku jeszcze tylko 3,5 tygodnia :D

TheSimka3
27.09.2011, 16:23
Heh, ale nie będzie sam. Będzie mu towarzyszyła wielka paczka przyjaciół. (Mój bernardyn taką ma :D) I będzie tak pewien głupi, mały, czarny piesek, który szczeka nawet na właściciela 5 razy dziennie (historia oparta na faktach).

Maszka
27.09.2011, 16:41
Hehe... TheSimka3 ale masz pomysły :D Ja robię kocura, który będzie wszystkich atakował i przychał, ale nie na swoją nastoletnioą właścicielkę, którą kocha. Do jej rodziców będzie miał szacunek. Kotek będzie rudy z białym brzuszkiem i niebieskimi oczkami. Wygląd oparty na faktach, ale reszta zmyślona :D Zrobie też przyjacielską Norę - hasky.
A co do tych operacji plastychnych - szczęście (a byc może i pech) chciał żebym umiała rosyjski więc z łatwościa przeczytałam napisy na screenach. Nie zrozumiałam jednego - czym będzie się różniła niedroga operacja ciała, od drogiej?

distractme
27.09.2011, 16:52
Maszka ale wiesz ze naprawde kot z niebieskimi oczami jest gluchy? Wiem co mowie moja ciocia ma hodowle 3 ras kotow i o ona wie wszystko nawet miala takie niebieskookie gluche koty

Co do operacji to pewnie niedroga to bedzie korekta nosa a droga to... powiekszenie umiesnienia u simow lub powiekszenie piersi u simek itd, no jak w realu :)

Moje zwierzaki sa rozne, jedne psy uwielbiaja zabawe, inne sa agresywne, a jeszcze inne lubia plywac, polowac.. z kotami jest podobnie, jedne lubia sie bawic inne sa agresywne a jeszcze inne lubia polowac a z konmi to wgl.. sa posluszne, szybkie, przyjacielskie i zwinne itd :)

anjanka
27.09.2011, 17:09
ja sie ciesze ze bedzie mozna robić operacje bo u mnie nie dziala edytowanie sima w CAP za pomocą kodu a moda nie chce ściągać żeby nie zaszkodzić grze :) zawsze mi sie córki rodza umięśnione po ojcu to teraz to zmienie :D

Maszka
27.09.2011, 17:11
anka91 jestes pewna, że KAŻDY kot z niebieksimi oczami jest głuchy? bo ja kiedys miałam takiego z niebiekimi oczami, ale chyba głuchy nie był... W każdym razie gdzieś mam jeszcze jego zdjęcia ^^
mozliwe jest z tymi drogimi/ nie drogimi tak, że po nie drogiej będzie jak na bodajże ostatnim screenie. Że operacja się nie powiodła, bo lekarzem był pacjent. A droga to na pewno będzie lekarz ciebie operował.

nmin
27.09.2011, 17:12
Możecie mi powiedzieć tak łopatologicznie, co mam zrobić, żeby na jednym systemie mieć zainstalowaną i grę, i demo? W tej chwili mam na nowym komputerze samą podstawę, w którą wcale jeszcze nie grałam, i chcę już zainstalować wszystkie dodatki oraz wrzucić inne obiekty i swoje zapisy, ale chciałabym też mieć możliwość wchodzić w demo. Da się tak czy macie problemy?

distractme
27.09.2011, 17:18
Maszka tak jestem pewna, no chyba ze zalezy jaka rasa bo np.. Ragdoll ma niebiskie- to juz taka rasa ale pozostale koty niebieskookie sa gluche :)

nmin po prostu zainstaluj demo ja mam wszystko + dodatki na jednym systemie i wszystko dziala swietnie :)

nmin
27.09.2011, 17:24
Kojarzę, że ktoś przerzucał jakieś foldery zależnie od tego, czy chciał grać, czy tworzyć zwierzaki, ale nie pamiętam, dlaczego... A może coś mylę? Nie mogę znaleźć tego postu.

Maszka
27.09.2011, 17:31
Bo mój kot wyglądal jakos tak: http://www.google.pl/imgres?q=rude+koty&hl=pl&rlz=1R2ADFA_plPL417&biw=1440&bih=649&tbm=isch&tbnid=H9o1-ctoWVi5EM:&imgrefurl=http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/32820/oddam-rude-koty/&docid=CXTp1xojgfp6eM&w=520&h=390&ei=EgqCTtaOBZCVswbX3-ixDg&zoom=1 ale miał właśnie niebieskie oczy. Ja wcześniej nie wiedziałam, że takie koty są głuche. Teraz jest mi nawet przykro, że musiałam go później oddać...
Ale żeby nie robic offtopu :D To.... eee... Nie mogę sie doczekac gry :D

distractme
27.09.2011, 17:55
ojj ale slodziak, tak ten byl z cala pewnoscią głuchy :)
szkoda ze go oddalas :(
ja tez nie moge sie doczekac, jeszcze tylko 3,5 tygodnia i bedzie dodatek :D

Maszka
27.09.2011, 18:06
Rodzice nie pozwalali trzymać w domu kota... :(

Do premiery zostało... 21 dni!!! 3 tygodnie! To liczać do 18 października, a to 24 dni licząc do 21 października.

Ejak
27.09.2011, 18:12
Ejak są małe i duże psy, wybiera się to. Nie wiem tylko, czy dobrze Cię rozumiem. Chcesz zrobić jakąś rasę małą, a potem ją powiększyć? Nie wiem tego. Co do drugiego pytania, to klikasz na zapisane Simy, ten taki kwadratowy przycisk. Tam wybierasz sobie zwierze dowolnego gatunku, a potem je sobie dowolnie zmieniasz, ja tak robię ;)

Tak chodziło o powiększenie małej rasy. A co do wybrania gotowych Smiów, to wiedziałem, że tak można, miałem tylko nadzieje, że bez tego można było się obejść.

anie_1981
27.09.2011, 18:19
Kojarzę, że ktoś przerzucał jakieś foldery zależnie od tego, czy chciał grać, czy tworzyć zwierzaki, ale nie pamiętam, dlaczego... A może coś mylę? Nie mogę znaleźć tego postu.

Idziesz do Documents and Settings\Electronic Arts

Tam zmieniasz nazwę folderowi The Sims 3, na jakąś inną. Ja mam folder "The Sims 3 Gra", i tam mam dane normalnych Simsów, a jak chcę grać w Demo to zmieniam nazwę na "The Sims 3 Demo". Chodzi o to, że i gra, i demo korzystają z takiego samego folderu w Document and Setting i w tym właśnie tkwi szkopuł.

Ejak, nie da się zmienić wielkości psa inaczej niż rasami, czyli nie mogę mieć np dużego chihuahuy... Może jeszcze to rozgryzę, uparta jestem :P

nmin
27.09.2011, 21:22
Skusiłam się jednak na tę ukrytą opcję w demo. Obejrzałam sobie interakcje (oczywiście niedziałające ;) ), opisy niektórych obiektów i przede wszystkim zwierzaki w ruchu. Bardzo mi się to podoba i teraz już naprawdę nie mogę się doczekać dodatku. Aż nie chce mi się grać bez niego.

ola2199
28.09.2011, 08:22
http://www.youtube.com/watch?v=YCzJL6Xq-U0&feature=feedu

http://www.youtube.com/watch?v=K_pwYXZPACI&feature=related
na końcu tego widać jak koń się załatwia :D

distractme
28.09.2011, 09:15
Maszka szkoda ze Ci nie pozwalają :(

hehe dziekuje za obliczenie daty premiery u mnie :D juz nie moge sie doczekac :D

Narutoman
28.09.2011, 13:01
Na tej (http://www.youtube.com/user/UrbaniaSims#p/u/0/vIWw_e3ol-o) stronie jest mnóstwo filmików z jednorożcem :)

distractme
28.09.2011, 13:06
oo super filmiki Narutoman :D tylko jesli ja zdecyduje sie jednak na posiadanie jednorozca to bedzie on jak juz caly bialy z dluga grzywa :P

Narutoman
28.09.2011, 13:09
Najlepszy ten filmik z małym kociakiem :3

Spójrzcie na dół, tam jest więcej filmików (dużo kotów :D)

distractme
28.09.2011, 13:12
daj link do tego filmiku z kociakiem :]

Narutoman
28.09.2011, 13:14
Na tej (http://www.youtube.com/user/UrbaniaSims#p/u/0/vIWw_e3ol-o) stronie jest mnóstwo filmików z jednorożcem :)

Jest na tej samej stronie, po prostu musisz zjechać na dół, jest tego bardzo dużo, koty, psy, konie i male zwierzątka! :3

distractme
28.09.2011, 13:15
hehe no oki juz szukam :)

Narutoman
28.09.2011, 13:18
anie_1981 martwiła się kiedyś że mrówki (http://www.youtube.com/watch?v=85D5GWs002o&feature=channel_video_title) nie będą robić tuneli :)

distractme
28.09.2011, 13:20
no wlasnie patrze na mrowki, chodza w tunelach, super ze pomysleli o tym :)

hehe ten kociak sie slodko bawi pileczka, normalnie jakbym moich broi w akcji widziala :D

a ten malenki kicius jaki slodziutki :) juz sie nie moge doczekac tego dodatku :D

Narutoman
28.09.2011, 13:29
Jaki ten mały kociak (http://www.youtube.com/watch?v=6Pl2FW7hNKk&feature=channel_video_title) jest słodki <3

distractme
28.09.2011, 13:31
a mi sie pdooba ta zabawka mamy z maluchem :)

http://www.youtube.com/watch?v=Gme70L5-K4M

londine
28.09.2011, 13:32
A będzie możliwość zmiany maści jednorożca? Ja podobnie chciałbym białego, lekko srebrzystego, bez tych wszystkich kolorowych gwiazdek itp.

distractme
28.09.2011, 13:33
tak, bedzie mozna zmieniac jego "kolory" na szczescie :)

Narutoman
28.09.2011, 13:35
Simowie będą klaskać (http://www.youtube.com/watch?v=_b6ywI6Alcs&feature=channel_video_title) gdy urodzi się nowy zwierzak :)

distractme
28.09.2011, 13:36
hehe zdazylam obejrzec ten filmik przed Toba Narutoman, to bedzie cos jak urodziny ich simowych dzieci, na nich tez klaszcza :)

Scheiße
28.09.2011, 13:36
Dobra, zrobiłem to co jest w instrukcji (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1453028&postcount=4361) annie no i właśnie włączam demo ;D
Potem napiszę czy się udało ;)

londine
28.09.2011, 13:41
Ufff, to dobrze, że będzie je można zmieniać, ucieszyło mnie to:)
Miałam pomysł na rodzinę: córka, tata, klacz, ogier i pies, a z pary koni urodzi się źrebak, który będzie do córki należał, jednak najpierw pogram jakąś rodzinę, której kotka urodzi i suczka też, bo jestem ciekawa interakcji ;)

Scheiße
28.09.2011, 13:51
TO DZIAŁA, DZIAŁA! BUAHAHAHA!

Dzięki annie <3 <3 <3 <3 <3

distractme
28.09.2011, 13:54
londine swietny pomysl na rodzinke :D

BlackBerry
28.09.2011, 14:11
To jest zarąbiste *.* dzięki annie !

Ejak
28.09.2011, 14:17
1 (http://translate.google.pl/translate?sl=en&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.edenstyle.it%2Fexpansion-packs-pets%2Fthe-sims-3-pets-reportage-chapter-5-dogs.html&act=url)
2 (http://translate.google.pl/translate?sl=en&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.edenstyle.it%2Fexpansion-packs-pets%2Fthe-sims-3-pets-reportage-chapter-6-cats.html)
Tryb tworzenia zwierzaka (http://www.youtube.com/watch?v=Ml4Rw42xPBk&feature=player_embedded)
3 (http://translate.google.com/translate?act=url&hl=pl&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.pl&sl=ru&tl=pl&twu=1&u=http://sims.mixei.ru/the-sims-3-pitomtsy-stati-i-intervyu/plasticheskaya-xirurgiya-v-qthe-sims-3-pitomczyq.html)

distractme
28.09.2011, 14:17
no pewnie, to demo jest swietne :D gdyby nie annie to nie wiedzielibysmy ze tak mozna troszke grac.. Dziekujemy annie :*

Ejak
28.09.2011, 14:33
Nowe filimki (5) (http://www.simowie.info/News:5_filmikow_od_Urbania_Sims_28.09.11)
W sklepie Amazon można zamawiać soundtrack z dodatku Zwierzaki, który w normalnej sprzedaży będzie dostępny dopiero 11 października. Na płycie znajduje się 14 utworów skomponowanych przez Chrisa Lennertza. Cena to jedyne 4,99$.
Sklep (http://www.amazon.com/gp/product/B005PMNG0E/ref=sr_1_album_1_rd?ie=UTF8&child=B005PMNGOK&qid=1317115544&sr=1-1)

distractme
28.09.2011, 14:36
te filmiki Narutoman pokazywal ;]

Narutoman
28.09.2011, 14:47
Bo ja w jednym komentarzu na simowie.info napisałem o tych filmikach z jednorożcem i teraz oni o tym napisali :D

distractme
28.09.2011, 14:51
ach so :P ale mogli spojrzec czy temat tych filmikow juz byl :]

Narutoman
28.09.2011, 14:53
No właśnie wcześniej o tym nie wiedzieli

Ejak
28.09.2011, 14:56
No właśnie wcześniej o tym nie wiedzieli

Gdzieś zawsze musi być źródło informacjihttp://forum.thesims.pl/images/smilies/rolleyes.gif

Maszka
28.09.2011, 15:01
Jakie fajne filmiki. Słodko te koty się bawią ^^ MUSZĘ JE MIEĆ :D Ale ciekawi mnie jedno - ile może, np. kotka urodzić max kociąt?

Narutoman
28.09.2011, 15:10
tak jak simy, może urodzić jedno kociątko, bliźniaki lub trojaczki :D

Maszka
28.09.2011, 15:21
Aha, dzięki.

distractme
28.09.2011, 15:23
no a konie tylko 1 zrebaka, szkoda :( no chyba ze o czyms nie wiem :P

Narutoman
28.09.2011, 15:27
dobrze wiesz:

Ludzie, koty, psy mogą mieć bliźniaki i trojaczki ale konie tylko jeno dziecko

PS

Małe zwierzątka z bliska (http://www.youtube.com/watch?v=TVDYNFQLV4A&feature=feedu)

distractme
28.09.2011, 15:46
a to szkoda :(

slodkie sa te zwierzaczki :D zwlaszcza wiewiorka jest przeurocza :D

anie_1981
28.09.2011, 15:57
Hey, a widział ktoś jakiś filmik z ptakami? Ale nie, że się tylko przez 3 sekundy przewiną, ale żeby pokazali jak się zachowują w klatce i na tym drzewie... Czy latają po domu i w ogóle. Na jednym z filmików sprzed kilku stron było dziecko z papużką falistą, która siedziała mu na ręce, ale tak z oddali to mnie nie urządza. A tak w ogóle, to według dema, jest 8 rozsiewaczy ptaków, 4 nazywają się "Duży rozsiewacz ptaków" i 4 "Mały rozsiewacz ptaków". Ciekawe, czy będzie po prostu 8 gatunków ptaków w grze, czy też więcej. Ja użyłam Dużego nr. 1 i Małego nr. 1 i teoretycznie pojawiło się kakadu żółtoczube i papużka falista. Teoretycznie, bo niby po kliknięciu były opcje Złap i Oglądaj, ale zwierząt nie było, tylko takie kulki srebrne.

Narutoman
28.09.2011, 15:59
anie_1981 mrówki jednak robią tunele: :)

anie_1981 martwiła się kiedyś że mrówki (http://www.youtube.com/watch?v=85D5GWs002o&feature=channel_video_title) nie będą robić tuneli :)

PS

O ptakach nic nie wiem

anie_1981
28.09.2011, 16:05
Skoro już przy mrówkach jesteśmy, to ciekawe, czy da się potrząsać tym czymś, żeby im te tunele popsuć, w dwójce często to robiłam... :P Złośliwa ze mnie baba :P

distractme
28.09.2011, 16:46
hehe fajnie by bylo gdyby tak sie dalo :) moje simowe dzieci by tak broily z tymi mrowkami :P ejj a mysliscie ze mrowki tez mozna brac na rece? :P

distractme
28.09.2011, 16:57
http://www.sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/1419 Glosujcie :D

Maszka
28.09.2011, 17:07
Ludzie spokój! To jest temat o DYSKUSJACh przedpremierowych, a nie o pokazywaniu swoich konkursowych zwierzaków konkursowych. Chociaz może skuszę się zagłosować... :)

distractme
28.09.2011, 17:08
swoich konkursowych zwierzaków konkursowych ? :D zaglosuj po prostu prosze :)

Maszka
28.09.2011, 17:23
Hehe... pomyliło mi się trochę, a edytować nie chce... Zagłosowałam, ale czyjeś zdjęcie z Was obu mi sie nie wczytalo... Nie wiem jakie... Zagłosowałam na te ze sznaucerem

distractme
28.09.2011, 17:25
czyli moje sie nie wczytalo :( sproboj jeszcze raz :)

Maszka
28.09.2011, 17:30
A ty jakie tam wstawiłas zdjęcie i kogo? a tak żeby an temat to... yyy... Nie moge sie doczekac :D

Ejak
28.09.2011, 17:31
Yuka770 i anka91 Może lepiej zająć się omawianiem gry, a nie reklamowaniem swoich zwierzaków.

Co do tych zwierzaków z bliska, to nie za fajnie to wygląda. (http://www.youtube.com/watch?v=TVDYNFQLV4A&feature=player_embedded)

distractme
28.09.2011, 17:43
tak tak ale to jest powiazane z konkursem z tego forum :D
to jest moj psiak.
a zeby nie robic off topu nie moge doczekac sie dodatku, to juz niedlugo :D 3 tygodnie i bedzie ^^

Jessica
28.09.2011, 17:46
Ja się dzisiaj zastanawiałam, bo na tym zwiastunie Gamescom (chyba :D) Tym nowym to tam był ten cyrk jakby, a teraz nic o nim nie słychać ... i nawet nie wiadomo co to do końca było, macie o tym jakieś info?

londine
28.09.2011, 17:49
Jeszcze parę pytnań odnośnie koni:
Czy można je rozsiodłać? Tak aby nie miały ani uzdy ani siodła? Bo nie widzi mi się koń śpiący w pełnym ekwipunku.
I czy można koniowi wyznaczyć jakiś teren, po którym może się poruszać, taki połączony ze stajnią by nie chodził sobie po całym ogrodzie?

Narutoman
28.09.2011, 17:52
Jeszcze parę pytnań odnośnie koni:
Czy można je rozsiodłać? Tak aby nie miały ani uzdy ani siodła? Bo nie widzi mi się koń śpiący w pełnym ekwipunku.
I czy można koniowi wyznaczyć jakiś teren, po którym może się poruszać, taki połączony ze stajnią by nie chodził sobie po całym ogrodzie?

Można rozsiodłać konie, jak za długo mają siodło, pojawia im się wtedy negatywny nastrójnik, a co do drugiego pytania, ty sterujesz koniem dlatego możesz z nim iść gdzie chcesz :)

londine
28.09.2011, 17:56
@Narutoman dziękuję bardzo ;) Jeeeju, już chcę zwierzaki!

anie_1981
28.09.2011, 17:59
Narutoman, londine chodziło raczej o całkowite pozbycie się ekwipunku konia. Nie, nie da się. Koń cały czas musi mieć uzdę, lub uzdę i siodło. Chciałabym, by można było je całkowicie "rozebrać", ale się nie da. Jedynie dzikie konie nie mają nic.

Zauważyłam dziś coś ciekawego, dwa moje konie dostały dodatkową cechę, czwartą. Dzikie konie mają tylko dwie cechy. Udało się nawiązać kontakt psu z dzikim koniem, działa interakcja "zacieśniaj więzy", ale tylko pies-koń, i tylko, gdy są w miarę dobrze ustawione względem siebie.

londine
28.09.2011, 18:31
Anie, tak chodziło mi o całkowite rozsiodłanie. Szkoda, że uzda musi zostać:( No ale nic nie poradzimy na to. A jeśli przygarnę takiego dzikusa, to będzie on całyczas bezekwipunkowy? ;) I czy w ogóle da się przygarniać dzikie konie i np. psy, kot też?

anie_1981
28.09.2011, 19:42
Ja przygarniałam w demie normalnie z kodem TestingCheatsEnabled true. Podejrzewam, że ekwipunek da się zdobyć, ale demo nie jest w pełni rozwinięte.

distractme
28.09.2011, 21:09
anie a jak sie je przygarnia? przy nich trzeba wpisac kod? znaczy przy dzikim koniu jak sim stoi wpisuje sie kod czy jak?

anie_1981
28.09.2011, 21:44
Nie wiesz jak się wpisuje kody? Wciskasz CTRL SHIFT C (albo B, robię to tak machinalnie, że nie pamiętam) i wpisujesz kod w okienku: ThestingCheatsEnabled true, potem klikasz na bezpańskie zwierzę z SHIFT'em i wybierasz Dodaj do aktywnej rodziny. Gotowe! Tylko pamiętaj, że nie można mieć więcej niż 6 zwierząt, więc jeśli masz już 6, to opcja się nie pojawi.

Kolejny mod do Dema. Kto by pomyślał, że będziemy mieli mody do dema... :P Ten zwiększa ilość bezpańskich zwierząt.
http://gnautylilgnomes.com/forum/index.php?topic=3520.0

Searle
29.09.2011, 07:04
Mnie się nie chce bawić w te odkryte opcje dema, chociaż są bardzo kuszące :)
Szybko stworzenie zwierzaków mnie znudziło, więc poczekam już do pełnego dodatku.

distractme
29.09.2011, 08:27
anie ja nie wiem jak sie kody wpisuje bo nigdy z nich nie korzystalam, zawsze gralam "na czysto" temu tyle pytan w zwiazku z nimi zadaje bo teraz jak wiem ile to daje mozliwosci to az chce je wyprobowac, dzieki za podpowiedz :)

wiecie co zauwazylam? nie ma wyboru w "akcesoriach" dla psow, oprocz obróżek mogli dac tez szelki np dla mniejszych pieskow, a jesli o pieski chodzi.. to troche dziwne ze chihuahua normalnie jest najmniejszym psem a w CAPie np bulldog jest mniejszy od niej hmm.. o tym tez mogli pomyslec

Ejak
29.09.2011, 10:42
Grahama Nardone
Dla ciekawskich graczy (wiem, że istniejecie!) konie, jelenie i sarny nie będą mogły się rozmnażać w ścisłym centrum większych miast jak Bridgeport.

anie_1981
29.09.2011, 11:37
To znaczy, że nie będzie Dzikich Koni i Sarn w ogóle, czy tylko po jednej sztuce, czy coś? No i czy będzie można rozmnażać własne konie...? Nie lubię takich półsłówek.

anjanka
29.09.2011, 11:54
no i dobrze no bo wyobraźcie sobie w takim mieście same jelenie i konie :) pewnie dadzą kilka i na tym koniec a właśne konie można na bank bo jezeli by nie można było to psy i koty tak ssamo

distractme
29.09.2011, 12:02
anjanka wlasnie nie, normalnie konie rozmaza sie na wsi tak? widzialas w centrum miasta kogos kto hoduje konie ja nie :P Psy i koty to norma, napewno beda mogly sie rozmnazac w duzych miastach tak jak jest w rzeczywistosci :)

nmin
29.09.2011, 12:20
Pewnie chodzi o dzikie konie.

Karel13
29.09.2011, 12:45
W tym pewnie chodziło o to, że nie będzie ich w centrum miasta tylko na terenach zielonych.

anie_1981
29.09.2011, 13:55
A na niektórych Screenach i filmach od EA, pokazywane były konie biegające po ulicy. Możliwe jednak, że były to "udomowione" konie.

Biała
29.09.2011, 14:06
Wiecie kiedy dokładnie będzie premiera dodatku?

Spectrum
29.09.2011, 14:06
To zdjęcie przedstawiało konia dzikiego ( wnioskuję z tego, że koń nie miał kantara)
I biegał po mieście, owszem, ale myślę, że w Bridegoprt konie i jelenie w ogóle nie będą spotykane
Mi by nie przeszkadzało, jak by nad ranem jakiś konik przeszedł przez male miasto do jakiegoś parku :) Tylko dobrze by było gdyby dzikie zwierzęta pojawiały się w miasteczkach bardzo sporadycznie, a w Bridgeport to w ogóle ich być nie powinno
Zastanawia mnie gdzie te dzikie konie w Bridgeport będą występować, na tych wzgórzach ?
Jedynym miejsce jest chyba taka jakby żwirowa droga prowadząca do tej parceli publicznej na końcu miasta
Juz sie nie moge doczekac
Juz nie dlugo premiera

distractme
29.09.2011, 14:19
no :D u was juz 21 czyli za 22 dni a u mnie za 19 dni :D ale pewnie i dodatek bedzie wczesniej na polkach zawsze tak jest ;) ja tez sie doczekac nie moge dni odliczam :D

Narutoman
29.09.2011, 15:40
Co to znaczy ''u mnie za 19''? :)

distractme
29.09.2011, 15:48
to znaczy ze w niemczech :P

Ejak
29.09.2011, 17:04
Kolejne zdjęcia (http://www.simowie.info/News:Zwierzaki_w_Warszawie_screenow_porcja_piata_2 9.09.11)

londine
29.09.2011, 17:16
podoba mi się to, że zrobili stajnię, która swoją drogą wewnątrz prezentuje się ciekawie.

BlueDinosaur
29.09.2011, 17:24
Ciekawe zdjęcia, ale karmienie źrebaka to żadna nowość (chociaż takie słodkie są), screeny z Apallosa Plains też nic nowego, ale podoba mi się ta farma.

PS.To mój pierwszy post więc chciałam się przywitać: Cześć!

Spectrum
29.09.2011, 17:28
http://www.simowie.info/images/games/sims3ep5/screens/128.jpg
Kocham to nowe miasto <33
Naprawdę jest w moim stylu, jak to się mówi
he,he,he

Maszka
29.09.2011, 17:33
Ja dzis byłam w empiku i na półkach jest juz reklama zwierzaków! Ale nie jest napisane kiedy będą... Uuuu.... anka wyprzedziłaś mnie, już chciałam napisać za ile dni będzie :d To ty mieszkasz w Niemczach? :O Może tu też będzie na te 2 dni wcześniej...
EdIt: to zdjęcie mnie przeraża http://www.simowie.info/images/games/sims3ep5/screens/125.jpg wygląda jak źrebak bez oka :D

BlueDinosaur
29.09.2011, 17:40
Awww, jaki słodki... A tak na poważnie to wygląda jak krowa bez oczu brrr

Mam nadzieję że u mnie w Emipku, albo w Media M. wystawią wcześniej, tak jak Pokolenia.

anie_1981
29.09.2011, 18:24
Oczy źrebaków faktycznie są okropne. Takie dziury jak u jakiś zombiaków. A propos źrebaków, to ja w demie przyłączyłam dzikiego źrebaka do rodziny i miał negatywny nastrójnik Tęskni za matką...

Spectrum
29.09.2011, 18:26
Czyli występują także dzikie źrebaki! Super
Naprawdę się nie mogę doczekać na ten dodatek

Maszka
29.09.2011, 18:27
anie jakie to smutne :( A był wcześniej dziki, tak?

BlueDinosaur
29.09.2011, 18:39
Anie, a czy dzikie konie mają drzewo genealogiczne? Chodzi o tego źrebaka, czy ma w nim swoją matkę?

distractme
29.09.2011, 19:09
Maszka tak w Niemczech pod sama Holandia ;] a co do premiery.. faktycznie wyprzedzilam Cie bo juz sie doczekac tej gry nie moge :D anie napisz mi jak stworzyc nowa rodzine w tym demie? bo gram tą Ania Zadek od Ciebie a chce moimi zwierzakami ;)

Narutoman
29.09.2011, 20:18
Wiem że tysiące ludzi już to tu pisało, ale... CHCĘ ZWIERZAKI!!! Już tak się nie omeg doczekać że spać po nocach nie mogę. :D Cały czas myślę o rodzinach które stworze ze zwierzaczkami :3

anie_1981
29.09.2011, 20:43
anka91, wysłałam więcej rodzin:

http://www.mediafire.com/?nontm4kc1nsvs87

Są tam też jakieś zwierzęce rodziny, ale najważniejsza jest samotna Agnieszka Zadek i jakiś kolo, skopiowany z SV. Rodziny z samymi zwierzętami możesz sobie skasować, ale zatrzymaj obydwu samotnych Simów. To bardzo proste, wprowadzasz na działkę np. tylko Agnieszkę, potem tworzysz swoje rodziny z samymi zwierzętami i dodajesz do Agnieszki. Jak zwierzę Ci się nudzi, dodajesz do rodziny samotnego Sima, a potem wyprowadzasz go razem ze zbędnym zwierzakiem :P

Searle
30.09.2011, 07:29
To zdjęcie co podała Maszka jest okropne. Jakby miał same oczodoły.

anie_1981
30.09.2011, 08:39
W Demie też to tak wygląda, czyli już tego nie zmienią. Może niezależni twórcy coś na to poradzą, bo oczy źrebiąt naprawdę mogą być największą graficzną porażką tej gry!

anjanka
30.09.2011, 09:12
te oczy to pewnie zależą od karty graficznej

distractme
30.09.2011, 09:13
dziekuje anie :) wieczorem to zmienie, a propo, moglabyc podac taki poradnik http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205 tylko ze na Windowsa 7? bo jak pare dni temu przerabialismy mi tą gre zebym mogla zobaczyc zwierzaczki w ruchu to bylo z tym troche klopotu bo zupelnie inne foldery byly hehe pamietam ze zajelo to ok 1,5 godziny :P

dzis juz ostatniego wrzesnia :) nie moge doczekac sie gry hehe prawie nie spie po nocach xD

anie_1981
30.09.2011, 11:17
anka91, każdy system ma to trochę inaczej, za dużo roboty, nie chce mi się :P Poza tym to ja mam już pod siebie Windowsa skonfigurowanego i nawet nie pamiętam jak te foldery się nazywały na początku. Ja nie instaluję gier "domyślnie", czyli tak, jak gra chce.

Anjanka, ja mam wypasiona kartę grafiki, mam Simsy z grafiką ustawioną na maksa, więc te oczy raczej nie zależą od karty grafiki.

manika360
30.09.2011, 11:18
Zwierzaki na pewno będą przed primerą
bo nawet w sklepie ,,gram" jest że wyślą 19.10.2011

Maszka
30.09.2011, 11:22
Oj tam, oj tam. Jeden czy dwa dni nic nie zmienia, chcoaz wolę grać w Zwierzaki wcześniej.

anjanka
30.09.2011, 11:33
hmm...to ja nie wiem może ktoś zrobił takie oczy konia no nie wiem przekonamy sie co bedziemy gdybać prawda? :)