Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi.
Nie wiem, czy to odpowiedni temat, jeśli nie, to z góry przepraszam za bałagan.
Mam dwa pytania :
a) czy opłaca się kupić Pokolenia (nie teraz, na koniec czerwca,kiedy potanieje)? Czy jest frajda itp.?
b) o co dokładnie chodzi z wymyślonym przyjacielem?
Edit : Kurczaczek! Pomyliłam tematy :/ Miało być gdzie indziej!
Sorry wielkie!
Tu jest skrzynia :P
http://img839.imageshack.us/img839/2693/skrzyniaz.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/839/skrzyniaz.jpg/)
Mam pytanie dotyczące wieczoru panieńskiego, a mianowicie moja Carmen Jolina zaprosiła 5 przyjaciólek ale żadna z nich nie przyszła, nie było nawet żadnego komunikatu, ale problem w tym, że teraz opcja przyjęć jest na szaro, mimo że upłynęla już doba simczasu a anulować "obecnego" przyjęcia sie nie da. Restart nic nie dał, co robić?
U mnie pomogło resetSim - i po kolei wszystkie przyjaciółki resetować, niech wrócą do domu :) No można jeszcze za pomocą NRAAS'a na budynku ratusza zresetować całe miasto.
Nie używam modów, ale dzięki za odpowiedź, już sobie poradziłam. Pomogło banalne rozwiązanie - zmiana rodziny.
Czy wam też na wieczorki kawalerskie przychodzi tylko jeden tancerz? :(
Na trailerze promującym dodatek było ich kilku.
Madelaine
07.06.2011, 19:42
Mam mały problem...
Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką "Pokoleń". Stworzyłam sobie rodzinkę. Po pewnym czasie gry simka zaszła w ciążę. Miała już dość duży brzuszek kiedy ja postanowiłam pograć w inną rodzinkę. Po paru simowych dniach odwiedziłam mą rodzinkę, patrzę a simka nie ma brzucha, dziecka również brak! Sprawdziłam w drzewie genealogicznym czy czasem nie umarło, ale obrazek dziecka jest kolorowy. Poszukałam w innych rodzinach czy czasem jakimś cudem dziecka u nich nie ma. Niestety nie znalazłam. Jak mam odzyskać te dziecko? Dodam, że nikt z rodziny nie miał go w kontaktach. Jeżeli to ma jakieś znaczenie to mam oryginał, gram z dodatkami z Internetu oraz używam kodu testingCheatsenabled true. Obecnie zainstalowane mam "Pokolenia" i "Karierę". Proszę o pomoc.
Moim drugim problemem jest fakt, iż mam przeludnienie jeśli chodzi o płeć piękną. Na 10 urodzeń było tylko dwóch chłopców xD
Jest jakiś sposób? Dodam, że jedzenie jabłek nie działa.
Bindi, mi zawsze przychodzi dwójka tancerzy.
Mam mały problem...
Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką "Pokoleń". Stworzyłam sobie rodzinkę. Po pewnym czasie gry simka zaszła w ciążę. Miała już dość duży brzuszek kiedy ja postanowiłam pograć w inną rodzinkę. Po paru simowych dniach odwiedziłam mą rodzinkę, patrzę a simka nie ma brzucha, dziecka również brak! Sprawdziłam w drzewie genealogicznym czy czasem nie umarło, ale obrazek dziecka jest kolorowy. Poszukałam w innych rodzinach czy czasem jakimś cudem dziecka u nich nie ma. Niestety nie znalazłam. Jak mam odzyskać te dziecko? Dodam, że nikt z rodziny nie miał go w kontaktach. Jeżeli to ma jakieś znaczenie to mam oryginał, gram z dodatkami z Internetu oraz używam kodu testingCheatsenabled true. Obecnie zainstalowane mam "Pokolenia" i "Karierę". Proszę o pomoc.
Moim drugim problemem jest fakt, iż mam przeludnienie jeśli chodzi o płeć piękną. Na 10 urodzeń było tylko dwóch chłopców xD
Jest jakiś sposób? Dodam, że jedzenie jabłek nie działa.
Bindi, mi zawsze przychodzi dwójka tancerzy.
Mnie się też to zdarzyło, i to jeszcze przed Pokoleniami. Zginęło mi parę dzieci, niemowle i raczkujące. Zdjęcie w drzewie kolorowe, a po dziecku ani śladu :( Myślę, że to kolejny cudowny błąd gry, jakich jest masa... . Szkoda kasy na oryginały skoro są takie wkurzające! Ja mam oryginał i żałuję, mam tyle bugów, że szkoda gadać.
Przeszłam :D
Dostaje się cudowne autko opiekunki. Takie kolorowo- kolorowe i w ogóle istne szaleństwo. Dalej nie wiem co jest, bo mi simka zaciążyła, więc dostała urlop. A jak już się kończył, to znów zaciążyła :D
Dzięki! A do którego poziomu doszłaś? Mnie nie chce przeskoczyć z 5 na 6... nie wiem czemu. Autko narazie mam niebieskie z rysunkami.Doszłaś do końca? Trudno jest na wyższym levelu?
Ja z znikającym dzieckiem miałam podobnie ale nie miałam pokoleń.U mnie było tak że najpierw dziecko wyświetlało się w drzewie genealogicznym jako martwe a potem jako żywe(kolorowe).
Madelaine, mod Nraas Overwatch przywraca zaginionych simów:
http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=63.0
Nie wiem, czy jest zaktualizowana wersja do Pokoleń.
@Ilona-aktualna wersja jest tutaj http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=935.0
Mam problem z umieszczeniem placu zabaw, który doszedł wraz dodatkiem. Myślałam że mam za małe parcele, ale potem umieściłam największą z dostępnych i też się nie udało. W opisie obiektu napisali że ma wymiary 40 na 30 co wydaje mi się niemożliwe, przecież on jest wielki.
Mam problem z umieszczeniem placu zabaw, który doszedł wraz dodatkiem. Myślałam że mam za małe parcele, ale potem umieściłam największą z dostępnych i też się nie udało. W opisie obiektu napisali że ma wymiary 40 na 30 co wydaje mi się niemożliwe, przecież on jest wielki.
Musisz wejsc w opcje tej parceli, a raczej w jej edycje i ustawić jako "Duży Park", wtedy na niej postawisz ten nowy park. Trzeba zmieniać typ parcel dla różnych budynków. Na ogół w nawiasach jest napisany jaki jest ich typ. Powodzenia!
gangrena
08.06.2011, 08:16
Dziękuję - znalazłam tę skrzynkę. Mam też problemy z Pokoleniami. W mojej rodzince żyje Sim i Simka bez ślubu. Mają córkę już nastolatkę. Chciałam ich zaślubić. Niestety w momencie, kiedy są już zaręczeni gra mi się wali, tzn. simy są albo niewidzialne, albo powykręcane jakieś i nie reagują na polecenia, a nastrójniki spadają. Jak usuwam savy podstawowe tej rodzinki i zapisuję tylko backupy, to wszystko dobrze idzie, dopóki znowu nie są zaręczeni. Może zna ktoś sposób na takie cuda?
Musisz wejsc w opcje tej parceli, a raczej w jej edycje i ustawić jako "Duży Park", wtedy na niej postawisz ten nowy park. Trzeba zmieniać typ parcel dla różnych budynków. Na ogół w nawiasach jest napisany jaki jest ich typ. Powodzenia!
Ojej, dzięki wielkie. Nie mam doświadczenia :P
mrakad133
08.06.2011, 12:14
gangrena, tak jak ty opisałaś swoich simów, to mi się robi tak w tworzeniu nowej rodziny, gdy losuje mi się na taką jedna simka ściągnięta z giełdy wymiany. właśnie wtedy moi simowie robią mi sie nie widzialni lub gra się całkowicie wyłącza. wie ktoś z was może jak ją usunąć? ja wogóle nie wiem jak, bo nie mogę jej usunąć z biblioteki simów, no bo gdy na nią klikam by potem kliknąć kosz, to nie da rady no bo od razu mi się przez nią gra wyłącza -,-
Czy gra ma tyle bugów, że może zaistnieć potrzeba reinstalacji gry? (i czy wraz z podstawą? x_X)
Jeśli jeszcze się TS3 nie miało zainstalowanego na swoim komputerze (czyli brak jakichś ściągniętych fryzur, mebli oraz brak zapisów itd).
Dzisiaj zainstalowałem po raz pierwszy Pokolenia i od razu po włączeniu gry, ta zaczęła się co parę sekund zacinać. Jak mogę pozbyć się tego irytującego problemu? Czy nie obejdzie się bez reinstalacji?
Dodam, że gra jest legalna, nie posiadam modów, ściągniętych nieoryginalnych ciuchów czy fryzur, tylko te ze store.
Mam wszystkie dodatki, oprócz ,,The Sims 3 Szybka jazda".
Przed instalacją Pokoleń nic takiego się nie działo.
Spectrum
08.06.2011, 15:29
Dzisiaj zainstalowałem po raz pierwszy Pokolenia i od razu po włączeniu gry, ta zaczęła się co parę sekund zacinać. Jak mogę pozbyć się tego irytującego problemu? Czy nie obejdzie się bez reinstalacji?
Dodam, że gra jest legalna, nie posiadam modów, ściągniętych nieoryginalnych ciuchów czy fryzur, tylko te ze store.
To pytanie nie koniecznie jest do tego tematu, ale twój problem może być spowodowany np wysokimi detalami graficznymi zmień rozdzielczość na mniejszą ;) i wtedy twój komputer da radę udźwignąć simsy ! ;)
mrakad133
08.06.2011, 15:58
też nie mam jedynie szybkiej jazdy :d
Co racja to racja, detale simów i parceli mam wysokie, ale takie wyznaczył mój komputer, nawet troszkę zmniejszyłem inne opcje grafiki, byle tylko mieć dobrą jakość simów.
Czy domy, które są w bogatej ofercie do ściągnięcia z netu mogą być niekompatybilne z grą i powodować błędy? Jeśli odp. jest twierdząca to czy ktoś może dokładnie wytłumaczyć czym to jest spowodowane?:)
Domy nie powinny sprawiać większego problemu, chyba że dom ma kilka elementów z jakiegoś dodatku, którego nie posiadasz, wtedy będą problemy z instalizacją.
gangrena, tak jak ty opisałaś swoich simów, to mi się robi tak w tworzeniu nowej rodziny, gdy losuje mi się na taką jedna simka ściągnięta z giełdy wymiany. właśnie wtedy moi simowie robią mi sie nie widzialni lub gra się całkowicie wyłącza. wie ktoś z was może jak ją usunąć? ja wogóle nie wiem jak, bo nie mogę jej usunąć z biblioteki simów, no bo gdy na nią klikam by potem kliknąć kosz, to nie da rady no bo od razu mi się przez nią gra wyłącza -,-
Gdy pojawi się ekran startowy gry, nie klikaj na "play" tylko "obiekty zmodyfikowane", tam powinna byc ściągnięta sprawiająca problemy simka, zaznaczasz to co chcesz skasować a potem usuwasz.
mrakad133
09.06.2011, 06:41
Bindi, dzięki, czemu na to wcześniej nie wpadłam xD zaraz jej poszukam i usunę :)
Domy nie powinny sprawiać większego problemu, chyba że dom ma kilka elementów z jakiegoś dodatku, którego nie posiadasz, wtedy będą problemy z instalizacją.
dzięki za odp.
A wiecie co może być przyczyną tego, że dom na widoku mapy miasta jest niewidoczny? Jest tylko ikonka (kółeczko z domkiem w środku)
Pytanie ma związek z kilkoma zdjęciami, ale nie chciałam zadawać go w temacie zdjęciowym.
Do Bindi oraz innych, posiadających gnomy :) Przeczytałam w tamtym temacie, że wszystkie gnomy się starzeją, nie tylko te podstawowe, i po ich śmierci pojawiają się nagrobki z figurką - a czy nagrobki są różne i przedstawiają danego gnoma (Chińczyk, wampirek itd), czy wszystkie tego zwykłego?
I czy przeniesienie tych nagrobków na parcelę publiczną jest łatwe? Jakoś urzekł mnie pomysł zrobienia gnomiego cmentarza, ukradnę go :D Uwielbiam cmentarze i zawsze je robię, ale zwykłym Simom, a teraz te maciupkie nagrobki mi się spodobały.
I ostatnie pytanie może nie co do Pokoleń, ale nadal co do gnomów, czy można kupić gnoma przez buydebug i ustawić na parceli publicznej?
Żaden inny gnom niż ten z podstawy jeszcze mi nie zszedł, więc niewiem, ale będę obserwować nagrobki. W buydebugu jest pomnik zmarłego gnoma, niestety tylko tego z podstawy.
Z wampirzym grobem nie będzie tak łatwo, bo mój nawet się nie zestarzał, może jest nieśmiertelny...?
Można by spróbować ustawić na parceli publicznej gnoma dzięki testingowi i opcji "kupuj na tej parceli", ale sama jeszcze tego nie próbowałam. Skoro inne obekty można tam ustawić to te pewnie też, ale głowy uciać sobie nie dam ;)
@miłośniczka zwierząt - Przemknęła mi taka myśl :)
miłośniczka zwierząt
09.06.2011, 20:03
a może wampirze gnomy starzeją się tak, jak simy które są wampirami czyli dłużej niż zwykłe gnomy.
a gdzie znajde te różne gnomy? tzn dorosłych i dzieci?
Ciekawa jestem, czy pozostałe gnomy też mogą się rozmnażać. Gdzieś w screenach przed premierą były zdjęcia etapów wiekowych tego zwykłego - małe dziecko, dziecko, nastolatek (to ten zbuntowany), dorosły i emeryt - innych nie, ale skoro pralniczy się zestarzał, to może i dzieci może mieć?
A widziałaś kiedyś jakieś maleństwo czy dopiero nastolatka?
Jeśli jest tylko zwykły pomnik, to pewnie nie ma innych :/ Szkoda, ale trudno, i tak mi się podobają :)
Strasznie się nakręciłam na te gnomy, do czasu premiery Pokoleń byłam pewna, że to tylko figurki :P
Inne gnomy się chyba jednak nie starzeją, szkoda (Blingalblu od oczątku miał siwą brodę, naiwnie pomyslałam że to już starość )
Nie widziałam nigdy fotek tych gnomów, tj etapów ich życia.
Na tych zdjeciach chyba widać dwa etapy (dziecko bo bez brody na pierwszym leży sobie i nastolatek lub dorosły na czwartym, innych kategorii wekowych nie widziałam.)
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60449&page=7
Chciałabym zobaczyć screeny twórców przedtawiajace w/w etapy, ale coś nie mogę znaleźć.
A nie wolisz mieć niespodzianki, jeśli sama wypatrzysz maleństwo...? ;)
Wykopałam te zdjęcia, proszę:
http://img.photobucket.com/albums/v84/hikikomori/Sims%203/S3N006/simsnieuws3967.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v84/hikikomori/Sims%203/S3N006/simsnieuws3968.jpg
Rosemarie
10.06.2011, 18:00
U mnie w ogóle w wyposażeniu dzieci nie pojawiają się wymyśleni przyjaciele. :( nie mam pojęcia czemu.
U mnie jest tak, że jeśli kobieta w ciąży dba o siebie to dziecko dostaje Wp, ale jeśli się zaniedbuje, to przyjaciela nie ma.
U mnie w ogóle w wyposażeniu dzieci nie pojawiają się wymyśleni przyjaciele. :( nie mam pojęcia czemu.
Zaglądałaś/eś rodzicem do skrzynki pocztowej? ;>
Madelaine
10.06.2011, 19:21
Powinno ci przyjść powiadomienie o jakimś wujku (chyba), który przysyła właśnie WP. Sprawdź w skrzynce przed domem simów.
anie_1981
10.06.2011, 20:18
Mi przysyłają te lalki, ale one nie chcą chodzić, ani nic. Dostaję takie powiadomienia, że lalka chce wyjść i żeby ją wyjąć z plecaka, ale nic się po tym nie dzieje.
Czy tylko ja nie mogę pobrć najnowszego patcha z internetu (mam Windowsa 7)?
Rosemarie
10.06.2011, 22:50
A propo studniówki.Mój sim skończył szkołę tą normalną w mieście,to był piątek w sobotę miał urodziny i wyskoczyło że studniówka jest we wtorek o 18 i przyszedł wtorek i nic żadnej limuzyny ani interakcji idź na studniówkę czy coś...o co chodzi? :(
ja miałam mieć studniówkę w niedzielę o godzinie 18, czekałam do 18 na limuzynę oraz na partnera mojej simki i nic. sama musiała zapierniczać do szkoły, a po kliknięciu na nią była opcja "idź na studniówkę".
Nie wiem, czy to odpowiedni temat, jeśli nie, to z góry przepraszam za bałagan.
Mam dwa pytania :
a) czy opłaca się kupić Pokolenia (nie teraz, na koniec czerwca,kiedy potanieje)? Czy jest frajda itp.?
b) o co dokładnie chodzi z wymyślonym przyjacielem?
Edit : Kurczaczek! Pomyliłam tematy :/ Miało być gdzie indziej!
Sorry wielkie!
według mnie opłaca się. dodatek wnosi wiele do gry. chociaż pewnie są tacy, którzy uważają inaczej, to ja polecam! :)
Powinno ci przyjść powiadomienie o jakimś wujku (chyba), który przysyła właśnie WP. Sprawdź w skrzynce przed domem simów.
już jest :) urodziło się nowe dziecko i w skrzynce pojawił się wymyślony przyjaciel :)
a pracę opiekunki to doszłam tylko do 3 awansu, bo straszliwie nudna ta profesja. ciągłe zajmowanie się dzieciakami, zanudzić się można.:D
mam kolejne pytanie. :D czy na wieczór panieński/kawalerski muszą koniecznie przychodzić 2 simy? bo u mnie na wieczorze panieńskim przyszedł jeden sim, a na kawalerskim dwie simki. od czego to zależy?
oraz drugie pytanie moje jest takie, że moja simka wracała po studniówce do domu i zniknęła! w drzewie genealogicznym jest, ale ani zaprosić jej nie mogę, ani nic. -.- nie wiem co jest grane.
Mam wrażenie, że odkąd zacząłam karierę opiekunki (jestem na 5 poziomie) gra zaczęła mi się zacinać. Nie ma to nic wspólnego ze sprzętem, bo spełnia wszystkie wymagania w 100%, i jak dotąd takiego problemu nie miałam. Teraz już trzy razy gra sama się wyłączyła i często się tnie, a to niestety bardzo mnie wnerwia.
W karierze tez miałam problem z zawodem aktora, od pewnego poziomu simy znikały, jak zmieniłam zawód wszystko wróciło do normy.
mam kolejne pytanie. :D czy na wieczór panieński/kawalerski muszą koniecznie przychodzić 2 simy? bo u mnie na wieczorze panieńskim przyszedł jeden sim, a na kawalerskim dwie simki. od czego to zależy?
Powinno przyjść tyle gości ile zaprosisz, o ile paski znajomości są dostatecznie zapełnione. Jak któryś nie może, to w zastępstwie przychodzi inny losowo wygenerowany z miasta, ale nie zawsze. Gra jest tak skonstruowana, że jak Simy pracuja albo mają zły nastrój to nie przychodzą - tak samo przy zapraszaniu znajomego w celu odwiedzin jest komunikat "w tej chwili nie mam na to ochoty", a w przypadku przyjęć nie ma tych komunkatów i nie można przewidzieć czy goście przyjdą. Na moim wieczorze kawalerskim było 8 gości, a na panieńskim przyszły tylko 4 simki a zaprosiłam 6.
Aperlaxive
11.06.2011, 11:12
A ile pokolenia zajmują pamięci?
Ludzie pomocy!!!
A więc urodziła mi sie simka teraz jeest młodą dorosła i niestety odziedziczyła dużo mięsni od ojca no i klikam na nią i przenosze do CAS i biore suwak zeby tych miesni nie bylo, biore ok i za chwile znowu pojawiają sie te miesnie i tak wkółko robie i nic ;( czy mam ściągnąć mod bo ten z aktualizacji jest do pupy :( albo znacie sposob zeby sie pozbyc miesni? POMOCY!
Może wystarczy wejść do gry jeszcze raz albo zresetować Simkę?
Rosemarie
11.06.2011, 15:02
moja simka szła na studniowkę, a jako, że jej chłopak wtedy był już młodym dorosłym,to i iść z nim nie mogła, ale przez telefon zaprosil ją jej przyrodni brat: inna matka, ten sam ojciec. zgodziłam się, bo myślałam, że jako "przyjaciele", pojawiały się komunikaty ze studniówki, że "mają się ku sobie" itd. poprosił ją też na studniówce o bycie sympatią, ale odrzuciłam. poźniej w związkach miała "zauroczony". czy to w ogóle możliwe? w końcu to brat, przyrodni, ale nadal brat:o
Aperlaxive
11.06.2011, 16:00
@up Dziwne ale niestety możliwe. Spróbuj żeby się pokłócili to wtedy zniknie
Saheli019
11.06.2011, 17:07
Rashes a ciekawe czy mogliby sie pobrac...?
Rosemarie
11.06.2011, 17:23
Rashes a ciekawe czy mogliby sie pobrac...?
wolę nie próbować, albo później jak włącze to zobacze, ale nie zapisze na pewno. nie będę simom kazirodztwa robiła.:D
Ludzie pomocy!!!
A więc urodziła mi sie simka teraz jeest młodą dorosła i niestety odziedziczyła dużo mięsni od ojca no i klikam na nią i przenosze do CAS i biore suwak zeby tych miesni nie bylo, biore ok i za chwile znowu pojawiają sie te miesnie i tak wkółko robie i nic ;( czy mam ściągnąć mod bo ten z aktualizacji jest do pupy :( albo znacie sposob zeby sie pozbyc miesni? POMOCY!
Może spróbuj z rzeźbiarzem ciała.
Czyniąca_Hałas
11.06.2011, 18:26
Zawsze kiedy miałam na oku dwóch Simów i chciałam, żeby się pobrali, to dołączałam drugiego Sima do rodziny, i jednemu dawałam cechę romantyk. Teraz zrobiłam to samo. Okazało się, że nie mam już do dyspozycji tylu opcji w zakładce specjalne> romantyk. Czy to wynik aktualizacji?
Dwa pytanka :-)
1. Kiedy jest studniówka? Mój Sim za jakieś 5 dni kończy szkołę a studniówki nie było... Kiedy się pojawia taka opcja? Klikam na szkołę i tam też nie ma.
2. Czy doszedł ktoś opiekunką do końca? Albo chociaż do 6 poziomu? Bo mnie nie chciało przeskoczyć na 6, zostawało na 5 mimo wypełnienia kreski poziomu i zastanawiam się czy ktoś też tak ma... .
Dziękuję.
1. Kiedy jest studniówka? Mój Sim za jakieś 5 dni kończy szkołę a studniówki nie było... Kiedy się pojawia taka opcja? Klikam na szkołę i tam też nie ma.
2. Czy doszedł ktoś opiekunką do końca? Albo chociaż do 6 poziomu? Bo mnie nie chciało przeskoczyć na 6, zostawało na 5 mimo wypełnienia kreski poziomu i zastanawiam się czy ktoś też tak ma... .
Dziękuję.
Co do studniówki ci nie powiem, ale w pracy opiekuna maksymalny poziom to poziom 5 (trochę to dziwne, wiem, ale tak jest).
Co do studniówki ci nie powiem, ale w pracy opiekuna maksymalny poziom to poziom 5 (trochę to dziwne, wiem, ale tak jest).
No co Ty? Serio...? Skad wiesz? Czemu sie nie da isc do 10?
Madelaine
12.06.2011, 07:51
Dziękuję.
1. Mi wyskoczył komunikat, że sim xxx za niedługo kończy szkoły i warto pokazać się nauczycielom z dobrej strony (coś takiego), miał wtedy chyba 4 dni do bycia młodym dorosłym, a kilka simowych godzin po tym pokazał się komunikat, że we wtorek jest studniówka ;D Wydaję mi się, że ten komunikat pojawia się tylko w weekend bo u mnie studniówka jest zawsze we wtorek, a simowie mają kilka dni na przygotowanie się i zaproszenie sympatii/przyjaciela.
2. Mi również stanęło na 5 poziomie. Jak ktoś już powiedział, to max. poziom tej kariery.
adzianeq
12.06.2011, 09:17
Mam w swojej rodzine dwójke dzieci. Kiedy jeszcez były niemowlętami pojawiło mi sie wspomnienie dla nich "Twój sim nabrałkilka kilogramów...". Jedno z nich już jest Dzieckiem i jest troszke grube. Matka dzieci jest nieco otyła ale ojciec jest w miare chudy. Czy teraz powróciło to co było w sims 2, czyli zmienna waga simów, czy tylko wygląd odziedziczyli po matce? moge np. przez ćwiczenia sprawić, aby moje simy straciły nieco na wadze?
Dodam jeszce że na mieście jedna simka wcześniej była chuda, lecz w pewnym momencie dość przytyła. Czy można zadziałać w drugą stronę?
Od dawna w simsach jest sie grubym i chudym i mozna przytyć lub schudnąć w podstawie już to było...
Myślę, że da się schudnąć za pomocą ćwiczeń itp., spróbuj, nie ryzykujesz w końcu przybyciem wagi :)
u mnie jak kiedyś grałem, to było tak, że w jednej otyłej rodzinie kogoś tam na odchudziłem, żeby wyglądał na szczupłego
a potem wyszedłem do innej rodziny i na mieście spotykam tego sima z taaaaaaaaaaaaaaaaaaką masą :/
moje wysiłki poszły na marne
czy tylko tak u mnie było?
adzianeq
12.06.2011, 09:54
ja do tej pory w 3 nie zauważyłem żeby jakis sim mi przytył lub schudł...
Ja kiedyś stworzyłem otyłą simkę i chciałem ją odchudzić. Za każdym razem kiedy już schudła, tyła na nowo.
w sumie mam w domu dwie simki -blizniaczki, nastolatki i ozywionego wymyslonego przyjaciela. jedna z nich poslalam do szkoly z internatem, tej artystycznej :p i pojawil mi sie komunikat, ze w srode bedzie studniowka, wiec WP zaprosil, ta ktora akurat byla w domu. nadeszla sroda, mieli wyjsc i nagle w domu pojawila sie ta ze szkoly z internatem : o w sumie nie poszlam nia na ta studniowke, wiec ona caly czas chodzi po domu, mozna nia grac i tak dalej, ale w sumie mam za duzy tlok w tej rodzinie, bo ostatnio znowu urodzily sie bliznaczki. ona po dwoch trzech dniach tam nie wraca [tj. do szkoly], nie da sie jej wydalic, czy zapisac ponownie, a co jakis czas sie wyswietla, ze nabyla nowe umiejetnosci jak perkusja, czy pianino :o to jakis bug od ea, czy takie spontaniczne wizyty w domu sa na porzadku dziennym? w takim razie jak moge ja odeslac do szkoly? chocby jakim kodem
Może mi ktoś przesłać na mój e-mail plac zabaw z tego dodatku? Przypadkiem mi się usunął :/ . Z góry wielkie dzięki .
Myślę, że użytkownikom łatwiej byłoby Ci pomóc, gdybyś jednak podał swojego maila.
CuteDream
12.06.2011, 12:30
Mam pytanko, czy Wasze simy też pomimo posiadania samochodu i tak jeżdżą wszędzie taksówką czy tylko mi coś się pobugowało?
Musisz kliknac samochód :P
No co Ty? Serio...? Skad wiesz? Czemu sie nie da isc do 10?
Nie wiem. Pewnie twórcy gry mieli takie "widzimisie".
Mam pytanko, czy Wasze simy też pomimo posiadania samochodu i tak jeżdżą wszędzie taksówką czy tylko mi coś się pobugowało?
U mnie bez problemu jeżdżą samochodami, klikam na miejsce do którego mają się udać, a oni sami używają samochodu.
FakeYourDeath
12.06.2011, 14:14
a auto nie jest u innego sima w wyposazeniu?
CuteDream
12.06.2011, 14:18
Alyson, nie, stoi na podjeździe, ma ustalonego właściciela a i tak nawet właściciel wszędzie taksówką jeździ. Autem jedynie jeżdżę, gdy przez nie wybiorę opcję, że chcę jechać na parcelę publiczną, a wcześniej z podglądu mapki mogłam wybrać miejsce i sim jechał autem... Właśnie sprawdziłam i nawet zwzywa taksówkę, gdy auto ma w wyposażeniu...
myślę, że użytkownikom łatwiej byłoby ci pomóc, gdybyś jednak podał swojego maila.
gg: 26516319
rocktechnika
12.06.2011, 15:14
A jak jest z kryzysem wieku średniego? Ktoś już przez to przechodził? Na ile dni przed urodzinami można się go spodziewać? I czy dot. tylko zmiany grupy wiekowej z dorosłego na emeryta?
moj sim mial kryzys od razu po wejsciu w doroslosc[czyli po mlodym doroslym], trwal jakies 12dni, z czego spelnilam jakies 8-10pragnien typu isc na silownie, zmienic styl, zmienic wyglad, flirtowac z kimstam, kupic nowy samochod warty conajmniej x, rozwiesc sie [;c] po czym przez 6dni chyba mial nastrojnik, ze jest spelniony czy cos takiego ;p
Rosemarie
12.06.2011, 15:48
mój trwał od razu jak stał się z młodego dorosłego dorosły. były to łatwe pragnienia do spełnienia, jak napisała Nadine.
Słyszałam, że można publikować różne rzeczy z the sims 3 na facebooku.Mi chodzi o to czy w grze wyskakuje coś w stylu 'opublikuj na facebooku'.Jak to jest? :)
Jak robisz wspomnienie to jest takie okienko.
Rosemarie
12.06.2011, 18:11
ja wysłałam 2 córki mojej simki - bliźniaczki do szkoly z internatem, wiadome jak one tam są,to nie masz wglądu w pragnienia i potrzeby, pogralam trochę ich matką, po czym zapisalam i wyłączyłam grę. na drugi dzień wlączam i gram, a tu patrze jedna z bliźniaczek w domu siedzi, a druga normalnie w internacie. dodam, że tą co 'odeslalo' do domu ma w zakładce 'szkoła', że jest zapisana do szkoly z internatem. siedziała całymi dniami w domu, więc wywołałam zmianę wieku. :)
muffindance
12.06.2011, 19:22
Czy wam tez nie dziala kamera? Kiedy karze mojemu simowi nagrac jakis filmik i klikam na kamere, to nic sie nie dzieje a polecenie sie przekresla. :|
Co mozna z tym zrobic?
Anulaa89
12.06.2011, 20:02
Czy wam tez nie dziala kamera? Kiedy karze mojemu simowi nagrac jakis filmik i klikam na kamere, to nic sie nie dzieje a polecenie sie przekresla. :|
Co mozna z tym zrobic?
Może masz położoną kamerę w takim miejscu że sim nie ma jak jej wziąć???
Zazwyczaj tak jest, że jak Sim nie ma do czegoś dojścia to się przekreśla polecenie :/
gdzie można kupić kamerę i laskę? bo nie moge znaleźć.;(
lazuryt00
12.06.2011, 20:13
gdzie można kupić kamerę i laskę? bo nie moge znaleźć.;(
Dołączam się do pytania.
Dołączam się do pytania.
kamera w elektronice, tam gdzie konsole do gier itd. Są dwie kamery do wyboru.
Natomiast laski sa w dziale rozrywka / różne.
Rosemarie
12.06.2011, 20:52
czy ktoś wypróbowywał tą "romantyczną reputację"? ja miałam tylko "oszust" jak mój sim zdradził żonę, bo podobno są jeszcze takie typu "Casanova" itd. miał już ktos taką reputację?
Saheli019
13.06.2011, 06:57
Hmmm miał ktoś taką sytuację:moja simka gdy dowiedziała się,że ma studniówkę zaprosiła swojego chłopaka. Po studniówce gdy oglądałam zdjęcie zauwazyłam,że chłopak mojej simki jest jakiś inny na fotce. Popatrzyłam w kontaktach i zauwazyłam,że chłopak jest już młodym dorosłym OO....Trochę to dziwne,że jako m.dorosły pojechał na studniówkę??
Saheli - po prostu zmienił w międzyczasie grupę wiekową. A poza tym to nie jest dziwne, ja też byłam na studniówce ze starszym chłopakiem :)
czy ktoś wypróbowywał tą "romantyczną reputację"? ja miałam tylko "oszust" jak mój sim zdradził żonę, bo podobno są jeszcze takie typu "Casanova" itd. miał już ktos taką reputację?
Mój sim byl z dziewczyna od liceum, calowali sie czesto w parku, potem jako mlody dorosly tez i dostali oboje reputacje "wierny" :-) Innych nie znam, napewno spróbuję. Fajna jest po tym nowa interakcja. Jesli ma sie juz jakas reputacje, to mozna zapytac czlonka rodziny lub przyjaciela "co o mnie mówią?" i oni mu mowia, ze chodzą plotki, ze jestes znany jako wierny.
Rosemarie
13.06.2011, 10:24
Mój sim byl z dziewczyna od liceum, calowali sie czesto w parku, potem jako mlody dorosly tez i dostali oboje reputacje "wierny" :-) Innych nie znam, napewno spróbuję. Fajna jest po tym nowa interakcja. Jesli ma sie juz jakas reputacje, to mozna zapytac czlonka rodziny lub przyjaciela "co o mnie mówią?" i oni mu mowia, ze chodzą plotki, ze jestes znany jako wierny.
oo, to fajnie.:D ja dziś stworzę sobie simkę i sprobuje z niej zrobić casanovą, wiec zobaczymy..;)
oo, to fajnie.:D ja dziś stworzę sobie simkę i sprobuje z niej zrobić casanovą, wiec zobaczymy..;)
dziewczyna casanova... w Polsce mamy inne okreslenia takiej "dziewczyny" ha ha :-) Ale ciekawa jestem tych reputacji takze! Piszcie jesli macie jakies nowe i jaki maja one wplyw.
agatatoka
13.06.2011, 10:53
mój sim ma wieczyście wierny
anie_1981
13.06.2011, 11:21
"Wierny"="niedoświadczony" :P Ja moim reputacji nie sprawdzałam. Ale moi są raczej wierni, nie miewają skoków w bok.
Mój Hank Goddard ma reputację: "nieodpowiedni" czy jakoś tak.
A to dlatego bo mi się nudziło, i flirtował z Barmanem.
Przed własnym ślubem z Pauline.
gangrena
13.06.2011, 13:38
Ten dodatek Pokolenia wnosi bardzo dużo błędów do gry. Ja nie gram na modach, a z kodów to tylko na kasę i moveobjects on używam. Wczoraj się wściekłam na maxa z 3 powodów: po pierwsze: nie mogę wyjąć niektórych rzeczy z plecaka. Mam kilka oszlifowanych kamieni i chciałam je umieścić stole wystawowym i nic. Mam kilka butelek bardzo starego nektaru, który Simka znalazła w podziemiach nektarni - też nic. Ten nektar, który sama wytwarza - to się da wyjąć.
Po drugie: paparazzi włażą mi do chałupy i się panoszą - robią zdjęcia, grają sobie w szachy, włączają muzykę i nie chcą wyjść. Zablokowałam drzwi wejściowe, ale wtedy to nawet pokojówka nie wejdzie sama.
Po trzecie: pojechałam w podróż do Francji - Simka stoi jak słup przed tablicą ogłoszeń, macha paluchem, ale przygód żadnych długo znaleźć nie może. A jak się już pojawią - to takie byle co (przynieś żabę!). Wcześniej tak nigdy nie miałam, dopiero po zainstalowaniu Pokoleń. Podpowie ktoś, czy tylko reistalka i tworzenie nowych rodzin rozwiąże problem, bo mam dość! Dodatek ogólnie mi się podoba, bo wnosi dużo realnych zachowań, ale grać się normalnie nie da.
Nie wiem może gdzieś już ktoś o tym pisał, ale mam pytanie.
Czy rodzice waszych nastoletnich simów wyjeżdżają na darmowy urlop?
Moi znikają na tak długo, puki ich syn (córka) nie wyprawi imprezy, wtedy jest komunikat o powrocie rodziców. Można to gdzieś wyłączyć, bo zaczyna mnie to trochę irytować, ostatnio mój nastolatek był przez cały simowy tydzień sam w domu.
Mam małe pytanie. Moja nastoletnia Simka ma pragnienie uczyć się umiejętności "fotografia". Gdzie można zapisać się na kurs bądź kupić aparat? Do tej pory nigdzie go nie znalazłam. I czy apartat jest równoznaczny z kamerą?
Remus Lupin
13.06.2011, 15:06
Aby się nauczyć fotografii musisz wyjechać na wakacje np Egipt i tam kupić aparat ale można też kupić komisie sam widziałem i bierzesz ten apatat z wyposażenia i robisz zdjęcia.
Nie wiem może gdzieś już ktoś o tym pisał, ale mam pytanie.
Czy rodzice waszych nastoletnich simów wyjeżdżają na darmowy urlop?
Moi znikają na tak długo, puki ich syn (córka) nie wyprawi imprezy, wtedy jest komunikat o powrocie rodziców. Można to gdzieś wyłączyć, bo zaczyna mnie to trochę irytować, ostatnio mój nastolatek był przez cały simowy tydzień sam w domu.
Raczej nie można wyłączyć opcji, ale przecież urlop dla rodziców jest nieobowiązkowy, gdy pojawi się propozycja, po prostu klikasz w "x" a nie "V" i starzy zostają w domu.
Aparat można też pozyskać za pomocą kodu buydebug, wtedy w trybie kupowania pojawia się ikonka "?" ,ale by kod zadziałał to wcześniej należy wpisać testingcheatsenabled true.
Moje simy w komisie nie mogły kupić aparatu, ale być może to jeden z licznych bugów.
.................................................. ................................
A co trzeba zrobić by pojawiła się reputacja "wierny"? Simowie są parą od poprzedniego dodatku, w tym się zaręczyli i pobrali, mają dwójkę dzieci, a reputacja to "brak".
Remus Lupin
13.06.2011, 15:30
Niektóre obiekty pochodzące z podróży z wyjątkiem reliktów można kupić w komisie nawet kamienie występujące.
Raczej nie można wyłączyć opcji, ale przecież urlop dla rodziców jest nieobowiązkowy, gdy pojawi się propozycja, po prostu klikasz w "x" a nie "V" i starzy zostają w domu.
.................................................. ................................
A co trzeba zrobić by pojawiła się reputacja "wierny"? Simowie są parą od poprzedniego dodatku, w tym się zaręczyli i pobrali, mają dwójkę dzieci, a reputacja to "brak".
Nie zauważyłam aby pojawiała się taka propozycja, ale może się mylę, muszę to sprawdzić. Serdeczne dzięki.
agatatoka
13.06.2011, 17:27
mi wyskoczyła dopiero reputacja wierny jak sim przeszedł do następnej grupy wiekowej, czyli z młodego dorosłego stał się dorosłym, a wieczyście wierny jak stał się sim staruszkiem
anie_1981
13.06.2011, 17:28
Mi się już kilka razy pojawiła oferta darmowego urlopu dla rodziców, ale nie skorzystałam. Nie kręcą mnie imprezki, a wiedziałam, że gra to proponuje po to, by nastolatek mógł zrobić imprę.
Gdzie mogę znaleźć tęczowy klejnot, potrzebny do zamiany zabawki mojego dziecka w prawdziwego człowieka?:>
agatatoka
13.06.2011, 18:27
Żeby zmienić WP w człowieka nie potrzeba klejnotu tęczowego tylko eliksiru "metamorfium wymyślonego przyjaciela", który wynajdujesz za pomocą stołu chemicznego
Żeby zmienić WP w człowieka nie potrzeba klejnotu tęczowego tylko eliksiru "metamorfium wymyślonego przyjaciela", który wynajdujesz za pomocą stołu chemicznego
Aby otrzymać eliksir w instytucie potrzebny jest właśnie ten klejnot.
No dobrze, to gdzie znajdę ten klejnot?:>
muffindance
13.06.2011, 20:30
Może masz położoną kamerę w takim miejscu że sim nie ma jak jej wziąć???
Zazwyczaj tak jest, że jak Sim nie ma do czegoś dojścia to się przekreśla polecenie :/
nie, lezy luzem na pustej przestrzeni. w sumie to wciaz sie tak dzieje, nie wiem co z tym zrobic... wprowadzilam sima na pusty teren, kazalam mu nagrywac filmik a on nic :|
No dobrze, to gdzie znajdę ten klejnot?:>
Trzeba niestety poszukać, sposobów jest kilka.
-szperanie w śmietnikach sąsiadów
-zbieranie kamieni leżących luzem w otoczeniu
-badanie katakumb w mauzoleum na cmentarzu
-za pomocą kopacza (wynalazek wynaleziony przez wynalazcę lub zakupiony buydebugiem, tudzież w lombardzie. W lombardzie ponoć można kupić też niektóre kamienie szlachetne ale czy kamień tęczowy również, nie sprawdzałam)
-rozbijając kosmiczne skały na stojaku do sim-fu (potrzebny wysoki poziom)
-używając rozsiewacza skał z buydebuga, uaktywni się po restarcie gry, skały pojawiają się losowo, zbierasz tak dlugo aż się trafi)
Saheli019
14.06.2011, 06:27
*Searle-ja też byłam ze starszym:) Ale myslałam,że w Simach się tak nie da bo np. starszego sima niz nastolatek juz zaprosić się nie da.
Co tyczy się reputacji "wierny"- moje simy bardzo często okazywały sobie uczucia i wyskoczył mi komunikat,że są sobie wierni. Potem mój sim znalazł sobie kochankę i miał reputację "oszust",ale wystarczyło,że pare razy przespał się z żoną i z nowu był "wierny" :)
Czy można wyłączyć opcję samoczynnego dodawania wspomnień? Zaczyna mnie drażnić to,że wszystkie wspomnienia są ulokowane w albumie tym bardziej,że moja simka jest opiekunką do dziecka i wystarczy,że podniesie jakieś dziecko a to juz trafia do albumu,albo wszystkie zaproszenia na imprezy....
Można wyłączyć, zdaje mi się, że tam gdzie jest możliwość ustawienia ilości dni dla każdego pokolenia.
To jest wył/wł komunikatów o wspomnianiach, samych wspomnień nie da się wyłączyć, pozostaje ręczne kasowanie.
Mój sim też już ma kryzys i dostał nastrójnik na 12 dni, w trakcie których będą pojawiały się specjalnie oznaczone pragnienia, których spełnienie gwarantuje przejście przez ten kryzys bezproblemowo.
A jak nie będę spełniała ich pragnień to co się stanie ?
anie_1981
14.06.2011, 12:48
Co do tej kamery, to można spróbować włożyć ją do wyposażenia Sima i tam kliknąć na "nagraj film domowy", czy tak jakoś. Ja tak robię zawsze i nie było sytuacji, żeby Sim nie chciał jej użyć. No z wyjątkiem filmowania ślubów, gra stale przerywa nagrywanie kamerą, żeby zmusić "kamerzystę" do uczestniczenia w ślubie.
Sim otrzymuje później na 10 dni nastrójnik: jeśli spełniło się mało pragnień, to jest to nastrójnik: Niespełniony, jeśli dużo, to Spełniony.
A jeśli obiecasz simowi jakieś pragnienia, a po podczas kryzysu ich nie spełnisz, to tak jak napisała niżej Bindi chyba będzie miał negatywny nastrójnik.
Sim wpadnie w depresję. Niewiem czy da się jej pozbyć, ale kryzys wieku średniego wyleczysz w szpitalu, podobnie może być z depresją.
A ja mam kilka pytań. Jeszcze nie kupiłam dodatku (trochę się zejdzie ;)), ale chcę być pewna kilku rzeczy.
1. Jest ten system wspomnień. Ale po śmierci danego sima nie można już zobaczyć jego wspominek? Np. gdyby to zostało jako album rodzinny danego sima, położyć to na półce do stałego użytku.
2. Kiedy któryś sim nagrywa video, to później dysk zostaje u niego w wyposażeniu i można go wyjąć i dać komuś w prezencie (np. młodej parze po ślubie)? Albo chociaż zostawić w ich domu?
3. Czy prezenty po ślubie dostaje się tylko od osób, które były na uroczystości, czy od losowych mieszkańców miasta? Jeżeli ta druga opcja, to muszą być chyba w jakimś stopniu zaprzyjaźnieni, czy od jakiegoś nieznajomego prezent z gratulacjami się dostaje?
4. Od czego może być kryzys wieku średniego, oprócz ślubu za młodu i słabo rozwiniętych umiejętności?
Heh, pytam o takie może błahostki, ale ciekawi mnie, jak będzie mi się grało w przyszłości Pokoleniami. :)
Kryzys ma każdy sim więc uważaj na to jak grasz.
A ja mam kilka pytań. Jeszcze nie kupiłam dodatku (trochę się zejdzie ;)), ale chcę być pewna kilku rzeczy.
1. Jest ten system wspomnień. Ale po śmierci danego sima nie można już zobaczyć jego wspominek? Np. gdyby to zostało jako album rodzinny danego sima, położyć to na półce do stałego użytku.
2. Kiedy któryś sim nagrywa video, to później dysk zostaje u niego w wyposażeniu i można go wyjąć i dać komuś w prezencie (np. młodej parze po ślubie)? Albo chociaż zostawić w ich domu?
3. Czy prezenty po ślubie dostaje się tylko od osób, które były na uroczystości, czy od losowych mieszkańców miasta? Jeżeli ta druga opcja, to muszą być chyba w jakimś stopniu zaprzyjaźnieni, czy od jakiegoś nieznajomego prezent z gratulacjami się dostaje?
4. Od czego może być kryzys wieku średniego, oprócz ślubu za młodu i słabo rozwiniętych umiejętności?
1. Raczej nie ma takiej możliwości.
2. Dysk jest w wyposażeniu nagrywającego sima, można go dać w prezencie jak i odtworzyć na telewizorze (potrzebna do tego domowa stacja dysków).
3. Prezenty ślubne są tylko od osób zaproszonych.
4. Niestety niewiem.
Czy ktos już odkrył magiczne gnomy
Magiczne gnomy były już w podstawie (Tajemniczy Pan Gnom), z każdym nowym dodatkiem dochodzą jakieś nowe. W Pokoleniach chyba żadnego nowego niema, za to te z podstawki mogą się starzeć i rozmnażać.
Tu są przedstawione wszystkie gnomy:
http://simsopedia.blogspot.com/2011/01/tajemnicze-gnomy-1.html
Czy nastolatkowie mogą dawać sobie kwiaty i czy tylko płeć męska może to robić?
Dzięki za odpowiedź.
Mogą, bez względu na płeć, gdyż jest to po prostu dodatkowa interakcja romantyczna do stosowania od nastolatka do emeryta :)
anie_1981
14.06.2011, 17:24
Ja chyba nie mam żadnej domowej stacji dysków z kamery... Te kasety po prostu leżą u mnie przy telewizorze i mogę je normalnie oglądać. Ale jeżeli jest coś, do czego mogę je schować, żeby się nie walały po domu, to byłabym happy. Ja moim Simom kupiłam najnowsze playstation, to z Pokoleń, może to ma dwie funkcje, odtwarzanie gier i dysków z kamery... ale nie wiem. Muszę pogrzebać w grze.
Ta stacja właśnie służy do przechowywania filmów, znajduje się w elektronice>różne. Dzięki temu każdy sim może odtworzyć film, a nie tylko ten, który ma dyski w wyposażeniu :)
Mam dwa pytania,
pierwsze dotyczy nauki dziecka w szkole z internatem.
Czy dziecko przyjeżdża czasem aby odwiedzić rodziców czy też jest w tej szkole aż do zmiany grupy wiekowej?
Pytanie drugie, jak posłać małego sima na zajęcia dodatkowe? Bo u mnie się nie da, wyskakuje komunikat, że sim powinien być w klasie aby mógł tam iść. Zatem albo ja coś źle robię albo to błąd gry.
Sim sam pójdzie na zajęcia, jak tylko skończą się lekcje.
Saheli019
15.06.2011, 07:41
Czy da się wyłączyć gdzieś samoczynne dodawanie wspomnień przez gre? Tzn. żeby po każdej sytuacji gra nie dodawała mi do albumu nowego wspomnienia tylko żebym ja mogła to robić?
Czy da się wyłączyć gdzieś samoczynne dodawanie wspomnień przez gre? Tzn. żeby po każdej sytuacji gra nie dodawała mi do albumu nowego wspomnienia tylko żebym ja mogła to robić?
Nie da się. Możesz je poprostu czasem usuwać. Da się wyłączyć powiadomienia o wspomnieniach ale nie ich automatyczne dodawanie.
Czy dziecko przyjeżdża czasem aby odwiedzić rodziców czy też jest w tej szkole aż do zmiany grupy wiekowej?
Pytanie drugie, jak posłać małego sima na zajęcia dodatkowe? Bo u mnie się nie da, wyskakuje komunikat, że sim powinien być w klasie aby mógł tam iść. Zatem albo ja coś źle robię albo to błąd gry.
Przyłączam się do pierwszego pytania. Jak wygląda cały przebieg szkoły z internatem? Ja wyjątkowo jestem zwolenniczką dzieci simowych i lubię mieć je pod kontrolą więc nie sprawdziłam tego do końca.
Co do drugiego pytania, to fakt, sim chodzi na zajęcia dodatkowe od razu po szkole. Sam może się na nie zapisać lub rodzic może je zapisać poprzez komputer. Zajęcia nie odbywają się w dniu w którym jest szkolna wycieczka.
anie_1981
15.06.2011, 09:16
Ja miałam nastolatka w internacie tylko raz. Na drugi dzień po jego wyjeździe, tatuś się za nim stęsknił, więc go stamtąd wypisywałam. Nie zdążył zdobyć żadnych umiejętności czy coś.
mam pytanko, jak to się dzieje, ze nagle mój sim ma 3dni do starości, a simka pierw miała 13 a nagle się zrobiło 20? ;>
sa jakieś kody na to?
Madelaine
15.06.2011, 10:38
Mam dwa pytania,
pierwsze dotyczy nauki dziecka w szkole z internatem.
1. Sim po prostu siedzi w tej szkole, u mnie nigdy nie odwiedził rodziców jedynie raz zadzwonił. Moja simka siedziała tam aż do stania się młodą dorosłą. Przyniosła kilka umiejętności. Zmieniła jej się grupa wiekowa, a co za tym idzie dostała nową cechę charakteru, niestety nie można jej wybrać i moja simka wróciła z cechą "zła" ..
2. Przez komputer możesz zapisać sima na jakieś zajęcia. Zajęcia dodatkowe odbywają się 3 razy w tygodniu. Sim po prostu sam na nie idzie.
mrakad133
15.06.2011, 11:55
mam jeden problem. a oto on: gdy wysłałam dziecko do szkoły z internatem, to on od tak wrócił sobie do domu. a gdy próbuję go znowu wysłać jest komunikat, ze on już w tej szkole jest.. i wgl. do szkoły publicznej nie chodzi, no bo niby jest już w tej z internatem. i on ciągle siedzi w domu. wie ktoś z was jak to naprawić?
mam jeden problem. a oto on: gdy wysłałam dziecko do szkoły z internatem, to on od tak wrócił sobie do domu. a gdy próbuję go znowu wysłać jest komunikat, ze on już w tej szkole jest.. i wgl. do szkoły publicznej nie chodzi, no bo niby jest już w tej z internatem. i on ciągle siedzi w domu. wie ktoś z was jak to naprawić?
Już więcej osób miało ten problem. U mnie było dokładnie tak samo, wyprawiłam nastolatkowi urodziny i posłałam do pracy, bo i tak do szkoły nie mógł już chodzić
Dziękuję wszystkim, którzy udzielili odpowiedzi na moje pytania :)
Z tego wynika, że u mnie w grze jest błąd, bo dzieci nie idą po szkole na zajęcia dodatkowe tylko wracają do domu.
muffindance
15.06.2011, 17:29
Co do tej kamery, to można spróbować włożyć ją do wyposażenia Sima i tam kliknąć na "nagraj film domowy", czy tak jakoś. Ja tak robię zawsze i nie było sytuacji, żeby Sim nie chciał jej użyć. No z wyjątkiem filmowania ślubów, gra stale przerywa nagrywanie kamerą, żeby zmusić "kamerzystę" do uczestniczenia w ślubie.
to nie pomaga :| :((
chyba czeka mnie reinstalacja, bo wywalilam nawet dodatki z internetu i to nic nie daje.
1. Raczej nie ma takiej możliwości.
2. Dysk jest w wyposażeniu nagrywającego sima, można go dać w prezencie jak i odtworzyć na telewizorze (potrzebna do tego domowa stacja dysków).
3. Prezenty ślubne są tylko od osób zaproszonych.
4. Niestety niewiem.
Moja simka wzięła cichy ślub, a po paru dniach znajomi przysłali jej mnóstwo prezentów, z tego wynika, że dostaje się je nie tylko od osób zaproszonych.
Madelaine
16.06.2011, 07:49
Już więcej osób miało ten problem. U mnie było dokładnie tak samo, wyprawiłam nastolatkowi urodziny i posłałam do pracy, bo i tak do szkoły nie mógł już chodzić
Ja miałam ten sam problem. Też zmieniłam simce grupe wiekową, bo siedziała ciągle w domu.
U mnie pojawił się kolejny błąd. Moja simka wyszła za Chińczyka:P Sprowadziłam jego wraz z matką do jej domu. Następnie wyprowadziłam całą trójkę bo simka mieszkała jeszcze z rodzicami i rodzeństwem, więc było trochę ciasno.
Jako rodzinę aktywną wybrałam nowożeńców. Później zaczęły się przeboje. Zmieniłam aktywną rodzinę i kiedy znów chciałam do nich wrócić, po zaakceptowaniu rodziny pojawiała się tylko mapka miasta bez żadnych ikon. Rodzina nie wczytała się(działo się tak tylko w ich przypadku).
To długa historia:) Żeby to naprawić weszłam w edycję i sprowadziłam ich do starego domu, do reszty rodziny simki. Wystąpił ten sam problem(rodzina nie wczytała się). Pomyślałam że jest coś nie tak z obcokrajowcami, których sprowadzimy do miasta. W związku z tym do starego domu sprowadziłam tylko moją simkę, męża z matką pozostawiając. Wtedy udało się wejść do rodziny.
Potem wyprowadziłam simkę do wieżowca. Zaprosiłam męża, w czasie interakcji simka zaczęła "odskakiwać" - nagle znalazła się w innym miejscu. Nie pojawiła się opcja wprowadź się a na bara bara mąż nie miał ochoty:) Spróbowałam zmienić rodzinę aktywną na tego chińczyka z matką. Tym razem udało się. Zobaczyłam że on nie ma nawet własnej żony wśród znajomych. Dorwałam więc ją na mieście, doprowadziłam do interakcji i nic - nadal bez zmian. Może to jest powodem tego dziwnego "odskakiwania"?
Może ktoś z Was zaobserwował takie błędy?
anie_1981
16.06.2011, 09:22
Sądzę, że Wymarzone Podróże są nie dość, że najbardziej niedopracowane, to na dodatek mają najwięcej bugów, no może tylko Po Zmroku ma więcej bugów niż WP. Nie wiem jak Ci pomóc, bo pozostaje już tylko skorzystać z modów. Najlepiej jest ściągnąć sobie NRaas Master Controllera, oczywiście ROBIMY KOPIĘ ZAPISU. Następnie klikamy na ratusz bądź komputer (nie Simia) i wybieramy NRaas\Master Controller. Z okienka wybieramy Miasto a dalej "Resetuj wszystko". Najlepiej to zrobić na pauzie. Włączamy czas dopiero po potwierdzeniu przez moda, że "tyle i tyle" obiektów zresetowano. Czasami, jeśli jest jakiś poważniejszy błąd, to powinno to pomóc. Tym modem można też dodawać Simów do aktywnej rodziny, oraz wybierać relacje, jakie mają być pomiędzy Simami. Czyli możesz ich sztucznie hajtnąć ponownie.
Co się stanie, kiedy dziecko, które ma wymyślonego przyjaciela zamieni się w nastolatka? Czy WP też dorośnie?
mysia450
16.06.2011, 10:28
Jak wstawić parcelę plac zabaw bo w tych siatkach nie ma 40x30?
Jak wstawić parcelę plac zabaw bo w tych siatkach nie ma 40x30?
No to wybierz wieksza siatke, a potem zmien typ parceli na Duzy Park, wtedy wstawisz.
FakeYourDeath
16.06.2011, 11:12
Co się stanie, kiedy dziecko, które ma wymyślonego przyjaciela zamieni się w nastolatka? Czy WP też dorośnie?
tak,wp tez dorosnie
A jeżeli dziecko dorośnie do wieku Młody dorosły. ??
anie_1981
Dzięki za odpowiedź odnośnie mojego problemu.
anie_1981
16.06.2011, 16:23
Pomogło? Jak tak, to się cieszę :D Ja jak mi coś w grze szwankuje, to zazwyczaj robię dwie rzeczy:
1. Kasowanie cachy z programem Dashboard (http://www.modthesims.info/download.php?t=387006)
2. Resetowanie obiektów w mieście.
Czasami tylko jedno, czasami obydwa. Często pomaga na drobne bugi. No i NRaas Master Controller i NRaas Story Progression, no i jeszcze NRaas DebugEnabler... To są miodzio mody.
Mam pytanie do tych, którym się lalka powiększa i działa jak wyimaginowany przyjaciel. Czy zaraz po tym, jak dostajecie info, żeby wyjąć lalkę z plecaka, ona zaczyna działać? Bo u mnie nic się nie dzieje! Ona po prostu sobie stoi na podłodze i zmienia sama lokację i pozę, jakby była gnomem, a nie WP.
Remus Lupin
16.06.2011, 16:41
Hej
Kupiłem Pokolenia a już mam jakiś błąd niby wszystko ok ale gdy klikam na wyposażenie sima to wszystko wariuje i nie mogę swobodnie grać jakieś lekarstwo a wy to macie?
U mojego sima u wyposażeniu spowalnia u simki jest ok gazetę simki nie mogę usunąć
Sprawdzałem czy u innych jest ten sam problem ale nie ma
Saheli019
16.06.2011, 16:55
Aguncja-miałam identyczny błąd i już o niego pytałam, myślałam,że to tylko w SV ale teraz i w Bringeport zauwazyłam,że mi raz sim odskoczył.
Hmmm,może i ja zastosuje porade Anie bo przez ten błąd musiałam wykasować świetną rodzinkę:( Tylko musze nauczyć się wgrywać mody.
anie_1981
16.06.2011, 16:55
Po pierwsze co masz na myśli: gdy klikam na wyposażenie sima to wszystko wariuje i nie mogę swobodnie grać, chodzi tylko o brak możliwości kasowania rzeczy z plecaków?
Po drugie, musiała mieć tą gazetę w wyposażeniu podczas instalacji dodatku, jak się jej pozbyć... Może być trudno. Spróbuj z kodem resetsim (resetsim Melisa Cwaniak np.). Jak to nie pomoże, spróbuj ich wyprowadzić i wprowadzić z powrotem do domu. Potem to już zostają mody.
Remus Lupin
16.06.2011, 17:06
Trochę mnie to irytuję bo niektórych obiektów z wyposażenia nie mogę przeciągnąć
anie_1981
16.06.2011, 17:12
Zostaje tylko resetsim, ewentualnie przeprowadzka. Można tez użyć moda nRaas DebugEnabler, potrafi kasować różne obiekty, łącznie z tymi z wyposażenia. Wystarczy kliknąć na nie i wybrać "Radius Purge", czy tak jakoś. Można też użyć NRaas Master Controllera. Klikasz na sima, NRaas\Master Controller\Opcje podstawowe
sprzedaj.
Remus Lupin
16.06.2011, 17:23
Trochę się boję ściągać jakieś moda bo nie chcę zepsuć gry całkowicie
Kupiłem wózek chcę,żeby sim włożył do plecaka a w plecaku nie ma spróbowałem ręcznie za chiny ludowe nie da rady u innych mieszkańców jest ok nie chcę zaczynać od nowa
anie_1981
16.06.2011, 17:27
Twój wybór :) Ja sobie nie wyobrażam gry bez modów, gra ma stanowczo za mało możliwości dla cheaterów.
Remus Lupin
16.06.2011, 17:35
Znikneła mi też u sima połowa rzeczy aparaty, kosz z zaklinacze do wężów co jest
Strasznie mnie to irytuje ten nsras czy jak mu tam on nie szkodzi
Przed instalacją było wszystko ok
anie_1981
16.06.2011, 17:57
Znikanie rzeczy z plecaków Simów bywa normalne, jeśli np. zmieniałeś aktywną rodzinę. Co do NRaasa, to mi on nigdy nie szkodził, jeżeli jednak np. instalowałam nową łatkę czy dodatek\akcesoria, to gra się nie chciała włączać, jeśli ma jakieś przestarzałe mody, w tym np. NRaasy.
Remus Lupin
16.06.2011, 18:01
To co mi radzisz bo serio nie mogę grać z tym wyposażeniem co nie da się na prawdę ani przeciągnąć np. gazety co jest u simki pojawia się łapka i nic są jakieś łatki na to wszystko zaczęło się od Pokoleń
anie_1981
16.06.2011, 18:35
Wiesz ciężko mi jest pisać "bierz moda, bo na 100% nic się grze nie stanie", bo są różne sytuacje. Jedno co mogę poradzić, jeśli zdecydujesz się na mody, to zrób sobie kopię zapasową zapisów przed instalacją moda.
No i poradnik...
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
Stałam się właśnie szczęśliwą posiadaczką Pokoleń. Mam małe pytanie. Otóż, czy rozwój historii się poprawił, czy znów potrzebuję Nraasa SP?
anie_1981
16.06.2011, 21:44
Potrzebujesz NRaasa SP, niestety... ale to dobry mod, nie ma co płakać :P
anie_1981 nie pomogło, odpisałam zanim zaczęłam cokolwiek kombinować:) ale spróbuje kolejnej Twojej wskazówki. Jak coś to nie ma tragedii, mam zapisaną tą rodzinkę, więc Simki nie stracę. Okazało się że to z nią coś się porobiło i jest przyczyną tych problemów. Zniknęła m.in. z drzewa genealogicznego.
anie - Nie płaczę, ale myślałam, że może twórcy poprawili coś w tej kwestii .. W takim razie aplikuję moda.
Mam pytanie do tych, którym się lalka powiększa i działa jak wyimaginowany przyjaciel. Czy zaraz po tym, jak dostajecie info, żeby wyjąć lalkę z plecaka, ona zaczyna działać? Bo u mnie nic się nie dzieje! Ona po prostu sobie stoi na podłodze i zmienia sama lokację i pozę, jakby była gnomem, a nie WP.
Po prostu wyjmuję lalkę z plecaka i jak tylko niemowlę przemieni się w małe dziecko, to bawi się nią przez długi czas, aż zyska w niej przyjaciela i po pewnym czasi lalka przemienia się w WP.
Kiedy dziecko śpi, lub przebywa poza domem wtedy sama zmienia lokację. Przynajmniej ja tak mam.
muffindance
17.06.2011, 10:13
Jezeli nie przemienie WP w normalnego sima to co sie z nim stanie, jak dzieciak dorosnie mi do wieku nastolatka/mlodego doroslego?
Remus Lupin
17.06.2011, 13:34
Hejka
Mam jeszcze jedno pytanie ale chyba zrobię nową grę czy jest jakiś mod albo kod co sprawi,że wszystkie umiejętność wybrane będą na maxa
doman145
17.06.2011, 13:45
Mam pytanko: Moi simowie mają dalej status zauroczeni mimo, że byli ze sobą już na chyba co najmniej 10 randkach, a w poprzednich postach pisali niektórzy że im sie chcieli żenić już po 6 randkach.Do tej pory nie mają w romantycznych opcjach interakcji zaporoponuj stały związek, co jest kur.. :D
anie_1981
17.06.2011, 15:41
Musisz tak długo kazać im powtarzać romantyczne interakcje, aż się pojawi ich więcej.
Remus, po pierwsze, czemu masz snape'a na avku? Nie lubił Lupina, wiesz :P
Po drugie nie ma żadnego kodu na umiejętności, są tylko mody.
Saheli019
17.06.2011, 16:05
doman145- u mnie simy hajtneły się chyba dopiero po 20 randce. A u mojego brata po pierwszej :) Nigdy nie widomo ile trzeba będzie się namęczyć.
Remus Lupin
17.06.2011, 16:30
A mogę wiedzieć jaki jest mod
Jeśli chodzi o mój avatar to chciałem was rozśmieszyć znudził mi się a mimo to Remus jest moim ulubiony bohaterem niż Snape to tylko tak dla zabawy
CuteDream
17.06.2011, 17:25
Mam pytanie - wysłałam simkę, jako dziecko do szkoły z internatem i teraz przeszła do następnej grupy wiekowej i teoretycznie wróciła do domu - jej miniaturka jest zielona, ale nie widać jej zdjęcia, ani nie mogę się na nią przełączyć - czy ktoś może mi podpowiedzieć, jak mogę ją "odblokować"?
Z góry dziękuję za pomoc :)
rocktechnika
17.06.2011, 17:27
doman145- u mnie simy hajtneły się chyba dopiero po 20 randce. A u mojego brata po pierwszej :) Nigdy nie widomo ile trzeba będzie się namęczyć.
Serio chodzicie Simami na 20 randek?! Ja często poprzestaję na 1., max. 2, w międzyczasie zaręczyny, wieczór panieński/kawalerski i ślub.
Jeśli chodzi o wywołanie interakcji dot. związku, to u mnie działa, gdy po flirtowaniu, komplementach itd. wybiorę "trzymaj za ręce", a jeśli jest, to "szepcz do ucha", czy "pogłaszcz po policzku" [jakoś tak ;)]. Zaraz po wykonaniu tych czynności pokazuje się u mnie możliwość zapytania o stały związek, czy zaręczyn.
Dodam, że poziom znajomości powiększam zawsze za pomocą "testing", by randka zaczynała się od bycia najlepszym przyjacielem :P
anie_1981
17.06.2011, 20:18
A mogę wiedzieć jaki jest mod
Kilka modów to potrafi, ja polecam NRaas Master Controller.
http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=932.0
No i poradnik o modach...
Jak już masz moda, to klikasz na Sima, wybierasz NRaas\Master Controller. Pojawi się okienko i masz "opcje podstawowe", "opcje zaawansowane" i znowu "opcje zaawansowane". No to wybierasz te zaraz pod "opcjami Podstawowymi" i tam jest "Poziom umiejętności".... Wyskakuje Ci okienko z umiejętnościami, niektóre są umiejętnościami "ukrytymi", np gra w rzutki. Możesz pozaznaczać więcej umiejętności, nie tylko jedną. Na dole przycisk "V" i po kolei pojawiają się okienka z prośbą o podanie poziomu umiejętności...
EDIT:
A co do randek, to ja też daję od razu na maksa pasek kontaktów, parę interakcji romantycznych.... Simy łatwo zbajerować :P Chociaż ostatnio wysłałam chłopaka aż na 3 randki... no jestem sama w szoku! Że też mi się chciało. Trzecia randka była jako młodzi dorośli, poprzednie dwie jako nastolatki. Na trzeciej kazałam facetowi "przygarnąć" dziewczynę pod swój dach, a potem to już oświadczyny ślub i dzieci.
@Muffin- Jak twój sim będzie nastolatkiem to WP też nim będzie. Ale co będzie potem to nwm. Sprawdzę jutro.
Mój WP stał się nastolatkiem przed moim dzieckiem. Przedłużałam często czas trwania okresu dziecięcego (chciałam, żeby moja simka wreszcie wyprodukowała ten eliksir przemieniający WP w sima) i to chyba dlatego.
anie_1981
18.06.2011, 08:31
A mój dzieciak ciągle bawi się lalką i nic się z nią nie dzieje, jakby była zwykłym misiem do przytulania. O i już wiem, dlaczego gra mi się muli... To nie wina modów, nie nie... To wina wspomnień. Posiedziałam trochę na forum mts i dowiedziałam się ciekawych rzeczy. Otóż sąsiedzi, a nawet npc, też mają wspomnienia! Gra je ciągle zapisuje i stąd te zacinki co kilka sekund... Pozostaje czekać, jak zwykle zresztą, na moda, który naprawi błędy EA Games... Potrzebny jest mod wyłączający automatyczne dodawanie wspomnień, lub taki, który zapisuje tylko ważne rzeczy, ale najlepiej tylko w aktywnej rodzinie, inaczej nigdy nie doczekamy się nie zacinającej się gry.
Remus Lupin
18.06.2011, 10:03
Kilka modów to potrafi, ja polecam NRaas Master Controller.
http://www.the-isz.com/nraas/index.php?topic=932.0
No i poradnik o modach...
Jak już masz moda, to klikasz na Sima, wybierasz NRaas\Master Controller. Pojawi się okienko i masz "opcje podstawowe", "opcje zaawansowane" i znowu "opcje zaawansowane". No to wybierasz te zaraz pod "opcjami Podstawowymi" i tam jest "Poziom umiejętności".... Wyskakuje Ci okienko z umiejętnościami, niektóre są umiejętnościami "ukrytymi", np gra w rzutki. Możesz pozaznaczać więcej umiejętności, nie tylko jedną. Na dole przycisk "V" i po kolei pojawiają się okienka z prośbą o podanie poziomu umiejętności...
Dzięki za rady ale przypomniało mi się,że ściągnołęm książkę talentów z dwójki i nie trzeba jakieś nsrasa co dla mnie nadal czarna magia ale jestem twoi dłużnikiem
Jeszcze jedno pytanie czy młodzi dorośli mogą psocić, obrzucać jajkami drzwi sąsiadów?
Tak, mogą. :D I jest wiele więcej psikusów.
anie_1981
18.06.2011, 12:38
Młodzi dorośli?! Chyba chodzi o nastolatków, bo "młodzi dorośli" to już nie psocą, no przynajmniej moi grzecznie zachodzą w ciążę i wychowują dzieci :P
Remus Lupin
18.06.2011, 13:07
Dziękować
<znaki>
Mam pytanie odnośnie pana Gnoma doczekaliście się już ? Bo u mnie jak dotąd tylko się starzeją i odchodzą na wieczny spoczynek.
O co wogóle chodzi z tymi gnomami? Czy one są tylko dzięki dodatkowi Kariera ? Czy nie jest on konieczny? Mam PZ i Pokolenia, czy mam szansę na spotkanie gnoma?
karolajn
19.06.2011, 09:07
właśnie, o jakie gnomy chodzi :D?
Gnomy są w podstawie. To takie figurki, które się przemieszczają ;)
Madelaine
19.06.2011, 10:43
Jak przywrócić zaginione niemowlę przez NRaas Overwatch?
Czy można jakoś zmienić automatycznie dobraną skończoną szkołę w historii kariery u dorosłych simów robionych w CAS?
anie_1981
19.06.2011, 11:00
Jak przywrócić zaginione niemowlę przez NRaas Overwatch?
Czy zaginęło przed, czy po instalacji moda? No bo jeśli mod był w grze, to dziecko nie powinno w ogóle zniknąć, ja nie wiem czy ten mod przywraca zaginionych "na życzenie", czy tylko zapobiega tym zaginięciom. Możesz spróbować użyć moda NRaas Master Controler. Idziesz do jakiejkolwiek rodziny klikasz na podłogę, wybierasz NRaas\Master Controller, z okienka "Dodaj Sima", na dole "V" i szukasz dziecka na liście...
Czy można jakoś zmienić automatycznie dobraną skończoną szkołę w historii kariery u dorosłych simów robionych w CAS?
NRaas Master Controller to chyba potrafi. Być może da się to zrobić po wpisaniu kodu TestingCheatsEnabled true i kliknięciu na Sima z klawiszem [SHIFT].
Aperlaxive
19.06.2011, 11:30
a w jakim wieku dostaje się wp?
Po narodzeniu dziecka, trzeba zajrzeć do skrzynki na listy. Aczkolwiek ,może się zdarzyć że bachor nie dostanie wp, u mnie dostał tylko jeden.
NRaas Master Controller to chyba potrafi. Być może da się to zrobić po wpisaniu kodu TestingCheatsEnabled true i kliknięciu na Sima z klawiszem [SHIFT].
Już sprawdzałam - niestety to nie działa :(
Madelaine
19.06.2011, 12:44
Czy zaginęło przed, czy po instalacji moda? No bo jeśli mod był w grze, to dziecko nie powinno w ogóle zniknąć, ja nie wiem czy ten mod przywraca zaginionych "na życzenie", czy tylko zapobiega tym zaginięciom. Możesz spróbować użyć moda NRaas Master Controler. Idziesz do jakiejkolwiek rodziny klikasz na podłogę, wybierasz NRaas\Master Controller, z okienka "Dodaj Sima", na dole "V" i szukasz dziecka na liście...
Przed zainstalowaniem moda. Niestety dziecka nie ma na liście "Dodaj Sima", rodzina w ogóle nie ma go w znajomych, ale w drzewku genealogicznym jest kolorowy.
________
Sprawdziłam i się nie da. Mi też zależy żeby była możliwość zmiany szkoły, bo wszyscy u mnie chodzili do szkoły wojskowej o.O
Sprawdziłam i się nie da. Mi też zależy żeby była możliwość zmiany szkoły, bo wszyscy u mnie chodzili do szkoły wojskowej o.O
Beznadzieja. Mam nadzieję, że niedługo będzie na to mod.
Madelaine - Dziwnym trafem u mnie też ..
Madelaine
19.06.2011, 15:52
Pewnie jakiś głupi błąd. Znowu...
Co daje lewitujące łóżko?
Nic. Po prostu lewituje. :p
Daje też różne nastrojniki :D
anie_1981
19.06.2011, 21:09
Jakoś nie zauważyłam, a moi emeryci tam spali całą starość.
Rosemarie
20.06.2011, 11:55
czy jest możliwośc zamiany wymyślonego przyjaciela w sima?
Rashes - tak, jednak musisz wynaleźć jakiś eliksir na tym stole :).
anie_1981
20.06.2011, 12:04
Taaak... Trąbiono o tym wiele razy na forum. Trzeba mu podać eliksir "Metamorfium Wymyślonego Przyjaciela". Można go wyprodukować samemu na tym stoliku chemicznym. Można też mieć okazję z laboratorium, wtedy trzeba mieć tęczowy klejnot.
Czyniąca_Hałas
20.06.2011, 12:06
Jak się oświadczyć na pikniku? Bo gdzieś było, że można wyciągnąć pierścionek zaręczynowy z kosza piknikowego. Czy można odmówić ja Sim się oświadcza? I czy można porzucić kogoś przed ołtarzem?
Rosemarie
20.06.2011, 12:16
a gdzie mogę znaleźć tęczowy klejnot?
Musisz szukac po całym mieście, lub skorzystac z Buydebuga i kupic rozsiewacze.
Ew. możesz jeszcze kupic pomocnik kolekcjonera lub rozbijac deski ze skał na Sim-Fu.
Zapomniałem o kopaczu. :)
Jak widzisz jest dużo opcji.
anie_1981
20.06.2011, 12:58
Możesz też ściągnąć moda z mts... Taka mała szkatułka, kupuje się ją z ozdób\różnych. Można nią zdobyć każdy klejnot, skałę czy metal.
Możesz też ściągnąć moda z mts... Taka mała szkatułka, kupuje się ją z ozdób\różnych. Można nią zdobyć każdy klejnot, skałę czy metal.
Link do skrzyneczki : http://www.modthesims.info/download.php?t=383093
Co dzieje się z WP po zmianie właściciela w młodego dorosłego??
Czy ktoś z Was może wprowadzał swoją rodzinę do domu z Pokoleń?
Bo po wprowadzeniu moich Simów do jednego z nich (dokładnie tego jednopiętrowego, który ma nazwę coś w stylu 'dla dzieci pod okiem mamy' - czy coś takiego i ma kształt kwadratowej litery "U") gra mi okropnie lagowała, po czym zacinała się na dobre i musiałam restartować komputer.
I jestem ciekawa czy ktoś próbował tego domu (głównie o ten mi chodzi, bo nie wiem czy z innymi byłby ten sam problem) i czy też miał takie problemy? :|
Edit: Sprawdziłam - ten dom nazywa się 'Przyjazny Dziecom, Za Zgodą Mamy'.
Próbował ktoś?
Ja próbowałam, nie mam zacięć (poza typowymi dla calej rozgrywki bez względu na to w jakim gram domku). Gram bez modów.
czy u kogokolwiek z was wystąpił ten błąd?
http://img32.imageshack.us/img32/6791/bladbd.png
i czy da się go jakoś naprawić? ;)
@up - A masz to na dłuższą metę czy tylko raz?
Bo jeśli raz to pewnie Bug jakiś.
no właśnie mam to za każdym razem
gdy klikam na wózek i wybieram interakcję spacer to najpierw na ulicy jedzie sam wózek z dzieckiem, potem pojawia się sim, który stoi "w wózku", znowu znika i jest normalnie (czasami ze ścinami)
Mam pytanie trochę z innej beczki. Na Pokolenia stworzyłam nowy zapis, postanowiłam przenieść się z Bridgeport do Sunset. Postanowiłam jednak, że Sunset trochę unowocześnię. Postawiłam dwa wysokościowce z klubami, także zwykłe klubowe budynki. Chciałabym jednak, żeby zagościły tam jakieś Osobistości oraz wampiry. Jak na razie pojawili się tylko paparazzi. Czy to tylko kwestia czasu? Czy pojawią się postaci charakterystyczne dla Bridgeport, dodatku Po zmroku ?
Osobistościami po jakimś czasie zostają zwykli mieszkańcy np. Erin Kennedy.
Wampirami tak samo.
A paparazzimi zostają simowie NPC. Np w Sunset. Abraham Finkel
Po jakim czasie to się powinno dziać? Czekam i czekam. Nie ma też okazji związanych ze zdobyciem "sławy". To też samo przyjdzie ?
Klubowi miksolodzy również bardzo często są wampirami, czasem nawet i paparazzi.
Sprawdź, czy nie masz włączonej opcji stłumienia okazji.
Nie mam włączonej tej opcji. Normalne okazje dotyczące zdobycia pkt umiejętności, znajomości etc są. Pozostaje tylko czekać.. Dopiero wczoraj wieczorem dodałam bar dla wampirów, wcześniej miałam w mieście tylko kujona.
A o co chodzi dokładnie z tym Stłumieniem okazji? Myślałam, że to wyłącza pojawianie się okienek z okazjami, ale nawet jak ja mam to włączone to okienka też wyskakują. Czy może chodzi o częstotliwość wyskakiwania tych powiadomień?
anie_1981
21.06.2011, 09:45
Ja mam cały czas stłumienie okazji i dopiero po instalacji Pokoleń zaczęły mi się pojawiać okazje typowo pokoleniowe, ale niezbyt często. Np. dzieciakowi okazja do ożywienia WP, dorosłym okazja darmowego urlopu, żeby pociechy mogły zdemolować dom :P
Pinezka grasz z modami? Bo z NRaas Master Controllerem możesz sobie przerobić na wampa lub sławę kogo zechcesz....
muffindance
21.06.2011, 10:18
A ja nie mam włączonego Stłumienia okazji i pojawiają mi się tylko propozycje podwyższenia umiejętności i zdobycia punktów gwiazdorstwa :| Przez całą dorosłość moje simowe małżeństwo nie dostało propozycji darmowego urlopu, o ożywieniu wymyślonego już nie wspomnę. Gram teraz nowa rodziną, może akurat u nich coś się przytrafi...
Rosemarie
21.06.2011, 15:25
te okazje to naprawdę mnie irytują, najczęściej przyjmuję takie typu jak "nagranie reklam" czy "wystąpienie gościnnie w sztuce". korzystam tylko z tych darmowych wakacji, ta okazja doszła w Pokoleniach, o ożywieniu WP, czasem też.
Uznałam, że rozwiążę problem inaczej, skopiowałam do biblioteki sławną rodzinę z Bridgeport i może w ten sposób inni simowie zdobędą sławę. Z wampirami zrobię podobnie.
edit : Mam pytanie o gnomy. Czy one doszły z dodatkiem Kariera? Czy możliwe jest ich posiadanie tylko z dodatkiem Po zmroku i Pokolenia ? I skąd się je właściwie bierze?
Uznałam, że rozwiążę problem inaczej, skopiowałam do biblioteki sławną rodzinę z Bridgeport i może w ten sposób inni simowie zdobędą sławę. Z wampirami zrobię podobnie.
edit : Mam pytanie o gnomy. Czy one doszły z dodatkiem Kariera? Czy możliwe jest ich posiadanie tylko z dodatkiem Po zmroku i Pokolenia ? I skąd się je właściwie bierze?
Szczerze, dowiedziałam się o nich tydzień temu :P
Można je podobno znaleźć w podstawie, zwiedzając katakumby, piorąc w pralce, łowiąc, z dodatkiem kariera rzeźbiąc...
W wymarzonych podróżach dochodzi jeden gnom z każdego kraju, w po zmroku dochodzi gnom 'wampir', a z podstawy chyba Tajemniczy pan gnom czy jak mu tam :P
W takim razie mam szanse na jego spotkanie. Zaczynam regularnie przeszukiwać katakumby!
Czyniąca_Hałas
22.06.2011, 10:57
Co mogę zrobić z Eliksirem Duchów?
miłośniczka zwierząt
22.06.2011, 11:40
przemienić sima w ducha .
Czyniąca_Hałas
22.06.2011, 18:06
Ale jak? Gdy eliksir jest w wyposażeniu Sima mam dostępne tylko opcje "wyrzuć" i "daj prezent". Czy skorzystać z eliksiru może tylko dorosły? Jeżeli tak, to wyjaśniałoby to wiele.
Nie wiem :P
Możliwe, bo dzieci byłyby duchami?
Widzieliście kiedyś ducha dziecka? Ja nie.
Ja miałam dziecko-ducha. ;)
Poważnie? Skąd się wziął? Umarło to dziecko czy jakoś inaczej?
miłośniczka zwierząt
23.06.2011, 11:00
możliwe że tylko dorosły sim może się, przemienić za pomocą tego eliksiru w ducha.
FakeYourDeath
23.06.2011, 12:22
ja tez mialam dziecko-ducha. moja simka z tego co pamietam starala sie o dziecko ze swoim niezyjacym mezem ;p
Owl Finch
23.06.2011, 15:12
Poważnie? Skąd się wziął? Umarło to dziecko czy jakoś inaczej?
Dzieci-duchy rodzą się już dziećmi duchami. Przynajmniej jeden rodzic musi być duchem podczas "aktu stworzenia" :D
Ja wiem, że jak jakiś sim umrze i bliska mu osoba będzie miała jego grób w wyposarzeniu to po kilku dniach przyjdzie okazja, że chcą go ożywić i NIGDY im się to nie udaje..:P
Ale czy z dzieckiem też tak można??
Aperlaxive
24.06.2011, 11:39
A ja mam pytanie. Gdzie do diabła jest ta romantyczna reputacja? Bo ja nie wiem...
Chatoyant
24.06.2011, 12:40
w tym całym albumie wspomnień, w statystykach ;)
Remus Lupin
24.06.2011, 13:54
Mam pytanie
podobno można założyć domowe przedszkole jeśli to prawda tak można.
Trzeba podjąc się kariery opiekunki :P
Remus Lupin
24.06.2011, 14:37
A no tak właśnie zatrudniłem się jako opieka do dziecka
A trzeba wejść na ich komputer, zadzwonić do kogoś, czy chodzić po domach, aby dostać dziecko pod opiekę?:P
Remus Lupin
24.06.2011, 15:27
Rodzice dają ich dzieci do naszego domu
Piaskownicy używają tylko dzieci w wieku szkolny czy małe dzieci
Rosemarie
24.06.2011, 16:16
dzieci w wieku szkolnym, ale o ile się nie myle to też simowie z cechą 'uwielbia przyrodę'.
FakeYourDeath
24.06.2011, 16:17
i chyba ci z cecha "infantylni"
anie_1981
24.06.2011, 16:21
Musiałabym spróbować z opiekunką do dzieci, ale podobno nasze Simy czasem... "przywłaszczają" sobie te dzieci. Tak więc boję się zaryzykować :P Moi mają dosyć własnych małoletnich na głowie ;)
Remus Lupin
24.06.2011, 16:44
O co chodzi z rozmnażaniem Magicznych Gnomów bo wiem,ze Magiczne Gnomy same się starzeją a jak jest z rozmnażaniem.
Aperlaxive
24.06.2011, 17:17
Remus to jest tak że jak masz 2 gnomy na parceli to z czasem może ci się pojawic 3 w wieku ,,berbecia''
popatrz:
http://img845.imageshack.us/img845/7174/simsnieuws3967.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/845/simsnieuws3967.jpg/)
Czyniąca_Hałas
24.06.2011, 17:29
Próbowałam podać ten Eliksir Duchów dorosłemu, ale zostały te same opcje. Czy może to przez to, że on jest wampirem?
Musiałabym spróbować z opiekunką do dzieci, ale podobno nasze Simy czasem... "przywłaszczają" sobie te dzieci. Tak więc boję się zaryzykować :P Moi mają dosyć własnych małoletnich na głowie ;)
Jak to przywłaszczają? Moja opiekunka nigdy dzieciaka nikomu nie ukradła :)
Saheli019
24.06.2011, 20:02
Mi tez się nigdy nie zdażyło by simka przywłaszczyła cudze dziecko jako opiekunka.
Co tyczy się dzieci duchów-jak jedno z rodziców( nawet te martwe) było wampirem do dziecko urodzi się normalne i będzie wampirem (mnie się akurat tak zdazyło)
Mam na parceli trzy Magiczne Gnomy: Wampira, tego "Rapera" i tego staregp i nie rozmnażają mi się:(
FakeYourDeath
24.06.2011, 21:21
ja niestety mialam tak,ze dziecko poprostu zostalo na mojej parceli, zaden rodzic po niego nie przychodzil i musialam je usunac.
ja niestety mialam tak,ze dziecko poprostu zostalo na mojej parceli, zaden rodzic po niego nie przychodzil i musialam je usunac.
No to nieźle, ale ja bym poczekała, aż dorośnie i wtedy może by sobie poszło :)
Ja mam proste pytanie; Jak dokonać interakcji czytania dziecku na dobranoc?
próbowałam wszystkiego co mi przyszło do głowy, ale to i tak nic nie dało http://forum.thesims.pl/images/smilies/frown.gif
Aperlaxive
25.06.2011, 08:30
Klikasz na dziecko wieczorem, najlepiej kiedy jest znużone i jeśli masz jakieś książki dla dzieci bierzesz "czytaj do snu"
anie_1981
25.06.2011, 08:40
Moi śpią na łóżkach piętrowych, więc ta interakcja chyba nie jest możliwa ;) Ale ja mam pytanie do tych, którym się magiczne gnomy rozmnażają, bo u mnie się tylko starzeją, na razie nawet żaden nie umarł. Mam po jednym z każdego rodzaju, poza wampirzym. Tylko ten z podstawki się mi zestarzał, pozostałe nie. Co zrobić, żeby mieć gnoma "w pieluszce"?
Mam po jednym z każdego rodzaju, poza wampirzym. Tylko ten z podstawki się mi zestarzał, pozostałe nie. Co zrobić, żeby mieć gnoma "w pieluszce"?Sama jeszcze nie mam Pokoleń, ale z tego co pamiętam, bo też interesowałam się gnomami, to po pierwsze starzeją się i rozmnażają tylko te z podstawy, po drugie - chyba musisz mieć dwa z podstawy, a masz jednego.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.