PDA

Zobacz pełną wersję : The Sims 3 Pokolenia - Proste pytania i odpowiedzi.

Strony : [1] 2 3 4

Björk
28.05.2011, 15:32
Temat służy zadawaniu prostszych pytań i jak nazwa wskazuje - udzielaniu na nie przez kogoś, kto zna rozwiązanie problemu - odpowiedzi :)

Chiyano
28.05.2011, 19:31
Za co nastolatek może dostać karę od rodziców?

anie_1981
28.05.2011, 19:58
Dobra, mniejsza z tym kto skąd ma. Ja mam pytanie niezwykle dla mnie ważne, bo gram... od niedawna. No i mam buga, lub gra jest koszmarnie niedopracowana.... Czy u Was też, jak idziecie z dzieckiem na spacer w wózku, to Simy biorą małe na ręce gdy tylko miną swoją parcelę domową? Bo mnie to #%$%^%^%&^ i to bardzo... Mam ten droższy wózek. Muszę sprawdzić ten tańszy. Ogólnie, to nie jest źle, ale tak, seks pod prysznicem.... porażka... Obiektów jeszcze nie oglądałam, ale dałam łóżko piętrowe dzieciakom, bo teraz to chociaż mogę wstawić biurko... Domki na drzewie takie sobie, musiałam użyć kodu, żeby chciały się wstawić na działkę, bo podobno nie było miejsca, a było... No i sporo modów nie działa.... I teraz weź tu wyczaj które nie działają. Musiałam się pozbyć NRaasów i teraz włączę grę totalnie bez modów. Rany jak ja to przeżyję... :P

Ilona
28.05.2011, 20:03
a jak jest z kolekcjami,bo nie mogę ich znaleźć?

Björk
28.05.2011, 20:06
Pewnie będą dostępne po oficjalnej premierze i aktualizacji gry podstawowej. Owłosienie na razie też nie działa.

muffindance
28.05.2011, 20:08
u mnie normalnie wozki dzialaja ;> z tym domkiem na drzewie tez tak mialam,dom byl mozliwie maly: a tu patrze, ze nie mam miejsca na domek na drzewie. po 'wycelowaniu' dopiero postawilam. na razie tyle z mojej gry, jestem zawiedziona brakiem fryzur dla dzieci.
aa, nie napisalabym: wmyslony przyjaciel jest mega : D

anie_1981
28.05.2011, 20:13
Kurcze to nie wiem co jest u mnie nie tak z wózkami... U mnie jak dochodzą do granicy parceli, to wyjmują dzieci z wózka i idą dalej niosąc dziecko na rekach... Sprawdzałam przy obydwu wózkach.

Searle
28.05.2011, 21:20
Za co nastolatek może dostać karę od rodziców?

Mój nastolatek dostał karę za pójście na wagary. Dodam, że sim ukarał go automatycznie bez mojej ingerencji.

anie_1981
28.05.2011, 21:43
No nie wiem co jest grane, ale jak zaczynam nową grę, to wózki działają jak trzeba. Ale jak załaduję któryś ze swoich zapisów, to jest tak jak opisywałam wyżej. Sim wyjmuje dziecko z wózka po dotarciu do granicy parceli i dalej je niesie na rękach.

Searle
29.05.2011, 06:14
anie, u mnie jest normalnie, ale gram nową rodzinką, więc może jest to jednak bug?

anie_1981
29.05.2011, 06:24
Też myślę, że to może być bug. No bo na tzw. "chłopski rozum", gdyby to była wina moda, to wózki zacinałyby się wszędzie, na każdym zapisie i na nowej grze też. Dobra, testuję dalej. Na szczęście moje zapisy są bezpieczne i teraz i tak bym na nich nie grała, bo nie mam Story Progression od NRaasa i zaroiłoby się od wampów. A ja mam liczną rodzinę, mieszkającą w wielu różnych domach i nie chcę, żeby ktoś z "moich" został czymś takim.

Björk
29.05.2011, 07:46
a jak jest z kolekcjami,bo nie mogę ich znaleźć?

Niechcący znalazłam filtrowanie zawartości wg dodatków. Jest gwiazdka (jak przy zawartości zmodyfikowanej) tam gdzie strzałka, która rozwija widok katalogu (po prawej/ lewej?) stronie ekranu - wybacz, nie kojarzę, która to strona ekranu :D

anie_1981
29.05.2011, 09:15
Prawa, zdecydowanie prawa. Można wybrać konkretny dodatek, nie wiem czy podstawkę też. Można też wybrać same obiekty zmodyfikowane, czyli symbol gwiazdki. Mogliby jeszcze dodać możliwość tworzenia własnych kolekcji, jak w dwójce. Byłoby miło.

revive
29.05.2011, 09:48
Mam małe pytanko do was bo jeszcze nie mam pokoleń i chciała bym wiedzieć jak wygląda ta studniówka i wieczór kawalerski/panieński...

Ilona
29.05.2011, 10:48
dzięki znalazłam kolekcje...i się rozczarowałam

anie_1981
29.05.2011, 11:11
Mi się podobają, ale przydałaby się możliwość tworzenia własnych kolekcji, tak jak to było w dwójce.

nmin
29.05.2011, 11:24
Ooo, jeszcze jedno pytanie mi się przypomniało, chociaż nie wiem, czy ktoś gra na tyle długo, żeby już to zauważyć. Czy Romantyczna Reputacja wpływa jakoś znacząco na grę? Na przykład nasz Sim ma problem z flirtowaniem z koleżanką, bo ona WIE, że on ma żonę i kiepską reputację? W "Po Zmroku" osobistości też niby miały być super usprawnieniem, a nagle okazało się, że KAŻDY jest osobistością i nie można nawet zaczepić przechodnia, tak samo tu może się okazać, że każdy będzie miał jakąś reputację... Wiem, że otoczenia w praktyce zawierają rodzin tyle, co niewielka wieś w której każdy wszystko o każdym wie, ale w grze wolałabym jednak, żeby moje Simy nie musiały się ograniczać w swoich romansach ;)

Björk
29.05.2011, 12:16
Mam małe pytanko do was bo jeszcze nie mam pokoleń i chciała bym wiedzieć jak wygląda ta studniówka i wieczór kawalerski/panieński...

Studniówka - przyjeżdża limuzyna, zabiera simów do szkoły i pojawiają się komunikaty "Twój sim coś tam". Akurat moi simowie pojechali z parami, więc zostali królem i królową balu (mają nawet zdjęcia) oraz jeden z nich pocałował się po raz pierwszy. Ale co się dzieje w śroku szkoły - tego nie widać.

revive
29.05.2011, 12:44
Sorry za post pod postem ale dziękuje za odpowiedź.

Lady88
29.05.2011, 12:53
a może trzeba jednak przeinstalować całe simsy aby nie było bugów i żeby było widać te jajka lądujące na drzwiach sąsiada?

anie_1981
29.05.2011, 13:27
Jajka to tylko i wyłącznie mod na cenzurę. To normalne, że co dodatek trzeba je wymieniać. No może nie "co dodatek", bo to zależy co doszło w grze, ale jeśli doszły ozdoby wodne\świetlne\ryby\efekty wizualne, to zawsze jest problem z modem na cenzurę.

O i chciałam powiedzieć, że dodatek jest mega extra i go naprawdę polecam! Jak dotąd, to przyczepić się mogę tylko wózków dla dzieci. Co prawda buga nie ma, ale jest niedopracowanie, o którym pisałam i nie będę się powtarzać. Uczenie dzieci jazdy samochodem.... miodzio, chodzenie o lasce.. super, schody spiralne, łóżka piętrowe. No dodatek jest genialny. Nawet te wspomnienia zrobili tak, że jak nigdy mi się w poprzednich edycjach nie podobały, tak tutaj się świetnie sprawdzają. No jestem zachwycona. Jeszcze kamerą się nie bawiłam.

Lady88
29.05.2011, 13:56
Czyli wystarczy zrobić tak jak polecałaś mi w PW (tzn co zabrać z gry przed instalacją i 1szym uruchomieniem) i nie ma bugów? a co z dodatkami z ea store? jak zabiore folder downloads to potem znowu trzeba je od nowa instalować?

anie_1981
29.05.2011, 15:18
Ja zabieram wszystko, czyli katalogi DCCache, Installed Worlds, Mods, Saves. No i oczywiście jeśli masz swoje dane w bibliotece i własne Simy zapisane w koszu na gotowych simów w CAS, to zabierasz Library i SavedSims. A własne style są w pliku userPresets.package, czy tak jakoś.

Kity
29.05.2011, 16:45
Czy do zainstalowania/uruchomienia tego dodatku potrzebne jest zaktualizowanie gry? Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Vanitas
29.05.2011, 16:52
Kity - tak, gra zaktualizuje się automatycznie (przynajmniej u mnie tak było) :)

unnami
29.05.2011, 17:19
z wózkami to chodzi o to że jak jest nierówność terenu to oni nie umieją tego pokonać wózkiem tylko po prostu wyjmują dzieciaka, przechodzą górkę/nierówność i idą dalej jak jest prosto.

anie_1981
29.05.2011, 18:12
Już to odkryłam. No a niestety moje rodziny mieszkają przy nierównościach terenu, więc mi się nie opłaca nawet kupować wózka. Jakieś 70% trasy to nierówności :/

Lady88
29.05.2011, 20:15
moi simowie mieszkają razem i obydwoje mają cechę romantyczną, dlaczego nie mam opcji żeby się oświadczyć :O:(

hmm a może teraz trzeba będzie odbyć kilka randek żeby można było się oświadczyć?

EDIT

Ok udało się, ale dopiero chyba na 6 randce :D moja panna zamarzyła sobie wieczór panieński, zobaczymy co to będzie :D

Searle
29.05.2011, 20:19
A ja mam pytanie odnośnie Wymyślonego przyjaciela.
Do przetestowania gry wzięłam rodzinę Funke z Twinbrook. Mają oni dwójkę dzieci w wieku szkolnym i jedno raczkujące. Żadne z nich nie ma tej lalki w wyposażeniu. W skrzynce pocztowej też jej nie ma. Co trzeba zrobić, by ją przysłano?

unnami
29.05.2011, 23:48
moi simowie mieszkają razem i obydwoje mają cechę romantyczną, dlaczego nie mam opcji żeby się oświadczyć :O:(

hmm a może teraz trzeba będzie odbyć kilka randek żeby można było się oświadczyć?

EDIT

Ok udało się, ale dopiero chyba na 6 randce :D moja panna zamarzyła sobie wieczór panieński, zobaczymy co to będzie :D

no wlasnie, tez bylem w szoku, mi sie udalo wziac slub po 4 randce

Lady88
30.05.2011, 00:56
ale w sumie to fajne, że trzeba się bardziej postarać żeby móc się oświadczyć :) w realnym życiu ludziom zajmuje kilka lat na podjęcie takiej decyzji :)

anjanka
30.05.2011, 04:34
o to fajnie że ślub można brać po którejś randce bo ja to mam tak ze jak simce spodoba się wybranek to odrazu przechodzę do ślubu :D

mam pytanie czy ktoś widział na półkach Pokolenia w Olsztynie? Bo wyczytałam że w innych miastach juz jest

Lady88
30.05.2011, 07:10
dziwię się, że olsztynie nie mają, bo nawet na stronie empik.com można kupować w tym sklepie internetowym i wysyłają w ciągu 24 godzin, a nie 1 czerwca :/ w Warszawie wiem, że są w 2 empikach, bo w jednym pytałam, a w drugim kupowałam, ale drogie są, coraz droższe... za pokolenia zapłaciłam 99,99 zł. ale nie żałuję, uwielbiam ten dodatek :D

anjanka
30.05.2011, 07:37
no wiem ze na stronie w Olszyńskim empiku jest ale pisałam meila i pisali ze nie mają :D kurde 100 zł no no nieźle ale ja i tak kupie bo chora bym była jak bym nie kupiła a zresztą naciągne tate na dzień dziecka kupi :D

Lady88
30.05.2011, 08:20
mam problem, moja simka ma 5 lub 6 poziom gotowania, mogla wczesniej robic nalesniki, a teraz jak wybieram podaj sniadanie to mam tylko gofry :/ (rodzinka utworzona po instalacji dodatku, wiec robila te nalesniki juz po zainstalowaniu pokoleń) prosze o szybka odp :(

anie_1981
30.05.2011, 08:36
Może nie ma składników w lodówce, może teraz trzeba chodzić do sklepu....

Lady88
30.05.2011, 08:46
no ale wtedy jak robiła, to było w nawiasie 6 czegos tam czyli, że jak chcę je zrobić to muszę zapłacić :( to tak samo jak z żabimi udkami, one są na liście ale nie mogę zrobić, bo nie mam produktów. a naleśników w ogóle nie mam. tylko gofry są do wyboru :/

oto screen

http://img546.imageshack.us/img546/9251/screenud.jpg

anie_1981
30.05.2011, 09:13
No to bug. A zrób jeszcze coś takiego, że idź do jej umiejętności kucharskiej i zobacz jakie przepisy mam na liście "znanych".

Lady88
30.05.2011, 09:25
patrzyłam i nie ma tam naleśników, a chyba powinny być, prawda? jeśli bug to zrobił się w trakcie, nie mam teraz żadnych modów, tylko dodatki ze store i innych stron ale one nie powodują błędów.

Chloé
30.05.2011, 10:22
Próbował już ktoś nowego kodu umożliwiającego edycję sima w CAS? Działa?

Lady88
30.05.2011, 10:52
tak działa, wpisujesz testingcheatsenabled true i klikasz na Sima trzymając shift i masz opcję edycji :)

Lady88
30.05.2011, 11:18
Ilona a może Ty wiesz dlaczego nagle mam ten błąd, że nie mam tych naleśników?

Hmm zmieniłam rodzinkę, ustawiłam nraasem max gotowanie i są naleśniki itd... ciekawe dlaczego tam tak się stało

shan
30.05.2011, 14:13
A ja mam małe pytanko. Czy są wspomnienia oraz album rodzinny tak jak w dwójce?

anie_1981
30.05.2011, 15:12
Wspomnienia są i funkcjonują trochę jak album, bo można samemu kazać Simowi coś zapamiętać, a wtedy jesteśmy proszeni o pstryknięcie foty... Kamera też jest rewelacyjna, no naprawdę dodatek wart takiej kasy. Oh i jeszcze dobra rzecz, w dwójce nie dało się skasować Simowi wspomnień, w trójce da się to zrobić bez problemów. Można mu kazać zapomnieć np. o tym, że stracił pracę... Niech pamięta dobre rzeczy!

Lubie
30.05.2011, 15:17
Mam małe pytanko... Sprawdzaliście, czy jest ten eliksir, co (prawdopodobnie) zabija simów... Bo ktoś tak kiedyś pisał, że będzie śmierć od eliksiru...

hellraiser
30.05.2011, 15:19
A ja mam pytanie. Jest już może nowa łatka pokoleniowa? Bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę, na żadnych serwisach. Jeżeli ktoś ją znajdzie, to bardzo proszę o link, tutaj, albo na PW, bez znaczenia. Z góry wielkie dzięki.

e:No tak. Dziwię się, że tej łatki nie ma, jak zawsze one wychodzą w dzień premiery dodatków/akcesoriów. Małe zamieszanie powstało z powodu tego, że niektórzy mają nieco przedwcześnie dodatek. Sorry.

@up, a no właśnie, mnie też to dosyć gryzie. A tą osobą byłem ja chyba :P

Chloé
30.05.2011, 15:28
@Lubie - ten eliksir śmierci nie ma powodować zejścia sima, tylko przemianę w ducha na jakiś czas.

shan
30.05.2011, 16:01
Wspomnienia są i funkcjonują trochę jak album, bo można samemu kazać Simowi coś zapamiętać, a wtedy jesteśmy proszeni o pstryknięcie foty... Kamera też jest rewelacyjna, no naprawdę dodatek wart takiej kasy. Oh i jeszcze dobra rzecz, w dwójce nie dało się skasować Simowi wspomnień, w trójce da się to zrobić bez problemów. Można mu kazać zapomnieć np. o tym, że stracił pracę... Niech pamięta dobre rzeczy!

Dziękuje o wytłumaczenie ;)

grzro
30.05.2011, 17:57
Wy też tak macie, że po pierwszym włączeniu gry wszystkie simy od razu mają urodziny i przechodzą do następnej grupy wiekowej?

anie_1981
30.05.2011, 18:02
Nie... Ja przynajmniej tak nie mam.

nmin
30.05.2011, 18:06
Czy nastolatek może wozić dziecko w wózku?

Zabijcie mnie, ale zupełnie nie pamiętam, czy nastolatki mogą zabierać dzieci na parcelę publiczną...

Vanitas
30.05.2011, 18:07
Wy też tak macie, że po pierwszym włączeniu gry wszystkie simy od razu mają urodziny i przechodzą do następnej grupy wiekowej?

Ja tak miałem jednak powiększyłem liczbę dni w grupach wiekowych i było ok :).

grzro
30.05.2011, 18:15
Też powiększyłem ale jednak trochę lipa mi się wydaje, że tak z niczego od razu wskakuje się do następnej grupy wiekowej zamiast zachować ciągłość z dotychczasowej gry :D chociaż u mnie to ma taką zaletę, że już dzieciaka nie trzeba karmić, wyciągać i wkładać do łóżka itp, bo robi sobie wszystko już sam :D

Cynthia
30.05.2011, 18:46
mam takie pytanko - gry jeszcze nie mam, ale na różnych stronach widziałam, że w pokoleniach będzie można mieć rodzinki gnomów:) czy ktoś już to sprawdzał i czy gnomami da się kierować?

Kamis
30.05.2011, 19:49
Gdzieś widziałam 'niusa', że przy rejestracji pokoleń, dostaniemy za darmo do pobrania "Nowoczesny Apartament" prawda to? I jak mogę to zrobić?

Chiyano
30.05.2011, 19:54
Z tego co kojarze, to trzeba kupić z Store Pokolenia, to gratis dostajesz Impreza w plenerze do pobrania

Meggie
30.05.2011, 20:29
A ja mam takie pytanie, czy jak nowożeńcy dostają prezenty to są to tylko takie "symbole", że niby dostali prezent czy coś konkretnego, np. obraz do powieszenia na ścianie?

unnami
30.05.2011, 21:18
u mnie jak wzieli slub to nic nie bylo w schowku rodziny

Lady88
30.05.2011, 21:27
Bo po weselu trzeba odebrać pocztę klikając na skrzynkę i dopiero potem się pojawia i trzeba napisać listy z podziękowaniem. Moi Simowie dostali wieżę stereo, sprzęt do ćwiczeń, obraz i wiele innych rzeczy :)

nmin
30.05.2011, 21:42
Świetna sprawa z tymi prezentami! :D Byłoby jeszcze bardziej perfekcyjnie, gdyby to zaproszeni Simowie wręczali paczuszki, ale nie ma co wybrzydzać, pomysł tak czy siak jest zacny. Jeśli nowożeńcy po ślubie wyprowadzają się od rodziców (pewnie mało kto tak gra, ale może jednak), to zawsze mają już parę sprzętów na start :)

Kamis
31.05.2011, 08:05
Jak umówić się na randkę? Po prostu, kliknąć "Umów się"?

anie_1981
31.05.2011, 08:11
Jest w romantycznych interakcjach "umów się na randkę".

Mrufka
31.05.2011, 09:14
Czy da się raz na zawsze usunąć wampiry z gry? Nie znoszę ich i strasznie działają mi na nerwy. Zanim zainstalowałam Pokolenia miałam spokój na jakiś czas, przestawały się pojawiać, a teraz znowu :(

anjanka
31.05.2011, 09:20
wynajmij Buffy :D a tak serio to na pewno jakiś mod jest potrzebny

anie_1981
31.05.2011, 09:37
Ja miałam NRaas Story Progression. Nie pozwalał na samoistne generowanie wampirów i sław. Ale teraz trzeba czekać na wznowienie, bo z nowym dodatkiem nieaktualne to jest... To przykre, że twórcy gry tak próbują nam te wampy narzucić...

Searle
31.05.2011, 09:57
A ja mam pytanie odnośnie Wymyślonego przyjaciela.
Do przetestowania gry wzięłam rodzinę Funke z Twinbrook. Mają oni dwójkę dzieci w wieku szkolnym i jedno raczkujące. Żadne z nich nie ma tej lalki w wyposażeniu. W skrzynce pocztowej też jej nie ma. Co trzeba zrobić, by ją przysłano?

Ponawiam: Skąd wytrzasnąć Wymyślonego Przyjaciela?

miłośniczka zwierząt
31.05.2011, 10:28
Obawiam się że simka powinna urodzić jeszcze jedno dziecko i wtedy lalka zostanie przysłana.

eyvee
31.05.2011, 10:30
moze lalki pojawiaja sie wraz z urodzeniem sie nowego czlonka rodziny> Nie wiem szczerze, jeszcze nie mam dziecka w rodzinie ^^

miłośniczka zwierząt
31.05.2011, 10:41
mi się wydaje że właśnie lalki pojawiają się, jak urodzi się nowy członek rodziny .

Searle
31.05.2011, 10:52
Ok, dzięki. W takim razie moje simy będą starać się o jeszcze jedno dziecko.

A czy ktoś wie, kiedy pojawia się u simów kryzys wieku średniego?

hellraiser
31.05.2011, 11:04
Ok, dzięki. W takim razie moje simy będą starać się o jeszcze jedno dziecko.

A czy ktoś wie, kiedy pojawia się u simów kryzys wieku średniego?

Z tego co pamiętam z artykułów, wchodzi się w kryzys wieku średniego po przemianie w dorosłego, ale nie jestem pewien, bo sam nie mam jeszcze gry.

Lady88
31.05.2011, 11:33
tak po przemianie w dorosłego, moja simka miała i miała pragnienie wziąć rozwód i przeprowadzić się, ale wysłałam ją na terapię do szpitala, bo jakbym obiecała, że wykonam jej pragnienie to trzeba by było zrobić, bo inaczej Simka by wpadła w depresję, a nie chciałam aby się rozwodzili :P

anie_1981
31.05.2011, 11:43
Coraz realniejsza ta gra :P

hellraiser
31.05.2011, 11:49
A właśnie, co do tego kryzysu. Jak to dokładniej wygląda? Jakiś nastrójnik na ileś dni, czy co? :P

Searle
31.05.2011, 12:35
Mój sim też już ma kryzys i dostał nastrójnik na 12 dni, w trakcie których będą pojawiały się specjalnie oznaczone pragnienia, których spełnienie gwarantuje przejście przez ten kryzys bezproblemowo.

Trykuu.
31.05.2011, 13:32
Muszę kupić tą grę jak najszybciej :>

Meggie
31.05.2011, 14:45
Jak mam ustawić nową parcelę publiczną do miasta? -.-

Saheli019
31.05.2011, 16:07
Kazałam simowi nakręcić film kamerką. Nakręcił,ale teraz nie mogę jej wyłączyć. Klikam ESC a on nadal trzyma kamerę,co zrobić?

Lady88
31.05.2011, 17:28
jak chcesz abym sim nakrecil filmik, to bierzesz na kamere zeby nakrecil film domowy, ustawiasz sobie jak chcesz te kamere, nastepnie wciskasz C i wtedy zaczyna sie nagrywanie, a jak ponownie wcisniesz C to zakonczy i automatycznie wyjdzie z trybu krecenia kamera

Lubie
31.05.2011, 19:10
@Maggie

Może i nie mam tego dodatku (narazie) ale postaram ci pomóc... Wchodzisz w edycję miasta i:
a) jeżeli chcesz wybudować parcele na wolnym miejscu, to wybierasz tam gdzie są parcele i klikasz na wybraną, a następnie na miejsce, gdzie chcesz ją wybudować.
b) jeżeli chcesz wybudować parcele na miejscu, gdzie jest już parcela, to wybieracie taki znaczek (to chyba jest koparka) w lewym, dolnym rogu, wybierasz te miejsce na parcelę (gdzie jest już obecna parcela) usuwasz ją, wybierasz tam gdzie są parcele (te nowe i stare) i klikasz na "faworytkę", a następnie na miejsce.

Mam nadzieję że pomogłem.. ;]

Meggie
31.05.2011, 20:05
No właśnie problem w tym, że jak chce wybudować w pustym miejscu to się nie da bo nagle się okazuje że takowych nie ma... -.-

Björk
31.05.2011, 20:17
Jeszcze wcześniej trzeba zmienić typ wolnej parceli na "duży park".

Meggie
31.05.2011, 20:18
O w takim razie spróbuję, dziękuję bardzo :)

brownsim41
31.05.2011, 20:51
Mam pytanie: czy jest możliwość w the sims 3 pokolenia kierowania tylko dzieckiem a nie cala rodzina? (ze rodzice sa kierowani przez komputer) jezeli tak to jak to zrobic?

Meggie
31.05.2011, 20:55
Nie ma takiej opcji, ale zawsze możesz ustawić wolną wolę i bawić się tylko dzieckiem ;)

anjanka
31.05.2011, 21:02
co sie dzieje wgrałam Pokolenia i chciałam zapisać stan gry a tam wyskoczył jakiś błąd 12 co to jest?

Saheli019
31.05.2011, 21:10
@up-mi się tak robiło nawet bez tego dodatku. Muszisz kliknąć Zapisz jako...i powinno się zapisać normalnie.

Gdzie znależć tego sztucznego przyjaciela?

Meggie
31.05.2011, 21:14
Do mojego dzieciaka przyszedł pocztą jak się urodził ;)

brownsim41
31.05.2011, 21:22
A gdzie ustawić tą wolną wolę?

unnami
31.05.2011, 22:14
wymyslony przyjaciel byl u mojego sima juz w schowku, trzeba sie z nim bawic, mozna mu spiewac i urzadzac wieczorek herbaciany, potem ten sim moze byc nowym domownikiem, ale co ciekawe caly czas moze zmieniac sie w postac zabawkową (sami wybieramy kiedy chcemy) z zabawkowej na sima i z sima na zabawkę, i tak moze przez cale zycie od dziecka do starca.

anjanka
01.06.2011, 03:44
ok mam tego wymyślonego przyjaciela moj dzieciak non stop sie z nim bawi i śpiewa ale jeszcze mi nie ożył co zrobić?

miłośniczka zwierząt
01.06.2011, 04:47
A w jakim wieku jest twoje dziecko ? Jeśli jest to jeszcze raczkujące dziecko to wymyślony przyjaciel ożyje jak twoje dziecko dorośnie do wieku szkolnego przynajmniej mi się, tak wydaje.

anjanka
01.06.2011, 05:01
no jest w wieku szkolnego nie raczkuje non stop sie bawie z nim śpiewam mu i nic

Mrufka
01.06.2011, 05:18
Z tego co ktoś wcześniej pisał wiem, że aby ożywić wymylonego przyjaciela, musisz zrobić jakiś eliksir tym stołem chemicznym, i zanieść do laboratorium. Sama jednak nie próbowałam, ale ktoś pisał na forum.

ps. Z tego co widzę, pojawiło się uaktualnienie, patch. Właśnie ściągam, ale zajmuje aż 664MB. Ma już je ktoś? Daje ono coś?

anjanka
01.06.2011, 05:40
Mrufka chodzi Ci o te aktualizacje? bo jezeli tak to ja wczoraj jak wgrywałam dodatek pojawiła mi sie aktualizacja ale czy cos daje to nie wiem, tylko mam problem z zapisem gry wyskakuje błąd 12, żałuje ze ściągnełam te aktualizacje, ale dzisiaj pokombinuje

Mrufka
01.06.2011, 05:47
Mrufka chodzi Ci o te aktualizacje? bo jezeli tak to ja wczoraj jak wgrywałam dodatek pojawiła mi sie aktualizacja ale czy cos daje to nie wiem, tylko mam problem z zapisem gry wyskakuje błąd 12, żałuje ze ściągnełam te aktualizacje, ale dzisiaj pokombinuje

Tak, chodzi mi o te aktualizacje... Jeszcze jej nie mam. Zobaczymy czy cos sie bedzie dzialo... .

anjanka
01.06.2011, 05:50
W najnowszej aktualizacji znajdziemy dość sporo Pokoleniowych nowości. Po pierwsze - simy otrzymają wspomnienia, będziemy mieli także możliwość ich publikowania na Facebooku. Po drugie, możemy kontrolować długość trwania każdej fazy wiekowej - co jest naprawdę bardzo fajnym urozmaiceniem gry. Po trzecie - randki - możemy zapraszać na nie innych simów, a także mamy tzw. Romantyczną reputację, która odziera nasze towarzyskie życie z szat przed Simowym społeczeństwem. Po czwarte - możemy zastosować owłosienie ciała - to jedna z większych aktualizacji Trybu tworzenia sima dodatku Pokolenia. Po piąte - w trybie budowania/kupowania, możemy filtrować obiekty.

o to co zawiera ta aktualizacja :)

Mrufka
01.06.2011, 05:57
W najnowszej aktualizacji znajdziemy dość sporo Pokoleniowych nowości. Po pierwsze - simy otrzymają wspomnienia, będziemy mieli także możliwość ich publikowania na Facebooku. Po drugie, możemy kontrolować długość trwania każdej fazy wiekowej - co jest naprawdę bardzo fajnym urozmaiceniem gry. Po trzecie - randki - możemy zapraszać na nie innych simów, a także mamy tzw. Romantyczną reputację, która odziera nasze towarzyskie życie z szat przed Simowym społeczeństwem. Po czwarte - możemy zastosować owłosienie ciała - to jedna z większych aktualizacji Trybu tworzenia sima dodatku Pokolenia. Po piąte - w trybie budowania/kupowania, możemy filtrować obiekty.

o to co zawiera ta aktualizacja :)

Ale przecież to wszystko było od początku, myślę, że mieli na myśli dodatek pokolenia, a nie patch. Znając życie ich patch wniesie więcej szkód niż poprawek. A potem się dziwią, że ludzie nie kupują oryginałów. Moim zdaniem nie warto za taką cenę.

Meggie
01.06.2011, 05:58
A gdzie ustawić tą wolną wolę?

Po lewej stronie na dole masz z tego co pamiętam trzy kropeczki, czyli ustawienia i tak wejdź na zakładkę opcje gry czy coś w tym stylu i tam będzie do ustawienia wolna wola :)

anjanka
01.06.2011, 06:06
aha ale ja jestem inteligentna zapomniałam dodatki skasować przed aktualizacją i dlatego błąd może mi wyskakiwać co mam zrobić? Odinstalować Pokolenia i wgrać od nowa? czy po prostu tylko skasować teraz te dodatki ?

Mojzenek
01.06.2011, 08:28
Czy twórcy gry wyłączyli w Pokoleniach funkcje popularności?
Po zainstalowaniu dodatku nie mam gwiazdek popularności, mimo tego, że posiadam również dodatek po zmroku :)

anie_1981
01.06.2011, 09:15
Niestety nie... Nadal sławy są generowane automatycznie.

Mojzenek
01.06.2011, 11:07
Hmm, chodziło mi raczej o to, że po zainstalowaniu dodatku "Pokolenia" mam niedostępną funkcję popularności.
Po prostu jej nie ma, w panelu sima, tam gdzie mozna bylo kliknac na gwiazdke i wyskakiwało menu popularności (ile do nastepnego poziomu itd.), po prostu tej gwiazdki nie ma. :)
Macie jakis pomysl? :)

anjanka
01.06.2011, 11:29
halo mam pytanie bo zainstalowałam dodatek i aktualizacje a nie skasowałam dodatków i przez to gra nie chce sie zapisać jezeli skasuje pokolenia i obiekty to bedzie ok czy od nowa musze wszystkie serie wgrywać lub czy mogę teraz same dodatki skasować bez reinstalki? chodzi mi o błąd 12

anie_1981
01.06.2011, 11:47
Grze dodatki przeszkadzają tylko podczas instalacji. Skoro gra się zainstalowała, to znaczy, że jej akurat tym razem nie przeszkodziły. To nie jest tego wina, że masz błąd 12. Ja już błędów nie mam, bo robię to, o czym piszę w tym poradniku:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

Dodatkowo, nie zapisuję metodą "zapisz", tylko "zapisz jako...". Na każdy zapis, mam jakby dwa zapisy, np. "Sunset Valley 1" i "Sunset Valley 2". Zapisuję na zmianę raz jeden zapis, raz drugi. I już nie mam takich problemów. Od wieków gra mi się nie wyłączyła, ani nie bredziła o problemach z zapisem. Jeśli masz dużo dodatków nieoficjalnych, to pomyśl też o tym:

http://thesims3maniacs.blogspot.com/2011/01/porzadkowanie-dodatkow-w-grze.html

Mi to naprawdę przyśpieszyło grę, tylko niektóre stare fryzury odmówiły współpracy, więc dodaję je do gry osobno, bez kompresji.

Searle
01.06.2011, 12:38
Hmm, chodziło mi raczej o to, że po zainstalowaniu dodatku "Pokolenia" mam niedostępną funkcję popularności.
Po prostu jej nie ma, w panelu sima, tam gdzie mozna bylo kliknac na gwiazdke i wyskakiwało menu popularności (ile do nastepnego poziomu itd.), po prostu tej gwiazdki nie ma. :)
Macie jakis pomysl? :)

Również tego nie mam. To zawsze było w Simologii, nie? Teraz jest tam Album wspomnień.
Możliwe, że łatka to naprawia, ale ja na razie jej nie instaluję, bo się boję - ta z Średniowiecza niezły bigos mi narobiła w grze.

Shiro
01.06.2011, 14:19
Czy u was też w pudełku nie było instrukcji? U mnie była tylko kartka o instalacji gry z kodem, no i reklama store i średniowiecza.

Muffi
01.06.2011, 14:21
Jak zainstalowałam IwP to wszystko mi z Simów usunęło, rodziny, wszystkie zapisane kolory, tekstury dodatki z ea store i teraz zainstalowałam Pokolenia i to samo ! Mogę jakoś to wszystko odzyskać ?
Proszę o szybką odpowiedź !!

Chloé
01.06.2011, 14:21
Czy u was też w pudełku nie było instrukcji? U mnie była tylko kartka o instalacji gry z kodem, no i reklama store i średniowiecza
Też. Widać robią cięcia w kosztach, aż tak pazerni na kasę, że nawet szkoda im wydać te parę groszy i zrobić książeczkę. Zawsze lubiłam książęczkowe instrukcje bo znajdywałam to co przeoczyłam podczas śledzenia newsów w necie. I czytanie ich umilało oczekiwanie na instalację.

Shiro
01.06.2011, 14:25
Wiem, robiłam dokładnie to samo, miałam też gdzie schować rachunek i prawdę mówiąc nigdy mi nie blakł w książeczce + wydaje mi się, że to najdroższy dodatek do simów jaki widziałam. Mam nadzieję, że kupno się opłaciło, bo właśnie wzięłam się za instalacje.

Owl Finch
01.06.2011, 14:46
Jak to nie dają instrukcji?! No żesz. Uwielbiam czytać i przeglądać te instrukcje, chociaż fakt faktem, że były coraz mniej obszerne, a teraz wycofali w ogóle... Najlepsza była do The Sims 2 :D

Mojzenek
01.06.2011, 15:22
Również tego nie mam. To zawsze było w Simologii, nie? Teraz jest tam Album wspomnień.
Możliwe, że łatka to naprawia, ale ja na razie jej nie instaluję, bo się boję - ta z Średniowiecza niezły bigos mi narobiła w grze.

Dokładnie tak. Łatka tego nie naprawia, po zainstalowaniu jej nie zauważyłem, żeby wprowadziła jakieś szczególne zmiany :)
Troche kiepsko, bo pragnienia typu "Pocałować się z osobistością" są, a osobistości w grze brak, bo nie działa popularność :x

ABC3003
01.06.2011, 15:49
Właśnie dzisiaj kupiłam grę The Sims 3 Pokolenia i chciałam dodać do mojego miasta nowe domy. Jednak przez 5 minut nic się nie działo i ten problem pojawia się za każdym razem. Co robię źle? Domy próbuję dodać poprzez opcję edytuj miasto.

Horsez
01.06.2011, 17:09
A gdzie jest ta kamera do nagrywania?

Meggie
01.06.2011, 17:17
Elektronika ---> Różne

rycho_44
02.06.2011, 00:07
Czy ktoś wie gdzie są spiralne schody?

Björk
02.06.2011, 04:28
W drugiej zakładce w trybie budowania przy schodach.

Björk
02.06.2011, 11:39
Powtórzę moje pytanie, na które niestety nie udało mi się uzyskać odpowiedzi, ale mocno na Was liczę :)

Myślałam, że łatka to naprawi, przeprowadziłam simów do innego miast Bridgeport, przez chwilę mi się to naprawiło, ale po jednym uruchomieniu gry znowu zniknęło:
Czy Wy też tracicie zdjęcie parceli w Bridgeport? Może mało istotny błąd, ale denerwuje mnie to, że mam zdjęcie parceli przez góra dwa uruchomienia gry, a później puste pole (wiecie o co kamon? o ekran ładowania i jak w edycji miasta się najeżdża na parcelę, to się wyświetla zdjęcie rodzinki i w osobnym okienku zdjęcie domu).A może ktoś sobie z tym jakoś poradził?

anie_1981
02.06.2011, 12:37
Ja tak nie mam... Może to kwestia ustawień kompa..? Ja mam silnego kompa i wszystkie opcje na maksa (tylko to coś z ładowaniem obiektów z różnych pięter mam wyłączone), do tego masa dodatków z neta i obrazki mam... Z tym, że ja eksperymentuję, jeśli znajdę jakiś ciekawy trick w necie, to z niego korzystam. Jak z TYM (http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221) i TYM (http://thesims3maniacs.blogspot.com/2011/01/porzadkowanie-dodatkow-w-grze.html).

CuteDream
02.06.2011, 14:58
Powtórzę pytanie osoby parę postów wyżej - czy tylko nam/mi zniknęła ikonka popularności sima? Może ktoś ma pomysł jak ją przywrócić? Grę mam zaktualizowaną, a ikonki nadal brak...

anie_1981
02.06.2011, 16:49
U mnie normalnie się wyświetla, tuż nad ikonką wspomnień, ale ja wyłączam sławę NRaas'em, bo mnie to denerwuje. Gdyby chociaż trudno było zostać sławnym... A tu wystarczy się z paroma osobami zaprzyjaźnić i już wielkie "gwiazdy", nawet umiejętności nie trzeba mieć... :P

CuteDream
02.06.2011, 18:03
anie_1981 w sumie racja, ale sam fakt mnie irytuje, że mam a nie działa i nie wiem czemu, może samo się naprawi, a jak nie to trudno, wolę mieć te wspomnienia niż popularność xD Anie czy Ty też tak masz ze starsza osoba z laską na nierówności blokuje Ci się? Chyba mam jakieś pobugowane te Pokolenia...

anie_1981
02.06.2011, 19:25
Mi się nie zdarzyło, żeby się blokowali, gdy chodzą z laską. Za to wózki mnie denerwują i mam nadzieję, że kiedyś to naprawią, bo inaczej nie będę z tego w ogóle korzystać. 90% miasta ma nierówności, więc te wózki strasznie są rozwiązane. I denerwuje mnie, że wózek zostaje w wyposażeniu Sima. Powinni go oddawać tam, skąd go wzięli.

Altaria
02.06.2011, 19:31
toś sprawdzał czy ma taki problem: po kupieniu skrzyni w Chinach (innych nie sprawdzałam) wyskakuje jak zawsze komunikat iż zakupione przedmioty zostały umieszczone w wyposażeniu rodziny. Niestety, po powrocie okazuje się iż wyposażenie jest puste. Pomocy?

anie_1981
02.06.2011, 20:02
Hmm... Nie umiem pomóc, nie jeżdżę na wakacje, bo wieki temu mi się to znudziło :P No i boję się bugów... Możesz zawsze kupić skrzynię z kodem BuyDebug on.

A ja mam takie pytanie, macie jakieś bugi? Ja to tak jakoś nie. Gra nie chodzi, ani lepiej, ani gorzej, niż wcześniej. Tymczasem na głównym forum Simsów 3 ludzie strasznie narzekają.

sebi27
02.06.2011, 20:27
a ja mam pytanie :W jaki sposób można opublikować nasze wspomnienia ?

eyvee
02.06.2011, 20:47
mi odkad zainstalowalam pokolenia straaaaasznie muli gre i sie dlugo laduje wszystko w rodzince jak przesuwam kursorem po domu czy okolicach :/ masakra...przez to odechciewa mi sie grac...tylko czekam i czekam na naladowanie sie tekstur :(

CuteDream
02.06.2011, 21:08
anie_1981 gra mi zaczęła mulić i mam problem z samochodami - chcę gdzieś jechać, to oczywiście zamiast do samochodu to do taksówki, gratisowo zniknął mi wymyślony przyjaciel jak zaczęłam uczyć simkę mówić i póki co nic nowego nie odkryłam, ale zobaczymy na dniach

Horsez
03.06.2011, 05:36
[QUOTE=
A ja mam takie pytanie, macie jakieś bugi? Ja to tak jakoś nie. Gra nie chodzi, ani lepiej, ani gorzej, niż wcześniej. Tymczasem na głównym forum Simsów 3 ludzie strasznie narzekają.[/QUOTE]

Ja takze nie mam żadnych bugów błędów itp. Gra chodzi wręcz nieskazitelnie i chce grać grać grać xd

anie_1981
03.06.2011, 07:15
Ja też chcę grać! Zaraz sobie włączę. Przeinstalowałam całą serię i powiem szczerze, że gra mi działa świetnie, pomimo tego, że żaden z wcześniejszych dodatków nie widział żadnej łaty. Po prostu instalowałam dodatki po kolei, tak jak wychodziły. Instalatory instalowały łatki... I w rezultacie dodatki i akcesoria między podstawką a Pokoleniami mają wersję instalacyjną. Żadnej różnicy w grze nie widzę, a jak wygodnie i szybko gra się instaluje... Wcześniej to było mnóstwo roboty, żeby te patche ręcznie instalować, najlepiej wszystkim dodatkom, koniec z tym! :P

Searle
03.06.2011, 07:41
U mnie stylistka po zrobieniu zdjęcia do portfolio zacina się, tzn. zrobi to zdjęcie, a ikonka aparatu nadal jest i nawet jak ją skreślę, to simka stoi i nie może wykonać następnego polecenia. Reset sim nie pomaga. Dopiero wyłączenie gry, ale nie będę przecież za każdym razem resetować gry. A chce nią osiągnąć 10 poziom kariery stylistki (taki ma cel życiowy). No chyba, że nie muszę robić tych zdjęć do portfolio, by ocena pracy się poprawiła?

grzro
03.06.2011, 07:50
Ja wczoraj miałem podobnie. Mój sim jest fotografem. Poszedłem koło parku pocykać kilka fotek i jak w którymś momencie skreśliłem ikonkę robienia zdjęć, to sim mi się zaciął i musiałem grę wyłączać. Zapisana gra też mi się wczytuje sporo dłużej niż wcześniej. I jeszcze mam problem z tym, że nie mogę z plecaka wyjąć sztabek i kamieni, co pisałem w The Sims 3: uwagi na temat gry -> pytanie i odpowiedzi i czekam na pomoc kogoś mądrego :P poza tym wszystko działa miodzio :D

kaka123
03.06.2011, 09:43
Ja mam bugi. Może za mało razy próbowałam, ale dzieci nie mogę zrobić.
Pytanko. Ktoś z Was korzystał z opcji klonowania? (Nagroda szczęścia życiowego)
U mnie wchodzi do ośrodka naukowego i wychodzi. Nic się nie dzieje.

Chloé
03.06.2011, 10:43
U mnie też gra się tnie, sekundy chodzą wolniej niż realnie. Przy czytaniu na dobranoc simka nagle wstała za potrzebą a dziecko zacięło się w łóżku, paski lecą w dół. Gdyby nie testing to umarłoby z głodu, bo resetsim nie działał. Dopiero po restarcie gry pomógł.
I jeszcze nastolatki nie mogą iść na studniówkę bo przed szkołą taki tłok, że wejść się nie da i w efekcie było już po zabawie a sim nawet na niej nie był.

A co do pytań:
1. Jak przeinstalowuje się grę by nie stracić postępów?
2. Widzę, że niektórzy ożywili już wymyślonego przyjaciela, jak to wygląda w drzewie genealogicznym?
3. Jak zrobić nastolatkom imprezę w piżamach? Wybór stroju jest standardowy, opcji piżamy brak.

Kamis
03.06.2011, 11:42
Gdzie jest ten wskaźnik romansów?

eyvee
03.06.2011, 12:36
ja boje sie, ze jak znowu przeinstaluje gre gra zacznie mi sie "jak zawsze" buntowac: a to aktualizacji nie widzi, a to blad pliku a to to, a to sramto...:/ ale te mulenie gry strasznie denerwuje. Da to sie jakos naprawic latka lub patchem jesli "w ogole" wyjdzie? czy instalowac od poczatku? co poradzicie?

heh koniec koncow zauwazylam, ze przez nowa aktualizacje gra mi muli i wolniej chodzi tez tak macie??

hellraiser
03.06.2011, 13:13
Gdzie jest ten wskaźnik romansów?

Z tego co udało mi się zobaczyć po 30 minutowej "grze" na pokoleniowej łatce, ten wskaźnik jest w albumie wspomnień, zakładka bodajże "Statystyki". I tam masz liczbę romansów, zdrad i czegoś jeszcze.

Vanitas
03.06.2011, 13:21
A co do pytań:
1. Jak przeinstalowuje się grę by nie stracić postępów?
2. Widzę, że niektórzy ożywili już wymyślonego przyjaciela, jak to wygląda w drzewie genealogicznym?
3. Jak zrobić nastolatkom imprezę w piżamach? Wybór stroju jest standardowy, opcji piżamy brak.

1. Skopiuj z moje dokumenty>Electronic Arts>The Sims 3>Saves gdzieś w bezpieczne miejsce. Jeśli chcesz zachować screeny i dodatki z neta czy coś to najlepiej skopiuj cały folder The Sims 3. Zresztą wydaje mi się, że podczas odinstalowywania gra pyta czy usunąc pliki. Ale lepiej skopiować i w razie czego mieć spokój.

anie_1981
03.06.2011, 14:21
Mi też zaczęło trochę mulić. Zrobiłam defragmentację dysku, zaraz sprawdzę, czy pomogło.

Sama sobie zrobiłam buga... Od dawna korzystam z NRaas Story Progression i tam jest taka opcja, zapobiegająca ciążom bez zgody gracza. No a ja większości ludziom pozwalam robić co chcą, tylko moim rodzinom zabraniam, żeby nie było samowolki. No i kazałam lasce zajść w ciążę a po ponownym włączeniu gry ona nie była w ciąży. Teraz niby jest, ale rodzi mi wtedy, gdy powinna była przy tej "znikniętej ciąży".

Hyzio
03.06.2011, 16:05
A ja mam nietypowy problem, zapisałem simkę nastolatkę do szkoły z internatem i nagle jak był bal studniówkowy wróciła do domu. Od tamtej pory nie chodzi do szkoły, nie da jej się ani zapisać ani wypisać ze szkoły z internatem, a na pasku ma wyraźnie napisane "zapisany do szkoły z internatem"
Wie ktoś może o co chodzi?

Kamis
03.06.2011, 17:03
Hyzio, właśnie mam tak samo. Umie ktoś pomóc?

unnami
03.06.2011, 17:37
No to jest właśnie dziwne bo niby jest w szkole a jest w domu i nigdzie nie musi chodzić i w ogóle ;p ewidentny bug.

Chloé
03.06.2011, 17:53
To ja nawet nie będę chyba próbować tego internatu jak takie problemy są. Już mam jeden z z wymyślonym przyjacielem, dzieciak zmarnował prawie całe dzieciństwo i wiek szkolny na zabawę z nim, przytulanie i wieczorki herbaciane... I nic, zero przemiany w mobilnego przyjaciela. Jakiś trefny egzemplarz czy robię coś źle?

Björk
03.06.2011, 17:59
No trzeba dać do wypicia eliksir morficzny dla wymyślonych przyjaciół (do zrobienia/odkrycia) na stole chemicznym :)

Chloé
03.06.2011, 18:01
Ale chodzi o to, że ten przyjaciel jest wciąż szmacianą lalką wielkości misia szumisia, nie porusza się czyli jest niemobilny, nie ma żadnych interakcji prócz tych które wymieniłam (zabawa, śpiewanie, herbatka).

Björk
03.06.2011, 18:06
Wiem, że to nie wypada, bo wrzeszczą offtop!!! ;) ale...
A może wymyślony przyjaciel Cię nie lubi :D

A serio to możliwe, że bug gry. Myślałam, że po łatce pojawi się możliwość dodawania owłosienia na już stworzonych simach i nic... Tylko na tych z nowych rodzinek jest to możliwe. Więc... Ale może ktoś ma jakiś pomysł.

Chloé
03.06.2011, 18:10
Czyli trefny egzemplarz albo bug, simowie powinni oddać go do reklamacji, gdyby taka istniała.
Testingiem można edytować sima w CAS, i dodajesz owłosienie. Też wolę grać gotowymi simami, rdzennymi mieszkańcami SV bo moi mi sie szybko nudzą. Nawet można edytować jakiegoś przypadkowego typa na mieście.

hellraiser
03.06.2011, 19:45
A jak wygląda depilacja tego owłosienia w SPA? Pojawia się okienko z wyborem owłosienia (coś tak jakby na zasadzie tatuaży) czy poprostu owłosienie znika z ciała Sima?

Chiyano
03.06.2011, 20:28
A czemu simowie których stworzyłam (dziecko i małe dziecko) nie mają WP w wyposażeniu? Jak je zdobyć? : >

anie_1981
03.06.2011, 20:42
Ja to już nawet próbowałam szukać tej lalki w rzeczach z kodem BuyDebug.... nic...

EDIT:

Ja mam pytanie. Zakręciłam się w łatkach a nie chcę instalować EADM. Wyszła łata do Pokoleń, czy Wy mówicie o łacie do podstawki...?

Lady88
03.06.2011, 20:45
wymyślonego przyjaciela każde dziecko dostaje kiedy przyjdzie na świat. Pojawia się komunikat, mama lub tata idą "Odebrać pocztę" i wtedy w wyposażeniu dziecka jest ta lalka. Dużo interakcji sprawia, że laleczka staje się żywą postacią, a gdy odkryjemy odpowiedni eliksir, to możemy go zmienić w człowieka. Potem ten nowy Sim może się przemieniać z sima na wymyśloną postać i na odwrót.

Lubie
03.06.2011, 20:45
Dziś grałem w Pokolenia i znam odpowiedzi na wasze pytania (niektóre.) :

@Bindi
2. To jest poprostu "współlokator.. ;]
3. Poprostu musisz mieć przyjacieli ze szkoły, tak pod wieczór dajesz "wypraw impreze" i tam jest opcja "impreza piżamowa" :]

Do WP... Mój sim bawił się z nim przez : 2 pełne dni bycia berbeciem i 1 dzień bycia dzieckiem... Jak tak się bawił i przestał 3 dnia to on wstał, przywitał się i zniknął... Gdy nasze dziecko wyjdzie z parceli, WP się zmienia w lalke, a po powrocie znowu "ożywa" :]

@Nayi:

Jak stworzysz berbecia, to w wyposażeniu jego powinna być (bynajmniej tak było u mnie.)

anie_1981
03.06.2011, 20:49
To jak to jest z tą łatą? Wyszła nowa do Pokoleń, czy piszecie o zwykłej łacie bez Pokoleń?

Lady88
03.06.2011, 21:08
a ta impreza pizamowa to dla dzieci? bo nastolatkowie nie maja takiej opcji

Lubie
03.06.2011, 21:10
Ja już jedną miałem piżamową imprezę... Posiedzieli do 23 i poszli spać ;]

Saheli019
03.06.2011, 21:11
Hmm...ja jak do tej pory bugów nie miałam .( tfu tfu by nie zapeszyć) Jedynie musiałam wykasować starą rodzinkę bo mi się cieła,ale z nową wszystko OK.

Gdy moja Simka urodziła dziecko wyskoczył komunikat,że jakiś wujek Rysio:) bardzo się cieszy z tego powody i wysyła mojemu dziecku zabawkę. Rodzić odebrał paczkę ze skrzynki i zabawka była w wyposażeniu malucha. Gdy dziecko było w wieku pełzającym śpiewało zabawce itp. potem zabawka rosł razem z dzieckiem. Obecnie moje dziecko jest nastolatkiem i zabawka też.

Pytanie: Jakzmienić teraz zabawkę w normalnego sima? Moja simka(matka) wymysliła jakiś eliksir związany z wymyślonym przyjacielem,ale jak klikam na laboratorium to nie ma żadnej opcji zmiany, u nastolatka też nie. Czy nastolatek musi wynaleźć ten eliksir by zadziałał?
Jak sim może dowiedzieć się o zdradzie partnera?

Lubie
03.06.2011, 21:15
@Saheli019

1. Sim musi mieć ten eliksir w ekwipunku, a ty i wymyślony przyjaciel musicie być najlepszymi przyjaciółmi.. ;]

2. Ehhm... Jak ma dzieci, to dziecko musi być przy akcji zdrady, mówi matce i matka chce rozwód.. ;]

Saheli019
03.06.2011, 21:19
A od sąsiada nie da się dowiedzieć?

Lubie
03.06.2011, 21:26
Szczerze mówiąc, nie mam o tym bladego pojęcia, ale że od dziecka, to wiem.. ;]

anie_1981
03.06.2011, 21:37
No ja też proszę o odpowiedź, ale jakoś nikt nie potrafi odpowiedzieć... Czy jest jakaś łata do Pokoleń?

Chloé
04.06.2011, 08:48
Impreza piżamowa jest także dla nastolatków, nawet pragnienie takie się pojawia.

Co do wymyślonego przyjaciela to skoro rzekomo rośnie razem z dzieckiem, to jeśli dziecko jest w wieku szkolnym, a wp nadal wielkości berbecia to już tak zostanie? Czy to bug?
A może trzeba robić dziecku urodziny z tortem żeby wp dorósł razem z nim?

FakeYourDeath
04.06.2011, 10:48
Nie wiem czemu ale klikajac na byle jakiego sima mam tylko opcje bitwa na poduszki i daj prezent... Reszta mi nie dziala. Wie ktos o co chodzi? ;s

Natix
04.06.2011, 10:53
Nie mam jeszcze gry ale zastanawiam się czy kupić.
Czy może mi ktoś powoli i dokładnie jak małemu dziecku wytłumaczyć o co chodzi z nieistniejącym przyjacielem i co on robi i co trzeba z nim robić (w sensie, że karmić?!)

@Ilona-polecam ten temat http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=60437 ,przeczytaj go dokładnie,a potem zdecydujesz czy kupisz grę.Ten temat tutaj nie jest do tego odpowiedni

Mrufka
04.06.2011, 12:24
Nie wiem czemu ale klikajac na byle jakiego sima mam tylko opcje bitwa na poduszki i daj prezent... Reszta mi nie dziala. Wie ktos o co chodzi? ;s

A klikasz wczesniej "przywitaj sie" ? Tez tak mi sie zdawalo, jak chcialam z jakims simem cos milego zrobic, potem zobaczylam, ze jest interakcja przywitania, i dopiero po niej pojawia sie wiecej opcji. Jesli to nie to, to przepraszam, ze nie moge pomoc!

FakeYourDeath
04.06.2011, 13:00
No klikalam na przywitaj sie i niestety dalej to samo :/ Juz nie wiem co robic. Ale dziekuje za checi mrufka :p

Lady88
04.06.2011, 13:48
No to moi nastolatkowie maja tylko impreze dla nastolatkow... co zrobic?

instaluje simsy od nowa, mam nadzieje, ze to pomoze i bede mogla zrobic impreze w pizamach

mrakad133
04.06.2011, 15:18
powiedziałby mi ktoś jak zrobić by emeryci mogli chodzić z laską? :) no bo gdy klikam na nią po zakupie (leży wtedy na ziemi) to żadna interakcja mi nie wyskakuje :/

anie_1981
04.06.2011, 15:21
Za szybko tą reinstalację gry robicie... Wystarczy czasami wyczyścić cache gry, lub zmienić nazwę katalogu Simsów w Documents and Settings, żeby gra utworzyła swoje pliki od nowa. Wtedy myśli, że jest od nowa zainstalowana.... Ja się z reinstalacjami nie śpieszę :P

FakeYourDeath
04.06.2011, 15:21
musisz wziac ja do wyposazenia

anie_1981
04.06.2011, 15:25
mrakad133, włóż emerytowi do plecaka.

Moja parka dostała pocztą lalkę Chuckie dla ich noworodka. To co zrobić, żeby to coś zaczęło działać? Nie chcę ożywiać lalki, tylko, żeby działała jako ten WP.

Lady88
04.06.2011, 15:28
nie rozumiem, chodzi Ci o to, że nie chcesz aby stał się simem czy nie chcesz aby w ogóle był żywy?

anie_1981
04.06.2011, 15:30
Chce, żeby ta lalka zaczęła łazić. Tylko tyle. Bo na razie, to tylko nieruchome szmaciane coś...

Lady88
04.06.2011, 15:32
To musi dziecko się dużo z nim bawić, baaaaardzo dużo i wtedy jak dziecko będzie już w wieku szkolnym, to zacznie chodzić. Żeby lalka była Simem, to musi wypić eliksir, jak tego nie zrobisz to na pewno nie będzie Simem.

mrakad133
04.06.2011, 15:44
aha, dziękuję anie :) zadziałało.

rocktechnika
04.06.2011, 15:58
Chce, żeby ta lalka zaczęła łazić. Tylko tyle. Bo na razie, to tylko nieruchome szmaciane coś...
A w jakim wieku masz dziecko? U mnie dopiero jak dziecko podrośnie do wieku szkolnego, to może się bawić z WP jak z rówieśnikiem - biegają razem, gadają itd.

sezam27
04.06.2011, 15:59
Dlaczego gdy chcę by simowie robili bara bara pod prysznicem to nie ma takiej opcji bo ,,na parceli musi być romantycznie zaintersowana osoba''. Przecież są mężem i żoną.

anie_1981
04.06.2011, 16:29
Ja już mam dosyć tej gry... Teraz mi się tak zrobiło, że nie widać talerza z jedzeniem, takiego, na którym jest kilka porcji. Stawiam go gdziekolwiek, choćby na podłodze, a on znika, nie widać go. Poza tym muli gra strasznie...

EDIT:

Ma ktoś z Was ten zestaw Store za rejestrację Pokoleń? Bo mam problem z tym telefonem. Jak go stawiam gdziekolwiek, to nie ma słuchawki. No i to normalne, że on jest tylko do dekoracji? Bo nie mam na nim żadnej funkcji. W ogóle, to myślę, czy nie zainstalować od nowa tych dodatków Store, bo coś mi się wydaje, że ten zestaw mi bruździ. To jakiś dziwny zbieg okoliczności, że zainstalowałam to Store i nagle gra zaczęła mi mulić. Pozbędę się jeszcze na próbę decensora od NRaasa, bo on też jest mi podejrzany.

Trykuu.
04.06.2011, 18:14
Czy owłosienie pojawia się z czasem?
Czy u nastolatka też jest?

Spectrum
04.06.2011, 19:08
Czy owłosienie pojawia się z czasem?
Czy u nastolatka też jest?

Nie pojawia się (umnie się nie pojawiło)

A nastolatek nie może mieć owłosienia :)

anie_1981
04.06.2011, 19:21
Sprawdzał ktoś ten telefon z zestawu Store, który dostaje się za rejestrację Pokoleń? U mnie nie m on słuchawki.

Lady88
04.06.2011, 19:24
Nie, nie mam tego

Jednak to był jeden wielki bug, że nie miałam imprez w pidżamach, reinstalkach simsów pomogła
eh to oznacza, że po zakupie nowego dodatku lepiej od razu przeinstalować, niż instalować dodatek a potem wszystko od nowa wrrr :/

anie_1981
04.06.2011, 19:56
No mi się problemy w grze pojawiły właśnie po reinstalce całej serii. Zamówiłam na Allegro, ale ściągnęłam z neta, żeby zobaczyć ten dodatek. Śmigało pięknie na grze z neta, na oryginalnej są bugi... Śmiesznie, co nie? Pozbędę się tego pakietu za rejestrację gry. Nie jest rewelacyjny, raptem 3 obiekty. A telefon ma problemy, skoro nie pojawia się słuchawka. Jeszcze do pucu sprawdzę, czy jak się pozbędę zastępczej komórki (mam moda zastępującego EA'owski telefon komórkowy), to gra się ciąć przestanie, ale wątpię, by to miało jakiekolwiek znaczenie. Dobrze, że nie gram Bardami, tylko starym zapisem z Sunset, gdzie gram tylko EA'owskimi rodzinami.

Meggie
04.06.2011, 20:31
Tak czytam o tych waszych problemach i powiem szczerze, że ja takich nie mam ;p Może dlatego, że gram czysto "maxisowsko", żadnych modów, dodatków z neta, jedynie na kodach na kase i testingu ;)

sebi27
04.06.2011, 20:39
a jak się ożywia zmyślonego przyjaciela na sima to on ma własne cechy charakteru czy można mu wybrac ?

anie_1981
04.06.2011, 21:04
Pozbyłam się tego pakietu za rejestrację pokoleń i jest minimalnie lepiej. W zasadzie to ja bugów jako takich to teraz nie mam. Te znikające talerze z jedzeniem to była wina tych nagród szczęścia, takie te urządzenia do zapisywania potraw. Nie korzystam z nich już i jest OK, pod względem talerzy. W tej chwili mój jedyny błąd to mulenie się gry. Zawsze miałam dużo modów i dodatków z neta, do tej pory grze to nie przeszkadzało. I tak jak pisałam wyżej, pogorszyło się po reinstalacji całej serii...

Sebi, nie wiem jak to jest z tą lalką, ja mam na razie dziecko w wieku pełzającym więc tylko się z tą lalką bawi. Jeszcze się nie zmieniła w WP.

triwet89
04.06.2011, 21:33
a ja mam takie pytanie gram stara rodzinką i jak zapraszam dziewczyne do domu do siebie to nie moge nic zrobić nic a nic klikam na nią i dupa prosze o pomoc włączenie i wyłączenie nic nie dało co zrobić ???

Mrufka
05.06.2011, 08:33
Czy grał już ktoś opiekunką i doszedł do końca jej kariery? Nie wiem czy to jakiś błąd gry... ale kiedy pasek piątego levelu doszedł do końca, usłyszałam znaną melodyjkę, ale level nie zmienił się na 6. Pasek jest pusty, jak przy zaczynaniu kolejnego etapu, a ona ciągle jest na piątym :( Ciekawa jestem czy jest jakaś nagroda za osiągnięcie 10 poziomu... wie ktoś?

molly_k
05.06.2011, 09:42
Fajnie Wam, ze gracie :(. Mnie po kilku sekundach w trybie życia wywala z gry ;/. A do tego miałam problemy z aktualizacją. To irytujące! :(

Meggie
05.06.2011, 09:57
molly k - ja miałam taki problem kiedy mój komp już nie dawał technicznie rady z simsami, więc nie chcę krakać, ale może po prostu wymagania gry już przerosły Twój komputer?

Saheli019
05.06.2011, 10:03
Jej....jak ja się cieszę,że niam żadnych bugów....(tfu żeby nie zapeszyć).

Ponawiam historię WP: gdy Matka rodzi Dziecko pojawia się komunikat,że jakiś tam wujek wysyła temu Dziecku zabawkę. Matka odbiera paczkę i lalka pojawia się w wyposażeniu Dziecka. Gdy Dziecko jest raczkujące musi duuuuuużo bawić się z WP. W kontaktach mozna śledzić przebiek ich przyjażni. Gdy Dziecko dorasta do szkolnego (obojętnie czy za pomoca tortu czy kodem) WP też rosnie i jest w wieku Dziecka. Mogą się bawić,rozmawiać itp. Gdy Dziecko dalej rośnie WP też rośnie. Gdy chcemy żeby nasz WP stał się normalnym simem,musi być Nsajlepszym Przyjacielem naszego Dziecka i wypić eliksir,ktróry trzeba zrobić przy specjalnym stole. Niestety WP ma już cechy nadane przez gre. Zeby zmienić jego wygląd trzeba kliknąćna lustro i szafę. WP jako normalny sim chodzi do szkoły,odrabia lekcje itp. Nie jest on dzieckiem Matki i Ojca tylko współlokatorem,dlatego może wchodzić w bardziej romantyczne relacje z naszym Dzieckiem.Można w każdej chcwili znowu zmienić go w lalakę. Aha,gdy WP jest jeszcze lalką( tzn.gdy nasze Dziecko jest raczkujące) można zmienić mu imie na męskie lub damskie-wtedy zmienia się jego płeć.

To chyba wsio co ja zaobserwowałam. Moje Dziecko jest nastolatkiem dopiero,więć nie wiem co dzieje się dalej w WP.

molly_k
05.06.2011, 11:08
O nie nie ;) Akurat laptop jest nowy, drogi był, więc to nie jest to ;)
Ale dzięki za próbę. Jak na razie (odpukać) chodzą :P

Lubie
05.06.2011, 11:39
@Mrufka

Ja zauważyłem w BuyDebug'u są 2 autka dla opiekunek, więc chyba te autka są nagrodami.. ;]

Ja max doszedłem do 3 poziomu, ale cała rodzinka mi się zepsuła (miałem simke, która doprowadziła do zdrady Ćwirów, a potem tego starego dziadka zdradziła z współlokatorem.. ) I mi się ta simka celebrytką stała.. :[ I musiałem od nowa grać.. ;[

triwet89
05.06.2011, 12:33
a ja mam takie pytanie gram stara rodzinką i jak zapraszam dziewczyne do domu do siebie to nie moge nic zrobić nic a nic klikam na nią i dupa nic sie nie wyświetla tak jest z każdą osobą którą zaproszę prosze o pomoc włączenie i wyłączenie nic nie dało co zrobić ??? pisze jeszcze taz

mrakad133
05.06.2011, 13:22
triwet89 - też tak miałam i się zdenerwowałam, bo myślałam, że gra się popsuła. w końcu odinstalowałam i potem znowu zainstalowałam simsy. nic nie dało... potem zrobiłam sobie nową rodzinę i tam było już wszystko ok.

triwet89
05.06.2011, 13:37
a dzięki tak myślałem że rodzinke na nowo musze zrobić japiernicze jeszcze raz ten poziom kariery musze osiągnąć

mrakad133
05.06.2011, 14:40
ja gram na kodzie, więc kariery ustawiam sobie na ten poziom, który chcę xd

Mixy
05.06.2011, 15:13
A jak wysłać Sima na studniówkę? Bo ja nie wiem.

Nadine
05.06.2011, 15:35
hejhej, mam pytanie, moj sim wszedl w doroslosc i ma kryzys wieku sredniego :o w opisie tego nastrojnika jest napisane, ze spelnil zero pragnien wieku sredniego, gdzie moge znalezc te pragnienia? :> one sie wyswietlaja tam gdzie normalne pragnienia, czy cos?

Chloé
05.06.2011, 15:38
A jak wysłać Sima na studniówkę? Bo ja nie wiem.
Nie można, gra sama generuje studniówki i trzeba czekać aż będzie komunikat o nadchodzącym balu i szukaniu partnera do tańca. Pograj kilka dni rodziną z nastolatkiem to na pewno komuniakt się pojawi. Nastoletnie simy mają dużo studniówek w swoim życiu, a nie tylko jedną, więc bez obawy gdy nie uda Ci się dostać do szkoły (ja mam taki tłum przed szkołą że sim nie może wejść, dlatego wysyłam go na miejsce nim jeszcze przyjedzie limuzyna).

Pragnienia kryzysu wieku średniego są po prostu specjalnie oznaczone, jakieś tło pasiaste czy coś w tym stylu (nie wiem dokładnie bo jeszcze nie miałam kryzysu ale odbywa się to na takiej samej zasadzie jak pragnienia nastolatka przechodzącego właśnie wahania nastroju).

EJ70
05.06.2011, 17:36
Sprawdzał ktoś ten telefon z zestawu Store, który dostaje się za rejestrację Pokoleń? U mnie nie m on słuchawki.

U mnie też nie ma!

Czyniąca_Hałas
05.06.2011, 17:38
Jak czytać dziecku do snu?

Chiyano
05.06.2011, 17:45
Dzieckiem kliknij na dorosłego i będzie interakcja 'Poproś o czytanie do snu' czy coś takiego. Dzieciak musi być śpiący.

Madelaine
05.06.2011, 19:55
O co chodzi z tą studniówką? Simy muszą chodzić do zwyczajnej szkoły czy z internatem? Moja simka skończyła szkołę z internatem i nic.

FakeYourDeath
05.06.2011, 20:07
Do zwykłej szkoły. Nie wiem jak to jest z internatem, bo jeszcze żaden sim takowej nie skończył

>>>FiShIp<<<
05.06.2011, 20:09
Apropo studniówki.Mój sim skończył szkołę tą normalną w mieście,to był piątek w sobotę miał urodziny i wyskoczyło że studniówka jest we wtorek o 18 i przyszedł wtorek i nic żadnej limuzyny ani interakcji idź na studniówkę czy coś...o co chodzi? :(

FakeYourDeath
05.06.2011, 20:19
Tez tak mialam,za to mlodsze rodzenstwo mojej simki poszlo na ta studniowke. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Stala ciagle pod szkola i nic,zadnej interakcji nie ma.

Maszka
05.06.2011, 20:23
A mial ktoś, że prawie przy każdej próbie zapisu gry wyskakiwało mu "Kod błedu 12.Kliknij Przeczytaj" cos takiego.Ja mam prawie zawsze to!I jeszcze że se tak gram nikomu nic nie robię i mi sie zacina, potem znowu odcina i gra się wyłącza jakby ja ją wyłączyłam i takie coś że program The Sims 3 Pokolenia przestal działac że jakis problem.O co z tym chodzi?

>>>FiShIp<<<
05.06.2011, 20:25
Ja to miałem.Tu jest link http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=55734
Mnie to pomogło

anie_1981
05.06.2011, 20:53
Ja chciałam tylko nadmienić, odnośnie tamtego poradnika, do którego linka podał przedmówca. Jeśli mamy najnowsze łaty do gry i system 64-bitowy, to nic nie trzeba robić :P Od którejś łaty, nie pamiętam od której, EA tak pisze pliki exe uruchamiające grę, że od razu są przystosowane do korzystania z więcej niż 2GB RAM. Więc jeśli mamy Vistę\7\x-64 bit, to nie trzeba nic robić. Jeśli mamy Windowsa XP, lub Vistę\7 32-bit, to tylko przystosowujemy Windowsa, tak jak w tamtym poradniku.

Dodatkowo radzę zapisywać grę często i nie metodą "zapisz", a tylko metodą "zapisz jako...". Robimy sobie po dwa zapisy na każdą grę, czyli np. "Sunset Valley 1" i "Sunset Valley 2" i zapisujemy na zmianę.

I ostatnia rzecz:

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=221

No jak ja z tego wszystkiego korzystam, to ja od wieków nie widziałam błędu zapisu, ani wyłączającej się gry.

Searle
05.06.2011, 21:30

Nie pobierałaś ostatnio jakiś modów? Ja pobrałam i w ogóle nie miałam interakcji na simach.

Dlaczego gdy chcę by simowie robili bara bara pod prysznicem to nie ma takiej opcji bo ,,na parceli musi być romantycznie zaintersowana osoba''. Przecież są mężem i żoną.

To nic, że są małżeństwem - jeśli nie spędzają dużo czasu ze sobą i nie rozmawiają, to ich miłość wygasa.

hejhej, mam pytanie, moj sim wszedl w doroslosc i ma kryzys wieku sredniego :o w opisie tego nastrojnika jest napisane, ze spelnil zero pragnien wieku sredniego, gdzie moge znalezc te pragnienia? :> one sie wyswietlaja tam gdzie normalne pragnienia, czy cos?

Te pragnienia są na takim ni to czerwonym, ni to różowym tle. Jak je wybierzesz, to nie można ich anulować, aż do zakończenia kryzysu. Jeśli ich nie spełnisz, to sim gorzej ten kryzys przechodzi. Podobnie mają nastolatki w okresie buntowniczym.

Saheli019
05.06.2011, 21:31
Odkryłam coś smiesznego (może ktos też to już widział).Otóż jak sim ożeni się/wyjdzie za mąż za WP,który jest normalnym simem i urodzi im się dziecko to ów dziecko może w każdej fili zamienić się w WP :) Wiem że to nic nadzwyczajnego,ale zabawnie wygląda rodzinka lalek:)

FakeYourDeath
05.06.2011, 21:38
Pobieralam mody. No trudno, w wolnej chwili zainstaluje simsy od nowa. Dziekuje za pomoc Searle ;p

Owl Finch
06.06.2011, 05:59
A u mnie nie działa bitwa na poduszki... Ktoś też tak ma? Klikam na tą opcję, simy chwilę stoją na przeciwko siebie, po czym interakcja znika.

Aguncja
06.06.2011, 06:18
Cześć! U mnie pojawił się już pierwszy błąd. Wysłałam dziewczynkę do szkoły z internatem a ona któregoś dnia wróciła nad ranem do domu i tak już została. W zakładce dotyczącej szkoły posiada status- zapisana do szkoły z internatem. Do zwykłej nie chodzi, obija się w domu:) Nie ma opcji żeby wypisać ją z tej szkoły. Miał ktoś ten problem?

Saheli019
06.06.2011, 08:21
U mnie też zaczeło szwankować....Simy "odskakują" od swoich zajęć. Tzn.każe np.simowi czytać książkę,on ją bierze,siada i "pstryk" jest w drugim końcu domu. Najgorzej jest jak idą do pracy. Co chcwila z niej "wyskakują" i muszę ponownie ich wysyłać. Wszystko zaczeło się gdy dwójkę wysłałam na basen,pływali i zaraz znależli się w dou poczym znikneli. Dało się nimi sterować ale ich nie widziałam. Naszczęście samo przeszło,ale teraz nadal mi "odskakują"....

anie_1981
06.06.2011, 08:45
To ja tak miałam po instalacji Po Zmroku. Ale dawno już przeszło. Wtedy to ja miałam moda, który mi bruździł. To był taki mod, który dawał 100% pewność, że jedzenie owoców podczas ciąży steruje płcią dzieci. Poza tym pokazywała się kałuża wody podczas porodu. Mod nazywał się Gender Bender i już go na mts nie ma. U mnie też go już nie ma.

EJ70
06.06.2011, 10:11
Cześć! U mnie pojawił się już pierwszy błąd. Wysłałam dziewczynkę do szkoły z internatem a ona któregoś dnia wróciła nad ranem do domu i tak już została. W zakładce dotyczącej szkoły posiada status- zapisana do szkoły z internatem. Do zwykłej nie chodzi, obija się w domu:) Nie ma opcji żeby wypisać ją z tej szkoły. Miał ktoś ten problem?

U mnie było tak samo, ale już ktoś o tym pisał, więc wygląda na to że mamy kolejny błąd.

Aguncja
06.06.2011, 11:24
Tak wiem że było, już doczytałam:) Miałam jeszcze lepszy błąd. Simka wyszła za mąż za obcokrajowca z Chin;) i po wymianie obrączek nie pojawiło się okienko z propozycją wprowadzenia się do niej. Dodam że skorzystałam z pokoleniowego łuku ślubnego. Za pomocą interakcji też nie mogłam nic zrobić- brak opcji. Kiedy "mąż" opuścił jej dom, nie mogła go nawet zaprosić bo zawsze mu "wyskoczyło coś w ostatniej chwili";) Na szczęście zapisałam grę tuż przed ślubem. Kiedy ponownie odpaliłam grę wybrałam opcję ślub prywatny i tym razem odbyło się jak należy.

anie_1981
06.06.2011, 11:31
Oni wydają grę żeby wydać. A błędami się nie martwią... "A najwyżej łatkę się zrobi..."

Saheli019
06.06.2011, 12:58
He he przypomniałaś mi Anie słowa mojej mamy gdy opowiadało o pracy w FSO. Tam też tak by robić auto na tyle sprawne by wyjechało z "magazynu" a dalej mogło się rozlecieć. Najwyżej mechanik bedzie miał więcej pracy.

Ale ja zadnych modów nie mam. Nie wiem,może samo przejdzie z czasem...

Lubie
06.06.2011, 13:24
Ja mam jak na razie jednego buga... może to bug... Moja simka miała karęna wychodzienie z domu, bo była za długo w mieście. Było to w sobotę (simową), w niedzielę trochę popracowała w domu, a w poniedziałek do szkoły. Gdy poszła do szkoły (z karą) po powrocie do domu dostała kolejną kare za ucieczkę z domu.. ;[ Nie pójdzie do szkoły- kara, pójdzie- też kara... Co mam zrobić (wypada z gry odpuszczenie dziewczynce)

Pomocy.. !! ;]

anie_1981
06.06.2011, 13:46
Może rodzice mają kryzys wieku średniego? :P

Lubie
06.06.2011, 13:52
Niee.. Rodzice prawie już są dziadkami.. ;]

A co do kryzysu, to kiedy on się mniej-więcej pojawia.
To samo pytanie do wahań nastroju nastolatka. ??

Lady88
06.06.2011, 13:59
kryzys pojawia się zaraz po zmianie w dorosłego, a wahania nastroju u nastolatka losowo, czyli jednego dnia nie ma, ale następnego może mieć

Kamis
06.06.2011, 14:06
Ale ten kryzys się nie musi pojawić. Przynajmniej u żadnego mojego sima jeszcze tego nie było :|

Remus Lupin
06.06.2011, 14:36
Hej

Od razu mówię,że jeszcze nie mam dodatku ale w profilu zaznaczyłem,że mam nie czepiać się

mam pytanko

Czy buntownik jest przypisywany tylko dla nastolatków czy może być nim być młody dorosły?

Saheli019
06.06.2011, 14:48
Cechę buntownik można dac już dziecku szkolnemu.

Darkus
06.06.2011, 15:18
Ale ten kryzys się nie musi pojawić. Przynajmniej u żadnego mojego sima jeszcze tego nie było :|

U mnie dwa simy urosły do wieku dorosłego i od razu mieli. ;)

maciu67
06.06.2011, 15:37
Czy ktos odkrył już magiczne gnomy?

lazuryt00
06.06.2011, 16:00
Cześć! Przyszłam z pytankiem do was:D A mianowicie chodzi o to, że widziałam na zdjęciu, jak sim zjeżdżał po poręczy spiralnych schodów. Jak to zrobić?

Chiyano
06.06.2011, 16:07
A czy tylko ja nie mam interakcji "dotknij brzuch" itd, gdy simka jest w ciąży?
Pojawiły mi się dopiero wtedy, gdy simka powiedziała męża o ciąży, ale wczesniej nie było.
To mój błąd, czy takie urealnienie gry ze strony ea ? (miło by było, gdyby to bylo to 2 )

lazuryt00
06.06.2011, 16:56
Nayi

Chyba urealnienie:D Fajne:D No w końcu żona musi poinformować męża o ciąży. I zaraz pojawią się oskarżenia: "Ale wielki brzuch by zauważył, to nierealistyczne". Moim zdaniem też to trochę nijakie, że kobitka nagle dostała wielkiego brzucha. No, ale co poradzić, faceci nie widzą tylko myślą: "A ta co znów się tak obżarła jak hipopotam"^^. Dobra miałam tylko odpowiedzieć na pytanie, a wywodzę tu opowiadanie o facetach, którzy nie widzą ciąży:D

Saheli019
06.06.2011, 17:05
Lazuryt a oglądałaś Taxi 2 bodajże? Tam gliniaż też niewidział brzucha u żony przez 9 miesięcy,aż sama mu powiedziała:):)

Osobiście znam przypadek gdzie dziewczyna zataiła ciąże aż do porodu nawet przed matką,która była położną:)

Coraz bardziej zaczyna mnie gra drażnic. Simy mi odskakują,znikają i znika tez panel sterowania oraz ten w edytorze miasta....Ja już niewiem co robić....Do tej pory z żadnym dodatkiem tak nie miałam...

lazuryt00
06.06.2011, 17:09
HA! O lol! Przed chwilą uruchomiłam grę i co widzę...? Całe miasto golasów! Moje simy choć miały ciuch też były gołe^^ No nie zupełnie bo co chwilę ubranie się pojawia^^ Co zrobić? Narazie mi się gra wczytuje^^ Może pomogło^^ Nie zrobiłam zdj. bo zapomniałam^^ a Byście ubaw po pach mieli^^

Chiyano
06.06.2011, 17:28
no coż, ja nie zauważyłam , że moja ciocia jest m ósmym miesiącu ciążu, dowiedziałam się o tym dwa tygodnie temu : >

Lady88
06.06.2011, 19:11
Cześć! Przyszłam z pytankiem do was:D A mianowicie chodzi o to, że widziałam na zdjęciu, jak sim zjeżdżał po poręczy spiralnych schodów. Jak to zrobić?
Ja to sprawdzałam nastolatkiem, ktoś inny dorosłym z cechą "infantylny", klikasz na schody i masz opcję Zjedź:)

anie_1981
06.06.2011, 20:28
U mnie Sim krzyczy, że nie ma dostępu do schodów, ale ja mam obudowane schody balustradą.

anjanka
07.06.2011, 04:04

a ja po prostu klikam na schody i jest opcja Zjedź bez żadnej cechy infantylnej

EJ70
07.06.2011, 06:29
Nie wiem czy w tym dodatku jest to normalne, może i tak, ale moja nastolatka zamiast iść do szkoły to stoi przed nią, muszę kilka razy kliknąć na budynek aby nie wagarowała.
I jeszcze jedno kiedy ma areszt domowy, a zostaje na dodatkowych zajęciach, to po powrocie rodzice wymierzają jej karę. Macie tak samo, bo trochę to nie logiczne, przecież nie balangowała tylko była w szkole.

anie_1981
07.06.2011, 08:24
Bugi.... Co do tego dotykania brzucha ciężarnej Simki, to ja którejś z tych trzech ciążowych interakcji nie mam w ogóle. Nie pamiętam której.

Mrufka
07.06.2011, 10:19
Czy przeszedł ktoś karierę opiekunki? Jakie wrażenia? Jakieś problemy?
Ja nie mogę skoczyć na level 6 i zastanawiam się czy warto próbować dalej i czyktoś też tak ma.

koko_sowa
07.06.2011, 10:43
Przeszłam :D
Dostaje się cudowne autko opiekunki. Takie kolorowo- kolorowe i w ogóle istne szaleństwo. Dalej nie wiem co jest, bo mi simka zaciążyła, więc dostała urlop. A jak już się kończył, to znów zaciążyła :D

Lubie
07.06.2011, 11:34
Heh... Ja co do tej kary po pójściu do szkoły też tak mam... :]

mrakad133
07.06.2011, 11:48
ja przeszłam karierę opiekunki do poziomu 4 (pierwszy raz poziomu w profesji nie przyśpieszyłam kodem). zrezygnowałam z tej profesji, bo te bachory zaczęły mnie denerwować.

gangrena
07.06.2011, 12:16
Mam pytanie: moja Simka ma pragnienie kupić skrzynię z kostiumami. Nigdzie nie mogę jej znaleźć. Może ktoś podpowie?

Paka
07.06.2011, 12:38
z tego co wyczytałem to ona się znajduje w sekcji dla dzieci, tam gdzieś obok zabawek

gangrena
07.06.2011, 13:12
Szukałam tam, ale nie widziałam. Może miałam zaćmienie, spróbuję raz jeszcze. Mimo wszystko dzięki za odpowiedź.

Chiyano
07.06.2011, 13:22
ona jest w sekcji dla dzieci, tam gdzie są zabawki to jest taka brązowa skrzynka .

Lubie
07.06.2011, 13:22
To jest taka jakby skrzynia piratów.. ;]

anie_1981
07.06.2011, 14:41
Nom. A ja moją postawiłam rodzinie na strychu i ciągle o niej zapominam. Muszę przestawić ją w inne miejsce. Jeszcze żaden dzieciak u mnie się tymi kostiumami nie bawił, a to jeden z pierwszych obiektów w grze, jaki rodzinie sprawiłam.