Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Księga Skarg i Zażaleń

Strony : 1 [2] 3

Rainbow
08.10.2013, 17:16
@Damian nawet ja ci z przyjemnoscia usune to konto, bo udajesz takiego buntownika, że pożal sie boze :|

dostałem od motyki ostrzeżenie za zaśmiecanie tematu. po czym nic nie pisząc (gdyż nie było mnie na forum) dostałem bana za wyżywanie się?
chciałbym tylko się zapytać dlaczego od razu nie dostałem bana tylko ostrzeżenie?

bo jak ktoś jedzie za ostro po bandzie to wcale nie ma obowiązku dawać mu ostrzeżeń. albo trzeba umieć dobierać słowa, albo liczyć sie z konsekwencjami. :blowkiss:

Damian
08.10.2013, 17:34
Dziękuje Apocalypsa, proszę je usunąć :)

cerastes
08.10.2013, 17:37
Chyba nikogo nie zbawi to, że jego konto tutaj nadal jest, bo nawet gdyby je usunięto, posty i tak by zostały i byłyby podpisane tym samym nickiem. Różnicy nie ma najmniejszej...

To nie jest żaden argument i różnica jest. ;P Jeśli ktoś zażyczy sobie usunięcia konta, administracja powinna to zrobić zwłaszcza, że w aktualnym regulaminie Forum nie ma takiego zapisu, który by tego zabraniał i zresztą jak się okazuje, zapis taki nie byłby zgodny ze stanem prawnym.

Rainbow
08.10.2013, 17:44
jedynie jakie dane zostają to np. email i IP, które po usunieciu konta i tak zostaje na forum pod nickiem osoby, która sie usunęła. wiec w tę, czy wewtę i tak nie robi to różnicy raczej jeśli chodzi o jakieś "przechowywanie danych osobistych"

@down

Ale ponieważ bardzo go lubię, popieram go w jego walce o możliwość usunięcia konta :)

nie rozumiem tego :hmm: wiesz co, ja bardzo lubię Jasia Śmietanę, wiec popieram go i pozwalam aby chodził po osiedlu i przebijał wszystkim opony śrubokrętem i kradł kołpaki :facepalm:

Mroczny Pan Skromności
08.10.2013, 17:47
Senoy - kiedyś nie było najmniejszego problemu, bo kiedy ktoś usuwał konto, to zazwyczaj już na stałe. Ale teraz zrodziła się dziwna moda na usuwanie sezonowe. Ktoś sobie usuwa, robiąc przy tym zamieszanie jakby umierał, a nie usuwał konto, po czym następuje kilka tygodni/miesięcy ciszy i huczny powrót pod nowym, albo tym samym nickiem. Niektórzy na forum mają już trzecie, czwarte, albo jeszcze kolejne konto, bo poprzednie zostały usunięte pod wpływem chwilowego "zwątpienia".
Co do Damiana, to pochlebiam sobie, że to dzięki mnie teraz tak hejtuje ;P Ale ponieważ bardzo go lubię, popieram go w jego walce o możliwość usunięcia konta :)
EDIT: widzę, że się spóźniłem xD Teraz nikt nie powie, że administracja nie przychyla się nigdy do próśb użytkowników :D

Caesum
08.10.2013, 18:09
W takim razie, jeżeli w regulaminie obecnie nic nie ma o tym, proponuję:

Dopisać nową zasadę w regulaminie rejestracji forum, że raz założone konto nie będzie można później usunąć i że wraz z akceptacją regulaminu forum użytkownik zgadza się na przetrzymywanie danych osobowych w postaci IP i adresu e-mail.

Ponadto dodałbym jeszcze możliwość oswojenia się z tą myślą przez np. miesiąc czasu, żeby ci użytkownicy, którzy jednak nie chcą być w naszej społeczności, mogli usunąć swoje konta. Nie byłoby to możliwe jednak dla osób już wcześniej wykluczonych ze społeczności za pomocą bana. Przez ten miesiąc czasu byłaby informacja na górze strony o zmianach w regulaminie forum.

A, no i usuńcie w takim razie Pleple to konto, on się sam zbanował, więc może.

cerastes
08.10.2013, 18:19
W takim razie, jeżeli w regulaminie obecnie nic nie ma o tym, proponuję:

Dopisać nową zasadę w regulaminie rejestracji forum, że raz założone konto nie będzie można później usunąć...

Czy taki zapis będzie zgodny ze stanem prawnym? Zdaje się jest jakiś artykuł, który wyklucza taki "zakaz".

Mroczny Pan Skromności
08.10.2013, 18:25
Senoy, znam inne fora, gdzie taki przepis funkcjonuje już bardzo długo i do tej pory nie słyszałem o tym, że to niezgodne z prawem. Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co w tym takiego ;P Moim zdaniem to tylko ułatwienie dla tych, którzy uciekają z forum żeby wrócić po jakimś czasie i oczywiście dla adminów.

Edit: w sumie dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że takie rzeczy powinny być przedyskutowywane gdzie indziej xD

cerastes
08.10.2013, 18:41
MPS, każdy obstaje za tym, co uważa za słuszne. Ja np. nie chcę mieć tu konta na wieczność ;P (myślę też, że takich osób jest więcej) dlatego zależy mi, żeby nadal istniała możliwość usunięcia konta na życzenie.

kubuss
08.10.2013, 18:49
Apo - zdziwił mnie po prostu fakt otrzymania niepunktowanego ostrzeżenia za ten występek od motyki, a po jakimś czasie ban za to samo. nawet jeśli po otrzymaniu ostrzeżenia nic nie napisałem.
oczywiście że liczę się z konsekwencjami :) aczkolwiek poprawy nie obiecuję :szjeet:

do usłyszenia za 20 dni :P

boszzz co ja zrobię ze swoim nołlajfowym życiem!

Meryam
08.10.2013, 19:25
Ja myślę, że można by było wprowadzić zapis, że osoba, która usunęła raz konto nie może założyć go ponownie, ponieważ zostanie ono zbanowane/usunięcie bez podanej przyczyny. Wtedy skończy się "sezonowe usuwanie kont", bo nikt już nie będzie miał możliwości powrotu.
Gwoli ścisłości - osoba, która usunęła konto na życzenie.

Björk
08.10.2013, 19:28
Myślę, że nadeszła pora zastosować odpowiednie zmiany w regulaminie. Dzięki za podpowiedzi rozwiązań.

Meryam
09.10.2013, 17:05
Ok, ja mam jeszcze jedną drobniusieńką sprawę:
Konta użytkowników nieaktywnych przez ponad rok są usuwane z forum. Nie dotyczy to użytkowników mających dużą ilość postów.
Czy ten punkt dotyczy również osób zbanowanych permanentnie? Bo jeśli nie, to spoko, ok, ale jeśli tak, to dużo osób z listy zbanowanych wciąż ma konta. Mimo, że nie widać ich na liście użytkowników, to są ich posty w tematach, można je znaleźć i wejść w profil. A jak wiadomo, osobom usuniętym nie da się wejść w profil. Więc dałoby się to jakoś sprecyzować? ;)
Dobry temat?

Perplexité
19.10.2013, 15:27
tak przy okazji że już bana nie mam,zrobię poststriptum do przprosin...
przeprosiny były jak najbardziej szczere,nie zamierzam już wchodzić w żadne konflikty na FB a także na forum...
tyle ode mnie,bo i tak namieszałem.

Malin
22.10.2013, 22:03
Dlaczego niemal wszystkie tematy (w tym mój) ze zdjęciami simów do TS2 zostały zamknięte? Chciałam dodać nowe fotki, a widzę, że nie można. Przeoczyłam jakieś oficjalne info w tej sprawie?

Malfurion
22.10.2013, 22:16
To chyba robota Kedziorka. Podobnie jest w VS. Uwazam, ze zamykanie tematow w takich dzialacch jest niepotrzebne.

Libby
22.10.2013, 22:17
Tematy, w których nie ma nowych postów przez 2 miesiące, zostają zamknięte. To normalne. Wystarczy napisać, że chcesz dodać coś nowego i temat zostaje otwarty.

Malin
22.10.2013, 22:28
Ok, dzięki za doinformowanie i otwarcie tematu. Następnym razem nie zrobię takiej długiej przerwy.

Searle
28.10.2013, 10:50
Tematy, w których nie ma nowych postów przez 2 miesiące, zostają zamknięte. To normalne. Wystarczy napisać, że chcesz dodać coś nowego i temat zostaje otwarty.

A ogłoszenie: Jak oceniać w tym dziale? mówi inaczej:

Oceniając domy/FotoStory/VideoStory/Simki należy pamiętać o tym, żeby komentarz:[...]
Nie znalazł się w temacie, w którym ostatni post był napisany później niż 2 lata temu.

Liv
28.10.2013, 11:25
No tak, czyli teoretycznie niemal wszystkie tematy z tego (http://forum.thesims.pl/forumdisplay.php?f=249) działu powinny zostać zamknięte :|

Btw, kiedy pisałam to ogłoszenie, panowała zasada, że nie należy pisać w tematach, w który ostatni post pojawił się dwa lata temu lub później, co było równoznaczne z odświeżeniem.

@down: tak, to prawda.

ALE!
Użytkownicy tworzący fotostory/videostory proszeni są o regularne dodawanie nowych odcinków (w razie dwumiesięcznej przerwy, temat zostanie tymczasowo zamknięty).
Więc ten punkt należałoby doprecyzować (OJSG, bodajże podforum Simy?), a ten z "uzupełnienia" ALBO przenieść do regulaminu głównego działu, ALBO również sprecyzować, bo ja tej zasady np. w odniesieniu do domków nie stosowałam.

No i wg nowego regulaminu bana dostaje user, który w warnach uzbiera 30 punktów, co nie musi być równoznaczne z 2 ostrzeżeniami jak kiedyś => zapis na samym dole nie ma już racji bytu.

Sto pierwszy edit:
Oceniając domy/FotoStory/VideoStory/Simki/OJSG należy pamiętać o tym, żeby komentarz:
Tego pogrubionego brakuje.

Vanitas
28.10.2013, 12:35
Chwila chwila. Dokładnie pamiętam jak sama Liv uczyła mnie żeby zamykać fs starsze niż 2 miesiące (co zresztą sama robiła). I dotyczy to wszystkich tematów z twórczością indywidualną, jeśli ktoś przez jakiś czas nie wstawia nowego odcinka, sima czy nie wiem czego to daje komunikat, że w najbliższym czasie nie ma zamiaru kontynuować swojej pracy. Rozwiązanie jest ok, tylko trzeba to lepiej sprecyzować w regulaminie.

Searle
28.10.2013, 18:42
No właśnie: co do FS, VS, OJSG czy simów, to ok, bo autor wątku go kontynuuje przez wstawianie nowych odcinków/simów, ale jeśli chodzi o dział z domami, to każdy jeden temat to jeden dom, więc uważam, że zasada 2 miesięcy nie powinna tego działu obejmować.

muffindance
28.10.2013, 23:17
nie bijcie, ale nie wiem, gdzie to napisać :| mam małe pytanie. jak mogę znaleźć wszystkie swoje posty napisane na forum? normalna wyszukiwarka pokazuje mi tylko do 10 stron, a mi zależy na wszystkich.

Mroczny Pan Skromności
29.10.2013, 06:10
nie wiem. czy to pomoze w znalezieniu wszystkich postow, ale na pewno znajdziesz wiecej niz sto, bawiac sie ustawieniami wyszukiwania (http://forum.thesims.pl/search.php). np. ustaw na znalezienie postow dodanych rok temu i pozniej. chyba jest tez tak ze jak jest obojetna data to mozna ustawic zeby pokazywalo od najstarszego posta, czyli od pierwszego na forum. poza tym mozna ustawic sobie konkretne podforum, w ktorym chcesz znalezc swoje posty

Caesum
29.10.2013, 09:26
Na forum ustawiony jest pewnie limit ilości wyników na wyszukiwanie(domyślnie: 500). Można by spróbować znieść ten limit, ale nie wiem czy nie ma to przypadkiem związku z samym serwerem.

muffindance
30.10.2013, 21:14
okej, dziękuję :) popróbuję.

Lubie
31.10.2013, 16:25
http://i.imgur.com/OzN2ccq.png
serio ? to jakieś nowe ustawienia, czy po prostu błąd ?

EDIT: już jest OK, to był chyba chwilowy błąd

Kenny McCormick
05.11.2013, 15:53
Dzień dobry :3 Możecie już mnie od banować? (Kenny McCormic-05.11.2013-naruszenie prywatnosci)

motyka
05.11.2013, 16:01
ban zdjęty :)

Paździoch Menda Złośliwa
10.11.2013, 00:12
AUDYCJA ZAWIERA LOKOWANIE PRODUKTU

Tawariszu, administratorze, motyka.
Ja rozumiem reklamować jakieś serwisy mające na celu korzyść majątkową, ale serio? Wrzucenie linka z YOUTUBE i warn za to, bo jakiś znajomy chce kliknięcia "Fajne"? Takiego warna jeszcze nie miałam, złap je wszystkie, pokemon.
Regulamin znam niemal na pamięć, panie motyka. Albo sprecyzuj punkt 11 zasad ogólnych, albo się lecz. Bo jeszcze trochę a nie będzie można wrzucić żadnego obrazka z serwisu Facebook, albo linka do kawału na Joemonster (wszak tam też można dawać lajki i okejki). Pajacyk też zakazany?

PS: Ex-admin podziela moje zdanie

Björk
10.11.2013, 07:43
Po pierwsze - wyrażenie "albo się lecz" nie należy do przyjemnych, więc na przyszłość - daruj sobie takie wstawki proszę.

Po drugie, jestem pewna, że udostępnianie zdjęć na facebooku chorych dzieci i skatowanych zwierząt niczemu nie służy, bo mało jest portali, które przekazują tym chorym dzieciom i krzywdzonym zwierzętom realne pieniądze za udostępnienie ich zdjęć.
A Ty piszesz - nie wiem, co to za konkurs, nie wiem, o co chodzi, ale proszę klikajcie. Równie dobrze może chodzić o instalowanie wirusów, phishing albo jeszcze coś innego.

Po trzecie - fakt wsparcia znajomego jest godny polecenia, więc może najpierw określ, o co chodzi z klikaniem "lubię to" na jego filmiku, a później zastanowimy się razem, co robić dalej.

motyka
10.11.2013, 09:06
nikt Ci nie broni wstawienie linku i opisu konkursu do sygnatury, są też tematy, gdzie możesz wstawić taki link. bądź aktywna na forum, co zaimplikuje tym, że więcej osób zobaczy tę reklamę.

poza tym ostrzeżenie jest niepunktowane, czyli de facto mógłbym Ci wysłać PM - nie rozumiem tego szumu.

Paździoch Menda Złośliwa
10.11.2013, 13:12
@Bjorka:
Po pierwsze - mam trochę za dużo lat, żebyś mnie wychowywała.

Po drugie - tak, wyłudzanie danych i instalowanie wirusów przez Youtube. O czymś takim jeszcze nie słyszałam :) ja rozumiem, że Google ma wątpliwą politykę prywatności, ale znajdź mi kogoś bez konta u nich (gmail, blogger, youtube)

Po trzecie - po prostu pod jego filmikiem, z jego konta na youtube chce mieć jak najwięcej kliknięć "Fajne". To działa na tej samej zasadzie co "lubię to" na Facebook i wygrywa to zdjęcie które tych "lubię to" ma najwięcej. Co tu jest do określania? Zakładam, że piszę z ludźmi na tyle ogarniętymi, że nie muszę klarować takich rzeczy.

@sir motyka
Nie ma żadnego szumu, po prostu nie czaję usunięcia linku z filmu z serwisu Youtube. Pierdyliard takich jest w temacie "czego teraz słuchacie", gdzie też można klikać "Fajne" pod nimi, chociaż udziału w żadnym konkursie nie biorą i nikt się nie przysmolił o REKLAMOWANIE INNYCH SERWISÓW. Jak się prosi w imieniu znajomego o taką pierdołę to już jest be i łamanie regulaminu? W takim razie doprecyzuj ten punkt. Mnie to wali, ale może uchroni następnego usera od popełnienia tak karygodnego czynu.
Nie ja organizuję konkurs, więc nie będę go sobie do sygny wsadzała.

Amen, więcej luzu, bo Was normalnie nie poznaję.

motyka
10.11.2013, 13:51
tu nie chodzi o samo wstawienie linku z youtuba, a o to, że robisz kumplowi darmową reklamę na naszym forum, z której istnieje szansa, że odniesie realne zyski. to nie jest to samo, co "wstawię fajny filmik, obejrzcie, hahaha", tylko konkurs - ja dostrzegam różnicę. niech teraz wszyscy w offtopie zaczną reklamować swoje prace konkursowe, w końcu to taka pierdoła.

nie dostałaś żadnych punktów, nikt Ci nie pogroził banem, równie dobrze mógłbym usunąć posta bez Twojej wiedzy, na to samo by wyszło, wyluzuj

Paździoch Menda Złośliwa
10.11.2013, 14:39
I mniej-więcej to wystarczyło napisać, uwagę o wyluzowaniu zachowaj dla siebie, bo nawet jak mi wlepisz bana na pół roku z powodu Twojego widzimisię, to będzie mnie to obchodziło tyle co zeszłoroczny śnieg.

Lepiej uczyć się na cudzych błędach, niż własnych, dlatego trzeci raz proszę o doprecyzowanie punktu. Uchroni to nowicjuszy od takiej gafy, a Wy będziecie mieć mniej roboty. Same korzyści.
"zakazuje się również udostępniania prac konkursowych w innych miejscach niż wspomnianych wyżej"
Ctrl+C, Ctrl+V, nie przyczepię się o prawa autorskie.
=*

@down: to daj mi warna za obrażanie, niech Ci ulży.

motyka
10.11.2013, 18:14
tak samo Ty mogłaś zachować dla siebie uwagę o leczeniu, jak to leciało? "mam za dużo lat, żebyś mnie wychowywała". a zmianę regulaminu, oczywiście, przedyskutujemy

Björk
09.02.2014, 20:49
Kilka osób dostało bany za tzw. prowokację.

To długa historia.

Ale ogólnie - jest sobie grupa ludzi, którzy starają się "zabłysnąć" na forum złośliwością i sarkazmem. Nie wiem, komu chcieli zaimponować, ale w takiej atmosferze trudno się dobrze bawić.

Użytkownicy skarżyli się wręcz, dlaczego administracja nie reaguje na takie chamskie zaczepki i prowokacje. Te osoby wzajemnie się nakręcały nie wiedzieć czemu uważając, że bycie w konflikcie z "administracją" jest super.
A ja, jako członek administracji nie zamierzam z nikim być w konflikcie.
Starałam się rozładować sytuację mini konkursem, który miał sprawić by osoby, które za sobą nie przepadają trochę się poznały i zintegrowały.
Ale jak widać - nie pomogło to na długo. Niektórzy byli wręcz zniesmaczeni, że zamiast kolejnej kłótni na linii "forumowe gwiazdy" - administracja staram się zachęcić ludzi do wspólnej zabawy.
Razi mnie, że osoby, które zostały zbanowane nie starają się nawet traktować z szacunkiem innych ludzi. A sami wymagają szacunku i non stop uważają, że tylko oni mają rację. Zarzucają brak gotowości do dyskusji? Sorry - ale wypadałoby poważniej trochę zaczynać wszelaką dyskusję, a nie walić z grubej rury, często wręcz zakładając złą wolę administracji. Już na samym początku przystępowanie do ataku nie jest dobrą taktyką.
Kolejne wpisy w Księdze Skarg zaczynają się od "no chyba macie ból dupy", "no chyba Was pogięło". Gdy Cherrie popełniła błąd w liczeniu głosów, nawet nikt nie pomyślał, że po prostu mogła się pomylić.
O wiele fajniej jest napisać przecież "Czuję oszustwo, totalne oszustwo". Chyba tylko po to, żeby pokazać "ale ze mnie kozak, znowu dopieprzam komuś z administracji".
Temat ze "śmiesznymi rozmowami na gg" też służył niestety ostatnio głównie umieszczaniu zapisów rozmów, w których fajnie się pochwalić złośliwymi określeniami innych osób z forum. Najpierw ktoś wkleja rozmowę zaraz po poście Apokalipsy, w której widnieje określenie "Pinda od Biblii", a później tłumaczy - rozmawiałyśmy o jakiejś nieznanej nikomu zakonnicy. Naprawdę uważacie, że takie postępowanie jest w porządku? Chyba nie chcielibyście poczytać: "Cherrie sprawia, że chce mi się rzygać". I uwierzylibyście w wytłumaczenie, że miałam na myśli Cherry Coke?

To samo tyczy się tematu "Pozdrowienia" i dawanie wszystkim do zrozumienia - ach jak fajnie - siedzimy na konfach i się ze wszystkich nabijamy. I pozdrawiamy Kretynów, którzy nie są tacy fajni jak my.
Nie moim zadaniem jest Was wychowywać, ale "fajność" nie polega na tym. Zapewniam Was. A przynajmniej mi i kilku innym osobom, takie postępowanie wcale nie wydaje się fajne.

Kiedy wybuchła kolejna "wojenka" o rangę Matka Boska - oczywiście warto było się pokazać ze strony: ale ta administracja głupia, teraz będziemy raportować wszystko. Czy naprawdę uważacie to za poważne zachowanie?
Tak trudno zrozumieć, że dla kogoś postać Matki Boskiej jest ważna? Zresztą nawet sama Flo na początku to rozumiała. Dlatego ja z kolei nie rozumiem tej sygny "BŻOE" - czemu ma to służyć? Bo może ktoś zraportuje, że przekręcenie literek w słowie Boże rani jego uczucia religijne i będzie kolejny dym?
A później na fali będziemy się czepiać wszystkiego: bo pipa ciemności, bo apokalipsa, bo napisała kupa i wiele innych rzeczy.

A ponieważ uważam, że wszyscy użytkownicy forum stoją na tej samej pozycji, to nie widzę powodu dlaczego Modeste aka Perplexite za swoje prowokacje może dostać bana bo jest nielubiany przez większość osób z kółeczka, a z kolei te osoby mają być nietykalne.

Co do najbardziej przez Was uważanego za niesłusznego bana (tak sobie wyobrażam, że dla tych najbardziej "oburzających się") dla Rudzielca.

Ktoś zgłosił nam, że Rudzielec wykorzystała stworzonego przez kogoś sima i pokazała go jako swojego. Zasięgnęliśmy opinii osoby trzeciej, która potwierdziła, że oba simy mają identyczny kształt twarzy, oczu, ust, tylko lekko zmodyfikowany podbródek oraz kości policzkowe. Pytaliśmy Rudzielca o jej zdanie na ten temat, jednak jej odpowiedź nie była specjalnie merytoryczna.
Wynikało z niej, że wg niej osoba, która ją o to oskarża, to musi być ktoś, kto chce wykopać ją z forum, grzebiąc w starych sprawach. Ale przecież plagiat nie ulega przedawnieniu.

Dodatkowo, niestety często te osoby udowadniają, że nie warto nawet próbować się z nimi dogadać, bo zawsze będą się czepiać, chyba tylko dla zasady.
Dlatego też uważam, że zdecydowanie lepiej forum będzie funkcjonowało bez nich.
Przyjrzyjmy się też "Księgę skarg i zażaleń". Przypuszczam, że niektórym użytkownikom mogłaby się przydać, bo być może ktoś sobie niewinnie zażartował za zgodą innej osoby, a dostał za to ostrzeżenie.
Ale swoimi ostatnimi poczynaniami te najbardziej prowokujące osoby niestety udowadniają, że to się nie sprawdza.
Tutaj przytoczę Alcia i jego odwoływanie się, że zgłaszał multikonto brata.
Właśnie przejrzeliśmy temat i PW, ale niestety nigdzie nie znaleźliśmy takiej rozmowy.
A teraz zwracam się bezpośrednio do Alcia: co do Twojej troski o brata to nie IP jest zbanowane, ale Twoje konto, więc Twój brat, o ile konto ma już założone (a wnioskujemy, że tak po twoich postach) może bez problemu uczestniczyć w życiu forum. Jeżeli jednak z jego konta zaczną pojawiać się posty, w Twoim stylu... no cóż. Uznamy to za multikonto.
Więc po raz kolejny chyba czeka nas mydlenie oczu i wciskanie - to nie ja, to mój młodszy brat.
Szkoda tylko, że na tym cierpią inni. Bo jak wiadomo forum nie kończy się na kilku osobach i ktoś naprawdę może tego tematu potrzebować. I tutaj następuje przykra "odpowiedzialność zbiorowa". Za to pozostaje mi innych użytkowników przeprosić i na razie prosić o kontakt w inny sposób.
Z tego powodu księga pozostanie na razie zamknięta.
Być może przypisuję komuś intencje, których nie miał. Ale naprawdę już wcześniej się starałam i czym to nie skończyło? Niczym. Nadal Administracja jest zła i będziemy się z niej nabijać.

Jeżeli naprawdę bardzo się pomyliłam i te osoby nie są odpowiedzialne za ostatnie wojenki to przypuszczam, że bany niektórym się skończą, wrócą i nadal będą kontynuować działalność na forum.

Nie jestem z tych co się obrażają i mają fochy.
A jeżeli niestety tak to wyglądało, jak ja to spostrzegam to może wreszcie zapanuje tu porządek.

I proszę, nie zarzucajcie mi, że nie potrafię dyskutować, bo nie raz zdarzały się na forum niemiłe sprawy, a często nawet nie posuwałam się do dania ostrzeżenia. Myślę, że znajdzie się tu kilka osób, które to potwierdzą, że wiele spraw rozwiązałam z nimi poprzez prywatne wiadomości i nikt nie miał z tego powodu do mnie pretensji. Ale ponieważ nie jestem z tych, co chowają do kogoś urazę, nawet nie pamiętam, kogo te sprawy dotyczyły, ani czego dotyczyły. Może osoby, z którymi taka sytuacja miała miejsce same się zgłoszą i poprą moje słowa.
A tak a zakończenie dodam, że to nie jest zdanie tylko administracji. Kilkoro użytkowników także skarżyło się, że nie reagujemy mimo, że pod naszym nosem ktoś zachowuje się wręcz po chamsku. I niestety Ci użytkownicy także zauważyli, że głównymi prowokatorami na forum są: rudzielec, Flo, Alcioo i Fallen.

Nie zamierzam wprowadzać tego sposobu rozwiązywania konfliktów na stałe do swojego repertuaru.
Możecie czuć się bezpieczni

Björk
11.02.2014, 21:21
Dowiedziałam się, że niektóre osoby proszą o wyjaśnienie bana rudzielca w częsci "za plagiat".
Opiszę więc Wam sytuację:

Ktoś zgłosił, że jeden z simów wystawionych w temacie przez Rudzielca jest bardzo podobny do sima stworzonego przez Viperę.

http://i.imgur.com/jxgBIt1.jpg - na tym zdjęciu po prawej jest sim Rudej, po lewej sim Vipery.
http://imageshack.com/a/img703/4785/ma2v.gif - tutaj animacja nakładających się na siebie zdjęć obu simów.

Poprosiliśmy moją znajomą, która interesuje się simami o porównanie obu simów i dostaliśmy następującą odpowiedź:
"(...)to ta sama twarz z niewielkimi modyfikacjami. Podobieństwo dotyczy kształtu oczu, brwi i odległości między nimi, jak również nosów, ust, brody i całej żuchwy. Zasadniczą różnicą między nimi jest skin, makijaż oczu, fryzura i lekka zmiana w kształcie kości policzkowych".

MOIM ZDANIEM podobieństwo w kształcie oczu, ust, podbródka i brwi jest duże, jednak simy NIE SĄ identyczne.
Wyobraziłam sobie taką sytuację: Jeżeli miałabym talent do tworzenia simów i udałoby mi się zrobić perfekcyjną i identyczną jak w rzeczywistości simkę Miley Cyrus, a później zobaczyłabym, że ktoś ją pobrał, zmienił ciuchy i fryzurę oraz umieścił jako swoją - bardzo bym się kłóciła o to, że to ja pierwsza taką simkę stworzyłam. I mimo różnic w ubiorze oraz fryzurze uparcie twierdziłabym, że to plagiat.
Z drugiej strony - możliwe, że ktoś siedział, mierzył na trójwymiarowych modelach proporcje twarzy Miley i mógł simkę odwzorować z taką samą pieczołowitością, z jaką zrobiłabym to ja.

Nie wiem, jak to bywa z celebrytami z simowych FS. Możliwe, że oba simy były tworzone na tym samym szablonie twarzy, mają te same szablonowe usta i oczy. Nie będę przed Wami zgrywała wszechwiedzącej.
Szczególnie, że zarówno w The Sims 3, jak i w The Sims 2 tworząc sima klikałam pierwszą twarz, dawałam pierwsze oczy, nos itd. Więc moje simy siłą rzeczy są wszystkie do siebie podobne.

Tutaj pozwolę sobie zacytować kolejną osobą, która myśli podobnie:
Edycja twarzy w TS2 jest mocno ograniczona. Różnice między simami w jakichś 80% sprowadzają się do umiejętnego używania masek na twarz, makijaży itp. Zrobić kompletnie różne simy w TS2 samymi suwakami to naprawdę ogromna sztuka. Nie da się uniknąć podobieństw, simy zawsze będą podobne do siebie, głównie w środkowej części twarzy - oczy, nos. Każdy twórca ma jakiś swój znak rozpoznawczy, swój styl, ale prawda jest taka, że podobieństwo zawsze się znajdzie, to nieuniknione. Taka jest niestety ta gra. Bardzo łatwo kogoś oskarżyć o plagiat w tym wypadku.

Ponadto ta osoba, także pobrała sima stworzonego przez Viperę i po tym, jak zobaczyła go w Warsztacie (...)zaobserwowałam wtedy, że ta postać ma niesamowicie zdeformowaną twarz. Po prostu maksymalnie zmodyfikowaną. Do czego zmierzam? Do tego, że na podstawie simów Vipery nie ma możliwości stworzyć nowego sima. NIE MA. Nie da rady ich przerobić w żaden sposób, bo one są tak zdeformowane, że wszelka edycja twarzy jest już niemożliwa. Ruda nie mogła przerobić Leizara na swoje potrzeby, nie dałaby rady, nawet jakby się starała. To czysty przypadek, że te dwa simy są do siebie podobne.

Dostaliśmy takie zgłoszenie i nie możemy go ignorować, tylko dlatego, że dotyczy Rudzielca.
Bany dawałam ja, zmęczona atmosferą, jaka zaczęła tu panować.
I JA dałam rudzielcowi bana, nie za ten "plagiat" tylko inne sprawy wymienione w poście powyżej.
Jednakże biorę też pełną odpowiedzialność, za to, że opisałam sytuację z tymi simami.
A ponieważ ktoś mnie poprosił, by dopisać to do powodu bana i zrobiłam to - przepraszam.
Usuwam, bo Rudzielec w chwili obecnej nie ma nawet jak się obronić przed tymi oskarżeniami.
Nie będę na siłę się wybielała i udawała, że sprawy nie było - edytując posta powyżej.
Aczkolwiek wiedzcie, że ten niniejszy post jest MÓJ i nikt inny z administracji nie miał na niego wpływu.
Także biorę za niego pełną odpowiedzialność.

Podsumowując:

Simy są podobne, ale nie identycze i może być to celowe działanie, ale może być to zwykły zbieg okoliczności.

W atmosferze wzajemnej niechęci i nagromadzonych trudnych emocji - nie widzę sensu ciągnięcia tej sprawy dalej.
Być może osoba, która zgłosiła tą sprawę - poczuje się urażona, że nie jest jasno powiedziane "to plagiat".
Być może Rudzielec i jej sympatycy również pozostaną urażeni, że nie jest jasno powiedziane "Rudzielec jest niewinna".

Nie otworzę dyskusji na ten temat, bo wyobrażam sobie, że część osób napisze: "Rudzielec jest niewinna", część "Rudzielec jest winna", a część prawodpodobnie nawet się tym nie zainteresuje i nie przyjrzy sytuacji.
A mam już dość wybuchających kolejnych kłótni.

Jeżeli wyciągniecie jakieś wnioski z tej sytuacji - proszę - zachowajcie je dla siebie, bo i tak w chwili obecnej wydaje mi się, że nikogo do niczego nie przekonacie. Mówię tu o obu stronach konfliktu.

Nie zdejmę banów nikomu. Tak, jest to wykorzystywanie pozycji Administratora. Nie będę temu zaprzeczać. Nie będę tez udawać, że mam jakieś niezbite dowody na "winę" zbanowanych.
"Winę" napisałam w cudzysłowie, ponieważ wedlug mnie tu nie chodzi o winę. Chodzi o intencje i emocje pomiędzy niektórymi użytkownikami.
Ale nie widzę możliwości dogadywania się kogokolwiek z kimkolwiek, skoro tak wiele spraw narosło i każdy zakłada, że tylko on ma rację.
Dodatkowym argumentem niechaj będzie ban Perplexa. Nie jest tak popularny, jak Rudzielec, więc jakoś nikt się nie wstawia za nim, że to strasznie niesprawiedliwe, że dostał bana za zakłócanie spokoju na forum.
Więc proszę - nie piszcie do mnie - odbanuj rudzielca i Alcia. Taką decyzję podjęłam. Wydaje mi się, że inaczej się nie da.
Że tak brzydko powiem - różne sprawy będą się ciągnęły, jak "smród po gaciach" i chyba już na zawsze pozostaną podłożem konfliktów. Wybrałam "mniejsze zło".

A chyba tylko po to, żeby sama sobie zaprzeczyć, byście zobaczyli, że także zmieniam zdanie: możliwe, że za rok wyjdzie na jaw, że za wszystkimi konfliktami stoi tak naprawdę niewidoczny użytkownik xsimka759x, który podburzał wszystkich przeciwko sobie. Może się także okazać, że naprawdę źle dobierałam osoby do administracji i to one w gruncie rzeczy strasznie mieszają.
Może się okazać tysiące różnych rzeczy - jak to bywa w życiu.
Jednakże bany zostają, Księga skarg i zażaleń pozostaje zamknięta, a każdy kto upubliczni rozmowy z gg, albo będzie robił jakieś sugestie, że ktoś kogoś gdzieś obgaduje zostanie w zależności od kalibru sprawy ukarany w odpowiedni sposób.

Proszę też o niepisanie "petycji" "ŻONDAMY UWOLNIENIA SKAZANYCH" - bo kolejnej prowokacji po prostu nie zniosę.

Nie zamykam się na dyskusję. Nie zależy mi na tym, by kłócić się z kimkolwiek, ale zarówno ja, jak i wiele użytkowników forum potrzebujemy spokoju.

Dlatego podjęłam decyzje takie, jakie podjęłam.

xheyanna
03.11.2014, 22:54
Na wstępie dodam, że nie wiem czy powinnam napisać o tym tutaj, czy w drobnych naprawach, ale że chodzi o regulamin to postanowiłam napisać tutaj. Kwestię, o której chcę powiedzieć, poruszyłam już w wiadomości prywatnej, którą napisałam do Libby w odpowiedzi na warna za nieregulaminowe zdjęcie (640x640-typowe instagramowe) w temacie "Wasze zdjęcia". Dodam też, że wiem, że to błahostka i czepiam się o takiego warna itp, ale jednak pewnie nie ja jedna dodaje w tym dziale zdjęcia prosto z instagrama i pewnie nie ja jedna dostaję warna.

Regulamin mówi, że maksymalny rozmiar zdjęcia to 800x600 lub 600x800, a ja się pytam gdzie tu sens, skoro dodając zdjęcia 640x640 popełniam, tak jakby, jakiś znaczący błąd, że dostaje warna.
Patrząc na to zdjęcie perspektywy 800x600 mieszczę się w jednej kategorii, w drugiej już nie. Patrząc przez pryzmat 600x800 nie spełniam z kolei pierwszej, ale drugą już tak. Moje zdjęcie 640x640 w takim razie nie powinno zaburzać układu forum, dlatego pytam też, dlaczego nie po prostu 800x800? Rozumiem,że np. te 801 mogłoby już przeszkadzać, ale skoro z jednej strony mieszczę się w szerokości, ale nie mieszczę w wysokości, a z drugiej strony na odwrót to czy nie lepiej po prostu dać 800x800 i oszczędzić wszystkim warnów? No chyba, że to tylko ja popełniam taki błąd to ok, widocznie tylko ja nie potrafię się dostosować.

Podsumowując, występuję z propozycją zmiany wielkości regulaminowego zdjęcia z '800x600 lub 600x800' na '800x800' lub chociaż wytłumaczenie dlaczego tak być nie może, bo tak jak mówię, a w zasadzie piszę, wydaje mi się to co najmniej dziwne, chyba że to po prostu późna pora tak na mnie działa i myślę jakoś dziwnie i coś omijam w swoim rozumowaniu tego problemu.

Björk
03.11.2014, 23:22
Hej
Mi różne inne zdjęcia rozjeżdżały forum, ale słyszałam też to od kilku innych osób.
A możesz tutaj, za moim przyzwoleniem, wrzucić zdjęcie 640 x 640?
Chciałabym zobaczyć, jak wygląda i jak długo się wczytuje.
To też jest dość ważne, bo niektórzy nie mają super szybkiego internetu.
Stąd takie ograniczenia powstały.

Ps. i czekam na wypowiedzi innych, czy taka zmiana w regulaminie w ogóle byłaby potrzebna, czy chodzi tylko o jedno zdjęcie, którego rozmiar można zmniejszyć w programie graficznym.

Liv
04.11.2014, 07:57
Ja jestem za. Nie wiem, jak moge to uzasadnic, ale zmiana wydaje sie sensowna ;D Mojemu super wolnemu internetowi na telefonie i tak nic juz nie pomoze :p

Caesum
04.11.2014, 08:20
Zgadzam się. Jak na mój gust w regulaminie powinno być po prostu, że maksymalny rozmiar to 800x800. Wszelkie wariacje mieszczące się w tej rozdzielczości powinny być również dozwolone.

xheyanna
04.11.2014, 12:07
Faktycznie mogłabym zmniejszać rozmiar itp, ale jestem leniwym typem człowieka i po co sobie komplikować życie zapisywaniem na kompie, zmniejszaniem, linkowaniem itp. skoro publikując już zalinkowane zdjęcie, jednoczesnie, tak jakby, spełniam i nie spełniam wymagań regulaminu o całe 40 pikseli w którąś ze stron? :P

Jak tylko będę na komputerze to wstawię przykładowe zdjęcie, no chyba, że komuś chciałoby się to zrobić przede mną :)

Charionette
04.11.2014, 12:31
Ok, wrzucę tutaj jedno zdjęcie w trzech wielkościach:

600x600
http://i58.************/2db31hv.png

700x700
http://i61.************/ejaff8.png

800x800
http://i58.************/ixz2up.png

Które z nich wczytuje się dosyć szybko?

Mroczny Pan Skromności
04.11.2014, 16:31
Mi każde się wczytało od razu, ale mam teraz pełny zasięg więc trudno powiedzieć. Ważne, że żadne z nich nie rozjeżdża forum, dlatego jestem za wprowadzeniem jednego maksymalnego rozmiaru ;)

Hebe
04.11.2014, 16:48
Mi zdjęcie 800x800 wczytało się szybciej niż 600x600 :P Również jestem za pomysłem xheyanny.

xheyanna
04.11.2014, 17:40
o, dzięki Charionette za wyręczenie mnie, i tak jak Skromnemu Panu Mroczności, u mnie wszystkie były od razu. Cieszę się, że sporo użytkowników forum popiera mój pomysł :)

Pink Panther
04.11.2014, 18:07
To 800x800 rozjeżdża na telefonie, ale minimalnie. I mi też wczytały się chyba od razu wszystkie :D

Lubie
04.11.2014, 18:41
To 800x800 rozjeżdża na telefonie, ale minimalnie. I mi też wczytały się chyba od razu wszystkie :D

A 800x600? A 600x800? :D

Ja jestem całkowicie za pomysłem >D (sygny też można by było do 800 powiększyć, bo też by nie rozjeżdżały :D )

Caesum
04.11.2014, 18:44
Nieee, nie sygny. Chyba że tylko szerokość. Nienawidzę jak na forach sygny są większe niż treść samych postów. ;x

Lubie
04.11.2014, 18:46
Tak, chodzi mi o szerokość, bo wysokość jest dobra.

Pink Panther
04.11.2014, 18:47
A 800x600? A 600x800? :D

Faktycznie xD

Nie przesadzajmy z sygnami, bo się zrobi syf w tematach :x

La Tortura
04.11.2014, 20:36
ja uważam, że heyanana ma dobry pomysł.

Paździoch Menda Złośliwa
06.11.2014, 11:24
Z tymi kwadratami jedyne co mi nie pasuje to przejrzystość - na ekranie 1366x768 (teraz to chyba taka standardowa rozdzielczość) zdjęcie 800x800 trzeba przewijać, żeby je obejrzeć. Najlepiej się prezentowało 600x600.

Ogólnie jestem za zmianą tego zapisu i dopuszczeniu rozmiaru 800x800 ale może warto dodać adnotację, że najbardziej przejrzyste zdjęcia w kwadracie są w rozmiarze 600x600. Dla komfortu innych użytkowników, wszak pokazujemy zdjęcia im, nie wrzucamy ich na forum dla siebie, więc dobrze o tym pomyśleć.

edit: w kwestii rozmiarów to luźna propozycja z mojej strony - avatary 150x150. Tragedia, czy do zrobienia?

Malfurion
06.11.2014, 12:59
Z tymi kwadratami jedyne co mi nie pasuje to przejrzystość - na ekranie 1366x768 (teraz to chyba taka standardowa rozdzielczość) zdjęcie 800x800 trzeba przewijać, żeby je obejrzeć. Najlepiej się prezentowało 600x600.

Dokladnie. Rowniez dzialam na tej rozdzielczosci, swoja droga troche dziwna, no ale... Dlatego jestem za tym co mowi Pazdzioch, aby dopuscic rozmiar 800x800 na forum, jednak rowniez dac wzmianke o ewentualnym problemie z przejrzystoscia.

edit: w kwestii rozmiarów to luźna propozycja z mojej strony - avatary 150x150. Tragedia, czy do zrobienia?

Ten problem byl juz poruszany i z tego co pamietam, to Bjork byla stanowczo na nie ;P

Björk
06.11.2014, 13:26
Bo nie wiadomo na jakich serwerach stoimy i czy forum nie będzie w nieskończoność wczytywało awatarów na stronie :D

xheyanna
07.11.2014, 14:35

Rozumiem o co chodzi i zgadzam się, że 800x800 trochę ciężko wygląda, ale podtrzymując swoje stanowisko, już obecnie dopuszczony jest rozmiar 600x800, więc tak czy inaczej przewijać trzeba :P

Orbit
13.12.2014, 19:41
Chciałabym powiedzieć o screamerach. Że na przykład ktoś coś takiego wrzuca i może nawet mieć zawał. Co wtedy? Czy admini nie powinni karać za takie coś?

konformistyczny lodzik
13.12.2014, 20:03
Chciałabym powiedzieć o screamerach. Że na przykład ktoś coś takiego wrzuca i może nawet mieć zawał. Co wtedy? Czy admini nie powinni karać za takie coś?

nie chcę robić spamu, ale osobiście nie spotkałam się jeszcze ze screamem na tym forum, a jakieś dwa lata tu siedzę... więc?

Orbit
14.12.2014, 16:56
nie chcę robić spamu, ale osobiście nie spotkałam się jeszcze ze screamem na tym forum, a jakieś dwa lata tu siedzę... więc?

Ale gdyby się pojawił, to chyba nie ucieszyłabym się specjalnie. Nie lubię ludzi którzy robią krzywdę innym, ale screamer może poważnie zaszkodzić. Mam w nosie że to kogoś bawi, ale jak ktoś dostanie zawału lub gorzej to nie będzie mu do śmiechu.

Lubie
14.12.2014, 17:19
Ale tego nie było, nie ma i nie zanosi się by było. "Co by było gdyby..."
Wydaje mi się, że jak takie coś się pojawi, to admini odpowiednio zareagują i nie potrzeba drążyć tematu. :)

Liv
14.12.2014, 17:39
Lol, i to jest w Księdze skarg i zażaleń?! :O

Nie stwarzajcie problemów tam, gdzie ich nie ma.

Tyle na temat.

Paździoch Menda Złośliwa
14.12.2014, 19:45
był raz, sto lat temu i z ostrzeżeniem.

Ktoś tu najwidoczniej próbuje zaistnieć

Charionette
14.12.2014, 20:05
Ale gdyby się pojawił, to chyba nie ucieszyłabym się specjalnie. Nie lubię ludzi którzy robią krzywdę innym, ale screamer może poważnie zaszkodzić. Mam w nosie że to kogoś bawi, ale jak ktoś dostanie zawału lub gorzej to nie będzie mu do śmiechu.
Jak się coś takiego pojawi od razu odpowiednio zareagujemy.
Mam nadzieję, że moja wypowiedź rozwieje wszelkie wątpliwości ;)

La Tortura
25.12.2014, 22:08
Nie wiem czy piszę to w dobrym temacie, ale chyba ta :|

Dostałam dziś warna za napisanie 'zgadzam się z lodzikiem i lepkimi paluszkami'. I okay - w regulaminie jest, że takie posty są złe.
Tylko, że spójrzcie na to z innej strony. Piszę posta "chcę zmienić parę". Krok drugi - wyskakuje jakas osoba i krzyczy "tylko jedna osoba chce zeby zmienic pare!!!11oneone". Okej. Wtedy pojawią się dwie osoby i napiszą, że popierają osobę nr 1 i chcą zmienić te pary, ale wtedy dostaną warna. Więc jak mamy wyrazić nasze poparcie dla jakiejś osoby? Pisać argumenty, które już zostały podane i powtarzać po poprzednikach - bezsensu...
Pomyślcie co by z tym zrobić, bo to naprawdę uciążliwe. Szczególnie wtedy, gdy liczy się zdanie większości, a nie jednostek. Bo ja nie widzę przyszłości dla dalszych dyskusji...

E: co by nie było - nie czepiam się samego faktu dostania warna :fun:

Caesum
25.12.2014, 22:12
Ja tam nie widzę problemu, albo popierasz zdanie argumentami, dlaczego się zgadzasz, albo nie piszesz nic. Admini dobrze robią.
Administracja mogłaby za to najpierw dać warna neutralnego, żeby przypomnieć o takiej konieczności, a dopiero przy powtarzaniu się takiej sytuacji wlepić normalnego.

konformistyczny lodzik
25.12.2014, 22:14
Ja tam nie widzę problemu, albo popierasz zdanie argumentami, dlaczego się zgadzasz, albo nie piszesz nic. Admini dobrze robią.

rozumiem, że ten punkt regulaminu jest po to żeby nie było spamu, tak?
to jeszcze większy spam robi się, gdy przepisujemy to co osoba wyżej

poza tym, Ata dała tu kiedyś pomysł - coś takiego jak ''like'' z FB
jeżeli zgadzasz się z postem, dajesz lajka, po sprawie

La Tortura
25.12.2014, 22:15
Szlachcic, ale jeśli jedna osoba wypowie się na dany temat i wyczerpie argumenty, wyskoczy jakiś pan X i powie "dla jednej osoby nic zmieniać nie będziemy" to wtedy ja np. chciałabym napisać, ze zgadzam się z tą osobą, by przykładowo administracja, organizator, ktokolwiek wiedziałby, że takie samo ma więcej niż jeden user.

poza tym chyba sam wołałeś o "lajki" na forum, chyba ze mi pamięć szwankuje hah

Caesum
25.12.2014, 22:18
Wołałem o lajki, ale nie da się ich zrobić więc trudno. Pisanie tekstów typu "zgadzam się" bez żadnego rozwinięcia nie ma jednak sensu, zbędne marnowanie miejsca. Jeśli administracja wypowie się, że "dla jednej osoby nic zmieniać nie będziemy", no to wtedy oczywistym jest, że można napisać posta dopingującego użytkownika, ale jeśli nie ma takiej potrzeby to nie ma powodu by pisać w/w posty.

EDIT: Tzn, nie wiem jak z lajkami tak tbh. Kiedyś była reputacja, można by to włączyć znowu, ale coś nie widzę w tym kierunku żadnych działań.

Malfurion
25.12.2014, 22:33
kl, koniec koncow, to nie ma sensu. Przy systemie reputacji widac w profilu kto, ile "lajkow" zebral i za co, tutaj jest to tylko i wylacznie post. Nie mam nic przeciwko ( i przedewszystkim nie lamiesz regulminu (o ile wymiary sie zgadzaja i wrzucasz je z swojej stronki ;P)) bys sobie w taki sposob wyrazala swoje zdanie, ale w ogolnym rozrachunku nie kazdemu bedzie sie zwyczajnie chcialo wrzucac takie zdjecia. Potrzeba czegos uniwersalnego :)

@edit widze, ze posty poszly do kasacji :D

Rainbow
25.12.2014, 22:47
browary próbowałyśmy wprowadzić, nie dało sie bo nie mamy FTP, a reputacji nie dało się podzielić tak, zeby były same "plusy" [chyba ze nie jestem wtajemniczona]. jeszcze się coś pomyśli, ale cierpliwości... :fsad:

Ata - problem został przedstawiony, nie ma sensu pisać kilku postów o treści "zgadzam się". przyjdzie Pink, wypowie się, wtedy się dogadacie co do zadania/regulaminu. bo jak na razie w tamtym temacie jest jedna, wielka prywata.

La Tortura
25.12.2014, 22:49
czyli znowu jesteśmy w czarnej dupie, bo nikt nie ma uprawnien :| ...
w takim razie życzę powodzenia w tym myśleniu, i chyba tyle :/

Liv
27.12.2014, 10:28
Chciałam się zapytać, dlaczego dwa razy zniknął mi "lajk" przy poście?
Chodzi o tego posta (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1841141&postcount=74550). Skąd wiadomo, że nie dostałam go za ładnie wykonane zdjęcie? (= moja twórczość)

konformistyczny lodzik
27.12.2014, 10:32
Chciałam się zapytać, dlaczego dwa razy zniknął mi "lajk" przy poście?
Chodzi o tego posta (http://forum.thesims.pl/showpost.php?p=1841141&postcount=74550). Skąd wiadomo, że nie dostałam go za ładnie wykonane zdjęcie? (= moja twórczość)

wszystkim usunęły się chyba lajki, tzn. wróciły do pozycji wyjściowej.
ja też mam 10, bo zniknęły ;)

Liv
27.12.2014, 10:38
No dobra, tylko że taki "reset" był dwa razy!
To było tak, że miałam 11 przed pierwszym "resetem", więc ten ktoś widząc, że stary lajk przepadał, dał go jeszcze raz. I ponownie go wcięło :|

Caesum
27.12.2014, 10:39
U mnie też zniknęły ostatnie prawie wszystkie lajki, więc coś musiało być robione. Ostatni lajk mam z 2013 od Bjork, a jeszcze wczoraj Apo robiła mi przy testach burdel w logach lajków.

Liv
27.12.2014, 10:42
Wczoraj... Ale tego ponowionego lajka dostałam dzisiaj ok. 2 w nocy :|
Wgl czemu masz tylko 1 punkt? :D

Caesum
27.12.2014, 10:45
Ktoś pewnie uruchomił przeliczenie reputacji i dał jako wartość wyjściową 0 punktów zamiast 10. Apo pousuwała mi reputację z 2007-2013 i w związku z tym teraz mam tylko jeden punkt.

Lubie
27.12.2014, 11:28
Liv, ja tez dostalem reputacje o 2 w nocy, ale nadal ja mam. czyli to musialo byc usuwane recznie imo.

Meryam
27.12.2014, 12:58
Nie wiem czy dobry temat, ale
http://static.tumblr.com/usjafj7/wPCnh8rwe/untitled-1.png
Da się coś z tym zrobić?

Lubie
27.12.2014, 13:01
cw, gdy masz włączonego ad blocka, wyglada to tak. gdymasz reklame, logo wpasowuje sie do forum. (przynajmniej u mnie tak jest)

Caesum
27.12.2014, 13:07
Autor musiałby poprawić kryształki, żeby były całe. Dopiero wtedy będzie naprawdę ok.

Shiver
27.12.2014, 13:07
Ja mam adblocka i wystaje tylko malutki fragmencik tego kryształka, o tak: :|
http://imgur.com/vzfZASC

Meryam
27.12.2014, 13:11
Bez AdBlocka mam to samo.
Myślę, że to nie kwestia AdBlocka, ale rozdzielczości. Trzeba by zrobić tak, żeby logo forum albo dopasowywało się do każdej rozdzielczości, w co wątpię żeby się dało zrobić, albo tak jak napisał Szlachcic, uzupełnić wszystkie kryształki.

Pink Panther
27.12.2014, 13:15
Ej, tak sobie myślę, że może można by zrobić te kryształki do samego dołu, całe tło? Chociaż ja jestem trochę bezguście, więc nie wiem, jak to będzie wyglądać xD Ewentualnie te w tle mogłyby być trochę bardziej przezroczyste, żeby oczu nie męczyły.

Lubie
27.12.2014, 13:15
bez ad blocka (http://i.imgur.com/V6RuIFP.jpg?1) oraz z ad blockiem (http://i.imgur.com/1qDdFmF.png?1)

wiem, że nie tylko ja mam tak, że się dopasowuje.

Meryam
27.12.2014, 13:19
Kaczuszka - na pierwszym screenshocie, gdzie widnieje reklama, jest przestrzeń między samymi kryształkami, a forum, więc też nie jest tak jak powinno ;)

LepkiePaluszki23
06.01.2015, 07:54
Mam pytanie. Czy to http://zapytaj.onet.pl/Category/029,014/2,6109593,The_Sims_2__Jak_zrobic_lodz.html
Nie jest plagiatem tego:
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=37944

@down: U mnie również się nie wyświetla obraz.

Meryam
06.01.2015, 08:51
(obrazek ze strony:forum.thesims.pl)

Teoretycznie nie jest plagiatem jeśli jest podany tzw. credit, ale tu uwzględniono tylko credit do obrazka (który u mnie się nie wyświetla :|), więc można to podciągnąć pod plagiat.

LepkiePaluszki23
06.01.2015, 09:02
Tekst jest prawie identyczny, tylko poszczególne zdania zostały zmienione.

Meryam
06.01.2015, 09:47
Co nie ma wielkiego znaczenia, bo nawet jeśli tylko część tekstu jest taka sama, to i tak jest to plagiat.
Tylko pytanie... co w związku z tym? Nie żeby coś, ale nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek z forum był w stanie zrobić coś z plagiatem poza forum ;)

LepkiePaluszki23
06.01.2015, 09:47
Ja już zgłosiłem to i podałem link do oryginału :)

Liv
06.01.2015, 09:51
Administracja ma prawo zażądać usunięcia tego ze strony onetu.

konformistyczny lodzik
06.01.2015, 11:24
Administracja ma prawo zażądać usunięcia tego ze strony onetu.

Wyczuwam gównoburzę poza forum!! :hihi:

Jak dla mnie plagiatowanie czegokolwiek na forum czy poza nim to tylko i wyłącznie odebranie sobie swojego dobrego imienia i zwyczajne poniżenie się ;D

trzymam kciuki za Adminów :lovers:

La Tortura
06.01.2015, 14:16
Jak wszyscy już wimey, całkiem niedawno powstała ankieta o naszej gazetce. Z tego co widziałam wypowiedziało się dużo osób. Chciałabym, by ktoś z gazetki napisał co z tej ankiety wynikło i czy zamierzacie wyciągnąć z niej jakieś wnioski, czy zrobiliście ją tak dla picu. :lovers:
pozdrawiam cieplutko :)

@down dzięki za odpowiedz! w takim razie czekamy (choć może być ciężko wyciagnąć coś z opinii typu "spoko, fajnie". mimo to mam nadzieje, żę sobie poradzicie :love:)

Liv
06.01.2015, 14:35
Ata - właśnie nad tym pracujemy. I - zapewniam Cię - nie robimy NIC dla picu :>

Caesum
06.01.2015, 15:40
Ten poradnik jest już tak stary i popsuty, że ja, autor, uważam, że nie ma powodu by się tym przejmować. Mogę nawet na dniach zaktualizować i poprawić poradnik na forum, ale nie warto wyciągać brudu z tak podrzędnego community jak onet.pl - i to jeszcze z 2010 roku. Ba, mam wrażenie, że poradnik był zrobiony na podstawie jakiejś angielskiej wersji, choć może myli mi się z poradnikiem domku na drzewie.

Radziłbym raczej polować na wszelkie objawy plagiatu fotostory lub OJSG.

La Tortura
20.01.2015, 18:31
zaaa co mam baaaaanaa?

e: zaktualizowaliście, a teraz powiedzcie mi przy jakim konkursie oszukiwałam i jak ;p

konformistyczny lodzik
20.01.2015, 18:48
ja też bym chciała wiedzieć, który konkurs według was został oszukany...

@edit: jakie multikonta...?

Liv
20.01.2015, 18:59
oszukiwanie przy konkursach
Oszukiwać przy konkursach może co najwyżej jeden z dwóch organizatorów w tajemnicy przed tym drugim.

Gdzie jakieś nicki przy multikontach KL?
Już nawet pomijając to, że nie podoba mi się ta ostatnia fala banowania jednych z aktywniejszy userów... Jakie macie dowody na te ich przekręty? Bo, szczerze mówiąc, nie mam pojęcia (z punktu widzenia logiki i moich własnych obserwacji), po co Ata i KL mieliby oszukiwać, no i przede wszystkim gdzie :|

LepkiePaluszki23
20.01.2015, 19:46
A moglibyście upublicznić, jeżeli taka możliwość jest pokazać te multikonta, lub oszustwa przy konkursach?
Ps: Od siebie chciałbym przeprosić za zamieszanie z konkursem, wiem, ze przez to konkurs został zawieszony, ale możecie mi wierzyć lub nie miałem ważniejsze sprawy na głowie (szkoła, poprawy na lepsze oceny, bo chcę mieć lepszą średnią nie nie jestem zagrożony). Nawet teraz na forum pojawiam się na dosłownie 5 minut, bo nie starcza mi czasu. Jeszcze raz chciałbym przeprosić.
To tyle ode mnie. Dziękuję
Pozdrawiam.

La Tortura
20.01.2015, 20:05
Miałam się nie wypowiadać, ale rozmowa prywatna z Rainbow Potato nie przynoszą skutków i niestety nie możemy się dogadać.

Dowodami są podesłane przez Meryam screeny, oczywiście podrobione. Są na nich randomowe nicki (które mają być nazwami członków konfy) i pasy do konta Daro Lodziaro. Założyć konto na gg, zrobić konfe, wypisywać głupoty, zmienić nazwe na "gacior" i "alcio", a potem ustawić date na komputerze na 25 września - to może zrobić każdy. Jeszcze łatwiej jest taką rozmowę zmontować w photoshopie, a każdy wie, że Meryam potrafi obsługiwać ten program bardzo dobrze. Owa userka ma również powód, żeby nas wrabiać. Można było zauważyć jej niechęć to nas w różnych tematach np. w offtopie, gdzie z całych sił staraliśmy się ją ignorować, jednak na nic to się zdało.
Oszukiwaliśmy w konkursach ponieważ wiedzielismy, która praca jest która? (przepraszam, nawet nie wiedzieliśmy, głosowaliśmy na osoby, które jak się potem okazało były naszymi znajomymi). Zauważmy również, że nie trudno jest rozpoznać, która praca jest czyja - Lubiego można poznać po charakterystycznej obróbce w PS'ie i użytych dodatkach, lodzik używa ciągle tego samego filtru co większość userów zauważyła w Bitwie o Sima.
Przypomnijmy sobie również jak było z kontem Połówki w 2012 roku. Nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że nie mój znajomy nie może znać hasła do mojego konta. Nawet hipotetycznie - jeśli znaliśmy passy do Dara Lodziara, to nadal nie jest nasze konto.

Chciałabym się odnieść do postawy administracji. Obie z lodzikiem staramy się rozbujać to forum, jesteśmy jednymi z aktywniejszych userów. Bierzemy udział w konkursach, niektóre nawet udalo nam się wygrać UCZCIWIE. Zakładamy tematy, udzielamy się w działach. Staramy się iść na rękę administracji, a kto jak kto, ale Apo powinna o tym doskonale wiedzieć. (bo może nie wszyscy wiedzą ale mała wpadka administracji mogła spowodować ogromną afere na FTS). My postanowiłyśmy się do tego nie mieszać i iść administracji na rękę, ale jak widać nikt tego nie potrafi docenić. Wystarczy jeden fałszywy screen i userzy, którzy są jednymi z aktywniejszych na tym forum dostają perma z miejsca.

Dzięki Livka za mądre słowa i za wsparcie, choć wątpie żebyśmy ja i lodzik wyszły na swoje w tej dyskusji, wątpie że nasze bany znikną, choć warto spróbować. ;p
Jak widać screeny Meryam są niepodważalne.

Jeśli administracja chce to pokażcie te screeny, które są tak wiarygodne.

Ps, Apo pamiętam afere gdzie Perplex dawał screeny na Ciebie i tamte jakoś się nie liczyły i nie były brane pod uwagę. Szkoda, że tak szybko o tym zapomniałaś.

alpherainn
20.01.2015, 20:11
Tak tak, wtrącam się, ale nie mogę inaczej, proszę wybaczyć.
Według mnie opieranie podejrzeń, dośc poważnych, biorąc pod uwagę regulamin forum, na podstawie jednego screena, lub kilku, od tego samego użytkownika jest dość... ryzykowne, z tych powodów o których powiedziała Ata - prywatne konflikty, gęta atmosfera pomiędzy użytkownikami biorącymi udział w sporze, A już najgorszym posunięciem jest wlepienie bana, bez jakiejkolwiek próby logicznej dyskusji w kierunku osiągnięcia porozumienia (jeśli takie się pojawiły, proszę uznać poprzednie zdanie za nieaktualne xD)

LepkiePaluszki23
20.01.2015, 20:11
A kaczuszka za co zbanowany?? :O

xheyanna
20.01.2015, 20:12
mój sens wchodzenia na to forum zanika :C w sumie jak już banujecie całą Konfe, to pewnie i na mnie przyjdzie pora... chyba nie znam dnia ani godziny

konformistyczny lodzik
20.01.2015, 20:12
A już najgorszym posunięciem jest wlepienie bana, bez jakiejkolwiek próby logicznej dyskusji w kierunku osiągnięcia porozumienia (jeśli takie się pojawiły, proszę uznać poprzednie zdanie za nieaktualne xD)

Już czwórka naszych znajomych jest zbanowana :) pomijam Rudą i Altka, którzy dostali bany jakiś czas temu, oraz FresHa który ma bana czasowego :)

alpherainn
20.01.2015, 20:15
Jedyne o co mogę prosić administrację, jako użytkownik, to konkrety - lista multikont, tak jak pisała Livka, a także konkretne konkursy, najlepiej z wyjaśnieniem "dlaczego". Ewentualnie można napisać list, odezwę do użytkowników autorstwa administracji - dlaczego tak się dzieje, plus konkretne podstawy do takiego działania.
To chyba dośc dobre podejście do sprawy.

Chwalisława
20.01.2015, 20:18
Aha? Czy mogłabym chociaż wiedzieć, co OSTATNIO zrobiłam, że zostałam zbanowana?

LepkiePaluszki23
20.01.2015, 20:19
Chwalisława odsyłam tutaj:http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38324

Chwalisława
20.01.2015, 20:21
OSZUKIWANIE W KONKURSACH?! no proszę... ciekawa jestem gdzie macie jakiekolwiek dowody.

edit: no właśnie...

Słodki Pan Ciastek
20.01.2015, 20:33
To forum schodzi na psy. Codziennie banowana inna osoba. Dzisiaj (jak zresztą widać w temacie) poszło ich kilka. Jak wiadomo konfa była autorem wielu gównoburz, ale wiele razy zachowali się całkiem spoko jak naprzykład w sytuacji wspomnianej przez Atę. Wszem i wobec chciałbym przypomnieć, że Meryam również należała do konfy i wiele razy w niej otwarcie działała. Skoro przez taką osobę z pseudo czystm sumieniem dzieje się tyle złego to radzę ją w pełni "przeszukać". Jak sądzę było to jedyne oskarżenie więc bez przesady. Banowane są osoby, które obecnie jako jedyne próbują zrobić coś zabawnego na forum. Jeśli te bany nie zostaną wycofane to proponuje również udupić Meryam, która właśnie robi to osobom, do których należała, a teraz ucieka jak pies od jeża...

Lubie
20.01.2015, 20:35
z mojej strony tylko tyle, ze takie gowna wychodza, jezeli bardzo dojzale osoby wywlekaja sprawy osobiste na publicznosc, próbując odegrac sie na osobach w kazdy mozliwy sposob, ktore je skrzywdzily. pozdrawiam :)

Fallen
20.01.2015, 20:35
Ohoho, no to nieźle, jeden screen i prawie cała konfa zbanowana - nie mówiąc już o tym, że to jedni z najaktywniejszych userów na tym forum. Też z chęcią zobaczyłabym te ML, bo ban bez konkretnych dowodów to takie troche nie fair zagranie.
Co do oszustw w konkursie, też byłoby dobrze, gdyby jakiś admin się wypowiedział w tej sprawie i wyjaśnił, a nie tak po prostu banuje. Przecież takiego screena można bardzo łatwo podrobić i do tego wcale nie są potrzebne wielkie umiejętności.

alpherainn
20.01.2015, 20:36
OSZUKIWANIE W KONKURSACH?! no proszę... ciekawa jestem gdzie macie jakiekolwiek dowody.

(...)

Ja się pytam o jaki konkurs chodzi, bo chyba nie o BoS, w którym jak widzę Chwalisława udziału nie brała. A jeśli chodzi o jakieś poprzednie, to chyba trochę czasu od ostatniego, rozstrzygniętego już konkursu minęło, a teraz dopiero bany?

Pink Panther
20.01.2015, 20:39
Co się porobiło :o A czerwony kryształ w logo to przypadek? ;P

Ewentualnie można napisać list, odezwę do użytkowników autorstwa administracji

Proszę Was. To forum upada. Pozostała garstka użytkowników, którzy się udzielają (teraz przez bany jeszcze mniejsza). Nie ma co się bawić w jakieś listy, petycje, wnioski formalne i inne oficjalne pisemka, bo nie jesteśmy tym samym FTS, co np. podczas "wojny" o rangę dla autorów OJSG. Według mnie teraz najważniejsze są dobre relacje między użytkownikami a adminami, a takie gierki na pewno im nie służą. Po co mamy powiększać mur "user-admin" :| Zwykłe, ludzkie wyjaśnienie sprawy wystarczy.

Tak jak już parę osób pisało, screeny od jednej osoby nie są żadnym dowodem. Nie znam sytuacji, więc piszę tylko na podstawie tego, co udało mi się ogarnąć w tym temacie. Ban permanentny to najwyższa kara na tym forum. Serio? Screen ma przesądzać? To tak, jakby wsadzić człowieka do paki, bo jeden świadek coś tam chyba pamięta :| Powiem tak. Meryam może mieć rację. Nie twierdzę, że konfa serio oszukiwała. Nie możemy tego ani potwierdzić, ani wykluczyć na podstawie zeznań jednej osoby. A wszystkie niejasności rozstrzyga się na korzyść oskarżonego (wiem, sram wosem na prawo i lewo). Tu jest ich za dużo. Nie można kogoś zbanować tylko na podstawie gdybania - w takim razie ja gdybam, że niejaki Pink Panther ma 14 multikont.

Oczywiście czekam na wypowiedź administracji.

e: Zresztą - skoro Meryam o tym wiedziała tyle czasu, czemu teraz to wywleka? Gdyby się nie pokłócili, to by nic nie wygadała? Może należy jej się świadek koronny?
Bez obrazy czy coś, Mery ;)

alpherainn
20.01.2015, 20:41
Zasadniczo, w tym wypadku, o którym wspomniałeś chodziło mi o podanie konkretów, za co poleciały dziś bany.

Lubie
20.01.2015, 20:41
A jeśli chodzi o jakieś poprzednie, to chyba trochę czasu od ostatniego, rozstrzygniętego już konkursu minęło, a teraz dopiero bany?

tak tylko przypominam ze pewna osoba dostala bana za sima ktorego udostepnila jakies 4 lata wstecz, bo pewnym osoba sie o niej ptzypomnialo. ;)

Słodki Pan Ciastek
20.01.2015, 20:46
Ja się pytam o jaki konkurs chodzi, bo chyba nie o BoS, w którym jak widzę Chwalisława udziału nie brała. A jeśli chodzi o jakieś poprzednie, to chyba trochę czasu od ostatniego, rozstrzygniętego już konkursu minęło, a teraz dopiero bany?

Tempo działania najlepszej administracji ever -.- Zero prób dyskusji i zero jakiej kolwiek konsultacji z osobami z forum O.O Bany penamentne są chyba jak wiadomo przesadzone. Niedość, że jak było wspomniane pierdyliand razy nikt się nie udziela i dziennie jest najwyżej dwie strony postów to lecie ban po banie i niewiadomo do kogo napisać. Prośba do administracji o danie szansy konfie =l

xheyanna
20.01.2015, 20:47
Wszem i wobec chciałbym przypomnieć, że Meryam również należała do konfy i wiele razy w niej otwarcie działała. Skoro przez taką osobę z pseudo czystm sumieniem dzieje się tyle złego to radzę ją w pełni "przeszukać". Jak sądzę było to jedyne oskarżenie więc bez przesady. Banowane są osoby, które obecnie jako jedyne próbują zrobić coś zabawnego na forum. Jeśli te bany nie zostaną wycofane to proponuje również udupić Meryam, która właśnie robi to osobom, do których należała, a teraz ucieka jak pies od jeża...

Jak już mówiłam kiedyś - przykre, że Meryam kiedyś należała do Konfy, a teraz ma wieczny ból dupy i się czepia Konfy na każdym kroku. Myślałam, że ogarnęła i jest 'rozejm' na linii Konfa - Meryam, ale nie było mnie kilka godzin na forum i widzę, że się dzieje. Hejt i nienawiść na każdym kroku. Szczerze nie wiem czy to prawda, bo za czasów tej rzekomej rozmowy mnie nie było jeszcze na Konfie a nawet na forum. Ale no bez jaj, k****.
Tak jak mówili inni - brawo administracjo za bany na podstawie 2 screenów od jednej osoby, z którą jeszcze mamy spinę. Co więcej jak zobaczyłam, że Kaczuszka jest zbanowana to powodzenia, on jako jeden z nielicznych ostatnio utrzymywał przy życiu dział z domami. Czuje, że to forum umrze śmiercią tragiczną bez członków Konfy w niedługim czasie.

Jeżeli to forum ma tak wyglądać, to nie wiem czy chce być częścią tego forumowego społeczeństwa. Tak jak mówiłam - zbanowaliście pół Konfy, czekam na bany dla drugiej połowy, z resztą wchodziłam tu głównie dla znajomych, żeby zobaczyć ich twórczość, teraz to nie wiem czy moja obecność na forum ma jakikolwiek sens.

Pozdrawiam.

btw, Szlachcic, kryształek zagłady świetny, jedyny pozytyw tej sytuacji :love:

Słodki Pan Ciastek
20.01.2015, 20:50
Jak już mówiłam kiedyś - przykre, że Meryam kiedyś należała do Konfy, a teraz ma wieczny ból dupy i się czepia Konfy na każdym kroku. Myślałam, że ogarnęła i jest 'rozejm' na linii Konfa - Maryam, ale nie było mnie kilka godzin na forum i widzę, że się dzieje. Hejt i nienawiść na każdym kroku. Szczerze nie wiem czy to prawda, bo za czasów tej rzekomej rozmowy mnie nie było jeszcze na Konfie a nawet na forum. Ale no bez jaj, k****.
Tak jak mówili inni - brawo administracjo za bany na podstawie 2 screenów od jednej osoby, z którą jeszcze mamy spinę. Co więcej jak zobaczyłam, że Kaczuszka jest zbanowana to powodzenia, on jako jeden z nielicznych ostatnio utrzymywał przy życiu dział z domami. Czuje, że to forum umrze śmiercią tragiczną bez członków Konfy w niedługim czasie.

Rękami i nogami się pod tym podpisuję..

Malfurion
20.01.2015, 20:53
Niedość, że jak było wspomniane pierdyliand razy nikt się nie udziela i dziennie jest najwyżej dwie strony postów to lecie ban po banie i niewiadomo do kogo napisać. Prośba do administracji o danie szansy konfie =l

Regulamin i konsekwencje jego nieprzestrzegania obejmuja kazdego i nie ma tutaj znaczenia, czy ktos sie w ogole udziela, czy moze pisze miliony postow w offie ;)

Z jednej strony rozumiem bulwers ogolu, ale z drugiej nie sadze, by administracja opierala zarzuty jedynie na podstawie jakiegos mitycznego screena. Przypomina mi sie niedawna dyskusja Meryam, gdzie juz zarzucala zbanowanym osoba multikonta i wtedy mowila, ze administracja nic nie robi z wzgledu na sladowa ilosc dowodow. Widocznie cos sie musialo zmienic w tej sprawie.

Osoba postronnym w tym "konflikcie" radze wziac na wstrzymanie i poczekac na ewentualne wyjasnienia z strony Administracji ;)

FresH
20.01.2015, 20:54
No nie wierzę, te bany to jakiś żart? xDD Banujecie najaktywniejszych użytkowników i jednocześnie się dziwicie, że forum powoli upada. Wybaczcie, ale takim działaniem sami działacie na jego szkodę. :/
Z resztą jak już ktoś wspomniał jeden screen to nie żaden dowód, każdy mógł go łatwo podrobić, wystarczą podstawowe umiejętności graficzne.

I tak samo jak Pink Panther zastanawiam się czemu akurat teraz Meryam zapragnęła wysłać to zdjęcie dopiero teraz? Jakiś nagły ból dupy czy coś? A może chciała wywołać gównoburzę swoją osobą, nie wiem. :o Sam czasami rozmawiałem z osobami zbanowanymi na gg i nie zauważyłem przez ten czas nic, co wzbudzało by we mnie jakieś podejrzenia o oszustwie w konkursach na FTS.

LepkiePaluszki23
Jak przysłowie rzecze "Kłamstwo ma krótkie nogi". Tyle ode mnie.
Pozdrawiam

Chwalisława
Widać, jak administracja przejmuje się całą sytuacją. Najlepiej wypiąć tyłki i olać wszystko, bo przecież jedna osoba wysłała NIEPODWAŻALNE screeny. Maryam równiez była w konfie, również robiła gównoburze, a teraz tak nagle obraziła się i znów ma czyste konto. no proszę... zanim zaczniecie coś działać, proponowałabym sprawdzić, czy Maryam faktycznie jest taką świętoszką, za jaką się podaje... ciekwe, czy gdyby któryś z uczestników konfy wysłał PODROBIONE screeny na Martę, to czy konsekwencje byłby takie same... no nie sądzę, bo przecież to taka wielka przyjaciółka adminów.

Skylinn
20.01.2015, 20:55
Generalnie rzadko wchodzę na forum, jednak utrzymuję realny kontakt z niektórymi osobami z konfy. Bardzo niefajna sytuacja wynikła teraz na linii konfa-administracja. Pomijam, że oni podtrzymują to UMARŁE forum przy życiu, ale to oni tworzą lepszą społeczność, mają więcej serca litości i samej lojalności niż nasza administracja. Przykro patrzyć na forum, na które wchodziłam kiedyś z uśmiechem, a dziś, ludzie, którzy powinni świecić przykładem sieją nienawiść i zamęt.
Trzymam kciuki za całą społeczność tego forum, żeby zjednoczyła się i jednogłośnie powiedziała co myśli!

Liv
20.01.2015, 21:01
Dzięki Livka za mądre słowa i za wsparcie, choć wątpie żebyśmy ja i lodzik wyszły na swoje w tej dyskusji, wątpie że nasze bany znikną, choć warto spróbować. ;p
Ja po prostu uważam za absurd banownaie pożytecznych userów, tym bardziej, że przecież jest znaczna poprawa w Waszym zachowaniu na forum.
Pomogę Wam wyjść na swoje, bo wierzę, że jesteście w porządku.

Poza tym sprawa z tzw. konfą jest dość przedawniona i zakończona (bany dla rudzielca i alcia), hm? Po kij znowu do tego wracać?
Administracjo, proponuję na razie zostawić odnośnik do "Zbanuj użytkownika" i zająć się wyjaśnieniem tej całej sprawy na łamach tego tematu. Bardzo nie podoba mi się Wasze milczenie - i nie, nie przemawia do mnie tłumaczenie, że teraz jest zamęt w temacie. Jest on wywołany brakiem Waszej reakcji.
Nie ma co się bawić w jakieś listy, petycje, wnioski formalne i inne oficjalne pisemka, bo nie jesteśmy tym samym FTS, co np. podczas "wojny" o rangę dla autorów OJSG.
Podobno administracja w końcu dogadała się z użytkownikami...
Zresztą - skoro Meryam o tym wiedziała tyle czasu, czemu teraz to wywleka?
Otóż to.

Chwalisława
20.01.2015, 21:04
ale z drugiej nie sadze, by administracja opierala zarzuty jedynie na podstawie jakiegos mitycznego screena. Przypomina mi sie niedawna dyskusja Meryam, gdzie juz zarzucala zbanowanym osoba multikonta i wtedy mowila, ze administracja nic nie robi z wzgledu na sladowa ilosc dowodow. Widocznie cos sie musialo zmienic w tej sprawie.

Tylko szkoda, że Meryam tak nagle oświeciło po paru miesiącach. Zamiast bawić się w "uczciwą" osobę i przerobić te screeny od razu, postanowiła sobie poczekać i tak z dupy je wrzucić... nie wiem czy chciała się dowartościować, żeby admini całowali jej podeszwy, bo "czyści forum" czy jak.
Nawet czas wprowadzania tego hejtu na konfe wydaje się być podejrzany, bo dlaczego by nie zrobić tego na poczatku?

Malfurion
20.01.2015, 21:12
Oswiecilo nie oswiecilo, skoro byla na waszej konfie, to moze zdradziliscie jej pare sekrecikow... a ze potem sie zrobil kwas, to was postanowila wydac... Ot, taka prosta, Sherlockowa hipoteza :)

Zartuje oczywisice, nie znam sprawy od poszewki, dlatego tez nie czuje sie powolany, by zabierac glos w tejze materii, jednakze Meryam duzo by ryzykowala, gdyby przerobila screeny; przerobke z tego co wiem da sie wykryc ;) O ile byla by robiona w PS'sie.

@edit, perplex wyczul afere :boisie:;P

Windchimes
20.01.2015, 21:14
powiem tylko tyle wielkie propsy Meryam za tę akcję :).

Pink Panther
20.01.2015, 21:15
Oswiecilo nie oswiecilo, skoro byla na waszej konfie, to moze zdradziliscie jej pare sekrecikow... a ze potem sie zrobil kwas, to was postanowila wydac...

Wiedziała kupę czasu, ale nie reagowała. To nie jest fair. Jak już ktoś chce być taki porządny, to niech będzie od początku. Na forum nie można być koronnym.. XD

@up A Pan tu czego szuka?

Paździoch Menda Złośliwa
20.01.2015, 21:27
tak odnośnie milczenia administracji - przypominam, że przy gównonawałnicy z księgą skarg, kiedy zakładaliście ich jedna po drugiej to zwyczajnie nie dało się do was napisać konkretnej wiadomości. Admin napisał jedną, a zanim ją wysłał to pojawiło się miliard innych. Dajcie im trochę czasu, to raz. Dwa, nie widzę Bjorki online, a ona akurat zdaje się być największym głosem rozsądku w ekipie <wazelina mode on>

na temat całej sprawy się nie wypowiem, ponieważ raz już wspominałam, że prywatne animozje userów FTS dyndają mi w okolicach pasa do pończoch, poza tym ja i tak nie bardzo się orientuję kto jest kto, nikt z grona "konfa i okolice" nie jest moim bliskim znajomym, więc nie będę również przyznawać komukolwiek racji. Niemniej wyciąganie brudów sprzed X czasu jest wyjątkowo dziwne i też chętnie poczekam na wyjaśnienia co i jak.

konformistyczny lodzik
20.01.2015, 21:34
tak odnośnie milczenia administracji - przypominam, że przy gównonawałnicy z księgą skarg, kiedy zakładaliście ich jedna po drugiej to zwyczajnie nie dało się do was napisać konkretnej wiadomości.

Tutaj przypomnę, że sama Meryam zakładała te tematy, przez co przeszkadzała w sprawnym działaniu forum, oraz wielu userów skarżyło się na to.

Chciałabym napisać również, że bardzo boli mnie to, że to co osiągnęłam na forum zostało obrzucone obelgami i oskarżeniami. Rozumiem, że to, że dostałam się do gazetki, to, że współpracowałam z Nyśką i z Mrocznym to też przekręty, a wspomniani przed chwilą to moje multikonta stworzone na potrzebę dostania się do gazetki...?
Generalnie sprawa jest meega dziwna, włączono w to wielu userów, którzy niekoniecznie mają związek ze sprawą. Widzę również, że wielu z Was postanowiło się wypowiedzieć - bardzo dobrze, ponieważ w końcu widać, że to forum tworzymy my, użytkownicy, a nie administracja.

Chciałabym powiedzieć, że nasze zachowanie na forum w ostatnim czasie zmieniło się o 180 stopni, staramy się utrzymać miłą atmosferę, no i kurcze - robimy wszystko, żeby to forum nie upadło. Jeżeli administracja wie co to dyplomacja to proszę bardzo - użyjcie jej, ponieważ mamy XXI wiek, a nie czasy rozbiorów i komunizmu.

@downdown: mój drogi, jak już pisałam na tym forum powinna panować dyplomacja, a w niej uczestniczy człowiek na poziomie

get out.

Paździoch Menda Złośliwa
20.01.2015, 21:38
Jak mówiłam - nie wiem kto jest kto, kto z kim i dlaczego, dlatego nie wiem kto księgę zakładał (pamięć już nie ta, do tego mocno selektywna), wiem że samych uczestników gównonawałnicy było dość sporo. Ale za przypomnienie serdeczne Bóg Zapłać.

@down: faptime!

Windchimes
20.01.2015, 21:44
prawda jest taka że od 2 lat dużo się popisywaliście na tym forum,i w końcu noga musiała się wam podwinąć :|

nie dziwne że teraz taki los macie jak teraz no
...

Windchimes
20.01.2015, 21:51
@konformistyczny lodzik

w innym życiu mam bardzo dużo dyplomacji i poziomu kultury na szczęście :),pozdrawiam!

Mroczny Pan Skromności
20.01.2015, 22:27
No wreszcie jakaś kłótnia :D Aż mi się humor poprawił po spieprzonym kolosie, dzięki! :)

@down: o jeju, nawet nie wiem kiedy to było :P Podziękowania za wesołe69 proszę kierować do Lubieżnika

rudzielec
20.01.2015, 22:42
Dobry wieczór wszystkim :) Tęsknił ktoś? XD
Widzę, że miła atmosfera znów wstąpiła na forum ^__^

Edit: Sqiero, dzięki za pamięć!
Niestety nie mogę Ci odpisać, bo jak wiesz, jestem zbanowana i raczej się nie szykuje, żeby jeszcze w tym życiu mnie ktoś odbanował, choć podobno tylko krowa nie zmienia poglądów ;)

btw. ładnie tu się jakoś tak zrobiło, szkoda tylko, że sam wygląd forum ludzi tu nie zatrzyma :rolleyes:

Edit2: Chrupek, miałeś mieć nick: "Niosący Mękę Apostoł Mroku", nawet mi to obiecałeś, gdzie ten nick ja się pytam? Zbyt mroczny był? XD

Meryam
21.01.2015, 13:09
Ja się wypowiem tylko i wyłącznie na temat "wywlekania brudów sprzed x czasu", natomiast resztę mam absolutnie głęboko. Screeny wysłałam do administracji już jakiś czas temu, ale tak jak pisałam do Genesisa, dotąd administracja nic z tym nie robiła, zapewne były prowadzone jakieś rozmowy wewnętrzne, na które ja nie miałam wpływu.
Jeśli ktoś chce zajrzeć do archiwum mojego gg i przekonać się, że oskarżenia są prawdziwe to zapraszam na PW po hasło, nie mam nic do ukrycia w tej chwili ;) Możecie porównać numery tam podane do tych, które mam zapisane pod inną nazwą u siebie na gg, itd. I mówię całkiem serio, mogę wam podać hasło jeśli ktoś w to wątpi. Archiwum stoi otworem.

Pink Panther
21.01.2015, 13:15
Screeny wysłałam do administracji już jakiś czas temu

Dlatego, że pokłóciłaś się z konfą. Ale bardzo długo o wszystkim wiedziałaś i nic nie robiłaś, bo to psiapsiele. Dobrze rozumiem? Uważasz, że to jest fair wobec nich? :| Nawet jeśli faktycznie oszukiwali.

Meryam
21.01.2015, 13:25
Nie, nie uważam, że to fair wobec nich. Tak samo jak nie uważam, że ich zachowanie wobec mnie (i nie tylko, na konfie zawsze się sypały obelgi) było fair. Ale nikt nie powiedział, że muszę grać fair w tej kwestii ;)
Jeśli chodzi o zwłokę, to faktycznie, zrobiłam to wszystko dopiero po kłótni, tu się muszę przyznać. Wcześniej nie przyszło mi to na myśl po prostu ;)

La Tortura
21.01.2015, 13:45
Cieszę się, że mój post spotkał się z takim odzewem. Szkoda, że żaden admin nie ma nic do powiedzenia. Miałam nadzieje, że jeśli napisze tutaj posta to ktoś z czerwonych mi odpowie.

Większość z tych, którzy wypowiadają się wyżej jest zaznajomiona z sytuacją, ale tylko powierzchownie. Skoro screeny podesłane mi na gg przez Apo nie są screenami z forum, z prywatnych działów, myślę że dobrym posunięciem będzie je tutaj wkleić.
Jeśli zostaną usunięte to moje gg ma większość z was, to samo z fb. W każdym razie chcę pokazać za co wyłapaliśmy bana.

http://static.tumblr.com/usjafj7/pConh04rm/1.png
http://static.tumblr.com/usjafj7/lJvnh04s1/2.png

Nie boję się ich upublicznić, bo są jak już mówiłam przerobione. W każdym razie - zastanówcie się, czy to jest takie wiarygodne? Jeśli tak to wnoszę o bana dla Meryam na podstawie tego screena (niestety nie podam tam passów, bo tam są prywatne rzeczy i nie mam ochoty by ktoś czytał jak rozczulam się nad czymś >D) -

http://i.imgur.com/3QWYe7A.png

PLOX Jest tak samo wiarygodny jak ten o Meryam.

Wspomniałam już tutaj, że pisałam z Apo na gg. Na początku stwierdziła, że może i by mi uwierzyła ale "swoim zachowaniem nie dajecie powodów do tego zeby wierzyc w to co mowisz
ze nie oszukiwaliscie itp". Pisał ktoś tutaj, że nasze zachowanie nie sprawiało problemów, widać stanowisko administracji jest inne. Zdziwiła się również, że za każdym razem wiedziałam, która praca jest Lubiego czy lodzika. Wyjaśniłam jej, że filtry i obróbka. Jedyne co odpisała to 'no taaak'. Druga sprawa - dobre pasy do "darka". Czy Meryam miałaby trudność z założeniem konta na jakimś innym IP i podać pasy do niego w tej rzekomej "rozmowie"? Każdy może napisać do znajomego i poprosić by założył dla nas konto, a potem podać jego passy i mieć "niepodważalny dowód". Konto Daro Lodziaro faktycznie jest kontem naszej znajomej (to też napisałam apo) a to, że Marta je znała też można wyjaśnić. Logowała się na to konto wtedy gdy dostała bana na bodajże 3 miesiące i podglądała co userzy piszą w offtopicu, bo ze swojego konta nie mogła. Znajoma (która i tak nie korzysta z tego forum) podała je jej z dobrej woli, bo pośród naszych znajomych hasła nie są ściśle tajną rzeczą (do LOLa, do imgura, photobucketa) a tym bardziej hasła do konta, które jest nieużywane od dawna. Sam fakt, że Marta znała passy nie oznacza, że my także, a już w ogóle nie oznacza, ze my (zbanowani) się na nie logowaliśmy i głosowaliśmy na to. Ja tych haseł nie znałam.
Po tych argumentach Apo nie odpisywała dłuższą chwilę, napisałam więc "halo" odpowiedź adminki - "ale juz ci odpowiadalam na to pytanie, nie wiem ktorej czesci nie zrozumialas
; p". Napisałam, ze screeny są nieprawdziwe. Usłyszałam pytanie "jaki mam dowód". Napisałam to co w poscie z wczoraj, niestety odpowiedzi nie usłyszałam i na tym skończyła się nasza rozmowa.
Stanęło na tym, że mam udowodnić że screeny są fałszywe. Pytanie tylko jak -___- :huh:

Skoro przez taką osobę z pseudo czystm sumieniem dzieje się tyle złego to radzę ją w pełni "przeszukać". Jak sądzę było to jedyne oskarżenie więc bez przesady. Banowane są osoby, które obecnie jako jedyne próbują zrobić coś zabawnego na forum. Jeśli te bany nie zostaną wycofane to proponuje również udupić Meryam, która właśnie robi to osobom, do których należała, a teraz ucieka jak pies od jeża...

Dzięki Bartek za to, że stoisz po mojej stronie. Jeśli screeny Marty okażą się być niepodważalny m dowodem to ja tego nie zostawie i również podeśle coś adminom. Jeśli mamy się banować to polecimy wszyscy, w końcu ona też była na konfie w czasie który jest podany na tych smiesznych screenach.
Jedyne o co mogę prosić administrację, jako użytkownik, to konkrety - lista multikont
Ja tylko chce powiedzieć, że na żadnym z tych kont nie ma mojego IP, ani lodzika (tak wynika z moich inf.) więc ban opiera się na tym co jest pokazane na ss.
Ja wygrałam w konkursie Bjork, ale nikt nie powie mi że oszukiwałam, bo jako jedyna się zgłosiłam soo... Lubie ma rangi za BoD, lodzik za MTU. Myślę, ze to o te konkursy chodzi.
Zresztą - skoro Meryam o tym wiedziała tyle czasu, czemu teraz to wywleka?
Tutaj też muszę wyciagnąć prywatne rozmowy. Na gg nazwaliśmy ją panną lekkich obyczajów, a dokładniej użyliśmy pięknego, polskiego słowa na K. Potem ofc przeprosiliśmy, przeprosiny przyjęła, ale jak widać ból pośladów pozostał.
Tempo działania najlepszej administracji ever -.- Zero prób dyskusji i zero jakiej kolwiek konsultacji z osobami z forum O.O
Znówu Bartek! Administracja chyba nie ma zamiaru zabrać głosu w tej sprawie, a co dopiero marzyć o dyskusji. ;p
Osoba postronnym w tym "konflikcie" radze wziac na wstrzymanie i poczekac na ewentualne wyjasnienia z strony Administracji
Po to napisałam tego posta, żeby userzy się udzielali, od tego jest forum. Administracja nie dba o to co powiem ja czy reszta zbanowanych, dlatego m.in. napisałam tego posta, żeby odzew userów coś zmienił w tej sprawie.
Sam czasami rozmawiałem z osobami zbanowanymi na gg i nie zauważyłem przez ten czas nic, co wzbudzało by we mnie jakieś podejrzenia o oszustwie w konkursach na FTS.
Nie przyznawałabym się, dostaniesz bana za samą rozmowe z nami, mówie CI >D
O ile byla by robiona w PS'sie.
może została przy paincie, co wtedy?
Jeśli ktoś chce zajrzeć do archiwum mojego gg i przekonać się, że oskarżenia są prawdziwe to zapraszam na PW po hasło, nie mam nic do ukrycia w tej chwili
Podaj, podaj. Jestem ciekawa co na Ciebie znajdą. I ile twoich mk wyjdzie przy okazji :cool2:
Tak samo jak nie uważam, że ich zachowanie wobec mnie (i nie tylko, na konfie zawsze się sypały obelgi) było fair
Serio, Marta, serio? Byłaś bardzo fair, szczególnie jak ja zaczynałam mówić coś ważnego dla mnie (śmierć taty ważnej dla mnie osoby) a ty pisałaś 'nikogo to nie obchodzi, serio'. To było bardzo fair. Nazywanie Altaira Analem, a xheyanne Analną też było bardzo w porządku. <: Pokazałaś klasę w wielu przypadkach, a teraz mówisz o zachowywaniu się fair? Bo dwie osoby powiedziały Ci prawdę?

Anyway - straciłam nadzieje (nie wiem czy nawet ją miałam >D) na to ze będzie unban. I na to, że otrzymam odp od adminów takze. Chcę podziekować wszystkim, którzy starają się nas bronić, mimo że nie zawsze się dogadywaliśmy (pjona Bartek i Pinki). Dzięki wielkie! ;P

Meryam
21.01.2015, 13:49
Ja na to wszystko mam tylko jeden komentarz: forum to nie całe życie xD

A jeśli ktoś chce zrobić swój własny research...
numer gg: 34368841
hasło: pudelekpl
Bo na PW i tak nikt nie odważy się napisać ;) Gwoli ścisłości, tak, macie moją zgodę żeby wejść na to konto, wbić do archiwum i poszukać ;)

EDIT: Jeszcze jedno - nie pamiętam żebym miała mk na forum, ale nawet jeśli ktoś coś znajdzie w archiwum na mnie, to ok. Moje życie nie kręci się wokół tego forum, jakoś przeżyję xD

rudzielec
21.01.2015, 14:13
Wiecie co? Jak tak patrzę na to wszystko (a weszłam na forum wczoraj, pierwszy raz odkąd zostałam zbanowana) to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Podobno to ja byłam prowokatorem, który podburzał lud przeciwko administracji (lol) i podobno byłam tu popularna (jeszcze większe lol), podobno mam tysiąc pięćset sto dziewięćset screenów z rzeźni, bo kiedy byłam modem, nie miałam nic lepszego do roboty, tylko siedziałam i pstrykałam (lol do potęgi entej). Jak się okazuje, gównoburza (cóż za piękne słowo!) na tym forum, to chleb powszedni, bo większość administracji to kobiety które chodzą z PMSem przez większość miecha i nie wolno im się sprzeciwić i bynajmniej nie mam tu na myśli dwójki adminów, która doszła do starych wyjadaczek w ostatnim czasie, bo tą dwójkę akurat szanuję.
Serio, nie wiem co wam laski do łbów strzeliło, a sodówka to raczej nie jest. Myślicie, że jak będziecie banować każdego, kto wam podpadnie to zyskacie +100 do zaj*ebistości czy jak? Myślałam, że jak już pozbyłyście się drzazgi w oku (czyt. mnie), która tak strasznie wam zawadzała, że po zdjęciu pierwszego bana, trzeba było blokować jej IP, żeby nie mogła się na forum dostać, albo wywlec jakieś dziwne brudy typu PLAGIAT, którego nie było, tylko po to by dobić gwóźdź do trumny, lub zamykac mi przed nosem księgę skarg i zażaleń, za każdym razem jak próbowałam coś napisać, żebym czasem nie próbowała się wytłumaczyć i żeby moja odpowiedź was nie przerosła. Pomijam już, że wy same jesteście bezkarne. Ręka rękę myje, żeby nie napisać brzydziej jak Sapkowski w jednej ze swoich książek (pozdrawiam tych którzy wiedzą o co chodzi), choć ciśnie mi się to jak cholera. Mam jednak jeszcze jakąś kulturę i nie będę wyzywać ludzi od „starych i poje*anych”, jak w jednej z rozmów nazwała mnie kiedyś pewna administratorka, pokazując tym samym prawdziwą kulturę słowa. Z tego wszystkiego aż nick zmieniła, bo APOCALYPSA kojarzyło się ludziom tylko z „pindą od biblii” (pominę już fakt, że to nie ja ją tak pierwotnie nazwałam, ale to mało ważne), choć muszę przyznać, że bardzo by ci pasował ten nick, bo tęczowe ziemniaki raczej jadem nie plują ^_^
Tak sobie pomyślałam ostatnio, że fajnie by było wyciągnąć to forum z doła, by było takie samo jak dawniej, kiedy administracja była przyjazna ludziom i polubownie załatwiała problemy, a kłótnie były rzadkością, ale po chwili zdałam sobie sprawę, że MNIE TAM JUŻ PRZECIEŻ NIE MA, więc po jaką cholerę miałabym sypnąć z rękawa jakimś pomysłem na odratowanie tej tonącej łajby? Nie zależy mi na powrocie na to forum, w sumie to bardzo szybko zdałam sobie z tego sprawę, wszystkich co trzeba mam na fejsie lub gg, więc się obejdę, ale żeby administratorkom nie zależało? Jedyni którzy coś tu robią, żeby to forum żyło zostali zbanowani, więc wygląda na to, że pogrążyłyście się teraz jeszcze bardziej, no chyba, że jesteście jak wróżbita Maciek i wiecie co was czeka w przyszłości. To tyle ode mnie, na koniec dziękuję wielkim łaskawczyniom, że mogłam się tu w końcu wypowiedzieć i nikt nie zamknął mi tematu przed nosem <3
A teraz żegnam, pozdrawiając środkowym palcem, bo na nic innego nie zasłużyłyście.Trujcie się dalej swoim jadem, najlepiej zbanujcie całe forum, a potem siebie kolejno, wyjdzie to wszystkim na dobre.

Ps. zrobiłam pierdyliard screenów tego posta na wypadek jakbyście go usunęły, tik z robieniem srceenów został mi do dziś :like:

Libby
21.01.2015, 14:19
"Konfa" została zbanowana z poniższych powodów:
- multikonta, m. in.: darolodziaro, stepcio99, karolinana, konformistyczny lodzik.
- krętactwa przy wszelkich konkursach poprzez namawianie innych do głosów na ich prace oraz poprzez głosowanie z powyżej wspomnianych multikont, co było nie fair wobec innych osób biorących udział w tych konkursach.

- oszukiwanie w trakcie Forumowej Mafii poprzez ujawnianie pomiędzy sobą ról. Podejrzewałam ich o to podczas ostatniej edycji, ale nie miałam dowodów. Teraz mam. Takie zachowanie w Forumowej Mafii sprawia, że zabawa traci sens. To tylko gra w której wszyscy mają się dobrze bawić... Czy naprawdę choć raz nie można zachować się fair?

- konformistyczny lodzik to tak naprawdę mężczyzna. To multikonto Altka. Niejednokrotnie zwracał na siebie uwagę, pisząc raz w formie męskiej a raz żeńskiej. Niektórym userom przyznał się do swojej tożsamości.

- sianie nieprzyjemnej atmosfery na forum. W tym przypadku wszyscy dobrze wiedzą, jak zachowywali się zbanowani.

Screeny z konfy, gdzie jest mowa o multikontach, głosowaniach i Forumowej Mafii (gacior – Ata, analtek – Altek/Juliet/lodzik, Rumun/Kamil – kaczka):
http://static.tumblr.com/usjafj7/pConh04rm/1.png
http://static.tumblr.com/usjafj7/lJvnh04s1/2.png

Wyniki głosowań w konkursach, w których brał udział ktoś z konfy (zazwyczaj kontrowersyjna kaczuszka):

logo 2014

Praca nr 5 Ata Chwalisława konformistyczny lodzik

simowy pejzaż TS4

Praca nr 1 Ata Chwalisława konformistyczny lodzik

bitwa o dom:

Praca nr 3 Ata Chwalisława konformistyczny lodzik Stepcio99

MTU edycja letnia [TS3] (Juliet)

Metamorfoza nr 2 Ata Chwalisława kontrowersyjna kaczuszka Stepcio99

posiadacz najlepszego avatara

Lubie Ata konformistyczny lodzik Stepcio99

najlepsza sygna

Lubie Ata konformistyczny lodzik Stepcio99

Stepcio99 (http://www.forum.thesims.pl/member.php?do=getinfo&u=49164) - 0 postów, data zarejestrowania 27.01.2013
Daro Lodziaro (http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=49241) - tez 0 postów, Zarejestrowany 28.01.2013

MTU TS3 (Maqryll) 31.08.2013,

Metamorfoza nr 5 Ata Chwalisława kontrowersyjna kaczuszka

Simowy Pejzaż TS3 (Lubię) 31.05.2013

Zgłoszenie nr 1 Alcioo :33

kaczuszka [logo]
Praca nr 5 Ata Chwalisława konformistyczny lodzik

Komentarz do głosów: Wykasowaliśmy z wyników ankiet głosy osób, które nie są związane ze sprawą i nie chcemy ich w to wplątywać. Dowody mamy tylko na konta Daro Lodziaro i Stepcia, ale w ankietach pojawiło się też dużo kont, które się niewiele lub prawie w ogóle nie udzielają, a weszły na forum tylko po to, by zagłosować. Może wg niektórych będzie to doszukiwanie się dziury w całym, a to że głosowały jakieś tam inne konta, które weszły na forum raz to żaden dowód. Ale zastanówcie się, jaki jest sens robienia konkursu, w którym bierze udział osoba, która namawia innych do zagłosowania na jej pracę lub zakłada multikonta i głosuje sama na siebie? Tu nawet nie trzeba się doszukiwać dziesiątek innych multikont, bo czy jest to jedno konto czy pięć, ban pozostaje taki sam.

bez postów, głosował w 4Ż na prace drużyny rudej: Wolfmind (http://www.forum.thesims.pl/member.php?do=getinfo&u=46521) [start konkursu 4Ż to 01.12.2012 (biorąc jeszcze poprawkę na to, ze pierwsze głosowanie było 15.12.2012), a on sie zarejestrował 17.12.2012]
Stepcio99 (http://www.forum.thesims.pl/member.php?do=getinfo&u=49164) - 0 postów, data zarejestrowania 27.01.2013
Daro Lodziaro (http://www.forum.thesims.pl/member.php?u=49241) - tez 0 postów, Zarejestrowany 28.01.2013

Ata właściwie w ogóle nie głosowała w sondach, w których udziału nie brały osoby z konfy.

Aperlaxive
21.01.2015, 14:27
Już z mało kim tutaj rozmawiam i nieczęsto wchodzę na forum, ale ta sytuacja mnie zainteresowała ;)
Nie mnie oceniać kto winny,a kto nie jednak warto zwrócić uwagę na pewne rzeczy.
Przyznam szczerze niezbyt lubiłam konfe. Wprowadzaliscie zamęt itd. Ostatnio jednak serio się poprawiliscie. Wydajecie się naprawdę fajnymi ludźmi :)
Z kolei Meryam naprawdę lubiłam. Teraz, po dłuższej nieobecności ciężko mi powiedzieć.
Teraz jednak bardziej zagłębilam się w tą sprawę. I (z całym szacunkiem) to wygląda jakbyś sie, droga Meryam chciała zemścić na dawnych znajomych. Jakbyś naprawdę była taka uczciwa to wspomniałabyś o tym o wiele wcześniej. Dla mnie ta cała sprawa jest grubymi nićmi szyta :)
Ale powtarzam, nie znam prawdy i nie mnie wydawać wyrok. Po prostu mowie jak to wygląda z mojej perspektywy.

e: ojj chyba się spóźniłam. Post napisany przed odczytaniem posta Libby.

Chwalisława
21.01.2015, 14:34
Libby z całym szacunkiem, ale ja dalej nie rozumiem, za co dostałam tego bana. W rzekomych REALNYCH screenach nie ma nic, co mogłoby mnie wkopać, nie ma również nic o żadnym oszukiwaniu w konkurach, a to, ze głosowałam na Atę czy kogoś tam innego, to już zupełnie inna sprawa, bo to, na kogo głosuje, to tylko i wyłącznie moja opinia, nawet jeśli są to moi znajomi. Nie macie podstaw sądzic, że mój głos oddany został, na kogokolwiek, bo tak mi kazał.

A co do Meryam - dziękuję ci bardzo, że podałas pasy do sojego konta na GG. Byłas z nami na konfie, mówilismy sobie wszystko: problemy, tajemnice i wszystkie inne "brudy", licząc na to, że zostanie to zachowane i nie wyjdzie na światło dzienne, bo co jak co, ale jednak zwierzenia i problemy nalezy potrakotwać, jeśli mogę to tak wyrazic, z jakimś szacunkiem ,nawet jeśli kontakt z daną osoba się pogorszył, bądź został zerwany. To dalej są te tajemice, które pisałam, bo ufałam i naprawdę nie sądziłabym, ze mogłabyś być aż takim chamem(nie chcę wyrażać się inaczej) nwaet jesli już nie gadamy. I nie wiem, czy pamiętasz, ale ja z tobą żadnej spiny nie miałam, sama odeszłaś, ok. to był twój wybór.
Jednakże wielkie dzięki, że każdy może dowiedzieć się o mnie, o moich znajomych i, przede wszystkim, O MOJEJ RODZINIE, więcej niż bym chciała.

La Tortura
21.01.2015, 14:34
Nie głosowałam bo mnie nie obchodziły. Skoro Kamil i reszta mówili mi "zagłosuj w MTU" (przykładowo) albo mówili non stop (ok) że robią prace i są zajęci to logiczne że mnie to zainteresowało (y)

@down taaa, tez nie chciałabym żeby ktoś czytał o moich problemach z rodzicami, z chłopakiem, z koleżankami, co robiłam na imprezach i w które niedziele byłam w kościele. jak chcecie mój numer telefonu to wbijajcie na konto marty, adres też tam gdzieś podawałam

Lubie
21.01.2015, 14:36
nie bede sie bronic, "bo moi znajomi glosowali na moja prace" (ps. jak sie z kims rozmawia przez rok codziennie, od razu widac jaka praca jest jego, ale szczegol), ale powiem tylko tyle. jak nisko mozna upasc, zeby udostepniac czyjes tajemnice (nie mowie tutaj o forum, bo ono wcale nie jest tematem numer jeden rozmow na konfie). jak chcecie sie dowiedziec o moich problemach rodzinnych, sercowych. o to w ktore dni bylem szczesliwy, w ktorych mialem depresje, zapraszam na konto Marty. :) znajdziecie tam WSZYSTKO, łącznie GDZIE MIESZKAM, JAK MAM NA NAZWISKO, ILE WAZE, JAKI MAM NUMER TELEFONU. Wszystkie dane osobowe sa tam zawarte. potarzam. WSZYSTKIE.
Chce tylko zwrocic na to uwage. do czego moze sie posunac osoba z bólem dupy...
Pozdrawiam Martusie, baw sie dobrze na Malcie. ;)

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 14:42
*****iści jesteście! Zmieniacie mi płeć, god :) Chciałabym niepodważalny dowód na to, że jestem Altkiem, a nie szmacianki z gadu gadu. Altair dawno pożegnał się z forum, ale utrzymuje z nami kontakt na konfie.
Chciałabym pozdrowić Martę (Meryam), a tym samym oskarżyć ją o posiadanie multikont, hakowanie mojego konta, na które wchodziła po to żeby poszukać obelg w jej kierunku w tematach gazetki (temat: dyskusyje). Również chciałabym ją pozdrowić, ponieważ spadła tak nisko żeby podawać pasy do GG na którym jest archiwum z konfy, a najlepsze jest to, że ludzie na konfie bardzo sobie ufają, piszą wszystko - podkreślam wszystko, NIE TYLKO RZECZY ZWIĄZANE Z NASZYM FORUM :) :) :) :) Ba, jakby te pasy jeszcze działały to byłoby okej! :) Marta dobrze wiedziała jaki był cel obelg rzucanych w jej kierunku, a nazwanie jej panną lekkich obyczajów było tylko jednorazową sytuacją, ba, gdy mówiliśmy jej to, podkreśliliśmy, że nie chcemy jej obrazić tylko, że chcemy jej wyjaśnić, że nie zachowywała się sama wobec siebie okej. Sama powiedziała, że chce znać prawdę pisaną CIĘŻKIMI słowami, bo takie łagodne do niej nie docierały.

Chciałabym pozdrowić również Libby, która od początku nienawidziła konfy - tutaj proszę screeny, o byle co :) a późniejsze wyjaśnianie tego w wiadomościach PW mijały się z celem, a odpowiedź od administratorki wyglądała ''Administrator ma prawo dać warna/bana bez tłumaczenia się userowi z jakich powodów go otrzymał. Warn/ban nie musi mieć podstaw, mogę go dawać bez żadnych podstaw. Tutaj się różnimy".
Screny pokazujące, że Libby wlepiała 3/4 warnów :) Sama Apocalipsa wypełniała resztę, ponieważ wspomniana w poście Rudzi pokazuje jak bardzo nienawidziła konfy i jakich słów używała.

http://i.imgur.com/wgRQjVa.png
http://i.imgur.com/5HDeJlr.png
http://i.imgur.com/lPxEHqZ.png
http://i.imgur.com/4ctrSrT.png
http://i.imgur.com/TXS4Szt.png

Chciałabym również o ukazanie IP każdego z członków konfy - mam nadzieję, że znajomi się zgadzają - jeżeli udowodnicie po tych IP, że konta są nasze - wygraliście :) oczywiście w gwoli ścisłości - IP nie może być pokazane całe, część musi być zamazana, ponieważ możemy mieć nieprzyjemności związane z internetem. IP jest inne jak różni się chociaż jedna literka, dlatego pozwalamy na udostępnienie połowy naszego adresu IP.

Pozdrawiam znowu Nyśkę, Szlachcia i Kędziorka - wiecie, że Was lubię :lovers:

To się robi bezsensu - bo z czerwonymi i tak nie wygramy. Na koniec powiem tylko, że jak tak dalej pójdzie to pobanujecie się nawzajem, a na forum zostanie nasz ukochany shooters C:

Aperlaxive
21.01.2015, 14:54
Meryam, moim zdaniem nie powinnaś podawać tego hasła do konta. Cieszę się, że nie masz nic do ukrycia, jednak mogłaś pomyśleć o innych. Kurczę, też bym się zdenerwowała, gdyby któryś z moich przyjaciół udostępnił innym nasze rozmowy.

A co do posta Libby. Wiele razy zgadzałam się z administracją. Potrafiliście sobie poradzić z trudnościami i podejmowaliście sprawiedliwe decyzje. Tym razem jednak nie jestem pewna czy postąpiliście słusznie:

- sianie nieprzyjemnej atmosfery na forum. W tym przypadku wszyscy dobrze wiedzą, jak zachowywali się zbanowani.
- Tu się zdecydowanie nie zgodzę. Akurat w ich przypadku widać dużą zmianę. Owszem, popełnili parę błędów, ale widać znaczną poprawę, więc chyba warto dać im szansę?

Ata właściwie w ogóle nie głosowała w sondach, w których udziału nie brały osoby z konfy.
- Czy to w ogóle czemuś dowodzi? To na kogo i czy głosowała to wyłączna sprawa Aty.
Może nie interesowały ją konkursy, w których nie brał udziału nikt znajomy (ja też tak nieraz robiłam. Nie obchodziły mnie te wszystkie MTU itd. Jednak jak wiedziałam, że np. Einarr szykował swoją pracę to sprawdzałam owy konkurs i głosowałam)

Te wyniki głosowań, które podałaś również niczemu nie dowodzą. Większość z tych prac jest naprawdę świetna i nie dziwne, że zebrała głosy (co z tego, że od znajomych).

Nie wiem, jak jest naprawdę, jednak w tej sprawie jest naprawdę sporo wątpliwości. Może warto wszystko jeszcze raz przemyśleć, uwzględniając wszystkie fakty :D

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 14:56
Meryam, moim zdaniem nie powinnaś podawać tego hasła do konta. Cieszę się, że nie masz nic do ukrycia, jednak mogłaś pomyśleć o innych. Kurczę, też bym się zdenerwowała, gdyby któryś z moich przyjaciół udostępnił innym nasze rozmowy.

A co do posta Libby. Wiele razy zgadzałam się z administracją. Potrafiliście sobie poradzić z trudnościami i podejmowaliście sprawiedliwe decyzje. Tym razem jednak nie jestem pewna czy postąpiliście słusznie:

- Tu się zdecydowanie nie zgodzę. Akurat w ich przypadku widać dużą zmianę. Owszem, popełnili parę błędów, ale widać znaczną poprawę, więc chyba warto dać szansę?

- Czy to w ogóle czemuś dowodzi? To na kogo i czy głosowała to wyłączna sprawa Aty.
Może nie interesowały ją konkursy, w których nie brał udziału nikt znajomy (ja też tak nieraz robiłam. Nie obchodziły mnie te wszystkie MTU itd. Jednak jak wiedziałam, że np. Einarr szykował swoją pracę to sprawdzałam owy konkurs i głosowałam)

Te wyniki głosowań, które podałaś również niczemu nie dowodzą. Większość z tych prac jest naprawdę świetna i nie dziwne, że zebrała głosy (co z tego, że od znajomych).

Nie wiem, jak jest naprawdę, jednak w tej sprawie jest naprawdę sporo wątpliwości. Może warto wszystko jeszcze raz przemyśleć, uwzględniając wszystkie fakty :D

Dlatego lubię gdy wypowiada się ktoś z userów :) Fajnie, że subiektywna opinia pada nie tylko od nas.
Mam nadzieję, że ludzie popatrzą na to tak jak Ty, a nie okien nienawiści Administracji & Meryam.

Meryam
21.01.2015, 15:04
Jeśli chodzi o prywatne rozmowy - tam są też moje dane, moje informacje, moje sprawy i żale, moje bóle dupy, nawet obelgi na administrację z mojej strony. Ja też dużo ryzykuję.
Ale publico pro bono czasami tego wymaga ;)

La Tortura
21.01.2015, 15:06
pewnie, ale nie są to tylko twoje rozmowy, a także nasze.
i w ogole co to ma byc, ze wyciaga sie rozmowy z gg zeby wlepiac permy na forum nie mam pytan. ale nie ma to jak pokazywać całemu forum tajemnice Rafała, Natalii x2, Ani, Kamila i bóg wie kogo jeszcze. ból dupy level setny.

Lubie
21.01.2015, 15:06
SWOJE, a nie cudze. to chyba jest roznica :)
jak bede chcial powiedziec, ze mam problem z rodzina, to to napisze publicznie i nie życzę sobie aby robil to ktos za mnie... zreszta, pewnie nie tylko ja. :)

Chwalisława
21.01.2015, 15:09
okej, twoje są, ale to akurat najmniejszy problem. jesteś w stanie pokazać wszystkim swoje brudy związane z Hubertem i całe "Friends with benefits", okej, nic nam do tego. ale tam są NASZE sprawy i nie chcemy, zeby ktokolwiek o nich wiedział.

Malfurion
21.01.2015, 15:12
Mozecie mi powiedziec o co sie tak bulwersujecie obecnie, skoro passy rzekomo juz nie dzialaja? :)

Jakis czas temu pewna sprawa mnie zainteresowala i po wyplywie tych wszystkich brudow, mysle, ze warto zapytac; Ata, czy ty kiedykolwiek udostepnialas swoje konto osoba trzecim? Odpowiedz szczerze ;) :)

xheyanna
21.01.2015, 15:16
Jeśli chodzi o prywatne rozmowy - tam są też moje dane, moje informacje, moje sprawy i żale, moje bóle dupy, nawet obelgi na administrację z mojej strony. Ja też dużo ryzykuję.
Ale publico pro bono czasami tego wymaga ;)

serio *****iście się cieszę, że podjęłaś decyzję za wszystkich, to że Ty jesteś gotowa udostępnić wszystkim brudy o sobie nie oznacza, ze reszta Konfy chce, żeby ich sprawy były do wglądu ludzi z neta, a jak coś juz do neta trafi, to ciężko, żeby z niego wyszło.

Myślałam droga Mery, że masz jakieś resztki jakiegoś logicznego, zdrowego myślenia czy jakkolwiek to nazwać no, ale widzę, że nie. Widze, że tak bardzo chcesz nas wszystkich udupić, że nasze życie prywatne jest dla Ciebie niczym.

Nie wiem dlaczego powinnam mieć jeszcze do Ciebie jakikolwiek szacunek, no ale.

Niedługo chyba jeszcze specjalnie coś zrobię, żeby mnie zbanować, bo mam dość tego wiecznego jej bólu dupy i nawet nie chce go na oczy widzieć. A jestem uważana za tą najspokojniejszą chyba... tsa...

Pozdrawiam i całuje gorąco. Dobrych imprez na Malcie i więcej nowych 'przyjaciół'!

EDIT:
Don, może i nie działają, ale skoro podała raz, byłaby gotowa podać i drugi, ja sama nie sprawdzałam, no ale no bez ory.

La Tortura
Odpowiadam szczerze, że nie, choć wątpie by ktoś uwierzył. Nie udostępniałam bo nie było po co. Jak mialam im coś do pokazania to robiłam screeny. Podawałam hasło tylko do fejsa i do lola ;P ale na forum mam ustawione inne.

Meryam
Skoro tak, to możecie napisać do adminów o to, że naruszam waszą prywatność.
Tyle tylko, że ja naruszam swoją, bo każdy wie co na konfie pisał, a pisał to z pełną odpowiedzialnością. Ja naruszam swoją prywatność, bo podaję hasło. Nie waszą. Bo wy naruszyliście swoją gdy pisaliście na konfie swoje brudy, ja też.
Poza tym, osoba w której bierze udział więcej niż 2 osoby nie jest rozmową prywatną.
Więc tak jak mówiłam, możecie napisać do adminów, żeby zdjęli posta albo zagwiazdkowali hasło ;)

Btw. 14 osób w temacie :D A niby forum traci na popularności xD

Mozecie mi powiedziec o co sie tak bulwersujecie obecnie, skoro passy rzekomo juz nie dzialaja? :)

Ktoś zmienił? Spodziewałam się tego. Albo usunięcia archiwum, no cóż xD Obawa przed prawdą taka jest ;)

Chwalisława
21.01.2015, 15:17
Genesis... o co się rzucamy? naprawdę się jeszcze pytasz? sam fakt, że była skłonna podać te pasy, to już szczyt chamstwa.

Alcioo :33
21.01.2015, 15:17
najlepsze jest to moi drodzy, że dziewczyny (i Kamil) starają się zrobić cokolwiek na forum, a tutaj takie rzeczy się wyciąga. Chciałbym powiedzieć, że znamy się na tyle, że najmniejszy szczegół w pracy pozwoli nam na zidentyfikowanie jej :) Bezpodstawne są wasze oskarżenia, w każdym razie - pozdrawiam Adminów, jeżeli myślicie, że moim aktem desperacji było to, że to że dostałem bana było zaplanowane w 2012 roku, tudzież w tym momencie pojawiło się konto K. lodzika na forum - tak, bo ja wiem co Wam do głowy odstrzeli, kochana administracjo. Powala mnie na kolana również to, że Meryam zna nasze tajemnice, ooj wiele tajemnic - ale niech moja droga nie zapomina, że my znamy jej całe życie od podszewki :) Wyciągając zmyślone brudy kopiesz sobie dołki, a tutaj screen wiadomości otrzymanej od meryam do Aty

http://i.imgur.com/3QWYe7A.png

Chciałbym również wyjaśnić sprawę - na forum admini nigdy mnie nie lubili, a to, że tak było przejawia się 9 stronną historią moich warnów - tak jest, 9 stron, 7 stron od libby moi kochani :)

Dalej mam beke z tego, niby że jestem lodzikiem XD

Malfurion
21.01.2015, 15:19
Jak mialam im coś do pokazania to robiłam screeny.

To znaczy? ;P

@chwalislawa, ja rozumiem dlaczego, ale skoro passy juz nie dzialaja, to raczej mozecie byc spokojni.

La Tortura
21.01.2015, 15:19
;ciach; fhfh

xheyanna
21.01.2015, 15:30
Don, zawsze może passy uaktualnic i podać drugi raz, a widze ze byłaby zdolna (y) zero szacunku do kogokolwiek z Konfy, a niby się wszyscy 'przyjaźniliśmy', no właśnie, teraz widać NIBY.

Malfurion
21.01.2015, 15:32
xheyanna,

Ktoś zmienił? Spodziewałam się tego. Albo usunięcia archiwum, no cóż xD Obawa przed prawdą taka jest ;)

Wedlug tego co mowi, to nie ona zmienila passy. Nie mam podstaw, by jej nie wierzyc ;)

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 15:33
Proszę dać rzekome zestawienie ilości głosów Meryam we wszelakich konkursach. Na tej podstawie ma zostać osądzona i skazana jak my. Pomijając, że nie macie dowodów, napisała o tym Aperlaxive dwie strony wcześniej, ale noo, co zrobisz - lizusi zawsze wychodzą z twarzą ;)

xheyanna,

Wedlug tego co mowi, to nie ona zmienila passy. Nie mam podstaw, by jej nie wierzyc ;)

sprawdzał od razu po napisaniu przez nią posta - od początku się okazało, że nie działają, a tutaj możemy dać screeny z konfy jak każdy rozkminia dlaczego jej pasy nie działają:)

Lubie
21.01.2015, 15:35
xheyanna,

A masz podstawy by jej wierzyc?

xheyanna
21.01.2015, 15:37
z moich infromacji wynika, że to nikt od nas ;) czyżby kolejna próba Marty skierowana w Nas? niezdziwiłabym się ;) za min zedytuje posta i dam screena, tylko zalinkuję ;) tak, tak ofc PODROBIE go w tym czasie ;)

jak mowilam edit:
kilk (http://i.imgur.com/t6Wtgu2.jpg)

Malfurion
21.01.2015, 15:37
sprawdzał od razu po napisaniu przez nią posta - od początku się okazało, że nie działają, a tutaj możemy dać screeny z konfy jak każdy rozkminia dlaczego jej pasy nie działają:)

To w takim razie mozecie mi wytlumaczyc ten wasz bulwers na rzekomy atak na wasza prywatnosc? Bo powoli zaczynam nie ogarniac tej sytuacji :| (zakladajac, ze mowicie prawde)

xheyanna
21.01.2015, 15:38
Don, pacz up ;)

Meryam
21.01.2015, 15:38
tutaj możemy dać screeny z konfy jak każdy rozkminia dlaczego jej pasy nie działają:)

Haahahah, ok, nie chciało mi się komentować ale to mnie rozwaliło xD Bo:
1. na pewno pisałabym na konfie nie znając hasła na gg xD
2. na pewno pisałabym na konfie po udostępnieniu tych screenów i zasiania w was ziarna nienawiści do mnie xD
Reszty pozwolę sobie nie komentować, marnotrawstwo "powietrza" ;)

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 15:40
To w takim razie mozecie mi wytlumaczyc ten wasz bulwers na rzekomy atak na wasza prywatnosc? Bo powoli zaczynam nie ogarniac tej sytuacji :| (zakladajac, ze mowicie prawde)

wyjaśnię Ci to krok po kroku:

- Konfa nie pisze 24/7 o FORUM. jest tam napisane o naszych prywatnych sprawach a na samym początku było zaprzysiężone, że zostaje to między nami. Jeżeli Marta ośmieliła się podać pasy - nawet jeśli od początku nie były one prawdziwe - złamała to, a to zaowocowało naszym bulwersem.

Haahahah, ok, nie chciało mi się komentować ale to mnie rozwaliło xD Bo:
1. na pewno pisałabym na konfie nie znając hasła na gg xD
2. na pewno pisałabym na konfie po udostępnieniu tych screenów i zasiania w was ziarna nienawiści do mnie xD
Reszty pozwolę sobie nie komentować, marnotrawstwo "powietrza" ;)

moja droga, nie wiem czy dla Ciebie jest to zbyt ciężki dla zrozumienia, ale każdy chciał zobaczyć czy podałaś prawdzie hasło i login, czy po prostu chciałaś się popisać. Próbowaliśmy sprawdzić to jak bardzo wiarygodna jesteś poprzez próbę logowania się na Twoje konto - nie udało się :) Potem każdy napisał na gg czy w ogóle wchodził i czy cokolwiek robił - Ania dała screena :) kończąc tego posta podkreślam, że nie ma Cię na konfie, więc nie miałabyś jak tam pisać, duuh

Lubie
21.01.2015, 15:41
po 1 nikt tutaj nie mowi o Tobie moja droga. :) mowimy O NAS. Ok.

xheyanna
21.01.2015, 15:42
pozwole sobie jeszcze dodac, ze z tego co zauwazylismy to bylo to pisane jeszcze chyba przed ta cala opcją z tym, że może ktores z nas zmienilo pasy ;)

jak ktos wczesniej nie widzial to odsylam jescze raz - klik (http://i.imgur.com/t6Wtgu2.jpg)

a jak Marta pewnie dobrze wie, na Konfie jest 100% szczerosci, wiec nie widze powodu, dla ktorego któres z nas miałoby zatajać przed resztą prawdę.

Meryam
21.01.2015, 15:47
A, przepraszam, omylnie coś przeczytałam, soreczki ;) No najwidoczniej ktoś zmienił, bo takie było hasło. Spróbuję jeszcze opcję odzyskiwania hasła i napiszę na forum nowe, skoro tamto nie działa. Na maila raczej mojego hasła nikt nie ma :P

xheyanna
21.01.2015, 15:48
no wiedziałam, że jednak nie zmądrzejesz. :) razem z resztą członków Konfy nie wyrażamy zgody na coś takiego, tak do świadomości Administracji.

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 15:50
A, przepraszam, omylnie coś przeczytałam, soreczki ;) No najwidoczniej ktoś zmienił, bo takie było hasło. Spróbuję jeszcze opcję odzyskiwania hasła i napiszę na forum nowe, skoro tamto nie działa. Na maila raczej mojego hasła nikt nie ma :P

jeżeli tak się bawimy to ja zacznę praktykować połączenia pod numer 997. Nie będziemy się bawić tak, że ktoś moje prywatne wiadomości będzie upubliczniał z innymi. Czytając regulamin Gadu Gadu zostałam poinformowana o każdej rzeczy, a to, jak Ty się teraz zachowujesz jest dokładnie tam opisane :) Poczekam tylko na odpowiedni moment, bo moja cierpliwość się kończy :)

Meryam
21.01.2015, 15:51
Ok, udało mi się odzyskać hasło.
numer: 34368841
hasło: 01pudelekpl
Powinno już działać, jeśli nie, to ktoś znowu zmienił :x Wybaczcie za niedogodność ;)

@up: oh, czekam <3

Malfurion
KL, nie wzialem jednego scenariusza pod uwage, najbardziej prawdopodobnego, wiec luz.
Tak zrozumialem twoj post; od poczatku wiedzieliscie, ze passy sa zle. Dlatego tez taki post wyszedl z pod mojej reki.

Coz, ta sprawa nie jest jednoznaczna, wiele tu watpliwosci. Jednakze nie wiem czemu, ale jestem sklonny wierzyc Meryam niz wam i mowie to jako osoba postronna w tym konflikcie. I nie oceniam tu, czy postepowala fair nie fair, czy powinna to powiedziec od razu, whatever. Jako osoba, ktora bierze od czasu do czasu udzial w konkursach, zmartwilo mnie oskarzenie dotyczace oszustwa w eventach forumowych. I mysle, ze nie jestem w tym odczuciu odosobniony. Nie chce waszej zbanowanej zgrai spisywac juz teraz na straty, ale juz w przeszlosci zauwazylem pare roznych dziwnych zachowan, ktorych wowczas nie laczylem z ta sprawa. Jednak teraz mialy by one jakies sensowne wytlumaczenie. Coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow.

Pink Panther
Mery, sorry, ale to co robisz jest chamskie, żeby nie użyć mocniejszych słów. Nie powinno się wyjawiać tajemnic największego wroga. Serio, wątpię, żeby ktoś na forum miał tak spaczone myślenie, żeby tam wbijać i to czytać. Więc weź sobie daruj i załatw to z klasą, a nie wywlekając brudy sprzed lat.

Meryam
21.01.2015, 16:01
Mery, sorry, ale to co robisz jest chamskie, żeby nie użyć mocniejszych słów. Nie powinno się wyjawiać tajemnic największego wroga. Serio, wątpię, żeby ktoś na forum miał tak spaczone myślenie, żeby tam wbijać i to czytać. Więc weź sobie daruj i załatw to z klasą, a nie wywlekając brudy sprzed lat.

Chcieliście dowód? Macie dowód. Mnie reszta nie obchodzi ;)

Meryam
21.01.2015, 16:22
Przepraszam za post pod postem, ale no cóż... widać nie tylko ja jestem chamska.

Tak jak się spodziewałam, najpierw ktoś zmienił hasło, więc je przypomniałam, a potem, gdy podałam nowe, DRUGI RAZ zmieniono hasło. Opis zmieniono na "uprzejmie donoszę...", a z archiwum wykasowano wszystkie rozmowy konfy... Wszystkie pozostałe rozmowy z członkami konfy poza samą konfą pozostały, więc ktoś po prostu usunął dowód... Nie mam zamiaru wskazywać palcem na winnych, bo nie mam zielonego pojęcia kto mógłby być jeszcze bardziej chamski niż ja, ale cóż. Ja chciałam być uczciwa, widocznie szczerość i prawdomówność komuś się nie opłacają.

@down: Ja tam nie płaczę, mi i tak nie zależało na niczym innym niż na tym, by sprawiedliwości stało się zadość :D A to, że moje życzenie się spełniło to wasz problem xD

La Tortura
21.01.2015, 16:25
dzieki merryy, ciesze sie ze teraz kazdy moze poczytac o moich problemach z rodzicami i o tym jak mam w domu (y)
ciekawa jestem czy twoje archiwum coś da, mam nadzieje ze ludzie sie usmieja jak poczytaja o twoich przygodach. w kazdym razie zastanawiam sie co trzeba miec w glowie zeby zachowywać sie tak jak ty. i tak btw - zalogowalam sie na to konto i połowy rozmów nie ma >D już wiadomo czemu tak długo to trwało, bo meryam kasowała te na których było coś na nią, sprytne.
mimo tego calego zamieszania nadal jest kilka niescisłości - na które prace głosowała meryam? i czy admini naprawdę uwazają, że pare konkursów w których ja, chwalcia i jakis random zagłosowalismy na tą samą prace są dowodem? a to ze forumowa mafia byla oszukiwana to wtf? nadal opieramy sie na tych lipnych ss? :>

@up bardziej chamskim niz ty nie da sie byc, sory ale przypomnij sobie ze niektorzy pisali ci bardzo osobiste sprawy a ty podalas to kazdemu na tacy. BRAWO
a to ze zmienili ci haslo i ustawili opis - jak widać są życzliwi, no1curr wiec nie placz

Aperlaxive
21.01.2015, 16:49
Meryam...
Z całym szacunkiem, ale nie sądziłam, że można być aż tak chamskim i egoistycznym (może za krótko jeszcze żyję, a może i jestem naiwna).
Kurczę, to kiedyś byli Twoi przyjaciele. Rozumiem, że możesz być na nich zła, ale zachowaj trochę klasy.
Skończ już robić cyrk z tymi hasłami bo ktoś na poziomie i tak z nich nie skorzysta, a ludzie z konfy mogą się czuć zdradzeni i oszukani.

Ps. Brawo za czerwony kryształ :D
Idealnie odzwierciedla sytuacje i przy tym jest taki... ładny :D

zjemcikota
21.01.2015, 16:57
@Meryam, nie znam sytuacji, jestem na forum od niedawna, ale to co robisz jest gówniarskie. Zachowujesz się jak dziecko, a podanie passów do gg jest żałosne, a możliwe, że i niezgodne z prawem skoro znajdują się tam prywatne dane innych osób... Wydoroślej.

Daro Lodziaro
21.01.2015, 17:11
Cześć wszystkim. Wchodzę na forum tylko po to żeby zobaczyć nowe tematy - nigdy się nie udzielam, a czasami tylko głosuję w konkursach. Do mojego konta miała dostęp moja koleżanka, ktora podała hasło dalej, do Meraym - korzystała z tego gdy miała bana, dobrze o tym wiedziałam, bo zostałam o to poproszona przez koleżankę, zgodziłam się. Dowiedziałam się od niej co dzieje się na forum, więc chciałam coś napisać i wyjaśnić. Meryam jest w tym momencie mega chamska, nadrobiłam całą księgę skarg i zażaleń i jestem załamana, że to tak wyszło. Zablokowano mi dostęp do moich ulubionych działów, więc wszem i wobec chciałabym powiedzieć, że nie czuję się z tym okej. Chciałabym powiedzieć, że nie głosowałam na nikogo pod żadnym pozorem nie byłam zmuszana, robiłam wszystko świadomie, a moje konto nie było i nie jest kogoś multikontem.

Fallen
21.01.2015, 17:14

Totototo.
Gdyby archiwum na GG nie dało się usunąć, pół forum mogłoby przeczytać o prywatnych sprawach Aty, lodzika i innych. Tak, prywatnych, bo nawet jeśli na konfie siedziało kilkanaście osób, to wszyscy sobie ufali i wiedzieli, że to, co napiszą, zostaje na miejscu. No ale niestety musiała się w końcu znaleźć osoba, która poczuła się urażona i postanowiła się zemścić, szkoda tylko, że w taki sposób. Równie dobrze mogłabym teraz wbić i przeszukać całe archiwum, kiedy to jeszcze się na konfie udzielałam - podejrzewam, że i na Mery by się coś ciekawego znalazło, ale w przeciwieństwie do innych nie marnuję czasu na zemsty i szukanie dziury w całym, tylko po to, by kogoś udupić :3.

Mroczny Pan Skromności
21.01.2015, 17:20
Cześć wszystkim. Wchodzę na forum tylko po to żeby zobaczyć nowe tematy - nigdy się nie udzielam, a czasami tylko głosuję w konkursach. Do mojego konta miała dostęp moja koleżanka, ktora podała hasło dalej, do Meraym - korzystała z tego gdy miała bana, dobrze o tym wiedziałam, bo zostałam o to poproszona przez koleżankę, zgodziłam się. Dowiedziałam się od niej co dzieje się na forum, więc chciałam coś napisać i wyjaśnić. Meryam jest w tym momencie mega chamska, nadrobiłam całą księgę skarg i zażaleń i jestem załamana, że to tak wyszło. Zablokowano mi dostęp do moich ulubionych działów, więc wszem i wobec chciałabym powiedzieć, że nie czuję się z tym okej. Chciałabym powiedzieć, że nie głosowałam na nikogo pod żadnym pozorem nie byłam zmuszana, robiłam wszystko świadomie, a moje konto nie było i nie jest kogoś multikontem.

Rada ode mnie - wyloguj się i przeglądaj niezarejestrowany :|

Daro Lodziaro
21.01.2015, 17:24
Rada ode mnie - wyloguj się i przeglądaj niezarejestrowany :|

nie widzę ulubionych tematów, wybacz. Tu nie liczą się tylko i wyłącznie tematy ogólnodostępne.

Daro Lodziaro
21.01.2015, 17:59
Jeżeli szanowna administracja ma zamiar dalej okłamywać społeczność tego forum i wciskać kit, że jestem multikontem - let's go! Proszę udostępnić IP, oczywiście żeby nie było całe widoczne, nie chce miec problemów z komputerem.

Myrtek
21.01.2015, 17:59
Jako obserwator całego zamieszania z ręką na sercu stwierdzam swoją obiektywność.

Lubię naszą administrację, z częścią utrzymuję nawet przyjacielskie stosunki. Nie mam komukolwiek czegokolwiek do zarzucenia, ponieważ sprawują się technicznie jak i "dydaktycznie" dobrze.
Zastanawia mnie jednak, czyja decyzja rzuciła banowy wyrok.
Wydaje mi się, że jeśli ktoś jest podawany do sądu, to najpierw się tłumaczy, a później ląduje bądź nie do paki. Zanim postawi się konkretny wyrok, zbiera się dowody z dwóch opozycyjnych stron - w tym przypadku użytkownika Meryam oraz grupę z konferencji.

W sumie nie potrafię stwierdzić, po czyjej jestem stronie, tak więc ogłaszam, że... po żadnej. ;)
Mam jednak kilka zastrzeżeń:
- dlaczego wszystko wyszło po czasie? Nie powinno się wyciągać brudów. Takie rzeczy załatwia się na świeżo albo przede wszystkim prywatnie. To tak jakbym pokłóciła się np. na spacerze z panem (nazwijmy go) xyz, który swego czasu bywał na forum i brał aktywny udział w jego życiu. Natomiast ja - i to w nie innym akcie jak zemsty - zwróciła się do administracji, aby mu dopiec i stracił wszystko, co na owej stronie posiadał - prawo do kontaktu ze znajomymi, udostepniania np. swych historii, oceniania, brania udziału w konkursach... I to tylko na podstawie zachowania "mściciela", który zadziałał pod wpływem emocji, co czyni go w pewien sposób niepoczytalnym (w pewien sposób).

- Dlaczego życie forum kręci się wokół rozmowy kilku nastolatków? Czy Wy w ogóle czytacie co piszecie? Przepraszam bardzo, nie macie pięciu lat, lecz, jak zgaduje, mieścicie się w granicy wyższych klas gimnazjum oraz szkoły ponadgimnazjalnej. Czy Wy wiecie kto tak się zachowuje? Kto leci do wychowawczyni (tu: administracji, którą darzę szacunkiem i przyjaźnią) tylko po to, by powiedzieć, że tydzień temu abc uderzył go na placu zabaw na drugim końcu miasta...
Zachowujecie się jak, nazwijmy to po imieniu, gówniarze. Czytam Wasze wzajemne oskarżenia i nie wiem czy śmiać się czy płakać! Meryam, apeluję, jak coś Ci przeszkadzało, należało opuścić konferencję i zerwać kontakt! Nie wiem jak nazwać Twoje zachowanie. Gwiazdorzenie? Odnoszę wrażenie, że przez swoje starannie ułożone wypowiedzi próbujesz udawać mądrzejszą niż jesteś w rzeczywistości, ale powoli zaczynasz gubić się w tym wszystkim.

Muszę zganić Cię, dziewczyno, w tej sytuacji dziewucho, za podanie hasła. Nie miałam, nie mam i mieć nie będe zamiaru czytać wypocin Twoich jak i pozostałych. Co mnie to obchodzi? Obchodzić to powinno (i z pewnością tak jest) głównych administratorów forum, którzy sprawują pieczę nad naszym forum POŚWIĘCONYM SERII THE SIMS, a nie problemom egzystencjalnym dzieciaków, które za wszelką ceną chcą wprowadzić chaos. Podoba Wam się anarchia? Proszę, załóżcie organizację, ugrupowanie, wyruszcie na Warszawę czy gdzieś. Ja wchodze na forum, aby podzielić się z użytkownikami swoją twórczością, pobawić się w forumowe gry, pośmiać, pożartować i popisać z innymi. Teraz życie kręci się wokół Waszych życiowych rozterek i to właśnie nie tylko przez banowanie na potęgę (o tym wspomnę niżej), ale i wylewane przez Was żale proces obumierania tejże witryny przyśpieszył.

Macie sobie coś do wyjaśnienia? Porozmawiajcie prywatnie. Popiszcie, zadzwońcie na skypie, a jak macie taką możliwość - spotkajcie się przy kawie i JAK LUDZIE załatwcie Wasze sprawy. Wszyscy próbujecie zgrywać dorosłych i chcecie, aby Was tak traktowano, to dlaczego robicie wszystko naprzeciw Waszym założeniom? Człowiek dorosły jest odpowiedzialny za swoje czyny i jeżeli robi coś niezgodnego z prawem czy normami etycznymi, moralnymi (tu: regulamin) to ponosi za to konsekwencje. Ale jako osoba dorosła jest zobowiązana zdawać sobie sprawę ze skutków.
Wy natomiast, jesteście totalnie niedojrzali.

Apeluję do Meryam:
Moim zdaniem bardzo i nie tylko nieładne zachowałaś się wobec (dawnych) kolegów i koleżanek, z którymi prowadziłaś poniekąd poufne konwersacje, ale i straciłaś sama w oczach nie tylko moich. Tak, wiem, powiesz, że Cię to nie obchodzi. Jednak to, że i Ciebie ogarnęła popularna w tych czasach znieczulica nie musi znaczyć, że i inny uczuć nie posiadają.

Mam pytania, na które można odpowiedzieć, choć raczej nazwałabym je retorycznymi:
1. Kto odpowiada za rozstrzygnięcie sporu?
2. Kto sprawuje opiekę nad porządkiem panującym na forum?
3. Kogo zatem powinna interesować konferencja (i tu: uwaga, odpowiem! Administrację!)
4. Odnosząc się do odpowiedzi na pytanie nr 3: Skoro to sprawa do rozwikłania przez administrację, dlaczego dostęp do prywatnych wiadomości dostają nieupoważnieni do tego użytkownicy?
5. Moralność człowieka zobowiązuje do empatii i liczenia się ze zdaniem innych, dlaczego zatem ich sprawy mają ujrzeć światło dzienne? Jest coś takiego jak poufność korespondencji, czyż nie?

Nie chciałabym osądzać jedynie Meryam (jeśli moje filozoficzne przemyślenia można nazwać oskarżaniem kogokolwiek, rzecz jasna).
Przyjmijmy, że Meryam została urażona i planuje zemstę. Przyjmijmy również, iż pała do pozostałych nienawiścią z powyższego powodu, jednak jak silna musiałaby ona być, aby wszystko tak misternie ukantować? Zastanówmy się, Drodzy Państwo. Po co byłby ten skrzętnie opracowany plan. A ile zachodu i pracy przy tym!
Myślę, że znajdzie się w tej historii ziarno prawdy. Czy to ziarenko świeżo zakopane w ziemi czy kiełkujące, tego nie wiem. Myslę, że coś gdzieś, kiedyś musiało się wydarzyć, aby oskarżycielka miała podstawy do tego ruchu.
Ten, który jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień. Owszem, kamień został rzucony, ale czyoby na pewno przez odpowiednią osobę? Ktoś wcześniej wspomniał, że aż dziw, że to właśnie na tą niewinną pada wiele oskarżeń. Dziwi mnie to również, że "grupa z konfy" zarzeka się, że jest bez winy. Powoli argumenty jednej jak i drugiej ze stron przestają mnie przekonywać. Przepraszam Was, ale nieco cwaniackie i lekceważące zachowanie Meryam mnie zaczyna powoli denerwować, a i postawa konfy - ciągłe rzucanie oskarżeń, zarzucanie fałszerstwa, wszelkie wypowiedzi będące nużącymi wysilonymi kontrargumentami sprawia, że mam coraz mniejszą ochotę używania forum... :hmm:

Myślę, że i Meryam i cała pokrzywdzona zbanowana grupa ma swoje za uszami.
Nie lepiej byłoby się przyznać? Nie jesteście warci bycia tak dumnymi, aby kłamać (jeżeli każdy pozwolił sobie na choć małe kłamstewko) w obronie Waszych interesów. Jeśli zawaliliście, przyznajcie się. Może nie głośno, ale prywatnie któremuś z administratorów. Chce Wam się? Nie lepiej się przyznać do błędu? Ata, Meryam, kaczuszka i pozostali?

Kwestia banów:
Wracając do mojej tezy, że karze się dopiero po ogłoszeniu wyroku...
Jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Coś się nie zgadza w "zeznaniach" Meryam - ban. Oskarżona grupa - ban! Nie ma podziału na lepszych i gorszych. Uważam, że albo wszyscy uczestnicy powinni zostać ukarani albo żaden z nich. Po całej sprawie, gdyby wszystko się wyjaśniło, przywróciłoby się normalny status danym użytkownikom. W tej sytuacji żadna ze stron nie jest niewinna.

Jeszcze raz, ludzie! Załatwiajcie swoje rozterki prywatnie! Prywatne sprawy i niedomówienia = prywatne rozwiązywanie problemów. Halo! :|

(chyba) Tyle ode mnie. Kochajcie się, grajcie w simsy, a przede wszystkim szanujcie, bo traktowanie drugiej osoby jak śmiecia robi wysypisko z Was samych. :)

EDIT: Pytam, bo może czegoś nie zauważyłam i jestem ciekawa:
Dlaczego usunięto wypowiedź Windchimes? Może mi się coś przewidziało albo jego komentarz po prostu niczego nie wnosił? Pytam, bo w sumie jak się odzywam, to się zainteresowałam. Pozdrawiam! :fun:

Windchimes
21.01.2015, 18:02
Myrtek podsumowałaś idealnie sytuację. brawo

Pink Panther
21.01.2015, 18:08
Myrtek podsumowałaś idealnie sytuację. brawo

Niech ktoś zabierze mu prawo pisania w Księdze, pls. Przecież i tak nikt go nigdy nie odbanuje tutaj :|

Windchimes
21.01.2015, 18:09
nawet tego nie chce... Pinky pozdrawiam serdecznie.

Caesum
21.01.2015, 18:10
Pracuję bezustannie nad umożliwieniem Perplexitowi(aka Windchimes, aka jakub) pisania w tym temacie bez obawy, że usuną mu jego jakże pocieszne posty. Proszę o cierpliwość i wiarę we mnie.

Na temat konfy niestety się nie wypowiem, bo nic nie wiem o tej sprawie.

konformistyczny lodzik
21.01.2015, 18:11
Chciałabym poznać stanowisko administracji raz jeszcze - wiele faktów zostało ukazanych na świetle dziennym, a zebrany materiał dowodowy powiększył się jak i ze strony oskarżyciela jak i ze strony oskarżonych. Tym bardziej po tym co napisała Myrtek! (dziewczyno, święte słowa :) Jakbym mogła to dałabym Ci like'a, ale się nie da :C)

Myrtek
21.01.2015, 18:13
Ach, no cóż, to już znam przyczyne usunięcia komentarza. Żeby nie było, ja tylko pytałam.
Mam nadzieję, że moja wyczerpująca wypowiedź pomoże administracji w rozwiązaniu problemu.
Może nawet skłoni niektórych do reflekcji nad samym sobą... ;)

Meryam
21.01.2015, 18:33
Ok, chcę wyjaśnić jedną rzecz, i już więcej się nie odzywam bo mam dość tej dyskusji (nie, nie dlatego, że lecą obelgi w moją stronę, bo to mi wisi i powiewa, ale dlatego, że trochę czuję, jakby część osób próbowała uniewinnić osoby z konferencji moim kosztem).
Nie udostępniałam hasła po to, żebyście "czytali nasze wypociny", ale po to, żebyście mogli zrobić swój research i dowiedzieć się z archiwum, że screeny wysłane do adminów są stuprocentowo prawdziwe. Przyznaję, popełniłam błąd podając je do wiadomości publicznej, ale kto z was wysłałby tego PMa o hasło? Skoro każdy mówi, że nie próbował się logować, a nawet jeśli próbował, "to tylko po to by sprawdzić czy nie cwaniakuję i żeby się przekonać że to hasło jest prawdziwe"? W takim razie, dlaczego połowa archiwum zniknęła, a hasło zostało zmienione? I to akurat ta połowa, w której zawarte były rozmowy ze screenów? I ostatnie pytanie: kto by uwierzył gdybym nie podała hasła? To już zabieg psychologiczny. To, że nie mam nic do ukrycia zazwyczaj potwierdza moją autentyczność. I to właśnie chciałam osiągnąć, potwierdzić autentyczność. Nie wywlekać prywatne brudy osób z konfy, bo są tam też moje brudy.
Pisałam już wcześniej, sama pewnie też nie jestem bez winy. Pewnie gdyby ktoś przeszukał archiwum to znalazłby i coś na mnie. I to ok, jeśli by się coś znalazło, to w porządku, jestem gotowa ponieść konsekwencje. Skoro poniosłam winę, to ok. Tak samo jak teraz godzę się na wasze obelgi w moją stronę. Ok, ja rozumiem wasze oburzenie, naprawdę. Czego nie rozumiem to dlaczego wątpicie w moją autentyczność, po całej tej "gównoburzy". Dostarczyłam dowody, kosztem prywatności i mojej godności na tym forum (o ile jakąkolwiek miałam, w co wątpię), i wciąż czytam wątpliwości na temat tej sprawy.
+ możecie mnie nazywać chamską i arogancką, itd., ale ja nikomu nie kazałam czytać całej konferencji ;) Sposób wykorzystania tego hasła był wasz do wyboru. A to, że części osób na myśl przyszło tylko czytanie o brudach, a nie faktyczny research na temat multikont i innych oszustw....
Podsumowując, macie pełne prawo do rzucania obelg w moją stronę, oskarżania mnie ile chcecie, to naprawdę nie ma dla mnie wielkiego znaczenia. Wolałabym tylko, żeby uwierzył mi ktoś poza administracją.

I to tylko na podstawie zachowania "mściciela", który zadziałał pod wpływem emocji, co czyni go w pewien sposób niepoczytalnym (w pewien sposób).Od 3 lat mam stwierdzoną depresję, parę tygodni temu wróciłam do antydepresantów, pozdrawiam ;)

Paździoch Menda Złośliwa
21.01.2015, 19:24
niektórzy to nieźle są zadufani w sobie, skoro są tak święcie przekonani, że kogoś obchodzą problemy sercowe nastolatków, numery telefonów i sekrety rodzinne. No bo się zeszczam :smiech: toż to lepsze niż moda na sukces, takiej nawałnicy gówna na FTSie to ja nie pamiętam od czasów jak chodziłam do liceum! Chylę czoła, to przebija nawet akcję z blah-a-rach.

ok jakem się obśmiała jak pszczoła, teraz mogę się zdobyć na odrobinę powagi. Po całym dniu na uczelni i kilku godzin z siedmiolatką (tak, pracuję jako opiekunka do dzieci, drżyjcie) moja logika i percepcja są znacznie obniżone, więc nie przeczę, że ilość tekstu wydała mi się mocno zniechęcająca. Ale mawiają, że najprostsze rozwiązania są najlepsze, więccc...

1. Dajcie se siana. Wszyscy. Nie musicie się przecież wszyscy kochać, do mnie też gównażeria podskakiwała z powodów znanych jedynie sobie, bo mnie to jakoś szczególnie nie interesowało. Nawet już nie pamiętam kto i o co :|
2. Wdupizm w obliczu animozji gwarancją zdrowia psychicznego. Polecam i pozdrawiam.
3. Szanowna administracjo: z okazji walentynek ogłoście amnestię dla "wątpliwie zbanowanych". Może i się Jakubek załapie, co to tak nie chce tego forum, a jednak na nie wchodzi i się wypowiada? Na twarzach użytkowników ponownie zagości uśmiech!
4. Po amnestii wszyscy jesteście uczciwi do porzygania się.
Będzie to do zrobienia, czy jednak nie?

Wiedzcie, że administracja ma również prawo do pomyłek - pamiętny użytkownik Starlight udowodnił to idealnie. Do tego nie wiemy co się obecnie dzieje w rzeźni. Nadal będę czekać na odpowiedź Bjorki.

edit: tak by się przydał jeszcze piąty punkcik.
5. Kąśliwe uwagi puszczać mimo uszu. Chceta być traktowani jak dorośli - zachowujta się jak dorośli. I wszyscy będą hepi.

LepkiePaluszki23
21.01.2015, 21:20
Sprawa się rozwiąże czy rozwiązała się już? Admini nic nie odpowiadają w tym temacie (oprócz Libby kilka stron wcześniej).

Słodki Pan Ciastek
21.01.2015, 21:23
Myślę, że teraz lepiej zostawić sprawę samej administracji i czekać na wyniki. Proponuje tymczasowo nie zajmować się tą sprawą.

αγάπη
21.01.2015, 23:03
a mi się nie podoba ten trójkącik, ani czerwony ani zimowy, nie dało by się ustawić jednego, ładnego zielonego jak z the sims 4 bądź 3? :(

Caesum
22.01.2015, 09:10
Jaki trójkącik? Chodzi o kryształek? Kryształki były zrobione i wybrane przez użytkowników jakiś czas temu i zmieniają się z każdą porą roku. Zielony jest na okres wiosenny z tego co pamiętam.

Słodki Pan Ciastek
22.01.2015, 13:01
Up: wydane mi się, że chodziło jej o ten czerwony z łapami :)

αγάπη
22.01.2015, 13:20
chodziło ogółem o obydwa, ale skoro było głosowanie i wgl to wszystko sie wyjasnia :P

La Tortura
22.01.2015, 22:24
Dobra misie. Ja rozumiem ze macie bul posladow i inne takie, ale nie stalkujcie nas na innych forum no plz. Ile wy macie lat -__- Przylecieć, napisać jacy źli jestesmy i sobie pójść. Tak bardzo FTS xD anyway dzieki hebe za reklame, trzy razy nie, dwa na dziesięć. Co do banow administracja zaniemowila z wrażenia ze tak powiem i milczy? Może przemówi w nastepna wigilie.
Pozdrawiam (y)
Ps jakby ktos miał jeszcze jakies gorzkie żale to nie piszcie w naszych tematach - moje pm stoi dla was otworem.

Hebe
22.01.2015, 22:44
Przyznaję, że nie postąpiłam dobrze. To było niedojrzałe i głupie, jestem tego świadoma. Post na tamtym forum zmieniłam. I proszę o wybaczenie :(

xheyanna
22.01.2015, 22:48
piszę w imieniu Kaczki: "Kazdy ma prawo do bledow. Wybaczamy ~ Kamil "
i Altka: "wszystko jest okej, wybaczam"

konformistyczny lodzik
22.01.2015, 23:03
Wybaczcie, że się nie udzielam tutaj - mimo, że powinnam - ale, matura to dla mnie teraz temat numer jeden :) pochłonęło to wiele mojego wysiłku i zapewne pochłonie jeszcze sporo
Wiem również, że ludzie z konfy przenieśli się na inne forum - ale to nie dla mnie, i tak nie mam na to czasu

dobranoc i czekam na posta adminów :)

Björk
23.01.2015, 16:42
Co do banow administracja zaniemowila z wrażenia ze tak powiem i milczy?

Paździoch, Ty Mendo Złośliwa, chyba się domagałaś mojej wypowiedzi, to Ci napiszę, że Ata ma rację - ZANIEMÓWIŁAM z wrażenia ;D

Björk
23.01.2015, 17:42
Odkryłam nowe zastosowanie "Księgi Skarg i Zażaleń" :)

Serio - jest bardzo przydatna.
Mogłam dzięki Waszym wypowiedziom wyrobić swoje zdanie na ten temat.

Spójrzmy prawdzie w oczy - w życiu nie będziemy mieć na nic twardych dowodów. Musimy się opierać na intuicji. Żadna z nas nie złapie za rękę Altka, jak pisze z czyjegoś konta. Musiałaby chyba przy nim siedzieć dzień i noc.

Czasy się zmieniają. Ludzkie zachowanie się zmienia.
Jak w latach 90-tych zaczynałam odkrywać Internet, to gadałam z Grzesiem na forum Hey-a, zachwycaliśmy się Kaśką Nosowską i kolejnymi piosenkami. W życiu by mi nie przyszło na myśl, żeby jednego wieczora podawać się za siebie, następnego być Łukaszem, a za tydzień Józefiną. Znaczy myślę, że w Internecie bardziej zważam na słowa, co by mnie ktoś źle nie zrozumiał, ale też mimo wszystko jestem taka, jaka jestem.

W każdym razie, w przypadku zatarcia granicy między realem a internetami - tym ważniejsza jest szczerość. Uważam, że uczestnicy forum mają prawo do tego, żeby ich szanować i aby Kaczuszka nie był jednocześnie Altkiem czy Atą. Wymianę hasłami uważam za nadużywanie mojego zaufania, bo skąd mam mieć pewność z kim piszę?
Na 90% jestem pewna, że dochodziło do jakiś nieprawidłowości przy konkursach, co jest nie fair nie tyle w stosunku do tej podłej i złej administracji, tylko do uczestników tych konkursów.

Paździoch Menda Złośliwa
23.01.2015, 21:26
Jezdym kontent w swej mendowatości!

LepkiePaluszki23
25.01.2015, 16:54
Mam pytanie.
Czy ktoś naprawdę nie umie wymyślić lepszego nicku? :)
http://imgur.com/gulCaoB

Liv
25.01.2015, 16:59
Ale co w tym złego i co nas to obchodzi? :|

LepkiePaluszki23
25.01.2015, 17:01
Chciałbym rozwinąć swą myśl, ale zaraz zostanę obrzucony błotem, więc się nie narażam.

Charionette
25.01.2015, 17:07
Dlaczego miałbyś zostać obrzucony błotem?
Poza tym, nick jak nick. Chyba, że masz coś ważnego do dodania :)

LepkiePaluszki23
25.01.2015, 17:10
A więc tak. Z tego co zauważyłem na tamtym forum to grupa, która została zbanowana tu kilka dni temu (nie nie zarejestrowałem się na tym forum, bo oni się zarejestrowali tylko byłem wcześniej zarejestrowany) cały czas jest tak jakby nękana przez kilka ludzi z tego forum tzn z forumthesims.pl. TAK MI SIĘ ZDAJE :)

I dziwnym zbiegiem okoliczności zarejestrowało się na tamtym forum osoba o nicku Forum The Sims

Lubie
25.01.2015, 17:18
@LP, tak jak by chyba się mylisz, bo nie jesteśmy przez nikogo nękani :o A konto ktoś mógł założyć dla beki soo... :P

LepkiePaluszki23
25.01.2015, 17:23
Ja już się nie odzywam. Posty jeżeli chcecie można usunąć

Charionette
25.01.2015, 17:33
Ej, ale spokojnie. Kaczuszka tylko napisał, że nie są przez nikogo nękani ;) a to, że czuwasz i wyłapujesz takie sprawy to bardzo dobrze :)

Słodki Pan Ciastek
25.01.2015, 17:36
Ale z resztą, gdyby był jakiś problem to byłoby to zgłaszane od strony pokrzywdzonej więc bez spin ;)

Liv
25.01.2015, 17:46
Ale z resztą, gdyby był jakiś problem to byłoby to zgłaszane od strony pokrzywdzonej więc bez spin ;)
Owszem, ale nie na naszym forum :)

Słodki Pan Ciastek
25.01.2015, 18:01
Up: Chyba nie ogarnąłem :)

Hebe
25.01.2015, 18:15
SPC, z tego co zrozumiałam, to Liv chodziło o to, że jakby taka sytuacja miała miejsce, to byłby problem adminów tametego forum ;)

Pink Panther
25.01.2015, 19:00
Forum The Sims na Centrum Simów to ja, bo pisałem w sprawie współpracy do admina... xDDD

LepkiePaluszki23
25.01.2015, 19:09
I sprawa wyjaśniona :)

Lubie
25.01.2015, 19:14
Forum The Sims na Centrum Simów to ja, bo pisałem w sprawie współpracy do admina... xDDD

jakiś odzew?

Pink Panther
25.01.2015, 19:16
Na razie nie, czekam ;))

Charionette
25.01.2015, 21:02
Pinki, ty trollu!! :D
Dobrze, że sprawa się wyjaśniła. Lepki czuwaj nadal :)

konformistyczny lodzik
25.02.2015, 18:41
Zgłaszam zażalenie, które jest jednocześnie skargą! :derp: co to ma być?>! Dlaczego temat ''prezent od konfy'' został tak brutalnie potraktowany i usunięty? Wiecie jak to wpłynęło na moją psychikę? Niestety - nie tylko na moją. Znam ludzi. LUDZI, LUDZI którzy także ucierpieli w tej sprawie. Mianowicie mam tu na myśli niestosowne zachowanie administracji, gdyż iż ponieważ temat taki jak ''nowy nick dla MPS'' lub inne bezsensowne (:please:) tematy zostały otwarte i potraktowane przez ADMINISTRACJĘ pokojowo. Liczyliśmy na akt łaski z Waszej strony, wyciągnęliśmy pomocną dłoń, chcieliśmy ustabilizować nasze relacje (KWA - admnistracja) a tu coś takiegOOOOOOOOOOOOO? :(( :(( :((

Liczę na choć jeden post z jakimikolwiek wyjaśnieniami!!!!!!!!!

Słodki Pan Ciastek
25.02.2015, 18:57
Zgłaszam zażalenie, które jest jednocześnie skargą! :derp: co to ma być?>! Dlaczego temat ''prezent od konfy'' został tak brutalnie potraktowany i usunięty? Wiecie jak to wpłynęło na moją psychikę? Niestety - nie tylko na moją. Znam ludzi. LUDZI, LUDZI którzy także ucierpieli w tej sprawie. Mam tu namyśli mianowicie niestosowne zachowanie administracji, gdyż iż ponieważ temat taki jak ''nowy nick dla MPS'' lub inne bezsensowne (:please:) tematy zostały otwarte i potraktowane przez ADMINISTRACJĘ pokojowo. Liczyliśmy na akt łaski z Waszej strony, wyciągnęliśmy pomocną dłoń, chcieliśmy ustabilizować nasze relacje (KWA - admnistracja) a tu coś takiegOOOOOOOOOOOOO? :(( :(( :((

Liczę na choć jeden post z jakimikolwiek wyjaśnieniami!!!!!!!!!

O boże serio? Temat z prezentem od konfy był tak głupi i bezsensowny, że trudno było nie spodziewać się jego usunięcia. Brutalnie potraktowany byłby wtedy gdybyście dostali po warnie za niego, a administracja mogłaby to zrobić. (tak myślę)
Wpłynęło to na twoją, a raczej waszą psychikę bo jesteście zwyczajnie niedojrzali, czekacie na forum tylko po to, żeby złapać się jakiejś drobnostki i utworzyć kłótnie w czym jesteście nieporównywalnie dobrzy.
Tak zwany "akt pokoju" był zwyczajnym wybaczeniem. Więc nie warto się do niego odnosić, a to wy powinniście się po ostatniej akcji pilnować, nie administracja.
Co prawda inne tematy takie jak "nowy nick dla MPS" też powinny być usunięte. Forum powinno poddać się natychmiastowemu czyszczeniu, jeśli tak się dzieje przepraszam - nie zauważyłem, ale mogło być tak, że właśnie podczas czyszczenia tak bezsensowny temat został usunięty.

konformistyczny lodzik
25.02.2015, 19:03
O boże serio? Temat z prezentem od konfy był tak głupi i bezsensowny, że trudno było nie spodziewać się jego usunięcia. Brutalnie potraktowany byłby wtedy gdybyście dostali po warnie za niego, a administracja mogłaby to zrobić. (tak myślę)

Nie decyduj za administrację. Po drugie jakim prawem wypowiadasz takie słowa?! To niestosowne, a administracja napisała w wiadomości PW, że temat jest okej i zostaje! (tak było jeszcze kiedyś :derp: )

Wpłynęło to na twoją, a raczej waszą psychikę bo jesteście zwyczajnie niedojrzali

oboże, mówi 12 latek xD który na dodatek nie rozumie całego zamieszania :)

czekacie na forum tylko po to, żeby złapać się jakiejś drobnostki i utworzyć kłótnie w czym jesteście nieporównywalnie dobrzy.

To tylko i wyłącznie Twoje zdanie! (:please:)

Tak zwany "akt pokoju" był zwyczajnym wybaczeniem.

co ty nie powiesz

Więc nie warto się do niego odnosić, a to wy powinniście się po ostatniej akcji pilnować, nie administracja.

to brzmi jak groźba.

Imo Twoja wypowiedź nie ma sensu, dziękuję.

La Tortura
25.02.2015, 19:13
Forum powinno poddać się natychmiastowemu czyszczeniu, jeśli tak się dzieje przepraszam - nie zauważyłem, ale mogło być tak, że właśnie podczas czyszczenia tak bezsensowny temat został usunięty.
proszę Cie, od tego jest offtop... gdyby nie bylo takich tematów to rozmawailibyśmy ciągle o simsach i niczym innym. własnie od takich wątków to jest - od tego żeby robić tematy z ankietami dot. nicków, żeby gadać o dupie maryni i żeby tworzyć nabór do konfy :\ masz racje, niech na forum zapanuje porządek i zostaną tylko tematy z problemami.. a co tam, oczyscmy.

ps; ja tez jestem ciekawa czemu ten temat został usunięty. wielka szkoda :\

Lubie
25.02.2015, 19:20
Temat byl bezsensowny, prawda. ALE DLATEGO BYL UMIESZCZONY W OFFTOPIE.

Co prawda inne tematy takie jak "nowy nick dla MPS" też powinny być usunięte.

Nasz temat zostal usuniety bo, jak kiedys pisalem, ktos ma do nas uprzedzenia. A tematy wlasne pokroju "Nowy nick dla MPS", ktore sa na tym samym poziomie co nasz nie zostaly nawet tkniete. Czyli mamy rozumiec, ze jestesmy jacyj gorsi? Tak to mozna odebrac. Nie wiem czy byl taki zamiar, ale tak to wyglada.

konformistyczny lodzik
25.02.2015, 19:23
Tematy z offtopu nie powinny być usuwane! przynajmniej bezpodstawnie :lovers:

Słodki Pan Ciastek
25.02.2015, 20:12
Nie decyduj za administrację.

Mówię CO MOGLIBY i po głębszej zadumie stwierdzam, że powinni zrobić ;))

oboże, mówi 12 latek xD który na dodatek nie rozumie całego zamieszania :)

O boże mówi 14-latek, który nadal udaje kobietę nawet po tym jak 3/4 forum i administracja się o tym dowiedziała? :) A tak po za tym to ta wiadomość ma wyraźny sens so...

To tylko i wyłącznie Twoje zdanie! (:please:)

Przy okazji wasze i większości udzielających się osób?

co ty nie powiesz

Tak powiem bo jak widać p twoich wcześniejszych wiadomościach o tym nie wiedziałaś/eś/oś.

to brzmi jak groźba.

Tylko w twoim, a raczej waszym odczuciu :)

Imo Twoja wypowiedź nie ma sensu, dziękuję.

Miałaby gdybyś czytała dokładniej :)
A myślę, że podstawa usunięcia była dość prosta. Temat był jak wcześniej uznałem bezsensowny. Poważnie to tak jakbym założył temat o tym, że widziałem dzisiaj dżdżownicę -.- :) Po za tym z tego co pamiętam prezentem, który był powodem założenia tematu miało być wasze odejście na które niektóre cząstki forum może czekało, a wy tak BRUTAlNIE im to odebraliście :)

Rainbow
25.02.2015, 20:30
Dlaczego temat ''prezent od konfy'' został tak brutalnie potraktowany i usunięty?
Tematy z offtopu nie powinny być usuwane! przynajmniej bezpodstawnie :lovers:

JA usunęłam, i wcale nie bezpodstawnie!:
http://i.imgur.com/XHoU1bH.jpg

ogólnie to my też trochę śmiechliśmy, jednakże temat był dość ee... kontrowersyjny. a skoro już pośmiechaliśmy, było wesoło, a nawet zaczynały się zawiązywać wycieczki osobiste to stwierdziliśmy, że z tego powodu nie ma chyba za bardzo sensu trzymać takiego tematu, nieprawdaż? ;) moglibyśmy ewentualnie przywrócić, ale jako zamknięty, żeby był dla potomnych [coś jak TEN (http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38880), chociaż jego chyba nic nie przebije...] :P

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 09:11
Dooobra, bo ja niezbyt rozumiem co sie stalo i jakim cudem znowu jestem oskarzona o podszywanie się pof kogoś innego. Wiecie - za pierwszym razem te oskarzenia byly okej, mozna bylo sie posmiac, ale teraz? Nie wiem co zrobilam zle i co ktoś ma do mnie problem, ale ta zmiana tozsamosci i t oskarzenia robia sie wrecz zenujace.
Na GG dalej utrzymujemy kontakt z Altkiem, ale to tylko tyle co wiaze mnie z jego osoba.
Czekam na jakiekolwiek wyjasnienia, dowody IP czy cos. Choć IP niezbyt są trafne, bo duzo osob ma zmienne IP i polowa forum musialaby miec bana.
Ktoś mi tylko wyjaśni jeszcze rzecz? Dlaczeglo zawsze to mi zarzucaja zmiane płci? Pomalu robię sie obuzona. Jestem na FTS od 2012 i teraz takie coś? Założyłam konto jakiś miesiac po Altku - na jaka cholere musialabym się dws lata pod niego podszywac?

Liv
26.02.2015, 15:46
Dziewczyny-adminki, ja Was naprawdę proszę, ZDECYDUJCIE I OGARNIJCIE SIĘ! Żeby dwa razy banować permanetnie tego samego usera za DOKŁADNIE to samo przewinienie?! (macie kilka różnych admincp są czy co?) A może ktoś w końcu wyłoży kawę na ławę w trosce o dobro i ku przestrodze reszty zarejestrowanych?

Björk
26.02.2015, 16:17
Dziewczyny-adminki, ja Was naprawdę proszę, ZDECYDUJCIE I OGARNIJCIE SIĘ! Żeby dwa razy banować permanetnie tego samego usera za DOKŁADNIE to samo przewinienie?! (macie kilka różnych admincp są czy co?) A może ktoś w końcu wyłoży kawę na ławę w trosce o dobro i ku przestrodze reszty zarejestrowanych?

Ja Ci tylko mogę napisać, że sama się zdziwiłam, że Lodzik został odbanowany i obstawiam, że to było przeoczenie.
Za multikonta jest stały.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 16:18
Ja Ci tylko mogę napisać, że sama się zdziwiłam, że Lodzik został odbanowany i obstawiam, że to było przeoczenie.

Skoro przeoczenie to o co chodzi?
jakie multikonta #oboże

Bjork, pragnę Ci tylko napisać, że wszystkie rozmowy z administracją odbywały się bez Twojej obecności, co teraz skutkuje Twoim zdziwieniem. Proszę, zapytaj koleżanek, które rozmawiały z nami na GG o co tak naprawdę było całe zamieszanie :) Sprawa rozstrzygnęła się potajemnie w konferencji z ludźmi z kółeczka i administracją.

A z tego co widzę to właśnie Ty dałaś tego bana.

Ban był za rzekome przekręty w konkursach, a nie jakieś multikonta, dlatego proszę Cię, daruj sobie swoje wywody, a takie oskarżenia odłóż na bok.

Björk
26.02.2015, 16:29
Podejrzenie o multikonto padło już dawno, a później spotkałam się z kilkoma wypowiedziami osób, które były zdziwione, że ktoś, kto ma mk został odbanowany.

konformistyczny lodzik
26.02.2015, 16:32
Podejrzenie o multikonto padło już dawno, a później spotkałam się z kilkoma wypowiedziami osób, które były zdziwione, że ktoś, kto ma mk został odbanowany.

powiem Ci, że rozwalasz system.

Podejrzenie padło, no spoko :) Dlaczego teraz a nie w 2012 gdy zakładałam konto? Niedorzeczność.

Sprawa z PODEJRZENIEM O MULTIKONTO została rozwiązana, na forum miały nawet pojawić się posty od administracji na ten temat, jednak wycofali się oni i powiedzieli, że sprawa zostaje tak cicho jak jest teraz. Myślałam, że Ty też zostałaś o tym poinformowana, ponieważ jako JEDYNA nie wzięłaś udziału w rozmowach.

Liv
26.02.2015, 16:54
Szefowo, ja się po prostu dziwię, że ostatecznie nie dogadałyście się MIĘDZY SOBĄ. Byłam pewna, że na bieżąco się informowałyście o podejrzeniach, żeby W KOŃCU zakończyć temat konfy...
Ban był za rzekome przekręty w konkursach, a nie jakieś multikonta, dlatego proszę Cię, daruj sobie swoje wywody, a takie oskarżenia odłóż na bok.
Nie, za mk też był.
Dlaczego teraz a nie w 2012 gdy zakładałam konto? Niedorzeczność.
KL, ja też nie wszystkie konta banowałam zaraz po ich powstaniu. Czasami modowi/adminowi dopiero po jakimś czasie zapala się lampka, że coś z którymś userem jest nie tak.

Paździoch Menda Złośliwa
26.02.2015, 16:55
czas ogarnąć przepis na domowy popcorn

Obecnie numer IP to taki dowód jak żaden - zarówno na czyjąś winę jak i jej brak. Nikt z adminów nie wiedział, żem starym wyjadaczem, póki o tym nie napisałam. W domu neostrada, w akademiku przez jakiś czas internet mobilny z Play, a potem eduroam. To daje trzy zupełnie różne adresy IP, w dobie coraz większej dostępności wifi sprawa dodatkowo się komplikuje. Niezbyt dobrze pamiętam interfejs CP i inne takie (dochodzi jeszcze różnica uprawnień), ale adminy - macie tam adresy MAC czy nie bardzo? Dupa ze mnie a nie informatyk, ale po tym chyba prędzej idzie kogoś zweryfikować.

Druga sprawa to wiedza i niewiedza - w takiej sprawie spodziewałabym się w rzeźni dyskusji na dziesięć stron, a tymczasem okazuje się, że admini ukrywają swoje działania między sobą? WTF?

Trzecia sprawa - Bjorka, sama powiedziałaś, że pomysł amnestii ci się podoba. Najbliższe święto mamy 08.03 więc proponuję amnestię dla bab

Björk
26.02.2015, 17:05
Pomysł amnestii kiedyś i owszem mi się podobał, ale patrząc na uroczą ostatnią wypowiedź Rudzielca trochę ogarnęło mnie zniechęcenie.

Pink Panther
26.02.2015, 17:20
A według mnie ta akcja jest spowodowana też trochę tym, że mamy 5 adminów + technicznego. Nie wiem, jakie macie relacje między sobą, ale z zewnątrz wygląda to tak, jakby w Administracji nie było żadnej hierarchii. Jakbyście wszystkie (poza Szlachcicem, ale to się rozumie samo przez się, skoro jest technicznym) miały w każdym aspekcie takie same uprawnienia i były wszystkie sobie równe. To nie ma sensu, zawsze potrzebny jest przełożony. A taka równość potem przekłada się właśnie na to, że się nie informujecie o wszystkim, każdą decyzję podejmujecie przez miesiąc. Bo nie ma nikogo, kto nad wszystkim czuwa, jesteście wszystkie bezkarne, no i nie ma nikogo, kto może podjąć ostateczną decyzję. Nie ma żadnej "najwyższej instancji". To nie służy też userom, bo przez to podjęte przez Was decyzje są nieodwołalne (chyba że ma się sensowne argumenty albo pisze listy otwarte, pozdrawiam Liv). Imo 2 + 1 byłoby na FTS idealnie, a reszta to modzi. W sumie już to kiedyś pisałem chyba, ale nadal tak uważam. Hierarchia jest potrzebna. Nawet w sklepie osiedlowym ekspedientka musi wiedzieć, że szefcio jest ważniejszy i to on ustala cenę masła.
Sprawa z lodem serio dziwna, bo banujecie 2x za to samo, zdecydujcie się :|

Korzystając z okazji, że już piszę, kiedy podsumujecie ankietę? Już chyba serio nikt się nie wypowie.

Björk
26.02.2015, 17:26
Pinki bardzo ciekawe jest to co napisałeś...

Pink Panther
26.02.2015, 17:28
Pinki bardzo ciekawe jest to co napisałeś...

Sarkazm?
Po prostu piszę, jak wygląda Wasza praca z zewnątrz i co ja o tym myślę ;))

Bjork edit: no właśnie. po prostu piszesz :)
PP edit: Mam nadzieję, że moje zdanie coś Wam da do myślenia :P

Björk
26.02.2015, 17:32
Nie przypominam sobie, żebyśmy cofały zarzut o mk.

Zarzut o mk nie został oddalony i wydawało mi się, że został dla niego perm.

Widocznie, źle coś zrozumiałaś.