Zobacz pełną wersję : Forumowa Mafia III
Pink Panther
02.04.2014, 18:25
Mam mieszane uczucia co do tej egzekucji :|
Everlasting
02.04.2014, 18:29
I ja! znaki
Kędziorek
02.04.2014, 18:30
Trzymajmy kciuki
*trzyma kciuki*
Pink Panther
02.04.2014, 18:36
*trzyma kciuki i duże palce u nóg*
Privilege
02.04.2014, 18:37
Trzymam łokcie (?) o,O
Laselight
02.04.2014, 18:38
Trzymam kredens
Pink Panther
@LL Ahahahahahahahahahahhaha xDDDD
Privilege
Ahahaha nie śpię bo trzymam kredens <3
Hahahaha ! Ale STOP SPAM.
Krewetka szedł szkolnym korytarzem, gdy zza rogu wyszedł Pink Panther. Był mocno wzburzony i rzucił się na chłopaka.
- Jesteś mafiosem! Przyznaj się! - krzyczał, szarpiąc krewetkę za koszulę.
- Odbiło ci? - pisnęła ofiara. - Nie jestem żadnym mafiosem! - wrzasnął napadnięty chłopak.
Nie był to najlepszy ruch. Wrzaski rozjuszyły tylko Pinkiego.
- To na pewno ty! - wrzeszczał, popychając swoją ofiarę, aż w końcu przygwoździł ją do barierki antresoli.
Wr\zaski na korytarzu zaalarmowały kilka osób, które siedziały w sali nieopodal. Po chwili wysypała się z niej spora grupka.
- Pink, co ty wyprawiasz?! - Cheyenne nie wierzyła własnym oczom. Widząc, że krewetka zaczyna się niebezpiecznie przechylać przez barierkę, ruszyła mu na ratunek.
Cała trójka zaczęła się szamotać, co reszta ludzi obserwowała z rosnącym przerażeniem w oczach. Po chwili rozległ się krótki wrzask i dało się słyszeć głuchy odgłos.
- Nie chciałem... - szepnął Pink Panther.
Przez barierkę przeleciała Cheyenne.
Pozostali przy życiu:
1. Pink Panther - Cheyenne
2. Laselight – Pink Panther
3. Ktoś
4. Diana - Cheyenne
5. Krewetka - krewetka
6. Apocalypsa – Pink Panther
7. Orka Helena
8. Everlasting – Pink Panther
9. Cheeba - krewetka
10. Wieloryb - Cheyenne
11. Björk - orka Helena
12. Privilege - Cheyenne
13. Juliet - Juliet
14. Redmoon - Cheyenne
Cheyenne – Pink Panther
15. Kędziorek - Cheyenne
\to kogo chcieliście ukatrupić, jeśli Cheyenne będzie niewinna :P?
No dobra... :( Cheyenne była mafiosem. W grze pozostał jeden mafioso!
Kędziorek
02.04.2014, 18:49
YES!!! :hooray:
:yeaah::yeaah::yeaah::yeaah::yeaah:
Everlasting
:o
znakiznaki
Privilege
Huehuehue! UDAŁO SIĘ!!!! Teraz trzeba przeanalizować co i jak! :D
Pink Panther
KĘDZIOREK, przepraszam, że wątpiłem ;__;
Huehue, jesteśmy najlepsi :D PP odpada z listy podejrzanych, teraz głosowałabym na cheebę/Bjork.
Kędziorek
KĘDZIOREK, przepraszam ;__;
Ależ nie szkodzi :D
Młahahahaha ! Kropnęliśmy następnego ! Ale trochę się martwię, że gra za szybko się skończy.
Pink Panther
02.04.2014, 18:50
Więc teraz wytężamy umysł, mieszkańcy!
Apo/Bjork/cheeba.
ha, no i jest :P no to teraz jestem juz pewna ze po niej bedzie PP ;D
Kędziorek
02.04.2014, 18:51
Więc teraz wytężamy umysł, mieszkańcy!
Apo/Bjork/cheeba.
Albo Everlasting :P
Ciebie już jakoś nie podejrzewam xD
Może Björk ? Co wy na to ?
Pink Panther
02.04.2014, 18:52
Swoją drogą głupio mi, że wyrzuciłem ją za barierkę :C xD
Apo, strasznie się mnie uczepiłaś. I Cheyenne też głosowała na mnie. Ja jutro oddam swój głos na Apocalypsę, jestem pewien, że jest w mafii. W sumie to już od dawna mi się tak wydaje, ale dobra ;P
Kędziorek
02.04.2014, 18:52
Bjork nie jest za cicha?
Laselight
02.04.2014, 18:54
Trzeba to opis, bo ta mafia jakaś słaba jest o_o jak od razu giną.
Kędziorek
02.04.2014, 18:55
Apo, strasznie się mnie uczepiłaś. I Cheyenne też głosowała na mnie. Ja jutro oddam swój głos na Apocalypsę, jestem pewien, że jest w mafii. W sumie to już od dawna mi się tak wydaje, ale dobra ;P
I by od razu w pierwszym głosowaniu oddała głos przeciw alpherainnowi? :| Nie kupuję tego..
Pink Panther
02.04.2014, 18:56
Może wiedziała, że alfabet i tak odpadnie, więc chciała się wtopić w tłum? Dużo osób na niego głosowało.
A Laselight?
Kędziorek
02.04.2014, 18:57
Może wiedziała, że alfabet i tak odpadnie, więc chciała się wtopić w tłum? Dużo osób na niego głosowało.
A ilu się do tego otwarcie przyznało? Jedna?
Ludzie, możemy pobić rekord i kropnąć trzech pod rząd :D
ha, no i jest :P no to teraz jestem juz pewna ze po niej bedzie PP ;D
Pink Panther
02.04.2014, 18:59
Apo, okej, ja rozumiem, że tu trzeba spiskować, ale jest okazja zabić wszystkich mafiosów pod rząd i nie zabijajcie mnie, bo nie będzie rekordu ;_;
Może rzeczywiście LL ? Zawsze głosowała na kogoś z poza głównego kręgu podejrzanych
Ej ja nie glosowalam na Chey bo myslalam ze bedziemy glosowac na krewetke i wyslalam glos wczesniej... Ale dobrze idzie! Zostal jeden!
Privilege
02.04.2014, 19:01
Bjork jest zdecydowanie za cicha. W poprzedniej edycji była duszą FM! Za cicho, za cicho... Apo mimo że głosowała na alfabeta to tak jak mówił PP może żeby się wtopić.
LL jakoś nie podejrzewam chociaż nigdy nic nie wiadomo EDIT: Może wysłała głos wcześniej, nasze przypuszczenia zmieniają się jak w kalejdoskopie. Ja wczoraj tak pochopnie zagłosowałam na krewetkę
No to kto, bo PP raczej nie. W Apo jakoś nie wierzę, ale będę skłonny pójść za większością
najpierw dowody, jesli mnie przekonacie, to i ja sama zaglosuje na siebie :P
La Tortura
02.04.2014, 19:10
ja sama nie wiem, ale brawo dla nas ;p
Kędziorek
02.04.2014, 19:15
Moim zdaniem to nie jest Apo.. Raz, że już na dzień dobry głosowała na alpherainna (to za wcześnie na takie kombinowanie), a dwa, alpherainn za często zrzucał podejrzenia na mafiosów poprzedniej edycji.
Pomyślcie o Everlastingu.. Bronił Cheyenne i pytanie, czy wciąż żył fabułą i nie wiedział o niczym, czy po prostu starał się chronić ziomka?
Krewetkę też bym odrzuciła, bo również był przeciw Cheyenne, choć ciekawe, że ani razu nie głosował :hmmm:
Laselight
02.04.2014, 19:19
Pomyślcie o Everlastingu.. Bronił Cheyenne i pytanie, czy wciąż żył fabułą i nie wiedział o niczym, czy po prostu starał się chronić ziomka?
Może specjalnie napisał ironicznym tonem o przynależności do mafii, żebyśmy wzięli to na ironię i go nie podejrzewali...
Evera bym chyba właśnie odrzuciła - za bardzo by sie wszystkim podstawił broniąc tak zaciekle i podając się za męza Cheyenne ;p
Jak oskarżamy Evera to musimy też wziąć pod uwagę krewetkę.
Cytryśnia
02.04.2014, 19:27
oboże ;-; zapomniałam oddać glosu xD a właściwie nie zdążyłam... :| nieważne xD
w każdym razie:
mnie nadal zastanawia zachowanie redmoona, PP odrzucam, ale Ever mi mnie pasuje
8 userów tu siedzi, ale nikt nic nie pisze OK. Obstawiam, że zginie Kędziorek, no chyba, że w mafii jest ktoś mondry...
Kędziorek
02.04.2014, 19:33
No to nie wiem... Został PP z moich poprzednich nominowanych, a mówiłam, że jeśli śmierć Cheyenne będzie pewna, to najprawdopodobniej mafioso również na nią zagłosuje (ja w poprzedniej edycji zagłosowałam na ówczesnego MPSa, więc wszystko jest teraz możliwe) xD
Sorka PP, że tak się na Ciebie uwzięłam, po prostu staram się myśleć logicznie :D
I pomyślałam jeszcze o cheebie... Strasznie jej się ta moja rozpiska nie podobała.. :P
a redmoon.. Na początku było tylko 3 mafiosów, więc czemu mieliby się osłabiać i go zabijać? W końcu nie wiedzieli, że Cattani go sprawdzi..
Weźcie mi to wytłumaczcie :|
Kędziorek
02.04.2014, 19:34
8 userów tu siedzi, ale nikt nic nie pisze OK. Obstawiam, że zginie Kędziorek, no chyba, że w mafii jest ktoś mondry...
Oszczędź mi takich przewidzeń :P
Cattani kimkolwiek jesteś, ulituj się nad mą zbolałą duszą :D
Cytryśnia
02.04.2014, 19:35
aaa, no tak, red był na początku prawie-martwy xD
Dlatego jestem niewinny i jak mnie bezszczelnie zabijecie to pójdę do nieba :3
Łał, ale jestem z nas dumna! :love: Teraz to już musimy załatwić tego ostatniego mafiosa! :fun:
Everlasting jakoś wydał mi się nieco bardziej podejrzany. PP może i głosował na Chey, ale Kędzia w poprzedniej edycji głosowała na Laseczkę, więc nie do końca mnie to przekonuje. :P Co do krewetki i reszty to mam mieszane uczucia. :|
Pink Panther
02.04.2014, 19:39
A ja nadal obstawiam LL lub Apo.
Ja idę i wracam na zabójstwo mafii.
boze glosowania mnie nie lubia w tej edycji. :c dzisiaj nie bylo mnie w domu, wczoraj zapomnialem. ohgod
Pink Panther
02.04.2014, 21:00
Gdybym nie przeżył, dziękuję wszystkim za grę. Powodzenia w szukaniu mafiosów. I przyjrzyjcie się LL :)
Privilege
02.04.2014, 21:02
Ja również jeśli umrę to tradycyjnie pomścijcie i skopcie mafię <3
Kędziorek
02.04.2014, 21:02
A ja bym wolała się przyjrzeć cheebie...
O zemście chyba nie muszę wspominać :D
Jakbym nie przeżył : bardzo fajnie się grało, rozwalcie mafię !
Pink Panther
02.04.2014, 21:04
Aaa, no i oczywiście w testamencie chomiczka przekazuję Kędziorkowi :D
Kędziorek
02.04.2014, 21:06
Obiecuję dobrze się nim zająć :D
no, dawaj Libby to zabójstwo bo nie moge bibliografii robic przez ciebie :D
Za dużo było śmierci wokół... Wszyscy zebrali się w domu Laselight, nie wiedząc już, co o tym wszystkim myśleć. Zażarte dyskusje przerwaly dźwięki przychodzących smsów. Był do nich załączony filnik. Zaczynał się on ujęciem szkolnego korytarza, później było przejście na schody, przy których coś leżalo w ogromnej kałuży.
- Czy... czy to krew...? - wyjąkała orka Helena.
Nie trzeba było dlugo czekać. Po chwili nastąpił najazd kamery na bezwładną masę przy schodach. Zbliżenie na twarz ujawniło tożsamość ofiary. Do filmiku załączona byla krótka wiadomość: "Zajęcia pozalekcyjne chyba jednak nie zapewniają wspaniałej przyszłości. Dopiero się rozkręcam :)"
Dziś zginęła Apocalypsa.
Pozostali przy życiu:
1. 1. Pink Panther
2. Laselight
3. Ktoś
4. Diana
5. Krewetka
Apocalypsa
6. Orka Helena
7. Everlasting
8. Cheeba
9. Wieloryb
10. Björk
11. Privilege
12. Juliet
13. Redmoon
14. Kędziorek
Privilege
02.04.2014, 21:12
Osz kurde... Tego się nie spodziewałam. Chyba krąg podejrzanych się zawęża. Czo teraz? ;/ Byłam przekonana, że Apo mogłaby być mafiozą.
Pink Panther
02.04.2014, 21:13
- Czy... czy to krew...? - wyjąkała orka Helena.
AHAHAAHAHHAHA XDDDDDDDDDDDDDDD
Czyli... Czyli Apo serio nie była w mafii? :O
LL! Jak nic! Tudzież Bjork, ale to mało prawdopodobne.
Chociaż w sumie znowu podejrzewam Kędziorka :|
Kędziorek
02.04.2014, 21:13
A mówiłam, że Apo nie jest w mafii :) Szkoda, że Ci się umarło :(
LL też bym wykluczyła, bo alph ją podejrzewał, ale jeszcze sprawdzę dokładniej ;)
Nieeeeeeeeeeee !!!! Czeeeeeeeeemuuuuuu ?! *szlochszlochpłaczpłacz*. Ale już wiecie, że była niewinna.
Privilege
02.04.2014, 21:14
Kędziorek? No nie wiem. Już bardziej prawdopodobna jest LL chociaż też jak dla mnie za mało na nią mamy. Ja się wciąż zastanawiam nad wulkanem Bjork, która strasznie przycichła.
La Tortura
02.04.2014, 21:14
hahahahhaha omg XD libby rozwaliłaś system tym jakaniem
kogo podejrzewała apo? ["]
@ Libby: no co? Jąkającej się orki nie widziałaś xD?
Everlasting
02.04.2014, 21:15
Hmmm...
Apocalypsę podejrzewałem najbardziej xD Muszę kogoś nowego se znaleźć :<
Privilege
02.04.2014, 21:16
Podejrzewała PP :/ trochę suabo bo to ślepy trop chyba
Kędziorek
02.04.2014, 21:16
kogo podejrzewała apo? ["]
Była za PP
Privilege
02.04.2014, 21:17
Dziubki, ja się z tym w sumie muszę przespać bo wszystko jest coraz bardziej zawiłe (chyba, że mafia już działa na lewo na prawo byle kogoś ukatrupić i nas zmylić.) No nic. Trzeba się zastanowić. Dobranoc i myślmy wszyscy bo w kupie siła!
I to się nie pokrywa, bo PP kierował podejrzenia na niewinną i ją wyeliminował bo ona kierowała podejrzenia na niego, a eliminując rzucał sobie kłody pod nogi :|. No chyba, że specjalnie się ujawnia, żebyśmy pomyśleli o tym, że wina PP jest zbyt oczywista. No chyba, że mafioso zabił Apo, żeby skierować podejrzenia na niewinnego PP. Sam nie wiem... Idę się przespać.
Privilege
02.04.2014, 21:21
Łotłotłot? Albo mafiozo jest super geniuszem i robi to by nami manipulować albo jest super debilem (sorki) i nie wie co robić. Może być trudniej niż myślałam żeby to rozgryźć. Jeszcze za nim pójdę to co myślicie?
Pink Panther
02.04.2014, 21:22
Ej teraz w mafii jest jedna osoba i tylko ona eliminuje, bez konsultacji z nikim :O
Wydaje mi się, że mafioso musi być ktoś, kto albo bronił Apo, albo nic o niej nie mówił. Bo gdyby otwarcie napisał, żeby ją sprzątnąć, a potem sprzątnął ją jako mafia - wszystkie oskarżenia byłyby na tę osobę.
Spaprałam...
Wszyscy rzucili się pędem do szkoły, żeby sprawdzić, czy filmik wysłany smsem był prawdziwy. Pierwszy do miejsca pokazanego w filmiku dotarł wieloryb. Dopadł do bezwładnej masy leżącej w kałuży. Twarz zakrywała maska imitująca twarz Apokalypsy. Zerwał ją czym prędzej a jego oczom ukazała się twarz lalki. Przed nim leżała ludzkich rozmiarów lalka. Po chwili dotarła też na miejsce reszta ludzi a zza filaru dalo się słyszeć dziwne odgłosy. Diana rzuciła się w tamtym kierunku. Okazało się, że źródlem dźwięków byla zakneblowana i przywiązana do krzesła Apocalypsa. Ktoś czym prędzej zaczęła rozwiązywać roztrzęsioną dziewczynę.
Sorka! Apo jednak żyje.
Coś za dużo tych wskrzeszeń ostatnio.
Kędziorek
02.04.2014, 23:05
AHAHAHH!! :D :D :D
O matko, Cattani, kimkolwiek jesteś - szacun! :D
Cytryśnia
03.04.2014, 12:52
Nie chcę nic mówić, ale ostatnią osobą w mafii musi być ktoś trochę mniej rozgarnięty (sorka, kimkolwiek jesteś), bo zabija Apo, którą podejrzewaliśmy o mafiorzenie (nie wiem jak to nazwać:| :P)
kto to mógłby być?
La Tortura
03.04.2014, 13:40
przyfarciłas apo ;d
a ja zastanawiam sie na pp i everem
A ja mam kilka teorii :
1. Pinki bez przemyślenia zabija Apo i rzuca sobie kłody pod nogi
2. Pinki po przemyśleniu sytuacji zabija Apo i rzuca sobie kłody pod nogi, oczekując, że pomyślimy, że mafioso nie robiłby tego i wykluczymy go z podejrzeń
3. Mafioso o nieokreślonej tożsamości zabija Apo, by zrzucić podejrzenia na Piniego.
No i gratulacje dla cattani, ratujesz ludzi lepiej niż polska służba zdrowia !
Pink Panther
03.04.2014, 14:50
Nie jestem debilem, gdybym był mafioso nie zabiłbym Apo, wcześniej nakłaniając wszystkich do głosowania na nią :|
redmoon, 3. punkt jest sensowny. "Mafioso o nieokreślonej tożsamości zabija Apo, by zrzucić podejrzenia na Piniego." Więc możliwe, że w mafii jest ktoś, kto chciał mnie wyeliminować. Kto to był?
ok, to glosujemy na pinkiego dzisiaj. tak?
Pink Panther
03.04.2014, 14:55
No ej! Ja nie jestem w mafii. Pobijmy ten rekord 3 mafiosów za jednym zamachem. Gdybym miał być mafiosem, nie zabiłbym Apo, wcześniej ją oskarżając. Nie jestem ułomny xD
Niech Kędzia się wypowie. Dobrze typuje mafiosów (jeśli wiecie o co mi chodzi...)
La Tortura
03.04.2014, 15:03
ja moge na niego glosować xd na pp
ej a tak sie zastanawiam. dlaczego mnie nie podejzewacie? tak z ciekawosci sie pytam. :p
La Tortura
03.04.2014, 15:18
bo jestes zbyt glupi zeby byc w mafii uu ;*
ale to jest losowanie deklu :*
Kędziorek
03.04.2014, 16:57
Apo oskarża PP, po czym prawie ginie... Najpewniej chciał zrzucić winę na Pinkiego, my często stosowaliśmy takie zagrywki w drugiej edycji... Choć z drugiej strony to takie oczywiste..
Myślałam o Everlastingu i ostatnio coraz częściej mam wątpliwości co do cheeby.. Sama nie wiem..
Ja też nie wiem, na kogo głosować. Cały czas podejrzewam PP, ale czy naprawdę by się tak podkładał? ;/ Zastanawiam się dalej nad krewetką i Everlastingiem, czekam na opinie reszty graczy, bo z dnia na dzień coraz bardziej nie wiem, na kogo głosować.
No i jestem pod wrażeniem, że Cattani znów uratował kolejną osobę. :O
Privilege
03.04.2014, 18:30
Głosowanie przyszło mi z wielkim trudem bo pustka w głowie więc zagłosowałam w sumie z braku laku i mam nadzieję że słusznie...
Everlasting
03.04.2014, 18:38
Zagłosowałem na dość przypadkową osobę, którą jednak w jakimś stopniu podejrzewam.
Czy trafimy na ostatniego mafioza? Zobaczymy...
Trwała zawzięta dyskusja, gdy w końcu postanowiono, że najbardziej podejrzanym jest Pink Panther i trzeba go wydać policji. Bjork postanowiła zanieść na komisariat dowody, które zebrali przeciw koledze. Policja zainteresowała się sprawą i niedługo później Pinki został zatrzymany. Jeszcze tego samego dnia rozniosło się, że policja jednak nie uważa Pinkiego za winnego wszystkich zajść i planowała go wypuścić. Niestety w nocy w niewyjaśnionych okolicznościach Pinki zginął.
PP był niewinny. W grze nadal jeden mafioso.
Pozostali przy życiu:
Pink Panther
1. Laselight – Pink Panther
2. Ktoś - Ktoś
3. Diana - Everlasting
4. Krewetka – Pink Panther
5. Apocalypsa – Pink Panther
6. Orka Helena – orka Helena
7. Everlasting – Pink Panther
8. Cheeba - Everlasting
9. Wieloryb
10. Björk – Pink Panther
11. Privilege - Everlasting
12. Juliet - Juliet
13. Redmoon
14. Kędziorek – Everlasting
Everlasting
03.04.2014, 18:41
:hmmm:
Już nie wiem, na kogo skierować podejrzenia :(
Pink Panther
Ups, nie zdążyłem zagłosować. Znicz dla Pinka . Chętnie bym z wami podyskutował, ale muszę lekcje odrobić i wracam za pół godziny.
Kędziorek
03.04.2014, 18:57
Tak coś czułam, że to by było za łatwe... :/
La Tortura
03.04.2014, 18:59
coraz bardziej podejrzana wydaje się być Diana <rymnęło się>
tak mi sie wydaje chociazby
wiadomo ze niewinny jest redmoon, apo, krewetka, wieloryb xd, i ja :D
juliet aka czarnuch nie wiem kto to i nie wiem czy jest sens brac wgl ja pod uwage
bjork glosuje, ale sie nie udziela co jest mega dziwne, biorac pod uwage jej zachowanie z 1 edycji, kedziorek jest zbyt ogarnieta, i daje nam zbyt duzo dobrych podpowiedzi wiec ona tez odpada
LL, Ktoś, Diana, Ever, Cheeba, Pjork, Priv, z czego Ever od poczatku wydaje sie byc podejrzany, bo trzymał z Cheyenne i alfabetem,
LL i ktos sie zbyt malo udzielaja, jakby były w mafii pewnie by siedzialy tu 24/7 xd
Priv mi po rpostu nie pasuje, ale trzeba by sprawdzić na kogo głosowała
z braku laku jakim wykazuje sie nasz jeden mafiozo typuje Dianę albo Evera
Privilege
03.04.2014, 19:06
Ja w sumie jestem za Everem ale Bjork mi tu coś nie pasuje. Ona może być mafiozem bo pamiętam jak jeszcze ostatnio była dosłownie wszędzie!!!!
tego sie nie spodziewałam :hmmm: wybacz Pink :(
moze teraz cheeba? zabito dwoch mafiozów, a wtedy zaczela sie bardziej udzielac xd albo Privilege...
ejejej, jak zostania dwie osoby, znaczy trzy to i tak wygramy bo on/ona nie da rady ich przeglosowac, a jak zostana osoby niepodejzewane, to juz wiadomo. oks. czyli czy tak czy tak to wygralismy :*
La Tortura
03.04.2014, 19:26
chyba ze te dwie osoby źle zagłosuja i wyeliminuja siebie nawzajem, wtedy mafiozo wygra lamo..
La Tortura
03.04.2014, 19:33
to zrobmy tak, ze zaglosujemy na cheebe, apo sie tak na nia uparla a potem prawie zginela
o ile nie zgine ok
Pink jednak nie był w mafii? Strasznego ma niefarta, znowu szybko odpadł z gry xDD
Dalej obstawiam Everlastinga albo krewetkę, ale to trzeba jeszcze poczekać do zabójstwa mafii o 22.
orka - nie na cheebe sie uparłam, ale na Pinkiego i prawie bym zginela :D cheeby chyba nie proponowalam wczesniej...
Kędziorek
03.04.2014, 19:42
A ja Evera albo cheebę.
Ja jak Kędzia, ale bardziej w stronę cheeby.
hej ty, co podejzewasz krewetke. on jest fajny i go sie nie podejzewa. nie wolno
#szyderczysmiech #krewetkawmafi? #takbardzozabijam #wut #nohejty
Kedziorek, nie zeby cos, ale jezeli w 2 glosowaniach nie trafimy, glosuje na Ciebie no. mimo, ze jestes niewinna, trzeba ukarac cie kurde za wprowadzanie w blad tak?
wgle, co za mafia, nie rozkminiam jej. dlaczego nie zabijaja kedziorka? ona juz wyeliminowala dwuch, szykuje sie na trzeciego, a dalej zyje. HELO.
co to ma byc?
moze kędzia to cattani :d
Krewetko, jaki ty tepy jestes - teraz ja na pewno zabija przez to, ze im przypomniales *faceplam*
@up - no wlasnie o tym mowie
jesli mafiozo jest dosc logicznie myslacy to jej nie zabije. bo bedzie wiadomo, ze to osoba, którą kędzia podejrzewała xd
@Apo - a jak my zabijalismy np motyke albo Dona to nie pisalismy, ze ich podejrzewamy
ale nas byla piątka wtedy i to była burza mózgów, bardzo strategiczny plan :d z resztą przeciez ja o czyms innym mowie wtf xD
Oboze jaki nierozgarniety jestem XDD
redmondzie popsules moj plan ;-;
Kędziorek
03.04.2014, 20:59
Kedziorek, nie zeby cos, ale jezeli w 2 glosowaniach nie trafimy, glosuje na Ciebie no. mimo, ze jestes niewinna, trzeba ukarac cie kurde za wprowadzanie w blad tak?
I to jest logika, której nie rozkminią nawet najbardziej światłe umysły :/
wgle, co za mafia, nie rozkminiam jej. dlaczego nie zabijaja kedziorka? ona juz wyeliminowala dwuch, szykuje sie na trzeciego, a dalej zyje. HELO.
co to ma byc?
Po pierwsze, dwóch, po drugie na pierwszym głosowaniu nawet nie podejrzewałam alpherainna, po trzecie, co Ci tak zależy na mojej śmierci? :|
I nie, nie jestem Cattanim, nawet by mi do głowy nie przyszło sprawdzać osób, które on(a) sprawdzał(a).
I aktualnie moimi faworytami do stołka ostatniego mafiosa są cheeba i Everlasting. Zdania raczej nie zmienię ;)
okok, teraz na serio. tez uwazam, ze czeba i ever są... mafijni. ale kto bardziej?
i nie chce twojej smierci, ale chce zrozumiec rozumowanie mafi. znaczy mafiora. czy cos
Czy zabójstwo nie jest przesunięte ?
Wszyscy zebrali się w domu Diany, żeby wymyślić jakiś plan działania.
- Napije się ktoś soku? - zagadnęła Diana, przynosząc z kuchni butelkę.
- Chętnie...
- A dawaj...
- To i mi!
Rozległy się głosy. Dziewczyna rozlała sok do szklanek wszystkich chętnych i na końcu polała też sobie.
- To co teraz robimy...? - spytała, popijając.
- Sam nie wiem... - Everlasting podrapał się po głowie.
- Ten ktoś jest debilem... albo ja jestem debilem... - krewetka zaczął się kołysać na krześle.
- Diana, co się dzieje?! - krzyknęła Apocalypsa, po czym dopadła do dziewczyny, która wyglądała już mocno niewyraźnie. Na jej czolo wystąpily kropelki potu, a po chwili straciła przytomność i osunęła się z kanapy, na której siedziała.
- W tej butelce pływa martwa żaba! - wrzasnęła orka Helena.
Każdy ze znajdujących się w pokoju dostał smsa: "Kto teraz zostanie moją żabką?"
Dziś ginie Diana.
Pozostali przy życiu:
1. Laselight
2. Ktoś
Diana
3. Krewetka
4. Apocalypsa
5. Orka Helena
6. Everlasting
7. Cheeba
8. Wieloryb
9. Björk
10. Privilege
11. Juliet
12. Redmoon
13. Kędziorek
Kędziorek
03.04.2014, 21:24
OMG, martwa żaba? Poważnie? :O :D
Ty to masz pomysły :D
Odnoszę wrażenie, że nasz ostatni mafioso najzwyczajniej w świecie sobie strzela...
. Toooooooo...co robimy ? Ja chyba już idę.
po pierwsze... nie, nie jeatem debilem :c
po drugie... FUUUUUJ. dlaczego miala by umrzec po wypiciu soku z zaby? no to chyba mafiozo zrobil to, zeby zabawic sie z katanim... albo katani juz nie zyje. :o
Privilege
03.04.2014, 21:29
Ja jestem za Everam albo cheebą
"...dziewczyna wyglądała już mocno niewyraźnie." - Weź rutinoscorbin - powiedziała Apo :P
hm, Diana przewijała sie nieraz w podejrzeniach. a tu sie okazało, ze byla miastowym.
pewnie do mafii należy osoba, po której sie tego zbytnio nie spodziewamy, np. Laselight, Ktoś... jakiś taki cichociemny user :P
może to Libby jest ostatnim mafiozą? xD
Everlasting
03.04.2014, 21:31
Ja jestem za cheebą.
Nie dlatego że wszyscy są przeciwko mnie xD
ej, mam pomysla. zaglosujmy wszyscy na libby. to pewno ona nim jest. :o
a serio, ok, glosujemy na czebe. jestem za, i nie dlatego, ze ever tak powiedzial, tylko dlatego, ze jak czeba nie jest mafioza, zabijemy go. :p
Everlasting
03.04.2014, 21:34
wydaje mi się, że cheeba jest... wiele na to wskazuje.
ja juz wiem jakte przeczucie moze sie nazywac.. czyzby strzelanie? ;p
ej po pierwsze, co edytujes posta, a po trzecie, kim jest cheeba twoim zdaniem?
Everlasting
03.04.2014, 21:38
ej po pierwsze, co edytujes posta
dla beki ;)
a po trzecie, kim jest cheeba twoim zdaniem?
a kim może być? :rolleyes: mafiozem.
to moze zaglosujmy najpierw na Evera? :D wiecie, tak dla swietego spokoju xD
Everlasting
03.04.2014, 21:40
No ej :(
znakizanki
ej nie, ostatnia szansa evera.
wydaje mi sie, ze ma racje. moze to on jest katana? patrzcie, z redem byl blisko na poczatku, ocalil go. ciebie apo podejzewal, ocalil cie. teraz podejzewal cheebe, sprawdzil i bach, mafia. dajcie mu szanse. prosze?
co o tym sadzisz kedziorek?
co 'ej', nie ma lipy! :P
@up: no ok, powiedzmy ze sie z toba zgodze. to zaglosujmy najpierw na cheebę :D
Everlasting
03.04.2014, 21:44
Dobry wybór!
ale jezeli sie myle, i to ty bedziesz tym mafiozem, nie dosc, ze zabije cie tutaj, to jeszcze w wielu innych miejscach, tak? mnie sie w konia nie robi. :((
Everlasting
03.04.2014, 21:47
Nie w konia, tylko w krewetkę...
ugh, mam na ciebie glosowac, czy na cheebe? :D
Everlasting
03.04.2014, 21:50
Czekaj, zaparzę naszą ulubioną herbatę :clown:
z kota? czy z martwej zaby?
Everlasting
03.04.2014, 21:53
Tym razem ze zdechłej wiewiórki, muszę jakoś wykorzystać tych siedem co leży na zapleczu
Kędziorek
03.04.2014, 21:57
Tym razem ze zdechłej wiewiórki, muszę jakoś wykorzystać tych siedem co leży na zapleczu
Hej! :((
Everlasting
03.04.2014, 21:58
Jezu wybacz, wybrałem przypadkowe zwierzę :O
La Tortura
03.04.2014, 21:59
dobra, to na kogo w koncu? na cheebe? mis ie wydaje, ze to nie ona, ale w sumie nie mam argumentow czemu nie, wiec moge isc slepo za wami <jakie dlugie zdanie ok>
krewetka btw dawaj na lola ?
btw. spie? znaczy ogladam serial. prawie to samo
ahahaaha, ale zes trafil :p
Martwa żaba to swoją drogą. Sok był zatruty a żaba to tak "dla ozdoby" plus trupek na pewno wydziela jakieś substancje :D.
fuuuu, nie polepszasz :((
@ Libby: ahahaha nie zamierzałam xD w końcu "A" jest psycholem :P
'A'? to jakies wskazowki? :d
Kędziorek
04.04.2014, 14:04
A od Apocalypsa, ale to by się nie zgadzało w tej sytuacji :D
no sama bym sie nie chciala zabic xD
Kędziorek
04.04.2014, 14:27
A może po prostu jesteś sprytna? :D :D
Everlasting
04.04.2014, 14:47
Apocalypsa raczej nie jest w mafii ;)
La Tortura
04.04.2014, 14:49
'A' było w PLL ;p taki pseudonim miał ten prześladowca, jak wysyłał sms to np.
"widzę cie
-A"
:) takze nie ma sensu szukac drugiego dna, mysle ze libby tak po prostu to rzuciła :P
Dokładnie. "A" to serialowy prześladowca. Nie doszukujcie się tu wskazówek :D.
Kędziorek
04.04.2014, 15:08
Apocalypsa raczej nie jest w mafii ;)
Wiem, tylko się droczę :D
I widać, kto nie oglądał PLL <333 żałujcie : **
jedyny serial jakiego uciqgnelam az 1 i pol sezonu to dynastia tudorow,wiecej seriali nie ogladam bo nie mam sily sledzic caly czas odcinkow xD takze wybaczcie :D
tak wiec nie wiem no
Kędziorek
04.04.2014, 17:31
To na kogo głosujemy? Ever? Cheeba? Czy macie inne typy?
Privilege
04.04.2014, 17:32
No ja bym głosnęła chyba na Evera. Jeśli się nie uda to wtedy na cheebę
ja już zagłosowałem na cheebę :)
NO PRIV, mówiłem wczoraj, że wydaje mi się, że Ever jest Kataną... oh. Ostatnia szansa dla Evera, jeżeli pudło, to go zabijemy :)
Privilege
04.04.2014, 17:34
Ja jednak chyba wybiorę Evera
La Tortura
04.04.2014, 17:38
ja chyba tez wole evera xd
Kędziorek
04.04.2014, 18:00
Oddałam głos na Everlastinga. Jeśli nie wypali to jutro na cheebę, ale mam nadzieję, że to jednak szczęśliwy los :D
no ja wam mówię, on jest Katanim nooooo :C
Laselight
04.04.2014, 18:02
Ja również wybrałam Evera, miejmy nadzieję, że będzie trafiony
Everlasting
04.04.2014, 18:02
Głosy na mnie to chyba głosy oddane po to, żeby przedłużyć grę xD
właśnie, bez sensuu... PROSZĘ WAS.
Everlasting
04.04.2014, 18:31
Jeśli zara umrę to wiedzcie, że w mafii jest cheeba! :(
A ja będę wraz z moją mafiozową żoną hasał po forumowych polach elizejskich <3
- Wczoraj straciliśmy Dianę… - mruknęła Privilige.
- Dziś już nikogo nie stracimy – stwierdziła stanowczo Kędziorek. Grupka licealistów zbliżała się do klasy na drugim piętrze, w której miała mieć zajęcia pozalekcyjne ich koleżanka. Everlasting otworzył z rozmachem drzwi i wszedł do środka.
- Poddaj się! – wrzasnął krewetka.
- Nie wiem, o czym mówisz… - cheeba spojrzała na niego zmartwiona. – Znów piłeś jakieś swoje eksperymenty?
- Wiemy, że to ty za tym stoisz! – rzucił wojowniczo wieloryb.
Cheeba spojrzała na niego pytająco.
- Za morderstwami! – dodała orka Helena.
- Pójdziesz z nami – zakomunikowała Kędziorek, wyciągając z torby kajdanki, które podprowadziła ojcu.
- Nigdy! – cheeba zaśmiała się złowieszczo i rzuciła się ku oknu.
- Nie! – wyrwało się wszystkim, lecz było już za późno.
W linczu miasta zginęła dziś cheeba. Byla ostatnim mafiosem. Sama spaprała, nie glosując :(...
Dziękuję za wspólną zabawę. Mam nadzieję, że dobrze się bawiliście :).
Kędziorek
04.04.2014, 18:57
Coś czułam, że to ona, choć głosowałam na Evera :D
O rany, szybko nam poszła ta edycja, super było :D
Privilege
04.04.2014, 18:58
Kurde... Juuuuż :( Szkoda, taka fajna zabawa a tak krótka... :( No nic czekam na następną edycję! DZIĘKUJĘ ZA SUPER GRĘ! Świetnie się bawiłam :d
Everlasting
04.04.2014, 19:04
Jak może podejrzewaliście, byłem cattanim :fun:
Ta edycja była chyba najlepsza ze wszystkich dotychczasowych... nie było zbyt wielu uczestników, dzięki czemu powstał sympatyczny klimacik :)
Gratuluję Kędziorkowi, redmoonowi i PP, bo to oni tak szybko odnaleźli i doprowadzili do zabicia mafiozów. Jeśli ktoś jeszcze bardzo aktywnie w tym temacie działał, też mu gratuluję xD
No ale najbardziej pozdrawiam swoją żonę Cheyenne <3
Libby, kiedy następna edycja? B)
Ej mówiłeeem :c GRATULACJE oks, wygraliśmy, poszło szybko, ale liczę na szybką powtórkę :P
La Tortura
04.04.2014, 19:29
- Poddaj się! – wrzasnął krewetka.
- Wiemy, że to ty za tym stoisz! – rzucił wojowniczo wieloryb.
- Za morderstwami! – dodała orka Helena.
aahahahahahhhahahahahahahhaa XDDDDDDDDDDDDDDDDd
gratulacje dla nas <3
ahahaha nawet nie zwróciłam uwagi, że wyszedł mi z tego wodny lincz xD
A co do kolejnej edycji to pewnie kiedyś będzie. Na razie ciężko mi przewidzieć termin.
Laselight
04.04.2014, 19:43
Propsy za taką szybką grę. Nieco za szybko ta gra trwała i dodam, że wg mnie cheeba nie wyglądała aż tak bardzo na członka mafii, a jednak!
hahahaha wodny lincz xDDDDDD jeju :D
gratki dla nas za tak szybką grę :P
jool, udalo sie ;D trafilismy wszystkich mafiozow prawie pod rzad (tylko Pink sie napatoczyl po drodze... :D) gratulacje :D to byla bulka z maslem, za kazda edycja idzie coraz lepiej xD
no i fajny ten wodny lincz wyszedl ;D
Nie, za szyyyybko :(. I gratulacje dla was, ale mogliście zostawić ją na późnie, bo za szyyyybko. No i gratki dla Evera, za uratiwanie dwóch forumowych istnień *łoklaski dla wszystkich*.
To co szczelimy sobie jescze jedną s zybką edycję ?
wlasnie, Ever ty to masz nosa. zeby udalo ci sie uratowac az dwie osoby? idz chlopie na medycyne bede sie leczyc tylko u ciebie xD
Everlasting
04.04.2014, 20:27
haha xD dzięki! brakowało tylko uratowania diany ;) chociaż po ujawnieniu zabójstwa mafii czułem do siebie żal, bo ją własnie chciałem wybrać :(
alpherainn
04.04.2014, 20:55
Ahaha, gratulacje dla was :P
Mimo tego, iż najkrócej brałem udział w zabawie, to bawiłem się naprawdę świetnie.
Już od zgłoszenia oczekiwałem rozdania roli. Kiedy dowiedziałem się, że będę mafiosem, to miałem wątpliwości czy sobie poradzę xDD. I chyba niezbyt dobrze sobie poradziłem, ale co tam :D
Podczas gry, jeszcze jako mafios, współpracowałem, choć krótko, z najlepszymi "mafioskami" :D
Oczekuję kolejnej, mojej już drugiej (:D) edycji
No i oczywiście gratki dla Evera, udaremnił nasze pierwsze zabójstwo :P
*ej, tu umarli za czasów gry mogą pisać? xD*
Cieszę się, że się podobało :D
@ up: w trakcie trwania gry w tym temacie mogą się wypowiadać jedynie pozostali przy życiu :P, ale po zakończeniu zabawy umarlaki mogą już pisać. Jest o tym w regulaminie ;).
no coz, gratki za sprzatniecie mafiosow :P widac ze sporo sie kazdy nauczyl przez te 3 edycje, zwlaszcza w porownaniu do pierwszej, ktora mimo ze byla chyba najdluzsza, to nie oszukujmy sie - byla spektakularna porazka dla miasta :D
chociaz musze niestety ponarzekac, bo ZNOWU sobie zbytnio nie pogralam... :( miejcie litosc, az tak sie mnie boicie ze musicie mnie wywalac przez barierki juz na samym poczatku? :/ :D
Cheyenne
05.04.2014, 08:38
Dzięki za super grę. ^.^
+Mam takie małe info. Osobą, która udzielała się w FM była realna siostra Chey. Na następną edycję albo użyję konta, które mam aktualnie, albo założę nowe, a tego będzie używać jego właścicielka. Pozdrawiam. :3
La Tortura
05.04.2014, 08:54
@up no nie żeby cos ale tak chyba nie mozna <ban>
Cheyenne
05.04.2014, 09:47
Prima aprilis, hehe. ;-; Wiem, że spóźnione. XD
Pink Panther
05.04.2014, 13:15
Żywe trupy przybywają! :D
Mówiłem, nie zabijajcie mnie, byłoby 3 mafiosów jeden po drugim. Ale oczywiście, Pinki jest w mafii. Tak, tak.
Gratulacje! <3
Ahahahahahahhahaha wodny lincz xDDD
Cieszę się, że tak szybko po mojej śmierci załatwiono mafię, bo byłoby mi przykro dłużej patrzeć, że nie mogę grać. XD
Ogólnie to ta edycja jest chyba najkrótszą ze wszystkich do tej pory, szkoda. Myślałam, że dłużej sobie pogram. D: Pozostaje mi czekać na czwartą... :D
Cheyenne
05.04.2014, 21:23
Ale ja już więcej nie chcę być mafiosem, bo mam wyrzuty sumienia. ;_;
alpherainn
06.04.2014, 08:28
jak możesz? :((
nie załatwiliście mnie, sama sie załatwiłam! przecież wyskoczyłam przez okno! :<
spaprałam tym że nie zagłosowałam :< pamiętałam o tym przez cały dzień przed wyjściem do pracy i miałam to zrobić i zapomniałam... tak pogralibyśmy sobie dzień dłużej i mogłabym ukatrupić jednego z was... wybaczcie :D
szkoda że tak szybko. mam nadzieję że na kolejną edycje nie będziemy musieli długo czekać! obiecuję już nie opuścić glosowania! :<
jak ktos nie chce byc juz wiecej mafiosem, to moge go zastapic :< bo to juz druga z kolei edycja w ktorej praktycznie nie moglam wziac udzialu, bo mafia mnie nie lubi, wiec sie na was FOCHAM, o! :(
:D :P
Sugerujesz, że jeśli dlużej pograsz, to znaczy, że jesteś w mafii :P?
I nie, nie ma wybierania sobie ról. To ja tu rządzę :D.
Oj no zartuje przeciez :P wszyscy wiemy kto rzadzi ;D
szczerze mowiac to pewnie tak by wszyscy pomysleli, gdyby mnie nagle mafia nie zabila na poczatku :D wiec pewnie I tak bym zbyt dlugo nie pograla, ale... kazdy dzien sie liczy w koncu :>
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.