Cytat:
Napisał Irbis
Jeśli się potrafi, to można stworzyć w grze sima podobnego do realnej postaci. Simy nie są plastusiowe, są po prostu simowe, nie wiem czego niektórzy oczekiwali, że simy będą wyglądać jak ludzie?
|
No ale tylko w jednym przypdku

Jeśli dla Ciebie postac = twarz. Ale proponuje Ci sprobowac stworzyc sima podobnym do takiego aktora De Vito (oczywiscie z jego wiekiem, wzrostem itp)

Jak juz uda Ci sie go zrobic wrzuc screena ok ?

(nie zeby mi sie podobal, albo zebym go lubila, chodzi o przyklad). Ja pomijam "fryzury" ktore wykluczaja zrobienie tego co sie chce, ale wszystkie dorosle simy sa ciete z jednego metra

Pozostale tez, mam na mysli ten sam wiek = ten sam wzrost. I na niewele sie tu zdaje mozliwosc stworzenia sima o fioletowej badz zielonej skorze (lol).
Podtrzymuje swoja opinie, ze ten edytor choc jakas nowoscia jest, ma sie nijak do szumnych zapowiedzi.
Tak jak i cala gra. Dlatego dobrze, ze cos im "wycieklo". Mnostwo ludzi przekonaloby sie co to za cud dopiero po wydaniu pieniedzy.
Ja widze kilka wypowiedzi na forum osob, ktore licza na to ze dodatki zmienia co nieco (mysle o tych dodatkach tworzonych przez graczy, nie przez Maxis'a). I proponuje poszukac po stronach czy to angielskich czy niemieckich. Stronach istniejacych juz czas jakis. Owszem istnieja juz "unpackery" podobne do SimPE jak i sam SimPE tez. I to koniec. Cytowalam juz tutaj gdzies wypowiedz z jednej z tych stron. Maxis nie "udostepnil" default mesh, wiec jak na razie nie ma szans na dodatki. Wyglada na to ze tym razem dodatki bedzie sprzedawal Maxis online (hahaha) i beda "plastusiowe" jak calosc. Przypominam, z w przypadku TS2 wspomniana default mesh byla dostepna od poczatku z racji tego ze mielismy edytor dodatkow "poza" gra. Tak wiec mamy juz "uncensor patch" dla TS3 ale wlasciwie ponic skoro nie mozna zrobic skor dla simow (dla tych co sie oburza, ze to gra dla dzieci, od razy zapytam po co dzieciom obsciskiwanie sie i bara-bara

). A przeciez skory, meble, ciuchy dla TS2 powstaly dzieki ludziom ktorzy wiedza co to photoshop i do czego sluzy. I wszystko to Maxis zmienil w painta

Czyli recolor. Po trzech dniach gry wszyscy wydaja Ci sie tak samo ubrani i podobni do siebie.
Nastepna rzecz to kamera w trybie budowania. Myslalam, ze cos z tym zrobia ale gdzie tam. Masz parcele i probujesz budowac dom powiedzmy jedna sciana przylegajacy do krawedzi parceli. Ehhh mozna oczoplasu dostac. Chce sie umiescic okno, cofasz kamere zeby zobaczyc calosc i..... "niespodzianka". Kamera robi co chce bo trafilas na granice swojej parceli

...i widzisz wszystko, tylko nie to co chcialas.
Parcele mozna "edytowac" to znaczy zmieniac nazwe, opis i to czy jest mieszkalna czy pubiczna. Ale nie ma szans na zmiane jej wielkosci. Tak ze w calym miescie sa tylko 3 duze parcele (ja tyle znalazlam) z czego dwie juz zajete przez NPC. Tak, ze jesli stworzysz nastepna rodzine i marzysz o domu z basenem i jakims ogrodem to zapomnij.
Dachy w trybie automatycznym sa ok pod jednym warunkiem, ze zbudujesz kwadratowe pudelko. Jesli poscinasz sciany i powiedzmy na dolnej kondygnacji bedzie taras (pod tym dachem) to robiac dach automatyczny jego czesc bedzie w tym tarasie

Czyli nic nowego jakby.
Obojetnie ile twoj sim ma pieniedzy nie moe posiadac na przyklad dwoch sasiednich parceli (to rozwiazywaloby sprawe ale nic z tego). Jak w TS2 moze posiadac tylko jedna.
Co do "praw wlasnosci". Otoz moja simka wykupila prawa wlasnosci salonu spa i restauracji (najpierw udzialy pozniej wlasnosc). Stworzylam nowa rodzine i jakiez bylo moje zdziwieni gdy okazalo sie ze moge ot tak wykupic udzialy a pozniej prawo wlasnosci od mojej pierwszej simki ........ Bez zadnych pytan, potwierdzen , zgody. Czyli wracasz pozniej do gry pierwsza rodzina a to juz slumsy (lol). Aaaa i jeszcze jedno. Jak juz sie zostaje wlascicielem to mozna zwolnic sima.... super, a zatrudnic dlaczego nie mozna ?
Pozdrawiam