Bardzo dziękuję za komentarze ;3
Widzę, że opinie są podzielone. Jestem już swiadom błędów, jakie popełniłem podczas tworzenia tego projektu. Niestety mimo wielu dni poświęconych temu domu, nie wszystko jest idealnie.
Teraz odpowiadanie xd:
zaczne od...nazwy. to niestety nie jest swedish house? to, ze nawaliles mebli z Ikei nie swiadczy, ze dom jest typowo szwedzki. ta, ikea - szwecja, ale to o niczym nie swiadczy.
dla Twojej wiadomosci: szwedzkie domy, i nie to, ze sie nie znam, bylam w Szwecji : ) w Sztokholmie, ale mniejsza z tym. dobra, koniec. [..]
|
Wiem, nazwa z domem wiele wspólnego niema. Po prostu, kiedy zastanawiałem się nad nazwą wziąłem pod uwagę meble z Ikei (

), no i tak narodziła się ta nazwa.. Rozumiem więc Twoje rozczarowanie, gdy okazało się, że nie jest to typowy szwedzki dom, ale po prostu nie miałem innego pomysłu na nazwę (a w tej dziedzinie za bardzo kreatywny nie jestem, niestety).
Poza tym cieszę się, że projekt (wyłączając nazwę xD) Ci się spodobał.
Chyba się zakochałam  Dom jest fantastyczny. [...]
[...] Nie bardzo podoba mi się połączenie pasiastej sofy z fotelem. Jedno do drugiego średnio pasuje, jedno powinno być wymienione.
|
Dziękuję

.
a co do fotela, to absolutnie się nie zgodzę. Wydaje mi się, że gdyby był tam fotel z tej samej serii, co kanapa, to pomieszczenie straciłoby na tym wiele. ale oczywiście o gustach się nie dyskutuje. każdy ma przecież prawo do własnego zdania.
[..] No i obróbka zdjęć też zrobiła swoje - zdjęcia są mega wyraźne, kontrast jest odpowiednio podkręcony tam, gdzie trzeba, i tym samym wszystkie pomieszczenia są wzorowo oświetlone. Używasz jakichś modyfikacji świateł?
[..]Ogród to dla mnie raj! Ja chcę takie u siebie! ;([..]
[...]
Turkusowa łazienka pod tym względem jest największym minusem domu - ciemna kolorystyka, brak dekoracji, niefortunna firanka, kibel zamontowany w złym miejscu (  ), wanna, z której nie da się skorzystać. Tym gorzej dla Ciebie, że na rzutach wygląda ona na dosyć sporą i nie trzeba było robić wrażenia, że jest bardzo mała.
Zielona łazienka natomiast na zdjęciach prezentuje się bardzo niekorzystnie. Kolorystyka - to raz, a kiepskie ujęcia - to dwa. [..]
[..]
Mam nadzieję, że zobaczę coś jeszcze Twojego z tej części gry. Tak o - żeby oko nacieszyć 
|
- Nie nie używam żadnych modyfikacji świateł. Wszystko zostało osiągnięte za pomocą obróbki i czasami pomocniczych lampek, których na szczęście na żadnym ze zdjęć nie uchwyciłem.
- Dziękuję, nieskromnie powiem, że jestem z niego bardzo zadowolony.
- co do łazienek, to wiem. Nie potrafię ich odpowiednio rozplanować.. Niestety wyszły jak wyszły. W przyszłości, podczas projektowania postaram się zastosować do rad ;3,
- Na pewno coś jeszcze z 'dwójki' wstawię, na razie jednak muszę odpocząć od drugiej generacji. Tworzenie tego domu pochłonęło dużo mojego czasu, i szczerzę mówiąc nie mogę się już na 'dwójkę' patrzyć xd.
zacznę od tego, że dom od zewnątrz wmurował mnie w podłogę, umiesz budować piękne ogrody, a bryły nie stanowią dla Ciebie problemu, gdyż są bardzo dobre [..]
[...]rzuty skiepściłeś, są za małe i niepotrzebnie obrobione, za to minusik ;p[..]
|
- Bardzo mi miło. Z ogrodem nie miałem problemu, za top bryła kosztowała mnie trochę wysiłku i cierpliwości :>.
- Z rzutami masz rację.. Chciałem dobrze - przedobrzyłem.
[...] Bryła jest katastrofalna (coś Ty zrobił z elewacją?), ogród podobnie.[...]
[...] Salon jest mdły. O łazienkach sam powiedziałeś już wszystko - czarna magia. [...]
[...]Powinieneś wrócić do ts3[...]
[..]Oceny liczbowej nie podaję, bo byłaby bardzo niska - zbyt niska jak dla Ciebie.
|
- Bryła, jak bryła. W sumie nie widzę w niej nic złego

, oczywiście taki typ budynku nie każdemu może się spodobać.
-Łazienki, owszem - są mdłe. Salon za to wydaje mi się po prostu przestronny i skromny.
- Wiesz, wrócę, ale z pewnością nie zrezygnuję z projektowania w 'dwójce'. Może nie tak często jak w Sims 3, ale jednak. W 'dwójce' trudniej jest zaaranżować wnętrza, czy wybudować bryłę. I właśnie to mnie zachęca. Chcę się w jakimś stopniu rozwinąć, a nie stać w miejscu.
Spodziewać się wiec możesz moich projektów w obydwu działach.
- dziękuję jednak za surową ocenę, cieszę się, że wymaga się ode mnie czegoś więcej.
Wiem, też mam ten fotel :<. No trzeba się przyznać do błędu, niema co XD