The Sims Polska On Top to przegląd najciekawszych propozycji naszych uzdolnionych użytkowników z kilku ostatnich miesięcy. Zapraszam do czytania!
Zacznijmy od FotoStory - działu, który wydawał się być już martwy, ale na szczęście znalazły się jeszcze osoby, których nie demotywuje mała ilość komentarzy.
Od jakiegoś czasu wśród opowiadań znów króluje
rudzielec. Jej nowe FS
I love you, I'll kill you w krótkim czasie zyskało wielu zwolenników. Pomysł na opowieść autorka zaczerpnęła z pewnej gry. Na samym początku zadeklarowała także, że FS zostanie doprowadzone do końca, nic więc nie stoi na przeszkodzie, byście nie przyjrzeli się bliżej tej propozycji.
"Świetnie się zapowiada bo jest i miłość i nienawiść, więc jest miejsce na moje rozkminy psychologiczne co do jej myśli. Także wiem, że będzie się działo,a to bardzo lubię."
Gold_Chocolate
"Muszę przyznać, że spodobało mi się. Ma "to coś". Zdjęcia są wręcz... perfekcyjne! Liczę, że dalej będzie równie świetnie."
Księżniczka Mordoru
Kolejną próbę pisarską podjął także
neville. Jego FS nosi tajemniczy tytuł:
Pauorem i zazpoczyna się od morderstwa. Co dalej? Nie wiadomo, bowiem póki co na forum został udostępniony jedynie prolog. Oby wkrótce pojawił się ciąg dalszy. Warto wspomnieć, że autorką zdjęć jest
rudzielec.
"Nie przeszkadza mi ilość tekstu, który bardzo fajnie się czytało. Całkiem dobrze napisałeś, błędów nie znalazłam, a całość mnie zaciekawiła. Czekam z niecierpliwością na pierwszy odcinek."
Laselight
"Jak na razie niewiele idzie tu napisać, bo to krótki prolog, ale czekam na odcinek pierwszy i wtedy postaram sklecić tu coś sensownego"
rudzielec
W
OJSG prócz starych, dobrych opowiadań, pojawiło się kilka nowych.
W wolnym czasie warto odwiedzić tematy użytkowników docenionych w
FA.
Gio i jego
Tuckerowie podbiły
OJSG już jakiś czas temu. Obecnie autor chwilowo zawiesił kontynuację opowiadania, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby przypomnieć sobie dotychczasowe części.
Koniecznie odwiedźcie także
Moonlight Falls. Autorką tego opowiadania jest
Myrtek, a o jego sukcesie świadczą liczne nominacje i głosy w kategorii
Simstoryk.
Tradycyjnie zachęcam również do odwiedzenia opowiadania
Liv pod tytułem
Miasteczko. Losy mieszkańców Nieznanowa od paru miesięcy cieszą się niezmienną popularnością.
A jeśli komuś nie chce się czytać wszystkiego od początku, może zabrać się za lekturę nowych OJSG, jak na przykład
Kufer Marl czy
Tapas, która rozpoczęła grę nową rodzinką.
Rzecz jasna, oprócz propozycji do czytania, warto zapoznać się z wytworami forumowych stylistów i architektów.
Każdy miłośnik simów powinien odwiedzić temat
Letown.
Requiem for a Sim to kopalnia wspaniałych postaci, które wyglądem nawiązują do drugiej części gry [choć powstają w części trzeciej].
Ci, którzy wolą twórczość w stu procentach dwójkową, koniecznie niech zajrzą do
tematu z simami Malin. Mało kto ma taki talent do tworzenia wyjątkowych stylizacji. Dodatkowo, każdy sim jest ciekawie i oryginalnie prezentowany. Za swoje wspaniałe twory autorka otrzymała tytuł
Stylera Roku.
Na zakończenie przyjrzyjmy się pracy architektów. Na szczególną uwagę zasługuje kolejny projekt
Senoy -
Letnia idylla, czyli wiejska chatka posiadająca wyjątkową, sielankową atmosferę. Naprawdę warto go zobaczyć!
Na dziś to już wszystko, ale pamiętajcie, że to, co zostało tutaj zaprezentowane, to tylko kilka najciekawszych propozycji. Drodzy oglądający wszystkie forumowe twory, pamiętajcie, że największą nagrodą za wysiłek twórców będzie komentarz pozostawiony pod ich pracą.
MPS