Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.07.2009, 21:14   #1
Aya
Guest

Domyślnie Po drugiej stronie lustra by Aya

Witam
Przedstawiam mój kolejny domek, zrobiony z wielkim trudem. Nie jest dokończony, ale postanowiłam że pokaże go na forum, bo już nie mam cierpliwości...
Gra mi się strasznie sypie, mam problem z tworzeniem dachów,
zamiast normalnych wychodzą jakieś gigantycznie wysokie, nie wspomnę już o wyskakiwaniu gry na pulpit, co mi się wcześniej nie zdarzało...
i paru innych szczegółach
Niektóre zdjęcia odrobinę różnią się od siebie kolorystyką mebli,w ostatnim momencie pozmieniałam niepotrzebnie co nieco.
Jest to ostatni domek stworzony przeze mnie w TS2, następny będzie w TS3

Kuchnia

Jadalnia

Salon

Sypialnia

''Dajesz mi myśli niepokorne, niepokoje...''

Łazienka

Gabinet

Zalane podziemne przejście

Portal teleportacyjny

Dziękuje za uwagę

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.07.2009, 21:48   #2
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: Po drugiej stronie lustra by Aya

Jest śliczny, ale jakoś reszta Twoich domków bardziej mi się podobała. Może to dlatego, że- jak sama napisałaś- ten jest niedokończony?
Ma swój urok, jak każde Twoje dzieło, ale... Na końcowych zdjęciach wydaje się tak jakby romantyczny, ale na początku nie ma się takiego uczucia.
I bardzo żałuję, że nie będziesz już wstawiała domków w TS2. Mnie te trójkowe jakoś nie przekonują (z resztą jak sama gra- jestem wierną fanką dwójki ;/)
10/10
Liv jest offline  
stare 04.07.2009, 07:00   #3
ultraviolence

Reputacja: 10

Podobnie jak Liv - jestem rozczarowana faktem, że to Twój ostatni dom do TS2 i, podobnie jak ona, jestem wierną fanką dwójkowej serii. Co prawda nie widziałam Twoich wcześniejszych prac, więc nie mam żadnego porównania, ale wydaje mi się, że poniekąd sprostałaś zadaniu Z początku rzeczywiście nie ma takiej przytulności, ale za to wokół wyczuwa się jakąś magiczną aurę. Sceneria tego zalanego przejścia jest urzekająca sama w sobie. Wracając do ogólnej oceny domku, to nie do końca wszystkie dodatki do siebie pasują, ale nie razi to też jakoś szczególnie po oczach. Na pewno wyeliminowałabym te króliki w salonie, a w sypialni coś nie leży mi ten laptop na toaletce... Takich drobnych szczegółów jest dość sporo, ale jak mówiłam wcześniej - mimo tego, dom mi się podoba - 9/10
stare 04.07.2009, 09:35   #4
blakistoni
Guest

Domek jest śliczny.
Pomieszczenia po prostu zachwycają,piękne dodatki z internetu,wszystko ma taki romantyczny nastrój....
Szkoda,że to Twoj ostatni domek w TS2,trójka do mnie pod względem domow nie przemawia...
10/10

stare 04.07.2009, 09:38   #5
zelkam

Hmm... bardzo mi się podoba, z tym, ze wolę zwykłe domy, w których mogliby mieszkać zwykli simowie.
zelkam jest offline  
stare 04.07.2009, 12:19   #6
Aya
Guest

Chciałabym coś jeszcze wybudować w dwójceale podejrzewam że musiałabym przeczyścić mocno folder downloads. Jakiś dodatek psuje mi chyba grę, nie mogę budować normalnych dachów, brak reakcji na zmianę fryzur z internetu, wczytują się tylko maxisowe, ruchy kamery zrobiły się chaotyczne... Strasznie mnie to denerwuje i sama nie wiem co robić
Cytat:
w sypialni coś nie leży mi ten laptop na toaletce
Laptop jest zintegrowany z toaletką, nie można było go usunąć

Ostatnio edytowane przez Aya : 04.07.2009 - 13:11

stare 04.07.2009, 13:04   #7
dżin.

Cuuudo ! i błagam nie opuszczaj nas z dwójkowych projektów ! Błagam, będzie nam ich brakować ! ;| 10/10
dżin. jest offline  
stare 04.07.2009, 14:32   #8
mienso
Guest

Projekt, pomimo że niedokończony, jest całkiem dobry. Ba!, bardzo dobry. Jednak, może zaskocz nas czymś innym, w innym stylu? Wiem, każdy jest lepszy w innej dziedzinie, ale trzeba się rozwijać (nie, nie twierdzę, że jesteś zła). Masz pomysły - to widać. Jednym razem są to krew, czaszki na podłodze, innym (jak tu) natomiast portal do teleportacji, kula niczym od wróżki. Ale problem tkwi w tym, że to wszystko się razem łączy i tworzy jeden świat. I to mi nie gra - projekty się ze sobą zlewają.
Rozumiesz?

Pozdrawiam

stare 04.07.2009, 20:07   #9
cerastes

Ja również mam nadzieję , że nie porzucisz całkowicie " dwójki " , do której jest tyle dodatków uatrakcyjniających grę . Sama mam zamiar do niej powrócić ....
Zawsze zanim zajrzę do Twojego tematu wiem , że to co zaprezentujesz będzie mi się podobać i tak też jest tym razem . Lubię Twój styl , bo utożsamiam go ze sceną teatru .
Potrafisz ciekawie łączyć ze sobą przedmioty i barwy dzięki czemu wykreowałaś własny i oryginalny styl . Ponadto wszystko u Ciebie jest takie magiczne ....
Projekt bardzo mi się podoba !
cerastes jest offline  
stare 04.07.2009, 20:29   #10
Lapis

Te zalane podziema ...mmmm... cud, miód i orzeszki ^^
nie moge się napatrzeć
10/10
Lapis jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania