20.07.2011, 17:11 | #1 |
Dom konkursowy "Lato w Prowansji"
Ostatnio edytowane przez cerastes : 09.06.2014 - 20:40 |
|
|
20.07.2011, 17:29 | #2 |
Reputacja: 10
|
Odp: Dom konkursowy "Lato w Prowansji"
Baaardzo mi się podoba. Jedyny minus to bryła taka zbyt pospolita.
9/10 |
20.07.2011, 20:15 | #3 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
Dni minęło wiele, ale znów zamierzam rozpocząć sezon oceniania poczynań innych userów w dziale domów ts2/3
Zacznę od Ciebie Aniołku, tak po znajomości. Bryła Samego kształtu się doczepić nie mogę, być może jest zbyt pospolity, prostu, lecz to był konkurs i żadne zmiany nie były dozwolone. Lecz mimo to, bardzo udanie udekorowałaś elewacje zewnątrz, szczególnie uroki dodają domu te pnącza. Jeśli chodzi o dobór koloru elewacji, również nie ma zastrzeżeń, idealnie komponuje się z ogrodem. Ogród W moim wydaniu oczywiście byłby o wiele bardziej szczegółowy, lecz i ten mi odpowiada. Starannie dobrana roślinność wpasowująca się w klimat domu i otoczenia. Zauroczyła mnie szczególnie ta altanka, ile bym dał w takim miejscu się usiąść, pić kawę, czytać gazetę i wpatrywać się w piękną okolicę... się rozmarzyłem, bo u mnie tak deszczowo aktualnie. Wnętrze domu W tym projekcie udekorowania wnętrza domu nawet nie dorównuje Twoim projektom wykonanym w ts2. Pozostawmy lecz porównania. Ładnie dobrane kolory, dokładnie takich jakie się spodziewałem jak ujrzałem dom zewnątrz, stonowane, nic jaskrawego. Dobrze podobierane meble, dekoracje wszystko na najwyższym poziomie. Może jedynie nie jestem co do końca przekonany co do tej skrzyni w salonie. Jakoś mi tam nie pasuje, ale mniejsza o to. Zestawienie +/- +Spójny styl +Umiejętne udekorowanie bryły +Projekt ogólnie ma klimat Werdykt końcowy Bryła-8/10 Ogród-8/10 Wnętrze-9/10 Ocena końcowa= 8,(3)/10 Twój debiut w ts3 i liczę na to, że wkrótce uraczysz nam jakimś większym przedsięwzięciem, pozdrawiam:Watchman
20.07.2011, 20:22 | #4 |
|
Wydaje mi się, że ściany w środku domu są trochę za puste. Brakuje na nich obrazów, czy chociażby jakiejś ciekawej tapety. Najbardziej podoba mi się chyba salon, choć ostro konkuruje z nim pani sypialnia. ^^
Kolorystyka mnie urzekła, stylizacja całej chałupki i ogólnie całość. Dałabym 10, ale dziś jestem w dobrym humorze. Niech będzie 11. ^^ |
20.07.2011, 21:12 | #5 | |||
Trykuu - dziękuję.
Cytat:
Cytat:
Również dziękuję za wszystkie uwagi. Odniosę się jeszcze do tego cytatu: Cytat:
|
||||
20.07.2011, 21:19 | #6 |
Guest
|
Zacznę najpierw od:
1.Bryła:taka pospolita tak jak powiedział Trykuu. Nie podoba mi się. 2.Ogródodoba mi się jest śliczny ja gustuje w takich ogrodach wiec tym lepiej dla ciebie... 3.Kuchnia:Fajna tylko niezbyt trochę widać ale jest OK. 3.Jadalniaodoba mi się nawet bardzo,tylko trochę pusto... 4.Salon:Fajny co ja mówię !!! Jest boski tylko ta skrzynia mi trochę nie pasi ale reszta bosko. 5.Sypialnia: Piękna no przecudowna nie mam nic do zarzucenia. 6.Toaleta:Kibel i umywalka nie pasuje ale reszta ok . Dobra podsumuję łazienkę wyszła ci trochę Al'a maxis ale to mi się podoba ;* 7.Biuro czy co to jest:Fajne tylko ten laptop trochę nie pasuje zbyt nowoczesny... Podsumowują: Domek śliczny taki wiejski bryła pospolita.Czego chcieć więcej... Dam ci 9.5/10 to wszystko Pozdrawiam Kysiula... |
21.07.2011, 16:07 | #7 |
|
Domek jest cudny, zarówno w wewnątrz jak i na zewnątrz. Widać, że wszystko dokładnie przemyślałaś. Sypialnia jest cudna, zresztą jak wszystkie pomieszczenia. 10/10
23.07.2011, 09:47 | #8 |
Reputacja: 11
|
Bryła domu prosta ale tak pięknie udekorowana, że sprawia wrażenie autentycznej.
Ogród - umiarkowana ilość roślinności bardzo pasuje, rozmieszczenie obiektów i pokryć terenu w ogrodzie jest bardzo naturalnie, oddaje klimat tego domu. Wnętrza - zachwyciło mnie zdjęcie fragmentu przedpokoju i kuchni. niezwykle realistycznie wygląda, wspaniały klimat Kącik jadalny uroczy, podobnie jak salonik (śliczne firany i obrus) klimatu całemu domowi dodają realistycznie wyglądające belki na suficie. Najmniej mi się podoba łazienka ale tylko ze względu na to, że akurat do tego wnętrza nie do końca mi pasuje ta maxisowa umywalka i toaleta, dobór pozostałych obiektów idealny W każdym pomieszczeniu zachowany styl i klimat, w sypialni piękne łoże i kącik z lustrem, w pokoju telewizyjnym jest nawet klatka z papużką. Doskonale dobrałaś meble, kolory, tekstury. Jak na pierwszy projekt w TS3 to naprawdę mocne wejście
26.07.2011, 16:15 | #9 |
Kysiula, Rosemarie - dziękuję za komentarze.
figa - po takim komentarzu, czuję się jakbym drugi raz wygrała konkurs. Dziękuję bardzo za opinię. |
|
26.07.2011, 16:27 | #10 |
Guest
|
Bardzo mi się podoba. Już patrząc na dom z zewnątrz, wiedziałem, że i wewnątrz gorzej nie będzie. Ogród, elewacja, wszystko z zewnątrz mi się podoba (chciałbym mieć taki dar gospodarowania przestrzeni na zewnątrz, heh)
Wewnątrz również jest świetnie. I ta skrzynia w salonie, o której Watchman mówił (pisał), że mu nie za bardzo pasuje- ja mam odwrotne zdanie. Bardzo mi tam pasuje. Uważam, że jest to bardzo udany projekt! Oczywiście dycha! |
Tagi |
alegoria, aniołek, lato w prowansji, senoy |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|