01.12.2013, 13:24 | #1 |
Kamienica " Industrial chic "
Przedstawiam nowy projekt inspirowany industrialnym stylem.
Pierwotnym przeznaczeniem obecnej kamienicy była drukarnia, z czasem przekształcona na lokal mieszkalny. W tylnej części, został dobudowany niewielki ogród klimatem przypominający patio stąd jako elementy dekoracyjne pojawiły się: studnia i strzyżone drzewka. Budynek sąsiedni pełni tu tylko rolę waloru wizualnego i architektonicznego dopełnienia. Zapraszam do obejrzenia.
Ostatnio edytowane przez cerastes : 03.09.2017 - 17:55 |
|
|
01.12.2013, 13:42 | #2 |
Reputacja: 12
|
Odp: Kamienica " Industrial chic "
Bardzo spodobał mi się ten projekt. Jak zwykle dałaś z siebie wszystko :*
Pozdrawiam, Kenny :3 |
01.12.2013, 14:30 | #3 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
Wow - Aniołku - jak zwykle świetnie. Ale jako "taniecierpiącacc" próbowałabym to zrobić tylko na maxisie. I chyba spróbuję.
|
01.12.2013, 14:38 | #4 |
Naczelny Grafik
Reputacja: 24
|
Domek jest świetny <3 A raczej idealny. <3
Jedynie co mi nie pasuje, to 2 słońca. W jednym zdjęciu w złym miejscu ją wstawiłaś (tą flarę). Ale to szczegół, więc. ;p
01.12.2013, 15:18 | #5 | ||
Kenny, Björk, Lubię - dziękuję za skomentowanie. Łącznie ze zbieraniem dodatków, projekt robiłam kilka miesięcy, więc tym bardziej cieszę się, że efekt się podoba.
Cytat:
Cytat:
|
|||
01.12.2013, 16:25 | #6 |
Wpisy bloga: 20
Reputacja: 21
|
Pomysł na projekt z pewnością miałaś świetny (sam uwielbiam styl industrialny, często z niego czerpię), ale ja wyobrażam go sobie zupełnie inaczej, dobrym przykładem jest loft, który kiedyś wrzuciła tutaj Eveline (powinien nadal być w dziale z domami). Tymczasem w Twoim projekcie widać bardzo mocne nawiązania do shabby chic. To na dobrą sprawę (w każdym razie dla mnie) wnętrze z betonową podłogą, odrapanymi ścianami, cegłami i kablami na wierzchu urządzone shabby chic'owymi meblami. Przez to dom nie jest urządzony ani w jednym stylu, ani w drugim. Nie zrozum mnie źle - sam uwielbiam łączyć skrajne style, często właśnie w takim surowym wnętrzu, ale niektóre elementy (np. meble kuchenne takie jak u Ciebie) po prostu tam nie pasują. Być może chciałaś pokazać styl industrialny na swój własny sposób, ale do mnie ta wersja niestety nie trafia.
Mogłoby wyjść super gdybyś skoncentrowała się tylko na jednym stylu, na razie jednak o wiele bardziej podobają mi się Twoje poprzednie domy. Ale muszę przyznać, że masz mnóstwo cudownych CC (chyba jakiegoś posta do tematu z pytaniami o dodatki machnę), a niektóre rozwiązania są boskie. Umywalka z podstawą z roweru totalnie mnie zachwyciła . |
01.12.2013, 16:34 | #7 | |
Dziękuję Qwerty za komentarz.
Cytat:
|
||
01.12.2013, 17:49 | #9 |
Administrator
Reputacja: 83
|
Całość jest genialna, naprawdę. Wszystko jest takie dopracowane i utrzymane w jednym stylu. W ogóle uwielbiam takie klimaty. Właściwie jedyne, czego bym się przyczepił, to to, że niektóre pomieszczenia są nazbyt zagracone(np. kuchnia), ale rozumiem że dom był stworzony w celach stricte pokazowych, a poza tym daje mu to taki przyjemny, przytulny klimat więc nie jest to takie ważne. Tak więc moim zdaniem dom zasłużył sobie na 10/10.
01.12.2013, 22:25 | #10 |
Caesum, dziękuję bardzo za komentarz.
Jeszcze słowo do Qwerty'ego... Jeśli chodzi o ten projekt Eveline, o którym wspomniałeś powyżej, to mam dużo lepszy przykład podobnej architektury i aranżacji wnętrz. Gdybym chciała zainspirować się i naśladować czyjś styl, to bez wahania wybrałabym projekt vibratorii, konkretnie ten: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=49627. Wstawiłam linka dla przypomnienia jak piękne domy i talenty królowały kiedyś na Forum. |
|
Tagi |
alegoria, aniołek, eklektyczny loft, industrial chic, senoy |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|