![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]() Witam wszystkich.
Jestem tu nowa, i to jest moja pierwsza prezentacja prac na tym forum - uczę się dopiero na nim poruszać, więc proszę - wybaczcie błędy. Swego czasu na forum, z którego tu przyszłam - zaproponowano przeróbkę istniejących parcel w Sunset Valley. Renowacji poddawane są kolejne wybrane domy. Oto moja wersja Mirtowego Bungalowu wraz z historyjką, która nie była obowiązkowa, ale ... ja lubię historyjki. Ogród nie podlegał ocenie, więc nie dopracowałam go w szczegółach. Moje domy i postaci są bardzo specyficzne - Simki nie są chudymi wieszakami na ubrania, a Simowie - nie przypominają bezpłciowych Kenów. Co do wnętrz - nie staram się wiernie odwzorowywać rzeczywistości, traktując grę jako bajkę, w której.... wszystko jest możliwe. Oto moja praca: Gdy Alicja Maddox rozstała się ze swoim mężem - straciła wszystko, a przede wszystkim luksusowy apartament w Bridgeport. Gdyby nie pomocna dłoń przyjaciółki jeszcze z czasów liceum - zostałaby z małą córeczką pod przysłowiowym mostem. Przyjaciółka wysłuchała cierpliwie żalów Alicji, a potem wesoło roześmiała się. - Nie ma tego złego, co by na lepsze nie wyszło - czy jakoś tak.... - Mam domek w Sunset Valley odziedziczony po babci.Stoi samotnie i powoli niszczeje. Nic specjalnego, ale możesz zamieszkać w nim, póki nie staniesz na nogach - jak długo zechcesz. - Warunek jest jeden - nie chciałabym, abyś wyrzuciła babcine meble, bo mimo wszystko - mam do nich jakąś słabość. Domek jednak wymaga sporego remontu - pomogę ci póki co, potem się jakoś policzymy. - Zresztą - sama zobaczysz. Alicja nie posiadała się ze szczęścia, ale mina trochę jej zrzedła, gdy wysiadły obie z córką z taksówki. ![]() Domek wyglądał na bardzo zapuszczony... Był wieczór, obie z Marianną były bardzo zmęczone, więc nie było zbyt dużo czasu na kontemplację, szybko ułożyły się do snu ![]() Następnego dnia, w świetle rześkiego poranka, cały domek prezentował się zgoła inaczej. ![]() Alicja obeszła cały dom i obejrzała każdy kąt. Rzeczywiście - domek wymagał sporego remontu, ale sprawiał wrażenie cudownej, bajowej chatki, w której zatrzymał się czas. Stare meble nie były bardzo zniszczone, wystarczyło trochę nowych tapet i obić, trochę zasłon, serwetek i obrazów - i domek zmienił się w czarowne gniazdko. Salon ![]() W głębi salonu, w wykuszu - miejsce pracy Alicji - czyli biureczko z komputerem ![]() Jadalnia ![]() ![]() Kuchnia - nieco nadszarpnięta zębem czasu ![]() ![]() Staroświecka łazienka ![]() ![]() ![]() Sypialnia, w której Alicja wygospodarowała kącik dla dziecka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Minęła wiosna, potem gorące lato. Ranek uspokajał Alicję szumem pobliskiego morza, a wieczorem w krzakach róż, które kwitły wszędzie - nawet w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach - kląskały przejmująco słowiki. ![]() Rzut z góry ![]() Dochody uzyskane ze sprzedaży książek (Alicja była już dość znaną pisarką) pozwoliły odzyskać jej utraconą niezależność, strach i niepewność o jutro odpłynęły więc daleko. Wkrótce znów zaczęła się śmiać, jak dawniej, a do drzwi zapukało szczęście... Ale to już zupełnie inna historia ![]() Podsumowanie Oryginalny dom pt Mirtowy Bungalow położony jest w Sunset Valley przy al. Słonecznej Pieśni - tuż obok domu złodziejki Claire Ursine. Cena nieumeblowanego domu - 23 373 simoleonów Cena umeblowanego - 47 835 simoleonów Wymagania: EP Wymarzone Podróże, Kariera, Po Zmroku, Pokolenia, SP Nowoczesny Apartament, Szybka Jazda, Impreza w Plenerze Domek ma zmieniony układ - wejście główne jest nie od frontu, a z boku. Pozostawiłam 90% dawnego wyposażenia, (co było moim ambitnym założeniem i jednocześnie niezwykłym utrudnieniem) nadałam mu jedynie nowy wygląd. Wewnątrz też nic nie pozostało na swoim miejscu. Domek nie miał być w założeniu realistycznym odwzorowaniem rzeczywistości, a spełnieniem moich artystycznych wizji - stąd pnącza nawet w najbardziej nieprawdopodobnych miejscach. Mam nadzieję, że spodoba się Wam taka romantyczna sceneria ![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|