|
|
Zobacz wyniki ankiety: Czy podoba Ci się mój domek ? ![]() |
|||
Oczywiście ! Jest piękny. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 40.00% |
Podoba mi sie![]() |
4 | 26.67% |
Nie podoba mi się. |
2 | 13.33% |
Masakra ! To ma byc dom ? |
3 | 20.00% |
Głosujących: 15. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Niestety mam problem z wgraniem zdjęć. Gdy tylko rozwiąże problem wgram zdjęcia i opis domku.
Czy ktoś wie dlaczego nie moge dodać zdjęć ? Nie moge również zmienić stylu, wyśrodkowac tekstu ![]() Kowalino dziękuję za pomoc i przepraszam za kłopot. Już więcej takich sytuacji nie będzie. [center]Jest to mój pierwszy projekt na forum. Zdjęcia są kiepskie. Mój domek jest klasycznym mieszkankiem, na którego pomysł przyszedł mi w trakcie tworzenia innego domku. Zamieszkuje go Kamila Pogoda, która jest niezwykle inteligentną osobą. Po śmierci rodziców i brata, przeprowadziła się a majątek oddała przyjaciółce. Domek posiada parter i piętro (niezagospodarowane). Nie wiem czy zdjęcia są widoczne, u mnie widać je zależnie od przeglądarki którą używam. Gdybym mogła prosić o wiad. czy widać zdjęcia byłabym wdzięczna. Znowu sprawiam kłopot. @modedit: nie pisz 2 postow pod rzad, uzyj opcji edytuj. Ostatnio edytowane przez Charionette : 05.02.2015 - 21:11 |
|
![]() |
#2 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Tu jest poradnik na temat dodawania zdjęć na forum.
http://www.forum.thesims.pl/showthread.php?t=36366 To że nie można zmienić czcionki , pogrubić itp. , itd. to wina forum trzeba korzystać z BB Code http://www.forum.thesims.pl/misc.php?do=bbcode Na przyszłość . Zanim zatwierdzisz temat sprawdź czy umiesz dodawać zdjęcia . Edit. Po co dodajesz kolejny post zamiast edytować pierwszy ?
Rivacheg Village-juz jest. Park Plurgol (konkurs) ,Ardewick Castle, San Gesperito Baltemon Hill (konkurs) ,Posiadłosc Redos, Posiadłosc Alpine Ostatnio edytowane przez Wielebny : 14.01.2010 - 22:23 |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
Zdjęcia widać . Domek jest bardzo ładny . 9 / 10 .
|
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
wow. domek mi się podoba, tylko kuchnia wygląda jak by była przygaszona.
|
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Domek ładny, ale mam kilka zastrzeżeń. Elewacja zewnętrzna jest niespójna. Proponowałabym całość parteru murowaną a piętro drewniane. W szczególności razi mnie ten pasek cegieł na daszkiem tarasu. Nie podoba mi się również podłoga w salonie i sypialni, ani kolor mebli. To drewienko nie jest zbyt ładne. I na koniec zlewozmywak w kuchni. Nie ustawia się kuchenki koło zlewu, jest to błąd architektoniczny. To mnie najbardziej drażni. Rozumiem mikro-kuchnię, ale ty masz całkiem dużo powierzchni roboczej i mogłaś z powodzeniem wstawić go gdzieś indziej.
Ogólnie w porządku i poprawnie. Moja ocena 7/10. Zachęcam do dalszego budowania :-) |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
Kolejność sprzętów Kuchenne sprzęty powinny być ustawione zgodnie z kolejnością czynności wykonywanych podczas przygotowywania posiłków. Pod tym względem pomieszczenie to przypomina małą fabrykę z określoną linią technologiczną. W jej skład wchodzą: * lodówka - najlepiej ustawić ją jak najbliżej drzwi, by zaraz po wejściu do pomieszczenia móc rozpakować zakupy; * blat pomocniczy długości od 40 do 60 cm. Można na nim kłaść zarówno produkty, które po przyniesieniu do domu dopiero włożymy do lodówki, jak i te, które z niej wyjmiemy, by przygotować posiłek; * zlewozmywak, który wraz z poprzedzającym go blatem służy do wstępnej obróbki produktów: mycia, obierania itp.; * główny blat roboczy długości od 60 do 120 cm. Im dłuższy, tym wygodniej się przy nim pracuje. Tutaj bowiem wykonujemy najwięcej czynności; * kuchenka (ewentualnie płyta grzejna i piekarnik), czyli miejsce gotowania, smażenia, pieczenia itp.; * blat końcowy długości około 40 cm - to w zupełności wystarczy do nakładania gotowych potraw na talerze, które stąd przenosimy na stół. (...)Oczywiście nie zawsze da się stworzyć idealną kuchnię - np. ze względu na plan wnętrza lub usytuowanie pionu wodno-kanalizacyjnego. Trzeba też brać pod uwagę nasze przyzwyczajenia. Zawsze należy jednak przestrzegać pewnych zasad: nie umieszczać zlewozmywaka tuż przy kuchence gazowej (podczas zmywania można zalać palniki), a kuchenki gazowej - zbyt blisko okna (wiatr może zdmuchnąć płomień). (...) Ze strony takmieszkam.pl ale każdy dobry architekt ci to powie. Piszesz, że ty tak masz w domu... hmmm.... mieszkanie z wielkiej płyty? A może inny PRL-owski projekt? Nie dziwi mnie to, ponieważ w okresie Polski Ludowej nie dbano o estetykę i prawidłowość tylko o masówkę, stąd również takie błędy konstrukcyjne się pojawiały. Dla przykładu podam serial "Alternatywy 4". To tłumaczy wszystko. Wielu użytkowników, budując i prezentując domy, popełnia ten błąd. A ja zawsze będę go krytykować. Jak już wspomniałam - co innego mikro-kuchnia, gdzie jest mało powierzchni roboczej i cel ten jest zamierzony, a co innego zwykła duża kuchnia :-) |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Zaczne stosować Twoje rady w nastepnych projektach ![]() |
|
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładny domek i wnętrze.
Do bryły nie mam zastrzeżeń. Trochę mało jednak roślinek (uwielbiam duże ogrody) ![]() Poza tym spoko, wnętrza robione z gustem, podoba mi się. 10 Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 15
|
![]()
domek bardzo mi się podoba
9 pozdrawiam
|
|