![]() |
#31 |
Reputacja: 10
|
![]()
Długo zastanawiałam się nad odpowiednim komentarzem i stwierdziłam, że skoro dotychczas nie wymyśliłam nic konstruktywnego, będę pisała od tak, z głowy.
Przeczytałam i bardzo mi się spodobało. Od razu uderzyło mnie to, czego mi brakowało w pierwszym odcinku. Opisy emocji głównych bohaterów! Trzeba przyznać, że w rozdziale pierwszym wprawdzie trochę tego brakowało, ale za to teraz oddałaś te braki i to z nawiązką! Zdjęcia - no nareszcie mogę się nasycić wyglądem Yovy i dokładnie o takie uchwycenie tej postaci mi chodziło, zupełnie jakbyś czytała w moich myślach. Jest Yova, zaakcentowana w zdjęciach ale nie wychyla się szczególnie na pierwsze miejsce. Mimo szramy i zadrapań widocznych na ostatnim zdjęciu, trzeba przyznać że wygląda uroczo, a przez to i groźnie (dodając fakt iż jest magiem). I jeszcze coś, na co zwróciłam uwagę. Mianowicie spodobał mi się sposób w jaki ujęłaś scenę, gdy Iova upada na ziemię. Był wprawdzie Chris, podbiegł do niej, krzyknął ale to wszystko pozostało jakby w tle a cała reszta ma się dziać tylko w naszej wyobraźni. Przyznam, gdybyś opisywała w tamtym miejscu jego lament.. nie wiem czy to by pasowało. No, tyle - mam nadzieję, że w miarę zwięźle ujęłam swoje przemyślenia - jest ich jeszcze więcej, ale spisanie ich zajęło by więcej czasu niż zajętego miejsca na forum. Pisz dalej, naprawdę przyjemnie mi się czyta Twoje dzieło. Opowiadanie mimo cięższego tematu (nie jest to opowieść o swobodnej przechadzce po parku) czyta się lekko i przyjemnie. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#32 |
|
![]()
Czekoladowy
Cóż, już mówiłam, że mam mało wprawy w scenach batalistycznych, więc bardzo dziękuję za wszelkie uwagi ![]() czarnula Uśmiercanie głównej bohaterki w drugim odcinku byłoby głupotą!xd Za to w następnym odcinku obiecuję Ci porządne zdjęcia Havila, no i może trochę więcej jego wypowiedzi;p Co do siatki- niestety widok z góry dostępny jest tylko w trybie kupowania, a zależało mi właśnie na takim ujęciu ![]() aniołek Cóż, filozofem to ja może i nie będę, ale dziękuje Ci bardzo za te ciepłe słowa! ![]() alexiel Pisz co Ci tylko do głowy przyjdzie, ja dokładnie analizuję każde zdanie ![]() Tak, w końcu to wojna i chciałam oddać klimat tych czasów zwłaszcza z perspektywy człowieka, stąd te emocje ![]() Scena upadku Yovy jest nam wiadomo-bądź co bądź- z jej wspomnień, dlatego jest ona tak...mglista, ale jestem pod wrażeniem, że to zauważyłaś!;d Liczę na komentarz jeszcze jednej(!) osoby, też dla mnie ważny, Wam serdecznie dziękuję za pochylenie się nad tym FS, wszystkich zachęcam do czytania i komentowania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
|
![]()
jakiej osoby???
Jakbyś napisała że z flanki (dobrze napisałam?)to bym za Chiny nie załapała o co caman ![]()
![]() |
#34 |
|
![]()
Hm, myślę, że ta osoba domyśli się, że o nią chodzi;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Reputacja: 15
|
![]()
Tak, domyśli się domyśli
![]() ![]() No więc tak - w celu potwierdzenia co moich spostrzeżeń, przeczytałem wszystkie komentarze przede mną, no i z przykrością muszę stwierdzić, że nic oryginalnego nie napiszę. W swoim temacie wczoraj sobie pozwoliłem na taką małą sentencję, że chciałbym pisać tak opisy jak Ty ^^ Czasami przynudzą, ale czasami są naprawdę ciekawe. No i coraz bardziej podoba mi się ten fantastyczny, czy tam baśniowy, charakter opowiadania. Ja z reguły jestem dość sceptycznie nastawiony, ale Twoje jak najbardziej mnie zainteresowało. Po za tym błędem było przejrzenie na początku wszystkich zdjęć- bo wynikało z nich z góry, że yova przeżyje ![]() Ja tam nie zauważyłem różnych błędów (widać, że piszesz starannie i poświęcasz temu czas). Pozdrawiam ![]()
![]() |
#36 |
|
![]()
Gio Oczywiście że ważny, w końcu jeszcze przez te miesiąc jesteś Kaczym Piórem;p Nudne opisy? Biedaku, co Ty zrobisz w 3 rozdziale(bo znów Cię będę szantażować dopóki nie przeczytasz xd) Śmieszne jest to, że ja nie dbam o ten klimat- on sam jakoś wychodzi ![]() Ponieważ na większą publikę nawet nie liczę; zauważyłam, że niektórzy użytkownicy dorzucają 'bonusy', więc postanowiłam nie być gorsza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]()
swietne zdjecia - ta kobieta na 1 ma wspanialy naszyjnik
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Reputacja: 12
|
![]()
Trzecie zdjęcie jest prześwietne
![]() A Yova i Chris zawsze wydają mi się komiczni, bo pod względem wyglądu są swoimi przeciwieństwami. Po prostu jak dzień i noc ^^
![]() |
![]() |
#39 |
|
![]()
Świetne zdjęcia, nareszcie mogę sobie popatrzeć na Yove
![]() Ja również podpisuję się pod przedmówczynią. Yova i Chris z punktu wyglądu są swoimi przeciwieństwami ale.. mi to nie przeszkadza, przecież przeciwieństwa się przyciągają, no nie? Najbardziej podoba mi się czwarte zdjęcie (ahh ten moja wrodzona skłonność do romantyzmu - jakimkolwiek by nie był). Fajnie ukazana "Wenus i Wulkan". A .. ten pan widoczny, nad czwartym zdjęciem (za nic w świecie nie potrafię przypomnieć sobie jego imienia) ma boskie oczy.. mniam. To chyba tyle, jak coś sobie przypomnę to napiszę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
Bardzo pasuje ta różowa tonacja zdjęć gdyż daje poczucie nierealności i podkreśla klimat fantazji. Świetna charakteryzacja postaci.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|