Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.01.2010, 12:48   #31
Alexiel

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Heltemodig

Długo zastanawiałam się nad odpowiednim komentarzem i stwierdziłam, że skoro dotychczas nie wymyśliłam nic konstruktywnego, będę pisała od tak, z głowy.

Przeczytałam i bardzo mi się spodobało. Od razu uderzyło mnie to, czego mi brakowało w pierwszym odcinku. Opisy emocji głównych bohaterów! Trzeba przyznać, że w rozdziale pierwszym wprawdzie trochę tego brakowało, ale za to teraz oddałaś te braki i to z nawiązką!

Zdjęcia - no nareszcie mogę się nasycić wyglądem Yovy i dokładnie o takie uchwycenie tej postaci mi chodziło, zupełnie jakbyś czytała w moich myślach. Jest Yova, zaakcentowana w zdjęciach ale nie wychyla się szczególnie na pierwsze miejsce. Mimo szramy i zadrapań widocznych na ostatnim zdjęciu, trzeba przyznać że wygląda uroczo, a przez to i groźnie (dodając fakt iż jest magiem).

I jeszcze coś, na co zwróciłam uwagę. Mianowicie spodobał mi się sposób w jaki ujęłaś scenę, gdy Iova upada na ziemię. Był wprawdzie Chris, podbiegł do niej, krzyknął ale to wszystko pozostało jakby w tle a cała reszta ma się dziać tylko w naszej wyobraźni. Przyznam, gdybyś opisywała w tamtym miejscu jego lament.. nie wiem czy to by pasowało.

No, tyle - mam nadzieję, że w miarę zwięźle ujęłam swoje przemyślenia - jest ich jeszcze więcej, ale spisanie ich zajęło by więcej czasu niż zajętego miejsca na forum.

Pisz dalej, naprawdę przyjemnie mi się czyta Twoje dzieło. Opowiadanie mimo cięższego tematu (nie jest to opowieść o swobodnej przechadzce po parku) czyta się lekko i przyjemnie.
Alexiel jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.01.2010, 15:59   #32
Invidia Semper

Czekoladowy
Cóż, już mówiłam, że mam mało wprawy w scenach batalistycznych, więc bardzo dziękuję za wszelkie uwagi Z flanki...zapamiętam!

czarnula
Uśmiercanie głównej bohaterki w drugim odcinku byłoby głupotą!xd
Za to w następnym odcinku obiecuję Ci porządne zdjęcia Havila, no i może trochę więcej jego wypowiedzi;p Co do siatki- niestety widok z góry dostępny jest tylko w trybie kupowania, a zależało mi właśnie na takim ujęciu

aniołek
Cóż, filozofem to ja może i nie będę, ale dziękuje Ci bardzo za te ciepłe słowa!

alexiel
Pisz co Ci tylko do głowy przyjdzie, ja dokładnie analizuję każde zdanie
Tak, w końcu to wojna i chciałam oddać klimat tych czasów zwłaszcza z perspektywy człowieka, stąd te emocje
Scena upadku Yovy jest nam wiadomo-bądź co bądź- z jej wspomnień, dlatego jest ona tak...mglista, ale jestem pod wrażeniem, że to zauważyłaś!;d

Liczę na komentarz jeszcze jednej(!) osoby, też dla mnie ważny, Wam serdecznie dziękuję za pochylenie się nad tym FS, wszystkich zachęcam do czytania i komentowania
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.01.2010, 16:34   #33
Bezimienna

ThumbsUp Odp: Heltemodig

jakiej osoby???

Jakbyś napisała że z flanki (dobrze napisałam?)to bym za Chiny nie załapała o co caman
stare 13.01.2010, 18:39   #34
Invidia Semper

Hm, myślę, że ta osoba domyśli się, że o nią chodzi;p
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
stare 13.01.2010, 19:22   #35
Gio

Reputacja: 15

Tak, domyśli się domyśli (jeżeli Twój komentarz jest dla mnie ważny

No więc tak - w celu potwierdzenia co moich spostrzeżeń, przeczytałem wszystkie komentarze przede mną, no i z przykrością muszę stwierdzić, że nic oryginalnego nie napiszę.
W swoim temacie wczoraj sobie pozwoliłem na taką małą sentencję, że chciałbym pisać tak opisy jak Ty ^^ Czasami przynudzą, ale czasami są naprawdę ciekawe.

No i coraz bardziej podoba mi się ten fantastyczny, czy tam baśniowy, charakter opowiadania. Ja z reguły jestem dość sceptycznie nastawiony, ale Twoje jak najbardziej mnie zainteresowało.

Po za tym błędem było przejrzenie na początku wszystkich zdjęć- bo wynikało z nich z góry, że yova przeżyje

Ja tam nie zauważyłem różnych błędów (widać, że piszesz starannie i poświęcasz temu czas). Pozdrawiam
stare 16.01.2010, 18:42   #36
Invidia Semper

Gio
Oczywiście że ważny, w końcu jeszcze przez te miesiąc jesteś Kaczym Piórem;p
Nudne opisy? Biedaku, co Ty zrobisz w 3 rozdziale(bo znów Cię będę szantażować dopóki nie przeczytasz xd)
Śmieszne jest to, że ja nie dbam o ten klimat- on sam jakoś wychodzi

Ponieważ na większą publikę nawet nie liczę; zauważyłam, że niektórzy użytkownicy dorzucają 'bonusy', więc postanowiłam nie być gorsza Z dzisiejszej 'sesji'

Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz

Ostatnio edytowane przez Invidia Semper : 23.01.2011 - 20:51
stare 16.01.2010, 19:29   #37
Ellie
Guest

swietne zdjecia - ta kobieta na 1 ma wspanialy naszyjnik
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.01.2010, 18:19   #38
Sandy

Reputacja: 12

Trzecie zdjęcie jest prześwietne Ta blondynka (wybacz, zapomniałam imienia ^^) genialnie wyszła. Nie zauważyłam wcześniej tego tatuażu.
A Yova i Chris zawsze wydają mi się komiczni, bo pod względem wyglądu są swoimi przeciwieństwami. Po prostu jak dzień i noc ^^
stare 17.01.2010, 21:17   #39
Alexiel

Świetne zdjęcia, nareszcie mogę sobie popatrzeć na Yove
Ja również podpisuję się pod przedmówczynią. Yova i Chris z punktu wyglądu są swoimi przeciwieństwami ale.. mi to nie przeszkadza, przecież przeciwieństwa się przyciągają, no nie? Najbardziej podoba mi się czwarte zdjęcie (ahh ten moja wrodzona skłonność do romantyzmu - jakimkolwiek by nie był). Fajnie ukazana "Wenus i Wulkan".
A .. ten pan widoczny, nad czwartym zdjęciem (za nic w świecie nie potrafię przypomnieć sobie jego imienia) ma boskie oczy.. mniam.
To chyba tyle, jak coś sobie przypomnę to napiszę
Alexiel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.01.2010, 12:15   #40
cerastes

Bardzo pasuje ta różowa tonacja zdjęć gdyż daje poczucie nierealności i podkreśla klimat fantazji. Świetna charakteryzacja postaci.
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania