Livko, na twój komentarz liczyłam chyba najbardziej
Cytat:
Piecyk w korytarzu? Uzasadnij mi to.
Swoją drogą te drzwi wejściowe w stylu więziennych krat nie zachęcają do wejścia. I musi tam być bardzo zimno - naprawdę ciężko Ci będzie przeforsować swoją rację co do piecyka ;] (o ile się tego w ogóle podejmiesz) Nie uznaję tłumaczenia typu "to sztuka dla sztuki".
|
SPRÓBUJĘ SIĘ WYTŁUMACZYĆ. Jeśli wyjdzie mi to beznadziejnie to nie miej pretensji. ;p
Dom jest bardzo stary i nie ma tam centralnego ogrzewania, więc muszą sami palić w domu. Moi dziadkowie mają taki piec w łazience, inni w piwnicy. Jednak nie mam pojęcia czy ktokolwiek trzyma piec w korytarzu.
Cytat:
W części dziennej brakuje mi zasłon w oknach - wiesz, jak już postawiłaś na przytulność, tzn. obrusik, tulipanki, ładnie przystrojona choinka, to trzeba było pociągnąć to dalej!
|
Zabij mnie, ale mam beznadziejne zasłonki w grze. :/
Cytat:
Lewitujący napis "home" wywołał u mnie uśmiech na twarzy - dziękuję (no i w tak samo telefon - OMSP takie złośliwe!) No i wyjaśnij mi zasadność (tak, znowu) tej zasłonki nad blatem. Tu znowuż ona jest, moim zdaniem, niepotrzebna.
|
Nawet nie wiesz ile się męczyłam z OMSP! Miałam nadzieje, ze na zdjeciach nie będzie witać, że napis i telefon latają, a potem zapomniałam o tym i nawet nie zwróciłam uwagi, moja wina. A zasłonka nad blatem nie wygląda moim zdaniem tak źle, choć faktycznie jest zbędna. Z drugiej strony pomyśl sobie że przez chwilę chciałam tam dać zazdrostki. xD
Cytat:
Co do samego świątecznego klimatu, to trochę mi go brakuje. W "Na święta" doszło tyle fajnych ozdób na tę porę roku! Żałuj, że ich nie wykorzystałaś.
|
Świąteczny klimat to tylko mały dodatek, poza tym szukałam tych ozdób, np. prezentów pod choinkę itp, ale nie mogłam się odnaleźć w tym syfie z zawartością zmodyfikowaną.
Cytat:
Jakkolwiek rozumiem założenia wystroju a la vintage, tak maszynę do pisania zastąpiłabym czymś bardziej nowoczesnym - także ze względów praktycznych.
|
Nie, nie, nie. Maszyna musi być. Sama mam jedną w pokoju i ile bym dała, żeby działała jak należy. ;p
Cytat:
Czy to coś zrobione z wielu białych nitek i kawałka drewna to fotel? Oryginalnie, nie powiem, ale nie chciałabym wypoczywać w czymś takim
|
Gdyby dać tam jakąś poduchę, czy gruby, koc z owcy.. Przeżyłabyś.
Cytat:
Jak na pracownię krawcowej to za czysto tam ma
|
Bo to bardzo porządna dziewczyna! xD
Cytat:
Nie jest źle, ale ja cenię sobie przemyślane, dopracowane i konsekwentnie wykonane pod względem obranego stylu/założenia prace. Ten domek to - jak dla mnie - "radosna twórczość", a tą może wytłumaczyć się obecnie KAŻDY.
|
Nie mam pojęcia co to radosna twórczość... :x
Baaardzo dziekuje za komentarz!