Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.06.2009, 20:40   #941
Miyoki

Reputacja: 12
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Tincia Zobacz post
Miyoki to może postaraj się, żeby się zakochali (takie czerwone serce żeby było xd).
Hmm.. W sumie jest czerwone serce przy ikonce drugiego sima, ale i tak jest napisane "Zuroczony".
A kodów się boję używac
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.06.2009, 20:42   #942
Elektra
Guest

Cytat:
Napisał bla Zobacz post
gdzie jest ta ŻycioRoślina i drzewko pieniędzy?
Niech odpowiedź na to pytanie sie stanie.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 20:46   #943
ogonowa
Guest

OGRODNICTWO

Nasiona są w parkach, w różnych zielonych miejscach, trzeba ich szukać. Jeśli chcecie sadzić warzywa i owoce, możecie iść do sklepu i kupić je, potem w wyposażeniu Sima kliknąć na nie i dać Zasadź/Zasadź wiele, następnie wybieramy miejsce w którym chcemy by roślinka rosła. Jabłka i limonki można znaleźć na plaży, nieznane i rzadkie nasiona w parkach, jeszcze inne na cmentarzu w katakumbach. Nie wszystkie nasiona/warzywa/owoce można sadzić od razu, do niektórych trzeba mieć trochę umiejętności. Nieznane i rzadkie nasiona można sadzić po zdobyciu 5 punktów umiejętności.

Drzewko pieniężne i inne dziwne rośliny można znaleźć jako nieznane i rzadkie nasiona, należy ich szukać w mieście > w parkach jest najwięcej.

Chyba wszystko wyjaśniłam?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:03   #944
Mamełe

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał okruszek Zobacz post
Tez to potrzebuje wiedziec...wie ktos ?
Ja maiałam to samo z telewizorem i musiałam go mieć w ekwipunku rodziny a nie sima i jak najechałam na sima, którego on był to była opcja "zwróć telewizor"
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:21   #945
bouffe
Guest

Miyoki w poście w dziale ze screenami dała TO zdjęcie.
Co trzeba zrobić, żeby mieć tą aureolkę?

Ostatnio edytowane przez bouffe : 15.06.2009 - 09:01 Powód: błąd ortograficzny.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:36   #946
Ilona
Guest

jak dasz simowi cechę dobry i przekażesz jakiś datek ,to pojawia się ta aureolka
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:50   #947
madusiaX
Guest

Cytat:
Napisał madusiaX Zobacz post
A ja mam jeszce pytanie: przepraszam jeżeli już było, ale tego jest 96 stron xD
Nieiwem nic na temaat ogrodnictwa w tej grzer ;/ Gdzoie się to szkoli i cZY wgl sie szkoli, gdzie sie kupuje nasiona i jak się je znajduje. I wszystko o ogrodnictwie w sims 3
Ponawiam i mam jeszcze jedno pytanie:
Czy są trojaczki w tej grze i czy już ktoś miał ? Bo w cechach charakteru za punktt jest : wzmożona płodnosc i tam jest napisane że mogą być częsciej bliźniaki albo i nawet trojaczki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:52   #948
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Dziurawiec_Skąpolistny Zobacz post
Mam pytanie (nie przeszukiwałem tego tematu - stalowych nerwów nie posiadam) otóż: mam simkę Elizabeth, która ma już 10 punkt umiejętności Ogrodnictwo i napisano, że mogę wyhodować Omniroślinę. Na początku pojechałem do tego Instytutu Nauki, bo tam jest omniroślina pisało, że można ją zebrać, ale w opcjach tego nie było można było sprawdzić dietę, która była pusta i obejrzeć roślinę. Przed chwilą pojechałem znowu Ellą i nie było opcji zbierz tylko nakarm, więc z postępem nakarmiłem ją początkowo sałatą, następnie tuńczykiem i zaraz po tym ziemniakiem teraz moje pytanie:

1. Czy nie przesadziłem z dokarmianiem? A jeżeli tak to co może się stać.
2. Jak później zebrać omniroślinę, by mieć ją w ogródku?
3. Wiem o istnieniu Kwiatu Życia znajdującego się bodajże w Mauzoleum, lecz nie mogę na niego trafić, ten kwiat i Omniroślina dawałyby mi następny krok do spełnienia celu zasadzić rośliny z każdego rodzaju na razie mam 63% wszystkich, no więc Kwiat Życia i omniroślina dadzą mi 37%? A jeżeli nie to jakie jeszcze inne rośliny istnieją oprócz zasadzonych przeze mnie: (wymienię jakie mam w ogrodzie) Ziemniak, Sałata, Arbuz, Jabłoń, Pomidor, Pnącze Winne, Cebula, Czosnek, Papryka, Krzak Kwiatów Śmierci, Krzak Płonących owoców, Limonkowe drzewo, (będę miał chyba ten Krzak Kwiatów Życia i jeżeli pomożecie to omniroślinę)?
1. Z omnirośliny nie zbierzesz jej nasion, bo na niej wyrasta to, czym ją dokarmiałeś.
2. Niestety ja też jeszcze jej nie mam, ale wydaje mi się, że po prostu trzeba znaleźć jej nasionko.

madusiaX, a oto dal Ciebie szybki kur ogrodnictwa w TS3

A więc tak: ogrodnictwa możesz się nauczyć poprzez sadzenie roślin, z książek lub możesz iść na kurs ogrodnictwa do Instytutu Naukowego Landgraaba. Książki kupisz w księgarni, natomiast nasiona znajdziesz na parcelach publicznych lub gdzieś poza nimi, możesz je także kupić w sklepie spożywczym (nasiona znajdywane to takie małe coś, wyglądają jak jajka, natomiast w sklepie kupujesz gotowe owoce i warzywa, ale można je również sadzić.) Aby zasadzić coś musisz mieć owe nasiona lub owoce i warzywa, po zakupie lub znalezieniu są one w ekwipunku sima. Klikasz na to, które chcesz zasadzić i wybierasz opcję "zasadź" lub jeżeli masz kilka nasion tego samego gatunku "zasadź wiele". Następnie wybierasz miejsce, gdzie ma być posadzona roślina (w TS3 nie potrzeba specjalnej ziemi jak to miało miejsce w poprzednich częściach) i gotowe. Masz ogródek i go pielęgnujesz. Wraz z rozwojem ogrodnictwa możesz sadzić nowe nasiona, nasiona specjalne lub wyrywać chwasty. W trybie kupowania, w dziale "ogród" znajdziesz spryskiwacze, które przydadzą Ci się do podlewania większego ogródka, albo jak sim czasu nie będzie miał. Mam nadzieję, że pomogłem
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:55   #949
UsBuzzer
Guest

Cytat:
Napisał madusiaX Zobacz post
Ponawiam i mam jeszcze jedno pytanie:
Czy są trojaczki w tej grze i czy już ktoś miał ? Bo w cechach charakteru za punktt jest : wzmożona płodnosc i tam jest napisane że mogą być częsciej bliźniaki albo i nawet trojaczki
Koleżanka miała trojaczki, jak u obydwojga simów wykupiona była nagroda "Wzmożona płodność" .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2009, 21:58   #950
madusiaX
Guest

Dzięki ci bardzo theground xD Bardz mi pomogłeś ale jeszcze jedno malusie pytanko: jak znajdzywać te nasiona? Idziesz i patzrysz leży jajo to zboerasz czy co ??

Edit:
Dzięki, to pozostaje mi tylko czekać bo mam u obydoch simów to wykupione xD
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania