Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.01.2010, 17:23   #71
Sherlock
Guest

Domyślnie Odp: Detektyw Georgia Roberts

Odcinek bardzo ciekawy (nie wiedziałem co napisać )

Jednak zauważyłem kilka literówek Na szczęście nietrudno przyszło mi się domyślić, jaki miał być wyraz ;]

Co do tego faceta (Jacka) - wydaje mi się, że to jej mąż (porównując go do tego z fotografii z drugiego odcinka).

Hm, sprawa z Kate. Straciła mnóstwo krwi. Jeśli ponad 0,5 litra, to jej szanse na przeżycie są bardzo słabe, wręcz mizerne, niestety (chyba jej nie zabijesz, co? (bo jeśli tak, to ja zabiję ciebie! (i tego kierowcę też! (czyżby spisek, hm? (ja tam swoje wiem, mnie nie oszukasz! (wiem, gadam już bez sensu (zdarza się (XD!))))))));

To chyba wszystko, bo co tu więcej pisać...? Mam nadzieję, że wszystko zakończy się HappyEndem.

I ciekawe, co z tą dziewczynką ze zdjęcia
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.01.2010, 17:25   #72
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Kurczę nie wiem co mam powiedzieć. Muszę ochłonąć.... Już. Miałam już kilka opcji tego odcinka, ale potrącenia Kate się nie spodziewałam. Czyżby macał w tym palce ten "seryjny zabójca" czy jednak było to przypadkowe? Przypadkowe to raczej nie, bo kierowca zatrzymałby się, czy coś, ale jest jeszcze możliwość prowadzenia pod wpływem alkoholu lub szok.
Hm... Antonino masz rację wygląda podobnie. Być może to właśnie jest ten mąż. A Jack? Może jakiś kochanek? Ale dobra koniec snucia... Ogólnie jak zwykle mi się podoba. Normalnie kocham cię za te opisy Nie mogę przestać ich czytać. Ale dość słodzenia:

Cytat:
Napisał Gio
Pojedziesz to Paryża…
do

Pozdrawiam
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2010, 14:19   #73
cerastes

Reputacja: 10

Fabuła odcinka wielowątkowa i do tego zaskakująca. Spodziewałam się w tej części kontynuacji śledztwa, a Ty zaskakująco i ciekawie odwróciłeś uwagę czytelnika serwując trochę obyczajowosci.
Spodziewam się, że w dalszej części rozpoczęte wątki wniosą trochę zamieszania... ;>
Mam przeczucie, że bieżący odcinek zapowiada jakiś wyjątkowy incydent związany z Tomem. Założę się, że w życiorysie Georgii też coś drzemie... Trochę zawiodły mnie przeczucia co do Kate, być może dlatego, że jej postać ciągle pozostawała w cieniu innych. Nie wiadomo jeszcze w jakim celu zrobiłeś z niej ofiarę wypadku, ale mam nadzieję, że przeżyje i w kontynuacji wszystko się wyjaśni ?

Pisz dalej i jak najdłużej, bo lubię to fotostory !

Świetne zdjęcia, nie rezygnuj ani z ilości, ani jakości.
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2010, 15:25   #74
dirty_job

Świetne. Jedna uwaga. Gdy pani detektyw zapyta się o papierosa żaden z praktykantów nie palił, a w bonusie tom jara=D. Jak to wyjaśnisz?
stare 15.01.2010, 16:15   #75
Bezimienna

MariOlka czepiasz się szczegółów zamiast cieszyć się fajnością FS !

Ono jest taaakie super że teges po prostu! Jak ja mogłam być taka głupia że tu wcześniej nie zajrzałam?!

10000/10
stare 15.01.2010, 16:22   #76
Łezka

Reputacja: 17

Karmin szczegóły są bardzo ważne, niekiedy budują całą historię.
Gio oczywiście zaskoczyłeś mnie pozytywnie na +
Fajnie Ci idzie i oby tak dalej.
Co do fabuły ... to pewnie mąż Georgii, jest jeszcze mowa o drugiej osobie, może to córka? Co do księdza to nie wygląda na mordercę. Choć to nie byłoby głupie, że morduje w kościele, a potem zgrywa zdziwionego.
stare 15.01.2010, 16:42   #77
Bezimienna

Smile Odp: Detektyw Georgia Roberts

no ale to tylko bonus
stare 15.01.2010, 17:21   #78
Ellie
Guest

oo, tego sie nie spodziewalam! myslalam, ze glownym watkiem bedzie to morderstwo, a tu prosze... nono, robi sie coraz ciekawiej! bardzo mi sie podoba.
tez mam wrazenie, ze jack bedzie mezem georgii, mam tez kilka pomyslow co do toma (tak? szczerze mowiac za bardzo ich nie rozrozniam : D), ale zachowam je dla siebie.

zycze weny!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2010, 18:04   #79
Gio

Reputacja: 15

Łał.. ile komentarzy

Avonlea

Cytat:
Jeszcze raz muszę powiedzieć, że bardzo i to bardzo podobają mi się postacie oraz ich stroje.
Akurat stroje to niezbyt moja zasługa (simy z resztą też nie ). Gratulacje należą się ich twórcą, bez których to FS też byłoby niczym z marnymi zdjęciami.

Cytat:
Ten odcinek jest bardzo interesujący... szczególnie moment gdy Kate została potrącona. Ładnie ubrałeś w słowa to wydarzenie
A dziękuję, właśnie tak myślałem, że ten fragment Wam się spodoba Pisząc go byłem pod tak wielką weną, że pisałem tak szybko, że niemal każdy wyraz miał w sobie jakiś błąd

Cytat:
Podoba mi się również ta wielowątkowa akcja (czyli pokazujesz co się dzieje w różnych miejscach w tym samym czasie).
To dobrze, bo obawiałem się, że nieco za bardzo skomplikowałem

Cytat:
[Jednak muszę przyznać czekałam, na poruszenie się tej akcje głównej, bowiem bardzo mnie zaciekawiła.
Jednak dzisiejszy odcinek choć tylko na wątkach pobocznych bardzo fajnie ci wyszedł.
Chciałem dodać jeszcze jeden wątek z akcji głównej, ale teraz hamuje się przed robieniem długaśnych odcinków (poprzedni miał 5,5 strony i od razu spadła poczytność )

Cytat:
Życzę dużo weny twórczej, bo nie mogę się doczekać dalszego przebiegu zarówno tej głównej jak i pobocznej akcji.
A dziękuję, dziękuję
Tkanks za komentarz i pozdrawiam.

Antonina

Cytat:
ahh! Tom jest przeprzystojny, tylko ma brzydka fryzure. zmien ja, plisss...
Jeżeli jakąkolwiek znajde w swoim nędznym zbiorze, to oczywiście- specjalnie dla ciebie - zmienię z wielką przyjemnością. A jakie konkretnie, dłuższe, czy krótsze?

Cytat:
a co do opowiadania, mniemam iz Orson to maz Georgi, czemu tak mysle? bo ma takie same ubranie jak na zdjeciu, ale moge sie mylic.
Nie nie nie To tylko zwykły przypadek- od razu mówię, że Orson to nie mąż Georgii.

Cytat:
a ten jack tez moze byc jej mezem
Już prędzej, ale wyjaśni się w następnym odcinku

Dziękuję, kocham Cię i pozdrawiam

Sherlock Holmes

Cytat:
Jednak zauważyłem kilka literówek Na szczęście nietrudno przyszło mi się domyślić, jaki miał być wyraz ;]
Wiem, jak napisałem wyżej, odcinek pisany był pod wpływem tak olbrzymiej weny (która z resztą nadal nie minęła), że palce plątały mi się na klawiaturze

Cytat:
Co do tego faceta (Jacka) - wydaje mi się, że to jej mąż (porównując go do tego z fotografii z drugiego odcinka).
Brawo, jedyny który to zauważył!

Cytat:
Hm, sprawa z Kate. Straciła mnóstwo krwi. Jeśli ponad 0,5 litra, to jej szanse na przeżycie są bardzo słabe, wręcz mizerne, niestety (chyba jej nie zabijesz, co? (bo jeśli tak, to ja zabiję ciebie! (i tego kierowcę też! (czyżby spisek, hm? (ja tam swoje wiem, mnie nie oszukasz! (wiem, gadam już bez sensu (zdarza się (XD!))))))));
Dobra, nie będę chamem i nie bede się bawił w liczenie nawiasów Ale co by mi to dało, jakbym uśmiercił Kate? Chociaż mnie się przewidzieć nie da Dobrze, że mnie z tą krwią uświadomiłeś. Struga, to już trochę krwi musi być

Cytat:
I ciekawe, co z tą dziewczynką ze zdjęcia
Jest facet, jest babka, jest ...... i jest rodzina Proszę, uzupełnij sobie.

Dziękuję za miły komentarz i pozdrawiam

Cailleach

Cytat:
Już. Miałam już kilka opcji tego odcinka, ale potrącenia Kate się nie spodziewałam. Czyżby macał w tym palce ten "seryjny zabójca" czy jednak było to przypadkowe? Przypadkowe to raczej nie, bo kierowca zatrzymałby się, czy coś, ale jest jeszcze możliwość prowadzenia pod wpływem alkoholu lub szok.
O, dobrze kombinujesz Tylko naprawdę nie zdradzaj swoich podejrzeń publicznie bo jeszcze zgadniesz i będę musiał całą akcję zmieniać (i jak zwykle bym coś spieprzył )

Cytat:
Hm... Antonino masz rację wygląda podobnie. Być może to właśnie jest ten mąż. A Jack? Może jakiś kochanek?
Dobra, żałuję, że zrobiłem zdjęcie Orsona z profilu Od przodu w ogóle nie jest podobny do faceta ze zdjęcia. Jack już bardziej...

Cytat:
Normalnie kocham cię za te opisy
Akurat w tym odcinku opisy przyszły mi z dużą łatwością Pochlebiłaś mi, mówiąc, że Ci się te pare zdań na krzyż podoba

Dziękuję za komentarz i pozdrawiam

aniołek

Cytat:
Spodziewałam się w tej części kontynuacji śledztwa, a Ty zaskakująco i ciekawie odwróciłeś uwagę czytelnika serwując trochę obyczajowosci.
Bałem się, że ta obyczajowość nie będzie pasowała do ogólnego charakteru opowiadanka. W następnym częściach spróbuję jakoś bardziej dyskretnie wpleść ją w akcję główną

Cytat:
Trochę zawiodły mnie przeczucia co do Kate, być może dlatego, że jej postać ciągle pozostawała w cieniu innych.
Kate wkrótce odegra większą rolę - tak samo będzie z Tomem. Jedynie Roy pozostanie w ukrycie, ale również do czasu.

Cytat:
Nie wiadomo jeszcze w jakim celu zrobiłeś z niej ofiarę wypadku, ale mam nadzieję, że przeżyje i w kontynuacji wszystko się wyjaśni ?
Dałem już małą wskazówkę na temat tego, dlaczego Kate została potrącona. Ostatnie zdanie akapitu

Cytat:
Pisz dalej i jak najdłużej, bo lubię to fotostory !
Taki komplement z Twoich ust (no albo z umysłu do palców, na jedno wychodzi ). Po prostu tak mnie motywujecie do pisania, że jak wejdę w worda, to z klawiatury zacznie się chyba dymić

Dziękuję za komentarz i gorąco pozdrawiam

MariOlka

[/quote]Jedna uwaga. Gdy pani detektyw zapyta się o papierosa żaden z praktykantów nie palił, a w bonusie tom jara=D. Jak to wyjaśnisz? [/quote]

Bo po prostu bali się jej powiedzieć, że którykolwiek z nich pali. Odebrali to bardziej jako pytanie podchwytliwe, w celu ich przepadanie, aniżeli szczere pytanie, połączone z prośbą o papierosa

dziękuję za komentarz.

karmin456

Cytat:
MariOlka czepiasz się szczegółów zamiast cieszyć się fajnością FS !
Dobrze, że się czepia W końcu nie mogę spocząć na laurach, potrzeba mi też odrobiny krytyki. Po za tym takie szczegóły wbrew pozorom są istotne xP

Cytat:
Ono jest taaakie super że teges po prostu! Jak ja mogłam być taka głupia że tu wcześniej nie zajrzałam?!
Wazne, że w ogóle zajrzałaś Wielkie dzięki za komentarz

Dziurawiec_Skąpolistny

Cytat:
Karmin szczegóły są bardzo ważne, niekiedy budują całą historię.
masz całkowitą rację

Cytat:
Co do fabuły ... to pewnie mąż Georgii, jest jeszcze mowa o drugiej osobie, może to córka? Co do księdza to nie wygląda na mordercę. Choć to nie byłoby głupie, że morduje w kościele, a potem zgrywa zdziwionego.
Który to mąż Georgii? Za chwilę chyba zacznę zrobię konkurs, który to mąż Georgii- Orson czy Jack

Co do księdza- Wy go tak bezlitośnie oskarżacie Ale czasami, cicha woda brzegi rwie

Dzięki za komentarz i pozdrawiam

niet

Cytat:
oo, tego sie nie spodziewalam! myslalam, ze glownym watkiem bedzie to morderstwo, a tu prosze... nono, robi sie coraz ciekawiej! bardzo mi sie podoba.
Nie chciałem, zeby opowiadanie te, było takim typowy, suchym śledztwem, gdzie detektyw i jego pomocnicy są osobami, o których nic nie wiadomo, którzy nie mają uczuć, ani żadnej rodziny. Przecież każdy człowiek ma swoje sprawy prócz pracy i to właśnie staram się pokazać

Cytat:
(tak? szczerze mowiac za bardzo ich nie rozrozniam : D)
Mi się jeszcze zdarza ich mylić- mam zapisane na kartce który to brunet, a który blondyn, żeby mi się nie pomylało jak robię zdjęcia

Cytat:
zycze weny!
Dziękuję i pozdrawiam

Nieźle, już 9 komentarzy Ale średnia komentarzy co do jednego odcinka wynosi jak na razie 14 Chyba nie chcecie jej zaniżać?

Ostatnio edytowane przez Gio : 16.01.2010 - 10:26
Gio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.01.2010, 18:09   #80
Avonlea

Cytat:
Napisał Gio
Tkanks za komentarz i pozdrawiam.
Nie wiem za bardzo co oznacza pierwsze słowo.
Widać, że szanujesz czytelników

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania