Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.01.2010, 20:00   #51
Invidia Semper

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Heltemodig

karmin, ja się tak nie bawię, niech ktoś mi powie, jak wyłączyć tą przeklętą samokorekte!
Poza tym naprawdę dziękuję za to bystre oko, szkoda tylko, że nie powiedziałaś mi nic o samym odcinku Co do przecinków- w niektórych miejscach nie dawałam kropek aby podkreślić szybkość i dynamiczność wypowiedzi.

No dobra, ale wciąż czekam na więcej komentarzy!;p
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 26.01.2010, 21:19   #52
Sandy

Reputacja: 12

Cytat:
Najchętniej została by tutaj, wykąpała się w pobliskim strumyku i zasnęła pod sosną.
Zostałaby razem

Cytat:
-Proszę, proszę, koga ja tu widzę- uśmiechnął się, ironicznie mrużąc oczy.
Dość rzucający się w oczy przecinek ^^ No i kogo, zamiast koga.

Cytat:
-Nie- przerwała Dronning.Wspomnień nie da się zniszczyć.
Ogólnie chciałam pokazać twój ogólny błąd - brak kropki i dużej litery. Tego brakuje mi w prawie każdym dialogu.

No... wiedziałam! Wiedziałam, że Yova ma wpływowego tatusia w Aranie ;D
Ale tak ogólnie widać, że wiele tajemnic, które mogłyby zmienić bieg historii, nadal nie wyszło na światło dzienne. Szczególnie zastanawia mnie postać ojca Yovy - przez tą wieeelką skorupę obojętności przebijają się jeszcze jakieś uczucia. I coś co jego córka powinna wiedzieć...
Generalnie bardzo podoba mi się postać Dronning. Może dlatego, że jest częścią przeszłości głównej bohaterki, a może dlatego, że potrafiła przyznać się do swoich błędów. Nie próbowała się wyprzeć swojej ślepoty i łatwowierności. Tak, to chyba główny powód, dlaczego tak bardzo ją polubiłam ^^
Co do samej Yovy - cóż... nie wierzę, że pozwolisz jej tak łatwo umrzeć. To byłoby po prostu wredne Nie no, tak naprawdę to nie wiem co mogłoby ją uratować, ale podejrzewam, że coś wymyślisz ^^
Chociaż trochę brakuje mi w tym odcinku innych magów Armamento... No ok, ok, przyznaję się, tak najbardziej to Chrisa Lubię te kontrasty między nimi, szczególnie biorąc pod uwagę, że przeciwieństwa się przyciągają

Ps.
A, zapomniałabym - bardzo ładny początek, Invidio. Taki klimatyczny, szczególnie podobało mi się to ostatnie zdanie pierwszego... aktu (jeśli mogę to tak nazwać ^^).
Cytat:
Skoro tu jest tak pięknie, jest pożywienie i schronienie to po co ona szuka szczęścia gdzieś indziej?
To chyba takie podsumowanie całego życia Yovy. W końcu piękna Granda przez tyle lat była jej... miejscem zamieszkania. Ale ona nie czuła się tam jak w domu. I mimo tego piękna, postanowiła szukać szczęścia gdzie indziej...
Oj, Invidio, aż mi szkoda, że kończysz to FS to 4 odcinku...
stare 27.01.2010, 16:29   #53
Bańka102
Guest

Witaj
Rzadko piszę jakiś komentarz gdziekolwiek , ale jestem cichym obserwatorem na forum. Czytam twoje fs od pierwszego odcinka i muszę powiedzieć że jest ono wspaniałe. Naprawdę urzekł mnie twój styl pisania i charakterystyka postaci. Opisy także zasługują na wielkie oklaski. Nie będę mówić o błędach bo każdy ma prawo je popełniać.
Jestem co prawda nic nieznaczącym pyłkiem na forum ale skłaniam się w twoją stronę mym najznamienitszym ukłonem. Cudowne fs!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2010, 19:05   #54
Volturia

Wylewne emocje Czarnej;
Boże! Genialna i szkoda, że krótka fabuła. Arcydzieło.
Świetnie, jak zwykle, opisywane uczucia, nie mówiąc o samej przyrodzie.
Mam nadzieję, że się wyjaśni to 'ukłucie' w sercu ojca,bo naprawdę mogłaby się tam czaić ciekawa i niesamowicie nieprawdopodobna tajemnica.
Dziękuję za bonus dla mnie Cudny!
Nie zajmę się wytykaniem błędów a FS oceniam na maksa, byle do ostatniej ( jeśli takowa się ukaże ) częsci ^^
VOLT.
stare 27.01.2010, 19:51   #55
Ellie
Guest

jest swietne!
fantastyczne opisy, naturalne dialogi, sliczne zdjecia.
jak zwykle cudownie, wylapalam kilka bledow, ale nie chce mi sie ich wymieniac, poza tym pewnie juz ktos mnie w tym uprzedzil.
szkoda, ze planujesz jeszcze jedna czesc, bo robi sie coraz ciekawiej!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.01.2010, 20:17   #56
Gio

Reputacja: 15

zdjęcia i opisy są the best ^^
Niektóre fragmenty przeczytałem sobie dwa razy, żeby mi zapadły w pamięć i potem zabłysnę na jakimś wypracowaniu z polaka (to chyba nie podchodzi pod plagiat, prawda?)

Mnie teraz najbardziej ciekawi postać ojca Yovy- niezwykle ważnego człowieka w Aranie. Ciekawe co on w sobie kryje... ale jestem pewny, że jest to coś strasznego no i ogólnie nie do pojęcia- wierzę, że nas totalnie zaskoczyć.

Ogólnie to mam nadzieję, że zmienisz postanowienie co do długości tego FS i czwarta nie będzie ostatnią

pozdrawiam
stare 27.01.2010, 20:49   #57
Invidia Semper

Oficjalnie ogłaszam, że do redakcji wdarł się złośliwy chochlik, co, jak wszyscy wiemy, jest sprawą powszechną.

Sandra
Mi samej brakowało znanych mi postaci, ale w następnym odcinku będzie i Chris i Yova...razem xd
Zaskakują mnie Twoje przemyślenia- mi nawet przez głowę nie przechodzą a okazują się okrutnie trafne i prawdziwe- dziękuję!

Bańka
No wiesz! Dla mnie każdy komentarz jest tak samo i równo ważny- co to za w ogóle podziały- zapraszam do dalszego czytania i komentowania oczywiście, choćby króciótkiej notki, że przeczytałaś

czarna
Ło, nie spodziewałabym się po tej wredocie takiej wylewności xd Dziękuję Ci bardzo! Co do ojca...tak, w pewnym sensie się to wyjaśni;p

Ellie
Raczej będzie jeszcze jedna część, chyba, że się za bardzo rozpiszę i wyjdą 2. Dziękuję;>

Gio
Ty mały skurczybyku! Spoko, ale ostrzegam, że mnie w szkole właśnie za ten styl bardzo tępili. To ja widzę, że muszę nieco rozwinąć wątek ojca, w sumie to chyba się nie da inaczej<udaje się do strefy przemyśleń>

Dziękuję Wam za komentarze, oczywiście każdy jest mile widziany od każdego, czy to będzie kompletna nagana czy pochwała- wszystko uczy!
Na razie mam kłopot ze złapaniem weny do pisania felietonu Cafe(Gio zamknij oczy), jeszcze kilka innych spraw, ale chciałabym się zabrać za pisanie tak szybko jak tylko jest no możliwe
Dziękuję Wam za komentarze, oczywiście wciąż każdy jest mile widziany od każdego, czy to będzie kompletna nagana czy pochwała- wszystko uczy! A tego nigdy nie za wiele.
Królewnę myszka zjadła.

Atelier
Ostatni Strz
Invidia Semper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.01.2010, 13:55   #58
Analiza
Guest

Nigdy nie lubiłam czytać książek takiego typu, nie lubiłam czytać o nieistniejących krainach, ludziach, wojnach. Widocznie nie znalazłam książki, która zaciekawiłaby mnie wystarczająco, aby polubić taki typ literatury. Postanowiłam przeczytać twój Heltemodig, bo podobają mi się simy tworzone przez ciebie. Opowiadanie spodobało mi się bardzo. W każdym odcinku było coś co przykuwało moją uwagę. W pierwszym podobała mi się postać Chrisa (mojego ulubieńca) oraz główna bohaterka , zastanawiałam się czemu ma taką unikatową urodę . W drugim odcinku podobał mi się sposób w jakim piszesz , ciekawe opisy, nie nudne, szybka akcja; a także to co przyciągło mnie do twojego opowiadania fantastyczne zdięcia. Trzeci odcinek jest jeszcze lepszy niż poprzednie. Bardzo intryguje mnie postać ojca . Słowa ,,Ale gdyby tylko znała prawdę…" . Z niecierpliwością czekam na następny odcinek , mam nadzieje że będzie ich dużo więcej.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.01.2010, 12:05   #59
Bezimienna

Cytat:
Poza tym naprawdę dziękuję za to bystre oko, szkoda tylko, że nie powiedziałaś mi nic o samym odcinku
och, zapomniałam bo brat się szykował do rękoczynów w celu odciągnięcia mnie od komputera wię c nie miałam czasu za bardzo, ale piszę teraz :
9,99/10-błędy
stare 31.01.2010, 13:00   #60
cerastes

Ciekawie kontynuowana fabuła i piękna scenografia zdjęć.
Zaskakuje mnie Twoja umiejętność kreowania emocji bohaterów. Potrafisz bardzo prawdziwie i dojrzale tworzyć osobowość i z urokiem poezji przedstawić miejsce i czas.
Odcinek mi się podoba i na pewno przeczytam ciąg dalszy.
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania