Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.04.2012, 22:50   #1
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Belle Rose

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
(...) Rodzice czarnuli zginą, ale to nie koniec śmierci... (...)
o.O Kurczę, miałam jeszcze nadzieję, że jednak nie zginą, że Chris udawał całą tę rozmowę, która tak naprawdę w ogóle się nie odbyła, bo z nikim się nie połączył... Spojrzał tak dziwnie, "kątem oka", jakby chciał, aby ona na pewno to usłyszała... Ehh... Zastanawia mnie też ta kartka, którą zostawił. Wiadomość dla Marco?

Cytat:
(...) Jest jeszcze kilka osób (nie powiem ile), po których przyjdzie kostucha. Ogólnie rzecz biorąc, nie zmienię już nic w zakończeniu, tak jak je rozplanowałam, tak je napiszę i niestety lub stety, niektórym może nie przypaść ono do gustu, a niektórym wręcz przeciwnie :3 (...)
Mam niemożliwie złe przeczucia! ;(((

Cytat:
(...) Chcielibyście, abym napisała FS o przeszłości gangu złodziei, wszystkich intrygach i takie tam? (...)
Jeśli pytasz o moje zdanie, to jestem jak najbardziej za. Bardzo mnie interesuje, jak to się zaczęło i jakie tak naprawdę układy panowały w tej grupie. Postać Sophie może okazać się wcale nie czarnym charakterem, za jaki ją do tej pory uważałam. No i przede wszystkim więcej Colina, to przeważa szalę.

Cytat:
(...) Musiałabym w takim układzie, zamknąć na ten czas swoje nowo rozpoczęte FS, do którego wróciłabym w późniejszym czasie... (...)
W zasadzie był tylko prolog i 1 odcinek, więc jeszcze jest czas, by przerwać. Im dalej, tym gorzej... Szkoda trochę, bo bardzo podoba mi się pomysł na "Miracle", no ale póki co, do "BR" jestem bardziej przywiązana, więc taki prequel to swego rodzaju bonus. Cóż, ja jestem za.

Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 21.04.2012, 12:53   #2
Fallen

Reputacja: 11

O MÓJ BOŻE, ODCINEK O.o
Nienawidzę Chrisa, podstępna gnida -.- Mam tylko nadzieję, że Colinowi się nic nie stanie... Najchętniej złapałabym Lamberta i Chrisa za te ich wstrętne kłaki, wytargała, zaniosła do lasu i zakopała żywcem, BUAHAHAHAH !
Cóż, pozostaje mi tylko czekać na odcinek...
KOCHAM TO

Cytat:
Przez ten komentarz, zaczęłam się poważnie zastanawiać nad napisaniem czegoś... czegoś takiego, co opowiadałoby historię Marco, jego kumpli, tego jak to wszystko się zaczęło, jego relacji z Chrisem, z Sophie... Po prostu przeszłości.
Do zakończenia tego FS pozostał ostatni odcinek, a mnie osobiście serce krwawi, bo po tych wszystkich Waszych komentarzach i swoich odczuciach, wiem, że cholernie będzie mi brakować mojego pierwszego "literackiego dziecka", że się tak wyrażę.
Więc tak... mam do Was kochani bardzo poważne i szczere pytanie, dlatego oczekuję, że udzielicie mi równie szczerej odpowiedzi. Chcielibyście, abym napisała FS o przeszłości gangu złodziei, wszystkich intrygach i takie tam?
Miałam zapytać o to, dopiero po zakończeniu tego FS, no ale nie mogę wytrzymać, bo przez to nie śpię po nocach
Musiałabym w takim układzie, zamknąć na ten czas swoje nowo rozpoczęte FS, do którego wróciłabym w późniejszym czasie... Nie wyrobię z czterema FS-ami na raz więc, taka jest tego cena. Kiedyś na stówę do niego wrócę, ale teraz... Po prostu nie daje mi spokoju myśl o napisaniu o przeszłości Marco i spółki, przez co na niczym innym skupić się nie mogę
Proszę was, jeśli możecie, wyraźcie swoją cenną dla mnie opinie w komentarzach, bo chciałabym wiedzieć, czy to ma jakikolwiek sens..
OCZYWIŚCIE, z chęcią bym takie coś czytała, o ile będzie dużo Colina haha
stare 21.04.2012, 13:13   #3
Avis

Reputacja: 10

Chris jest osobą, która zasługuje na dożywocie w psychiatryku, bo śmierć... no chyba, że jakaś pięknie poetycka i wyjątkowo bolesna
Co do strzałów to jeśli Juri osłonił Marco, to Dante mógł zranić Juriego, ale przecież mógł przyjść Colin i strzelić do Lamberta, więc...
Szkoda, lubiłam rodziców Mei
Ciekawość mnie zje, czekam na ostatni odcinek. Oby był szybko! Bo umrę z ciekawości.
Co do pomysłu z prequelem to mogłoby być fajnie, ale jakoś wolałabym byś najpierw skończyła Miracle. Skoro już zaczęłaś...
A ja lubiłam Sophie od początku
stare 21.04.2012, 14:23   #4
Libby
Administrator

Reputacja: 15

A prawa autorskie pani ma ?
A tak poważniej, skoro jestem poniekąd "pomysłodawczynią" (przyczyniłam się do powstania pomysłu) prequela, to chyba powinnam się wypowiedzieć. Znając życie pewnie wszyscy będą za a na pewno zdecydowana większość . Wydaje mi się, że to dobry pomysł, choć pewnie trochę namiesza w późniejszym postrzeganiu Belle Rose.
Co do Miracle'a to dopiero początek, więc w sumie można się z nim jeszcze wstrzymać. Później byłoby gorzej.
W każdym razie chętnie poczytam o początkach Marco i reszty ferajny .
stare 22.04.2012, 13:27   #5
Vipera

A ja tam wolałabym nowe FS.
Tzn mówię o Miracle.
Vipera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.04.2012, 15:57   #6
Brutus

Czuję lekki niedosyt i strasznie się niepokoję. Niby przedostatni odcinek, a wszystko jest strasznie pogmatwane. Szkoda, że rodzice Mei umrą, akurat teraz, kiedy znormalnieli.

Zastanawiam się co było na tej kartce, znając życie coś niesłychanie ważnego, co zaowocuje nagłym zwrotem akcji.

Co do strzelaniny. wydaje mi się, że pierwsza kula zabiła jednego z chłopaków, raczej nie Marco, a druga należała do osoby trzeciej i zrobiła coś Dantemu. To wydaje się dość prawdopodobne, bo chyba kompletnej masakry nie zrobisz, a zupełnie wesoło też nie będzie.

Zastanawiam się też co będzie z naszymi parami (Mei&Marco i Alia&Colin). Czy wszyscy przeżyją, czy będą razem, itp. Znając życie tu też za wesoło nie będzie.

Ogólnie, co do zakończenia mam przeczucie, że będzie to takie "pyrrusowe zwycięstwo", czyli, że nasi bohaterowie ostatecznie wygrają, ale poniosą niebywałe straty w ludziach.

Co do fs o przeszłości bohaterów, to jestem na tak
stare 23.04.2012, 11:05   #7
rudzielec

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
o.O Kurczę, miałam jeszcze nadzieję, że jednak nie zginą, że Chris udawał całą tę rozmowę, która tak naprawdę w ogóle się nie odbyła, bo z nikim się nie połączył... Spojrzał tak dziwnie, "kątem oka", jakby chciał, aby ona na pewno to usłyszała... Ehh... Zastanawia mnie też ta kartka, którą zostawił. Wiadomość dla Marco?
chciał, żeby usłyszała i chciał, żeby cierpiała jeszcze bardziej
no właśnie, na kartkę nikt nie zwrócił uwagi, o tym pisałam wcześniej :3
ta kartka odmieni życie złodzieja..

Cytat:
Napisał Brutus Zobacz post
Ogólnie, co do zakończenia mam przeczucie, że będzie to takie "pyrrusowe zwycięstwo", czyli, że nasi bohaterowie ostatecznie wygrają, ale poniosą niebywałe straty w ludziach.
nie mogłeś tego lepiej ująć to aktualnie jedyny komentarz, na który mogę spokojnie przytaknąć, bo nie mogę zdradzić co się będzie działo dalej, a niektóre wasze wypowiedzi, korcą mnie do uchylenia rąbka tajemnicy

Jedyne co mogę wam dać, to mała wskazówka, którą umieściłam w tekście, ona w sumie wyjaśnia troszkę:
Cytat:
Napisał rozmowa Mei i Chrisa Zobacz post
- Skoro ustąpiłeś Marco... To dlaczego teraz tak bardzo uprzykrzasz mu życie...? Dlaczego próbowałeś mnie z nim rozdzielić...? Przecież chciałeś, żebym była szczęśliwa... - odezwała się dziewczyna, tuląc maleństwo – I czemu oskarżasz mnie o to, że go zmieniłam...? Przysięgam, że ja nic nie zrobiłam Chris... Przysięgam!
- To proste Mei. Postanowiłem cię odzyskać... I mojego prawdziwego brata również odzyskam.
Sprawię, że stanie się znów sku*wielem bez sumienia.
- Co... Co takiego...?
- Dokładnie to, co słyszysz – powiedział podchodząc do niej – Mój plan jest doskonały... A uwolnienie Marco przez kumpli z gangu, było jego częścią. Teraz kiedy znowu się ogarnął, zadam mu kolejny cios, po którym już się nie podniesie...
- To czyste szaleństwo... Ty chcesz, żeby on cierpiał...
- Masz rację. Bo tylko, kiedy cierpi, staje się podły i bezduszny.
Tak właściwie to sama sądzę, że Chris zasługuje na tortury w męczarniach, zrobiłam z niego prawdziwego potwora, choć na początku był nie mniej zwyczajnym facetem, niż swój brat, ciągłe intrygi i niewłaściwi ludzie z jakimi się obracał, sprawiły, że zamienił się w podłą szuję bez serca.

No i na koniec, słówko odnośnie tego co mam zamiar pisać...
Wasze posty (a bynajmniej ich większość), utwierdziły mnie w przekonaniu, że napisanie prequela to dobry pomysł (swoją drogą w Gwiezdnych Wojnach też tak zrobili xD).
Rozwieję wątpliwości tych, którzy uważają, że pierwsza, właściwa część zmieni ich postrzeganie na BR, bo jeśli nawet to nie będą to zmiany duże, można by powiedzieć, że będą to zaledwie zmiany kosmetyczne :3
Odnośnie fabuły, to opiszę ostatnie cztery lata, przed właściwymi wydarzeniami, przepląta się tam Chris, będzie nawet trochę Mei, ale nie dużo, jedynie tyle, by wyjaśnić pewne kwestie z tego FS, nawet Gabriela i Emmanuele tam spotkacie, choć będzie to prawdopodobnie epizod. Ogólnie to opiszę tam trochę rzeczy, takich jak moment z dołączeniem Sophie do gangu i dlaczego Dante stał się tak ogromnym wrogiem Marco, bo tego to właściwie nie wyjaśniłam :3
No i będzie trochę z dalekiej przeszłości Takedy i Jensena, może tam nawet przeszłość Kurzanov'a wplątam (dla niedoinformowanych, to nazwisko Juriego, które nie przewinęło sie przez całe FS ani razu, tak swoją drogą xD).
Oczywiście będzie również kilka złodziejskich skoków (między innymi ten, w którym Marco stracił nogawkę od spodni )
Podsumowując - sporo Marco, Colina & spółki - czyli to, co tygryski lubią najbardziej

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
6 zdjęcie seksi tyłek
ahaha, czułam, że ktoś przemówi w tym temacie xD no wiesz, simka Libby zdążyła się już o tym przekonać xD
http://i927.photobucket.com/albums/a...0-05-15-63.jpg

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
EDIT: dobiłaś do setnej strony. Gratuluję ^^
i dlatego z tej okazji szykuję dla was niespodziewankę, którą na sto procent dostaniecie jeszcze przed odcinkiem, ale póki co nie zdradzę co to będzie :3

dziękuję wszystkim za komentarze, jesteście złotymi czytelnikami kochani
stare 22.04.2012, 20:41   #8
Silver

Na wstępie przepraszam, że tak zwlekałam z komentarzem

Chris to idiota. Po co mu Mei? Przecież jest tyle kobiet na świecie. Ale psychopatę trudno zrozumieć.
Coś ty za fryzurę dała Marco? nie ukrywam, że tamta była lepsza, ale już trudno xD Cała akcja w tej śmiesznej kwaterze wywołała u mnie wiele emocji mówię tu o strzałach. Mam nadzieję, że drugi zabił Dantego. Sama mówiłaś, że któryś z nich zginie. Chociaż kto wie...

Zabiłaś mnie ostatnim zdaniem. Od razu skoczyła mi adrenalina xD Szkoda, że uśmiercasz rodziców czarnuli. Ostatnimi czasy ich polubiłam, bo już nie robili awantur i byli całkiem ok.
Amour też nie ma lekko. Ciągle zastraszają jej rodzinę i próbują ich zabić, a do tego została sama. To jeszcze dziecko! ;[

Ogólnie rzecz biorąc czuję niedosyt, ale cieszę się już na myśl, że ostatnia część będzie długaśna i w końcu wszystko się wyjaśni. Nie bardzo wiem czego spodziewać się po tych Złych, bo nie wiadomo jak dużą ekipę zebrali (mam nadzieję, że nie dużą)
6 zdjęcie seksi tyłek

Cytat:
Rodzice czarnuli zginą, ale to nie koniec śmierci...
Przeczuwam najgorsze ;/

Cytat:
Przez ten komentarz, zaczęłam się poważnie zastanawiać nad napisaniem czegoś... czegoś takiego, co opowiadałoby historię Marco, jego kumpli, tego jak to wszystko się zaczęło, jego relacji z Chrisem, z Sophie... Po prostu przeszłości.
Kolejka dla Libby
Jeśli o mnie chodzi, to jestem i za i przeciw. Bardzo chciałabym dalej czytać o ich losach i w ogóle, ale z drugiej strony to nowe FS na pewno zmieniłoby moją opinię na temat niektórych postaci i zaczęłabym wszystko inaczej postrzegać. Jednak chyba bardziej jestem otwarta na tę propozycję i z chęcią poczytałabym o ich przeszłości. A Miracle może poczekać
Boję się co będzie dalej...

EDIT: dobiłaś do setnej strony. Gratuluję ^^

Ostatnio edytowane przez Silver : 22.04.2012 - 20:44
Silver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2012, 11:56   #9
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Zwróciłam uwagę na tę kartkę, tylko potem zapomniałam o niej wspomnieć. Zresztą dla mnie jest ona dość oczywista. Obstawiam, że to "wyznanie" Mei, że odchodzi, bo woli Chrisa(ewentualnie kogoś innego, skoro Chris chce odzyskać Marco / Mei ma dość Marco i dziecka i odchodzi), czy coś w ten deseń. W każdym razie na pewno będzie to coś, co zaboli Marco .
stare 23.04.2012, 18:01   #10
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Libby, wszystko zdradzasz Też tak sobie pomyślałem. Mam też drugą teorię, której jednak wolę nie ujawniać

Fajnie, że jednak będzie prequel, mam nadzieję, że uda Cie się nas zaskoczyć

Cytat:
Napisał Ruda
i dlatego z tej okazji szykuję dla was niespodziewankę, którą na sto procent dostaniecie jeszcze przed odcinkiem, ale póki co nie zdradzę co to będzie :3
jedyne, czego mogę dostać przed odcinkiem, to zawał serca [jestem już na dobrej drodze ]

Cytat:
dziękuję wszystkim za komentarze, jesteście złotymi czytelnikami kochani
Wiem, wiem <Skromność>
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania