Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.04.2012, 14:57   #991
Brutus

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Belle Rose

Czuję lekki niedosyt i strasznie się niepokoję. Niby przedostatni odcinek, a wszystko jest strasznie pogmatwane. Szkoda, że rodzice Mei umrą, akurat teraz, kiedy znormalnieli.

Zastanawiam się co było na tej kartce, znając życie coś niesłychanie ważnego, co zaowocuje nagłym zwrotem akcji.

Co do strzelaniny. wydaje mi się, że pierwsza kula zabiła jednego z chłopaków, raczej nie Marco, a druga należała do osoby trzeciej i zrobiła coś Dantemu. To wydaje się dość prawdopodobne, bo chyba kompletnej masakry nie zrobisz, a zupełnie wesoło też nie będzie.

Zastanawiam się też co będzie z naszymi parami (Mei&Marco i Alia&Colin). Czy wszyscy przeżyją, czy będą razem, itp. Znając życie tu też za wesoło nie będzie.

Ogólnie, co do zakończenia mam przeczucie, że będzie to takie "pyrrusowe zwycięstwo", czyli, że nasi bohaterowie ostatecznie wygrają, ale poniosą niebywałe straty w ludziach.

Co do fs o przeszłości bohaterów, to jestem na tak

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.04.2012, 19:41   #992
Silver

Na wstępie przepraszam, że tak zwlekałam z komentarzem

Chris to idiota. Po co mu Mei? Przecież jest tyle kobiet na świecie. Ale psychopatę trudno zrozumieć.
Coś ty za fryzurę dała Marco? nie ukrywam, że tamta była lepsza, ale już trudno xD Cała akcja w tej śmiesznej kwaterze wywołała u mnie wiele emocji mówię tu o strzałach. Mam nadzieję, że drugi zabił Dantego. Sama mówiłaś, że któryś z nich zginie. Chociaż kto wie...

Zabiłaś mnie ostatnim zdaniem. Od razu skoczyła mi adrenalina xD Szkoda, że uśmiercasz rodziców czarnuli. Ostatnimi czasy ich polubiłam, bo już nie robili awantur i byli całkiem ok.
Amour też nie ma lekko. Ciągle zastraszają jej rodzinę i próbują ich zabić, a do tego została sama. To jeszcze dziecko! ;[

Ogólnie rzecz biorąc czuję niedosyt, ale cieszę się już na myśl, że ostatnia część będzie długaśna i w końcu wszystko się wyjaśni. Nie bardzo wiem czego spodziewać się po tych Złych, bo nie wiadomo jak dużą ekipę zebrali (mam nadzieję, że nie dużą)
6 zdjęcie seksi tyłek

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Rodzice czarnuli zginą, ale to nie koniec śmierci...
Przeczuwam najgorsze ;/

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Przez ten komentarz, zaczęłam się poważnie zastanawiać nad napisaniem czegoś... czegoś takiego, co opowiadałoby historię Marco, jego kumpli, tego jak to wszystko się zaczęło, jego relacji z Chrisem, z Sophie... Po prostu przeszłości.
Kolejka dla Libby
Jeśli o mnie chodzi, to jestem i za i przeciw. Bardzo chciałabym dalej czytać o ich losach i w ogóle, ale z drugiej strony to nowe FS na pewno zmieniłoby moją opinię na temat niektórych postaci i zaczęłabym wszystko inaczej postrzegać. Jednak chyba bardziej jestem otwarta na tę propozycję i z chęcią poczytałabym o ich przeszłości. A Miracle może poczekać
Boję się co będzie dalej...

EDIT: dobiłaś do setnej strony. Gratuluję ^^

Ostatnio edytowane przez Silver : 22.04.2012 - 19:44
Silver jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2012, 10:05   #993
rudzielec

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
o.O Kurczę, miałam jeszcze nadzieję, że jednak nie zginą, że Chris udawał całą tę rozmowę, która tak naprawdę w ogóle się nie odbyła, bo z nikim się nie połączył... Spojrzał tak dziwnie, "kątem oka", jakby chciał, aby ona na pewno to usłyszała... Ehh... Zastanawia mnie też ta kartka, którą zostawił. Wiadomość dla Marco?
chciał, żeby usłyszała i chciał, żeby cierpiała jeszcze bardziej
no właśnie, na kartkę nikt nie zwrócił uwagi, o tym pisałam wcześniej :3
ta kartka odmieni życie złodzieja..

Cytat:
Napisał Brutus Zobacz post
Ogólnie, co do zakończenia mam przeczucie, że będzie to takie "pyrrusowe zwycięstwo", czyli, że nasi bohaterowie ostatecznie wygrają, ale poniosą niebywałe straty w ludziach.
nie mogłeś tego lepiej ująć to aktualnie jedyny komentarz, na który mogę spokojnie przytaknąć, bo nie mogę zdradzić co się będzie działo dalej, a niektóre wasze wypowiedzi, korcą mnie do uchylenia rąbka tajemnicy

Jedyne co mogę wam dać, to mała wskazówka, którą umieściłam w tekście, ona w sumie wyjaśnia troszkę:
Cytat:
Napisał rozmowa Mei i Chrisa Zobacz post
- Skoro ustąpiłeś Marco... To dlaczego teraz tak bardzo uprzykrzasz mu życie...? Dlaczego próbowałeś mnie z nim rozdzielić...? Przecież chciałeś, żebym była szczęśliwa... - odezwała się dziewczyna, tuląc maleństwo – I czemu oskarżasz mnie o to, że go zmieniłam...? Przysięgam, że ja nic nie zrobiłam Chris... Przysięgam!
- To proste Mei. Postanowiłem cię odzyskać... I mojego prawdziwego brata również odzyskam.
Sprawię, że stanie się znów sku*wielem bez sumienia.
- Co... Co takiego...?
- Dokładnie to, co słyszysz – powiedział podchodząc do niej – Mój plan jest doskonały... A uwolnienie Marco przez kumpli z gangu, było jego częścią. Teraz kiedy znowu się ogarnął, zadam mu kolejny cios, po którym już się nie podniesie...
- To czyste szaleństwo... Ty chcesz, żeby on cierpiał...
- Masz rację. Bo tylko, kiedy cierpi, staje się podły i bezduszny.
Tak właściwie to sama sądzę, że Chris zasługuje na tortury w męczarniach, zrobiłam z niego prawdziwego potwora, choć na początku był nie mniej zwyczajnym facetem, niż swój brat, ciągłe intrygi i niewłaściwi ludzie z jakimi się obracał, sprawiły, że zamienił się w podłą szuję bez serca.

No i na koniec, słówko odnośnie tego co mam zamiar pisać...
Wasze posty (a bynajmniej ich większość), utwierdziły mnie w przekonaniu, że napisanie prequela to dobry pomysł (swoją drogą w Gwiezdnych Wojnach też tak zrobili xD).
Rozwieję wątpliwości tych, którzy uważają, że pierwsza, właściwa część zmieni ich postrzeganie na BR, bo jeśli nawet to nie będą to zmiany duże, można by powiedzieć, że będą to zaledwie zmiany kosmetyczne :3
Odnośnie fabuły, to opiszę ostatnie cztery lata, przed właściwymi wydarzeniami, przepląta się tam Chris, będzie nawet trochę Mei, ale nie dużo, jedynie tyle, by wyjaśnić pewne kwestie z tego FS, nawet Gabriela i Emmanuele tam spotkacie, choć będzie to prawdopodobnie epizod. Ogólnie to opiszę tam trochę rzeczy, takich jak moment z dołączeniem Sophie do gangu i dlaczego Dante stał się tak ogromnym wrogiem Marco, bo tego to właściwie nie wyjaśniłam :3
No i będzie trochę z dalekiej przeszłości Takedy i Jensena, może tam nawet przeszłość Kurzanov'a wplątam (dla niedoinformowanych, to nazwisko Juriego, które nie przewinęło sie przez całe FS ani razu, tak swoją drogą xD).
Oczywiście będzie również kilka złodziejskich skoków (między innymi ten, w którym Marco stracił nogawkę od spodni )
Podsumowując - sporo Marco, Colina & spółki - czyli to, co tygryski lubią najbardziej

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
6 zdjęcie seksi tyłek
ahaha, czułam, że ktoś przemówi w tym temacie xD no wiesz, simka Libby zdążyła się już o tym przekonać xD
http://i927.photobucket.com/albums/a...0-05-15-63.jpg

Cytat:
Napisał Silver Zobacz post
EDIT: dobiłaś do setnej strony. Gratuluję ^^
i dlatego z tej okazji szykuję dla was niespodziewankę, którą na sto procent dostaniecie jeszcze przed odcinkiem, ale póki co nie zdradzę co to będzie :3

dziękuję wszystkim za komentarze, jesteście złotymi czytelnikami kochani
stare 23.04.2012, 10:56   #994
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Zwróciłam uwagę na tę kartkę, tylko potem zapomniałam o niej wspomnieć. Zresztą dla mnie jest ona dość oczywista. Obstawiam, że to "wyznanie" Mei, że odchodzi, bo woli Chrisa(ewentualnie kogoś innego, skoro Chris chce odzyskać Marco / Mei ma dość Marco i dziecka i odchodzi), czy coś w ten deseń. W każdym razie na pewno będzie to coś, co zaboli Marco .
stare 23.04.2012, 17:01   #995
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Libby, wszystko zdradzasz Też tak sobie pomyślałem. Mam też drugą teorię, której jednak wolę nie ujawniać

Fajnie, że jednak będzie prequel, mam nadzieję, że uda Cie się nas zaskoczyć

Cytat:
Napisał Ruda
i dlatego z tej okazji szykuję dla was niespodziewankę, którą na sto procent dostaniecie jeszcze przed odcinkiem, ale póki co nie zdradzę co to będzie :3
jedyne, czego mogę dostać przed odcinkiem, to zawał serca [jestem już na dobrej drodze ]

Cytat:
dziękuję wszystkim za komentarze, jesteście złotymi czytelnikami kochani
Wiem, wiem <Skromność>
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.04.2012, 14:49   #996
Searle

Już sama nie wiem kogo bardziej nienawidzę: Dante czy Chrisa? Teraz moim zdaniem obaj zasłużyli na śmierć

Kurde, piszesz, że zrobisz niemałą rzeź i boję się o Maxa. Takie Twoje obiecanki - cacanki ruda. Ja już Ci nie ufam
Obstawiam, że Juri zginie, Marco zostanie ranny.
A Colin? Cóż albo go uśmiercisz, albo nieodwracalnie uszkodzisz (może jakiś wózek inwalidzki? - tak wiem - sadystyczna jestem ).

Ciekawe kto jeszcze pomaga tym dwóm szujom? Żal mi rodziców czarnej

Cytat:
Ogromne, żelazne hale w których kiedyś składowano transport z różnych państw i krajów
w zasadzie jest to samo określenie, więc nie należy ich stosować razem.

Cytat:
Wolnym krokiem wszedł wgłąb i zatrzymał się przy metalowym stole,
- w głąb.

Czekam na bonus <zaciera ręce>
stare 29.04.2012, 22:57   #997
Kethael

Cytat:
Napisał ruda
chłopak podszedł, do czarnowłosej, po czym zaczął delikatnie gładzić ją po obolałym policzku
Pierwszy przecinek zbędny.

Cytat:
Wolnym krokiem wszedł wgłąb i zatrzymał się przy metalowym stole, którego prawdopodobnie od kilkunastu lat, zżerała rdza.
Ostatni przecinek zbędny.

Boże, jak on mógł kazać zabić rodziców Mei? Przecież zrobiła, co chciał Ten gość nie zasługuje na śmierć. Zasługuje na wieczne, okropne tortury w zamknięciu. Tak, aby nikt go nigdy nie znalazł.
Rzeczywiście, pewnie zginął (o ile zginął, bo mógł zostać ranny) Juri, do którego nie byłam nie wiadomo jak przywiązana, ale jednak żal mi go. Musimy tylko trzymać kciuki za Marco, aby jak najszybciej pozbył się Dante'go i uratował Mei.
Szkoda mi Amour. Niby wiem, że będzie bezpieczniejsza, ale i tak jestem niezwykle wyczulona na zostawianie małych dzieci samych. Serce mi pęka, jak pomyślę, jak ona musi teraz cierpieć.
Poza tym, zastanawiam się, co z Alią i Colinem. Oby nic im się nie stało.

Jeśli chodzi o prequel... Rzeczywiście, fajnie by było poczytać jeszcze o Marco i spółce, ale... Mimo wszystko ja jestem na nie. Czasami warto coś zostawić, nie ''rozpamiętywać'', a zająć się czymś nowym.
Miracle fajnie się zapowiada, poza tym już je rozpoczęłaś, więc nie warto go zamykać i obiecać sobie, ze ''wróci się do niego później''. Belle Rose to najprawdopodobniej najlepsze FS, jakie kiedykolwiek się na tym forum pojawiło, jest najdłuższe i w ogóle. Niech tak zostanie. Niech ludzie pamiętają tę historię właśnie taką. po co wracać do Sophie, która przecież nie żyje... Po co wracać do przeszłości Marco...
To oczywiście tylko moje zdanie, zrobisz, jak uważasz.
Mimo wszystko jednak wolałabym teraz poczytać Miracle
stare 01.05.2012, 17:27   #998
rudzielec

Cytat:
Napisał Libby
Zwróciłam uwagę na tę kartkę, tylko potem zapomniałam o niej wspomnieć. Zresztą dla mnie jest ona dość oczywista. Obstawiam, że to "wyznanie" Mei, że odchodzi, bo woli Chrisa(ewentualnie kogoś innego, skoro Chris chce odzyskać Marco / Mei ma dość Marco i dziecka i odchodzi), czy coś w ten deseń.
hah nie trafiłaś :> tym razem gwarantuje wam, że nie zgadniecie co to
Cytat:
Napisał Libby
W każdym razie na pewno będzie to coś, co zaboli Marco .
co do tego to się częściowo zgadza

Cytat:
Napisał Chrupek
jedyne, czego mogę dostać przed odcinkiem, to zawał serca [jestem już na dobrej drodze ]
ahaha, myślę, że jednak wytrwasz xD

Cytat:
Napisał Searle
Już sama nie wiem kogo bardziej nienawidzę: Dante czy Chrisa? Teraz moim zdaniem obaj zasłużyli na śmierć
zgadza się, obydwoje zasłużyli, ale niestety nie mogę powiedzieć czy zginie ktokolwiek :>
Cytat:
Napisał Searle
Kurde, piszesz, że zrobisz niemałą rzeź i boję się o Maxa. Takie Twoje obiecanki - cacanki ruda. Ja już Ci nie ufam
haha przecież powiedziałam, że nie zabije Maxa! :3 i nie zabije :>
Cytat:
Napisał Searle
Obstawiam, że Juri zginie, Marco zostanie ranny.
A Colin? Cóż albo go uśmiercisz, albo nieodwracalnie uszkodzisz (może jakiś wózek inwalidzki? - tak wiem - sadystyczna jestem ).
nic nie powiem, nie ma takiej opcji
nawet JEŚLI co niektórzy coś tam podejrzewają, to jeśli chodzi o finalne zakończenie, to pewnie się nikt nie domyśla jak to się skończy :>
Cytat:
Ciekawe kto jeszcze pomaga tym dwóm szujom? Żal mi rodziców czarnej
obawiam się, że tego się nie dowiecie, chyba, że kiedyśtam zdecyduje się napisać kolejną część, o tym co się działo po... zakończeniu tego FS
bo od razu wam mówię, że kilka spraw pozostawię niewyjaśnionych :>
Cytat:
Napisał Searle
Czekam na bonus <zaciera ręce>
no właśnie, odnośnie bonusa, to chwilę będziecie musieli na niego poczekać, jedyne co moge zdradzić, to, że będzie to filmik :3

Cytat:
Napisał Nesye
Boże, jak on mógł kazać zabić rodziców Mei? Przecież zrobiła, co chciał Ten gość nie zasługuje na śmierć. Zasługuje na wieczne, okropne tortury w zamknięciu. Tak, aby nikt go nigdy nie znalazł.
Taki jest plan Chrisa.. chce psychicznie wykończyć Mei, chce żeby się załamała. Odcina ją od wszystkich (nawet dla Alii przygotował coś specjalnego), a potem dobija kolejnymi ciosami na psychikę.
Cytat:
Napisał Nesye
Rzeczywiście, pewnie zginął (o ile zginął, bo mógł zostać ranny) Juri, do którego nie byłam nie wiadomo jak przywiązana, ale jednak żal mi go. Musimy tylko trzymać kciuki za Marco, aby jak najszybciej pozbył się Dante'go i uratował Mei.
zginie jeszcze NA PEWNO dwie osoby, które to będą, jednak nie powiem :3
Co do Marco... To będzie miał kłopoty. Bardzo poważne kłopoty.
Cytat:
Napisał Nesye
Szkoda mi Amour. Niby wiem, że będzie bezpieczniejsza, ale i tak jestem niezwykle wyczulona na zostawianie małych dzieci samych. Serce mi pęka, jak pomyślę, jak ona musi teraz cierpieć.
miałam do wyboru - albo ją zostawić w domu, albo sprawić żeby umierała ze strachu przy Mei, wybrałam zło mniejsze
Cytat:
Napisał Nesye
Poza tym, zastanawiam się, co z Alią i Colinem. Oby nic im się nie stało.
tak jak napisałam wyżej, Chris również przygotował coś dla Alii, co do Colina to siedze cicho :>

Cytat:
Napisał Nesye
Jeśli chodzi o prequel... Rzeczywiście, fajnie by było poczytać jeszcze o Marco i spółce, ale... Mimo wszystko ja jestem na nie. Czasami warto coś zostawić, nie ''rozpamiętywać'', a zająć się czymś nowym.
Miracle fajnie się zapowiada, poza tym już je rozpoczęłaś, więc nie warto go zamykać i obiecać sobie, ze ''wróci się do niego później''. Belle Rose to najprawdopodobniej najlepsze FS, jakie kiedykolwiek się na tym forum pojawiło, jest najdłuższe i w ogóle. Niech tak zostanie. Niech ludzie pamiętają tę historię właśnie taką. po co wracać do Sophie, która przecież nie żyje... Po co wracać do przeszłości Marco...
To oczywiście tylko moje zdanie, zrobisz, jak uważasz.
Mimo wszystko jednak wolałabym teraz poczytać Miracle
tak, tak.. myślałam nad tym setki razy, ale uwierz mi, że rozstać się ze swoim ukochanym "dzieckiem" łatwo nie jest.. ogromnie ciężko jest mi kończyć to FS, ale nie mogę go przecież ciągnąć w nieskończoność :<
stąd pomysł na prequel, w którym na pewno pozostało mi sporo ciekawych spraw do wyjaśnienia. Mam już napisany prolog, pół strony z pierwszego odcinka, półtora strony z drugiego i tyle samo trzeciego
Tak jak napisałam w Miracle, najpierw skończę Vorga, w międzyczasie będę sobie pisać ten prequel, a jak skończę Vorgusia, to będę go powoli wdrażać na forum :3

dziękuję wam za komentarze, postaram się, byście nie musieli długo czekać na bonus i ostatni odcinek
stare 03.05.2012, 15:59   #999
Fallen

Reputacja: 11

Cytat:
Cytat:

tak jak napisałam wyżej, Chris również przygotował coś dla Alii, co do Colina to siedze cicho :>
Czy Ty wiesz, jak ja kocham Colina?! Zdajesz sobie sprawę, że ja jestem jego największą fanką?! BŁAGAM, NIC MU NIE RÓB! Albo chociaż powiedz, czy stanie mu się coś poważnego? ja nie wytrzymam!
I ♥ COLIN ;3

No i szkoda, że rodzice zginą, lubiłam ich... A Alia - no cóż, jesli by zginęła, to przynajmniej bym miała wolną drogę do Colina ahhaha żartuję! Lubię ją...
Marco będzie miał poważne kłopoty?! Ehh!
Jedyne, co mogę powiedzieć to to, że do odcinka nie wyrobię! Zdradź coś jeszcze...
stare 03.05.2012, 17:10   #1000
Kethael

Cytat:
Napisał ruda
tak, tak.. myślałam nad tym setki razy, ale uwierz mi, że rozstać się ze swoim ukochanym "dzieckiem" łatwo nie jest.. ogromnie ciężko jest mi kończyć to FS, ale nie mogę go przecież ciągnąć w nieskończoność :<
Zawsze możesz zrobić z tego Modę na sukces ;p

Tak poważnie, zastanawiam się, jaki bonus przygotowałaś ^^
Poza tym mam pewne przypuszczenia, co do dalszej (ostatniej ;___; części. No, ale zostawię je dla siebie
Cieszę się, że jednak nie zostawisz Miracle

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania