|
![]() |
#1 | |||||||||||||||
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Len spotkał Erin w lesie, po tym jak miał pierwszy koszmar, poszedł wtedy na spacer i tam się spotkali, ale jak wiesz, ta Erin to nie jest prawdziwa Erin ![]() Cytat:
a ta laska się raczej nie doczeka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() postaram się więcej do tego nie dopuścić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Same Sefiry są emancjami boskiego światła, to nie są już nawet anioły, ponieważ określenie „emancja” oznacza sposób powstania i rozwoju wszechświata, połączenia się szeregu bytów tworzących całą rzeczywistość. Jak wiadomo w religii chrześcijańskiej za stwórcę wszystkiego, uważa się Boga, a emancje w tym przypadku są jakby czymś co powstało z jego światła by pomóc mu w stworzeniu wszechświata. Podobnie rzecz ma się w piekle, ale to odrębny temat ![]() W „Vorgu” ucieleśniłam Sefiry, pokazując je jako najwyższą władzę niebios, która pełni swoją role zaraz po Stwórcy. No i teraz dochodzimy do sedna sprawy. Ponieważ Stwórca został obalony przez anielskich buntowników, pod „dowództwem” Azazela (teraźniejszego demona, służącego w szeregach Diabła, niegdyś jednego z Serafinów – najwyższych w hierarchii aniołów), Sefiry przejęły władzę nad niebem. Wszystkich Sefir jest dziesięć, każda (z hebrajskiego) oznacza co innego. 1. Keter (Korona) 2. Chochma (Mądrość) 3. Bina (Zrozumienie) 4. Chesed (Łaska) 5. Gewura (Srogość) 6. Tiferet (Piękno) 7. Necach (Zwycięstwo) 8. Hod (Chwała) 9. Jesod (Fundament) 10. Malchut (Królestwo) Keter stoi na samym szczycie w hierarchii Sefir, ale żeby zrobić z niej najważniejszą postać w niebie, postanowiłam wprowadzić wątek możliwości łączenia się tych istot z osobnikami płci męskiej, by posiąść największą władzę. Jednakże w prawie jaki ustaliły wszystkie Sefiry (ma być o tym w jednym z przyszłych odcinków), jest napisane, że nie wolno spółkować z upadłymi aniołami (jakim jest np. Vorg ![]() ![]() Także nie trudno się domyślić, że może mieć poważne kłopoty, jeśli ktoś ją przyłapie, no ale czy będzie je miała, czy nie, to już kiedyś ustalę ![]() Mam nadzieję, że w miarę przejrzyście to wytłumaczyłam ![]() EDIT: zapomniałabym dodać jedną najważniejszą rzecz, mianowicie, że anioły i inne istoty niebiańskie nie mogą zabijać się nawzajem, jest to możliwe, jedynie po spółkowaniu z innym aniołem. W tym przypadku, każdy Serafin, który spółkował z Sefirą, może pozbawić ją władzy poprzez śmierć. Więc tutaj nasuwa się prosty wniosek, że Vorg ma nad Keter sporą przewagę, bo tylko jemu dostał sie ten przywilej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dzięki za komenty ![]()
Ostatnio edytowane przez rudzielec : 18.02.2012 - 11:53 |
|||||||||||||||
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
A ja myślałam, ze ktoś ich podgląda... Keter miałaby lekko bardzo przechlapane
Zdjęcia są genialne, chociaż te włosy u Keter rzeczywiście wyglądają dziwnie. Ale i tak zdjęcia to majstersztyk. Ta dziewczyna u Lena to naprawdę Erin( Erin w sensie Sunsum, czy jak ona tam ma)? Mam wrażenie, że wyglądała inaczej, ale może przez to, że zdjęcia były w sepii. Vorg, kiedy się nie złości wygląda fajnie ![]() Keter jest tak anielska, taka dobra i uczynna, że aż szok. Już nawet Vorgowi zrobiło się żal tych dzieci. Len staje się demonem tak? Czy jeśli jego współpracownicy się dowiedzą, to ich też będzie miał na głowie? Facet musi radzić sobie z Vorgiem, a teraz Erin się pojawił, więc... kłopotów to już ma chyba wystarczająco dużo. Ciekawość mnie zżera, czekam z niecierpliwością na następną część. ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|