Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.02.2009, 17:35   #21
steve
Guest

Domyślnie Odp: "Biała Róża" - by steve

Cytat:
Napisał Souris Zobacz post
Bryła mi się nie podoba, szczególnie ten dach.
Ogród jest cudny! Nie ma słów aby móc go opisać. Zresztą wnętrza to samo

9/10 (za ta bryłę)
Dziękuje za ocenę

Cytat:
Napisał Upadła Dusza Zobacz post
(kilka zdjęć się nie wyświetla...)
Bryła jest fajna, ogród bardzo mi się podoba, jest śliczny.
W łazience nie podobają mi się rozrzucone gazety, w kuchni kosz, w salonie dwa wiszące kwiaty są troche za długie, w sypialni nie podoba mi się to drzewko, na rzucie widać że drzewo z ogrodu przechodzi przez ściane (przy białych schodzach).
Wszystko inne jest cudowne, chciałabym dać 10, no ale jest kilka rzeczy które się mi nie podobają, więc po ich odjęciu:
9,5/10
Te gazetki w łazience to taki żart są tam tak relaksacyjnie Dziekuje za ocenę

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Bardzo, ale to bardzo ładny ogród.
W domku tez jest ślicznie. Podoba mi się, ze w domu zostało użytych wiele roślin i ozdób.
Niezwykle ciekawe opisy zdjęć. Gratuluję!
Dziękuje serdecznie

Cytat:
Napisał treys Zobacz post
Bryła się tak wytwornie prezentuje, z szczerością mogę powiedzieć że Ci się udała.
Urządziłeś dom ze smakiem- widać ^^. Potrafisz dobierać kolory, meble. Masz talent.
Najbardziej mi przypadła do gustu sypialnia.
10/10
Z tym talentem to nie bardzo ale miło mi ze sie podoba

Cytat:
Napisał JuLka95 Zobacz post
Drzew dużo=dużo tlenu xD
Ogółem nie mam zastrzeżeń. Dom mi się bardzo podoba.
11/10 ;]
Pzdr
Dziękuje za tak wysoką ocenę

Cytat:
Napisał Invidia Semper Zobacz post
Rzadko kiedy popadam w zachwyt, ale tym domem mnie po prostu urzekłeś Bryła super, ogród przepiękny, zadziwia mnie to w jak naturalny sposób połączyłeś dodatki maxisa ze ściąganymi. 10/10
Dziękuiuje po stokroć

Cytat:
Napisał kajucha95 Zobacz post
Naprawdę świeny ten dom a szczególnie ogród
Dzięki Aż nie wiem co powiedzieć, nie spodziewałem się że Wam sie az tak spodoba

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.02.2009, 18:45   #22
Marian...

Reputacja: 10

No, jak zapowiedziałem, tak czynię i oceniam. Dopiero teraz, bo zagoniony ostatnio jestem jak wół pociągowy i na nic czasu nie mam. Ale konkrety...

To prawda, Twój pierwszy dom przypadł mi do gustu. I w tym przypadku w sumie nie jest inaczej.

BRYŁA:
pasuje stylem, ale nieco przekombinowana. Nie widzę jej w całej okazałości, bo drzewa zastawiają (swoją drogą czasem jest to sztuczka, którą stosuje się, by ukryć mało zgrabną bryłę, ciekawe czy tak jest w tym przypadku...), ale nawet tak można dostrzec, że nie jest jakoś specjalnie dopracowana. W szczególności zwróciłbym uwagę na ten fragment, w którym umieściłeś gabinet- ten fragment domu jakby "wisi" w powietrzu. Mam wrażenie, że istnieje tylko po to, by było gdzie wstawić szpiczasty dach, który ma nadać klimatu. I w sumie jest klimatyczny, ale powinieneś pomyśleć o tym stawiając fundamenty i projektować całość bryły z taką po części zatopioną w rogu domu wieżyczką, którą wydłużyłbyś stawiając tylko tam dodatkowe piętro, a potem dach. Niestety teraz wygląda to, jakby było doklejone tak-na-odwal-się. Sama koncepcja takiego elementu tylko z jednej strony budynku jest jak najbardziej trafna, ale powinieneś ją dopracować. Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.
Ale muszę pochwalić dobór paneli na zewnątrz- bardzo stylowe.

OGRÓD:
Tu za to podoba mi się. Dobry pomysł z tymi drzewami przed domem, nie wiem, czy mają za zadanie maskować bryłę, czy tylko jako elementy dekoracyjne, ale prezentują się elegancko. Mimo, że jest ich co najmniej sporo (!), to jednak nie są ogromne i pasują.
Część ogrodu za domem podoba mi się jeszcze bardziej. Dobrze, że wstawiłeś fontanny, dodają uroku.
Pokombinowałeś zarówno z ukształtowaniem terenu jak i z doborem roślin i innymi elementami dekoracyjnymi. Fajnie, że zastosowałeś okrągłe i półokrągłe rabatki - stylowe i efektowne.
I tu wielka rzecz- prześwietny pomysł z alejką wśród brzóz, ale dlaczego, do licha, one wszystkie stoją jak od linijki?! Gdybyś pokusił się o poprzekręcanie ich w różne strony na pewno wyglądałyby znacznie lepiej i nie sprawiały by wrażenia sklonowanych. Jeżeli o to chodzi- pomysł świetny, ale wykonanie bardzo niedbałe.
Ale mimo wszystko z ogrodu wyniosłem pozytywne wrażenia. Gdyby nie te brzozy, nie miałbym zastrzeżeń.
Aaaa, jeszcze jedno! Tarasik- pierwsza klasa. Świetny.

WNĘTRZA:
Pierwsze, co mi się na myśl nasunęło - doskonałe kolory. Podkreślają styl, są jasne, ale nie nudne, co chyb najważniejsze. I wszystko perfekcyjnie dobrane. Najbardziej urzekł mnie salon z fortepianem. Cudeńko po prostu. Na prawdę bardzo mi się podoba. I ta elegancko wtopiona w pomieszczenie jadalnia też mnie pozytywnie zaskoczyła, choć może nad stołem tego buszu jest deczko za dużo... No, ale podoba mi się, nie będę się czepiał takich szczegółów, tym bardziej, że lepiej jak jest za dużo kwiatów, niż jakby miało być ich za mało.
Korytarzyk tak samo piękny, nie wiem czemu, ale zwraca na siebie uwagę, z pewnością ma "to coś".
I sypialnia również elegancko urządzona. Podoba mi się ten parawan, a w tym kąciku z biurkiem to zasiąść mógłbym w tej chwili nawet.

Całość na pewno prezentowałaby się o wiele lepiej na lepszej jakości zdjęć, ale zapewne ograniczenia sprzętowe nie pozwalają, znam ten ból...
I rada: popracuj trochę nad kadrowaniem - nie jest źle, ale może być lepiej.

Podsumowanie:
Mimo paru niedociągnięć dom jest n prawdę dobry. A biorąc pod uwagę fakt, że to dopiero Twoja druga praca, to jest wręcz świetnie. I z niecierpliwością czekam na następne.
stare 27.02.2009, 19:14   #23
steve
Guest

Dziękuje za komentarz i to tak długi
Heh co do maskowania bryły to nie takie było zadanie drzew szczerze mówiąc nie myślałem o tym w tym znaczeniu i jeśli trzeba ustne drzewa z ogrodu zrobię zdjęcia i dam bryle w całej okazałości Dałem tyle drzew, bo chciałem osiągnąć mały efekt tajemniczości, tak aby bryły z ulicy nie było az tak bardzo widać. Masz racje, co do wieżyczki, planowałem umieszczenie jej tam od początku budowania domu, ale potem jak zwykle nie wyszło tak jak bym chciał... . Co do ogrodu to wszystkim tak sie podobał ze nie przyznawałem się, że zajął mi naprawdę niewiele czasu i raczej nie był do końca przemyślany.
Niestety już lepszej jakości zdjęć nie uzyskam, w grze mam ustawienia na maksimum, zdjęcia robie przy pomocy zrzutów obrazu z ekranu i żeby było lepiej to musiałbym zainwestować w sprzęt, ale to juz za dość niedługo Nad kadrowaniem staram się sie pracować cały czas, bo też uważam ze ujęcia mogłyby być lepsze. W każdym razie przebardzo dziękuje za komentarz! I ciesze się niezmiernie ze mimo tych kilku błędów podoba Ci się

stare 27.02.2009, 19:37   #24
cerastes

Bardzo lubię styl , który prezentujesz w projekcie .
Całość podoba mi się , choć w mojej ocenie nie jest jeszcze tak do końca dopracowana .
Bardzo doceniam ambitny pomysł i wyrafinowanie aranżacyjne .
cerastes jest offline  
stare 27.02.2009, 19:47   #25
Gio

Reputacja: 15

Dlaczego ja jeszcze tego nie widziałem?!
Ale od początku.
Dach spieprzył całą bryłę :/ Ten taki odbijający światło oddcień i na dodatek dwa różne rodzaje pokrycia, nie mówiąc już o jakiś dziwnych uwypuklewniach na nim :/
Dalej, to uderzył mnie jednocześnie przepych połączony wręcz z niekiedy WIEŚNIACKIM wystrojem.
Ale ogólnie nie będę się wybijał, bo ja tu do powiedzenia nic nie mam

10/10

No, pozdrawiam
Dżon!
stare 28.02.2009, 20:54   #26
steve
Guest

Cytat:
Napisał aniołek Zobacz post
Bardzo lubię styl , który prezentujesz w projekcie .
Całość podoba mi się , choć w mojej ocenie nie jest jeszcze tak do końca dopracowana .
Bardzo doceniam ambitny pomysł i wyrafinowanie aranżacyjne .
Dziękuje, następny projekt postaram się dopracować

Cytat:
Napisał Giovánni Zobacz post
Dlaczego ja jeszcze tego nie widziałem?!
Ale od początku.
Dach spieprzył całą bryłę :/ Ten taki odbijający światło oddcień i na dodatek dwa różne rodzaje pokrycia, nie mówiąc już o jakiś dziwnych uwypuklewniach na nim :/
Dalej, to uderzył mnie jednocześnie przepych połączony wręcz z niekiedy WIEŚNIACKIM wystrojem.
Ale ogólnie nie będę się wybijał, bo ja tu do powiedzenia nic nie mam

10/10

No, pozdrawiam
Dżon!
Ehhh dach od zawsze to mój słaby punkt. Ale dziekuje za tak wysoką ocenę

stare 28.02.2009, 22:51   #27
seattle

Uł. Świetny. Wszędzie bardzo ładnie. Ogród i bryła niczego sobie. O wnętrzach nie wspominając. Po prostu nie mam się do czego przyczepic <szok>! A nie, jednak coś znalazłem W kibelku leżą jakieś gejowskie pisemka (nie żebym coś do nich miał), co w moim odczuciu trochę psuje efekt.

A jakże, 10

Pozdrowienia
stare 01.03.2009, 09:29   #28
Chantelle

ŁAŁ,muszę przyznać,że super robota,chociaż nie gustuje w tym stylu,ale ten dom jest wyjątkiem .

Bez zbędnych ceregieli 10.
Chantelle jest offline  
stare 01.03.2009, 15:39   #29
Avonlea

Bardzo ładny i orginalny dom. Zdjęć jest rzeczywiśćie mnóstwo, ale zdaje sobie sprawe że trzeba było w to włożyć dużo pracy. Jest w nim dużo ozdób które upiększają całokrztałt.

10/10
Avonlea jest offline  
stare 01.03.2009, 17:03   #30
chupa_chups

Po prostu świetne! Zaczarowałaś/łeś mnie tym!

10/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania