Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.03.2013, 16:25   #141
Trykuu.

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: By... me ;)

Oczy taaaakie piekne , naprawde doskonala w tej 'doskonalej' wersji
Trykuu. jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.03.2013, 17:01   #142
cerastes

Bardzo podoba mi się kabaretowy klimat tej fantastycznej prezentacji. Zrobiłaś to genialnie.
Stylizacja simki jest świetna. Śliczne są te wszystkie wyszukane gadżety jak: ażurowe rękawiczki, ozdobny kapelusz i cała biżuteria.
Wyjątkowo podoba mi się również niebanalne tło prezentacji - karty do gry. W pewien sposób ten zamysł "podgrzał" wzrokowe wrażenia i zrobiło się gorąco, czarująco i magicznie.
Piękne zdjęcia. 11/10
cerastes jest offline  
stare 27.03.2013, 17:20   #143
Diana
Moderator

Reputacja: 46
Smile Odp: By... me ;)

Dawno nie komentowałam twoich Simów
Eloise śliczna, ma ładny kolor skóry i makijaż, ogólnie super. Malika jeszcze ładniejsza, podobają mi się jej oczy, ciuch, wszystkowszystkowszystko
Tylko żałuję, że nie wstawiłaś chociaż jednego zdjęcia z całą postacią simek. Ciekawa jestem, jak one wyglądają w całości
stare 27.03.2013, 21:47   #144
FresH

Malika bardzo ładna simka, trochę inna od reszty twoich simek, wydaje się być idealna w każdym calu. Dodatkowo bardzo mi się podoba klimat sesji. Jak dla mnie 10/10!
FresH jest offline  
stare 21.04.2013, 09:45   #145
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Rudzielec
cała Malika aka Mileena wygląda zajedwabiście, te dodatki, kolczyki, kapelusz, rękawiczki, podziwiam Cię, że chciało Ci się w tym wszystkim grzebać, ja bym nie miała cierpliwości
Haha, jakiś czas temu pozdzierałam trochę fajnych akcesoriów, więc lubię teraz w nich grzebać, a czasem wręcz przesadzać To (prócz makijażu) najprzyjemniejsza część tworzenia postaci

Cytat:
Napisał Meryam
jedynie w nosie coś mi się nie zgadza
Nos to chyba moja ulubiona część twarzy tej simki, bo wyszedł taki... niestandardowy

Cytat:
Napisał Laselight
co do maliki - patrzę, jest fioletowa jak... Mileena z MK. heh, dla mnie znakiem rozpoznawczym tej postaci jest właśnie ta barwa xD milenka w sumie z brzydota też się kojarzy
Mileena, Mileena xD Fiolet jak najbardziej celowy I rzeczywiście, piękna to ona w "rzeczywistości" nie jest, ale uwielbiam tę postać, dlatego postanowiłam ją trochę uszczęśliwić

Cytat:
Napisał Trykuu.
Oczy taaaakie piekne , naprawde doskonala w tej 'doskonalej' wersji
Wielkie dzięki, starałam się

Cytat:
Napisał Senoy
Bardzo podoba mi się kabaretowy klimat tej fantastycznej prezentacji. Zrobiłaś to genialnie. (...) Wyjątkowo podoba mi się również niebanalne tło prezentacji - karty do gry. W pewien sposób ten zamysł "podgrzał" wzrokowe wrażenia i zrobiło się gorąco, czarująco i magicznie.
Akurat ta postać nie mogła wyglądać inaczej, stąd "gorąco, czarująco i magicznie". Jak cała Mileena. Znaczy Malika Z prezentacją trochę się naużerałam xD Przeważnie tło mam zawsze gotowe i tylko "podkładam" za sima, ale w tym wypadku było trochę inaczej i musiałam do każdej fotki robić osobno.
(Ruda wie, ile się nabluźniłam, bo akurat gadałyśmy przez telefon, gdy obrabiałam te fotki xD)

Cytat:
Napisał Diana
Tylko żałuję, że nie wstawiłaś chociaż jednego zdjęcia z całą postacią simek. Ciekawa jestem, jak one wyglądają w całości
Specjalnie dla Ciebie fotki całych postaci (niestety z warsztatu, ale robiłam reinstal i nie mam ich już w grze):
1) Eloise -> http://i1048.photobucket.com/albums/...oeemi83/e1.jpg
2) Malika -> http://i1048.photobucket.com/albums/...oeemi83/m1.jpg

Cytat:
Napisał FresH
Malika bardzo ładna simka, trochę inna od reszty twoich simek, wydaje się być idealna w każdym calu. Dodatkowo bardzo mi się podoba klimat sesji.
Cieszę się, ze się podoba

Serdecznie dziękuję wszystkim za opinię i miłe słowa! Jesteście wspaniali :*

Dziś powracam z nową postacią. Klimat pierwszych zdjęć trochę się różni od dotychczasowych, ale tak mnie jakoś naszło :> Możecie wierzyć albo nie, ale inspiracją do stworzenia tej simki była... sowa o.O No cóż, w rezultacie z sową ma niewiele wspólnego (no, może oczy), ale efekt spodobał mi się na tyle, że postanowiłam ją pokazać. Wrzuciłam fotki na tumblra, ale pomyślałam, że jak już obrobiłam te zdjęcia, to co mi szkodzi pokazać też tutaj i tym samym odświeżyć temat Przed wami więc dwie twarze Amaranth (tak musiało być, naprawdę :>)

Malin jest offline  
stare 21.04.2013, 10:42   #146
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ojej, przecież ja u Ciebie mam kolosalne zaległości!

Jaiden - ciachooooo Wygląda tak niewinnie na 2. zdjęciu ^^
Darryl - i tu się przyczepię genetyki, bowiem ciemnoskórzy ludzie mają z reguły ciemne oczy.
Poza tym, ma bardzo ciekawe i nietypowe rysy twarzy Powiedziałbym wręcz, że wygląda jak taki demon xD

Reszty, ze względu na tematykę, nie oceniam.

Ooo, Nora Ciekawe ile ma z mojej Nory
Okazuje się, że nic poza ciemnymi brwiami Jednak nie da się ukryć, że simka bardzo fajna ^^ Czy męskie rysy twarzy u niej to zabieg celowy?
I tak czy siak wyszło świetnie. Jak to u Ciebie
No i znów taki niepokorny charakterek się nam wyłania No ale jeszcze kilku (?) innych simów przede mną to obejrzenia! (haha, u Ciebie nie ma pomału czego komentować, bo ileż można słuchać "ochów" i "achów"? )

Leda Imię przywołuje ciekawe skojarzenia, to po pierwsze
Mamy kolejna niepokorną! (może przemianuj temat na "Studio niepokornych?" xD) Ale przy niej trzeba dodać coś jeszcze. Określiłabym ją jako taką kusicielkę. Ma taki typ urody
Powinnaś ją wystylizować na taką panią z okładek pisemek dla kobiet. Wygląd ma idealny do tego - wystarczy "odkrzaczyć" brwi, zrobić makijaż makijaż, "ogarnąć" włosy, przebrać, postawić na plan zdjęciowy i masz xD Weź to przemyśl
No ale w takiej wersji też prezentuje się fajnie Tylko tło zdjęć coś takie niemrawe i zlewa się niekiedy z jej włosami.

Eloise - zakochałam się w niej! 33 Może dlatego, że ma tak samą okrągłą buzię jak ja i że poszczególne jej elementy są tak nieproporcjonalnie rozmieszcozne względem jej kształtu! :> Wyszła uroczo, słodko i w ogóle cacy 333

Malika - hipnotyzująca uroda! Zionie tajemniczością na odległość! Bardzo ładna stylizacja

Panna "Sowa" - pierwsza stylizacja to assasynka?
Póki co, cokolwiek to jest, wyszło zarąbiście! Fantastyka to nie moje klimaty co prawda, ale przy niej trudno się nie zachwycić! :>
A żeby nie było, że tylko słodzę i słodzę - jej "normalniejsza" wersja już mi się tak bardzo nie podoba. A sama simka chyba nie lubi być fotografowana i mogłaś jej oszczędzić mąk, bo na ostatnim zdjęciu chyba ledwo ledwo powstrzymywała swoje nerwy, żeby Ci czegoś nie zrobić
Białą krecha (czy tam białe krechy, jak kto woli) na nosie wygląda dziwnie, a brwi okazują się być osadzone za nisko. No i jak już wersja "człowiecza", to dla zmylenia przeciwnika, przydałyby się jej jakieś soczewki z innym kolorem tęczówek.
Liv jest offline  
stare 21.04.2013, 17:51   #147
Diana
Moderator

Reputacja: 46

Cytat:
Napisał Malin
Specjalnie dla Ciebie fotki całych postaci (niestety z warsztatu, ale robiłam reinstal i nie mam ich już w grze):
1) Eloise -> http://i1048.photobucket.com/albums/...oeemi83/e1.jpg
2) Malika -> http://i1048.photobucket.com/albums/...oeemi83/m1.jpg
Dzięki, teraz widzę, że w całości też świetnie wyglądają
Amaranth jest też śliczna (z resztą jak wszystkie twoje simy ). Na ostatnim zdjęciu sprawia wrażenie sfochowanej Ogólnie mi się podobają obie jej wersje. No i w tej drugiej ma ładne kimono
Podziwiam, że chce Ci się szukać w necie tych wszystkich dodatków
stare 03.05.2013, 20:54   #148
rudzielec

no to może ja coś jeszcze naskrobię :>
oczy Amaranth to po prostu bajka i bez nich ta simka nie wyglądałaby tak unikatowo jak wygląda z nimi :3
cóż więcej mogę napisać? dobrze wiesz, że uwielbiam Twoje simy, które wyróżniają się na tle innych swoją oryginalnością i właśnie to mi się tak w nich podoba, iż nie są na jedno kopyto, że się tak wyrażę

Amaranth świetnie prezentuje się w wersji łowieckiej, pasują jej blizny i ten dziki styl, natomiast w wersji bardziej uczłowieczonej, zmieniłabym jej tylko ciuch, by był pod kolor jej oczu, wtedy bardziej by je podkreślił :>

czekam na więcej
stare 04.05.2013, 17:29   #149
Malin

Cytat:
Napisał Liv
Darryl - i tu się przyczepię genetyki, bowiem ciemnoskórzy ludzie mają z reguły ciemne oczy.
Wiem! Wiem! Ale on po prostu musiał taki być! Nie wiem, czemu, ale nie mogłam tego zmienić po prostu. Czasem coś podobnego mi strzela do głowy i mam potem taką blokadę przed usuwaniem podobnych dziwaczności. :P
Cytat:
Ooo, Nora (...) Czy męskie rysy twarzy u niej to zabieg celowy?
Zdecydowanie. Miałam taki okres na bardziej chłopięce simki, delikatnie punkowe, nieprzesłodzone. Właściwie nie przeszła mi ta faza do tej pory, więc niedługo pewnie znów powstanie coś w tym typie, bo to mój ulubiony styl.
Cytat:
Leda Imię przywołuje ciekawe skojarzenia, to po pierwsze. Mamy kolejna niepokorną! (może przemianuj temat na "Studio niepokornych?" xD) Ale przy niej trzeba dodać coś jeszcze. Określiłabym ją jako taką kusicielkę. Ma taki typ urody
Powinnaś ją wystylizować na taką panią z okładek pisemek dla kobiet.
LOL! :D Chyba nawet wiem, co na myśl przywołuje co niektórym xD Ale imię wymawia się dość podobnie jak "Lida" (więc teoretycznie bezpiecznie :P), a wynalazłam je w moim ukochanym serialu "Queer as folk" i właściwie nie przez przypadek dostała je ta właśnie simka, bo bohaterka serialu była hmm... dość frywolna i wyzwolona ;) Taka kusicielka! A nad sesją autentycznie myślałam, no może nie dokładnie "pisemkową", ale w stroju kąpielowym. Na Tumblra kiedyś wrzuciłam jedną z fotek. Na tej jednej stanęło, bo wtedy na jakiś czas straciłam ochotę na dalsze molestowanie Ledy, a potem robiłam inne simy i tak jakoś rozeszło się po kościach.
Cytat:
Panna "Sowa" - pierwsza stylizacja to assasynka?
No tak, coś w ten deseń. Nie znalazłam niestety damskiej wersji tego stroju, chociaż szukałam jakiś czas. Stanęło więc na "po prostu wojowniczce".
Cytat:
A sama simka chyba nie lubi być fotografowana i mogłaś jej oszczędzić mąk, bo na ostatnim zdjęciu chyba ledwo ledwo powstrzymywała swoje nerwy, żeby Ci czegoś nie zrobić
Taaak! :D Od początku była nieźle wkurzona tymi przebierankami, mazaniem we krwi i odmrażaniu tyłka na nocnej sesji, więc ta "studyjna" była już taka krótka, bo bałam się o własne bezpieczeństwo :P Co, jak co, ale ta broń wyglądała na ostrą ;)
Cytat:
Białą krecha (czy tam białe krechy, jak kto woli) na nosie wygląda dziwnie, a brwi okazują się być osadzone za nisko.
Nie załamuj mnie, "biała krecha" to ostatnio jedna z moich ulubionych masek na nos! :D Co się jej naszukałam, o matkooo... :P
Cytat:
Napisał Diana
Na ostatnim zdjęciu sprawia wrażenie sfochowanej
Podziwiam, że chce Ci się szukać w necie tych wszystkich dodatków
Foch straszliwy :P A co do dodatków - lubię je wyszukiwać. Zwłaszcza, jak trafi się coś naprawdę fajnego, wtedy czuję się, jakbym znalazła jakiś prawdziwy skarb ;) Niestety jak już wpadnę w szał ściągania, to koniec, stracona jestem na cały dzień lub dwa. A biedny Downloads rośnie... :(
Cytat:
Napisał Rudzik
oczy Amaranth to po prostu bajka i bez nich ta simka nie wyglądałaby tak unikatowo jak wygląda z nimi :3
W jej oczach sama się zakochałam <3 W ogóle bardzo lubię cały ten set, jeden z moich ulubionych.
Cytat:
zmieniłabym jej tylko ciuch, by był pod kolor jej oczu, wtedy bardziej by je podkreślił :>
Chciałam ją zostawić już w tych orientalnych klimatach, niestety nie jest to mój preferowany styl, więc wśród takich ubrań nie mam zbyt wielkiego wyboru i dlatego trafiło na to kimono.

Bardzo, bardzo dziękuję za wasze komentarze, jesteście kochane! :*
Malin jest offline  
stare 19.05.2013, 23:51   #150
Malin

Sporo czasu minęło od mojego poprzedniego posta, dlatego pozwolę sobie napisać kolejnego

Jakoś tak dzisiaj mi się "siostrzano" zrobiło (to chyba po tej ostatniej wstawce Lovettbon ) i naszło mnie na zrobienie dwóch simek. Jakieś mulatki do tego tematu chyba już wrzucałam, ale nie przypominam sobie, żebym kiedyś pokazywała typowo ciemnoskóre simy (Darryl'a nie liczę, bo trafił tu przypadkowo). Oczywiście mogę się mylić, ale nie chce mi się teraz przerzucać tego tematu, aby to sprawdzić. Ktoś gdzieś napisał, że zrobić ładnego ciemnoskórego sima jest dość trudno i prawdę mówiąc, zgodzę się z tym, bo próbowałam robić już wielu, ale niemal za każdym razem efekt mnie nie zadowalał. Dziś chyba po raz pierwszy wyszło mi coś, co postanowiłam pokazać. Czy są piękne? Nie wiem, to pojęcie względne i każdemu podoba się co innego, ale muszę powiedzieć, że wreszcie są to postacie, które spodobały się mnie. Wiem, że będziecie rwać włosy z głowy nad brwiami, zwłaszcza brunetki, ale nie wyobrażam sobie, aby miała inne! Dzisiejsza prezentacja praktycznie nie istnieje, to tylko 3 lekko obrobione zdjęcia, ale myślę, że pokazują to, co trzeba

Dzisiejszymi modelkami są siostry Kara i Maya. Kara to czerwonowłosa bizneswoman, taka twarda babka. Nieustępliwa w negocjacjach, mocno stąpająca po ziemi, niezbyt wylewna, chociaż z wielkim sercem dla rodziny. Jej marzeniem jest otworzyć salon spa. Jest 2 lata starsza od Mayi, która znacząco różni się od siostry. Nie jest tak wyrazistą postacią jak Kara. To marzycielka, najchętniej spędzająca czas na łonie natury. Uwielbia grać na skrzypcach i obserwować ptaki. Siostry zamieszkały w niewielkim blokowisku, zaadoptowały małego kociaka i powoli integrują się z sąsiadami A oto i one:

(Wyjaśnię jeszcze tylko krótko, że te dziwne końcówki we fryzurze Mayi to niestety wina mesha i nie dało się z tym nic zrobić. Nie chciałam tego fotoszopować, zostawiłam tak, jak jest na oryginalnej fotce. Widać to tylko w zależności od kąta oglądania i na takich większych zbliżeniach, w grze nie przeszkadza.)
Pozdrawiam!
Malin jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania