|
![]() |
#1 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Spoiler: pokaż Dzisiaj - po roku - wracamy do Burmistrzów i kontynuujemy historię rodziny Jagódek. Na początku coś niecoś o najmłodszym dziecku Kastora i Kiry, później wracamy do Koryny i Iwa. O rodzinie Krisa będzie dużo w następnej części :) Ostatnio edytowane przez Liv : 02.09.2016 - 10:10 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 41
|
![]()
Cześć
![]() Błażej w końcu się uśmiecha ![]() Czarek! Śliczne dziecko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kostek widać nie rozumie pewnych spraw ![]() ![]() Brawo dla Kazi, że nie uległa! Tak mi przykro Kazi ![]() Aki! ![]() Hahaha :haha: Nie ma kolacji dla teścia, bo takiemu chamowi się nie należy. Ohoho. Dzieje się. Iwan to cham, a Iwo niech przejrzy na oczy!. Koryna. Tak mi jej żal. Niby Iwo wymierzył sprawiedliwość, ale za jaką cenę? Cenę więzienia? Kora mam nadzieję, że go nie zostawi. A Iwana mi nie żal ![]() Czekam na następny odcinek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Reputacja: 33
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Błażej ![]() ![]() ![]() http://s20.postimg.org/w6l9phtz1/sna...b_02ecfa3c.jpg --> Plotkarz od małego ![]() Burmistrzowie w komplecie robią wrażenie ![]() ![]() ![]() Hiacynta ślicznie wyrasta ![]() Cytat:
![]() http://s20.postimg.org/9iabeixod/sna...b_c3396bb4.jpg --> Mnie takie wybrzydzanie przystoi, ale Czarkowi już nie ![]() Cytat:
![]() Oj Błażej, Błażej, a co byś zrobiłby jakby drugi syn też miał burmistrzowanie w nosie? To już byłby całkiem niezły problem! Mój Michał mógłby się nauczyć od Błażeja stanowczości. Secretissimum wciąż ma tego samego burmistrza od wielu już lat ![]() Nie udało się z tatą, to trzeba uderzyć do mamy xD Mimo wszystko Czaruś wie kogo czarować, żeby wyszło na jego! Ohoho, Rycerzówna będzie ściągać Domańskiego na złą drogę! (złą ofc. według Błażeja ![]() ![]() ![]() Oj Kostek, Kostek, co z ciebie wyrosło? ![]() ![]() ![]() Kostek mający z kimś dobry kontakt?! Aż się zaczęłam bać o to, żeby Kewin nie wkroczył kiedyś do mafii! W końcu dobre kontakty z Jagódkami różnie się kończą... Te złe w sumie też ![]() No i się doigrał ![]() Na małego Akiego zawsze patrzę z uciechą! A jak bawi się z rodzicami, to już w ogóle sama słodycz! Iwan, ten to ma pomysły =,= Biedny Iwo, w sumie to taki rozdarty jest. Bo z jednej strony jest fajnym simem, który kocha swoją żonę, a z drugiej ma apodyktycznego ojca, który wkrochmala nos w nie swoje sprawy. Mieć takiego teścia, to tragedia! Współczuję Korze z całego serca. Ten matoł ma poglądy jak z epoki kamienia łupanego, aż ciężko go słuchać. Aż mi się serce kraje jak widzę, jak ten Iwan miesza między Iwem a Korą ![]() http://s20.postimg.org/t8k61fdvh/sna...e_636f7a47.jpg --> Tu Iwan wygląda jakby był na haju... I zachowuje się dokładnie jakby na nim był! Co jak co, ale na tego oszołoma brakuje mi słów ![]() ![]() Serce mi się kraje, jak to wszystko czytam ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 12
|
![]()
Liv, wiedz, ze nawet jeśli nie czytam, bo jestem leniem, to chociaż przeglądam obrazki
![]() ![]() Tak sobie przeglądałam ten temat, gdy się zbierałam za napisanie tego cennego posta no i w chyba 6 rocznicę Nieznanowa powiedziałaś, ze może wstawisz jakieś ciekawostki z twojego miasteczka, ale w końcu tego nie zrobiłaś (tak?). Lubię takie rzeczy może byś o tym jeszcze pomyślała? a teraz odcinek W miasteczku panuje ciekawy ustrój... burmistrzowizm? Ostatnio odkryłam czym jest ta Wyspa która parę razy przewija się w tekstach ![]() Nie będę kłamać, że pamiętam kim są Kora i jej partner ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 10
|
![]()
Melduję się i ja, już teraz na bieżąco
![]() Przebrnęłam przez całą dotychczasową historię Miasteczka i jestem po prostu o c z a r o w a n a ![]() I cieszyłam się, jak dziecko, gdy podczas czytania natykałam się na takie "smaczki" jak zdjęcia Nieznanowa, wnętrz oraz domków :3 Super sprawa! Mój komentarz będzie skromny, gdyż świąteczne lenistwo nadal mnie nie opuściło ![]() http://s20.postimg.org/sahl4d4ot/sna...b_6339696f.jpg Czarek ma tutaj minę, jakby się właśnie przymierzał do naprawdę potężnego...bąka ![]() http://s20.postimg.org/artw4z6d9/sna...b_02ecbb4e.jpg Aww, Przedwiośnie! http://s20.postimg.org/t8k61fdvh/sna...e_636f7a47.jpg Stary w tej piżamce prawie jak Hugh Hefner ![]() http://s20.postimg.org/5ugs38lbx/sna...e_6382e359.jpg "I'm a model you know what I mean" ![]() Iwan to wyjątkowo obleśny staruszek. Na miejscu Kory roztrzaskałabym mu tacę z papryką na tej łysiejącej głowie ![]() Swoją drogą, bardzo mi się podoba fakt, że za oknami simowych domków, nieruchome Nieznanowo wydaje się tak naprawdę tętnić życiem. Ja nie potrafię tak dekorować otoczenia, u mnie Simy mają za oknami łyse, zielone stożki i lasy po ostrym karczowaniu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 21
|
![]()
Ale fajna, szczęśliwa rodzinka z tych Domańskich
![]() ![]() ![]() Łucja jest śliczna ![]() ![]() Przez moment liczyłem na to, że Kostek jakoś wyjdzie na prostą, ale niestety nie sprawdziły się moje przypuszczenia ![]() W ogóle nie podoba mi się ten pomysł z przeprowadzką do Iwana, z tego będą tylko jakieś grube problemy... Ten stary piernik podnosi mi ciśnienie ![]() ![]() ![]() ![]() CO ZA - nie mogę użyć takiego słowa - Z TEGO DZIADA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie, kolejna rodzina rozbita przez więzienie... ![]() ![]() Ehhhh, trochę smutno ostatnio w tym Twoim Nieznanowie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]()
Kolejny odcinek
![]() Czarek opuszcza godziny lekcyjne? To się będzie działo ![]() ![]() Oj Czarek Czarek... No co jak co, ale do tej szkoły to wypada już chodzić. Cytat:
![]() Zmiana Czarka? Średnio w nią wierzę ![]() ![]() ![]() W końcu szczęście u Kory i Iwa. Brawo! ![]() Eryka ![]() ![]() ![]() Olimpia! ![]() ![]() Nie chce mieć dzieci? Czyżby nie kochała Eryki? ![]() ![]() Nie! Kris nie może się zabić! ![]() Och! chętnie bym obejrzał zdjęcia Nieznanowa i Wyspy ![]() Kurczę. Takie komentowanie czytając odcinek jest o wiele lepsze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
To od którego simowego roku istnieje Nieznanowo? Czy mógłbym skorzystać z takiej identycznej chronologii jaką ty zastosowałaś? Jeżeli nie, to nic nie szkodzi
![]() Jestem pełen podziwu Nieznanowa ![]() ![]() EDIT: Coś na pierwszej stronie tematu w spisie treści nowy index nie działa :< Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 17.01.2016 - 09:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||
Reputacja: 26
|
![]()
A weź ty, nie dość, że piszesz dużo i ja przy swoim nie nadążam czytać to jeszcze piszesz DOBRZE
![]() Ale ad rem. Będzie długo. Odcinek sylwestrowy ( ![]() No dobra, teraz już Olimpia zaczyna mnie z lekka wkurzać. Za to polubiłam Erykę. Dobre dziecko i mądre na dodatek. Swoją drogą sprawdziłam w poprzednich odcinkach - Kastor dostał tylko 17 lat za zabójstwo, a jego syn - dożywocie. Ciekawa jestem, kto komu i kiedy posmarował (§§§) że takie zapadły wyroki. Fajnie, że Wojtek znalazł nową miłość, mam nadzieję, że będą razem szczęśliwi. Dobrze też, że Korynie i Iwo jakoś się układa. Denis to niedojrzały smark. Marcelina strzeliła głupstwo, to prawda, ale mimo to szkoda mi jej. Nie zasłużyła... stop, wróć. Denis na nią nie zasłużył. Cham i prostak, niech go czort weźmie. Szkoda tylko Teosia. Jak to dobrze, że mogli się wyrwać chociaż na dzień... Cytat:
Cytat:
Odcinek z 5.01.2016 Jejku, małe dzieci w dwójce są takie urocze ![]() Ogólnie to aż miło popatrzeć na rodzinę burmistrzowską. Ech, to się nieraz mówi tak za dzieciaka: a na co mi się tego uczyć, a po co mi to, nie przyda mi się w życiu i takie tam. A potem, jak się już dorośnie, to okazuje się że jednak część się przydaje. Jak to mówią - przyda ci się może dwadzieścia procent tego, czego uczysz się w szkole, ale nigdy nie wiesz, KTÓRE będzie to dwadzieścia procent... czy jakoś tak. No i się porobiło. No co ten Błażej ![]() SZLAG, wiedziałam, że wychowanie przez Kastora nie wyjdzie Kostkowi na dobre. Cytat:
Ta Koryna to ma życie. Ojciec bydlak i teść bydlak. Iwa w sumie też mi szkoda, z takim ojcem. Cytat:
No pięknie, wychodzi na to, że Iwan Ewerkin to bydlak większy niż Kastor - myślałam, że to niemożliwe. No i znowu się powtarza ta historia, że syn zabija ojca ;( Moim zdaniem, ze względu na okoliczności Iwo powinien dostać mniej niż 8 lat. Osobiście byłabym za wyrokiem w zawieszeniu - w tej wyjątkowej sytuacji. Nie no, teraz naprawdę szkoda mi Iwa! De facto jego małżeństwo z Koryną było nieważne od początku (przypominam, że nie chciała tego, opierała się, nie ma znaczenia, że w końcu się zgodziła - zgoda była pod przymusem), niemniej trochę już wspólnie przeżyli. Cóż, zobaczymy co będzie dalej, co Kora zdecyduje. Ależ ta rodzina kochała Iwana, nie ma co. No... sam sobie na to zapracował, wcale mi go nie żal ![]() Odcinek z 10.01.2016 A teraz to Błażej zaczyna mnie już naprawdę wkurzać. Se wymyślił, że z syna zrobi burmistrza. I potem rządzą tacy, co się do tego nie nadają, jak np. jarl Siddgeir z Falkret* (tylko że on jeszcze przynajmniej miał dobrego doradcę). Jak rodzic zmusza dziecko do, ja wiem, gry na skrzypcach albo pianinie, mimo że dziecko nie chce, to cierpi potem głównie ono (ewentualnie najbliższe otoczenie). Ale chyba jeszcze gorzej pchać dzieciaka do polityki wbrew jego woli, i to na tak ważne stanowisko. Przecież zarządzanie miastem to duża odpowiedzialność, tym powinien się zajmować ktoś kto się nadaje. Ale komu ja to piszę, przecież większość z Was tu to dobrze rozumie - a pan Domański i tak tego nie przeczyta ![]() Coś czułam, że Koryna nie opuści męża. Mam wrażenie, że paradoksalnie przez to, co się stało, wreszcie go pokochała. Mam nadzieję, że teraz już będą razem naprawdę szczęśliwi. Żeby była jasność - zasługi jakiejś Iwana w tym nie ma, mało by brakowało, a rozwaliłby małżeństwo swego syna. Małżeństwo, na które tak naciskali z Kastorem. Abraś - Abraham? Może wreszcie chociaż Eryce się ułoży w życiu. No nie, co ta Olimpia!? Cytat:
Cytat:
Biedny Kris. Co teraz z nim będzie? Niech pamięta, że ma jeszcze córkę. OK, na razie tyle, co do historii. Cytat:
![]() W Wiedźmina 3 może niech zagra ![]() Nieznanowo bardzo mi się podoba. Podziwiam - mnie to tylko udało się odtworzyć jedynkową Starówkę, a i ta wymagałaby dopieszczenia :/ *wyjaśnienie - dla tych, co w Skyrima nie grali: Spoiler: pokaż **tak, grałam już w czwórkę (dostałam pod choinkę + dodatek Witaj w Pracy) i uważam, że jest raczej nudna, mimo kilku dobrych pomysłów. I tak, uważam, że w trójkę grało się ciekawiej. Acz dla mnie wciąż dwójka rządzi! Dobra, kończę swoje gadanie - czekam na ciąg dalszy. |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Reputacja: 15
|
![]()
Jestem po długiej nieobecności. Nigdy więcej ... siedzę w twoim wątku i czytam od dobrej godziny
![]() Nareszcie Iwo przekonał do siebie żonę, aż mi go żal było, jestem ciekawa, jak się potoczy ich małżeństwo. Szkoda, że Olimpia nie wierzy swojemu mężowi, ale ciekawa jestem, jak my byśmy zareagowali w takiej sytuacji? Jakby nie patrzeć przez to wszystko zostawił ją samą z córeczką. Marcelina głupio zrobiła, że wyszła za Denisa, czemu pogodziła się z Wojtkiem, a zaraz potem przyjęła Denisa? Mam wrażenie, że Denis to będzie duże dziecko, którym będzie się musiała zajmować... Jejku i jeszcze okazuje się, że Denis jest taki nieodpowiedzialny ![]() Aki uroczy ![]() Szkoda, że Olimpia nawet nie chce dać szansy Krisowi i jeszcze wciąga w to dziecko, nie powinna zabraniać tej Wigilii z ojcem. Wojtek zapomniał o Marcelinie, dobrze, szkoda, żeby rozpamiętywał i zamartwiał się czymś, na co nie ma wpływu. W jednej chwili zastanawia się czy to dobry pomysł związek z Sabiną, a za chwilę padają sobie w objęcia? Boże co za patologia z tego Denisa. Tragedia! Biedna Marcelina i maluszek. Pewnie Marcelinie żal się zrobiło, kiedy zobaczyła Wojtka jak się bawi z Teosiem... Ten Czarek taki czaruś. Młody jest, chce się wyszaleć. Swoją drogą nie dziwię się mu, że się buntuje. Nie każdy musi chcieć iść w ślady swoich rodziców. Kazia jak szybko się zgodziła, żeby Kostek z nimi zamieszkał, ciekawe jaki wpływ będzie miał na dorastającego Kewina. No i pięknie... Wiedziałam, że to się dobrze nie skończy! Kurczę on wyszedł na wolność, a nikt nie połączył go ze śmiercią ojca?! Co za leniwa policja jest w tym mieście! Wracając do Kazi - nie miała baba problemu, wzięła do domu Kostka... Koryna się zgodziła? Wow. Podziwiam. W życiu bym na to nie przystała. Wiedziałam, że nie dogada się z ojcem. Co za typo. Znowu mi żal Iwa, ale powinien się wreszcie przeciwstawić ojcu. Ale dlaczego na 8 lat aż? Conajwyżej w zawiasach powinien dostać. Okropną masz tą policję w mieście ![]() Chyba Marlena wreszcie przemówiła Czarkowi do rozumu? Mówiłam, chłopak chce się wyszaleć, byle nie za bardzo i żeby się obudził na czas. Kora wreszcie się zakochała! Długo to trwało, ale lepiej późno niż wcale? Może zmajstrują jeszcze jedno dziecko na przepustce? Eryka wygląda jak taka grzeczniutka, milutka dziewczyna. Olimpia? Nie do wiary. Chociaż z drugiej strony jej też mi trochę żal, jej mąż już do końca miał zostać w więzieniu. Kobitka nie wytrzymała, do tego faktycznie może ciągłe gadanie siostry i matki mogły ją doprowadzać do szału. Nie. Cofam. Nie jest mi jej żal. Jak można wyprzeć się córki? Kłamliwa baba. Właściwie, to dobrze, że Eryka opowiedziała o wszystkim ojcu. On ma prawo wiedzieć, a to że siedzi w więzieniu nie znaczy, że nie może wiedzieć co dzieje się w jego rodzinie. Ale masz domów w tym mieście! Jeśli chodzi o 15 rundę to bilans wyszedł na minus. 16 simów urodzonych, a aż 33 pogrzeby. Nieźle. Ja robię takie rundy, że po kolei w każdym domku gram od poniedziałku do środy i tak w każdym domu, a potem od środy do niedzieli i znowu po kolei, bo takto faktycznie nie zgadzają się ilości dni życia dzieci, a dorosłych. Uf. Przebrnęłam. Jak zawsze trzymasz poziom. Super się czytało, może dodam dzisiaj u siebie coś, bo też dawno mnie tam nie było ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 20 (0 użytkownik(ów) i 20 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|