|
![]() |
#1 | |||||
Guest
|
![]()
Hm.. nie spodziewałam się tego odcinka tak szybko
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A te cytaty które niżej wstawiłam mają bardzo zauważalny - przynajmniej dla mnie - błąd. Zamiast "ciebie" powinno byc cię. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() To wyciągnięte z początku bardziej ale przy tym się uśmiałam najbardziej xD ![]() ![]() Nie bardzo mi się ten komentarz chciało pisac i to dlatego taki krótki ![]() Sorka ;* |
|||||
![]() |
|
![]() |
#2 | ||||
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]()
No i po raz kolejny nieźle się uśmiałam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ogólnie jakoś dziwnie tą całą sytuację opisałeś. Tak szybko i sztucznie. To do ciebie nie podobne ![]() Nie dam oceny, ponieważ zawarła się ona w moim komentarzu ![]() Pozdrawiam |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Hmm... No co by tu powiedzieć... No fajne... Tyle tylko powiem
10/10 |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Może najpierw taki mały wniosek z obserwacji zdjęć: doprawdy ciekawe są metamorfozy Roberta Kowalskiego. Na pierwszej fotografii (z puszką, cz. III) wygląda na zakłopotanego, może nawet rżnie głupa. Na drugiej (z Brandy, ta sama część) zdaje się prowadzić towarzyskie kalkulacje ("Warto skłamać? A jak się Zosia dowie? Ale z drugiej strony - TAKA kobieta jak Brandy..."), następnie zaś (na kanapie z żoną, cz. IV) jest tak wpieniony, jakby to on był rogaczem, a nie Zofia doznała poniżenia. Wychodząc z domu (cz. IV) może i przejawia coś w rodzaju wyrzutów sumienia, ale wyraz jego twarzy po stosunku z Brandy można odczytać dwuznacznie:
a) patrzy na swą szacowną małżonkę (widzianą w oknie) takim wzrokiem, jakby chciał ją zaszlachtować (a może i nawet udusić gołymi rękami); b) zgrywa niewiniątko, jakby chciał powiedzieć: "Ja tu tylko sprzątam." Natomiast siedząca Brandy wygląda jak urażona dziewica tudzież zasmucona hrabina. Tyle jeśli chodzi o zdjęcia. Co zaś się tyczy fabuły, to Brandy wyraźnie lekceważy swoje sąsiadki. Nie tylko pozwala sobie na złośliwe żarciki (zwłaszcza odnośnie lokalnych zasad, które - nawiasem mówiąc - też są sformułowane w sposób wyraźnie przesłodzony i - jak się okazuje - nie zawsze mają wiele wspólnego z rzeczywistością), ale i wręcz wyrzuca Hanię, maskując się rzekomym pośpiechem. I jeszcze ta obłudna wesołość przy pożegnaniu... Ona jest zakłamana jak radziecka propaganda! Zmienia się także sposób kreowania postaci Hani. Dotychczas ona (pomimo niezbyt szlachetnego sposobu na pozbycie się siostry) wydawała się względnie "normalna" w tym gronie dość groteskowych oryginałów. Jednakże wspomnienie pocałunku z Robertem (niezależnie, czy w formie żartu, czy na serio) nastąpiło w zupełnie nieodpowiednim miejscu i czasie. Niefrasobliwość zaś, z jaką bohaterka przyjmuje nerwy pani Kowalskiej, zaostrza karykaturalny ton całej sytuacji. Ciekaw jestem, jak Robercik będzie sobie teraz radził. Dotychczas zachowywał się mimo wszystko nieco gapowato, a tu nagle dowie się od Brandy (niewykluczone, że i ku swojemu zdziwieniu), że jest lokalnym Casanovą... |
![]() |
![]() |
#5 |
Reputacja: 15
|
![]()
Dziękuję za 4 komentarze (pogrubione nie dlatego, żeby pokazać wam jak bardzo ubolewam nad ich ilością, bo przecież minął dopiero dzień od wstawienia odcinka, ale po to, aby pokazać wam ,że na jeszcze trochę liczę)
Przepisuję następny odcinek- robie drobną korektę. Może jeszscze zdążę jakiegoś bonusa dzisiaj dać...
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Jednak się przełamałam, przeczytałam l odcinek i nagle... chcę jeszcze, po ll czuję, że jeszcze, po lll, lV, V jeszcze, a tu nagle... ni ma odcinka, no cóż, na razie za całokształt 1OoOoOoOoOo(...)/1O
Edit: masz już 5 komentów ;-> |
![]() |
![]() |
#7 |
Reputacja: 10
|
![]()
Potrafisz ciekawie stopniować napięcie, dzięki czemu opisy sytuacji są dynamiczne, a ponadto fajnie ubarwione charakterystycznym dla Ciebie humorem.
Co prawda w moim odczuciu humor w Twojej twórczości bardzo często graniczy z groteską, ale mi się to podoba. ![]() Ale niegodziwiec z tego Roberta .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Reputacja: 15
|
![]()
Dzięki za komentarze
![]() ![]() Lecz zdobyłem się na poświęcenie i zrobiłem bonusa: Na początek- plakacik ![]() [IMG]http://i31.************/24wadxv.jpg[/IMG]
A teraz coś, co obiecywałem już dawno: Hania Linde [IMG]http://i29.************/ncd37k.jpg[/IMG] Wiek: 37 lat Cechy: -Nieprzystępna -Mól książkowy -Podekscytowana -Wirtuoz -Przyjacielska Ulubione: -Kolor-turkusowy -Danie- Mrożony krem owocowy - Muzyka- POP Zofia Kowalska [IMG]http://i32.************/10qf96x.jpg[/IMG] Wiek: 45 lat Cechy: -Pracoholiczka -Samotniczka -Schludna -Rodzinna -Oszczędna Ulubione: -Kolor-limonkowy -Danie-surówka -Muzyka-klasyczna Brandy Murphy [IMG]http://i26.************/28t7x4p.jpg[/IMG] Wiek: 37 lat Cechy: -Leniuch -Flirciara -Arogantka -Charyzmatyczna -Ambitna Ulubione: -Kolor-czerwony -Danie- Sushi -Muzyka- Niezależna Judyta Linde [IMG]http://i29.************/2eupvvd.jpg[/IMG] Wiek: 39 lat Cechy: -Szalona -Flirciara -Dusza towarzystwa -Gorąca głowa -Nieokrzesana Ulubione: -Kolor-czarny -Danie-hot-dogi -Muzyka-własna
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Bardzo fajne przedstawienie postaci, szkoda, że masz ten remont, ale dziękuję za bonus
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
A więc ujawnie sie
![]() Fajny bonus a fs wrecz swietne ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |