|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Prawdę mówiąc prezentowany 30 grudnia zeszłego roku Knavesmire Manor miał być ostatnim domem który zbuduję w Sims 2. Miałem bowiem nadzieję że w lutym EA wyda TS3. Jak wiadomo nie wydała a moja wena twórcza nie chciała pozostać na uwięzi, tak więc po wielu bojach z grą i jej błędami, mogę wreszcie przedstawić wam kolejny dom z serii "Wielkie Rezydencje" : )
Summerson Hall stoi blisko Knavesmire Manor, jest jednak starsza. Rezydencja ma bogatą historię; została zbudowana około roku 1900 przez Charlesa J. Summersona. W domu mieszkały kolejne pokolenia rodziny Summersonów aż do roku 1967 gdy dom został niemal zniszczony przez wielki pożar. Ucierpiało całe pierwsze piętro oraz część parteru, gdy runęły drewniane podłogi. Zbiegło się to w czasie z bankructwem przedsiębiorstwa Summersonów. Rezydencja stała opuszczona przez lata i popadała w coraz większą ruinę by parę lat temu zostać kupioną przez bogatego przedsiębiorcę. Dzięki starym zdjęciom wnętrza odzyskały dawną świetność, gruntowną modernizację przeszły jedynie łazienki. Tyle było by z działu "Historia". Zapraszam do oglądania : ) Summerson Hall Sypialnie: 5 Łazienki: 6 Piętra: 2 Jeszcze kilka słów; niektórzy pewnie zwrócą uwagę na to iż trawnik bardzo różni się od tego w otoczeniu, chwilowo niestety tak pozostanie póki nie zabuduję reszty okolicy : ) Niestety w dalszym ciągu nie widać lasu który ustawiłem za domem w widoku otoczenia przez co naokoło jest taka pustynia : (. I to chyba tyle.... dziękuję za obejrzenie prezentacji, mam nadzieję że się podobała : ) Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 14:34 |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Podoba mi się ten projekt, głównie ze względu na rozmach, przepych, konsekwencję w doborze barw, pomysł oraz ogrom pracy włożonej w wykonanie domu. Ogród wydaje mi się zbyt "kanciasty" poprzez zatrważające ilości żywopłotu i równiutkie dróżki, ale nie przeszkadza to aż tak bardzo. Wnętrza cieszą oko, nawet pomimo przewagi maxis'owych elementów które już mi się przejadły, ale jak wspomniałem wyżej - pomysł ze zróżnicowanymi kolorystycznie pomieszczeniami bardzo przypadł mi do gustu i sprawił, że są one ciekawe. Jednym słowem - wystawnie, schludnie i "na bogato".
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Dziękuję, dziękuję ^^ Ogród miał być zrobiony "po francusku" ale nie jestem pewien czy wyszedł
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Projekt zbudowany z dużym przepychem. Jednoczeście zdolałeś uniknąć przesady zachowując elegancję i klasę
![]() Jak zwykle bardzo ładne obrazy. Moje ulubione pomieszczenia to łazienki oraz foyer i hall na piętrze. Podoba mi się też pomysł z połączeniem kolorystycznym łazienek i pokoi. Jeśli chodzi o dekoracje, to moimi faworytami są - na pierwszym miejscu dekoracja ścienna nad piekarnikiem oraz rodowa zastawa. Zmieniłabym te jednolite wieszaki w garderobach, ale to właściwie jedyna rzecz do której się moge przyczepić ![]() Ostatnio edytowane przez Callineck : 04.03.2009 - 00:25 |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Dziękuję
![]() Bardzo mnie cieszy że zwróciłaś uwagę no obrazy, poświęcam im zawsze bardzo dużo uwagi ![]() Co do wieszaków - rzeczywiście muszę poszukać innych bo te mi się już znudziły ![]() |
![]() |
#6 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Napiszę jedno: Najlepszy architekcie wnętrz tysiąclecia
![]() Tylko strasznie odcinająca się od otoczenia trawa mnie drażni ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Powiem krótko, ten dom to cudo! Kolory, jak zawsze dobrane, meble również i to wszystko, ta elegancja, nie no ja wymiękam. Ale niestety muszę się przyczepić do ogrodu, taki prosty, mógłbyś go bardziej urozmaicić
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Dom jest cudny! Już od frontu zrobił na mnie ogromne wrażenie. Na szczęście nie przesadziłeś ani z dodatkami z internetu ani z tymi od Maxisa. Proporcje są wręcz idealne
![]() ![]() 10/10 |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
szok .! ;o bo to jest suuuuuuper . ; ))
|
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Bryła prezentuje się bardzo okazale , a kolumnowy portyk podkreśla dodatkowo jej monumentalność .
Kamienna elewacja i pnący winobluszcz podtrzymują charakter starej architektury . ![]() Geometryczny ogród utworzony ze strzyżonych bukszpanów i parkowych drzew oraz klasyczne elementy ogrodowej architektury : kamienne ławki , fontanny i rzeźby stanowią bardzo trafnie skomponowane otoczenie . ![]() ( Jeśli ogród miał być francuski , alejki powinny być żwirowe ![]() Wnętrza bardzo ładne . Ścienne boazerie , drewaniane podłogi oraz wytworne umeblowanie - utwierdzają w przekonaniu , że " mamy do czynienia " z posiadłością utrzymaną w klimacie minionych epok . Widać , że posiadasz znajomość tematu , który prezentujesz . Całość wykonana dobrze i sumiennie . Bardzo mi się podoba . ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|