Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.05.2009, 13:01   #61
Aguncja
Guest

Domyślnie Odp: Wasze recenzje

Szkoda że nie ma tego półokrągłego zlewu na nodze, jest tylko ten jeden kanciasty?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.05.2009, 14:46   #62
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Ellie Zobacz post
ale to przecież nie jest OFICJALNA WERSJA - więc imo w tej oficjalnej może być np. szybszy czas albo animacja przy wsiadaniu na rower.
no nie?

ahh, ogólnie zgadzam się z Nadine. no i moj minus - moja simka ciagle przebierała sie w wizytowe - po prysznicu, przy cwiczeniu np. na bieżni itd. =/
Bo to duplikat TS2. Przebieranie, animacje, skopany 4 tryb czasu (non stop przechodzi w 3), niemoznosc zroznicowania simow pod wzgledem dlugosci zycia czy sily wolnej woli itd. Az zal. Choc tego tez nie rozumiem , miec taki tytul i tak skopac. Roznica miedzy TS1 a TS2 byla rewolucyjna a to to tylko sequel i to kiepski jak "moda na sukces".
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 15:07   #63
Rocket

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Ale taki swobodnie płynący czas przynosi wiele niespodzianek. Jak grałem pewną rodzinką swoją to w tym czasie w innej rodzince mój sim został... zdegradowany w pracy o dwa szczeble aż!!! Ale są też miłe niespodzianki np. koleś który był dopiero na pierwszym stopniu kariery wojskowej jak wszedłem za jakiś czas ponownie do tej rodzinki to był już... pilotem!
czekaj, czy to znaczy, że gdy gra się jedną rodziną we wszystkich pozostałych czas też płynie i dzieje sie co chce?
stare 29.05.2009, 15:13   #64
justyneczka
Guest

Tak simy inne też się starzeją umierają itp
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 15:23   #65
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Rocket Zobacz post
czekaj, czy to znaczy, że gdy gra się jedną rodziną we wszystkich pozostałych czas też płynie i dzieje sie co chce?
No tak! ^^
Bo o to właśnie chodzi w The Sims 3.
To jest jedna z główniejszych i ważniejszych opcji w tej grze.
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 16:50   #66
agnieszka130187

No, ale można wyłączyć postęp historii z tego co się orientuję. Przejrzałam ten katalog mebli i chyba nie pokazali wszystkiego. Żadnej szafy nie było, komody nic. W końcu są wiszące szafki kuchenne, tego mi bardzo brakowało, zawsze szukałam w necie. Podoba mi się ten szklany kwadratowy prysznic, ale szkoda, że nie ma żadnej narożnej wanny albo chociaż taka fajna duża kwadratowa jak była w TH1. No i toaleta mogłaby być taka zabudowana w ścianie. Ogólnie to mi się mebelki podobają, nie są najgorsze. A jest może jakiś katalog fryzur, ubrań, czy obiektów budowy, drzew.. itd. ?

Ostatnio edytowane przez agnieszka130187 : 29.05.2009 - 17:28
agnieszka130187 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.05.2009, 18:53   #67
Levkoni

Reputacja: 10

No tak jak napisali poprzednicy jak gra się jedną rodzinką to dla wszystkich czas płynie tak samo, czyli starzeją się, rodzą, znajdują pracę, awansują itp. Tryb owszem można wyłączyć, ale tak gra się fajniej.

Cytat:
Napisał bigkar Zobacz post
Bo to duplikat TS2. Przebieranie, animacje, skopany 4 tryb czasu (non stop przechodzi w 3), niemoznosc zroznicowania simow pod wzgledem dlugosci zycia czy sily wolnej woli itd. Az zal. Choc tego tez nie rozumiem , miec taki tytul i tak skopac. Roznica miedzy TS1 a TS2 byla rewolucyjna a to to tylko sequel i to kiepski jak "moda na sukces".
Nie zgodzę się. Simy przebierają się podobnie jak w 2, ale w 2 było podobnie jak w 1 tyle że dodali taki "kręciąłek", a w 3 pozostał ten kręciołek tyle że ciut inny. Animacje są przecież inne niż w TS2 chociaż można na pewno zauważyć podobieństwa, ale nie rozumiem o co ci chodzi Przecież są ładne. 4 tryb czasu nie jest skopany, tylko, że ty go nie rozumiesz a potem piszesz głupoty. 4 tryb nie jest 4 rodzajem prędkości. Służy tylko do przyśpieszenia danej czynności w trybie 3, a po zakończeniu tej czynność tryb przełącza się sam na ostatni wybrany np. na 1. I to o to chodzi, więc jak ktoś nie rozgryzł jeszcze pewnych elementów gry, to niech nie krytykuje za wcześnie... A pod względem długości życia to normalnie już czepianie się. Jak chcesz to sobie wybierasz z chyba 5 trybów długości życia sima i cała filozofia. Jak np. tworzysz simów w kreatorze i wprowadzasz ich na parcelę, to zauważ, że nie mają identycznego postępu w pasku długości życia (przynajmniej na poziomie życia epickiego). Siłę wolnej woli też się ustawia! A różnica między TS1 a TS2 była rewolucyjna bo simy przeszły po pierwsze w 3D a po drugie rok 2000 a koniec roku 2005 to jednak różnica w grach była ogromna - gry przechodziły właśnie w 3D a także stawały się bardziej realistyczne więc od początku mądrzy ludzie wiedzieli, że tym razem nie będzie rewolucji, kontynuacja z ulepszeniami. Obywatel w obronie TS3!
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 13:40   #68
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał Miyoki Zobacz post
No tak! ^^
Bo o to właśnie chodzi w The Sims 3.
To jest jedna z główniejszych i ważniejszych opcji w tej grze.
No tosmy sie dowiedzieli o co chodzi w TS3 Super dwa lata tworzenia "nowosci" z opcja ktora wiekszosc wylaczy od razu. Z takiego prostego powodu, ze czasem sie chce zagrac kiedys stworzona i wyprowadzona postacia. A tu.... jak juz pisalam "slumsy".

Pozdrawiam
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 13:42   #69
bigkar
Guest

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
No, ale można wyłączyć postęp historii z tego co się orientuję. Przejrzałam ten katalog mebli i chyba nie pokazali wszystkiego. Żadnej szafy nie było, komody nic. W końcu są wiszące szafki kuchenne, tego mi bardzo brakowało, zawsze szukałam w necie. Podoba mi się ten szklany kwadratowy prysznic, ale szkoda, że nie ma żadnej narożnej wanny albo chociaż taka fajna duża kwadratowa jak była w TH1. No i toaleta mogłaby być taka zabudowana w ścianie. Ogólnie to mi się mebelki podobają, nie są najgorsze. A jest może jakiś katalog fryzur, ubrań, czy obiektów budowy, drzew.. itd. ?
Jest jest Wszystko jest Jak tylko kupisz gre i zarejestrujesz na stronie EA, zaraz mozesz wyplacic pieniazki i kupic te szafe ktorej szukasz, a ktora Maxis ma Powodzenia
  Odpowiedź z Cytatem
stare 30.05.2009, 14:01   #70
Rocket

Cytat:
Napisał justyneczka Zobacz post
Tak simy inne też się starzeją umierają itp
to straszne! beznadziejna, opcja, dobrze ze do wyłączenia
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania