Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.06.2009, 18:19   #251
Ellie
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

jak zdobyc przepisy?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.06.2009, 18:22   #252
Agnieszka86
Guest

czytaj Eliie tyle razy juz napisane było o tym. rozwijaj umiejętności czytaj książki i ogladaj telewizje na kanale kulinarnym
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 18:40   #253
Agnieszka86
Guest

książek jest pare jesli chodzi o gotowanie i nalezy je czytac tylko raz, bez sensu jest kilkakrotne jej czytanie bo to nic nie da. sa podzielone wedlug twoich umiejętności wiec nie mozesz przeczytac ostatniej dopuki nie uzyskasz 8 chyba poziomu albo 9 ale dzieki czytaniu ich rowniez sie uczysz gotowac i zdobywasz doswiadczenie.

mam pytanie co do nasion bo chyba nie da sie ich kupic, a jak sie da to gdzie?? czy zostaje mi szukac po calej okolicy i sadzic te nieznane rosliny aby sie dowiedziec czekajac az dojrzeją co to jest??
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 18:57   #254
Pingwin
Guest

@ilona
Ta strona... jest delikatnie mówiąc do niczego;
Wg tej strony moja karta graficzna ledwo da sobie radę... a procesor wykrywa mi standardowe (1.6) taktowanie zamiast faktycznego...

@miracle
Patrząc na procek, ram i że to laptop:

Celuj w 800x600 na najniższych detalach... może będzie dało się pograć;
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 19:15   #255
Chatoyant

Reputacja: 10
Question Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Pingwin Zobacz post
@ilona
Ta strona... jest delikatnie mówiąc do niczego;
Wg tej strony moja karta graficzna ledwo da sobie radę... a procesor wykrywa mi standardowe (1.6) taktowanie zamiast faktycznego...
Hmmm, również sprawdzałam na tej stronie czy TS3 mi pójdzie, ale mam że niby za słabą kartę graficzną. Czy NVIDIA GeForce FX 5200 rzeczywiście nie spełnia minimalnych wymagań?
stare 01.06.2009, 19:23   #256
Levkoni

Reputacja: 10

Muszę ponowić swoje pytanie, bo moje posty dochodzą z opóźnieniem przez ten nadzór moderatorski. Czy wam też się tak dzieje, że wchodzicie grać jakąś rodzinką a w tym czasie inna rodzina znika?? Jej dom pozostaje pusty, nie ma ich w kontaktach. Już tak mi się zrobiło parę razy i musiałem wczytywać poprzedniego save, a nie zawsze udało mi się zapisać dobrze i często musiałem nadrabiać spory kawałek gry Myślałem, że to się ma do zapisywania gry czy coś ale dziś wszedłem w jedną rodzinę, patrze zniknęli sąsiedzi, potem wczytałem save grałem znów tą samą rodziną i zniknęły dwie inne rodziny. Potem grałem inną rodziną i zniknęła znowu jakaś rodzina. Się strasznie wkurzyłem, musiałem zaczynać od save z wczorajszego dnia. Czy ktoś wie o co z tym chodzi??
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 19:36   #257
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Agnieszka86 Zobacz post
chcialam jeszcze wyjasnic ze w sklepie kupic mozna przepisy, owszem ale to sa tylko składniki do przepisu, jezeli sie ich dzieki ksiazkom nie nauczysz to nie wykonasz tego posiłku majac przepis ( składniki ) ze sklepu
Nie jest to tak jak piszesz. Przepisy potraw w których wymienione są składniki zobaczyć można podczas kupowania produktów w sklepie spożywczym. W księgarni natomiast można zakupić przepisy w postaci książek, po których przeczytaniu sim potrafi przygotować daną potrawę.

Cytat:
a teraz ja mam pytanko co do tego zbierania skał i chwytania owadow. nie ma ksiazek na ten temat wiec co zrobic żeby umiejetnosc ta pojawila sie i zebym mogla to udoskanalać?? do tego tylko własnie nie doszlam.
Wydaje mi się, że po prostu to "zbieractwo" nie funkcjonuje jako odrębna umiejętność. W dzienniku umiejętności pojawia się jednak zakładka z ikonką motylka i tam są wszelkie informacje na temat tego co sim zebrał i w jakiej ilości. I pomimo, że w zakładce umiejętności nie ma czegoś takiego, to sim z każdym zebranym przedmiotem staje się lepszym zbieraczem.
Swoją drogą jest to bardzo ciekawe simowe zajęcie. Zwiedzanie okolicy w poszukiwaniu skał i przeróżnych okazów owadów jest naprawdę przyjemne, a przy okazji można zobaczyć wiele pięknych widoków (oczywiście jeśli ktoś zwraca na nie uwagę). Tu również doznałam zaskoczenia, gdy po zebraniu sporej ilości skał okazało się, że to zaledwie mały procent tego, co można znaleźć
Skały po oszlifowaniu nie są wiele warte, ale pięknie prezentują się w domu, gdy każemy simowi odpowiednio je wyeksponować. Nie wiem jeszcze co się robi z przetopionym srebrem, ale dowiem się, nie mówcie mi

Cytat:
i jeszcze jedno co mnie zaciekawiło w tej grze. nastawilam czas gry na nadluzszy ale i tak juz polowa mi mineła ale to nie wazne, irytujące jest to ze moji niekturzy znajomi starzzeja sie szybciej jak zaczynalam gre byli tacy jak ja, młodzi i piekni a teraz sa siwymi dziadkami a ja nadal młodziutka. szkoda bo moji rodzice na innych parcelach juz starzy i niedlugo trzeba bedzie ich rzegnac.
Widzę dwie możliwości. Albo jest to jakiś błąd w grze, albo po prostu niektórzy simowie, pomimo iż wyglądali bardzo młodo, byli już u schyłku wieku dorosłego. Wiem na przykład, że tak jest z ojcem Mortimera Ćwira. Ja ustawiłam epicką długość simowego życia, a on już się postarzał, chociaż jego żona nadal jest piękna i młoda, a Morti jest ciągle dzieckiem.

Cytat:
A co do zanikania rodzin o czym tacz czesto piszecie to zastanawialam sie własnie czy to nie o to chodzi. kiedy ktos gra na normalnym czasie to wystarczy około 6h gry zostawiajac rodzine sama i oni pewnie umieraja ale nie jestem pewna poprostu sama to sprawdze dzisiaj. co do jednego sima bo sie zgadzalo ale co z dziecmi, długa droga przed nimi i by sie tak szybko zestazały?? moji rodzice ( w simach) jakos bardzo szybko starzys ie zrobili ( na innych arcelach a znajomi ze szkoly nadal sa nastolatkami hehehe nie wiem o cho chodzi
Moja rodzina zniknęła po kilku dniach grania inną rodziną. Niemożliwe żeby przez kilka dni zestarzeli się aż tak, aby umrzeć. No chyba że strawił ich jakiś pożar, ale oglądałam dom i nie było śladów pożaru ani nagrobków. Może to błąd w wersji beta?
stare 01.06.2009, 19:52   #258
Ilona
Guest

aby zbierac skaly itp. trzeba kupic w nagrodach specjalna gablote-nie wiem jak to sie nazywa,ale jest znaczek motyla
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.06.2009, 19:58   #259
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał ilona Zobacz post
aby zbierac skaly itp. trzeba kupic w nagrodach specjalna gablote-nie wiem jak to sie nazywa,ale jest znaczek motyla
Moi simowie nie kupowali żadnej nagrody, a mogą normalnie zbierać skały, a także oddać je do obróbki oraz badać. Tak więc chyba gablota o której piszesz nie jest do tego potrzebna
stare 01.06.2009, 20:05   #260
Ilona
Guest

to fajnie,ze nie trzeba gabloty,gdyż trzeba mieć dużo punktów,aby ja mieć
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania