Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.07.2009, 14:11   #1541
Levkoni

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Kubek Zobacz post
niestety nie ma, czyli już nie odzyskam pomnika ?

mam znów ten sam problem, gdy zginął mi ten syn i jego żona, to ich synem groby postawiłem na cmentarzu. Potem gdy edytowałem miasto (cmentarz - by postawić płotki etc.) nagrobków nie było i nie ma.

czyli też straciłem ? :{
Nie nie straciłeś. Oczywiście, ojca nagrobka pewnie już nie odzyskasz, chociaż teoretycznie jest on ciągle w mauzoleum, tylko tyle, że aby go stamtąd wyciągnąć, należy po pierwsze przyjaźnić się ze zmarłym, a po drugie musisz grać rodziną, w której jest przyjaciel zmarłego. Taki głupi... chyba błąd bo nie wieże, że twórcy zrobili to specjalnie. A nagrobki z cmentarza zniknęły bo to również jakieś niewytłumaczalne zjawisko (panowie z Maxisa...) dla tego, bo edytowałeś cmentarz. Wtedy wszystkie nagrobki umieszczone przez Ciebie wracają do wyposażenia rodziny, więc te powinny być w plecaku sima, ewentualnie w ekwipunku rodziny, nie pamiętam. A jako mały trik, co zrobić, żeby mieć nagrobki simów, których nie jesteś przyjacielem polecę Ci coś takiego: jeśli umrze Ci jakiś sim np. ten ojciec właśnie, to zapisz grę. Wyjdź do menu głównego i wczytaj ostatni zapis, kiedy żył owy nieszczęśnik (lepiej robić dużo zapisów gry, choćby i z powodu znikania rodzin, ja mam po 10 dla każdego miasta). W tym zapisie wejdź wprowadź jakiegoś samotnego sima do tego ojca, uśmierć ojca w sposób, jakim umarł (jeśli ze starości to kodem cheatsenabled true), a następnie schowaj nagrobek do wyposażenia rodziny lub sima i umieść kopię rodziny w schowku. Gry nie zapisuj, bo to co w schowku i tak się samo zapisuje. Potem tylko wprowadź tego gościa do miasta w Twoim oryginalnym zapisie gry, wyjmij nagrobek z wyposażenia i na cmentarz z nim To nie jest trudne, tylko wydaje się skomplikowane, bo dużo czynności, ale to proste

Cytat:
Napisał okruszek Zobacz post
Mam juz dosc tej 3-ki.Gra jest zrobiona na "odwal sie" .Stracilam cala pierwsza rodzine, nigdzie jej nie ma a im wiecej rodzin, ktorymi sie gra tym wiecej problemow. Teraz znikl mi niemowlak. Łózeczko stoi ,niemowlaka nie ma a tylko na dwa dni (simowe) przelaczylam sie na rodzine "Samotne Matki".Dzieje mi sie tak po zainstalowaniu patcha ,ktory powinien pomoc a chyba juz calkiem cos poplatali.
Ręce juz mi opadaja
Jest jakis sposob na granie kilkoma rodzinami czy dośmiertnie muszę grac jedną??
Słuchaj ten błąd po prostu raz jest raz go nie ma. Ja się wkurzyłem, stworzyłem nową grę i w tej nowej "planszy" nie mam takich cyrków. Czasem wyprowadzi się jakaś rodzina, ale to co innego, bo po tym pokazuje się komunikat w gazecie, że się wyprowadziła rodzina. Jeśli lubiłem tą rodzinę, to cofam się do ostatniego zapisu i ją przenoszę z powrotem. Możesz spróbować tworzyć nowe "plansze" aż problem zniknie. A swoją rodzinkę jak Ci jej szkoda przenieś na nową grę. I miej dużo plików zapisów, ja mam 10 i to jest moim zdaniem optymalne wyjście.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.07.2009, 16:03   #1542
Searle

Ja grałam kiedyś tylko jedną rodzina i ona tez mi zniknęła.
Teraz zawsze po grze przenoszę folder The Sims 3 z Moich Dokumentów w bezpieczne miejsce, by w razie czego go potem podmienić.
stare 01.07.2009, 18:25   #1543
vezi
Guest

przeciez automatycznie robia ci sie kopie zapasowe to po jakiego grzyba przenosic folder ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 18:57   #1544
Emiko1806
Guest

Czy jest jakiś inny sposób na wysłanie komuś sima, niż tylko przez zapakowanie do giełdy wymiany? Mogę ściągać, ale nie wysyłać. >.< Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Nie jestem pewna, czy to, co wpakowałam na chomika zadziała. http://chomikuj.pl/Emi1806/Sims3/simy

Ostatnio edytowane przez Emiko1806 : 01.07.2009 - 18:59
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 19:48   #1545
Szynszyl
Guest

Z tego co wiem, wystarczy skopiowanie odpowiedniego pliku ze spakowanym simem z folderu:
Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3\SavedSims
Na drugim komputerze plik trzeba umieścić w tym samym miejscu.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 20:01   #1546
Ilona
Guest

przeciez mozesz tutaj na forum wrzucic do pobrania

nasze dziela znaduja sie w katalogu export
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 20:43   #1547
Aguncja
Guest

Hej! Czy komuś się zdarzyło, że gra się nagle wyłączyła? Cały zapis poszedł w pizduuu! Gracie sobie i pyk... i macie przed sobą pulpit. Wkurza mnie ta gra
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 20:57   #1548
claudia_o
Guest

Mi też się tak raz zdarzyło... strasznie to jest wkurzające...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 22:09   #1549
Aguncja
Guest

Zdaje się że moja wersja jest nie kompletna... bo u Was nastolatki mogą nosić zegarki albo w piżamach jest do wyboru zwykła podkoszulka z krótkim rękawkiem?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 01.07.2009, 22:42   #1550
ddo bwayo

Nie wiem czy to było już pisane czy nie, ale zastanawia mnie czy ciąża może nie przebiec dobrze? Zawsze po porodzie mam 'ciąża przebiegła dobrze.. bla bla bla'?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości)

Zasady Postowania