Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.08.2009, 18:15   #91
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Druga aktualizacja?

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Może musisz znaleźć w necie nowsze sterowniki do kompa? Co do łatek, to u mnie i jedna i druga działały bez zarzutu. Ale to raczej nie prawda, że musi być zainstalowana pierwsza łatka, żeby zainstalować drugą. Jak miałam zainstalowaną pierwszą, to nie mogłam tej drugiej w ogóle zainstalować. Ciągle jakieś błędy wyskakiwały, a wszystkie mody/hacki pousuwałam. Dopiero po przeinstalowaniu gry, zainstalowałam od razu drugą łatkę i było OK. Nie działa mi teraz hack awesome, który dodawał kody Maxmotives i LifeTimeHappiness. Ale właściwie to nie do końca nie działa, tylko psuje grę. Nie mogę pokasować własnych stylów, a Simowie nie chcą pływać w basenie "na komendę" bo podobno nie ma dojścia. Na ModTheSims3 jest hack, którym można przywrócić sterowanie płcią nienarodzonych dzieci.

Oto ON
U mnie łatka nie chciala się zainstalowac przez to
http://www.modthesims.info/download.php?t=345987
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.08.2009, 18:44   #92
anie_1981

Ja takiego moda nie mam. Ale mam szereg innych i fajnie jest.. Łatka u mnie ma głupiego buga. Jak jestem w trybie budowy a potem przechodzę w tryb życia, to po nakierowaniu myszy na ściany, mam te strzałki od przestawiania ścian.Nie działają, ale się wyświetlają. Jak na razie jedyny bug łatki u mnie. Przynajmniej z tego co zauważyłam. Ja początkowo nie chciałam tej łaty, ze względu na płeć dzieci, ale skoro mam moda na kontrolę płci noworodków, to sobie łatę zainstalowałam.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2009, 11:33   #93
agnieszka130187

Reputacja: 11

Ja nie mam żadnych hacków nic, nawet dodatków ze store nie mam. Zainstalowałam na nowo grę, wyczyściłam rejestr jak zaleciła Ilona i nic, dalej wyskakuje z gry. Dodam, że pierwsza łatka działała, a reszta nie.... mi najbardziej zależy na tym, żeby muzykę słyszeć za ścianami...ehhh
stare 12.08.2009, 13:45   #94
Alene
Guest

No to tak... są już AŻ 3 aktualizacje! I teraz mam pytania:
1) Którą aktualizacje zainstalować?
2) Czy trzeba zainstalować wszystkie 3?
3) Czy będą poprawnie działać dodatki niezależnych użytkowników razem z daną aktualizacją?
4) Gdzie się ściąga tą trzecią aktualizację?

Z góry dzięki za pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2009, 18:26   #95
Mamełe

Cytat:
Napisał kaja13 Zobacz post
No to tak... są już AŻ 3 aktualizacje! I teraz mam pytania:
1) Którą aktualizacje zainstalować?
2) Czy trzeba zainstalować wszystkie 3?
3) Czy będą poprawnie działać dodatki niezależnych użytkowników razem z daną aktualizacją?
4) Gdzie się ściąga tą trzecią aktualizację?

Z góry dzięki za pomoc
1) Ostatnią
2) Nie
3) Zależy jakie. Z niektórymi hackami lub modami mogą być problemy
4) Przez program startu gry
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2009, 09:47   #96
rocktechnika

Do niczego są te aktualizacje!!! :[
Przed mody i jakieś inne pliczki nie mogłam zainstalować żadnej aktualki.
Jakoś przypadkowo wyszło, że wczoraj, gdy chciałam włączyć grę, coś zaczęło się buntować. Zrobiłam reinstal całej gry. Zanim skopiowałam z powrotem wszystkie mody itd., to najpierw ściągnęłam aktualizację i zainstalowałam (nareszcie bez problemów...).
Ta... Gra włączyła się normalnie, ale gdy weszłam do mojej 4-osobowej rodziny, to okazało się, że avatar mojej Simki wygląda jak ten z The Sims 2!! Włosy jak z TS2, twarz jak z TS2, widać kawałek ubrania jak z TS2!! Zaraz po tym spostrzeżeniu, okazało się, że nie mogę nikim sterować (widziałam avatar tylko jednej Simki), nic przełączyć, nawet normalnie wyłączyć gry :// Pomogło ponowne przeinstalowanie gry i nie instalowanie aktualizacji :/
stare 20.08.2009, 22:07   #97
neonboss
Guest

Witam mam problem z sims 3, a tak dokładniej patch 1.2.7 przy istnalacji wyskakuje mi błąd dfc.gorilla.error
i zatrzymuje sie na game/bin/skuversion.
Prosiłbym o pomoc
[Szukałem w google ale nic nie znalazlem ciekawego]

Prosiłbym o pomoc
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2009, 17:27   #98
Master of Disaster

Reputacja: 26

No, ładnie. Mnie nadal wszystko działa bez zarzutu (całe szczęście), ale Wasze problemy nie mogą się przecież brać się znikąd.

Czytałam o takich praktykach: producent wydaje grę, ta gra oczywiście ma pewne błędy.
Wypuszcza pierwszą łatkę, która usuwa pewne błędy, ale dodaje nowe. Po niedługim czasie wydaje drugą łatkę, która poprawia błędy pierwszej i dodaje jeszcze parę własnych błędów, potem kolejna łatka... i tak w kółko macieju, a dzięki temu mówią, że ta gra jest najczęściej aktualizowaną grą na rynku.

Nie, żebym coś sugerowała...
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2009, 21:54   #99
anie_1981

Ja nie mam problemów z łatkami poza tym, że mi po łatkach nie chce działać mod, który bardzo lubię. Debugger. Dodaje pewną liczbę kodów. Korzystam i tak tylko z jednego, na punkty szczęścia życiowego, ale ten kod jest dla mnie bardzo ważny. Po pierwszej łatce debugger już nie chciał działać. W tej chwili mam drugą i trzecią łatkę. Okazuje się, że żeby zainstalować drugą łatkę niepotrzebna jest pierwsza, ale żeby zainstalować trzecią, trzeba najpierw zainstalować drugą. Przynajmniej u mnie tak jest. Nie wiem czy te łatki cokolwiek naprawiają, ale instaluję je, bo może akurat naprawiają. Jeśli chodzi o błędy najnowszej łatki, to mam taki głupi bug. Jak jestem w trybie budowy, i przechodzę do trybu życia, to po nakierowaniu myszy na ściany i ogrodzenia ma te strzałki od przesuwania ścian. Żeby tego nie było, to przed przejściem do trybu życia muszę wejść w tryb kupowania.

Ostatnio edytowane przez anie_1981 : 22.08.2009 - 21:58
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2009, 22:44   #100
gangheroni
Guest

Siemka nie miałem internetu widzę że sporo patchy już jest jakieś większe zmiany?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania